• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 220
تعداد نظرات : 51
زمان آخرین مطلب : 5374روز قبل
دعا و زیارت


امام زمان علیه السلام :

«قُلُوبنا اَوعیَةٌ لِمَشیَّةِ اللهِ فَاذا شاءَ شِئنا»

ترجمه:
دل‌های ما ظرف اراده و مشیت خداست پس هرگاه او چیزی را اراده کند، ما نیز همان چیز را اراده می‌کنیم.

(بحارالانوار، ج52، ص51)

چهارشنبه 15/8/1387 - 17:33
دعا و زیارت

امام سجاد علیه السلام:

«حق الکبیر توقیرهُ لِسنَّهِ و اجلالُهُ لِتَقدَّمَهُ فی الاسلام»

ترجمه:
حق آنکه بزرگتر است این است که او را به خاطر سنش احترام کنی و او را به خاطر اینکه برتو در مسلمانی پیشی داشته است، بزرگ شماری!

(جهادالنفس، ح19)

سه شنبه 14/8/1387 - 16:58
دعا و زیارت

امام صادق علیه السلام:

«وَ اعْلَمْ أَنَّ الْعَمَلَ الدَّائِمَ الْقَلِیلَ عَلَى الْیَقِینِ أَفْضَلُ عِنْدَ اللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ مِنَ الْعَمَلِ الْكَثِیرِ عَلَى غَیْرِ یَقِین‏»

ترجمه:
بـدان بـه درستی که عمل دایمی اندک، که همراه با یقین باشد، نزد خداوند متعال، افضل از عمل بسیاری است که با یقین همراه نباشد.

(بحارالانوار، ج69، ص93)

دوشنبه 13/8/1387 - 17:22
دعا و زیارت
چرا دیه زن نصف مرد است؟

زن و مرد در شخصیّت انسانى یكسان هستند، و دیه، قیمت انسان‏ها نیست، بلكه جبران خسارت مالى است. اگر كسى مردى را بكشد، به نان‏آور خانه لطمه زده و ضربه اقتصادى بیشترى وارد كرده است و به همین دلیل جریمه بیشترى باید بپردازد. 
اگر كم و زیادى دیه براساس شخصیّت افراد باشد، باید هر كس یك شخصیّت علمى یا معنوى را كشت، قصاص و دیه بیشترى را متحمّل شود. در حالى كه دیه ساده‏ترین افراد و برجسته‏ترین افراد، از نظر حقوقى یكسان است. 
در مسایل حقوقى، حضرت على‏علیه السلام و ابن ملجم یكسان هستند و به همین خاطر حضرت على‏علیه السلام در مورد قاتل خود فرمود:
«فاضربوه ضَربةً بضَربة»(نهج‏البلاغه، نامه 47.) او یك ضربت به من زد، شما هم یك ضربت به او بزنید، نه بیشتر. 
اگر دیه و قصاص برمبناى شخصیّت افراد باشد، همه ثروت و پول‏هاى دنیا را هم بدهیم، جبران یك ذره از شخصیّت علىّ بن ابیطالب‏علیهما السلام نمى‏شود. 
آرى، حساب دیه، حساب شخصیّت افراد نیست تا خیال كنیم كه چون دیه زن نصف مرد است، پس شخصیّت او كمتر از مرد است.



دوشنبه 13/8/1387 - 17:20
دعا و زیارت
چرا زن نمى‏تواند قاضى شود؟

خداوند زن را براى تربیت نسل آفریده است و تربیت به مهربانى و دلسوزى و عاطفه سرشار نیاز دارد كه در وجود زن به ودیعه گذارده شده است. این احساسات و عاطفه، در قضاوت خطرناك است. زیرا قاضى، با افراد خلافكارى برخورد دارد كه با اشك و ناله و دروغ و تهدید و تطمیع، سعى در فرار از حكم دارند و اگر قاطعیّت و صلابت نباشد، احساسات ظریف و آسیب‏پذیر زن باعث مى‏شود تا با اشكى یا تهدیدى، حقوقى جابه‏جا یا نادیده گرفته شود. 
ناگفته پیداست كه قوانین براساس حال عموم افراد وضع مى‏شود نه افراد نادر، تا گفته شود ممكن است بعضى از مردها احساساتى و ظریف باشند و بعضى از زنان با صلابت و قاطع. 
علاوه بر آنكه، قضاوت حقّى نیست كه از زن سلب شده باشد، بلكه مسئولیّتى است كه از دوش او برداشته شده و هیچ امتیازى براى مرد محسوب نمى‏شود.



دوشنبه 13/8/1387 - 17:19
دعا و زیارت
چرا ارثِ زن، نصف مرد است؟

حقوق كارگرِ روز مزد بیشتر از كارمند رسمى است. این به خاطر آن نیست كه شخصیّت كارگر از كارمند بیشتر است، بلكه به خاطر آن است كه براى كارمند، بیمه، بازنشستگى، مرخّصى، حقّ مأموریّت، حقّ مدیریّت، حقّ عائله، سختى كار، بدى آب و هوا و... در نظر گرفته شده است كه اگر همه آنها محاسبه شود، حقوق كارمند از كارگر بیشتر مى‏شود. 
اسلام، ارث زن را نصف مرد قرار داده ولى در عوض هزینه زندگى را از دوش او برداشته و هزینه‏هاىِ خوراك، پوشاك، مسكن و درمان او راتوسط مرد تأمین كرده است. 
زن، سهم ارث خود را براى خود حفظ مى‏كند و تمام مخارج زندگى خود را از شوهر مى‏گیرد. به علاوه مهریه‏اى را هم از او دریافت مى‏كند كه اگر مهریه و هزینه زندگى را در كنار سهم ارث بگذاریم، سهم زن بیشتر مى‏شود.


دوشنبه 13/8/1387 - 17:18
دعا و زیارت
وظیفه ما در برابر دشمنان چیست؟

قرآن، هم مسلمانان به وحدت دعوت كرده: «و اعتصموا بحَبلِ اللّه جَمیعاً و لا تفرّقوا»(سوره آل‏عمران، آیه ) و هم از تفرقه نهى فرموده است: «و لا تَنازعوا فتَفشِلوا»(سوره انفال، آیه 46 با یكدیگر نزاع نكنید كه سست و ناتوان مى‏شوید. 
به دو مثال توجّه كنید: 
قطرات باران تا وقتى از هم جدا هستند، قدرتى ندارند، امّا وقتى در كنار هم قرار مى‏گیرند و به شكل جوى و سپس رودخانه جارى مى‏شوند، چنان قدرتى مى‏یابند كه اگر مهار نشوند، سیل بنیان‏كن مى‏شوند و اگر در پشت سد مهار شوند، توربین‏هاى عظیمى را به حركت درمى‏آورند كه دهها مگاوات برق تولید كرده و چرخ صنعت را به حركت درمى‏آورند. 
هر دست ما پنج انگشت دارد، امّا در برابر دشمن مشترك، همه انگشتان با هم جمع شده و به شكل مشت بر سینه دشمن كوبیده مى‏شود. 
با آنكه هر انگشت از انگشت دیگر متفاوت و متمایز است، یكى بلند است و یكى كوتاه، یكى نازك است و یكى كلفت و هركدام نباشند، بخشى از كارهاى روزمرّه انسان زمین مى‏ماند. مثلاً بدون انگشت شصت، نمى‏توان دگمه را بست و یا قلم را به دست گرفت و چیزى نوشت.


دوشنبه 13/8/1387 - 17:17
دعا و زیارت

آیا اطّلاع رسانى در همه جا لازم است؟ آیا دانستن همه چیز براى همه كس لازم است؟


بعضى از چیزها را اگر ندانیم بهتر است. قرآن مى‏فرماید: «لا تسئلوا عن أشیاء اِن تُبدَ لكم تَسُؤكم»(سوره مائده، آیه 101) از چیزهایى كه اگر براى شما آشكار شود شما را ناراحت مى‏كند، سؤال نكنید. 
اگر مسئولین سیلوها و انبارهاى غلّه به مردم اعلام كنند كه فقط تا چند وقت دیگر گندم داریم، همه مردم از همین الان ناراحت مى‏شوند و در تهیّه نان نزاع‏ها شروع مى‏شود. در اینجا باید مسئولین به جاى اطلاع رسانى به فكر چاره و خرید گندم باشند، نه آنكه مردم را در جریان بگذارند. آرى، هر دانستنى و هر اطلاع‏رسانى مفید نیست. 
قرآن دانش‏ها را سه نوع مى‏داند: 
الف) علمى كه مفید است. حضرت موسى علیه السلام به خضر گفت: آیا به من اجازه مى‏دهى كه در سفر دنبال شما باشم تا از علمى كه به تو داده شده فرا گیرم و رشد كنم؟! «هل أتّبعك على‏ أن تُعلّمن ممّا عُملّتَ رُشداً»(سوره كهف، آیه 66.) 
ب) علمى كه ضرر دارد. «و یَتعلّمون ما یَضُرّهم و لا یَنفعُهم»(سوره بقره، آیه 102) گروهى به سراغ علم سحر و جادو و یا دانشى مى‏رفتند كه میان همسران را با فتنه‏انگیزى به هم زنند. 
ج) علمى كه نه مفید است و نه مضرّ است. نظیر دانستن تعداد نفرات اصحاب كهف كه آیا آنها سه نفر بودند یا چهار نفر یا كمتر و بیشتر. «ثلاثة رابِعُهم كَلبُهم و یَقولون خَمسةٌ سادسُهم كلبهم»(سوره كهف، آیه ) 
تعداد نفرات اصحاب كهف مهم نیست، آنچه مهم است آن است كه چگونه یك اقلّیت جوانمرد در جامعه پر از فساد، دین خود را حفظ كردند و براى حفظ عقیده و ایمان خود، از محیط گناه و شرك هجرت كرده و غارنشینى را بر شهرنشینى ترجیح دادند.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:28
دعا و زیارت
با وجود علم وعقل، چه نیازى به وحى داریم؟

این سخن درست مثل آن است كه فرزندى به والدین خود بگوید: من به راهنمایى شما نیازى ندارم و مى‏خواهم هرچیزى را خودم تجربه كنم تا بپذیرم. این سخن به ضرر فرزند است یا والدین؟ 
معتقدین به وحى، علم، عقل و تجربه را كنار نمى‏زنند كه وحى را به جاى آن بنشانند، بلكه آن را محدود مى‏دانند و در كنار عقل و تجربه، از وحى نیز بهره مى‏جویند و بر شناخت خود از حقایق هستى مى‏افزایند. 
كسانى كه نسبت به وحى بى اعتنا هستند و فقط بر علم و عقل خود تكیه مى‏كنند، از شناخت بسیارى از امور هستى محروم مانده‏اند. 
آنها نسبت به سرنوشت خود پس از مرگ هیچ اطلاعى ندارند و از پایان این هستىِ با عظمت بى خبرند. در این هستى، رازهاى بسیارى هست كه اگر كسى فقط با علم و تجربه محدود خود بخواهد زندگى كند، از بسیارى از آنها محروم مى‏ماند. 
راستى اگر سازنده كالایى، به ما اطلاعاتى بدهد باید بگوییم ما به اطلاعات تو نیازى نداریم، خودمان تجربه مى‏كنیم و مى‏فهمیم؟ 
خالق هستى درباره هستى، آینده، اهداف و راه صحیح بهره‏گیرى از آن، اطلاعاتى از طریق بهترین افراد كه پیامبران باشند، در اختیار ما گذارده است. بى اعتنایى به پیام‏هاى الهى، محروم كردن بشر از یك كانال به مراتب گسترده‏تر از كانال تجربه است و چه ظلمى بالاتر از اینكه بشر، چشم و گوش خود را بر بخشى از دانستنى‏ها ببندد.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:28
دعا و زیارت
چرا خداوند چیزهایى آفریده كه براى انسان خطرناك است؟

قرآن مى‏فرماید: هرچه را كه خدا آفریده، نیكو آفریده است: «الّذى أحسنَ كلّ شى‏ءٍ خَلقه»( سوره سجده، آیه 7) حتى زهرمار در بدن مار نیكوست، ولى در بدن ما كشنده است. چنانكه آب دهان در دهان ما نیكوست، ولى اگر به سوى كسى پرتاب شود، جسارت بزرگى محسوب مى‏شود.


دوشنبه 13/8/1387 - 16:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته