• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 390
تعداد نظرات : 403
زمان آخرین مطلب : 5445روز قبل
خواستگاری و نامزدی

می گویند کشاورزی افریقایی در مزرعه اش زندگی خوب و خوشی را با همسر و فرزندانش داشت. یک روز شنید که در بخشی از افریقا معادن الماسی کشف شده اند و مردمی که به آنجا رفته اند ، با کشف الماس به ثروتی افسانه ای دست یافته اند .
او که از شنیدن این خبر هیجان زده شده بود ، تصمیم گرفت برای کشف معدنی الماس به آنجا برود. بنابر این زن و فرزندانش را به دوستی سپرد و مزرعه اش را فروخت و عازم سفر شد .
او به مدت ده سال افریقا را زیر پا می گذارد و عاقبت به دنبال بی پولی ، تنهایی و یاس و نومیدی خود را در اقیانوس غرق می کند .
اما زارع جدیدی که مزرعه را خریده بود ، روزی در کنار رودخانه ای که از وسط مزرعه میگذشت ، چشمش به تکه سنگی افتاد که درخشش عجیبی داشت . او سنگ را برداشت و به نزد جواهر سازی برد . مرد جواهر ساز با دیدن سنگ گفت که آن سنگ الماسی است که نمی توان قیمتی بر آن نهاد.
مرد زارع به محلی که سنگ را پیدا کرده بود رفت و متوجه شد سرتاسر مزرعه پر از سنگهای الماسی است که برای درخشیدن نیاز به تراش و صیقل داشتند.
مرد زارع پیشین بدون آنکه زیر پای خود را نگاه کند ، برای کشف الماس تمام افریقا را زیر پا گذاشته بود ، حال آنکه در معدنی از الماس زندگی می کرد !


در وجود هر یک از ما معدنی از الماس وجود دارد که نیاز به صیقل دارد ؛ معمولا آنچه که می خواهیم ، هر آنچه آرزوی رسیدن به آن را داریم و بالاخره تحقق همه ی آرزوهایمان در اطرافمان قرار دارد ، اما افسوس که متوجه ی آن نمی شویم .
در حالی که می بایست آستین ها را بالا زد و با برنامه ریزی و تلاش و کوشش صحیح الماس وجودی مان را جلا ببخشیم.

چهارشنبه 8/8/1387 - 16:35
بیماری ها

فلفل برای زخم معده مفید است

 

 

 

مردم سنگاپور، مالزی و چین بیشتر از هندی ها به زخم معده مبتلا هستند. می دانید علت این موضوع چیست؟ زیرا هندی ها بیشتر از مردم چین فلفل مصرف می کنند.

تحقیقات نشان داده است که کپساسینcapsicin)) موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده می شود. کپساسین، موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله ی دیواره ی معده می شود، بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می ماند.

جالب است بدانید در مطالعات نیز دیده شده است که خوردن 20 گرم فلفل، درست 30 دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین، از اثرات مخرب این دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولانی مدت آن جلوگیری می کند و به این ترتیب می توان از این دارو به راحتی استفاده کرد، بدون آنکه نگران زیان آن باشیم.

حتی مشاهده شده، افرادی که طولانی مدت الکل مصرف می کرده اند، اگر عادت به خوردن فلفل نیز داشته اند، بافت معده شان کمترین آسیب را دیده است.

لذا می توان نتیجه گرفت که با خوردن این سبزی می توان معده ی سالم تری داشت، در حالی که بسیاری از مردم به غلط تصور می کنند، فلفل می تواند ناراحتی های معده را تشدید کند.

داروی ضد سرطان

شاید باورتان نشود اگر بگوییم از فلفل می توان در درمان سرطان و حتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده کرد. تحقیقات نشان داده اند کپساسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضد سمی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن می شود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کنند.

به علاوه، این سبزی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل ویتامینC  و کاروتن است، طوری که در 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز یا سبز و فلفل معمولی خام به ترتیب 140، 120 و 120 میلی گرم ویتامین C و 3840، 265 و 175 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد.

خوردن یک عدد فلفل دلمه ای متوسط 160 گرمی، بیش از سه برابر نیاز روزانه ی بزرگسالان به ویتامین C را تأمین می کند، البته باید بگوییم که این ویتامین نسبت به حرارت بسیار حساس است، بنابراین این خواص بیشتر در فلفل خام وجود دارد نه پخته شده و حتی بخارپز.

اثر فلفل در سرماخوردگی

وجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامه ی غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد.

به علاوه این سبزی دارای خواص ضدعفونی کنندگی نیز هست. کپساسین موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می کند. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می شود، بنابراین افرادی که در برنامه ی غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می کنند، کمتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند.

پس سعی کنید روزهایی که سرماخوردگی شیوع پیدا می کند، از فلفل بیشتر در سالادتان، به همراه سایر سبزی های تازه استفاده کنید.

فلفل در غذای خانه

از آنجایی که فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن مرتب آن به غذا یا مصرف کپسول آن می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند.

هر چند فلفل یک چاشنی محسوب می شود، اما این ماده واقعاً به هضم غذا در بدن کمک می کند و برای اغلب زخم ها مضر نیست. این ماده حتی در میزان مصرف پایین نیز قوی است، بنابراین بهتر است بیشتر از مقداری که با غذا میل می کنید، از این ماده استفاده نکنید.

کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن می تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هرچند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی شود، اما این عارضه به زودی از بین می رود.

جالب است بدانید که می توانید فلفل تازه را تا 12 روز در یخچال نگهداری کنید.

چهارشنبه 8/8/1387 - 16:26
بیماری ها

اسفناج

اسفناج یا اسپیناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. طوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است.

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.


تركیبات شیمیایی :

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3  بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم،  پتاسیم، ید، مس، منیزیم  ، لسیتین  ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان  را می گیرد.

 

 اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.


خواص غذایی و سلامتی :

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A  ، B3 ، C  و آهن و پتاسیم می باشد.

2) بدن را قلیایی می كند.

3) خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.

4) ورم روده كوچك را رفع می كند.

5) برای ورم ریه مفید است.

6) ملین است و یبوست را برطرف می كند.

7) برای لاغر شدن  و كم كردن وزن مفید است.

8) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

9) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.

10) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

 

11) برای رفع سرفه های خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

12) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.

13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.

14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.

15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ،  معده،  پروستات،  ‌حنجره و رحم موثر است.

16) اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.

17) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.

18) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.

19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.

20) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.

 

 اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.

21) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم  و گرفتگی صدا بسیار موثر است.

22) رماتیسم و نقرس را درمان می كند.

23) برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده  موثر است.

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزی ها و كم خونی از آن استفاده می كردند.

25) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.

26) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان  مفید است.

27) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.

28) اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.

29) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.

30) رعشه و بوی بد دهان  را از بین می برد.

31) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.

32) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.

33) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.


مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل  و سنگ های كلیه  و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند

چهارشنبه 8/8/1387 - 16:20
بیماری ها

 

شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی اش ازنده است، بلكه از حیث سایر ویژگی های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی های مهم شمرده می شود.

 

 


علاوه برپیازسبزی های لیفی (گیاهان سبز) نیز عوامل عمده پیشگیری از سرطان به شمار می آیند. زیرا آنها همانند كلم پیچ و سایر گیاهان چلیپایی طبق تحقیقات آزمایشگاهی از مواد برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف می سازند. همچنین شلغم روغنی (منداب) كه شلغمی بزرگ و زرد رنگ است، دارای مواد ضد سرطانی است.
نكات مفید:
شلغم یكی از بقولات بسیار قوی و مغذی است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می آید.
شلغم یكی از پاك كننده ها و سازنده های خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری های خطرناكی مانند سرطان می شود.
هم چنین شورة محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماری های عفونی است.
پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی می كند و آرسنیك آن در تشكیل گویچه های سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرف دیگر فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت یاخته های عصبی می شود.
باید دانست كه لازم است از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوارك های دیگر استفاده شود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی كلسیم وجود دارد بلكه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست كه سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین می شود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره تر باشد، ید بیشتری در آن هست. همچنین وجود ویتامین آ، ب و ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن مؤثر است.
دكتر برتوله ثابت كرده است كه عصاره شلغم، حل و دفع سنگ های كلیوی را به علت خاصیت حل كنندگی كه بر روی اسید اوریك دارد، تسهیل می كند.
شلغم اثر مفید و مؤثری در درمان بیماری های دستگاه تنفسی دارد. برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده می شود. همین طور می توان عصاره آن را به دست آورد. برای این كار شلغم را با شكر سرخ به وزن مساوی در كمی آب می ریزند و به ملایمت حرارت می دهند. طریقه دیگر آن است كه وسط شلغم بزرگی را خالی كرده و سكر سرخ را درون آن می ریزید و پر می كنند و می پزند. شكل سوم نیز آن است كه شلغم را به حلقه های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شكل در می آورند سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت می گذارند و هنگامی كه گرم می شود به تدریج شربت آن جدا می شود. این شربت برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن می توان به عنوان غرغره نیز استفاده كرد كه در موارد گلودرد به كار برده می شود.
دردمل، كورك و هر نوع كانون التهابی و تورمی یا چركی از ضماد شلغم پخته استفاده شده و بر روی موضع می گذارند.
ترب سیاه هم كلیه خواص شلغم را دارا بوده و حتی در برخی مواقع غنی تر هم هست. بهتر آن است كه ترب سیاه و شلغم خام را رنده كرده و به شكل خام میل كنند تا از خواص آنها به طور كامل بهره گیرند
می توان از این دو با سبزی های دیگر نیز به صورت سالاد استفاده كرد.
شلغم ویتامینهای «آ» و «ب» و «ث» و عناصری مانند فسفر، كلسیم، گوگرد، منیزیم و ید دارد.
شلغم حاوی نشاسته و پروتئین و سلولز است و به این سبب نیروزا می باشد.
شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است و از خام آن می توان به عنوان انسولین گیاهی استفاده كرد. شلغم خاصیت میكروب كشی و ضد ویروسی دارد. سرفه های خشك را درمان می كند، خلط آور است، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی بسیار مفید است، مقاومت بدن را افزایش می دهد.
در فصل زمستان شلغم بخورید ، تا در همه سال در برابر بیماریها بیمه شوید

چهارشنبه 8/8/1387 - 16:8
دعا و زیارت
 امام رضا علیه السلام فرمودند:

 تزاوَرُوا تحـابـوا و تصـافحُـوا و لا تحـاشمـوا :
به دیدن یکدیگر روید تا یکدیگر را دوست داشته باشید و دست یکدیگر را بفشارید و به هم خشم نگیرید.

(بحارالانوار،ج78،ص 347)

سه شنبه 7/8/1387 - 2:54
بیماری ها

نارنگی به علت داشتن مقدار زیادی منیزیم در فعالیت عضلانی و دستگاه گوارش بخصوص در سیستم عصبی موثر است و دردهای عصبی و كم خوابی را درمان می‌كند.

 نارنگی دارای ویتامین‌های C، B1, A ، فسفر و كلسیم است كه خون را تصفیه و زیاد می‌كند.

همچنین به علت داشتن فسفر و كلسیم بالا یكی از میوه‌هایی است كه در تشكیل استخوان و اسكلت بدن موثر است، بنابراین خوردن آن به رشد كودكان و نوجوانان بسیار كمك كننده خواهد بود.

لازم به ذكر است، نارنگی كاركرد كلیه و قلب را به میزان قابل توجهی بهبود و همچنین كاركرد روده را تسهیل می‌كند.

سه شنبه 7/8/1387 - 2:35
دعا و زیارت

مصرف قهوه مانع از دست دادن حافظه در زنان مسن می‌شود .

تحقیقات جدید نشان داده كه مصرف روزانه قهوه می‌تواند مانع از زوال حافظه به خصوص در زنان مسن شود.

محققان فرانسوی متوجه شدند كه زنان 65 ساله و مسن‌تر كه در طول روز حداقل سه فنجان قهوه یا چای می‌نوشند دیرتر دچار فراموشی و از دست دادن حافظه می‌شوند و تمركز ذهنی و میزان عملكرد مغزی آنها هم دیرتر دچار آسیب می‌شود.

براساس این تحقیقات، زنان بالای 80 سال كه روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه یا معادل آن از لحاظ میزان كافئین بخورند، 70 درصد كمتر از زنان همسن خود كه این میزان مصرف كافئین را ندارند دچار مشكل فراموشی و از دست دادن حافظه می‌شوند.

محققان معتقدند؛ البته مصرف قهوه و چای مانع از بروز بیماری زوال عقل ناشی از پیری نمی‌شود.

در این مطالعه، محققان حافظه و قدرت عملكرد مغزی 7 هزار زن و مرد بالای 65 سال را در یك دوره پنج ساله با میزان مصرف قهوه یا چای در آنها مورد بررسی قرار دادند و نتیجه گرفتند كه مصرف منظم و روزانه قهوه می‌تواند نقش مهمی در حفظ قدرت حافظه افراد مسن و به خصوص زنان داشته باشد.

براین اساس، سایر محققان و دانشمندان علوم پزشكی می گویند كه به صرف همین یك تحقیق نمی‌توان قهوه را دارای خاصیت حفظ كننده توان حافظه دور و نزدیك دانست و باید تحقیقات بیشتری در این مورد انجام شود.

مساله مهم مورد توجه دانشمندان این است كه چگونه قهوه در زنان چنینن تاثیر را در پی دارد اما تاثیر آن در مردان تا این حد واضح نیست.

آنها معتقدند؛ شاید علت این امر آن است که زنان نسبت به تاثیرات قهوه حساس‌تر از مردان باشند

سه شنبه 7/8/1387 - 2:21
بیماری ها

مصرف آب انار در از بین بردن رادیکال هاى آزاد سمى در بدن موثر است.


گروهى از پژوهشگران دانشکده پزشکى دانشگاه علوم پزشکى بیرجند ، خواص آنتى اکسیدانى آب انار را در خنثى کردن رادیکال هاى آزاد بدن با 9 آب میوه تجارى مقایسه کردند.

بر پایه این بررسى که نتایج آن در مجله علمى دانشگاه علوم پزشکى بیرجند منتشر شد، در میان این آب میوه ها، بیشترین ظرفیت آنتى اکسیدانى براى مهار یا خنثى سازى رادیکال هاى آزاد، مربوط به آب انار و به میزان 96 درصد است .

این بررسى همچنین نشان مى دهد، آب انار در جلوگیرى از تخریب گلبول هاى قرمز خون یا در اصطلاح همولیز نیز موثر است.

به گفته پژوهشگران: با توجه به این بررسى آب انار آثار سودمندى در تقویت دستگاه دفاع آنتى اکسیدانى بدن دارد.

دوشنبه 6/8/1387 - 2:41
بیماری ها

كاهو سرشار از ویتامین و آهن است. خاصیت خنك كننده دارد و برای آفتاب سوخنگی مفید بوده، قرمزی ناشی از آن را در سطح پوست كاهش می دهد.

 


متخصصان می گویند كه كاهو ویتامین های «آ» و «ب» و «ث» دارد و خونساز است. این سبزی سرشار از املاح آهن، كلسیم، منیزیم، منگنز، روی، سدیم و مس است. این املاح به ویژه منگنز و روی از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می كند.
پزشكان می گویند كه كاهو خنك است و تشنگی را برطرف می كند و یرقان را درمان می كند. كاهو مسكن اعصاب است و حتی تشویش و نگرانی و دلهره را از بین می برد و بهترین دارو برای بیماران عصبی است.
فشار خون را تنظیم می كند و در درمان یبوست مؤثر است. كاهو اشتها را تحریك می كند. خوردن كاهو با كمی سركه و ادویه پیش از غذا ـ با تحریك غدد دستگاه گوارش و ترشح اسید معده ـ به هضم غذا كمك می كند.
كاهو برای كسانی كه تنگی نفس دارند زیاد خوب نیست اما خوردن مغز كاهو برای درمان تنگی نفس مفید است.
كاهو ـ همان گونه كه از قدیم معروف بود ـ نازایی را درمان می كند. مصریان قدیم به كاهو «گیاه بارور» می گفتند.
از عصاره كاهو برای محافظت و مرطوب كنندگی پوست در برابر حرارت خورشید و باد، در لوازم آرایشی استفاده می شود.
كاهو از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین H سرشار است این ویتامین خاصیت تمیز كنندگی دارد و به این سبب در كرمهای مغذی پوست و تمیز كننده صورت به كار می رود.
میزان مواد قندی كاهو زیاد است و املاح معدنی آن مانند پتاسیم، منگنز، فسفر، كلسیم و آهن كم است و برای آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی خوابی مفید است.
كاهو ملین است و پزشكان خوردن آن را به افراد مسن و كسانی كه گرفتگی رگ دارند سفارش می كنند.

دوشنبه 6/8/1387 - 2:35
بیماری ها

انار با نام علمی(punica granatum) یك درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، كشیده و باریك، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و كروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریكا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.

 

1-مرغوب ترین انار جهان در كاشان، ساوه و یزد ایران كشت میگردد.

2-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیكار آنها را شكست ناپذیر میسازد.

3-در قرآن 3 مرتبه نام انار ذكر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.

4-بزرگترین تولید كنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریكا میباشند.

5-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.

6-انار بصورت میوه تازه، آب انار، كنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.

7-دانه های انار 52 درصد وزن كل میوه انار را تشكیل میدهند.

8-یك انار متوسط به مقدار 3/4 فنجان دانه انار و 1/2 فنجان آب انار تولید میكند.

9-آب انار باعث لكه دار شدن لباس میگردد. لك های ایجاد شده تنها با سفید كننده قابل رفع میباشند.

10-آب انار به عنوان یك رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیك بكار گرفته میشود.

 

 

51_5

ارزش تغذیه ای یك انار متوسط به وزن 107 گرم:


كالری 80

چربی 0.5 گرم

آب 85 گرم

كلسترول 0

كربوهیدرات 15 گرم

پروتئین 1 گرم

سدیم 4 میلی گرم

پتاسیم 260 میلی گرم

فیبر 1 گرم

ویتامین C 4 میلی گرم

آهن 0.5 میلی گرم

ویتامین های B 0.3 میلی گرم

كلسیم 7 میلی گرم

انتخاب و خرید انار:

1-هنگام خرید انارها را بلند كنید و وزنشان را احساس كنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.

2-پوست انار باید نازك، سفت، براق و فاقد ترك خوردگی باشد.

نگهداری انار:

انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریك و خنك) تا یك هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا 2 هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یك ظرف دردار تا 6 ماه درون فریزر نگهداری كرد.

نحوه دان كردن انار:

1-تاج انتهایی انار را جدا كنید.

2-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.

3-انار را درون یك كاسه آب به مدت 5 دقیقه بخیسانید.

4-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا كنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.

5-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.

6-دانه ها را درون صافی و یا آبكش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یك دستمال تمیز آنها را خشك كنید.

52_7


فواید انار برای سلامتی:

1-انار غنی از آنتی اكسیدانهای قوی پلی فنولیك(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS) میباشد.

2-الاژیك اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری كرده و رشد تومورهای سرطانی را كند میسازد.

3-انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سكته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.

4-آب انار خاصیت میكروب كشی و ضذ عفونی كنندگی دارد.

5-یك انار معمولی 40 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میكند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیك، پتاسیم و آهن میباشد.

6-كاهش فشار سیستولیك خون و كلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.

7- آنتی اكسیدان های موجود در انار 3 برابر میزان آنتی اكسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.

8-انار تشكیل پلاك عروق را تا 30 درصد كاهش میدهد.انار میزان نیتریك اكساید بدن را نیز افزایش میدهد.

9-انار خون ساز و تصفیه كننده خون است.

10-انارعطش را برطرف كرده و خنك كننده است.

11-انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.

12-انار اشتها آور است.

13-انار در درمان كم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.

14-انار تقویت كننده كبد و كلیه ها میباشد.

خواص دیگر انار:

1-دم كرده پوست انار گلودرد را تسكین میدهد.

2-انار برای التهاب معده مفید است.

3-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.

4-جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده را نابود میسازد.

5-انار ادرار آور است.

6-برای درمان اسهال 30 گرم پوست انار را با 3 گرم دارچین در یك لیوان آب بجوشانید و بصورت خنك میل كنید.

7-برای رفع گرفتگی صدا 30 گرم پوست انار را به همراه 2 گرم زاج سفید جوشانده و غرغره كنید.

8-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمك و فلفل زده وآن را میل كنید.

9-برای رفع تب یك لیوان آب انار را به همراه اندكی زعفران میل كنید.

10-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشك كرده و تبدیل به پودر كنید. سپس آن را با اندكی فلفل سیاه و نمك مخلوط كرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواك بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.

11-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد كرم نیز دارد.

12-دانه انار برای حل كردن سنگ كلیه و مثانه مفید است.

دوشنبه 6/8/1387 - 2:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته