• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 214
تعداد نظرات : 109
زمان آخرین مطلب : 2940روز قبل
رمضان

هكرهای چینی در اعتراض به نمایش مستندی درباره یك فعال اویغور در جشنواره فیلم بین‌المللی ملبورن استرالیا، وب سایت این جشنواره را هدف حملات مكرر قرار دادند.

به گزارش سرویس فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این هكرها موفق شدند دو بار در 25 ماه ژوییه بازدیدكنندگان این وب سایت را به صفحه‌ای هدایت كنند كه پرچم چین را به همراه شعارهایی در انتقاد از این فیلم مستند در مورد ربیا كادیر، فعال اویغور، نشان می‌داد.

فیلم‌سازان چینی در اعتراض به تصمیم مسوولان این جشنواره برای نمایش این مستند چهار فیلم خود را در این جشنواره شركت ندادند. پس از شركت نكردن فیلم‌های چینی، سیلی از ایمیل‌های اعتراض‌آمیز نیز به این وب سایت ارسال شد و به گفته مدیر این جشنواره، این حملات وب سایت را كند و فروش بلیت را با مشكل مواجه كرده است.

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

دوشنبه 5/5/1388 - 18:49
کامپیوتر و اینترنت
جام جم آنلاین: از ویندوز خسته شدید؟ می‌توان بهتر كار و زندگی كرد، آن هم بدون ویندوز و با جایگزینی كه سرآمد سیستم‌عامل‌های دیگر است.در آغاز كار رایانه‌ها، كاربران آنها می‌بایست با زبان ماشین آشنایی كاملی می‌داشتند تا بتوانند با یك رایانه كه شكل آن با انواع امروزی بسیار متفاوت بود، كار كنند. زبان ماشین چیزی است مانند كارت‌هایی كه چند سال پیش به صورت نواری وارد دستگاه‌ها می‌شد.

این كار هم به این دلیل بود كه انسان با سخت‌افزار كه همان قطعات الكترونیكی رایانه هستند، نمی‌تواند براحتی ارتباط برقرار كند؛ چراكه اصولا رایانه فقط زبان ماشین می‌داند و نه چیز دیگری.

كم‌كم با گسترش كاربری رایانه‌ها برای مشاغل بزرگ، سازندگان به فكر برقراری ارتباط راحت‌تر میان انسان و رایانه افتادند و همین امر باعث شد با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی نزدیك با زبان ماشین شروع به طراحی واسطی برای این امر كردند و بالاخره واسطی به نام سیستم‌عامل (Operating System) پا به عرصه فناوری گذاشت. به زبان ساده می‌توان گفت سیستم‌عامل رابط انسان است با سخت‌افزار.

با نگاهی كلی چند سیستم‌عامل قدرتمند خواهید دید كه چیزی مانند ویندوز، جایی در میان بزرگان و اهل فن ندارد.


یكی از قدرتمندترین و زیربنایی‌ترین سیستم‌عامل‌های امروزی یونیكس است. یونیكس، سیستم‌عاملی است كه اواخر دهه 60 میلادی به دست گروهی از كاركنان AT&T (سازمان تلگراف و تلفن آمریكا) در لابراتوار بل (Bell) متولد شد. سیستم‌های یونیكس امروزی به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند كه در طول سال‌ها توسط خود AT&T و بسیاری از شركت‌ها و گروه‌ها در سراسر جهان گسترش یافته‌‌اند.

از سال 2007، یك كنسرسیوم استانداردهای صنعتی به نام The Open Group صاحب نام تجاری UNIX است. امروزه یونیكس چیزی بیشتر از یك سیستم‌عامل شده است؛ یعنی چیزی در حد یك استاندارد.

سیستم‌هایی كه به طور كامل همسان و مبتنی بر قوانین Single Unix Specification هستند، مجاز به استفاده از این نام تجاری شناخته می‌شوند و بقیه سیستم‌ها در طبقه‌بندی شبه‌یونیكس (Unix-like) جایدهی می‌شوند.

در دهه‌های 70 و اوایل 80، تاثیر یونیكس در محافل دانشگاهی موجب خیزش بزرگی از آن در گرایش‌های تجاری نیز شد كه از مهم‌ترین آنان می‌توان به نسخه‌هایی چون Solaris از شركت Sun Microsystems و یا UX  HP و حتی IBM AIX اشاره كرد كه از سیستم‌های تایید شده و كلاسیك یونیكس به شمار می‌روند و علاوه بر سیستم‌های تایید شده یونیكس مانند Apple Mac OSX، سیستم‌های شبه‌یونیكس هم بسیار پرطرفدار هستند كه از جمله آنها می‌توان به سیستم‌عامل‌های معروفی چون Linux‌ ها یا BSD ها اشاره كرد.

گاهی اوقات یونیكس سنتی ممكن است به منظور توضیح و تفسیر یكی از نسخه‌های یونیكس و یا سیستم ‌عامل ‌هایی كه یكی از ویژگی‌های Unix 7Version یا 5 Unix System را دارند، مورد استفاده قرار گیرند. خوب است بدانید ساختمان یونیكس بر پایه زبان برنامه‌نویسیc بنا نهاده شده است.

لینوكس

لینوكس نه یك سیستم‌عامل كامل بلكه نام هسته سیستم‌عامل است و به طور كلی می‌توان گفت این نامی است كه به سیستم‌عامل‌های شبه‌یونیكس كه براساس هسته لینوكس هستند، اطلاق می‌شود و فراموش نكنید كه هسته سیستم‌عامل یعنی اصلی‌ترین بخش آن.

این سیستم‌عامل نماد و سرآمد سیستم‌های متن باز است و تمامی وجوه آن بر اساس استانداردهای گنو GNU ساخته شده است. از طرفی این سیستم، منبعی برای نرم‌افزارهای رایگان نیز است و نسخه‌های سرور و كلاینت آن اغلب رایگان است و تنها در موارد بسیار خاص كه برای كارهای موردی تهیه شده است، رایگان نیست؛ اما استفاده از آن لذت استفاده از یك سیستم‌عامل امن و پایدار و رایگان را برایتان فراهم خواهد كرد.

این سیستم‌عامل با انواع سخت‌افزارها نیز سازگار بوده و می‌توان آن را روی ساده‌ترین رایانه‌ها نیز نصب كرد و نیاز چندانی به سخت‌افزارهای قدرتمند ندارد. لینوكس گسترش عرضه خود روی رایانه‌های رومیزی، سرور، همراه و حتی موبایل را مدیون نسخه محبوب ابونتو (Ubuntu) است.

ابونتو براساس نسخه دبیان بنا نهاده شده است. از نكات مهم و جذاب آن می‌توان به موارد زیر اشاره كرد. آسانی مراحل نصب، زیبایی مراحل گرافیكی، پشتیبانی اینترنتی قدرتمند و گسترده. البته این سیستم‌عامل هم بی‌عیب نیست و هنوز برای كاربران معمولی مناسب نیست.

لینوكس در حقیقت یك پروژه دانشگاهی بود كه لینوس تروالدز آن را آغاز كرد و با درخواست همكاری او از همه، در مدت كوتاهی یك سورس 500 خطی به یك سیستم‌عامل قدرتمند و به بنیاد لینوكس تبدیل شد كه امروزه در جای خود بی‌رقیب است. نسخه‌های اصلی و كاربردی لینوكس را با نام‌های Debian، Novell OpenSuse  IBM ، RedHat Linux،RedHat Fedora Core، Ubuntu، Sun Microsystems OpenSolaris، Xandros، Arch Linux وCentOS Enterprise Linux می‌توانید بیابید .

سولاریس چیست؟

سولاریس، یكی دیگر از فرزندان خانواده یونیكس است. سیستم‌عامل‌های Solaris وOpenSolaris با وجود تفاوت‌های فراوان، هر دو از محصولات شركت Sun Microsystems و بر پایه یونیكس هستند. این سیستم‌عامل به عنوان یكی از مقیاس‌پذیرترین (قابل حجیم شدن) سیستم‌عامل‌هاست، بخصوص در SPARC.

این خاصیت این امكان را به سیستم‌عامل می‌دهد تا براساس نیاز و بدون محدودیت حجم پردازش‌ها و ورودی و خروجی‌ها را گسترش دهد، بدون آن كه دچار اختلال شود. برای درك بهتر این خاصیت، ویندوزی را تصور كنید كه چند برنامه را می‌خواهد با هم اجرا كند، زیاد منتظر جواب نباشد  ویندوز هنگ كرده است...
نسخه‌ای كه تمام كاستی‌های یك سیستم‌عامل را كنار گذاشته و جای آن را قابلیت‌های زیبا و مثال‌زدنی پركرده است، سیستم‌عامل مك ایكس‌ محصول شركت اپل مكینتاش است

سولاریس نیز از جمله سیستم‌عامل‌هایی است كه دارای لایسنس Single Unix Specification هستند و به همین دلیل از نسخه‌های یونیكس به حساب می‌آید. OpenSolaris نیز یك نمونه لینوكسی این سیستم‌عامل است كه كار سرورهای كوچك را بسیار قدرتمند انجام می‌دهد؛ اما این ویرایش نیز به درد كاربران خانگی نمی‌خورد.

نسخه 10 سیستم‌عامل Solaris آخرین نسخه ارائه شده توسط شركت SUN است كه البته نیاز شدیدی به كاربرپسند شدن دارد. این نسخه، نمونه كاملی از یك سیستم‌عامل پایدار است.

BSD

این كلمه مخفف Berkeley Software Distribution است. این سیستم‌عامل، تولید گروه تحقیقات سیستم‌های كامپیوتری دانشگاه بركلی كالیفرنیاست. امروزه نام BSD، معمولا به سیستم‌عامل‌های برگرفته شده از آن اتلاق می‌شود. FreeBSD، NetBSD و OpenBSD نمونه‌ای از معروف‌ترین اعضای این خانواده هستند.

این سیستم‌عامل به دلیل توانمندی در اداره امنیت و مدیریت مستقل برنامه‌ها از هسته سیستم‌عامل قابلیت مقاومت در برابر حملات و نقایص منطقی، به عنوان یكی از بهترین گزینه‌ها برای مدیران شبكه‌های پركاربر مطرح است.

در كاربردی بودن این نسخه از یونیكس همین بس كه بدانید شركت یاهو برای مدیریت سایت yahoo.com از نسخه FreeBSD استفاده می‌كند.

سیبی به زیبایی Mac OS X

نسخه‌ای كه تمام كاستی‌های یك سیستم‌عامل را كنار گذاشته و جای آن را قابلیت‌های زیبا و مثال‌زدنی پر كرده است، سیستم‌عامل مك ایكس، محصول شركت اپل مكینتاش است.

مك به عنوان اولین سیستم‌عامل گرافیكی، خاطره‌ای زیبا را در ذهن كاربران زنده می‌كند و یادآوری این برای دوستداران ویندوز لازم است كه بیل گیتس، موسس شركت مایكروسافت در سال1983، در كنفرانس بین‌المللی شركت Apple گفت: به نظر من، تنها كامپیوترهایی كه تمام استانداردهای ممكن را دارند، كامپیوترهای تولید شده توسط شركت Apple هستند.

OSX سیستم‌عاملی است كه طراحی آن را شركت Apple به پایان رسانده و چند سالی است كه در تمام انواع كامپیوترهای تولید این شركت مورد استفاده قرار گرفته است. این نسخه از مك بعد از نسخه 9 آن عرضه شد.

كاربردی بودن این سیستم‌عامل را می‌توانید از كاربران این سیستم‌ها جویا شوید. نوع نگرش كاربرانی كه اپل را جزیی از خانواده خود می‌دانند، گویای بی‌نظیر بودن این سیستم‌عامل است.

حرف X در نام این نسخه بیانگر عدد 10 در اعداد رومی است و از طرفی مجهول بودن هویت آن را می‌رساند؛ چراكه هویت آن با انواع قبلی این سیستم‌عامل كاملا متفاوت است. این سیستم‌عامل بر پایه فناوری ابداعی شركت سابق مدیرعامل اپل یعنی استیو جابز است.

نام آن شركت next بود و بعدها توسط اپل خریداری شد. Nextstep فناوری این شركت بود كه در واقع امروزه به عنوان هسته سیستم‌عامل مك به كار می‌رود، این فناوری یك سیستم‌عامل شی‌ءگرا را اجرایی كرده است.

Mac OS X بر پایه هسته تركیبی بنا شده و قسمت‌های مشخصی از سیستم‌عامل‌های FreeBSD و NetBSD در آن به كار رفته است. آخرین نسخه بارگزاری شده این سیستم‌عامل نسخه 7، 5، 10 است كه به علت سازگاری با پردازشگرهای اینتل توانسته است امكان نصب سایر سیستم‌عامل‌ها را روی سخت‌افزارهای اپل فراهم كند. این نسخه از سیستم‌عامل دارای گواهینامه 03 UNIX است بنابراین از نسخه‌های مستقیم یونیكس محسوب می‌شود.

نوع سرور این سیستم‌عامل نیز همگام با نسخه كلاینت آن چندسالی است كه با نام‌های خاص خود وارد بازار شده است. این سیستم‌عامل‌ها با نام‌های Tiger و Leopard به بازار عرضه شده‌اند.

به‌روزرسانی این سیستم‌عامل‌ها روی سیستم‌های خود این شركت رایگان است و تقریبا هر 2 ماه نسخه جدید آن را می‌توانید به آسانی دریافت و نصب كنید. همچنین این سیستم‌عامل در نسخه نهایی خود كاملا با زبان فارسی سازگار و هماهنگ است و برای تمام كارها نیز نرم‌افزارهای رایگان زیادی دارد كه می‌توانید استفاده كنید.

این سیستم‌عامل در نسخه‌های مختلفی برای آیفون، آی‌پاد و اپل تی‌وی عرضه شده است و نسخه دیگر آن نیز قرار است اوایل پاییز ارائه شود.

با وجود سیستم‌عامل‌هایی اینچنین قدرتمند و رایگان، جایی برای ویندوز ناامن و ناپایدار باقی نمی‌ماند.

سعید نوری‌آزاد

دوشنبه 5/5/1388 - 18:44
آموزش و تحقيقات
محققان اعلام کردند گربه ها با توجه به احساسات انسان هنگام نیاز نوعی صدای التماس مانند از خود ایجاد می کنند تا انسان را برای فراهم آوردن نیاز خود ترغیب کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعات جدید نشان می دهد گربه ها به خوبی قادرند از احساسات انسان نسبت به خود برای دستیابی به خواسته هایشان مانند غذا استفاده کنند.

محققان  اعلام کردند گربه ها با زیرکی تمام می توانند احساسات انسانها را برای دستیابی به خواسته هایشان به بازی بگیرند. این جاندارن نوعی صدای گریه مانند را با صدای مخصوص خود ترکیب کرده و به این شکل صاحب خود را برای تهیه غذا بر می انگیزانند.

 

به گفته دانشمندان امکان بی توجهی انسان به این صوت ترکیبی کالتی کاملا التماسی دارد، بسیار مشکل خواهد بود و راندن گربه از خود در این موقعیت نیز کاری بسیار سخت خواهد بود. محققان همچنین این رفتار در گربه ها را که از لحن گریه مانند در دستیابی به خواسته های خودشان استفاده می کنند، به عنوان رفتاری کاملا زیرکانه که مقاومت انسان در برابر تن دادن به درخواست آنها نسبت به شرایط معمولی بسیار کمتر است، یاد می کنند.

آزمایشها بر روی تعدادی افراد مختلف که برخی از آنها حتی تجربه نگهداری از گربه ها را نداشته اند نشان می دهد که صوت ترکیبی گربه ها در انسان ناخشنودی بیشتر و سرعت واکنش بالاتری به وجود می آورد. زمانی که صوت گریه از این اصوات برداشته شد محققان مشاهده کردند سرعت پاسخگویی انسان در برابر صوت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.

بر اساس گزارش ای بی سی، این رفتار بیشتر در میان گربه های خانگی که به تنهایی با مالک خود زندگی می کنند دیده می شود و گربه هایی که در محیطهای شلوغتر یا با چند گربه دیگر در حال زندگی هستند، کمتر از این رفتار استفاده می کنند.

منبع : خبرگزاری مهر
شنبه 3/5/1388 - 12:22
آموزش و تحقيقات
دانشمندان ایرلندی در تحقیقات خود نشان دادند که تقریبا تمام گربه های نر چپ دست و گربه های ماده راست دست هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کوئین در بلفست ایرلند شمالی در بررسیهای خود نشان دادند که حتی گربه ها نیز می توانند چپ دست باشند. در واقع گربه ها مهارت زیادی در استفاده از پنجه های دست خود دارند اما تمام آنها زمانی که می خواهند شکار کنند و یا با چنگالهای خود عملی انجام دهند از یک دست استفاده نمی کنند.

این دانشمندان در این تحقیقات از 42 گربه خانگی نیمی نر و نیمی ماده استفاده کردند و مقداری ماهی تن را درون یک ظرف با دهانه بسیار باریک ریختند به طوری که گربه ها برای خوردن ماهی تن قادر نبودند سر خود را وارد ظرف کنند و برای برداشتن ماهی حتما باید از پنجه های خود استفاده می کردند.

براساس گزارش نیوساینتیست، در این تحقیقات مشخص شد که از 21 گربه ماده همه به جز یکی از دست راست خود برای برداشتن ماهی استفاده کردند و آن یکی از دست چپ خود استفاده کرد. از 21 گربه نر نیز 20 گربه از دست چپ خود استفاده کردند و یک گربه نر از هر دو دست خود کمک گرفت.

در گذشته برخی مطالعات ارتباط میان سطوح هورمون تستوسترون جنین پسر در رحم مادر و چپ دستی را نشان می دادند و شاید به همین دلیل است که اکثر گربه های نر چپ دست هستند.

منبع:خبرگزاری مهر
شنبه 3/5/1388 - 12:19
هوا و فضا
 
خطری که از بیخ گوش زمین گذشت در پی کشف نشانه‌های برخورد جسمی به سیاره مشتری، تلسکوپ فضایی هابل برنامه‌های پس از تعمیر خود را نیمه‌کاره گذاشت و به عکس‌برداری از سیاره مشتری پرداخت.

 اواسط هفته گذشته، دانشمندان علوم سیاره‌ای تایید کردند که بر اثر برخورد جسمی با سیاره مشتری، ‌لکه‌ای سیاه در جو این سیاره به جا مانده است. این دومین بار است که چنین برخوردی دیده می‌شود. اولین مورد، ‌دقیقا به 15 سال پیش برمی‌گردد که در آن بیش از 20 قطعه از دنباله‌دار شومیکر-لوی 9 با جو سیاره غول‌پیکر برخورد کردند.

اهمیت این پدیده به قدری است که آزمایش‌ها و تنظیم‌های تلسکوپ فضایی هابل که پس‌از ماموریت تعمیر آن در اواخر اردیبهشت گذشته آغاز شده بود، معلق ماند و این تسلکوپ، دیروز به سوی بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی نشانه رفت تا بهترین تصاویر ممکن را از این پدیده تهیه کند. قرار است این تصاویر امروز منتشر شود. هابل در تهیه اطلاعات برخورد پانزده سال پیش شومیکر-لوی9 نیز نقش مهمی بر عهده داشت.

لی فلچر، از اختر‌شناسان آزمایشگاه پیشران جت ناسا، جی.پی.ال در گفتگو با نیوساینتیست می‌گوید:‌ «این رویداد اخیر با داشتن تمام ویژگی‌ها و نشانه‌های یک برخورد، بسیار مشابه آن چیزی است در مورد شومیکر-لوی 9 اتفاق افتاد. ما همگی بسیار شگفت‌زده شده‌ایم».

آنتونی وسلی، ستاره‌شناس تازه‌کار استرالیایی، کسی بود که این برخورد را حوالی ساعت 13:30 روز یکشنبه به وقت گرینویچ (18:00 یک‌شنبه گذشته به وقت مرکزی ایران) کشف کرد. وسلی متوجه لکه سیاهی در نزدیکی قطب جنوب سیاره مشتری شد،‌ در حالی‌که زمان زیادی از آخرین مشاهدات وی از این سیاره نگذشته بود. خودش در گزارش مشاهداتش چنین می‌نویسد: «حدود ساعت یک بود که می‌خواستم کارم را متوقف کنم. اما بعد نظرم عوض شد و تصمیم گرفتم حدود یک ساعت دیگر هم بمانم». با دیدن لکه، ‌وی ابتدا تصور کرده بود که یکی از قمرهای سیاره مشتری و یا سایه آن‌ها را بر روی این سیاره دیده است؛ اما محل قرارگرفتن، اندازه و سرعت این لکه، ‌این احتمالات را رد کرد.

وقتی شانس به سراغ آدم می‌آید
وی تصاویری را که طی دو روز قبل از سیاره مشتری گرفته بود، بررسی کرد و متوجه شد که در آن‌ها اثری از این لکه نیست. بنابراین فهمید که چیز تازه‌ای پیدا کرده و شروع به فرستادن ای‌میل به دیگر همکاران و اخترشناسان کرد. در بین کسانی که او برایشان ای‌میل فرستاده بود، فلچر و گلن اورتون هم بودند. دست بر قضا، آن‌ها نیز برنامه‌ریزی کرده بودند که همان شب با تجهیزات تلسکوپ فروسرخ ناسا در هاوایی، آسمان را رصد کنند. اورتون در مورد این اتفاق می‌گوید: «بی‌نظیر بود! از آن رویدادهای نادری است که شانس، خودش به سراغ آدم می‌آمد».

گروه آن‌ها حدود ساعت 10 روز بیستم جولای به وقت جهانی (14:30 روز دوشنبه 29 تیر به وقت مرکزی ایران؛ تقریبا 20 ساعت پس از اولین مشاهده وسلی)‌ مشاهدات خود را آغاز کردند و 6 ساعت بعد، تایید کردند که این لکه بر اثر برخورد جسمی با مشتری پدید آمده و ارتباطی به تغییرات جوی ندارد. اورتون می‌افزاید:‌ «این پدیده به طور قطع به هیچ عنوان شبیه هیچ‌یک از پدیده‌های آب‌وهوایی‌ای که تا به حال روی سیاره مشتری دیده‌ایم، نبود».

لکه
اولین سرنخ،‌ تصویر فروسرخ نزدیک از جو مشتری در بالای محل برخورد بود. تاثیر این برخورد بر جو شبیه همان اثری است که انداختن سنگ درون یک استخر آب دارد: موادی در جو سیاره مشتری رو به بالا پخش شده بود. این مواد نور خورشید را بازتاب می‌کنند و در نتیجه این لکه به صورت لکه‌ای براق در طول‌موج فروسرخ نزدیک دیده می‌شود. این دقیقا همان چیزی است که گروه مشاهده کردند. اورتون در این باره توضیح می‌دهد:‌ «تصاویر اولیه ما، درست در محل لکه سیاه، جسمی بسیار درخشان را نشان می‌داد و ما فورا متوجه شدیم که برخوردی صورت گرفته است. هیچ پدیده طبیعی وجود ندارد که بتواند حفره‌ای سیاه و ذراتی براق به این شکل ایجاد کند.»

اطلاعات مربوط به اندازه‌گیری دمای سیاره مشتری نیز این فرضیه را تایید می‌کند. تصاویر گرمایی محل برخورد، وجود لکه‌ای درخشان را نشان می‌دهند که بیان‌گر گرم‌ شدن لایه‌های زیرین جو در محل برخورد است. هم‌چنین پژوهشگران نشانه‌هایی از سطح بیش از حد طبیعی آمونیاک را در لایه‌های بالایی جو این سیاره پیدا کرده‌اند. آمونیاک اضافی در برخورد دنباله‌دار شومیکر-لوی9 ایجاد شده بود.

شیمی عجیب و غریب
در برخورد پانزده سال پیش شومیکر-لوی9، برخی مواد شیمیایی را به جو سیاره مشتری آورد. انرژی آزاد شده در این برخورد برخی مواد اصلی جو این سیاره را به مولکول‌هایی تازه از جمله سیانید هیدروژن تبدیل کرد. دانشمندان امیدارند این برخورد جدید هم اثر مشابهی بر جو مشتری گذاشته باشد،‌ بدین‌ترتیب آن‌ها فرصتی می‌یابند تا مواد تازه را دنبال کنند و به چگونگی تحول جو در طول زمان پی ببرند.

اما چه چیزی باعث این برخورد شد؟ اورتون می‌گوید:‌ »هیچ سرنخی نداریم. این جسم می‌توانسته قالب بزرگ یخی از جایی در همسایگی سیاره مشتری باشد یا دنباله‌دار سرگردانی که آن‌قدر کوچک یا کم‌نور بوده که ستاره‌شناسان پیش از برخورد متوجه آن نشده بودند».

فرانک مارچیز، اخترشناس دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و عضو موسسه SETI ،‌ یکی از افراد گروهی است که در روز یک‌شنبه در هاوایی این لکه را مشاهده کردند. وی در مورد منشا برخوردی‌ این لکه با اورتون موافق است و می‌گوید: «ما نمی‌دانیم که این عامل، دنباله‌دار بوده یا سیارک. اگر هم آن قدر بزرگ بوده که می‌شد آن‌را قبل از برخورد دید، احتمالا بررسی‌های فعلی سیارک‌ها در مسیر درستی قرار ندارد. مطالعات آینده می‌تواند اجسام ناشناخته منظومه شمسی را روشن‌تر سازد.»

سیارک یا دنباله‌دار
از آن‌‌جا که میزان فراوان آب در محل برخورد می‌تواند نشانی از یک دنباله‌دار باشد، طیف‌های جمع‌آوری‌شده توسط مشاهده‌گرهای مختلف ممکن است به شناسایی عامل برخورد کمک کند. مارچیز می‌گوید:‌ «ما همچنین مشاهدات را با شواهد جمع‌آوری شده از برخورد 15 سال پیش شومیکر-لوی9 مقایسه خواهیم کرد که در آن برخورد،‌ عامل برخورد یک دنباله‌دار بوده است.»

بدون دیدن،‌ دانشمندان نمی‌توانند بگویند که اندازه‌اش چه قدر بوده است. با این حال فلیچر می‌گوید:‌ «جای برخوردی که ما الان می‌بینیم به بزرگی یکی از عظیم‌ترین طوفان‌های سیاره مشتری،‌ یعنی Oval BA است. به نظر من به بزرگی کره زمین است.»

به عقیده مارچیز، سیاره مشتری، زمین را در برابر برخورد چنین اجسامی محافظت می‌کند. وی می‌گوید:‌ «اگر مشتری را نداشتیم،‌ منظومه شمسی برای ما جای بسیار خطرناکی بود. ما باید از این سیاره غول‌پیکر متشکر باشیم که این برخوردهای سنگین را برای ما تحمل می‌کند. میدان جاذبه بسیار قوی این سیاره مانند یک سرپناه، ما را در برابر دنباله‌دارهایی که از بیرون منظومه شمسی می‌آیند، محافظت می‌کند.»

منبع :خبرآنلاین

شنبه 3/5/1388 - 12:14
دانستنی های علمی
لامپ اضافه خاموش؛ فقط همین؟

لامپ اضافه خاموش؛ فقط همین؟

برای استفاده بهینه از انرژی برق، کدام یک باید تغییر کند؛ مصرف انرژی یا نحوه مصرف انرژی؟

بیشتر از یک دهه از روزی که یک آقای چاق سیبیلو با کلاه ایمنی زرد رنگ بالای سرش، روی صفحه تلویزیون ظاهر شد و گفت «لامپ اضافه خاموش» می‌گذرد. از آن روز به بعد به مرور همه یاد گرفتیم که لامپ‌های کمتری را روشن کنیم. مدتی بعد از آن نیز برچسب‌های مصرف انرژی روی تمام لوازم برقی خانگی زده شد و بالطبع مردم هم به سوی استفاده از وسایلی که کمتر برق مصرف می‌کنند، رفتند.

ولی آیا به راستی با خاموش شدن لامپ‌های اضافه همه مشکلات حل می‌شود؟
شاید بابا برقی در آن زمان این گونه فکر می‌کرد، ولی اعداد زیر تناسب چندانی با این ادعای او ندارند:

الف) روشنایی یک واحد آپارتمان مسکونی متوسط معمولا با ترکیبی از لامپ معمولی، فلوئورسنت و کم‌مصرف تامین می‌شود. با توجه به این‌که همه لامپ‌های یک خانه هم‌زمان با هم روشن نمی‌شوند، مصرف روشنایی هر واحد مسکونی به طور میانگین کمتر از 500 وات در ساعت خواهد بود.

ب) مصرف میانگین هم‌زمان تلویزیون، کامپیوتر و دستگاه پخش خانگی و یخچال به طور میانگین در حدود 500 وات در ساعت است.

ج) کولر آبی در دور کند خود کمتر از 500 وات و در دور تند خود کمتر از 1000 وات مصرف می‌کند (در مورد کولر گازی یک‌پارچه و اسپلیت هم که با توجه به مصرف بسیار زیاد آن اصلا حرف نزنیم، بهتر است!)

د) یک اتوی معمولی خانگی، 2000 وات

ه) یک فر مایکروویو، کمتر از 1000 وات

و) سشوار مو، کمتر از 2000 وات

ز) بخاری برقی هم که با توجه به توان مدیریت بحران مسئولین اداره گاز، داشتن آن در زمستان از نان شب هم واجب‌تر شده؛ 2000 وات برق مصرف می‌کند

با توجه به این ارقام و دانستن این‌که یک لامپ حبابی تنگستن متوسط 100 وات، یک لامپ فلوئورسنت معمولی 40 وات و یک لامپ کم‌مصرف خانگی نیز حداکثر 23 وات برق مصرف می‌کند، خاموش کردن لامپ اضافه در حالی که مثلا ماشین لباسشویی و یا اتو روشن است بیشتر شبیه به یک شوخی است. ولی ما که همیشه از این لوازم استفاده می‌کنیم و زندگی بدون آنها امکان ندارد؛ منطقی هم نیست که برای صرفه‌جویی بخواهیم به یک قرن قبل برگردیم.

پس مشکل از کجا است؟
در سال‌های اخیر ستون جدیدی وارد قبض‌های برق مصرفی خانوار شده که مشخص می‌کند بر اساس الگوی مصرف مطلوب وزارت نیرو و شرکت‌های منطقه‌ای و استانی توزیع برق، مصرف هر یک از خانواده‌ها در چه حد است؛ کم‌بار، میان‌بار و یا پربار که به اذعان مسئولین وزارت نیرو، اکثر مصرف‌کنندگان جزو گروه اول و یا دوم هستند. یعنی اکثر مردم به نصایح بابا برقی عمل کرده‌اند و حتی درصد قابل توجهی از آنها از آن هم فراتر رفته‌اند.

پس چرا در تابستان سال گذشته برای اولین بار بعد از قریب به دو دهه جدول خاموشی منتشر شد و هر منطقه‌ای به طور متوسط 4 ساعت در روز برق نداشت. چرا در تابستان امسال نیز چراغ‌های روشنایی شهری در بسیاری از کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی و اصلی خاموش شده‌اند؟

با توجه به اذعان مسئولین به رعایت الگوی مصرف از سوی مشترکین؛ و به رغم تبلیغات وسیع تلویزیونی برای کاهش مصرف (و با پذیرفتن این واقعیت ساده که کمتر کردن مصرف برق از میزان کنونی تقریبا ناممکن است)؛ دو گزینه باقی می‌ماند: یا وزارت نیرو در سالیان اخیر ( و به طور مشخص در 4 سال اخیر) به وظایف خود در گسترش منابع تولید و انتقال و توزیع نیروی برق (شامل نیروگاه‌ها، خطوط انتقال و پست‌های توزیع و همچنین نوسازی شبکه فرسوده توزیع برق) به هر دلیل عمل نکرده است (که عمده‌ترین و قابل قبول‌ترین آنها نبود منابع مالی کافی حتی برای بازپرداخت کامل طلب‌های سال‌های گذشته پیمان‌کاران است) و یا این‌که اشکال کار از جای دیگری است. شاید این نه میزان مصرف، که نحوه مصرف است که باید تغییر کند. سالها است که ضرورت تغییر نحوه مصرف برق در کشورهای دیگر پذیرفته شده و به آن عمل می‌شود، ولی در کشور ما هنوز به طور جدی به آن پرداخته نشده است.

مشکل چیست؟
در سال‌های اخیر و با کاهش ساعات حضور بابا برقی در تلویزیون، همکارانش به واژه جدیدی به نام «ساعات اوج مصرف» پرداختند. ساعات اوج مصرف، به زمانی گفته می‌شود که بیشترین میزان مصرف برق در آن انجام می‌شود و به طور مشخص بازه زمانی تقریبا از یک ساعت قبل از تاریکی هوا را تا ساعت 10:30 شب شامل می‌شود. یعنی زمانی کارمندان و کارگران به خانه‌های خود برگشته‌اند، چراغ‌ها روشن شده‌اند و لوازم پرمصرف خانگی نیز به کار گرفته می‌شوند.

با در نظر گرفتن این نکته که برق قابلیت ذخیره شدن ندارد و هر میزان از برق مصرفی باید در همان لحظه تولید شود، می‌بینیم که کل شبکه برق یک کشور باید بر اساس مصرف 3 ساعت در شبانه روز تنظیم شود و در 21 ساعت بقیه درصد عظیمی از این ظرفیت بی‌استفاده می‌ماند. در عمل نیز تمام مشکل کمبود برق مربوط به همین بازه زمانی است و راحت‌ترین راه کاهش مشکل نیز این است که قسمتی از بارهای مصرفی در این سه ساعت از آن کاسته شود و در دیگر ساعت‌ها توزیع گردد. مثلا ماشین لباس شویی را می‌توان به جای ساعت 8 شب، در ساعت 12 شب روشن کرد و صبح لباس‌ها را از آن خارج کرد. به این ترتیب هم کارها به خوبی انجام می‌شود و هم فشاری به شبکه تولید و توزیع برق وارد نمی‌شود.

ما چه کرده‌ایم؟
عملا هیچ! فرض کنید همسر من هوس کند ساعت 8 شب لباس شویی را روشن کند و هم‌زمان مانتویش را هم برای فردا اتو کند، کولر و تلویزیون و یخچال هم که روشن هستند. در این میان اگر من هم هوس سشوار کشیدن به موهایم را داشته باشم که نور علی نور خواهد شد. 50 نفر از همسایگان من باید هر کدام دست‌کم یکی از چراغ‌های خانه خود را خاموش کنند که فقط با اضافه بار ناشی از اتو و سشوار و ماشین لباس‌شویی خانه ما به تعادل برسد. چه چیزی مانع من از انجام این کارها می‌شود؟ هیچ!

اکنون در بسیاری از کشورها از کنتورهای چند زمانه استفاده می‌شود. این کنتورها هزینه مصرف برق را بر اساس ساعت مصرف آن حساب می‌کنند؛ تقریبا معادل سیستمی که مخابرات در کشور خودمان برای تعرفه تلفن استفاده می‌کند. به این ترتیب اگر ماشین لباس‌شویی را ساعت 8 شب روشن کنید، هزینه برق آن مثلا دوبرابر یا بیشتر از حالتی باشد که این دستگاه را در ساعت 11:30 روشن کنید. در برخی از کشورها مانند فرانسه، این کنتورها می‌توانند تا 7 بازه زمانی را تفکیک کنند. اما ما چه می‌کنیم: یک بار دیگر، هیچ!

شاید وقت آن رسیده باشد که سیاست‌مداران و قانون‌گزاران تصمیم بگیرند که نظام چند تعرفه‌ای برق، آن هم به قیمت واقعی باید راه‌اندازی شود تا دیگر مجبور نباشیم مانند تابستان پارسال، صنایع را تعطیل کنیم و یا مانند تابستان امسال روشنایی شهری را قطع کنیم. وقت زیادی باقی نمانده

منبع :خبرآنلاین

چهارشنبه 31/4/1388 - 11:40
هوا و فضا
به مناسبت چهلمین سالگرد فرود انسان بر ماه

 تصاویر تازه‌ای که مدارگرد اکتشافی ماه ارسال کرده، آثار برجامانده از ماموریت‌های آپولو و حتی ردپای فضانوردان را به تصویر کشیده است.
هنوز معلوم نیست این داستان قدیمی و کش‌دار توطئه و توهم توطئه تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند. یکی از محبوب‌ترین این داستان‌های توطئه در علوم فضایی مربوط به دروغ بودن فرود انسان بر ماه است که عمری به اندازه خود ماموریت‌های آپولو دارد. چهل سال است که می‌شنویم آرمسترانگ هیچ گاه رو ماه قدم نگذاشت و همه تصاویر گرفته شده در حقیقت مربوط به یکی از استودیوهای هالیوود بود. (فیلمی را که در خود هالیوود در این زمینه ساخته شد، یادتان هست؟)

ولی تصاویر جدیدی که از سطح ماه گرفته شده و آثار فرود فضاپیماهای آپولو و همچنین ابزار به جا مانده فضانوردان در آنها به خوبی پیداست، نشان می‌دهند که این توطئه هم توهمی بیش نبوده است.

به گزارش نیوساینتیست، این تصاویر توسط مدارگرد اکتشافی سطح ماه (LRO) و در بازه زمانی کمتر از یک ماه پیش گرفته شده‌اند. ریچارد وندراک، از دانشمندان پروژه مدار گرد ال.آر.او در مرکز پروازهای فضایی گدارد ناسا به خبرنگاران گفت: «من فکر می‌کنم این اولین بار است که ابزارهای فضانوردان ماموریت‌های آپولو توسط کسی غیر از خود آنها دیده شده است».

مایکل وارگو، دانشمند ارشد بخش سطح ماه در مرکز فرماندهی ناسا می‌گوید: «این فقط یک نگاه اجمالی بود. این‌ها تازه اولین تصاویر از عکس‌هایی هستند که خواهید دید، از این به بعد آنها فقط در راه بهتر شدن گام برمی‌دارند».

نزدیک و نزدیک‌تر

ال.آر.او در روز 18 ژوئن / 28 خرداد و به عنوان اولین پیشاهنگ ناسا در راه بازگشت به کره ماه به فضا پرتاب شد. این کاوشگر به دنبال نواحی مناسب برای فرود انسان و شواهدی از وجود آب و یخ در سطح ماه می‌گردد و تاثیرات تشعشعات فضایی بر بافت شبیه سازی شده بدن انسان را نیز می‌آزماید.

ال.آر.او. در حال حاضر حول ماه و در یک مدار بیضوی بزرگ حول قطب‌های ماه می‌گردد و از قطب جنوب آن در فاصله تقریبی 30 کیلومتری می‌گذرد و هنگامی که به قطب شکال می‌رسد این فاصله به 200 کیلومتر می‌رسد. هنگامی که ابزارهای مدارگرد تنظیم شدند، موتورهایش را به کار می‌اندازد و وارد مدار دایروی شکلی می‌شود که تقریبا 50 کیلومتر از سطح ماه فاصله دارد.

نزدیک‌ترین فاصله‌ای که مدارگرد در هنگام گرفتن این عکس‌ها از سطح ماه داشت، 100 کیلومتر بود، که آن هم هنگامی بود که این مدار گرد در حال عکس برداری از محل فرود ماه نورد ماموریت آپولو 16 بود. ولی مارک رابینسون از دانشگاه ایالتی آریزونا به خبرنگاران گفت که دقت عکس‌های بعدی حد اقل دو برابر عکس‌های کنونی خواهد بود، چرا که مدار حرکتی آن تغییر خواهد کرد و به ماه نزدیک‌تر خواهد شد. رابینسون دانشمند ارشد قسمت دوربین کاوشگر در این ماموریت است.

بدون پرچم
ولی حتی با این وجود هم تصاویر بعدی آن‌قدر شفاف نیست که بتواند پرچم ایالات متحده را که در جریان ماموریت آپولو 11 در ماه نصب شد، ثبت کنند و بفهمند که آیا هنوز هم در آن جا قرار دارد یا خیر.

ولی اولین سری از تصاویر گرفته شده فعلی، به وضوح قسمت‌های باقیمانده 5 ماه‌نشینی را که فضانوردان ماموریت‌های آپولو سوار بر آن بر روی سطح ماه فرود آمدند و هنگام پرتاب دوباره از سطح ماه روی ماه جا ماندند، نشان می‌دهند. محدوده‌ای فرود ماموریت آپولو 12 نیز تا یک ماه دیگر عکس‌برداری می‌شود و قسمت‌های باقی‌مانده از آن ماه‌نورد نیز مشخص خواهد شد). سایه‌های این تجهیزات که هر کدام تقریبا 4 متر طول دارند، نیز در عکس‌های کنونی قابل رویت است.

تصویری که از محل محل فرود آپولو 14 گرفته شده، همچنین رد پای فضانوردان را نشان می‌دهد، این رد پا احتمالا مربوط به زمانی است که آنها حدود 100 متر از محل فرود به سمت جایی که بخشی از تجهیزاتشان افتاده بود راه پیمایی کرده بودند.

به گفته رابینسون تصاویر ال.آر.او. از محل فرود آپولو‌ها چیزی بیشتر از مجموعه‌ای از تصاویر زیبا خواهد بود. دیدن محو شدن آثار و ردپاها در اثر مرور زمان، می‌تواند دامنه فعالیت الکتریکی در سطح ماه را مشخص کند. همچنین می‌تواند دلیل برخاستن خاک از سطح این سیاره را نیز معلوم کند، پدیده‌ای که مهندسان باید هنگامی‌که پایگاه‌های بعدی انسان را در ماه طراحی می‌کنند، در نظر بگیرند؛ چرا که ممکن است این گرد و خاک بر سلامتی فضانوردان تاثیر بگذارد.

شمارش دهانه‌های برخوردی که از زمان ماموریت‌های آپولو تا کنون شکل گرفته‌اند نیز می‌تواند اطلاعات بیشتری از مقدار برخوردها به سطح ماه به ما بدهد.

ماه‌نشین‌ها
تصویر سمت چپ به وضوح ،ابزاری را نشان می‌دهد که نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در 20 جولای 1969 / 30 تیر 1348 سوار بر آن بر سطح ماه فرود آمدند. اما در پاییز که ال.آر.او در مدار نهایی قرار بگیرد، می‌تواند تصاویری به مراتب بهتر و پرکیفیت‌تر از آن‌چه می‌بینید، تهیه کنید. وضوح تصویر ماه‌نشین ایگل حداقل 2 برابر خواهد بود.

تصویر راست نیز ماه‌نشین فالکون را نشان می‌دهد که فضانوردان آپولو 15 با استفاده از آن بر ماه فرود آمدند. فضانوردان آپولو 15 که 30 جولای 1971 / 8 مرداد 1350 بر ماه گام نهادند، نخستین فضانوردانی بودند که با استفادهاز خودروی ماه‌نورد روی ماه حرکت کردند.

آپولو

 

موقعیت خورشید در آسمان ماه برای تهیه این تصویر، بسیار مناسب بود؛ طوری‌که در نگاه اول می‌توان ماه‌نشین آنتارس (نام لاتین ستاره قلب‌العقرب) را که در ماموریت آپولو 14 استفاده شد، تشخیص داد. در سمت چپ این ماه‌نشین می‌توان ردپاهای برجامانده از چهل سال پیش را تشخیص داد.

رد پای چهل ساله

این تصویر جزئیات بیشتری را به نمایش گذاشته است. ردپاها، محل فرود آپولو 14 را به ابزارهای علمی که فضانوردان اندکی دورتر نصب کرده‌اند، متصل می‌کند. این ابزار، شامل چند ابزار شناسایی ساختار داخلی ماه و هم‌چنین، مجموعه آینه‌هایی است که چهل سال است برای اندازه‌گیری دقیق فاصله زمین تا ماه استفاده می‌شود. فضانوردان با استفاده از تلسکوپی غول پیکر، پرتوهای لیزر را به این آینه می‌تابانند و تقریبا 2 ثانیه بعد، بازتاب آنها را دریافت می‌کنند. در طول این چهل سال، دانشمندان متوجه شده‌اند که ماه هر سال حدود 3 سانتی‌‌متر از زمین دورتر می‌شود که مهم‌ترین عامل آن، پدیده جزر و مد در زمین است.

آخرین ماموریت‌ها

ماه‌نشین اوراین که در ماموریت آپولو 16 استفاده شد، در 21 آوریل 1972 / 1 اردیبهشت 1351 در منطقه‌ای مملو از گودال‌های برخوردی فرود آمد.
اما ماه‌نشین چلنجر که در آخرین ماموریت سفر به ماه استفاده شد، فضانوردان آپولو 17 را در 11 دسامبر 1972 / آذر 1351 بر ماه نشاند. تنها مسافر زمین‌شناس ماه، هریسون اشمیت نیز در این ماموریت به همراه فرمانده یوجین کارنن حضور داشت. این دو با طی 30 کیلومتر، رکورد حرکت در ماه را شکستند و همراه با 110 کیلوگرم نمونه‌های خاک و سنگ از ماه به زمین بازگشتند.

منبع : خبر آنلاین

چهارشنبه 31/4/1388 - 11:24
اخبار
به گزارش خبرنگار "سرویس فضای مجازی " خبرگزاری فارس، نویسنده وبلاگ "مرصاد "، مطلبی را با عنوان "آیا حسین فهمیده از انقلاب می‌رود؟ " در یكی از پست‌های وبلاگ خود منتشر كرده است.

برپایه این گزارش در بخشی از این مطلب آمده است:

مدتی است كه سازمان زیباسازی شهرداری تهران اقدام به بازسازی و بعضا پاكسازی برخی تصاویر شهدا در سطح شهر كرده است.
یكی از این نقاشی‌های دیواری، تصاویر مربوط به شهدای عملیات شهادت‌طلبانه رزمندگان سپاه در خلیج فارس بود كه شهرداری تهران اقدام به بازسازی این نقاشی دیواری واقع در سه راه افسریه كرد.
هرچند تصویر اولیه این نقاشی نیز چندان چنگی به دل نمی‌زد و معلوم بود با كمترین انگیزه كار شده‌اند، اما اقدام به بازسازی آن توسط شهرداری تهران عجیب‌تر بود، چراكه پس از انجام این كار دیدیم كه تصاویر كمترین شباهتی با شهدای مربوطه نداشتند.
البته اقدام به پاك‌ كردن تصاویر شهدا از روی دیوارهای شهر تهران و جایگزینی تصاویری از طبیعت و یا نمادهای مختلف در گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده است.
برای مثال می‌توان به تصویر دیواری چند تن از زنان شهادت طلب فلسطینی واقع در خیابان شهید بهشتی اشاره كرد كه در همان موقع بسیار مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.
اما مدتی بعد در حالی كه این تصاویر (كه به صورت بنر و نه نقاشی بودند)، بر اثر گذشت زمان نیازمند بازسازی جدی شدند ولی باز شهرداری تهران تصمیم گرفت تا با انجام عملیات پاكسازی، تصاویری مینیاتوری از طبیعت را جایگزین آنها كند.
اقدام به بازسازی در دیگر نقاشی‌های دیواری نیز هرجا كه عكس شهیدی بوده با بی‌سلیقگی تمام و هركجا كه عكس طبیعت و دار و درخت بوده با زیبایی هرچه تمامتر صورت گرفته است.
اما غرض از نگارش این مطلب آن است كه سازمان زیباسازی (كه باید برای زیباسازی سطح شهر تلاش كند)، در جدیدترین اقدام خود به سراغ یكی از زیباترین نقاشی‌های دیواری شهر در خیابان انقلاب رفته است.
نقاشی‌ای كه در آن پرتره زیبایی از شهید حسین فهمیده به همراه امام خمینی(ره) دیده می‌شود.
هرچند ممكن است در حالت خوش‌بینانه، سازمان زیباسازی شهرداری تهران بخواهد اقدام به بازسازی و نه پاكسازی آن نماید، اما این ترس نیز وجود دارد این بازسازی به بدترین شكل صورت بگیرد و مانند موارد مشابه (مثلا در مورد تصویر شهید فتحی شقاقی در خیابان فلسطین و یا تصویر شهید بهشتی و قدوسی در خیابان سمیه) طراحان بسیار زبده سازمان زیباسازی!! خلاقیت های بدیع خود را!! به كار بگیرند و پس از اجرای آن، به جای حسین فهمیده شاهد عكسی باشیم كه برای ما كاملا غریب است.
به هر حال زمان زیادی تا اجرای عملیات بازسازی یا جایگزین‌سازی نقاشی شهید حسین فهمیده در خیابان انقلاب باقی نمانده است و ما از این بابت احساس خطر جدی كرده و داد می‌زنیم كه جماعت! به داد این نقاشی برسید. قبلا هم داد زدیم كه به داد طرح برجسته واقع در وسط میدان انقلاب برسید كه البته این فریاد به جایی نرسید و به بهانه ایجاد نورگیر برای ایستگاه مترو، تنها نماد انقلابی شهر تهران برای همیشه حذف شد و صدای هیچ‌كس هم درنیامد.
به این ترتیب این ماموریت مهم كه سال‌ها، خضرات دوم خردادی در پی اجرای آن بودند، در زمان حاكمیت یك فرمانده لشكر سپاه بر شهرداری تهران به سرانجام رسید. چشم سردار قالیباف روشن!!
البته هنوز یادمان نرفته است كه چندی پیش نیز طرح یكسان‌سازی قبور شهدا در بهشت زهرا از سوی شهرداری تهران در دست اقدام بود كه با اعتراض خانواده معظم شهدا، این طرح مشعشع و خارق‌العاده!! متوقف شد.
سه شنبه 30/4/1388 - 19:20
بیماری ها
محققان ژاپنی برای اولین بار موفق شدند با کمک دوربینهای فوق حساس تصاویری را از درخشش انسان و نور ضعیفی که از سلولهای بدن ساطع می شوند به ثبت برسانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصاویر به دست آمده از دوربینهای فوق حساس نشان می دهند که بدن انسان میزان محدودی نور را از خود منتشر می کند که به دلیل کوچک بودن این نور چشم انسان قادر به مشاهده آن نیست.

محققان ژاپنی برای اولین بار موفق به ثبت تابش زیستی در انسان شده و تصاویری از انسان را در حال درخشیدن در تاریکی به ثبت رساندند. از گذشته دانشمندان آگاه بودند که موجودات زنده می توانند به واسطه فرایندهای شیمیایی میزان محدودی نور از خود ساطع کنند اما این اولین باری است که تابش نور توسط بدن انسان به ثبت رسیده است.

تصاویر درخشش انسان توسط دوربین فوق حساس و طی چند روز متوالی تصویربرداری به ثبت رسیده اند. نتایج این تصاویر نشان می دهد میزان نوری که طی یک دوره 24 ساعته از بدن انسان منتشر می شود در اواخر عصر در بیشترین سطح بوده و در شب هنگام به پایین ترین سطح خود می رسد. در عین حال درخشانترین نقاط بدن را گونه ها، پیشانی و گردن تشکیل می دهند. با این وجود این نقاط در برابر دوربینهای حرارتی خصوصیتی متفاوت از خود بروز داده و نوری را به وجود نیاوردند.

به گفته دانشمندان نور بدن انسان نسبت به آنچه چشمهای انسان قدرت مشاهده آن را دارند هزاران بار ضعیفتر است به همین دلیل در چنین سطح پایینی ارائه هرگونه توجیه و توضیحی که این پدیده را به تکامل ارتباط دهد کارایی نخواهد داشت.

تابش زیستی یکی از آثار جانبی عکس العملهای متابولیکی در تمامی جانداران به شمار رفته و نتیجه واکنش قوی رادیکالهای آزاد که طی فرایند تنفس سلولی پروتئینها و لیپیدها به وجود می آیند، اعلام شده است.

بر اساس گزارش گاردین، تابش زیستی در انسان برای سالها مورد ظن و مطالعه دانشمندان قرار داشته است و تا کنون هیچ دوربینی توانایی ثبت چنین نور ضعیفی را نداشته است.

mehrnews/
سه شنبه 30/4/1388 - 19:19
موبایل

امروز حین وبگردی به نکته جالبی در مورد تایپ علامت های تجاری برخورد کردم . همانطور که احتمالاً در جریان هستید با استفاده از برنامه character map ویندوز می توان این علائم و کپی و بعد در جای مناسب در متن قرار داد . اما با دو روش ساده تر می توان این علامت ها را مستقیم به وسیله کیبورد تایپ کرد .

اگر از برنامه Word یا دیگر برنامه های آفیس مایکروسافت استفاده می کنید کافیه که ابتدا یک پرانتز تایپ کنید ، بعد علامت مورد نظرتان را تایپ و بعد پرانتز و ببندید . به محض بستن پرانتز خود برنامه آفیس این ترکیب را به علامت تجاریش تبدیل می کند .
یعنی برای مثال :

(c) برای ©
(tm) برای ™
و (r) برای ®

اما اگر در برنامه ای غیر از برنامه های آفیس مشغول تایپ هستید می توانید در حالی که کلید Alt را نگه داشته اید از کد های زیر برای تایپ این علامت ها استفاده کنید :

™ برای ALT + 0153

® برای ALT + 0174

© برای ALT + 0169

فقط به این نکته باید توجه داشته باشید که این اعداد باید به وسیله Numpad یا بقول خودمان ماشین حساب کیبورد وارد شوند و نه کلید های عددی بالای حروف کیبورد .  بنابرین اگر از لپ تاپ استفاده می کنید باید کلید NumLock آن را برای تایپ این علامت ها روشن کنید .

سه شنبه 30/4/1388 - 19:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته