• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 108
تعداد نظرات : 81
زمان آخرین مطلب : 5028روز قبل
آموزش و تحقيقات
مكان مطالعه‏
دكتر فیل ریس، در كتاب «500 نكته درباره مطالعه» و دكتر عین الله خادمى در كتاب «مطالعه روشمند» چنین نوشته‏اند:
1. برخى افراد ترجیح مى‏دهند در سكوت مطالعه كنند و برخى در سروصدا. بعضى صندلى راحتى را مى‏پسندند و بعضى دراز كشیدن یا نشستن رسمى را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتى كه راحت‏تر هستید، مطالعه خود را آغاز كنید.
2. اگر مكان مطالعه شما كمى آشفته و به هم ریخته است، مرتب كردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موكول كنید؛ زیرا در این صورت، در حین مرتب كردن اتاق، به مطالبى كه مطالعه كرده‏اید، فكر خواهید كرد و زمان مفیدى را از دست نخواهید داد. 3. گاهى اوقات از مكان‏هاى استثنایى و هیجان‏انگیز استفاده كنید تا مطلبى كه مطالعه مى‏كنید، همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یك شب بارانى با یك چتر و یك چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه كنید و یا در یك مكان تاریخى و قدیمى، به تفكر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید.
4. اگر امكان داشته باشد، موضوع مورد مطالعه شما با مكانى كه انتخاب مى‏كنید، هماهنگى و سنخیت داشته باشد. این كار، به افزایش بهره‏ورى شما كمك بسیار مى‏كند. این هماهنگى، شامل ابزار و لوازم مورد نیاز نیز مى‏شود.
5. قبل از انتخاب محل مطالعه خود، چند خصوصیت مهم و ایده‏آل را براى مكان مطالعه، در ذهن خود فهرست كنید تا راحت‏تر بتوانید آن را بیابید.
6. در مكان مطالعه شما، باید راهى براى خیره شدن به دور دست وجود داشته باشد؛ زیرا توقف در مطالعه و چشم دوختن به بى‏نهایت، در افزایش كارآیى مطالعه بسیار سودمند است؛ حداقل گاهى به سقف اتاق خیره شوید.
7. هیچ گاه مطالعه خود را به حضور در مكان خاصى مشروط نكنید؛ زیرا در این صورت بهانه‏اى مى‏یابید تا در سایر مكان‏ها از مطالعه بگریزید. به یاد داشته باشید كه در حقیقت، «مكان مطالعه، جایى است كه شما هستید».
8. دقت كنید كه میزان نور، دماى محیط، شكل صندلى و سایر شرایط، در مكان مطالعه شما به گونه‏اى نباشند كه شما را خواب آلوده كنند.
9. تهویه خوب و اكسیژن زیاد در مكان مطالعه، شرطى حیاتى است.

روش مطالعه‏
1. به قول آدریل جانسون، خوب كتاب خواندن را نمى‏توان از خواص مادرزادى دانست. براى قرائت، بدون شك، پرورش خاصى لازم است.
2. بهترین روش كتاب‏خوانى، روشى است كه خواننده در این كار بتواند زیبایى‏هاى چیزى را كه مى‏خواند، دریابد و به هنگام لزوم، معایب آنها را بفهمد و این از راه پرورش و ممارست حاصل مى‏گردد.
3. در معانى كلماتى كه براى نخستین بار مى‏بینید، دقت كنید. بیهوده تصور نكنید كه سیاق مطلب، آن معانى را براى ما كشف مى‏كند. همان زمان، بهترین وقت براى رفتن به سراغ فرهنگ لغت است.
4. امیل فاگه، نویسنده فرانسوى، عقیده دارد كه باید در خواندن كتاب استقامت داشته باشیم. استقامت، لجاجت نیست؛ بلكه نوعى بردبارى است كه ذوق ما را مى‏پرورد و درك ما را عمیق مى‏كند.
5. مون تنى، دانشمند شهیر فرانسوى، درباره انتخاب كتاب و روش كتاب‏خوانى نظرهایى بسیار بدیع و زیبا دارد. یكى از این عقاید، آن است كه براى وصول به عمق معناى یك كتاب خوب، باید آن را دوبار بخوانیم و با آن ارتباط دائمى داشته باشیم. یك اثر پربها، ما را مدت‏ها سعادتمند مى‏سازد. ما نمى‏توانیم با یك بار خواندن، به این درجه از خوشبختى برسیم؛ هر چند در این یك‏بار، دقت فوق العاده به كار بریم.
6. همچنین وى معتقد است كه اگر بخواهیم از كتابى كه خوانده‏ایم، نظر صحیحى پیدا كنیم، باید درباره آن گفت‏وگو كنیم. كتاب‏هاى خوب، افق گفت‏وگوهاى پرثمر را به روى ما مى‏گشایند و این، همان چیزى است كه ما آن را مباحثه مى‏نامیم.
7. در كتاب «500 نكته درباره مطالعه» آمده است: یكى از روش‏هاى خوب مطالعه، استفاده از یادداشت بردارى است. فقط توجه كنید كه به جاى یادداشت، رونویسى نكنید! طرح‏هاى گوناگون بریزید؛ نكات مهم یادداشت را برجسته‏تر بنویسید و اگر مطلبى را درك نمى‏كنید، به صورت سؤال یادداشت بردارید.
8. در كتاب «روش‏هاى تسریع در خواندن و درك» پیشنهاد شده است كه هنگام مطالعه، ابتدا خلاصه مطلب را كه اغلب در ابتداى مقاله یا كتاب آمده است، بخوانید؛ سپس عنوان‏ها و فهرست اجمالى كتاب را مطالعه كنید و بعد چند سطر از ابتداى هر عنوان را مطالعه كنید؛ زیرا مهم‏ترین مطالب، معمولاً در همین خطوط ابتدایى هستند و سرانجام سایر توضیحات و تفاسیر كتاب را بر اطلاعات خود بیفزایید.
9. از همان زمان مطالعه، براى به كار بستن آن چه مى‏آموزید، برنامه‏ریزى كنید. به قول تولد، «مطالعه و عمل نكردن، مانند شخم زدن و بذر نپاشیدن است».
10. بیكن جمله زیبایى در این باره دارد؛ «برخى كتاب‏ها را باید چشید؛ بعضى دیگر را باید بلعید و قلیلى را هم باید جوید و هضم كرد.

كارآیى مطالعه‏
1. كیفیت مطالعه را بالا ببرید؛ به روخوانى سطحى در حالت پراكندگى فكر قناعت نكنید و با مفهوم و معناى مطلب، ارتباط برقرار سازید تا آن چه را كه مورد نیاز است، به خوبى درك كنید.
2. حجم مطالعه، حواس شما را پرت نكند؛ مطالعه بیشتر و سریع‏تر، تنها بهانه‏اى براى بیشتر دانستن است؛ پس ابتدا آن چه را مى‏خواهید بدانید و بفهمید، برداشت كنید و آن گاه با كلمات «سرعت» و «بیشتر» وسوسه شوید.
3. قبل از آن كه از موضوع اصلى كتاب منحرف شوید و به مطلب دیگرى بپردازید، قسمت‏هایى را كه دوست دارید به خاطر بسپارید، مشخص كنید.
4. حتماً براى مطالعه خود برنامه‏ریزى داشته باشید. این كه قصد یادداشت بردارى دارید یا خیر، در مورد چه موضوعى باید تمركز كنید، چه سؤالاتى در ذهن دارید كه در این كتاب جواب آنها را مى‏جویید و...، همه باید از قبل برنامه‏ریزى شده باشند.
5. باید كتابى كه مطالعه مى‏كنید، مختص به خود شما باشد تا به راحتى در آن علامت‏گذارى و نكته نویسى كنید. استفاده از مداد یا ماژیك رنگى، به شما امكان مى‏دهد تا در مراجعه مجدد به كتاب، بهره بیشترى ببرید؛ هر چند نباید این خطوط رنگى، استفاده شما را از سایر خطوط كتاب كاهش دهد.
6. هنگام مطالعه، همواره یك قلم در دست داشته باشید؛ زیرا مطالعه، آنگاه كارآیى مطلوب مى‏یابد كه همراه با مطالعه سؤالات، ذهن خود را با آموزه‏هاى كتاب تطبیق دهید و در حاشیه آن یادداشت كنید.
7. میان مطالعه و سایر كارهاى خود، تعادلى به وجود آورید تا هم از خواندن خسته نشوید و هم تجربه و عمل را به بهره‏ورى مطالعه خود بیفزایید.
8. مطالعه پراكنده، با موضوعات گوناگون و متناقض، موجب كاهش بهره‏ورى شما مى‏شود؛ سعى كنید در نوع كتابى كه براى مطالعه انتخاب مى‏كنید، مطالعات قبلى خود را در نظر آورید تا نظم فكرى شما به هم نخورد.
9. اگر بتوانید از هر كتابى كه مى‏خوانید، نكات مهم و كلیدى آن را خلاصه‏بردارى كنید، بر كارآیى مطالعه شما مى‏افزاید. این راهكار، آنگاه ارزشمندتر مى‏شود كه خواننده به زبان و عبارات خودش، مطالب را یادداشت كند.
10. به یاد داشته باشید كه علاقه و انگیزه، در مورد مطلبى كه براى مطالعه انتخاب كرده‏اید، به بهره‏ورى شما از آن چه مى‏خوانید، بسیار مى‏افزاید.
11. گاهى قرار دادن یك پاداشِ مشروط براى مطالعه حجم خاصى از كتاب، به هیجان و لذت مطالعه مى‏افزاید و نوعى اثر تشویقى بر فرد مى‏گذارد. این پاداش‏ها، مى‏تواند دیدن یك برنامه تلویزیونى، رفتن به مكانى خاص، انجام یك فعالیت مورد علاقه یا حتى خوردن یك خوراكى مورد علاقه باشد؛ مشروط بر این كه میزان تعیین شده، مطالعه شده باشد.
12. رنگ كاغذ، رنگ قلم، نحوه نشستن، فاصله چشم با كتاب، نور محیط و سایر شرایط مكانى نیز در كارآیى مطالعه شما كاملاً مؤثرند.

تمركز مطالعه‏
دكتر خادمى در كتاب «مطالعه روشمند»، نكاتى را براى ایجاد تمركز حواس لازم مى‏داند كه عبارتند از:
1. علاقه به موضوع مورد مطالعه، یكى از علل مهم ایجاد تمركز و دقت در حین مطالعه است.
2. هماهنگى اراده و تخیل نیز در این رابطه كارساز است؛ به عبارت دیگر، چشمان فرد بر صفحه كتاب و افكارش در حال پرواز به دور دست‏ها نباشد.
3. برخى مسائل جسمى و روحى نیز مى‏توانند تمركز فرد را بر هم بزنند؛ مانند گرسنگى، تشنگى، بیمارى، نگرانى و اضطراب.
4. برخى مسائل محیطى نیز از عوامل برهم زننده تمركزند؛ مانند سروصداى زیاد، نور زیاد یا كم، لباس نامناسب و... .
آقاى حق جو در كتاب «روش‏هاى تسریع در خواندن و درك»، چند نكته مهم دیگر را نیز بر این فهرست مى‏افزاید كه عبارتند از:
5. یكى از مهم‏ترین عوامل بر هم خوردن تمركز، عجله و شتاب است. این حالت، سطح مطالعه را كاهش مى‏دهد و تمركز را بر هم مى‏زند.
6. یكى از مسائل قابل توجه دیگر، سنگینى معده و سیرى بیش از حد است و به قول حضرت رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏وآله، «پرى معده و سیرى زیاد، به وجود آورنده حماقت است». این، همان خواندن و نفهمیدن و به عبارتى، عدم تمركز و عدم ارتباط، با مفهوم كتاب است.
7. انتخاب زمان مناسب، از عوامل ایجاد تمركز است؛ مثلاً پس از استراحت، خصوصاً در صبحگاهان، بهترین حالت تمركز و ساعات خستگى و كسالت، نامناسب‏ترین اوقات، براى تمركزند؛ البته در صبحگاهان، لازم است قدرى ورزش كنید تا بدن آمادگى لازم را به دست آورد.
8. نظم و انضباط در نوع، ساعت و مكان مطالعه، همگى از عوامل ایجاد كننده تمركز مى‏باشند.

سرعت مطالعه
1. دكتر فیل ریس پیشنهاد مى‏كند كه اگر قصد دارید سرعت مطالعه را افزایش دهید، حتماً ابتدا به فهرست كتاب نظرى دقیق بیندازید تا نسبت به موضوعات كلى كتاب آگاهى پیدا كنید.
2. تند خوانى، همیشه مناسب نیست و در مطالبى كه به تعمق و تأمل نیاز دارد، اصلاً نباید به كار گرفته شود.
3. مغز ما همیشه تندتر از بیان ما كلمات را دریافت مى‏كند؛ براى افزایش سرعت، سعى كنید عادت بلند خوانى كتاب را ترك كنید.
4. تمرین كنید تا به جاى درك لغت به لغت یك جمله، به درك گروهى لغات عادت كنید.
5. به نظر نویسنده كتاب «تسریع در خواندن و درك»، یكى از عوامل كندخوانى، برگشت است؛ یعنى آن كه فرد مرتب نگاه خود را به خطوط پیشین بر گرداند. این كار، تمركز فرد را از میان مى‏برد و وقت زیادى را تلف مى‏كند. هنگام مطالعه، چشم باید به طور مستقیم و به موازات صفحه حركت كند و از پریدن به سطرهاى بالا و پایین، دورى جوید.
6. كسانى كه با انگشت خط مورد مطالعه را دنبال مى‏كنند، باید این عادت را ترك كنند؛ زیرا در تند خوانى، فقط چشم كار مى‏كند، نه دست و زبان.
7. نویسنده كتاب «مطالعه روشمند»، بر این باور است كه حتى تكان دادن سر هنگام مطالعه، از سرعت مطالعه مى‏كاهد؛ پس بهتر است كه این گونه بگوییم: در تند خوانى، فقط چشم كار مى‏كند؛ نه دست، نه زبان و نه سر. براى دیدن همه صفحه كتاب، اصلاً به حركت سر نیازى نیست؛ صفحه، خود در دامنه بینایى قرار دارد.
8. وى از مشكل دیگرى به نام «خالى خوانى» نام مى‏برد كه عبارتست از: سرگردانى چشم در حاشیه سفید كتاب یا لابه‏لاى خطوط و یا هر قسمت غیر مفید صفحه. این حالت را دیدن غیر مفید نیز مى‏گویند و موجب كاهش سرعت مطالعه مى‏شود.
9. حتى نوع ورق زدن نیز به صرفه‏جویى در وقت كمك مى‏كند. ورق زدن درست آن است كه با دست چپ واز گوشه بالایى صفحه صورت گیرد و چند لحظه قبل از پایان صفحه، دست براى ورق زدن آماده باشد. كسانى كه با دست راست و از گوشه پایینى صفحه ورق مى‏زنند، از سرعت و تمركز خود مى‏كاهند .

دوشنبه 11/8/1388 - 15:36
كودك
كودكان انزوا طلب كودكانی هستند كه بر حسب احتیاجات درونی خود رفتار می كنند و نسبت به مسائلی كه غیر از خواب و خیال و رؤیاهای شخصی آنها باشد بی اعتنا هستند . چنین كودكانی معمولاً در خود فرو می روند . در ایجاد سازگاری با واقعیت های دنیای خارج بیشتر متمایل به انزوا طلبی هستند ، در رؤیاهای خود راه مبالغه را طی می كند . البته این بی اعتنایی را نباید خیلی هم عمیق تصور كنیم ، زیرا در اكثر موارد این قبیل كودكان هیجان پذیری شدیدی نشان می دهند و علت اینكه گوشه گیری می كنند ترس از برخورد با واقعیات است .

 




تعدادی از روان شناسان رفتار كودكان منزوی را یك رفتار عادی برای دوران كودكی تلقی می كنند و حتی با توجه به اینكه این قبیل كودكان هیچگونه ناراحتی برای كودكان و شاگردان خوب و آرام قلمداد می گردند و به عنوان سرمشق و الگو برای سایر كودكان معرفی می شوند ، در صورتی كه امكان دارد این كودكان به سبب ناراحتی ناشی از احساس نا امنی و بی كفایتی در خود یكی از ناشاد ترین كودكان مدرسه و خانواده باشند و به تدریج به دنیای درون خویش پناه ببرند . تا حدی كه اگر در مورد رفتار غیر اجتماعی آنان چاره ای اندیشیده نشود ، احتمالاً مساعد ترین وضع را برای ابتلاء به اسكیزوفرنی خواهند داشت .

سبب شناسی

گرچه كودكان منزوی از لحاظ عاطفی و بیان حالات هیجانی مواجه با مشكلاتی می باشند ولی این حالت نا متعادل عاطفی را می توان نتیجه ارتباط با دیگران دانست ، به عبارت دیگر كودك گوشه گیر از لحاظ عاطفی و بیان حالات هیجانی مواجه با مشكلاتی می باشند ولی این حالت نامتعادل عاطفی را می توان به نتیجه ارتباط با دیگران دانست ، به عبارت دیگر كودك گوشه گیر از لحاظ هیجانی و عاطفی احساس كم و بیش مشابه با كودكان عادی را دارد . منتهی چون نمی تواند با محیط اجتماعی خود ارتباط لازم را برقرار سازد بیان حالت هیجانی و دركی را كه دارد برایش مشكل می شود . به همین علت در رفتارهای عاطفی كودك بی اعتدالی به چشم می خورد و علت اینكه این قبیل كودكان خشمگین می شوند آن است كه اطرافیان اصرار دارند كه آنها را از حالت انزوایی كه دارند ، بیرون آورند .

نشانه های انزوا طلبی

از لحاظ خصوصیات عاطفی و هیجانی ، معمولاً این قبیل كودكان حالت قهر آشتی ناپذیری دارند ، گاهی اوقات این حالت قهر تا حدی عمیق می شود كه به هیچ وجه حاضر به قبول دیگران و یا حتی یكی شدن با گروهها نیستند . در این مواقع است كه خشم های سریع و شدیدی به وجود می آید كه گرچه زود گذر هستند ولی همراه با زدن و مضروب ساختن دیگران و یا شكستن و ریختن اشیاء و مسائلی است كه در محیط آنها می باشد . درجه و شدت ناسازگاری كودكان با هم متفاوت است . این قبیل افراد معمولاً در فعالیتهای جمعی مواجه با شكست می شوند ولی در كارهای انفرادی یا حتی دروس مشكل پیشرفتهای قابل توجهی دارند و در مورد انتخاب شغل بیشتر مشاغلی را كه جنبه ی كار فردی دارد مانند منجمی یا كتابداری ترجیح می دهند .

درمان

توجه به این واقعیت كه عده ای از كودكان گوشه گیر به بزرگسالان ناشاد و بی لیاقت از نظر اجتماعی تبدیل خواهند شد . به تنهایی دلیل كافی برای توجه به این مشكل است .

در درمان این قبیل كودكان برخی از دست اندركاران تلاشهایشان را بر پیشینه و پیامدهای روابط متقابل ضعیف با دوستان و همسالان تقویت شود ، مؤثر خواهد بود .

مدل سازی - تعدادی نیز نمایش فیلمهای تهیه شده از مدلها به كودك منزوی را مؤثر می دانند . در این روشها گرچه تلاش از طرف بزرگسالان اعمال می شود ولی برای انتخاب مدل از كمك همسالان كودك بهره گیری می شود ( تجربه ثابت كرده است كه همسالان می توانند برای رفتار مورد نظر بهترین مدل باشند . )

یك معلم دلسوز و آگاه باید سعی كند كودكان منزوی را هر چه بیشتر به فعالیت های اجتماعی در مدرسه بكشاند و برای این كار باید در آنها ایجاد رغبت و انگیزش نماید و وسایلی را در نظر بگیرد كه آنها را نسبت به واقعیت و درك آن متمایل سازد ، برای این كار باید به هر وسیله ی ممكن از انزوا و گوشه گیری آنها جلوگیری كند و این عمل را باید در دادن یك مسئولیت ساده با توجه به توانایی های كودك یا یك تجربه ی موفقیت آمیز در یك فعالیت گروهی آغاز بسیار خوبی است و كودك نیاز دارد احساس كند كه عضو با ارزش یك یا چند گروه است . موفقیت در یك عمل مخصوصاً در حضور جمع در كودك اعتماد به نفس ایجاد می كند و در نگرشهای كودكان دیگر نسبت به او تغییراتی حاصل خواهد شد .

در مراحل عمیق تر از درمان دارویی استفاده می كنند . درمان با انسولین مؤثر است و تعداد ی نیز از شوك الكتریكی استفاده كرده اند .

 

دوشنبه 11/8/1388 - 15:33
ازدواج و همسرداری
شواهد علمی نشان می دهند که عشق های طولانی مدت و پایدار و آرامش بخش، اثرات مفید بسیاری بر سلامت بدن دارند 
 
کاهش فشار خون،کنترل بهتر استرس،تقویت سیستم ایمنی بدن،تنها نمونه هایی از اثرات اعجاب انگیز عشق بر سلامت عمومی بدن هستند.عشق و سلامتی از راههای مختلفی به هم گره خورده اند.
در ادامه ۱۰ رابطه عشق با سلامت بدن که توسط تحقیقات علمی به اثبات رسیده اند، ارائه می شود:
 

 

۱- مراجعه کمتر به پزشک
تحقیقات ثابت کرده اند که روابط عاشقانه باعث ابتلا کمتر به بیماری ها می شود.تا کنون کسی نتوانسته علت این ارتباط بین عشق و سلامت را به طور دقیق توضیح دهد،ولی فرضیات مختلفی در این رابطه مطرح شده اند.عده ای بر این عقیده اند که کلا سیستم بیولوژیکی انسان به گونه طرح ریزی شده است که همیشه باید در اجتماعات کوچک و با دیگران زندگی کند و اگر چنین اتفاقی نیفتد سطح استرس در فرد بالا رفته و این خود منجر به ضعف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری های مختلفی می شود.فرضیه دیگر این است که افرادی که دارای رابطه عاشقانه با یکدیگر هستند،بیشتر مواظب سلامت یکدیگر هستند.برای مثال یک همسر و دوست واقعی بیشتر می تواند شما را به خوردن سبزیجات و میوه ها و یا رعایت بهداشت دهانتان تشویق کند.تمام این عادت های خوب مساوی است با ابتلا کمتر به بیماری ها.

۲- کاهش احتمال ابتلا به افسردگی و سو مصرف مواد
مطابق گزارش Health and Human Services داشتن یک رابطه عاشقانه بلند مدت باعث کاهش ابتلا به افسردگی در مردان و زنان می شود. همچنین مطابق همین گزارش کاهش استفاده از مشروبات الکلی و اعتیاد به مواد مخدر نیز از دیگر اثرات یک رابطه عاشقانه بلند مدت مخصوصا در جوانان است.

 

۳- کاهش فشار خون
محققان به این نتیجه دست یافته اند که افراد دارای روابط عاشقانه پایدار دارای فشار خون بهتری هستند.در مقابل،نوسانات فشار خون در مواجهه با هیجانات در افراد فاقد این روابط بیشتر است.

 
۴- اضطراب کمتر
محققان در University of New York اقدام به گرفتن تصاویر MRI از مغز
افرادی که دارای روابط عاشقانه بودند کردند(Functional MRI). آنها مشاهده کردند که در این افراد قسمت هایی از مغز که باعث ایجاد وابستگی می شود فعال تر،و قسمتی از مغز که باعث ایجاد اضطراب و دلهره می شود، دارای فعالیت کمتری است
.نتایج این مطالعه در کنفرانس سال ۲۰۰۸ Society for Neuroscience ارائه شد.

 
۵- کنترل طبیعی درد
نتایج Functional MRI همچنین نشان داد که قسمتی از مغز که باعث کنترل درد می شود نیز در افراد دارای روابط عاشقانه پایدار، فعال تر است.در مطالعه دیگری که ۱۲۷۰۰۰ نفر در آن شرکت کرده بودند، به اثبات رسید که در افرادی که دارای روابط عاشقانه هستند،میزان بروز سردرد و کمردرد بسیار کمتر از سایر افراد است.

 
۶- کنترل بهتر استرس
اگر عشق باعث
کنترل درد می شود،آیا نمی تواند بر روی استرس تاثیر مثبت داشته باشد؟تحقیقات وجود این اثر مثبت را اثبات کرده اند.چنانچه شما با یک شرایط استرس زا روبرو شوید و در این حین فردی که شما را دوست دارد در کنار شما باشد،قاعدتا بهتر می توانید آن شرایط را تحت کنترل خود درآورید.

 
۷- تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به بیماری ها
همانطور که می دانیم،روابط عاشقانه باعث کاهش استرس و اضطراب و افسردگی می شوند که این موارد هم به نوبه خود باعث افزایش قدرت دفاعی بدن می شوند.محققان در Carnegie Mellon University به این نتیجه رسیده اند که افراد دارای روابط عاشقانه در مواجهه با ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا، کمتر از دیگر افراد به این بیماری ها  مبتلا می شوند.

 
۸- بهبودی سریع تر زخم ها و بیماری ها
قدرت روابط عاشقانه باعث افزایش سرعت بهبودی پس از ابتلا به بیماری ها و زخم ها می شود. محققان در Ohio State University Medical Center بر روی منطقه محدودی از پوست افراد مورد مطالعه جوش هایی را ایجاد کردند و سپس روند بهبودی را در افراد مورد بررسی قرار دادند.نتایج نشان داد که سرعت بهبودی جوش ها در افرادی که تازه ازدواج کرده بودند دو برابر بیشتر از افرادی بود که مجرد و فاقد روابط عاشقانه بودند.
 
۹- طول عمر بیشتر
یک کار تحقیقاتی بزرگ در دهه ۱۹۹۰ به مدت ۸ سال انجام شد و موضوع آن “بررسی اثر ازدواج های بر پایه عشق بر بروی میزان مرگ و میر” بود. نتیجه این تحقیق به این صورت منتشر شد که “میزان مرگ و میر در افرادی که ازدواج کرده بودند به میزان ۵۸% کمتر از افرادی بود که هرگز ازدواج نکرده بودند.”
 
۱۰- زندگی شاد تر و راحت تر
بنا بر مطالعه ای که در Journal of Family Psychology منتشر شد،شاد بودن بیش از اینکه به میزان درآمد خانواده وابسته باشد،به میزان صمیمیت و کیفیت رابطه افراد خانواده وابسته است.همچنین شواهد دیگری نیز وجود دارد که وجود عشق در خانواده باعث افزایش قدرت افتصادی خانواده نیز می شود

دوشنبه 11/8/1388 - 15:32
بیماری ها
  بوی بد دهان نه تنها برای خودمان، بلكه برای اطرافیان‌مان نیز ناخوشایند است.این مشكل اگر درمان نشود، سبب بروز مشكلاتی در روابط بین فردی نیز خواهد شد. اگرچه بزاق دهان نوعی خمیر دندان طبیعی محسوب می‌شود، ولی گاهی این خمیردندان طبیعی كافی نیست و مجبورید به توصیه‌های زیر پناه ببرید و اگر توصیه‌های زیر هم نتوانند مشكل‌تان را رفع كنند، احتمالا منشا بوی بد دهان‌تان دستگاه گوارش است و باید به سراغ پزشك بروید.
1ـ بعد از هر

 

وعده غذایی برای باقی نماندن غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌های‌تان، مسواك بزنید و دهان‌تان را خوب بشویید.
2ـ وقتی دندان‌های‌تان را مسواك می‌زنید، زبان‌تان را هم به آرامی مسواك بزنید تا لایه سطحی روی زبان برداشته شود. زبان با هزاران پرز ریز پوشیده شده است كه می‌تواند محل تجمع باكتری‌ها باشد.
3ـ به طور منظم برای بررسی وضعیت دهان و دندان‌تان، به دندانپزشك مراجعه كنید تا اگر دندان خراب و پوسیده‌ای دارید كه سبب بوی بد دهان می‌شود آن را ترمیم كنید.
4ـ برای افزایش ترشح بزاق دهان‌تان، همیشه از آدامس‌های بدون قند استفاده كنید.
5ـ اگر دهان‌تان زیاد خشك می‌شود، مایعات فراوانی بنوشید. آب را چند بار در دهان‌تان بچرخانید تا كاملاً غذاهای اضافی از لابه‌لای دندان‌های‌تان خارج شود.
6ـ از مصرف دهان شویه‌هایی كه حاوی الكل و نعناع هستند، خودداری كنید، چون آنها به جای كمك به خوشبویی دهان، باعث بدتر شدن بوی آن می‌شوند.
7ـ استفاده از سبزیجات و میوه‌ها، مخصوصاً كرفس خام و هویج می‌تواند مانع از شكل‌گیری پلاك در دهان شود.
8ـ اگر می خواهید در یك جلسه مهم یا میهمانی شركت كنید، از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز خودداری كنید.
9ـ از نوشیدن قهوه كه سبب خشكی دهان می‌شود، خودداری كنید.
10ـ سیگار را ترك كنید، زیرا تار و نیكوتین موجود در آن، روی سطح دندان و زبان می‌ماند و سبب كاهش ترشح بزاق و ایجاد بوی بد دهان می‌شود.
11ـ سبزیهای برگ سبز مانند جعفری و كاهو بجوید.
12ـ می‌توانید چند عدد قرص نعناع روی زبان یا مسواك‌تان بگذارید و دهان‌تان را با آن تمیز كنید تا تنفس شما خوش بو شود.
13ـ اگر تركیبی از 50 درصد پراكسید هیدروژن و 5 درصد آب را در دهان‌تان بچرخانید، می‌توانید بسیاری از باكتری‌هایی را كه سبب بوی بد دهان‌تان می‌شود، از بین ببرید

دوشنبه 11/8/1388 - 15:18
بیماری ها
دانشمند ان در یک پژوهش علمی از مشاهده واکنش یک ماهی مرده نسبت به تصاویر آدم ها حیرت زده شدند. این ماهی آزاد مرده پس از این اتفاق به یک چهره شناس علمی تبدیل شده است. دانشمند ان می گویند در نهایت شگفتی دیدند مغز این ماهی بعد از مرگ وقتی تصاویری از انسان ها به آن نشان داده شد، در طول یک اسکن مغزی واکنش الکتریکی نشان داد و روشن شد، برخی از وبلاگ نویسان علمی گزارش دادند احتمالاً این ماهی هنوز در حال فکر کردن بوده یا اینکه این تحقیق شاهدی بر وجود یک روح اثیری است، اما محققان می گویند این پژوهش در واقع انجام شده تا نشان دهد اطلاعات حاصل از تکنیک اسکن مغزی fMRI می تواند اندکی خطا داشته باشد و اگر به دقت تجزیه و تحلیل نشوند، پژوهشگران را به اشتباه بیندازد.

در حالی که عکس این ماهی روی پوسترها رفته است، برخی از منتقدان می گویند هدف از پوستر کردن این ماهی مرده خطاب قرار دادن اقلیتی از محققان است که اطلاعات آماری نادرستی را ارائه می کنند تا در رقابت های علمی جلو بیفتند، در حالی که اطلاعات غلط به اعتبار علم لطمه خواهد زد.

 

 

   

دوشنبه 11/8/1388 - 15:14
دانستنی های علمی

امید، نان روزانه آدمی است . رابیندرانات تاگور

امید قوه محرک زندگی است. ساموئل اسمایلز

امید همچون خون در روان آدمیست که اگر نباشد گامی به پیش نمی رود و اگر باشد جهانی را دگرگون می سازد . ارد بزرگ

امید با مرگ هم به گور نمی رود . فردریک شیلر

امید نصف خوشبختی است. ضرب المثل ترکی

امید ، آهستگی و ملایمت زندگی را روشن و شیرین می کند ، خشم و تیزی مایه رنج و بلاست . آهسته رو از عیبجوی می گریزد و شرم و آهستگی را دوست می دارد . بزرگمهر بختگان

چهارشنبه 28/5/1388 - 16:59
دانستنی های علمی
می دانـیـد عـامـل بیـشـترین مرگ و میر در جهان چیست؟
بیـمـــاری های قلبی. و البته می توان با دقت روی بـرنـامه
غـذایی خـود از بـیماری های قلبی جلوگیری کرد. با برنامه
هـای کـاری پـر دردسـر و خسته کننده و محبوبیت غذاهای
فسـت فـود، تعجبی ندارد که نیمی از مردم دنیا اضافه وزن
دارند. دیگر وقتش است کـه دسـت از خـوردن آن غـذاهــای
چرب،روغن دار و سرخ کرده بردارید و بدنی سلامت داشته
باشید.


غذاهای سالم بخورید
بـا دقـت در انـتـخاب نــوع غذاها می توانیم احتمال ابتلا به
بیـماری هـای قلـبـی را پـایـیـن بیاوریم. برای داشتن قلبی
سالم تر بهتر است از غذاهای زیر استفاده کنیم:
سدیم کمتر: اگرچه به مقداری سدیم در رژیم غذایی نیاز داریم، اکثر ما بیش از نیاز از این ماده استفاده می کنیم. خوردن نمک کمتر باعث پایین آمدن فشار خون می شود که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را نیز پایین می آورد. پس از افزودن نمک اضافی به غذاها جلوگیری کنید.

فیبر بیشتر: می توانید با گرفتن فیبر از حبوبات، میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به حملات قلبی را پایین تر بیاورید.
کالری کمتر: وقتی بیش از حد نیاز کالری استفاده می کنیم، وزنمان بالاتر خواهد رفت. حتی اگر آن غذا فاقد چربی باشد. اضافه وزن یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است. پس سعی کنید که وزنتان را همیشه پایین تر از حد نرمال نگاه دارید.

چربی کمتر: بعضی از انواع چربی ها خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی دارند. از چربی های موجود در گوشت، شیر، پنیر و کره ی حیوانی و غذاهای حاوی روغن های گیاهی و روغن نارگیل بپرهیزید. به جای آن از چربی های اشباع نشده و سالم امگا 3 که در خشکبار، آوکادو، روغن زیتون و ماهی آزاد یافت می شود استفاده کنید.


نکاتی برای داشتن قلبی سالم

اول از همه باید از برنامه غذایی استفاده کنید که در آن میزان کمتری چربی اشباع شده، کلسترول و نمک وجود دارد. و بیشتر میوه، سبزیجات، حبوبات، گوشت مرغ و ماهی، خشکبار و روغن زیتون بخورید.
رعایت چنین برنامه ی غذایی به این معنی نیست که شما باید مقدار بیشتری وقت صرف آماده سازی چنین غذاهایی بکنید و حتی نیازی به صرف پول و هزینه ی بیشتری هم نیست. تنها کاری که باید بکنید این است که عادات خرید کردن خود را تغییر دهید و مواد غذایی سالم تری بخرید. در اینجا به بعضی از این تغییرات اشاره می کنیم:


به جای خرید قسمت های پرچرب گوشت می توانید قسمت های کم چرب آن را خریداری کرده و یا اینکه چربی های گوشت را جدا کنید.
به جای خرید گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی دودی، نمک سود و یا کنسرو شده سعی کنید گوشت های بی نمک تازه یا منجمد استفاده کنید.
به جای خوردن غذاهای سرخ کردنی، از غذاهای بخارپز شده، جوشانده شده، کبابی یا پخته شده استفاده کنید.
به جای پختن غذاها با چربی، کره و روغن نارگیل از روغن زیتون استفاده کنید.
به جای خوردن تخم مرغ به طور کامل، سعی کنید فقط از سفیده ی آن استفاده کرده و زرده را دور بیندازید.
به جای استفاده از لبنیات %2 از لبنیات %1 استفاده کنید.
به جای خوردن چیپس های نمکی و سایر تنقلات نمک دار و چرب، از چیپس ذرت بی نمک و کم چربی یا ذرت بوداده استفاده کنید.
به جای خوردن کلوچه های نمک دار، از کلوچه ها و بیسکوییت های بی نمک و کم سدیم استفاده کنید.
به جای استفاده از سس، نمک و کره، سبزیجات بخورید. وزنتان را کاهش دهید
وزن کم کردن به این معنی نیست که باید از گرسنگی خود را به کشتن دهید. می توانید آن وزن اضافی را با ورزش مداوم و خوردن غذاهای سالم پایین بیاورید. باید به طور متوسط سه بار در هفته حدود 30 تا 40 دقیقه ورزش کنید. این مخصوصاً برای افراد بالای 30 سال ضروری است چون متابولیسم بدن آنها رو به کاهش است و کاهش وزن برای آنها دشوارتر می شود. یک راه عالی برای کم کردن وزن این است که مقدار غذای مصرفی در هر وعده را پایین بیاوریم. از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ کردنی ها، دسرهای سنگین و شکلات اجتناب کنید. به جای آن سعی کنید مقدار بیشتری سبزیجات و میوه خورده و از غذاهای کم کالری مثل سالاد استفاده کنید.


برچسب های مواد غذایی را بخوانید
با خواندن برچسب های روی محصولات غذایی هنگام خرید می توانید سالها به عمر خود اضافه کنید. این برچسب ها می تواند شما را به انتخاب مواد غذایی کم چربی کمک کند. قبل از خرید هر محصول، پشت برچسب را چک کرده و مطمئن شوید که درصد چربی و سدیم و کالری کمی دارد و حاوی مقدار بیشتری فیبر است. روی برچسب های مواد غذایی به دنبال کلماتی خاص باشید و تفاوت ها را مقایسه کنید. FDA قانون هایی برای نحوه ی استفاده از این کلمات دارد و این به این معنی است که هر تولید کننده نمی تواند هر چه می خواهد روی برچسب محصول غذایی تولیدی خود بنویسد.

زمانی که برچسب های روی مواد غذایی را قبل از خرید بررسی کنید می توانید با آن محصول بیشتر آشنا شوید. دقت کنید که درصد چربی، کلسترول یا سدیم آنها باید پایین تر از %5 باشد. این درصد ابتلای شما به بیماری های قلبی را پایین خواهد آورد
چهارشنبه 28/5/1388 - 16:51
دانستنی های علمی
فـکـر مـی کنـید راز زندگی جاودان کشف شده است؟ در فیـلـم های سینـمـایــی مثل "آسمان وانیلی" و "آستین پـاورز" مـــی بینیم که می توان با منجمد کردن جسم به آن زنـدگـی جـــاوید داد. اما هیچگاه خود را از این تخیلات دور نمیکنیم تا ببینیم که در دنیای واقعی چطور میتوانیم طولانی زندگی کنیم.
خوب است بدانید که با خوردن بعضی مواد غذایی می توانید به این مسئله کمک کنید و به طول عمرتان بیفزایید.
این مواد غذایی که به خاطر همین مسئله مشهور شده اند، حاوی دسته ای ویتامینها و مواد شیمیایی مخصوص هستند که به شما برای مقابله با بسیاری از بیماری های کشنده کمک می کند. در اینجا به دسته ای از این مواد غذایی اشاره می کنیم.

1-سیب
محتویات: سیب سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل کورستین است. همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مثل پکتین می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: کورستین که یکی از بهترین آنتی اکسیدان ها به شمار میرود، از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. پکتین نیز سطح کلسترول خون را پایین می آورد و سموم سرطان زا را از جریان خون دفع می کند.
بهترین راه استفاده: بهتر است سیب را به حالت خام و با پوست استفاده کنیم چون کورستین در پوست سیب موجود است.

2-آوکادو
محتویات: آوکادو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است و حتی بیش از موز پتاسیم در خود دارد.
اثرات آن روی سلامتی: نه تنها باعث صافی و نرمی پوست می شود، بلکه از بالا رفتن فشار خون، بیماری های قلبی و انواع بخصوصی از سرطان ها به ویژه سرطان روده نیز جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: فقط کافی است که پوست آن را کنده و خام بخورید. می توانید آن را با گوجه فرنگی، آبلیمو، فلفل هالپانو و نمک نیز ترکیب کرده و سس گواکامولی از آن بسازید.

3-موز
محتویات: موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم و فلیت است.
اثرات آن روی سلامتی: پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و احتمال سکته را پایین می آورد. فلیت به رشد صحیح بافت ها کمک کرده و از ایتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: دقیقاً مثل میمون ها به راحتی موز را پوست کنده، بخورید و لذت ببرید. به نظر می رسد که میمون ها بیش از آنچه ما فکر می کنیم باهوش هستند.

4-تخم مرغ
محتویات: تخم مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کولین، پروتئین، کاروتینوئید و زآکسانتین می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: فایده ی عمر طولانی چیست اگر حتی نتوانید به یاد بیاورید که دندان مصنوعی هایتان را کجا گذاشته اید؟ خوردن تخم مرغ به شما کمک می کند. کولین موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پیری کمک می کند. کاروتینوئید نیز از ابتلا به بیماری های چشمی مربوط به پیری مثل آب مروارید جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: تخم مرغ را می توانید به حالت آب پز، جوشانده یا خاگینه استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که پختن آنها با مقدار زیادی کره یا روغن برایتان ضرر دارد.

5-سیر
محتویات: سیر هم حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: سیر از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته را کاهش می دهد. همچنین با کشتن سلول های سرطانی مقدار زمان زنده ماندن را در افراد سرطانی افزایش می دهد.
بهترین راه استفاده: بهتر است که سیر را به حالت خام استفاده کنید. می توانید آن را خرد کرده و به محتویات سالادتان اضافه کنید.

6-لوبیا قرمز
محتویات: حاوی مقدار زیادی فیبر قابل حل می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: فیبر به حفظ سلامتی سیستم گوارشی کمک بسیاری میکند و یک سیستم گوارشی سالم نیز از ابتلا به دیابت و سرطان روده جلوگیری میکند. فیبر قابل حل همچنین کلسترول و قند خون را پایین می آورد.
بهترین راه استفاده: هم لوبیای خشک و هم لوبیای کنسرو شده این اثرات خوب را روی سلامتی می گذارند. خوب است که مقداری از این لوبیاها را هم در غذاهای مورد علاقه تان بیندازید یا آنها را به غذاهای مکزیکی اضافه کنید.

7-گردو
محتویات: گردو حاوی مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا 3 است.
اثرات آن روی سلامتی: اسید چرب امگا 3 نه تنها از لخته شدن خون و ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند، همچنین می تواند از افسردگی و ورم مفاصل هم جلوگیری کند.
بهترین راه استفاده: بهتر است که گردو را به حالت تازه بعد از بیرون آمدن آن از پوست استفاده کنید، اما تا دو هفته بعد از بیرون آمدن از پوست هم می توانند تا حدودی تازگی خود را حفظ کنند به شرط اینکه در مکان های خشک و خنک نگهداری شوند. از گردو می توانید برای تزئین روی سالاد هم استفاده کنید.

8-محصولات سویا و توفو
محتویات: حاوی هورمون های گیاهی ایزوفلاون می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: سویا به پایین آمدن میزان LDL ناسالم در کلسترول خون کمک می کند که فشار خون را پایین آورده و احتمال حملات قلبی را نیز کاهش می دهد.
بهترین راه استفاده: توفوی سفت بهترین منبع سویا می باشد و برخلاف باور عموم توفو طعم بدی ندارد.

9-انگور قرمز
محتویات: انگور قرمز حاوی آنتی اکسیدان های قوی کاتچین و نوعی پلی فنول به نام رسیراترول می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: کاتچین به از بین بردن رادیکال های آزاد کمک کرده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند. تحقیقات جدید نیز نشان می دهد که رسیراترول میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و از پیشرفت سرطان های پوستی و سایر سرطان ها جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: نوشیدن یک یا دو لیوان آب انگور در روز برای این منظور کافی است. اما مصرف بیشتر از این میزان می تواند اثرات خوب این ماده را از بین ببرد.

10-اسفناج
محتویات: اسفناج یکی از سالم ترین سبزیجات به حساب می آید. به اندازه ی سیر در خود آنتی اکسیدان داشته و منبع خوبی برای اسید فولیک و ویتامین های A و C به شمار می رود.
اثرات آن روی سلامتی: اسفناج تاثیرات بسیار مثبتی روی سلامتی شما دارد. با سرطان، بیماری های قلبی و اختلالات مغزی مبارزه می کند.
بهترین راه استفاده: اسفناج خام یا بخارپز شده بهترین نوع خوردن این ماده ی مفید غذایی می باشد. می توانید آن را با گوجه فرنگی، گردو و تخم مرغ آبپز ترکیب کرده و سالادی خوشمزه بسازید.

11-رازیانه
محتویات: رازیانه که جزء سبزیجات ایتالیایی است، حاوی مقدار زیادی ویتامین A، کلسیم، پتاسیم و آهن می باشد.
اثرات آن روی سلامتی: رازیانه به برطرف کردن مشکلات گوارشی کمک می کند. آهن و ویتامین A موجود در این گیاه به سلامت پوست و ناخن کمک بسزایی می کند. از خستگی و کم خونی نیز جلوگیری می کند.
بهترین راه استفاده: رازیانه را می توانید به صورت های مختلفی استفاده کنید: خام، بخار پز شده یا سرخ شده.
چهارشنبه 28/5/1388 - 16:48
آموزش و تحقيقات

 یک جمع وارد شوید جلوی دهان خود را بگیرید و خیلی مودبانه خمیازه بکشید چند دقیقه بعد سلسله ای از خمیازه های مختلف را مشاهده خواهید کرد. ممکن است هنگان خواندن این مطلب هم خمیازه بکشید, البته اگر تا حالا خمیازه نکشیده باشید.

بهتر است پیش از پرداختن به مسئله شیوع خمیازه, کمی بیشتر درباره خمیازه بدانیم. خمیازه باز کردن دهان و تنفس عمیق به صورت غیر ارادی است که تقریبا از زمان بیش از تولد و به عبارتی دقیق تر از دوره جنینی و یازده هفته ای قابل مشاهده است.

برای توجیه خمیازه کشیدن دو نظریه عمده مطرح است که نظریه اول به تئوری فیزیولوژی موسوم است. طبق این نظریه کمبود اکسیژن در بدن یا بالا رفتن میزان دی اکسید کربن در خون باعث می شود گیرنده های حسی پیامی خاص را منتقل کنند و قسمت غیر ارادی مغز فرمان خمیازه را صادر کند.

بر اساس نظریه دوم که به تئوری خستگی مشهور است, خمیازه نوعی واکنش طبیعی بدن است که بر اثر ارسال علائم مختلف خستگی از اعضای متفاوت از سوی مغز به صورت غیر ارادی اعمال می شود.

خمیازه پدیده ای است که در بیشتر حیوانات غیر ارادی است.

اما اینکه چه چیز باعث می شود تماشا یا خواندن و شنیدن درباره خمیازه ما را به خمیازه وادارد پدیده ای است که از سوی پزشکان به پدیده مجاورت تعبیر می شود.

مجاورت احساسی است که معمولا در قبال پدیده های غیر ارادی از سوی مغز با حس علائمی مشابه همان علائم اصلی اعمال می شود و منحصر به خمیازه نیست, بلکه خارش و دیگر پدیده های غیر ارادی را نیز شامل می شود, به همین دلیل است که با تماشای خمیازه دیگران ما هم خمیازه می کشیم.

چهارشنبه 28/5/1388 - 16:45
دانستنی های علمی
آن چه همواره نسبت به افزایش جرایم به خصوص در رده سنی نوجوانان و جوانان در جامعه هشدار داده می شود، هیچ گاه از سوی والدین و مسئولان ذی ربط جدی گرفته نشده است.
خطر و آسیب های اجتماعی بی شماری ممكن است جوانان و نوجوانان ما را تهدید كند اما متاسفانه علل پدید آمدن این آسیب های اجتماعی و بزهكاری در جامعه ما همواره مورد غفلت بوده و هیچ گاه به صورت ریشه ای بررسی نشده است.
بزهكاری همچون سایه ای نسل جوان را دنبال و در فرصت مناسب آنان را گرفتار می كند و تا سال ها رها نخواهد كرد و اما این كه امر مذكور به چه اندازه می تواند در تغییر مسیر زندگی جوان تاثیرگذار باشد یا تا چه حد می تواند برای جامعه خطر جدی محسوب شود در گفت وگو با مقامات قضایی مورد بررسی قرار داده ایم كه در پی می آید.
دادیار دادسرای بیرجند در این رابطه می گوید: از منظر جرم شناسی بزهكاری با سن تغییر می كند و بیشترین جرایم مربوط به دوران جوانی است. بزهكار هر قدر جوان تر باشد به همان میزان ممكن است مرتكب جرایم دیگری با فواصل زمانی كوتاه تر شود.
حجت الاسلام طرزی در خصوص این كه چرا فرزندان مرتكب جرم می شوند، می افزاید: همان علل و عواملی كه در سنین بزرگسالی زمینه های ارتكاب جرم را فراهم می كند، گاهی اوقات می تواند در اطفال هم انگیزه ای برای ارتكاب جرایم باشد. با این تفاوت كه اطفال یك سری عوامل بزهكاری خاص دارند.
وی ادامه می دهد: میل شدید به تقلید در اطفال یكی از این عوامل است.
به گفته وی طفل با دیدن فیلم یا رفتارهای اطرافیان ضمن تاثیر پذیری شروع به تقلید از همان رفتارها می كند و چنان چه طفلی رفتار بزهكارانه مشاهده كند، شاید بدون هر گونه تفكری نسبت به آن، شروع به تقلید از همان حركات و رفتارها كند.
وی اضافه می كند: قانون گذاران هم به همین دلیل به این موضوع توجه داشته اند و از این رو اطفال نا بالغ را مبرا از مسئولیت كیفری می دانند.
وی خاطر نشان می كند: با این حال والدین موظف هستند رفتار و تعاملات فرزندانشان را چه در خانه و چه خارج از آن كنترل كنند.
وی می افزاید: یكی دیگر از عوامل موثر این است كه طفل در محیط نامناسب پرورش یابد یا منطقه محل زندگی وی از لحاظ فرهنگی مناسب نباشد. این امر می تواند زمینه را برای آشنایی كودك با افراد ناباب بیش از پیش فراهم كند.
این مقام قضایی اظهار می دارد: وجود فرد بزهكار و منحرف در خانواده، از هم پاشیدن كانون خانواده، ضعف والدین در مراقبت و سرپرستی از اطفال، نبود پدر یا مادر و یا هر دو، تبعیض بین فرزندان نازپروری یا خشونت ها و تنبیه های افراطی می تواند از عوامل بزهكاری باشد.
وی مشكلات مالی، پای بند نبودن به اصول اخلاقی و قانون گریزی در محیط خانواده، تعارض والدین در تربیت فرزندان، توجه نكردن والدین به تفاوت های جنسی و ذاتی فرزندان و… را از دیگر عوامل بزهكاری اطفال عنوان كرد.
وی اضافه می كند: تاكید دین مبین اسلام به وظایف والدین نسبت به فرزندان، دقت در تعیین محل سكونت و انتخاب همسایگان، تبعیض قائل نشدن بین فرزندان حتی در بوسیدن آن ها، همگی حاكی از توجه این دین الهی به اطفال به منظور پیش گیری از بروز ناهنجاری ها و بزهكاری ها در كودكان و نوجوانان و حتی جوانان است.
رئیس شعبه ١٠١ دادگاه بیرجند نیز در این خصوص می گوید: رسیدگی به جرایم افراد بالغ كه كمتر از ١٨ سال دارند همانند دیگر افراد جامعه صورت می گیرد و نیازی به حضور ولی طفل نیست.
ترابیان می افزاید: زمانی كه مجرم بودن طفلی توسط بازپرس احراز شود و دادگاه نیز در حال رسیدگی باشد، كیفر خواست از سوی دادستان یا نماینده وی صادر می  شود.
از دادگاه نیز تقاضای كیفر می شود و با وصول كیفر خواست دادگاه پس از جریان تشریفات دادرسی و استماع دفاعیات وی مبادرت به صدور حكم می كند.
به گفته وی رسیدگی به جرایم افراد نابالغ به طور مستقیم در دادگاه اطفال صورت می گیرد و نهاد دادسرا در رسیدگی به بزه آنان نقشی ندارد.
وی اضافه می كند: برای جلوگیری از فرار یا پنهان شدن طفل غیر بالغ دادگاه قرار تامین صادر و آن را به ولی طفل ابلاغ می كند تا ولی او یا شخص دیگری وثیقه مناسب مانند ملك در قبال آزادی طفل بسپارد و در صورتی كه ولی طفل قادر به سپردن وثیقه نباشد، طفل به كانون اصلاح و تربیت معرفی خواهد شد.
وی عنوان می كند: دادگاه پس از اخذ تامین وثیقه، طفل و ولی قهری و شاكی خصوصی را احضار می كند و با شنیدن اظهارات شاكی خصوصی، طفل و دفاعیات ولی، مبادرت به اتخاذ تصمیم می كند.
این مقام قضایی می افزاید: اگر ولی قهری طفل در دسترس نباشد یا متهم ولی قهری نداشته باشد، دادگاه از بین وكلای دادگستری وكیل تسخیری تعیین می كند و وكیل تسخیری متهم صغیر دفاع لازم را ارائه می دهد.
ترابیان اظهار می دارد: دادگاه برای تادیب متهم می تواند یكی از مجازات های زیر را اعمال كند:
تحویل طفل به سرپرست وی و الزام سرپرست به تربیت وی(ضمانت اجرایی در صورت تخلف ولی طفل در قانون پیش بینی نشده است) ولی در صورت تكرار بزه دادگاه حق تشدید نوع تادیب را دارد.
او می گوید: دومین مجازات تنبیه بدنی طفل است كه باید به تناسب و مصلحت باشد.سومین مجازات پرداخت خسارت در صورتی است كه طفل مرتكب قتل یا ضرب و جرح شود، در این صورت عاقله طفل ضامن می شود.
وی می افزاید: نگهداری در مدت معین در كانون اصلاح و تربیت از دیگر راه های مجازات است.
وی با تاكید بر این كه در تعیین نحوه تربیت دادگاه اختیار دارد كه یك یا دو مورد از موارد فوق را برای تادیب طفل تعیین كند، ادامه می دهد: مگر در صورت ارتكاب عمل منافی عفت، برابر ماده ١١٣ قانون مجازات اسلامی فقط به شلاق تا ٧٤ ضربه محكوم می شود. وی متذكر می شود: دادگاه رسیدگی كننده به جرایم اطفال می تواند بر حسب گزارش هایی كه از وضع اطفال و تعلیم و تربیت آن ها از كانون اصلاح و تربیت دریافت می كند، یك بار در رای خود تجدید نظر كند. به این طریق كه مدت نگهداری را تا یك چهارم تخفیف دهد
چهارشنبه 28/5/1388 - 16:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته