• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 604
تعداد نظرات : 199
زمان آخرین مطلب : 5225روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

چشمه آبی در نزدیکی پیرانشهر. تابستان 88

   بزن باران

تصاویر "زهرا بیگدلی"

دوشنبه 25/8/1388 - 14:5
ادبی هنری
 

خورشید سامرا

او می آمد و با آمدنش همگان را غرق در شادی و سرور می نمود. انتظار دیدارش اضطراب لطیفی را بر همگان مستولی نموده بود. همگان خود را آماده خیر مقدم و خوش آمدگویی به آن بزرگوار می نمودند. آری این روزها خورشید هم نورانی تر از گذشته پرتو افکنی می نمود.

نسیم خنک آرام آرام در فضای شهر پر می کشید و مژده آمدن او را به همه ابلاغ می نمود. در این میان درختان نیز از نسیم کمک می گیرند و دستی بر شاخ و برگهای خویش می کشند.

هیاهوی عجیبی است صدای طپش قلبهای منتظران را می توان شنید. اما بالاخره آن انتظار سخت در روز هشتم ماه ربیع الثانی به پایان رسید و مولودی

عرشی پا به فضای فرش نهاد. او حاصل ازدواج امام هادی علیه السلام با بانویی پاکدامن به نام «سلیل» بود. خداوند نام این مولود آسمانی را «حسن» نهاده بود و او را حجت خویش خوانده بود.

از مشهورترین القاب وی می توان به «زکی» و «عسگری» اشاره نمود کنیه آن بزرگوار نیز «ابو محمد» است. امام حسن عسگری همچون نیاکانش

از همان دوران کودکی نشانه های امامت وولایت الهی بر چهره مبارکش نمایان بود و روز به روز نیز بر آن افزوده می گردید.

آرام آرام دوران کودکی و نوجوانی امام سپری می گردید و مردم روز به روز حیرتشان از جمال و هیبت این بزرگوار افزون می شد. او یازدهمین امام و پیشوا برای ما خاکیان بود تا ما را به سعادت و کمال رهنمون باشد. و این نشانه های عظیم را نیز ازپدران خویش به ارث برده بود.

- پیوند آسمانی کاروان به همراه اسیران جنگی با هیاهویی وصف ناپذیر از راه رسید. عده زیادی اطراف آن گرد آمدند و مشغول خرید کنیزهای مورد علاقه خویش گردیدند. در این میان نوه قیصر روم نیز که در میان اسرای جنگی قرار داده داشت در بین کنیزان مضطرب و نگران ایستاده بود. هر لحظه هیجانش بیشتر می شد چرا که امام هادی علیه السلام به او فرموده بود که منتظر باشد تا نماینده ما بیاید. بعد از مدتی «بشر بن سلمان» نماینده حضرت هادی علیه السلام آمد و نامه حضرت را به او نشان داد و مقداری پول به صاحب کنیز داد و نرجس خاتون دختر نوه قیصر روم را همراه خویش به خدمت حضرت هادی علیه السلام آورد.

آرام آرام هیجان آن بانوی بزرگوار افزون می شد و همواره در انتظار دیدن محبوب بسر می برد چرا که در خواب پس از آنکه توسط حضرت مریم مسلمان شده بود مژده ازدواج با امام حسن عسگری (علیه السلام) را نیز از حضرت فاطمه «سلام الله علیها» دریافت کرده بود. از این رو با زحمت فراوان توانسته بود خود را به همراه اسرای جنگی از روم به عراق برساند. به همین خاطر برای رسیدن آن زمان لحظه شماری می کرد.

سرانجام انتظار پر اضطراب به پایان رسید و میهمان بزرگوار به منزل امام هادی علیه السلام وارد شدند و پیوند مقدس الهی میان امام عسگری (ع) و حضرت نرجس برقرار شد.

امام هادی علیه السلام رو به نرجس خاتون نموده و فرمودند: «تو را به فرزندی نوید می دهم که تمام جهان را از مشرق تا مغرب به تصرف خویش درآورد و بر همه عالم فرمانروا گردد و جهان را سرشار از عدالت و فضیلت سازد بعد از آنکه جهان پر از ظلم و ستم شده باشد.»

امام حسن عسگری (علیه السلام) به همراه نرجس خاتون (سلام الله علیها) زندگی خویش را شروع نمودند و حامل پیوند این دو بزرگوار گوهر گرانبهایی گشت که تمامی انبیا و اوصیا تولد و ظهور او را چشم انتظار بوده و مردم را بدان بشارت داده بودند.

آری سرانجام در نیمه شعبان سال 255 هجری آن موعود روزگاران و آرام بخش انسان از حضرت نرجس خاتون (علیها السلام) دیده به جهان گشود و جهانیان را نورباران خویش نمود. این مولود بزرگوار هنگام شهادت پدر 5 سال بیشتر نداشت. از همان سنین خردسالی امامت خویش را آغاز نمود و به علت تهدیدی که از طرف حکومت می شد در پس پرده غیبت قرارگرفت بطوری که محل سکونت آن حضرت را کسی جز نایبان خاص و خواص و یاران نمی دانستند.

آن بزرگوار بعد از 63 سال غیبت صغری به امر الهی در پس پرده غیبت کبری قرار گرفت که مدت زمان آنرا جز خدا کسی نمی داند. در واقع می توان غیبت کبری را میدانگاه وسیع امتحان و آزمایش ما شیعیان یاد نمود.

امام حسن عسگری علیه السلام راه موفقیت در آزمون و امتحان غیبت امام عصر علیه السلام اینگونه معرفی می نمایند: «تنها بندگانی موفق خواهند بود که خویشتن را در مسیر اطاعت امام زمان (علیه السلام) قرار دهند. شب و روز چشم انتظار او بوده و برای تعجیل فرج و سلامتی آن بزرگوار دعا نمایند.»

همانگونه که خود آن حضرت می فرمایند: «برای فرج من بسیار دعا کنید که همانا فرج خودتان نیز در آن است.» در پایان ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام را به فرزند برومندش حضرت مهدی علیه السلام تبریک و تهنیت عرض می نماییم و امید واریم که خداوند عیدی ما را در این روز فرج مولا و سرورمان حضرت صاحب الزمان (علیه السلام) قرار دهد تا او بیاید و با آمدنش: جهان طعم شیرین عدل و داد را بچشد ریشه ظلم و جور را برکند فقر و بیچارگی را از میان بردارد و انتقام خاندان وحی را از دشمنانشان بازگیرد به امید آن روز.

داود درویشی

دوشنبه 25/8/1388 - 13:49
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

دریاچه ارومیه

سینه سرخ محل ثبت: آذربایجان غربی مجموعه تالابهای نقده - تالاب سولدوز
دوشنبه 25/8/1388 - 13:22
شعر و قطعات ادبی

شب نشینان خیال

 

 

با گل روی تو گلهای بهشتی خارند

من بر آنستم و آنان که اولوالابصارند

 

حور و غلمان و پری، آدم خاکی و ملک

به جمال تو کمالی به خدا گر دارند

 

... کافران از رخ مینوی تو در فردوسند

مؤمنان از خم گیسوی تو در زنارند

 

باید از فتنه چشم تو خبرداد به خلق

کین دو بدمست، هلاک دل صد هشیارند

 

مرکزت خال و خطت دایره ابرو پرگار

عالمی در خط از این دایره و پرگارند

 

آخری ای صبح امید از افق حسن برآ

شب نشینان خیالت همه پروین نارند

 

(مشتاق سمنانی)

دوشنبه 25/8/1388 - 10:14
شعر و قطعات ادبی

شب نشینان خیال

 

 

با گل روی تو گلهای بهشتی خارند

من بر آنستم و آنان که اولوالابصارند

 

حور و غلمان و پری، آدم خاکی و ملک

به جمال تو کمالی به خدا گر دارند

 

... کافران از رخ مینوی تو در فردوسند

مؤمنان از خم گیسوی تو در زنارند

 

باید از فتنه چشم تو خبرداد به خلق

کین دو بدمست، هلاک دل صد هشیارند

 

مرکزت خال و خطت دایره ابرو پرگار

عالمی در خط از این دایره و پرگارند

 

آخری ای صبح امید از افق حسن برآ

شب نشینان خیالت همه پروین نارند

 

(مشتاق سمنانی)

دوشنبه 25/8/1388 - 10:14
بیماری ها
ما ایرانیان چقدر شادیم؟

ماایرانیان چقدر شادیم؟ 

در روانشناسی شادی شاخصه‌های نشاط در جامعه به خود افراد و نوع نگرش آنها بازمی‌گردد.

 

مهدی قنبر : در روانشناسی شادی شاخصه‌های نشاط در جامعه به خود افراد و نوع نگرش آنها بازمی‌گردد. در میان این افراد آنهایی که باور‌های منطقی‌تر و بهتری دارند آدم‌های شادتری هستند. آنهایی که از قضاوت‌های مردم رها هستند بانشاط‌تر هستند و آنهایی که روابط سالمتر و پایدارتری با دیگران برقرار می‌کنند نیز افراد خوشحالتری هستند. برای شادی و نشاط بخش‌ها و نکات مختلفی وجود دارد که اگر یک جامعه آنها را به کارببندد و رعایت کند مردم و جامعه بانشاطی خواهد داشت. اما این ملاک و معیارهایی که برای رسیدن به یک جامعه بانشاط وجود دارد کدام هستند؟

 

محور زندگیمان بر پایه تأیید دیگران است

دکتر بدری‌سادات بهرامی، دکتر روانشناس در خصوص شاخصه‌های نشاط در جامعه ما در مقایسه با دیگر جوامع چنین می‌گوید: «برای رسیدن به نشاط باید چندین فاکتور در نظر گرفته شود. یکی از این فاکتور‌ها داشتن نگرش مثبت و واقع‌بینانه است. متأسفانه مردم ما به‌خاطر داشتن برخی باور‌های غلط قراری روابط با دیگران را در پرده ابهام قرار می‌دهند. در فرهنگ عامه مردم جامعه ما همواره حرف دیگران و اظهار نظر دیگران بر زندگی شخصی سایه افکنده است. از این رو هیچ‌گاه در باره احساساتمان سخنی به میان نمی‌آوریم. اگر احساسمان در مورد کسی منفی است و از کسی دلگیر هستیم به‌خاطر اینکه او از دست ما دلخور نشود از گفتن حرفمان خودداری می‌کنیم، چرا که در فرهنگ ما نگاه و تأیید مردم در روابط و زندگی‌هایمان بسیار مهم و مؤثر است. این مسائل باعث بروز حالتی می‌شود که نشاط را از انسان‌ها و جامعه و روابط اجتماعی می‌گیرد.»

وی ادامه می‌دهد: «اگر محور زندگی بر تأییدطلبی دیگران باشد و اینگونه عمل کنیم که همگان را از خودمان راضی نگه داریم و همگان برایمان هورا بکشند راه را به خطا رفته و نشاط را از زندگی خودمان و اطرافیانمان خواهیم گرفت. از سوی دیگر این امر هیچ‌گاه شدنی نیست، تلاش بیهوده‌ای انجام داده‌ایم و آسیب جدی به خود رسانده‌ایم.»

 

خودشیفتگی؛ عامل دورافتادگی از اهداف و از دست دادن نشاط

دکتر بهرامی دیگر شاخصه را توقع غیرواقع‌بینانه از خود دانسته و معتقد است: «یکی دیگر از وجوهی که برای رسیدن به نشاط لازم و ضروری به نظر می‌رسد نوعی کمالگرایی در فرهنگ عامه مردم جامعه ما دیده می‌شود. مردم ما فکر می‌کنند آنقدر تیزهوش  خوش‌فکر و کارآمد هستیم که با کمترین فعالیتی قادر هستیم تا به آرزوها و دستاوردهای بزرگی برسیم. اگر مردم جامعه خودمان را با جوامع دیگر مانند ژاپن و یا دیگر کشورهایی که فرهنگ درست کار دارند، مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که منظور سخن من چیست. بازده کارایی مفید در کشور ما از 8 ساعت نیم ساعت است. از سوی دیگر به‌شدت افراد جامعه ما خودشیفته‌ای هستند. به همین خاطر می‌اندیشیم با حداقل و کمترین کار آن هم نیم ساعت در روز می‌توانیم بالا‌ترین دستاورد را داشته باشیم. از آنجایی که در عمل آنگونه نمی‌شود افسرده می‌شویم و نشاطمان را از دست می‌دهیم. همه این مسائل نیز از آنجا ناشی می‌شود که غیرواقع‌بینانه از خودمان متوقع هستیم. این ذهنیت باعث می‌شود که در کارمان بهره‌وری خوبی نیز نداشته باشیم و در نهایت جدای از از دست دادن نشاط اجتماعی و عمومی دچار یک عقب‌ماندگی از مسیر زندگی و دور‌تر شدن از اهداف زندگیمان نیز خواهیم شد.»

 

مثبت‌اندیشی

«مثبت‌اندیشی» دیگر عامل مهم رسیدن به نشاط فردی و اجتماعی افراد است. دکتر بهرامی با بیان این شاخصه عنوان می‌دارد که این شاخصه در کشور ما وجود دارد. وی می‌گوید: «یکی دیگر از آیتم‌های نشاط مثبت‌اندیشی است. اینکه هیچ‌گاه بخش خالی لیوان را نبینیم. البته این حالت در مردم جامعه ما وجود دارد. زیرا مردم جامعه ما آدم‌های امیدواری هستند. نگرش مثبتی به زندگی دارند و سختی‌ها را نیز با امید پشت سر می‌گذارند و نسبت به آن سازگاری خوبی دارند. این خصوصیت منفی بین نبودن و بدخواه دیگری نبودن شامل مجموع آدم‌های جامعه ما می‌شود این سخن به آن معنا نیست که نوادر و استثناهایی وجود ندارد.»

 

سنتی غلط و افراطی به نام «کنترل هیجانات درونی»

«کنترل هیجانات درونی» دیگر اصل رسیدن به یک جامعه شاد و بانشاط است. دکتر بهرامی در این خصوص خاطرنشان می‌کند: «یکی از عوامل نشاط اهمیت به این اصل است که مردم در نشان دادن هیجاناتشان نیز آزاد عمل کنند. این هیجانات هم در شادی و هم در نشان دادن اندوه و غم باید یکسان صورت گیرد. اما در این خصوص به‌خاطر وجود حساسیت‌ها و نگرش‌های غلطی که به مرور زمان ایجاد شده مردم تلاش می‌کنند تا این هیجانات را کنترل کنند. امروزه کنترل این هیجانات در جامعه ما بیشتر از جوامع دیگر دنیا وجود دارد. مردم ما کمتر زمانی را برای خوشحال بودن و مغتنم شمردن لحضات خوش صرف می‌کنند. این حالت غلط را از کودکی به کودکانمان هم تلقین می‌کنیم. چندی پیش در اتاق فکر گروه کودک نیز عنوان داشتم زمانی که کودکان دوساله در خانواده‌های‌شان در کنار یکدیگر با شادی و نشاط در کنار یکدیگر بازی می‌کنند را در برنامه‌های کودک جدای از هم می‌نشانید. متأسفانه به‌خاطر فضاسازی‌های افراطی در فرهنگ و سنت‌هایمان هر آنچه به ذات شیرین و نشاط‌آور است را تلخ و سرد و بی‌روح کرده‌ایم. شایان ذکر است که اعتقادات و باور‌های دینی ما عامل سردی و رخت بربستن شادی‌ها نیستند بلکه این سنت‌های غلطی هستند که بر باورهای دینی سایه افکنده‌اند. در کل باید گفت آن چیزهایی که نشاط اجتماعی را به همراه می‌آورد داشتن نگرش مثبت، واقع‌بینی و نداشتن کمال‌گرایی و خودشیفتگی و شناسایی و حذف باور‌های غلط فرهنگی و اجتماعی با مواردی که ذکر شد مردمان ما مردمان بانشاطی نیستند. از این روست که به‌خاطر آنکه سعی می‌کنیم هیجاناتمان را کنترل کنیم در مواردی شاهد تظاهراتی دور از ذهن و افراطی از هیجاناتی مانند شادی و غم هستیم.»

وی ادامه می‌دهد: «باید بپذیریم که هر هیجانی در جای خودش مغتنم و ارزشمند است. ابراز محبت کردن هیجانی است که نباید سد آن شد. همین کنترل‌ها باعث می‌شود که زن و شوهری، پسر و پدر و دیگر اعضای خانواده نتوانند محبت نسبت به یکدیگر را ابراز کنند. در فرهنگ ما دوست داشتن و ابراز آن آموزش داده نمی‌شود.»

 

جوانان امروز جامعه، تنهایی را حس می‌کنند

 دکتر بهرامی در پاسخ به این سؤال که «با وجود این احوال علت اینکه در جوامع دیگر بیش از جامعه ما آمار خودکشی و تنهایی و افسردی بالاست، اما می‌توان آنها را جوامع بانشاطی دانست؟» عنوان می‌دارد: «البته هیچ‌گاه در جامعه ما آمار دقیقی از خودکشی و بیماری‌های روحی و روانی داده نمی‌شود. اما از آنجایی که مردم جامعه ما اهل حمایت از یکدیگر هستند و تلاش می‌کنند تا گروهی مشکل یکدیگر را حل کنند از این رو آدم‌هایی که در جامعه ما زندگی می‌کنند کمتر احساس تنهایی می‌کنند. اما در دیگر جوامع آدم‌ها به معنای کامل کلمه تنها هستند. آنها به‌خاطر همین رنج تنهایی افسرده می‌شوند. روحیه همدردی در جامعه ایرانی از آموزه‌های دینی منشأ می‌گیرد. زیرا در دین ما سفارش به باهم بودن و جویا بودن از حال همسایه شده است. یکی از عوامل افسردگی عامل تنهایی است که در کشور ما نیز وجود دارد.»

 دکتر بهرامی در خاتمه متذکر می‌شود: «این نکته را نیز باید متذکر شد که جوانان امروز جامعه ما دیگر مانند نسل پیشین نیستند زیرا آنها به‌شدت دچار تنهایی هستند. جوانان امروز از نبود عاطفه رنج می‌برند. از این رو امیدوارم که نسل آینده جامعه ما به سرانجامی مانند جوامع دیگر که به آن اشاره کردید، نشوند. البته جوامع دیگرهم برخی از آیتم‌ها و بخش‌های نشاط را ندارند اما بیشترین بخش‌ها و دلایل وجود نشاط را دارند. از این رو می‌توان گفت که آنها جوامع بانشاط‌تری هستند.»

منبع : خبر آن لاین
يکشنبه 24/8/1388 - 19:32
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

منبع : خبر آن لاین

يکشنبه 24/8/1388 - 19:16
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

منبع : خبر آن لاین

يکشنبه 24/8/1388 - 14:12
شعر و قطعات ادبی
 

برو بباغ و به گل‌ها سلام ما برسان

 

 

برو بباغ و به گل‌ها سلام ما برسان

به نسترن! به شقایق پیام ما برسان

 

به سروها، به سمن‌ها، به یاس‌های سپید

درود و تهنیت و احترام ما برسان

 

به ضیمران که زندچنگ در سلاسل بید

اطاعت و ادب و التزام ما برسان

 

به هرکجا شنوا گوش التفاتی بود

به وجه خیر و سلامت کلام ما برسان

 

به خوشه‌های اقاقی، به شاخه‌های تمشک

به اعتبار سخن،‌اهتمام ما برسان

 

بگو به دختر باران برقص بر در و دشت

نمی به کام «بهار صیام» ما برسان

 

بگو به ابر محبت، طراوش شعفی

از آن سحاب مودت به کام ما برسان

 

ببار بر سر باغ و گشای «ستر ربیع»

به حد لذت درکش مقام ما برسان

 

زلال آب روان را بچشمه سار بگو

نمی ز کوثر عرفان به جام ما برسان

 

بخوان بگوش جلودار تا رود به وفاق

به سالک سفر «دل» زمام ما برسان

 

اسیر سلطه خاریم و شب، خدای طرب

به صبح سلطنت «گل» دوام ما برسان

 

بیا و تشنگی ما «خمار مردم» را!

به گوش «ساقی غایب» امام ما برسان

 

ببین که «خون شقایق» گرفته دامن دشت

به «نور دیده نرگس» سلام ما برسان

 

يکشنبه 24/8/1388 - 14:7
شعر و قطعات ادبی
 

از نیام غیبتت بیرون درآ

 

 

ای به دستت تیغ تیز ذوالفقار

سبز پوش سرزمین انتظار

 

وارث محراب و خون صبحگاه

انعکاس ناله های قعر چاه

 

وارث دروازه های نیم سوز

گریه های صبح و شام و نیم روز

 

وارث خون دل و تابوت و تیر

کیسه های نان و رطب را باز گیر

 

زخم دار نیم روز کزبلا

نوحه خوان غربت خون خدا

 

وارث مشک و فرات و دستها

ره گشای راه در بن بستها

 

وارث تشت طلا و چوب و لب

صوت قرآن و تنور و نیمه شب

 

با غل و زنجیر و زندان آشنا

هم قفس در بند با موسی الرضا (ع)

 

آشنای قبرهای بی نشان

هم نوا با گریه های مادران

 

کی ز ماذن می رسد فریاد تو

وای بر ما گر نباشد یاد تو

 

وای بر ما خستگان بی شکیب

گر نی جوشیم با «امن یجیب »

 

وای بر ما رهروان نیمه راه

گر نمی آید ز سینه سوز و آه

 

باقی حق در زمین و آسمان

آیه های لن ترانی را مخوان

 

بی لهیب سینه هامان طور نیست

شاممان را تا طلوعت نور نیست

 

بی فروغت روزهامان تیره ماند

چشمها بر آستانت خیره ماند

 

زخمهای شیعیان سر باز کرد

غربتی دیرینه را آغاز کرد

 

عشق را آغاز و انجامی نماند

از مسلمانی بجز نامی نماند

 

در غروب روشناییها مانده ایم

از رواق سامرا جا مانده ایم

 

قلب ما در سینه پرپر می زند

نیمه شبها حلقه بر در می زند

 

ما و دستی کوته و دامان تو

جان بکف آماده فرمان تو

 

با حسین از کربلا آغاز کن

عقده های شیعیان را باز کن

 

چشمها را رخصت پرواز ده

بار دیگر عشق را آواز ده

 

تیغ قهر و انتقام کبریا

از نیام غیبتت بیرون درآ

 

بعد عمری انتظار و انتظار

در بقیع سینه هامان پا گذار

يکشنبه 24/8/1388 - 13:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته