• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 30
تعداد نظرات : 68
زمان آخرین مطلب : 3865روز قبل
امر به معروف و نهی از منکر

شب عرفه | در این شب هر دعایی مستجاب است

در شب نهم ذی‌الحجّۀ هر درخواست خیری از درگاه احدیّت مورد پذیرش قرار می‌گیرد. این شب، شبی است كه ویژه نماز و نیایش و پذیرش توبه و خواهش از خدای تعالی است. زیارت امام حسین علیه السلام از اعمال این شب مبارك است: «اِنَّ اللهَ یَبْدَءُ بِالنَّظَرِ اِلی زُوّارِ الْحُسَیْنِ علیه السلام عَشِیَّۀَ عَرَفَۀِ قَبْلَ نَظَرِهِ اِلی اَهْلِ الْوَقِفِ؛  خداوند شب عرفه پیش از این كه به اهل عرفات بنگرد، به زائرین امام حسین علیه السلام نظر می‌كند». برخی از اعمال شب از این قرار است:

الف) پرداختن به دعا و مناجات و توبه؛
ب) ده تسبیح را هزار مرتبه بخواند،‌سپس درخواست حاجت كند؛
   ج) دعای «یا شاهِدَ كُلِّ نَجْوی...» را بخواند، دقت در مضامین عالیه‌اش كند و آن را با روح بخواند نه بی حال و مرده؛ 
د) زیارت امام حسین علیه السلام؛
هـ) مراجعه به حامیان آن شب در اول و آخر شب؛

روز عرفه | روز نهم ماه و روز دعاست
الف) اگر كسی بتواند در این روز در عرفات یا كربلا باشد این پیش آمد مهمترین امری است كه دعا در آن شایسته است.
• قبل از ظهر برای زیارت و اعمال عرفه غسل كند؛
•  تا ظهر به زیارت پردازد؛

آداب زیارت امام حسین علیه السلام: 
•  اظهار اندوه و ناله؛
•  تمناى مقام اصحاب، «یا لَیْتَنا كُنّا مَعَكُمْ»؛ كه ای كاش من با شما بودم؛
•  مداومت بر زیارت عاشورا؛

اول: اعمال در كربلا
 از زوال ظهر به مقدمات نماز و دعا اشتغال یابد و در دعا شرایط زیر را مراعات كند: 
شرایط كمال:
• تصحیح عقاید؛
• گریستن؛
• انگشتر به دست راست كردن؛
• حمد گفتن؛
• درود بر پیامبر و آل او فرستادن؛
• اقرار به گناه؛
• مؤمنین را در دعا شریك كردن؛
• آمرزش خواستن؛
• دعا و اعمال را به صلوات و نمازها ختم كند؛
• گفتن «ماشاءَ اللهُ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِالله»؛
• وقار و سكینه در حین دعا؛
• خواندن ذكرى كه وارد شده؛
•  اگر نشاط دارد، صد مرتبه«الله اكبر» + صد مرتبه «الحمدلله» + صد مرتبه «سبحان الله» + صد مرتبه «لا اله الّا الله» + صد مرتبه سوره اخلاص + صد مرتبه سوره قدر + صد مرتبه آیت الكرسى + صد مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد.
• اگر در خود كسالتی دید به یك تكبیر، تهلیل (لا اله الا الله)، تحمید (الحمد‌لله) و تسبیح (سبحان‌الله) و صلوات اكتفا كند.
• در حین این اذكار، حضور قلب، صدق و اخلاص را فراموش نكند.
• در تكبیر گفتن توجه كند كه از عرش تا فرش، كوچك و مادون كبریای الهی است. 
• در حین تهلیل تنها به پرستش او و بندگی خود توجه كند. 
• در موقع تحمید و تسبیح، حق تنزیه او را به جای آورد.
• حین صلوات توجه كند كه صلوات رسول به صلوات خداوند پیوند خورده و طاعت او به طاعت او، مبادا از بركات معرفت به او و صلواتش محروم شود.
• دست كم از معانی الفاظ غافل نباشد.
• حالت دعا را مراعات كند یعنی همراه با تضرع، خشوع، گریه و ابتهال و مبالغه در طلب رحم و عطوفت بوده و با دعای به دیگران توأم باشد.
• ادعیه مأثوره خوانده شود.

ب) 12 ركعت نماز در هر ركعت، سوره حمد + آیت الكرسى + سوره اخلاص، هر قدر بتواند قرآن بخواند و نیز به سجده رفته و سر بردارد و بخواند دعای «سُبحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ...» + دعا كند به هر چه خواهد.
ج) اگر نشاط نداشت تنها دو ركعت نماز زیر آسمان بجای آورد و سپس به حرم مشرف شود.

دوم: اما اگر در كربلا نیست
الف) نماز ظهر و عصر و نوافل آن را زیر آسمان به جای آورد.
ب) سپس به محل دعاء برود، دو ركعت نماز به‌عنوان هدیه به بارگاه دوست زیر آسمان به‌جای آورد.

منبع: سایت مرتضی آقا تهرانی

دوشنبه 22/7/1392 - 19:26
اهل بیت

آداب دینی زمان‌بندی ویژه‌ای دارند، از این‌روی برای پدیدآوردن روحیّه زمان‌شناسی بسیار مؤثّر است. برای نمونه تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) برای تعقیبات نمازهای واجب سفارش شده است. تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیها) افزون بر پاداش معنوی دو ویژگی مهمّ دارند كه برای درمان ضعف اراده مؤثرند: نخست این که وقت آن ویژه است كه هر روز 5 نوبت تكرار می‌شود و ویژگی دیگرش، تعداد معیّن و مقیّد آن است که 34 بار "الله اكبر"، 33 بار "الحمدلله"، و 33 بار "سبحان‌الله" است.

دقّت در انجام تسبیحات كه با اراده انسان انجام شود، اراده ضعیف را تقویت می‌كند.

از یكی از بزرگان پرسیدم، اگر ذكر تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) را كم یا زیاد كنیم چه اتّفاقی می‌افتد؟ ایشان در پاسخ فرمودند: مثل این است كه به شما بگویند اگر از فلان نقطه 34 قدم به سمت راست، بعد 3 قدم به سمت جلو و بعد 33 قدم به سمت چپ بروی و آن‌جا را حفر كنی، به گنجی ارزش مند می‌رسی! روشن است که اگر در هر كدام از مراحل، یك قدم اشتباه كنی و یا به عمد کم و یا زیاد کنی، هرگز به آن گنج نخواهی رسید.

تعبّد در اسلام جایگاه خاصی دارد و برای تنظیم ساختار ارادی انسان بسیار مؤثر است، زیرا فرد با آن كه می‌تواند كلمه‌ای را كم و یا زیاد كند، با اراده خود به آنچه از دین رسیده است پای‌بند می‌شود و ذکر را همان گونه که در دین رسیده است ، به جای می آورد.

 پیشوایان دین نیز شاگردان خود را در فراگیری اذكار و اوراد آن‌چنان تربیت می‌كردند كه بدون هرگونه افزونی و كاستی به ذكری كه فرا می‌گیرند، پای‌بند باشند. برای نمونه شخصی از امام صادق (علیه السلام)پرسید در دوره آخرالزمان چه ذكری بگوئیم؟ امام فرمود: «یا مُقَلِّبَ القُلوب! ثَبِّتْ قَلْبی عَلی دینِك»؛ او در حضور امام گفت: «یا مُقَلِّبَ القلوبِ! وَ الأبصارِ ثَبِّتْ قَلْبی عَلی دینِك»؛ امام فرمود: خداوند مقلّب‌القلوب و الابصار هست ولی همان ذكری را كه گفتم بگو! این ذكر اثر دیگری دارد.1

ادعیه و اذكار و به ویژه تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) در تقویت اراده بسیار مؤثّرند2 و تقیّد به قرائت قرآن هر روز نیز برای بهره‌مندی از زمان مؤثّر خواهد بود.

----------------

پی نوشت ها:

 1.  بحارالانوار، ج 52، ص 148.
 2. تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، از ارزشمندترین اذکاری است که هدیه حضرت خاتم انبیاء (صلوات الله علیه و آله) به دختر گرامی شان می باشد. تأکید است که قبل از زیارت حضرات معصومین (علیهم السلام) و نیز پس از انجام هر نماز به آن مبادرت ورزند.

منبع: سایت مرتضی آقا تهرانی

دوشنبه 22/7/1392 - 19:22
كودك

روش تربیت فرزندان اثر مستقیمی بر عزت نفس آنها دارد، زیرا نوع ارتباط روزمره با آنها را تعیین می كند و بیشتر كنش و واكنشها در ارتباط با فرزندان با توجه به تناسب ماهیت و كیفیت واكنش والدین بر عزت نفس كودكان اثر دارد.

هر یك از ما شیوه های خاصی برای تربیت فرزندانمان داریم كه در واقع بازتاب شخصیت ماست. این شیوه ها از تمام عواملی كه ما را منحصر به فرد كرده اند،تاثیر می پذیرند. عواملی مانند نوع تربیت، شخصیت و ارزشهایی كه به آن پایبندیم. هر یك از این عوامل، به تناسب نقش تربیتی ما برای فرزندانمان، بر دیدگاه ما اثر می گذارد و رفتارمان را در برابر بچه ها و انتظاراتمان از آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.

روش ما در تربیت فرزند اثر مستقیمی بر عزت نفس فرزندانمان دارد، زیرا نوع ارتباط روزمره ما با آنها را تعیین می كند. بیشتر كنش و واكنشهای ما در ارتباط با فرزندانمان با توجه به تناسب ماهیت و كیفیت واكنش ما، اثر بالقوه بر عزت نفس كودكانمان دارد، چه به شكل مثبت و چه به صورت منفی.

ارزش های مورد تایید ما، در واقع اعتقادات ما درباره خوب و بد و درست و غلط و شامل بایدها و نبایدهای مورد پذیرش ماست. این ارزش ها اثر مهمی بر نحوه تربیت فرزندانمان دارد، زیرا ما به طور طبیعی، كودكان خود را در جهت رفتاری مطابق با معیارهای مورد نظر خویش پرورش می دهیم. اگر تا حد امكان، نسبت به اساس ارزش های واقعی خود و چیستی آنها صادق، رك و بی رودربایستی باشیم، كاری بس مهم انجام داده ایم. اگر در ذهنمان نیز رك و صریح به آنها بپردازیم، وظیفه خود را به عنوان والدین، ساده تر و راحتركرده ایم، زیرا با این كارمی توانیم راهبردهای رفتاری مشخص را برای كودكانمان تنظیم كرده و به كاربریم، راهبردهایی درحد انتظارات ما كه به ثبات شخصیت آنها كمك می كند.

داشتن معیارهایی روشن و واضح به دلایل بی شماری باعث آگاهی و نظارت كودكان بر رفتار شخصی خود می شود. اولا بچه های كوچك دوست دارند كه مرزهای رفتاری خاصی برایشان تعیین شود، زیرا این مسئله به آنان كمك می كند تا دنیای خود رابر اساس چیزی مشخص پی ریزی كرده و نسبت به آن، حس بگیرند. این امر باعث ایجاد حس امنیت خاطر در آنان خواهد شد. ثانیا،رفتار انسان به طور ویژه ای از طریق گفت و گو با ضمیر ناخودآگاه یعنی فكر كردن به چگونگی كاری كه باید در شرایطی ویژه انجام دهیم.

بخشی از خوب انجام دادن وظیفه تربیت فرزند، شناخت خویش است. همه ما قبل از اینكه والدین فرزندان خود باشیم، افراد و اشخاص منحصر به فردی هستیم كه سابقه و شخصیت ما در رفتارهایمان نسبت به كودكان اثرخاص خود دارد. این مسئله الزاما نمی تواند بد باشد، ولی در صورتی مضر است كه فلسفه ما در زمینه تربیت كودك، بیشتر از تجارب كودكی خودمان سرچشمه بگیرد، نه اینكه نشان دهنده تجلی اعتقادات و ارزش های شخصی ما باشد.

مثلا مادری كه نسبت به دختر خود سهل گیر است، زیرا والدین خودش با او بسیار سخت گیر بودند تا جایی كه او با خود عهد می كند كه در مورد فرزندش اینگونه نباشد.به هر حال،می توان گفت غالبا روش تربیت خود ما، تاثیری هر چند اندك در تربیت فرزندانمان دارد.

اگر به عنوان والدین بچه ها، با بی طرفی به رفتارمان بنگریم متوجه می شویم كه بعضی از برخوردها، رفتارها و توقعات ما در واقع بی دلیل و غیر منطقی است.این نوع برخوردها گاه ناآگاهانه می تواند ناشی از تجربیات كودكی و عصبی مزاجی ما باشد.

تحقیقات در زمینه رشد كودك، به وضوح نشان می دهد والدینی كه در خانه اعمال قدرت می كنند، بر رفتارهای بچه ها اثر خاصی دارند. روش های تربیت كودك، بر اساس نوع نظارت والدین، تجزیه و تحلیل می شود. كنترل های سختگیرانه، بی بندوباری و آزادی. همچنین این تحقیقات در مورد وجوه تفاوت چگونگی تقسیم قدرت در خانواده ها نیزنكاتی را روشن ساخته اند.

در بعضی خانواده ها، یكی از والدین اغلب پدر زمام امور را در دست دارد و بیشتر تصمیمات را به تنهایی و غالبا بدون مشورت با دیگر اعضای خانواده اتخاذ می كند، معمولا همسر و فرزندانش امیال و خواسته های او را بدون هیچ پرسشی انجام می دهند. در چنین خانواده ای روابط معمولی بین والدین و بچه ها بر اساس قدرت است و بچه ها كارهای خود را بر اساس دستورات داده شده انجام می دهند. آنها اگر این كارها را نكنند اولین واكنشی كه خواهند دید تنبیه بدنی است. حتی در دوران نوجوانی.این نوع مدیریت پدر در خانواده به شكل سنتی پدر خود را رئیس خانه می داند تربیت در چنین خانواده هایی آثار سوء ویژه ای بر رشد اخلاقی كودك می گذارد.

نوع دیگر در افراط در نظارت، مربوط به والدینی است كه فرزندان خود را كمتر یا بیشتر از هم سن و سالانشان می بینند و اساسا دوست ندارند هیچ گونه اجبار و زوری را اعمال كنند، در این خانواده ها اصولا اعضای خانواده در اعمال قدرت یكسان هستند. آنها همیشه عقیده بچه ها و نظر آنها را در مورد نوع كارها می پرسند. اصل اساسی تربیت فرزند در این گونه خانواده ها این است كه اگر بچه ها بخواهند كاری انجام شود،لابد كار خوبی است و مشكلی وجود ندارد. این نوع تربیت كردن را" آسان گیر" می نامند وخانواده های این چنینی بسیار نادر و كم هستند.

نوع دیگری از خانواده های آسان گیر وجود دارد كه اصولا قدرت و تمایلی برای اعمال نظارت بر بچه هایشان ندارند چون فرصت های شخصی آنها برای انجام این كاركم است. این نوع آسان گیری د واقع نوعی غفلت و مسامحه است نه چیز دیگر. این روش تربیتی، معمولا روش سنجیده و عمومی نیست و علت آن گاه فقر و تنگدستی والدین است. بچه هایی كه در خانواده های ثروتمند زندگی می كنند نیز به دلایل مختلف دچار همین سرنوشت می شوند.

در میان منحنی قدرت والدین، یعنی جایی كه اكثر خانواده ها در آن قسمت قرار دارند،نوعی زندگی وجود دارد كه والدین به شكلی منطقی و مساوی دارای قدرت بوده و بچه ها نیز گاهی در تصمیمات خانواده مداخله می كنند.

منبع: زینت هفت آسمان

يکشنبه 14/7/1392 - 20:13
كودك



یکی از وظایف آموزشی پدران و مادران، توجه به مسائل اخلاقی و معنوی کودکان است. لازم است والدین به همان اندازه که نسیت به مسائل درسی فرزندان خود حساسیت نشان می‌دهند، نسبت به مسائل معنوی و اخلاقی آنان نیز حساس باشند.
دوره کودکی و نوجوانی فرصت‌هایی هستند که در اختیار خانواده‌ها قرار گرفته‌اند تا پایه‌های اولیه این بنای اساسی را در فرزندان خود شکل دهند. والدین نباید منتظر بمانند تا همه مسائل آموزشی را مدرسه فرزندشان بر عهده بگیرد، بلکه باید به صورت فعال خود آموزش‌های لازم را داده و تعلیمات مدرسه‌ای را مکمل این برنامه بدانند. پایه‌گذاری سبک زندگی معنوی ظرافت‌هایی دارد که به برخی از آنها به صورت مختصر اشاره می‌شود:
دستورات الهی را در قالب تحولات مثبتی که ایجاد کرده‌اند، به فرزند خود معرفی کنید. در قالب داستانهایی مناسب با سن فرزندتان، به او بگویید که خداوند کی و کجا دستوراتی را برای روش زندگی انسان‌ها نازل کرده است. شما با شرح«شأن نزول» دستورات الهی، به درک بهتری از آنها خواهید رسید.
خوبی‌ها را تصدیق کنید. اگر می‌خواهید رفتارهای شایسته فرزندتان را تقویت کنید، از کوچکترین رفتار شایسته او غفلت نکرده و آن را مورد تشویق قرار دهید. حتی به خوبی‌های دیگران هم توجه کنید. مثلا می‌توانید به او بگویید: وقتی فلان کار خوب را انجام دادی، باعث افتخار من شدی!
در مقابل اگر می‌خواهید بدی‌ها و کارهای ناشایست را از او دور کنید، توجه زیادی به آنها نکنید. دائما خطاهای فرزندتان را به او گوشزد نکنید و آنها را بزرگ نشان ندهید. مدام مردم را به خاطر کارهایشان مورد انتقاد قرار ندهید.
قوانین مذهبی را به طور محدود به فرزندتان آموزش دهید؛ از قوانین ساده‌تر آغاز کنید.
برخی کودکان تصور می‌کنند که ادیان سرشار از قوانین متعدد بوده و درباره باید‌ها و نباید‌ها سخن می‌گویند تا جایی که هیچ نوع آزادی و اختیاری برای تصمیم‌گیری انسان باقی نمی‌گذارند، لذا تمایلی به مذهبی بودن ندارند. در حالی که دستورات خدا بسیار محدود و ساده هستند.
اصول مذهبی را متناسب با سن فرزندتان آموزش دهید.


سنین دوره ابتدایی

دستورات الهی را در شکل ساده و اصلی آن آموزش دهید.
از فرزندتان بخواهید تا قوانین الهی را با زبان و درک و فهم خودش بیان کند.
موارد عینی قوانین در زندگی و تجربه فرزندتان و نیز روابط اجتماعی در حال رشد او را نشان دهید.


سنین مدرسه راهنمایی و نوجوانان
معانی مختلف یک قانون را برای فرزندتان بیان کنید. به عنوان مثال به او بگویید قانون «کسی را به قتل نرسانید» محدود به کشتن انسان‌ها نبوده و هتک حرمت انسانها را نیز در بر می‌گیرد.

تناقضاتی را که اجرای یک قانون ممکن است ایجاد کند، برای فرزندتان توضیح دهید. مثلا آیا کشتن یک نفر برای نجات فردی دیگر جایز است یا نه؟
درباره انگیزه و نیت اعمال، با فرزندتان صحبت کنید. آیا انجام کاری با نیت خیر با انجام همان کار با انگیزه ریاکاری برابر است؟
به فرزندتان بیاموزید که هنگام زیر پا گذاشتن یک قانون چه باید کرد؟

ادیان از یک سو انسانها را به اطاعت از قوانین الهی دعوت می‌کنند و از سوی دیگر، توبه انسانهای خطاکار را می‌پذیرند و راه اصلاح اشتباهات را معرفی می‌کنند.

شما نیز عذرخواهی فرزندتان را به خاطر اشتباهاتی که مرتکب می‌شود، بپذیرید و از او بخواهید که نزد خدا نیز به اشتباه خود اعتراف کرده و طلب بخشش کند. آنگاه به اصلاح اشتباهات خود پرداخته و سعی کند که آن را تکرار نکند.

به فرزندتان اطمینان بدهید که کینه‌ای از رفتار او در دل ندارید و به محض اصلاح اشتباه، آن را فراموش خواهید کرد. شما با این نوع رفتارتان او را به سوی خداوند بخشنده هدایت خواهید کرد
منبع: زینت هفت آسمان
يکشنبه 14/7/1392 - 20:10
مهدویت

مرحوم حاج محمد علی فشندی تهرانی تشرفاتی به طور مكرر به محضر مقدس حضرت ولی عصر ( ارواحنا فداه) داشته اند و این تشرف در مسجد مقدس جمكران اتفاق افتاده است:

در حیاط مسجد مقدس جمكران مشغول دعا و مناجات و توسل به محضر حضرت بقیه الله (روحی فداه) بودم كه ناگهان سیدی با عظمت را دیدم با خود گفتم این سید از راه رسیده و شاید تشنه باشد به طرف او رفتم و لیوان آبی كه در دستم بود به ایشان دادم . . .

وقتی لیوان را به ایشان دادم از او خواستم برای فرج امام زمان (ع) دعا بفرمانید.
ایشان پس از نوشیدن آب لیوان را به من پس داده و فرمودند: شیعیان ما به اندازه آب خوردنی ما را نمی خواهند اگر بخواهند دعا میكنند و فرج ما می رسد.

تا این را فرمودند من نگاه كردم دیدم آن حضرت در كنار ما نیستند و هر چه به اطراف نگاه كردم اثری از ایشان ندیدم كه ناگاه متوجه شدم امام زمان (ارواحنا فداه) را ملاقات نموده ام.

ای شیعیان! ای دوستداران امام زمان (ع) ای علما و ای منتظران ظهور و ای كسانی كه خود را به حضرت نزدیكتر می دانید آیا این ندای مظلومیت امام زمان شما نیست كه این طور مظلومانه قدرومنزلت و نیاز به وجود مقدس خودشان را به نیازمندی یك لیوان آب تشبیه نموده اندو بار دیگر به تمام دوستان خود پیغام داده اند كه كلید فرج ما به حركت شما و به دعای شماست پس اگر واقعا چنین است و به راستی اگر ما خودمان می توانیم از همه رنجها وعقب افتادگیهای زمان تاریك غیبت خود را نجات دهیم پس چرا كاری نمی كنیم و چرا برای ظهور آن حضرت قدمی بر نمی داریم؟!!!

- - - - - - - -::::::: به امید ظهور حضرت حجة ابن الحسن العسكری (عج) كه صد البته نزدیك است 

امام مهدی

منبع: زمینه سازان ظهور

يکشنبه 14/7/1392 - 20:1
اطلاعات دارویی و پزشکی

برنامه ماهانه در طول بارداری

 حتما در مورد تاثیر دعا بر روی خوراکیها و حتی آب شنیدید. یکی از مهمترین زمانهایی که مخصوصا خانمها باید به این مساله توجه کنن دوران بارداریشونه. چون علاوه بر تمام اعمال و رفتار و حتی ذهنیات مادر که روی بچه اثر می ذاره خوراکیها هم تاثیر زیادی دارند. من سعی کردم اینجا به صورت خلاصه چیزهایی که بدست آوردمو براتون بذارم تا هم من و هم شما بدونیم که کی چی بخوریم و چطوری بخوریم که بهترین نتیجه رو بگیریم ان شالله:

 

برنامه ماهانه:

ماه اول هر روز یک یا دو عدد رطب با سوره قدر

ماه دوم هر روز عناب با سوره توحید

ماه سوم هر روز سیب با آیت الکرسی

ماه چهارم هر روز انجیر با سوره تین

ماه پنجم هر روز تخم مرغ با سوره حمد

ماه ششم هر روز انار با سوره فتح

ماه هفتم هر روز به با سوره یس

ماه هشتم هر روز کباب با زعفران با سوره نصر (از آغاز این ماه چهل بار سوره انعام بخونید)

ماه نهم هر روز شیر و خرما با سوره دهر یا انسان

(تمام موارد بالا مطابق خواندن دعا بر میوه ها انجام بشه)

در طول این دوره و از زمانی که متوجه می شین که باردار هستین تا پایان بارداری فرصت دارین که کارهای زیر را انجام بدید:

 سوره توحید 50 مرتبه

قدر 50 مرتبه

صلوات هر روز 120 بار

استغفار هر روز

40 شب تسبیحات اربعه قبل از خواب

ختم قرآن برای سلامتی امام زمان(عج)

40 بار زیارت جامعه کبیره

نماز شب

دعای توسل

حدیث کسا

زیارت امام زمان(عج)

40 بار دعای مجیر بعد از نماز

در شبانه روز 10 ساعت استراحت ، 10 بار چهارقل

40 غسل جمعه

4۰ روز ناشتا 12 مویز با 12 بسم الله بخورید

 

موقع خواب ابتدا طاق باز بخوابین و بعد 6 بار قل هوالله احد و بعد به پهلوی چپ بخوابید.

 

مداومت بر صدقه دادن و بیمه امام زمان (عج) در این دوران فراموش نشه.

 

از ماه هفت به بعد هر روز 5 سوره بخوانید که با تسبیح خدا شروع شود (صف، حدید، جمعه، حشر، تغابن)

 

قبل از چهار ماهگی هر روز صبح ناشتا 10 کندر بخورید این کار برای بالا بردن هوش توصیه شده.

 

از آغاز حاملگی تا پایان چهار ماه و ده روزگی 40 انار با سوره یس و 40 سیب با سوره یوسف بخورید. یعنی هر روز یک انار بردارید و بذارید جلوتون و سوره یس رو بخونید. همین کار را هم با سوره یوسف و سیب انجام بدید. بعد که خوندید و خواندن سوره تمام شد میوه رو بخورید.

 

- خوردن میوه جات و سبزیجات و لبنیات ضروری روحیه بچه را آرام می کند

 

-سعی کنیددر تعقیبات هر نماز و یا شب موقع خواب زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام بخونید. در صورت امکان در طول حاملگی دعای علقمه هم تاثیرات خیلی خوبی خواهد داشت.

 

-لحظات زایمان را می توان لحظه لقا الله واقعی برای هر زنی دانست زیرا در آن شرایط انسان به راستی با کمال و اخلاص احساس می نماید که هیچکس جز خدای مهربان یار او نیست. برای آسانی وضع حمل(زمر،یوسف؛ یس، واقعه، زخرف) را بر کندر می خوانیم و تا چهل روز ناشتا به اندازه ماش می خورید(40 روز با شیر) یا 4 ماهگی به بعد کندر ها را قطعه قطعه کرده به اندازه یک ماش این سوره ها را بخواند و به کندر بدمد و از چهل روزگی هر روز یک دانه از آنها را تناول کنید و حتی شب نیز فراموش نشود. بچه بسیار باهوش و خوش سلیقه و گویا می شود.

منبع : پر پرواز

يکشنبه 14/7/1392 - 19:59
كودك


علی رغم اینكه ظهور اسلام در محیطی كاملا بی‌فرهنگ و دور از تمدن بود ، اما برنامه و شیوه های ارائه شده از طرف اولیای دین , همیشه با انسانها از هر تمدن و فرهنگی سازگار است و اکنون نیز پس از گذشت سالها شاهدیم بهترین برنامه ها برای تکامل انسان از طریق دین ما ارایه شده است و این به آن دلیل است که خداوندی که آفریدگار تمام هستی و انسانهاست بیش از هر کس می داند چه چیز به صلاح بنده اش است.

از همین رو توجه به سیره ی اهل بیت که خود تجلی کامل دستورات دینی بودند میتواند در همه ی زمینه ها به ویژه تربیت فرزندان یاری رسان ما باشد.
از جمله مواردی كه در شیوه تربیت حضرت زهرا (س) جایگاه خاصی داشت، تحرك و بازی كودكان بود . همبازی شدن رسول معظم اسلام (ص) با دخترش زهرا (س) بیانگر این نكته مهم است كه بازی و تحرك كودك، یكی از لوازم تربیت صحیح محسوب می شود . حضرت علی (ع) و فاطمه (س) در خانه به بازی بچه ها توجه كافی مبذول می داشتند و همین امر موجب شادابی و نشاط روز افزون آنها می شد .
حضرت فاطمه (س) از همان دوران كودكی با فرزندانش همبازی می شد و به این نكته توجه داشت كه در بازی، نوع الفاظ و حركات مادر، سرمشق كودك قرار می گیرد ؛ بنابراین باید از كلمات و جملات مناسبی استفاده می كرد . علاوه بر این باید در قالب بازی و شوخی شخصیت كودك را تقویت كرد ه، اورا به داشتن مفاخر و ارزش‌های اكتسابی تحریك و تهییج می كرد . اینها همه مرهون در پیش گرفتن شیوه های صحیح در این رابطه است .

این فعالیت و تكاپو به قدری برای سلامتی و رشد مناسب كودك، ضروری است كه حتی برای تشویق آنها به تحرك و بازی، بزرگترها نیز باید تن به بازی و جست و خیز بدهند .
بازی در دوران كودكی به منزله واكنش كودك در برابر عوامل محیطی و بروز استعدادهای نهفته اوست كه تاثیرات آن در كنار تقویت جسم و افزایش بنیه كودك، قابل توجه است . همچنین بازی، در پرورش نیروی ابداع و ابتكار كودك بی نهایت موثر است . بنا براین غفلت از بازی به هیچ وجه به صلاح كودك و والدین او نیست .
 والدین می توانند در کنار بازی آموزه های دینی را به خوبی به فرزندانشان  آموزش دهند.

در ادامه مختصری از بازی هایی را که می توان با کمک آنها اموزههای دینی را ارائه داد بیان میکنیم.

١.بازی با استفاده از وسایل

در این روش با استفاده از پازل ها و جورچین و وسایل کمک آموزشی که طرح ها ونمادهای مذهبی دارد می توان ذهن کودک را برای پذیرش آموزه ها آماده کرد.در نقطه مقابل باید از وسایل بازی با طرح ها ونمادهای ضد فرهنگ دوری جست.

٢.بازی نمایشی

ساختن فیلم نامه ای مختصر از داستان های زندگی ائمه که مرتبط با کودکان است و یا قصه های قرآنی جذاب برای کودکان مانند داستانهای حضرت سلیمان و گفت وگوی از با حیوانات و دادن نقش جذاب به فرزند و تحرک و نمایش نقش های دیگر توسط مادر و استفاده از عروسکهای او در حین کار نه تنها می تواند سبب بروز خلاقیت گرددکه آموزه ها را در زهن کودک تثبیت خواهد کرد.

٣.قصه گویی

بیان قصه و داستان های زندگی پیامبران توسط پدر و مادر و تکرار آن توسط کودک مفید است. البته باید داستانها جذاب و مناسب سن فرزند و کوتاه باشد.

٤.بازی های کامپوتری

متأسفانه افزایش بی رویه ی بازی های کامپیوتری و اعتیاد برخی به انجام آن سبب بروز پیامدهای منفی اخلاقی در فرزندان است. نظارت والدین در انجام نوع بازی و مدت زمان انجام آن حائز اهمیت است.خوشبختانه با همت دلسوزان و فعالان معتقد فرهنگی انواع بازی های فکری و جذاب که از نمادهای مذهبی استفاده شده وتحت بازی آموزه های دینی را آموزش میدهد در مراکز فرهنگی موجود است لذا لازم است والدین این بازی ها را تهیه و در دسترس فرزندان قراردهند.

niniweblog.com

رعایت نکاتی در هنگام بازی

١.استفاده از شعرهای معنادار و آموزنده

٢.توجه دادن کودک به دستورات نهی شده در اسلام مانند دروغ در حین بازی

٣.آموزش دستورات دینی پبرامون معاشرت در هنگام برخورد کودک با عروسکهایش

٤.توجه به وقت نماز و تشویق قطع بازی هنگام شنیدن صدای اذان

ایده های بازی

دوستان عزیز اگه شما هم ایده ای جالب دارید مطرح کنید تا در این قسمت برای همه نمایش بدیم.

١. هدف گیری شیطانشیطان

(کودکان ١٨ماهه تا پنج ساله )

در این بازی که با هدف افزایش قدرت تمرکز و افزایش توانایی در هدایت بازوان  و دقت ونشانه گیری بهتر انجام میشه ما میتونیم با درست کردن نمادی از شیطان  اون را در محلی قرار بدیم و از فرزندمون بخواهیم با توپ خودش آن را نشانه بگیره و بهش ضربه بزنه. اینگونه در ذهنش ثبت میشه که همیشه باید با شیطان مبارزه کنه.اوه

منبع: پر پرواز

يکشنبه 14/7/1392 - 19:54
كودك

کودک تا قبل از سن دبستان به دلیل آنکه حافظه محض (مکانیکی یا طوطی وار) در آنها بسیار قوی است  می توان از یادگیری طوطی وار در آن ها بهره جست. به این صورت که با استفاده از نوارهای ترتیل چند بار تکرار، یا تکرار فراوان مربی در کلاس و پدر و مادر در خانه، آیات را حفظ کند. چون ذهن آنها به طور مکانیکی، هر اطلاعاتی را دریافت کند خیلی راحت حفظ می کند و بسیار دیر هم فراموش می کند و در صورت فراموشی هم با اندکی تذکر، برطرف می شود. پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ می فرمایند:«العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر»(1) آنچه در کودکی به حافظه سپرده می شود مانند نقشی است که بر سنگ حک می شود، که هیچ گاه محو نخواهد شد.

منبع:پر پرواز

 

سه شنبه 2/7/1392 - 17:14
كودك
ال به تجزیة دو تن از افرادی که فرزندان خود را از همان کودکی تحت تربیت قرآنی قرار داده اند اشاره می شود.

روش استاد طباطبائی: آقای طباطبائی پدر علم الهدی، در مورد روش حفظ قرآن سید محمد حسین و آموزش کودکان چنین می گوید:
خردسالانی که هنوز به مدرسه نرفته اند دو دسته اند، عده ای قبل از ورود به دبستان با حروف و ترکیب آنها، و حرکات آشنا و قادر به روخوانی قرآن هستند و عده ای این طور نیستند. نونهالانی که با روخوانی قرآن آشنایی دارند کار کردن با آنها بسیار آسان تر است از نونهالانی که با روخوانی آشنا نیستند.
علم الهدی از همین دستة دوم بود. وقتی من کار حفظ را با ایشان شروع کردم تقریباً دو سال و چهار ماه داشت. با اینکه او به خاطر هوش سرشارش توانسته بود جزء سی ام قرآن کریم را خود به خود با شنیدن درس های مادرش و شرکت در مباحثة خواهرانش حفظ کند، اما او نه خواندن می دانست نه نوشتن، و نه به درستی می توانست حروف و کلمات را تلفظ نماید.
من ابتدا از اول سورة ملک (اول جزء 29) درس را به طور جدی و منظم با حفظ روزی نیم خط شروع نمودم و هر هفته کم کم به مقدار درس اضافه می کردم، تا وقتی که جزء 29 تمام شد. بعد از آن منتقل شدیم به اول قرآن کریم و درس را از آنجا پی گرفتیم. اما پس از مدتی مواجه شدم با چند مشکل:
اول اینکه علم الهدی نمی توانست به تنهایی درس های گذشته را دوره نماید چون او روخوانی قرآن را نمی دانست و این مطلب وقت زیادی را از من گرفت.
دوم اینکه درس ما خیلی به قول معروف خشک شده بود و این حالت با روحیة یک بچة سه ساله مناسب نبود.
سوم اینکه هر چه معانی آیات را برای او توضیح می دادم به خوبی درک می کرد اما آن معانی را با جملات و کلمات آیات نمی توانست تطبیق بدهد.
به ذهنم رسید برای برطرف نمودن مشکل اول، علم الهدی را با حروف الفبا و کم کم با روخوانی آشنا کنم. و همچنین برای فائق آمدن بر دو مشکل دیگر راه حلی به ذهنم رسید و آن اینکه: برای تفهیم معانی به او از حرکات دست و صورت استفاده کنم. ابتدا آیه ای را انتخاب کردم و برای هر یک از کلمات آیه، اشاره ای متناسب با معنای آن کلمه ساختم. سپس آیة مذکور را ابتدا توضیح دادم و بعداً همزمان با قرائت آیه به کلمات آن نیز اشاره نمودم.
فردای آن روز با کمال تعجب ملاحظه کردم که علم الهدی آیه ای را که من با اشاره به او یاد دادم به خوبی درک نموده و کلمه به کلمه می توانست ترجمه نماید. هر روز که می گذشت سید محمد حسین علاقة بیشتری به این شیوه نشان می داد. مدتی بعد متوجه موضوع جالبی شدم و آن اینکه وقتی من به جمله یا کلمه ای از آیات محفوظه با این شیوه اشاره می کردم او به سرعت آن جمله و کلمة اشاره شده را می خواند. اینقدر این روش در محمدحسین تأثیر داشت که به راحتی آیات را ترجمه می کرد و از آنها در صحبت هایش استفاده می نمود و به کار می برد. من هم او را تشویق می کردم. (روشهای اشاره ای فوق الذکر را در جامعة القرآن الکریم وابستة به استاد طباطبائی به صورت کتاب درآورده و در بازار موجود می باشد.)
لازم به ذکر است که من در کنار حفظ قرآن در آن موقع، به محمدحسین اشعار گلستان و روایات کتاب شریف اصول کافی را نیز یاد می دادم و این خود باعث تنوع در کار شده بود.(2)

روش استاد وزیری: ایشان برای دوره های مختلف سنی 5 روش را معرفی می کند که در اینجا دو روش آنرا که برای گروه سنی «قبل از تولد تا پایان شیرخوارگی» و «دو سالگی تا هفت سالگی» است، اشاره ای مختصر می نمایم.

روش اول: «قبل از تولد تا پایان شیرخوارگی»

الف) قبل از تولد:
کارهای مربوط به والدین:
«نیت»، «با وضو بودن در دوران بارداری»، «رعایت حجاب کامل اسلامی نه عرفی»، «تناول غذای ساده و حلال»، «اجتناب از گناهان کبیره»، «عدم ترک نماز اول وقت و نماز شب»، «تلاوت قرآن در هر روز»، «خواندن ترجمة آیات و دقت در معنا، مفاهیم و عبارات قرآنی»، «مطالعة تفاسیرگوناگون قرآن»، «شرکت مداوم در مجالس قرآنی»، «آموزش حفظ قرآن به دیگران»، «استغفار به درگاه الهی درهر روز»، «توسل به چهارده معصوم ـ علیهم السلام ـ»، «دعا برای فرزند».
ب) بعد از تولد:
وقتی فرزند متولد شد، باید 12 نکته را مدنظر داشت که ده مورد آن شبیه موارد قبلی است اما دو مورد دیگر آن از این قرار است:
ـ آموزش قرآن از روز اول تولد فرزند، به این صورت که مادر، هر موقع به فرزند شیر می دهد قرآن بخواند و سعی کند با یک برنامه ریزی منظم در دوران شیر دادن چند بار قرآن راختم کند.
ـ با انتخاب ترتیل یکی از اساتید قرآن کریم برای کودک، به نیت چهارده معصوم ـ علیهم السلام ـ نوار چهارده بار تکرار از همان استاد تهیه کند. منظور این است که هر آیه چهارده بار پشت سر هم تکرار شود. برای این کار هر صفحه از قرآن به خط «عثمان طه» روی یک نوار ضبط شود پس از این که از اول تا آخر صفحه هر آیه را 14 بار ضبط کردید پنج بار هم کل صفحه را در ادامه آن ضبط کنید تا نوار پر شود. وقتی نوار آماده شد ضبط را روشن کنید و کنار بچه بگذارید و بچه را به حال خود رها کنید، بچه مشغول تغذیه است، بازی می کند، گریه می کند، در هر حالی که هست شما بگذارید صدای قرآن پخش شود. یکی از بهترین زمانها وقتی است که بچه می خواهد استراحت کند. ضبط را روشن کنید تا بچه با شنیدن صدای قرآن به خواب برود. سعی کنید این نوار را روزی 5 مرتبه برای بچه پخش کنید چون بچه در دورة شیرخوارگی اش کاری انجام نمی دهد و نمی تواند زیاد این طرف و آن طرف برود و لزومی ندارد کسی هم کنارش بنشیند. اگر کسی مراحل چهارده گانه دوران بارداری و مراحل دوازده گانه دوران شیرخوارگی را به خوبی انجام داد حتما نتیجه ی معجزه آسایش را میبیند.

روش دوم: «برای گروه سنی 2 تا 7 سالگی» در این روش کودک به همراه سائر اعضاء خانواده به حفظ کل قرآن نائل می شوند به شرطی که همه همدیگر را همراهی کنند. خلاصة این روش اینگونه است که با استفاده از همان نوار 14 بار تکرار هر صفحه را در چهار روز و هر روز سه بار کار می کنیم به این صورت که:
روز اول: ضبط روشن باشد و با گوش دادن به نوار، به آیاتی که تلاوت می شود فقط نگاه کنیم.
روز دوم: در حالی که به آیات نگاه می کنیم همراه نوار، آیات را زمزمه می کنیم.
روزم سوم: قرآن را باز نکنیم و فقط هر چه نوار می خواند زمزمه کنیم.
روز چهارم: بدون اینکه قرآن را باز کنیم و ضبط را روشن کنیم آیات را همخوانی کنیم.(3)
تذکر:
1. نباید بچه را به حفظ وادار کرد، چرا که اجبار در هر کاری باعث تنفر و اکراه از آن در شخص می شود. امام علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «ان القلب اذا اکره عمی»(4) یعنی «چون قلب را بر چیزی مجبور کنی کور می شود.» از کلام مولا علی ـ علیه السلام ـ استفاده می شود که اجبار علاوه بر آنکه باعث دلزدگی و تنفر می شود، بینش او را از بین برده و او نسبت به یادگیری و انجام آن هیچگونه استعدادی در خود نمی بیند. بلکه با تشویق کردن اجازه دهید خود، اولین نشانه های علاقه مندی به حفظ را بروز دهد آنگاه شما طی یک برنامه منظم و فرستادن او به جلسات حفظ، کار را دنبال کنید.
2. برای تشویق کودک و آنکه خود او به اشتباهاتش در هنگام تحویل حفظ پی ببرد، خوب است صدای او را هنگام تمرین و مرور آیات ضبط کرده و سپس برایش پخش کنید. او، هم از شنیدن صدای خود لذت می برد و هم تشویق می شود، ضمناً اشتباهاتش را یافته و تصحیح می کند.(5) (برای دو ساله به بالا)

منبع:پر پرواز
سه شنبه 2/7/1392 - 17:9
كودك


برگزیدن نام نیک، از دیگر عوامل بستر ساز در فرایند تربیت دینی است. نام نیکو، نماد هویت و شخصیت آینده ی هر فرد است. هویت هر کسی، از متغیرهای فراوانی اثر می پذیرد که یکی از اولین متغیرهای دخیل در شکل گیری هویت، نام او است.

نبی اکرم(ص) از جایی می گذشتند، متوجه شدند که مادری فرزندش را با نام «عاصیه» (گناهکار) صدا می زند. حضرت آن زن را به خاطر این نامگذاری مورد مواخذه قرار دادند و فرمودند: این نام را تغییر بده.

روان شناسان می گویند: کودکان در آغاز متوجه معنا و مفهوم نام خویش نمی شوند اما پس از این که به سن رشد رسیدند، به آن توجه می کنند؛ به گونه ای که معنا و مفهوم نام هر کس، در «خود پنداره» وی اثر می گذارد. خودپنداره به معنای پندار، برداشت و تصویری است که هر فردی از خود، شایستگی ها، ظرفیت ها و توانایی هایش دارد. این خودپنداره، برآیندی از متغیرهای گوناگون، همانند وراثت، محیط، تربیت، ارتباطات و تعامل ها است که همه در نهایت موجب می شوند تا هر فرد از خودش یک برآیندی مثبت یا منفی، ارزشی یا ضد ارزشی پیدا نماید.

نام همراه همیشگی انسان تا قیامت است و حتی به شهادت برخی از روایت ها، در قیامت نیز انسان را به نام دنیایی وی فرا می خوانند. هنگام حشر و فراخوانی آدمیان، آنان را به اسم هایشان صدا می زنند. یکی از کارکردهای روان شناختی مهم نام خوب، «همانندسازی» است. نام های خوب موجب می شوند که هر فرد با بزرگانی که نام وی با آنان یکی است، همانندسازی کند.

در روایت آمده است: حتی پیش از تولد نوزاد، برای وی نامی برگزینید. امام علی(ع) می فرمایند: «نخستین نیکی پدر و مادر به فرزندشان، نام نیکویی است که برای وی برمی گزینند.» (کلینی،1413ق: ج6، ص18)

حضرت می فرماید: اگر پیش از تولد برای نوزاد خود نام و کنیه انتخاب نکردید، حداقل سعی کنید تا روز هفتم برای فرزندان خود نام نیکو برگزینید. (کلینی، 1413ق: صص 29-18)

نام نیک از جمله حقوق فرزند بر والدین است. گزینش نام و چگونگی آن، از چنان اهمیتی برخوردار است که در خبری آمده است: «مردی خدمت نبی مکرم اسلام (ص) آمد و از حقوق فرزندان بر پدر و مادر پرسید. حضرت فرمودند: اسم و نام خوبی برایش انتخاب کنید، خوب تربیتش کنید و او را در دستیابی به یک موقعیت اجتماعی شایسته یاری دهید.» (همان، ص 48)

حق سومی که در این روایت از پیامبر گزارش شده است، دو گونه ممکن است تفسیر شود. گروهی می گویند مقصود از آن، گزینش همسر خوب است و برخی دیگر، این گفتار نبوی را به یاد دادن حرفه یا مهارت شغلی مناسب بازگردانده اند.

آسیب شناسی خوب صدا نزدن نام فرزندان

گام بعدی در این باره، سبک نکردن نام برگزیده است. حواسمان باشد که نباید با اضافه کردن پسوند یا پیشوندهایی اسم کسی را تحقیرآمیز صدا کنیم. خداوند متعال می فرماید: «ولا تنابزوا بالألقاب». (حجرات،11)

صدا کردن احترام آمیز بدین خاطر است که نام شایسته و جهت دهنده ای برای فرزندان برگزینیم. نام ها باید دارای هدف، معنا و کرامت بخش باشد. پس از گزینش نام، نباید صدازدن فرزندانمان به گونه ای باشد که به آنان احساس منفی یا تحقیرآمیز بدهد.

در اینجا چند حدیث پیرامون اهمیت انتخاب نام امامان برای فرزندانمان می آوریم.

امام صادق علیه السلام: "فقر و بدبختی داخل خانه ای نمی شود که در آن خانه نام محمد یا احمد یا علی یا حسن یا حسین یا جعفر (صادق) یا طالب یا عبدالله یا فاطمه از نام های زنان باشد".

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم: "بهترین و زیباترین نام را برای فرزندانتان برگزینید و از انتخاب نام های زشت و مسخره آمیز و ناپسند پرهیز کنید".

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم: "هر کس چهار فرزند داشته باشد و نام مرا بر یکی از آنها نگذارد بر من ستم کرده است".

 

پیامبر (ص) و انتخاب نام نیکو برای فرزندان

از جمله مواردى که مورد توجه رسول خدا صلى‏الله‏علیه‏ و‏آله قرار گرفته، نام نهادن کودک است؛ چنان‏که رسول خدا صلى‏الله‏علیه‏و‏آله در روز هفتم ولادت حسنین علیهماالسلام، پس از عقیقه و صدقه دادن براى آن دو نوزاد، درباره نام‏گذارى آنان، با على علیه‏السلام گفت‏ وگو کرد. رسول خدا صلى‏الله‏علیه‏ و‏آله نام نیکو نهادن بر فرزند را از جمله حقوق مسلّم فرزند بر پدرش معرفى کرده و فرموده است: «حق فرزند بر پدر، آن است که نام خوبى برایش انتخاب و او را نیکو تربیت کند.»

از نگاه پیامبر (ع) نخستین چیزى که مرد به فرزندش مى‏بخشد، نام است، پس باید او را نام نیک نهد. همچنین رسول اکرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله یکى از راه‏هاى تحقق محبت و احترام و به دست آوردن دل‏هاى دیگران را کنیه‏ها و نام‏هاى نیک مى‏دانست و دوست نداشت که مردم، یکدیگر را به نام‏هاى بد صدا زنند. از این‏رو، آن حضرت نسبت به نام‏گذارى کودکان، حساسیت فراوانى داشت و در این زمینه به تغییر و جایگزینى اقدام مى‏کرد. از آن‏رو که نام‏هاى افراد و گروه‏ها، تا حدى نماد باورها و گرایش‏هاى آنان است، پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله تأکید داشت، نام‏ها و اسامى کودکان، رنگ و بویى از سنت‏ها و آداب غلط جاهلى نداشته باشد. پیامبر صلى‏الله‏علیه‏ و‏آله با ردّ برخى اسامى ناپسند، به معرفى نام‏هاى نیکو پرداخت.

اعراب جاهلى، فرزندان خود را به الفاظ و اسامى‏اى نام‏گذارى مى‏کردند که نشان از پرستش بتان داشت. حتى آنان در نام‏گذارى کودکان، از اسامى برخى حیوانات استفاده مى‏کردند و چون اهل جنگ و غارت بودند، نام فرزندان خود را به نام‏هایى همچون حرب و... که نماد جنگ و درگیرى بود، مى‏نامیدند تا بدین‏وسیله، دشمنان را بترسانند و رعب و وحشت در دل آنان ایجاد کنند و یا نام پادشاهان و ملوک را بر فرزندان خود مى‏نهادند. پیامبر صلى‏الله‏علیه ‏و‏آله در تعالیم خود، به ردّ این اسامى پرداخت و نام‏گذارى نیکوى فرزندان راوظیفه ی ‏والدین معرفى کرد.

تأکید پیامبر (ع) بر حذف نام‏هاى بد و جایگزین کردن نام‏هاى نیک و پسندیده براى کودکان و بزرگان که به ظاهر امر ساده‏اى به نظر مى‏رسد، نوعى تکریم و بزرگداشت انسان است. بدون شک، نام نیکو و بافضیلت تأثیرات مثبتى بر روان کودک مى‏گذارد و براى او نیکى و زیبایى را الهام مى‏بخشد و احساس رضایت و اعتماد به نفس را به ارمغان مى‏آورد. بعکس، نام‏هاى ناخوشایند و ناپسند یا بى‏معنى، موجب حقارت و رنج کودک را فراهم مى‏کند.

برگرفته از پر پرواز

سه شنبه 2/7/1392 - 17:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته