• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : بررسي آراء اجتماعي علامه طباطبائي در « الميزان »
نويسنده : محمد رضا برات نژاد
سال :
استاد : حامد مقدم
دانشگاه : دانشگاه فردوسي مشهد
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : چگونگي تشكيل اجتماع، انسان و اجتماع،‌اسلام و اجتماع، كاركردهاي اجتماعي دين، نهاد خانواده و ازدواج، نهاد حكومت نهاد اقتصاد،‌هنجارهاي اجتماعي، حقوق اجتماعي، مسائل اجتماعي
عنوان : امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه قرآن و سنت
نويسنده : الهه خندان سيما
سال :
استاد :
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : اين پژوهش در هشت بخش با عناوين ذيل تدويل شده است ؛ تعريف امر به معروف و نهي از منكر، اهميت آن، پيشينه آن در اديان و جوامع گذشته، زيان ترك آن، دامنه آن، آثار آن، موانع آن و بالاخره امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه روان‌شناسي.
عنوان : امثال قرآن
نويسنده : كريم شمس و رزقان
سال :
استاد : سيد محمدباقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه با هدف بررسي معاني مختلف مثل و كاربردهاي اصطلاحي آن و انوع مثلها در فصولي با عناوين ذيل تدوين شده است؛ معناي لغوي مِثل و مَثَل، تعاريف گوناگون مثل، نظر بعضي از علما درباره مثل، كلمات مِثل و مَثَل در قرآن ، مثال نبوي، امثال حضرت علي (ع)،‌دسته‌بندي امثال قرآن،‌امثال سائره قرآن، مثلهاي فارسي كه ريشه قرآني دارد.امثال واضحه قرآن حاوي 72 مثل و امثال كامنه قرآن شامل 27 مثل
عنوان : ارزيابي و بررسي تفسير عياشي
نويسنده : رضا رستمي زاده
سال :
استاد : سيد مرتضي آية زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان نامه، ابتدا به نكاتي درباره علم تفسير و قواعد كلي آن و سپس به موضوعات زير پرداخته است: مدارك تفسير، زندگي‌نامه عياشي سمرقندي و تأليفات وي، روند تكاملي علم تفسير، تفسير در عهد صحابه ، تفسير در دوره تابعين و بعد از تابعين، تفسير عياشي و جايگاه آن در تاريخ تدوين علم تفسير، نگرش و روش تفسير عياشي در التفسير،‌بررسي ابواب هشتگاه مقدمه التفسير، تفسير قرآن به قرآن ، موضوعات مختلف در تفسير عياشي، شأن نزول آيات در تفسير عياشي، بازتاب اصول و فروع دين در تفسير عياشي، اخلاق و موارد آن و قصص انبياء در تفسير عياشي.
عنوان : اخلاص در بينش قرآني
نويسنده : مريم دانشي
سال :
استاد :
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامي تهران
موضوع : اين پايان‌نامه داراي سه بخش دارد. در بخش اول با عنوان احباط، معناي لغوي و اصطلاحي احباط و نظرات دانشمندان اسلامي درباره آن و ادله مثبتان و منكران و احباط از ديدگاه آيات و روايات بررسي شده است . در بخش دوم تحت عنوان تكفير، معناي لغوي و اصطلاحي تكفير و آراي علماي اسلامي در خصوص آن و تكفير از منظرآيات و روايات مورد بحث قرار گرفته است. بخش سوم درباره موازنه است و در آن از معناي لغوي و اصطلاحي موازنه و ديدگاههاي دانشمندان اسلامي در مورد آن بحث به ميان آمده است . در خاتمه پايان‌نامه گناه كبيره بررسي شده است.
عنوان : ابتلاء از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : زيبا كاظمينان
سال :
استاد :
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : اين پايان‌نامه در هفت‌بخش با مباحث ذيل تنظيم و تدوين شده است ؛ بلاء و فتنه از ديدگاه قرآن و حديث و رابطه آن با ساير سنتهاي الهي ، حكمت آزمايش انسانها، سنت ابتلاء در جوامع پيشين، انواع آزمايشهاي الهي و وسائل آن و جستجوي موافقيت و تعالي در سايه بلايا.
عنوان : آفرينش از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : محمد علي حسين زاده
سال :
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه موضوعات زير بررسي شده‌اند: اولين موجودي كه خداوند آفريد . خلقت آسمان و زمين ، خلقت شب و روز ، خلقت چراگاهها، خلقت ملائك و وظائف آنان،‌خلقت جن و جنسيت و مكلف بودن و امكان رؤيت و قدرت او،‌بهشت و دوزخ جنيان،‌شيطان و آفرينش او از آتش، اولاد و لشكريان و دوستان شيطان و چگونگي وسوه او خلقت آدم،‌خلقت حوا و پيدايش نسل آدم، خلقت عيسي، خلقت حيوانات و چگونگي حشر و هدف از آفرينش آنها، جانداران در كرات ديگر، زوج بودن مخلوقات، هدف از آفرينش.
عنوان : ترجمه و تحقيق نوع 60 الي 69 الاتقان سيوطي
نويسنده : اسرافيل حضرتي
سال :
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : بخشي از كتاب الاتقان كه در اين پايان نامه ترجمه و بررسي شده, حاوي مباحث ذيل است: فواتح سور, خواتم سور, مناسبت آيات و سور, آيات متشابه, اعجاز قرآني, علوم مستنبطه از قرآن, امثال قرآن, اقسام سوگندهاي قرآن, جدل قرآن و سرانجام نامهايي كه در قرآن ذكر شده اند.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب Companion to the Quran مونتگومري وات
نويسنده : علي جعفري ندوشن
سال :
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان نامه كتاب Companion to the Quran مورد ترجمه و تحقيق قرار گرفته است. كتاب حاضر در سال 1967 چاپ شده و حدود 1795 آيه از آيات قرآن را شرح و تفسير كرده است. د خصوص هر سوره مكي و مدني بودن آيات آن مشخص شده و در ذيل هربخش آيات مربوط به آن آورده شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (دراسات في القرآن) (باب دوم)
نويسنده : گوهر الشريعه دستغيب
سال :
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان نامه باب دوم كتاب دراسات في القرآن متعلق به سيد احمد خليل ترجمه و بررسي شده است. عنوان اين باب (تفسير, پيدايش و نحوه ي تطور آن) و حاوي مباحث ذيل است: تعريف تفسير و تاويل, نياز به تفسير و پيدايش آن, تفسير اثري, اسرائيليات, تغيير تدريجي شيوه ي تفسير قرآن, روش عقلي در تفسير , نظريه ي اهل سنت درباره ي تفسير اعتزالي, روش رمزي, تفسير اشاري, نظر مسلمانان نسبت به تفسير صوفيانه, روش تمثيلي در قرآن, روشهاي تفسير قرآن در عصر حاضر
  • تعداد رکورد ها : 1568