• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 188
زمان آخرین مطلب : 4912روز قبل
تاریخ
دو هفته پس از لغو پروانه نشر روزنامه «مرد امروز» كه مدیر آن محمد مسعود بود، تازه انتقاد از اقدام شورای عالی فرهنگ به لغو پروانه این روزنامه آغاز شد!.
    شورای عالی فرهنگ هفتم مهرماه سال 1324 (سپتامبر 1945) پروانه «مرد امروز» را لغو كرده بود كه انتقاد از این عمل شورا از بیست وسوم مهرماه! آغازشد و روزنامه ها با بكار بردن علامت تعجب و سئوال پرسیده بودند كه چطور شد شورای عالی فرهنگ كه اعضای آن از طبقه منوّر كشورند به اتفاق آراء! این تصمیم را گرفتند. چرا این پیشنهاد حتی یك مخالف هم در شورا نداشت؟! و ....
يکشنبه 25/7/1389 - 16:13
تاریخ
دكتر رادمنش ــ مهندس رضوی كرمانی ــ دكتر شایگان ــ دكتر ملكی ــ مهندس بازرگان


  23 مهر سال 1307 خورشیدی (15 اكتبر 1928) پانزده معلم فرانسوی استخدام شده از سوی دولت ایران برای تدریس وارد تهران شدند. دولت فرانسه برای پذیرش دانشجویان اعزامی ایران پیش شرط هایی در نظر گرفته بود از جمله دانستن زبان فرانسه و آشنایی با فرهنگ و طرز زندگی مردم این كشور كه دولت وقت ایران را ناگزیر به استخدام این معلمان كرده بود.

     نخستین دسته 110 نفری دانشجویان اعزامی 11 روز پیش از این ( 12 مهر ماه 1307)، روانه فرانسه شده بودند. مهدی آذر (دکترطب)، محمدعلی ملكی (دكترطب)، مهدی بازرگان (مهندس)، رضا رادمنش (دكتر)، سید احمد رضوی كرمانی (مهندس) و سید علی شایگان (دكتر) از اعضای نخستین دسته دانشجویان اعزامی به فرنگ بودند.
يکشنبه 25/7/1389 - 16:12
حقوق

موضوع چك های بلامحل بحثی است كه با ورود چك به بازار تجارت مشتریان و فروشندگان با آن روبرو بوده اند و اكنون پس از چندین بار اصلاح این قانون هنوز هم مشكلات این قانون برطرف نشده است.
چك به عنوان تضمین بازپرداخت پول از ابتدای دهه 40 وارد معاملات شهروندان و به خصوص تجاری شد كه بین شهرهای مختلف در نقل و انتقال بودند.
اندكی بعد از ورود چك، قانون گذار به واسطه جرائم احتمالی مرتبط با این ورود در سال 1344 شمسی دست به نوشتن قانونی متناسب با جرائم این برگه پول نما كرد.
این قانون بعدها در سال 1355 شمسی یعنی 11 سال بعد به واسطه فرآیندهای جدیدی كه در صدور چك و همچنین نحوه بازپرداخت آن ایجاد شد مورد اصلاح قرار گرفت و در ماده 23 آن قید شد كه قانون سال 1344 قابل استناد نیست و منسوخ شده است.
اما عمر این قانون هم تنها 17 سال بود و به این ترتیب در 11 آبان سال 72 قانون چك این بار با نظر مجلس شورای اسلامی بار دیگر مورد تغییر و اصلاح قرار گرفت.
در این دوره سیاست های كلی قوه قضاییه چندین بار دست خوش تغییراتی شد و به گفته افراد مطلع بین كیفری و حقوقی بودن جنبه های چك بین مسئولان اختلاف نظر بود.
این اختلاف نظرها اندكی بیشتر شد تا در نهایت در شهریور سال 82 باز هم قانون چك دستخوش اصلاحیه شد اما تا كنون و پس از گذشت حدود 7 سال هنوز اصلاحیه دیگری در این قانون ایجاد نشده است.


برخورد شدید با صادركنندگان چك های بلامحل
موسی قربانی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی می گوید : قوه قضاییه در هر زمانی بر حسب میل خود قانون چك را تغییر داده است. بحث چك یك بحث قانونی است كه نیازمند تدبیری جدی است.
وی ادامه می دهد : این قانون جزء قوانینی بوده است كه در هر زمان و با هر تغییر مدیریت مسئولان به فكر اصلاح آن افتاده اند در صورتی كه مشكل همین جاست كه ما یك رویه ثابت نداشته ایم.
وی می گوید : در زمانی كه یونسی، دادستان كل كشور بود طرحی به مجلس ارائه شد مبنی بر اینكه چك جنبه كیفری داشته باشد و با متخلفان برخورد شده و آنها به زندان بروند.
عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد : این نظر اصلاح شد اما اندكی بعد در قوه قضاییه دیده شد كه زندان ها پر شده از مجرمان چك و به همین دلیل طرح دادند كه چك جنبه كیفری نباید داشته باشد و باید حقوقی باشد زیرا می خواستند زندان ها را خالی كنند.
موسی قربانی با اشاره به این مطلب كه البته از این نكته نباید غافل شد كه چك را هم باید از دسترس همه دور كرد و در اختیارشان قرار نداد می گوید : بانك ها باید یك بررسی دقیق داشته باشند و وضعیت مالی شان روشن باشد.
وی با اشاره به این مطلب كه معتقدم باید به چك جنبه كیفری داده شود می گوید: چك در اصل یك سند است و در حكم حواله پول است و باید با كسی كه بدون داشتن پول اقدام به صدور چك می كند برخوردی سخت تر داشت.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب كه حرف كسانی كه حقوقی شدن چك را دنبال می كنند قبول ندارم ادامه می دهد : معتقدم نباید به كسی كه عامدانه چك بلامحل صادر می كند و یك سند كشوری را مخدوش می كند رحم كرد و باید با وی برخورد خشن داشته باشیم.


حل مشكل چك با طرح جدید
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز می گوید : به عهده وزارت دادگستری و قوه قضاییه است كه با ارائه طرح جدید به مجلس مشكلات قانون چك را بر طرف كند.
محمدتقی رهبر ادامه می دهد : بسیاری از زندانیان در بند امروز به خاطر مسئله چك به زندان افتادند و متاسفانه باید گفت افراد با یك برگه، موجبات زندانی شدن خود را فراهم كردند.
وی می گوید : مسئله چك و قوانین آن تبعات بزرگ اجتماعی به همراه دارد. یك دسته به حقوق و مطالبات خودنمی رسد و یك دسته زندانی می شوند.
این عضو كمیسیون قضایی مجلس ادامه می دهد : بسیاری از شهروندان فقط به قصد قرض كردن پول مجبور به پرداخت چك هستند و بر اساس یك اشتباه گرفتار شده اند و متاسفانه امروز شاهد آن هستیم كه چك افرادی كه توان مالی ندارند به اجرا گذاشته شده است.
وی تاكید می كند : ابتدا برای حل مشكل چك و تبعات آن باید توجه داشت كه دسته چك در اختیار هر كس قرار داده نشود تا به این شكل از اشتباهاتی كه بعضاً افراد در محاسباتشان انجام می دهند پیش نیاید.
نماینده مردم اصفهان می گوید : گام دوم این است كه قانون مربوط به چك اصلاح شود و كسانی كه می توانند و از دادن پول امتناع می كنند شناسایی شده و تحت تعقیب قانون قرار بگیرد.
عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به این مطلب كه معتقدیم دستگاه قضایی و وزارت دادگستری باید برای حل موضوع چك طرح و لایحه ارائه دهند می گوید : تا به حال در دور جدید مجلس شورای اسلامی، چنین كاری صورت نگرفته است.
رهبر می افزاید : كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس آمادگی بررسی لایحه جدید و طرح جدید را از سوی مسئولان قوه قضاییه درباره حل معضل چك دارد.


محدودیت برای دسترسی افراد به دسته چك
رئیس كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس برای حل معضل چك های بلامحل راه حل دیگری پیشنهاد می دهد و عنوان می دارد : برای حل معضل چك های بلامحل باید دسترسی افراد به دسته چك محدود شود.
علی شاهرخی نژاد، می گوید : در قانونی كه از پیش از انقلاب بوده صدور چك های بلامحل به عنوان جرم قلمداد می شده است.
وی ادامه می دهد : تعریف چك بلامحل به چكی گفته می شود كه تاریخ صدور آن با تاریخ نقد شدن آن یكی باشد اما پول در حساب صاحب دسته چك نباشد و اصطلاحاً چك برگشت بخورد.
وی می افزاید : درباره چك هایی كه تاریخ صدور آن با تاریخ نقد شدن آن فاصله زمانی دارد نمی توان لفظ بلامحل را
اطلاق كرد مگر آنكه صادر كننده چك با قصد و دانایی نسبت به نداشتن پول در حسابش چك كشیده باشد.
نماینده مردم كوهدشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب كه قانون چك در طول سال های بعد از انقلاب دست خوش تغییراتی شده است می گوید : این تغییراتی گاهی در جهت كیفری كردن و گاهی در جهت حقوقی كردن چك بوده است.
وی با اشاره به این مطلب كه برخی از اصلاحات قانون چك پس از اجرا موفق نبود و دیده شد كه خیلی ها با این اصلاحیات بازداشت می شوند ادامه می دهد : به همین دلیل این قوانین مجدد اصلاح شد.
علی شاهرخی نژاد می گوید : به نظر من همان طور كه برای دادن گواهینامه به افراد امتحانات و كلاس هایی برگزار می شود باید برای دادن دسته چك نیز افراد از فیلترهای خاص عبور داده شوند.
وی ادامه می دهد : محدود كردن دسترسی افراد به دسته چك باعث می شود تا دیگر امكان سوء استفاده از این سند برای افراد سودجو فراهم نشود.


ساز و كار تعریف شده مانند سفته
در این میان یك كارشناس مسائل حقوقی می گوید : باید تلاش شود تا همانند سفته، چك نیز ساز و كار خود را در كشور پیدا كند.
محمدحسین شاملو ادامه می دهد : متاسفانه امروز چك به یك معضل در كشور تبدیل شده و شاهد آن هستیم كه بسیاری از شهروندان به خاطر چك به زندان افتاده اند.
وی می افزاید : اگر امروز زندان های ما پر از مجرمان مرتبط با چك است باید توجه داشت كه همه اینها ناشی از كیفری كردن مجازات چك است.
شاملو با اشاره به این مطلب كه امروزه مردم از سفته تقاضا و انتظار زندان ندارند می گوید : باید تلاش شود تا درباره چك نیز همانند سفته و برات كه ساز و كار خاص خود را دارد و مشتریانش را پیدا كرده است ساز و كاری جدید تعبیه شود.
این كارشناس مسائل حقوقی ادامه می دهد : چك نباید جنبه كیفری داشته باشد بلكه باید صرفاً جنبه پرداختی خودش را حفظ كند تا به این ترتیب كسی هم به فكر سوء استفاده نیفتد.
وی می افزاید : این صحیح نیست كه دولت و بودجه دولتی صرفاً آلت دست عده ای سودجو قرار گرفته و بتوانند صرفاً با صدور چك های بلامحل موجبات پرونده سازی و مشكلات كلان به بار آورند.
شاملو با اشاره به این مطلب كه امروز صدور چك و دسته چك برای بانك ها از روی اوراق هویتی مانند كارت ملی بسیار آسان شده می گوید : بانك ها می توانند بر اساس سوابق افراد خوش حسابی و بدحسابی آنها را مشخص كنند و با قوانین محكم از دادن دسته چك به كسانی كه سابقه خوبی در پرداخت های خود ندارند آنها را از دسته چك محروم كنند.
این كارشناس مسائل حقوقی یكی دیگر از راه های قطع مشكلات مربوط به چك را تعیین سقف صدور مبلغ چك عنوان كرده و می گوید : می توان بر اساس درآمد افرادمختلف در جامعه برای مبلغ چك ها نیز سقفی تعیین كرد.
چك ماهیت كیفری ندارد
برخلاف موسی قربانی كه مدعی است باید به چك جنبه كیفری داده شود نایب رئیس كمیسیون قضایی مجلس می گوید : اصولاً چك یك سند تجاری است و قلمداد كردن و دادن ماهیت كیفری به چك، اقدامی خلاف است.
فرهاد تجری نماینده مردم كرمانشاه اظهار می دارد : قانون چك، یكی از قوانینی است كه در گذز زمان دستخوش تغییرات فراوانی شده است و بنا به اقتضائات و شرایط خاص اجتماعی و اقتصادی جامعه در مقاطع مختلف، با فراز و نشیب زیادی روبه رو بوده است.
وی ادامه می دهد : در خیلی از مقاطع نگاه بسیار سختگیرانه و تندی نسبت به چك بوده است كه بعدها همین نگاه به زیر سوال رفتن اعتبار و كارایی چك منجر شد. دوباره راهكارهایی را پیش بینی كردند كه وضعیت قبل را تعدیل كنند اما باز شاهد هستیم كه مشكلات جدیدی را به وجود آورده است.
عضو كمیسیون قضایی مجلس می گوید : در مجموع قانون چك، قانونی است كه ضمن اینكه پشتوانه و ضمانت قانونی از سوی دارنده چك را به دنبال دارد، اما در كنار آن به لحاظ عدم رعایت بعضی از ظرافت هایی كه در سیستم قانونی لازم است، با چالش هایی روبرو است كه می توان عمده آن را بی حساب و كتاب بودن و بی ضابطه بودن سقف چك نامید كه هر كس می تواند از صفر تا بی نهایت چك صادر كند.
وی تاكید می كند : در حالی كه می توان به اقتضای اعتبار افراد، دسته چك در اختیار آنها قرار داد و چك را تا سقف معینی برای افراد محدود كنیم و اجازه ندهیم كه یك فرد با استفاده از اعتبار این سند تجاری، به نوعی زمینه ارتكاب تخلف و كلاهبرداری را فراهم كند.
وی با بیان اینكه دریافت تضمین های لازم قانونی یكی دیگر از چالش های موضوع چك است، می گوید : بانك های صادركننده چك می توانند در قبال صدور دسته چك، تضمین های لازم قانونی را بگیرند. اگر چنین سیستمی را تعریف و طراحی كنیم، دیگر هر بانكی خود را محق نمی داند كه چك را با هر سقف و رقمی در اختیار افراد قرار بدهد.
تجری می گوید : ضمانت اجرایی كیفری را در زمان محكومیت افراد باید تقویت كرد و در بعضی موارد هم در اخذ تامین ها و تضمین ها كه در دادگاه ها سپرده می شود، باید دست قاضی را باز گذاشت تا به فراخور شخصیت فرد و امكان پرداخت وجه چك، اجازه دهد فرد بدهكار با تضمین كافی آزاد شود.
وی می افزاید : گاهی اوقات همین اعمال خشونت و سختگیری های بیش از حد در قانون، باعث می شود فرد به خاطر مبلغ كمی بازداشت شود و قاضی اختیار آزادی وی را نداشته باشد و به صورت مضاعف دیون وی افزایش یابد و با بدهكاری عظیمی روبه رو شود در حالی كه اگر آزاد بود قطعاً چنین معضلی رخ نمی داد. این یكی از ضعف های قانون چك است.
نایب رئیس كمیسیون قضایی مجلس درباره حذف جنبه كیفری چك می گوید : زمانی می توان قانون چك را به عنوان قانونی خوب و پاسخگو شناخت كه بعد كیفری آن را حذف كرد و بیشتر به سمت ضمانت اجراهای حقوقی برد تا هم از طریق بانك های عامل و افراد معرف و تضمین كننده، بتوان دین افراد را وصول كرد. البته اگر وارد این فاز شویم و قانون چك را در این محدوده كه اصل آن هم همین است، تعریف كنیم.
وی ادامه می دهد : اصولاً چك یك سند تجاری است و قلمداد كردن و دادن ماهیت كیفری به چك، اقدامی خلاف اصل است.
تجری درباره اقدامات كمیسیون قضایی در این باره نیز می گوید : به خاطر تراكم كاری كه در كمیسیون قضایی است و اولویت های به تاخیر افتاده كه از مجالس گذشته در دستور كار قرار دارد، مجال پیگیری این موضوع وجود ندارد.
عضو كمیسیون قضایی مجلس ادامه می دهد : در چنین مواردی عمدتاً خود دستگاه های متولی و قوه قضاییه به عنوان دستگاه درگیر با این موضوع باید موضوع را مطرح و لایحه مربوط را به مجلس بفرستند.
وی با بیان اینكه دستگاه درگیر در این بخش دستگاه قضایی است، ادامه می دهد : چون این موضوع دستخوش تغییرات تاریخی زیادی شده است، سزاوار و ارجح است توسط خود قوه قضاییه یك كار كارشناسی و تنقیحی بر روی آن انجام شود تا قانون جامع، كامل و برخوردار از همه جوانب تصویب شود؛ و گرنه همان راه رفته گذشته را خواهیم رفت.
چك برای طلبكاران پول نمی شود
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم مانند تجری مدعی است نباید به چك جنبه كیفری داده شود و می گوید : در طول 30 سال گذشته دیدیم كه قانون چك همواره مشكل دار بوده است و طلبكاران همیشه سرگردان هستند.
سید سلمان ذاكر ادامه می دهد : قانون فعلی چك طوری نوشته شده است كه بسیاری از افراد را در زندان ها نگه داشته است و جنبه كیفری آن بر جنبه حقوقی غالب شده است.
وی می گوید : ما باید محكومیت های مالی و مراودات اقتصادی را تنظیم كنیم و دایره شمول محكومیت های مالی را بیشتر از این كنیم؛ باید بتوانیم نظر اسلام درباره محكومیت های مالی را بیشتر مطالعه كنیم تا راهكارهای آن برای گرفتن حقوق مردم را به كار بگیریم.
عضو كمیسیون قضایی مجلس می افزاید : قانون فعلی چك، آن طور كه باید، رضایتمندی را حاصل نكرد و نیاز به تغییر جدی در مراودات اقتصادی داریم. صدور دسته چك و وثیقه هایی كه در بانك ها اخذ می شود باید اصلاح شود. و گرنه اگر بهداشت قضایی چك را انجام ندهیم و از آن طرف بخواهیم بعد از محكومیت، مشكلات مردم را حل كنیم، بار سنگینی بر دوش قوه قضاییه خواهد بود.
ذاكر ادامه می دهد : در حال حاضر آمار مربوط به زندانیان نشان می دهد كه وضعیت خوبی نداریم و نمی توان قانون چك را به همین شكل ادامه دهیم، بلكه نیاز به تغییر اساسی و كارشناسی داریم.
وی می افزاید : با توجه به نیاز جامعه و مردم و همچنین با توجه به پیشرفتی كه در حال حاضر در ساختار بانكی و سیستم اداری صورت گرفته است، به نظر می آید، باید در صدور چك و مراودات اقتصادی، ساختارها را اصلاح كنیم.
ذاكر درباره حذف جنبه كیفری چك نیز می گوید : به نظر من چك اصلاً جنبه كیفری ندارد. باید مشكلات را از ریشه حل كرد نه اینكه با معلول ها برخورد كرد در حالی كه علت همچنان سر جای خود، باقی است.
وی با بیان اینكه در این مورد هم معلول ها یكی دو مورد نیست كه بتوان با آنها برخورد كرد، ادامه می دهد : در طول 30 سال گذشته دیدیم كه قانون چك برای مردم و طلبكاران پول نشده است. طلبكاران همیشه سرگردان هستند. باید زمینه های دیگر را پیگیری كنیم تا بتوانیم هم در تجارت رونق خوبی داشته باشیم و هم در امنیت اخلاقی و روانی.
این نماینده مجلس در ادامه اظهاراتش درباره نقش نظام بانكی در بروز مشكلات چك، می افزاید : در حال حاضر نظام بانكی هیچ ضمانت اجرایی دریافت نمی كند زیرا فقط یك اعتباری را در نظر دارد كه آن هم اعتباری اجتماعی است. این اعتبار حقیقی هم ممكن است هر لحظه از بین برود و دیگر كسی آن شخص را معتبر نداند. در حالی كه باید اعتبار را هم از نظر مالی (حقوقی) و هم از نظر شخصیتی و حقیقی سنجید.
وی با بیان اینكه اعتبار را با وثیقه می توان تامین كرد، می گوید : افرادی كه از نظر حقیقی و شخصیتی دارای اعتبار هستند را باید از افرادی كه در بعد اقتصادی دارای اعتبار هستند تفكیك كرد.
ذاكر ادامه می دهد : باید چك را هم از لحاظ مختلف قائل به مراتب بود و با توجه به قدرت اقتصادی شخص، برای وی دسته چك صادر شود نه اینكه به هر كس دسته چك ارائه كنیم تا بتواند تا صدها میلیارد تومان هم چك دست مردم بدهد. بلكه باید با توجه به سقف حقوق در سال، از چك استفاده كند.
وی می گوید : در حال حاضر هیچ طرح و لایحه ای برای قانون چك در دستور كار كمیسیون قضایی قرار ندارد اما این آمادگی را داریم با همكاری كارشناسان و مسئولان قوه قضاییه، طرح یا لوایح مرتبط با این موضوع را پیگیری كنیم.
اما بررسی حرف های صاحب نظران در این حوزه بیش از پیش این موضوع را نمایان می كند كه اختلاف نظر در باب حقوقی كردن و یا جنبه كیفری بخشیدن به مقوله چك موضوعی ریشه دار است و هنوز نمی توان برای آن نظری قطعی داد.
به گزارش خبرگزاری فارس این بحث هم نباید از نظر غافل بماند كه شاید همین اختلاف نظرها باعث شده تا به گفته یكی از كارشناسان وحدت رویه در این باره دیده نشود و قوانین مربوطه هر روز دچار تغییرات شده است.
جمعه 23/7/1389 - 11:13
حقوق
1-هر بدهکاری را را باید یکروز داد و مهریه نیز یک دین و بدهکاری محسوب میشود .این درحالیست که مهریه حتی در صورت فوت زن به وراث او ارث میرسد و آنها حق گرفتن مهریه را پیدا خواهند کرد که این موضوع به پیچیدگی رابطه مالی مهریه اشاره دارد. امام رضا هنگام ازدواج تلاش کن که مهریه از مهر السنه تجاوز نکند _ و آن پانصد درهم است_ پس رسول خدا به همین مهریه دیگران را به نکاح در میآورد و خود نیز با همین مهر با زنانش ازدواج نمود (500 درهم =5/262 مثقال نقره )  مستدرک الوسائل ج 15 ص 62 2-بدهکاری مرد به زن بر سر مهریه فقط به این دنیا ختم نمیشود و عواقب معنوی و آخرتی نیز بهمراه دارد و چنانچه مهریه در طول زندگی پرداخت نشود مثل دیون دیگر و یا حتی بدتر از آن دیون در آخرت بازخواست خواهد داشت .رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود :مَنْ ظَلَمَ اِمْرَأَةً مَهْرَها فَهُوَ عِنْدَ اللّهِ زان یَقُولُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ یَوْمَ الْقِیامَةِ: عَبْدى زَوَّجْتُكَ أَمَتى عَلى عَهْدى فَلَمْ تُوفِ بِعَهْدى وَ ظَلَمْتَ أَمَتى فَیُؤْخَذُ مِنْ حَسَناتِهِ فَیُدْفَعُ اِلَیْها بِقَدْرِ حَقِّها، فَإِذا لَمْ تَبْقَ لَهُ حَسَنَةٌ أُمِرَ بِهِ اِلَى النّار بِنَكْثِهِ لِلْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كانَ مَسْؤُولاً.( بحار، چاپ مؤسسه وفاء بیروت، ج 100، ص 349. ) كسى كه مهر زن را ظالمانه نپردازد، نزد خداوند زناكار محسوب مى شود، روز قیامت حضرت حق به او خطاب مى كند، بنده من كنیزم را بر اساس پیمانى كه با تو بستم « عقد و ازدواج » به تو تزویج نمودم، به پیمان من وفا نكردى، و بر او ستم روا داشتى، سپس به اندازه حق زن از حسنات مرد برداشته در پرونده همسرش مى گذارند، و چون حسنه اى به اندازه پركردن حق زن نماند، به گناه پیمان شكنى به آتشش مى برند، عهد و پیمان مسئولیت دارد.3-هنگامی که مهریه زیاد باشد اصولاً مرد نیت بر ندادن مهریه خواهد کرد که بر اساس احادیث این کار معصیت بوده و اساس زندگی زناشوئی را زیر سوال میبرد .عن ابی عبدالله علیه السلام قال:من امهر مهرا ثم لا ینوی قضاءه کان بمنزلة السارق.امام صادق علیه السلام فرمود:کسی که مهریه‏ای (برای زن قرار دهد) و قصدش این باشد که به او ندهد او همانند دزد است.4-زیاد بودن مهریه بر اساس شرع و قانون میتواند موجب حق حبس در زوجه شود در این حال علاوه بر اینکه زوجه از همسرش تمکین نمیکند و زندگی مشترکی نیز با او نداشته بدهکار نفقه شده است و در حالی که بدهکار مهریه است نفقه هم باید بپردازد و همچنان زوجه حق دارد زندگی مشترک با زوج نداشته باشد که با روح آرامش و زندگی مسالمت آمیز منافات دارد . ماده 1085 قانون مدنی مادام كه مهریه زوجه تسلیم نشده در صورت حال بودن(عندالمطالبه) مهر، زن می تواند از ایفاء وظائفی كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند واین امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود 5-احادیث وارده مهریه زیاد را مذموم و ناپسند شمرده اند و موجب دشمنی زن و شوهر بحساب آورده اند و از قرار دادن مهریه سنگین بر حذر داشته اند که این نشان دهنده خطرناک بودن و آرامش ستیز بودن مهریه سنگین است.قال امیرالمؤمنین علی علیه السلام:لا تغالوا بمهور النساء فتکون عداوة.حضرت علی علیه السلام فرمود:مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گردد.وسائل الشیعه، ج 15، ص 116-برای مهریه های زیاد و خارج از تمکن مالی شوهر خطر به زندان افتادن برای شوهر وجود دارد که در این صورت آبرو و حیثیت شوهر قبل از هر چیزی ممکن است از بین برود . ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی  ماده 2 ـ هر كس محكوم به پرداخت مالی به دیگری شود چه به صورت استرداد عین یا قیمت یا مثل آن و یا ضرر و زیان ناشی از جرم یا دیه و آن را تادیه ننماید دادگاه او را الزام به تادیه نموده و چنانچه مالی از او در دسترس باشد آن را ضبط و به میزان محكومیت از مال ضبط شده استیفا می نماید در غیر این صورت بنا به تقاضای محكوم له ، ممتنع را در صورتی كه معسر نباشد تا زمان تادیه حبس خواهد كرد . 7-زیاد بودن مهریه زن ،فرزندان را از ارث محروم میسازد چرا که در هنگام فوت شوهر اولین حقی که محاسبه میشود مهریه زن است و اگر چیزی از دارائیهای مرد باقی بماند به وراث و فرزندان تعلق میگیرد اما در هنگامی که مهریه زیاد باشد عملاً مالی برای مرد باقی نمیماند تا به فرزندانش به ارث برسد . 
جمعه 23/7/1389 - 11:8
تاریخ
گورباچف خدمت كرد یا خیانت ؟
15 اكتبر سال 1990 كمیته توزیع جوایز نوبل اعلام داشت كه میخائل گورباچف را مستحق دریافت جایزه صلح نوبل تشخیص داده است
    ـ گورباچفی كه با سیاست های خود باعت انحلال بلوك شرق، اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و عقب نشینی سوسیالیسم ماركسیستی شده بود. از آن زمان صلحی كه نتیجه موازنه نیروها در جهان بود از میان رفته ، چند جنگ، و خونریزی های منعدد از جمله جنگهای یوگوسلاوی، افغانستان و عراق روی داده و عملیات اصطلاحا تروریستی و ... شدت یافته و نظم نوین جهانی هم كه وعده داده شده بود بر قرار نشده است. بلوك شرق خونبهای 27 میلیون تبعه شوروی بود كه در جنگ جهانی دوم كشته شده بودند.
    «تنها نتیجه» مشهود فروپاشی شوروی و انحلال بلوك شرق تاكنون این بوده كه آمریكا به صورت تنها ابر قدرت جهان در آمده است و از این مقام هم بهره برداری می كند. این اقدام کمیته توزیع جوائز نوبل یک بار دیگر ثابت کرد که این کمیته «سیاسی کاری» و تحت نفوذ ارباب منافع و دولتهای قدرتمند است و انتخابهای آن خالی از آن ارزشی است که قرار بود داشته باشد.
    بسیاری هستند كه گورباچف را «خائن» به شوروی و به سوسیالیسم و باعث مرگ امید طبقه ستمدیده و زحمتكش و ادامه سركوب ملل كوچك و ضعیف می پندارند و اعتمادشان به توزیع كنندگان جوایز نوبل بیش از پیش تضعیف شده است. برخی حتی در انتظار فرارسیدن روزی هستند كه گورباچف ـ پیش از مرگ ـ محاكمه شود و حقایق كشف گردد و همدستان او بر ملاء شوند، زیرا هنوز انگیزه كارهای او روشن نشده و مورخان، حتی آنان كه از شهرت بی طرفی برخوردار هستند به سكوت خود در این زمینه ادامه می دهند! كه تاثیر محكمه تاریخ از لحاظ تنبّه دیگران هزاران بار از محكمه قضایی بیشتر است.
    عدم رضایت از كارهای گورباچف را در روسیه می توان از میزان آرایی كه چند سال بعد به او دادند استنباط كرد. وی كه خود را نامزد ریاست جمهوری روسیه كرده بود كمتر از 500 هزار رای به دست آورد و در جریان مبارزات انتخاباتی نیز سیلی و كتك خورد. در برابر، عده ای هم هستند ازجمله دولتمردان غرب و ثروتمندان كه از كارهای گورباچف تمجید می كنند.
     پس از فروپاشی شوروی، وعده از رفاه و مزایای بیشتر و نیز صدور محصولات روسیه به آمریكا و ... داده شده بود، كه نتیجه نظر سنجی اوایل قرن 21 (پیش از دور دوم ریاست جمهوری پوتین) یك سازمان دولتی روسیه نشان داده بود كه اكثریت قاطع از وضعیت خود ناراضی بودند و گفته بودند كه در زمان حاكمیت كمونیستها، شمار كمی در رفاه می زیستند و اینك هم شمار افراد مرفه و صاحب جاه و جلال بیش از آن دوره نیست و دروغ ، چاپلوسی و تقلب به همان اندازه رواج دارد و در بازارهای آمریكا كالای ساخت ویتنام پیدا می شود و از جنس روسی جز 770 هزار مهاجر آواره اثری نیست. در زمان کمونیستها دست كم پیشرفتهای فضایی و لقب «ابر قدرت» مایه شادمانی مان بود كه آن را هم از ما گرفتند ....
    
جمعه 23/7/1389 - 11:6
تاریخ
تبعید ناپلئون بناپارت در جزیره سنت هلنا در اقیانوس اطلس که تا خشکی 2 هزار کیلومتر فاصله دارد از 15 اکتبر 1815 آغاز شد. وی زندانی انگلستان بود. ناپلئون پس از شکست در جنگ واترلو خودرا تسلیم کرده بود. مردی که روزگاری اروپا را درکنترل داشت شش سال در یک خانه چوبی غیر بهداشتی در سنت هلنای متعلق به دولت لندن بسر برد و پنجم ماه مه 1821 درگذشت. گویا دو پزشکی که از لندن برای درمان او به سنت هلن فرستاده شده بودند اقدامی برای رفع بیماری انجام نداده بودند و در این زمینه شایعاتی وجود دارد. ناپلئون در آخرین سال عمر خود خاطراتش را دیکته کرد که باقی مانده است. جسد ناپلئون که در یک گور بدون سنگ قبر (بدون داشتن نام) دفن بود در سال 1840 به اصرار دولت فرانسه و جلب موافقت لندن با یک ناو جنگی که بدنه آن را رنگ سیاه زده بودند به فرانسه حمل شد و مردم این کشوز در بندر «لهاور» و همچنین در پاریس از استخوانهای قهرمان ملی خود چنان استقبالی کردند که تا آن زمان، جهان به خود ندیده بود. ناپلئون بمانند همه فاتحان مرتکب اشتباه شد و اشتباه بزرگ او لشکرکشی به روسیه بود که بیشتر سربازان خودرا از دست داد و زوال او آغاز شد. همین اشتباه را عینا هیتلر مرتکب شد زیرا که «تاریخ» نخوانده بود. ناپلئون در اوج قدرت درصدد برآمد که با کمک ایران روسیه را در جنوب درگیر کند و انگلستان را از آسیای جنوبی (هندوستان) براند و برای این منظور چند افسر به ایران فرستاد تا ارتش ایران را نوسازی کنند، ولی پس از صلح با تزار روس در تیلسیت، قول و قرارهای خود با ایران را فراموش کرد و وطن مارا میان دو دشمن رها ساخت و قفقاز از دست رفت و .... این هم یکی از غفلت های ناپلئون بود.
جمعه 23/7/1389 - 11:3
تاریخ
آغاز بكار رصدخانه دیلمی ایران به مدیریت «ابوسهل كوهی طبری» را 15 اكتبر سال 987 میلادی نوشته اند.
     ابوسهل پسر رستم در زمان خود از ریاضی دانان برجسته، و به رموز فضا و علم هیات آشنا بود و كار «رصد» ستارگان را از همین روز آغاز كرد. این رصد خانه كه چند ریاضی دان دیگر در آن به كار سرگرم شده بودند به تصمیم و هزینه شرف الدوله دیلمی از امیران این دودمان میهندوست ایرانی ساخته شده بود.
جمعه 23/7/1389 - 11:1
پوست و مو

شپش سر عفونتی انگلی است كه توسط انگلی به نام پدیكولوس هومانوس كاپیتیس (pediculus Humanus Capitis) ایجاد می شود.

○ علائم شپش سر

اولین علائم بالینی در سر، موقعی اتفاق می افتد كه شپش شروع به حركت می كند كه معمولاً از حاشیه دو طرف سر شروع می شود و بعد به طرف مركز سر گسترش می یابد. در این هنگام بیمار احساس خارش در سر می كند. به تدریج خارش سر افزایش یافته و در سر خراشیدگی با ناخن پیش می آید. گاهی در موارد پیشرفته غدد لنفاوی اطراف سر در ناحیه گردن برجسته می شود.
○ مراحل زندگی شپش روی سر

بعد از انتقال انگل شپش از انسان آلوده به انسان سالم، انگل بالغ یكی دو ماه زندگی می كند و انگل ماده در هر روز 4-6 تخم می گذارد كه به ساقه موها می چسبند و شبیه ذرات سفید مانند شوره دیده می شوند. این تخمها به بالغ تبدیل شده و این سیر همچنان ادامه می یابد.
○ چگونه می توان از بروز بیماری پیشگیری كرد؟

با جدا كردن بیماران درمان نشده از افراد سالم و درمان سریع آنها می توان از انتقال بیماری جلوگیری كرد. ( در مكانهایی همچون مدارس و پرورشگاهها و ...) با رعایت بهداشت تا حد زیادی می توان مانع ایجاد بیماری شد. زیرا انگل بر اثر مواد شوینده از بین می رود. هر چند تخم انگل خیلی مقاوم است.
○ عوامل سرایت

شپش سر از طریق انتقال مستقیم از انسان آلوده به انسان سالم ایجاد می شود، خصوصاً از طریق لوازم شخصی آلوده مثل شانه، كلاه، روسری، ملحفه و غیره به سرعت منتقل می شود.

این بیماری در سنین مدرسه (18-7 سالگی) بسیار شایع تر از سنین دیگراست و در هر دو جنس مذكر و مؤنث دیده می شود. هر چند در دختران به علت موهای بلند و پر حجم، بیشتر دیده می شود. این بیماری اگر به مدت طولانی ادامه یابد ، احتمال گسترش آن به قسمت های دیگر بدن وجود دارد.
○ راه درمان

در اوایل ، كه بیماری هنوز گسترش نیافته است با كوتاه كردن موها، استحمام روزانه و جوشاندن وسایل شخصی می توان آن را از بین برد.
  
جمعه 23/7/1389 - 10:55
پوست و مو
افرادی كه در مناطق سرد و خشك زندگی می‌كنند با مشكل خشكی و خارش پوست در زمستان آشنا هستند. خشكی پوست ناشی از كمبود آب موجود در پوست می‌باشد

با توجه به نكات زیر می‌توانید از بروز این مشكل جلوگیری كنید.:

قراردادن ناحیه مورد نظر در آب ولرم: بسیاری از كتب و مجلات برای حفظ رطوبت پوست توصیه می‌كنند كه روزانه، حداقل 7 یا 8 لیوان آب بنوشید ولی این مسئله صحت ندارد. بهترین راه نفوذ آب به درون پوست قرار دادن ناحیه مورد نظر به مدت 15 دقیقه در آب ولرم و همچنین خودداری كردن از استحمام مكرر و روزانه است.

پوستتان را چرب نگه دارید: بعد از هر استحمام از مرطوب كننده‌های پوست استفاده كنید چرا كه این مرطوب‌كننده‌ها، چربی طبیعی پوست را كه بر اثر استحمام از بین رفته است جبران می‌كنند و از آنجایی كه چربی طبیعی پوست برای جلوگیری از تبخیر آب پوست ضروری است بنابراین مرطوب كننده‌ها سبب حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از خشكی آن می‌شوند. زمان مصرف مرطوب كننده‌ها بلافاصله بعد از استحمام و خشك كردن بدن با حوله می‌باشد. هیچ مرطوب كننده‌ای نمی‌تواند با وازلین و پارافین برابری كند، چرا كه آنها هم ارزان هستند و هم بسیار مؤثر. از روغن آفتاب‌گردان و روغن بادام نیز در صورت عدم حساسیت پوستی می‌توان استفاده كرد. این روغنها موثر، مطمئن و نرم كننده هستند. در ضمن ارزان قیمت بوده و برای مبارزه با خشكی و خارش پوست در زمستان، بسیار مناسب هستند. از صابون گلیسیرین استفاده كنید : اغلب صابون‌ها دارای مواد قلیایی هستند كه این مواد قلیایی برای پوست‌های خشك، تحریك كننده است
جمعه 23/7/1389 - 10:55
پوست و مو
فیزیولوژی و رشد مو
مو ترکیبی از کراتین سفت است که در آن یک پروتئین فیبروزه ی خاص برای برقراری طول الاستینی و مقاومت نسبی مو در مقابل آسیب های شیمیایی وجود دارد ساقه ی مو زنده نیست اما پروتئین آن فرآورده ی نهایی یک ساختمان زنده ی دینامیک به نام فولیکول مو می باشد
مراحل رشد مو
مرحله ی آناژن : مو در این مرحله به طور متوسط 33/0 میلی متر در شبانه روز رشد می کند مدت این مرحله برای موهای سر تقریباً 3 سال است .
مرحله ی کاتاژن : مدت آن برای موهای سر حدود 3 هفته است و فاز استراحت می باشد رشد مو در این مرحله متوقف می شود و فعالیت کراتین سازی ندارد ولی زنده است .
مرحله ی تلوژن : مو بعد از اتمام این مرحله می میرد و فقط به حالت چسبیده در فولیکول قرار دارد این مرحله برای موهای سر تقریباً 3 ماه می باشد .
تغذیه ی مو
هنگامی که فولیکول کامل تغذیه شود می تواند مو تولید کند ولی وقتی تغذیه ی این قسمت به درستی انجام نپذیرد سلول های این ناحیه به سوء تغذیه مبتلا شده و به تدریج
می میرند و در نتیجه پوست سر شروع به ریزش کرده و ریزش مو و طاسی آغاز
می شود هر تار مو دارای پیازی است که پیوسته با رگ های خونی در تماس است مواد مغذی در پی این تماس جذب می شوند .
بیماری های مو
ریزش مو- شوره ی سر- ترد شدگی و شکنندگی مو-سفید شدن زودتر از موعد
علل تغذیه ای ریزش مو
1- سوء تغذیه ی پروتئین – انرژی .
2- کمبود اسیدهای چرب ضروری مانند غلظت پایین اسید آراشیدونیک .
3- کمبود دریافت ویتامین ( هایپوویتامینوزیس ) کمبود ویتامین A وb6وb2، نیاسین، بیوتین، اینوزیتول و پاراآمینوبنزوئیک اسید (paba )
4- زیادی دریافت ویتامین ( هایپرویتامینوزیس ) مانند ویتامین A با مقادیر بالاتر از 50000 واحد در روز .
5- کمبود املاح معدنی مثل منیزیوم، گوگرد، روی و آهن .
6- افزایش میزان فلزات سنگین مانند جیوه، سرب و کادمیوم یا مسمومیت ناشی از آنها
7- از دیگر علل ریزش مو، موسوم به گرسنگی مخفی است که در نتیجه ی آن چربی خون در اطراف پیاز مو جمع شده و مانع تنفس و تغذیه ی آن می شود این مورد در افراد دارای کلسترول بالای خون، رخ می دهد .
علل غیر تغذیه ای ریزش مو
1- بیماری های پوستی
2- عدم رعایت بهداشت و رشد قارچ ها
3- بیماری هایی مثل هپاتیت، سل، نقص کلیوی، اختلال در تیروئید
4- فشارهای روحی- روانی و استرس
5- داروهایی مانند: آنتی بیوتیک، هپارین و قرص جلوگیری از بارداری
6- اختلال در گردش خون به وسیله ی عواملی نظیر: کشیدن سیگار و تصلب شرائین
7- تصادفات، ضربه، سوختگی، برق گرفتگی
8- تنگی و گشادی روزنه های مو
9- شرایط محیطی نامناسب مثل : زندگی در زیر دکل های برق
علل شوره ی سر
1-تغذیه ی نادرست : عدم وجود مقدار کافی ویتامین A،b6،c,e
2-فشارهای روانی، اضطراب و هیجان
3-اختلال در کار هورمون ها
4-استفاده ی مداوم از مواد شیمیایی برای آرایش مو
5-سایر عوامل
ترد شدگی و شکنندگی مو
1-در اثر کمبود پروتئین، رنگ و بافت مو تغییر کرده و باعث خشکی آن می گردد
2-مو در اثر کمبود ویتامین A، شفافیت خود را از دست داده و در نهایت دچار ریزش
می شود
3-عوامل محیطی از قبیل آفتاب و باد شدید، هوای خشک، آب های سخت و آلودگی های محیطی .
علل سفید شدن زود رس مو
1-بیماری اسکوروی که در اثر کمبود اسید اسکوربیک (ویتامین C ) در بدن ایجاد میشود
2-کمبود ویتامین B12 وb5 ،اسید فولیک و پاراآمینوبنزوئیک اسید (paba )
3-کمبود ویتامین A
4-کمبود فلزات سازنده ی رنگدانه های مو در لایه ی بازال از جمله منگنز، روی، تیتانیوم، تنگستن، آهن و مس
توصیه های غذایی
-کاهش نمک مصرفی
-حذف یا محدود کردن مصرف اسیدهای چرب اشباع
-کاهش مصرف آجیل، شکلات، غذاهای سرخ کرده، پر ادویه و مانند آن
-مصرف فراوان آب، سبزی و میوه ی تازه
جمعه 23/7/1389 - 10:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته