• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 216
تعداد نظرات : 216
زمان آخرین مطلب : 4756روز قبل
داستان و حکایت

دو كس مردند و حسرت بردند : یكی آن كه داشت و نخورد و دیگری آنكه دانست و نكرد

كس نبیند بخیل فاضل را

كه نه در عیب گفتنش كوشد

ور كریمی دو صد گنه دارد

 كرمش عیبها فرو پوشد

دوشنبه 10/8/1389 - 16:52
طنز و سرگرمی

سن رفته به عمر باز نیاید !

خواستگار ندارد و گر نه عروس قابلی است !

خواستگار نطلبیده مراد است !

آدم مجرد كلاهش پس معركه است!

مجرد را ازدواج لازم است !

ازدواج بر مجردان عیب نیست !

ازدواج به نوبت !

خواستگاری برات بیارم كه یه وجب حساب بانكی داشته باشه !

داماد همیشه زیر قرض نمی ماند !

با عروسی عروسی گفتن ازدواج سر نمیگیره !

دوشنبه 10/8/1389 - 12:51
شعر و قطعات ادبی

پیچیده به دور تاك چشمان شما

دیوانه ی سینه چاك چشمان شما

زیباتر از آیینه و آبی .....حتی

آیبینه شده هلاك چشمان شما

 

دوشنبه 10/8/1389 - 8:36
شعر و قطعات ادبی

در سینه ام آه دیگری دارم من

در دیده نگاه دیگری دارم من

صد ضربه به حد شرع شلاق زنید

جز عشق گناه دیگری دارم من؟

دوشنبه 10/8/1389 - 8:32
سخنان ماندگار

اول به خدا توكل كنید

و نفس خود را به پروردگار خویش وا گذارید

(شهید حسینی خادم )

يکشنبه 9/8/1389 - 9:29
سخنان ماندگار
 

زندگی چیدن سیبی است

 باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

شنبه 8/8/1389 - 12:50
سخنان ماندگار

پرستویی كه مقصد را در كوچ میبیند از ویرانی لانه اش نمی هراسد

شنبه 8/8/1389 - 12:31
سخنان ماندگار

براستی كه زندگی فقط عقیده و جهاد در راه اسلام است

شنبه 8/8/1389 - 12:23
خانواده

خدایا عاشقان را غم مده

 شكرانه اش با من

پنج شنبه 6/8/1389 - 9:35
خواص خوراکی ها
 
توسط : س:پ

تقدیم به عاشق مهربون وگل نیلوفر آبی
آویشن
مقدمه آویشن با نام علمی Thymos یكی از گیاهان دو لپه است. اسم این گیاه از لغت یونانی Thymos گرفته شده كه به معنای جرات و قدرت است و می‌تواند نمادی برای اثر دارویی و شفابخشی این گیاه باشد. این گیاه از خانواده نعنائیان ( Lamiaceae ) و منشاء پیدایش آن مناطق دریای مدیترانه است. این گیاه از گیاهان چند ساله بوده و تا ارتفاع 40 سانتیمتر رشد می‌كند و بر روی شاخه‌های كوچك و چوبی‌اش ، برگهای نوك تیز به رنگ سبز تیره می‌رویند. از برگهای بسیار خوش عطر آن اغلب به عنوان ادویه یا دارو استفاده می‌شود. از گلهای سفید متمایل به صورتی رنگ آن در تابستان بوی شامه نوازی به مشام می‌رسد. گونه‌های بی‌شمار و متفاوتی از انواع این گیاه وجود دارد. عصاره این گیاه عطر تندی دارد و نوع تازه آن از عطر بیشتری برخوردار است.




جایگاه این گیاه در تاریخ این گیاه در مصر باستان نقش عمده‌ای در مومیایی كردن اجساد ایفا می‌كرد. پزشكان یونانی و مصری ، اثر قوی و تحریك كننده این گیاه را شناخته بودند حتی آشپزهای آن روزگار هم به ارزش آن واقف بودند. این گیاه در قرون وسطی به عنوان نمادی از قدرت و جرات مطرح می‌شد و سربازهای آن موقع ، قبل از جنگ خود را با این گیاه می‌آراستند.
آویشن كوهی آویشن كوهی یكی از گیاهان زیبا و معطر است كه در اكثر مناطق معتدله رویش دارد. نمونه اهلی این گیاه آویشن شیرازی است كه به صورت كشت داده شده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و در شیراز كشت می‌شود. از نظر شكل ظاهری و طعم این دو نوع آویشن باهم فرق دارند. البته خواص درمانی آویشن كوهی بسیار بیشتر از آویشن شیرازی است.
خواص دارویی این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد و به خاطر خاصیتش در شدت دادن به جریان خون ، به هر عضوی كه مالیده شود خون به آن طرف سرازیر می‌شود. برای ریزش مو ، جوشانده این گیاه استفاده می‌شود تا جریان خون را در آن قسمت بیشتر كرده و پیاز مو تغذیه شود. این گیاه داروی بسیار خوبی برای دستگاه تنفسی و بیماریهایی از قبیل زكام ، برونشیت ، آسم ، گریپ است. همچنین این گیاه داروی خوبی برای معده می‌باشد و ناراحتیهای معده را از نظر هضم ، نفخ بطور كلی برطرف می‌كند.




آویشن باغی
خصوصیات گیاه شناسی آویشن باغی گیاهی خشبی ، چند ساله و متعلق به خانواده نعناع (Lamiaceae) می‌باشد. منشأ این گیاه نواحی مدیترانه گزارش شده است. ارتفاع این گیاه متفاوت و بین 20 تا50 سانتی‌متر است. برگها كوچك ، متقابل و كم و بیش نیزه‌ای شكل بوده و پوشیده از كركهای خاكستری رنگ است. گلها كوچك ، سفید ، ارغوانی یا صورتی است كه در قسمت فوقانی ساقه‌هایی كه از بغل برگها خارج می‌شوند روی چرخه‌هایی به صورت مجتمع پدیدار می‌شوند. میوه دراین گیاه فندقه به رنگ قهوه‌ای تیره بوده و طول آن یك میلی‌متر است. داخل میوه‌ 4 دانه به رنگ قهوه‌ای تیره وجود دارد. وزن هزار دانه 0.25 تا 0.28 گرم است.
مواد موثر پیكر رویشی آویشن باغی حاوی مواد موثر واز نوع اسانس می‌باشد. اسانس این گیاه زرد رنگ بوده و مقدار آن بین 1 تا 2 درصد متغیر است. مهمترین اجزاء تشكیل دهنده اسانس را تیمول ، كارواكرول و پاراسیمول تشكیل می‌دهد. پیكر رویشی همچنین حاوی تانن ، فلاونوئید ، ساپونین و نیز مواد تلخ می‌باشد.
اثر درمانی مواد موثر آویشن باغی خلط آور بوده و برای معالجه سرفه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از تنتور و عصاره‌های الكلی پیكر رویشی این گیاه برای معالجه سرفه ، گلودرد ، برونشیت و آسم استفاده فراوان می‌شود.
سایر كاربردها مواد موثر آویشن باغی درصنایع غذایی به مقادیر فراوان كاربرد دارد. از تیمول و كارواكرول آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در صنایع غذایی استفاده می‌شود. اسانس آویشن باغی همچنین خاصیت شدید ضد باكتریایی و ضد قارچی دارد. از مواد مؤثره این گیاه در صنایع آرایشی و بهداشتی و در تهیه كرم‌ها ، عطرها ، لوسیونها ، دهانشویه‌ها و پماد استفاده می‌شود. از اسانس این گیاه به عنوان آروماتراپی (درمان با مواد معطر) استفاده شده و درخمیر دندان نیز به عنوان یك ماده ضد باكتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
فرآورده‌ها از این گیاه داروهایی به شكل شربت ، قرص مكیدنی ، بخور ، قرص ، اسانس و همچنین تركیبات آروماتراپی تهیه می‌شود. از عصاره‌های آبی ، آبی – الكلی و پروپیلن گلایكولی آویشن باغی نیز در تهیه شامپو ،‌كرم، پماد و دیگر فرآورده‌های استفاده فراوان می‌شود.




استفاده در آشپزی
در حال حاضر ، بسیاری از غذاهای كشورهای جنوب اروپا بدون آویشن معنی و مفهوم خود را از دست می‌دهند. این گیاه تقریبا در تركیبات ادویه‌ای ، نقش اساسی دارد و در آشپزی غذاهای سنگین از آن استفاده فراوانی می‌شود. آویشن علاوه بر بهبود طعم غذا ، باعث سرعت بخشیدن به عمل هضم نیز می‌شود. مصرف آن ، مخصوصا در وعده‌های غذایی سنگین توصیه می‌شود. از لحاظ طعم ، این گیاه با ریحان ، نوعی آلو ، جوز هندی ، اكلیل كوهی و مریم گلی شباهت دارد. از آویشن در این غذاها استفاده می‌شود: سرخ كردنیها ( مخصوصا گوشت بزغاله) ، ماهی ، پرنده ، سس اسپاگتی ، سس گوجه فرنگی ، سوپ سبزیجات ، سالاد ، غذاهای قارچ‌دار ، گوشت چرخ كرده در حجم زیاد ، خورشتها و غذاهای سیب زمینی‌دار. این گیاه باید دور از نور و رطوبت و در شیشه‌های ضخیم و سربسته یا قوطیهای فلزی نگهداری شود.
چهارشنبه 5/8/1389 - 13:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته