• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 343
تعداد نظرات : 60
زمان آخرین مطلب : 5577روز قبل
سياست
یکی از وزرای کابینه اسماعیل هنیه با تاکید بر تلاش آمریکا و اسرائیل برای برهم زدن وحدت فلسطینی ها خاطر نشان کرد: از یک ماه پیش برخی از گروهها که تنها به دنبال منافع شخصی خود بودند، کار کودتا علیه دولت وحدت ملی را آغاز کردند.

"بسام الصالحی" دبیر کل حزب مردم فلسطین، یکی از گروه های حاضر در چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین ووزیر فرهنگ دولت اسماعیل هنیه که ابومازن آن را برکنار و بدون توجه به نظر مجلس قانونگذاری، اقدام به تشکیل دولت فوق العاده کرد،  در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری مهر خاطر نشان کرد : این گروهها کار از بین بردن توافقنامه مکه را در دستور کار خود قرار داده بودند.

وی درباره وابستگی این گروهها گفت : آنها به گروههای مختلف وابستگی دارند و کار برهم زدن امنیت وثبات را به عهده داشتند.

این وزیر فلسطینی درباره نقش آمریکا ورژیم صهیونیستی در شکل گیری بحران در مناطق فلسطینی به مهر گفت : آمریکا و اسرائیل به وضوح اعلام کردند که مخالف دولت وحدت ملی بوده و در سنگر مقابل آن صف آرایی کردند؛ این دو از زمان اعلام نتایج انتخابات پارلمانی مخالفت خود را با نتایج صندوق های رای اعلام کردند ومحاصره شدید ملت فلسطین را آغاز کردند.

وی افزود : من می توانم تاکید کنم که مواضع آمریکا واسرائیل همواره در نقطه مقابل وحدت ملی حقیقی ملت فلسطین قرار داشته و دارد؛ از این رو می توان تاکید کرد که تغذیه کننده اصلی اختلافات داخلی فلسطینیان را این دو به عهده داشتند و شرایط را طوری سوق دادند که جنگ ودرگیری به اوج خود رسیده ودر کنار آن بیشترین فشارها بر دوش شهروند عادی فلسطین باشد، تا شهروند عادی فلسطینی بیشتر بها را پرداخته واین مسئله زمینه سازی نا امیدی فلسطینی ها را فراهم کند.

صالحی در ادامه گفتگو با مهر تاکید کرد : از آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت که آمریکا واسرائیل همواره مواضع منفی در قبال مسئله ملت فلسطین داشته و سبب و بانی اصلی حوادث به وجود آمده و شرایط موجود هستند، اما با این حال نباید فراموش کرد که گروههای فلسطینی هم، با افتادن در دام این توطئه ها در تحقق این خواست آمریکا واسرائیل سهیم بودند.

وزیر فرهنگ دولت فلسطین درباره  راههای برون رفت از این بحران خاطر نشان کرد: تنها راه برون رفت از این بحران، مقاومت در برابر این توطئه ها از طریق تقویت وحدت ملی فلسطینی ها و گرایش هرچه بیشتر به سوی دموکراسی است.

نوارغزه اخیرا شاهد درگیری شدید میان جنبش های فتح و حماس بود که در جریان آن 113 نفر کشته و دهها نفر زخمی  شدند.

روز پنجشنبه 24 خرداد درادامه درگیری ها بین طرفداران دو جنبش حماس و فتح ، نیروهای حماس توانستند کنترل نوارغزه را به طور کامل به دست بگیرند پس از این حادثه، ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیزبا برکناری اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت وحدت ملی فلسطین از مقام خود، سلام فیاض وزیر دارایی دولت برکنار شده هنیه را مامور تشکیل دولت فوق العاده کرد.

 خبر گزاری مهر
دوشنبه 4/4/1386 - 15:11
موسيقي
موسیقی زیرزمینی بیشتر از جنبه سرگرمی و تفنن مورد توجه قرار گرفته و تاریخ مصرف دارد.

مدیر مرکز حفظ و پژوهش صدا و سیما ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهرگفت : موسیقی زیرزمینی با توجه به تاریخچه ،هویت و نوع کارکردی که در جوامع غربی دارد یک پدیده پذیرفته شده با اهداف کاملا مشخص است و به طبع آن شکل ناقصی از آنچه به عنوان موسیقی زیرزمینی به خصوص در کشورهای اروپایی رایج است در مقیاسی کوچکتر در برخی از گروه های جوان موسیقی راک و یا متال ایرانی وجود دارد که به نظرمن اتلاق نام موسیقی زیرزمینی با اهداف مشخص روی آن اشتباه است.

وی درباره بستر به وجود آمدن موسیقی زیرزمینی گفت :  اوایل دهه 70 میلادی به دلیل وجود نابسامانی و اعتراض هایی که درخصوص شرایط بد اجتماعی وجود داشت گروه هایی از موسیقی شکل گرفت و با اهداف مشخص این اعتراض ها را زبان موسیقی بیان کردند و جالب اینکه برخی از این گروه ها به برجسته ترین گروه های موسیقی در دنیا تبدیل شدند.

بازرس هیئت مدیره خانه موسیقی خاطرنشان کرد : بسیاری از گروه های جوان ایرانی که در حوزه موسیقی راک فعالیت می کنند با هدف و انگیزه و دانش به این نوع موسیقی کار می کنند و به هیچ عنوان نام موسیقی زیرزمینی بر آنها وارد نیست ضمن اینکه موسیقی رسمی ما نیزدر شرایط فعلی مهجور است .

این آهنگساز افزود : موسیقی زیرزمینی تمایلی به اجرا و روی زمین آمدن ندارند و من هم با نظر هنرمند جوان -(محسن نامجو) - که در نشست بررسی سمینار موسیقی زیرزمینی در خبرگزاری مهر مبنی بر یادداشت های شخصی مطرح کرده بود کاملا موافقم و البته معتقدم که این نوع موسیقی بیشتر شبیه سیاه مشق جوان های مشتاق و علاقه مند به هنر موسیقی است و جز این کارکرد دیگری ندارد.

مدیر آموزش مرکز موسیقی صدا و سیما در ادامه گفت : به نظرمن پا فشاری  برخی از جوان ها بر این نوع از موسیقی ناشی از نبود پشتوانه های تفکر ایده های خلاقانه است در واقع این علاقه مندان مجموعه ای از کسانی هستند که به شدت علم گریز و فراری از یادگیری موسیقی  به روش آکادمیک هستند و با یاد گرفتن سازهای مانند درام ، گیتار، باس و کیبورد و همچنین با تقلید از گروه های خارجی گمان می کنند که واقعا جزء گروه های راک و یا حتی متال هستند در حالی که واقعا اینطورنیست.

امیربکان در پایان گفت : با این اوصاف به نظر می رسد که این نوع موسیقی فی نفسه اشکالی ندارد چراکه اگر کلام را از این نوع موسیقی حذف کنیم می تواینم به یک موسیقی مهیج ، کارآمد و انرژی بخش برسیم.

دوشنبه 4/4/1386 - 15:6
سياست
وزیر امور خارجه عراق با افشای اینکه برخی کشورهای عربی و غربی و ترکیه در اندیشه براندازی دولت فعلی عراق هستند، بر ضرورت تقویت دولت نوری المالکی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته ‌نامه‌ نیوزویک در شماره جدید خود مصاحبه ای را  با "هوشیار زیباری" وزیر امور خارجه‌ عراق  انجام داده که در این مصاحبه، زیباری به صراحت ازعزم برخی کشورهای عربی منطقه برای براندازی دولت عراق پرده برداشته است.

وزیر امورخارجه عراق با اشاره به اینکه پیش از تشکیل دولت نوری المالکی نیز تلاش هایی برای کودتا در عراق وجود داشت عنوان کرد : یک توطئه جدی پیش از تشکیل دولت مالکی وجود داشت؛ یک توطئه در قالب گروه 6 + 2 که با شرکت روسای اطلاعاتی کشورهای کویت، عربستان، ترکیه، امارات، مصر و اردن و همچنین ایالات متحده و انگلیس طراحی شد و هدف از آن ترغیب گروه‌های سنی به شرکت در انتخابات عراق و بازدارندگی ایران بود؛ این کشورها توان مالی و اطلاعاتی خود را در این مسیر به کار گرفته بودند.

زیباری در ادامه با اشاره به ادامه داشتن این تلاش ها ( انجام کودتا ) بعد از روی کار آمدن دولت نوری المالکی در پاسخ به این سوال به اینکه "دلیل آنکه مالکی درباره شایعات مبنی بر وقوع کودتا سخن گفته و البته بدون اینکه به نام کسی اشاره کند به نظر می‌رسد منظور وی ایاد علاوی است، چیست؟" پاسخ داد : حسی دال بر توطئه (علیه دولت عراق) وجود دارد؛ ایاد علاوی در منطقه رفت و آمد می‌کند ؛ مالکی می‌گوید برخی گروه‌ها در خارج درصدد ضربه زدن به دولت عراق هستند؛ مالکی این مسئله را با مقامهای آمریکا و انگلیس در میان گذاشته و پاسخ واشنگتن و لندن همواره این بوده که ما در این توطئه‌ ها نقشی نداشته و همواره از شما ( دولت عراق) حمایت می‌کنیم ؛ دولت شما مشروع و قانونی است.

پس از این مطلب نیوزویک بحث را به بحران جاری عراق و تلاش آمریکا برای پایان دادن به این بحران کشانده و از وزیر امور خارجه عراق سوال کرده است : با توجه به آنکه واشنگتن مصرانه خواهان حصول پیشرفت در عر اق است؛ لحن گفتگوها میان مقامهای ارشد آمریکا و دولت مالکی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

زیباری در پاسخ گفت : پیام ابلاغ شده از سوی جورج بوش رئیس ‌جمهور آمریکا و دولت این کشور بسیار روشن و محکم است؛ آنها ما را ترغیب کرده و مصرانه می‌ خواهند که سریعتراقدام کنیم؛ ایده‌ کلی افزایش نیرو در عراق اساسا وقت‌ کشی برای حصول پیشرفت سیاسی است ؛ در انتخابات آمریکا بحث عراق مهمترین محور مبارزات بوده و آمریکایی ‌ها به ما می ‌گویند ما از شما حمایت می‌ کنیم و خواهان کمک به شما برای دستیابی به موفقیت هستیم؛افراد زیادی جان خود را برای رسیدن به این هدف فدا کرده اند؛ در عراق خطرات بسیاری وجود داشته و ما سیاست بی ‌مبالاتی را در پیش نگرفته ‌ایم، بلکه این رویه ‌ای است که دولت شما (دولت آمریکا) در پیش گرفته ؛ انجام برخی امور از توان ما خارج است؛ پس شما به انجام آنها بپردازید.

از زیباری سوال شد نظر شما ژنرال دیوید پتریوس (فرمانده‌ی نیروهای آمریکایی در عراق) در گزارش ماه سپتامبر خود به کنگره درباره نتایج طرح افزایش نیرو در عراق به بیان چه مسائلی خواهد پرداخت؟ که وی پاسخ داد : پتریوس خواهد گفت "به بیشتر اهداف خود رسیده‌ام؛ اما این کافی نیست. ما نیازمند اقدام سیاسی جدی ‌تر هستیم و این کار من نیست، آشتی ملی هنوز محقق نشده است ؛ ما در دولت عراق وعده داده بودیم که فعالیت‌های خود را در زمینه‌ بعثی زدایی مورد تجدید نظر و بازنگری قرار داده و در مسیر یک روند قضایی حرکت کنیم. برای مثال توافق درباره قوانین نفتی و توزیع درآمدهای دولت حاصل شده است و درباره مسئله  مبارزه با شبه نظامیان نیز سیاست دولت ممانعت از فعالیت شبه نظامیان در خیابان‌ها و شهرهای عراق است؛این‌ موارد جملگی از اهداف دولت عراق هستند؛ معیارهایی که مردم انتظار دارند در جهت برآورده شدن آنها اقداماتی صورت گیرد؛ هنوز مقداری زمان باقی است وما هنوز تسلیم مشکلات نشده‌ایم.

وزیر امور خارجه عراق درباره روابط مالکی و ژنرال پتریوس گفت : روابط این دو سخت و دشوار است، اینکه چه کسی مسئول است؟ چه کسی تصمیم می ‌گیرد؟ من از این موضوع ابراز تاسف می ‌کنم چرا که مرز میان مالکی و پتریوس تیره و تار شده است؛ نخست ‌وزیر نمی ‌تواند به سادگی تماس تلفنی برقرار کرده و از یگان‌های ارتش آمریکا بخواهد که آنچه می ‌گوید انجام دهند؛ مالکی به نفوذ قدرت بیشتری احتیاج دارد.

منابع خبری اخیرا از برگزاری نشست برخی کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکا در قاهره - پایتخت مصر- با حضور ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق پرده برداشتند که طی آن راههای سرنگون کردن دولت نوری المالکی و روی کارآمدن مجدد علاوی مورد بررسی و توافق قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک استاد دانشگاه کویت در گفتگو با شبکه الجزیره با بیان این خبر گفته است که کشورهای عربی به ویژه حاشیه خلیج فارس از دولت نوری المالکی رضایت چندانی ندارند و از سرنگونی آن حمایت می کنند.

 مقامهای عراقی بارها از رویکرد کشورهای عربی درقبال عراق پس ازسرنگونی رژیم منفورصدام وخودداری آنها از بازگشایی سفارتخانه های خود در بغداد انتقاد کرده اند و بر ضرورت حمایت این کشورها از اقدامات دولت نوری المالکی برای برقراری ثبات وامنیت در عراق از طریق کنترل مرزهای مشترکشان با این کشور تاکید کرده اند.

دراین راستا، جلال طالبانی در نشست اخیر سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض(هشتم فروردین) از کشورهای عربی خواسته بود تا به دولت نوری المالکی در برقراری آرامش در عراق کمک کنند.

همچنین برخی مقامهای عراقی به صراحت از دخالت برخی کشورهای عربی در امور داخلی عراق و حمایت آنها از گروههای مسلح پرده برداشته اند و خواستار توقف این گونه دخالتها شده اند.

دوشنبه 4/4/1386 - 15:5
اخبار
سقوط جرثقیل در خیابان منوچهری یک کشته و سه زخمی بر جای گذاشت.

دوشنبه 4/4/1386 - 15:4
اخبار
سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد: ایران از بازرسان آژانس دعوت کرده است برای تهیه طرحی به منظور برطرف کردن ابهامات درباره برنامه هسته ای این کشور به تهران سفر کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از وین،"ملیسا فلمینگ"، امروز دوشنبه با اعلام این خبر گفت : دعوت ایران از آژانس روز گذشته توسط علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و مسئول مذاکرات هسته ای این کشور در دیدارش با محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح شده است.

وی افزود : لاریجانی از آژانس دعوت کرد تا گروهی را به تهران اعزام کند تا طرحی جامع برای شفاف سازی و رفع ابهامات درباره برنامه هسته ای ایران تهیه کنند.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد تیم بازرسان آژانس در اولین فرصت ممکن به این منظور به ایران خواهد رفت.

جمهوری اسلامی ایران با وجود جنجال سازی مستمر غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها علیه فعالیتهای هسته ای صلح آمیز خود بر ادامه همکاری سازنده و شفاف با هدف رفع ابهامات و دادن اطمینان به جامعه بین المللی مبنی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کرده است.

"علی لاریجانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و خاویر سولانا در سومین دور مذاکرات خود که شنبه 2 تیر به مدت 4 ساعت در کاخ  نسسیدادی مجموعه وزارت امور خارجه پرتغال برگزار شد، توافق کردند که بعد از بررسی های کارشناسی این مذاکره ، دو بعدی مذاکرات خود را در سه هفته آینده (ماه جولای) برگزار کنند.

دوشنبه 4/4/1386 - 14:25
سياست

يك دادگاه رژيم صهيونيستي مجازات حبس "عمري شارون" فرزند آريل شارون نخست وزير سابق اين رژيم را از ‪ ۹‬ماه به ‪ ۷‬ماه كاهش داد.

به گزارش روز دوشنبه شبكه تلويزيوني الجزيره، اين دادگاه همچنين جريمه مالي تعيين شده براي عمري شارون را كه ‪ ۷۵‬هزار دلار بود، تاييد كرد.

عمري شارون به اتهام ارتكاب تخلفات مالي در جريان تامين مالي مبارزات انتخاباتي پدرش آريل شارون در انتخابات سال ‪ ۱۹۹۹‬محاكمه شده بود.

دوشنبه 4/4/1386 - 14:23
اخبار

سرپرست گروه پژوهشي خودرو و نيرو محركه موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گفت: رعايت استاندارد قطعات براي تمام سازندگان اجباري است.

فرناز اميني روز دوشنبه با بيان اين مطلب افزود: كمك فنر هيدروليكي و گازي ( سواري، سواري كار و وانت)، لنت ترمز (سوار شده و سوار نشده)، لنت صفحه كلاچ براي وسايل نقليه موتوري، طوقه رينگ خودروهاي سواري تا ‪ ۱۶‬اينچ، فنرهاي تخت مورد مصرف در وسايل نقليه، تيغه و بازوي برف پاك كن ، بوستر ترمز غيرمستقيم، مفصل‌هاي كروي (سيبك)، رادياتور مسي و برنجي ( سواري، سواري كار و وانت)از جمله قطعاتي هستند كه استاندارد آنها اجباري مي‌باشد.

وي اضافه كرد: پمپ‌هاي مكانيكي سوخت براي خودروهاي بنزيني، پمپ روغن، اجزاي سيستم گازسوز كردن موتور با سوخت مايع ‪ ،LPG‬كمربند ايمني براي سرنشينان وسايل نقليه موتوري، سوئيچ لامپ ترمز هيدروليكي و مكانيكي براي خودرو، فيلتر هوا، فيلتر روغن يك بار مصرف موتورهاي درون‌سوز و دينام خودروهاي جاده‌اي (سواري، سواري كار و وانت ) نيز از ديگر قطعات مشمول استاندارد اجباري محسوب مي‌شوند.

استارتر موتورهاي درون‌سوز( سواري ، سواري كار و وانت )، شمع خودرو ، واير شمع خودرو، پلاتين خودروهاي جاده‌اي، هشداردهنده صوتي (بوق) ، لامپ خودرو ( مقررات عملكردي) ، انواع باتري راه‌انداز خودرو، موتورسيكلت و باتري صنعتي ، كلاه ايمني براي رانندگان و سرنشينان موتورسيكلت از ديگر تجهيزاتي هستند كه استاندارد آنها اجباري است.

رعايت ‪ ۵۱‬استاندارد خودرو (ايمني و عملكردي) ، دوچرخه و مقررات تاييد موتورسيكلت و موتور گازي ( ‪ ۱۰‬استاندارد ملي ) اجباري است.

اميني در پايان تصريح كرد: سازندگان خودرو، قطعات و موتورسيكلت براي توليدات خود ملزم به رعايت استانداردهاي مذكور هستند.


---> ايرنا.قطعات خودرو.استاندارد.

دوشنبه 4/4/1386 - 14:19
اخبار
رئیس جمهوری با ارائه لایحه دو فوریتی عضویت دولت ایران در سزامی بر پرداخت بدهیهای ایران و ادامه عضویت در پروژه سزامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری طی لایحه ای که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری مهر نیز قرار گرفته، در خصوص عضویت ایران در پروژه سزامی عنوان کرده است : "به منظور گسترش حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی و بهره گیری از آن در جهت تأمین منافع ملی و تحقق هرچه بیشتر همگرایی منطقه ای و بین المللی در راستای اصول و اهداف استراتژیک سیاست خارجی کشور و بهره مندی از آخرین دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی، لایحه " عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در پروژه سزامی" تقدیم می شود."

به گزارش مهر، ماده واحده - به دولت اجازه داده می شود در پروژه سزامی (تابش سینکروترون در علوم تجربی برای خاورمیانه) عضویت یابد و حق عضویت یا سهم مربوط را بپردازد. دستگاه طرف عضویت توسط هیئت وزیران تعیین می شود.

همچنین در نامه دیگری به پیوست این نامه آمده است : لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در پروژه سزامی که بنا به پیشنهاد وزارت علوم در جلسه مورخ 27 خردادماه 1386 با قید دو فوریت به تصویب رسیده است، جهت طی تشریفات قانونی به پیوست تقدیم می شود.

طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان «سزامی» ایده ای بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز  شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت ها و گسترش صلح ارایه شد.

این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسوم به تابش «سینکروترون» در منطقه خاورمیانه ختم می‌ شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است.

آخرین مهلت ایران برای برطرف کردن تعلیق عضویت در پروژه سزامی تیرماه اعلام شده است. اگر ایران در مدت تعیین شده تمایل خود را اعلام نکرده و حق عضویت خود را پرداخت نکند، عضویت ایران در جلسه آینده شورای سزامی (اوایل جولای) که هر 6 ماه یک بار برگزار می شود، لغو می شود.

دوشنبه 4/4/1386 - 14:9
اخبار
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز با اعضای شورای شهر و شهردار تهران و مدیران شهرداری دیدار و گفتگو کردند.

دوشنبه 4/4/1386 - 13:52
ادبی هنری
خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : دکتر نسیم آصفی به تازگی به واسطه نگارش رمانی تحت عنوان "آریا" مورد توجه مخاطبان انگلیسی زبان قرار گرفته است. آنچه در پی می آید حاصل گفتگوی مهر با این رمان نویس درباره فضای ذهنی او و رمانش درباره ایران است.

 - گروه ادب و هنر :  چطور شد که به نوشتن " آریا " روی آوردید ؟ موضوع رمان درباره چیست؟

* خبرگزاری مهر

- نسیم آصفی : "آریا" داستان مرگی است در موقعیت زندگی مرفه آمریکایی . می توان گفت داستان مرگ کودکی پس از مرگ پدرش و ماجرای دردناک زنان بیماری که پناهنده بودند ، الهام بخش این داستان بوده است. اینها بیماران خودم بودند که در اردوگاههای جنگی به سر برده ، گرسنگی کشیده ، مورد شکنجه واقع شده و یا مرگ کودکانشان را به عین دیده اند. همچنین " آریا " تاثیر روانی بی هویتی و شرایط سخت زندگی در آمریکا را نشان می دهد. داستان، زندگی دکتر جاسمین طالحی پزشک متخصص سرطان را روایت می کند. این پزشک به راحتی می تواند مانع از مرگ زودهنگام بیماران شود تا اینکه روزی بچه پنج ساله اش به طور تصادفی کشته می شود. از این رو با توجه به آسیبهایی هم که از گذشته اش متوجه روح و روانش شده بود ، ادامه زندگی برایش دشوار می شود. پس مجبور به ترک محل زندگی خود می شود و عازم سفری طولانی می شود و از آمریکای لاتین به چین و تبت و در نهایت به سرزمین پدری خود ایران می رسد .

* تم داستان از کجا ریشه گرفته است؟

- این رمان نتیجه ده سال کار پزشکی است که در نوشتن تبحری نداشته است . سال 1996 که در اندونزی به سر می بردم ، یکی از دوستان خوبم که با من همسفر بود ، یک روز قبل از من اندونزی را ترک کرد و من تنها ماندم . کتابی نداشتم که بخوانم و در واقع یک دانشجوی 22 ساله پزشکی بودم که در تعطیلات به سرم می بردم . راستش را بخواهید من از یک خانواده مرفه آمریکایی- ایرانی بودم که با درد و رنج آشنایی نداشتم . آن روز که تنها بودم باران می بارید و کاری نداشتم که انجام بدهم و این فرصتی بود تا در مورد خیلی چیزها اندیشه کنم. موضوعات  روحی و روانی بر ذهنم خطور می کرد و به مشکلات تصویر ناپذیر بیمارانم فکر می کردم . به طور عجیبی احساس کردم که بسیاری از ماهیت های بیماری و مرگ که همیشه شاهد آن هستم برایم نامفهوم است . همین فکر الهام بخش نوشتن یک رمان شد و داستان آسیبهای بزرگی که در موقعیت زندگی رفاهمند  آمریکایی متوجه افراد می شود متولد شد. این مسئله نیازمند کنکاش زیاد بود. همچنین می خواستم جنبه های مثبت زندگی گروهی ایرانیان و استوار بودن خانواده های ایرانی را نشان بدهم .

 

* پیام داستان شما چیست ؟

-  پیام این داستان جستجوی معنا و مفهوم زندگی پس از یک ویرانی ذهنی یا رویارویی با آسیبهای بزرگ است . بزرگترین آسیب از فقدان کنترل، فروتنی، پذیرفتن حقایق و لحظه فراگیری چیزهای بهتر حاصل می شود. انسان باید به گذشته خود نگاه کند ، در غیر این صورت با بحران روبرو می شود؛ هر چند آدم ثروتمند و موفق یا محترمی باشد. این کتاب در واقع تلاشی بود تا به این تراژدی بپردازم و توجه من به " آریا " یا گذشته خودم باعث کاستن از این آسیب می شود. عمده پیام داستان پاسخ به این سئوال بود که خانه ، خانواده ، نقش مذهب و ارزش های سنتی در آنها چیست و از این فرهنگها چه چیز می توان فرا گرفت.

* چطور شد نام کتاب را آریا گذاشتید و رمان تا چه میزان به فرهنگ آریایی مربوط می شود؟

- این کتاب به سه دلیل نام آریا گرفت : اول اینکه نام دختر کوچکی است که تراژدی رمان را شکل می دهد . هر چند در ایران آریا نام پسر است اما مادر این بچه از این مسئله آگاهی ندارد. دوم اینکه آریا نوعی بیان عاطفی و غنایی در موسیقی اپرا است که از قرن هفدهم در ایتالیا مد شده است. موسیقی اپرا برای والدین آریا بسیار مهم است. سوم اینکه آریا به معنی ایران است، کشوری که تاریخش همگان را مجذوب کرده و جایی است که شخصیت اصلی داستان من را درمان می کند.

کار بعدی شما چیست ؟

- کار بعدی من رمانی است با عنوان " بگو که من توام " که عنوان شعری از مولانا جلال الدین رومی است و در مورد بی عدالتی های رایج در دنیا است و شخصیت اصلی آن نیز دو زن مسلمان است . خانواده بهناز زمان حمله عراق به ایران از خوزستان به لوس آنجلس مهاجرت می کند و خانواده زینب در زمان حمله شوروی به افغانستان از بامیان به تهران مهاجرت می کند و ماجراهای بعد... .

دکتر نسیم آصفی نویسنده ایرانی الاصل در سال 1972 در کالیفرنیای آمریکا به دنیا آمده است. او در سال 1997 از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن فارغ التحصیل شد. " آریا " رمان جدید او در سال 2007 توسط انتشارات هارکوست و چهار ناشر دیگر به چاپ رسیده است.

دوشنبه 4/4/1386 - 13:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته