• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 200
تعداد نظرات : 156
زمان آخرین مطلب : 4284روز قبل
داستان و حکایت
  

هر وقت دلش می گرفت به کنار رودخانه می آمد. در ساحل می نشست و به آب نگاه می کرد. پاکی و طراوت آب، غصه هایش را می شست. اگر بیکار بود همانجا می نشست و مثل بچه ها گِل بازی می کرد.

  

آن روز هم داشت با گِل های کنار رودخانه، خانه می ساخت. جلوی خانه باغچه ایی درست کرد و توی باغچه چند ساقه علف و گُل صحرایی گذاشت.

  ناگهان صدای پایی شنید برگشت و نگاه کرد. زبیده خاتون (همسر خلیفه) با یکی از خدمتکارانش به طرف او آمد. به کارش ادامه داد. همسر خلیفه بالای سرش ایستاد و گفت: 

-بهلول، چه می سازی؟

 

بهلول با لحنی جدی گفت:

 

-بهشت می سازم.

  

همسر هارون که می دانست بهلول شوخی می کند، گفت:

 

-آن را می فروشی؟

  

بهلول گفت:

 

-می فروشم.

  

-قیمت آن چند دینار است؟

 

-صد دینار.

  

زبیده خاتون گفت:

 

-من آن را می خرم.

  

بهلول صد دینار را گرفت و گفت:

 

-این بهشت مال تو، قباله آن را بعد می نویسم و به تو می دهم.

  

زبیده خاتون لبخندی زد و رفت.

 بهلول، سکه ها را گرفت و به طرف شهر رفت. بین راه به هر فقیری رسید یک سکه به او داد. وقتی تمام دینارها را صدقه داد، با خیال راحت به خانه برگشت.

 

زبیده خاتون همان شب، در خواب، وارد باغ بزرگ و زیبایی شد. در میان باغ، قصرهایی دید که با جواهرات هفت رنگ تزئین شده بود. گلهای باغ، عطر عجیبی داشتند. زیر هر درخت چند کنیز زیبا، آماده به خدمت ایستاده بودند. یکی از کنیزها، ورقی طلایی رنگ به زبیده خاتون داد و گفت:

  

-این قباله همان بهشتی است که از بهلول خریده ای.

  وقتی زبیده از خواب بیدار شد از خوشحالی ماجرای بهشت خریدن و خوابی را که دیده بود برای هارون تعریف کرد.

 صبح زود، هارون یکی از خدمتکارانش را به دنبال بهلول فرستاد. وقتی بهلول به قصر آمد، هارون به او خوش آمد گفت و با مهربانی و گرمی از او استقبال کرد. بعد صد دینار به بهلول داد و گفت:

 -یکی از همان بهشت هایی را که به زبیده فروختی به من هم بفروش. 

بهلول، سکه ها را به هارون پس داد و گفت:

 

-به تو نمی فروشم.

  

هارون گفت:

 

-اگر مبلغ بیشتری می خواهی، حاضرم بدهم.

  

بهلول گفت:

 

-اگر هزار دینار هم بدهی، نمی فروشم.

  

هارون ناراحت شد و پرسید:

 

-چرا؟

  

بهلول گفت:

 
-زبیده خاتون، آن بهشت را ندیده خرید، اما تو می دانی و می خواهی بخری، من به تو نمی فروشم!
پنج شنبه 25/1/1390 - 8:52
شهدا و دفاع مقدس

 

 

مربوط به تصادفی كه كردیم، آن روزی كه مرخصی رفته بودیم همان وقتی كه دیدیم راه ما خراب است، شیطان لعنتی به جلد ما آمد، وسوسه می كرد، عجب كار اشتباهی كردیم. كاش مرخصی نمی آمدیم. این همه نیرو، خدایا چكار خواهند شد. خوب می دانید كه همه اش این فكر بود، بر عكس این ماشین ما از همان بلندی كه سرازیر شد، به یك سرعتی افتاد كه احتمال تكه تكه شدن ماشین وجود داشت. حالا ما كه هیچی، كه یك لش گوشت هستیم. بعدش گفتم: كه خدایا مسئله ای نیست. ما در عملیات كشته نشدیم، جایمان همین جا بود، خوب چی، قالو: انا لله و انا الیه راجعون. مسئله مردن خوب فرقی نمی كند، قسمت ما همین جا بوده است. فقط اول كه ماشین این طوری شد یك دفعه باد از سرمان كنده شد، گفتم: یا ابوالفضل برو. كه برادر روحانیمان آقای حسینی گفت: این حرف شما را هرجا برویم خواهیم زد، یا ابوالفضل برو. حرف آن شب شده بود. خوب اگر خدای می خواست ما كشته می شدیم. خوب همانجا زیر برفها تكه پاره می شدیم. زیر برفها باید تا یك ماه می گشتند كه ما را پیدا كنند. خوب مرگ این طوری قسمت ما نبوده است. اجل پشت سر ما می رفت.
پنج شنبه 25/1/1390 - 8:49
فلسفه و عرفان

 

نماز، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خدا است... نماز برای خضوع و خشوع جعل شده است با همۀ مراتب خضوع و خشوع.


 

نماز، جامی است از اَلَذّ لذایذ [لذّت بخش ترین لذتها] که چنین خمری خوشگوار در عالمِ وجود نیست!

نماز، اعظم مظاهر عبودیّت است که در آن، توجه به حقّ می شود.

تمام لذتها روحی است؛ و آن چه از لذات که در طیب [عطر] و یا از راه نساء به صورت حلال تکوینا ً مطلوب است، بیش از آن و به مراتب بالاتر، در نماز است.  

قُرب، مراتبی دارد و بالاترین آنها لقاء است. و هر مرتبه از مراتب قُرب را مقرّبی است که بالاترین آنها نماز است.


 

نماز، عروج مؤمن است و عروج، مستلزم قرب و لقاء است... مؤمن بعد از لقای او، نه تنها به سراغ حبشیّه [زن زشت، کنایه از غیر خدا] نخواهد رفت، که خیال او را هم نخواهد کرد.


 

 

 ما عظمتی نداریم، همین اندازه عظمت داریم که می ایستیم؛ بعد همین را در رکوع، نصفه می کنیم؛ و بعد به سجده و خاک بر می گردیم.
چهارشنبه 24/1/1390 - 21:7
فلسفه و عرفان
  

 

 هر چه قدر یک فرد به خدا و دین اعتقاد بیش‌تری داشته باشد به همان اندازه از زندگی رضایت بیش‌تری دارد، موفق‌تر است و در ارتباط با دیگران صداقت بیش‌تری دارد. در یک مطالعه که در نشریه روانشناسی آمریکا به چاپ رسیده است کایون لیم و همکارانش از دانشگاه هاروارد مطالعه‌ای را روی 3 هزار و 100 آمریکایی انجام دادند و از آن‌ها سوالاتی در مورد فعالیت مذهبی و اعتقاد آن‌ها پرسیدند. همین تحقیقات یک سال بعد هم دقیقا به همین شکل انجام شد تا تاثیر باورهای دینی در زندگی این افراد بررسی شود. در این مطالعات مشخص شد در بین پیروان تمام ادیان، افرادی که به طور مرتب در مراسم مذهبی خاص دین خود شرکت می‌کنند 28 درصد از زندگی خود رضایت بیش‌تری دارند. حتی افرادی که گاهی اوقات در مراسم و آئین‌های مذهبی شرکت می‌کردند نیز 23 درصد رضایت بیش‌تری نسبت به افراد دیگر داشتند. محققان متوجه شدند یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش میزان رضایت از زندگی افراد مذهبی، افزایش تعداد دوستانی است که آن‌ها به واسطه شرکت در فعالیت‌های دینی پیدا می‌کنند. افرادی که با بیش از 10 نفر ارتباط دوستی دارند به میزان دو برابر بیش‌تر نسبت به افرادی که دوستان نزدیک ندارند از زندگی خود رضایت دارند. لیم در این باره گفت: زمانی که تعدادی از دوستان نزدیک طبق یک نظم مشخص و در حین انجام فعالیت‌های پرمعنی مانند عبادت یکدیگر را ملاقات می‌کنند احساس شادی و رضایت از زندگی آن‌ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. 

 

اعتقاد به خدا انسان را امیدوارتر، صادق‌تر و بخشنده‌تر می‌کند اعتقاد به خدا تاثیر بسیار زیادی روی روحیه مردم دارد. بعد از چند دهه تحقیقات دانشمندان متوجه شدند دین و مذهب انسان‌ها را امیدوارتر، صادق‌تر و سخاوتمندتر می‌کند. دکتر آرا نورنزایان روانشناس دانشگاه بریتیش کلیبیا در این باره گفت: همیشه در مورد تاثیر مثبت اعتقاد به خدا روی رفتار انسان‌ها صحبت می‌شود، اما این بار ما به دنبال آن بودیم تا از دیدگاه علمی این موضوع را ثابت کنیم. مطالعات انجام شده بین ارتباط بین مذهب و رفتارهای اجتماعی نشان می‌دهد افراد مذهبی که دارای افکار معنوی هستند با احتمال کم‌تری دست به تقلب می‌زنند و احساس اطمینان بین غریبه‌ها را در یک جمع افزایش می‌دهند. افرادی که مرتب نماز می‌خوانند و در مراسم مذهبی شرکت می‌کنند بیش‌تر از دیگران در فعالیت‌های خیریه مشارکت می‌کنند و به طور داوطلبانه برای کمک به دیگران داوطلب می‌شوند. مذهبی‌ها موفق‌ترند

 

 

افراد مذهبی در بسیاری از زمینه‌ها نسبت به بی‌خداها موفق‌ترند، چرا که افراد معتقد بیش‌تر برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود تلاش می‌کنند و در این راه مداومت دارند.

 

 

  این افراد با احتمال کم‌تری نسبت به دیگران سراغ سوء مصرف مواد مخدر می‌روند، معمولا در دوران تحصیل موفقیت‌های بیش‌تری کسب می‌کنند، رفتارهای سالم‌تری از خود بروز می‌دهند، کم‌تر دچار افسردگی می‌شوند و عمر طولانی‌تری هم دارند.

 

 

 

مایکل مک‌کالوق استاد دانشگاه میامی نتیجه هشت دهه تحقیقات مختلف در مورد دین، مذهب و اعتقاد به خدا را که روی گروه‌های مختلفی از مردم در سراسر جهان انجام شده بود مورد بررسی قرار دادند. با تحقیق کردن در دسته بسیار متنوعی از فاکتورها مانند زمینه‌های اجتماعی، روانشناسی، اقتصادی، عصب‌شناسی، محققان متوجه شدند رفتارهای مذهبی پیروان ادیان را ترغیب به کنترل بیش‌تر خود می‌کند.

 

  دانشمندان معتقدند این که یک فرد بتواند خود را کنترل کند و برای زندگی خود قانون‌های خاصی را وضع کند نقش بسیار زیادی در موفقیت او دارد، اما متاسفانه نسبت به این معیارها توجه زیادی صورت نمی‌گیرد. محققان متوجه شدند دعا خواندن و ارتباط با خداوند روی قسمت‌هایی از مغز انسان‌ها اثر می‌گذارد که ارتباط زیادی با کنترل شخصی دارد. این موضوع که افراد مذهبی‌تر توانایی بیش‌تری در کنترل خودشان دارد می‌تواند توضیح دهنده این موضوع باشد که چرا معتقدان به یک دین کم‌تر از دیگران به سراغ مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی می‌روند و کم‌تر از دیگران به دلیل مشکلات اجتماعی و اخلاقی و ارتکاب به جرم به زندان می‌افتند

 

.منبع:tafrihi.com
 
يکشنبه 14/1/1390 - 14:13
شهدا و دفاع مقدس

 

در یكی از جلساتی كه در قبل از عملیات والفجر مقدماتی در قرارگاه نجف با حضور كلیه فرمانده تیپها و لشكرها و فرماندهان گردان های عمل كننده آن قرارگاه در خدمت سردار همت داشتیم بعد از توضیحات كلی كه خود سردار همت داشتند و بالطبع به دنبالش فرمانده لشكرها و فرمانده تیپ ها محورهای عملیاتی خودشان را توضیح می دادند و نوبت به فرمانده گردان ها می رسید. فرمانده گردان ها هم یكی یكی گزارش كار و فعالیت های خودشان را داشتند و همچنین گزارش می دادند از نحوه عملكردشان و شناسایی و برنامه ای كه در آینده برای خودشان به عنوان طرح عملیاتی در نظر گرفته بودند. شهید برونسی آن روزهای اولی كه مسئولیت گردان را به عهده گرفته بود به دلایل خاصی زیاد علاقه به كار كلاسیك نداشت، یعنی، هیچ موقع شاید دوست نداشت كه كلاسیكی عمل كند. لذا میانه خوبی با طرح و نقشه و كالك و اینها نداشت.

 

آن لحظه ای كه رفته بود، طرح مانور و محدوده عملیاتی گردان خودش را توضیح بدهد، آنتن را روی كل محور عملیاتی كل یگانها دور می داد. شهید همت به ایشان تذكر داد و گفت: نقطه عملیاتی خودت را نشان بده. شهید برونسی در جواب شهید همت گفت كه: من زیاد علاقه به این شیوه ای كه شما می فرمایید ندارم. من طرز كارم این است كه شما نیرو در اختیار من بگذارید و نقطه ای كه من باید عمل كنم را به من نشان بدهید. بنده تعیین می كنم كه هر نقطه ای كه باشد چه در خطوط اول چه در عمق دشمن و با كمترین تلفات به راحتی یا در بعضی مواقع بدون تلفات آن را تسخیر كنم و همین طور شد. نمونه اصلی این مطلب را در همان عملیات والفجر مقدماتی شاهد بودیم. با توجه به مشكلات منطقه و موقعیت پیچیده ای كه به حساب تپه 85 اگر اشتباه نكنم داشت. روی آن تپه رملی ها، ایشان موفق شد با كاری كه از قبل روی طبیعت انجام داد و شناسایی هایی كه كرده بود، شب توانسته بود به راحتی در زمان مقرر گردان خودش را به خاكریز اول دشمن برساند.

 

يکشنبه 14/1/1390 - 14:12
سخنان ماندگار

&;  آدمی  اگر پیامبر هم باشد از زبان مردم آسوده  نیست، زیرا :

  اگر بسیار كار كند، می‌گویند احمق است !  اگر كم كار كند، می‌گویند تنبل است!   اگر بخشش كند، می‌گویند افراط می‌كند!   اگر جمعگرا باشد، می‌گویند  بخیل است!   اگر ساكت و خاموش باشد می‌گویند لال است!!!  اگر زبان‌آوری كند، می‌گویند ورّاج و پرگوست ..!   اگر روزه برآرد و شب‌ها نماز بخواند می‌گویند ریاكاراست!!!   و اگر نكند میگویند  كافراست و بی‌دین .....!!!     لذا نباید بر حمد و  ثنای مردم اعتنا كرد   و جز ازخداوند نباید  ازكسی ترسید.   پس  آنچه باشید که دوست دارید. شاد باشید ؛    مهم نیست که این شادی چگونه قضاوت شود
يکشنبه 14/1/1390 - 14:6
لطیفه و پیامک
تور ماهیگیرییه روز یه نفر می ره ماهی بگیره، تور رو می اندازه تو دریا؛ اما هر چی می كشه در نمی یاد. می ره زیر آب، می بینه ماهی ها تور رو بستن، دارن والیبال بازی می كنن.
شنبه 13/1/1390 - 9:42
لطیفه و پیامک
خبرنگار و فوتبالیست:خبرنگار: چرا قبل از هر بازی به حمام می روی؟فوتبالیست: برای اینكه گل های تمیز بزنم . 
شنبه 13/1/1390 - 9:40
ازدواج و همسرداری

اغلب ما صرفاً به این دلیل عاشق می شویم که بر اساس سوابق، پیشینه، سبک زندگی و شخصیت خودمان زوج مناسب خود را یافته باشیم. اغلب زوج ها و ازدواج های موفق در یک مورد مشترک می باشند و آن نکته این است که طرفین شباهت هایی بین شخصیت، باورها، ارزش ها و سبک زندگی مورد علاقه خود با یکدیگر داشته اند و این شباهت ها به حدی است که می توانند زندگی توام با تفاهم را با هم داشته باشند. کشف این مورد که چه همسری(زن یا مرد) می تواند مرا خوشحال کند و در زندگی موجب آرامش من شود تنها در نتیجه ی رشد شخصی خود و کشف خود واقعی شماست. در حقیقت با رشد و تغییر شخصی شما، خواسته هایتان از همسرتان نیز تغییر خواهد کرد.چنان چه هنوز وقت کافی صرف خودشناسی واقعی نکرده اید به سادگی نمی توانید بفهمید از همسرتان چه می خواهید و این که اساساً چه کسی برایتان مناسب است. چنان چه هنوز وقت کافی صرف خودشناسی واقعی نکرده اید به سادگی نمی توانید بفهمید از همسرتان چه می خواهید و این که اساساً چه کسی برایتان مناسب است.  

لیست تفاهم به چه دردی می خورد؟ 

بهتر است لیست تفاهم خود را تهیه کنید، چراکه این لیست در شناسایی همسر مناسب به شما کمک خواهد کرد؛ چنان چه گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده اید ، ترتیب دادن این لیست تفاهم به شما کمک می کند نواحی مشکل ساز رابطه ی خود را شناسایی کرده به علاوه می توانید متوجه نکات مثبت و قوت همسرتان نیز بشوید و قدر آنها را بدانید؛ چنانچه در این فکر هستید که نامزدی خود را به هم بزنید ، لیست تفاهم به شما کمک می کند تا بدانید چه مشکلی دارید و از چه ناحیه ای ضربه می خورید؛ چنانچه در فکر ازدواج هستید لیست تفاهم به شما کمک می کند فراموش نکنید از همسر ایده آلتان چه می خواهید و خواسته های واقعی شما کدام ها هستند؛ همچنین این لیست به شما کمک می کند تا همچنان در مسیر درست باقی بمانید. فرصت مناسبی بیابید و در سکوت و آرامش به خصوصیات و ویژگی هایی که در همسر مناسب به دنبال آن می باشید بیاندیشید حتماً به یاد داشته باشید موارد زیر را در لیست زیر منظور کنید: 

 چگونه لیست تفاهم درست کنید؟ 1

 - علایق شخصی:علاقه مند به مطالعه و یادگیری باشد، علاقه به هنر داشته باشد، اهل موسیقی باشد، علاقه به مسافرت داشته باشد و غیره...

 2 - اطلاعات داده های ظاهری:سن، قیافه، هیکل، سرو وضع 3

 - بهداشت و سلامت:ورزش، رژیم غذایی، سیگار، مشروبات الکلی

 4 - نگرش های فلسفی و اخلاقی:دید و نگرش مثبت به همه چیز داشته باشد، اخلاقمند باشد، با صداقت باشد، علاقه مند به ارزش های قدیمی و بعضاً از مد افتاده باشد، علاقه به روابط اجتماعی داشته باشد. 

5 - سوابق تحصیلی:تحصیلات دانشگاهی داشته باشد یا نداشته باشد ، کتاب خوانده (با اطلاع)باشد، روشنفکرباشد، علاقمند به رشد شخصی خود باشد... 6 - استعداد و قریحه در هنر، سرگرمی، لباس پوشیدن :علاقه به امور فرهنگی و کلاسیک داشته باشد، بسیارخوش سلیقه و انتخابگر باشد، علاقه به خرید لباس و پوشیدن لباس های زیبا باشد.

 7 - سبک های اجتماعی:برون گرا باشد،گرم و صمیمی باشد، رفتار دوستانه با دیگران داشته باشد،و یا درون گرا باشد، خانواده مدار باشد، علاقه مند به بچه و خانواده باشد، با مردم راحت باشد.

 8 - علایق معنوی روحی و مذهبی:درون نگر باشد، علاقه مند به کمک به دیگران باشد، ایمان به خدا داشته باشد. 

9 - سبک عشقی:به راحتی احساسات خود را بیان کند، نگرش مثبت به عشق ورزی و روابط خصوصی داشته باشد، علاقمند به رابطه ی متعهد و ماندگارباشد، احساساتی بودن، مهربانی، واقع گرا بودن، رمانتیک بودن، ابرازگر بودن یا نبودن

. 10 - اهداف شغلی مالی و اقتصادی:ثبات مالی و اقتصادی داشته باشد، دور اندیش و محافظه کار باشد، سختکوش باشد، مهارت داشتن در برنامه ریزی در رسیدن به اهداف، فعالیت در کارهای عام المنفعه، درشغلش موفق باشد. سعی کنید تا آنجا که می توانید موارد خاص و ویژه را نیز در لیست خود منظور کنید. یک راه برای این که چیزی را از قلم نیندازید این است که حتماً خصوصیات و ویژگی هایی را که دنبالش بوده اید و روابط شما فاقد آن موارد بوده و باعث بروز مشکلات و درگیری برای شما شده بوده را نیز در لیست خود وارد کنید. اگر متوجه می شوید که مدام کسی می شوید که می خواهید همسرتان را تغییر دهید و به شخص ایده آل خود تبدیل کنید دست از این کار بردارید در این گونه مواقع شما معشوق خوبی نیستید بلکه تبدیل به تعمیر کار و مکانیک آدم شده اید 

نکته مهم:

  

بیشتر اوقات ما هنگامی که با کسی آشنا می شویم او را به زور با تصویر ذهنی شخصی خود، از همسر ایده آل منطبق می کنیم، به جای اینکه او را طوری که هست بپذیریم.

  باید بدانیم که هرگز نباید عاشق توانایی های بالقوه و پتانسیل های کسی شویم؛ چراکه شما یک مرکز بازپروری نیستیداما اگر متوجه می شوید که مدام کسی می شوید که می خواهید همسرتان را تغییر دهید و به شخص ایده آل خود تبدیل کنید دست از این کار بردارید در این گونه مواقع شما معشوق خوبی نیستید بلکه تبدیل به تعمیر کار و مکانیک آدم شده اید. اگرچه همه ما مدام در حال تغییر هستیم نکته کلیدی این است که همسر شما خودش باید تمایل داشته باشد تغییر کند.
شنبه 13/1/1390 - 9:38
سخنان ماندگار
در دشمنی  دورنگی  نیست .

  کاش  دوستان  هم  در موقع  خود  چون  دشمنان  بی ریا  بودند .  


شنبه 13/1/1390 - 9:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته