• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 220
تعداد نظرات : 51
زمان آخرین مطلب : 5370روز قبل
دعا و زیارت
خدایى كه به وضع و حال ما و به هر چیزى آگاه است، چرا ما را مورد آزمایش قرار مى‏دهد؟

آزمایش الهى براى آن است كه مدّعیان راستین از مدّعیان دروغین شناخته شوند. همه انسان‏ها به نوعى ادّعا مى‏كنند كه آدم‏هاى خوبى هستند، امّا به هنگام امتحان، افراد شناخته مى‏شوند و هركس مى‏فهمد كه چه مقدار در ادّعایش راستگو بوده است. خداوند مى‏فرماید: ما شما را به ترس، گرسنگى و كمبودها آزمایش مى‏كنیم: «ولَنَبلونّكم بشى‏ء من الخوف و الجوع و نقصٍ من الاموال و الانفُسِ و الثّمرات و بَشِّر الصّابرین»( سوره بقره، آیه 155) 
علاوه بر آنكه علم و دانستن خداوند، دلیل كیفر و پاداش نیست، بلكه باید از ما عملى سربزند تا به كیفر و پاداش برسیم. به چند مثال توجه كنید: 
1- ما مى‏دانیم كه این خیّاط یا بنّا یا نجّار چگونه مى‏دوزد یا مى‏سازد، ولى بر اساس این دانش، به آنها مزد نمى‏دهیم، بلكه باید از آنان كارى سربزند تا استحقاق پاداش داشته باشند. 
2- معلّم مى‏داند كه این دانش‏آموز اهل درس خواندن نیست، ولى نمى‏تواند قبل از امتحان او را مردود قلمداد كند. حضرت على علیه السلام مى‏فرماید: آزمایشات الهى براى علم پیدا كردن خداوند نیست، بلكه براى آن است كه بسترى ایجاد شود و از انسان عملى سرزند تا كیفر و پاداش بر مبناى عمل باشد. 
اگر امتحان‏ها نباشد، انسان شناخته نمى‏شود. 
صبر انسان، در برابر حوادث شناخته مى‏شود. 
رضا و تسلیم انسان، در برابر حوادث تلخ شناخته مى‏شود. 
قناعت و زهد انسان، به هنگام كمبودها روشن مى‏شود. 
تقوى، حلم و ایثار انسان، در امتحان‏ها معلوم مى‏شود.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:28
دعا و زیارت
چرا خداوند گاهى دعاى ما را مستجاب نمى‏كند؟

در قرآن مى‏خوانیم: «اُدعونى أستَجِب لكم»(سوره غافر، آیه 60) مرا بخوانید تا شما را اجابت كنم. اگر شخصى به دیگرى گفت: به هنگام برخورد با مشكل به من تلفن كن تا تو را كمك كنم، این جمله لوازم و شرایطى دارد از جمله: 
1- رفاقتت را با من حفظ كنى. 
2- شماره تلفن مرا گم نكنى و شماره را درست بگیرى. 
3- به هنگام بازگو كردن مشكلات، حرف‏هاى بى ربط نزنى و توقّعات نابجا نداشته باشى و به وظیفه خود عمل كرده باشى. 
4- آنچه مى‏گویى واقعاً مشكل باشد، نه خیالات و توهّمات. 
5 - براى حلّ مشكل خود، انتظار نداشته باشى تمام مقرّرات و نظام را بهم بریزم. 
6- حلّ این مشكل، سبب پیدایش مشكل دیگرى براى شما یا دیگران نشود. 
7- در بازگو كردن مشكلات، صادق باشى و دروغ نگویى. 
آیا ما در دعا و طرح مشكلات خود با خدا، این شرایط را مراعات كرده‏ایم؟ 
آیا رفاقت و بندگى خود را با خدا حفظ كرده‏ایم؟ قرآن مى‏فرماید: «و یَستَجیبُ الّذین آمنوا و عملوا الصّالحات»( سوره شورى، آیه 25) پاسخ مثبت به كسانى داده مى‏شود كه با ایمان و عمل شایسته رابطه خود را با خدا حفظ كرده باشند. 
آیا شماره تلفن را درست گرفته‏ایم؟ در روایات مى‏خوانیم: دعا آدابى دارد، از جمله: 
ابتدا «بسم اللّه» بگویید، با وضو و حضور قلب و در مكان مقدّس مثل مسجد باشید، قبل از دعا از خداوند با صفات و اسماءالحسنى تجلیل كنید، ده مرتبه «یا اللّه»، «یا ربّ» بگویید، گوشه‏اى از نعمت‏هاى الهى را به زبان آورید، از خداوند تشكر كنید، بر محمّد و آل محمّد صلوات بفرستید، لغزش‏هاى خود را مطرح و استغفار كنید، دعا و خواسته خود را میان دو صلوات مطرح كنید و امیدوار باشید. 
آیا در دعاهاى خود توقّعات نابجا نداریم و به وظیفه خود عمل كرده‏ایم؟ 
دانش‏آموز درس نخوانده، دعا مى‏كند كه قبول شود. مى‏گویند: دانش آموزى به خانه آمد و وارد اتاق جلویى شد و مشغول دعا شد. به خدا گفت: پروردگارا! كوه هیمالیا را در فلان كشور قرار بده و دریاچه ارومیّه را در نیشابور قرار بده. مادرش گفت: این چه دعایى است كه مى‏كنى؟! گفت: من در امتحان جغرافیا پاسخ سؤالات را اشتباه نوشته‏ام، حالا به خدا مى‏گویم كوه و دریا را جابجا كند تا من نمره بیاورم! 
آیا زمان دعا و شرایط دیگر را در نظر گرفته‏ایم؟ در اسلام زمان‏هایى براى دعا سفارش شده است، از جمله: شب‏هاى جمعه، سحرها، بعد از نماز، غروب جمعه، بعد از خطبه‏هاى نماز جمعه، هنگام نزول باران و جارى شدن اشك و.... 
آیا مشكلات ما واقعاً مشكل است یا خیال مى‏كنیم كه مشكل است؟ بسیارى مشكلات، لازمه نظام طبیعت است و رفع آن، به معناى به هم زدن نظام عالم. همچون فقیرى كه سقف خانه‏اش خراب است و باران كه مى‏آید، سقفش چكّه مى‏كند. براى رفع مشكل او، یا باید خداوند باران نفرستد یا بر بام خانه او باران نبارد و یا آب باران در پشت‏بام خانه‏اش نفوذ نكند و یا... كه هر كدام از اینها به معناى نادیده گرفتن قوانین حاكم بر طبیعت است.






دوشنبه 13/8/1387 - 16:28
دعا و زیارت
آیا براى اداره جهان، تقوا كافى است كه قرآن سرانجام جهان را از آنِ پرهیزكاران مى‏داند؟ 
پاسخ : در قرآن مى‏خوانیم: «والعاقبة لِلمتّقین»،(سوره اعراف، آیه 128) «والعاقبة للتّقوى»(سوره طه، آیه) یعنى پیروزى نهائى براى پرهیزكاران است. 
تقوى، به معناى وارستگى است، نه وارفتگى. مدیریّت و حكومت نیاز به لیاقت و صلاحیّت‏هاى خاصّى دارد. قرآن مى‏فرماید: «اِنّ الارض یرثها عبادىَ الصّالحون»(سوره انبیاء، آیه 105) وارثان زمین دو شرط دارند: یكى بنده خدا بودن كه همان تقواى الهى است: «عبادى» و یكى صلاحیّت كه همان لیاقت‏ها و تخصّص‏ها و مدیریّت‏هاى لازم است: «الصّالحون». بنابراین آیاتى كه مى‏فرماید پیروزى نهائى براى پرهیزكاران است را باید در كنار این آیه معنا كرد. آرى، هرگاه خواستیم چیزى را به اسلام نسبت دهیم باید آیات قرآن را در كنار هم مورد نظر قرار دهیم، به علاوه باید به روایات پیامبر و اهل‏بیت معصومش‏علیهم السلام توجّه كنیم تا به نتیجه برسیم. 
براى نجات از بیمارى باید تمام داروهایى را كه پزشك دستور مى‏دهد مصرف نمود و اگر تنها بعضى را مصرف و بعضى را رها كند، ممكن است علاوه بر اینكه بهبود نیابد، مرض او طولانى ویا به امراض دیگرى مبتلا شود. 
چنانكه خداوند در قرآن از كسانى كه به بعضى از آیات ایمان مى‏آورند و به بعضى دیگر ایمان نمى‏آورند، به شدّت انتقاد كرده است.(سوره نساء، آیه 150) 
مگر مدارس و مراكز علمى به شاگردانى كه بعضى دروس را مى‏خوانند وبعض دیگر را نمى‏خوانند، نمره و مدرك مى‏دهند؟ 
كدام دولت و نظام به كارمندى كه بعضى از بخشنامه‏ها را عمل و بعضى را بایگانى مى‏كند، حقوق مى‏دهد؟ 
كدام كارفرمایى به كارگرى كه بعضى دستورات كارفرما را اجرا و بعضى را رها مى‏كند، مزد مى‏دهد؟




دوشنبه 13/8/1387 - 16:27
دعا و زیارت
آیا هر ایمانى ارزش دارد؟

قرآن از كسانى كه به هنگام خطر یاد خدا مى‏كنند ولى همین كه نجات یافتند او را فراموش مى‏كنند، به شدّت انتقاد كرده و مى‏فرماید: «اذا رَكِبوا فى الفُلك دَعَوا اللّه»(سوره عنكبوت، آیه 65) گروهى به هنگام غرق شدن خدا را مى‏خوانند، امّا چون نجات مى‏یابند، خدا را فراموش مى‏كنند. 
اصولاً ایمان لحظه‏اى ارزشى ندارد، فرعون نیز هنگامى كه دید در دریا غرق مى‏شود، ایمان آورد و گفت: «آمنتُ» كه این گفتار دیگر ارزشى نداشت. خداوند فرمود: «الان و قد عصیتَ»(سوره یونس، آیه 91) اكنون دیگر توبه و ایمان سودى ندارد. 
در قرآن از ایمانى ستایش شده كه همراه با پایدارى و استقامت باشد. «قالوا ربّنا اللّه ثمّ استَقاموا»(سوره فصّلت، آیه 30.) 
در زندگى نیز تنها ازدواج مهم نیست، همسردارى مهم است. زایمان مهم نیست، تربیت فرزند مهم است.



دوشنبه 13/8/1387 - 16:27
دعا و زیارت

با كسانى كه در برابر حقّ دیر تصمیم مى‏گیرند، چه برخوردى داشته باشیم؟


نه از استقبال مردم هیجانى شویم كه درختانى كه زود گل مى‏كنند سرما مى‏خورند و نه از كسانى كه دیر تصمیم مى‏گیرند مأیوس شویم كه ایمان باید بر اساس فكر و انتخاب احسن باشد. 
قرآن درباره اولى الالباب مى‏فرماید: «یتفّكرون فى خَلق السموات والارض ربّنا ما خَلقتَ هذا باطلا»(سوره آل‏عمران، آیه 191) اول در آفرینش آسمان‏ها و زمین فكر مى‏كنند سپس مى‏گویند: پروردگارا! این هستى را بیهوده نیافریدى. 
قرآن بندگان خدا را كسانى مى‏داند كه سخن را گوش دهند و از بهترین سخن پیروى كنند. «الّذین یستمعون القول فیتّبعون احسنه»(سوره زمر، آیه 18) بنابراین تصمیمات عجولانه چندان ارزشى ندارد. 
شخصى به نام صفوان از پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله درخواست كرد تا دو ماه فرصت فكر به او داده شود. پیامبرصلى الله علیه وآله فرمود: سه، چهار ماه به تو فرصت مى‏دهم. 
البتّه اگر مسئله روشن باشد، انسان نباید طفره برود. مجرمان در قیامت به دوستان بهشتى خود مى‏گویند: مگر در دنیا ما با شما نبودیم؟! پس در اینجا نگاه لطفى به ما داشته باشید تا از خود شما بهره گیریم. دوستان بهشتى مى‏گویند: در دنیا ما با شما با هم بودیم، ولى شما بى‏دلیل طفره مى‏رفتید. «و لكنّكم فتنتم أنفسكم و تربّصتم»(سوره حدید، آیه 14) بنابراین آنگاه كه مسئله روشن است باید عجله كرد. چنانكه قرآن براى عجله و سرعت و سبقت در بعضى كارها مى‏فرماید: «سارعوا»، «سابقوا»، «فاستبقوا» و آنگاه كه مسئله روشن نیست و به بررسى و تحقیق نیاز دارد باید بیشتر بررسى شود.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:27
دعا و زیارت
آخرین سخن ما با كسى كه دین را نمى‏پذیرد، چیست؟

برخى رانندگان، وسائلى را كه احتمال مى‏دهند در جاده مورد نیازشان باشد همراه خود برمى‏دارند، (از قبیل زنجیر چرخ، جك، چرخ اضافه، چراغ سیار) و بعضى بى‏خیال به جاده مى‏روند، چیزى با خود برنمى‏دارند. به هر حال، یا نیازى به این وسائل پیش مى‏آید و یا پیش نمى‏آید. اگر نیازى نبود، راننده‏اى كه آنها را برداشته، ضررى نكرده فقط چند كیلو بار اضافه حمل كرده است ولى اگر به آن وسائل نیاز شد، كسى كه آنها را برنداشته در وسط جاده چه خواهد كرد؟ 
آرى، شرط عقل آن است كه انسان نسبت به حوادث احتمالى، پیش‏بینى لازم را بكند. بعد از این مثال به سراغ دین مى‏رویم؛ 
پیامبران از حساب و كتاب پس از مرگ در قیامت خبرهایى داده و دستوراتى داده‏اند. گروهى پذیرفته و گروهى منكر شده‏اند. كسانى كه پذیرفته‏اند در شبانه‏روز چند دقیقه‏اى با خدا گفتگو كرده و نماز مى‏خوانند. در سال چند روزى غذاى ظهر را تا به غروب تأخیر انداخته و از انجام برخى كارها دورى كرده‏اند. بر فرض كه حساب و كتابى در كار نباشد، چه ضررى كرده‏اند و چه چیزى را از دست داده‏اند؟ ولى كسانى كه به نداى انبیا گوش ندادند، اگر با حساب دقیق خداوند برخورد كنند و دستشان خالى باشد، چه خواهند كرد؟ 
آرى، عاقل كسى است كه حتى اگر یقین به قیامت ندارد به خاطر حساب و كتاب، خود را آماده كند و هشدارهاى انبیا را جدى بگیرد. 
هنگامى كه فرعون تصمیم گرفت موسى‏علیه السلام را بكشد، یكى از اطرافیان فرعون كه ایمان خود را كتمان كرده بود گفت: آیا كسى را كه مى‏گوید پروردگار من اللّه است و دلائل روشنى براى شما آورده، مى‏كشید؟ اگر دروغ بگوید به ضرر خودش خواهد بود (و كارى به حكومت شما ندارد) ولى اگر راست بگوید، آن قهر و عذابى را كه به منكران وعده مى‏دهد به شما خواهد رسید.
«اِن یك كاذباً فعلیه كِذبُه و اِن یَكُ صادقاً یُصِبكم بَعض الّذى یَعِدكم»


دوشنبه 13/8/1387 - 16:27
دعا و زیارت
ولایت فقیه چیست؟

جامعه نیاز به حاكم دارد، زیرا بدون مدیر و رهبر دچار هرج و مرج مى‏شود و رهبر مردم مسلمان باید اسلام‏شناس باشد و در میان اسلام‏شناسان، باسوادترین، شجاع‏ترین، باتقواترین، آگاه‏ترین آنان نسبت به مسائل و حوادث جهان اسلام باشد و ولایت فقیه چیزى جز این نیست كه حاكم امت اسلام شخصى مجتهد، دور از هوس، متقّى، بصیر و شجاع باشد كه شناسایى این افراد را خبرگان اسلام‏شناس به عهده دارند و خبرگان را خود مردم با شناختى كه از نزدیك نسبت به دانشمندان متّقى دارند، انتخاب مى‏كنند.



دوشنبه 13/8/1387 - 16:27
دعا و زیارت
دلیل موفقیّت انبیا كه مردم دستوراتشان را پس از قرن‏ها عاشقانه انجام مى‏دهند، چیست؟

موفّقیّت انبیا دلائل زیادى دارد از جمله: 
1- پاكى و حسن سابقه و سوز و خلوص آنان. 
2- استدلال و منطق آنان، نه تحكّم و قلدرى. 
3- عمل به آنچه مى‏گفتند و پیشگامى در عمل و استقامت تا پاى جان. 
4- سعه صدر و خوش اخلاقى آنان. 
5 - دستورات وتكالیفى مطابق فطرت و وعده‏هاى الهى. 
6- جامعیّت دستورات نسبت به تمام مسائل فردى، اجتماعى، خانوادگى، روانى، اقتصادى، سیاسى، بهداشتى، عبادى و... . 
7- آسان و دلپذیر جلوه دادن دستورات. 
به یك مثال توجه كنید: 
كودكِ بیمار از آمپول مى‏ترسد. پزشك براى اینكه او را آماده كند، كلماتى مى‏گوید، از جمله: 1- فرزندم! عزیزم! من تو را دوست دارم، 2- همه مردم و كودكان بیمار قبل از تو آمپول زده‏اند، 3- درد آمپول چند لحظه‏اى بیشتر نیست، تحمّل كن تا خوب شوى، 4- اگر آمپول قابل تحمّل نیست، به جاى آن قرص و كپسول مى‏دهم. 
خداوند كه مى‏خواهد فرمان روزه گرفتن بدهد، همین شیوه را بكار مى‏برد. اول مى‏فرماید: «یا ایّها الّذین آمنوا» اى كسانى كه به من ایمان و علاقه دارید! در این عبارت یك نوع احترام، صمیمیّت و دوستى است كه انسان را آماده مى‏كند؛ بعد مى‏فرماید: «كُتِبَ علیكم الصّیام كما كُتِبَ على الّذین من قَبلكم لَعلّكم تَتّقون»( سوره بقره، آیه 18) روزه گرفتن بر شما واجب شد، همان گونه كه بر مردم قبل از شما نیز واجب شده و نتیجه‏اش تقواى الهى است؛ پس از آن مى‏فرماید: «ایّاماً مَعدودات» چند روزى بیشتر نیست. سپس مى‏فرماید: «فمَن كان منكم مَریضاً او على‏ سَفرٍ فَعِدّةٌ من ایّامٍ اُخَر»( سوره بقره، آیه) اگر كسى بیمار یا مسافر بود، برنامه دیگرى براى او قرار مى‏دهیم. آرى، تعبیراتى را كه خداوند براى فرمان روزه گرفتن بكار برده، نظیر همان تعبیرات پزشك است كه كودكان را آماده مى‏كند. این است رمز موفقیّت انبیاعلیهم السلام.





دوشنبه 13/8/1387 - 16:26
دعا و زیارت
چرا باید در احكام دین، از مراجع تقلید كنیم؟

همه مردم در همه زمان‏ها و مكان‏ها، چیزى را كه نمى‏دانند از كارشناس مى‏پرسند. مراجع تقلید و علما نیز هنگامى كه مریض شوند از نسخه پزشكان تقلید مى‏كنند. بنابراین تقلید ریشه در تاریخ بشر دارد و ما در شناخت احكام دین به كارشناس دین مراجعه مى‏كنیم، چنانكه در امور دیگر به كارشناس آن رجوع مى‏كنیم. 
در قرآن مى‏خوانیم: «فَسئلوا اهل الذِّكر اِن كنتم لاتعلمون»(سوره نحل، آیه 43) اگر نمى‏دانید از اهل ذكر سؤال كنید. 
این آیه نمى‏فرماید: از هر عالمى سؤال كنید، بلكه مى‏فرماید: از عالمى سؤال كنید كه اهل ذكر باشد، یعنى یاد خدا باشد، پروا و تقواى الهى داشته باشد، نسبت به دانسته‏ها و آموخته‏هاى خود فراموشكار نباشد. 
به گفته روایات، تقلید باید از عالمى باشد كه علاوه بر علم و آگاهى در بالاترین سطح، عادل نیز باشد و افكار، گفتار و رفتارش بر اساس هوا وهوس وتمایلات نفسانى نباشد. 
ساختمانِ بدون پروانه و مجوّز قابل تخریب است مگر آنكه صاحبِ خانه آنگونه طراحى كرده باشد كه تصادفاً خانه او طبق مقرّرات مسئولین شهرسازى واقع شده باشد. عمل بدون تقلید نیز باطل است، جز آنكه این عمل مطابق فتواى مرجع تقلیدش باشد.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:26
دانستنی های علمی

 سلام دوستان عزیز تیبانی.

 این بار نیز جوانان حماسه آفریدند. 

یوم الله 13 آبان و سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا  به دست جوانان غیور ایرانی را به شما دوستان عزیز تبریک عرض مینمایم.

دوستان عزیز تبیانی امید وارم هرجای دنیا که هستید ادامه دهنده راه شهدا باشید و در مراسم امروز نیز شرکت کنید.

راستی در پایان باید بگم که میتونید به 2 مطلب قبلی نیز سری بزنید،چون با امروز بی مناسبت نیست. 

 

 

دوشنبه 13/8/1387 - 7:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته