• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 766
تعداد نظرات : 76
زمان آخرین مطلب : 5925روز قبل
محبت و عاطفه

اخر از عشق تو ساكن كليسا ميشوم

ميكشم دست از مسلماني مسيحا ميشوم

آنقدر بر كشتي عشقت نشينم همچو نوح

 يا به عشقت ميرسم يا غرق دريا ميشوم

چهارشنبه 14/6/1386 - 10:6
دانستنی های علمی

عرض شود يه مقاله جمع و جور در مورد ويتامينها تقديمتون ميكنم و اميدوارم بدرد بخوره

آشنايي با ويتامين A

اين ويتامين يك ويتامين محلول در چربي است. اين ويتامين به دو صورت وجود دارد
رتينول : كه فقط در غذاهاي حيواني يافت مي شود
كاروتن : كه هم در غذاهاي حيواني و هم غذاهاي گياهي يافت مي شود.
بعلت محلول بودن در چربي , اين ويتامين مي تواند در داخل بدن ذخيره گردد لذا مصرف بيش از اندازه آن ميتواند موجب مسموميت گردد. اين مسموميت خود را به شكل درد مفاصل ,هيپركلسيمي , ريزش مو, دل بهم خوردگي, اسهال, استفراغ ,بي اشتهايي , تاري ديد, قاعدگي نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگي , سردرد نشان خواهد داد و اين در حالي ايت كه كمبود اين ماده مغذي ميتواند منجر به عقيمي مردان ,شب كوري و گزروفتالمي گردد.
مقدارمورد نياز اين ويتامين براي افراد بالغ معادل ١٠٠٠٠ واحد بين المللي(IU يا International Unit) ميباشد.
از جمله منابع اين ويتامين ميتوان به روغن كبد ماهي, هويج, سبزي هاي سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شير و فرآورده هاي آن, مارگارين و ميوه هاي زرد.

آشنايي با ويتامين K

ويتامين k يك ويتامين محلول در چربي ميباشد. باكتريهاي روده نيز ميتوانند اين ويتامين را بسازند.
از آنجايي كه در تشكيل عوامل انعقادي ٢و۵ و٩ و۰١نقش دارددر پيشگيري از خونريزي هاي داخلي و خارجي و كم كردن خونريزي نقش ايفا مينمايد. همچنين در اكسيداسيون اسيد گلوتاميك نيز نقش دارد. كمبود آن مي تواند منجر به افزايش زمان پروترومبين و خونريزي , اكيموز و سلياك و كوليت و اسپرو گردد.
از جمله منابع اين ويتامين ميتوان به ماست آلفا آلفا, زرده تخم مرغ, روغن بزرك يا كتان, روغن سويا, روغن كبد ماهي و برگ سبز سبزيجات اشاره نمود.
اشعه ايكس و اسعه راديواكتيو و آسپرين و آلودگي هوا از جمله عوارض لز بين برنده آن هستند و مقدار اين ماده مغذي در غذاهاي منجمد شده كمتر از غذاهاي طبيعي است.

آشنايي با ويتامين ث يا اسيدآسكوربيك
اين ويتامين جزو ويتامين هاي محلول در آب بوده و از آنجايي كه تقريبا شناخته شده ترين نوع ويتامين است احتياج به معرفي چنداني ندارد.
تقريبا تمام جانوران به جز انسان و ميمون و خوكچه هندي آنرا در بدن خود ميسازند.اين ويتامين به جذب آهن در بدن كمك مي كند و همچنين در تشكيل كلاژن نيز نقش دارد,زخم و سوختگي و خونريزي لثه را التيام بخشيده و در پايين آوردن كلسترول خون نقش دارد و احتمال ايجاد لخته هاي خوني در سياهرگ را كم ميكند.
همانطور كه همه شما داستان ملواناني را كه به راههاي دوردست ميرفتند و ... را شنيده ايد و ميدانيد كه كمبود اين ويتامين در بدن منجر به ابتلا به اسكوربوت خواهد شد. همچنين استفاده از مقادير فوق العاده زياد اين ويتامين ميتواند منجر به بروز اسهال متناوب و تكرر ادرار و سنگ هاي كليوي گردد.
مركبات و سبزيها و ميوه ها از جمله منابع غني اين ويتامين هستند و نگهداري طولاني مدت در يخچالها,پختن, حرارت, اكسيژن, نور و دخانيات از جمله عوامل از بين برنده آن هستند.

آشنايي با ويتامين E
يك ويتامين محلول در چربي است.اين ويتامين در بافت كبد و چربي و قلب و عضلات بيضه ها و رحم , خون و غده هيپوفيز و غدد فوق كليوي ذخيره ميگردد.
اين ويتامين را بعلت خواص آنتي اكسيداني اش ويتامين جواني ميدانند. همچنين اين ويتامين موجب رسيدن مقادير زيادي از اكسيژن به بدن مي شود و موجب افزايش طاقت و تحمل حين انجام فعاليت هعاي بدني مي شود.
در اثر كمبود اين ويتامين عوارض زير مشاهده مي گردد.
تخريب گلبولهاي قرمز(آنمي هموليتيك) , تحليل عضلات , بعضي از انواع كم خوني ,برونكوپنوموني در كودكان نارس, نوروپاتي و ميوپاتي همراه با كراتين اوري در بزرگسالام مبتلا به سوجذب طولاني مدت.
از منابع اين ويتامين مي توان به جوانه گندم, دانه سويا, كلم بروكلي, اسفناج, آرد غلات كامل و تخم مرغ.
آشنايي با ويتامين D
ويتامين D يك ويتامين محلول در چربي است. بدن انسان اين توانايي را دارد كه در مقابل نور خورشيد اين ويتامين را بسازد. بديهي است وجود بخار زياد و همچنين هواي آلوده به سبب جلوگيري از تابش مستقيم و كافي نور خورشيد ميتواند موجب كاهش توليد اين ويتامين در داخل بدن گردد.
مقدار توصيه شده اين ويتامين ۰۰۴ واحد بين المللي(معادل ده ميكروگرم ) در روز ميباشد.
اين ويتامين موجب تسهيل در جذب و استفاده از فسفر و كلسيم و استحكام اسكلت بندي ميشود و كمبود آن در دوران كودكي منجر به راشي تيسم و در دوران بزرگسالم منجر به استئو مالاسي و هيپوكلسيمي و هيپوفسفاتمي مي گردد.
روغن ماهي , ساردين, شاه ماهي , ماهي آزاد, ماهي تون,شير و محصولات لبني از جمله منابع طبيعي اين ويتامين مي باشند.

آشنايي با ويتامين ب١يا تيامين
تيامين يك ويتامين قابل حل در آب است لذا مازاد آن از طريق ادرار دفع ميگردد.
اين ويتامين رشد را تقويت كرده و به عمل هضم به خصوص هضم كربوهيدرات ها كمك مي نمايد.اين ويتامين به علت تاثير بر عملكرد سيستم عصبي و بهبود بخشيدن به حالات رواني ويتامين اخلاق ناميده مي شود. تيامين در بهبود بخشيدن به بيماري سفر كمك مي كند.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به ايجاد بيماري بري بري گردد.
سبوس برنج, نان كامل گندم, آرد جو دو سر, بادام زميني,آغلب سبزيها و برنج از جمله منابع غني اين ويتامين ميباشند.
حرارت , الكل, كافئين و هواي آزاد از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.

آشنايي با ويتامين ب ٢ يا ريبوفلاوين
اين ويتامين نيز مانند بقيه ويتامين هاي گروه ب قابل حل در آب بوده و مازاد آن از طريق ادرار دفع مي گردد.
اين ويتامين به رشد و داشتن پوست,مو و ناخن سالم و بهبود زخمهاي دهان و لب كمك نموده وكمبود آن ميتواند منجر به زخمهاي دهان و لب وپوست گردد.
نور(اشعه ماورا بنفش) , محيط قليايي, حرارت پخت و پز, سولفاميدها, استروژن و الكل از جمله عوامل از بين برنده اين ويتامين هستند.

آشنايي با ويتامين B3
نياسين هم مانند بقيه ويتامين هاي گروه ب جزو ويتامين هاي محلول در آي ميباشد.
ايم ويتامين در ساختمان كوآنزيمهاي NAD وNADP نقش دارد و ميزان مورد نياز روزانه أن براي بالغين ٢٠-١۴ ميلي گرم در روز ميباشد.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به پلاگر, زخم بر روي زبان, آمينواسيداوري و زوال شديد مغزي گردد.

آشنايي با پيريدوكسين
مقادير بيش از حد نياز اين ويتامين محلول در آب تقريبا هشت ساعت پس از خوردن غذا دفع مي گردد.
اين ويتامين در جذب صحيحي پروتئين و چربي موثر است و در تبديل اسيدآمينه تريپتوفان به نياسين يا ويتامين ب٣ نقش مهمي ايفا مينمايد, حالت تهوع و دل بهم خوردگي را بهبود بخشيده و از بوجود آمدن برخي اختلالات پوستي و مغزي جلوگيري مي كند.
مخمر آبجو , سبوس گندم , جگر , قلوه ,دل , طالبي , كلم , شير , تخم مرغ و گوشت گوساله از منابع اين ويتامين مي باشند.
همچنين نگهداري مواد غذايي براي مدت طولاني , كنسرو كردن, بريان كردن گوشت, الكل و استروژن از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.

آشنايي با ويتامين ب 12 يا كوبالامين
اين ويتامين به تنهايي نميتواند بطور كامل جذب گردد و براي جذب كامل نياز به كلسيم دارد.
مقدار توصيه شده روزانه آن سه ميكرو گرم در روز ميباشد و كمبود آن ميتواند منجر به كمخوني ماكروسيتيك و التهاب دهان و گلوسيت گردد.
اين ويتامين در بدم موجب تشكيل و تجديد گلبولهاي قرمز خون ميشود, تحريك پذيري روده ها را كاهش داده و منجر به افزايش اشتها در كودكان ميشود. دستگاه عصبي را سالم نگه مي دارد و موجب مي شود بدن در استفاده از پروتئين ها و كربوهيدراتها و چربي ها بهتر عمل نمايد.
الكل, استروژن, نور خورشيد و و در معرض مواد اسيدي يا قليايي بودن اين ويتامين را از بيم خواهند برد.
جگر, گوشت گوساله, تخم مرغ, شير, پنير و قلوه از جمله منابع غني آن هستند.
ويتامين هاي گروه ب را ويتامين اعصاب و ويتامين اخلاق نيز ناميده اند. اين ويتامين ها در اكثر واكنشهاي مربوط به سوخت و ساز انرژي(كربوهيدراتها9 نقش دارند و شايد بتوان كمبود آنرا شايع ترين نوع كمبود ويتامين در جامعه امروز ايران دانست از سويي كسب مقدار زيادي از انرژي از نان و برنج كه به سبب جدانمودن سبوس شان از لحاظ ويتاميني بسيار فقير هستند و از سويي استفاده زياده از حد از مواد قندي كه موجب از بين رفتن چند نوع از ويتامين ب ميشود باعث شده اند كه عوارض رواني كمبود اين گروه ازويتامين ها نظير بي حالي، افسردگي، پرخاشگري، عدم تعادل روحي، ضعف جسمي، عدم تمركز فكري و .... به وفور در جامعه ما يافت شود.

چهارشنبه 14/6/1386 - 10:5
دانستنی های علمی

مــاهــی و مـیـگـو

گوشت آبزیان ، همانند گوشت قرمز و مرغ دارای تركیبات شیمیایی كلی: پروتئین، چربی، آب، مواد معدنی، ویتامین و.... می باشد ، كه درصد این تركیبات و جزئیات آنها متفاوت بوده و به نوعی بر كیفیت پروتئین و ارزش غذایی آنها تأثیر گذار است. آبزیان به لحاظ داشتن ویژگی های زیر از نظر ارزش تغذیه ای در اولویت مصرف قرار می‌گیرند.

گوشت آبزیان ، همانند گوشت قرمز و مرغ دارای تركیبات شیمیایی كلی: پروتئین، چربی، آب، مواد معدنی، ویتامین و.... می باشد ، كه درصد این تركیبات و جزئیات آنها متفاوت بوده و به نوعی بر كیفیت پروتئین و ارزش غذایی آنها تأثیر گذار است. آبزیان به لحاظ داشتن ویژگی های زیر از نظر ارزش تغذیه ای در اولویت مصرف قرار می‌گیرند.

مزایای گوشت آبزیان :
۱- میزان هضم پذیری گوشت ماهی بین ۹۶ ـ ۸۹ درصد می‌باشد ، در حالیكه این مورد دربارهٔ گوشت مرغ و گاو ۹۰ ـ ۸۷ درصد است.
۲- از آنجائیكه بیماریهای مشترك بین انسان و آبزیان بسیار پائین تر از بیماریهای مشترك بین انسان و دام است؛لذا می توان گفت گوشت آبزیان به مراتب سالم تر از گوشت دام و طیور است.
۳- غنی بودن گوشت آبزیان از املاح معدنی نظیر آهن، سلنیم، ید، كلسیم و منیزیم و ...
۴- غنی بودن گوشت آبزیان از اسیدهای چرب امگا سه مثل Epa ، Dha و همچنین گروه لینولئیك ، لینولنیك و آراشیدونیك ، از نظر تغذیه ای ، جایگاه خاصی به آبزیان می دهد .
۵- بر اساس تحقیقات و مطالعات كلینیكی صورت گرفته، مصرف ماهی و فرآورده های آبزیان تأثیر شگرفی بر پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماری ها دارد.

تركیب شیمیایی گوشت آبزیان :

تركیب شیمیایی گوشت آبزیان شامل آب، پروتئین، چربی، كربوهیدرات، ویتامین ها و مواد معدنی است. آب بیشترین وزن فیله را تشكیل داده ، به ‌طوریكه در ماهیان كم چرب یا بدون چرب حدود ۸۰ درصد ، و در ماهیان چرب مثل ساردین و قباد حدود ۷۰ درصد وزنی فیله را شامل می شود. مقدار پروتئین در گوشت ماهی معمولا بین ۲۰ ـ ۱۵ درصد بوده كه گاهی اوقات ممكن است به كمتر از ۱۵ درصد و یا بالاتر از ۲۸ درصد نیز برسد.پروتئین ماهی حاوی میزان زیادی اسید آمینه های لیزین و متیونین بوده كه در پروتئین های گیاهی به میزان كمتری وجود دارد. در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ به اسید آمینهٔ تریپتوفان موجود در گوشت آبزیان،به میزان بالاتری بوده،بطوریكه این اسید آمینه قابلیت تبدیل به نیاسین را داشته و مانند یك ویتامین در بافت بدن نقش تنظیم كنندگی ایفا می‌كند.اسیدهای چرب موجود در اكثر آبزیان،بصورت اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد. در فرمول اسیدهای چرب غیر اشباع اتمهای كربن توسط باندهای دوگانه به هم متصل شده كه وجود باند مضاعف در اسیدهای چرب مذكور، بدلیل تركیب شدن با اكسیژن هوا، براحتی تولید پراكسید می‌نمایند كه فسادپذیری سرع آبزیان نتیجهٔ همین امر است. ولی تعداد بیشتر باند مضاعف در فرمول شیمیائی اسیدهای چرب حالت غیر اشباعی را افزایش داده و از انسداد عروق خونی جلوگیری می‌كند. در ماهیان آب شیرین، درصد اسیدهای چرب غیر اشباع با تعداد ۵ الی ۶ باند مضاعف حدود ۷۰ درصد و در ماهیان آب شور حدود ۸۸ درصد از كل چربی می باشد. روغن ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگاسه از قبیل ایكوزاپنتانونیك اسید (epa) و دوكوزاهگزانوئیك اسید (dha) است؛ این تركیبات تأثیر خارق العاده ای در سلامت و پیشگیری بیماریها در انسان دارند، كه عبارتند از:

خواص برتر ماهی برای بدن :
ـ خواص ضد التهابی
ـ ساخت پروستا گلندین ها
ـ تنظیم تری گلیسیریدهای خون
ـ تنظیم عملكرد ایمنی بدن
ـ جلوگیری از نا هماهنگی های ضربان قلب
ـ تكامل لیپید مغز، اعصاب ...
ـ تكامل سیستم عصبی جنین
ـ بالا بردن ضریب هوشی كودكان
ـ و ...

در مطالعه ای كه دانشمندان بر روی اسكیموها انجام داده‌اند ، پی بردند كه بیماری آرترواسكلروز در آنها وجود ندارد كه ناشی از مصرف آبزیان و وجود این اسیدهای چرب در خون این افراد بوده است. مطالعات گسترده تری در خصوص مزایای اسیدهای چرب امگاتری وجود دارد كه در اینجا به همین مقدار بسنده می كنیم.نوع كربوهیدرات موجود در گوشت آبزیان معمولا از نوع گلیكوژن بوده و در مجموع مقدار كربورهیدرات در آبزیان پائین است و نقش قابل توجهی در تغذیهٔ انسان ندارند.گوشت آبزیان از نظر ویتامین‌های محلول در آب نظیر B۱ و B۲ و نیاسین، اسید پنتوتنیك ویتامین های محلول در چربی مثل A و D و همچنین مواد معدنی از قبیل آهن، كلسیم، فسفر، ید و .... منبعی غنی هستند.مثلاً خانواده كپور ماهیان از نظر فسفر بسیار غنی بوده ولی ویتامین های محلول در آب در بعضی گونه های آن پائین می باشد. میگو و ماهی از نظر آهن و سلنیم بسیار غنی هستند ویتامین A و D بیشتر در ماهیان چرب مثل ساردین و هوور وجود دارد.ید یكی از عناصر مهم و ضروری برای فعالیت غدهٔ تیروئید بوده كه در متابولیسم نقش قابل توجهی دارد و ماهی یكی از منابع غنی ید می باشد.سلنیم یكی از عناصر ضروری و مهم برای متابولیسم و سیستم ایمنی بدن است كه در حفاظت سلولها و بافتهای بدن از رادیكالهای آزاد نقش قابل توجهی دارد. طوریكه این ماده با اثر آنتی اكسیدانی خود نقش چشمگیری در پیشگیری از سرطان دارد و همچنین سلنیم در بازسازی و ترمیم بخش های تخریب شده Dna نقش مثبتی داشته و در جلوگیری از تأثیر سموم بر كبد مؤثر است. میگو و ماهی به لحاظ دارا بودن سلنیم نسبت به گوشت قرمز و مرغ برتری دارند. مطالعات نشان داده كه مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو تقریبا ۸۰ درصد نیاز روزانه سلنیم را تأمین می كند. این عنصر همچنین در جلوگیری از پیری زودرس مؤثر است. یكی از عناصر مهم و ضروری در ساختار آنزیمها و خون ، آهن است كه ماهی و میگو از منابع غنی آهن محسوب می گردند.در ماهی و آبزیان، اسیدهای چرب اشباع ، بسیار پائین می باشد. بطوریكه در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ این مورد كاملاَ واضح است.گوشت آبزیان ، چون به میزان كمی بافت پیوندی دارد، قابلیت هضمی آن بیشتر از سایر گوشت ها است.نگهداری ماهی و آبزیان بعد از صید به لحاظ حفظ كیفیت بسیار اهمیت دارد ؛ بنابراین توجه به تازگی در زمان خرید، و نگهداری آن باید با دقت كافی صورت گیرد. چون در آبزیان به لحاظ وجود اسیدهای چرب غیر اشباع به مقدار زیاد، فساد به سرعت اتفاق می افتد، بنابراین حفظ ارزش غذایی آن تا زمان مصرف، یكی از نكاتی است كه باید در اولویت قرار گیــــرد.
چهارشنبه 14/6/1386 - 10:2
دانستنی های علمی

موز

موز به افرادي که داراي فشار خون بالايي هستند کمک مي کند همچنين خطر حملات قلبي را کاهش مي دهد. موز بهبود دهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول مي باشد. ماده معجزه آسا موجود که در موز سيستم
گردش خون را تنظيم مي کند پتاسيم است. به عنوان مثال در مطالعه 859 نفر مرد و زن که به وسيله دانشگاه Sandiago کاليفرنيا و دانشگاه کمبريج انگلستان انجام شد تحقيقات نشان داد که افرادي که روزانه از غذايي که داراي پتاسيم بالايي هستند استفده مي کنند مثل موز 40% کمتر خطر ابتلا به حمله قلبي را دارند .
تحقيق ديگري نشان داد که کساني که به طور روزانه به جيره غذايي خود پتاسيم اضافه مي کنند ضمن اينکه از حملات قلبي جلوگيري مي شود. بلکه باعث کاهش خون نيز مي گردد.
اثر پتاسيم خيلي قوي است دانشمندان مي گويند افزودن پتاسيم به غذاي روزانه افراد باعث پايين آمدن فشار خون مي شود و وقتي که پتاسيم را از جيره غذايي حذف مي نمايند فشار خون بالا مي رود.
تحقيقاتي که در دانشگاه Temple فيلا دلفيا انجام شد نشان مي دهد که حذف پتاسيم از غذاي 12 نفر که فشار خون بالاتر داشتند بعد از 10 روز فشار خونشان بالاتر رفته است. چه مقدار پتاسيم بايد به غذا افزود ؟ بررسي که در دانشگاه Naples ايتاليا انجام شده نشان مي دهد که 81 % افرادي که فشار خون بالايي دارند اگر از 3 الي 6 جيره غذايي که پتاسيم بالا دارند مثل موز استفاده کنند ميزان دارو درماني آنها به نصف و در بعضي ها کاملا قطع گرديده است.


درمان طبيعي زخم معده

تحقيقات نشان مي دهد که اثر موز بر روي زخم بيشتر از داروهاي گران قيمت است که به وسيله پزشک تجويز مي شود.بررسي هاي آزمايشگاهي و بررسي روي حيوانات نشان مي دهد که موز يک ماده حفاظت کننده مي باشد. هر چند تحقيقات کاملتري لازم مي باشد تا به عمل يک تکه موز در سيستم هاضمه پي برد. تحقيقات انجام شده در کالج Kastuba هند نشان
مي دهد که عامل شيميايي موجود در موز به نام Protease Inhibitor واقعا باکتري عامل اولسر را متوقف مي کند. محققين ديگر در دانشگاه New England در استراليا نشان مي دهد که موز از برگشت اولسر جلوگيري مي نمايد همان طوري که داروهاي گران قيمت اين کار را انجام مي دهد عوارض جانبي نيز ندارد.
رمز اين تحقيقات اين بود که اين موزها کاملا رسيده و قهوه اي بودند در اين مرحله موز ماده اي توليد مي کند که همان لايه پوششي توليد شده در معده است که بر اثر اسيد معده کاهش پيدا مي کند.

در طول اين مدت محققين اثرات درماني ديگر موز را نيز دنبال نموده اند. در تحقيقي که بر روي حيوانات در دانشگاه Kerala در هند انجام شد معلوم گرديد که موز نرسيده خشک شده سطح LDL کلستورل را کاهش مي دهد که اين نوع کلسترول نوع مضر کلسترول مي باشد که باعث انسداد رگها مي شود و از تغييرات شيميايي بين عضلات قلب که خود مي تواند عامل بيماري Cardio Vascular گردد جلوگيري کند. تحقيق ديگري در New Dehli نشان مي دهد که پودر موز خشک شده مي تواند درد را کاهش دهد.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:59
محبت و عاطفه

به نام آنکه اشک را آفريد تا شهر عاشقان آتش نگيرد

چهارشنبه 14/6/1386 - 9:52
دانستنی های علمی
نقش موثر گوجه فرنگي در تامين انرژي و تقويت بدن
گوجه فرنگي به علّت دارا بودن ويتامين‌هاي A ، B، C، K و مواد معدني مانند کلسيم ، فسفر و آهن در تأمين انرژي و تقويت بدن نقش موثري ايفاء مي ‌کند.

گوجه ‌فرنگي يکي از مهم ترين منابع ويتامين A مي ‌باشد. لذا در تقويت بينايي، تقويت و سلامتي پوست و مخاط‌ ها (دهان و بيني)، رشد و نمو استخوان‌ها ضروري است.

گوجه ‌فرنگي سرشار از ويتامين‌هاي B1 و B2 مي ‌باشد؛ از اين رو در تسکين دردهاي عصبي، رفع بي ‌اشتهايي و درمان يبوست، نقصان ترشح شير مادر و تورم‌ دهان تجويز مي‌شود.

گوجه ‌فرنگي، بدن را در برابر امراض و بيماري‌هاي عفوني حفظ كرده و مصرف آن نيرو و نشاط مي‌بخشد. پوست و دانه‌هاي آن نيز به هضم غذا کمک ‌کرده و روده‌ها را پاک مي‌كند.

آب گوجه ‌فرنگي ادرار‌آور و مفيد است. براي تميز کردن خون بايد از آب گوجه فرنگي و کرفس به نسبت مساوي و به مقدار 3 فنجان در روز، قبل از غذا و به مدت 3 هفته استفاده کرد.

گوجه ‌فرنگي هضم مواد نشاسته‌اي را آسان مي ‌کند. به همين جهت از آن سس درست کرده و با حبوبات پخته مصرف مي ‌کنند.

مصرف گوجه ‌فرنگي براي اشخاصي که مبتلا به سنگ کليه و مثانه و کبد هستند، تجويز مي‌شود.

گوجه ‌فرنگي بعد از ليموترش، بيش از ساير ميوه‌ها ويتامين C و مقدار زيادي فسفر، آهن، سيليس و کلسيم دارد.

بررسي تركيبات و مواد موجود در گوجه فرنگي نشان مي دهد كه درميوه‌ي گوجه فرنگي رسيده، گلوكز، فروكتوز، ساكاروز و تقريبا تمام آمينواسيدهاي اصلي به استثناي ترپتوفان وجود دارد.

اسيد آلي اصلي و عمده‌ي موجود در گوجه فرنگي، اسيد سيتريك است. اسيديته‌ي ميوه به تدريج از مرحله ي سبزي به طرف قرمز شدن افزايش مي‌يابد و حداكثر آن، موقعي است كه قرمز شدن و رنگ عوض كردن آن آغاز مي‌شود و پس از آن رو به كاهش مي گذارد. ماده‌ي رنگي اصلي و عمده‌ي گوجه فرنگي كاروتنوئيد، بتاكاروتن و ليكوپن مي باشد. حداكثر مقدار كاروتنوئيدها در حالتي است كه گوجه فرنگي در زير تابش مستقيم نور رشد مي كند.

ماده‌اي سمّي به نام سولانين در گوجه‌فرنگي سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسموميت ‌شده و دل پيچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ايجاد را مي‌ کند. به علاوه خوردن برگ آن که به عنوان دارو در مواردي تجويزمي شود، بايد در حد اعتدال و به مقدار مجاز و محدود، در حدي كه پزشك تعيين كرده مصرف شود، زيرا برگ آن هم سمي است.

در هند و چين از ميوه‌ي گوجه فرنگي به عنوان ملين استفاده مي شود و براي تقويت مسلولين (مبتلايان به بيماري سل )، تب‌هاي حصبه‌اي، رفع ورم ملتحمه‌ي چشم، آماس گوش(اوتيت) و دفع سنگ كليه تجويز مي شود.

مصرف گوجه ‌فرنگي براي مبتلايان به درد مفاصل تجويز شده و براي مبتلايان به نقرس و روماتيسم مفيد است.

گوجه ‌فرنگي، خنک و اشتها ‌آور است و آب آن براي رشد و نمو بهتر اطفال موثر است.

اگر در محل مورچه‌ها چند عدد برگ گوجه ‌فرنگي بگذاريد، بوي اين گياه مورچه‌ها را فراري مي ‌دهد.

براي تميز کردن لکه‌ي جوهر بر روي لباس، يک تکه پنبه را در آب گوجه فرنگي فرو برده و روي لکه‌ي جوهر بماليد. سپس آن را بشوييد.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:46
بیماری ها
گل گاو زبان و برگ‌های آن دارای لعاب فراوان است. این گیاه دارای نیترات پتاسیم، كلسیم، منگنز، منیزیم، اسید فسفریك و آلانتوئین است.

▪ گل گاو زبان و برگ‌های آن تصفیه كننده خون و آرام كننده اعصاب است.

▪ این گیاه همچنین كلیه‌ها را تقویت و سرماخوردگی را برطرف می كند.

▪ همچنین برای از بین بردن سرفه از دم كرده گل گاو زبان استفاده كنید. زیرا در درمان برونشیت نیز موثر است.

▪ گل گاوزبان التهاب و ورم كلیه را درمان می كند، در درمان بیماری سرخك و مخملك مفید است.

▪ برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدار زیادی ویتامین C می‌باشد.

▪ گفتنی است، گل گاوزبان به علت داشتن آلكالوئید برای زنان باردار و كودكان مضر است.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:41
دانستنی های علمی

تمشك


تمشك ميوه اي شبيه شاه توت و توت فرنگي است و به رنگ زرد يا سرخ مايل به سياه يافت مي شود. ميوه تمشك ترش مزه بوده و به صورت خام يا پخته، شربت، كمپوت و ... خورده مي شود. بوته تمشك در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلها و صحراها مي رويد و گاهي آن را مي كارند. نامهاي ديگر تمشك، توت وحشي و سه گلي است. ساقه هاي تمشك نرم و به رنگ قرمز و داراي خارهاي دراز است. برگهاي آن متفاوت و بيضي شكل و اطراف آن كنگرهكنگره و به شكل دندانه هاي اره اي است. گلهاي تمشك به رنگهاي سفيد، صورتي يا به صورت خوشه در ماههاي مرداد پديدار مي شود و تا مهر دوام مي آورد. قسمتهاي مورد استفاده بوته تمشك عبارتند از : ميوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .
خواص
1- جوشانده 25 گرم از برگهاي تمشك در يك ليتر آب براي درمان انسداد مجاري ادرار مفيد است.
2- تمشك سرشار از ويتامينهاي C و K است و داراي خواص خنك، نرم كننده و ضد اسكوربوت مي باشد.
3- تمشك خون را تصفيه مي كند و براي كساني كه به روماتيسم مبتلا هستند، بسيار مفيد است.

4- تمشك يبوست مزاج را معالجه مي كند.

5- تمشك براي تسكين درد سودمند است، زيرا تمشك داراي اسيد سالسيليك مي باشد.

6- تمشك خون را قليائي مي كند و قند آن براي مبتلايان به مرض قند مفيد است.

7- شربت تمشك براي بيماران مبتلا به سرخك و مخملك تجويز شده است.

8- تخم و دانه اي كه درتمشك وجود دارد، اغلب با دندان نيز خرد نمي شود، ولي وقتي خورده شود درمعالجه ي يبوست و خشكي مزاج به طور طبيعي بسيارمؤثر است و سبب مي شود كه يبوست به كلي رفع گردد.

9- شربت تمشك، مخلوط با آب براي رفع تب تجويز شده است.

10- خوردن تمشك براي مبتلايان به مرض قند( ديابت)، تبهاي صفراوي، التهاب مجاري ادرار، گلو درد( آنژين ) مفيد است.

11- جوشانده 20 تا 50 گرم گل تمشك يا برگ تمشك در يك ليتر آب براي درمان ترشحات زنانگي، خونريزي در فواصل قاعدگي ، اخلاط خوني، وجود خون در ادرار، گريپ، گرفتگي صدا، آب آوردن نسوج و بيماريهاي پوستي اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ي غذا يك استكان مي خورند.

12- جوشانده گل يا برگ تمشك( به روشي كه گفته شد) در استعمال خارجي براي درمان زخمهاي دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بكار مي رود و بيمار با غرغره كردن اين جوشانده دهان را مي شويد.

13- جوشانده برگ تمشك اسهال و ورم روده را معالجه مي كند، بدين منظور بايد 40 تا 50 گرم برگ خشك تمشك را در يك ليتر آب سرد بخيسانيد و به مدت 10 دقيقه آن را جوشانده و سپس بگذاريد 10 دقيقه دم بكشد. پس از صاف كردن، روزي سه بار، هر بار يك فنجان آن را بين غذاهاي اصلي بنوشيد.

14- جوشانده فوق براي تسكين درد معده از هر نوع كه باشد مانند ترشي معده، نفخ و گاز شكم و تشنج معده مؤثر است.

15- خوردن جوشانده برگ تمشك به مقدار 3 تا 4 فنجان در روز و بين غذاهاي اصلي، بند آوردن ادرار را معالجه مي كند وبهترين دارو بر ضد درد كيسه مثانه است.

16- اگر 40 تا 50 گرم برگ خشك تمشك را در يك ليتر آب بريزيد و آن را به مدت 5 تا 10 دقيقه جوشانده و پس از 10 دقيقه دم كشيدن و صاف كردن آن، به مقدار 3 فنجان در روز بين غذاهاي اصلي بنوشيد، دردهاي نقرسي و بسياري از انواع رماتيسم را آرام مي كند.

17- اگر 100 گرم برگ خشك تمشك را به مدت 10 دقيقه بجوشانيد و پس از دم كشيدن و صاف كردن آن را به عنوان محلول شستشو براي شستن بيماري برفك، جوشهاي صورت و يا هر نوع تحريكات ديگر پوست به كار ببريد ، اثر شفابخش دارد.

18- تمشك داراي خاصيت ضد عفوني كننده است.

19- تمشك به علت دارا بودن ويتامينهاي C و K
براي اوره و فشار خون مفيد است.

20- براي معالجه كك و مك، ابتدا صورت را خوب بشوئيد و سپس ورقه نازكي از تمشك به مدت يك ساعت روي صورت بماليد. اين كار را چند بار تكرار كنيد تا كك و مك صورت از بين برود.

21- برگ تازه تمشك را اگر بپزند و روي محل بيماريهاي پوستي قرار دهند، بيماري را التيام مي دهد.

22- گوشت پردانه تمشك، داراي خواص توت فرنگي است و ترشي خون را از بين مي برد.

23- تمشك،عرق آور است؛ لذا بهترين زهكش سوراخهاي پوست است.
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:38
دانستنی های علمی

مصرف کاهو در درمان بی‌خوابی موثر است .

به گزارش واحد مرکزي خبر و به گفته پژوهشگران کاهو سرشار از نمک‌های معدنی است که موجب تصفیه خون‌,حفظ هوشیاری مغز و سلا‌مت بدن و درمان بی خوابی می شود.
کاهو همچنین مقدار قابل توجهی آب , پروتئین , نشاسته , کلسیم , فسفر, آهن و چربی دارد.
تقویت بینایی و درمان تپش قلب , مشکلا‌ت عصبی , معده درد ویبوست از دیگر خواص کاهو است
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:37
دانستنی های علمی

توت فرنگي صدرنشين ميوه هاي دارويي

خوردن توت فرنگي در درمان بسياري از بيماري هاي شناخته شده تأثير مثبتي دارد.

به نوشته كيهان ، براساس يك پژوهش پيشرفته كه اخيراً توسط «پيربرات» پژوهشگر فرانسوي در مركز پژوهش هاي مواد غذايي در شهر مون پليه فرانسه صورت گرفت، توت فرنگي در صدر ميوه هاي مفيد در مقابله و درمان بيماري ها قرارگرفت.

اين پژوهش نشان داد كه توت فرنگي حاوي درصد بالايي از ماده بهداشتي پولي فينول است كه در درمان بسياري از بيماري هاي شناخته شده به كار مي رود و از اين لحاظ از انگور و سيب مفيد و مؤثرتر است.
ماده پولي فينول، همچنين در درمان چين و چروك دوران پيري، لطافت پوست و محافظت از قلب بسيار مؤثر است. بعلاوه ضداكسيدان و محافظت كننده قلب نيز هست.

در اين پژوهش بر مصرف روزانه يك هزار ميلي گرم از سبزيجات تأكيد شده است.

خواص ضدسرطاني گوجه فرنگي
تاكنون تصور مي شد كه تنها يكي از اين عناصر شيميايي به نام لايسوپين (lycopene)، داراي خواص ضدسرطاني است.http://www.iraneconomist.com/pic/21ixen93p15gojeh.bmp
اما محققان دانشگاه هاي ايالتي ايلينويز و اوهايو پي برده اند كه عناصر شيميايي ديگري در گوجه فرنگي وجود دارد كه بر تاثير لايسوپين مي افزايد.
اين مطالعه كه نتايج آن در نشريه موسسه ملي سرطان آمريكا چاپ شده، نتيجه گيري كرده است كه قرص هاي مكمل لايسوپين تاثير محدودي در مبارزه با سرطان دارند.
پروفسور جان اردمن، محقق اصلي مطالعه، گفت: "در گذشته معلوم نبود كه آيا لايسوپين به تنهايي نقش محافظتي دارد يا خير. اما مطالعه ما اكنون نشان مي دهد كه لايسوپين تنها يكي از عوامل دخيل در كاهش خطر سرطان پروستات است."
وي افزود: "اين مطالعه همچنين حاكيست كه مصرف قرص هاي مكمل لايسوپين به اندازه مصرف گوجه فرنگي موثر نيست. به اعتقاد ما مردم بايد محصولات گوجه فرنگي را مثلا در سالاد، آب گوجه فرنگي و حتي در پيتزا مصرف كنند."
پژوهشگران موش هاي آزمايشگاهي را ابتدا در معرض ماده اي كه باعث سرطان پروستات مي شود قرار دادند، و سپس آنها را با پودر خالص گوجه فرنگي، لايسوپين خالص يا ساير موادي كه اصلا حاوي لايسوپين نبود تغذيه كردند.
در پايان مطالعه 80 درصد موش هاي گروه سوم (تغذيه با موادي فاقدلايسوپين)، 72 درصد موش هاي گروه دوم (تغذيه با لايسوپين خالص) و 62 درصد موش هاي گروه اول (تغذيه با گوجه فرنگي) در اثر سرطان پروستان تلف شدند.
محققان همچنين دريافتند كه محدود كردن ميزان تغذيه موش ها، قطع نظر از نوع غذايي كه مصرف مي كنند، از خطر ابتلاي آنها به سرطان پروستات مي كاهد.
ساير مطالعات نشان داده بود كه ميزان بالاي لايسوپين در خون، به كاهش خطر سرطان پروستات مرتبط است.
لايسوپين، ماده اي كه گوجه فرنگي را قرمز مي كند، در از ميان بردن ذرات معروف به راديكال هاي آزاد كه مي تواند به بافت هاي بدن آسيب برساند، موثر است.
اما دكتر استيون كلينتون، كه او نيز در اين مطالعه شركت داشته است، گفت: "يافته هاي ما به قوت نشان مي دهد كه خطر عادات بد غذايي را نمي توان به وسيله يك قرص خنثي كرد."
"نبايد براي مشكلات پيچيده انتظار راه حل هاي ساده داشته باشيم. بايد در انتخاب غذاهاي سالم، ورزش و مراقبت از وزن بدن بيشتر دقت كنيم."
چهارشنبه 14/6/1386 - 9:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته