• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 188
زمان آخرین مطلب : 4912روز قبل
كودك

نوزادان نارس را با شیر مادر سیراب كنید

نوزادان نارس را با شیر مادر سیراب كنید
تحقیقات نشان می دهد؛ حتی نوزادان نارس بسیار لاغر نیز با مصرف شیر مادر در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان، بهره كافی می برند و رشد و نموشان بهبود می یابد.
محققان در مقاله ای در نشریه آكادمی متخصصان اطفال آمریكا ، اعلام كردند بررسی آنان روی 773 نوزاد كمتر از یك كیلوگرم كه بین سالهای 1992 تا 2002 میلادی در این كشور به دنیا آمده اند نشان می دهد گروهی كه شیر مادر مصرف كرده بودند، در 30 ماهگی از نظر هوش بسیار بهتر از نوزادان گروه دوم بودند. محققان براساس این یافته ها توصیه كردند؛ در نوزادان نارس به محض اینكه قدرت مكیدن شیر از سینه مادر فراهم شود، بهتر است شیردادن نیز آغاز شود.
شیر مادر كه سرشار از مواد مغذی و دارای انواع ویتامین هاست، بهتر از هرچیز دیگری رشد فرزند را تضمین می كند.
كودكی كه در دوران اولیه زندگی خود تغذیه مناسب داشته باشد به رشد و پرورش جسمانی دست یافته و در آینده فردی تندرست و شاداب خواهد بود.
شیر مادر تا یك سالگی برای نوزاد بهترین است و موجب می شود نوزاد كمتر دچار عفونتهای مختلف شود و به علت دارا بودن ماده ایمنی به نام «ایمونوگلوبین» تا حدود زیادی اسهال و استفراغ نوزاد را كاهش می دهد.
از سوی دیگر، این ماده حیاتی آسودگی روانی و رشد عاطفی نوزاد را تأمین می كند و موجب افزایش ارتباط بین مادر و كودك می شود.
تغذیه با شیرمادر مواد زاید تولید نمی كند، استفاده از شیرخشك با زباله هایی همچون بسته بندیهای قوطی شیرخشك و بطری و نیز اتلاف كاغذ همراه است، در حالی كه شیر مادر در هر زمانی با دمای مناسب و با توجه به نیاز كودك در دسترس اوست، در حالی كه برای درست كردن شیر خشك به آب و استریل كردن بطری و سر شیشه و حمل آنها نیاز است.
شیر هر مادرمناسب با نیاز كودكش است و حتی شیرمادر دیگر مناسب همان كودك نیست كه شیرخشك این خاصیت را ندارد. یعنی تركیب شیر هر مادر متفاوت است و با توجه به نارس بودن كودك و یا خیلی موارد دیگر این تركیب متناسب با نیاز كودك تغییر می كند. شیر مادر در روزهای اول تولد نوزاد كم است، البته در این مدت هم نوزاد با شیر نیاز كمتری دارد.
شیر مادر در روزهای اول آغوز نامیده می شود كه برای نوزاد ضروری است، بنابراین تغذیه نوزاد باید بلافاصله بعد از زایمان و با آغوز شروع شود.
تداوم شیردادن از سینه مادر با فواصل كوتاه مهمترین عامل ترشح و افزایش شیرمادر است، بنابراین به هیچ عنوان نباید به نوزاد شیر خشك داد، مگر در موارد استثنایی كه باید حتماً توسط پزشك توصیه شود.
بیماریهای رایج مادران و مصرف دارو توسط وی مانع از شیردادن به نوزاد نمی شود، به جز چند مورد استثنایی كه باید پزشك كودكان تجویز كند.
چنانچه شیرخوار از شیرمادر استفاده می كند، به نوشیدن آب اضافی نیازی ندارد و اگر به علت گرمی محیط نیاز به آب اضافی باشد، می توان از آب جوشیده سرد استفاده كرد.
بهترین راه برای تشخیص كافی بودن شیر مادر، افزایش وزن و قد شیرخوار براساس منحنی رشد است كه با مراجعه به پزشك كودكان و با بررسی رشد ماهیانه شیرخوار این كار میسر است. نوزاد در روزهای اول تولد كمی وزن از دست می دهد. این پدیده طبیعی است و نباید آن را به حساب كمبود شیر مادر گذاشت. اصولاً تشخیص كمبود شیرمادر و نیاز به شیرخشك در صلاحیت پزشك كودكان است، بنابراین بدون مشاوره با پزشك كودكان به تجویز شیرخشك اقدام نكنید.
 
چهارشنبه 8/2/1389 - 17:41
كودك
آیا جای نگرانی وجود دارد اگر نوزادم دچار یرقان شود؟
بیش از نیمی از كودكان طبیعی و سالم در چند روز اول زندگی دچار تغییر رنگ زرد در پوستشان می شوند. اگر كودك شما نیز همین وضع را دارد، جای هیچ گونه نگرانی نیست؛ اما باید موضوع را با پزشكتان یا كارشناس بهداشت مركز بهداشتی و درمانی در میان بگذارید، بویژه زمانی كه شكم یا پاهای كودك زرد باشد. اگر نوزادتان با سن طبیعی حاملگی متولد شده است، احتمالا در عرض یك هفته گونه های او صورتی و زیبا خواهد شد. اگر زودتر از سن طبیعی به دنیا آمده باشد، كمی بیشتر طول می كشد تا پوست وی حالت قرمزی و گلگون مانند خود را بازیابد.
علت آن چیست؟
یرقان در نوزادان سالم بعلت افزایش میزان بیلی روبین خون ایجاد می شود. بیلی روبین یك ماده شیمیایی است كه حین تخریب گلبولهای قرمز خون تولید می شود. سطح این ماده در نوزادان بیشتر است، زیرا آنها دارای ظرفیت اضافه حمل اكسیژن توسط گلبولهای قرمز خون هستند و كبد نارس آنها نمی تواند بیلی روبین اضافه را متابولیزه (سوخت و ساز) كند. زمانی كه سطح بیلی روبین به بیشتر از حد طبیعی برسد، زردی یا یرقان از ناحیه سر به طرف گردن و سپس سینه پیشرفت می كند و در شرایط شدید نهایتا به انگشتان پاها هم می رسد. این حالت كه یرقان فیزیولوژیك نامیده می شود (بر خلاف نوع نادر و خطرناكتری كه توسط بیماریهای كبدی یا ناسازگاری خونی مادر ایجاد می شود) سبب هیچ نوع آسیبی در شیرخواران سالم و رسیده (سن طبیعی حاملگی) نخواهد شد.
در برخی موارد نادر، نوزادان مبتلا به یرقان ممكن است دچار آسیب سیستم عصبی بشوند. و این زمانی است كه سطح بیلیروبین شدیدا افزایش یافته باشد
.
شیوع زردی در نوزادان چقدر است؟
60 درصد نوزادان رسیده در روز دوم یا سوم تولد دچار یرقان می شوند. اغلب این حالت پس از یك هفته برطرف می شود.
80 درصد نوزادان نارس بین روزهای پنجم و هفتم پس از زایمان به این حالت دچار می شوند. بیماری ظرف دو ماه پس از تولد برطرف می شود.
چگونه یرقان درمان می شود؟
اگر به نظر می رسد كودكتان مبتلا به یرقان شده است، پزشكتان ممكن است تستهایی برای اندازه گیری سطح بیلی روبین خون و لزوم شروع درمان برای او انجام دهد. اگر نوزاد رسیده بدنیا آمده باشد و از سایر جهات سالم باشد، بیشتر پزشكان درمان را تا زمانی كه سطح بیلی روبین خون به بیش از 20 میلی گرم در دسی لیتر برسد شروع نمی كنند. از اوائل دهه 1970 تا كنون یرقان با فوتوتراپی درمان می شود، پدیده ای كه در آن نوزادان در معرض نور فلورسنت قرار می گیرند. این نور مولكولهای بیلیروبین اضافی را می شكند و دفع آنها را توسط كبد نوزاد تسهیل می كند. كودك بصورت بدون لباس معمولا برای یك یا دو روز زیر نور قرار می گیرد و چشمانش با یك ماسك محافظ بسته می شود.
اگر سطح بیلی روبین كودكتان نیازی به فوتوتراپی ندارد، می توانید با قرار دادن وی در معرض نور آفتاب در اوائل روز یا بعد از ظهر به او كمك كنید.
اگر كودكتان بیماریهای نادر ناسازگاری گروه خونی داشته باشد و مقدار بیلیروبین به مقادیر خطرناك برسد، ممكن است حتی نیاز به تعویض خون داشته باشد. تست خونی Rh كه در زمان تولد برای تشخیص ناسازگاری Rh انجام داده اید، شما را با دقت زیاد از احتمال وجود ناسازگاری خونی مادر و كودك آگاه می كند. برای پرهیز از این امر آمپول های ضد آنتی بادی D یا روگام به شما تزریق خواهد شد.
چگونه می توانم بگویم آیا كودكم یرقان دارد؟
افراد متخصص تست سریعی را برای تشخیص یرقان در منزل توصیه می كنند: در یك اتاق با روشنایی مناسب، فشار ملایمی را به سینه كودكتان وارد كنید؛ اگر بعد از برداشتن فشار، رنگ زرد بر روی پوست مشاهده گردد، باید به پزشك خود مراجعه كنید. (این تكنیك برای كودكان با پوست ظریف بهتر عمل می كند؛ برای سایر كودكان به زردی موجود در سفیدی چشمها یا لثه ها توجه كنید.)
به یاد داشته باشید كه یرقان یك وضعیت زودگذر است كه معمولا بدون هرگونه مداخله درمانی بهبود می یابد و هیچ گونه عوارض دراز مدت ندارد (بجز در موارد شدید). اگر هرگونه شكی دارید به پزشك خود مراجعه كنید تا مطمئن شوید اقدامات صحیح را برای بهبود كودك خود برداشته اید.
شنبه 28/1/1389 - 10:3
كودك
شیرخشت صمغ درختی است که در بعضی نواحی زمین می روید، طول این درخت تا سه متر می رسد و از چوب آن عصا درست می کنند. بهترین نوع شیرخشت آن است که قطعات آن درشت، سفید، شیرین و خالص بوده و چون در دهان گذاشته شود، زود حل شده و دهان و زبان را شیرین و خنک کند. شیرینی خاصی است غیر از شیرینی شکر و عسل. باید توجه کرد که این صمغ آلوده نباشد و پاک و خالص بوده و با گرد و غبار و خاشاک مخلوط نشده باشد. دارای دکستروز ساکارز، مانیت (همان ماده شیرین که به میزان 50 – 40% وجود دارد) و نشاسته است. همچنین دارای ویتامینهای مختلف مخصوصاً ویتامین D می باشد.
ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار به نام ((خارشتر)) (ALKAGI) پیدا می شود. این شاخه ها و برگها را که دارای صمغند جمع آوری کرده و در آب شستشو می دهند، سپس آن آب را می جوشانند تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلورهایی متبلور گردد. ترنجبین که یک مادۀ قندی طبیعی است علاوه بر خواص طبی و درمانی برای شیرین کردن داروها به کار می رود و به مراتب بهتر از قند می باشد.
دستور مصرف شیرخشت: پنج گرم از دارو را در یک استکان کوچک آب داغ حل کرده و میل نمایید.
دستور مصرف ترنجبین: برای کودکان بر حسب سن، یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری از ترنجبین را در یک استکان آب جوش ریخته و به هم بزنید و میل نمایید، برای بزرگسالان 7 الی 10 مثقال ترنجبین را در یک لیوان آب جوش ریخته و میل کنید.
خواص مشترک شیرخشت و ترنجبین
1-
خاصیت ضد عفونی کننده دارند و میکروبها را از بین می برند.
2-
به مقدار کم ملین و به مقدار زیاد مسهل هستند ولی اسهال آنها با سایر مسهل ها فرق دارد. معده را پاک می کنند بدون آنکه ایجاد یبوست نمایند. ضمناً اخلاط سوخته و صفرا را نیز دفع می کنند.
3-
حرارت و تب بدن را از طریق افزایش ترشحات بدن کاهش می دهند.
4-
خوردن آب هندوانه و آب لیمو شیرین همراه شیرخشت و ترنجبین برای درمان زردی مفید است.
5-
مقوی کبد، معده، کلیه و روده ها هستند.
6-
چنانچه شیر جوشیده را با شیرخشت و ترنجبین مخلوط و شیرین کرده و آن را به صورت بمالید جهت طراوت گونه بسیار موثر است.
7-
به سبب داشتن املاح زیاد و کلسیم برای معالجه و پیشگیری نرمی استخوان اثری نیکو و مؤثر دارند.
8-
برای شیرین کردن داروها حتماً از این دو گیاه استفاده کنید.
9-
شیرینی این دو نه تنها برای دندان مضر نیست بلکه از کرم خوردگی و پوسیدگی دندانها جلوگیری می کند.
10-
برای رفع علائم ناشی از سرماخوردگی از قبیل سینه و درد سینه پهلو خصوصاً در فصل زمستان توصیه می شود صبحانه یک لیوان شیر که با ترنجبین شیرین شده باشد بنوشید.
11-
وجود قند در ترنجبین و شیرخشت برای مبتلایان به مرض قند مضر نمی باشد.
12-
اگر می خواهید اطفال شما رشد کامل نمایند تا می توانید شیرخشت و ترنجبین به آنها بدهید. مخصوصاً به اطفال شیرخوار به جای شربت قند، شربتی از این دو به آنها بدهید تا استخوانبندی آنها محکم شده و زود دندان در آورند.
13-
ترنجبین باعث لینت مزاج شده و جهت صفرا و رفع سرفه و استفراغ مفید می باشد. به عنوان ملین و مسهل نیز می توان از آن بخصوص برای بچه ها و افراد مسن استفاده نمود.
14-
همچنین حرارت درونی، خارش بدن، ناراحتی های ادراری را بر طرف کرده و تب بُر نیز می باشد.
15-
شیرخشت مقوی کبد و امعاء و احشاء بوده و سرفه، تنگی نفس، برونشیت و خشونت حلق و شش را بر طرف می کند و چنانچه با ماءالشعیر خورده شود بهتر است.
16-
شیرخشت در افراد گرم مزاج که تب دارند خاصیت تب بری دارد. در تبهای عفونی مشکوک نیز به صورت مسهل مورد استفاده قرار می گیرد.
17-
برای درمان تبهای شدید و حرارتی نیز توصیه می شود هندوانه به همراه شیرخشت مصرف شود.
18-
همچنین شیرخشت برای بسیاری از امراضی که از حرارت و گرمی باشد، از قبیل حصبه و ... سودمند است.
19-
در تبهای حاد، آبله مرغان، انواع حصبه و اسهال خونی، بواسیر و پیدا شدن خون در ادرار، از خوردن ترنجبین خودداری کرده و به جای آن شیرخشت میل نمایید
شنبه 28/1/1389 - 9:59
كودك
ایرنا- بر اساس یافته‌های یك تحقیق علمی ماساژ نوزادان به خصوص با روغن كنجد، میزان رشد و الگوی
خواب آنان را بهبود می‌بخشد. این مطالعه تجربی خوشه‌ای و به صورت تصادفی روی ‪
۱۵۰‬نوزاد مراجعه‌كننده به پنج درمانگاه و مركز بهداشتی و درمانی شهر اراك درمدت چهار هفته انجام
شده است. اندازه‌های توپومتریك و الگوی خواب نوزادان مورد مطالعه این پژوهش علمی در سه گروه ‪ ۵۰‬تایی بدون ماساژ، ماساژ تنها و ماساژ با روغن كنجد ارزیابی شده است. نتایج حاصله‌نشان دادكه میانگین وزن در نوزادان گروه ماساژ با روغن كنجد نسبت به قبل از مطالعه از دو گروه مورد مطالعه ‪ ۵۳/۵‬گرم بیشتر بود. این درحالی است كه‌نوزادانی كه تنها ماساژ تنها را دراندامهایشان دریافت كرده بودند نسبت به قبل از دوران مطالعه ‪ ۴۹/۶۱‬گرم و نوزدان بدون ماساژ ‪ ۲۵/۱‬گرم افزایش وزن داشتند.
بر اساس یافته‌های این تحقیق نوزادانی كه با روغن كنجد ماساژ داده شده بودند میانگین طول مدت خواب
شبانه آنان ‪ ۱/۴‬ساعت ، نوزادانی كه‌ماساژ تنها داشتند ‪ ۱/۲‬ساعت نسبت به گروه مورد مطالعه بدون
ماساژ افزایش داشته است. میانگین خواب نوزدان مورد مطالعه قبل از تحقیق در سه گروه بدون ماساژ، ماساژ تنها و ماساژ با روغن كنجد به ترتیب ‪ ۷/۱۹ ،۷/۶۳‬و ‪۶/۹۴‬ساعت بود كه این شاخص پس از مطالعه به ‪ ۸/۷۷، ۸/۰۷‬و ‪ ۸/۸۵‬ساعت افزایش یافت
.

همچنین میانگین دور ران نوزادان گروه بدون ماساژ، ماساژ تنها و ماساژ با روغن كنجد قبل از مطالعه به
ترتیب ‪ ۱۷/۷۳، ۱۹/۲۶‬و ‪ ۱۸/۹۸‬سانتیمتر بود كه‌این شاخص بعداز مطالعه به ترتیب به ‪ ۱۹/۹۰
،۲۱/۱۷‬و‪ ۲۱/۷۵‬سانتیمتر رسید. میانگین دور بازوی قبل از مطالعه نوزادان در گروه‌های بدون ماساژ، ماساژ تنهاو ماساژ با روغن كنجد نیز به ترتیب ‪ ۱۲/۴۸ ،۱۲/۸۲‬و ‪ ۱۲/۶۴‬سانتیمتربود كه این شاخص‌ها پس از تحقیق به ‪ ۱۴/۰۵ ،۱۴/۰۸‬و ‪ ۱۴/۵۶‬رسیده بود.

همچنین میانگین دورسینه نوزادان گروهای بدون ماساژ، ماساژ تنها و ماساژ باروغن كنجد پیش از پژوهش ‪ ۳۷/۵۸ ،۳۸/۷۲‬و ‪ ۳۸/۵۸‬سانتیمتر بود كه در نتایج حاصله پس از چهار هفته به ترتیب به ‪ ۳۹/۶۱ ،۴۰/۴۷‬و‪ ۴۱/۳۲‬سانتیمتر رسید.
ماساژ درمانی و استعمال موضعی روغن‌های گیاهی به عنوان یكی از راههای تایید شده كاهش اضطراب، رشد ونمو، كاهش درد، افزایش هوشیاری، بهبود سیستم ایمنی بدن و افزایش رابطه عمیق عاطفی والدین و شیرخوار شناخته شده‌است. در این تحقیق كه توسط "نسرین روزبهانی"و"فرشته نارنجی" مربی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اراك انجام شده، ماساژ به عنوان ابزاركم هزینه و عامل بهبود سلامت و رشد كودك معرفی شده و قرار گرفتن آن در سیستم مراقبت دوران بارداری و پس از زایمان توصیه شده‌است.
شنبه 28/1/1389 - 9:58
كودك
حرارت اتاق نوزاد را بین 18تا20 درجه بیشتر نباشد ، نوزاد را در سرما قرار ندهید و بیش از اندازه نیز نپوشانید . لباس نوزاد بایستی سبك و گشاد و راحت باشد . از قنداق كردن نوزاد كه یك عمل غیربهداشتی و زیان آور است بپرهیزید و از قنداق كردن نوزاد حتی بمدت كوتاه خودداری كنید

حمام كردن روزانه نوزاد با داشتن بند ناف نه تنها اشكالی ندارد بلكه مفید است . از بدو تولد نوزاد بایستی حداقل یك روز در میان حمام داده شود و تمام بدن نوزاد را با آب و صابون و یا شامپوی مناسب شستشو داد . حمام دادن نوزاد بهیچوجه اثر سوء روی ناف نوزاد و محل ختنه نداشته بلكه شستشوی ناف با آب و صابون از بروز عفونت جلوگیری می نماید
.

حتما ناف نوزاد را با الكل یده پانسمان و با كاز استریل بپوشانید . روزی جند بار ناف نوزاد را با الكل و یا بتادین تمیز نمائید و پس از افتادن ناف ، محل بندناف را با الكل و یا بتادین تمیز كنید
به هیچ وجه به چشم نوزاد دست نزنید ، اگر ترشحی نشان می دهد به پزشك مراجعه كنید
در موقع گرفتگی بینی به هیچ وجه از شیر و سنجاق استفاده نكنید ، كمی سرم فیزیولوزیك ، نرمال سالین ، داخل بینی او بچكانید

برای جلوگیری از سوختگی پای نوزاد نخاطر ادرا و مدفوع او را زود به زود عوض نمایی و در صورت ابتلا از پودر استفاده نكنید ، پای نوزاد را با آب و صابون بشوئید و خشك كنید سپس با پماد آ+د چرب نمائید

هر گریه نوزاد بخاطر گرسنگی نیست ، در صورت تداوم گریه حتما به پزشك مراجعه كنید
.

در صورت مشاهده مواردی نظیر : زردی ، اسهال ، بیحالی ، بدنفس كشیدن و استفارغ مكرر ، خوب شیر نخوردن ، تب ، سرفه ، جوشهای چركی ، ترشح از ناف و تشنج و حركات غیرطبیعی در نوزاد هر چه سریعتر به پزشك و یا مركز بهداشتی مراجعه كنید
زردی در نوزادان موجب ضایعات جبران ناپذیر سلول مغزی و عقب ماندگی عقلانی می شود . در هفته های اول تولد بایستی دقیقا مراقب زردی در نوزاد بود . شروع زردی بیشتر در سفیدی چشم كودك بروز می كند و در تنه گسترش پیدا می كند ، بمجرد مشاهده زردی بدون فوت وقت در هر زمان از شبانه روز مراجعه نماید . این مسئله اورژانس و فوریت دارد . هرچه زردی زودتر تشخیص داده شود درمان سبكتر و راحتتر است . در موارد خفیف شاید نیاز به بستری و قرار گرفتن در زیر نور مخصوص باشد و در موارد شدید تعویض خون حتما باید انجام گیرد . از بكار بردن پیشنهاد اطرافیان در مورد استفاده از شیرخشت و یا نور مهتابی و ...و نظایر آن خودداری كنید . بكار بردن این روشها به قیمت سلامت نوزاد تمام می شود


توجه داشته باشید كه نوزادانی كه با شیر مادر تغذیه میشوند دفعات اجابت مزاجشان بیشتر است ولی حجم مدفوع آنها كم ، رنگ آن زرد و احیانا كف آلود و گاهی سبز است ، آن را با اسهال اشتباه نكنید
خوردن مایعات زیاد توسط مادر و مك زدن پستان مادر بوسیله نوزاد شیر را زیاد می كند و ناراحتی عصبی موجب كم شدن شیر مادر میشود . قرص ضدحاملگی اثر سوء بر روی شیر مادر دارد .
در موقع شیر دادن بهداشت شخصی را رعایت كنید قبل از شیر دادن دستها را بایستی با آب و صابون و نوك سینه ها را با آب ولرم تمیز كرد

از بوسیدن زیاد نوزاد به خصوص توسط ملاقات كنندگان جدا خودداری كنید . ملاقات افراد متعدد كه اغلب ناقل میكروبهای مختلف می باشند با نوزاد خطر انتقال عفونت را در بر دارد

دود سیگار برای همه كس مضر است و برای شیرخوار خطرناكتر است ، به هیچ وجه اجازه ندهید در جایی كه كودكان هستند سیگار كشیده شود
.

مشاوره پزشكی با پزشك كودكان دو بار در ماه اول و سپس ماهی یكبار توصیه می شود. شیرخوار بایستی در فواصل معین برای معاینه ، بررسی رشد و تكامل ، دریافت دستورات تغذیه و واكسیناسیون بموقع به متخصص اطفال مراجعه نمایید . در شش ماه اول هر ماه یك بار ، در شش ماه دوم هر دو ماه یكبار ، در سال دوم هر سه تا چهار ماه یكبار و بعد از دو سال هر شش ماه یكبار
از بكار بستن توصیه های افراد غیرمتخصص و اطرافیان غیرپزشك در مورد نوزاد جدا خودداری كنید

واكسن ها را بطور منطم انجام دهید برنامه واكسیناسیون را بخوانید . توصیه می شود كه واكسیناسیون كودك در یك محل واحد انجام شود
.

شیرخورانی كه از پستان مادر تغذیه می شوند ، غریزه مكیدن آنان ارضاء میشود و معمولا تمایلی به مكیدن پستانك و یا انگشت خود ندارند ، لذا عدم استفاده از پستانك ارجح است ولی چنانچه شیرخوار شروع بمكیدن انگشت خود نمود بهتر است به وی پستانك داده شود تا عادت به مكیدن انگشت پیدا نكند

از روز پانزدهم بعد از تولد روزانه 6تا10 قطره مولتی ویتامین در یك قاشق آب جوشیده خنك شده به نوزاد داده می شود

در صورتیكه شیرخوار از شیر مادر استفاده می كند نیازی به نوشیدن آب اضافی ندارد چنانچه بعلت گرمی محیط شیرخوار نیاز به آب اضافی داشته باشد میتوان آب جوشیده خنك شده بدون قند به شیرخوار داد . تا یكسالگی بایستی از آب جوشیده خنك شده استفاده شود

از تجویز آب قند زیاد یا داروهای خانگی مثل ترنجبین یا شیرخشت و غیره به نوزاد بایستی خوداری شود
منبع سایت: koodakan

*******************



قنداق کردن نوزاد


هیچگاه کودک را قنداق نکنید . چرا که قنداق کردن کودک سبب ایجاد احتمالات مفصلی بخصوص مفصل لگن در کودک می شود . قنداق کردن دختر بچه ها خطر ناکتر بوده چرا که خطر دررفتگی مادرزادی لگن و احتمالات مفصل لگن در دختربچه ها بیشتر است و قنداق کردن باعث ایجاد اختلال در رشد لگن و بعدها در راه رفتن کودک می شود .
منبع سایت: moms-love
كلینیك دكتر ورشیپ ، فواید یا ضرر قنداق نوزاد چیست
آیا قنداق گرفتن نوزاد خطرناك است ؟ اصلاً چه دلیلی دارد كه عده ای از مادران و پدران برای نوزادان خود قنداق تهیه می كنند ، آیا بهره گیری ازاین قنداقها خطر جانبی به دنبال ندارد؟
سالها بود كه قنداق كردن نوزاد را خطرناك می دانستند اما چندی است كه محققان می گویند اولاً نوزادان را باید روی پشتشان خواباند و روی شكم قراردادن نوزادان خطرناك است ، ثانیاً روش و سنت قدیمی قنداق كردن (پیچیدن پارچه دور نوزاد برای محدودكردن حركات نوزاد) می تواند جلوی خواب مرگی كودك را بگیرد. در واقع قنداق گرفتن نوزاد باعث محدودكردن حركت شده وهنگامی كه كودك را به پشت می خوابانیم احتمال برگشتن روی شكم كمتر ودرنتیجه احتمال وقوع خواب مرگی كم می شود.
با وجود تأكیدهای بسیار زیادی كه دراین زمینه به عمل آمده هنوز ۲۰درصد مردم آمریكا معتقدند اگربچه را روی شكم بخوابانید آروغ خواهد زد وراحت تر می خوابد . اما محققان اصرار دارند بقبولانند كه بچه هایی كه قنداق می شوند راحت تر و بهتر می خوابند. هنوز رسم قنداق كردن بچه دركشورهایی مانند تركیه، افغانستان و آلبانی به چشم می خورد. محققان گمان می كنند كه در قنداق نوزاد احساس امنیت می كند واز احتمال حركات ناگهانی وخطرناك كاسته می شود
.
باید این نكته بسیار مهم را مدنظر داشت كه منظور از قنداق كردن این نیست كه چنان نوزاد را در پارچه ای بپوشانیم كه هیچ حركتی در ناحیه لگن وجود نداشته باشد و یا تنفس نوزاد دچار اختلال گردد. دانشمندان به بررسی وارزیابی REM (حركت سریع چشم) وخواب آرام Quiet sleep پرداخته والگوهای تنفسی نوزاد را به دقت بررسی می كنند.
اگر بچه را قنداق گرفته باشند ، طول زمان حركات چشم كندتر می شود. در هرحال نتایج تحقیقات جدید ادله واسناد كافی در اختیار گذاشته كه بتوان از سنت دیرینه قنداق دفاع كرد. اما بازهم تأكید می شود كه آزادی عمل ورشد نوزاد نباید دچار خدشه شود و بهتر است كه پارچه نازكی مورداستفاده قرار بگیرد. چون گرمای زیاد نیز موجب مرگ ناگهانی نوزاد می شود بنابراین پارچه مورداستفاده برای قنداق نوزاد باید نازك و نرم باشد
منبع سایت: iran-newspaper ***************

سئوال یکی از مادران در مورد قنداق:
می خواستم بدونم آیا قنداق كردن نوزاد مفید است ؟ اگر نیست چه معایبی دارد ؟ واصولا توصیه به قنداق كردن می كنید یا نه ؟

دوم اینكه این رختخوابهای آماده كه جنس داخلش از پشم شیشه است آیا برای نوزاد مشكل ایجاد می كنه یا نه ؟ آیا می شود از آنها استفاده كرد چون خیلی سبك و قابل شستشو هستند .

هیچگاه كودك را قنداق نکنید! قنداق كردن كودك باعث ایجاد احتمالات مفصلی خصوصاً مفصل لگن در كودك می‌شود. قنداق كردن دختر بچه‌ها خظرناكتر است چرا كه خطر در رفتگی مادر زادی لگن و احتمالات مفصل لگن در دختر بچه‌ها بیشتر است و قنداق كردن باعث ایجاد اختلال در رشد لگن و بعدها در راه رفتن كودك شود.

با اینحال اگر اصرار به قنداق کردن نوزادتان دارید ...
روی شکم و زانوهای او را سفت و محکم نبندید. زانوان کودک را هم به هم نچسبانید زیرا حالت طبیعی زانوهای نوزاد این است که از هم باز باشد. علاوه بر آن، اگر او را محکم نبندید، کودک می‌تواند ران‌هایش را از هم باز نگه دارد که این عمل از دررفتگی لگن خاصرهٔ وی جلوگیری می‌کند. برای این‌که مطمئن شوید که طفل را خیلی سفت قنداق نکرده‌اید، باید بتوانید انگشت اشاره‌تان را به‌راحتی بین بدن وی و قنداق قرار دهید. بعد هنگامی که طفل شروع به راه رفتن می‌کند،باید توجه کنید که کمربند لاستیکی که برای نگه داشتن شلوار و یا دامن وی به‌کار می‌برید، بیش از حد سفت نباشد و درست روی کمر او یعنی بین بالا تنه و زیر دنده‌ها بسته شود. بستن کمربند در قسمت بالاتر از کمر طفل، به‌ویژه اگر سفت هم باشد روی قفسه فشار می‌آورد و مانع از تنفس عمیق کودک می‌شود. به‌طور کلی بهتر است برای دامن دختران و شلوار پسران به‌جای کمربند از بند شانه استفاده کنید
.

پشم شیشه و پشم حساسیت زا هستند ...از تشک و بالش پنبه ای استفاده کنید
.


مادران از قنداق كردن نوزادان حتی به مدت كوتاه پرهیز كنند
منبع سایت: isna __________________
 

**************

كدام مواد غذایی را نباید تا قبل از یك سالگی به كودك داد؟


منبع: تغذیه شیرخواران از 6 تا 12 ماهگی
انجمن ترویج و تغذیه با شیر مادر
مواد غذایی كه ممكن است در شیرخوار زیر یك سال ایجاد حساسیت كنند:
• شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را كمتر می كند)
• سفیده تخم مرغ
• انواع توت، كیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
• بادام زمینی
مواد غذایی كه در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممكن است باعث خفگی شیرخوار شود:
• دانه كشمش
• دانه انگور
• ذرت
• تكه های سوسیس
• آجیل
• تكه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و ...
• تكه های گوشت
مواد غذایی كه ممكن است مشكلات دیگری ایجاد نمایند:
• قهوه یا چای پررنگ: سبب بی قراری كودك می شود.
• عسل: باعث مسمومیت می شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشكالی ندارد.
به طور كلی تا پیش از پایان یك سالگی مصرف مواد زیر برای كودك توصیه نمی شود:
عسل غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شكلات، میگو، بادام زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشی ها، نمك، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، از میوه ها خربزه، كیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشك)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزی ها اسفناج و كلم
.
در تهیه غذای كمكی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای كمكی تجاری؟
غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه غذاهای كمكی تجاری مزایایی دارند از جمله:
• تا زمانی كه در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند.
• تهیه كردنشان آسان است.
• بیشتر كودكان طعم آنها را دوست دارند.
• بعضی از آنها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.
ولی مضراتی نیز دارند كه به آنها اشاره می شود:
• خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای كمكی كه در خانه تهیه می شود قابل مقایسه نیستند.
• ممكن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی كه آب آلوده است احتمال بیماری زیاد تر خواهد شد.
• اكثر اوقات برای نگهداری آنها موادی اضافه می كنند كه برای شیر خوار مناسب نیست.
• نحوه نگهداری آنها در كشتی، گمرك، انبارهاو مغازه ها نامعلوم است.
• طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانواده¬ای غذای كمكی تجاری دیده نمی شود

شنبه 28/1/1389 - 9:57
كودك
بیست وهشت روز اول بعدازتولدرا دوران نوزادی می نامند .این دوران بسیار حساس بوده وبیشترین مرگ ومیر کودکان در این مدت اتفاق می افتد .بنابراین آگاهی پدرومادر درمورد نحوه مراقبت از نوزاد ضروری است.در اینجا به برخی مراقبت های لازم برای نوزاد اشاره می شود.
تغذیه با شیر مادر: مادر باید نوزاد خودرا بلافاصله بعد از تولد به پستان خود بگذارد ،مگر اینکه وضع عمومی او یا نوزاد به عللی مساعد نباشد .تحقیقات نشان می دهد اگر مادر نوزاد خودرادرساعات اول تولد به پستان خود بگذارد وبدن مادر و نوزاد با هم تماس داشته باشد ،شیردهی موفق تر خواهد بود.

تغذیه باشیرمادر باید بلافاصله بعد از زیمان (در زایمان طبیعی)ویا بلافاصله بعد از به هوش آمدن مادر (در سزارین)شروع شود.
لازم است بدانید که:
-شیر روزهای اول (آغوز)کم،اما برای نوزاد بسیار ضروری و کافی است واولین واکسن نوزاد دربرابر بیماری ها می باشد .
-در تغذیه نوزاد با شیر مادر ،رابطه عاطفی خوبی بین این دو برقرار می شود.
-مادر از طریق شیر خود ، عوامل دفاعی فراوانی را به نوزاد می دهد واورا در برابر بسیاری از بیماری ها وسوء تغذیه ایمن و مقاوم می کند.
-پس از زایمان ،نوزاد بامکیدن پستان مادر ،سبب ترشح هورمونی می شود که منجر به انقباض رحم شده ودر قطع شدن سریعتر خونریزی رحم مؤثر است.
-شیر مادر همواره آماده ،دردسترس،با حرارت مناسب ،دور از آلودگی ،ارزان وبه صرفه است وسبب افزایش هوش کودک وپیشگیری از برخی بیماری های دوران کودکی وبزرگسالی می شود.
شنبه 28/1/1389 - 9:55
كودك
فرزند در حال رشد شما نیاز به تغذیه ی متناسب با سنش دارد . برای کودک ، سنین یک تا سه سالگی دوره ی کشف انواع مزه ها و بوییدنی هاست . دوره ی بسیار اساسی و حساسی که نقش مهمی در زندگی آتی او و عادت های غذایی اش دارد

توصیه های تغذیه ی کودکان یک تا سه سال


تغذیه ی کودکانی که در سنین یک تا سه سالگی هستند باید با احتیاط کامل انجام شود زیرا بدن این کودکان بسیار ضعیف است .

توصیه های تغذیه ی کودکان یک تا سه سال
فرزند در حال رشد شما نیاز به تغذیه ی متناسب با سنش دارد . برای کودک ، سنین یک تا سه سالگی دوره ی کشف انواع مزه ها و بوییدنی هاست . دوره ی بسیار اساسی و حساسی که نقش مهمی در زندگی آتی او و عادت های غذایی اش دارد .

به تدریج که کودک از یک سالگی عبور می کند ، نیاز های خاص تغذیه ای ، برای رشد متناسب به وجود می آید و لازم است که تمام مواد غذایی مورد نیاز به تناسب ذائقه ی کودک به او ارایه شود .

رشد و احتیاجات غذایی کودکان یک تا سه سال
بعد از یک سالگی ، کودک گوناگونی مزه ها و لذت بردن از خوردن را درک می کند و نیازهای تغذیه ای او به قوت خود باقی می ماند و با شروع دندان در آوردن کودک ، امکان جویدن غذا برایش فراهم می شود . در این سن دستگاه گوارش کودک به اندازه ی کافی به بلوغ رسیده است که بتواند غذاهای همسان بزرگسالان را مصرف نماید . او یاد می گیرد که به تناسب اشتهای خود غذا خورده و سلیقه ی غذایی خاص خود را پیدا کند .

نیازهای ویژه

نیازهای غذایی او متناسب با وزنش تغییر می کند .


چگونگی تغذیه ی کودکان
از یک سالگی به بعد کودک تمام جنبه های تغذیه ای را درک می کند. با ایجاد تنوع در غذاهای او، کودک می تواند به زودی بدون نیاز به کمک دیگران غذا بخورد اما نکته ی مهم در تغذیه ی کودکان یک تا سه سال ، سازگاری و تناسب غذاها با سنشان است .
در این سن کودک تنوع مزه ها و غذاها را کشف می کند . لازم است که او را در تلاش برای شناخت غذاها ، یاری نمائیم .

فقدان چابکی
بعد از ده یا دوازده ماهگی ، کودک به محتویات بشقابش علاقه مند می شود و دوست دارد که آن ها را لمس کند . در حوالی یک سالگی ، تکه های کوچک و باقی مانده ی غذا در ظرف برای او هیجان انگیز بوده و آن ها را با اشتیاق به دهان می گذارد و می جود . او سعی می کند قاشق را از دستان مادرش بگیرد و از انگشتانش برای خوردن استفاده می کند ، غذا را چنگ می زند و در اطراف خود می پراکند . او برای شناخت ماهیت قاشق ، آن را روی زبانش می چرخاند و محتویات آن به ندرت به دهانش می رسد . در خیلی از موارد حوصله ی والدین بسیار زود سر می رود .

در اولین تجربیات کودک ، همه چیز پراکنده می شود ولی به همان اندازه مهم است که مراقب آلوده نشدن او به گرد و خاک روی میز باشیم . به تدریج کودک مهارت های خود را تا حدود ۱۵ تا ۱۸ ماهگی توسعه می دهد و می تواند به تنهایی با قاشق غذا بخورد به محض اینکه این مهارت را بدست آورد ، والدینش باید از کمک به او خودداری کنند ولی ، در موارد بروز مشکل می توانند او را یاری کنند البته نباید این کار به صورت مداوم انجام پذیرد .

آغاز جویدن
کودک از ۱۲ یا ۱۴ ماهگی معمولا غذا را نشسته بر یک صندلی کوچک ، در حضور بزرگسالان می خورد . بعد از ۱۶ ماهگی ، او علاقه مند می شود در حالیکه روی صندلی خودش نشسته ، برای خوردن ، دست و دهان خود را هماهنگ سازد اگر چه هنوز هم ممکن است به کمک دیگران نیاز داشته باشد . در چنین حالتی والدین باید در کنار او بنشینند و او را در دست گرفتن قاشق و هدایت آن به دهانش و تمام کردن محتویات بشقابش ، یاری کنند .
کشف توانایی های جدید ، با معرفی خوراکی های جدید نظیر میوه و سبزیجات ، دنبال می شود .

جویدن غذا با دندان های نیش (در ۱۸ ماهگی ) و سری دوم دندان های آسیا ( در ۲۴ ماهگی ) نوعی مهارت اکتسابی است .

دندان پزشکان عقیده دارند که دادن خوردنی های سخت به تناسب رشد دندان های کودک بلا مانع است ولی محتویات غذا باید سازگاری لازم را با رشد دندان های کودک داشته باشد .

در این میان ، ترکیب کردن و بریدن غذا ها به تکه های کوچک بسیار مفید است .

والدین : صبور باشید !
بعد از ۲۰ تا ۲۴ ماهگی ، کودک تقریبا زندگی مستقل خود را آغاز می کند و غذا خوردن تبدیل به یک امر برجسته ی روزانه می شود . کودک به جای تکه های کوچک ، از مخلوط غذا ها استفاده می کند . استقلال در غذا خوردن برای کودک لحظه ی بسیار لذت بخشی است و نشستن در پشت میز غذا خوری با بزرگتر ها ، او را سرشار از غرور می کند .
توسعه و تکامل رشد ذهنی پا به پای سلایق ذائقه ای و حس لامسه باید توامنا با دیگر توانایی های کودک ، مورد توجه قرار گیرد .

این سن کودک دوران بازیگوشی ها ، امتناع از پذیرش بعضی از غذاها و رد برخی از خوراکی های متناسب با تمایلات جسمانی اوست و والدین در این مرحله باید آگاهانه در صحنه حضور داشته باشند . در این سن کودک تمایل دارد از غذاهای مشابه پدر و مادرش استفاده و به نوعی از آنها تقلید نماید .

کودک یاد می گیرد انواع غذاها را چشیده و غذای مورد علاقه ی خود را انتخاب نماید و به نقش پدر و مادر و کمک های آنها پی می برد زیرا که برای تمییز کردن دور دهان و مرتب کردن خودش بعد از غذا ، به آنها نیاز دارد .

استفاده ی هماهنگ شده از وسایل روی میز از ۴ تا ۶ سالگی کودک زمان لازم دارد و نباید پیش از آن کودک را وادار به این کار نمود .
دوشنبه 16/1/1389 - 11:17
كودك
یك متخصص تغذیه:
آفتاب و گرما خاصیت ضد میكروبی عسل را كم می‌كند
از دادن عسل به كودكان كمتر از 4 سال خودداری كنید   


خاصیت ضد میكروبی عسل بر اثر گرم شدن و در معرض آفتاب قرار گرفتن كم می‌شود. همچنین با توجه به احتمال آلوده بودن عسل طبیعی به اسپور عامل بوتولیسم مصرف آن برای كودكان زیر یك سال خطرناك است.

دكترسید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: در گذشته عسل طبیعی را برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌دانستند و بر این باور بودند كه به علت داشتن آنتی‌بیوتیك و آنزیم دیاستاز بسیار مفید است.

وی گفت: علاوه برآن به علت وجود آنتی اكسیدان‌های موجود در عسل این ماده غذایی برای سلامت قلب و عروق مفید و عسل طبیعی از پوست محافظت كرده و به عنوان ماده ضد پیری معرفی می‌شود.

دكتر مظهری یادآور شد: در برخی از اظهارنظرها ادعا شده كه عسل دستگاه گوارش را پاك كرده و در تقلیل عفونت‌های ناشی از هلیكوباكترپیلوری اثربخش است. علاوه بر این، صمغ موجود در عسل از سفت شدن دیواره عروق جلوگیری كرده و حالت ارتجاعی آن را افزایش می‌دهد و به خون‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب جهت افزایش حافظه و یادگیری بهتر كمك می‌كند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران خاطرنشان كرد: در عسل‌های فرآوری نشده در كنار موم ماده‌ای به نام برموم نیز وجود دارد كه خاصیت ضد سرطانی و ضد قارچی است و حتی در پاره‌ای از كشورهای تولید و عرضه ‌كننده عسل از برموم صمغ درختان برای پوشش قرص و كپسول‌های آنتی بیوتیك و انواع كرم‌های پوستی و خمیر دندان استفاده می‌شود.

وی افزود: گر چه خاصیت ضد میكروبی عسل بر اثر گرم شدن و در معرض آفتاب قرار گرفتن كم می‌شود ولی احتمال آلوده شدن عسل طبیعی به اسپور عامل بوتولیسم وجود دارد و به همین دلیل مصرف آن برای كودكان زیر یك سال ممنوع است.

وی تصریح كرد: در عسل دانه‌های گرده گل‌ها و گیاهان پاستوریزه نشده وجود دارد كه در برخی از افراد كه زمینه آلرژی و حساسیت دارند ممكن است باعث ایجاد كهیر، خس خس سینه و آسم كند. این حالت در كودكان به وسعت و شدت بیشتری ایجاد می‌شود و از این نظر بهتر است به كودكان زیر 4 سال عسل داده نشود و برعكس در سن بالای 4 سالگی نباید عسل را از برنامه غذایی كودكان حذف كرد.

شایان ذكر است، عسل تصفیه نشده با موم حاوی مقدار كمی از ویتامین‌های B1 ، B2 ، B3 ، B5 ، B6 ویتامین C ‌و اسید گلوكرونیك است و جداسازی موم از عسل با هر شرایطی باعث كاهش ویتامین‌ها و سایر تركیبات طبیعی آن می‌شود.

دوشنبه 16/1/1389 - 11:15
كودك
مواد غذایی كه ممكن است در شیرخوار زیر یك سال ایجاد حساسیت كنند:

شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را كمتر می كند)

سفیده تخم مرغ

انواع توت، كیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
بادام زمینی
 
مواد غذایی كه در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممكن است باعث خفگی شیرخوار شود:

دانه كشمش

دانه انگور

ذرت

تكه های سوسیس

آجیل

تكه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و ...
تكه های گوشت
 
مواد غذایی كه ممكن است مشكلات دیگری ایجاد نمایند:

قهوه یا چای پررنگ: سبب بی قراری كودك می شود.
عسل: باعث مسمومیت می شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشكالی ندارد.
 
به طور كلی تا پیش از پایان یك سالگی مصرف مواد زیر برای كودك توصیه نمی شود:

عسل غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شكلات، میگو، بادام زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشی ها، نمك، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، از میوه ها خربزه، كیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشك)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزی ها اسفناج و كلم.
در تهیه غذای كمكی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای كمكی تجاری؟

غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه غذاهای كمكی تجاری مزایایی دارند از جمله:

تا زمانی كه در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند.

تهیه كردنشان آسان است.

بیشتر كودكان طعم آنها را دوست دارند.
بعضی از آنها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.
 

ولی مضراتی نیز دارند كه به آنها اشاره می شود:

خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای كمكی كه در خانه تهیه می شود قابل مقایسه نیستند.

ممكن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی كه آب آلوده است احتمال بیماری زیاد تر خواهد شد.

اكثر اوقات برای نگهداری آنها موادی اضافه می كنند كه برای شیر خوار مناسب نیست.

نحوه نگهداری آنها در كشتی، گمرك، انبارهاو مغازه ها نامعلوم است.

طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانواده­ای غذای كمكی تجاری دیده نمی شود
دوشنبه 16/1/1389 - 11:10
كودك
تحقیقات تازه پژوهشگران نشان می‌دهد: هر چه شروع تغذیه کودکان را با غذاهای جامد به تعویق بیاندازید، در بزرگسالی اضافه‌وزن كمتری خواهند داشت.

محققان دانشگاه Copenhagen اعلام کردند؛ كودكان خود را هر چه دیرتر یعنی در حدود ‌٢ تا ‌٦ ماهگی را با غذاهای مکمل آشنا کنید تا خطر اضافه وزن در بزرگسالی آنها کاهش یابد.

چندین تحقیق نشان می دهند که تغذیه از شیر مادر، عامل محافظتی در برابر چاقی می‌باشد. در پی این یافته ها محققان مطالعه‌ای را بر روی گروهی متشکل از ‌٥ هزار و ‌٦٨ مرد و زن که در بین سال‌های ‌١٩٥٩-1961 در Copenhagen به دنیا آمده بودند، انجام دادند.

نیمی از شرکت کنندگان این تحقیق به مدت حداقل دو ماه و نیم توسط شیر مادر تغذیه شده بودند در حالی که نیمی دیگر از حدود ‌٥/٣ ماهگی یا دیرتر شروع به خوردن غذاهای جامد کرده بودند.

‌١٧ درصد از کودکان تغذیه با قاشق را قبل از دوماهگی آغاز کرده بودند در حالی که ‌٤٦ درصد از آنها تا چهار ماهگی یا دیرتر این عمل را انجام نداده بودند.

در یک سالگی کودکانی که به مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه کرده بودند، شاخص توده بدنی BMI (مقیاسی استاندارد برای انداره گیری چاقی یا لاغری یک فرد) کمتری را داشتند هر چند که هیچ ارتباطی بین مدت زمان شیر خوردن کودک و BMI در دوران بعد از کودکی، جوانی یا بزرگسالی یافت نشد.

محققان در ادامه افزودند: در مطالعه انجام شده خطر اضافه وزن در سن ‌٤٢ سالگی با ازای هر ماه تاخیر در شناساندن غذاهای مکمل به کودکان حدود ‌٥ تا ‌١٠ درصد کاهش یافت.

بنا بر اظهارات دانشمندان بهتر است تا زمان رسیدن کودک به ‌٦ ماهگی آغاز تغذیه با غذاهای مکمل به تعویق بیافتد اما دلیلی برای تاکید خیلی شدید بر روی سن وجود ندارد. بعضی از کودکان قبل از ‌٦ ماهگی به غذاهای مکمل احتیاج خواهند داشت اما نباید قبل از ‌٤ ماهگی غذاهای مکمل را دریافت کنند.
دوشنبه 16/1/1389 - 11:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته