• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1252روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی , بیماری سل

محققان انگلیسی کُره‌های سه‌بعدی کوچک جدیدی طراحی کرده‌اند که به بررسی بیماری سل در آزمایشگاه کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از زی نیوز، محققان عفونت‌شناسی، مهندسان و کارشناسان بیوانفورماتیک دانشگاه ساوث‌همپتون و کالج دانشگاهی لندن از یک تکنیک کپسوله‌سازی الکترواستاتیک برای ساخت کره‌های کوچک سه‌بعدی استفاده کردند که سلول‌های انسان درون آنها به باکتری سل مبتلا می‌شود تا شرایط شبیه‌تری برای بازتاب رویدادهای درون بدن مبتلایان به این بیماری ایجاد شود.

 

این مدلسازی به محققان در بررسی بهتر آنچه در بدن انسان در زمان ایجاد بیماری سل اتفاق می‌افتد و در درازمدت، به شناسایی درمان‌های آنتی‌بیوتیکی و واکسن‌های جدید کمک خواهد کرد.

 

پرفسور پل الینگتون، رهبر این تحقیق از دانشگاه ساوث‌همپتون اظهار کرد: ما معتقدیم که دستاورد ما، تحولی بسیار هیجان‌انگیز در حوزه تحقیقات بیماری سل است. کره‌های سه‌بعدی می‌توانند با یک ماتریس کلاژنی ساخته شوند تا بیشتر شبیه ریه انسان باشند. این کار، محیطی را برای آنتی‌بیوتیک‌های خاص و مهم در درمان بیماری ایجاد می‌کند تا عفونت را که در سایر سیستم‌های مدلسازی دوبعدی قادر به مبارزه با آن نبودند، در اینجا از بین ببرند.

 

همچنین این سیستم سه‌بعدی جدید می‌تواند آزمایشات را تا سه هفته طولانی‌تر کند که تقریبا چهار برابر بیشتر از زمان ارائه شده در سیستم‌های مدلسازی دوبعدی استاندارد است. این امر به دانشمندان اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی شکل‌گیری عفونت و تاثیر داروهای مختلف بر آن در طول زمان می‌دهد.

 

فاز بعدی تحقیقات با همکاری موسسه تحقیقات سلامت آفریقا در دوربان انجام خواهد شد که ابتلا به سل در آن بسیار بالاست و آزمایشگاه خوبی برای ارائه این مدل سه‌بعدی به منظور بررسی سلول‌های بیماران در معرض خطر بالای سل محسوب می‌شود.

 

این تحقیق در مجلات mBio و eLife منتشر شده است.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:58
سلامت و بهداشت جامعه


اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

سرطان یک نارسایی در مکانیسم های بیولوژیکی است که بر چرخه زندگی عادی سلول ها در بدن شما تاثیر می گذارد.

به گزارش مهر، به دلایل گوناگون، مکانیسم های بیولوژیکی حاکم بر تقسیم سلولی، رشد سلولی، و مرگ سلولی به اشتباه عمل کرده و در نهایت منجر به رشد و تقسیم غیرقابل کنترل سلول ها می شوند.

 

ممکن است سلول های سرطانی اطراف سلول های نرمال را در یک بافت گرفته یا آن را جدا کرده، وارد خون شوند و در سایر بخش های بدن پخش شوند. رشد غیرقابل کنترل سلول سرطانی می تواند موجب بروز مشکلات دیگری در بدن شود که در نهایت منجر به مرگ می شود.

 

نارسایی های گوناگون دیگری هم وجود دارند که می توانند در فرایندهای بیولوژیکی عادی چرخه زندگی سلولی نیز اتفاق بیفتند که منجر به سرطان می شوند. به عنوان مثال، یک سلول ممکن است یک پیام بیولوژیکی نادرست از سلولهای دیگر برای تکثیر دریافت کند، سلول ممکن است به درستی تقسیم نشود یا ممکن است بمیرد. علل اصلی این نارسایی ها آسیب به DNA سلول است که غالباً همراه با طیف وسیعی از عوامل نظیر پیری، جهش های تصادفی، اسیب های ویروسی، وجود برخی مواد شیمیایی خاص، قرارگیری در معرض انرژی رادیواکتیو و سایر موارد اتفاق می افتد.

 

هر دقیقه میلیون ها سلول در بدن می میرند و سلول های جدید جایگزین آنها می شوند. در برخی موارد ممکن است این اتفاق به شکل نادرستی روی دهد. با این حال در اکثریت موارد، سیستم ایمنی خود بدن یا برنامه ریزی خود سلول ها این نارسایی را تشخیص داده و این سلول ها را قبل از بروز سرطان نابود می کنند. از اینرو بدن همواره با ابتلا به سرطان مواجه است اما نگران نباشید سیستم ایمنی خود با آن مقابله می کند.

 

گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن در تشخیص یا کنترل درست این نارسایی ها ناموفق عمل می کند. بدین ترتیب سلول های سرطانی ظهور کرده و منجر به ایجاد نوعی بیماری سرطانی می شوند.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:57
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی , سرطان

سرطان رو به رشد در کشور تحت‌تاثیر علل محیطی 

عدم تایید سرطان‌زا بودن پارازیت‌/ پیدایش مقاومت دارویی دربرابر شیمی درمانی

رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به تبدیل شدن سرطان در ایران به یک معضل حاد در آینده، از نرخ رشد بالای این بیماری در کشور خبر داد.

 به گزارش ایسنا، دکتر محمداسماعیل اکبری صبح امروز در نشست خبری دوازدهمین کنگره بین المللی سرطان سینه با بیان اینکه سرطان در آینده معضل حادی برای ایران خواهد شد، اظهار کرد: نرخ ابتلا به سرطان در کشور ما حدود یک پنجم تا یک ششم کشورهای غربی، بیشتر از کشورهای آفریقایی و معادل کشورهای همسایه است. مهمترین علت افزایش سرطان نیز افزایش سن است اما بین تمام کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای جهان بالاترین رشد سرطان را داریم.

 

وی افزود: در سال از هر 100 هزار نفر 140 تا 150 نفر به انواع سرطان مبتلا می‌شوند. در مجموع ما 90 تا 100 هزار بیمار جدید در سال داریم.

 

به گفته رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در حال حاضر شایعترین سرطان در کشور معده است که کمتر از 5 سال آینده جای خود را به سرطان روده بزرگ می‌دهد. سرطان معده در نوع خود کشنده‌ترین به حساب می‌آید و عوامل اجتماعی و اقتصادی در ایجاد آن موثر هستند.

 

دکتر اکبری ادامه داد: در دنیا با تغییراتی در ساختار اقتصادی و همچنین سبک زندگی مردم مانند بهداشت دهان و دندان، کاهش میزان دود، نوع غذا خوردن و سایر اقدامات بهداشتی این نوع از سرطان از بین 10 سرطان اول در کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا خارج شده است.

 

وی ضمن اشاره به تاثیر نوع محل زندگی در افزایش احتمال ابتلا به سرطان تصریح کرد: زندگی در محیطی که وسایل گرمایشی و پخت و پز یکی باشد از نظر بهداشتی صحیح نیست و باعث ایجاد دود ماندگار می‌شود. همچنین در کپر به علت نوع مواد مصرفی در ساخت آن قارچ‌هایی امکان رشد دارند که می‌توانند جزء عوامل ایجاد کننده سرطان باشند.

 

رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان سینه را در زنان جزو موارد بسیار شایع و صاحب بالاترین رقم عنوان کرد و گفت: این نوع از سرطان در دنیا و ایران پنجمین علت مرگ است و سالیانه 10 هزار زن در سال به آن مبتلا می‌شوند. نزدیک به 34 هزار نفر با آن زندگی و حدود 3000 نفر نیز به علت ابتلا به آن فوت می‌کنند. مناسب‌ترین اقدام برای تشخیص زودتر این بیماری ماموگرافی بین سن 50 تا 70 سال با فاصله تکرار یک تا سه سال است.

 

دکتر اکبری تشخیص زیاد از معمول و در نتیجه درمان بیش از حد را در کشورهایی که برنامه غربالگری به خوبی در آنها انجام شده است را جزو معایب آن دانست و گفت: درمان بیش از حد منجر به عوارض و مرگ بیشتر شده است، اما هنوز هم حق نداریم که غربالگری را نفی کنیم. طبق مطالعه‌ای که در ایران انجام شد انجام یکبار غربالگری موثر است اما در تکرار اثربخشی ندارد. برای همین یکبار نیز اگر تمام دستگاه‌های ماموگرافی و متخصصان آن را جمع کنیم باز هم قادر به انجام آن در کشور نیستیم چرا که نیاز به 10 برابر این امکانات داریم.

 

وی همچنین بیان کرد: 60 درصد موارد تشخیص سرطان سینه در ایران در مراحل اولیه و 40 درصد در مراحل پیشرفته انجام می‌شود. این تشخیص زودرس در مراحل اولیه در نوع درمان بسیار موثر است به همین دلیل ما نیاز به طراحی یک درمان منطبق با علم، شرایط و داده‌های ایرانی داریم.

 

اکبری با تاکید بر اینکه فقط برای غربالگری سرطان سینه در ایران به میلیاردها دلار پول نیاز داریم، ادامه داد: عوامل بیولوژیک مانند چاقی، کم تحرکی و مواد غذایی نامناسب در ایجاد سرطان و بیماری‌های غیر واگیر موثر هستند، اما مطالعات ما نشان می‌دهد که تنها این سه عامل به عنوان عوامل اصلی خطر، نقش ایفا نمی‌کنند.

 

وی عوامل روانی را در سرطان پستان به عنوان بالاترین عامل خطر معرفی کرد و گفت: مهمترین عوامل روانی وقایع بد زندگی هستند و از میان این وقایع مهمترین مورد رابطه بد میان زن و شوهر است. بزرگترین گروه خطر کسانی هستند که در خانواده از یکدیگر پشتیبانی نمی‌کنند و رابطه خوبی با هم ندارند.

 

وی ادامه داد: عامل روانی دوم طلاق و سومین مورد مرگ نزدیکان شامل شوهر، فرزند و همسر است. بعد از این سه عامل، افسردگی و اضطراب جزو موارد موثر در سرطان سینه محسوب می‌شوند. مردانی که در طول دوره درمان همسر خود از او پشتیبانی کرده‌اند سبب افزایش طول عمر وی می‌شوند. ما تصمیم داریم که این مطالعه را روی سرطان پروستات هم انجام دهیم.

 

اکبری مسائل معنوی مانند توکل، صبر، بخشش، ایثار و ... را جزو شاخص‌هایی دانست که افراد واجد آن کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند یا در صورت ابتلا درمان بهتری دارند و تاکید کرد: طبق تحقیقات ما عدم اعتماد مردم به مسئولین جزو بدترین عوامل در مسائل معنوی مردم محسوب می‌شود.

 

رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان ضمن اشاره به تاثیر اختلالات شغلی در بروز سرطان اظهار کرد: بسیاری از بیماران ما زنان خانه دار هستند که نوع دیگری از اختلال شغلی را تجربه می‌کنند. مادران تا زمانی که فرزند کوچکی دارند آنها را اداره می‌کنند و صاحب جایگاه اجتماعی مادری هستند اما با بالا رفتن سن و بزرگ شدن فرزندان و همچنین تغییر وضعیت آنها، این جایگاه اجتماعی از دست می‌رود که این موضوع بالاترین رقم ایجاد خطر برای زنان محسوب می‌شود. در مراتب بعدی سایر اختلالات شغلی مانند بیکاری قرار می‌گیرد.

 

90 درصد عوامل موثر در ابتلا به سرطان «محیطی» است

 

به گفته اکبری عوامل ژنتیکی کمتر از 7 درصد در ابتلا به انواع سرطان موثر است و 90 درصد مربوط به رفتارهای محیطی هستند.

 

وی ادامه داد: مهمترین مولفه در شرایط محیطی سلامت آب و هواست. اگر بخواهیم به حفاظت از مردم در برابر سرطان کمک کنیم باید میزان فلزات سنگین موجود در آب در حد استاندارد باشد که این اتفاق به طور جامع هنوز در کشور صورت نگرفته است.

 

وی هچنین به عامل محیطی دیگری با عنوان آلودگی هوای درون خانه‌ای اشاره کرد که بیشتر شامل روستاها و مناطق فقیرنشین است و گفت: ما گاهی در شهرهای صنعتی شاهد 250 روز آلودگی هوا هستیم. در استان‌های خوزستان و سیستان نیز این گرفتاری جدی است و ممکن است مردم در این مناطق به بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان ریه مبتلا شوند.

 

هیچ تحقیقی سرطان‌زایی پارازیت‌ها را تایید نمی‌کند

 

اکبری در خصوص سرطان زا بودن پارازیت‌ها نیز توضیح داد و گفت: تا امروز سازمان بین المللی آی آرک که مسئول پاسخگویی به چنین ابهاماتی است. هیچ تحقیقی مبنی بر سرطان زا بودن پارازیت‌ها نداشته است. بعضی از امواج مورد استفاده مردم نیز اگر بیش از حد باشد خطر بروز سرطان دارد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر 14.7 درصد از مردم سیگار می‌کشند اما نرخ ابتلا به سرطان 140 در هر 100 هزار نفر است. عامل خطر به معنی بیشتر ایجاد کردن بیماری است اما ممکن است شما به صورت مداوم در هوای آلوده زندگی کنید و مبتلا به سرطان نشوید.

 

ثبت سرطان به کاهش 25 درصدی این بیماری کمک می‌کند

 

اکبری با بیان اینکه اگر ثبت سرطان در کشور به خوبی انجام شود تا 25 درصد از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند، اظهار کرد: در کار ثبت سرطان باید نوع و تعداد بیماران مرحله بالینی بیماری، میزان بقای بیمار و همچنین کنترل نوع درمان آن صورت گیرد.

 

به گفته رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در کشور ما درمان سلیقه‌ای انجام می‌شود و استاندارد مشخصی ندارد. همچنین اظهاراتی که درباره تولید راهنمای بالینی بیان می‌شود درست نیست.

 

مقاومت نسبت به داروی شیمی درمانی در حال پیدایش است

 

رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن انتقاد از مصرف آزادانه داروهای شیمی درمانی در ایران بیان کرد: بزرگترین گرفتاری ما و همچنین سایر کشورها در درمان بیماری‌های عفونی ، مقاومت آنتی بیوتیکی است. این مقاومت در داروی شیمی درمانی نیز در حال پیدایش است. برای پیشگیری از این کار در دنیا مراکز شیمی درمانی استاندارد شده‌اند. وزارت بهداشت نیز دو سال پیش استانداردی را برای این مراکز ایجاد کرد اما الان به جز دعواهای نامه‌ای هیچ پیشرفت دیگری نداشته است.

 

به گفته رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در درمان سرطان رادیوتراپی همراه با جراحی 40 درصد، جراحی 49 درصد و شیمی درمانی 11 درصد موثر است اما در ایران شیمی درمانی بسیار بیشتر از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌شود. چون شرکت‌ها پشت این قضیه هستند و همچنین آسانتر انجام می‌شود. این در حالیست که ما توجه کمتری به رادیوتراپی کرده‌ایم و روی آن سرمایه گذاری انجام نشده است.

 

اکبری ضمن اشاره به برگزاری دوازدهمین کنگره بین المللی سرطان سینه در روزهای چهارم تا ششم اسفند ماه اظهار کرد: کنگره با همکاری سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور انستیتو آنکولوژی اروپا، انجمن بین المللی رادیوتراپی حین جراحی، انجمن اروپایی آسیایی بیماری‌های پستان و سازمان مبارزه با سرطان آسیا اقیانوسیه در دانشکده پرستاری و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

 

وی همچنین به همکاری سه ساله مرکز تحقیقات و کنترل سرطان با خیریه تات به منظور ساخت مرکز جامع کنترل سرطان ایران اشاره کرد و گفت: هیچ وقت دولت‌ها نمی‌توانند در پاسخگویی به سرطان وظیفه خود را انجام دهند. تا کنون 50 درصد این مرکز ساخته شده است و خیریه تات تنها مرکزی است که وظیفه دولت را در این زمینه بر عهده گرفته است. در این مرکز قرار است همه نیازهای بیماران سرطانی پاسخ داده شود. برخی آزمایش‌های اختصاصی این بیماران امروز در ایران انجام نمی‌شود و ما مجبوریم سرمایه اصلی مردم که نماد ژنومی سلولی آنها است را به خارج بفرستیم. در ساخت این مرکز تمام امکاناتی که برای درمان بیماران لازم است مد نظر قرار داده‌ایم.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:56
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی ,کالری

کاهش مصرف کالری می تواند روند فرآیند پیری را در سطح سلولی کاهش دهد.

 به گزارش مهر، تحقیقات نشان می دهد زمانیکه ریبوزوم ها، سازندگان پروتئین سلول، کُند می شوند فرآیند پیری هم کُند می شود. کاهش سرعت موجب کاهش تولید می شود اما به ریبوزوم ها یک فرصت اضافی می دهد تا خودشان را ترمیم نمایند.

 

جان پرایس، استاد دانشگاه بیریگام در یوتا آمریکا، در این باره می گوید: «ریبوزوم ها یک مکانیسم پیچیده ای دارند و به طور متناوب نیاز به تعویض و ترمیم بخش های خود دارند.»

 

محققان در این مطالعه دو گروه از موش ها را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دسترسی نامحدود به غذا داشتند در حالیکه گروه دیگر محدود به مصرف ۳۵ درصد کالری کمتر بودند، اگرچه تمام مواد مغذی ضروری زنده ماندن را دریافت می کردند.

 

محققان دریافتند، محدود کردن مصرف کالری موجب افزایش طول عمر می شود.

 

به گفته پرایس، «محدودیت در کالری مصرفی موجب ایجاد تغییرات بیوشیمیایی واقعی می شود که روند پیری را کُند می سازد.»

 

وی در ادامه افزود: «موش های دارای محدودیت در مصرف کالری، پرانرژی تر بوده و کمتر مبتلا به بیماری می شدند. همچنین از آنجائیکه بهتر اعضای بدن شان حفظ می شد با افزایش سن جوان تر هم ماندند.»

 

با این حال محققان تاکید می کنند که این آزمایش هنوز بر روی انسان ها انجام نشده و نتایج آن در مورد انسان ها مشخص نیست.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:56
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی, مغ

محققان در یک روش پیشگامانه موفق شدند از مرگ سلول‌های مغزی جلوگیری کرده و بیماری‌هایی که به این دلیل بروز می‌کنند را درمان کنند.

 به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، آنها موفق به کشف یک ژن شدند که انرژی سلول‌های عصبی را افزایش داده و از نابودی آنها جلوگیری می‌کند.

 

محققان دانشگاه لستر با انجام این آزمایش بر روی مگس میوه شاهد نتایج مثبتی بودند.

 

آنها در این پژوهش کشف کردند که مغز دارای یک کلید اصلی "master switch" بوده که می‌تواند از بیماری پارکینسون جلوگیری کند.

 

این پژوهش راه را برای داروهایی هموار می‌کند که به طور بالقوه بیماری‌های مرتبط را با جلوگیری از مرگ سلول‌ها درمان می‌کنند.

 

این روش با فعالسازی پروتئین‌هایی که انرژی سلول‌های عصبی را افزایش می‌دهند، از تخریب آنها جلوگیری می‌کند.

 

محققان دانشگاه لستر موفق به کشف یک ژن به نام  ATF4 شدند که نقش کلیدی در شروع بیماری پارکینسون در مگس‌های میوه ایفا می‌کند.

  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی, مغ

ATF4  مانند یک سوئیچ عمل کرده و نیروگاه انرژی سلول‌ها که میتوکندری نام دارد و همچنین رشته‌های عصبی را کنترل می‌کند.

 

دکتر "میگوئل مارتینز"، نویسنده این پژوهش اظهار کرد: هنگامی که بیان ATF4 در مگس‌های میوه کاهش می‌یابد، بیان این ژن‌های میتوکندریایی نیز کاهش می‌یابد.

 

وی افزود: جالب توجه است، زمانی که ما بیان این ژن‌های میتوکندریایی را در مدل‌های مگس مبتلا به پارکینسون افزایش دادیم، عملکرد میتوکندریایی آنها دوباره ایجاد و از مرگ نورون‌ها جلوگیری شد.

 

این کشف پیشگامانه می‌تواند به جلوگیری یا تاخیر انداختن در علائم پارکینسون کمک کند.

 

در انگلستان، پارکینسون یک نفر از هر 500 نفر را تحت تاثیر قرار داده و قسمت‌هایی از مغز را به تدریج و در طول چند سال دچار آسیب می‌کند.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:55
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبار پزشکی,خبرهای   پزشکی ,سرطان پانکراس

پژوهشگران با ترکیب نانومیله و نانوکره‌هایی از جنس طلا موفق به ساخت نانوزیست‌حسگری شدند که به سرعت می‌تواند سرطان پانکراس را شناسایی کند.

 به گزارش مهر به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه ایالتی آریزونا موفق به ارائه روشی برای شناسایی سرطان پانکراس شدند. سرطان پانکراس معمولاً به دلیل شناسایی دیرهنگام، بیمار را به کام مرگ می‌کشد؛ بنابراین شناسایی زودهنگام آن اهمیت زیادی دارد.

 

این گروه در مقاله‌ای که در نشریه Biomed Eng به چاپ رسیده، روش تشخیص مبتنی بر نانوذرات خود را ارائه دادند که روشی ارزان و سریع است.

 

معمولاً با رشد تومور، ذرات میکروسکوپی در خون رهاسازی می‌شود. اگر زیست‌حسگر مناسبی ساخته شود، می‌تواند این ذرات را جداسازی و شناسایی کند. با این حسگر، تنها یک قطره از خون بیمار برای شناسایی سرطان پانکراس کافی است، به طوری که با هزینه بسیار کم و به سادگی می‌توان بیماری را شناسایی کرد.

 

البته تمامی سلول‌ها ذراتی به خون وارد می‌کنند و تفکیک مواد تولید شده توسط سلول‌ سالم و سرطانی چالش بزرگی است. این گروه نشان دادند که سلول‌های سرطانی پروتئینی به نام «اِفرین» یا EphA۲ تولید می‌کند. این گروه تحقیقاتی از این پروتئین برای شناسایی سرطان استفاده کردند.

 

آنها زیست‌حسگری ساختند که در آن دو قطعه شیشه روبروی هم قرار داشته و آنتی‌بادی‌هایی روی آن قرار دارد که قادر به  گیراندازی ذرات پروتئینی است. روی این دیواره، نانومیله‌ها و نانوکره‌هایی از جنس طلا نیز وجود دارد که نور تابیده شده را به دو شکل مختلف پراش می‌دهند، به طوری که نانومیله نور قرمز و نانوکره رنگ سبز ایجاد می‌کند.

 

نانومیله‌ها با آنتی‌بادی ویژه‌ای پوشش داده است. زمانی که سلول‌های سرطانی ذراتی وارد بدن می‌کنند، این ذرات به هر دو نانوذره (کروی و میله‌ای) متصل می‌شوند که این کار موجب تشکیل رنگ زرد می‌شود.

 

این گروه تحقیقاتی با این روش موفق به تفکیک خون بیمار از خون فرد سالم شدند. در این روش مقدار بسیار کمی از خون بیمار نیاز بوده و به دلیل مصرف پایین معرف‌ها و مواد شیمیایی، هزینه آن بسیار پایین است. در این روش تنها به یک میکرولیتر نمونه خون نیاز است، در حالی که در روش الیزا به ۱۰۰ میکرولیتر نمونه خون نیاز است.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:55
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی , حمله قلبی

طبق نتایج یک مطالعه جدید افراد ساکن در مناطق دارای برف زمستانی در معرض افزایش ریسک حمله قلبی بعد از بارش سنگین برف قرار دارند.

به گزارش  مهر، محققان مرکز تحقیقات بیمارستان مونترال کانادا دریافتند این ریسک در مردان به مراتب بالاتر است. آنها بر این باورند که پارو کردن برف علت اصلی ارتباط بارش برف با حمله قلبی است.

 

ناتالی اوگر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در صورت بارش سنگین برف، مردان بیش از زنان برف ها را پارو می کنند. پارو کردن برف یک ورزش قلبی-عروقی است که به بیش از ۷۵ درصد حداکثر ضربان قلب نیاز دارد.»

 

تیم تحقیق داده های مربوط به ۱۲۸,۰۷۳ فرد بستری شده در بیمارستان و ۶۸,۱۵۵ مرگ ناشی از حمله قلبی را در استان کبک کانادا بین سال های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۴ بررسی کردند.

 

تحقیقات نشان داد در حدود ۶۰ درصد پذیرش در بیمارستان و مرگ ناشی از حمله قلبی مربوط به مردان بود. همچنین مشخص شد روز بعد از بارش برف تعداد پذیرش ها به حداکثر رسید.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:54
سلامت و بهداشت جامعه




  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی , سرطان مغز

تیمی از محققان کانادایی دریافته اند تلفیق چندین دارو ممکن است به نابودی سلول های تومور سرطان مغز کمک کند.

به گزارش مهر، محققان بیمارستان اونتاریو شرقی با مطالعه بر روی موش ها دریافتند تلفیق داروهای موسوم به SMAC Mimetics و ICIها (بازدارنده های مقابله با سیستم ایمنی) موجب تشدید سرعت سلول های تومور سرطانی در تست آزمایشگاهی شد.

 

آنها همچنین دریافتند این مکانیسم جدید موجب تقویت ایمنی بلندمدت در مقابل تومورهای گلیوبلاستوما می شود و به شدت در مقابله با سرطان سینه و مولتیپل میلوما (تومور بدخیم مغز استخوان) موثر است.

 

رابرت کورنلوک، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «شرکت های تولیدکننده این دارو شروع به انجام آزمایشات بالینی خود بر روی انسان ها کرده اند تا تاثیر تلفیق این دو دارو را بر روی بیماران مبتلا به انواع سرطان ها ارزیابی نمایند.»

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:54
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی, کره

طبق یافته های تحقیقاتی، مصرف کره موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت می شود.

به گزارش مهر، یافته های تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان می دهد افرادی که روزی ۱۲ گرم کره مصرف می کنند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

 

چربی اشباع شده حیوانی نظیر کره و پنیر سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و چربی های ترانس هستند، از اینرو مصرف این چربی ها موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ می شود درحالیکه مصرف ماست پرچرب با کاهش این ریسک مرتبط است.

 

در حالیکه رژیم های غذایی گیاهی مملو از حبوبات، غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و مغزیجات آجیلی بیش از غذاهای حیوانی نظیر گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده برای سلامت مفید هستند.

 

محققان تاکید می کنند که رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه و سبزیجات تازه، پروتئین های کم چرب، چربی های سالم نظیر روغن زیتون بوده و مقدار قند تصفیه شده و چربی های اشباع شده در آن کم است، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن بخصوص دیابت نوع۲ سودمند هستند.

 

در مطالعه جدید تیم تحقیق داده های ۳۳۴۹ شرکت کننده سالم و بدون دیابت، اما در معرض ریسک بالای بیماری قلبی-عروقی، را مورد بررسی قرار دادند. بعد از ۴.۵ سال پیگیری این افراد، ۲۶۶ شرکت کننده مبتلا به دیابت شده بودند.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:53
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی ,روغن ماهی

انجمن قلب امریکا توصیه می کند که باید هفته ای دو بار ماهی مصرف شود چراکه مملو از پروتئین، اسیدهای چرب اُمگا۳ و ویتامین هاست.

به گزارش مهر، کارشناسان تغذیه مصرف زیاد ماهی را توصیه می کنند، اما نسبت به خواص مکمل های روغن ماهی که حاوی اسیدهای چرب اُمگا۳ هستند مطمئن نیستند. در ادامه به برخی فواید روغن ماهی اشاره می شود.

 

کمک به مبتلایان به بیماری آسم

تحقیق جدید دانشگاه روچستر نشان می دهد محصولات حاوی اسید چرب اُمگا۳ موجب کاهش تولید آنتی بادی های مسبب آسم و آلرژی در بدن می شوند. اگرچه در مبتلایان حاد این بیماری ها که استروئیدهای خوراکی مصرف می کنند به دلیل وجود عنصر دارویی، از بروز فواید ممانعت می شود.

 

تقویت متابولیسم

محققان در ژاپن دریافته اند روغن ماهی موجب فعال سازی گیرنده ها در دستگاه گوارش موش ها می شود در نتیجه سلول ها در سیستم عصبی برای متابولیز چربی ذخیره می شوند. دانشمندان به یک گروه از موش ها غذای چرب حاوی روغن ماهی دادند، درحالیکه به گروه دیگر رژیم غذایی فاقد این مکمل داده شد. آنها دریافتند موش های تغذیه شده با روغن ماهی ۵ تا ۱۰ درصد وزن کمتری داشتند.

 

تقویت سیستم ایمنی

طبق یافته محققان در آزمایش سال ۲۰۱۳ بر روی مکمل ها، روغن ماهی دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی است که می تواند برای افراد دارای نقص ایمنی مفید باشد. به گفته محققان، روغن ماهی موجب ترغیب فعالیت سلول های سفید خون در تقویت سیستم ایمنی می شود.

 

مقابله با افسردگی

مشخص شده است که مکمل های روغن ماهی موجب تسکین علائم افسردگی خفیف و متوسط می شوند. همچنین افراد مبتلا به افسردگی تک قطبی بعد از خوردن یک یا دو گرم مکمل در روز با کاهش علائم مواجه بودند.

 

حفاظت از قلب

امگا-۳ همواره با سلامت بهتر قلب مرتبط بوده است، اگرچه مطالعات اخیر نشان می دهد مصرف حدود ۳۰۰ میلیگرم اُمگا-۳ از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها مفید است اما مصرف بیش از این اندازه آن فایده ای ندارد.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته