• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 766
تعداد نظرات : 76
زمان آخرین مطلب : 5925روز قبل
دانستنی های علمی

نگهداري عسل:

Ph عسل برابر 4 و به شدت اسيدي است،‌ بنابراين بايد از نگه‌داري آن در ظروف فلزي خودداري كرد. چون بعد از مدتي فلز را خورده و خودش هم خراب مي‌شود و ذرات فلز كه به همراه عسل وارد بدن مي‌شود، براي انسان مضر است. براي نگه داري عسل در حجم زياد ظروف استيل و گالوانيزه و براي مصارف خانگي ظروف شيشه اي، لعابي و سفالي توصيه مي‌شوند. ظرف عسل را نبايد در باز، در اتاق يا يخچال نگه داشت، ‌زيرا عسل، ‌آب موجود در هوا را به شدت به خود جذب كرده و پس از مدتي، رقيق و آبكي مي‌شود. عسل، بوهاي خارجي را خيلي زود به خود جذب مي‌كند. بنابراين نبايد آن را نزديك موادي چون پارافين، قير، بنزين و ماهي‌هاي دودي و ? نگه داشت. همانطور كه عنوان شد در نزد عامه عسل متبلورشده و شكرك‌زده عسل تقلبي شناخته مي‌‌شود كه اين باور صحيح نيست ولي فروشندگان عسل براي از بين بردن شكرك و جلوگيري از متبلور شدن آن عسل را به مدت نيم ساعت در درجه حرارت حدود 65 درجه سانتي‌گراد نگه داشته و سپس آن را سرد كرده و بسته‌بندي مي‌كنند تا عسل آن‌ها شكرك نزند. چون حرارت دادن عسل همه ذرات جامد موجود را به مايع تبديل مي‌كند و مانع شكرك‌زدن عسل مي‌شود. در ضمن بهترين دما براي نگه‌داري عسل 7 تا 12 درجه سانتي‌گراد است.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:24
دانستنی های علمی

هویج


در چین از تمام قسمتها و اعضای گیاه هویج در شفای بیماری ها استفاده می شود. عصاره ریشه هویج روی سوختگی ها گذارده می شود و اثر شفابخش دارد . تخم هویج مدر است و از آن برای معالجه استسقا استفاده میشود . همچنین برای بیماری های كبد و اسهال‌‌های ساده مزمن و اسهال‌های خونی مزمن به كار می رود.


به فارسی « هویج » ، « زردك » ، « گزر » به عربی در كتب طب سنتی « جزر » نام برده می شود . به فرانسوی Carotte و به انگلیسی Carrot گویند . گیاهی است از خانواده Umbelliferae نام علمی آن Daucus carota L. می باشد. در برخی مدارك هویج مزروع را Daucus carota L. var sativa DC نوشته اند .


● مشخصات
به طور كلی از نظر ارقام ، هویح درو قسم كلی دارد ، هویج علوفه ای و هویج غذایی كه به مصرف غذای انسان می رسد . هویج غذایی نیز از نظر كلی دو رقم است . هویج قرمز و هویج زرد و هر یك از این ارقام نوع بلند و كوتاه و متوسط آن نیز وجود دارد .این ارقام پرورشی از آمیزش گونه های مختلفه طی قرون و اعصار كشت آن به صورت دو رگه هایی ایجاد شده كه برخی از آنها اصولا شباهت خیلی كمی با هویج اجدادی خود دارند.
هویج گیاهی است علفی و دو ساه دارای ریشه ای عمودی ، ضخیم ، ساقه بی كرك برگها متناوب بسیار بریده بریده كه به قطعات نازكی تقسیم می شود. گلها سفید كوچك به صورت گروهی و چتر مانند در انتهای شاخه گل دهنده .
تكثیر هویج از طریق كشت بذر آن صورت می گیرد. به علت داشتن ریشه عمودی و ضخیم خا ك باید خوب شخم خورده و نرم باشد و كود كافی داده شده باشد . تخم هویج زودرس را در اوایل پاییز می كارند.در طول مدت زمستان گیاهان جوان را در مناطق خیلی سرد با پوشش از كاه و خاشاك از یخ زدن حمایت می نمایند . این نوع هویج زودرس در ارزیبهشت محصول ریشه اش برداشت می شود . انوا ع دیگر را بر حسب نژاد از اواخر اسفند تا اوایل خرداد ماه می توان كاشت .
برای تولید بذر در موقع برداشت ریشه ، ریشه های قوی و خوب را انتخاب و در بستر مناسبی محفوظ نگه می دارند و ر بهار سال بعد مجددا این ریشه ها كاشته می شوند . از این هویجها در مرداد و شهریور محصول بذر برداشت می شود.


● تركیبات شیمیایی
از نظر تركیبات شیمیایی گزارشهای فنی منتشره در مغرب زمین نشان میدهد كه در گیاه هویج تركیبات زیرموجود است:
پیرولیدین ، دوسین ، دوكوسترین . اسانس روغنی فرار موجود در آن شامل لیمونن ، پینن و سینئول و تخم ان دارای تیگلیك اسید ، اسارون و بیزابول می باشد.
بررسی شیمیایی دیگری حاكی است كه در گیاه هویج مواد پیرولیدین و دوسین موجود است و ر هر ۱۰۰ گرم ریشه هویج در حدود ۰۰۵/۰ میلی گرم ارسنیك وجود دارد.
به علاوه الفا و بتا و گاما كاروتن در آن یافت می شود. اسانس روغنی آن در حدود ۶۵/۱ درصد است كه شامل كاروتال است.
بررسی شیمیایی دیگری حاكی است كه در برگ سبز هویج در حدود ۲۳/۰ درصد یك ماده عامل تلخ گلوكوزیدی وجود دارد و در حدود ۰۳/۰ درصد یك روغن اتری ولی اثری تاننها و ساپونینها دران دیده نشده است. به علاوه وجود چند پروتو الكالوئید و ماده پیرولیدین و دوسین نیز در آن تایید شده است.
اسانس روغنی فرار هویج وحشی كه از مناطق جنوبی شوروی به دست آمده دارای ۵۰ درصد ماده ژرانیول است. در تخم هویج اسانس روغنی فرار ( در حدود ۱ درصد ) وجود دارد كه شامل ۳/۱۱ درصد دوكول و ۷۰ درصد كارونال می باشد. از نظر سایر تركیبات و ویتامینهادر هر یك صد گرم قسمت قابل خوردن ریشه هویج مزروع خام مواد زیر موجود است :
هیدراتهای كربن ۷/۹ درصد ، كلسیم ۳۷ میلی گرم ، پتاسیم ۳۴۱ میلی گرم ، فسفر ۳۶ میلی گرم ، ویتامین A در حدود ۱۱۰۰۰ واحد بین المللی ، اهن ۷/۰ میلی گرم ، تیامین ۰۶/۰ میلی گرم ، رایبوفلاوین ۰۵/۰ میلی گرم ، نیاسین ۶/۰ میلی گرم و ویتامین C ۸ میلی گرم .
آزمایش جدید دیگر ی و جود یك نوع انسولین گیاهی را كه اثر كم كننده قند خون دارد در هویج گزارش داده است .


● خواص – كاربرد .
خواص وكاربرد هویج بر اساس آنچه در مناطق مختلف دنیا معمول است و در مدارك معتبر غربی منتشر شده عبارت است از : در چین از تمام قسمتها و اعضای گیاه هویج در شفای بیماری ها استفاده می شود. عصاره ریشه هویج روی سوختگی ها گذارده می شود و اثر شفابخش دارد . تخم هویج مدر است و از آن برای معالجه استسقا استفاده میشود . هممچنین برای بیماری های كبد واسهالهای ساده مزمن و اسهالهای خونی مزمن به كار می رود.
ریشه هویج مغذی و مقوی معدهو بادشكن است و برای تسكین دردهای آلات داخل شكم استفاده می شود.
طبق نظر حكمای طب سنیتی هویج از نظر طبیعت گرم وتر است. خواص هویج مزروع لطیف كننده و بازكننده گرفتگی ها و انسداد كبد. و برای سرفه و درد سینه و معده و كبد و اخراج سنگ كلیه و مثانه و ازدیاد ترشح ادرار نافع است. به هضم غذا كمك می كند وبرای استسقا مفید است. دل پیچه را تسكین می دهد. تخم هویج پرورشی و مزروع نفاخ است. مربای هویج با عسل بسیار مبهی و برای تقویت نیروی جنسی موثر است . مقوی آلات داخل شكم و رحم و هاضمه می باشد. پرورده هویج در سركه برای تحلیل طحال بسیار نافع است.
مضر گرم مزاجان است و از این نظر باید با گوشت ، پخته و خوردهشود . مقدار خوراك از خود ریشه هویج ۷۰۰ – ۶۰۰ گرم و از مربای ان تا ۵۰ گرم . تخم آن در تمام خواص شبیه ریشه آن است و قویتر .
اگر مقداری تخم آن را گرفته و با هم وزن آن تخم شلغم مخلوط و تربی را خالی نموده و داخل آن را از این دو تخم پر كنند وسر ان را بسته در زیر اتش بپزند و بیرون آورده و بخورند ، برای اخراج سنگ كلیه و مثانه و رفع سختی ادرار بسیار مفید است. مقدار خوراك از تخم آن تا ۸ گرم است.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:20
دانستنی های علمی

آب هندوانه

يك ليوان آب هندوانه ‌‌٢٠ درصد نياز روزانه به ويتامين C را تامين مي‌كند
هندوانه برطرف كننده التهاب و عطش، سازنده و رقيق كننده خون و به خاطر دارا بودن سلولز زياد دير هضم و نفاخ است. به گزارش ايسنا هندوانه منبع غني ويتامين A ( به شكل بتاكاروتن ) و ويتامين C است. اين ميوه پرفايده التهاباتي را كه در بيماريهايي نظير آسم، تصلب شرائين، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بين مي‌برد. همچنين منبع خيلي خوبي از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي‌شود و اثرات ضد اكسيداني قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال‌هاي آزاد را خنثي مي‌كند. راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه باعث تخريب بسياري از بافت‌هاي بدن مي‌شوند. از جمله اثرات تخريبي راديكالهاي آزاد در بدن مي‌توان به اين موارد اشاره كرد: 1- باعث اكسيده شدن كلسترول مي‌شوند، در نتيجه كلسترول به ديواره رگهاي خوني مي‌چسبد و مي‌تواند باعث بروز حملات قلبي و سكته شود. 2- باعث انقباض و بسته شدن راههاي تنفسي و در نتيجه تشديد حملات آسم مي‌شوند. 3- باعث افزايش التهابات ناشي از استئوآرتريت1 و آرتريت روماتوئيد2 مي‌شوند، در نتيجه تخريب مفاصل را در اين شرايط بيشتر مي كنند. 4- باعث آسيب سلولهاي ديواره روده و تبديل آنها به سلولهاي سرطاني مي‌شوند. خوشبختانه ويتامين C و بتا كاروتن بعنوان آنتي اكسيدان هاي قوي ( كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكال هاي آزاد را به دام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند. يك ليوان آب هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 درصد نياز روزانه به ويتامين A را تامين مي‌كند. اين ميوه به دليل دارا بودن ويتامين‌هاي (آ) و (ث)، براي افراد گرم مزاج بسيار مفيد است؛ معده را تقويت كرده و به كساني كه ناراحتي معده دارند، مصرف آب آن توصيه مي‌شود. خوردن هندوانه در ناشتا مناسب نيست و بهتر است كه بعد از غذا ميل شود. مغز تخم هندوانه از بين برنده كرمهاي موجود در معده و روده بوده و پوست سفيد هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار مؤثر است. هندوانه با 92 درصد آب براي كليه مفيد است. پزشكان قديم از جمله ابن‌سينا براي بيماريهاي كليه خوردن هندوانه را تجويز مي‌كردند.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:17
بیماری ها

نوشیدنی شاه تره

- شاه تره گیاهی است با نام علمی Fumara officinalis و یا گونه های دیگری از جمله f.Vaillantii كه از خانواده شاه تره است و نام عمومی آن در جهان Fumitory است. گونه اول كه گیاه اصلی دارویی آن است بومی اروپا و آسیاست.

http://www.bagthatpic.com/images0013/lpr30939.jpg


● خواص دارویی و طبیعی گیاه شاه تره
شاه تره اكثراً در كنار جاده ها و یا به عنوان علف هرز مزارع می روید و بیشتر توسط كشورهای شرقی اروپا صادر می شود. قسمت مورد استفاده آن شامل برگ، ساقه و گل هاست كه به طور مخلوط با هم استفاده می شوند.
شاه تره ای كه در بازار ایران است مربوط به دو گونه آخری بوده كه با گونه اصلی دارای خواص مشابهی است. شاه تره حاوی حدود یك درصد آلكالوئید است كه بیش از ۳ مورد آنها تعیین فرمول شده اند و در نتیجه مشخص شده است كه اكثراً از مشتقات بنزیل اینتروكینولین هستند. مهم ترین این آلكالوئیدها شامل فومارین (پروتویین) فوماری لین وسیناكسین هستند. از دیگر تركیبات مهم آن می توان فلاونوئیدها و اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریك و مویسلاژ را نام برد.

● خواص دارویی:
در طب عوام به عنوان ادرارآور و مسهل مصرف می شود. هم چنین یكی از كاربردهای وسیع آن جهت رفع مشكلات پوستی از جمله اگزما است. كه اثر اخیر را مربوط به وجود اسید فوماریك موجود در آن می دانند.
اسید فوماریك ماده ای است كه به میزان قابل توجهی در این گیاه وجود دارد و در سال های اخیر آن را به طریقه مصنوعی نیز تهیه می كنند كه در بعضی از داروها نظیر داروهای پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) مصرف می شود.
یكی از خواصی كه از نظر علمی برای این گیاه اثبات شده است صفرا آوری آن است، به همین دلیل آن را از زمان قدیم برای رفع مشكلات صفراوی مصرف می كرده اند. البته آلكالوئید پروتوپین آن می تواند در مواردی باعث كاهش صفرا شود. بهترین زمان برداشت گیاه در فصل بهار و بعد از زمان گل دهی است كه گیاه به طور كامل رشد كرده است.
با توجه به این كه گیاه در همه مناطق به طور همزمان رشد نمی كند لذا نمی توان زمان كاملاً مشخصی را جهت جمع آوری آن ذكر كرد. در ایران فرآورده صنعتی از این گیاه وجود ندارد، ولی در بعضی از كشورها محصولاتی به شكل قطره از عصاره این گیاه به صورت منفرد و یا مخلوط با گیاهان دیگر تهیه شده است.

● تهیه چای:
به همراه ۴-۲ گرم از خشك شده این گیاه (مخلوط برگ، ساقه و گل) یك لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند، سپس آن را صاف نموده و گرما گرم قبل از غذا میل كنید.
می توان روزانه تا سه نوبت این مقدار را (صبح، ظهر، شب) تكرار كرد.(جمعاً می توان روزانه ۱۲-۶ گرم گیاه كه معادل حدود سه لیوان محصول صاف شده است را مصرف كرد.)
شاه تره گیاهی است كه نمونه خشك آن در بازار موجود است و به شكل طبیعی خرد شده و ریز است، لذا می توان مستقیماً آب جوش را روی آن ریخت و نوشیدنی تهیه كرد.
توصیه می شود دم كرده شاه تره را گرم بنوشید، زیرا با سرد شدن محلول بعضی از مواد موجود در آن رسوب می كند (این موضوع در مورد اكثر گیاهان صادق نیست و می توان محلول تهیه شده از آنها را سرد هم مصرف كرد.)
در بسیاری از موارد عرق شاه تره مورد استفاده است، در حالی كه بسیاری از خواص موجود در این گیاه با توجه به روش تهیه ای كه ذكر شد در محلول باقی می ماند، چرا كه عرق شاه تره برخی از این خواص را با مقدار مصرف عادی ذكر شده، دارا نیست، البته باید به خاطر داشته باشید كه مصرف مقادیر زیاد ممكن است باعث لرز، تشنج و حتی مرگ شود.
در مورد مصرف شاه تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:16
بیماری ها

نقش عسل در درمان گرفتگي رگ هاي خوني:

مصرف روزانه 4 قاشق عسل از گرفتگي رگ هاي خوني جلوگيري مي كند .

به گفته محققان دانشگاه ايلينويتر كسي كه روزانه 4 قاشق عسل مصرف كند آنتي اكسيدان مواد محافظ بيشتري در خون خود ذخيره خواهد كرد .اين مواد از گرفتگي رگ هاي خوني جلوگيري مي كنند . اين محققان به مرداني كه بين 18 تا 68 سال سن داشتند به مدت 5 هفته هر روز يك ليوان آب با4  قاشق عسل دادند و مشاهده كردند آنتي اكسيدان آنها بيشتر از ديگران است .گفتني است آنتي اكسيدان ماده اي است كه از بافت هاي بدن در مقابل اكسيژن تهاجمي محافظت مي كند. تحقيقات انجام شده در گذشته نيز نشان مي داده است كه عسل به اندازه سيب موز يا توت فرنگي مواد محافظ و آنتي اكسيدان دارد .
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:12
دانستنی های علمی

شلغم:

شلغم نه تنها ازنظر داشتن ويتامين و خواص معدني‌اش ارزنده است بلكه از حيث ساير ويژگي‌هاي غيرغذايي هم سرآمد بوده و در زمره سبزي‌هاي مهم شمرده مي‌شود. اين سبزي نيز در خانواده كلم و پياز جاي مي‌گيرد و جزو مواد غذايي پيش‌گيري كننده از سرطان به‌شمار مي‌آيد، زيرا همانند كلم‌پيچ و ساير گياهان چليپايي، طبق تحقيقات آزمايشگاهي از موادي برخوردار است كه رشد سرطان را در جانوران متوقف مي‌سازد. به‌علاوه اين سبزي يكي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است كه به سبب دارا بودن 10 درصد مواد قندي و سرشار بودن از املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم جزو مواد غذايي بسيار باارزش به حساب مي‌آيد. اين سبزي يكي از پاك‌كننده‌ها و سازنده‌هاي خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسيم و منيزيم موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي خطرناكي مانند سرطان مي‌شود. همچنين نوع ديگري از شلغم كه به نام شلغم روغني (منداب) شهرت دارد، كمي بزرگ‌تر و زردرنگ‌تر از شلغم معمولي است و داراي مواد ضد سرطاني فراوان‌تري است.

شلغم براي سرماخوردگي

جالب است بدانيد كه شلغم در هواي سرد بسيار خوب رشد مي‌كند و شايد وجود همين علت است كه موجب مي‌شود اين سبزي براي درمان بيماري‌هايي كه در فصل سرما زياد است و بيماري‌هاي تنفسي به‌كار ‌رود. شلغم، اثر مفيد و موثري در درمان بيماري‌هاي دستگاه تنفسي دارد، حتما اين خاصيت را امتحان كرده‌ايد. براي اين منظور از آش و سوپ آن استفاده مي‌شود. حتي بخور آن نيز براي بهبود عملكرد ريه‌ها بسيار مفيد است. همين‌طور مي‌توان عصاره آن را به دست آورد. شغلم پخته بهترين دارو براي برونشيت است. به‌علاوه اين سبزي سرفه را نيز تسكين مي‌دهد. بالاخره سعي كنيد كه در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماري‌هاي تنفسي لااقل چند بار در هفته شلغم بخوريد، زيرا شلغم پخته بهترين دارو است. اين سبزي بدن را پاك كرده مواد سمي را از بدن خارج مي‌سازد. البته آب شلغم خام، خواص بيشتري از شلغم پخته دارد اما به شرطي كه معده شما را ناراحت نكند. اگر گلودرد داريد، آب پخته شلغم را قرقره كنيد تا كم‌كم گلودردتان كاهش پيدا كند. براي اين كار شلغم را با شكر سرخ به وزن مساوي در كمي آب مي‌ريزند و به ملايمت حرارت مي‌دهند. طريق ديگر آن است كه وسط شلغم بزرگي را خالي كرده و شكر سرخ را درون آن مي‌ريزند و پر مي‌كنند و مي‌پزند. شكل سوم نيز آن است كه شلغم را به حلقه‌هاي گرد بريده و پياز را نيز به همين شكل درمي‌آورند. سپس طبقات شغلم و پياز را در ظرف گردي بر روي حرارت مي‌گذارند و هنگامي كه گرم مي‌شود به تدريج شربت آن جدا مي‌شود. اين شربت براي درمان سرماخوردگي و گلودرد بسيار مفيد است و از آن مي‌توان به‌عنوان قرقره نيز استفاده كرد كه در موارد گلودرد به كار برده مي‌شود. علاوه بر عفونت‌هاي ريوي، در هنگام بروز دمل، كورك و هر نوع كانون التهابي و تورمي يا چركي، از ضماد شغلم پخته استفاده شده و بر روي موضع مي‌گذارند.

خواص ديگر اين سبزي

جالب است بدانيد كه اين سبزي در شرق آسيا بيشترين استفاده را دارد و اعتقاد بر اين است كه موجب بهبود تعريق مي‌شود به‌خصوص در هنگام بيماري خاصيت ادرارآوري داشته و به تصفيه كبد و كيسه صفرا هم بسيار كمك مي‌كند. از اين رو به افرادي كه از بيماري عفوني رنج مي‌برند و از آنتي‌بيوتيك‌هاي قوي استفاده مي‌كنند، توصيه مي‌شود كه از اين سبزي استفاده كنند. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند كه اين سبزي اگر به‌‌صورت خام ميل شود، به بهبود فعاليت ريه‌ها كمك مي‌كند. اين سبزي در هر 100 گرم خام خود داراي 48 ميلي‌گرم كلسيم، 20 ميلي‌گرم ويتامين C و 280 ميلي‌گرم پتاسيم است. به‌علاوه، فقط 23 كالري انرژي دارد. مطالعات نشان داده است كه در شلغم تركيباتي وجود دارد كه باعث تصفيه خون و دفاع بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني مي‌شود. پتاسيم موجود در شلغم، چربي را خنثي مي‌كند و براي تنظيم فشارخون بالا نيز بسيار مفيد است. از طرف ديگر فسفر موجود در شلغم نيز موجب تقويت سيستم عصبي مي‌شود.

برگ شلغم بهتر از خود شلغم

علاوه بر خود شلغم، برگ آن نيز ارزش غذايي فراواني دارد و توصيه مي‌شود برگ آن را نيز مانند كاهو و كلم در سالاد بريزند و يا به سوپ افزوده شود. نه تنها دربرگ شلغم مقدار زيادي كلسيم وجود دارد بلكه اين گياه حاوي مقادير زيادي آهن و مس نيز هست كه سبب ازدياد خون و به‌ويژه هموگلوبين مي‌شود. جالب است بدانيد كه هر اندازه رنگ برگ شلغم تيره‌تر باشد، يد بيشتري در آن خواهد داشت كه براي بيماران مبتلا به اختلالات تيروئيدي بسيار مفيد است. به‌علاوه، وجود ويتامين A، B و C در برگ و ريشه آن، به خوبي نشانگر نقش موثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبي و به خصوص در تعادل تغذيه آن است. حتي بررسي‌ها به تازگي نشان داده‌اند كه عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌هاي كليوي را به علت خاصيت حل‌كنندگي كه بر روي اسيد اوريك دارد، تسهيل مي‌كند. به اين دليل خوردن اين سبزي براي كساني كه مستعد سنگ كليه هستند، بسيار مفيد است.

هنگام خريد

تا به حال شلغم خريده‌ايد؟ به‌نظر شما يك شلغم خوب بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد؟ شلغم بايد پر و سنگين باشد، بنابراين اگر وسط آن شل بود و با فشار انگشت فرو مي‌رفت، آن را نخريد. حتي شلغم پلاسيده و مانده را استفاده نكنيد چون اگر آن را پخته و مصرف كنيد در روده‌ها توليد نفخ مي‌كند. پوست خارجي شلغم بايد براق و شفاف باشد. شلغم بايد سنگين باشد و وقتي وسط آن را بريدند درونش روشن و شفاف به‌نظر برسد. براي تهيه شلغم ابتدا آن را شسته و درسته در ظرف قرار مي‌دهيم و با چنگال سوراخ‌هايي در آن ايجاد مي‌كنيم. سپس ظرف را با درپوش به مدت 15-20 دقيقه با قدرت 100 درصد در مايكروويو مي‌گذاريم. در اين فاصله يك بار شلغم را زير و رو مي‌كنيم. به‌علاوه اگر خواستيد شلغم‌ها را آبپز كنيد، از آب كم استفاده كنيد و به هيچ عنوان به آن نمك نزنيد زيرا موجب دير پخته‌شدن آنها مي‌شود. شغلم اشتهاآور است به اين دليل ترشي آن بهترين نوع ترشي است، زيرا براي معده و روده‌ها مفيد بوده و اشتها را تقويت مي‌كند.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:9
دانستنی های علمی

با سير و پياز به جنگ سرطان برويد!

توصيه دانشمندان اين است كه هر روز مقداري سير و پياز در رژيم غذايي خود داشته باشيد.
دليل اين توصيه وجود بيش از 30 نوع تركيبات شيميايي مختلف در سير و پياز است كه با عوامل سرطان‌زا مي‌جنگند.

از جمله مهمترين اين مواد مي‌توان به دي‌آليل سولفايد كوئورستين اشاره كرد كه به خصوص با عوامل سرطان‌زايي نظير نيتروزآمين‌ها و آفلاتوكسين‌ها كه در ايجاد سرطان معده، ريه و كبد نقش دارند مبارزه مي‌كنند.

تحقيقات مؤسسه ملي سرطان آمريكا، نشان مي‌د‌هد در بخش‌هايي از ايالت جورجيا كه مركز رويش پياز معروف ويداليا است، تعداد اشخاص مبتلا به سرطان معده، نصف ساير بخش‌هاي جورجيا و يك سوم تعداد مبتلايان به سرطان در بقيه نواحي آمريكا است.

همچنين دانشمندان دانشگاه هاروارد با مخلوط كردن سير خرد و له شده در آب آشاميدني جانوران آزمايشگاهي آنها را در مقابل سرطان مصون ساختند.

دكتر مايكل وارگوويچ در مركز سرطان اندرسن در هوستون طي تحقيقي دريافته است كه مصرف سير و پياز به دليل وجود آلليل سولفايد در آنها تا 75 درصد از سرطان جلوگيري مي‌كند، همچنين تركيب فوق قادر به جلوگيري از سرطان سينه به ميزان 70 درصد است.

توصيه اغلب كارشناسان اولويت مصرف انواع رنگي پياز به دليل دارا بودن رنگ‌دانه‌هايي است كه خاصيت آنتي اكسيداني قوي دارند.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:4
بیماری ها

ارزش غذايي کلم بروکلي:

کلم بروکلي يکي از سبزيجات بسيار با ارزش است که سرشار از مواد مغذي مي باشد و فوايد بي شماري براي ارتقاء سلامتي انسان دارد.

مواد مغذي و ساير موادي را که در بروکلي وجود دارند و اثرات زيادي در پيشگيري از بيماري ها دارند، به ترتيب زير براي شما بيان مي کنم :

1- بروکلي داراي ماده اي بنام سولفورافان ( Sulforaphane ) است که تعداد ،اندازه و تکثير تومورهاي سرطاني را به نحو چشمگيري کاهش مي دهد. در نتيجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سينه ، معده ، روده بزرگ ، رکتوم و ريه ها در انسان پيشگيري مي کند.

2- بروکلي داراي مقادير زيادي فيبر، کاروتنوئيد ، ويتامين A ، ويتامين C و ويتامين K مي باشد که باعث پيشگيري از سرطان معده و روده مي شوند.

3- بروکلي به دليل دارا بودن مقادير بالاي ويتامين C ، فيبر و بتاکاروتن ( پيش ساز ويتامين A) يک آنتي اکسيدان قوي محسوب مي شود که از اثرات مخرب راديکال هاي آزاد در بدن پيشگيري مي کند، در نتيجه از بروز بيماري هايي مثل انواع سرطان ، آلزايمر ( فراموشي دوران پيري )، بيماري هاي قلبي ، آرتريت ( التهاب مفاصل ) پيشگيري کرده و فرآيند پيري را به تاخير مي اندازد.

4- مقدار بالاي فيبر غذايي موجود در بروکلي براي افراد ديابتي بسيار مفيد است و افراد ديابتي براي کنترل بيماري خود بايستي اين سبزي با ارزش را در وعده هاي غذايي خود قرار دهند.

5- کلسيم موجود در بروکلي ، به همان ميزان کلسيم موجود در شير است، در نتيجه مصرف آن براي افرادي که دچار پوکي استخوان يا کمبود کلسيم هستند، بسيار مفيد است. ولي چون شير علاوه بر کلسيم ، داراي ويتامين D نيز مي باشد ، به عنوان منبع بهتري براي پوکي استخوان مطرح مي شود زيرا ويتامين D به جذب کلسيم در بدن کمک مي کند.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:2
دانستنی های علمی

 امام علي عليه السلام :

اساس دانش بردباري است .

سه شنبه 13/6/1386 - 11:43
دانستنی های علمی

 خواص دارويي سيب:

1)سيب يك ميوه قليايي است و تميز كننده بدن است و بعلت درا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي سازد
2)سيب را مي توان براي برطرف كردن اسهال حتي براي كودكان بكار برد . بدين منظور سيب را بايد رنده كرد و استفاده نمود .سيب را مي توان پخت و براي آنهايي كه روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتما ازظرف لعابي يا تفلان استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين  و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.
3)شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صدا مي باشد .براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آنرا با پارچه نازكي صاف كنيد و چند تكه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
4)سيب داراي مقدر زيادي كلسيم است و كلسيم سيب به بدن كمك مي كند كه كلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب كند.
5) خوردن سيب يبوست را برطرف مي كند و براي خستگي مفرط مفيد است
6) دم كرده برگ درخت سيب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كليه و مثانه ميباشد.
7) نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.
8) سيب مقوي كبد و اشتها آور است.
9)سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را درد
10)سيب پخته تقويت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا  و سموم بدن است .
11)سيب حرارت را از بدن خارج مي سازد .
12) سيب را رنده كنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي كند.
13) خوردن سيب حتي براي آنهايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد.
14) كسانيكه مي خواهند لاغر شوند حتما بايد سيب را با پوست بخورند .
15) دم كرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است
16) سيب داروي خوبي براي درمان زخم ها مي باشد
17) سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدر زيادي پكتين مي باشد
18) آب سيب را حتي مي توان براي تنقيه استفاده كرد . اين تنقيه براي بيماريهاي روده بسيار موثر است.
19) پوست سيب را مانند چائي دم كنيد و بياشاميد اين چائي بهترين دوست كليه است .
20) آب سيب را با آبميوه گيري در منزل تهيه كنيد و فورا آنرا بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم هاي خود را از دست مي دهد .
21)آب سيب براي زيبايي پوست استفاده زيادي دارد بخصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده كنيد.
استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب را بپزيد و سپس له كنيد و با شير مخلوط كنيد و اين مخلوط را بصورت نيم گرم روي پوست بگذاريد و پس از چند دقيقه آنرا برداريد .
سه شنبه 13/6/1386 - 11:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته