• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1267
تعداد نظرات : 1077
زمان آخرین مطلب : 5421روز قبل
دعا و زیارت
برنامه های امام عصر(عج) در بعد احتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی تجلی پیدا می کنند.
در حکومت جهانی مهدی موعود جهان سراسر از عدل و داد، صفا و دوستی، اخلاق الهی و اسلامی و ارزش های والای الهی در همه ی زمینه های عقیدتی، اخلاقی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و ... است. دیگر از ظلم و ستم، تجاوز و غارت، بی بند و باری، جنایت و هر گونه تعدی حقوق و انحراف، خبری نیست.
این تجلی و حاکمیت نهایی حق، و این پیروزی همه جایی و جهانی عدالت، در زمان ظهور دوازدهمین امام معصوم محقق خواهد شد و جامعه مطلوب و شایسته اسلامی در سایه حکومت جهانی حضرت مهدی موعود برقرار می شود.
بعضی از نمونه ها و شاخصهای زمان حکومت جهانی حضرت مهدی به شرح زیر است.
1- توحید سراسری در همه زمینه ها: توحید در حکومت و ساست و دین و قانون و در یک کلمه توحید در تمام زمینه ها که شالوده اساسی یک حکومت درخشان است، در حکومت حضرت مهدی تحت رهنمود های آن بزرگمرد الهی پدیدار می شود، امام صادق(ع) فرمودند: قاعم(عج) همه دین را در همه عالم آشکار می سازد.
امام باقر(ع) فرمودند: حکومتهای باطل نابود شود، حکومتش شرق و غرب را فرا گیرد، دین خدا به وسیله قائم زنده گردد و بدعتها و باطل ها نابود شود.
امام کاظم(ع) فرمودند: در تمام نقاط مشرق و مغرب کسی باقی نمی ماند جز اینکه معتقد به یکتایی خداست.
خلاصه، اسلام با تمام قوانین به صورت کامل و جامع و با کمال قاطعیت به دست مبارک امام عصر اجرا می شود.
2- پیشرفت عظیم علم و دانش: شکی نیست علو و دانش و رشد فکر و فرهنگ نقش بسزایی در تکامل انسان دارد و بسیار از مشکلات سر راه تکامل را رفع می کند، در عصر انقلاب جهانی مهدی یکی از امور، پیشرفت عجیب علوم در تمام زمینه ها است.
امام صادق(ع) فرمودند: اگر ظرفیت علمی بشر 72 حرف باشد تا آن روز فقط دو حرفش را شناخته اند، اما در زمان ظهور بتدریج همه 72 حرف شناخته خواهد شد.
این پیشرفت در تمامی علوم انسانی، علوم صنعتی و اقتصادی و غیره نیز پدید خواهد آمد.
پیامبر(ص) فرمودند: نهمین امام از فرزندان امام حسن(ع) قائم ایشان است و تمامی زمین را از عدالت و دادگری می آکند، پس از آن که از ظلم و جور پر شده باشد و سراسر عالم را از علو و دانایی بهره مند می سازد، پس از آن که جهل و نادانی گرفتار آمده باشد.
خلاصه: پیشرفت فناوری و صنعت بخصوص صنایع حمل و نقل و ارتباطی در آن عصر چنان خواهد بود که قاره های بزرگ جهان عملا به صورت چند شهر نزدیک به هم در می آیند، و شرق و غرب حتی حکم یک خانه را پیدا می کند و مشکل زمان و مکان به کلی حل خواهد شد.
3- بهره برداری از منابع طبیعی و خدادادی: در زمان حکومت جهانی مهدی موعود(عج) به برکت آن، آسمان سخاوتمندانه می بارد و زمین حاصل می دهد و محیط، محیط عدالت و آزادی می گردد و زمین از هر جهت آباد می شود. چنان که در روایات معصومین به این مطلب اشاره شده است که فرموده اند: برکات از آسمان و زمین فرو می ریزد، و زمین بهترین حاصل خود را بیرون می دهد، درختان تمام میوه خود را می آورند، محیط زمین سر سبز و خرم و عطر آگین می شود.
امام صادق(ع) فرمودند: هنگامی که قائم ما قیام کند حکومت را بر اساس عدالت قرار می دهد و ظلم و جور در دوران او بر چیده می شود و جاده ها در پرتو وجودش امن و امان می گردد. زمین برکاتش را خارج می سازد. هر حقی به صاحبش می رسد. در این هنگام، زمین گنجهای خود را آشکار می سازد.
يکشنبه 11/6/1386 - 20:27
دعا و زیارت
1- شخصیت حضرت مهدی(عج):
پیامبر(ص): مهدی(عج) مردی از فرزندان من است که چهره اش چون اختر تابناک است.
پیامبر(ص): مهدی(عج) طاووس بهشتیان است.
امام علی(ع): با مهدی ما، حجت ها گسسته می شود. او پایان بخش سلطه امامان و نجات بخش امت و اوج نور و راز نهان است.
امام علی(ع): مهدی(عج) مردی از ما و از نسل فاطمه است.
امام صادق(ع): اگر او- امام زمان(عج)- را دریابم، تمام عمر به او خدمت می کنم.
امام مهدی(عج): من یادگار خدا در زمین و جانشین و حجت او برشمایم.
2- غیبت امام:
امام صادق(ع): قائم ما دو غیبت دارد؛ یکی طولانی و دیگری کوتاه است. در غیبت نخستین، جایگاه آن حضرت را شیعیان خاص او می دانند؛ در غیبت دوم، از جایگاه او- جز خدمتکارانش که بر دین اویند- آگاه نیستند.
3- انتظار فرج:
پیامبر(ص): انظار فرج برترین اعمال امت من است.
امام علی(ع): در انتظار فرج باشید و از رحمت خدا نومید نشوید.
امام سجاد(ع): منتظران ظهور امام مهدی(عج) برترین اهل هر زمان اند.
امام صادق(ع): در شب و روز، منتظر فرج مولایت باش، آنکه به ما ایمان آورد و سخن ما را تصدیق کند و منتظر امر(فرج) ما باشد همچون کسی است که زیر پرچم قائم به شهاد ت رسد. منتظر ظهور امام دوازدهم مانند کسی است که در رکاب پیامبر خدا شمشیر کشیده است و از ایشان دفاع می کند.
4- یاران امام زمان(عج):
امام علی(ع): یاران مهدی(عج) جوان اند و میانسالی در میان آنان نیست.
امام باقر(ع): امام زمان با همراهی 313 نفر- که راهبان شب و شیران روزاند- ظهور می کند.
امام صادق(ع): هر کس خوش دارد از یاران امام مهدی(عج) باشد باید منتظر باشد و پارسایی پیشه کند.
5- ظهور امام مهدی(عج):
امام حسین(ع): خداوند قائم ما را از پس پرده غیبت بیرون می آورد و آنگاه او از ستمگران انتقام می گیرد.
امام سجاد(ع): آنگاه که قائم ما قیام کند، خدا آفت را از شیعیان ما بزداید و دلهایشان را چون پاره های آهن(استوار) سازد.
امام مهدی(عج): منم که زمین را از عدالت لبریز می کنم، چنانکه از ستم آکنده است.
6- سخنان برگزیده ی امام مهدی(عج):
هر یک از شما باید کاری کند که با آن به محبت ما نزدیک شود.
هیچ چیز مانند نماز بینی شیطان را به خاطر نمی مالد.
من وصی آخرینم؛ به دست من، بلا از خانواده و شیعیانم دور می شود.
ما از همه ی خبرهای شما آگاهیم و چیزی از خبرهای شما از ما پنهان نیست.
برای تعجیل در فرح من بسیار دعا کنید، که فرج من فرج شما نیز است.
شنبه 10/6/1386 - 21:51
دعا و زیارت
از آنجا که هدف از آفرینش مجموعه بزرگ هستی، کمال انسان در رسیدن به منبه همه کمالات بعنی خداوند تعالی است، برای نیل به این اهداف بزرگ، باید وسایل و ابزار آن فراهم شود، حکومت جهانی مهدی موعود در پی فراهم آوردن اسباب تقرب به سوی خدا و برداشتن موانع از این مسیر است.
بنابراین برای رسیدن به کمال در بعد مادی و معنوی لازم است هر دو جهت، حرکتی حساب شده داشته باشد و عدالت که توشه ی بزرگ حاکمیت الهی است، ضامن سلامت رشد انسان در سیر مادی و معنوی است.
بنابراین اهداف غایی از حکومت جهانی مهدی موعود(عج) در دو محور رشد معنوی و اجرای عدالت است.
1- رشد حیات معنوی: در طول زندگی، انسان به دور از حاکمیت الهی، معنویت و ارزشهای الهی جایگاهی نداشته است. بشر گمگشته پیوسته در مسیر انحطاط معنوی گام برداشته و با پیروی از تمایلات شیطانی و نفسانی زیایی ها و معنوین حیات خود را به فراموشی سپرده است. پاکدامنی، درستکاری، تعاون، گذشت و ایثار، نیکوکاری و خداپرستی، جای خود را به هواپرستی، خیانت و جنایت، دروغ و خود محوری داده است و دیگر جای معنویت باقی نمانده است.
حکومت جهانی امام زمان(عج) در جهت زنده ساختن این بعد معنوی و الهی گام برمی دارد و طعم شیرین حیات واقعی و معنوی را انسان رهرو می چشد و عطر پاکی ها و خوبی ها را با مشام جان، استشمام می کند. خداوند در قرآن کریم می فرمایند:(( ای گروه مومنان، آن گاه که خداوند و پیامبر، شما را به سوی آنچه را زنده می کند می خوانند، آنها را اجابت کنید و ندای آن را لبیک گویید.))
پس با حاکمیت ولی الله اعظم، در بعد معنوی وجود آدمی سر و سامان می گیرد و ارزش های الهی و انسانی در همه ابعاد زندگی رونق و طراوت می یابد و ایثار، وفا، صفا و صمیمیت همه جا را فرا می گیرد.
2- شکوفایی عدالت در گستره عالم: در جامعه بشری در تمامی قرون و اعصار گذشته، ظلم و ستم بوده است. بشریت همواره برای رسیدن به حقوق مادی و معنوی محروم مانده است. همیشه قدرت، زور و زر، جنایت، بهره کشی و... بوده است. همیشه در کنار انسان های محروم و گرسنه، پیوسته کاخ ها بوده است و در یک کلام، همیشه حقوق بینوایان و ضعیفان، پایمال هوسهای زورمندان و تزویرگران شده است و انسان همیشه در آرزوی دست یافتن به عدالت و مساوات و شکوفایی عدالت بوده است.
این انتظار در دوران ظهور حکومت حضرت مهدی(عج) است. امام عصر به عنوان رهبر عادل و امام دادگستر در پی اجرای عدالت در گستره ی عالم در همه ی زمینه های مادی و معنوی و حیات بشری خواهد بود.
امام حسین(ع) فرمودند: اگر از دنیا جز یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن روز را طولانی کند تا مردی از فرزندان من قیام کند و زمین را پر از عدل و داد کند، پس از آن که از ستم و بیداد آکنده باشد. این چنین از پیامبر(ص) شنیدم.
امام صادق(ع) فرمودند:(( اذا قام القائم حکم بالعدل...)) هنگامی که قائم(عج) قیام کند، حکومتش را بر اساس عدالت قرار دهد و در عصر او، ظلم و ستم برچیده می شود. جاده ها و راه ها امن می گردد. زمین برکات خود را آشکار می سازد. هر حقی به صاحبش می رسد. هیچ دینداری نمی ماند مگر اینکه اسلام را می پذیرد و در میان مردم همانند داوود(ع) و محمد(ص) داوری کند. در این هنگام زمین، گنجها و برکات خود را آشکار سازد و کسی از شما، موردی برای انفاق و صدقه و کمک مالی خود نمی یابد، زیرا همه ی مومنان غنی و بی نیاز خواهند شد.
 
جمعه 9/6/1386 - 20:22
دعا و زیارت
حضرت بقیةالله(عج) در نامه ای به شیخ مفید می نویسند: اگر شیعیان ما یک پارچه و یک دل به پیمان خود با ما وفا می کردند، هرگز سعادت دیدار ما از آنان به تاخیر نمی افتاد و همانا بی درنگ دیداری با معرفت به سراغشان می آمد. تنها اعمال بدشان است که آنان را از ما محروم کرده است.
بر این اساس، موانع ظهور حضرت را در چند مورد خلاصه می کنیم:
1-       نداشتن معرفت واقعی و احساس نیاز: بیشتر افراد درباره امام زمان(عج)  معرفت صحیحی ندارند. برای اینکه به معرفتمان درباره امام زمان و میزان احساس نیازمان به ایشان پی ببریم، به این فرمایش حضرت توجه کنید: شیعیان ما به اندازه آب خوردنی نیز ما را نمی خواهند. اگر بخواهند دعا می کنند و فرج ما می رسد.
2-       ناسپاسی: ناسپاسی و کفران نعمت مردم در برابر نعمات بی حد و اندازه مادی و معنوی خداوند- به خصوص نعمت ولایت که بزرگترین نعمتهاست- یکی دیگر از موانع ظهور است که از مردم نشئت می گیرد؛ و معصیتها نشانه ی این ناسپاسی است.
3-       وجود صفات رذیله و وابستگی به دنیا: این امر از نداشتن معرفت عمیق به امام زمان و غفلت از آن حضرت سرچشمه می گیرد. اگر ایمان داشتیم که هر لحظه ممکن است حضرت شرفیاب شوند، خانه دل خود را از جمیع گناهان و صفات رذیله و حیوانی و شیطانی و محبت دنیا پاک می کردیم و آن را برای تشریف فرمایی آن عزیز به صفات حمیده مزین می کردیم؛ اما افسوس که غفلت بزرگی ما را فرا گرفته است.
4-       نفوذ شیطان: بدیهی است که وقتی مردم خانه دل خود را برای ورود امام زمان(عج) آماده نکنند، آنجا محل رفت و آمد شیطان می شود و شیطان انسان را به هر کجا بخواهد می کشد.
پنج شنبه 8/6/1386 - 20:48
دعا و زیارت
حضرت رسول اکرم(ص) به مناسبتهای مختلف ظهور حضرت منجی را خبر می دادند و مردم را دعوت به آمادگی می فرمودند. آنچه در ذیل می آید قسمتی از سخنان پیامبر اکرم(ص) در خطابه غدیر پیرامون شخصیت حضرت مهدی(عج) است.
1- الا ان خاتم الائمه منا القائم المهدی.
آگاه باشید، همانا آخرین امام، قائم مهدی از ماست.
2- الا انه الظاهر علی الدین.
هان مردمان! او(مهدی) بر تمامی ادیان چیره خواهد بود.
3- الا انه المنتقم من الظالمین.
هان مردمان! او(مهدی) انتقام گیرنده از ستمکاران است.
4- الا انه الناصر لدین الله.
هان مردمان! او(مهدی) یاور دین خداست.
5- الا انه خیره الله و مختاره.
هان مردمان! او(مهدی) نیکو برگزیده خداوند است.
6- الا انه وارث کل علم و المحیط بکل فهم.
هان مردمان! او(مهدی) وارث دانش ها و حاکم بر ادراک هاست.
7- الا انه قد بشر به من سلف من القرون بین یدیه.
هان مردمان! تمامی گذشتگان ظهور او(مهدی) را پیشگویی کرده اند.
8- الا انه الباقی حجه و لا حجه بعده و لا حق الا معه و لا نور الا عنده.
هان مردمان! او(مهدی) حجت پایدار است و پس از او حجتی نخواهد بود، درستی و راستی و نور و روشنایی تنها نزد اوست.
9- الا انه ولی الله فی ارضه، و حکمه فی خلقه و امینه فی سره و علانیته.
هان مردمان! او(مهدی) ولی خدا در زمین، داور در میان مردم و امانتدار امور آشکار و نهان است.
چهارشنبه 7/6/1386 - 21:12
دانستنی های علمی
در فردوس رسم است که در نیمه شعبان در اتاق ها شمع روشن کنند. شخص معینی این کار را انجام می دهد و تعیین می کنند روشنایی اتاق ها و زوایای خانه چگونه باشد و این اشعار را زمزمه می کند: آتنا براتنا رحمتنا یا رب. تو به نیکی بنویس نامه اعمال مرا؛ زیرا معتقدند در این شب است که نامه اعمال در طول سال آینده برای فرد نوشته می شود.
روشن کحردن شمع هم از آن جهت است که صاحب زمان(عج) به تمام خانه ها و نقاط نظر می افکنند و باید همه جا روشن باشد و باید خیلی در این کار دقت کنند.
سه شنبه 6/6/1386 - 21:13
دانستنی های علمی
در قم نیز تیرکوبی می کنند و دور تا دور چهار سوق را چهار پایه هایی که روی هر یک از آن پارچه های سفید گلدار و 2 چراغ زنبوری کوچک و یک منقل کوچک که درونش اسفند است، می گذارند. پس از انجام کارهای کلی به خرده کاری ها می پردازند. مانند ملامین های چهار گوش کوچکی که به اندازه 10*10 که هر یک روی آن با خط سفید آیاتی چنین نوشته شده<< جاء الحق و ذهق الباطل>> یا قائم آل محمد(ص) و روی هر لامپ سبز رنگ این آیات را می نویسند و ملامین ها را نصب می کنند. در وسط چهار سوق تختی گذاشته اند که مردم دور آن جمع می شوند سپس بزغاله ای را که سر او را تا نیمه بریده اند، آماده کرده و 2 لوله پلاستیکی باریک از دهان و بینی وارد شکم او می کنند. ناگفته نماند که هم شکم او را خالی کرده و هم چیزی روی شکم او تا گردن می اندازند، سر لوله ها را از طرف دیگر بیرون می آورند و قلیانی جلوی بزغاله می گذارند و پکی به غلیان می زند و دودش را از لوله پلاستیکی بیرون می دهد به طوری که خیلی ها متوجه نمی شوند که این ساختگی است، چون دود از دهان و بینی بزغاله بیرون می آید. جمع شدن مردم، شور و هیجان خاصی به منظره چرغانی می دهد.
دوشنبه 5/6/1386 - 20:29
دانستنی های علمی
نیمه شعبان در اراک
در اراک تمام بازار را تیر کوبی می کنند یعنی هر مغازه دار روبه روی مغازه اش دو تا چاله به فاصله یک متر می کند و دو تا تیر و چوب می گذارد و بالای تیر ها را میخ سر کج می گذارند و دو سر تیر سوم را می گذارند روی میخ سر کج و بعد تیرها را با سیم به هم می بندند و یک طرف قالی را به تیر بالایی می کوبند و طرف دیگرش را به چارچوب در دکان می بندند، تیر های پایین را هم مثل تیر بالای قالی می کوبند. روی قالی های آویزان شده با پنبه می نویسند: بر منکر امام زمان لعنت
 یا
 یا صاحب الزمان به ظهورت شتاب کن******* عالم ز دست رفت تو پا در رکاب کن  
يکشنبه 4/6/1386 - 20:25
دانستنی های علمی
نیمه شعبان در یزد
در یزد 2 الی 3 روز که به چراغون مانده، مردم پسائی(آمادگی) چراغانی می گیرند. به این ترتیب که قالی، قالیچه، چراغ و وسایل لازم را فراهم می کنند تا هر موقع که خواستند آماده باشد، وقتی تدارکات حاضر شد، مغازه های خود را با انواع و اقسام قالی و قالیچه و چراغ های رنگارنگ تزیین می کنند. در بعضی از مغازه ها درویشی می بندد. برای بستن درویشی در وسط پیاده رو، اتاقی بزرگ همراه با چوب و تخته درست می کنند و این اتاق را به همراه قالی و قالیچه چراغانی می کنند و روی قالی ها این کلمات می نویسند: تولد امام زمان را به تمام شیعیان تبریک می گوییم.
وسایل تفریح از قبیل عروسک های کوکی، میمون و وسایل شادی آور فراهم می کنند و در آنجا به معرض نمایش می گذارند و مجلس روضه خوانی هم بر پا می کنند. به در بعضی از مغازه های قنادی کشکول می بندند به این طریق که اشیای قدیمی یعنی تعداد زیادی پارچه سفید، کشکول پوست آهو، تبر زین، به تسبیح و غیره که هر کدام نماد و نشانه ای از دعا و نیایش است به در و دیوار و روی پارچه سفید می بندند و بین آنها را با برگهای کاج و شمشاد می پوشانند و اکثرا صفحه شاد(( علی جویم، علی گویم)) را می گذرانند.
مردم نیز پول و نبات روی کشکول ها می اندازند. در بازار، بزازها برای چراغانی به سقف به صورت برعکس وسایل آویزان می کنند که این وسایل عبارتند از: یک سینی که در آن همه جور میوه ای مانند: سیب، انگور و انار قرار دارد. چند قدم دیگر که اقسام دیگر خوراکی ها مانند پنیر، سبزی و ماست است و در آنها کلمات(( یا علی)) یا ((یا امیر المومنین)) یا ((یا امام زمان)) نوشته شده؛ البته نکته جالب توجه آن است که تمام اشیاء به صورت واژگون از سقف آویزان هستند.
شنبه 3/6/1386 - 20:30
دانستنی های علمی
نیمه شعبان در برزک
در شهر برزک از بخش های تابعه کاشان در قدیم به علت نبودن برق، مردم با روشن کردن فانوس یا چراغ موشی، کوچه ها و خیابان ها را چراغانی می کردند. چراغ موشی که یک فیتیله داشت و با نفت یا روغن چراغ کار می کرد و چراغ بادی که همان چراغ فانوسی است و آن را برای چراغانی کوچه با چند چراغ بادی کنار هم قرار می دادند و به صورت خیلی زیبا برگزار می کردند، ولی اکنون با بستن طاق نصرت و چراغانی و آذین بستن با پارچه های رنگی و پرچم های امروزی این مراسم انجام می شود.
پنج شنبه 1/6/1386 - 20:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته