• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 302
تعداد نظرات : 88
زمان آخرین مطلب : 3107روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

یک گزارش ترسناک و لحظه به لحظه بعد از خوردن یک نوشابه!


 


یک گزارش ترسناک و لحظه به لحظه بعد از خوردن یک نوشابه! - Bitrin.com


10 دقیقه بعد: 10 قاشق چای خوری شكر وارد بدنتان میشود، میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شكر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریك، طعم آن را كمی میگیرد و شیرینی اش را خنثی میكند.

20 دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یكجای انسولین می شود، كبدتان شروع میكند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.

40 دقیقه بعد: حالا دیگه جذب كافئین كامل شده، مردمكهای چشم گشاد می شود، فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، كبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌كند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوك می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری كنند.

45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا میكند و مراكز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد میكنند، تحریك میشوند. این همان مكانیسمی است كه در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

60 دقیقه بعد: اسید فسفریك موجود در نوشابه، داخل روده كوچك، به كلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میكند. میزان بالای قند خون و شیرین كننده های مصنوعی، دفع هر چه بیشتر كلسیم را از طریق ادرار باعث می‌شوند.

مدتی بعد: كافئین در نقش یك داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل میشود. حالا دیگر كلسیم و منیزیم و رویی كه قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می‌شوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الكترولیت ها نیز از دست می‌رود.

مدتی بعدتر: كم كم آن غوغایی كه در بدنتان ایجاد شده بود فروكش می‌كند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریك پذیر میشوید یا خیلی كرخت و بی حال. حالا دیگر تمام آن آبی را كه از طریق نوشابه وارد بدن خود كرده بودید دفع كرده اید، آبی كه میشد به جای اسید و كافئین و شكر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر كافئین هم از بین میرود و شما هوس یك نوشابه دیگر میكنید.
  

 

چهارشنبه 6/8/1394 - 4:13
سلامت و بهداشت جامعه

شكر


بدن انسان سالم از هر جواهری گرانبها تر است- تسونگ کاپا

۱- شکر سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد. پس از هر بار مصرف محصولات شکردار، گلبولهای سفید بدن (نوتروفیلها) از کار می افتند و تا ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. طبق تحقیقات پس از هر بار خوردن چیزی شیرین سیستم ایمنی بدن تا ۷۵٪ کارایی خود را از دست می دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروبها و ویروسها است.
۲-شکر تعادل مواد معدنی بدن را بر هم می ریزد. چرا ؟ شکر ماده ای است فاقد ویتامین- فاقد مواد معدنی و فاقد فیبر. شکر ماده ای زائد است که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست از این رو برای اینکه ساختار ملکولی شکر شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول در بدن مصرف کند تا بتواند شکر را هضم کند . در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم- منیزیوم - پتاسیم - سدیم و... را بر هم می ریزد.
۳-شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه - آشفتگی و بد خلقی از نتایج آن هستند.
۴-شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند.
۵-شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است.

۶-برخلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد !
۷-شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها میگردد.
۸-شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است.
۹- عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است.
۱۰-بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خونLDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا می برد.
۱۱-شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.
۱۲-شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل می کنید هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد!
۱۳-شکر عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه و پروستات و کلون و رکتوم است.
۱۴-شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد.
۱۵-شکر باعث ضعیف شدن بینایی است.
۱۶-شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود.
۱۷- شکر باعث ترش کردن معده است. برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند!
۱۸- شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند.
۱۹- پیر شدن زود هنگام بدن - سفید شدن موها و چین و چروک پوست به دلیل مصرف خوراکیهای شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین!
۲۰-شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند.
۲۱-شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت.
۲۲-شکر عامل اصلی چاق شدن است.
۲۳- شکر عامل آرتروز مفاصل است. کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند.
۲۴-یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است.
۲۵-شکر باعث آپاندیسیت می شود.
۲۶-شکر عامل اصلی پوکی استخوان است. چگونه؟ شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن ملکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد.
۲۷- شکر آب بذاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد.
۲۸-شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند.
۲۹- شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است.
۳۰-شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود.
۳۱- آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است.
۳۲- ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است.
۳۳- آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
۳۴- بزرگترین خطر شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه سلولها سرطانی می شوند.
۳۵-شکر سبب تولید رادیکالهای آزاد در خون و افزایش ریسک سرطان است.
۳۶- شکر فعالیت هورمونها را بر هم میزند.
۳۷-مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند به طوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند.
۳۸- شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود.
۳۹-شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند.
۴۰- شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند.
۴۱-اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است.
۴۲- عامل یبوست و خشکی روده شکر است.
۴۳- سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است.
۴۴-شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود.
۴۵- عامل اصلی افسردگی شکر است. مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.
۴۶- شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند.

۴۷-وحشتناکترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر به وجود می آید. این به آن معناست که تا ۲۵ سال دیگر نیمی از جمعیت میانسال کره زمین آلزایمر خواهند داشت و مرگ زجرآوری در انتظارشان است.


چهارشنبه 6/8/1394 - 4:11
سلامت و بهداشت جامعه

راه هایی برای سفید كردن دندان


علت تغییر رنگ دندانها چیست؟

عوامل مختلفی می تواند در تغییر رنگ دندانها تاثیر داشته باشد که از جمله آن میتوان به بالا رفتن سن، کشیدن سیگار، عوامل وراثتی، مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگدار، رنگ باقی مانده از داروها، و تخریب های شیمیایی دندان اشاره کرد. برخی از متداولترین دلایل عوض شدن رنگ دندان مصرف دارو، قهوه، چای، و سیگار است. افرادی هم که عادت به مصرف بیش از اندازه نوشابه دارند هم با چنین مشکلی مواجه خواهند شد.


سفیدکننده های دندان سه دسته هستند:

۱. جرم گیری دندانها برای تغییر دادن رنگ آنها. دندانپزشک شما می تواند کار جرم گیری دندانهایتان را در مطب خود انجام دهد. محلولی که برای اینکار مورد استفاده قرار می گیرد پروکسیدی غلیظ درحدود %۳۵ دارد. طی یک جلسه، رنگ دندانها را می توان ۱۲ تا ۱۴ درجه سفیدتر کرد.

۲. خودتان هم می توانید با استفاده از ابزاری که از دندانپزشکتان خریداری می کنید، اینکار را انجام دهید. دندانپزشک ژلی برایتان تهیه می کند که باید به مدت دو هفته هر شب چهار ساعت روی دندانهایتان بمالید. این ژل ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد پروکسید در خود دارند و می توانند رنگ دندانها را تا ۸ درجه سفیدتر کنند.

۳. استفاده از خمیردندانهای ارزان که در بازار موجود است. این خمیردندانها که حاوی ۴ درصد پروکسید هستند می تواند ۲ تا ۳ درجه رنگ دندانهایتان را سفیدتر کنند.

جرم گیری همیشه هم جواب نمی دهد

اگر در دندانهای جلویی خود، پر کردگی همرنگ یا معمولی داشته باشید، جرم گیری جواب نخواهد دارد. محلول جرم گیری نمی تواند رنگ این مواد را تغییر دهد. به این ترتیب با جرم گیری فقط زردی این قسمت را نمایانتر می کنید. بنابراین بهتر است قبل ازاستفاده از هر روش سفید کردن دندان حتماً با دندانپزشکتان مشورت کنید.

عوارض جانبی جرم گیری دندان

جرم گیری کردن دندانها می تواند تاثیرات حانبی هم داشته باشد. دندانها ممکن است حساس شوند (حساسیت گرم و سرد) و همچنین وقتی از محلول جرم گیری استفاده می کنید، ممکن است لثه هایتان اسیب ببینند. از جمله سایر عوارض می توان به گلو درد، درد دندانها، سوزش یا خارش بافت ها و سردرد اشاره کرد.

تاثیر جرم گیری چه مدت زمان باقی می ماند؟

یادتان باشد سفید کردن دندانها همیشگی نیست، چون دندانهایتان دوباره به مرور زمان تغییر رنگ خواهند داد. افرادیکه بیش از اندازه از موادغذایی و نوشیدنی هایی استفاده می کنند که باعث تغییر رنگ دندانها می شود، در کمتر از یک ماه، دندانهایشان دوباره تغییر رنگ می دهد. اما آندسته از افرادیکه سعی می کنند کمتر از این موادغذایی و نوشیدنی ها استفاده کنند، ممکن است بتوانند آن سفیدی را تا یک سال یا بیشتر هم نگه دارند.

مسئله ای که باید به خاطر داشته باشید این است که پس از استفاده از اینگونه مواد، سریعاً دندانهایتان را شستشو داده و مسواک بزنید.

بهداشت دندانهایتان باید در راس مسائل بهداشتی شما قرار گیرد. حداقل روزی دو مرتبه دندانهایتان را مسواک کنید و یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید. برای از بین بردن لکه ها روی سطح دندان و زردی دندانها از خمیردندانهای سفید کننده (یک یا دو بار در هفته) استفاده کنید. در سایر زمانها از خمیردندان معمولی استفاده کنید.

برحسب روشی که برای سفید کردن دندانهایتان به کار می گرید، ممکن است هر ۶ ماه یکبار بعد از یک تا دو سال، نیاز به بازبینی دوباره دندانهایتان باشد. اگر سیگار می کشید یا بیش از حد از نوشیدنی هایی که ممکن است باعث تغییر رنگ دندانها شود استفاده می کنید، احتمالاً این بازبینی باید زودتر انجام گیرد.


چهارشنبه 6/8/1394 - 4:10
سلامت و بهداشت جامعه

گرفتگی صدایتان را جدی بگیرید


آیا تا به حال با یک بیمار مبتلا به سرطان حنجره از نزدیک مواجه بوده اید. شناخت شما از این بیماری چه میزان است؟ آیا می توان به زندگی مشترک با یک بیمار مبتلا به سرطان حنجره فکر کرد؟ متاسفانه تا چندی پیش فردی که به سرطان حنجره مبتلا می شد، زمانی از بیماری خود مطلع می شد که در واقع دیگر درمان جدی موثری برایش قابل اجرا نبود، اما خوشبختانه گروهی از متخصصان بیماری های حنجره در کشور، موفق شده اند با استفاده از میکروسکوپ و جراحی با روش میکروسرجری با لیزر و بدون لیزر به درمان عارضه سرطان ابتدایی حنجره پرداخته و این امید را در دل بیماران مبتلا برای درمان موثر بدون از دست دادن حنجره، زنده کنند. منشا تولیدصدا حنجره است و موثرترین قسمت حنجره که در تولید صدا نقش دارد، تارهای صوتی است که کوچک ترین تار عضلانی بدن نیز به حساب می آید که پوشش مخاطی پیچیده ای از این تارها محافظت می کند و صدای تولید شده با تارهای صوتی که صوت با فرکانس پایه ای گفته می شود، کیفیت کلام را ندارد و این صوت اولیه با عبور از قسمت های مختلف حلق و دهان و بینی که در اصطلاح آن را تونل صوتی گویند، فرم کلامی را پیدا می کند. فرکانس پایه ای حنجره در خانم ها 240 هرتز است. یعنی 240 بار در ثانیه این تارها به لرزش در می آیند یعنی برای تولید صدا به مدت 5 ثانیه 1200 بار تارهای صوتی به لرزش در می آیند و در آقایان فرکانس پایه ای 140 هرتز است و علت اختلاف اصلی بین صدای آقایان و خانم ها تفاوت فرکانس پایه ای است و به همین دلیل صدای خانم ها زیرتر از آقایان است. چگونگی گرفتگی صدا در خانم ها، اطفال و سالمندان، ناشی از تروما و سرطان حنجره و همچنین مسائل شغلی و مشکلات زیر می باشد: 
-عامل تغییرات هورمونی در دوران تخمک گذاری دوران حاملگی و دوران یائسگی 
-عامل تغییرات روحی و خلقی که در ساعات مختلف روز رخ می دهد و گفتنی است که اولین تظاهرات و تغییرات روحی و خلقی در کیفیت صدا اثرگذار است. 
-در صورت بروز بیماری های التهابی حنجره، بهبودی به علت بالا بودن فرکانس پایه ای و رعایت نکردن استراحت صوتی باتاخیر رخ می دهد و گفتنی است که صحبت کردن با تلفن بیش از حد، حنجره را خسته می کند و مخصوصا در زمان بیماری لارنژیت باعث تاخیر در بهبودی می شود. 
-استفاده بیش از حد از مواد شوینده شیمیایی و همچنین لوازم آرایشی و استنشاق انواع عطر و اسپری عامل موثر گرفتگی صدا در خانم هاست. 
-استفاده از داروهای محرک، تاثیر نامطلوب بر لایه های مخاطی محافظتی حنجره دارد و در برخی موارد این تغییرات در خانم ها غیرقابل برگشت است و باعث تغییر صدای ماندگار خواهد شد. 
گرفتگی صدا در سالمندان 
درست است که با گذشت زمان، ظاهر انسان ضعیف می شود و صدا هم از این امر مستثنا نیست، اما می توان شرایط مناسبی را برای حفظ کیفیت صدا فراهم کرد. ایجاد صدا به 2 عامل بستگی دارد: 
1) حجم هوای ذخیره شده در ریه در موقع بازدم.
2) توانایی عضلات تارهای صوتی و منضمات آن که با مشاوره با متخصصان آسیب شناسی گفتار و انجام تمرینات ورزشی و تنفسی می توان بر این کاستی ها فائق آمد. استفاده از دخانیات در سنین بالا آسیب شدیدی به حنجره وارد می کند. 
گرفتگی صدا و حرفه ای ها 
افرادی که حرفه آن ها به صحبت کردن وابسته است، باید بیش از افراد معمولی به حفظ و سلامتی صدای خود توجه کنند. چنانچه فردی در مواقع سرمازدگی استراحت صوتی را رعایت نکند و با شدت و بلند صحبت کند، باعث خونریزی های کوچک در تارهای صوتی می شود که تدریجا این تغییرات به علت رعایت نکردن بهداشت حنجره به گره صوتی تبدیل می شود که نیاز به عمل جراحی دارد. تعداد کمی از مدرسان در ساعات استراحت و پس از تدریس از سیگار استفاده می کنند که بسیار مضر است، زیرا بیشترین آسیب تارهای صوتی در مواقع خستگی و خشکی مخاط پوششی تارهای صوتی رخ می دهد که به مدرسان عزیز توصیه می شود با مصرف آب باعث افزایش رطوبت و لطافت تارهای صوتی شوند و از آسیب های متعدد در امان باشند. اما چندکلامی با آنهایی که می خواهند صدای حرفه ای داشته باشند:
 صدای حرفه ای 
 صدای حرفه ای دارای شرایط خاصی از نظر فیزیولوژی و آناتومی تارهای صوتی و همچنین توانایی های ویژه است که پس از بررسی های دقیق با تمرینات صحیح می توان این توانایی را افزایش داد. در غیر این صورت، صرفا به دلیل یک میل و تفکر احساسی و تمرینات ناصحیح و غیراستاندارد توانایی ذاتی و اصلی حنجره مختل شده و تغییرات غیرقابل جبران در تارهای صوتی ایجاد می کند. نکته دیگر این که بعضی افراد با تقلید صدای خواننده های حرفه ای در زمان کوتاهی کیفیت صدای واقعی خود را از دست می دهند که این اتفاق در بعضی قاریان و مداحان دیده شده است. توصیه می شود که با ارزیابی های دقیق و بررسی توانایی های حنجره و با مشورت با کارشناسان قدم به ورطه صوت حرفه ای بگذارند. 
گرفتگی صدا ناشی از تروما 
امروزه با افزایش آمار تصادفات و نزاع ها آمار آسیب و ترومای حنجره بالا رفته که بیشترین آنها مربوط به تصادفات، اتومبیل است که به علت عدم استفاده از کمربند ایمنی در تصادفات صورت و گردن به فرمان اتومبیل برخورد می کند و باعث آسیب گردن مخصوصا حنجره که برجسته ترین عضو گردن است، خواهد شد و همچنین در نزاع ها و استفاده غیرصحیح از فنون ورزش های رزمی همان اتفاق و آسیب به گردن و حنجره وارد می شود. 
گرفتگی صدا در کودکان 
گرفتگی صدا در کودکان جز تعداد محدودی که به صورت مادرزادی است، بیشتر اکتسابی است و قابل ذکر است که گریه یک پدیده طبیعی است و نمی تواند ایجاد آسیب در حنجره کند. 
-جیغ زدن های ناگهانی که منشا اختلال خلقی است و منشا اصلی آن اختلافات و ناهنجاری های رفتاری در خانواده است، می تواند نقش مهمی در گرفتگی صدای اطفال داشته باشد. 
-سرفه های شدید نیز ناشی از بیماری های التهابی ریه، حلق و سینوس که به طور ناقص درمان شده است یا وجود عامل آلرژی در محیط زندگی و یا آلرژی به مواد غذایی در کنار تقلید از صداهای مختلف شخصیت های تلویزیونی یا دیگران می تواند به وارد آمدن آسیب هایی به حنجره منجر شود. 
شایان ذکر است که تشخیص به موقع گرفتگی صدا در کودکان و درمان بهنگام، در بهبودی موثر است. علامت اولیه این عارضه تنگی نفس است که به درجات مختلف صورت می گیرد و مصدوم باید به بخش اورژانس منتقل شود. علامت دیگری که به علت شکستگی غضروف حنجره ایجاد می شود; خونریزی زیر مخاطی است که پس از حادثه رخ می دهد و عوارض ناشی از آن شامل گرفتگی صدا، تنگی نفس و احساس درد در هنگام بلع غذا است. نکته قابل توجه در زمان کمک رسانی به اینگونه مصدومان، خودداری از جابجایی و کشش گردن آنها است. 
گرفتگی صدا در سرطان حنجره 
شناخت بیشتر ما از یک بیمار با سرطان حنجره فردی است که قدرت تکلم ندارد و با یک دستگاه با صدای خاصی صحبت می کند و سوراخی در جلوی گردن برای تنفس دارد. نکته قابل توجه این است که این بیماران اگر چه از نظر عارضه سرطان بهبود کامل یافته اند و بیماری آنها مسری نیست، ولی متاسفانه از نظر اجتماعی و خانوادگی با پدیده عدم پذیرش صحیح مواجه هستند. از طرف دیگر، این بیماران امکان ارتباط کلامی مناسبی با اطرافیان ندارند و اطرافیان آنها نیز با چشم دیگری به آنها نگاه می کنند. حال اگر بخواهیم با مشکلات ذکر شده مواجه نشویم، راهکار چیست؟ به نظر می رسد فرهنگ سازی صحیح در جامعه از سوی رسانه ها برای معرفی بهتر این بیماران و کمک به آنها و همچنین آشنایی بیشتر مردم با این بیماری لازم است به نحوی که چنانچه فردی دچار گرفتگی صدا و عدم بهبودی آن در سه هفته شد باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا با معاینات دقیق و بررسی های لازم و با تشخیص و بررسی نسج مخاط حنجره، علت گرفتگی صدا مشخص شود و در صورتی که احتمال عارضه سرطان ابتدایی حنجره مطرح شد، با انجام معاینات دقیق تر تحت بیهوشی عمومی و با استفاده از میکروسکوپ و انجام بیوپسی(نمونه برداری از نسج) به تشخیص صددرصد رسیده و با استفاده از میکروسکوپ و جراحی با روش میکروسرجری با لیزر و بدون لیزر به درمان عارضه سرطان ابتدایی حنجره پرداخته و گاه با استفاده از روش پرتودرمانی می توان درمان را کامل کرد و می توانیم مطمئن باشیم که درمان بدون از دست دادن حنجره انجام پذیرفته و خوشبختانه در حال حاضر در کشورمان با حضور متخصصان و همچنین فناوری نوین در تشخیص و درمان سرطان حنجره می توان گفت درمان اینگونه بیماران همانند کشورهای پیشرفته انجام می شود.

چهارشنبه 6/8/1394 - 4:9
سلامت و بهداشت جامعه

بوی بد دهان علامت بیماری است


بوی بد دهان مشکلی است که در بسیاری از افراد دیده می‌شود؛ به طوری که در برخی حتی پس از مسواک هم این مشکل از بین نمی‌رود که این مساله می‌تواند ناشی از وجود بیماری در ناحیه‌ای از بدن فرد باشد. بنابراین به این بیماران توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنند.بوی بد دهان علامت بیماری است - Bitrin.com
 
دکتر شهرام آگاه، ضمن بیان این مطلب به ایسنا گفت: بوی بد دهان می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلفی باشد که بیماری‌های دهان و دندان یا سینوس‌ها علل غیرگوارشی آن هستند، توصیه می‌شود بیمار در مرحله اول نیز از نظر بیماری‌های دهان، لثه، حفره دهانی و سینوس‌ها بررسی شود.
 
وی در ادامه ضمن بیان این که سینوزیت مزمن به صورت عفونی و غیرعفونی، پولیپ یا سایر اختلالات حفره بینی هم می‌توانند زمینه‌ساز بوی بد دهان باشد، افزود: گاه بیماری‌های سیستمیک مانند نارسایی مزمن کلیه با افزایش مواد دفعی که کلیه قادر به دفع آنها نیست، منجر به بوی بد دهان می‌شود.
 
وی تصریح کرد: گاهی بیماری‌هایی که باعث خشکی دهان می‌شوند با افزایش میکروب و باکتری‌های بی‌هوازی در حفره دهان با تخمیر مواد غذایی موجود در حفره دهان باعث بروز بوی دهان می‌شوند.
 
دکتر آگاه در مورد بیماری‌های اختصاصی گوارشی که منجر به بوی دهان می‌شود، گفت: بوی دهان می‌تواند علامتی از زخم‌ها با انسداد نسبی خروجی معده همراه شود یا در بیماری ریفلاکس که همراه با برگشت اسید و صفرا از معده به مری است، این مشکل رخ می‌دهد.
 
وی درخصوص درمان بوی بد دهان تاکید کرد: درمان بیماری زمینه‌ای از مهم‌ترین اقدامات درمانی درخصوص این عارضه است.
 
به طور مثال در بیماران کلیوی درمان نارسایی کلیه با کبد یا رسیدگی به سینوزیت و بیماری دهان و دندان در بهبود بوی بد دهان موثر است.
چهارشنبه 6/8/1394 - 4:8
سلامت و بهداشت جامعه

میوه های دندان خوار


 میوه های دندان خوار    - Bitrin.com


شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد كه گاهی با خوردن برخی نوشیدنی‌ها و مواد غذایی، احساس كرده‌اید دندان‌هایتان از قبل كندتر شده است.

اما این كه آیا با استفاده از مواد غذایی احتمال كند شدن و سایش دندان‌ها وجود دارد یا خیر ، 
از دست رفتن مینا و عاج دندان بر اثر حمله اسیدی را سایش دندانی می‌گویند و این حالت به علت استفاده زیاد آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌ها (نوشابه‌های گازدار)‌ اتفاق می‌افتد كه متاسفانه شرایط ایجاد شده برای دندان غیرقابل برگشت است.

سایش دندان بر اثر اسید، با پوسیدگی دندان تفاوت دارد

پوسیدگی، تخریب مینای دندان بر اثر حمله اسید از پلاك‌های دندانی است و باكتری‌های دهان، قند را به اسید تبدیل می‌كنند و اسید حاصله به دندان حمله می‌كند و پوسیدگی ایجاد می‌شود، ولی در سایش دندانی، فرد با مصرف پیاپی و مستقیم اسید، باعث تخریب دندان‌هایش می‌شود.


شایع‌ترین دندان‌هایی كه دچار سایش اسیدی می‌شوند، دندان‌های قدامی فك بالا هستند، اگرچه همه دندان‌ها می‌توانند مورد تهاجم قرار گیرند.

 

 میوه های دندان خوار    - Bitrin.com

 

دندانی كه به این شكل تخریب شده، در نمای ظاهری براق و كوتاه به نظر می‌رسد و لبه‌های ناصاف و حالتی نرم دارد كه گاه براحتی لب‌پر می‌شود و معمولا شدیدا به تحریكات سرما و شیرینی حساس است.
طبق بررسی‌های به عمل آمده، حدود 50 درصد افراد بین 4 تا 18 سال یك یا چند دندان با سایش اسیدی دارند.
اسیدی كه باعث تخریب دندان می‌شود، از یك منبع داخلی یا خارجی است: منابع داخلی همان اسید معده را تشكیل می‌دهد كه بر اثر رفلاكس (برگشت اسید از معده)‌ یا استفراغ مكرر، باعث ورود اسید از معده به دهان می‌شود، ولی منابع خارجی اسید شامل آبمیوه‌ها، میوه‌هایی همچون لیمو، پرتقال، نارنج و ریواس است و اگر این میوه‌ها به نیش كشیده شوند، تاثیرگذارتر می‌شوند. نوشابه‌های گازدار نیز به علت داشتن قند و اسید، یكی از عوامل تشدیدكننده این حالت به شمار می‌روند.
معاینه مكرر و منظم از سوی پزشك متخصص باعث می‌شود این حالت در مراحل اولیه كشف شود، بنابراین برای پیشگیری از سایش اسیدی دندان‌ها بهتر است از غذا و نوشیدنی‌های اسیدی كمتر استفاده شود و در صورت مصرف نوشیدنی‌های اسیدی، در پایان یك تكه كوچك پنیر یا مقداری شیر مصرف شود.
مسواك زدن بلافاصله پس از خوردن غذاهای اسیدی صحیح نیست و بهتر است دهان با آب، آب نمك یا دهان‌شویه فلورایددار شستشو داده شود و مسواك زدن كمی با تاخیر انجام شود.
در كودكان، بهترین نوشیدنی آب و شیر است و در صورت تمایل به دادن آبمیوه، بهتر است آبمیوه قبل از مصرف با آب رقیق شود و از خورانیدن آن با شیشه پستانك‌دار خودداری شود.

 

چهارشنبه 6/8/1394 - 4:7
آموزش و تحقيقات

قرصی که خاطرات بد را پاک می‌کند


دانشمندان دریافته اند دارویی که برای درمان ام اس استفاده می شود می تواند راه را برای عرضه قرصی که خاطرات بد از ذهن پاک کند، هموار سازد.

به گزارش مهر، پژوهشگران دریافته اند موش هایی که داروی "فینگولیمود" مصرف کرده اند آن دسته از خاطرات مرتبط با رویدادهای دردناک را از ذهن خود پاک کرده اند.

داروی فینگولیمود دارای تایید اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان ام اس است.

اگر تاثیرات این دارو در مورد انسان نیز تایید شود، می تواند گزینه های درمانی جدیدی برای مبتلایان به استرس های پس از تروما، اختالات غذا خوردن و ترس فراهم کند.

فینگولیمود که در حال حاضر به شکل قرص و با برند "گیلنیا" در بازار موجود است اشکال خفیف ام اس را با سرکوب سیستم ایمنی درمان می کند.

"سارا اشپیگل" از دانشگاه مشترک المنافع ویرجینیا در ریچموند و همکارانش دریافته اند: این دارو همچنین می تواند مانع از فعالیت آنزیمی موسوم به histone deacetylase شود که پروتئین ضروری برای تنظیم بیان ژن است.

وقتی فینگولیمود به موش ها داده شد از موانع خونی مغز گذشت و توانست به سرعت خاطرات موجود مرتبط با ترس را فرو بنشاند.

محققان در آزمایش این دارو، این موش ها در محفظه ای قرار دادند که پاهایشان در معرض شوک الکتریکی ملایمی بود. این موش ها وقتی به قفس معمولی خود بازگردانده شدند بی تحرک باقی ماندند؛ رفتاری که دانشمندان آن را نشان دهنده سطح اضطراب موش ها می دانند.

این بی تحرکی یا انجماد که درواقع واکنش ترس در موش ها است و نشان دهنده خوبی از حافظه محسوب می شود. واکنشی که به سرعت پس از مصرف دارو از بین رفت.

نتایج این تحقیقات در نشریه علوم اعصاب نیچر منتشر شده است.

چهارشنبه 6/8/1394 - 4:4
تغذیه و تناسب اندام

سیب‌زمینی پوست‌کنده و خرد شده را در آب نیاندازید!!


سیب‌زمینی پوست‌کنده و خرد شده را در آب نیاندازید!! - Bitrin.com

خیلی از خانم‌ها عادت دارند بعد از پوست کندن و خرد کردن سیب‌زمینی، برای آنکه رنگ آن تغییر نکند، آن را برای مدتی در کاسه‌ای پر از آب قرار دهند تا بعد برای سرخ کردن و گذاشتن در ته قابلمه از آن استفاده کنند،اما ...

 

 درباره این عادت باید گفت که باعث می‌شود پتاسیم سیب‌زمینی از آن خارج شود. 
البته این کار برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند خوب است و حتی به آنها توصیه می‌شود که سیب‌زمینی را یک شب قبل پوست کنده و آن را خرد کنند و شب تا صبح در آب بگذارند تا پتاسیم آن کاملا خارج شود اما به افراد سالم توصیه نمی‌شود؛
چون در عین حال که در آب ریختن سیب‌زمینی سبب خارج شدن پتاسیم آن می‌شود، بر ویتامین‌های گروه B هم تاثیر گذاشته و سبب کاهش میزان آنها می‌شود.

سیب‌زمینی منبع بسیار خوب ویتامین C نیز هست و گرچه در حین پخت مقدار قابل‌توجهی از این ویتامین از بین می‌رود، با این حال مقداری از آن باقی می‌ماند. بنابراین ریختن سیب‌زمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن مقدار قابل‌توجهی از این ماده مغذی می‌شود. به عبارت ساده‌تر ریختن سیب‌زمینی در آب به افراد سالم توصیه نمی‌شود زیرا ارزش تغذیه‌ای این ماده غذایی را پایین می‌آورد ولی همان‌طور که گفتم برای کسانی که به نارسایی کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است.

در رابطه با نحوه پخت سیب‌زمینی نیز باید گفت این موضوع بستگی به هدف ما از مصرف سیب‌زمینی دارد. برای یک فرد میانسال یا سالمند توصیه می‌کنیم سیب‌زمینی را به شکل آب‌پز مصرف کند. برای کودکان کم‌سن و سال مصرف آن به شکل پوره همراه با شیر و کره توصیه می‌شود. به طور معمول شیوه سرخ کردن آن به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیه نمی‌شود، جز برای بچه‌های لاغر. البته در این میان هم باید توجه کرد سیب‌زمینی خرد، سرخ و برشته نشود چون در این حالت این ماده غذایی کمی سمی خواهد شد. نحوه پخت دیگر سیب‌زمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیب‌زمینی را لای فویل در فر می‌گذارند.

فراموش نکنید که پوست سیب‌زمینی نیز منبع فیبر و ویتامین است. به همین دلیل مصرف آن توصیه می‌شود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیب‌زمینی باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای شیمیایی وجود دارد. در ضمن، اگر سیب‌زمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز سیب‌زمینی تا جایی که خود سیب‌زمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را به مصرف رساند. یادتان باشد که این جوانه‌ها و قسمت‌های سبز رنگ سیب‌زمینی حاوی مواد سمی هستند که مصرف‌شان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
چهارشنبه 6/8/1394 - 4:3
آشپزی و شیرینی پزی

مدت زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر


شیر تازه: در یخچال ۵ تا ۷ روز

شیر بسته بندی باز شده: در یخچال ۲ تا ۳ روز

خامه چربی گرفته شده: در یخچال ۱۰ روز

خامه چرب: در یخچال ۱ روز

خامه ترش شده : در یخچال ۴ هفته 

ماست : در یخچال ۷ روز

پنیر : در یخچال ۶-۱۲ هفته ، در فریزر ۶ تا ۱۲ ماه 

کره : در یخچال ۲ هفته – در فریزر ۹ ماه 

بستنی: در فریزر۲ ماه 

تخم مرغ تازه با پوست: در یخچال ۳ هفته 

تخم مرغ آب پز سفت: در یخچال ۱ هفته 

گوشت گوساله (استیک) : در یخچال ۳ تا ۵ روز ، در فریزر: ۶ تا ۱۲ ماه 

مرغ – بوقلمون تکه شده : در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر:۹ تا ۱۲ ماه 

مرغ – بوقلمون درسته: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر: ۱ هفته 

گوشت اردک یا غاز: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر : ۶ ماه 

دل و جگر مرغ: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر:۳ – ۴ ماه 

گوشت پخته شده : در یخچال ۱ – ۲ روز ، در فریزر: ۳-۴ ماه 

گوشت گوسفند کباب شده یا خردشده: دریخچال ۳-۵ روز، در فریزر:۶ تا ۹ ماه 

سوسیس: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر: ۳ تا۴ ماه

سوسیس دودی: در یخچال: ۷ روز ، در فریزر: ۱تا۲ ماه 

انواع گوشت (دل ، جگر، زبان): در یخچال ۱تا۲ روز ، در فریزر: ۳-۴ ماه 

گوشت ماهی کم چرب: در یخچال ۱تا۲ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه

گوشت پرچرب (ماهی آزاد): در یخچال ۱تا۲ روز، در فریزر: ۲-۳ ماه

فیله ماهی: در فریزر: ۱۸ ماه 

سیب: در یخچال ۱ماه ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

زردآلو، گوجه، هلو، انگور، گلابی و آلو: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر:۸-۱۲ ماه 

آوکادو: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

موز و بارهنگ : در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

گیلاس: در یخچال ۲-۳ روز، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

پرتقال، لیموها ، گریپ فروت: در یخچال ۲ هفته ، در فریزر: ۴-۶ ماه 

کیوی : در یخچال ۳تا ۵ روز، در فریزر: ۴-۶ ماه 

انبه: در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

خربزه، هندوانه ، طالبی : در یخچال : ۱ هفته، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

آناناس: در یخچال ۲-۳ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه 

کنگر فرنگی: در یخچال ۱ هفته

مارچوبه: در یخچال ۲-۳ روز، درفریزر: ۸-۱۲ ماه 

چغندر، هویج، کلم بروکلی، لوبیاها و کدوتنبل: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

گل کلم: در یخچال ۱ هفته ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

جعفری: در یخچال ۲-۳ روز 

ذرت: در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

پیازچه: در یخچال ۳-۵ روز 

کرفس: در یخچال ۱ هفته ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

اسفناج ، خردل : در یخچال ۳-۵ روز، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

کاهو: در یخچال ۱ هفته 

قارچ ها و بامیه: در یخچال ۱-۲ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

ترب و تربچه: در یخچال ۲ هفته

کدو: در فریزر: ۸-۱۲ ماه 

نان : در فریزر: ۶-۱۲ ماه 

کیک صبحانه، کلوچه: در فریزر: ۲-۴ ماه 

پن کیک(نوعی کلوچه): در فریزر: ۱-۲ ماه 

خمیر پخته نشده : در یخچال ۲-۳ روز ، در فریزر: ۶ ماه 

کیک اسفنجی: در فریزر: ۴-۶ ماه 

پنیر: در یخچال ۳-۷ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه 

شیرینی دانمارکی: در فریزر: ۳ماه 

پیراشکی: در فریزر: ۶ ماه 

شیرینی پای کدو تنبل: در یخچال ۱-۲ روز، در فریزر: ۱ ماه 

پای میوه: در یخچال ۱-۲ روز ، در فریزر: ۱سال

پای میوه نپخته: در فریزر: ۸ ماه

چهارشنبه 6/8/1394 - 4:1
شعر و قطعات ادبی

شکل خدایی


لاینل واترمن داستان آهنگری را می گوید که پس از گذراندن جوانی پر شر و شور تصمیم گرفت روحش را وقف خدا کند سالها با علاقه کار کرد به دیگران نیکی کرد اما با تمام پرهیزگاری در زندگیش چیزی درست به نظر نمی آمد حتی مشکلاتش به شدت بیشتر می شدند 
یک روز عصر دوستی که به دیدنش آمده بود و از وضعیت دشوارش مطلع شد گفت واقعا عجیب است درست بعد از اینکه تصمیم گرفتی مردی باخدا شوی زندگیت بدتر شده نمی خواهم ایمانت را ضعیف کنم اما با وجود تمام تلاشهایت در مسیر روحانی هیچ چیز بهتر نشده ! آهنگر بلافاصله پاسخ نداد او هم بارها همین فکر را کرده بود و نمی فهمید چه بر زندگیش آمده است .

اما نمی خواست دوستش را بدون پاسخ بگذارد روزها به این موضوع فکر کرد تا بالاخره جوابش را یافت روز بعد که دوستش به دیدنش آمده بود گفت : در این کارگاه فولاد خام برایم می آورند و باید از آن شمشیر بسازم می دانی چطور این کار را می کنم ؟ اول تکه ای از فولاد را به اندازه جهنم حرارت می دهم تا سرخ شود بعد با بیرحمی سنگینترین پتک را بر می دارم و پشت سرهم بر آن ضربه می زنم تا اینکه فولاد شکلی را بگیرد که می خواهم بعد آن را در ظرف آب سرد فرو می کنم تا جاییکه تمام این کارگاه را بخار آب فرا می گیرد فولاد به خاطر این تغییر ناگهانی دما ناله می کند و رنج می برد باید این کار را آنقدر تکرار کنم تا به شمشیر مورد نظرم دست پیدا کنم " یک بار کافی نیست "آهنگر مدتی سکوت کرد سپس ادامه داد " گاهی فولادی که به دستم می رسد این عملیات را تاب نمی آورد حرارت پتک سنگین و آ ب سرد تمامش را ترک می اندازد می دانم که از این فولاد هرگز شمشیر مناسبی در نخواهد آمد "

آنگاه مکثی کرد و ادامه داد " می دانم که خدا دارد مرا در آتش رنج فرو می برد ضربات پتکی را که بر زندگی من وارد کرده پذیرفته ام و گاهی به شدت احساس سرما می کنم انگار فولادی باشم که از آبدیده شدن رنج می برد . 

اما تنها چیزی که می خواهم این است : " خدای من از کارت دست نکش تا شکلی را که تو می خواهی به خود گیرم با هر روشی که می پسندی ادامه بده هر مدت که لازم است ادامه بده اما هرگز مرا به کوه فولادهای بیفایده پرتاب نکن "


چهارشنبه 6/8/1394 - 3:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته