• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 381
تعداد نظرات : 107
زمان آخرین مطلب : 5962روز قبل
دانستنی های علمی

( 1 )

باغهای معلق بابل

  
گفته می شود که این باغها توسط بخت النصر ساخته شد وی بعد از ویران کردن معبد سلیمان در محل بیت المقدس کنونی در سال ۶۰۰ قبل از میلاد این باغهای معاق را برای ملکه خو د که د ختر هوخشتر پادشاه قدرتمند ماد بود بنا کر د این باغ ۵ طبقه داشت هر طبقه با ۱۵ متر فاصله بر روی طبقه زیرین ساخته شده بود و در هر طبقه گلها وگیاهان فراوانی را کاشته بودند وشاید از آن جایی که شاخ وبرگ درختان به سمت طبقه های زیرین آویزان می شده آن را باغهای معلق گفته اند البته باید اضافه کرد کشور بابل در منطقه عراق کنونی واقع بود.

چهارشنبه 12/10/1386 - 15:9
کامپیوتر و اینترنت

از تكنولوژی تلفن همراه غفلت كردیم؛ ارتباطات باند وسیع را دریابیم

با همگانی شدن استفاده از سرویس‌های مخابراتی، آنچه كه از اهمیت بالایی برخوردار شده است، دسترسی همگانی به سرویس‌های " باند وسیع " است. در نوشتار حاضر، مفهوم " باند وسیع " ، مسائل مرتبط با آن و تكنولوژی‌هایی را كه دسترسی به پهنای باند زیاد را ممكن می‌سازند، مرور می‌كنیم. در انتها نیز دربارة نحوة برخورد كشور ما با مسألة " باند وسیع " تحلیلی ارائه خواهیم داد:

مفهوم " باند وسیع "  broadband
پویایی بازار مخابراتی، نیازمند وجود تنوع در سرویس‌های مخابراتی و نیز حضور ارائه‌كنندگان گوناگون برای افزایش كیفیت و كاهش قیمت این سرویس‌ها است. چنین وضعیتی وقتی فراهم می‌شود كه زیرساخت مخابراتی قادر به حمل ترافیك‌های با پهنای باند زیاد باشد. این مسأله در سال‌های اخیر منجر به ظهور مفهوم " باند وسیع " در ادبیات مخابراتی شده است.

واژة " باند وسیع " به اتصالات اینترنتی " همیشه‌متصل " گفته می‌شود كه پهنای باندی بیش از اتصالات تلفنی ( dial up ) در اختیار كاربر می‌گذارند و از طریق آنها، سرویس‌ها و كاربردهای روز ارتباطی با حداقل اتلاف وقت به كاربر ارائه می‌شود. 



توصیه‌نامة شمارة I.113 ‌ اتحادیة جهانی مخابرات، سرعت‌های انتقال سریع‌تر از 1،5 مگابیت‌برثانیه را " باند وسیع " می‌نامد. برخی كارشناسان، سرعت‌های بیش از 256 كیلوبیت‌برثانیه را " باند وسیع " می‌دانند. از آنجا كه تكنولوژی‌های ارائة پهنای باند وسیع در حال توسعه و پیشرفت مداوم هستند، حد نهایی این تعریف دائماً در حال تغییر است.


ارتباطات " باند وسیع " ، جهش بزرگ آینده
ارتباطات باند وسیع، با روندی كه در رشد آنها مشاهده می‌شود، رؤیای همگرایی سرویس‌های پخش تلویزیونی، تلفن ثابت، اینترنت و تلفن همراه را محقق می‌سازند. پیش‌بینی می‌شود كه با همگانی شدن ارتباطات باند وسیع، موج جدیدی در توسعة بازارهای مخابراتی ایجاد شود؛ بر اساس برآوردها، بازار مخابراتی، صرفنظر از جهش‌هایی كه در بازه‌های زمانی كوتاه‌مدت به وقوع می‌پیوندد، به یك رشد ثابت رسیده است. عاملی كه م نجر به جهش بزرگ در این روند می‌شود (از همان نوعی كه ظهور پدیدة تلفن همراه و اینترنت به وجود آورد)، ارتباطات باند وسیع است.


وضعیت جهانی ارتباطات " باند وسیع "
در ابتدای سال 2003، در حالیكه تعداد كاربران تلفن ثابت در جهان، 1،13 میلیارد نفر و تعداد كاربران تلفن همراه 1،16 میلیارد نفر بوده است، تعداد كاربران "باند وسیع"، فقط 63 میلیون نفر بوده است. 


از بین تكنولوژی‌های "باند وسیع"، خطوط DSL ‌ همچنان بیشترین استفاده كننده را دارد. بعد از آن، به ترتیب مودم‌های كابلی، شبكه‌‌های محلی ( LAN )، دسترسی بدون‌سیم ثابت ( FWA )، شبكه‌‌های محلی بدون‌سیم ( WLAN ) و تكنولوژی‌های ماهواره‌ای قرار دارند. 98 درصد اتصالات "باند وسیع" به صورت سیمی انجام می‌شود؛ در این اتصالات سیمی، نقش عمده بر عهدة خطوط DSL ‌ و مودم‌های كابلی است. در آمریكای شمالی اكثر كاربران "باند وسیع" از مودم‌های كابلی و در مقیاس جهانی، بیشتر آنها از خطوط DSL ‌استفاده می‌كنند. در حال حاضر، از لحاظ تعداد كاربران اتصالات "باند وسیع"، كشور كره با ضریب نفوذ 93 درصد در ردة اول قرار دارد. در سایر كشورها نیز موج استفاده از سرویس‌های "باند وسیع" در حال وقوع است. بر اساس گزارش‌ها، رشد این روند در كشور چین بیش از سایر كشورها مشاهده می‌شود.


انواع مختلف دسترسی "باند وسیع"

1-زوج‌سیم مسی
زوج‌سیم مسی قدیمی‌ترین تكنولوژی انتقال اطلاعات است. در مقایسه با سایر تكنولوژی‌های انتقال اطلاعات سیمی، این تكنولوژی دارای كمترین پهنای باند است. برای استفادة بهینه از پهنای باند زوج‌سیم مسی، روش‌های‌ جدید كدینگ مطرح شده است؛ این روش‌ها با نام كلی DSL ‌ شناخته می‌شوند. البته، در استفاده از این خطوط، فقط 40 درصد مشتركان متصل به یك مركز سوئیچ قابل تجهیز به این نوع تكنولوژی هستند. 




علاوه ‌بر آن، در حال حاضر، انواع مختلفی از خطوط DSL مورد استفاده قرار می‌گیرند كه هركدام توانایی‌ها و محدودیت‌های خاص خود را دارند. برای كاربرهای خانگی، نوع خاصی از DSL با نام " DSL نامتقارن " ارائه می‌شود كه یك سرویس بهینه‌شده برای این كاربران است. " DSL نامتقارن " توانایی ارائة پهنای باند 8 مگابیت‌برثانیه را از شبكه به مشترك و پهنای باند 1 مگابیت‌برثانیه را از مشترك به شبكه دارد. برای شركت‌های كوچك و متوسط، " DSL متقارن " به‌كار می‌رود كه پهنای باندی در حدود 2 مگابیت‌برثانیه را برای هر دو جهت مشترك به شبكه و بالعكس ارائه می‌كند.


2- كابل هم‌محور
اولین كاربرد گستردة كابل‌های هم‌محور ( coaxial )، در ارائة سرویس‌های تلویزیون كابلی بوده است. به دلیل اینكه این تكنولوژی اساساً و از ابتدا برای ارائة سرویس‌های تلویزیون آنالوگ به كار می‌رفته است، قابلیت انتقال دوطرفة اطلاعات را ندارد.

در مقایسه با تكنولوژی فیبرهای نوری، كابل هم‌محور هیچگونه مزیتی ندارد؛ ولی چون برای تحقق شبكة تلویزیون كابلی، سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده است و كابل‌كشی مجدد هم سرمایه و وقت زیادی را می‌طلبد، ارائه‌دهندگان خدمات مخابراتی ترجیح می‌دهند كه از همان شبكة كابلی استفاده كنند؛ به این منظور، باید تغییراتی در سیستم‌های انتهایی داد تا برای انتقال دوطرفة اطلاعات قابل استفاده باشند. این روند به طور جدی در كشور ایالات متحده در حال پیگیری است. البته در كشور ما استفادة قابل توجهی از كابل هم‌محور صورت نگرفته است و طبعاً چنین مشكلاتی هم وجود ندارد.


3- فیبر نوری
در میان كلیة تكنولوژی‌های انتقال اطلاعات، فیبر نوری دارای بیشترین پهنای باند است. با پیشرفت تكنولوژی‌های فیبر نوری، روی هر طول موج فیبر نوری می‌توان داده‌ها را با سرعت حدود 80 گیگابیت‌برثانیه ارسال كرد. ارسال چندین طول موج روی فیبر با استفاده از تكنولوژی DWDM ‌ نیز دسترسی به پهنای باند در حد چند ترابیت‌برثانیه را ممكن كرده است. به یقین می‌توان گفت تا مدت‌ها برای انتقال اطلاعات پرسرعت، جایگزینی برای فیبر نوری یافت نخواهد شد. 


با توجه به پهنای باند نامحدود فیبر نوری، عامل اصلی در محدود شدن سرعت انتقال در سیستم‌های مخابراتی امروزی، محدودیت پهنای باند سیستم‌های سوئیچینگ الكترونیكی انتهایی و نیز محدودیت سرعت پردازش پروسسورها است. به همین دلیل، انجام پردازش و سوئیچینگ در حوزة نوری، به عنوان مسألة مرزی در این زمینه مطرح است.


4- نسل سوم شبكه‌های مخابرات سیار سلولی
نسل كنونی شبكه‌های مخابرات سیار سلولی (نسل 2) قابلیت ارسال اطلاعات "باند وسیع" را ندارد. با ظهور شبكه‌های سیار سلولی نسل 2،5 ( GPRS )، پهنای باند تا حدودی افزایش یافته است. نسل سوم شبكه‌های مخابرات سیار سلولی ، با استفادة بهینه از باند فركانسی، پهنای باند مورد نیاز برای بسیاری از سرویس‌های "باند وسیع" امروزی را فراهم می‌كند. با استفاده از این تكنولوژی رویای دسترسی به سرویس‌های "باند وسیع" در همه جا و در هر زمانی محقق می‌شود.


5- شبكه‌های LMDS
شبكة LMDS یك سیستم مخابراتی "باند وسیع" یك نقطه به چند نقطه است كه در محدودة فركانسی بیش از 20 گیگاهرتز عمل می‌كند. به دلیل ویژگی‌های خاص انتشار امواج در این محدودة فركانسی، محدوة فضایی كه می‌تواند پوشش دهد، حداكثر تا 10 كیلومتر است. در مسیر ارسال سیگنال به سمت مشترك، سیگنال به صورت نقطه به چند نقطه و در مسیر دریافت سیگنال از مشترك، سیگنال به صورت نقطه به نقطه ارسال می‌شود. از این تكنولوژی می‌توان به طور مثال در ارتباط دوطرفة میان شعب یك سازمان استفاده كرد.


6- حلقه‌های محلی بدون‌سیم یا WLL

حلقه‌های محلی بدون‌سیم یا WLL ، به عنوان جایگزین بخشی از خطوط سیمی شبكة تلفن ثابت یا تمام آن، مشتركین انتهایی شبكة تلفن ثابت را به شبكة سوئیچ متصل می‌كند. تكنولوژی‌های متنوعی برای پیاده‌سازی حلقه‌های محلی بدون‌سیم مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنابراین مشخص كردن یك استاندارد واحد برای این سیستم‌ها بسیار مشكل به نظر می‌رسد. در واقع، به دلیل تنوع كاربران (مسكونی یا تجاری)، تنوع پراكندگی جمعیت (مناطق شهری یا روستایی)، باید در انتخاب تكنولوژی تا حدی دست اپراتورها و ارائه‌كنندگان را باز گذاشت. بر این اساس، حلقه‌های محلی بدون‌سیم بر اساس چند تكنولوژی سیستم مخابرات سیار سلولی آنالوگ (مثل AMPS ، NMT و TACS )، سیستم مخابرات سیار سلولی دیجیتال (مثل GSM ، IS-95 و UMTS )، شبكه‌ها و سرویس‌های مخابرات شخصی ( PCN/PCS ) و تلفن‌های cordless و DECT ‌ قابل پیاده‌سازی هستند.


سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری در حوزة ارتباطات " باند وسیع "
تحقیقات انجام شده در كشورهای پیشرو در زمینة ارائة ارتباطات "باند وسیع" نشان می‌د هد كه رشد مناسب ارتباطات "باند وسیع"، نیازمند دخالت‌های دولت است. در واقع، واگذاری توسعة این بخش مخابرات به فرآیند بازار، مناسب تشخیص داده نشده است. از سوی دیگر، دولت با وضع قوانین مناسب می‌تواند محیط رقابتی سالمی را برای اپراتورها به وجود آورده و فرآیند عرضه و تقاضا را برای رشد بهینة این بخش كنترل كند. این قوانین باید سطح رقابت را در محیط رقابتی به وجودآمده نیز كنترل كنند. تحقیقات نشان می‌دهد كه حجم عمدة بازار ارتباطات "باند وسیع" در اكثر كشورهای عضو سازمان توسعة همكاری‌های اقتصادی ( OECD )، همچنان در اختیار اپراتور اول (دولتی) بوده است. حجم محدود بازار، نبود پایداری اقتصادی و نیز كاهش اعتماد سرمایه‌گذاری از جمله دلایل این پدیده ذكر می‌شود.


تحلیل و نتیجه‌گیری

كشور ما در زمینة تلفن‌همراه بدون برنامه و استراتژی مشخص گام نهاد. نتیجه آن ش د كه با وجود گذشت حدود 15 سال از ظهور تكنولوژی‌های تلفن همراه، تنها یك شركت سازندة تجهیزات تلفن‌همراه در كشور وجود دارد و در سایر زمینه‌های مرتبط با این تكنولوژی، همچون اپراتوری و تحقیقات توسعه‌ای، فاصلة زیادی با سایر كشورها داریم. در ضمن در زمینة حضور در بازارهای خارجی همچون بازار كشورهای منطقه هیچ توفیقی به دست نیاورده‌ایم.

سرویس‌های "باند وسیع" در حال ایجاد موج جدیدی در تمامی زمینه‌های مخابرات هستند. این خود بیانگر فرصت‌ها و تهدیدهایی برای مخابرات كشور ماست ؛ در بازار جهانی در حال ظهور این تكنولوژی‌ها می‌توان با انجام سرمایه‌گذاری و انتخاب استراتژی‌های مناسب، دارای مزیت‌های نسبی شد و بخشی از بازار را به دست گرفت. به جای سرمایه‌گذاری در زمینة تكنولوژی‌های تلفن همراه، كه به انتهای عمر توسعة خود نزدیك می‌شود و با توجه به وجود رقبای قدرتمند بین‌المللی امكان حضور چشمگیر ما اندك به نظر می‌رسد، بهتر آن است كه سرمایه‌های خود را به سمت تكنولوژی‌های "باند وسیع" سوق دهیم. در صورت عدم اتخاذ استراتژی مناسب، در زمینة تكنولوژی‌های "باند وسیع" كه بر اساس پیش‌بینی‌ها، بازار متنوع‌تری از تكنولوژی‌ تلفن همراه ایجاد خواهند كرد، در آینده به وضعیتی مشابه وضعیت فعلی‌ تلفن‌همراه دچار می‌شویم.

علاوه‌بر این، باید به مقولة سرویس‌‌دهی نیز توجه كرد؛ تا به‌حال مشكل عمدة پهنای باند، در ترافیك‌های بین شهری مطرح می‌شد. ولی اگر قرار باشد پهنای باند قابل توجهی را تا درب منازل و یا حتی تا میز شخصی افراد رساند، مسأله حالت متفاوت‌تری به خود می‌گیرد. این مسأله به دلیل ظهور سرویس‌های متنوع جدید است. از جملة این سرویس‌ها، می‌توان به تلویزیون‌های دیجیتال، پیام‌های بازرگانی هدفمند، پزشكی از راه دور، اتوماسیون منزل، كنفرانس ویدیویی و رسانه‌های متعامل اشاره كرد. بعضی از این سرویس‌ها هم‌اكنون به صورت خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ ولی وقتی این سرویس‌ها حالت عمومی پیدا كند، مسألة پهنای باند از اهمیت بالایی برخوردار می‌‌شود. بهترین راه‌حل برای رفع این مشكل، استفاده از یك ساختار تمام‌فیبر است.

چنین راه حلی برای كشور ما، ممكن است در كوتاه‌مدت و یا حتی میان‌مدت قابل تحقق نباشد. حتی در بسیاری از كشورهای توسعه‌یافته همچون ایالات متحده و كشورهای تازه‌توسعه‌یافته همچون كرة جنوبی چنین ساختاری به طور كامل محقق نشده است. روش بهینه برای رسیدن به ساختار تمام‌فیبری كه در بلندمدت محقق خواهد شد، كار كردن با تركیبی از تكنولوژی‌هایی است كه در بالا به آن اشاره شد. قاعدتاً، در انتخاب یك نوع تكنولوژی خاص برای یك مقصد خاص، باید آینده‌نگری‌های لازم برای به حداقل رساندن هزینه‌ها صورت گیرد. در كشور ما نیز همچون بسیاری كشورها، سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در بخش سیمی سیستم‌های انتقال صورت پذیرفته است. بنابراین، بهترین گزینه برای تحقق شبكة "باند وسیع"، استفاده از تكنولوژی DSL ‌ است. این سیستم، در محدودة ارتباطات درون‌شهری قابل پیاده‌سازی است. برای ارتباطات بین‌شهری، تنها راه حل مناسب استفاده از شبكة فیبر نوری است. شبكة فیبر نوری كشور ما، علیرغم انجام كابل‌كشی كامل در محدوة بین‌شهری به دلیل عدم نصب تجهیزات انتهایی، هنوز به طور كامل زیر بار نرفته است. به همین دلیل است كه رشد ارتباطات DSL ‌ نیز با كندی صورت می‌گیرد. در واقع، چون زیرساخت بین‌شهری شبكة مخابرات كشور قادر به ارائة پهنای باند كافی برای سرویس‌های "باند وسیع" نیست، این سرویس‌ها، علیرغم ابراز تمایل ارائه‌كنندگان خصوصی برای راه‌اندازی شبكة DSL ، هنوز به مرحلة عام و فراگیر نرسیده است.

 


كلمات اختصاری، به ترتیب ذكرشده در متن

LAN: Local Area Network

FWA: Fixed Wireless Access

WLAN: Wireless LAN

DWDM: Dense Wavelength Division Multiplexing

LMDS: Local Mulipoint Distribution System

WLL: Wireless Local Loop

AMPS: Advanced Mobile Phone System

NMT: Nordic Mobile Telephone

TACS: Total Access Communication Systems

UMTS: Universal Mobile Telecommunication System

PCS: Private Communication Service

PCN: Private Communication Network

DECT: Digital European Cordless Telecommunications

OECD: Organization for Economic Co-operation and Development

 

نویسنده: عبدالحمید شوری

منبع : فصلنامه طیف برق

 

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:51
فلسفه و عرفان

اسرار ناگفته در روز قیامت آشكار می شود

 

نزول‌ سوره‌ طارق‌ این‌ سوره‌ با 17 آیه‌ و 61 كلمه‌ و 245حرف‌،سی‌ و ششمین‌ سوره‌ قرآن‌ در نزول‌ است‌ كه‌ بروجود مقدس‌ پیامبر در شهر مكه‌ نازل‌ شد. درتفسیر «كشاف‌ زمخشری‌» آمده‌ است‌ كه‌ شبی‌رسول‌اكرم‌(ص‌) با عموی‌ خود ابوطالب‌ در مكه‌نشسته‌ بود، ناگهان‌ ستاره‌ای‌ بدرخشید و شعله‌عظیمی‌ از وی‌ ظاهر شد ابوطالب‌ هراس‌ كرد وگفت‌ این‌ چیست‌؟ پیامبر(ص‌) فرمود: نگران‌ نباش‌،این‌ درخشش‌ ستاره‌، نشانه‌ای‌ از قدرت‌ الهی‌ است‌و دیوان‌ شیاطین‌ با شهاب‌ سوزناك‌ از آسمان‌ وعرش‌ الهی‌ به‌ دور رانده‌ می‌شوند و ناگهان‌جبرئیل‌ نازل‌ شد و سوره‌طارق‌ را وحی‌ آورد. این‌ سوره‌ در باره‌ عظمت‌ قدرت‌ و توحیدخداوند و ضعف‌ انسان‌ در تولد و بازگشت‌ او درآخرت‌ است‌. قسم‌های‌ خداوند و جواب‌ آنها قسم‌ به‌ آسمان‌ كه‌ در نهایت‌ ارتفاع‌ و عظمت‌است‌ قسم‌ به‌ ستاره‌ ظاهر شونده‌ در شب‌. طارق‌ در لغت‌ به‌ معنای‌ سالك‌ و رونده‌ است‌ولی‌ در اصطلاح‌ به‌ آینده‌ در شب‌ را گویند كه‌سپس‌ بر هر چیز ظاهر شونده‌ اطلاق‌ شد. «ای‌ پیامبر چه‌ چیز تو را دانا گردانید تا بدانی‌كه‌ طارق‌ چیست‌؟ ستاره‌ ایست‌ درخشنده‌ وفروزان‌ و نافذ و چون‌ بسیار درخشنده‌ است‌ مثل‌این‌كه‌ در تاریكی‌ شب‌ ثقب‌ و نفوذ می‌كند.

قسم‌ به‌همه‌ این‌ موارد كه‌ هیچ‌ نفسی‌ نیست‌ مگر آنكه‌ برآن‌ حافظ و مراقبی‌ از طرف‌ خداوند است‌ و این‌نشانه‌ قدرت‌ خداوند است‌ كه‌ بر هر چیزی‌ احاطه‌كامل‌ دارد یعنی‌ خداوند از دو جهت‌ بر انسان‌احاطه‌ دارد اول‌ از آن‌ جهت‌ كه‌ تمام‌ رفتار و گفتارانسان‌ از طریق‌ دو فرشته‌ رقیب‌ و عتید ثبت‌ و ضبطمی‌شود و دوم‌ آن‌كه‌ جمعی‌ از فرشتگان‌ وجودانسان‌ را از بلاهای‌ اهریمنی‌ مصون‌ می‌دارند تاآنچه‌ خداوند درباره‌ عمر انسان‌ مقرر فرمودتحقق‌ پیدا كند پس‌ انسان‌ هیچ‌ مخفی‌كاری‌ ازخداوند خالق‌ نخواهد داشت‌.» توجه‌ داشتن‌ به‌ خلقت‌ انسان‌ باید انسان‌ توجه‌ و نظر كند به‌ این‌كه‌ از چه‌ چیزخلق‌ شده‌ است‌. انسان‌ از مایع‌جهنده‌ كه‌ از پشت‌ مرد و استخوان‌های‌ سینه‌ زن‌خارج‌ می‌شود خلق‌ شده‌ است. صلب‌ به‌ معنای‌ پشت‌ و ترائب‌ به‌معنای‌ استخوان‌های‌ سینه‌ است‌ كه‌ مجازا به‌ معنای‌سینه‌ می‌آید. ترائب‌ جمع‌ «تریبه‌» است‌ و نطفه‌انسان‌ از تركیب‌ اسپرم‌ مرد با اوول‌ زن‌ و تشكیل‌سلول‌ تخم‌ در رحم‌ زن‌ خلق‌ می‌شود و این‌تصمیم‌ و تقدیر الهی‌ است‌ و همین‌ خداوند، قادر وتوانا به‌ بازگردانیدن‌ انسان‌ است‌. انسان‌ از آغازتشكیل‌ نطفه‌ تا روز قیامت‌ در حركت‌ و تغییر است‌ وتمام‌ این‌ مراحل‌ با قدرت‌ و تدبیر و اشراف‌خداوند انجام‌ می‌شود و روز قیامت‌ همان‌ روزی‌است‌ كه‌ اسرار و ناگفته‌ها آشكار می‌شود و برای‌انسان‌ هیچ‌ توانایی‌ و یاری‌ دهنده‌ای‌ نیست‌. آیااین‌ توجه‌ به‌ خلقت‌ انسان‌ و فرجام‌ او دلیلی‌برقدرت‌ بی‌همتای‌ خداوند نیست‌؟ كدام‌یك‌ ازمستكبران‌ تاریخ‌ باقی‌ ماندند آیا آنان‌ همانندفقیران‌ و ضعیفان‌ جسدشان‌ را در دنیای‌ ماده‌نگذاشته‌ و به‌ دنیای‌ مجرد از ماده‌ كوچ‌ نكرده‌اند؟ و چنین‌ امری‌ تحت‌ تدبیر و تصمیم‌ چه‌ قدرتی‌انجام‌ شده‌ است‌؟ آیا آن‌ قدرت‌ قادر به‌ بازگشت‌مجدد انسان‌ نیست‌؟ قسمی‌ دیگر خداوند برای‌ تاكید معاد و قیامت‌ باز قسم‌می‌خورد، قسم‌ به‌ آسمان‌ كه‌ بازگردنده‌ است‌بازگردنده‌ ایام‌ و فصول‌ سال‌ یا بازگردنده‌ باران‌ وآب‌ كه‌ از سطح‌ زمین‌ تبخیر شده‌ بود و قسم‌ به‌زمین‌ كه‌ شكافنده‌ است‌ و از شكافتن‌ زمین‌ گیاهان‌می‌روید و چشمه‌ها می‌جوشد. جواب‌ قسم‌ این‌ كه‌ قرآن‌ كلام‌ فصل‌ الخطاب‌ است‌ و سخنی‌از روی‌ شوخی‌ و هزل‌ گویی‌ نیست‌ آنچه‌ قرآن‌درباره‌ قیامت‌ و معاد انسان‌ می‌گوید درست‌ ودقیق‌ است‌ و آن‌ چه‌ كه‌ انسان‌ در تفكر خود به‌پراكندگی‌ بین‌ حق‌ و باطل‌ می‌رسد قرآن‌، فرقان‌و جدا كننده‌ حق‌ و باطل‌ است‌. به‌درستی‌ كه‌معاندان‌ و كافران‌ قریش‌ مكر و حیله‌ می‌كنند تاحقانیت‌ دین‌ خداوند را كتمان‌ كنند و خداوند نیزدر پاسخ‌ به‌ مكر آنان‌ چاره‌ای‌ كار سازتر پیش‌می‌گیرد و تمام‌ تلاش‌ كافران‌ را برای‌ خاموشی‌ نوردین‌ خداوند عقیم‌ می‌گذارد و باز هم‌ عده‌ای‌مردم‌ را به‌ پارسایی‌ و دین‌ خداوند دعوت‌می‌كنند. وضعیت‌ كافران‌ حال‌ چگونه‌ پیامبر اسلام‌(ص‌) با كافران‌برخورد كند آنانكه‌ به‌ ظلم‌ و ستم‌ خود ادامه‌می‌دهند و دنیا را با ظلم‌ و تزویر پیش‌ می‌برند.خداوند می‌فرماید به‌ كافران‌ مهلت‌ بده‌ و درنفرین‌ و هلاك‌ شدن‌ آنان‌ تعجیل‌ مكن‌ پس‌ كافران‌را مهلت‌ بده‌ مهلت‌ دادن‌ قابل‌ توجه‌، چه‌ آنكه‌آنان‌ سرانجام‌ به‌ قهر و غضب‌ الهی‌ گرفتار خواهندشد. ابوعاصم‌ از پدرانش‌، از رسول‌ خدا(ص‌) نقل‌می‌كند كه‌ رسول‌ خدا را دیدم‌ بر بنی‌ ثقیب‌ این‌سوره‌ را می‌خواند و من‌ یاد گرفتم‌ و به‌ جماعتی‌ ازثقیف‌ گذشتم‌ جمعی‌ از قریش‌ در میان‌ ایشان‌بودند مرا گفتند از مصطفی‌(ص‌) چه‌ شنیدی‌ من‌این‌ سوره‌ را خواندم‌ ثقیفیان‌ گفتند چنان‌ می‌نمایدكه‌ این‌ مرد صادق‌ است‌ و آنچه‌ می‌گوید از نزدخداست‌ زیرا این‌ كلام‌ مافوق‌ كلام‌ بشر است‌قریشیان‌ از روی‌ عناد و استكبار گفتند ما صاحب‌خود را بهتر از شما می‌شناسیم‌ و اگر می‌دانستیم‌حق‌ با او است‌ او را پیروی می‌كردیم‌ این‌ مطالب‌موجب‌ آزردگی‌ پیامبر(ص‌) می‌شد و خداوند آیه‌شریفه‌ را در خصوص‌ اتخاذ موضوع‌ سیاسی‌درباره‌ كافران‌ بیان‌ فرمودند. ثواب‌ خواندن‌ سوره‌ طارق‌ ابی‌بن‌كعب‌ از پیامبر(ص‌)روایت‌ كردند هركس‌ این‌ سوره‌ را بخواند حق‌ تعالی‌ به‌ عدد هرستاره‌ایكه‌ در آسمان‌ است‌ برای‌ او ده‌ حسنه‌بنویسید و همچنین‌ از امام‌ صادق‌(ع‌) نقل‌ شده‌است‌ كه‌ هر كس‌ این‌ سوره‌ را در فریضه‌ قرائت‌ كندحق‌ تعالی‌ او را درآخرت‌ رفیق‌ انبیا گرداند ومنزلت‌ رفیع‌ بخشد.

 

 

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:45
موبایل
ارتباط اینترنتی باندپهن از طریق جریان برق با یك تراشه
 
شركت صنعتی الكتریكی ماتسوشیتا تراشه جدیدی ساخته است كه با كمك آن می‌توان از طریق پریز معمولی برق ارتباط اینترنتی باند پهن برقرار كرد. به گزارش پایگاه اینترنتی آسوشیتدپرس، با ساخت این تراشه دیگر نیازی به ارتباط به شبكه بی‌سیم و كابل ? Ethernet?نخواهد بود. با آنكه دستگاههایی با این قابلیت پیشتر هم ساخته شده است، اما محصولاتی كه این تراشه در آنها نصب شده است می‌توانند از طریق پریز برق به شبكه باند پهن اینترنت متصل شوند. شركت ماتسوشیتا به فناوری دست یافته است كه از سیم كشی برق خانگی نه تنها برای ارسال الكتریسیته بلكه برای ارسال داده‌ها هم می‌توان استفاده كرد. این فناوری در برخی نقاط مانند آمریكا ابداع شده است، اما سامانه ماتسوشیتا از این نظر كه اطلاعات باند پهن را با سرعت ? ????مگابایت در ??? ثانیه ارسال می‌كند و از ? Ethernet?سریعتر است منحصر بفرد است. مزیت این فناوری دسترسی آسان به پریز برق است. درحال حاضر پریز باند پهن همه جا در دسترس نیست حتی در خانه‌هایی كه ارتباطات باند پهن دارند. در خانه‌هایی كه شركت ماتسوشیتا برای آینده مدنظر دارد مردم می‌توانند در تمام اتاقهای خانه كه پریز برق داشته باشد به تماشا و دریافت فیلمهایی با كیفیت عالی بپردازند. تنها كاری كه فرد باید انجام داد قرار دادن دوشاخه تلویزیون یا سایر دستگاهها در داخل پریز برق برای ارتباط فوری به باند پهن است كه امكان ارسال سریعتر اطلاعات آن لاین در مقایسه با ارتباطات تلفنی را فراهم می‌آورد. ماتسوشیتا امیدوار است درنهایت یخچالها، تلویزیونها و محصولاتی مجهز به این تراشه به بازار عرضه كند. یخچال متصل به شبكه اینترنت به كاربر امكان می‌دهد از طریق لپ تاپ یا تلفن همراه از موجودی مواد غذایی در یخچال اطلاع یابد. همچنین فرد می‌تواند زمانی كه بیرون از خانه بسر می‌برد از این تراشه برای خاموش یا روش كردن ماشین لباسشویی یا دستگاه تهویه هوا استفاده كند. درحال حاضر حتی در خانه‌هایی كه ارتباط فیبر نوری فراهم است در تمام اتاقها پریز باند پهن وجود ندارد. با ساخت این تراشه با استفاده از هر پریز برقی می‌توان از اینترنت باندپهن بهره‌مند شد. این فناوری قرار است در نمایشگاه فناوری الكترونیك (?" (CEATEC?سیتك" كه ماه آینده در ژاپن گشایش می‌یابد عرضه شود. پیش بینی می‌شود این فناوری در اروپا و آمریكا بیشتر از ژاپن پذیرفته شود. در ژاپن برای استفاده از خطوط انتقال برق مقررات سختگیرانه‌ای حاكم است.
 
 
چهارشنبه 12/10/1386 - 14:38
دعا و زیارت

از امام صادق علیه السلام روایت شده كه آن حضرت فرمود: اءحب الاءعمال الى الله عزوجل ماداوم علیه العبد و ان قل ؛

 محبوب ترین عمل نزد خداوند عزوجل عملى است كه بنده بر آن مداومت داشته باشد هر چند كه آن عمل اندك و ناچیز باشد.

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:22
ادبی هنری

اسب لاغر میان به كار آید

 

پادشاهى چند پسر داشت ، ولى یكى از آنها كوتاه قد و لاغر اندام و بدقیافه بود، و دیگران همه قدبلند و زیبا روى بودند. شاه به او با نظر نفرت و خواركننده مى نگریست ، و با چنان نگاهش ، او را تحقیر مى كرد.
آن پسر از روى هوش و بصیرت فهمید كه چرا پدرش با نظر تحقیرآمیز به او مى نگرد، به پدر رو كرد و گفت :
اى پدر! كوتاه خردمند بهتر از نادان قد بلند است ، چنان نیست كه هركس ‍ قامت بلندتر داشته باشد، ارزش او بیشتر است ، چنانكه گوسفند پاكیزه است ، ولى فیل مردار بو گرفته مى باشد:

آن شنیدى كه لاغرى دانا
گفت بار به ابلهى فربه
اسب تازى وگر ضعیف بود
همچنان از طویله خر به

شاه از سخن پسرش خندید و بزرگان دولت ، سخن او را پسندیدند، ولى برادران او، رنجیده خاطر شدند.

تا مرد سخن نگفته باشد
عیب و هنرش نهفته باشد
هر پیسه  گمان مبر نهالى
شاید كه پلنگ خفته باشد

اتفاقا در آن ایام سپاهى از دشمن براى جنگ با سپاه شاه فرا رسید. نخستین كسى كه از سپاه شاه ، قهرمانانه به قلب لشگر دشمن زد، همین پسر كوتاه قد و بدقیافه بود، كه با شجاعتى عالى ، چند نفر از سران دشمن را بر خاك هلاكت افكند، و سپس نزد پدر آمد و پس از احترام نزد پدر ایستاد و گفت :

اى كه شخص منت حقیر نمود
تا درشتى هنر نپندارى
اسب لاغر میان ، به كار آید
روز میدان نه گاو پروارى

افراد سپاه دشمن بسیار، ول افراد سپاه پادشاه ، اندك بودند. هنگام شدت درگیرى ، گروهى از سپاه پادشاه پا به فرار گذاشتند، همان پسر قد كوتاه خطاب ته آنان نعره زد كه : ((آهاى مردان ! بكوشید و یا جامه زنان بپوشید.))
همین نعره از دل برخاسته او، سواران را قوت بخشید، دل به دریا زدند و همه با هم بر دشمن حمله كردند و دشمن بر اثر حمله قهرمانانه آنها شكست خورد.
شاه سر و چشمان همان پسر زا بوسید و او را از نزدیكان خود نمود و هر روز با نظر بلند و با احترام خاص به او مى نگریست و سرانجام او را ولیعهد خود نمود.
برادران نسبت به او حسد ورزیدند، و زهر در غذایش ریختند تا به بخورانند و او را بكشند. خواهر آنها از پشت دریچه ، زهر ریختن آنها را دید، دریچه را محكم بر هم زد، پسر قد كوتاه با هوشیارى مخصوصى كه داشت جریان را فهمید و بى درنگ دست از غذا كشید و گفت : ((محال است كه هنرمندان بمیرند و بى هنران زنده بمانند و جاى آنها را بگیرند.))

كس نیابد به زیر سایه بوم
ور هماى از جهان شود معدوم

پدر از ماجرا باخبر شد، پسرانش را تنبیه كرد و هر كدام از آنها را به یكى از گوشه هاى كشورش فرستاد، و بخشى از اموالش را به آنها داد و آنها را از مركز دور نمود تا آتش فتنه خاموش گردید و نزاع و دشمنى از میان رفت . چنانچه گفته اند: ((ده درویش در گلیمى بخسبند و دو پادشاه در اقلیمى نگنجند.))

نیم نانى گر خورد مرد خدا
بذل درویشان كند نیمى دگر
ملك اقلمى بگیرد پادشاه
همچنان در بند اقلیمى دگر


 

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:15
دعا و زیارت

براى رفع هر گونه گرفتارى

 
(( عن الامام ابى عبدالله علیه السلام قال : اذا عسر علیك امر فصل عند الزوال ركعتین ، تقرء فى الاولى بفاتحة الكتاب و قل هو الله احد و انا فتحنا الى قوله و ینصرك الله نصرا عزیزا و فى الثانى بفاتحة الكتاب و قل هو الله احد و الم نشرح .))
از امام صادق علیه السلام روایت شده كه فرمود: وقتى امر مشكلى به تو رو كرد پس در هنگام زوال دو ركعت نماز بخوان در اولى (( حمد و قل هو الله احد و انا فتحنا را تا و ینصرك نصرا عزیزا )) مى خوانى و در ركعت دومى حمد و قل هو اله و الم نشرح را مى خوانى و نماز را تمام مى كنى انشاء الله گرفتارى و مشكل تو حل مى شود.
 

منبع: گنجینه جواهر یا كشكول ممتاز

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:6
طنز و سرگرمی

رضا شاه و الفاظ عربى در زبان فارسى

 
نقل شده است كه رضا شاه دستور داد الفاظ عربى باید از فارسى محو شود و روزنامه ها و نامه هاى ادارى فقط با الفاظ فارسى نوشته شود، روزنامه ها مى خواستند در عنوان و تیترشان بنویسند اعلى حضرت از مازندران حركت كرد به طرف تهران ، دیدند حركت لفظ عربى است با خط درشت نوشتند گنده آقا از مازندران جنبید به تهران .

چهارشنبه 12/10/1386 - 14:0
طنز و سرگرمی

لطیفه

 
گویند: عربى در بیابان گربه اى را شكار كرد و نفهمید چیست ؟ كسى او را دید و گفت : این سنور چیست ؟ و دیگرى او را ملاقات كرد و گفت : این هر چیست ؟ و سومى او را دیده و گفت : این قط چیست كه به دستت گرفته اى ؟ و چهارمى او را دید و گفت : این ضیون چیست ؟ و پنجمى با او برخورد كرد و گفت : این خیدع چیست ؟ و ششمى او را دیده و گفت : این خیطل چیست ؟ هفتمى او را دید و گفت : این دمه چیست ؟
عرب بیابانى گفت : آن را مى برم و مى فروشم شاید خدا به وسیله آن مال كثیرى به من بدهد آن را به بازار آورد، كسى به او گفت : چند مى فروشى ؟ گفت به صد درهم ، به او گفتند آن بیش از نیم درهم ارزش ندارد، گربه را انداخت و گفت : خدا لعنتش كند چقدر اسمهاى زیادى دارد ولى پولش ‍ كم است .

چهارشنبه 12/10/1386 - 13:55
فلسفه و عرفان

نشانه هاى انسان هاى بهشتى

 

امام صادق(علیه السلام) مى فرماید:

إِنَّ لاَِ هْلِ الْجَنَّةِ أرْبَعَ عَلامات: وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَلِسانٌ فَصِیْحٌ وَقَلْبٌ رَحِیْمٌ وَیَدٌ مُعْطِیَةٌ(1)

ترجمه

بهشتیان چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان گویا و صریح، قلب پر از محبّت، و دست دهنده.

 

شرح كوتاه

   اصیل ترین مكتب هاى انسانى آن است كه فرد را در دل اجتماع ببیند و اجتماع را پرورش دهنده افراد ارزنده، زیرا كه اجتماع سرچشمه همه بركات معنوى و مادى است.

   حدیث بالا كه نشانه هاى مردم سعادتمند و بهشتى را بازگو مى كند چهار موضوع را یادآورى كرده كه همگى مربوط به استحكام پیوندهاى اجتماعى و پاشیدن بذر عواطف انسانى در سرزمین اجتماع است:

   روهاى گشاده و پر از مهر و صفا، زبان هاى نرم و محبّت آمیز و در عین حال صریح و گویا، قلب هایى كه براى انسان ها بتپد، دست هایى كه از كمك باز نمى ایستند، آرى اینهاست نشانه هاى انسان هاى بهشتى!


1. از كتاب ارشاد القلوب.

 

منبع: یكصد و پنجاه درس زندگى

تآلیف: آیت الله مكارم شیرازی

چهارشنبه 12/10/1386 - 13:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته