• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 813
تعداد نظرات : 462
زمان آخرین مطلب : 5467روز قبل
دانستنی های علمی
در پاسخ به زیاده گویی های برخی کشورهای عربی در تحریف نام تاریخی جلیج فارس ، یک سایت ایرانی با نام "سایت جایزه خلیج ع رب!" افتتاح شد.

هدف این سایت دادن جایزه به فرد یا افرادی است که بتوانند خلیج ع ر ب را در نقشه جهان پیدا کنند.

البته گردانندگان این سایت برای این که تقلبی در این باره صورت نگیرد نوشته اند:"البته یادتان باشد، ما نام تمام خلیج های کشف شده دنیا را بلدیم و جای آن را نیز خوب می دانیم؛ پس، به طمع جایزه گرفتن، این فکر به ذهن تان نرسد که خلیج مکزیک یا خلیج بنگلادش یا خلیج فارس یا یک خلیج بی صاحب مانده در اقصی نقاط دنیا را به جای "خلیج عرب ها" به ما معرفی کنید یا بیل و کلنگ بردارید و جایی در کناره یک دریا را بکنید و بگویید این هم پیشرفتگی دریا در خشکی عرب ها که همان خلیج ع رب است! و بخواهید جایزه بگیرید! خیر! ما خودمان قورباغه را رنگ می کنیم و به جای قناری می فروشیم!"

جایزه خلیج ع رب 
واژه "خلیـج عــرب" را در سال های اخیر زیاد شنیده ایم و می دانیم که «کشورهای عرب زیر خلیج فارس» به آن تعلق خاطر بسیاری دارند! مثلاً سردمداران کشورهای عرب پایین خلیج فارس، در نشست های خود در اتحادیه عرب واژه «خلیــــج العـــــربی» را به کار می برند؛ مسابقات فوتبالی با نام "کأس الخلیـج الـــعـربی" برپا می کنند در برخی محصولات خود از این نام استفاده می کنند و و و! 

اما ما که سال ها درس جغرافیا خوانده ایم و به خیال خام خودمان، همه کشورها، کوه ها و دریاها و خلیج های دنیا را به خوبی می شناسیم، هر چه به ذهن خود فشار آورده ایم که این خلیج را در چه کتابی خوانده ایم، چه سالی بود، به یادمان نیامد که نیامد! 

خلیج زیاد داریم؛ خلیج فارس که خلیج خود ما ایرانیان است! خلیج مکزیک، خلیج بنگلادش، خلیج عدن، خلیج ...، خلیج؛ اما خلیـــج ع رب؟! ما که نشنیده ایم! 

شاید سواد ما نم کشیده یا به ما نگفته اند! برای این که مطمئن شویم این خلیج ع رب که می گویند، کجاست! صفحات طولانی تاریخ را دوبار و سه بار و صد بار ورق زدیم و هر چه کتاب و نقشه جغرافیایی داشتیم را زیر و رو کرده ایم؛ اما هر چه گشتیم، هیچ نیافته ایم!!

این قدر می دانستیم که خلیج به "پیشرفتگی دریا در خشکی می گویند" و باید وسعت معینی داشته باشند؛ اما گفتیم شاید اغراق کرده باشند و خلیج نبوده؛ اما از بس برای مردمان شبه جزیره زیر خلیج فارس اهمیت داشته، نام خلیج بر آن گذاشته اند! با این فرض، یک بار دیگر کل کره زمین را زیر و رو کردیم؛ اما دریغ از آبگیری، سدی، برکه ای به نام عرب!!!
مطمئن شدیم که چیزی به نام خلیج ع رب در دنیای واقعیت وجود ندارد؛ اما نه! مگر می شود که این همه دولتمرد عاقل و بالغ عرب، برای چیزی که در دنیا نیست، اتحادیه تشکیل دهند و جام بگذارند و بیانیه بدهند و ... 

حتماً ما اشتباه کرده ایم. جایی به نام خلیج عرب هست؛ اما ما از آن بی اطلاعیم! بنابراین، قاطعانه و مشتاقانه اعلام می کنیم که:

"به هر کس، ایرانی یا خارجی! عرب یا عجم! اروپایی یا آفریقایی! چینی یا هندی! آمریکایی یا استرالیایی! مکزیکی یا برزیلی! و هر ملت و ملیتی و جنس و جنسیتی، جایی که این خلیج عرب ها در آن واقع شده است را کشف کند، هزار دلار جایزه می دهیم!" 

آری! آن قدر شیفته دیدن این خلیج ، که عرب ها هی از آن دم می زنند هستیم که حاضریم به کاشف آن هزار دلار جایزه بدهیم! 

البته یادتان باشد، ما نام تمام خلیج های کشف شده دنیا را بلدیم و جای آن را نیز خوب می دانیم؛ پس، به طمع جایزه گرفتن، این فکر به ذهن تان نرسد که خلیج مکزیک یا خلیج بنگلادش یا خلیج فارس یا یک خلیج بی صاحب مانده در اقصی نقاط دنیا را به جای "خلیج عرب ها" به ما معرفی کنید یا بیل و کلنگ بردارید و جایی در کناره یک دریا را بکنید و بگویید این هم پیشرفتگی دریا در خشکی عرب ها که همان خلیج ع رب است! و بخواهید جایزه بگیرید! خیر! ما خودمان قورباغه را رنگ می کنیم و به جای قناری می فروشیم!

پس، خلیج ع رب را "کشف" کنید و هزار دلار! بله! 1000 دلار جایزه بگیرید!
آدرس سایت:http://www.arabiangulfaward.com/fa.html 
منبع عصر ایران 
شنبه 12/2/1388 - 18:36
مصاحبه و گفتگو
مسابقه بهترین طراحی کتاب در سراسر جهان در نمایشگاه لایپزیک آلمان برندگان خود را شناخت و زیباترین کتابهای جهان از میان 704 کتاب ارسالی از 37 کشور برگزیده شدند. 

به گزارش مهر، 14 کتاب جوایز مختلف این مسابقه را به شرح زیر به دست آوردند: 1- جایزه حروف زرین (جایزه نخست) به کتابی از کشور فرانسه اعطا شد که یک کتاب کودکانه است. در این کتاب تنها از سه رنگ استفاده شده است.2- جایزه مدال زرین به کتابی از کشور هلند رسید.3- دو کتاب از کشورهای هلند و اتریش جایزه مدال سیمین را به دست آوردند4- مدالهای برنز به دو کتاب آلمانی و سه کتاب از کشور فرانسه داده شد.5- دیپلم افتخار هم به کتابهایی از کشورهای چین، آلمان، کتاب مشترک آلمان و سوئیس، هلند و سوئیس رسید.

داوران این مسابقه هفت متخصص از کشورهای کانادا، بلژیک، لتونی و سوئیس بودند که با سه داور آلمانی مسابقه همکاری داشتند.

ایران نیز با 29 عنوان کتاب دومین حضور موفق خود را در این نمایشگاه داشت. کتابهای ایرانی در بخش جداگانه ای به نام ایران به نمایش گذاشته شده بودند.
704 کتاب شرکت داده شده در این مسابقه در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت نیز حضور خواهند داشت. در آن نمایشگاه کتابها را نه بر اساس کشورها، بلکه بر حسب هفت عنوان موضوعی در نظر گرفته شده تقسیم بندی خواهند کرد. به این ترتیب در تمامی بخشهای نمایشگاه کتابهای ایرانی دیده خواهند شد.


شنبه 12/2/1388 - 18:24
هوا و فضا
ستاره شناسان آمریکایی ستاره هایی را کشف کردند که اجرام آسمانی و سیارات اطراف خود را با نیروی گرانشی بسیار بالایی جذب کرده و می خورند. 

به گزارش مهر، در دو دهه اخیر ستاره شناسان صدها سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف کرده اند اکنون تازه ترین تحقیقات دانشگاه واشنگتن و آریزونا نشان می دهد که بسیاری از این سیارات می توانند توسط ستاره خود نابود و یا خورده شود. 

در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "مدلهای رایانه ای به تازگی توانسته اند فرضیه هایی را که براساس آنها نیروهای گرانشی می توانند یک سیاره را به ستاره خود نزدیک کنند تائید کرده اند اما این اولین بار است که فرایند نابودی یک سیاره به صورت مستند ثبت شده است."

نتایج این یافته ها که در مجله علمی Astrophysical Journal منتشر شده است نشان می دهد سیاراتی که به ستاره خود بسیار نزدیک هستند به روشی نسبتا ساده و در زمانی که سیاره در مسیر رصد قرار گیرد می توانند دیده شوند. 

بیشتر سیاراتی که در خارج از منظومه شمسی رصد شده اند شبیه سیاره مشتری و بسیار بزرگ هستند. در ابتدای سال جاری سیاره فرا منظومه شمسی با عنوان CoRoT-7 B کشف شد که اگرچه بسیار بزرگ است شباهت بسیاری به زمین دارد. این سیاره در فاصله تنها 22 میلیون کیلومتری اطراف ستاره خود می چرخد. این فاصله کمتر از فاصله عطارد تا خورشید است. 

دمای این سیاره به حدود هزار و 400 درجه سیلیسوس می رسد و به دلیل این فاصله کوتاه ظرف یک میلیارد سال آینده توسط ستاره خود مصرف خواهد شد. 

نتایج این تحقیقات که با کمک تلسکوپ فضایی کپلر به دست آمده است می تواند به درک بهتر علت نابودی سیارات و واکنش نیروهای گرانشی میان سیارات و ستاره های آنها بیانجامد.


شنبه 12/2/1388 - 18:23
هوا و فضا
 
 
کاوشگر اسپیریت ناسا تصویری عجیب به زمین ارسال کرده است که بحث بر سر وجود موجودات فضایی را تازه کرده است. در این تصویر می توان شکلی جمجمه مانند را دید که به اعتقاد برخی این حجم مریخی می تواند جمجمه یک موجودی فضایی باشد. 

به گزارش مهر، جستجوگران موجودات فضایی ادعا می کنند جمجمه موجود فضایی را در تصاویری که ماهواره ناسا از این سیاره بازتابانده است مشاهده کرده اند.

در نگاه اول این تصویر به صحرای سنگی ساده ای شباهت دارد اما با نگاهی دقیقتر می توان جزئیات بحث برانگیزی را در آن مشاهده کرد.

در صخره فضایی عجیبی که در مرکز این تصویر قرار گرفته است می توان دو چشم و بینی را به خوبی تشخیص داد و به همین دلیل برخی این تصویر را تصویری از یک جمجمه مریخی می دانند.

در حال حاضر بسیاری از سایتهای اینترنتی از این تصویر که توسط اسپیریت مشهور ناسا به ثبت رسیده با بحث های مرتبط با آن پر شده است.



بر اساس تخمینهای انجام شده این جمجمه احتمالی 15 سانتیمتر ارتفاع داشته و فاصله چشمهای آن از یکدیگر 5 سانتیمتر است. همچنین گنجایش این جمجمه احتمالی هزار و 400 سی سی تخمین زده شده است.
بر اساس گزارش تلگراف، در سال 2006 نیز تصویری مشابه از جمجمه موجودی فضایی رصد شد. با این حال مشهورترین چهره مریخی تصویری است که توسط فضاپیمای وایکینگ 1 و در سال 1976 به ثبت رسیده است. در این تصویر هاله ای از شکلی مشابه صورت انسان مشاهده می شود. اما اخترشناسان با تصویربرداری مجدد از همان منطقه در سال 1998 دریافتند که این تصویر به واسطه زاویه تابش نور شکل گرفته بوده است.


شنبه 12/2/1388 - 18:23
آموزش و تحقيقات
 
 
جام جم آنلاین: گروهی از دانشمندان در آزمایشات خود دریافتند که ماهی نیز همانند انسان می تواند درد را احساس کند.


به گزارش مهر ، محققان دانشگاه پوردو آزمایشی را توسعه دادند که نشان می دهد ماهی قرمز درد را حس می کند و واکنشهای درد آن بسیار شبیه به انسان است.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند:«تاکنون پاسخ ماهی به عوامل مضر مورد آزمایش قرار گرفته بود اما واکنش ماهی نسبت به درد مورد بررسی قرار نگرفته بود».

در این آزمایش گروهی از ماهیهای قرمز مورد آزمایش قرار گرفتند. در این آزمایش به نیمی از ماهیها مرفین تزریق شد و نیمی دیگر محلول نمک دریافت کردند سپس مورد دو آزمایش قرار گرفتند. یکی از این آزمایشات تحریک با دمای بالا بود و در آزمایش دوم ، تحریکات درد وارد شد.

در آزمایش اول، محققان معتقد بودند ماهیهایی که مرفین دریافت کرده اند قادرند درمقابل دمای زیاد مقاومت کنند اما مشاهده شد که هر دو گروه پاسخ یکسانی به دمای بالا نشان دادند.

درحالی که ماهیهای گروه محلول نمک نسبت به آزمایش دوم که در آن عامل تحریک کننده درد به ماهیها وارد شد از خود واکنش نشان دادند (این واکنشها شامل رفتار دفاعی، اضطراب و نگرانی بود) اما ماهیهایی که مرفین دریافت کرده بودند پس از درد همچنان به رفتار همیشگی خود یعنی شنا کردن ادامه دادند.

این آزمایش نشان داد که ماهی نه تنها به عوامل درد با واکنش تند پاسخ می دهند بلکه رفتار آنها نیز پس از دریافت درد تغییر می کند.


شنبه 12/2/1388 - 18:19
کامپیوتر و اینترنت

 

 

 

جام جم آنلاین: استاد ایرانی دانشگاه لس آنجلس در كالیفرنیا (یو سی ال ای) موفق به ساخت سریعترین دوربین جهان با قابلیت ثبت شش میلیون فریم در ثانیه شد.


به گزارش ایسنا، این دوربین كه یك وسیله عكسبرداری بسیار سریع با حساسیت فوق‌العاده بالاست به منظور استفاده جراحی با لیزر، تجزیه و تحلیل عناصر موجود در خون، ارتباط میان سلول‌های زنده، فعالیت‌ها و واكنشهای عصبی طراحی و ساخته شده است.

این دوربین با استفاده از تابش‌های سریع لیزر که با استفاده از ردیاب‌های الکترونیکی ردیابی می شوند قادر به تصویربرداری با سرعتی بالا است.

بهرام جلالی، استاد ایرانی دانشگاه UCLA و سرپرست این پروژه تحقیقاتی، گفت: این دوربین فوق سریع برای تصویربرداری از پدیده‌های مهم در علوم مختلف به ویژه علوم پزشكی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عبارتی می‌توان با این دوربین یك سوزن را در انبار كاه یافت.

هچنین یكی از موارد استفاده این دوربین این است كه می‌تواند اطلاعاتی دقیق در مورد تعداد، نوع و اندازه سلولهای خونی را به پزشك داده و عكسهای كامل از هر سلول خونی را نشان بدهد، چرا كه پیش از این، آنالیزهای خون نمی‌توانستند چنین اطلاعات دقیقی در اختیار پزشك قرار بدهند.

به همین دلیل، این دوربین بهترین وسیله برای یافتن در درمان بیماریهای خونی است.

جلیلی در ادامه افزود: تصاویری كه این دوربین از هر سلول خونی در اختیار ما قرار می‌دهد،‌ به ما كمك می‌كند تا در اولین مشاهده به بیماری و یا نارسایی خون یك فرد پی برده و نیازی به انجام آزمایشات بعدی نباشد. پیش از این، پزشكان باید میلیونها سلول را مورد بررسی قرار می دادند تا بتوانند دلیل وجود بیماری را در فرد بیابند، اما این دوربین مو را از ماست بیرون می‌كشد و به كوچكترین جزئیات را از نظر می‌گذراند.

در این تصویربرداری، هر تصویر به وسیله یك پالس فوق كوتاه لیزری كه نور كوتاه تنها یك میلیاردم ثانیه طول می‌انجامد عكسبرداری می‌شود.

جلالی در عین حال معتقد است كه می توان سرعت دوربین را تا 10 میلیون تصویر در ثانیه که 200 هزار برابر سرعت تصویر برداری دوربینهای موجود است افزایش داد.

این پروژه توسط وزارت دفاع آمریكا حمایت مالی شده است.

گفتنی است دکتر بهرام جلالی، استاد رشته مهندسی برق در دانشگاه UCLA كه اختراعات متعددی در زمینه اپتیك دارد در سال 2007 برای اختراع خود در زمینه تولید لیزر «رامان» در سیلیسیم جایزه «وود آر. دبلیو» انجمن اپتیک آمریكا را كه به برجسته‌ترین كشف یا دستاورد علمی، فنی در عرصه علم اپتیک اعطا می شود، دریافت كرد.

وی همچنین در سال 2005 از سوی مجله علمی «Scientific American»، به عنوان یكی از 50 شخصیت برجسته در حوزه علوم، اقتصاد و فن‌آوری سال برگزیده شده بود.

دستاورد دیگر وی در زمینه اولین لیزر سیلیسکون در مجله «تكنولوژی ریویو» دانشگاه MIT به عنوان یکی از 10 رویكرد فن‌آوری برتر در سال 2005 منتشر شد.

وی در کنار فعالیت های دانشگاهی در زمینه های اقتصادی و صنعتی نیز فعالیت ها و موفقیت هایی داشته که از جمله آنها کسب جایزه BridgGate 20 در کمک به اقتصاد کالیفرنیای شرقی است.
 

جمعه 11/2/1388 - 17:31
موسيقي
دومین آلبوم «بنیامین بهادری» با مجوز وزارت ارشاد، عنوان «بنیامین 88» در بازار موسیقی منتشر شد.

به گزارش فارس، در این آلبوم كه توسط شركت ترانه شرقی و آوای نكیسا منتشر شده قطعاتی چون شناسنامه، كجای دنیا، من و تنها، عاشقی با تو، آهای تو، عشق آدم كش، بیا عاشقم كن، ای وای دلم،صدای قلب تو،خواب، من لعنتی، رفیقا می گن،پرسه، لیلی در پاییز، هفته به هفته، شومینه و تموم شد بر اساس ترانه هایی از فرید احمدی به آهنگسازی بنیامین بهادری و با تنظیم پیام شمس به چشم می خورد.
بنابراین گزارش، بنیامین 88 دومین اثر این خواننده پاپ است كه به صورت یك مجموعه كامل شامل دفترچه‌ای از عكس های بینامین همراه با یك پوستر به تهیه كنندگی محسن رجب پور و غلامعلی علمشاهی منتشرشده است.

رجب پور مدیر شركت ترانه شرقی در گفت وگو با خبرنگار موسیقی فارس گفت: این آلبوم با عنوان اولین اثر فارسی‌زبان هم‌زمان در ایران و سراسر دنیا برای ایرانیان مقیم كشورهای دیگر از طریق كمپانی آمریكایی «لبینا ركورد» منتشر خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق هماهنگی‌های به عمل آمده این كمپانی آمریكا كه وظیفه انتشار این آلبوم را در دنیا بر عهده دارد ، تلاش می‌كند این اثر را برای فروش بر روی یكی از سایت‌های معتبر موسیقی قرار دهد تا همه علاقمندان كه دسترسی به فروشگاه‌های ایرانی ندارند، بتوانند در هر جای دنیا آن را تهیه نمایند.


جمعه 11/2/1388 - 17:28
آموزش و تحقيقات
محققان دانشگاه کالیفرنیا با انجام آزمایشهای متفاوت دریافتند که دلفینها به دلیل توانایی خوابیدن با استفاده از یک نیمکره مغز می توانند هوشیاری خود را تا پنج روز متوالی بدون هیچ استراحتی حفظ کنند.

به گزارش مهر، هوشیار باقی ماندن برای پنج شب و روز متوالی و بدون کوچکترین استراحتی می تواند هر انسانی را از پا درآورد اما دلفینها می توانند این مدت را بدون کوچکترین اختلالی پشت سر بگذارند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا برای آزمایش چگونگی توانایی تحمل بی خوابی در دلفینها این جانداران را در معرض امواج صوتی قرار دادند که با فاصله های 30 ثانیه ای و برخی اوقات بیش از 30 ثانیه پخش می شد.

این دانشمندان طی آزمایشهای گذشته خود نشان داده بودند که دلفینها توانایی انجام این آزمایش را برای 120 ساعت متوالی و بدون بروز هیچ مشکلی در هوشیاری خواهند داشت.

دانشمندان برای مشاهده توانایی دلفینها در انجام اعمال پیچیده تر در هنگام بیخوابی آزمایشی پیچیده تر را انجام دادند که طی آن دلفینها باید در پاسخ به چند صوت متفاوت اصوات مختلفی را از خود به وجود می آورند. نتایج نشان داد که این جانداران طی دوره آزمایش کوچکترین اثری از خستگی از خود نشان نداده و در تمام مدت آزمایش هوشیار باقی ماندند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، دانشمندان بر این باورند که هوشیاری خیره کننده دلفینها می تواند به این دلیل باشد که این جانداران می توانند با استفاده از نیمی از مغز خود به خواب روند و درعین حال در حالت هوشیاری باقی بمانند.

این خصوصیت خواب تک نیمکره ای به دلفینها و دیگر ماهی ها از این خانواده اجازه می دهد که در حالت خواب از اطراف خود آگاه بوده و نسبت به نزدیکی مهاجمان هوشیار باقی بمانند.


جمعه 11/2/1388 - 17:27
سينمای ایران و جهان
دومین افتخارآفرینی فیلم «درباره الی» ساخته «اصغر فرهادی»‌ در سطح جهانی با تمجید فراوان هیات‌داوران جشنواره «ترابیكا» آمریكا و كسب جایزه بهترین فیلم داستانی این جشنواره همراه شد.

به گزارش ایسنا، هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم «ترابیكا» كه «رابرت دنیرو» یكی از موسسان آن است، شب‌گذشته درحالی پایان یافت كه فیلم «درباره الی» اجازه نداد تا هیات‌داوران برای انتخاب بهترین فیلم بلند، به نامزدهای دیگر فكر كند.

این فیلم كه در جشنواره برلین جایزه خرس نقره‌ای بهترین كارگردانی را برای «اصغر فرهادی» به‌همراه آورده بود، دیشب یك‌بار دیگر برای سازنده‌اش افتخارآفرینی كرد و «فرهادی» جایزه بهترین فیلم بلند را از«رابرت دنیرو» دریافت كرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیات‌داوران جشنواره ترابیكا در توصیف این فیلم اعلام كرد: «جهان‌شمولی شخصیت‌ها و مضامین در كنار كارگردانی كه این داستان را مسحوركننده ساخته، موجب شده است تا «درباره الی» مرزهای جهانی را فرو بریزد و درك ما از دنیای مشترك‌مان را تعمیق ببخشد.»

«درباره الی» روز یكشنبه (سیزدهم اردیبهشت ماه) در اختتامیه جشنواره فیلم «سینمای باز» بلژیك نیز نمایش داده می‌شود.


جمعه 11/2/1388 - 14:16
هوا و فضا
جام جم آنلاین: مدیر مرکز علوم ستاره شناسی گفت: پیامدهای بزرگترین کسوف سال نجوم به عنوان طولانی ترین خورشیدگرفتگی قرن 21 با همکاری انجمن نجوم در این مرکز بررسی می شود.


سید احمد علوی در گفتگو با مهر با بیان اینکه این کسوف در چین به صورت کامل دیده می شود، گفت: این کسوف طولانی ترین خورشیدگرفتگی سال جهانی نجوم است که در مرداد ماه سال 88 قابل رویت است.

وی افزود: رصد وقایع خاص به ویژه بزرگترین کسوف سال نجوم یکی از اقدامات ما در این سال است از این رو با همکاری انجمن نجوم ایران پیامدهای این پدیده طی برگزاری همایشی بررسی می شود.

رئیس مرکز علوم ستاره شناسی با تاکید بر اینکه این مرکز یک مرکز آموزشی است، اظهار داشت: از آنجایی که این مرکز وابسته به شهرداری است از این رو داشتن شهروند سالم و آگاه را از اولویتهای خود می دانیم. برای این منظور با ایجاد تالارهایی چون فیزیک، زیست و شیمی، کهکشان راه شیری و ترازوها و تجهیز به سیستمهای آزمایشگاهی خدمات علمی به شهروندان ارائه می کنیم.

وی پذیرش گروههای مختلف دانش آموزی و استفاده از دستگاههای آزمایشگاهی را از برنامه های این مرکز نام برد و ادامه داد: علاوه بر این برنامه های آموزشی در زمینه نجوم نیز تدارک دیده شده است تا شهروندان با مواردی چون آلودگی نوری آشنا شوند.


جمعه 11/2/1388 - 14:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته