• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 76
تعداد نظرات : 61
زمان آخرین مطلب : 4584روز قبل
دنیای گیاهان و حیوانات


برگ متحرک از خانواده فاسمیدا

پنج شنبه 10/10/1388 - 8:51
ادبی هنری

خدا


ملاصدرا می گوید:

خداوند بی نهایت است و لامکان و بی زمان

اما به قدر فهم تو کوچک می شود

و به قدر نیاز تو فرود می آید

و به قدر آرزوی تو گسترده می شود

و به قدر ایمان تو کارگشا می شود

یتیمان را پدر می شود و مادر

محتاجان برادری را برادر می شود

عقیمان را طفل می شود

ناامیدان را امید می شود

گمگشتگان را راه می شود

در تاریکی ماندگان را نور می شود

رزمندگان را شمشیر می شود

پیران را عصا می شود

محتاجان به عشق را عشق می شود

خداوند همه چیز می شود همه کس را...

به شرط اعتقاد

به شرط پاکی دل

به شرط طهارت روح

به شرط پرهیز از معامله با ابلیس

بشویید قلب هایتان را از هر احساس ناروا

و مغزهایتان را از هر اندیشه خلاف

و زبان هایتان را از هر گفتار ناپاک

و دست هایتان را از هر آلودگی در بازار

و بپرهیزید از ناجوانمردی ها، ناراستی ها، نامردمی ها...

چنین کنید تا ببینید چگونه

بر سفره شما با کاسه ای خوراک و تکه ای نان می نشیند

در دکان شما کفه های ترازویتان را میزان می کند

و در کوچه های خلوت شب با شما آواز می خواند مگر از زندگی چه می خواهید که در خدایی خدا یافت نمی شود؟؟؟
پنج شنبه 10/10/1388 - 8:28
آموزش و تحقيقات
 

حَشَرات بزرگ‌ترین گروه را در بین گروه بندپایان به خود اختصاص می‌دهند بندپایان حیواناتی هستند که دارای یک اسکلت خارجی بوده و اعضای آنها به هم پیوسته می‌باشند حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستندبدن یک حشره از ۳ قسمت تشکیل می‌شود: سر، سینه و شکم.

حدود یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شده‌است مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونه مختلف می‌رسد حشرات تقریباً در همه نقاط روی زمین پیدا می‌شوند و همچنین می‌توان آنها را درآبهای شیرین یافت حشرات اولین حیوانات پرنده می‌باشند که در روی زمین بوجود آمدند ۳۵۰ میلیون سال قبل اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاشها بود.

برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهم‌ترین احساسها می‌باشد حشرات دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شده‌است هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خو می‌باشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قستهای دیگر بدنشان استفاده می‌کنند انها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده می‌کنند.

حشرات در طول رشد خود به طور دوره‌ای پوست اندازی می‌کنند و یا پوسته خارجی خود را می‌اندازند بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تییر شکل می‌دهند اما سنجاقک‌های یک روزه و حشرات بدون بال می‌توانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوست اندازی کرده و تغییر شکل دهند هر بار که یک حشره تغییر شکل می‌دهد شکل بدنش عوض می‌شود این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) می‌نامند بعضی از حشرات با هر پوست اندازی به آرامی تغییر شکل می‌دهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد این حشرات عبارت‌اند از زنبورهای عسل، مگس‌ها، سوسک‌های بزرگ، پروانه‌ها و زنبورهای معمول

آناتومی حشره
A- دماغه   B- قفسه سینه   C- شکم
1. شاخک[۳]
2. ocelli (lower)
3. ocelli (upper)
4.
چشم مرکب[۴]
5. مغز[۵] (cerebral ganglia)
6.
مفصل اول سینه[۶]
7. dorsal blood vessel
8.
tracheal tubes (trunk with spiracle)
9.
میان سینه[۷]

10. مفصل سوم سینه[۸]
11. بال جلو
12. hindwing
13. mid-gut (stomach)
14. dorsal blood vessel ("aorta")
15.
تخمدان[۹]
16. قسمت خلفی لوله گوارش[۱۰] (intestine, rectum & anus)
17.
مقعد
18. لوله رحمی[۱۱]
19. nerve chord (abdominal ganglia)
20.
Malpighian tubes
21. tarsal pads
22. claws
23.
قوزک پا
24. ساق پا
25. ران. سومین و بزرگترین مفصل پای حشرات.
26. پی ران. زائده ران. مفصل دوم پا واقع در بین ران و تهیگاه.
27. fore-gut (crop, gizzard)
28. thoracic ganglion
29.
پیش ران. تهیگاه. مفصل قاعده پا که آن را به بدن متصل می‌کند.
30. salivary gland
31.
subesophageal ganglion
32. mouthparts
پنج شنبه 10/10/1388 - 8:23
دعا و زیارت
برای انس و آشتی با خدا چه باید کرد؟ذکرها را می دانیم نماز شب را می دانیم و خیلی چیزهای دیگر ولی تا حال ارتباط به ما دست ندهد به نظر همه شان بیهوده به نظر می رسد؟


گفته شده راه انس با چیزی، ارتباط زیاد داشتن با آن است و این مطلب از نقطه نظر روانشناختی امری مسلم و غیر قابل انکار است.
خدا به كدام دل نزدیك تر است؟ چگونه می توانیم حال دعا و راز و نیاز با خدا پیدا کنیم؟
بیا به زمزمه یاد یار، دردل شب ها
درون تیره خود را چو روز، روشن كن
بیا سحرگاهان
خزان خسته دلى را
به عطر «یاد» و شمیم «دعا» چو گلشن كن
تو را كه مانده چنین بى ع‏پناه و دل‏ع گیرى
به جز خداى جهان، هیچ تكیه گاهى نیست
به پیش پاى تو،
اى اشتیاق سبزوجوان،
به جز نیایش و راز و نیاز، راهى نیست.1
چگونه انسان، این «بى ‏نهایت كوچك» مى تواند با آفریدگار هستى، آن «بى ‏نهایت بزرگ» رابطه برقرار كند و این پیوند، او را از خاك تا افلاك ببرد؟
چگونه این «هیچ» به آن «همه» متصل مى شود؟
آیا جز «دعا و نیایش»، راهى براى این پیوند هست؟
دعا چیست؟ شرایط آن كدام است؟ استجابت دعا یعنى چه؟ پیدا كردن «حال» در دعا چگونه به دست مى آید؟ به چه زبانى باید دعا كرد؟ نیایش چه تأثیر روحى و معنوى بر زندگى ما دارد؟ و... سؤالاتى از این دست بسیار است.
مى دانیم كه دعا، تنها خواندن جملاتى و باز خوانى متنى، بى حضور دل و بى كشش روح نیست. یعنى خواندن الفاظ نیست، بلكه خواستن از عمق جان است. اگر دعا از جان سوخته و عطشناك برآید، «اجابت» خدا، آب گوارایى بر عطش سوزان دل سوختگان است.
باید اجازه داد تا پاى اشك، از جاده دل عبور كند. باید گذاشت وقتى آسمان دل مى گیرد، باران اشك جارى شود.
باید گذاشت وقتى حالت اضطرار و نیاز و طلب و درماندگى دست مى دهد، عنان سخن به دست دل داد، تا صمیمانه با خدا حرف بزند و مثل یك كودك، زار بزند، اشك بریزد، با اصرار بخواهد و یقین داشته باشد كه این پاى بر زمین كوبیدن و اشك و التماس داشتن، موجب بر آمدن حاجت مى شود و گریه، سلاح نیایش گر است و امید، سرمایه اوست... «ارحم من رأس ماله الرّجاء و سلاحُه البكاء...)2 باید كارى كرد تا چشمه «ربّنا» از دل بجوشد و بر كویر سینه هاى سوزان جارى شود و دشت عطش را سیراب كند.
چگونه مى توان «حس دعا» پیدا كرد؟
اگر «احساس نیاز» از سویى و «قدرت رفع نیاز» ازسوى دیگر باشد، اگر «ابراز حاجت» از طرف بنده و «درخواست دعا» از سوى خدا باشد، آنچه این دو سو را به هم وصل مى كند «نیایش» است. هر چه انسان فقر و نیاز خویش را بیشتر بشناسد، و هر چه به قدرت و رحمت الهى آگاه تر باشد، حسّ دعا بهتر به دست مى آید.
یك ذره ز فقر خویش، ابراز كنیم چندان كه خدا غنى است، ما محتاجیم
احساس بى ‏نیازى، طغیان و روى گردانى مى آورد. قرآن كریم مى فرماید: انسان همین كه خود را غنى و بى نیاز حس كند، سر به طغیان و گردن كشى مى گذارد «انّ الانسانَ لیطغى، ان راه استغنى».3 و هر چه فقر و نیاز خود را بیشتر حس كند و سررشته كارها را به دست معبود ببیند، كشش به سوى خدا بیشتر خواهد بود. باز قرآن كریم مى فرماید: اى مردم! شما همه نیازمند خداوندید و او بى نیاز و ستوده است: «یا ایها الناس انتم الفقراء الى اللَّه و اللَّه هو الغنى الحمید».4
تنها نیازمندى و وابستگى انسان به خدا كافى نیست، درك این‏كه بنده، نیازمند و وابسته است، برانگیزاننده آن «حس دعا» است.
باید حجاب بین بنده و خالق كنار برود، امّا چگونه؟
غرور، خودخواهى، تكبّر، بى ‏اعتنایى، طلب كارى، قساوت دل، یأس و نومیدى همه به نوعى «حجاب» به شمار مى رود. بر عكس، حالاتى همچون شكسته دلى، تضرّع، زارى، اصرار، گریه، خشوع، امید، اضطرار، التجا، پناه آوردن، یقین به اجابت، خسته نشدن از طلب، رقّت قلب و... پرده ها و حجاب ها را كنار مى زند. سفارش حضرت رسالت چنین است: آنگاه كه رقّت دل حاصل شد، دعا را غنیمت شمارید، كه رحمت خداست: «اغتنموا الدعاء عند الرقه، فانها رحمه».5
خدا به كدام دل نزدیك تر است؟
نجواى كدام نیایش گر از بام خانه تا ملكوت خدا بالا مى رود؟
در كوى ما شكسته دلى مى خرند و بس بازار خود فروشى از آن سوى دیگر است
این حدیث قدسى كه: «انا عند المنكسرة قلوبهم» (من نزد شكسته دلانم)، اشاره به این حقیقت است كه:
افتادگى آموز اگر طالب فیضى هرگز نخورد آب، زمینى كه بلند است
به روایت فرزانگان از سیره خاتم پیامبران، آن حضرت هرگاه كه دعا و نیایش مى كرد، مانند بینوایى كه دست نیاز و طلب گشوده و غذا مى خواهد، دست خود را به آستان خدا بلند مى كرد.6 و همین حالت نیاز و درماندگى است كه رحمت را نازل مى‏كند و نگاه عنایت خدا را به سوى نیایش گر بر مى گرداند و «رفعت»، در همین «فروتنى» است و «عزّت» در سایه همین «تواضع»!
«الهى! ماندگان را چراغ راهى، راندگان را ملجأ و پناهى. اگر راه دهى و راه به بارگاه دهى، از دیدگان، اشك شوق ریزد و شوقت شور دعا برانگیزد. دست نیازمان به آستانت فراز آید، و دل رمیده به سویت باز آید. الهى، چنان كن كه بسته گردیم و خسته نگردیم، خسته گردیم و از تو بر نگردیم...».7
دعا، اقبال بنده به درگاه خداوند است و اجابت، اقبال خداوند به بنده است. اگر مفهوم دعا و اجابت در دل جاى گیرد، حالت دعا و نیایش پدید مى آید. چه سعادتى بالاتر از این‏كه یك «بنده» مورد عنایت «مولى» قرار گیرد و خدا صدایش را بشنود و خوشش آید و جواب بدهد و گاهى جواب دادن را طول دهد تا بیشتر صداى نجوا و نیایش بنده را بشنود.
پس از تأخیر استجابت نباید چندان نگران و ناامید شد. گاهى صلاح بنده را مولى بهتر مى داند. گاهى هم تأخیر از آن جهت است كه در حدیث آمده است: «گاهى خداوند، اجابت دعاى مؤمن را به تأخیر مى اندازد، چون مشتاق دعاى اوست و مى فرماید: صدایى است كه دوست دارم آن را بشنوم».8
چه مى دانیم؟ شاید هم، دعا از صمیم دل و از روى خلوص نیّت نیست و و شرایط استجابت در آن فراهم نیست. مگر دعا از دل غافل و زبان یاوه گو و نیّت آلوده و نیایش گر ریاكار را آن اندازه اثر است كه به آسمان رود و به آستان خدا رسد؟!
به هر حال، حال را هم باید از خدا خواست، كه «محوّل الاحوال» است.
«هم دعا از تو، اجابت هم ز تو».
در حدیث امام‏على - علیه السلام- است: خشكیدن اشك از چشم ها، نتیجه قساوت دل است و قساوت دل ها نتیجه زیاد شدن گناهان: «ما جفّت الدموع الا لقسوة القلوب، و ما قست القلوب الا لكثرة الذنوب».9
عصیان و گناه ،پرتگاه دل ماست مسدود به روى عقل، راه دل ماست
خشكیدن اشك گریه از چشمه چشم گویاى سقوط پایگاه دل ماست 10
پس چگونه باید دعا كرد؟ آداب دعا چیست؟
رهنمودهاى اولیاى دین در این زمینه بسیار است. برخى از «آداب دعا» از این قرار است:
1.مداومت و پیوستگى در دعا، یعنى همیشه، همه جا، در هر حال، درغم و شادى، در راحت و رنج، در فقر ودارایى، در پیرى و جوانى، در بیمارى و تندرستى، در شدّت و و رخا.
2.پرهیز از گناه، چرا كه گاهى گناهان مانع اجابت دعا مى شود: «اللهم اغفرلى الذّنوب التى تحبس الدعا».11
3.دعاى دسته جمعى و آمین گفتن گروهى از مؤمنان، چهل نفر یا كمتر. روایت است كه هرگاه براى امام باقر-علیه السلام- مشكلى پیش مى آمد، زنان و كودكان خانواده را جمع مى كرد و دعا مى كرد و آنان آمین مى گفتند.12
4.دعا به نام هاى نیك خدا و ستایش و حمدوثنا پیش از دعا، چرا كه هر نامى كلید درى از رحمت هاى الهى است و هر اسمى‏خاصیّتى دارد. ستایش الهى شرط ادب پیش از عرض حاجت است.
5.بازگو كردن حاجت ها و بر شمردن نیازها، هر چند كه خداوند داناى همه چیز است و هم نامه نانوشته مى خواند و هم اسرار نهفته مى داند، امّا خود این مطرح كردن، گامى به اجابت نزدیك تر است. امام صادق-علیه السلام- مى فرماید: «خداوند مى‏داند آن‏چه را كه بنده اش هنگام دعا مى خواهد، ولى دوست دارد كه نیازها را به درگاه الهى عرضه كند. پس هرگاه دعا مى كنى، حاجت هایت را یك به یك نام ببر».13
6.اصرار و الحاح و خسته نشدن و پیوسته خواستن، چرا كه وقتى درى را بسیار بكوبید كسى پیدا مى شود كه در را باز كند. اصرار در دعا، مایه گشوده شدن در رحمت و اجابت الهى است.
7.همت بلند داشتن و حاجت هاى مهم خواستن، ادب و آداب دیگرى در دعاست. خواسته ها هر چه متعالى تر، با ارزش تر، فراگیرتر باشد، بهتر است. حال كه دعا مى كنى، تنها براى خودت مخواه، براى دیگران هم بطلب. خواسته هایت تنها مادى و رفع مشكلات معیشتى نباشد، خواسته هاى معنوى هم داشته باش. تنها براى دنیا مخواه و قلمرو آخرت را هم در دعایت بگنجان.
وقتى مى توان از خدا آخرت را هم خواست، چرا دنیا بخواهیم؟ قرآن كریم مى فرماید: آنان كه از خدا فقط دنیا مى خواهند، در آخرت نصیبى ندارند، امّا بعضى هم نیكى دنیا و هم نیكى آخرت و نجات از دوزخ مى خواهند: «ربنا آتنا فى الدّنیا حسنه، و فى‏الاخره حسنه وقنا عذاب النّار».14
در دعا هم خوب است از پیشوایان مكتب بهره جوییم و ادب دعا كردن و خواسته هاى متعالى داشتن را از آنان بیاموزیم. دنیاى وسیع و غنى «خواسته هاى متعالى» در دعاهاى معصومین، دنیاى زیبا و بى پایان است. تنها كافى است به دعاى امام سجاد -علیه السلام- با عنوان «دعاى مكارم الاخلاق)15نظر بیفكنیم، تا با گوشه اى از نیازهاى والا و خواسته هاى متعالى از زبان آن امام، كه «زیباترین روح پرستاره» است، آشنا شویم.
توجه به این نكته لازم است كه مكان و زمان دعا، در رسیدن به آثار و نتایج مادى و معنوى آن، تأثیرى به سزا دارد و اولیاى الهى در روایات فراوانى، مكان‏ها و اوقاتى را كه دعا در آنها زودتر به اجابت مى‏رسد، بیان كرده‏اند.
در میان اوقاتى كه مناسبت بیشترى براى دعا و مناجات با قاضى الحاجات دارد، ماه مبارك رمضان - كه ماه مهمان‏دارى خداوند و گسترده شدن خوان طعام‏هاى معنوى و روحانى است - داراى جایگاهى ممتاز است و دعا و نیایش در این ماه، حال و هوایى دیگر دارد.
رمضان تنها بهار قرآن كریم و هنگامه تلاوت كلام روح بخش خداوند نیست، بلكه فصل شكفتن گل واژه‏هاى دعا و غنچه‏هاى نیایش بر لب‏هاى مشتاقان مؤمن نیز مى‏باشد. روزه‏داران خداجو، در زلال رمضان دل و جان را مى‏شویند و برگرد حریم دوست پرواز مى‏كنند و بر شاخسار ذكر و یادِ محبوب و دعا و نجواى با او آشیان مى‏گیرند و با اشك روان، دشت تفتیده قلبشان را نمناك مى‏سازند و بر درد و زخم دل‏شان مرهمى مى‏نهند.
در این میان، دعاها و مناجات‏هاى امامان معصوم(ع) با سوز و شور و آهنگى دیگر همراه است. حقایق و معارفى كه در این ماه عزیز، در قالب دعا از ناى پاك برگزیدكان حق برآمده، از محتوا و ژرفاى خاصى برخوردار است. انس با دعاهاى اهل بیت(ع) در ماه باعظمت رمضان، در بهره‏مندى بیشتر از مهمانخانه الهى و سفره گسترده رمضان، بسى سودمند و پرفایده است. دعاهاى رسیده از برگزیدگان حق در این ماه نورانى، بسیار است... .
«الهى...در هندسه وجود، توحید را نقطه پرگارمان ساز، دایره تلاشمان را بر محور نقطه ایمان قرار بده، خطّ زندگى را امتدادى‏از نقطه هاى نیاز بساز، زاویه دیدمان را باز كن تا چشم بگشاییم، امّا به چهره حقیقت، و گوش سپاریم، امّا به آهنگ معنویت».16

------------------
پى‏نوشت‏
1.برگ و بار، ص 25.
2.دعاى كمیل.
3.علق (96) آیه 6.
4.فاطر (35) آیه 15.
5.علامه مجلسى، بحار الانوار، ج 93 ص 313.
6.ابن فهد حلّى، عدة الداعى، ص 139.
7.جواد محدثى، الهى نامه، ص 26.
8.علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 97 ص 296.
9.همان، ج 70 ص 354.
10.برگ وبار،0 ص 286.
11.دعاى كمیل.
12.كلینى، كافى، ج 2 ص 525.
13.وسائل الشیعه، ج 4 ص 191.
14.بقره (2) آیات 200 و 201.
15.صحیفه سجادیه، دعاى 20، نیز در اواخر مفاتیح الجنان، دعاى مكارم الاخلاق.
16.الهى نامه، ص
چهارشنبه 9/10/1388 - 20:6
آموزش و تحقيقات

روبات : كلمه « روبات » یا « روبوت » از نمایشنامه علمی – تخیلی كارل چاپك نویسنده دهه 1920 چك واسلواكی اقتباس شده است . چهل سال پس از این تكنولوژی جدید « روبوتیك صنعتی » پا به عرصه گذاشت و امروز روبت ها دست های مكانیكی بسیار خودكارند كه كامپیوتر آنها را هدایت می كند .
كاربرد های صنعتی روبات ها را در زمان كنونی می توان به سه گروه زیر دسته بندی كرد :
1) حمل مواد ، تخلیه و بار گیری : در این حالت كار روبات ها ، جابه جه كردن مواد و قطعات از جایی به جایی دیگر است .
2) كاربردهای فرایندی : این كاربرد ها عبارتند از نقطه جوشكاری ، جوش كاری قوسی ، رنگ پاشی و عملیاتی كه در آنها وظیفه روبات كاربرد ابزاری خاص برای انجام برخی كارهای تولیدی در كارگاه هاست .
3) مونتاژ و بازرسی : هر دو كارهای متمایز در این گروه قرار می گیرند . مونتاژ با روبات توجه بسیاری را به خود جلب كرده است ، زیرا امكانات بالقوه زیبادی دارد . روبات های بازرسی نیز با استفاده از حساسه ها ، مشخصات محصول را اندازه گیری می كنند .
در سه جدول آتی تاریخچه مختصری از پیشرفت تكنولوژی روبات ها ، تعداد روبات های ساخته شده ، و كارهای امروز و فردای روبات ها را تقدیم می داریم .
سیر تاریخی پیشرفت های تكنولوژی روبوتیك و كاربردهای مهم روبوت
نیمه های قرن هیجدهم جی دو وكانسون عروسكهای مكانیكی به اندازه انسان ساخت كه موزیك می نواختند
1801 ژاكار دستگاهی برای بافندگی ساخت كه برنامه پذیر بود
1805 « میلادرت » عروسكی مكانیكی ساخت كه می توانست نقاشی كند .
1946 « جی سی دول » مخترع امریكایی وسیله ای برای كنترل ساخت كه می توانست علائم الكتریكی را به طور مغناطیسی ثبت كند و آنها را دوباره برای كار یك ماشین مكانیكی باز سازی نماید .
1951 ساخت تله اپراتور ( بازوی مكانیكی با منترل از راه دور ) برای كار با مواد پرتوزا ( رادیو تكتیو )
1952 اولین نمونه ماشین كنترل عددی پس از چند سال كار در MIT به نامیش در آمد . بخشی از زبان برنامه ریزی آن ( Automatically Programmed Tooling ) APT بعدها تكامل یافت و در سال 1961 منتشر شد .
1854 « كن داورد » مخترع بریتانیایی تقاضای ثبت اختراع روبوت را مطرح كرد .
1959 شركت پلانت نخستین روبوت تجاری را عرضه كرد . این روبوت با بادامك و كلید حدی كنترل می شد .
1960 نخستین روبوت یونی میت « unimate » بر پایه « انتقال برنامه ریزی شده كالا » عرضه شد . این روبوت دارای محرك هیدرولیكی بود و در آن از اصول كنترل عددی برای مهار بازوی مكانیكی استفاده شده بود .
1961 در كارخانه فورد ، روبوتی یونی میت برای راهبری ماشین ریخته گری تحت فشار نصب شد .
1966 یك شركت نروژی روبوتی برای رنگ پاشی نصب كرد .
1968 روبوت سیاری به نام شیكی ( Shaky ) در موسسه پژوهشی +استانفورد ساخته شد . این روبوت دارای حساسه های گوناگون از جمله دوربین حساسه های لمسه كننده بود و می توانست به اطراف حركت كند .
1971 « دست استانفورد » یك دست برقی روبوت بود ، در دانشگاه استانفورد ساخته شد .
1973 تین زبان برنامه ریزی روبوت كامپیوتری به نام ویو « Wave » و به دنبال آن زبان ال « AL » در موسسه پژوهشی استانفورد عرضه شد . بعدها این دو زبان به زبان تجاری وال « VAL » تبدیل شدند .
1974 شركت « آ.ث .آ » روبوتی كاملاً برقی به نام IRb6 عرضه داشت .
1974 شركت سین سیناتی روبوت T3 را با كنترل كامپیوتری عرضه كرد .
1975 روبوت « زیگما » ی « الیوتی » در عمیلات مونتاژ به كار گرفته شد ؛ این یكی از نخستین كاربردهای روبوت در خط مونتاژ بود .
1978 روبوت RUMA ( ماشین یونیورسالبرنامه پذیر برای مونتاژ )
عرضه شد .
1980 سیستم « برداشتن از جعبه » با روبوت در دانشگاه ردآیلند به نمایش درآمد . این روبوت توانست با استفاده از بینایی ماشین ، قطعات پراكنده را از جعبه بردارد .
1981 یك روبوت با محرك مستقیم در دانشگاه « كارنگی ملون » ساخته شد . در این روبوت از یك الكتروموتور نصب شده روی بازوی مكانیكی ، بدن استفاده از رابط های مكانیكی معمول در اكثر روبوت ها ، استفاده شده بود .
1982 شركت IBM پس از چند سال تلاش روبوت RS-1 را عرضه كرد كه دارای قابی جعبه ای بود و از بازویی با لغزنده قطری استفاده می كرد . در برنامه آن از زبان برنامه ریزی AMC ( تهیه شده بوسیله IBM ) استفاده شده بود .
1983 گزارش هایی در مورد پژوهش های شركت وستیتگهاوس به سرپرستی بنیاد علوم امریكا در مورد « سیستم مونتاژ برنامه پذیر و قابل تطبیق » منتشر شد كه طرح آزمایشی برای برنامه ریزی
انعطاف پذیر خط مونتاژ با استفاده از روبوت محسوب می باشد .
1984 چند نوع سیستم برنامه ریزی غیر مستقیم در نمایشگاه روبوت 8 عرضه شد . این سیستم ها این امكان را فراهم آورده كه برنامه روبوت را بتوان با استفاده از تبادل گرافیكی بر روی كامپیوتر های شخصی تهیه و سپس به روبوت منتقل
كرد .
 

منبع:

 کتاب دائره المعارف مصور زرین - غلامرضا طباطبائی مجد - انتشارات زرین

چهارشنبه 9/10/1388 - 8:56
آموزش و تحقيقات
پارسی باستان

یکی از آبشخورهای این زبان، زبان کهنسال رایج روزگار هخامنشیان است که آن را پارسی باستان می‌خوانند. نمونه‌ای از این زبان در نوشته‌های پادشاهان این خاندان به خط میخی در دست است. در این نوشته‌ها کمابیش ششصد و اندی واژه (غیره مکرر) بکار رفته‌است. امید است باز به این سرمایه افزوده شود، چنانکه در این چند سال گذشته افزوده شده و از چهار صد به ششصد و اندی رسیده‌است.

پس از پیدا شدن چند هزار لوحهٔ گلی در پایان سال ۱۳۱۲ خورشیدی در تخت جمشید به خط میخی عیلامی و زبان عیلامی، چند لغت پارسی باستان نیز در آن نوشته‌های عیلامی بکار رفته‌است که از آن‌ها می‌توان به نام‌های ۱۲ ماه خورشیدی که فقط ۹ تای آن در سنگنبشتهٔ داریوش در بیستون به ما رسیده‌است اشاره نمود.

این نوشته‌های هخامنشیان را به دلیل آنکه بر روی سنگ نوشته شده‌اند، سنگ نبشته می‌خوانیم و هر کدام را در سرزمین‌هایی چون شوش (عیلام)، بیستون (بغستان)، همدان و الوند (در ماد) و وان (در ارمنستان) و سوئز (در مصر) یافته‌اند.

نوشتهٔ بغستان از داریوش بزرگ که مانند بیشتر این نوشته به سه خط میخی به سه زبان پارسی باستان، بابلی و عیلامی کنده کاری شده از بزرگترین این سنگنپشته‌های جهان به حساب می‌آورند. این کوه ایزدی که گران بهاترین سند زبان ملی ما را در بر دارد، در دو هزار و پانصد سال پیش از این به فرمان داریوش، سومین پادشاه هخامنشی نوشته‌است. این سنگنپشته که از پیش آمدهای چهار یا پنج سال نخستین شهریاری داریوش سخن رفته و نام‌های هر یک از هماوردان پارسی باستان، سرکشان با تاریخ شکست و کشته شدنشان یاد گردیده، دارای ۵۱۵ سطر پارسی باستان، ۱۴۱ سطر بابلی و ۹۵۰ سطر عیلامی است.

نخستین کسی که برخی از حروف خط میخی هخامنشی را خواند، گروتفند (در لاتین: Grotefend) آلمانی بود که در سال ۱۸۰۲ میلادی زمینهٔ کار او دو تصویری بوده که مسافر آلمانی کارستن نیبور (Carsten niebuhr) در هنگام اقامت چند روزه اش در تخت جمشیده با دقت ترسیم کرده‌است. می‌توان گفت گروتفند کاشف و رمزگشای خط میخی بوده‌است، و به کمک تلاش صدو پنجاه سالهٔ دانشمندان دیگر امروزه از هر جهت از زبان رایج زمان هخامنشیان آگاهیم. آن چنانکه سنگنپشته‌های پارسی باستان در ردیف اوستا، ودا نامهٔ مینوی هندی‌ها، منظومه‌های هومر یونانی را از کهن‌ترین آثار کتبی اقوام معروف به هند و اروپایی به حساب می‌آورند.

 اوستایی

نوشتار اصلی: اوستایی


 پهلوی (پارسی میانه)

نوشتار اصلی: پارسی میانه


 زند و پازند

نوشتار اصلی: زند
نوشتار اصلی: پازند


زند در اوستا به معنای شرح و تفسیر است و معنای دیگری برای آن وجود ندارد.[نیازمند منبع] زند اوستا یعنی متن اوستا با تفسیر پهلوی آن، بنابر این زند زبان یا لهجه نیست. گاهی در ادبیات این کمله به جای اوستا به کار رفته است:

که ماراست گشتیم وهم دین پرست کنون زند زرتشت زی ما فرست

پازند کلمه‌ای مشتق از پا + زند است که بعد از اسلام در ایران شکل گرفت و عبارت است از پهلوی روان شده بدون لغات هزوارش، یعنی به جای مفهوم نگاشت آرامی، خود کلمات فارسی معادل آن‌ها را نوشته‌اند. پازند معمولا به خط سادهٔ اوستایی که به آن « دین دبیره » گفته می‌شود، نوشته می‌شود و در بعضی موارد به خط فارسی نیز نوشته شده است.

در میان نوشته‌های پازند سه نامه را که اهمیت بیشتری دارند و باید به عنوان منبعی که از پارسی باستان، اوستا و پهلوی به جای مانده است به حساب آوریم، شامل: دانای مینو خرد، ائو گمدئچا، ایاتکار جاماسپیک که سرچشمه بسیاری از لغات پارسی نیز می‌باشند.

سه شنبه 8/10/1388 - 20:48
ازدواج و همسرداری
ازدواج مثل یك هندوانه است كه گاهی خوب می شود و گاهی هم بسیار بد.(ضرب المثل اسپانیایی)

اگر خواستی اختیار شوهرت را در دست بگیری اختیار شكمش را در دست بگیر. (ضرب المثل اسپانیایی)

ازدواج، زودش اشتباهی بزرگ و دیرش اشتباه بزرگتری است. (ضرب المثل فرانسوی)

زن و شوهر اگر یكدیگر را بخواهند در كلبه ی خرابه هم زندگی می كنند. (ضرب المثل آلمانی)

دو نوع زن وجود دارد؛ با یكی ثروتمند می شوی و با دیگری فقیر. (ضرب المثل ایتالیایی)

با قرض اگر داماد شدی با خنده خداحافظی كن. (ضرب المثل آلمانی)

دوام ازدواج یك قسمت روی محبت است و نُه قسمتش روی گذشت از خطا. (ضرب المثل اسكاتلندی)

زناشویی غصه های خیالی و موهوم را به غصه نقد و موجود تبدیل می كند. (ضرب المثل آلمانی)

هیچ زنی در راه رضای خدا با مرد ازدواج نمی كند. (ضرب المثل اسكاتلندی)

هنگام ازدواج بیشتر با گوش هایت مشورت كن تا با چشم هایت. (ضرب المثل آلمانی)

مردی كه به خاطر "پول" زن می گیرد، به نوكری می رود. (ضرب المثل فرانسوی)

لیاقت داماد، به قدرت بازوی اوست. (ضرب المثل چینی)

زنی سعادتمند است كه مطیع "شوهر" باشد. (ضرب المثل یونانی)

زن عاقل با داماد "بی پول" خوب می سازد. (ضرب المثل انگلیسی)

زن مطیع فرمانروای قلب شوهر است. (ضرب المثل انگلیسی)

داماد زشت و با شخصیت به از داماد خوش صورت و بی لیاقت. (ضرب المثل لهستانی)

دختر عاقل، جوان فقیر را به پیرمرد ثروتمند ترجیح می دهد. (ضرب المثل ایتالیایی)

داماد كه نشدی از یك شب شادمانی و عمری بد اخلاقی محروم گشته ای. (ضرب المثل فرانسوی)

در موقع خرید پارچه حاشیه آن را خوب نگاه كن و در موقع ازدواج درباره مادر عروس تحقیق كن. (ضرب المثل آذربایجانی)

برای یافتن زن می ارزد كه یك كفش بیشتر پاره كنی. (ضرب المثل چینی)

تاك را از خاك خوب و دختر را از مادر خوب و اصیل انتخاب كن. (ضرب المثل چینی)

اگر زنی خواست كه تو به خاطر پول همسرش شوی با او ازدواج كن اما پولت را از او دور نگه دار. (ضرب المثل تركی)

ازدواج كنید، به هر وسیله ای كه می توانید. زیرا اگر زن خوبی گیرتان آمد بسیار خوشبخت خواهید شد و اگر گرفتار یك همسر بد شوید فیلسوف بزرگی می شوید. (سقراط)

ازدواج قرارداد دو نفره ای است كه در همه دنیا اعتبار دارد. (مارك تواین)

ازدواج مجموعه ای از مزه هاست هم تلخی و شوری دارد. هم تندی و ترشی و شیرینی و بی مزگی. (ولتر)

تا ازدواج نكرده ای نمی توانی درباره آن اظهار نظر كنی. (شارل بودلر)

هیچ چیز غرور مرد را به اندازه ی شادی همسرش بالا نمی برد، چون همیشه آن را مربوط به خودش می داند. (جانسون)
سه شنبه 8/10/1388 - 17:33
آموزش و تحقيقات

 گوناگونی وتنوع در انواع
پوست به علت نژاد ( مانند : سیاه - سفید -زرد - قهوه ای ) ؛ به علت ارثی و محیطی ( پوست : خشك – چرب – معمولی و مخلوط ) نیاز به مراقبتهای گوناگون بسته به نوع پوست دارد.

انواع پوست


پوستها بسته به ترشحات طبیعی و مرطوب كنندگی خود به ۴ دسته تقسیم میشوند :
۱- پوســت چــرب : این نوع
پوست در بین نوجـوانان و جــوانان شـایع میباشد . در این نوع پوست ترشحات غــدد چــربی زیاد میباشد . افزایش ترشحات غـدد چربی به ارث و فعالیت هورمونهای جنسی مربوط می شود .
۲- پوســـت خشــك : در افراد با سنین بالاتر این نوع
پوست شایع میباشد . به دلیل كاهش ترشحات چربی و عدم فعالیت مرطوب كننده طبیعی پوست این حالت از پوست دیده می شود .
۳- پوسـت طبیعی و نرمال : ترشحات چربی و فعالیت مرطوب كننده
پوست در حد طبیعی می باشد
۴-پوســت مخلوط: ترشحات چربی و مرطوب كنندگی در ناحیه ای از
پوست با ناحیه دیگر فرق میكند مثلا" : در روی گونه خشك و در كنار بینی چرب می باشد .

بسته به نوع پوست بهترین مراقبتهای روزانه شامل:


۱)انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی با در نظر گرفتن نوع پوست .
۲)پاك كردن صورت از آلــودگــیهای محـیطی و ترشحـات پوســتی ( عرق - چربی ) وپوسـته ریزی طبیعی
پوست .
۳) استفاده از مرطوب كننده جهت اصلاح و كمك به مرطوب كننده طبیعی
پوست .
۴) محــافظت پوســت از نور خــورشید جهــت حـذف رسیدن اشعه ماورا بنفش به
پوست توسط ضدآفتاب { مكانیكی ویا شیمیائی} ( در قسمت ضدآفتاب توضیح داده شده
۵) درمان هر نوع ناراحتی و ضایعات
پوستی .

روزنه پوستی چیست؟


روزنه یا همان منافذ پوستـی در حقیقت محل خـروج چربـی از غدد چربی میباشد . در افرادی كه تا حدودی این غدد فعال میباشند و پوست چـربی دارند این منافذ دیده می شود (در همه افراد این منافذ وجود دارد )
نبایـد هـیچـوقـت به فكر بستن این منافـذ بود ؛ چـون با بستن این منافـذ محـل خـروجی این غـدد بسـته شـده و باعـث جـوش صورت میشوند. البته به اشتباه در جـامعه مرسوم است كه این منافذ را میبندند. ولی در حقیقت اینگونه نیست .

روشهایی وجود دارد كه میتوان این منافذ را غیر رویت كرد یعنی دیده نشوند.
وقــتی ترشحات چــربی در این منافــذ وجود داشته باشند بعلت اكسیده شدن مواد چربی در این منافذ برنگ تیره دیده میشوند . راحــترین روش این است كه این ترشحـات چــربی را بوسـیله شستشو از بین برد . شستشوی مكرر با صابونهای ضد جوش به این امر كمك می كنند.
روش بعدی : با استفاده از كرم و ژلهای حاوی AHA كه مقداری لایه برداری میكنند میتوان این منافـذ را غـیر رویـت كرد .روشـهای دیگری نیز وجود دارد كه احتیاج به پزشك مجرب دارد و از ذكر آنها خودداری می كنم.

پوست سالم


پوست سالم همواره رضایت خاطر همه افراد را فراهم می کند این چنین پوستی هرگز در مقابل اب سرد و گرم .بادوبوران .طوفان و... عارضه ای ازخود نشان نمی دهد اما دقت کنید پوستهای این چنینی بسیارنادرند والبته نگهداشتن پوست دروضعیت سلامت امربسیارمهمی است .
۱)
پوست سالم ۲) تعیین نوع پوست و خصوصیات آن ،
۳)آزمایش
پوست ۴) دانستن pH پوست
قبل ازاینکه درمورد پوستهای مختلف صحبت کنیم لازم می دانم خصوصیات یک
پوست سالم را عنوان نمایم .
پوست سالم باید:
۱) سفت ودرعین حال دارای نوعی خاصیت ارتجاعی باشد : این ویزگی موجب مقاومت ودوام
پوست میگردد
۲) حالتی به هم فشرده داشته باشد: یعنی صاف یکنواخت و مات باشد و دارای برجستگی و ناهمواری نباشد .ضمنا منافذ بازکه
پوست را زشت وناجورمی گرداند درپوست سالم دیده نمی شود
۳) لطیف باشد : دارای ظاهری صورتی رنگ است وچه مات وچه براق نشاندهنده سلامتی است
۴) دارای رنگی جذاب باشد : بنا به عوامل وراثتی وشرایط اب وهوایی رنگ
پوست می تواند ازصورتی تا سیاه تغییر کند. پوستهای خاکستری وکبود یا رنگ پریده نشانه بیماریست وتیرگی ان حکایت ازفقدان شادابی پوست دارد.
۵) رنگ
پوست هرچه که هست بایددربیننده احساس گرمی ایجادکند و معرف سلامت شخص باشددرضمن هیچ لکه ای نبایدیکنواختی پوست راازبین ببرد.
چگونه پوستتان را آزمایش کنید؟
برای پی بردن به ماهیت پوستتان قبل ازهرچیز باید باپزشک متخصص مشورت کنید اما اگرمی خواهید خودتان تا حدی ویزگی
پوست خودرا ارزیابی کنید می توانید باشیوه های خاص این کارراانجام دهید برای این منظور

بایدابتدا وسایل زیر را اماده کنید :
یک عدد آینه مقعریا ذره بین مخصوص . کاغذمخصوص پاک کردن ارایش یا کاغذ ابریشمی . کاغذ اغشته به جوهر تورنسل که درداروخانه ها موجود است.این ازمایش رابایددرزمانی که وقت کافی دارید انجام دهید امابهترین زمان برای این کار صبح پیش ازشستشوی صورت است .لباسی گشاد وراحت بپوشید تا احساس سرما یا گرمای زیاد نکنید وبتوانید براحتی درمقابل اینه نشسته وبه ازمایش پوستتان بپردازید . عجله نکنید !
بهتراست قبل ازشرح ازمایش اندکی برایتان از خصوصیات پوستهای مختلف بگوییم تا بتوانید نوع
پوست خودرا تعیین کنید.
خصوصیات پوستهای مختلف به شرح زیر است :
پوست معمولی :انچه درمورد
پوست سالم شرح دادیم دراین مورد صادق است .
پوست خشک : این نوع
پوست ظریف کشیده وشکننده میباشد وبه اسانی دچارچین وچروک میشود . اب سرد. افتاب وصابون میتوانند این پوست را ملتهب سازد.
پوست چرب :این نوع
پوست براق ولیز است وکمتردچار چین وچروک میشود دارای منافذ بازونقاط سیاه میباشد وبیشترازسایر انواع پوست دچار جوش ونقصهای زیر جلدی میگردد.
پوست مختلط : عموما اینچنین
پوستی برروی گونه ها وگرداگرد چشم ها خشک است ودرقسمتهای پیشانی .چانه وبینی چرب میباشد .این نوع پوست عیب های دونوع پوست خشک وچرب را داراست .
پوست بی آب : این
پوست میتواند چرب یا خشک باشد .این نوع پوست کدر ومعمولا دچارافتادگیست .درسطح پوست اشخاص بوری که از ویزگیهای پوست بی اب برخوردارند چین وچروکهای ریز بسیاردیده می شود.
پوست دچار خفگی : زمخت وزخیم میباشد ونشانه های حیات دران دیده نمیشود این نوع
پوست دارای نقاط سیاه یا پوسته های سفید رنگ است .
حال که اندکی ازخصوصیات پوستهای مختلف را دانستید شروع به انجام ازمایش نمایید :
یک تکه دستمال ابریشمی بردارید وبرروی
پوست صورتتان بکشید .توجه کنید که نباید برپیشانی .بینی .گونه ها اطراف چشمان وچانه فشار اورید . یعنی باید بسیار اهسته برپوست بکشید .حالا دستمال را کناربگذارید وحتما ازمشاهدات خودیادداشت بردارید .
نتیجه بدست امده یکی از موارد زیر است :
پوست خشک :برروی دستمال (کاغذ) لکه ایجاد نمیشود
پوست چرب : کاغذ لکه می شود
پوست معمولی : برروی کاغذ لکه بسیار کمرنگی ایجاد می شود
پوست بی آب : گاهی لکه ایجادمیشود وگاهی بی لکه می ماند
پوست دچار خفگی : برروی کاغذ لکه بسیارکوچکی ایجاد می شود
برای دانستن pH
پوست از کاغذ تورنسل استفاده کنید .این کاغذ ابی رنگ دراثرتماس با اسید قرمز میشود حال درادامه ازمایش :
حداقل دو ساعت پس ازتمیز کردن صورت قطعه ای کاغذ تورنسل بردارید وبربخشی ازصورت که مایلید مورد ازمایش قراردهید بگذارید و۹۰ ثانیه نگهدارید . پس از فشاری نسبتا قوی ان را جدا کنید در این هنگام :
اگر رنگ کاغذ اندکی به صورتی متمایل شد
پوست شما از نوع چرب میباشد وخاصیت اسیدی ان کم است
اگر رنگ کاغذ کاملا صورتی شد پوستتان ازنظر خاصیت اسیدی طبیعی است
اگر به صورتی کدر گرائید
پوست شما خشک وبیش از حد اسیدی است
حال که تا حدی به نوع
پوست خود پی بردید بایددر جهت نگهداری از ان وسوق دادن پوست به سمت پوست طبیعی مراقبتهای ویزه ای از پوست خود به عمل آورید .
ذکر یک مسئله بسیار ضروریست و آن اینکه برای داشتن
پوستی سالم وشاداب سعی کنید حتی الامکان از مواد ارایشی کمتر استفاده کنید و برای استفاده از مواد آرایشی استاندارد وبهداشتی بهره ببرید . ودقت کنید هرشب ارایش خود را پاک نمایید . از ورزشهای مناسب پوست که اغلب بصورت ماساژ می باشد بهره برید و از ماسکهای مناسب برای طراوت و شادابی پوست خود استفاده کنید .
سه شنبه 8/10/1388 - 12:7
خانواده
قرآن ! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه مان آوازت بلند میشود همه از هم میپرسند " چه کسی مرده است ؟ " چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا ترا برای مردگان ما نازل کرده است.
قرآن ! من شرمنده توام اگر ترا از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین مبدّل کرده ام . یکی ذوق می کند که ترا بر روی برنج نوشته ، ‌یکی ذوق می کند که ترا تابلوی فرش کرده ، ‌یکی ذوق می کند که ترا با آب طلا نوشته ، ‌و دیگری  به خود می بالد که ترا در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده... ! آیا واقعا خدا ترا فرستاده تا ما  موزه سازی کنیم ؟
قرآن ! من شرمنده توام اگر حتی آنان که ترا می خوانند و ترا می شنوند ، ‌آنچنان به پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمرّه می نشینند، که اگر چند آیه از ترا به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند " احسنت ...! " گوئی مسابقه نفس است
قرآن !‌ من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای، حفظ کردن تو با شماره صفحه، ‌خواندن تو آز آخر به اول، ‌یک معرفت است یا یک رکورد گیری؟ ای کاش آنان که ترا حفظ کرده اند، ‌حفظ کنی، تا اینچنین ترا اسباب مسابقات هوش نکنند.
خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو . آنانکه وقتی ترا میخوانند چنان حظ میکنند ،‌گویی که قرآن همین الان به ایشان نازل شده است. آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیدیم .
سه شنبه 8/10/1388 - 12:2
شعر و قطعات ادبی

بی حجابانه درا از در کاشانه ی ما    

  که کسی نیست به جز ورد تو در خانه ی ما

گر بیایی به سر تربت ویرانه ی ما    

  بینی از خون جگر آب شده خانه ی ما

فتنه انگیز مشو کاکل مشکین مگشای   

  تاب زنجیر ندارد دل دیوانه ی ما

مرغ باغ ملکوتیم در این دیر خراب    

  می شود نور تجلای خدا دانه ی ما

با احد در لحد تنگ بگوییم که دوست     

 آشنایم توئی و غیر تو بیگانه ی ما

گر نکیر آید و پرسد که بگو رب تو کیست     گویم آن کس که ربود این دل دیوانه ی ما

منکر نعره ی ما کو که به ما عربده کرد    

 تا به محشر شنود نعره ی مستانه ی ما

شکر لله که نمردیم رسیدیم به دوست    

آفرین باد بر این همت مردانه ی ما

محی برشمع تجلای جمالش می سوخت  

 دوست می گفت زهی همت مردانه ی ما

غزل منسوب به  شیخ محی الدین عبدالقادر گیلانی

سه شنبه 8/10/1388 - 11:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته