• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 308
تعداد نظرات : 300
زمان آخرین مطلب : 4675روز قبل
خواص خوراکی ها
گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است ولی البته باندازه یك گیلاس بوده است و كم كم در اثر پرورش درشت تر شده است . وطن اصلی این گیاه آمریكای جنوبی است . درقرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زیاد كشت می شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگی به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده كنند و بنام سیب عشق معروف شد .گوجه فرنگی در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگی انواع مختلف درد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش می رسد . یك نوع آن گوجه فرنگی سفید است كه دارای اسید نمی باشد گوجه فرنگی را باید هنگامیكه كاملا رسیده استداز بوته چید و مصرف كرد زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز است و برای بدن مخصوصا كلیه ها مضر است البته در كشورهای صنعتی گوجه فرنگی را كال می چینند تا هنگامیكه به مقصد می رسد و یا در انبار می رسد و قرمز می شود . اگر گوجه فرنگی كاملا قرمز باشد ولی هنگامیكه آنرا باز می كنند تخم آن سبز باشد نشانه این است كه گوجه فرنگی را كال چیده اند و بعدا رسیده است . گوجه فرنگی گیاهی است یكساله دارای شاخه های زیاد كه ارتفاع آن تا حدود یك متر می رسد گلهای آن زرد رنگ است كه از كنار شاخه ها و یا ساقه آن بیرون می آید . مویه آن گرد و یا تخم مرغی و برنگ زرد و یا قرمز دیده می شود .
تركیبات شیمیایی: گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است ولی البته باندازه یك گیلاس بوده است و كم كم در اثر پرورش درشت تر شده است . وطن اصلی این گیاه آمریكای جنوبی است . درقرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زیاد كشت می شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگی به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده كنند و بنام سیب عشق معروف شد .گوجه فرنگی در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگی انواع مختلف درد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش می رسد . یك نوع آن گوجه فرنگی سفید است كه دارای اسید نمی باشد گوجه فرنگی را باید هنگامیكه كاملا رسیده استداز بوته چید و مصرف كرد زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز است و برای بدن مخصوصا كلیه ها مضر است البته در كشورهای صنعتی گوجه فرنگی را كال می چینند تا هنگامیكه به مقصد می رسد و یا در انبار می رسد و قرمز می شود . اگر گوجه فرنگی كاملا قرمز باشد ولی هنگامیكه آنرا باز می كنند تخم آن سبز باشد نشانه این است كه گوجه فرنگی را كال چیده اند و بعدا رسیده است . گوجه فرنگی گیاهی است یكساله دارای شاخه های زیاد كه ارتفاع آن تا حدود یك متر می رسد گلهای آن زرد رنگ است كه از كنار شاخه ها و یا ساقه آن بیرون می آید . مویه آن گرد و یا تخم مرغی و برنگ زرد و یا قرمز دیده می شود .
خواص داروئی: گوجه فرنگی گر چه دارای اسید سیتریك است اما بدن را قلیایی می كند 1)گوجه فرنگی درجه قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون كمك می كند بطور كلی تصفیه كننده خون است2)به دفع ساید اوریك كمك می كند 3)گوجه فرنگی 4)برای درمان ورم ملتحمه چشم مفید ملین است است 5)سنگ كلیه را دفع می كند 6)آقایان با خوردن مرتب گوجه فرنگی می توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بیمه كنند 7)گوجه فرنگی از ورم آپاندیس جلوگیری می كند 8)برای رفع دندان درد ، ریشه و شاخه برگهای گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مضمضه كنید .9)از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات می توانید استفاده كنید . بدین منظور باید یك كیلو گرم برگ تازه گوجه فرنگی را در یك لیتر سركه خیس كرده و در داخل ظرفی كه 2 لیتر آب جوش درد بریزید و ظرف را روی چراغ قرار داده وبمدت 15 دقیقه بجوشانید ظرف را از روی چراغ برداشته بگذارید تا مدت دو روز بماند و گاهگاهی آنرا هم بزندی سپس آنرا با فشار صاف كنید 10)گوجه فرنگی برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است 11)گوجه فرنگی ورم مفاصل را برطرف می كند 12)از تصلب شرائین جلوگیری می كند و حتی مصرف آن برای این مرض مفید است 13)اوره خون را پائین می آورد 14)ورم مخاط روده را رفع می كند 15)برای تمیز كردن خون باید از آّ گوجه فرنگی و كرفس به نسبت مساوی و بمقدر سه فنجان در روز قبل از غذا و بمدت سه هفته استفاده كنید .16)برای تمیز كردن لكه  جوهر بر روی لباس یك تكه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگی برده و لكه جوهر را با آن مالش دهید و سپس آنرا بشوئید17)اگر پوست شما كك و مك درد هر روز آنرا با ّآ گوجه فرنگی تمیز كنید كم كم كك و مكك ها را از بین می برد
طرز استفاده: به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات : در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائیكه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند
دوشنبه 13/10/1389 - 12:30
خواص خوراکی ها
دم اسب گیاهی است كه از 270 میلیون سال پیش در روی زمین وجود  داشته است و بعنوان گیاه داروئی در اروپا و چین بكار رفته است .دم اسب چون دارای مقدر زیادی سیلیس می باشد بنامس یلیس Silica نیز معوف است .دم اسب دو نوع ساقه هوایی درد .ساقه ای كه برنگ قرمز است و د راوائل بهار ظاهر می شود و دیگری ساقه نازا كه برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد می كند و مصرف طبی درد . دم اسب در كشورهای اروپا ، آسیا و ارتفاعات هیمالیا و شمال ایران بطور خودرو می روید.
تركیبات شیمیایی: گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیك ، اسید لیوئیك ،‌اسید مالك ،‌اسید اگزالیك ، اكویس تونین ، اسید اكویس تیك ، دی متیل سولفون ، اكوتی نیك ، یك ماده تلخ ، یك ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای مقدرزیادی (در حدود 70%) سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد كه دم اسب مقدر بسیار كمی طلا نیز درد .
خواص داروئی: 1- برا ی رفع گلو درد و روم گلو جوشانده دم اسب را غرغره كنید .2-كمپرس آن برای برطرف كردن دردهای آرتروز و روم مفاصل مفید است .3-برای درمان التهاب چشم ،‌چشمان خود را با جوشانده دم اسب بشوئید .4-ضرب خوردگی قسمت هیا بدن را با كمپرس دم اسب التیام دهید .
طرز استفاده: دم كرده : یك قاشق مربا خوری از گیاه خشك را در یك لیوان آب جوش ریخته و برای مدت 10 دقیقه دم كنید .جوشانده : مقدر 100-80 گرم گیاه خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف كرده و بمقدر یك فنجان قبل از هر غذا بنوشید .شراب دم اسب : 30 گرم گیاه خشك را در یك لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تكان دهید پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگهدری كنید . مقدر مصرف آن یك لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده  می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده كرد . گرد دم اسب : گیاه خشك شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یك گرم قبل زا هر غذا است .
مضرات : این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف كنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممكن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .
 
دوشنبه 13/10/1389 - 12:29
خواص خوراکی ها

زوفا درختچه ای است پایا با ساقه های منشعب كه ارتفاع آن تا 60 سانتیمتر می رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،تركیه و شوروی می روید . برگهای آن كوچك، خط در ، نوك تیز و سبزرنگ است كه بسیار معطر می باشد .گلهای آن آبی و گاهی سفید اند كه در انتهای ساقه ظاهر می شود .

تركیبات شیمیایی:

برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می باشد . ماده ای شیمیایی كه در آن وجود دارد بنام هیسوپین معروف است . در زوفا همچنین حدود ی درصد اسانس وجود دارد .

خواص داروئی:  زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است 1)سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می كند .2)نرم كننده سینه است 3)خلط آور است4)معده را تقویت می كند5)نفخ شكم را برطرف می كند6)ادرار آور است 7)داروی مفیدی برای مداوای آسم است 8)اشتها را زیاد می كند9)برای رفع كم خونی مفید است10)افسردگی را برطرف می كند11)برای درمان صرع مفید است12)برای التیام زخم برگهای زوفا را له كرده و روی زخم بگذارید13)برای درمان تب خال مفید است و كسانیكه تب خال می زنند باید از دم كرده زوفا استفاده كنند .14)در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می كردند .

15)درد شكستگی را می توان با كمپرس زوفا آرام كرد.

طرز استفاده: دم كرده : مقدر 0 5گرم برگ وشاخه های گلدار زوفا را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 15 دقیقه دم كنید . مقدر مصرف این دم كرده یك فنجان سه بار در روز است .جوشانده : مقدر 50 گرم برگ و سرشاخه های گلدار زوفا را در یك لیتر آبجوش ودر كرده و بمدت نیمساعت بگذارید بآرامی بجوشد این جوشانده را برای كمپرس استفاده كنید .

تنطور زوفا ك این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدر مصرف آن5-10 قطره سه بار در روز مخلوط با آب است .

مضرات :

مصرف بیش از اندازه این گیاه برای كبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین درد بنبراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز كنند .

 
 
دوشنبه 13/10/1389 - 12:28
خواص خوراکی ها
سویا قرنهاست  كه غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می كنند . ایالات متحده آمریكا بزرگترین تولید كننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول كل دنیا را تولید می كند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،‌( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است . سویا گیاهی است یكساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوك تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یكدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،‌سیاه ، خاكستری و خالدر دیده می شود . دانه سویا به بزرگی یك نخود كمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بشتر در طب گیاهی مصرف درد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می كنند . سویا بعلت داتشن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بكار می رود . سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن كشور وجود دارد .

سویا در حدود 3500 نوع مختلف درد كه هر كدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .

تركیبات شیمیایی: سویا از نظر  ویتامین های گروه B  بسیار غنی است و دارای مقدری ویتامین های C,D,E,K و كمی كاروتن می باشد . سویا همچنین دریا كلروفیل و آنتی بیوتیكی بنام كاناوالین نیز هست / دانشمندان موفق شده اند كه از لوبیای سویا یك نوع آنتی بیوتیك ارزان قیمت تهیه كنند كه مورومیكس نامیده می شود و باكتریهای مضر روده را از بین می برد .جدول زیر مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسیده ،‌جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد                      دانه خشك                 جوانه سویا                     شیر سویا                     سوس سویاآب                    10 گرم                      86 گرم                          92/5 گرم                       62/8گرم         پروتئین              34 گرم                        6 گرم                          3/4 گرم                         5/6 گرم           چربی               17/7 گرم                    1/4   گرم                      1/5 گرم                         1/3 گرم  مواد نشاسته ای  29 گرم                     4/7 گرم                        2/2 گرم                         9/5 گرم كلسیم          226 میلی گرم              48 میلی گرم                 20 میلی گرم                   82 میلی گرمفسفر            550 میلی گرم              67 میلی گرم                  48 میلی گرم                  104 میلی گرم آهن               8/4 میلی گرم              1 میلی گرم                     0/8 میلی گرم                4/8 میلی گرمویتامین آ          80 واحد                       80واحد                          40 واحد                        7320 واحدویتامین ب 1     1/1 میلی گرم               0/25 میلی گرم               0/8 میلی گرم              0/02 میلی گرم ویتامین ب 2    0/3 میلی گرم                0/2 میلی گرم                 0/03 میلی گرم            0/25 میلی گرمویتامین ب 3    2/2 میلی گرم                 0/8 میلی گرم                0/2 میلی گرم              0/4 میای گرم همانطور كه گفته شد سویا از نظر مواد پروتئینی بسیار قوی است و در كشورهای فقیر از آن بعنوان جانشین گوشت استفاده می كنند . در جدول زیر سویا با گوشت مقایسه شده است                                 سویا                                  گوشت گاوآب                              9/87%    74%پروتئین                        36/67%                            23/74%چربی                         17%                                 2/3%پتاسیم                      3/1%                                 54%اسید فسفریك           1/47%                                66%بنابر این همانطور كه در جدول بالا دیده می شود مقدر پروتئین سویا 1/5 بربر گشوت گاو می باشد و منبعی
غنی از پروتئین است . برای درست كردن شیر سویا ، دانه سویا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می كنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید كه منبع غذایی خوبی است كه می توان بجای شیر گاو مصرف كرد .

روغن سویا كه از فشدرن دانه های له شده وسیا بدست می آید رنگ زرد مایل به قرمز درد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی لوبیا است و در حرارت 15 در جه منجمد می شود ولی درجه حرارت معمولی حالت روان درد.

خواص داروئی: ) سویا مقوی و باد شكن است 2)دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است 3)در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می كنند 4)شیر سویا غذای مفیدی برای كودكان است 5)نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است  زیرا اولا ارزش غذایی زیادی درد ثانیا مواد نشاسته ای كه تبدیل به قند می شود در آن كم است 6)دانه های سبز سویا را له كرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .7)سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است 8)سوس سویا برای تحریك اشتها بكار می رود 9)سوس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بكار می برند 10)سوس سویا را به غذاهایی كه تدرید درید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می كند 11)سوس سویا ملین ،‌ خنك كننده و ضد سم است 12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید 13)اگر ادرار كسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است 14)سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است 15)فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است 16)سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم كمك می كند 17)سویا مقدر تری گلیسیدر خون را پائین می آورد18)برای تمیز كردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده كنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف كنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .19)سویا سنگ كیسه صفرا را شكسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده كنید در بدن شما سنگ كیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ كیسه صفرا درید رژیم خود رابه سویا تغییر  دهید 20)سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است21)سویا موثر برای درمان سرطان كولون است 22)سویا از سرطان سینه جلوگیری می كند

23)سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده كنند .

طرز استفاده:

فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده كنید مانند شیز سویا ، شیر بریده سویا ، در سویا ،‌بلغور سویا ، سویای بو داده ،‌پروتیئن سویا ، سوس سویا ، سویای تخمیر شده ،‌جوانه سویا و غیره

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

  
دوشنبه 13/10/1389 - 12:27
خواص خوراکی ها
حتما شنیده اید كه گفته اند سیب سلطان میوه هاست وی اگر خواص لیمو ترش را برای شما بشماریم مطمئنا قبول خواهید كرد كه سلطان میوه ها لیمو ترش است .
تركیبات شیمیایی:  
خواص داروئی: لیمو ترش بعلت داشتن خواص اسیدی ضد عفونی كننده قوی است . حتی اگر در مسافرتها به آب آشامیدنی مشكوك هستید و می ترسید از آن بنوشید كافی است چند قطره آب لیمو ترش را در آن بریزید . آب ر ا كاملا استرلیزه كرده و میكربهای موجود در آب را از بین می برد كسانیكه می خواهند خود را لاغر كنند اگر صبح ناشتا آب لیمو ترش را با یك لیوان آب مخلوط كنند و مقدر كمی عسل بآن اضافه نمایند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدین ترتیب از شر چربیهای اضافی راحت خواهند شد . بهترین كلسیم آن است كه از پوست تخم مرغ و آب لیمو تهیه می كنند . برای تهیه كلسیم طبیعی یك تخم مرغ را تمیز شسته و در یك لیوان بگذارید و روی آن آّ یك لسمو ترش را بریزید و آنرا مدن دو سه ساعت در جای خنكی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورده و آب لیمو را كه دارای مقدر زیادی كلسیم است می توانید روی سالاد ریخته و یا با عسل یا شكر شیین كرده بنوشید از تخم مرغ هم كه پوست آن نرم شده می توانید هنوز استفاده كنید . برای گلو درد بهترین دارو لیمو ترش است . یك قاشق چایخوری آب لیمو ترش را در آب نیم گرم بریزید و با آن غرغره كنید ورم گلو و گلو درد  را بررطف خواهد كرد . برای گرفتگی بینی و زكام كافی است چند قطرع آب لیمو را با یك قاشق چایخوری آب مخلوط كرده و در بینی بچكانید . برای رفع كم معده و روده باید یك لیمو ترش را با پوست و هسته له كنید و آنرا با یك لیوان آب سرد و یك قاشق عسل مخلوط كده و بمدت یك ساعت قبل از خواب نوشید .برای جلوگیری از خونریزی بینی كافی است كه یك تكه پنبه را آغشته به آ ب لیمو كرده و در سوراخ بینی بگذارید خون دماغ را برطرف خواهد كرد .اگر در صورت شما لكه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب لیمو و نمك است . بدین ترتیب كه در مقدری آب لیمو نمك بزنید و آنرا با پنبه روی صورت خود بمالید لكه ها و جشوها را برطرف می كند .بهترین دارو برای پوست دست شما مخلوط گلیسیرین و آ ب لیمو است . آب لیمو و گلیسرین را به نسبت مساوی مخلوط كنید و بدستهای خود مبالید ببینید كه چقدر پوست دستها صاف می شود . در زمستان برای جلوگیری از سرما زدگی دستهای خود را با آ ب لیمو ماساژ دهید . خوردن آب لیمو سنگهای كلیه را نیز دفع می كند.
طرز استفاده: به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
دوشنبه 13/10/1389 - 12:25
خواص خوراکی ها
مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود . بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها  می كارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می دهد .مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمی آب و حرارات كم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیكه مارچوبه می خرید دقت كنید تازه باشد . شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك  آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه  این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .
تركیبات شیمیایی: مارچوبه دارای آسپاراژین ف كونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیك ، آسپاراگوز ، و اسید سوكسی نیك می باشد دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است . درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است آب                                  90 گرمپروتئین                           2/5 گرم چربی                            0/2 گرم مواد نشاسته ای              4/2 گرم كلسیم                           22 میلی گرمفسفر                            60 میلی گرم آهن                              1/1 میلی گرم سدیم                          2 میلی گرم پتاسیم                        275 میلی گرم ویتامین آ                      900 واحد ویتامین ب 1                 0/2 میلی گرم ویتامین ب 2                 0/2 میلی گرم ویتامین ب 3                 1/5 میلی گرم ویتامین ث                    35 میلی گرم
خواص داروئی: از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند .مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است 1)خوردن آن دید چشم را تقویت می كند 2)برای تقویت نیروی جنسی مفید است3)ضعف مثانه را برطرف می كند 4)برای تقویت قلب مفید است 5)ملین است و یبوست را برطرف می كند6)تب بر است7)مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند .8)مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك می كند
طرز استفاده: برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین میبرد مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد . مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید :چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید .
مضرات : مارچوبه را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست .  
دوشنبه 13/10/1389 - 12:22
خواص خوراکی ها
نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا كشت می شده است . در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد . مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یك غذای اصلی مصرف می كنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند . ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد كه می گوید هر كس كه درخت نارگیل می كارد برای خودش و برای بچه هایش ،‌لباس ،‌ظرف ،‌نوشابه ،‌غذا و خانه درست می كند .نارگیل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیكین به كانادا وارد می شود .مقدر بسیار كمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود كه به مصرف داخلی می رسد نارگیل درختی است كه بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است . طول برگچه ها حدود یك متر می باشد . رنگ ها سبز روشن استمیوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است .میوه نارگیل كروی شكل است كه قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشكل  از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود كه چشم های نارگیل نامیده می شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل كه شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز كرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنید و ا گوشت داخل آن استفاده كنید . البته می توانید بعد از بیرون كشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشكند .درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عد  نارگیل می دهد . نارگیل هنگامیكه نارس است مقدر یبشتری شیر دردولی بتدریج میوه می رسد مقدرشیر آن كمتر می شود .برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب كنید كه سنگین باشد ضمنا آنرا تكان دهید كه صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما كهنه است و یا اینكه شیرش بیرون آمده و هوا كشیده و خراب شده است .
تركیبات شیمیایی: گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اكسیداز و كاتالاز  می باشد . در شیر نارگیل اسید های آمینه  مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،‌لیزین ف تایروزین ،‌تریپتوفان ، پرولین ،‌لوسین و آلانین موجود است . در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است انرژی                              350 كالری  آب                                 50 كالری پروتئین                          3/5 گرم چربی                          35 گرم مواد نشاسته ای          9 گرم كلسیم                      12 میلی گرم پتاسیم                     250 میلی گرم سدیم                      25 میلی گرم فسفر                       95 میلی گرم آهن                        1/8 میلی گرم ویتامین ب 1           0/05 میلی گرم ویتامین ب 2        0/02 میلی گرم ویتامین ب 3        0/5 میلی گرم ویتامین ث          3/2 میلی گرم همانطور كه گفته شد به مایعی كه در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه كرد كه با له كردن و چرخ كردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید كه بان شیر نارگیل گفته می شود . و در اكثر مورد منظور از شیر نترگیل شیر است كه از گوش نارگیل گرفته می شود . شیر نارگیل یك غذای كامل است كه می توان آن را با شیر مدر مقایسه كرد آب                                 65  گرم پروتئین                          3/2 گرم چربی                            25  گرم مواد نشاسته ای              5 گرم كلسیم                       16 میلی گرم فسفر                       100 میلی گرم آهن                         1/5 میلی گرم ویتامین ب 1             0/03 میلی گرم ویتامین ب 2            0/01 میلی گرم ویتامین ب 3           0/8 میلی گرم ویتامین ث             2 میلی گرم
خواص داروئی: گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و شیر نارگیل كمی گرم و مرطوب است 1)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق كننده است2)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد 3)برای خوشبو كردن دهان مفید است4)ضعف كبد را درمان می كند 5)برای برطرف كردن بواسیر مفید است6)ادرار را زیاد می كند 7)درد مثانه را رفع می كند8)زخم های بدن را مدا.ا می كند 9)كرم معده و روده ، مخصوصا ركم كدو را از بین می برد 10)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است11)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است 12)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است13)دم كرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است14)برای دفع سنگ كلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشید خواص شیر نارگیل 1-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است 2-برای رفع اسهال خونی مفید است3-برای برطرف كردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده كنید 4-شیر نارگیل ضد سم است 5-برای پائین آرودن تب مفید است6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است خواص روغن گوشت نارگیل روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید 1-برای معالجه بیماریهای پوستی بكار می رود2-حافظه و هو ش را تقویت می كند 3-درد مثانه را رفع می كند 4-كرم كدو و ركمهای دیگر روده را دفع می كند5-در درمان كمر درد موثر است6-معالج بواسیر است7-محرك نیروی جنسی است
طرز استفاده: به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات : نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود چون نارگیل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش ، لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشكالی تولید نمی كند  .
دوشنبه 13/10/1389 - 12:20
خواص خوراکی ها
مامیران كبیر گیاهی است چند ساله كه ارتفاع آن تا یك متر می رسد این گیاه بومی آسیا و اروپا می باشد. برگهای آن برنگ سبز كبود و دندانه دار و گاهای آن زرد رنگ و به صورت چتر می باشد . میوه مامیران باریك و دراز بوده كه دانه ها در داخل آن قرار گرفته اند و شیره ای زرد رنگ درآن وجود دارد كه پوست را می سوزاند و برای از بین بردن میخچه پا بكار می رود این گیاه در شمال ایران ،گیلان  و مازندران به حالت خودرو می ورید
تركیبات شیمیایی: این گیاه سمی است و  استفاده زیاد از آن باعث تشنج می شود . مامیران كبیر دارای آلكالوئید های مختلفی مانند چلیدونین ، هیموچلیدونین ، كلریتین ، پروتوپین ، آلیكری توپین ، هربرین و اسپارتئین می باشد . در مامیران كبیر همچنین نمك های كلسیم ، منیزیوم و آلمینویم ، مواد رزینی و موسیلاژ موجود است .
خواص داروئی: تمام قسمت های این گیاه و شیره آن مصرف دارویی دارند البته ریشه آن قوی تر از بقیه قسمت های آن است 1)جوشانده و یا دم كرده مامیران برای درمان سرطان معده بكار می رود 2 )در معالجه آسم اثر مفید درد3) تشنج را برطرف می كند 4)فشار خون را پائین می آورد 5)ادرار آور و ملین است6)درمان كننده تصلب شرائین است7)دردهای سرطانی را ساكت می كند 8)برای معالجه آنژین دپواترین از آن استفاده می كنند9)برای درمان آب آوردن بدن مفید است10)سنگ كلیه را خرد كرده و دفع می كند11)برای معالجه نقرس مفید است12)داروی خوبی برای برطرف كردن بیماریهای كبدی است13) برای درمان زخم ها ی چركین ، ریشه له شده مامیران را مانند ضماد روی اینگونه زخم ها بگذارید 14)شیره مامیران داروی موثری برای از بین بردن زگیل و یا میخچه است . این شیره را با گلیسرین به سنبت مساوی مخلوط كرده و روی زگیل یا میخچه بگذارید تا آنرا از بین ببرد.
طرز استفاده: جوشانده : مقدر 20 گرم برگ خشك و یا ریشه مامیران را در یك لیتر آب حل كنید . مقدر مصرف آن یك فنجان سه بار در روز است .دم كرده مامیران : 30 گرم برگ خشك مامیران را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه دم بكشد . سپس صاف كرده و مصرف كنید .تنطور مامیران : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید و یا اینكه مقدر 100 گرم برگ خشك یا ریشه مامیران را در 500 گرم الكل سفید خیس كرده بگذارید برای مدت دو هفته بماند . البته هر روز آنرا تكان دهید پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگاهدری كنید . مقدر مصرف آن 10-15 قطره سه بار در روز است .شیره مامیران : برای استفاده از شیره مامیران آنرا با عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .
مضرات : همانطور كه گفته شد مصرف زیاد مامیران كبیر تولید مسمومیت می كند و حتی استفاده زیاد آن بصورت له شده روی رخم ها نیز همین خطر را درد زیرا از راه پوست جذب بدن می شود . بنابراین باید مصرف آن در حد گفته شده باشد و تحت نظر متخصص مصرف شود.
دوشنبه 13/10/1389 - 12:17
خواص خوراکی ها
موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .موز انواع مختلف درد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی درد .در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنندهنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .
تركیبات شیمیایی: قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب استدر صد گرم موز مواد زیر موجود است انرژی                        100 كالری آب                           70 گرم پروتئین                   0/8 گرم چربی                     0/2 گرم قند                       6/5 گرم كلسیم                 8 میلی گرم فسفر                  25 میلی گرم آهن                    0/7 میلی گرم سدیم                  1 میلی گرم پتاسیم                370 میلی گرم ویتامین آ              190 واحد ویتامین ب1         0/05 میلی گرم ویتامین ب 2        0/06 میلی گرم ویتامین ب 3       0/07 میلی گرمویتامین ث          10 میلی گرم در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته چولامین وجود دارد .
خواص داروئی: موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص  مسن می باشد1)بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد2)موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است3)موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند4)موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است5)موز درمان زخم معده و روده می باشد6)گرد موز همچنین داروی خوبی برای  پائین آوردن كلسترول است7)شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی است8)جوشانده موز اثر قطع خونریزی درد9)ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است10)ریشه موز دفع كننده كرم معده است11)موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد12)موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب  درد.13)برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید14)موز مدر است15)موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.
طرز استفاده: به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات : مضرات خاصی گفته نشده است .
دوشنبه 13/10/1389 - 12:15
خواص خوراکی ها
درخت میخك بومی جزائر اندونزی و اقیانوسیه است و بعلت زیبایی خاصی كه درد امروز در بیشتر نقاط دینا بعنوان درخت زینتی پرورش داده می شود . البته در مناطق سردسیر این گیاه در گلخانه و گرم خانه نگهدری می شود .در قدیم الایام میخك ادویه ای گران قیمت بوده كه تنها پادشاهان و ثروتمندان مكی توانستند از آن استفاده كنندمیخك درختی است كوچك و مخروطی شكل كه برگهای آن هیچ وقت زرد نمی شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع این درخت تا 10 متر می رسد . برگهای آن نوك تیز و بیضوی و دم برگهای آن قرمز رنگ است و به درخت زیبایی مخصوصی می دهد گلهای میخك كوچك و مجتمع بصورت خوش هایی شامل 10 تا 25 گل می باشد .وجه تسمیه این درخت بدین دلیل است كه غنچه های خشك شده آن كه كوچك و بطول یك سانتی متر است بشكل میخ كوچك می باشد .
تركیبات شیمیایی: غنچه های درخت میخك پس از باز شدن یعنی قبل از اینكه رنگ خاكستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود باید چیده و خشك نمود . میخك كه بعنوان ادویه و دارو بكار می رود پودر این غنچه ها می باشد .میخك دارای 16 درصد و ساقه های درخت در حدود 5 درصد و برگهای آن دارای 2 درصد اسانس روغنی می باشد كه از تقطیر این قسمت ها بدست می آید .اسانس میخك دارای بوئی قوی وطعمی سوزاننده می باشد .این اساسن سفید رنگ بوده كه اگر در مجاورت هوا قرار گیرد رنگ آت تیره و غلیظ می شود . اسانس میخك دارای اوژنول ،‌كاربو فیلین ، الكل بنزیلیك ، بنزوات دو متیل ، فورفوول و اتیلن می باشد . اوژنول كه ماده اصلی میخك می باشد آرام كننده و ضد عفونی كننده است و از آن در دندانپزشكی برای آرام كردن درد دندان استفاده می شود .
خواص داروئی: میخك یعنی خشك شده غنچه درخت میخك از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بكار می رفته است . میخك از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است .1)برای رفع دندان درد و گوش درد یك قطرع از اسانس میخك و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچكانید .2)میخك تقویت كننده مغز می باشد و كسانیكه حافظه ضعیف دارند باید از دم كرده میخك استفاده كنند.3)میخك از سرطان جلوگیری كرده و حتی درمان كننده سرطان می باشد .4)برای رفع سردرد مفید است5)در برطرف كردن فلج و لقوه موثر است 6)ضعف اعصاب را درمان می كند 7)برای رفع تنگی نفس مفید است 8)كسانیكه بمتلا به بیماری سوواس هستند برای درمان آن باید میخك بخورند 9)مقوی معده و جهاز هاضمه است 10)كبد و كلیه را تقویت می كند 11)سكسكه را برطرف می كند 12)برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است  بدین منظور باید 2 گرم از پودر میخك را با شیر مخلوط كرده و هر روز بمدت یك هفته از آن استفاده كرد 13)كسانیكه قطره قطره ادرار می كنند برای درمان آن باید چای میخك بنوشند 14)میخك اشتهاآرو است 15)بدن را تقویت می كند 16)برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف كردن لكه در چشم ، می توان چند قطره از محلول آبی میخك در چشم بچكانید .17)میخك تب بر است 18)میخك كرم كش است و داروهای كرم كش دارای میخك می باشند 19)برای گردش خون و قلب مفید است20)اسهال و دل درد را تقویت می كند 21)برای درمان كمردرد ، چای میخك  و یا دو قطره اسانس میخك را با آب گرم و یا چائی مخلوط كرده و بنوشید .22)نوشیدن یك فنجان چای میخك بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می برد 23)استفاده از میخك گرفتگی عضله را از بین می برد
طرز استفاده: برای تههی چایی یا دم كرده میخك مقدر 10 گرم میخك را با یك لیتر آب جوش مخلوط كرده  و بمدت 5 دققیه دم كنید
مضرات : همانوطر كه گفته شد میخك بسیار گرم است و بنبراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممكن است باعث ناراحتی كلیه و روده ها شوداینگونه افردر باید میخك را با صمغ عربی مخلوط كرده و بخورند .
دوشنبه 13/10/1389 - 12:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته