• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3830روز قبل
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سایت جماران، حجت الاسلام سید علی خمینی در دیدار با اعضای ستاد برگزاری جشنواره هنری «یار و یادگار» اظهار داشت: مسلما کار کردن برای امام، راه امام، اندیشه امام و همه کسانی که به این راه علاقه داشته و آن را راهی ممتاز در جهان امروز می دانند، کار واجبی است و این کار در اشکال مختلف مانند مراسم مذهبی، نمایشگاه، حضور در حرم و... می تواند انجام گیرد و انجام همه آنها ضروری است.

وی یادآور شد: یکبار دیگر هم گفته ام که ما با امام در دو حیطه رو به رو هستیم؛ یکی «شخص» امام است و دیگری «شخصیت» امام که کار کردن در هر دو حیطه ضروری است. شخص امام از دوران کودکی تا زمان مبارزه، تأسیس نظام، جنگ و... یک هویت مستقل دارد و معمولا نسبت به آن تأکید داشته ایم. به عنوان مثال در نمایشگاه عکس امام هم همین حیطه مورد توجه قرار گرفته بود؛ البته همه ما باید به شخص امام توجه کنیم، زیرا هر شخصیتی نمادی دارد و نماد امام هم شخص ایشان است که باید به عنوان الگوی  فردی مورد توجه قرار گیرد که از یک روستا برخاست و سپس درس خواند و در نهایت به بزرگترین مقام معنوی در کشورش و بالاترین مقام معنوی که تنها در توان عده ای از انسان های جهان است، رسید.  حتی اگر کسی افکار امام را قبول نداشته باشد، نمی تواند از کنار ایشان بگذرد. اما انسان نباید در نمادها بماند باید به شخصیت افراد هم توجه کرد؛ در واقع، ماندن در یک شخص دردسرهایی هم دارد. تا کی بگوییم امام فقیه بود؟ تا کی بگوییم از امام این عکس ها باقی مانده است؟ تا کی بگوییم امام در 12 بهمن 57 به ایران آمد و در سال 68 از دنیا رفت؟

یادگار امام گفت: اما در کنار این شخص، شخصیت امام است و شخصیت امام یعنی آرمانهای امام؛ تمامی آرمانهای امام هم تبلور آرمانهای ملت مسلمان ایران بود. لذا هر جشنواره ای که مثلا در خصوص «استقلال» برگزار می شود، متعلق به امام هم هست و ما هم در کارها خودمان را محدود نمی کنیم که هر چیزی لزوما در مورد «شخص» امام باشد؛ هرچه که در مورد استقلال، آزادی، عدالت، اسلامیت و حضور اسلام در عرصه اجتماع باشد، در مورد شخصیت امام هم هست.

وی با بیان اینکه ما اگر به شخص امام توجه می کنیم، بیش از توجه به شخصیت ایشان به آرمانهایشان نگاه داریم و معتقدیم آن راه، چراغ راه آینده است، افزود: در مورد پیامبر(ص) و ائمه(ع) -که البته این قیاس مع الفارق است- هم همین نگاه وجود دارد؛ زیرا آن بزرگان هم در دوره محدودی زندگی کردند و از دنیا رفتند، اما چه می شود که پیامبر(ص) تمام نمی شود؟ زیرا پیروان ایشان معتقدند این راه می تواند خوشبختی دنیا و آخرت را فراهم کند. ما معتقدیم که امام یک برداشت روزآمد و مطابق با دنیای مدرن، از اسلام ارائه کرد که ایشان از آن با عنوان «اسلام ناب محمدی(ص)» یاد می کند.

سید علی خمینی یادآور شد: البته ما باید به شخص امام توجه کنیم، زیرا به عنوان یک نماد کاری لازم است، همانطور که در عزاداری های امام حسین(ع) هم پرچم هست و از این طریق پیروان متوجه می شوند که جایی برای عزاداری آن حضرت و سوگوارای ها وجود دارد که در آن اجتماع کنند.  بنابراین، ما هم معتقدیم دست گذاشتن روی خیلی از ویژگی های شخص امام می تواند یک پرچم باشد تا به معتقدان ایشان بگوییم اینجا بیایید و حرفتان را بزنید.

وی ادامه داد:  فایده این نوع جشنواره ها در همین نکته است و در واقع ارادت ما به امام از باب ارادت به شخص یا خدای نخواسته استفاده از سفره امام نیست؛ اگر ارادتی به امام داریم، ارادت به آرمانها و اندیشه امام است و لذا در امثال برنامه های شما باید روی بخش اندیشه ای و آرمانی امام کار کنیم که مقبول مردم است. امام در وصیت نامه شان می گویند، برخی می گویند اسلام کهنه شده است؛ سوال ما این است که آیا مگر عدالتخواهی کهنه می شود؟ مگر آزادیخواهی کهنه می شود؟ این روح اسلام است و اسلام چیزی جز اینها نیست.

نوه امام خمینی در پایان سخنان خود گفت: ما معتقدیم برداشت امام از اسلام مطابق با فطرت اسلامی و دنیای روز است. اگر این کار را انجام دهیم، ثمرات آن را می بینیم.

سه شنبه 23/7/1392 - 19:27
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس،‌محمدحسین جعفریان امروز سه شنبه 23/7/92 طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: حکایت کاروان‌‌های عروسی و مزاحمت‌هایشان خاصه در شهرهای بزرگ، حکایت غریبی است. تصور کنید 200، 300 نفر آدم چون خودشان زیادی خوشحالند! تصمیم می‌گیرند عرض یک اتوبان درون‌شهری و گاه حتی برون‌شهری را با خودروهایشان مسدود کرده و با بوق و جیغ و داد، 10 کیلومتر در ساعت حرکت کنند. گاهی هم رسماً‌ توقف کرده و پیاده می‌شوند و آن جلو در زیر نور ماشین‌ها برای خودشان به رقص و پایکوبی می‌پردازند. این وسط چه می‌گذرد به هزاران نفری که در صف‌‌های ترافیک گاه چند کیلومتری پشت سر آنها معطل مانده و یکی بیمار دارد و دیگری باید به فرودگاه برسد و آن یکی باید به قراری سرنوشت‌ساز برسد و ... برای آن جماعت خوشحال اصلاً مهم نیست.

این کاروان‌ها بارها و بارها حوادث دلخراشی را موجب شده‌اند. حوادثی که بیگناهانی به خاطر حماقت و رفتار جاهلانه عده‌ای آدم الکی خوش کشته، زخمی یا گرفتار شده‌اند. هفته قبل در یک مورد یک کاروان عروسی در حاشیه یکی از اتوبان‌‌های اصلی تهران توقف کرده و راننده یک کامیون حمل زباله در مواجهه با آنها و برای عدم برخورد با انبوه افراد حاضر در چنین صحنه‌هایی از مسیر منحرف شده و دست بر قضا روی ماشین عروس واژگون و داماد مرگ مغزی می‌شود.

کارشناس پلیس علت حادثه را عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه از سوی راننده تریلی اعلام کرده است. این حرف درست اما تصور بفرمایید آخر شب در اتوبان که طبق قوانین حتی توقف تاکسی در حاشیه آن ممنوع است در حال رانندگی هستید و ناگهان با همان سرعت مجاز می‌رسید به انبوهی آدم و ماشین که آنجا را با تالار عروسی اشتباه گرفته‌اند. راننده فرمول یک هم که باشید در این حال دست و پایتان را گم می‌کنید و خدا پدر این راننده را بیامرزد که مانع برخورد کامیون با جماعت حاضر و پیاده‌‌های این جشن فرخنده شده و آن را به جهتی دیگر برده و گرنه چنانکه سخنگوی آتش نشانی گفته؛ حالا با یک فاجعه روبه‌رو بودیم!

حیرت‌آور است که اگر شما وقتی سرعت مجاز مثلاً‌ در تونل توحید 60 کیلومتر است چنانچه با 63 کیلومتر بروید، فردا قبض جریمه‌اش می‌آید در خانه‌تان و دوربین‌‌های پلیس همه جا بیدارند اما برای حل این عادت زشت اجتماعی که تا این حد عواقب خطرناکی داشته و دارد کاری نمی‌شود. اگر قانونی باشد که تمام ماشین‌‌های همراه چنین کاروان‌هایی و به ویژه ماشین عروس آن جریمه‌ای به شدت سنگین شده یا حتی تحت تعقیب قضایی قرار گیرند و چنین ماشین عروسی مصادره شود، بدیهی است این سرخوشان، پایکوبی خود را به اتوبان‌ها نیاورده و علاوه بر مزاحمت‌‌های بی‌‌پایان، خود و دیگران را دچار مخاطرات جانی نمی‌کنند. سال‌ها پیش فیلمی سینمایی هم به نام «کارناوال مرگ» در نکوهش چنین رفتارهایی ساخته شد اما گویا چاره‌ای جز قوانین بسیار سختگیرانه در این باره نیست. محض رضای خدا تا خبر تلخ بعدی به رسانه‌ها نرسیده و خانواده‌‌های دیگری بدبخت نشده‌اند، کاری بکنید.

سه شنبه 23/7/1392 - 19:26
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت فرهنگ نیوز نوشت: اخیرا در رسانه ها، خاطراتی از تاریخ انقلاب توسط برخی مسئولین عنوان می شود که هیچ سندی بر اثبات آن وجود ندارد، حتی شواهد و مستندات دیگر به شدت آن را تکذیب می کند. 

 

 

سه شنبه 23/7/1392 - 19:26
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، شهر وبلاگ‌ها ساکنانی خوش‌نشین دارد، فقط کافیست تا چند روزی را میهمان اهالی میهمان‌نواز این شهر شوی؛ هر خانه با چراغی روشن، خود را برای پذیرایی از میهمانان آماده کرده است.

اگرچه زبان مردم این شهر با هم تفاوت دارد اما صدایشان یکی است؛ این شهر هر روز شلوغ‌تر می‌شود؛ افرادی خانه‌ها‌یشان را رها می‌کنند اما تعداد بیشتری به قصد بنا کردن منزل جدید راهی این شهر می‌شوند.

مردم، مهربانی‌ها و تجربه‌هایشان را بدون اندکی توقع با همشهری‌های خود به اشتراک‌ می‌گذارند؛ اینجا در بیان بایدها، رودربایستی معنا ندارد و در هیچ خانه‌ای به روی میهمان بسته نیست.

 

*خاطرات شاذ هاشمی و سوء استفاده دشمنان انقلاب

 

وبلاگ کهف‌حصین با انتشار مطلبی در خصوص نقل خاطره‌ جنجالی مردی که سابقه طولانی در همراهی امام خمینی (ره) داشت، دلایل حمایت رسانه‌های معاند خارجی از این اظهار نظر را مورد بررسی قرار داد؛ جهت اطلاع از رفتار منتقدان نسبت به نقل این خاطره جنجالی به ادامه مطلب بروید.

ادامه مطلب...

 

*اینفوگرافی لیست جنایات آمریکا

 

«ممکن است ببخشیم اما فراموش نمی‌کنیم» این جمله در حد یک شعار دیپلماتیک باقی‌ نماند؛ بازخوانی جنایات آمریکا علیه مردم ایران از تکرار یک داستان غم‌انگیز به خواستگاه اصلی مردم در نوع روابط سیاست خارجی تبدیل شد؛ وبلاگ قلمکده گوشه‌ای از جنایات آمریکا را به صورت اینفوگرافی آورد: قتل عام مسافرین ایرباس، تحریم‌های بی‌سابقه و تحمیل جنگ 8 ساله تنها بخشی از عملکرد ضد حقوق بشری آمریکا علیه ملت ایران است.

ادامه مطلب...

 

*حصری که واجب بود/از سران فتنه چه‌خبر؟

 

آزادسازی تعدادی از زندانیان سیاسی، علاوه بر اینکه موافقان و مخالفان بسیاری داشت از سویی نیز موجب شد تا گمانه‌‌زنی‌های برخی از دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به آزادی سران فتنه آغاز شود.

همزمان با تلاش‌های صورت گرفته از سوی جبهه مخالفان نظام موجی از بازگشت به شعارهای مردمی در 9 دی نیز در فضای مجازی ایجاد شد؛ وبلاگ آرمانگرایی دانشجویی با طرح این پرسش که آیا کسانی را که حاضر می‌شوند به مصلحت کشور و حقانیت یک راه مستقیم پشت کنند و صدای شوق دشمنان نظام را بشنوند ولی حاضر نباشند از کج‌راهه خود دست بردارند و فیل مست هوس را سرکشانه در راه نابودی نظام به کار گیرند، می‌شود آزاد کرد؟ مطلب خود را آغاز کرد.

ادامه مطلب...

 

*مراقب برخی کلیک‌ها باشیم

 

زندگی در هر شهر و دیاری مقتضیات خاص خود را دارد؛ خواه این زندگی سفری کوتاه باشد یا یک اقامت دائمی؛ حضور در فضای مجازی و استفاده از اینترنت، نیز الگوی مناسبی را می‌‍‌طلبد؛ در این شرایط است که شاید بهتر متوجه شویم وقتی می‌گویند دین اسلام برای تمامی نسل‌ها و زمان‌هاست یعنی چه؟ وبلاگ رهپویان قرآن مطلب خود را با حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) آغاز می‌کند: «کسى که کار زشتى را نشر دهد؛ همانند کسى است که آن را در آغاز انجام داده است»؛ می‌توانیم مصداق‌ این حدیث را در لایک، بازنشر و گذاشتن کامنت‌ در شبکه‌های اجتماعی جست‌وجو کنیم.

ادامه مطلب...

 

*نمایشگاه تخصصی غذای سالم با ساندویچ‌هایی با طعم رنگ مو!+تصاویر

 

تصویر بالا مربوط به غرفه‌ای در یک نمایشگاه فروش محصولات آرایشی - بهداشتی نیست؛ اشتباه نکنید، جشنواره‌ تخصصی غذای سالم با غرفه‌هایی متفاوت از موضوع نمایشگاه، برگزار شد؛ وبلاگ اندیشگاه طب طی گزارشی از برپایی این نمایشگاه نوشت: در ششمین جشنواره و نمایشگاه تخصصی غذای سالم به جز چند غرفه‌فروش عرقیات پاستوریزه و چند غرفه نان‌فروشی خبری از غذای سالم نبود.

ادامه مطلب...

 

*انتشار متن بازپرسی یک متهم به پوشیدن شلوار جین

 

«اگر مردم ایران آزاد بودند شلوار جین می‌پوشیدند!» بهترین جمله‌ای که نخست وزیر رژیم صهیونیستی توانست برای نشان دادن خفقان در ایران پیدا و بازگو کند؛ از این رو وبلاگ طنزهای یک م.ر.سیخونکچی نیز متن بازپرسی از یک متهم به پوشیدن شلوار جین را منتشر کرد؛ متن این بازپرسی را در ادامه مطلب بخوانید.

ادامه مطلب...

 

*راز صبر یک مادر در 15 سال جدایی از فرزندش

 

علاقه مادر به فرزند از هیچ قانونی پیروی نمی‌کند؛ وبلاگ یا شهید روایتی از مادر شهید سید جلال‌الدین شرق آزادی آورد که توانسته طبق همان قانون نانوشته، صبر را در جدایی از فرزندش بیازماید: برای من فقط چند تکه استخوان آورده بودند؛ کاسه سرش را گرفتم و بر چشمانم مالیدم؛ واقعاً بوی عطر می‌داد؛ 2 ساعت در آغوشم بود.

 

ادامه مطلب...

 

*توقف نظارت به چه قیمتی؟/تبعات یک اظهار نظر

«حذف نظارت قبل از چاپ»؛ موضوعی که چندی پیش از سوی وزیر ارشاد مطرح شد؛ وبلاگ ان قلت طی مطلبی به عواقبی که ممکن است اجرای این طرح به همراه داشته باشد پرداخت: اگر نظارت قبل چاپ که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است حذف شود تبعاتی به بار می‌آورد که جمع کردن آن با چاپ 100 کتاب نقد در توجیه باطل بودن کتاب‌هایی که از نظر فکری سمی‌اند، امکان‌پذیر نیست.

ادامه مطلب...

 

*خاکسپاری یک سرباز و شعار انتقام از قاتل‌

 

نوشتن یادداشت، تحلیل، طراحی پوستر و اینفوگرافی با موضوع پایبندی ایرانیان به شعارهای دهه 50، تصویرگر دیدگاه‌های کاربران ایرانی در فضای مجازی است؛ شاید مقدمه‌ای که برای یک مقاله یا یادداشت می‌نویسد کوتاه باشد یا بلند؛ شاید هم اصلاً اهل مقاله‌نویسی نباشد و بخواهد طرحی بزند بر آنچه که می‌بیند یا شنیده است.

اما اگر به هیچ یک از زبان‌های فوق نیز نتواند حرف خود را بزند تکرار جمله‌ای را فریاد می‌زند «مرگ بر آمریکا»؛ وبلاگ هم‌قدم راوی، هم قدم شده است با مردمانی که برای بدرقه یک سرباز وطن آمده بودند: آنها که آمده بودند می‌خواستند تا بر اساس باورها و اندیشه‌ جاودان و تحریف نشدنیِ حضرت روح‌الله، بغضی چند روزه را فریاد کنند که به اندازه‌ 500 روز، گلوگیر شده بود؛ بغضی که فریاد برآورد: «مرگ بر آمریکا».

ادامه مطلب...

 

* فرزندان ما، آینه ما/نخست خود را موعظه کنیم

همیشه نصیحت کردن می‌تواند کوتاه‌ترین و در عین حال راحت‌ترین راه برای انتقال یک مفهوم اخلاقی باشد؛ اما باید در نظر داشت کوتاهی و راحتی در انتخاب یک مسیر نمی‌تواند ما را به نتیجه مطلوب برساند؛ پس باید به آنچه می‌گوییم نخست خود عمل کنیم چراکه فرزندانمان ما را نگاه می‌کنند پس بهتر است نخست خود را موعظه کنیم؛ وبلاگ هم از آفتاب، نکاتی را جهت داشتن یک زندگی آفتابی آورد: فرزندان صدای وعظ ما را نمی‌شنوند بلکه به ما نگاه می‌کنند و می‌آموزند و این نگاه کردن و آموختن بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که در ظاهر می‌بینیم.

 

سه شنبه 23/7/1392 - 19:17
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، محمد ایمانی امروز سه شنبه 23/7/92 طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: دهمین دور مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 امروز و فردا در ژنو سوئیس برگزار می‌شود. مروری بر ادبیات مقامات آمریکایی نشان می‌دهد لحن آنها به ادبیات ده سال پیش برگشته است. طرف غربی در آخرین دور مذاکرات، اصل غنی‌سازی در ایران را پذیرفته بود و بر سر چند و چون غنی‌سازی 20 درصد در ایران حرف داشت. آنها همان زمان پیشنهاد لغو تحریم‌های پتروشیمی و فلزات گرانبها (طلا) را در ازای «تعلیق» غنی‌سازی 20 درصد روی میز داشتند که طرف ایرانی دو کفه این معامله را هم‌وزن ندانست. اما امروز- با وجود ملاقات دکتر ظریف با همتای آمریکایی خود در نیویورک و همچنین مکالمه تلفنی رئیس‌جمهور کشورمان با باراک اوباما- ادبیات مقامات آمریکایی طلبکارانه‌تر شده و اگر این ادبیات غیرمنطقی و زورگویانه به مذاکرات ژنو کشیده شود، نمی‌توان به نتیجه آن امیدوار بود.

باراک اوباما در سخنرانی مجمع عمومی غیر از همه لفاظی‌ها یک جمله کلیدی گفت و آن اینکه «ما حق مردم ایران برای دسترسی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم.» این سخن ظاهری جذاب داشت اما در مفهوم فنی بازگشت به توقعات سال 2003 بود. سوزان رایس مشاور اوباما و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا (رئیس هیئت مذاکره‌کننده در ژنو) به مرور عبارت مبهم اوباما را تبیین کردند و از جمله رایس در مصاحبه با فرید زکریا در سی‌ان‌ان که می‌پرسید که آیا اوباما در گفتن این جمله دچار بی‌دقتی شده، گفت «نه! اوباما این عبارت را با دقت و تعمداً به کار برد.» به تدریج مقامات آمریکایی و متحدان صهیونیست آنها اعلام کردند که آمریکا مخالف اصل غنی‌سازی در ایران است و ایران تنها حق دارد برای استفاده از انرژی هسته‌ای، سوخت را از بازارهای جهانی تهیه کند! عبارت اوباما با صهیونیست‌ها هماهنگ شده بود چنان که نتانیاهو پس از ملاقات با رئیس‌جمهور فرانسه و شنیدن این سخن از اولاند که «فرانسه در برابر ایران قاطع و جدی است و از موضع اسرائیل در این زمینه حمایت می‌کند»، به روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گفت: «ایران حق دارد انرژی هسته‌ای را برای اهداف صلح‌آمیز مورد استفاده قرار دهد بدون اینکه بخواهد به غنی‌سازی اقدام کند.» اکنون صهیونیست‌ها یکجا و محافل آمریکایی به صورت توقعات پلکانی اعلام می‌کنند که اولا توقع دارند غنی‌سازی فردو و 20 درصد و رآکتور آب سنگین اراک متوقف شده و اورانیوم‌های غنی شده به خارج منتقل شود. ثانیا عجله‌ای در لغو تحریم‌ها ندارند و ابتدا ایران باید تمام تضمین‌های اعتمادساز را به غرب ارائه کند.

چرا آمریکا با وجود اقدامات تنش‌زدایانه دولت جدید ایران طلبکارتر شده و به توقعات غیرقانونی 10 سال پیش بازگشته است؟ چرا اوباما در حالی که ظاهرا برای مصافحه با دکتر روحانی آماده می‌شد- و قرار بود وزیر خارجه‌اش اولین بار افتخار مذاکره با وزیر خارجه ایران را پیدا کند- از نقشه جدید آمریکا در مجمع عمومی رونمایی کرد و شرح و بسط آن را به عهده کری، رایس و شرمن گذاشت؟ این سوال، پرسش مهمی است. آمریکا و صهیونیسم بین‌المللی با برخی قرینه‌ها احساس کردند که زمان، زمان تشدید فشار و امتیازخواهی است و نه تعامل و مصالحه با ایران. آنها این «گرا» را از کجا گرفتند که حتی برخی رفتارهای توأم با هیجان‌زدگی و خوش‌گمانی هیئت ایرانی در نیویورک را که در نوع خود یک امتیاز به شمار می‌رفت، به هیچ انگاشتند و گستاخ‌تر شدند؟ البته می‌توان احتمال داد شتابزدگی هیئت ایرانی در برخی مراودات و اظهارنظرها در این ماجرا بی‌تاثیر نبوده است. یعنی ولو با قصد خیر، علامت نامناسب و نابه‌جا به طرف آمریکایی داده شد اما موضوع مهم‌تری در این میان وجود دارد که به مثابه یک پروژه دو لایه، اصطلاحاً در کار هیئت ایرانی گذاشته و در واقع گل به دروازه خودی زده است. اینکه می‌گوییم پروژه دو لایه به این معنا که خوش‌گمانی به خرج داده و فرض را بر این می‌گذاریم یک سر این پروژه با خامی در چنبره لایه دوم افتاده و ندانسته، مقصود لایه دوم در زدن گل به دروازه دولت دکتر روحانی و وزارت خارجه را در آستانه مذاکرات عملی کرده است. این جریان، مجهول معادله ماست و عجالتا نام آن را حلقه یا کمیته ایکس می‌گذاریم.

برای دقایقی خودتان را جای رصدگران اطلاعاتی در آمریکا و غرب بگذارید. ناگهان می‌بینید در میان طیفی از مطبوعات ایران موجی درباره لزوم مذاکره با آمریکا راه می‌افتد. و می‌بینید که یک سیاستمدار شناخته شده در ایران، از نامه‌ای محرمانه خبر می‌دهد که 6-25 سال پیش برای آیت‌الله خمینی نوشته است. «من در سال‌های آخر عمر حیات امام(ره) نامه‌ای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم برای اینکه نمی‌خواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم... یکی از مسائل رابطه با آمریکا بود»، مضمون نامه این است که آمریکا قدرت برتر دنیاست و نمی‌توانیم به سبک فعلی که با آمریکا رابطه نداریم، ادامه بدهیم! ادعا می‌شود این نامه حتی تایپ هم نشده تا دست کسی جز امام نیفتد و حالا همان نامه سرّی، توسط طیفی از نشریات شبکه‌ای سر کوی و برزن جار زده می‌شود. نفس این مصاحبه نقض مصلحت مدعایی در عدم تایپ‌ نامه و تقدیم حضوری آن به امام است. این رفتار- بخوانید خودزنی- علامت مهمی در آن سوی مرزهاست و بوی تند کم آوردن می‌دهد. چنین علامت نابه‌جا و نابهنگامی به جای اینکه میل نرمش و مذاکره را در آمریکا تقویت کند، اشتهای گستاخی و جسارت و تهاجم را در کاخ سفید به حرکت درآورد.

زشتی و نابه جایی این حرکت به حدی تابلو بود که گوینده آن سخنان (نویسنده نامه) روز گذشته به واسطه یک روزنامه حامی اعلام می‌کند اقدام دفتر و سایت وی بدون هماهنگی با او «اقدامی نادرست» بوده است. آیا این چهره سیاسی طی 6-5 ماه گذشته در کشور نبود و لااقل صفحه اول روزنامه‌ها را نمی‌دید که متوجه شود بازنشر چند باره اظهارات وی در فاصله این 6-5 ماه از سوی نشریات زنجیره‌ای بودار است؟ این پرسش صرفا از سر خوش‌گمانی‌ مطرح می‌شود وگرنه معنی ندارد که سایت یک چهره سیاسی ساز خود را بزند و او حتی توان نظارت بر سایت خویش را نداشته باشد (این هم سندی دیگر بر درستی تصمیم چند ماه پیش شورای نگهبان است). در واقع با توجه به تکرار ماجرا- به ویژه توسط نشریاتی که ارتباط ارگانیک با بستگان درجه اول چهره سیاسی مورد بحث دارند- به احتمال قریب به یقین می‌توان گفت که فرآیند جریان‌سازی یک سال گذشته با استفاده از چهره سیاسی مذکور با هماهنگی شخص وی بوده است. البته در این میان می‌توان و باید میان کارگردانان زنجیره‌ای این سناریو و بازیگر به ظاهر نقش اول آن به لحاظ انگیزه و اهداف فاصله‌گذاری کرد. اما در نتایج ماجرا هیچ فرقی حاصل نمی‌شود و آن گلی است که سیاستمدار به ظاهر زیرک در بدترین زمان به دروازه دولت و ملت زده است. بدین ترتیب فعلا باید دولت و نظام تا مدت‌ها هزینه و انرژی صرف کنند تا آثار این گل یادگاری را از چهره اقتدار ملی پاک کنند!

بیایید فرض را بر این بگذاریم که این گل به خودی ندانسته صورت گرفته است. اکنون سوال مهم‌تر این است که چه کسانی پشت ماجرا بوده و تعمد داشته‌اند؟ اگر کسانی باید در میان سیاستمداران غرب این برداشت را داشته باشند که «ایران کم آورده چون یک سیاستمدار معروف کم آورده»! کسانی هم هستند که در هماهنگی با داخل ایران این صحنه به ظاهر مستند را تدارک کرده‌اند. یک حلقه داخلی به علاوه یک جریان خارجی در اقدامی که خیلی هم پنهان نیست بنا دارند «کم آوردن ایران» را به نمایش بکشند تا از یک سو به دولتمردان غرب انرژی مثبت تهاجم بدهند و از دیگر سو انرژی منفی تسلیم‌طلبی و ترس و انفعال و ضعف را به افکار عمومی ایران پمپاژ کنند. در حقیقت جریان خیانتکار فتنه و سازش پس از شکست در آشوب‌ افکنی سال 88 و ارزیابی دلایل آن به این جمع بندی رسید که باید به زندگی مردم فشار آورد تا جریان انگشت‌نما و منزوی سازش جرئت عرض اندام پیدا کند و بتواند پارسنگ کفه آمریکا و غرب در باج‌خواهی از ایران باشد.

21 مهر 1388 (13 اکتبر 2009) جان‌ هانا مشاور امنیت ملی دیک چنی در دولت بوش و از اعضای ارشد موسسه واشنگتن، در گفت‌وگو با لس‌آنجلس تایمز از دیدارش با شماری از مخالفان ایرانی خبر می‌دهد و می‌گوید «مطمئنا پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان ایرانی در اروپا- که در میان آنها بعضی شخصیت‌های نزدیک به رهبری جنبش سبز نیز حضور داشتند- شنیدم این بود که تحریم باید اعمال شود و این تحریم باید هرچه شدیدتر باشد؛ تحریم ضعیف و یا تدریجی فقط به رژیم این امکان را می‌دهد که با وضعیت جدید خودش را تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم موفق باشد باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن»! باید به واسطه تشدید فشارها، نیازی مصنوعی در ایران مقتدر برای کرنش در برابر آمریکا ایجاد می‌شد تا بتوان گره همه بن‌بست‌های اپوزیسیون و آمریکا مقابل ایران را یکجا گشود! خبر دیگر به فرزند سیاستمدار مورد اشاره مربوط می‌شود که مدتی هم متواری بود. او سال‌های متمادی با یکی از همکاران نشریات زنجیره‌ای در داخل و خارج ایران مراوده نزدیک داشت و راه‌اندازی شبکه مجازی ستاد بهینه‌سازی مصرف سوخت را به همین روزنامه‌نگار سپرده بود. ارتباطات این دو در خارج کشور نیز برقرار بود. این روزنامه‌نگار تیرماه گذشته اعلام کرد دوست قدیمی‌اش 13 اکتبر 2010 (21 مهر 1389) به او پیشنهاد کرده «در تدارک تماس با افرادی در وزارت خزانه‌داری آمریکا برای افزایش تحریم علیه ایران باشد. به نظر می‌رسد آن روز هدف تضعیف دولت احمدی‌نژاد از طریق افزایش تحریم‌ها بود.» این خبر هرگز تکذیب نشد چرا که گویا روزنامه‌نگار کلاهبردار فراری به سیاق کارهای قبلی، فایل صوتی نیز در اختیار دارد!

اجمالا باید گفت در موقعیت فزونی فشارهای دشمن عنود و خبیث، جریان نفاق بدترین بازی را به اجرا گذاشت و با اصرار بر شکستن فضای ضد آمریکایی و تخطئه شعار مرگ بر آمریکا، کوشید دولت و دستگاه دیپلماسی را در برابر دشمنان، کتف بسته و خلع سلاح کند. البته باید میان «ساده‌لوحی» و «لجاجت» فاصله گذاشت. خیلی که خوشبینانه قضاوت کنیم باید گفت فضای رمانتیک و موهوم فعلی هیچ تناسبی با واقع‌گرایی ندارد. با این اوصاف کار دولت محترم و وزارت خارجه قدری سخت‌تر شده اما آنچه مایه بشارت است حقیقت افکار عمومی ماست که به پیروی از حضرت امام(ره) آمریکا را دشمن شماره یک ملت‌ها می‌دانند و از شیطان بزرگ بیزارند. باید دانست که آمریکا در پی مصالحه و حل مسئله نیست بلکه می‌خواهد غرور و عزت ملت ایران را بشکند.

سه شنبه 23/7/1392 - 19:16
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، روزنامه تهران امروز نوشت: هشدارهای آسیب‌شناسان نشان می‌دهد که ماده مخدر صنعتی کروکدیل به نزدیک مرزهای ایران رسیده است. این در حالی است که آمارهای جهانی نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان این ماده مخدر گوشتخوار کمتر از یک سال توانسته‌اند به زندگی خود ادامه دهند.

سعید صفاتیان، مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن هشدار احتمال ورود کروکدیل به ایران می‌گوید: «هنوز مرزهای ایران به روی این ماده مخدر خطرناک باز نشده است. اما به دلیل آنکه این ماده مشتق از کدئین است باید حساسیت و هم و غم مسئولان بهداشت و درمان این باشد که کدئین به راحتی در دسترس نباشد.»

وقتی قرار بود شیشه به ایران بیاید بسیاری از کارشناسان آن را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و خواستار آگاه‌سازی مردم و رسانه‌ای شدن عوارض و عواقب مصرف آن شدند. جنایت‌های بسیاری براثر مصرف شیشه اتفاق افتاد تا زنگ خطرها به صدا درآیند. این روزها موادمخدر جدیدتری به بازار جهانی عرضه شده و بسیار خطرناک است. هنوز پشت مرزهای ایران مانده و قطعا اگر فرهنگ‌سازی نشود به ایران هم قدم خواهد گذاشت. «گوشتخوار» یا «کروکدیل» نام این ماده مخدر است که مانند عوارض و اثراتش خطرناک و مشمئزکننده است. باید در حوزه پیشگیری، آموزش و درمان فعالیت زیادی کرد و سازمان‌ها موضوع شیوع کروکدیل را در کشورهای آسیا شرقی و روسیه جدی بگیرند.

عباسعلی ناصحی مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی،‌ روان و اعتیاد وزارت بهداشت نیز نسبت به افزایش مصرف موادمخدر صنعتی و محرک به‌ویژه در زنان هشدار داده و می‌گوید: افزایش مصرف موادمخدر دو تا سه درصد بود، ولی این رقم در حال حاضر به 10 درصد افزایش یافته است. نگرانی امکان ورود موادمخدر صنعتی جدید به لایه‌های زیرین جامعه از جمله مسائلی است که حتی نیروی انتظامی را به‌دنبال ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از همه‌گیر شدن این مواد وا داشته است.

سردار علی مویدی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، با قاطعیت اعلام کرد: امروز تخصصی‌ترین پلیس در بحث مبارزه با موادمخدر در تمام دنیا در کشور ما وجود دارد و بخشی از 85 درصد تریاک و 30 درصد هروئین دنیا در ایران کشف می‌شود. پلیس در کشفیات خود هنوز به کروکدیل برخورد نکرده است.

 

* همه چیز در مورد کروکدیل

سعید صفاتیان به خوبی به تاریخچه تولید موادمخدر صنعتی به‌ویژه کروکدیل آشناست. او درباره این ماده مخدر گوشتخوار توضیح می‌دهد؛کروکدیل برای اولین بار در سال 1930 تا 1935 در کشور آمریکا و برای درمان اعتیاد (زیرا فرض بر این بود که مانند متادون عمل می‌کند) تولید شد. بعد از آن در سوئیس از آن استفاده شد که با دیدن اثرات بسیار خطرناک و مخرب، آن را کنار گذاشتند. متاسفانه طی چند سال گذشته به‌ویژه 6-7 سال اخیر استفاده از این ماده در کشور روسیه و آسیای شرقی زیاد شده است. گزارش آمار مصرف‌کنندگان این ماده گوشتخوار مختلف است. مثلا در برخی آمارها آمده که 5 تا 7 هزار نفر در روسیه در اثر مصرف این ماده کشته شده یا 100 هزار نفر در حال حاضر به کروکدیل اعتیاد دارند. کروکدیل یا گوشتخوار در اصل همان دزومورفین است. ماده‌ای که از ترکیب قرص کدئین با بنزین، تینر و برخی اوقات جوهر نمک به دست می‌آید. این ماده مخدر از طریق تزریق مصرف می‌شود. قدرت اثر آن چیزی برابر 20 برابر مورفین و 5 برابر هروئین است

ولی به دلیل استفاده از مواد فرار مانند بنزین و تینر در آن، بدن مصرف‌کننده را مورد حمله و تخریب شدیدی قرار می‌دهد. طول عمر کسی که این ماده را استفاده می‌کند، حدود یک سال است. کروکدیل به دلیل حالت قانقاریایی که ایجاد می‌کند به گوشتخوار نیز معروف است. در ابتدا پس از تزریق، گوشت به رنگ سبز در آمده و بعد از مصرف مکرر پوست از بین رفته و حتی گوشت خورده شده و از استخوان جدا می‌شود. به صورتی که گاهی استخوان‌ها نیز قابل دید می‌شوند. در جاهای تزریق عوارض شدید‌تری دیده می‌شود. به دلیل عفونت‌های شدید، بر قلب، کبد، کلیه و... آنها تاثیرگذاشته و مرگ‌ومیر بالایی در این افراد وجود دارد.

سعید صفاتیان زنگ‌های خطر را برای مسئولان کشور به صدا درآورده و می‌گوید: تا به حال مراکز درمانی در کشور گزارش رسمی در مورد کروکدیل نداده‌اند و این ماده خوشبختانه هنوز وارد بازار ایران نشده و کسی از آن استفاده نمی‌کند. اما اگر وارد بازار شود مشکلات خطرناکی را به‌وجود خواهد آورد. چون یکی از مشکلات کروکدیل نوع الگوی آن است و نکته بعدی این است هروئین که وارد بازار می‌شود و شیشه‌ای‌ها سمت هروئین می‌روند باید به مسئولان بهداشت هشدار داد که دوره سوم بیماری ایدز در ایران می‌تواند شیوع پیدا کند. اگر از زاویه موادمخدر نگاه کنیم که شیشه‌ای‌ها به سمت هروئین روی آورده‌اند، اگر این مواد هم وارد بازار شود، کشور افغانستان با تغییر مواجه شده، نیروهای ناتو از آنجا بیرون بروند و تولید موادمخدر در آن بیشتر شود، ناامنی‌هایی که عراق با تولید مواد روانگردان به‌وجود آورده است یک مجموعه‌ای است که مصرف‌کنندگان را به سوی تزریق سوق می‌دهد، زنگ خطرها در مورد افزایش ایدز در جامعه زده می‌شود. مسئولین امر نیز باید برای این مسئله برنامه‌ریزی کاملی کنند تا توانایی مقابله با آن را داشته باشند.

سه شنبه 23/7/1392 - 19:15
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، مجتبی نادری طاهری شاعر معاصر کشورمان در وبلاگ نادرترین غزل آورده است: هیچگاه نخواسته‌ام کاتولیک‌تر از پاپ باشم، پا جای پای مسیح زمانم خواهم گذاشت مثل همیشه...

قصیده‌ای تقدیم می‌کنم متناسب با حال و هوای این روزهای کشورم و توصیه می‌کنم به همه سروران که نه جام زهر بنوشانند نه دیدگاه‌های شخصی خود را پیراهن عثمان کنند.

جایی که قالی هست، حتماً بید هم دارد

هر فرصتی دنبال خود تهدید هم دارد

بر عکس،... بیدی شانه‌اش می‌لرزد اما باز

در گردبادِ بیم‌ها امید هم دارد

یک قطره باران گرچه مطلوب درختان نیست

در یک صدف، بالقوه مروارید هم دارد

گاهی علی الظاهر انا الحق گفته منصوری

در باطنِ حرفش ولی توحید هم دارد

حق گرچه یک چیز است، اجرایش ولی سخت است

چون بستگی درکش به نوع دید هم دارد

ما بین جنگ و صلح کردن، گاه شاهِ شیر

زیر فشار پیرها تردید هم دارد!

صلح حسن (ع) تنها دلیلش ضعف یاران بود

این حرف جای بارها تاکید هم دارد!

اما صلاح مملکت را خسروان دانند

این است که تدبیرشان تمجید هم دارد!

باید حذر کرد از تعصب‌های افراطی

گاهی نظر ظرفیت تجدید هم دارد

اما نباید گوی و میدان دست دشمن داد

هرچند که تدبیرها امید هم دارد!

ایران من بیمت مباد از طبل توخالی

گیرم که این تهدید‌ها تشدید هم دارد

این آسمان صاف! پشت ابرهای تار

غمگین مباش ای باغبان، خورشید هم دارد

 

سه شنبه 23/7/1392 - 12:56
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت دخت ایران نوشت: یکی از ﻣﻬﻢﺗﺮین وﻇایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ﺑﺮﮔﺰاری کلاسﻫﺎی ﻗﺒﻞ از ازدواج اﺳﺖ. ﻫﺪف کلی برگزاری این کلاس‌ها ارائه ﺧﺪﻣﺎت ﺗﻨظیم ﺧﺎﻧﻮاده و ﻗﺎدر ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻣﺮاجعین ﺟﻬﺖ اﻧﺘﺨﺎب روش‌های متنوع ﺟﻠﻮگیری از ﺑﺎرداری اﺳﺖ. در حالی که آموختن روش‌های پیشگیری از بارداری به تنهایی ضامن ﺟﻠﻮگیری از ﻧﺎرﺿﺎیتی و ﺷکست در زﻧﺪگی زﻧﺎﺷﻮیی نیست و زن و مرد ﺑﺎید با آﮔﺎهی ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑیﺸﺘﺮ، زﻧﺪگی ﻣﺸﺘﺮک خود را آغاز کنند. هدف این کلاس‌ها در اصل باید شناخت زوجین از روحیات یکدیگر و کاهش مشکلات ﭘﺲ از ازدواج باشد. در این کلاس‌ها باید درباره مسائل عاطفی زوجین، مسائل آمیزشی، مبانی دینی ازدواج نیز صحبت شود؛ اﻣﺎ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ می‌رسد کلاس‌های قبل از ازدواج در این زمینه از کارایی چندانی ﺑﺮﺧﻮردار نیستند و شنیده‌ها حاکی از آن است که اغلب زوجین به دلیل مفید نبودن و تکراری بودن مباحث این کلاس‌ها تمایلی به شرکت در این کلاس‌ها ندارند.

 

* در کلاس‌های اجباری قبل از ازدواج چه می‌گذرد؟

کلاس‌های قبل از ازدواج معمولاً بین نیم تا یک ساعت و در بیشتر مراکز به صورت کاملا مجزا برگزار می‌شود. عمده‌ترین مطالبی که در این کلاس‌ها به آنها پرداخته می‌شود توضیح مسائل و غرایز جنسی، آمار طلاق و ازدواج، اتاق خواب، علت‌‌های خیانت، آلت تناسلی، ارگاسم، تغذیه قبل رابطه است. علاوه بر آن به صورت بسیار مختصر به روابط عاطفی و اجتماعی پس از ازدواج و پیشگیری از بروز اختلال در خانواده نیز اشاره می‌شود.

 

* تأثیر اندک کلاس‌های قبل از ازدواج به دلیل خلاصه‌گویی و ساعت محدود آن

آن طور که از شنیده‌ها برمی‌آید این کلاس‌ها آنطور که باید و شاید مفید و مثمرثمر نیستند. یکی از دﻻیلی که برای ﭘﺎیین ﺑﻮدن تاثیر آﻣﻮزش در کلاسﻫﺎی ﻗﺒﻞ از ازدواج ذکر می‌شود، پراکنده‌گویی و ﻣﺤﺪود کردن آﻣﻮزش‌دﻫﻨﺪه ﺑﻪ ﺧﻼﺻﻪﮔﻮیی و ﻋﺪم ﻓﺮﺻﺖ ﭘﺮﺳﺶ و ﭘﺎﺳﺦ و ﺑﺤﺚ ﺑﻪ زوجین است. اکثر زوجین ﭘﺲ از اﺗﻤﺎم کلاس می‌گویند تمایل دارﻧﺪ در کلاسﻫﺎی بیشتری شرکت کنند. ﻋﻠﺖ ایﻦ اﻣﺮ می‌تواﻧﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﻣﺤﺪود این کلاسﻫﺎ در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺣﺠﻢ اﻧﺒﻮه اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻮرد نیاز زوجین ﺑﺎﺷﺪ.

اغلب مطالبی که در طول 30 دقیقه کلاس آموزشی گفته می‌شود، کاملاً فرمالیته و تکراری است و خیلی زود سر و ته قضیه را هم می‌آورند. تمام زوجین تند تند برگه‌های امضا شده خود را می‌گیرند و از کلاس خارج می‌شوند. این را دختر جوانی می‌گوید که به تازگی در کلاس‌های قبل از ازدواج شرکت کرده است.

دختر دیگری می‌گوید: من که هیچی نفهمیدم. اطلاعات خودم بیشتر از چیزهایی است که این خانم دکتر گفت. در کل به نظرم شرکت کردن در این کلاس‌ها هدر دادن وقت است و هیچ فایده‌ای ندارد.

یکی دیگر از دختران جوان در خصوص این کلاس‌ها می‌گوید: بزرگترین ایراد این کلاس صحبت‌های بی‌سر و ته است که در کلاس گفته می‌شود. به نظرم اگر در مورد یکی از این موضوعات به صورت کامل صحبت می‌شد، خیلی مفیدتر بود.

کسی نمی‌داند این زوج‌ها که با اطلاعات اندک و درهم و برهم از آزمایشگاه بیرون می‌روند، در آینده با چه مشکلاتی مواجه خواهند شد. آیا کسی می‌تواند مشکلاتی که آنها در خصوص مسایل زناشویی دارند را حل کند؟ آیا آنها برای حل مشکل خود سراغ کارشناس می‌‌روند یا ترجیح می‌‌دهند خودشان مشکلاتشان را حل کنند و یا به راه حل پایانی یعنی طلاق فکر می‌کنند؟

 

* 50 تا 60 درصد طلاق‌ها به دلیل مشکلات جنسی است

معمولاً به دنبال طلاق، دلایل و توجیهاتی مانند فقر، اختلافات فرهنگی و تحصیلی، اعتیاد و تغییر باورهای جوانان به گوش‌مان می‌خورد، اما نکته‌ای که شاید کمتر به آن می‌پردازند، نقش کلاس‌ها و حتی آزمایش‌های قبل از ازدواج در سلامت ازدواج است. طبق اظهارات اخیر مدیر بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور علت 50 تا 60 درصد طلاق‌ها، مشکلات و اختلالات جنسی است. با افزایش آمار طلاق به دلیل مشکلات جنسی، ضرورت پرداختن به کیفیت برگزاری کلاس‌های قبل از ازدواج بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

* در کلاس‌های قبل از ازدواج بیشتر به روش‌های پیشگیری از بارداری پرداخته می‌شود

دکتر بهزاد قربانی، مدیر مرکز فوق تخصصی ابن سینا، معتقد است: بسیاری از افراد با مشکلات جنسی روبرو هستند و نمی‌دانند برای درمان و حل مشکلات خود باید به کجا مراجعه کنند. لازم است در زمینه آموزش جنسی اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گیرد.

وی در خصوص کلاس‌های قبل از ازدواج می‌گوید: آموزش‌هایی که قبل از ازدواج به زوجین داده می‌شود، بیشتر به روش‌های پیشگیری از بارداری می‌پردازد و معمولاً زوجین به شرکت در این کلاس‌ها علاقه‌ای نشان نمی‌دهند و آموزش‌های آن را مفید نمی‌دانند.

این دکترای تخصصی اعصاب و روان خاطرنشان می‌کند: لازم است آموزش‌های اولیه به زوجین داده شود و راجع به مسائل آمیزشی، نحوه مقاربت زوجین و اهمیت مسأله زناشویی آموزش‌های لازم داده شود، اما در شرایطی که هیچ مرکزی به صورت تخصصی به آموزش زوجین نمی‌پردازد، آنها اغلب مسائل جنسی و نحوه ارتباط با یکدیگر را از دیگران می‌آموزند که در اکثر مواقع هم اطلاعات مفید و درستی به آنها داده نمی‌شود. در نتیجه ما شاهد افزایش طلاق در جامعه هستیم.

 

* ضرورت شرکت در کلاس‌های قبل از ازدواج

اما دکتر حاجبی، رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت با دید مثبت‌تری به کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج  نگاه می‌کند. او معتقد است عدم آگاهی جوانان ریشه اصلی بسیاری از طلاق‌هاست و تنها راه آن آموزش و اطلاع‌رسانی وسیع در سطح جامعه است. وی تأکید دارد: کسانی که قصد ازدواج دارند، حتما باید در کلاس‌های قبل از ازدواج شرکت کنند. این کلاس‌ها به آنها کمک خواهد کرد ازدواجی موفق و حساب شده داشته باشند و علاوه بر آن، آگاهی‌های لازم در مورد زندگی مشترک به آنها داده خواهد شد.

 

* برای جلوگیری از طلاق باید کلاس‌های قبل از ازدواج اجباری داشته باشیم

دکتر سید کاظم فروتن، اورولوژیست و مسئول کلینیک سلامت جنسی خانواده دانشگاه علوم پزشکی شاهد نیز می‌گوید: امروزه سال به سال در جامعه آمار طلاق رو به افزایش است؛ در حال حاضر از هر هفت ازدواج در کشور یکی به طلاق رسمی منجر می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج اجباری و الزامی داشته باشیم و برای رسیدن به آن هدف راه‌ها را تبیین کنیم و برنامه‌ریزی کنیم و کل کشور را تحت پوشش قرار دهیم. باید به جایی برسیم که دختر و پسر برای ازدواج مجبور باشند تاییدیه نظر مشاور را داشته باشند و ارائه دهند.

 

* کلاس‌های قبل از ازدواج پختگی لازم را ندارد

دکتر محسنی‌بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در خصوص کلاس‌های قبل از ازدواج می‌گوید: کلاس های قبل از ازدواج در حال حاضر در کشور ما بیشتر حالت نمادین دارد و خیلی کاربردی نیست.

دکتر محسنی‌بندپی با بیان اینکه دادن آگاهی به جوانان باید به صورت مداوم باشد، می گوید: این آموزش‌‌ها باید به گونه‌ای باشد که سبب تغییر رفتار در جوانان شود. وی تاکید دارد: کلاس‌های قبل از ازدواج باید به صورت علمی و کارشناسی باشد، اما در حال حاضر این مشاوره‌ها پختگی لازم را ندارد.

 

* افزایش آگاهی جوانان باید با فرهنگ‌سازی گسترده همراه باشد

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه آموزش شیوه صحیح زندگی به جوانان با یک تا دو جلسه امکان‌پذیر نیست، می‌گوید: برای افزایش آگاهی جوانان باید فرهنگ‌سازی به صورت گسترده در جامعه انجام شود؛ به گونه‌ای که تغییر رفتار در جوانان نهادینه شود.

وی علل مختلفی را برای افزایش آمار طلاق می‌شمارد و بیان می‌کند: یکی از دلایل طلاق، نداشتن آگاهی و نبود آموزش‌های کافی است. با بالا بردن کیفیت خدمات مشاوره و آموزش مداوم به جوانان می‌توان آگاهی جوانان را تا حد قابل توجهی بالا برد.

 

* مداخله برای افزایش دانش و مهارت جنسی زوجین باید با نیازسنجی همراه باشد

دکتر سید علی آذین، مسئول کلینیک سلامت جنسی مرکز فوق تخصصی ابن سینا نیز در گفتگو با خبرنگار دخت ایران به مزایا و کاستی‌های کلاس های مشاوره قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج که در حال حاضر ارائه می‌شوند با منطق و توجیه کاملاً قابل قبولی شکل گرفته‌اند. در خلاء آموزشی فعلی در خصوص مهارت‌های زندگی و سلامت جنسی، چنین مداخلاتی بالقوه می‌توانند بسیار قابل دفاع باشند؛ اما مشکلی که گاه در طراحی و اجرای برخی مداخلات حوزه سلامت به چشم می‌خورد آن است که مراحل  کار به خوبی و به شکل کامل طی نمی‌شوند.

وی افزود: مداخله برای افزایش دانش و مهارت‌های جنسی زوجین باید قاعدتاً با نیازسنجی همراه باشد و محتوای آموزشی و راهبردهای آموزشی براساس نتایج نیازسنجی تعیین شوند. پس از طراحی مداخله اغلب نیاز به اجرای مقدماتی یا مطالعه راهنما (پایلوت) وجود دارد و بالاخره اگر برنامه از این مرحله نیز موفق عبور کرد، در مورد اجرای گسترده‌تر برنامه تصمیم‌گیری می‌شود. به علاوه در تمام مدت اجرای برنامه، پایش استانداردها یک اصل اساسی است. به زبان ساده باید مطمئن شویم آیا همان کاری که می‌خواستیم توسط همان افراد واجد شرایط به همان شیوه‌ای که بنا بوده و برای همان مخاطب مدنظر در حال اجرا است یا خیر؟ و بالاخره آن که لازم است پس از گذشت فاصله زمانی خاصی از اجرا، نتایج کار و میزان انطباق آنها با اهدافی که در نظر داشتیم، مورد ارزشیابی قرار گیرد.

 

* میزان کارایی کلاس‌های مشاوره قبل از ازدواج چندان مثبت نیست

این دکتر متخصص پزشکی اجتماعی در ادامه بیان کرد: در مورد این دوره‌های آموزشی به نظر من خلاءهای جدی در برخی از این مراحل وجود دارد. اگرچه اظهار نظر دقیق در این خصوص به شواهد پژوهشی نیاز دارد، ولی برداشت من و بسیاری از همکاران به واسطه بازخوردهایی که از مردم داده می‌شود، نسبت به کارایی این آموزش‌ها چندان مثبت نیست. بسیاری از زوج‌ها این برنامه‌ها را جدی نمی‌گیرند و به ویژه آقایان از شرکت مؤثر در آنها طفره می‌روند.

 

* ما در مقابل وقت و نیازهای برآورده نشده زوج‌های جوان مسئول هستیم

مسئول کلینیک سلامت جنسی مرکز فوق تخصصی ابن سینا در پایان گفت: اگرچه در بهره‌مندی مردم از خدمات سلامت، موضوع اجبار هم برای خود در مواردی یک استراتژی محسوب می‌شود، اما شاهد هستیم که اجباری بودن این آموزش‌ها بدون آن که به کیفیت و محتوای آنها پرداخته شود، ما را به هدف خود که ازدواج حساب شده و موفق‌تر، حفظ صمیمیت و تعهد زوجین و زندگی جنسی سالم‌تر است نمی‌رساند. به هرحال باید بپذیریم نفس وجود چنین برنامه‌هایی یک گام مثبت به جلو است. اما باید همه در برابر منابع مادی و معنوی که صرف این برنامه می‌شود و وقت و نیازهای برآورده نشده زوج‌های جوان احساس مسئولیت بیشتری داشته باشیم.

 

* ضرورت ایجاد کلینیک‌های سلامت خانواده

به راستی ما چقدر فضاهایی را برای مشورت گرفتن زن و شوهری که در ارضای غرایزشان مشکل دارند و در حل مشکلاتشان ناتوان هستند، آماده کردیم؟ چقدر از این مراکز در کشور ایجاد شده است؟ چقدر ما افرادی را برای رسیدگی به این مشکلات زناشویی تربیت کرده‌ایم؟ ما در کشور هر نوع رشته‌ای داریم جز همین رشته نیازهای عاطفی و جنسی زناشویی و رفتارهای ناشی از آن.

همانطور که دکتر سید کاظم فروتن، اورولوژیست و مسئول کلینیک سلامت جنسی خانواده دانشگاه علوم پزشکی شاهد می‌گوید، نه تنها زن و شوهرهای ما باید آموزش ببینند، بلکه باید مکان‌هایی به نام کلینیک‌های سلامت خانواده وجود داشته باشد تا مشکلات جسمی، جنسی و سلامت روان افراد مورد بررسی قرار گیرد. باید در هر استانی یک کلینیک سلامت خانواده وجود داشته باشد، تا بتوانیم معضل مشکلات زناشویی را برطرف کنیم. این کلینیک‌ها باید راه‌اندازی شود و افرادی امین، متعهد و عالم برای خدمت به خانواده‌ها آموزش داده شوند. اگر این گونه شود زندگی‌های ما کمتر دچار مشکل می‌شود و اگر مشکلی ایجاد شد می‌دانیم به کجا مراجعه کنیم.

سه شنبه 23/7/1392 - 12:56
اخبار

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در بیانیه‌ای به منظور ارائه توضیحات در رابطه با مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران خطاب به روحانی، اعلام کرد: حضور شما در نخستین سال از دوره 4ساله خدمتتان در دانشگاه تهران، ان‌شاءلله نویدبخش آینده‌ای روشن برای ارتباط سازنده دولت با دانشگاه و دانشگاهیان خواهد بود.

این دانشجویان ادامه دادند: با درخواست‌های متعدد انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و سایر مجموعه‌های دانشجویی مبنی بر درخواست از رئیس جمهور برای شنیدن مطالبات دانشجویان، -گرچه به گونه‌ای ناقص و سیاست زده- اما این اتفاق افتاد که سبب شد بخشی از درخواست‌های دانشجویان به صورت رودر رو خدمت ریاست جمهوری مطرح و پاسخ‌های آن‌ها شنیده شود.

در این بیانیه با اشاره به دلخوری و اعتراض دانشجویان نسبت به برنامه سخنرانی رئیس جمهور آمده است: نوع حضور رئیس جمهور سبب دلخوری دانشجویان شده است که در ظاهر علت این امر، عدم درک صحیح علت حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران بوده است. در این بیانیه خطاب به روحانی آمده است: مگر هدف شما از حضور در دانشگاه تهران به صدا درآوردن زنگ شروع سال تحصیلی در دانشگاه‌ها نبود؟! مخاطب اصلی این برنامه چه گروهی از دانشگاهیان بودند؟! آیا جز این است که آمده بودید تا زنگ آغاز به تحصیل دانشجویان را به صدا درآورید؟! حال سوال دانشجویان از شما و وزارت علوم این است که در جلسه روز گذشته چه سهمی از حضار یا بهتر بگوییم مدعوین، دانشجویان بودند؟!

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران خطاب به رئیس جمهور اضافه کردند: سوال این است که چرا حتی نمایندگان مجلس نیز که نیت حضور شما در دانشگاه هیچ ربطی به حوزه مسئولیت آنها نداشت، در برنامه حضور داشتند ولی امکان حضور آزاد از دانشجویان سلب شده بود؟! شاید پاسخ پرسش آخر در تلاش سرپرست وزارت علوم برای جلب نظر و رای نمایندگان مجلس در روزهای آتی حکایت دارد وگرنه حضور نمایندگان مجلس در زنگ آغاز سال تحصیلی دانشجویان چه دلیلی جز تلاش برای کسب رای آن‌ها در روزهای آینده برای وزیر پیشنهادی علوم بوده است؟

این بیانیه ادامه می‌دهد: آقای روحانی شما با شعار «من سرهنگ نیستم،من پادگانی نیستم و من حقوقدان هستم» موفق به کسب رای ملت شدید، اما این شعار با فضایی که توسط تیم حراست جنابعالی بر دانشگاه تهران حاکم شد کاملا در تناقض است!  فضای روز گذشته دانشگاه تهران به تنها چیزی که شبیه نبود فضای آزاد دانشگاهی بود و بیشتر شبیه یکی از مراکز امنیتی – نظامی بود تا مکانی برای گفتگو و ابراز آزادانه عقاید!

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران خطاب به روحانی بیان داشتند: شاید ما دانشجویان بد عادت شده‌ایم و شاید هم نادرست فکر میکنیم که انتظار داریم مسئولان به هنگام حضور در دانشگاه‌ها و سایر مراکز علمی از میان دانشجویان عبور کنند و به محل سخنرانی خود بروند، اما متاسفانه دیروز خودروی حامل ریاست جمهوری از درب پشتی سالن آمد و از همانجا هم خارج شد تا با دانشجویان روبرو نشود!

در این بیانیه سخنرانی نمایندگان دانشجویان به عنوان یکی از از اصلی‌ترین حواشی برنامه مطرح شده و خطاب به روحانی آمده است: دانشگاه تهران  4 تشکل سیاسی-صنفی رسمی و شناسنامه‌دار دارد که سلایق متنوع دانشجویان را نمایندگی می‌کنند اما پرسش اساسی این است که چرا تنها به 2 تشکل اجازه صحبت داده شد؟! مگر نه این است که شما حتی در برنامه سخنرانی دیروزتان از «بیان آزادانه عقاید در دانشگاه» سخن گفتید، پس چرا به نمایندگان سایر تشکل‌ها اجازه صحبت داده نشد؟ شاید محفل خاصی  در وزارت علوم دوست نداشت اثبات شود که تشکل‌های انقلابی با اقبال بیشتری در دانشگاه مواجه هستند و توانسته است با مشی اعتدال، تفکرات و سلایق مختلف را به خود جذب کنند! شاید آن‌ها دوست نداشتند وجود یک انجمنی با نام و مسلک اسلامی و مجاهد در مسیر انقلاب اسلامی بیش از پیش نمایان شود!

در این بیانیه انتقادی نیز از مسئولان دانشگاه تهران بیان شده و آمده است: انجمن اسلامی دانشجویان مستقل از مسئولان دانشگاه تهران، به ویژه ریاست دانشگاه، نیز این انتقاد را دارد که می‌بایست آن‌ها بعنوان کسانی که وظیفه حمایت و حراست از حقوق دانشجویان را داشتند، از این حق قانونی سایر تشکل ها دربرابر فشارهای خاص محفلی حراست می‌کردند.

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با بیان اینکه نسبت دانشجویان حاضر نیز همچنان برای همگان پر از ابهام است، اعلام کرد: براساس مستندات و شواهد موجود، تعداد دانشجویان منتسب به اصلاح طلبان رادیکال چیزی نزدیک به دوبرابر کل سهمیه‌های دانشجویان حاضر از 3 تشکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی بودند. طبق اظهار نظر مسئولان دانشگاه هیچ تفاوتی بین تعداد کارت‌های توزیعی از سوی دانشگاه بین تشکل‌های این دانشگاه وجود نداشت، حال این تعداد دانشجویان که بعضاً از سایر دانشگاه‌ها به دانشگاه تهران آمده بودن – که از قرار همگی کارت دعوت هم در اختیار داشتند - از سوی چه سازمان یا نهادی به این برنامه دعوت شده بودند؟! مسئولان برگزاری برنامه به ویژه وزارت علوم باید پاسخ روشنی در این خصوص به افکار عمومی ارائه دهند! 

این بیانیه در پایان اعلام کرده است: ما دانشجویان اعلام می‌داریم که بر اساس تکلیف شرعی خود، به وظایفمان که اصلاح دانشگاه و جامعه به وسیله نقد منصفانه ضعف‌ها و پیگیری مطالبات رهبری معظم انقلاب است ادامه خواهیم داد و اتفاقاً ناجوانمردی‌های رخ داده را هم سندی بر حقانیت عملکرد خود در این مسیر می‌دانیم.

سه شنبه 23/7/1392 - 12:49
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام معاونت فرهنگی اجتماعی این سازمان روز نهم ذی الحجه، روز عرفه از اعیاد عظیمه است اگرچه به اسم عید نامیده نشده است، روزى است كه حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر، رانده‎تر و خشمناك‎ترین اوقات را خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای بصیرت افزایی مردم و تقویت روحیه بندگی و ارتباط با خدا مراسم پرفیض دعای عرفه را امسال در بیش از 2 هزار امامزاده و بقعه متبرکه سراسر کشور که خود پایگاه امید، آرامش، نشاط معنوی و مناجات واقعی مومنین هستند، با همکاری هیات امنا بقاع، خدام و مومنین برگزار خواهد کرد.

بهره گیری از سخنرانی سخنرانان مذهبی و مدیحه سرایی هایی ولایی به منظور پربار تر کردن و تقویت روحیه معنوی جوانان و نوجوانان از مهمترین برنامه های پیش بینی شده در این روز در بقاع متبرکه و امامزادگان است و در بقاع متبرکه امامزادگان شاخص سراسر کشور، این مراسم پرفیض معنوی بصورت زنده و مستقیم از شبکه های استانی پخش خواهد ش

دوشنبه 22/7/1392 - 18:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته