• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 172
تعداد نظرات : 125
زمان آخرین مطلب : 5783روز قبل
آموزش و تحقيقات
 
زيردريايي‌ها از شگفت‌انگيزترين اختراعات بشر هستند. طي صدها سال دريانوردان فقط مي‌توانستند روي عرشه كشتي‌ها كار كنند. اختراع زيردريايي به انسان اجازه داد تا بتواند همچون موجودات دريايي براي مدت طولاني (ماه‌ها و حتي سالها) در زير دريا زندگي كند. ما اختراع زيردريايي‌هاي پيشرفته را مديون مسابقه تسليحاتي جنگ سرد بين دو ابرقدرت شرق و غرب در قرن بيستم هستيم!



دانشمندان براي ساخت و حركت دادن زيردريايي‌ها از چندقانون استفاده كردند. ما ابتدا به بررسي دو قانون مهم مي‌پردازيم:

1- قانون ارشميدس: طبق قانون ارشميدس بر هر جسم (كمي يا كاملاً) غوطه‌ور در سيال معادل وزن سيال جابجاشده نيرو وارد مي‌شود. همواره وزن جسم بطرف پائين و نيروي شناوري سيال بطرف بالا ظاهر مي‌شوند. هرگاه اين دو نيرو با هم برابر باشند (مانند كشتي روي دريا) جسم روي سيال شناور خواهد شد و اگر نيروي وزن بيشتر از نيروي شناوري سيال (مانند سنگ در آب) باشد، جسم كاملاً در سيال فرو خواهد رفت.



چگالي جسم به وزن بر حجم تعريف مي‌شود. هرگاه چگالي جسم از چگالي سيال (آب) بيشتر باشد، جسم در سيال فروخواهد رفت.

2- قانون بويل: طبق اين قانون در دماي ثابت، حجم و فشار يك سيال رابطه عكس با هم دارند . يعني هرگاه فشار وارد بر سيال دوبرابر شود، حجم سيال نصف خواهد شد.
برهرجسم داخل سيال، فشاري به تمام سطح جسم (متناسب با عمق سيال) بطور مساوي وارد مي‌شود. هرچه عمق سيال بيشتر باشد، فشار وارد بر جسم نيز بيشتر خواهد شد و طبق قانون بويل حجم آن بايد كم شود. براي مثال اگر بالون پر از هوايي را به عمق اقيانوس ببريم، فشار عمق آب باعث كم شدن حجم بالون و متراكم شدن هواي داخل بالون خواهد شد.



وبرعكس اگر بالون را رها سازيم تا به آسمان برود، چون فشار هوا در ارتفاع كمتر از سطح زمين است، حجم بالون افزايش خواهد يافت. بياييد اين قانون را درمورد خطرات غواصي در عمق بررسي كنيم:
درشكل زير (سمت چپ) ريه‌هاي غواصي را درحال شنا در سطح آب مي‌بينيد. هرچه غواص به عمق بيشتري برود، فشار وارد بر بدن و ريه‌هاي او افزايش مي‌يابد. اگر دماي آب را حدود 04 ثابت درنظر بگيريم، بايد حجم ريه‌هاي غواص كم شود. ولي حجم ريه‌ها كم نمي‌شود و درعوض براي خنثي كردن فشار عمق سيال، ريه‌ها هواي بيشتري را جذب مي‌كنند تا فشار داخل ريه با محيط يكسان شود.


در عمق 40 متري حجم هواي فشرده شده درون ريه به 4 برابر سطح آب افزايش مي‌يابد كه اين موضوع مي‌تواند باعث پاره شدن رگ‌ها و رسوب نيتروژن در خون و خطر حمله قلبي براي غواص بوجود آورد. به همين دليل غواص ها نمي توانند براي مدت طولاني در عمق بيشتر از 30 متري شنا كنند.


تاريخچه ساخت زيردريايي‌ها :

- در زيردريايي‌هاي اوليه از نيروي دست براي حركت دادن زيردريايي در اعماق كمك گرفته مي‌شد. در سال 1620 شخص بنام ون دربل اولين زيردريايي را ساخت كه مي‌توانست در عمق 5/4 متري حركت كند.
حجم داخل اين زيردريايي بسيار كم بود، بطوريكه فقط يك نفر مي‌توانست داخل آن قرار گيرد و براي حركت دادن آن در عمق به يك فرد بسيار نيرومند نياز بود تا بتواند پره‌هاي جلو و فوقاني را بچرخاند.



درحدود سال 1770، ديود باشنل زيردريايي را طراحي كرد كه مي‌توانست بكمك دست و پدالهاي پايي حركت كند. حدود 30 سال بعد روبرت فولتون، زيردريايي ديگري ساخت كه 3 نفر گنجايش داشت و براي اولين بار، بالهايي براي تنظيم عمق در زيردريايي تعبيه شد.

- فولتون سپس تلاش كرد تا زيردريايي ديگري با موتور بخار بسازد. مشكل طراحي اين موتورها در آن بود كه در زير آب اكسيژن نبود. بنابراين موتوري طراحي شد كه ابتدا آب در سطح آب داخل مخزني با موتور ديزل (با سوخت گازوئيل) داغ و تبديل به بخار مي‌شد، سپس موتور خاموش مي‌شد و زيردريايي به داخل آب شيرجه مي‌زد و تا وقتي كه بخار داخل مخزن سرد نشده بود، زيردريايي مي‌توانست با موتور بخار در عمق دريا حركت كند.

در سال 1860 زيردريايي ديگري طراحي شد كه بطور كامل زير آب نمي‌رفت و از طريق لوله‌اي كه به سطح آب راه داشت، اكسيژن را براي سوخت موتور به داخل زيردريايي مكش مي‌كرد.

- در سال 1904 اولين زيردريايي كه با موتور ديزل- الكتريكي كار مي‌كرد، در فرانسه ساخته شد. موتورهاي ديزل در سطح آب، باطري‌هاي الكتريكي را شارژ مي‌كردند و سپس زيردريايي در آب فرو مي‌رفت در اين هنگام موتور ديزل خاموش مي‌شد و موتور الكتريكي بكمك باطري‌هاي شارژشده، زيردريايي را حركت مي‌داد.



مشكل اين نوع زيردريايي در آنجا بود كه اولاً باطري‌ها خيلي بزرگ و سنگين بودند و ثانياً پس از گذشت چندساعت زيردريايي مجبور بود به سطح آب بيايد تا موتور ديزل روشن شده و باطري‌ها را دوباره شارژ كند. اسيد داخل باطري‌ها هم در تركيب با آب دريا، بخار خطرناك و كشنده‌اي توليد مي‌كردند.

- درسال 1954 اولين زيردريايي با سوخت هسته‌اي ساخته شد. از مزاياي اين زيردريايي‌ها، عدم نياز به هوا است. اين نوع زيردريايي‌ها مي‌توانند به مدت طولاني (حتي سالها) زير دريا بمانند و فقط درصورت نياز به سطح آب بيايند و نيز با سرعت بالاي 50 كيلومتر در ساعت در زير و يا سطح دريا حركت كنند. در اين موتورها، حرارت راكتور از طريق لوله‌هاي آب به توربين بخار مي‌رسد و آن را مي‌چرخاند. در نمونه زيردريايي شكل زير، دو مدار گردش آب طراحي شده است. در مدار اولي، آب در اثر حرارت زياد (عمل شكافت هسته‌اي) راكتور، به شدت داغ مي‌شود و با گردش آب در مدار اوليه محفظه تبديل هم داغ مي شود. سپس محفظه تبديل ،‌ آب مدار ثانويه را تبديل به بخار مي‌كند و آن را سوي توربين بخار مي‌فرستد.



بخار آب ، توربين را مي‌چرخاند تا نيروي محركه و برق زيردريايي تامين شود. سپس بخار آب در محفظه تراكم تبديل به آب مي‌شود و دوباره به محفظه تبديل بخار ارسال مي‌شود.

اجزاء زيردريايي:
اجزاء بيروني زيردريايي شامل بدنه استوانه بيضي شكل با دوبال افقي در جلو و دوبال عمودي در عقب براي شيرجه رفتن به عمق و اوج گرفتن به سطح آب، يك سكان براي حركت به چپ و راست ، يك پروانه در دم بدنه براي توليد نيروي محركه زيردريايي و يك بادبان براي ورود و خروج خدمه به سطح آب است.
درضمن يك آنتن راديويي براي تماس با زيردريايي‌ها و كشتي‌هاي ديگر و يك پريسكوپ براي مشاهده سطح آب از زير دريا روي بادبان تعبيه شده است.



بدنه زيردريايي از دو پوسته (قشر) ساخته شده كه مابين آنها خالي است. به اين فضاي خالي، مخزن بالاست (سنگيني) مي‌گويند. روي قشر بيروني و بالاي بدنه، دريچه‌اي براي خروج هوا (دريچه اصلي) و در پائين بدنه هم دريچه‌اي براي ورود و خروج آب به مخزن بالاست تعبيه شده است.



داخل زيردريايي هم مخزن گاز فشرده با دو دريچه خروج هوا به مخزن بالاست روي قشر دروني تعبيه شده است. وزن زيردريايي با مخزن بالاست خالي، كمتر از نيروي شناوري آب درياست و بنابراين زيردريايي در اين حالت مانند كشتي روي سطح آب باقي خواهد ماند.
براي فرورفتن زيردريايي در آب، دريچه خروج هوا (دريچه اصلي) و دريچه ورود آب را باز مي‌كنند تا آب دريا وارد مخزن بالاست شود. به اين ترتيب وزن زيردريايي بيشتر از نيروي شناوري مي‌شود و زيردريايي در آب فرومي‌رود.

براي بالا آمدن زيردريايي دريچه اصلي را مي‌بندند و دريچه گاز فشرده شده را باز مي‌كنند تا هوا وارد مخزن بالاست شود. با ورود گاز به مخزن و خروج آب از دريچه‌هاي پائيني، وزن زيردريايي كم مي‌شود و نيروي شناوري آن را بطرف بالا مي‌برد.



پروانه نصب‌شده در انتهاي دم زيردريايي با چرخش خود، زيردريايي را به جلو و با چرخش برعكس به عقب! هدايت مي‌كند. براي شيرجه رفتن بطرف پائين (درهنگام حركت به جلو) انتهاي بالهاي جلو بطرف بالا و انتهاي بالهاي عقب بطرف پائين كج مي‌شوند و براي اوج گرفتن نيز انتهاي بالهاي جلو بطرف پائين و انتهاي بالهاي عقب زيردريايي بطرف بالا كج مي‌شوند تا (مانند پرواز هواپيما در هوا ) مسير سيال عبوري (آب) از بالها براي حركت به مسير دلخواه تغيير يابد و نيروي بالابر يا پائين‌بر توليد شود.



براي حركت به چپ و راست نيز از سكان عقب كمك گرفته مي‌شود. مثل حركت كشتي و هواپيما (درهنگام حركت به جلو ) با كج كردن سكان به چپ، زيردريايي به چپ و با كج كردن سكان به راست، زيردريايي بطرف راست خواهد چرخيد.

پريسكوپ داخل زيردريايي هم از 2 آينه كج با زاويه 045 درجه ساخته شده تا خدمه بتوانند با چرخاندن آن، كشتي‌هاي سطح آب را مشاهده كنند.



از آنتن راديويي هم براي ارسال سيگنال به اطراف و برقراري ارتباط با ديگر زيردريايي‌ها و كشتي‌هاي ديگر و نيز از فرستنده ديگري ( رادار ) براي تشخيص موانع سرراه زيردريايي كمك مي‌گيرند.
منبع:
سایت ملاصدرا


جمعه 18/3/1386 - 13:3
آموزش و تحقيقات
- آيا ميدانستيد دريای مديترانه بين سه قاره اروپا ، آسيا و آفريقا قرار دارد.
- آيا ميدانستيد جرم زمين هشتاد و يک در بدن يك شخص بالغ در حدود 206 قطعه استخوان مجزا وجود دارد .
- بدن نوزادان در حدود 300 استخوان دارد ، اما همزمان با رشد ما بعضي از آنها به يكديگر جوش مي خورند . برابر ماه است؟
- آيا ميدانستيد که مغز انسان فقط دو درصد از وزن بدن را تشكيل ميدهد ولي بيست و پنج درصد از اكسيژن دريافتي بدن را به تنهايي مصرف ميكند.
- آيا ميدانستيد که يك چهارم خاك روسيه در سال پوشيده از برف است.
- آيا ميدانستيد حس بوياييه مورچه با حس بوياييه سگ برابري ميكند.
- جويدن آدامس هنگام خوردن پياز، مانع از اشك‌ريزی شما می‌شود!
جمعه 18/3/1386 - 13:0
آموزش و تحقيقات
اسپونتیک محصول کشور شوروی سابق نخستین ماهواره ساخت بشر است که در تاریخ 4 اکتبر 1957 توسط موشک آر-7 به فضا پرتاب و با پرتاب آن عصر فضا آغازشد. این ماهواره به اندازه یک توپ بادی با بدنی نقره ای رنگ بود و 82 کیلوگرم وزن داشت. پرتاب این ماهواره به فضا موفقیت بسیاری مهمی برای بشر محسوب می شود. اسپوتنیک در لغت به معنای همسفر است.
جمعه 18/3/1386 - 12:51
آموزش و تحقيقات
بسیاری از روانشناسان روشهایی رابرای مطالعه تهیه کرده اندکه یکی ازآنهاروش"بس ختم"است. این علامت به این معنی است : بررسی سوال,خواندن تمرین و مرور.
بررسی کلی: اگر می خواهید کل یک کتاب را یاد بگیرید نباید بلافاصله از اول شروع کنید ومطالب را کلمه به کلمه بخوانید.
اولین مرحله این است که کل کتاب را بررسی کنید تابا سازماندهی فصلها ومطالب کلی آن آشنا شوید. با این کار شماچاهارچوبی برای خودفراهم می کنید ومطالب خوانده شده رابه آسانیدرآن جای خواهید داد.
سوال:اگرمغزما با یک سوال تحریک شود می تواند اطلاعات زیادی جذب کند . برای این اکار می توان عناوین مهم کتاب را به صورت سئوال در آورد .
 
خواندن: در این مرحله مطالعه دقیق شورع می شود . باید سعی شود در بین مطالعه کتاب پاسخ سوالات طرح شده خود را بیابید و از مطالب مهم یادداشت برداری کنید . برای این که یادداشتها حداکثر نتیجه را به همراه داشته باشد باید یادداشتها را با کلمات و جملات خود بنویسید .
تمرین و مرور : پس از خواندن هر قسمت سعی کنید از روی عنوان اصلی  مطالب مهم مربوط به آن را به یاد آورید .           
جمعه 18/3/1386 - 12:48
سياست
   از آغاز انقلاب اسلامي ايران در سال 1979، مقامات آمريكا و رژيم صهيونيستي همواره در آرزوي سرنگون كردن دولت ايران بوده‌اند. انقلاب اسلامي ايران براي هر دوي اين كشورها شكست سياسي و استراتژيك بزرگي محسوب مي‌شود. اين انقلاب باعث سرنگوني رژيم شاهنشاهي ايران و روي كار آمدن رهبران شيعه در اين كشور شد.
   سياست‌هاي آمريكا و رژيم اشغالگر اسراييل و برخي كشورهاي جهان عرب كه روابط سياسي نزديكي با اين دو كشور داشتند، با اهداف انقلاب اسلامي ايران در تضاد كامل بود. پس از انقلاب ، دولت ايران اسرائيل را به دليل اشغال سرزمين فلسطين به رسميت نشناخت و آمريكا به دشمن شماره يك آن تبديل شد. چرا كه اين كشور (آمريكا) به منظور حفظ منافع خود و اسرائيل سعي داشت خاورميانه را تحت سلطه و اختيار خود درآورد.
   مصر به عنوان رهبر جهان عرب در سال 1978 (پيش از انقلاب اسلامي ايران) توافق‌نامه صلح با اسرائيل را در كمپ ديويد امضا كرد و راه اسرائيل و آمريكا را براي در دست گرفتن كنترل خاورميانه هموار ساخت. اين اقدام باعث شد اسرائيل به آساني كرانه باختري و غزه تصرف نمايد و همچنين تسلط بي‌چون و چراي خود بر كل منطقه را افزايش دهد. در صورت عدم وقوع انقلاب اسلامي ايران، آمريكا مي‌توانست با همكاري اسرائيل و ايران، كه در شرق و غرب خاورميانه واقع شده‌اند، به كل منطقه و به ويژه كشورهاي ثروتمند جهان عرب، تسلط پيدا كند.
   اما انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 به اين همكاري پايان داد. هرچند آمريكا تمايل زيادي براي سرنگوني رژيم اسلامي در ايران داشت، اما از آنجا كه دولت‌هاي بزرگ هرگز خود را به مخمصه نمي‌اندازند، اين كشور با تحريك عراق عليه ايران و برپا كردن جنگ در صدد حفظ منافع خود در خاورميانه برآمد.
   جنگ ايران و عراق منافع زيادي را نصيب رژيم صهيونيستي و آمريكا نمود. اين جنگ باعث اتلاف انرژي ايران شد و امكان هرگونه تلاشي براي به چالش كشيدن نفوذ آمريكا در منطقه و گسترش و صدور انقلاب را از اين كشور سلب كرد. منافع اسرائيل از جنگ 8 ساله ايران و عراق بسيار چشمگير و قابل ملاحظه است. صلح مصر با اسرائيل در كمپ ديويد و درگيري ايران و عراق در جنگي خونين باعث شد اسرائيل در سال‌هاي دهه 80 در جهت دستيابي به اهداف اشغالگرانه خود كاملاً آزادانه عمل نمايد. در اين دوران رژيم صهيونيستي به گسترش شهرك‌هاي يهودي‌نشين در كرانه باختري و غزه، انهدام راكتور هسته‌اي عراق در اسيراك، اخراج مبارزان فلسطيني از لبنان و اشغال بلند مدت جنوب اين کشور پرداخت. در اين مدت اسرائيل بيش از پيش به هدف خود يعني كنترل و تسلط بي‌چون و چرا بر خاورميانه نزديك شد.
   پايان جنگ سرد در سال 1990 پيامدهاي مثبت بيشماري براي آمريكا و رژيم صهيونيستي در پي داشت. فروپاشي شوروي سابق و ويراني‌هاي جنگ 8 ساله در ايران باعث شد آمريكا از خطرات احتمالي اين دو كشور رهايي يابد و براي كنترل نظامي منطقه، برنامه‌ريزي نمايد. طرح‌ها و نقشه‌هاي نظامي آمريکا بي‌شباهت به امپراطوري‌هاي مستعمراتي سابق نبود. در سال 1990 عراق با اطمينان از عدم دخالت آمريكا در اختلافات جهان عرب، به كويت حمله كرد و اين جنگ باعث شد آمريكا نقشه‌ها و طرح‌هاي نظامي خود را در منطقه پياده كند.
   از جمله فعاليت‌هاي ديگر آمريكا در آن دوره مي‌توان به تاسيس پايگاه‌هاي نظامي در عربستان، وضع تحريم‌هاي اقتصادي عليه عراق، تشكيل منطقه خودمختار كرد در جنوب عراق و بمباران تقريباً روزانه اين کشور با همكاري انگليس به مدت 13 سال، اشاره كرد.
   نقشه‌ها و اقدامات بعدي رژيم اشغالگر اسرائيل و آمريكا قابل پيش‌بيني بود. پس از 13 سال حمله به تاسيسات زيربنايي عراق، نومحافظه‌كاران آمريكا و متحدان آنها در رژيم صهيونيستي و حزب ليكود، تغيير رژيم عراق، سوريه و ايران را خواستار شدند. براي دستيابي به اين هدف ارتش آمريكا مي‌بايست به اقدامات مخفيانه، حملات هوايي و تجاوز و تعدي متوسل مي‌شد. اما دولت اسرائيل براي بهره‌برداري بهتر از تبعات اين جنگ‌ها، نمي‌بايست خود را درگير مي‌كرد.
   در اين‌جا بايد پرسيد چرا علي رغم اعلام هاي قبلي آمريكا در حمله به ايران تعلل مي‌ورزد و آيا اين حمله به زودي به وقوع مي‌پيوندد؟
   در پاسخ به اين سوال بايد گفت هر چه آمريكايي‌ها بيشتر توانايي‌هاي نظامي و سياسي ايران را بررسي مي‌كنند. بيشتر به تفاوت ايران و عراق پي مي‌برند. آنها اكنون مي‌دانند كه ايران همانند عراق ضعيف نيست. وقتي رژيم صهيونيستي در سال 1981 نيروگاه اسيراك عراق را هدف حمله قرار داد، اين كشور هيچ قدرت و امكانات نظامي نداشت. آنچه قطعي به نظر مي‌رسد اين است كه ايران هيچ حمله‌اي را به تاسيسات هسته‌اي خود بي‌پاسخ نخواهد گذاشت.
   علاوه بر اين، مردم ايران از برنامه‌هاي هسته‌اي حمايت گسترده‌اي به عمل مي‌آورند و بي‌پاسخ گذاشتن هر گونه حمله به اين برنامه‌ها، وجهه ايران را مخدوش مي‌كند. اكنون بايد پرسيد ايران در قبال حملات احتمالي به تاسيسات هسته‌اي خود چه عكس‌العمل‌هايي نشان خواهد داد؟
   سازمان‌هاي جاسوسي آمريكا و اسرائيل براي بررسي تبعات حمله احتمالي آمريكا به تاسيسات هسته‌اي ايران، به شبيه‌سازي اين حملات پرداخته اند. طبق گزارش نيوزويک (27 سپتامبر 2004) نتايج اين شبه سازي ها مطابق ميل آمريكا و اسرائيل نبوده است. در دسامبر 2004 نيز ماهنامه آتلانتيك با اعلام نتايج شبيه‌سازي كه از سوي ايران نشريه صورت گرفته بود، نتايج فوق را تاييد كرد. سام گاردنر، طراح اين شبيه‌سازي اظهار داشت اسرائيل و آمريكا نمي‌توانند براي مقابله با ايران از راه حل نظامي استفاده كنند.
   اما دلايل عدم امكان حمله نظامي به ايران چيست؟ در ابتدا بايد گفت از آنجا كه آمريكا نمي‌تواند طرح‌هاي حمله به ايران را مخفي نگاه دارد، اين كشور امكان خنثي‌سازي نقشه‌ها و پيشگيري از آنها را دارد. طبق نتايج شبيه‌سازي ماهنامه آتلانتيك، ايران مي‌تواند سربازان آمريكايي مستقر در مرز عراق را هدف حمله قرار دهد. اين حملات ضعف سربازان آمريكايي در برابر شورشيان عراق را دو چندان مي‌كند. ايران حتي مي‌تواند با همكاري برخي متحدان خود در داخل آمريكا نيز دست به اقداماتي بزند. اين كشور در صورت شكست در موارد فوق، مي‌تواند اسرائيل را هدف حملات موشكي قرار دهد و يا مانع صدور نفت از خليج فارس شود.
   اما راهكارهاي منطقي كه آمريكا مي تواند از آنها بهره گيرد چيست؟ آمريكا مي‌تواند با ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل و جلب حمايت كشورهاي روسيه و چين، محدوديت‌هاي اقتصادي شديدي عليه ايران وضع كند. به احتمال قوي، امريكا براي مقابله با ايران، همانند عراق، خريد و فروش نفت ايران كشور را تحريم نمي‌كند، چرا كه اين كار نه تنها بازارهاي جهاني نفت را با مشكل مواجه مي‌سازد بلكه ايران مي‌تواند با ممانعت از فعاليت‌هاي بازرسان انرژي اتمي در اين كشور و افزايش غني‌سازي اورانيوم به تحريم آمريكا پاسخ گويد.
   به نظر مي‌رسد تسلط رژيم صهيونيستي و آمريكا بر خاورميانه كه از زمان جنگ جهاني دوم آغاز شده بود، به اتمام رسيده است. ايران، كشوري كه از سال 1953 تحت حكومت خودكامه پادشاهي با كمك سازمان سياي آمريكا قرار داشت مانع اصلي حاكميت اين دو كشور در منطقه به شمار مي‌رود. جالب اين‌جاست كه اتمام حاكميت آمريكا و اسرائيل در منطقه درست در زماني كه سلطه آمريكا در خاورميانه به اوج خود رسيده بود، به وقوع پيوست. اين اتفاق در حالي به وقوع پيوست كه سربازان آمريكايي عراق را كه يك كشور مهم عربي به شمار مي‌رود، تصرف كرده بودند و ايران از دو طرف در محاصره سربازان آمريكايي مستقر در عراق و افغانستان قرار گرفته بود. علاوه بر آن آمريكا همزمان ايران را در حلقه محاصره پايگاه‌هاي نظامي خود واقع در قطر، تركيه و تاجيكستان قرار داده بود.
   به نظر مي‌رسد حملات تروريستي 11 سپتامبر بيش از آنكه به نفع آمريكا و اسرائيل عمل كرده باشد، به سود ايران تمام شده است و هم‌اكنون اين كشور در خاورميانه به اهدافي كه زماني بزرگترين آمال رژيم اشغالگر قدس و آمريكا به شمار مي‌رفت، دست يافته است.
پنج شنبه 17/3/1386 - 18:11
دعا و زیارت
1- ظهور دست و صورتي در ماه
امام صادق (ع) فرمود:
«در آن سالي كه صيحه (ندايي آسماني از طرف جبرئيل امين كه فرياد بر مي آورد: آگاه باشيد! برگزيده خدا، مهدي آل محمد است، از او اطاعت كنيد.) شنيده مي شود - قبل از آن- در ماه رجب نشانه اي آشكار خواهد شد، داودبن سرحان، از امام (ع) سوال كرد. آن نشانه چيست؟ امام فرمود: صورتي در ماه، پديدار مي شود و دستي نيز آشكار مي گردد.»

2- خورشيد و ماه گرفتگي، در ماه هاي رمضان و رجب آن سال
ابوبصير از امام صادق (ع) نقل كرده كه فرمود:
«نشانه هاي خروج مهدي، گرفتن خورشيد در سيزدهم و چهاردهم ماه رمضان است.»
ام سعيد از امام صادق (ع) درخواست كرد كه نشانه اي براي خروج مهدي (ع) ذكر نمايد، امام (ع) فرمود:«زماني كه در شب چهاردهم ماه رجب، خوف واقع شد، آن زمان خروج قائم است.»

3- در آن سال، بيست و چهار باران مي بارد
سعيدبن جبير نقل كرده:
«سالي كه مهدي در آن قيام مي كند، بيست و چهار باران مي بارد كه اثر و بركات آن ظاهر است.»
شيخ مفيد (ره) در باب ذكر نشانه هاي ظهور، چنين مي گويد:
«تمام آنچه كه گفته شد، با باريدن بيست و چهارباران پشت سرهم، خاتمه مي يابد كه زمين مرده به واسطه اين باران ها زنده و بركاتش هويدا گردد و بعد از اين ماجرا، هر ناراحتي و مرضي از پويندگان حق و پيروان راستين حضرت مهدي (عج) رخت برمي بندد و طبق گفته روايات در اين بحبوحه است كه ياران آن حضرت از ماجراي ظهور آن بزرگوار از شهر مكه آگاه شده و جهت ياري وي متوجه آن حضرت مي گردد.»


4- فتنه ها و جنگ هاي سال ظهور
در سال ظهور و سال هاي نزديك به آن، فتنه ها و جنگ ها تا قيام حضرت مهدي (عج) ادامه مي يابد و چون ما در بحث ياران و دشمنان حضرت اين فتنه ها و جنگ ها را به تفصيل بررسي مي كنيم، اكنون به شمارش كردن آن حوادث، بسنده مي كنيم:
خروج اصهب در عراق، خروج جرهمي در شام، خروج قحطاني در يمن ، خروج سفياني در شام، جنگ داخلي در حجاز، ورود نيروهاي مغربي به مصر، اختلاف غرب و روس، ورود نيروهاي روس به عراق ، ورود نيروهاي غربي به فلسطين، حركت پرچمهاي سياه از شرق، به تسخير درآمدن چين و هند و روس ، قيام سيد حسني، خروج سفياني، قيام خراساني و شعيب بن صالح، خروج گيلاني ، خروج عرف سلمي از تكريت عراق، درگيري ابقع و اصهب .
پنج شنبه 17/3/1386 - 18:8
دعا و زیارت
1- شروع جنگي از صفر تا صفر
عبدالله بن بشار نقل كرده:
«هنگامي كه خداوند ، اراده كند كه قائم (ع) را ظاهر كند، جنگي از ماه صفرآن سال تا ماه صفر سال آينده، واقع خواهد شد وآن جنگ، نشانگر زمان خروج مهدي است.»

2- جاري شدن فرات دركوفه
اميرالمومنين (ع) فرمود:
«هرگاه فرات شكافته شود و آب، كوچه هاي كوفه را فراگيرد، شيعيان، خود را براي ملاقات با قائم آماده سازند كه اين حادثه، نزديكترين حادثه اي است كه دلالت برظهور دارد.»

3- ظهور آتشي در آسمان
ابوبصير از امام صادق(ع) نقل كرده كه فرمود:
«هنگامي كه آتش را در آسمان ديديد كه از ناحيه مشرق، شبانه طلوع مي كند، در آن هنگام، فرج مردم خواهد رسيد و اين حادثه، مقدار كمي قبل از قيام قائم، رخ خواهد داد.»
منبع : هفته نامه صبح صادق
پنج شنبه 17/3/1386 - 18:6
دعا و زیارت
   پيامبر اكرم (صل الله عليه وآله) فرمود: خداوند نور حضرت فاطمه(سلام الله عليها) را پيش از آفرينش زمين و آسمانها آفريد. عرض شد: يا رسول ا...! مگر حضرت فاطمه (عليها السلام) از جنس آدميان نيست؟
   فرمود: او حوراست در قالب آدميان. خداوند نور وي را در صلب آدم به وديعه گذاشت و از صلب من بيرون آورد، هرگاه شوق بهشت مي كنم، فاطمه را مي بوسم.
(تفسير الفرات، ص 10)
   ابن عباس در خبر مفصلي از پيغمبر (صل الله عليه و آله) نقل كرده كه درساق عرش نوري ديدم كه فروزنده بود مانند حوريان بهشتي. پرسيدم كيست؟ گفتند: اين دختر، «انسيه حوراء» است و او از ميوه هاي بهشتي تكون يافته است.حوريه اي است به صورت انسيه و انسيه اي است به معني حوريه وچون در بهشت راگشودند، بوي حضرت فاطمه (عليهاالسلام)را استشمام كردم.
   مراد از حوريه اين است كه مانند انسان و انسيه، به كدورات عالم طبع، آلوده نشده و چون ملكه نوري است كه به همه صور مي توان متشكل گردد.
   اصل حورالعين، از طبيعت ملك و نورانيت است و حضرت فاطمه، انسيه اي است كه به نورانيت و روحانيت فرشتگان است. چون بشريت، مستلزم كثرت كثافات عنصري مادي است، حضرت فاطمه انسيه حوراء از كدورت طبيعت بشري دور و منزه است و او موجوديت بين فرشتگان و بشر است.
   بدين جهت حضرت زهر(اسلام الله عليها) را «انسيه حوراء» گفتند كه روح افزا و روح بخش و روح انگيز بود و در طينت سنخيتي او، كدورات و پليدي وجود نداشته است.
   «انسيه حوراء» يك فرشته اي به صورت تركيب عنصري بشري است كه در لطافت و ملاحت، حوراء و در صورت، بشري بود كه آلوده به پليدي هاي مادي نشده است.
(فاطمه الزهرا (س) صاحب ولايت كبري، ص 75)
پنج شنبه 17/3/1386 - 17:52
دعا و زیارت

روايات، در مورد چگونگي آغاز نهضت ظهور و زمان آن، اندكي با هم تفاوت دارند، ولي آنچه بهتر به نظر مي رسد اين است كه امام، نخست در ميان 313 تن از ياران خود، ظهور مي كند، آنگاه غروب نهم محرم يك يك داخل مسجدا لحرام مي شوند و حضرت، نهضت خود را بعد از نماز عشا با ارسال پيام براي اهل مكه، آغاز مي كند، سپس ياران او در آن شب، برحرم و شهر مكه، مسلط مي شوند و در روز دهم محرم، پيام خود را متوجه جهانيان : به زبان و لغت آنان : مي نمايد.
امام باقر (فرمود):«مهدي هنگام نماز عشا ظهور مي كند، درحالي كه پرچم رسول ا... (ص) و پيراهن و پرچم او را با خود دارد... وقتي نماز عشا را به جا آورد. با صداي رسا وبلند خود، مي فرمايد: اي مردم...»
( نسخه خطي ابن حماد، ص 95)
امام باقر(ع) فرمود:« حضرت مهدي (ع) هنگام قيام، به كعبه تكيه مي كند و 313 نفر، دور او حلقه مي زنند و اولين سخني كه مي گويد اين آيه است:«بقيه ا... خيرلكم ان كنتم مومنين» سپس مي گويد: من بقيه ا... در روي زمين هستم، من حجت خدا برشما هستم.»
(كمال الدين ، صدوق، ج1، ص 331)
امام زين العابدين (ع) فرمود:« مهدي، از گردنه كوه طوي با 313 تن - به عدد رزمندگان جنگ بدر- فرود مي آيد تا آن كه وارد مسجدالحرام مي شود و در مقام ابراهيم، دو ركعت نماز مي خواند به حجرالاسود تكيه مي زند و پس از حمد و ثناي خدا و ياد و نام پيامبر و درود براو، لب به سخن مي گشايد، به گونه اي كه هيچ يك از مردم، چنان سخن نگفته باشند و نخستين كساني كه با او دست بيعت مي دهند، جبرئيل و ميكائيل مي باشند.»
(بحارالانوار، ج 52، ص 307)
در يك روز عاشورايي- كه به گفته روايات، روز شنبه است- مهدي (ع) وارد مكه مي شود، امام باقر(ع) فرمودند:«قائم، روز شنبه كه روز عاشورا است- روزي كه امام حسين (ع) در آن روز به شهادت رسيده- ظهور مي كند.»
(بحارالانوار،ج 52، ص 285)
بعضي روايات، ظهور حضرت (ع) را در جمعه، بعد از نماز عشا، بيان كرده است. چگونگي جمع بين اين روايات اين گونه است كه ظهور امام (ع) در دو مرحله انجام مي شود، تسلط امام برحرم و مكه، شب دهم محرم است كه مقدمه اعلان ظهور آن بزرگوار، براي جهانيان، در روز شنبه ( كه روز عاشورا است) خواهد بود.
به دست گرفتن زمام امور مكه، همراه با پشتيباني مردمي و همچنين، تاثير 313 تن از ياران خاص حضرت- كه نقش فرماندهي و جهت دادن به فعاليت ديگر ياران را دارند- بدون خونريزي و به سبب امداد غيبي، انجام مي گيرد و شايد اين امداد از طريق ترس و وحشتي باشد كه خداوند در دل دشمنان او مي اندازد و موج مردمي را عاشق و جوياي امام مي سازد و نيز به واسطه نقشه متين و استواري است كه آن حضرت، جهت تسلط بر حرم ومراكز قدرت، درمكه عملي مي سازد. طرح اين عمليات به جهت پاسداري از حرمت حرم و قداست مكه مكرمه، مورد عنايت آن حضرت مي باشد، ابن حماد، در حديثي نقل كرده:« بامهدي (عج) بين ركن و مقام بيعت مي شود، درحالي كه هيچ خوابي بيدار و هيچ خوني ريخته نمي شود.»
( معجم الاحاديث الامام المهدي،ج1، ص 453)
پنج شنبه 17/3/1386 - 17:46
دانستنی های علمی
روزی مدرس (ره) در یکی از میدان های تهران به یک درشکه چی گفت: از اینجا تا جعفر آباد، قصر رضاخان چقدر کرایه می گیری؟
درشکه چی گفت: سه تومان.
مدرس کمی مکث کرد و گفت: نمی ارزد، شاه ما آنقدر قیمت و ارزش ندارد.
پنج شنبه 17/3/1386 - 17:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته