• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3779روز قبل
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: مادر شهید 17 ساله می‌گوید: یکبار 5 نفر از منافقین پسرم را محاصره کرده بودند که بعد از سینه‌خیز رفتن در مسافت طولانی در زمینی که پر از خار بود، خودش را به نزدیکی‌شان ‌رساند، با انداختن یک نارنجک آنها کشته و زخمی کرد.

خبرگزاری فارس: روایت یک مادر از کشته شدن ضدانقلاب توسط فرزندش

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، بارها از کنار آدم‌های بزرگی عبور می‌کنیم که نمی‌شناسیم‌شان، اگر چه بارها آنها را دیده‌ایم؛ این بار هم صحبت مادر شهیدی می‌شویم که دلی به وسعت دریا دارد، اگر چه روزگار بارها این دل را سنگباران کرده اما این سنگ‌ها تأثیری در این همه بزرگی نداشته است.

این مادر، مادر شهید «عیسی فلاحی» از شهدای مبارزه با ضدانقلاب و دموکرات‌ها در شمال غرب کشور است، او به سال 1346 در روستای دورباش از توابع شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی در یک خانواده کشاورز و مذهبی به دنیا آمد.

عیسی در روستای دورباش به مدرسه رفت و تا اول راهنمایی تحصیل کرد، با پیروزی انقلاب و آغاز درگیری ضدانقلاب و دموکرات با مردم منطقه و نیروهای انقلابی شمال غرب کشور، عیسایی که 13 ـ 14 ساله بود، عازم میدان نبرد شد و سرانجام پس از 4 سال مقاومت در یازدهم دی ماه 1363 به شهادت رسید.

مادر شهید عیسی فلاحی

عصمت فرجی مادر شهید «عیسی فلاحی» با زبان شیرین آذری می‌گوید: خداوند عیسی را بعد از 3 فرزند به من بخشید؛ خلیل و جلیل که قبل از او به دنیا آمده بودند، در کودکی بر اثر بیماری فوت شدند؛ محترم فرزند سومم بود که تازه راه افتاده بود، من هم مشغول کار بودم، او رفت و افتاد در تنور؛ با دیدن این صحنه از شدت ترس، نعمت شیر دادن به بچه‌هایم را از دست دادم؛ بعد هم عیسی به دنیا آمد و او را با شیر گاو و گوسفند بزرگ کردم.

وی ادامه می‌دهد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دستور امام برای تشکیل بسیج میلیونی، انقلابیون در کوچه‌ها پشت بلندگو می‌گفتند: «امام را یاری کنید»، عیسی آمد و گفت: «رضایت بدهید تا به بسیج بروم» من و پدرش راضی نبودیم، قبول نمی‌کردیم.

عیسی با دیدن این مخالفت ما، گفت: «شما من را می‌خواهید و من هم قرآن را می‌خواهم، من نروم دیگران هم به من نگاه می‌کنند و نمی‌روند، من می‌خواهم بروم، چه شما رضایت بدهید و چه ندهید، می‌خواهم خونم در راه قرآن ریخته شود»؛

ما رضایت ندادیم، خودش فرم پر کرد و داد به یکی از پاسداران رضایتنامه را امضا کرد.

مادر شهید فلاحی می‌گوید: عیسی داوطلبانه رفت، خدا به او نظر کرده بود در طول 4 ـ 5 سال پسر نوجوان من، پهلوان شده بود؛ هدف او فقط برای حفظ نظام، دفاع از اسلام و قرآن بود، اصلاً هم از کوتاهی نمی‌کرد؛ پسرم در قبال انقلاب و نوامیس مردم احساس مسئولیت می‌کرد، خیلی شجاع و فداکار بود؛ در تمام لحظه‌های حساس و پرخطر که ضد انقلاب نفوذ داشت، پیشقدم می‌شد و مقاومت می‌کرد؛ حسن خلق او در بین دوستانش به نحوی بود که او را معلم اخلاق می‌دانستند.

وی بیان می‌دارد: یکبار عیسی با بدن زخمی به مرخصی آمده بود؛ مادربزرگش از او پرسید: «عیسی‌جان! چه بلایی سرت آوردند» پسرم در حالی که شلوارش را بالا زده بود و پای پر از خارش را که دور هر کدام ورم کرده بوده را نشان می‌داد، گفت: «5 نفر از منافقین و ضد انقلاب محاصره‌ام کرده بودند که بعد از سینه‌خیز رفتن در مسافت طولانی در زمینی که پر از خار بود، خودم را به نزدیکی‌شان رساندم، با انداختن یک نارنجک 3 نفرشان کشته و 2 نفر زخمی شده و من از مهلکه به در شدم».

فرجی اضافه می‌کند: یکبار هم عیسی از مرخصی به خانه آمد، لباس کردی به تن داشت؛ در آن زمستان سخت، چفیه‌ دور گردنش یخ زده بود؛ لباسش را کنار تنور گذاشتم تا یخ آن آب شود؛ صبح فردا دیدم کنار تنور خونی است؛ دلم به شور افتاد؛ به سراغ عیسی رفتم و ماجرا را پرسیدم؛ او گفت: «دموکرات یکی دوستانم را به شهادت رسانده بود و خون او به لباس من هم پاشید».

یک بار دیگر عیسی برای مرخصی به منزل خاله‌اش در تکاب رفت؛ خواهرم تعریف می‌کرد: «از بس عیسی پاهایش را از پوتین در نیاورده بود، پاهایش به شدت ورم کرده بود؛ وقتی می‌خواست جوراب‌هایش را در بیاورد، دیدم که به خاطر ترکیدن تأول‌هایی که در لابلای انگشتانش زده بود، جورابش هم پوسیده است؛ حتی پوست پای عیسی کنده می‌شد».

قبل از شهادت عیسی، تازه به او لباس پاسداری داده بودند؛ لباس‌هایش را ‌شستم، ‌اتو نداشتیم، گفت: «لباس را خیلی نچلان چون چروک می‌شود»؛ همان لباس‌ها روی طناب مانده بود و عیسی هیچ وقت نیامد.

شهید عیسی فلاحی

 

این مادر شهید در بیان نحوه شهادت نوجوان پهلوانش می‌گوید: عیسی هنوز 18 ساله نشده بود، 15 روز مانده بود که زمان خدمت سربازی‌‌اش برسد اما در گروه ضربت بود، همیشه جلوتر از همه حرکت می‌کرد، تیربار به همراهش بود، او در دی ماه و آن هوای سرد منطقه، برای سرکوب دموکرات‌ها در روستای «تَرمَکچی» در اطراف شهرستان «تکاب» مأموریت داشت؛ دوستانش هم در آنجا بودند؛ یکی از ملعون‌ها در داخل منزل یک زن روستایی مخفی شده بود، آن زن هم با دموکرات‌ها همراهی کرد؛ عیسی به آن زن گفت: «اجازه بدهید منزلتان را ببینیم اینجا مخفی نشده باشند» وقتی پسرم وارد حیاط شد، دموکرات‌ها یک گلوله به سمت راست و یک گلوله هم به سمت چپ پسرم زدند، او از بالای پله‌ها به زمین افتاد؛ قلبش سالم بود، دموکرات‌ها می‌خواستند اسلحه‌اش را باز کنند اما سعی می‌‌کرد، بلند شود، اما با اسلحه به دهانش ‌زدند و دندان‌هایش شکست؛ البته من پیکرش را ندیدم، همرزمانش می‌گفتند.

«اسد سلطانی» یکی از دوستان پسرم بود که او پیکر عیسی را روی دوشش گذاشته و به عقب برگردانده بود؛ وقتی می‌خواست پیکر عیسی را تحویل بدهد، تمام لباس‌هایش آغشته به خون پسرم شده بود.

همان روز که عیسی به شهادت رسید، من در تهران مهمان یکی از اقوام بودم و 2 روز بعد خبر شهادت عیسی را به من دادند؛ پسرم این گونه به انقلاب خدمت کرد.

وی ادامه می‌دهد: وقتی خبر دادند که عیسی به شهادت رسیده است، پدرش از غصه مریض شد، یک سال درد کشید، عمل جراحی کرد، آن موقع 100 رأس گوسفند داشتم، همه آن را برای دوا و دکتر پدر عیسی خرج کردیم، اما بعد از مدتی به رحمت خدا رفت.

دختر کوچکترم «زینب» 2 ساله بود که پدرش به رحمت خدا رفت؛ من ماندم و 5 بچه قد و نیم قد؛ آن موقع که داشتم دست همه را می‌گرفتم؛ بعد از مدتی دستم خالی شد؛ یک وقت‌هایی که پول نداشتیم تا نان بخریم، گوش می‌کردم تا ببینم نان خشکی صدا می‌زند تا نان خشک را بفروشم و بروم 5 تا نان برای بچه‌هایم بخرم.

در آن ایام شهرستان تکاب خیلی شهید و جانباز داد؛ «رجب معزز» پسر خاله‌ام بود که 5 فرزند داشت؛ در ابتدا انگشتانش را در جنگ با دموکرات از دست داد و 2 ماه بعد به شهادت رسید؛ «محمد بهاری» نوه خاله‌ام بود، او بعد از تشییع پیکر پسرم رفت و دیگر برنگشت؛ مادرش 4 بار قلبش را عمل کرده است.

الان هم من از هشت پسری که به دنیا آوردم، 3 پسر دارم که راه برادر شهیدشان را ادامه می‌دهند.

گفت‌وگو از عالم ملکی

يکشنبه 4/1/1392 - 12:21
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: این‌جا، طلائیه است؛ قطعه‌ای از آسمان که خدا به اهلِ زمین هدیه کرده تا خودشان را در آن پیدا کنند.

خبرگزاری فارس: اینجا اشک ها مهمان خاک می شوند

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، چند تانک سوخته آرام گرفته‌اند وسطِ دشتی که سراسرش را آب گرفته. کنارشان پرچم‌های سرخی استوار ایستاده‌اند و باد لحظه‌ای آرام‌شان نمی‌گذارد. گویی آرامش به این مخلوقِ زیبای دلِ آدمی نیامده.

 

 

این پرچمِ سرخ، توی این دشتِ سرتاسر خاک، بین این همه آب، کنارِ غولِ آهنیِ سوخته‌ای به پا خواسته و دارد به آن دهن‌کجی می‌کند. تانک‌ سوخته‌ای که هر روز ذرّه‌ای از بدنه‌اش در شرجیِ خوزستان فرو می‌ریزد، نمادی است از شهرزدگیِ آدم‌های عصرِ دود و تکنولوژی و پرچم‌های سرخ، نمادی هستند از آن‌هایی که سال‌هاست گوشت و پوست بدن‌شان با خاک‌ِ نمکینِ جنوب عجین شده و حالا بعد از  سال‌ها، هر دلِ سرگشته‌ای را به سوی خود می‌کشند و این به‌ترین دلیل است برای این که شهدا زنده‌گانی هستند که حیاتِ جامعه هم از حیات آن‌هاست. درست مثل همین پرچم‌ها، که جسورانه دارند توی این دست هم‌طریقِ باد می‌شوند و زائرها را تشویق می‌کنند برای رسیدن به طلائیه.

 

 

از دور که نگاه کنی، تمامِ طلائیه را در برقِ گنبد مطلّایی می‌بینی در دلِ سوخته‌ی دشتی گسترده، که پرچم‌های سرخ احاطه‌اش کرده‌اند و تو سرگشته‌ای هستی در این دشتِ آرام، که تمام خستگی‌هایت را آورده‌ای تا در کنجِ تنهایی‌هایت، تا در کنارِ یک پرچمِ مواج با شهدای طلائیه واگویه کنی.

پهن‌دشتِ کرامتی است این‌جا، که خلیدنِ سنگ‌ریزه‌ای در زیرِ پاهای عریانِ زائرانش را بهانه کرده تا آرام قدم بردارند و چشم بدوزند به خاک و اشک‌های‌شان را مهمانِ خاک کنند. این‌جا فقط کافی‌ است دلت را مثل پرچم‌های سرخ به دستِ باد بسپاری تا به قدرِ یک عمر، آرامش بریزند توی وجودت و تو را راهیِ شهرت کنند.

 

 

این‌جا، طلائیه است؛ قطعه‌ای از آسمان که خدا به اهلِ زمین هدیه کرده تا خودشان را در آن پیدا کنند؛ درست مثلِ پرچم‌های سرخی که این روزها در طلائیه، در کشاکش بادهای تندی که از روی رمل‌های محملِ ابدان شهدای غریب‌مان می‌وزند، جان گرفته‌اند و دلِ زائرها را با خودشان به آسمان می‌برند. این‌جا طلائیه است؛ سرزمینِ خاک‌های آرام، بادهای وزان و پرچم‌های سرخِ آسمانی...

يکشنبه 4/1/1392 - 12:20
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: حمید داوودآبادی در مطلبی نوشت: به نظر بنده پاریاب سردار نبود! چون سردار که غریبانه و مظلوم، در قرچک ورامین جان نمی‌دهد.

خبرگزاری فارس: آیا فرمانده گردان شهادت سردار بود

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، هفته گذشته خبری مبنی بر شهادت احمد پاریاب(فرمانده گردان شهادت لشکر 27 محمدرسول الله(ص)) در رسانه‌ها منتشر شد. خبری که داغ دل رزمندگان تهرانی را تازه کرد. شاید به همین دلیل هم باشد که حمید داوودآبادی مطلبی را تحت عنوان «چرا از شهید احمد پاریاب نمی‌نویسم؟!» در وبلاگ خود منتشر نموده است که از تظرتان می گذرد:

 

زمستان 1363 پادگان دوکوهه/ شهید احمد پاریاب - حمید داودآبادی – عباس طالبی (معاون پاریاب)

 

برخی دوستان گیر داده اند که چرا در وبلاگم از شهید احمد پاریاب نمی نویسم؟

اولا به نظر بنده پاریاب سردار نبود!

بله سردار نبود.

چون سردار که غریبانه و مظلوم، در قرچک ورامین جان نمی دهد که بعد گذشت چهار روز، اهالی محل از بوی ... متوجه شوند، در را بشکنند و با بدن باد کرده و سیاه شده او روبه رو شوند!

این را به خاطر این می گویم که بسیاری از همرزمان و دوستان قدیمی پاریاب، این روزها برای خود کسی شده اند! یا نماینده مجلس، رئیس فلان قطب اقتصادی یا ...

این از سردار بودن یا نبودن پاریاب.

 

زمستان 1391 – حسینیه گودال قتلگاه مراسم ختم /حمید داودآبادی – احمد پاریاب که دیگر نیست – عباس طالبی

 

دوم این که، من بجز چند روز کوتاه در گردان شهادت و گردان حبیب، دیگر با پاریاب نبودم. بخصوص آن روزها که با چه دعوا و داستانی! پاریاب از لشکر 27 قهر کرد و رفت تیپ دیگر! که بماند.

سوم این که، بنده که در زمان جنگ عددی نبودم، بعد جنگ هم هیچ رفاقت آنچنانی و خودمانی با احمد پاریاب نداشتم که امروز آنچنان سنگ به سینه بکوبم که ...

الحمدلله پاریاب بعد جنگ و بخصوص بعد مرگش، آن قدر دوست و رفیق و همرزم داشت و دارد که دیگر ما جزو قاذوراتیم!

از آقایان "هاشمی رفسنجانی" بگیر تا "موسوی اردبیلی" که پاریاب به عنوان سرتیم حفاظت آنان، جان خویش را بر کف نهاده بود، تا این پایین پایین ها!

همه و همه حق دوستی و رفاقت را بعد مرگش به خوبی ادا کردند! حالا قبل مرگ و زمان حیاتش بماند آن دنیا که مو را از ماست می کشند!

این که پاریاب که بود، در جنگ چه کرد، بعد جنگ چگونه زیست و هزینه سنگین داروهای شیمیایی و درمانش را چگونه و چه کسانی فراهم کردند، بماند تا دوستان نزدیک و یاران غار او برایتان بگویند.

فقط:

وای به روزی که خداوند غفار و ستار، از شدت اعمال زشت ما، پرده ها کنار نهد و ...

آن روز است که در پیشگاه عدل الهی، دوستان واقعی و ... معلوم و شرمسار خواهند شد.

فقط ای کاش احمد پاریاب به عنوان یک شهروند زیر خط فقر، نزد دوستان، همرزمان و یاران دیروز و امروزش حق حیات داشت!

همین.

يکشنبه 4/1/1392 - 12:16
اخبار
خبرگزاری فارس: خطیب امروز نماز جمعه تهران در سخنانی بر ضرورت عدم هرگونه حمایت روسای قوا از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد.
خبرگزاری فارس: روسای قوا حق حمایت از هیچ کاندیدایی را ندارند/برگزاری جشن‌های نوروزی از بیت‌المال چه دلیل دارد؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس آیت‌الله سید‌احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران در خطبه دوم با اشاره به موافقت اسلام با شادی و اصل آن گفت: شادی به معنای شکستن مرزهای الهی نیست. شاد بودن در حریم ذات مقدس ربوی پسندیده است اما آنها که به بهانه شادی حریم خدا را می‌شکنند اشتباه می‌کنند و این شادی منجر به تلخ کامی خواهد شد. ان کس که از یاد خدا غافل شود در زندگی مرتب با بن‌بست روبرو خواهد شد و در قیامت نیز نابینا محشور خواهد شد.

وی با اشاره به فرا رسیدن سالگرد رحلت امین و فرزند گرامی حضرت امام (ره) افزود: گرامی می‌داریم یاد و خاطره امین و فرزند گرامی امام (ره) مرحوم آسید احمد خمینی که بهترین همراه برای امام بودند.

خطیب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: امروز دوم فروردین ماه سالگرد تهاجم رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه است که در این مدرسه جنایت کرده‌اند و به جان مرحوم آیت‌الله العظمی گلپایگانی قصد جسارت داشتند که دوستان ایشان وی را از معرکه دور کردند. عمال رژیم پهلوی وحشیانه‌ترین رفتار را در مدرسه فیضیه داشته‌اند.

آیت الله خاتمی همچنین با اشاره به اینکه سوم فروردین ماه روز تاسیس حوزه علمیه توسط مرحوم آیت‌الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بود گفت: بیش از 90 سال از تاسیس این نهاد پربرکت می‌گذرد و سخن گزافه‌ای نیست که پیروزی انقلاب اسلامی مدیون تاسیس این حوزه بود.

وی افزود: امام (ره) به این نکته اشاره داشتند که اگر ایت‌الله حائری نیز به جای من بودند همین کار را انجام می‌دادند و تشکیل حوزه علمیه کمتر از تشکیل جمهوری اسلامی امروز نبود.

خطیب امروز نماز جمعه تهران همچنین به سالگرد ضرب و شتم عالم روحانی شیخ‌محمد تقی بافقی اشاره کرد و گفت: ایشان در حرم دیدند که زن‌های بی‌حجاب که خانواده رضاخان بودند حضور دارند و نسبت به این کار اعتراض و نهی از منکر کردند اما رضاخان به سرعت خود را از تهران به قم رساند و آن عالم بزرگوار را زیر لگد و فحش به جرم نهی از منکر گرفت.

آیت‌الله خاتمی همچنین به سالگرد لغو امتیاز فروش تنباکو به شرکت انگلیسی اشاره کرد و گفت: این قرارداد که توسط ناصر قاجار با این شرکت بسته شد نه تنها زمینه فلج کردن اقتصاد کشور را فراهم می‌کرد بلکه زمینه را برای تهاجم فرهنگی مهیا می‌کرد اما آن عالم بزرگوار یک خط فتوا داد که امروز استعمال تنباکو در حکم محاربه با امام زمان (عج) است و به این ترتیب تمام قلیان‌ها شکسته شد و ناصر قاجار مجبور شد تا آن امتیاز را لغو کند.

وی افزود: عزیزان من همه مناسبت‌ها نشان می‌دهد که روحانیت نهادی است که پاسدار دین و استقلال شماست و مورد اعتماد و امین مردم بوده و خواهد بود و خوشبختانه این نهاد هزار ساله به رغم تمام تخریب‌ها با قرار گرفتن در زیر چتر روحانیت اصیل و خدمتگزار همچنان محبوب مرجع سیاسی و معتمد مردم خواهد بود.

خطیب نماز جمعه امروز تهران همچنین با تشکر از خدمتگزاران نوروزی گفت: من در اینجا از همه این عزیزان تشکر می‌کنم و احساس می‌کنم اگر نام ببرم ممکن است کسانی از قلم بیفتند و ناراحتی به وجود بیاید از این رو از تمام آنان و خدمتگزارانی که تلاش می کنند نوروز مردم به خوبی سپری شود تشکر می‌کنم.

آیت‌الله خاتمی همچنین با تذکر به رانندگان برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و عدم راندن وسایل نقلیه در حالت خواب‌آلودگی گفت: این عزیزان توجه کنند که در صورت عدم رعایت قوانین و به وجود آمدن حادثه‌ای این غم تنها برای بازماندگان نیست بلکه همه مردم از این مسئله که 15 روز تعطیلات تمام شود و عده‌ای از عزیزان ما کشته و یا زخمی شوند رنج خواهند برد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مسائل گوناگون گفت: جا دارد که صدا و سیما تنها به انعکاس این مطالب بسنده نکند بلکه آنها را از ابعاد مختلف تحلیل و بررسی کند.

خطیب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال حماسه اقتصادی و سیاسی گفت: انشاءالله ملت بزرگ ایران در خرداد ماه امسال و در انتخابات ریاست جمهوری همانطور که در 22 بهمن سال 91 حماسه آفریدند حضوری پرشور خواهند داشت.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به اینکه تمام انتخاب‌ها در نظام اسلامی مهم است گفت: انتخابات مظهر اراده سیاسی است و حماسه سیاسی مردم در انتخابات نه تنها امنیت و اقتصاد کشور را حفظ خواهد کرد بلکه می‌تواند زمینه‌ساز حل مشکلات اقتصادی باشد.

وی افزود: من در سخنرانی خود پیش از راهپیمایی مردم در 22 بهمن ماه به این نکته اشاره کردم که این راهپیمایی می تواند نوع تعامل دنیا را با ما عوض کند و دیدید که چنین اتفاقی افتاد. در اجلاس گذشته در آلماتی حداقل در سطح حرف مواضع آنها عوض شده بود و انشاءالله ما در این انتخابات نیز شاهد حضور گسترده مردم خواهیم بود که نشان دهنده بیعت عملی مردم با نظام اسلامی است.

خطیب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به برخی از نکات در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: نکته اول آن است که آنچه مهم است حضور گسترده مردم در انتخابات است و انشاءالله این حضور اتفاق خواهد افتاد.

آیت‌الله خاتمی گفت: نکته دوم اینجاست که انتخابات برای همه است. هر کسی که حق شهروندی دارد حق حضور در انتخابات را دارد و به تعبیر مقام معظم رهبری هم حق و هم تکلیف است.

وی افزود: نکته سوم در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری این مسئله است که نظام اسلامی رای مردم را تاثیر‌گذار می‌داند. نگاه نظام این است که رای شما تصمیم‌ساز است و نظام عملا این مسئله را نشان داده که میزان رای ملت است.

خطیب امروز نماز جمعه تهران تصریح کرد: نکته چهارم در خصوص انتخابات این سخن مقام معظم رهبری است که من یک رای دارم و تا زمانی که این رای به صندوق انداخته نشود کسی از آن باخبر نیست. ایشان با این فرمایش به صراحت بی‌طرفی خود را در انتخابات اعلام کردند تا جریان‌های سیاسی از ایشان در انتخابات خرج نکنند.

آیت‌الله خاتمی گفت: نکته بعدی مسئله رعایت اخلاق اسلامی و پرهیز از بداخلاقی در انتخابات و ترجیح مصلحت ملی و عموم بر منافع جناح خود از ملاک‌های انتخاب اصلح است.

وی افزود: طرفداران هر کاندیدایی که چنین اصلی را زیر پا می‌گذارد و آن کاندیدا انها را نهی نمی‌کند نشان می‌دهد که او اصلح نیست. کسی که قصد دارد رئیس‌جمهور کشوری شود خودش باید در خط مقدم رعایت اخلاق باشد.

خطیب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: تمام کاندیداهایی که قصد به صحنه آمدن را دارند باید تسلیم قانون باشند. گرفتاری انتخابات 88 این بود که برخی‌ها که به صحنه آمدند تسلیم قانون نباشند و با استبداد به کام خود برسند که ملت مقاومت کردند. از مسائلی که ملت باید از کاندیداها بخواهند این است که آیا حاضرید به کسی که رای آورده است تبریک بگوئید یا نه؟ اگر گفت نه این انتخاب اصلح نیست ما در کشوری زندگی می‌کنیم یک رئیس‌جمهور بیشتر نمی‌خواهد و کسی که واجد رای قانونی شود بقیه باید نسبت به آن تمکین کنند.

آیت‌الله خاتمی گفت: به کار بردن بیت‌المال به هر شکل آن غیرقانونی است. ممکن است برخی بیت‌المال را خرج قانونی نکنند اما به صورت معنوی آن را در اختیار بقیه قرار دهند. هیچ یک از مسئولان نظام اسلامی در هر 3 قوه حق ندارند در قبال کاندیدای خاص تشویق و تائید و حمایت کنند.

وی افزود: نکته بعدی این مسئله است که کاندیداهایی که به صحنه می‌آیند باید برنامه‌محور بوده و برنامه دراز‌مدت داشته باشند. روزمرگی آفت اداره یک کشور است.

خطیب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: مردم عزیز ما تحت تاثیر شعارها نباشند. هر کاندیدایی سعی می‌‌کند که جذاب‌ترین شعارها را ارائه دهد و ما از برخی شعارها خیری ندیده‌ایم همانگونه که عباسیان با شعار الرضا من آل محمد به صحنه آمدند. شما باید عملکردها را ببینید. رفتارها را ببینید. قانون‌مداری، ولایتمداری، توانمندی و استکبار‌ستیزی آنها را ملاک قرار دهید.

آیت‌الله خاتمی گفت: نکته دهم هم این مسئله است که انتخاب یک رئیس جمهور غیر از انتخاب نمایندگان مجلس است. انتخابات مجلس انتخاب یک نفر است اما انتخاب رئیس‌جمهور به معنای انتخاب یک چتر نیرو است. نیروهای فراوان بنابراین شما باید همکاران آنان را ببینید. مردم با بصیرت به هر شخص رای بدهند.

ایت‌الله خاتمی در ادامه با اشاره به اینکه اسلام با شادی موافق است گفت: ما با نوروزی که با دعای عید آغاز می‌شود کاملا موافقیم. با صله ارحام موافقیم اما اگر کسانی بخواهند این نوروز را صبغه دینی فقط به جنبه ناسیونالیستی آن ببرند این همان جشن‌های 2500 ساله ننگین شاهنشاهی است. اینها در شان ملت نیست و به چه ملاکی بعضی‌ها جشن‌های نوروزی همراه با غفلت از خدا و از بیت‌المال مردم خرج می‌کنند. جشن‌هایی که فریاد همه مراجع بلند است. یکی از مراجع فریاد می‌زند که چرا بقیه علما فریاد نمی‌زنند. خرج بیت‌المال برای جشن‌هایی که در آن لهو و لعب و بدحجابی است شرعا حرام بین است. بخصوص که ما می‌بینیم گرانی‌ها چه خبر است. برگزاری 2500 جشن نوروزی با چه انگیزه انجام می‌شود. نوروز دینی آری اما ادای دیگران را در آوردن نادرست و غلط است.

خطیب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به حوادث روی داده در سوریه و عراق گفت: به نظر می‌رسد دنیای استکبار طمع خاصی نسبت به عراق و سوریه دارد. فعلا در خط مقدم سوریه است و اگر در سوریه موفق شدند نوبت به عراق می‌رسد به دلیل اینکه دو دولت مستقل در اینجا سر کار است و دنیای استکبار دو دولت نوکر می‌خواهد و دائم در حال جنایت هستند.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: در سوریه به تروریست‌ها بمب شیمیایی دادند و دهها نفر کشته و مجروح داده‌اند. در این جنایت 3 متهم هستند.  سه متهم اول آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند. مقام معظم رهبری در سخنان دیروز خود حساب آنها را کف دست آنها گذاشت و گفت که اگر غلطی بکنند تلاویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کند.

وی افزود: فرانسه هم به این جنایتکاران پیوستند. این جنایتکاران همان ناقضان حقوق بشرند که می‌خواهند جوی خون در سوریه و عراق ایجاد کنند. متهم دوم برخی کشورهای مرتجع عربی همانند قطر و عربستان سعودی هستند که تروریست‌ها را تجهیز می‌کنند مثل برخی از همسایه‌های بداخلاق ما که تروریست‌ها را تجهیز می‌کنند.

آیت‌الله خاتمی در ادامه تصریح کرد: متهم ردیف سوم مفتیان جنایتکار وهابی هستند که مال، حقوق، ناموس و خون مسلمانان را مباح کردند و دنیای اسلام بدانند که اینان خائنان به اسلام و قرآن هستند و عالمان دین‌فروش هستند و کسانی که به حرف آنان گوش دهند در قعر جهنم خواهند بود.

همچنین خطیب امروز نماز جمعه تهران در خطبه اول، با اشاره به فرا رسیدن ایام نوروز گفت: اسلام دین فطرت است. دین فطرت هم شادی را برای مردم می‌خواهد و هم غم و غصه بجا را. و اسلام عزیز نه تنها با تفریح و شادی همراه با مواضع دینی و شرعی کاملا موافق است بلکه آن را هم تشویق می‌کند.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به روایات مختلف ائمه معصومین در خصوص شادی گفت: ائمه نه تنها بر این نکته تاکید داشتند که با یکدیگر با شادی برخورد کنید بلکه بر ضرورت صدور و تولید شادی نیز تاکید می‌کردند.

خطیب امروز نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به اینکه ما باید شادی و غم خود را با اهل بیت تنظیم کنیم گفت: عزیزان به این نکته توجه داشته باشند که ایام ایام فاطمیه است ایامی که بنا به نقل 75 روز روزهای آخر زندگی بانوی کرامت و انسانیت است. روزهایی که امام زمان داغدار مادر بزرگوار خود هستند و ما باید رفتاری در شان این ایام داشته باشیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری نیز در پیام نوروزی خود بر ضرورت تکریم و احترام این ایام تاکید کردند.

همچنین پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به تبیین ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) پرداخت.

 

شنبه 3/1/1392 - 10:57
مصاحبه و گفتگو

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث گفت: توقف در مراسم آئینی یعنی هیچگاه به سوی احسن الحال نرفتن. اگر قرار باشد این دعا را فقط به عنوان تبرک و یک رسم و آئین بخوانیم، تغییری در زندگی ما انجام نمی‌شود.

خبرگزاری فارس: جنبه فردی و اجتماعی «احسن الحال»/ از روحانیت مراسم آیینی غافل نشویم

مصطفی دلشاد تهرانی عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث و نویسنده کتاب «سیره نبوی» در گفت‌وگو با خبرنگار آئین‌ و اندیشه خبرگزاری فارس درباره چگونگی رسیدن به «احسن الحال» اظهار داشت: غیر از مسائل معنوی که در ارتباط با ماوراء در دعا وجود دارد مهم‌ترین چیزی که برای خود انسان، نقش می‌گیرد جهت دادن به زندگی فرد است.

وی با اشاره به جمله «حول حالنا الی احسن الحال» عنوان کرد: مضمون این دعا آن است که انسان در سالی که با آن روبه‌رو می‌شود قائل به این است که گذشته و پیشینه‌ای‌ دارد از این رو کارهایی را انجام می‌‌دهد تا مبتنی بر آن، به رویکرد بهتری در زندگی دست پیدا کند.

نویسنده کتاب «سیره نبوی» اظهار داشت: «احسن الحال» یعنی اینکه انسان در این نفْس نماند و برای آینده خویش برنامه‌ریزی کند. بنابراین اگر قرار باشد که انسان‌ها این دعا را فقط به عنوان تبرک و یک رسم و آئین بخوانند، تغییری در زندگی آنها صورت نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: مراسم آئینی، چیز بدی نیست اما توقف در آن یعنی هیچگاه به سوی احسن الحال نرفتن! انسان باید در خواندن این دعا برای آینده خود، برنامه‌ریزی کند.

دلشاد تهرانی با اشاره به موضوع احسن الحال در آیات و روایات اسلامی، گفت: احسن الحال یعنی اینکه انسان‌ها روز به روز در کمالات انسانی، الهی، اخلاقی، پاسداشت حقوق یکدیگر، عدالت‌خواهی و زندگی عقلایی بهتر شوند از این رو اگر قرار باشد این دعا خوانده شود و رویکردی نسبت به پاسداشت اخلاق، عدالت‌خواهی و مناسبات اجتماعی صورت نگیرد احسن‌ الحال فقط در حد یک لفظ باقی خواهد ماند.

وی عنوان کرد:‌ به اعتقاد بنده یکی از مشکلات ما ایرانیان آن است که همه چیز را در حد مراسم آئینی متوقف کرده و بهره چندانی از روح آن نمی‌بریم؛ این دعا جزئی از یک مراسم آئینی بوده که بسیار گرانقدر، پربها و سودمند است.

* روح عقلانی تحول‌گرایی باید ترویج شود

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فصل بهار و تغییر سال برای ما ایرانیان در لحظه‌ای اتفاق می‌افتد که این لحظه همزمان با تحول در کل طبیعت است که لازم است علاوه بر برگزاری مراسم آئینی به روح نو شدن، طراوت طبیعت و بالندگی نیز توجه داشته باشیم.

وی اظهار داشت: با رویکرد هر سال به بهار قرار است آن اتفاقی که درباره گیاهان و درختان افتد را به دست خودمان برای خویش رقم زده، نو شده و رشد پیدا کنیم. همچنین در سال جدید انسانی‌تر شده و به فکر دیگران نیز باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث تصریح کرد: روح تحول به سال نو و روح تحول به احسن الحال باید ترویج شود که لازمه چنین تحولی داشتن یک برنامه خوب و مناسب است و مهم‌ترین شأن عقل، آینده‌نگری و پیش‌بینی نسبت به مسائل گوناگون است.

وی گفت: انسان باید بتواند حداقل، پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها و آینده‌نگری‌ها را برای سال آینده خودش داشته باشد که در پی آن ضعف‌ها را به خوبی شناخته و آنها را بدون مماشات با خویش جبران کند.

این مترجم وشارح برگزیده نهج‌البلاغه خاطرنشان کرد: تحول و احسن الحال یعنی اینکه ما بیاییم در عرصه سیاست، حقوق، اقتصاد و ... در حضور مردم اعتراف کنیم که ما خطا و اشتباه کرده‌ایم ما این ضعف‌ها را داشته‌ایم اما برنامه ما این است که امور را اصلاح کرده و در تدارک جبران آنها نیز هستیم از این‌رو اگر حقوق مردم را زیرپا گذاشتیم،‌ اگر دارایی‌های مردم را هدر دادیم و حرمت انسانی را نادیده گرفتیم درصدد جبران آن هستیم.

وی با بیان اینکه رویکرد به سال نو علاوه بر جنبه فردی، شامل وجه اجتماعی هم می‌شود که مباحث سیاسی، مدیریتی، حکومتی و اقتصادی را در بر می‌گیرد. بنابراین همه دستگاه‌ها باید تلاش کنند تا رویکردی نو به احسن‌ الحال داشته باشند که اگر جز این باشد در واقع ما در حد برگزاری یک مراسم آئینی،  ذکر و یا بیان سخنانی باقی خواهیم ماند و اتفاق خاصی برای خود و یا جامعه مان رقم نخواهد خورد.

جمعه 2/1/1392 - 13:17
مصاحبه و گفتگو

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، حقیقت بهار را نفس رحمان الهی دانست و گفت: «احسن الحال» یعنی آن حال ثابتی که با تغییرات جسمانی یا روحانی در نفس انسان دگرگونی ایجاد نشود؛ غرق‌شدن در این تغییرات سرخوشی واهی را در بهار به همراه دارد.

خبرگزاری فارس: حقیقت بهار و چگونگی رسیدن به «احسن الحال» از زبان آیت‌الله میرباقری

آیت‌الله سید محمدمهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در گفت‌وگو با خبرنگار آئین و اندیشه خبرگزاری فارس درباره دعای تحویل سال و راه‌های رسیدن به «احسن الحال» اظهار داشت: باید توجه داشت احسن الحالی که در دعای تحویل سال ذکر شده است مقصود از آن چیست.

وی با اشاره به وقوع تحول در حالات انسان، نظام طبیعت و نظام خلقت الهی گفت: این تحولات از دوران طفولیت، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و کهنسالی در درون ما وجود دارد؛ انسان گاهی در امنیت، گاهی در حالت ترس، گاهی غصه‌دار و گاهی اوقات شاد، بیمار یا سالم است. در نظام عالم خلقت نیز گاهی طلوع و گاهی غروب خورشید است و گاهی بهار و گاهی زمستان و این تحولات به عناوین و مراتب مختلف هست.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم تصریح کرد: «احسن الحال» یعنی آن حال ثابتی که هیچ یک از این تحولات در انسان، دگرگونی ایجاد نکند و آن هم حال اولیاء و کسانی است که در این تحولات مشغول نمی‌شوند، کسی که غرق در این تحولات شود حتماً در پاییز غصه‌دار بوده و در بهار نیز مشغول کار و سرخوش به بهار است.

وی عنوان کرد: اگر انسان، فارغ از این امور در هر حالتی، جلوه‌ای از جمال و صنع حکمت الهی را ببیند به جای مشغول شدن به این حالات به حضرت حق مشغول می‌شود از این رو در هر وضعیت و موقعیتی که قرار داشته باشد؛ بیماری یا سلامت، امنیت و یا خوف، دیگر برای او تفاوتی نخواهد کرد بلکه هر یک از آنها آیتی از آیات خداوند هستند و در تمامی احوال به خداوند متعال توجه دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دعای عرفه امام حسین(ع) گفت: حضرت سیدالشهدا(ع) می‌فرمایند: خدایا من از تو می‌خواهم که اختلاف آثار، اینکه بهار تبدیل به پاییز و پاییز تبدیل به بهار، شب تبدیل به روز و ... می‌شود در این تحولات و دگرگونی، من از هیچ یک از احوال و حالات از تو غافل نباشم. اگر می‌خواهی خودت را در همه امور برای من معرفی کنی به گونه‌ای که در هیچ چیز از تو غافل نباشم و از دگرگونی آثار متوجه شدم که هرچه می‌بینیم در همان مشاهده و در همان دیده متحول، حضور تو را درک کنم.

* «احسن الحال» اشتغال به حضرت حق در همه احوال و انجام وظایف بندگی است

میرباقری خاطرنشان کرد: بنابراین اگر این تحولات ما را به درجه‌ای برساند که ظهور حضرت حق را ببینیم و در همان حال آرام بوده و مشغول به حضرت حق شویم و وظیفه خود را انجام دهیم این «احسن الحال» است و احسن حال همان اشتغال به حضرت حق در همه احوال و انجام وظایف عبودیت و بندگی است.

استاد درس خارج ولایت فقیه ادامه داد: راه رسیدن به احسن الحال این است که انسان وقتی بهار فرا می‌رسد متوجه شود که یک نفس رحمانی در عالم طبیعت دمیده و عالم را زنده کرده و حقیقت بهار، همان نفس رحمان الهی است.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: بهار حاصل فعل و انفعالات طبیعی نیست بلکه یک نفس رحمانی از عالم بالا دمیده می‌شود و ظهور پیدا می کند و در نتیجه بهار حاصل می شود از این رو آنچه که سرچشمه حیات است بهار حقیقی نیز آنجاست اگر انسان توجه به حضور ولی و خلیفه خداوند داشته باشد در واقع بهار، شأنی از شئون او و تصرفی از تصرفات در عالم طبیعت است.

وی اظهار داشت: اگر انسان به دنبال بهار حقیقی است و می‌خواهد یک حیات طیبه در زندگی‌اش جاری شود و به دوران بهار خویش برسد باید رو به ولی خدا کند؛ تعبیری که در زیارت حضرت ولی عصر(عج) آمده، ایشان «ربیع الانام» است و قبل از عصر ظهور، بهار حقیقی عالَم اتفاق نخواهد افتاد، بلکه این بهار آیه و نشانه‌ای از آن بهار حقیقی است که در تاریخ انسانی تا قبل از رسیدن به عصر ظهور اتفاق نمی‌افتد.

میرباقری یادآور شد: اگر فصل بهار، ما را به آن دوران هدایت کند و ما نیز منتظر و آماده دستیابی به دوران ظهور شویم، در واقع این همان احسن الحالی است که باید در درون انسان شکل بگیرد.

وی در پایان عنوان کرد: نکته نهایی در خصوص رسیدن به احسن الحال این است که باید توجه داشت یک سال از عمر ما گذشت و در آستانه ورود به سال جدید هستیم که لازم است با یک محاسبه، مراقبه و یک تکلیف جدید، سال نو را آغاز کنیم.

چهارشنبه 30/12/1391 - 12:55
داستان و حکایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رفته بودیم برای خرید شب عید بچه‌ها. روزنامه عیدی را پرداخت كرده بود.بچه‌ها هم كه منتظر.

اوج ذوقشان به همین شب عید است.مثل كودكی و نوجوانی خودمان.چه ذوقی داشتیم،یادش به خیر هنگامی كه به عید نزدیك می‌شدیم شور و نشاطی به پا می‌شد.

به خانه كه بر‌می‌گشتیم سركوچه از مغازه محل رفتم برای خرید.همین خریدهای روزانه.شیر و ماست و خوراكی برای بچه‌ها.از اینجور چیزها.

هوا هم تاریك شده بود.دختر كوچكم همراهم بود.خرید كردیم و از مغازه آقا مهدی آمدیم بیرون.چند قدم رفته بودیم كه از پشت سرم صدایی شنیدم.

آقا ببخشید!

برگشتم و نگاه كردم دیدم مردی به همراه دختركش به طرفم می‌آید.

نزدیك كه شدند گفتم بفرمایید؟

نحیف و لاغر بودند.هم آن مرد هم آن دختر بچه.

گفت:ببخشید آقا می‌شه یه اولویه برامون بخرید؟! بچم گشنشه!

انگار یك پارچ آب یخ بر سرم ریختند.سرمای آن را احساس كردم!نگاهی به آن مرد و كودك انداختم.هوا كمی سرد بود، اما لباس آن طفل معصوم نمی‌توانست همان سرمای اندك را هم مانع شود.

گفتم:پولشو بدم خودتون برید بخرید،اشكالی كه نداره؟

گفت:نه آقا من كه گدا نیستم.اگه خودتون بخرید بهتره. اینجوری فكر نمی‌كنید كه من می‌خوام خدای نكرده سرتون كلاه بزارم.من و دخترم فقط گشنه‌ایم،پول هم نداریم،همین.یه دونه از همین اولویه‌های كوچیك باشه كافیه.

گفتم:باشه،پس چند دقیقه صبر كنید من برم مغازه تا بخرم براتون.

با اولویه و دوتا نان باگت برگشتم.دادم به آن پدر و دختر.

گفت:خدا خیرتون بده،خدا ایشالله هر چی می‌خوای بهت بده.خدا بچه‌هاتو سلامت نگهداره...

از كوچه تاریك به همراه دختركم می‌گذشتیم،غمی در دلم نشست.هم غم بود هم به گونه‌ای احساس رضایت.دخترم متوجه شد كه غمگینم،نگاهی به صورتم انداخت و ما به راهمان ادامه دادیم تا خانه!

محمد صفری-جام جم آنلاین

سه شنبه 29/12/1391 - 13:55
اعتیاد و سیگار

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

همه، ویژگی‌های معتادان را دارند. جنس‌شان به راه نباشد، خمار، كسل و كلافه می‌شوند؛ جنس‌شان برسد، نشئه‌اند و دنیا به كامشان است. آنها هم مثل بقیه معتادها از مصرف تفریحی شروع می‌كنند و بعد آرام آرام، دوز مصرفشان بالا می‌رود تا به جایی می‌رسند كه همیشه در چرخه‌های نشئگی و خماری شناورند و هیچ وقت در حال و هوای طبیعی نیستند.

البته فرق‌هایی هم با معتادها دارند، جنس مصرفی معتادهایی كه ما می‌شناسیم یا تریاك است یا كراك یا هروئین یا شیشه، جنس این گروه؛ اما اینترنت است.

معتادان اینترنتی ظاهر را حفظ می‌كنند و كسی نمی‌فهمد كه مغز و احساساتشان در حال تغییر است و دیگر به روابط بین فردی اهمیتی نمی‌دهند و به جای لذت بردن از دنیای واقعی، ترجیح می‌دهند پای صفحه كلید و مانیتور رایانه‌شان، دنیا را سیر كنند و به این ترتیب، چه متاهل باشند و چه مجرد از خانواده و به طور كلی‌تر زندگی اجتماعی جدا می‌شوند.

حالا دیگر فقط دو قدم به نوروز مانده است، اداره‌ها و شركت‌ها هم تعطیل می‌شوند و دیگر خبری از اینترنت مجانی در برخی اداره‌ها نیست و خیل آن معتادهای پنهان و خطرناك، به خانه برمی‌گردند و آن وقت است كه اعضای خانواده از آن نشستن‌های صبح و شب آن عضوشان پای رایانه یا ور رفتن‌شان با تلفن همراهی كه به اینترنت متصل شده است، می‌فهمند یك عضوشان، گرچه حضور فیزیكی دارد، اما مدت‌هاست از دست رفته است. مثل همه انواع دیگر اعتیاد؛ اما این اعتیاد هم درمان دارد، مهم این است كه آن را تشخیص بدهیم و بعد، برایش چاره‌اندیشی كنیم برای مثال می‌توانیم از معتاد اینترنتی بخواهیم فقط ساعت‌های مشخصی از روز را به پرسه‌زنی در اینترنت اختصاص بدهد یا با دیگر اعضای خانواده در تفریح‌های خارج از خانه كه نیاز به تحرك دارد و آنها را رایانه جدا می‌كند، شركت كند.

 فقط یادتان باشد، موفقیت‌تان در این برنامه‌ها به شرطی است كه اولا خودتان هم تا حدی با فضای مجازی آشنا باشید و بدانید دقیقا سعی دارید استفاده از چه چیز را برای عضو معتاد خانواده محدود كنید و دیگر این كه برای اوقاتی كه او به اینترنت وصل نیست، برنامه‌ای مشخص داشته باشید كه او را قانع كند، دنیای واقعی از دنیای مجازی لذت‌بخش‌تر است.

آوید طالبیان / جام‌جم

سه شنبه 29/12/1391 - 13:53
آموزش و تحقيقات

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با این‌كه این روزها می‌توان هشدارهای آتش‌نشانی، اورژانس و تلویزیون را همه جا دید، اما هنوز فروشنده‌ها و خریدارانی هستند كه كنار بساط دست‌فروش‌ها و حراجی‌ها، خیابان‌های شهر را قرق كرده‌اند، پنهانی و آشكار ترقه و وسایل آتش‌بازی می‌خرند و می‌فروشند، فراموش نكنید كه همه ساله كودكان زیادی در این شب قربانی ندانم‌كاری خود و بزرگ‌ترهایشان می‌شوند.

هنوز چهارشنبه آخر سال از راه نرسیده است، ولی حادثه‌های ناگواری كه به این شب مربوط می‌شود دهان به دهان و گوش به گوش در شهر می‌پیچد؛ از مرگ چهار نفر در محله تهرانپارس گرفته تا كشته شدن یك نفر دیگر در خیابان پیروزی تهران، خبرهای ناگواری است كه تا امروز رخ داده و به انفجار مواد محترقه‌ای كه سودجوها برای چهارشنبه‌سوری قاچاق كرده‌اند، مربوط می‌شود.

جلال ملكی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران دراین‌باره، به جام‌جم می‌گوید: سه ماه پیش اولین حادثه در محله پیروزی اتفاق افتاد چرا كه در پاركینگ خانه‌ای سه‌طبقه مقدار زیادی مواد اولیه ساخت ترقه نگهداری می‌شد كه متاسفانه به دلیل بی‌احتیاطی سبب انفجار شدیدی شد كه در جریان آن یك نفر كشته شد و خسارت زیادی به جا گذاشت، شدت انفجار به حدی بود كه در آهنی پاركینگ به بیرون پرتاب شده بود.

دومین حادثه ناگوار امسال چهارم اسفند و در محله تهرانپارس اتفاق افتاد. در این حادثه مرتبط با چهارشنبه‌سوری هم چهار نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند. ملكی ادامه می‌دهد: مقدار زیادی از مواد اولیه ترقه‌سازی در زیرزمین این خانه نگهداری می‌شد وقتی یكی از همسایه‌ها مشغول تعمیر قفل انباری خود با استفاده از دستگاه جوش بود، آتش به مواد محترقه رسید و انفجار مرگباری را رقم زد.

به گفته سخنگوی آتش‌نشانی در این مدت ماموران آتش‌نشانی حتی كارگاه‌های تولید مواد محترقه را هم به طور اتفاقی شناسایی كرده‌اند، برای نمونه جلالی به كشف چند تن مواد محترقه در كارگاه متروكه‌ای در خیابان رسالت اشاره و اظهار می‌كند: ماموران به علت گزارش آتش‌سوزی به این كارگاه رفته بودند، اما وقتی آنجا را بررسی كردند متوجه شدند این كارگاه متروكه محل ساخت مواد محترقه است.

به گفته ملكی در چهارشنبه گذشته كه برخی‌ آن را به عنوان چهارشنبه‌سوری اول امسال می‌شناسند، هیچ حادثه ناگواری اتفاق نیفتاده است، سخنگوی آتش‌نشانی ادامه می‌دهد: آن روز حتی از روزهای عادی هم آرام‌تر بود و از ساعت 17 تا 21 شب فقط 1472 تماس با سامانه 125 آتش‌نشانی برقرار شد كه هیچ‌كدام هم به آتش‌بازی چهارشنبه‌سوری ارتباط نداشت.به همین علت كارشناسان آتش‌نشانی پیش‌بینی می‌كنند حوادث شب چهارشنبه‌سوری امسال نسبت به سال‌های گذشته كاهش چشمگیری داشته باشد.

ملكی می‌گوید: آمار حوادث در شب چهارشنبه‌سوری سه‌سال گذشته از كاهش حوادث این شب حكایت می‌كند، او اضافه می‌كند: در چهارشنبه آخر سال‌های 89 و 90 حادثه‌ای كه باعث كشته شدن شهروندان شود، اتفاق نیفتاده است.

سخنگوی آتش‌نشانی درباره آمار تماس با ‌آتش‌نشانی در چهارشنبه‌سوری سال گذشته ادامه می‌دهد: سال گذشته از ساعت 17 تا 24 این شب 5800 تماس با سامانه 125 برقرار شد كه از این تعداد فقط 350 تماس عملیاتی شد.

توصیه‌های كارشناسان آتش‌نشانی

انفجار فقط 250 گرم از مواد اولیه وسایل محترقه می‌تواند یك واحد آپارتمان 70 متری را نابود كند برای همین اگر متوجه رفت و آمد‌های مشكوك در نزدیكی محل اقامت خود شدید تعارف را كنار گذاشته و ماجرا را با ماموران آتش‌نشانی در میان بگذارید.

بهترین كار این است كه در چهارشنبه آخر سال مانع كودكان خود نشده و همراهی‌شان كنید تا آنها برای آتش‌بازی به جمع افراد غریبه نرفته و حادثه ناگواری برایشان رخ ندهد.

كودكان ترجیح می‌دهند وسایل آتش‌بازی را از دید والدین خود پنهان كنند، به همین علت این روزها بیشتر به رفتار كودكان خود توجه كنید؛ چرا كه ممكن است آنها ترقه یا دیگر وسایل آتش‌بازی را در كیف، جیب یا گوشه‌ای از خانه پنهان كرده و ندانسته سبب حادثه‌ای تلخ شوند.

اگر برای تماشای آتش‌بازی می‌روید حتما ظرف بنزین و مواد قابل اشتعال را از آتش دور نگهدارید.

از پوشیدن لباس‌های گشاد و بلند هنگام آتش‌بازی پرهیز كنید.

در پاركینگ، كنار اتومبیل‌ها، درختان و كابل برق آتش روشن نكنید، بهتر است محلی را برای روشن كردن آتش انتخاب كنید كه نزدیك شیر آب باشد، همراه داشتن یك خاموش‌كننده دستی هم می‌تواند تاحد زیادی از حادثه جلوگیری كند.

خیلی از خانواده‌ها این روزها بعد از خانه‌تكانی وسایل اضافه زیادی را در پاركینگ خانه نگهداری می‌كنند. مراقب باشید بچه‌ها در این محل‌ها آتش روشن نكنند.

هرچند همه فروشندگان وسایل آتش‌بازی از استاندارد بودن اجناس خود حرف می‌زنند، اما نباید فراموش كرد كه استفاده از وسایل دست‌ساز و استاندارد آتش‌بازی اگر با بی‌احتیاطی همراه باشد، می‌تواند حوادث جبران‌ناپذیری را به بار آورد.

وسایلی مانند كپسول، اسپری و حشره‌كش را درون آتش نیندازید چرا كه منفجر شدن این وسایل می‌تواند قطعات آتش را به اطراف پرتاب كرده و رهگذران را زخمی كند.

مهدی آیینی - جام جم

دوشنبه 28/12/1391 - 14:9
آموزش و تحقيقات

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جام جم آنلاین: دوربین‌های جمع و جور (compact) امروزی كارایی و قابلیت‌های دوربین‌های DSLR را ارائه می‌كنند و حتی گاهی اوقات كاربرد آنها خیلی بیشتر از دوربین‌های حرفه‌ای است. كامپكت‌ها با بهره بردن از كوچكی و سبكی وزنشان عموما خوشدست‌ترند.

این روزها بیشتر كسانی كه قصد خرید دوربین‌های DSLR را دارند، در انتخابشان حتما یكی دو مدل دوربین CSC را نیز در نظر گرفته‌اند.

آنها برای كسانی كه500 یورو قدرت خرید دارند، در اینجا هفت مدل از جدیدترین و بهترین دوربین‌های این گروه را كه دست‌كم روی كاغذ از مشخصاتی مشابه دوربین‌های DSLR برخوردارند، با یكدیگر مقایسه كرده و نتایج آن را در اینجا شرح می‌دهیم تا در آستانه سال نو و نوروز كمك و راهنمای خوبی برای كاربرانی باشد كه قصد خرید دوربین مناسبی دارند.

دوربین CSC چیست؟

سیستم‌های دوربین عكاسی جمع و جور (compact) با امكان تعویض لنزهای مختلف و حسگرهای در حد و اندازه دوربین‌های حرفه‌ای (DSLR-sized sensors) داخلی كه عموما كوچك‌تر و سبك وزن‌تر از دوربین‌های DSLR هستند، جزو رده دوربین‌های كامپكت CSC طبقه‌بندی می‌شود.

CANON EOS 600D

ـ مزایا: صفحه نمایش قابل تنظیم عالی، كیفیت تصویر خارق‌العاده و زمان شروع سریع.

ـ معایب: قیمت گران و مشكلاتی كه در اندازه‌گیری بر حسب متر دارد.

ـ طراحی: دكمه‌های ایزو و صفحه نمایش از بالا و صفحات پشتی در موقعیت خوبی قرار دارند، در پشت دوربین فضای كافی برای انگشت شصت دست وجود دارد.

ـ كارایی: وایت بالانس خودكار دقیق و در معرض‌گذاری (exposure) دلپذیر، نكات برجسته و جالب با یك كم در معرض‌گذاری تیره‌تر به‌صورتی كافی حفظ می‌شوند.

NIKON D3200

ـ مزایا: حسگر با رزولوشن بالا، كیفیت عالی ویدئو و طراحی خوب.

ـ معایب: خوشدست نیست، AF آهسته هنگام استفاده از كیت لنز و طرح قاب LCD جالب نیست.

ـ طراحی: در بالا و اطراف صفحات پشتی جای كافی برای كار وجود دارد. موارد اختیاری نمی‌تواند به وسیله دكمه گرد چرخان تنظیم (pad dail) فهرست اعمال شود.

ـ كارایی: نتایج مانند 600D اما كمی تیره‌تر است، هیچ شكایتی از وایت بالانس خودكار در میان نیست.

OLYMPUS Eـ PM 2

ـ مزایا: صفحه نمایش حساس، AF سریع، ساختار خوب و كیفیت تصویر قابل اطمینان.

ـ معایب: نسبت قاب تصویر 16:9 (اما برای ویدئو مزیت است)، دكمه‌های بسیار كوچك و كیت لنز به درد نخور.

ـ طراحی: محل استراحت انگشت شصت عالی، خوشدست؛ اما این‌كه قفل لنز باید از حالت قراردادی‌اش باز شود، از سرعت كار می‌كاهد.

ـ كارایی: رنگ‌ها در بالا و پایین تصویر گرم‌تر از نقاط دیگر تصویر است كه این خود موجب جذاب‌تر شدن رنگ‌ها می‌شود.

PANASONIC LUMIX GX1

ـ مزایا: بدنه شسته رفته با بخش‌های فلزی، كارایی AWB بسیار عالی.

ـ معایب: پارازیت تصویر (noise) در حالت‌های حساسیت بالا، ضعف در تنظیمات حكاكی (engraving) و رزولوشن پایین صفحه نمایش.

ـ طراحی: دكمه گرد چرخان تنظیم حالت به‌جای پلاستیك از فلز ساخته شده كه بسیار عالی است، برجستگی دكمه كوچك چرخان فرمان (command dail) از شكاف قرارگیری‌اش كمتر بوده كه كار با آن را سخت كرده است.

ـ كارآیی: سیستم AWB دوربین GX1 رنگ‌های كاملا زنده و سفیدی‌های طبیعی، هر دو سیستم‌های تصویر و سنجش فاصله كار خود را به بهترین وجه انجام می‌دهند.

PENTAX Kـ 30

ـ مزایا: چشمی وسیع و روشن، صدای بی نظیر و طراحی صنعتی عالی.

ـ معایب: شروع به كار آهسته در مقایسه با دوربین‌های DSLR و كیت لنز CA نویزدار.

ـ طراحی: درگاه‌های اتصال متعددش با درپوش‌های لاستیكی ضخیم پوشیده شده كه آن را از نفوذ آب و گرد و خاك حفظ می‌كند، دكمه‌های چرخان فرمان در پشت و جلوی دوربین بیش از حد كوچك است.

ـ كارایی: در اینجا در معرض‌گذاری كمی تیره‌تری وجود دارد، به لطف AWB  رنگ‌ها نیز كمی گرم‌تر بوده و با این وضوح جزئیات نیز بالاست.

SAMSUNG NX1000

ـ مزایا: ویدئوی خارق‌العاده، قابلیت‌ها و ویژگی‌های درخشان به نسبت قیمت و رزولوشن خوب.

ـ معایب: رنگ‌های مرده، برخی اوقات AF و سرعت ثبت عكس Raw آهسته است و حالت IS مطابق استانداردی ندارد.

ـ طراحی: دكمه‌ها بخوبی عنوان‌گذاری شده و در نتیجه آن گزینه‌های اختیاری به آسانی در دسترس است؛ اما بدنه پلاستیكی‌اش حس خوبی منتقل نمی‌كند.

ـ كارایی: با وجود عملكرد خوب وایت بالانس خودكار در تصویر، رنگ‌ها كمی مرده‌تر از حد انتظارند، البته این دوربین از در معرض‌گذاری قابل قبولی بهره می‌برد.

SONY NEX-5R

ـ مزایا: جزئیات تصویر بسیار عالی، ثبت تصویر بی‌درنگ و پاسخگویی خوب صفحه نمایش.

ـ معایب: كیت لنز حجیم، گرمی AWB و AF كم‌سرعت‌تر از رقبا.

ـ طراحی: صفحه نمایش قابلیت تنظیم رو به جلو و قابل قرار گرفتن با زاویه 90 درجه نسبت به دوربین را دارد، جا برای قرار گرفتن انگشت شصت كمتر از مدل‌های رقیب است.

ـ كارایی: دوربین 5R درست مانند K-30، گرایش به ایجاد تصاویری كمی تیره تر از رقبیش دارد و وایت بالانس خودكار نیز كمی به سمت گرمی می‌زند كه قابل اغماض است.

نتایج:
 
- بهترین ویدئو: NIKON D3200

- با‌ارزش‌ترین در برابر قیمت پرداختی: SAMSUNG NX1000

- برنده نهایی: SONY NEX-5R


منابع:
http:‌/‌‌/‌www.photographyblog.com
http:‌/‌‌/‌www.dpreview.com
http:‌/‌‌/‌www.photographyblog.com

جواد ودودزاده

دوشنبه 28/12/1391 - 14:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته