• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 475
تعداد نظرات : 273
زمان آخرین مطلب : 3479روز قبل
خواستگاری و نامزدی

استعدادهاى نهفته      خودراكشف كنيد

 بسيارى از مردم در طول زندگى خود ممكن است در شرايطى قرار گيرند كه اگر توانايى خود را در آن لحظه مورد استفاده قرار مى‏ دادند به موفقيت عظيمى دست پيدا مى‏ كردند. همه ما داراى استعداد و مهارت‏هاى بالقوه هستيم كه ممكن است به آن آگاهى نداشته باشيم. آيا شما مى‏ توانيد همه استعدادهاى خود را بشناسيد.

 بله شما هم می توانید

 

سعى كنيد هميشه به دنبال چيزهاى جديد باشيد. موضوعات جديد، علوم جديد و به طور كلى مفاهيم جديد موجب مى ‏شوند استعدادهاى نهفته در شما بيدار گردد.

 

در بالاى يك صفحه كاغذ سفيد بنويسيد: «مواردى كه مطابق باذوق و سليقه من هستند». سپس اين ورقه را به مدت يك هفته به همراه خود داشته باشيد. هر زمانى كه موردى را مطابق ذوق و سليقه خود مشاهده و يا احساس كرديد در پايين آن يادداشت كنيد در پايان هفته ليست را يكبار مرور كنيد و سپس از خود بپرسيد: «چه عواملى سبب گرديده من به اين موارد علاقه داشته باشم؟». پس از تعيين عوامل فوق شما مى ‏توانيد تشخيص دهيد در چه زمينه استعداد و توانايى لازم را دارا مى ‏باشيد.

 

در بالاى يك ورقه كاغذ ديگر بنويسيد: «مواردى كه من در ساليان گذشته به خوبى انجام داده هر موردى كه به عنوان يك نكته در ذيل اين عنوان يادداشت كنيد مربوط به يك استعداد فراموش شده از سوى شما است. ‏ام ليكن به دلايلى ناقص و ناتمام رها شده ‏اند».

 

در بالاى سومين ورقه كاغذ يادداشت كنيد: «مواردى كه من انجام داده. مواردى كه ذيل اين عنوان يادداشت مى ‏كنيد مربوط به توانايى و استعدادى است كه شما را به كارهاى بزرگ‏تر و تلاش گسترده ‏تر رهنمون مى‏ سازد. ‏ام و ديگران به من گفته‏اند كه اين كار را خيلى خوب و آسان انجام داده ‏اى»

 

از نزديكان خود اين سؤالات را بپرسيد: «آيا شما فكر مى‏كنيد من نهايت تلاش خود را براى به نتيجه رسيدن اهداف خود انجام مى ‏دهم؟ آيا مواردى وجود دارد كه من توانايى و استعداد آن را داشته باشم اما هرگز عكس العملى در برابر آن نشان ندهم؟ فكر مى‏ كنيد در حول و حوش چه كارهايى مى ‏بايست تلاش كنم تا توانايى و استعدادم شكوفا گردد؟»

 

هيچوقت خود را از تلاش و كار جدا نكنيد. در هر كار مثبت و پسنديده وارد شويد و توانايى خود را نسبت به آن بسنجيد. از وارد شدن به يك محيط كارى نهراسيد. هيچ وقت با خود نگوييد: «اين كار از عهده من برنمى. با شهامت وارد شويد. شما استعداد و توانايى همه چيز را داريد ليكن بايد آن را كشف كنيد. ‏آيد»

بله شما هم می توانید

تالیف سام دپ / لیل سوزمان

ترجمه اصغر شفیعی

مجله پرسمان / شماره 6

سه شنبه 24/7/1386 - 12:34
كودك

ده راز پرورش کودکی شاد

همه پدران و مادران دوست دارند که کودکشان شاد باشد. اما آیا همان طور که به کودکان می آموزیم فوتبال بازی کنند یا زبان دومی را یاد بگیرند، می توانیم به آنها بیاموزیم که شاد و خوشحال باشند؟آیا بعضی کودکان ذاتا شاد و خوشحال متولد می شوند و بقیه آنها باید بار سنگین سختی ها را به دوش بکشند؟

به نظر بیشتر دانشمندان، ژن هایی که کودکان هنگام تولد به ارث می برند، بر قدرت شاد بودن آنها تاثیر می گذارد. گفته مذکور به این معنا نیست که شما نمی توانید برای لذت بردن او از زندگی کار زیادی انجام دهید. با تشویق کودک به او می آموزید که بیشتر اوقات، خود را در بالاترین حد شاد زیستن قرار دهد.

در ادامه، 10 راز برای پرورش کودکی شاد ارائه می شود.

1- به کودکتان عشق بورزید

متخصصان می گویند که اولین راز پرورش کودکی شاد، تمجید از اوست. ادوارد ام. هالوول، نویسنده کتاب ریشه های کودکی شاد در بزرگسالی، می گوید: «عشق مطلق والدین مهم ترین عامل در شادی کودکان است.»

2- «نه، من نمی توانم» را به «بله، من می توانم» تبدیل کنید

وقتی کودک شما بداند که به او اطمینان دارید و باورش کرده اید، احساس می کند که دست یافتن به همه چیز برایش امکان پذیر است. افکار کودک نسبت به خود، بیشترین اهمیت را دارد. بنابراین والدین باید افکار مثبت به کودکان خود القا کنند. 3- مقررات منصفانه وضع کنید و به آن پایبند باشید  

کودکان کم سن و سال، با احساس امنیت شاد می شوند. فرض کنید که در بالای آبشار مرتفعی ایستاده اید، در صورتی از ایستادن در آنجا لذت خواهید برد، که حفاظی در برابرتان باشد، در غیر این صورت دچار اضطراب خواهید شد. کودکان هم اینگونه اند؛ وقتی که چارچوب محکمی برای رفتارهایشان وجود داشته باشد، پیشرفت می کنند. در حقیقت، کودکان در جست و جوی ساختارند.

4- ابعاد مثبت را برجسته کنید

به کودک خود بفهمانید که هیچ مشکلی وجود ندارد که به اتفاق هم نتوانید حل کنید. همچنین به او بیاموزیدکه خوش بین باشد. اگر اتفاق بدی افتاد، با صدای بلند فکر کنید و بگذارید او افکار شما را بشنود:«وای، نه...باورم نمی شود که این اتفاق افتاده، اما درستش می کنم، چیز مهمی نیست.»

یادگیری خوش بینی مهم است، زیرا کودک مشتاق و آرزومند بزرگسالی مشتاق خواهد شد.

5- حلقه شادی کودکانتان را کامل کنید 

والدین در پی معلمان و مربیانی هستند که بتوانند حلقه شادی کودکانشان را کامل کنند. به کودکتان کمک کنید ارتباطات دوستانه اش را حفظ کند و گسترش دهد. داشتن ارتباط قوی و مهارت برقراری آن، از شروط اصلی شاد زیستن در آینده است.

6- کودکان را به تحریک بیشتر وادار کنید

کودکان امروز سنگین وزن ترند و این برای سلامتی و شادابی آنها مضر است. کودکان چاق، در مقایسه با سایر کودکان، اعتماد به نفس کمتری دارند و افسرده ترند. اگر کودکان سرگرمی های پرتحرک خارج خانه را جانشین فعالیت های کم تحرک خانگی کنند و به جای غذاهای آماده ای که فاقد ارزش غذایی است، غذاهای سالم و طبیعی بخورند، از فواید شاد زیستن بهره خواهند برد.

7- شادی را در جعبه یادگاری ها ذخیره کنید

اشیای مورد علاقه کودکتان، عکس ها، کارت پستال ها، یادگاری ها، کاردستی هایی که یادآور خاطرات شاد برای کودک هستند، داخل جعبه ای قرار دهید. هرگاه کودکتان بیمار یا غمگین است و به لبخندی ساده نیاز دارد، آنها را از جعبه بیرون آورید و به او نشان دهید.

8- لحظات جادویی ارتباط را بیابید

اخیرا مطالعه بر روی 2000 کودک 5 تا 7 ساله انجام شده است. از آنان پرسیده شده که خواهان چه چیزی هستند که با پول نمی شود خرید. همه آنها در پاسخ گفته بودند که والدین و توجه آنها هستند. کودکان ما می خواهند به آنها فکر کنیم. برنامه هایی ترتیب دهید که همه اعضای خانواده بتوانند در آن شرکت کنند و لذت ببرند، مثل کوهنوردی، پیاده روی و... کودکتان را در فعالیت های روزمره مانند انجام کارهای خانه، خرید و آبیاری باغچه شریک کنید.

9- ژن تلاش دوباره را به کودک خود منتقل کنید

تمام فکر و ذهن دختر شما این است شاگرد اول شود، ولی در این رقابت همکلاسی برنده است. یک راز اصلی شاد زیستن، برخورداری از قدرت پشت سر گذاشتن مشکلات است.

سعی نکنید کودک خود را از همه ناراحتی ها دور نگه دارید. به او کمک کنید بیاموزید چگونه با آنها مواجه شود. اگر شکست درسی، او را ناامید کرده، کمک کنید تا هرچه سریعتر به وضعیت عادی خود برگردد.

10- در او شگفتی ایجاد کنید

هنگامی که کودک با چیزی بزرگ تر از خودش مواجه می شود، خواه پدیده ای فیزیکی باشد یا معنوی، احساس رضایت خاطر می کند. با کودکان درباره عقاید خود، خداوند و مقدسات دینی صحبت کنید. لازم نیست که او همه جزئیات را درک کند. با او در جنگل قدم بزنید، به ستارگان خیره شوید، به تماشای یک کرم کوچک در گل و لای بنشینید. احساس مراقبت و توجه را در کودکان پرورش دهید.

                                                                    فریبا رحمانی

 راه راستان/سال اول/ شماره سوم

سه شنبه 24/7/1386 - 12:29
كودك

چند توصيه براي رشد حافظه كودكان

پيش از اينكه كودك را به مطالعه واداريد براي او توضيح دهيد كه تحصيل

و درس خواندن او در صورتي كه حافظه خود را خوب مورد استفاده قرار

 دهد بسيار آسان خواهد بود.

هنگامي كه كودك درسي مي خواند اورا در پايان جمله هاي عمده متوقف

كنيد و به وسيله طرح سئوال هايي مطمئن شويد كه آنها را فهميده است.

نقش تمرين ها را كه موجب رشد حافظه مي شود براي كودكان بيان كنيد.

 وظيفه تمرين ها به كار واداشتن فكر كودك است البته كودك در يك زمان

 نبايد به تمرين هاي زيادي بپردازد و بين دو تمرين بايد وقفه ايجاد شود.

در آخر اگر كودك در خور تعريف و تحسين است از انجام اين كار دريغ

نكنيد.                                                                             

 كتاب تقويت حافظه

 

سه شنبه 24/7/1386 - 12:24
كودك

کودک واعتماد به نفس

         بیشتر روان شناسان باوردارند که داشتن عزت نفس ومحبوب بودن ازعوامل مهم دلشادی وسازگاری دربچه هاست .کودک درمراحل نخست زندگانی ، پیش ازاینکه مفاهیم واژه ها وترغیب وتنبیه رادریابد ، شکل دهی رهیافت ها درباره ارزش خویش را آغاز می کند. اوبه طور ذاتی ، رفتاروکردار های پدرومادرش راثبت وضبط می کند. نکته مهم این است که والدین رفتارها ومطالبی را که کودکشان ثبت وضبط می کند، مهم شمارند .

                           

 

آنچه درپی می  آید ، اساس وشالوده اعتماد به نفس درکودکان را درسال های اولیه زندگی تشریح وتوصیه می کند.

 کودکتان را نزدیک خویش نگاه دارید

او را به طرزی نگه دارید که اهمیت ارتباطتان را با وی بنمایاند .زیاد متوجه اش باشید . دردیدگانش خیره شوید وتماس چشمی برقرار سازید به ویژه لحظه هایی که دارید به اوشیر می دهید.

 تاسرحد امکان کودک رابه حرف بگیرید

به هنگام صحبت ، نامش را ببرید . دربندآن نباشید که هنوز معانی کلمه ها را نمی فهمد .کارشناسان رشد کودک عقیده  دارند که کودکان همانند جوانان ازیک ماهگی به صدای پدرومادرشان گوش می سپارند وحرکات بدنشان را با ضرباهنگ آوای آنان دمساز می کنند .با کودکتان آن گونه سخن بگویید که احساس آرامش می کنید ، ولی به شیوه ای که لحن صدایتان ملایم وعاطفی باشد . تقریبا درپنج تاشش ماهگی می توانید طریق حرف زدن او را با تکرار واژه های خودش بهبود بخشید وبه وی لبخند بزنید ودرآغوشش بگیرید تا پی ببرد که حرف زدنش را پذیرفته اید.

 دربرابر گریه کودکتان ازخود واکنش نشان دهید

حتی آن زمان که خاطر جمع هستید پوشک بچه تان خشک وتمیزاست  ،به اندازه کافی استراحت کرده وشیرخورده است ،بگذارید حس کند که درکنارش هستید .به این ترتیب درمدت کوتاهی قادر می شوید، مفهوم اختلاف صداهای گریه ای را که کودکتان ایجاد می کند، دریابید . منظور آن است که می توانید تشخیص دهید ، این صدای گریه  اوبه خاطر تنهایی اش است و یا می خواهد بغلش کنید تا آرام بگیرد .با نزدیک شدن  به بالینش  ،اعتماد  را به وی می آموزید .نگران نباشید که با این عملتان بدعادت ولوس می شود  .روان شناسان همگی معتقدند که ممکن نیست کودک درسال های اولیه تولد براثر ابراز محبت ومهرورزی پدرومادر ضایع گردد.

 تا آنجایی که درتوان دارید شخصیت کودکتان را شناسایی کنید.

هرچند روان شناسان کردارهای عمده و پایه ای نوزادان را به همدیگر تسری می دهند، اما با این حال تفاوت های فراوانی بین کودکان هست . شما باید هرچه زودتر عواملی را که کودکتان بدان خاطر سروصدا راه می اندازد ویا محیط های محرک ویا چیزهایی که بی قرارش می کنند ویا اشکالاتی که درخواب و تغذیه اش وجوددارد ، معین سازید. دراین صورت می توانید با کودکتان ارتباط دلپذیر ومناسبی برقرار سازید به طوری که حس کند تمام دنيا را به اوداده اند !

 انجام دادن امور روزانه ونظافت او رامثبت ارزیابی کنید

مثلا هنگامی که دارید پوشک کودکتان را عوض می کنید این عمل را به فرصتی برای صحبت با او ، بازی با انگشتان پا یا شکمش بدل سازید .درضمن ،می توانید بازی  های قلقلکی با  اوانجام دهید ،به وی بگویید موقعی که پوشکش تمیز وخشک است  ، چقدر زیبا دیده می شود وسپس به رویش لبخند بزنید .

وقت حمام بردن هم فرصت دیگری است که امورروزانه را به اوقات دلنشینی با یکدیگر تبدیل کنید و کمی با او آب بازی کنید .

به نشانه های غیرکلامی وبدنی کودکتان درارتباط پی ببرید.

زمانی که به چشمان کودکتان می نگرید ، سرش رابرمی گرداند ، احتمالا به شما می فهماند  که برای مدت زمانی به استراحت احتیاج دارد . اگرهنگام بغل کردن بدنش راسفت می کند ، شاید می خواهد که او را به زمین بگذارید . ازطرفی درصورتی که می خندد ویا وقتی که درمقابلش هستید ، بازوانش را می جنباند ،منظورش این است که ازشمادرخواست بازی و بغل شدن دارد .

 محیط زندگی کودکتان را به شکل دلخواه وزیبایی درآورید

می توانید به وی وسایل ساده متنوع بازی بدهید ویا لوازم خانگی ساده، بی خطر وسبکی را دراختیارش قراردهید تابتواند آنها رالمس ونگهدارد .پیش از اینکه ازحیث رشد ، آمادگی نیافته است  ،سعی نکنید که وی را اجباراً به این قبیل وسایل واشیاء علاقه مند سازید .

زمانی که کودک به طورطبیعی ازآمادگی کافی برخوردار باشد ، فراگیری درمناسب ترین وقت ممکن رخ می دهد نقش شما صرفا ترغیب ،تایید ونیزفراهم ساختن انگیزه های جدیدی برایش است.

 تقریبا ازپنج تا شش ماهگی  ،تدریجا کودکتان را با آشنایان روبه رو کنید

این عمل زمانی که او وارد اجتماع می شود ،سبب بروز اعتماد به نفس می گردد .درابتدا کودک هنگامی که باغربیه ها روبه رومی شود ،احتمالا اندکی دلهره نشان می دهد. موقعی که کودک ازمادرش جدا می شود ، امکان دارد اندکی هراسان گرددد .سعی نکنید که به زور اورا اجتماعی کنید .بگذارید برای رویاروی شدن با چنین امری ، آمادگی کافی بیابد.

 به کودکتان یاری کنید تا استفاده ازبدنش را فرا بگیرد

کودک را دربازی های ساده وفعالیت هایی که عضله هایش را به کار می اندازد ، شرکت دهید .مثلا نگه داشتن برخی ازبازیچه های سبک دردستانش به وی کمک می کند تا ماهیچه های دست وبازویش تقویت شود.

دردوماهگی یا بیشتربچه احتمالا می کوشد که بغلتد نخست به پشتیبانی شما نیازمنداست . درماه های آتی وی  درمی یابد که قادر به نشستن است  ،سرگرمی واقعی موقعی آغاز می شود که وی پی می برد که می تواند خودش به سمت جلو حرکت کند . درمراحل اولیه این عمل ازطریق خزیدن برروی شکم وآن گاه با چهار دست و پا خزیدن وبالاخره ازراه کشیدن خودش به طرف بالا وایستادن  ازطریق گرفتن مثلا دسته صندلی روی می دهد .

حس قدرت حرکت ، شادمانی فراوانی برای کودک به همراه دارد . وانگهی ترغیب کودک درتوانمندی اش ( به عنوان مثال .... جان، برو به طرف بابا ،آفرین ... ) اهمیت بسزایی دارد وشما باید یک آزادی منطقي برایش فراهم سازید تا بتواند به توانایی های خود پی ببرد ، به طورمثال محل قرارگرفتن بچه جایی است که کودک قادر است بدون صدمه زدن به خودش درآن بالا و پایین برود وازمیدان دید شما خارج نگردد .

ازپیشرفت های کودکتان بانوازش ، بوسیدن ،درآغوش گرفتن ونظیر اینهاقدردانی کنید وبه وی نشان دهید که ازکارهایش تا چه اندازه خشنود گشته اید  .

 سلامت روانی خویش را درنظر بگیرید

درماه های پس ازتولد کودک  ،گاه امکان دارد تحت قضاوت های احساسی دشواری قرار گیرید ، مثلا حس کنید که ازحیث جسمی وروحی خسته شده اید یا اینکه پی ببرید ازلحاظ بودن یک پدر یامادر ایده آل بیش ازاندازه نگران می باشید . با این کار موج های قوی ازضعف خود رابه طرف کودک می فرستید و باید این نکته را درنظرداشته باشید که هیچ کس نمی تواند پدر یا مادری کامل باشد !

توانمندی هایی را که یک پدرویا یک مادرممکن است داشته باشد  ،درخود بیابید ،آنها را فهرست بندی کنید وبه این امراهمیت قائل شوید.

منبع m-narjes  سایت

سه شنبه 24/7/1386 - 12:20
دعا و زیارت

امام جواد علیه السلام فرمودند:

سه چيز است كه رضوان خداوند متعال را به بنده مى رساند:

 1ـ زيادى استغفار، 2ـ نرم خو بودن، 3ـ و زيادى صدقه

 

سه شنبه 24/7/1386 - 12:14
خواستگاری و نامزدی

زندگي با فروغ و عشق معنا پيدا مي كند.

زندگي بي عشق زندگي سرد و خاموش است.



حق پرستي كه امروز براي انسان مطرح شده، نه حق پرستي سود طلبانه بلكه حق پرستي عاشقانه است.

كتاب حق و باطل ص 75

گرما و روشني زندگي با آتش عشق است.
سه شنبه 24/7/1386 - 12:10
فلسفه و عرفان

مشكلات داخلي و خارجي انسانِ جاهل، از آنجا ناشي مي‌شود

كه او خود را نشناخته و از هويت واقعي خويش، بي‌خبر است.

به همين جهت يا از درون، گرفتار ذلّت است و يا از بيرون،

 دچار استكبار. يعني به دليل جهل علمي و جهالت عملي، يا

خود را از آنچه كه هست، كمتر مي‌بيند و يا بيشتر.

در صورت اول، خويشتن را خوار مي‌انگارد و در صورت دوم

به ورطهٴ طغيان، مي‌افتد و در نتيجه هم عزّت را از دست مي‌دهد

 و هم استقلال را.


مأخذ: (صورت و سيرت انسان در قرآن، ص 248)

سه شنبه 24/7/1386 - 11:51
دعا و زیارت

چرا خداوند چيزهايى آفريده كه براى انسان خطرناك است؟
قرآن مى‏فرمايد: هرچه را كه خدا آفريده، نيكو آفريده است: «الّذى أحسنَ كلّ شى‏ءٍ خَلقه»  حتى زهرمار در بدن مار نيكوست، ولى در بدن ما كشنده است. چنانكه آب دهان در دهان ما نيكوست، ولى اگر به سوى كسى پرتاب شود، جسارت بزرگى محسوب مى‏شود

منبع سایت قرائتی

سه شنبه 24/7/1386 - 11:39
دعا و زیارت

ولايت فقيه چيست؟
جامعه نياز به حاكم دارد، زيرا بدون مدير و رهبر دچار هرج و مرج مى‏شود و رهبر مردم مسلمان بايد اسلام‏شناس باشد و در ميان اسلام‏شناسان، باسوادترين، شجاع‏ترين، باتقواترين، آگاه‏ترين آنان نسبت به مسائل و حوادث جهان اسلام باشد و ولايت فقيه چيزى جز اين نيست كه حاكم امت اسلام شخصى مجتهد، دور از هوس، متقّى، بصير و شجاع باشد كه شناسايى اين افراد را خبرگان اسلام‏شناس به عهده دارند و خبرگان را خود مردم با شناختى كه از نزديك نسبت به دانشمندان متّقى دارند، انتخاب مى‏كنند.

منبع سایت قراءتی

سه شنبه 24/7/1386 - 11:37
دعا و زیارت
 

گناه کمتر کن تا مرگ بر تو اسان شود .

بیشترین گناهان فرزند آدم از زبان اوست .

بسیار دعا کن که دعا قضا را دفع می کند .

پیامبر اکرم (ص)

دوشنبه 23/7/1386 - 19:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته