• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1241روز قبل
ایرانگردی

 

پیش گیری از اعتیاد ، کاهش آسیب های اجتماعی ، پیش گیری و مشاوره ایدز

شهرداری منطقه 11 تهران به منظور پیش گیری از ابتلای نوجوانان ساکن در محله های مرکزی پایتخت و کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه ایدز ، اقدام به ارائه خدمات مشاوره و آموزش های رایگان برای این گروه سنی کرده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11، نصراله آبادیان شهردار منطقه 11 با بیان این که از سوی اداره آسیب های اجتماعی، آموزش های فردی و گروهی به نوجوانان در زمینه پیش گیری از اعتیاد، آسیب های اجتماعی و ایدز  به طور رایگان به نوجوانان ارائه می شود؛ گفت: این خدمات به  نوجوانان 10 تا 19 سال ارائه می شود که بر همین اساس  با باشگاه سلامت پسر تهران  تفاهم نامه ای به امضاء رسیده است.

آبادیان همچنین در ارتباط با این خدمات افزود: ارائه آموزش های فردی و گروهی به نوجوانان در زمینه پیش گیری از بیماری های آمیزشی ، انجام مشاوره و آزمایش محرمانه اچ آی وی ، ارائه خدمات مشاوره ای فردی و گروهی  و ارائه خدمات کاهش آسیب ها ی اجتماعی مهم ترین برنامه های مشاوره ای است.

علاقه مندان گروه سنی 10تا 19 سال برای بهره گیری از این خدمات رایگان می توانند به  "باشگاه سلامت  پسر"  واقع در خیابان آزادی، خیابان اوستا، تقاطع کلهر ساختمان باراد ، طبقه دوم مراجعه کنند.

يکشنبه 27/3/1397 - 14:26
ایرانگردی

 

 

پیمان حسین محسنی – شهردار منطقه 12

تاریخ هر سرزمینی ، نماد هویت و پاسخ به چیستم و کیستم مردمان آن محسوب می شود ؛ ملتی که به تاریخ بی توجهی کند اساسا به هویت خود بی اعتنا بوده و می بایست در ماهیت وجودی اش تشکیک نماید .

منطقه 12 ، محل تولد کلانشهر تهران ، خواستگاه تحولات بنیادین سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، هنری و فرهنگی بیش از 400 سال اخیر است ، روزگاری از دوران صفویه تا امروز را می شود در این کالبد جستجو کرد  ، وجود بیش از 186 اثر ثبت شده ملی و تنها اثر ثبت شده جهانی ( یونسکو ) تهران یعنی مجموعه جهانی کاخ گلستان در کنار 22 موزه ، حضور دستگاه های عالی حکومتی من الجمله مجلس شورای اسلامی ، ساختمان های اصلی وزارت خانه های راهبردی نظام همانند وزارت امور خارجه ، دادگستری ،  اقتصاد و دارایی ، فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار نبض برنامه ریزی راهبردی دولت بر اهمیت خاص این کالبد ارزشمند افزوده است ودر کنار این روح هویتی ، بقاع متبرکه امام زاده ها و مساجد مهم در شکل گیری تحولات تاریخ ایران معاصر در کنار بازار بزرگ تهران بر ارزش های قلب طهران می افزاید ، در حوزه ی جغرافیایی دارای شاخص های جهانی در حوزه مذاهب الهی نیز است ، کلیساها ، معابد و آتشکده های بسیار زیبا در خیابان سی تیر این مکان را به خیابان ادیان نیز تبدیل نموده که با اقدامات صورت گرفته طی سالهای اخیر علاوه بر بازگشت زندگی و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان ، این خیابان به یکی از جاذبه های ویژه شهرتهران برای توریست های داخلی و خارجی تبدیل شده ، موزه های فراوان در کنار غذای سالم خیابانی و زندگی بسیاری از هنرمندان در این کالبد ، ارزش افزوده شهری برای منطقه 12محسوب می گردد .

با ذکر مقدمه بالا به نظر می رسد به موضوعات ویژه منطقه 12 باید اشاره نمایم :

منطقه 12 دارای بیشترین بافت تاریخی در شهر تهران است ، 100 درصد حصار صفوی و 85 درصد حصار ناصری در این کالبد است ، اما به همین میزان بیشترین بافت فرسوده شهری را نیز در خود جای داده که در کالبد شکافی آن می توان مواردی را مطرح نمود :

به دلیل وجود قوانین متواتر به مناطق تاریخی که توسط میراث فرهنگی ابلاغ گردیده ، بافت تاریخی می بایست حفظ ، احیا و مرمت گردد و این نگاه مستلزم همکاری و مشارکت همه دستگاه های موجود در منطقه است ، سیستم های عالی اجرایی و دولتی تا بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد می بایست همگی در یک اجماع اصلی به سمت حل مشکل بافت فرسوده و به طبع آن ایجاد زیرساخت های زندگی شهری متناسب با محیط برای بازگشت شهروندان به این سکونتگاه حرکت نمایند تا در مفهوم درست ، قلب طهران ، مرکزی زیست پذیر برای زندگی گردد .

وجود مشاغل مزاحم ، پر سر و صدا و آلاینده در کنار ترافیک پرحجم ، شب مردگی ناشی از خروج حدود 2 میلیون نفر از این منطقه پس از تعطیلی بازار باعث گردیده که در کنار بافت فرسوده معضلات جدی نظیر کارتن خوابی ، متجاهرین به اعتیاد ، فروشندگان مواد مخدر و ده ها آسیب اجتماعی دیگر در برخی از محلات این کالبد ، خود را نشان دهند که به واقعیت شهرداری نمی تواند به تنهایی و بدون مشارکت شهروندان ونهادهای غیردولتی و دستگاه های دولتی به حل بسته مشکلات گسترده این منطقه بپردازد.  

به بیان بهتر 16/91 کیلومترمربع کالبد ارزشمند منطقه 12 ، می رود تا به دلیل مشکلات جدی در حوزه نوسازی ، بر حجم بافت فرسوده اش افزوده شود و در عین حال بخش های مسکونی آن نیز به انبارهای بیشتر و تغییرکاربری های منفعت طلبانه اضافه گردد ،  لذا به طور کلی می توان منطقه 12 را در این جمله خلاصه نمود : "منطقه ای با ، ارزشمند ترین بافت تاریخی و بیشترین بافت فرسوده " و این تعریف ناشی از شناخت بنده پس از حدود 24 سال خدمت در قلب طهران است

در پایان وظیفه می دانم ضمن تشکر از حمایت شورای اسلامی شهر تهران و کلیه همکاران و مدیران عالی شهرداری از منطقه 12 ، نقش شهروندان صبور ، اصیل و با هویت این منطقه را در راستای حمایت و نقد منصفانه از اقدامات مدیریت شهری اعلام نمایم . همچنین می بایست به  آگاهی افکار عمومی و شهروندان عزیز برسانم که به لطف الهی و تلاش شبانه روزی خادمین شما در شهرداری منطقه 12 ، بیش از 50 پروژه عمرانی – خدماتی – ترافیکی و فرهنگی از طریق پرداخت به موقع عوارض و مشارکت های شما شهروندان در قلب طهران آماده افتتاح می باشد که انشالله در زمان مناسب بهره برداری گردیده و قطعا موجبات افزایش مشارکت هوشمندانه شما را با اقدامات مدیریت شهری در راستای زیست پذیر تر کردن قلب طهران فراهم می آورد .

يکشنبه 27/3/1397 - 14:24
ایرانگردی

 

همزمان با فرا رسیدن عید سعید فطر و افتتاح سینما روباز بوستان نهج البلاغه منطقه ۲ ،عصر روزجمعه بیش از ۴۰۰۰ تن از شهروندان با حضور پر شور خود به پای تماشای بازی غرور آفرین بازیکنان تیم ملی جمهوری اسلامی ایران مقابل تیم مراکش نشستند .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۲ در راستای نشاط آفرینی اوقات شهروندان شهر تهران شهرداری منطقه ۲ اقدام به تاسیس و افتتاح اولین سینما رو باز کشور با یکی از برترین تکنولوژی های روز دنیا  در محل  فاز یک بوستان نهج البلاغه نموده است.پرده نمایشگر با کیفیت ، صدای دالبی، وجود المانهای جام جهانی و ماکت بازیکنان تیم ملی ایران از جمله جاذبه های محیطی وامکانات سینما روباز بوستان نهج البلاغه منطقه 2 است.

سینما روباز بوستان نهج البلاغه واقع در پارکینگ شرقی فازیک این بوستان دایر می باشد.

گفتنی است شهروندان در کمال آرامش و بدون هیچ گونه بی نظمی و اختلال  لحظات پر نشاطی را در کنار خانواده های خود در این محل گذراندند.

حمایت نمایندگان مجلس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران از اکران مسابقات جام جهانی 2018 در سینما روباز بوستان نهج البلاغه

پس از اکران موفق  بازی فوتبال ایران -مراکش در سینما رو باز نهج البلاغه و استقبال بی نظیر شهروندان، تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر تهران از اقدام مثبت و مدیریت صحیح برنامه مزبور قدردانی و از آن حمایت نمودند.

محمود صادقی نماینده مردم تهران، ، قاسم میرزایی نماینده مردم دماوند، مرتضی الویری رئیس شورای عالی استان و عضو شورای اسلامی شهر تهران، محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، ناهید خداکرمی عضو شورای اسلامی شهر تهران، زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران،

سید حسن رسولی عضو شورای اسلامی شهر تهران وحسن خلیل آبادی عضو شورای اسلامی شهر تهران از جمله شخصیت هایی بودند که پس از انتشار خبر اکران بازی تیم ملی فوتبال ایران در سینما روباز نهج البلاغه و استقبال کم نظیر شهروندان،  توئیت ها و یادداشت هایی را در فضای مجازی منتشر نمودند.

محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران در توئیتی ضمن اعلام عدم مخالفت شورای شهر و شهرداری تهران مبنی بر اکران عمومی فوتبال جام جهانی در مجامع عمومی تجربه شادی جمعی شهروندان در سینمای روباز نهج البلاغه را قابل توجه دانست.

محمود صادقی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تهران نیز ابتکار عمل شهرداری منطقه 2 با همکاری شورای شهر و شهرداری تهران را قابل تقدیر خواند.

يکشنبه 27/3/1397 - 14:22
ایرانگردی

 

 

پنجمین جلسه کارگروه خدمات و زیرساخت بازآفرینی منطقه 10 با حضور معاون فنی و عمران، معاون مالی و اقتصاد شهری، شهرداران نواحی، مدیران دفاتر نوسازی و قائم مقام اداره برق سهروردی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، در این جلسه که در ساختمان ستادی منطقه برگزار شد پیرامون برنامه های راهبردی معاونت فنی و عمرانی منطقه در خصوص همکاری و همراهی برای جمع آوری و تعویض تیرهای برق معارض، بلااستفاده و نامناسب بحث و تبادل نظر شد و راهکارهای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت.

گفتنی است موضوعاتی از قبیل رعایت مسائل فنی و ایمنی در اجرای تیرهای برق و پیشگیری از ورود خسارات به المان های شهری (جدول و آسفالت) مطابق نظام فنی و اجرایی از دیگر مباحث مطروح در این جلسه بود.

در این جلسه عباس علی فراهی زاده معاون فنی و عمران منطقه با اشاره به لزوم جمع آوری تیرهای برق معارض گفت: اجرای این امر مهم موجب ارائه خدمات بهینه به شهروندان از قبیل سهولت تردد خودروهای امدادی و آمبولانس در این محورها خواهد شد.

وی در ادامه آمادگی معاونت فنی و عمران برای همکاری و همراهی در راستای جابجایی تیرهای برق و روشنایی در قالب تهاتر در حساب های فیمابین با اداره برق را اعلام کرد.

شایان ذکر است در این جلسه مقرر شد اداره برق اولویت های سالجاری جابجایی و رفع معارض تیرهای برق مطابق اعتبارات امسال آن شرکت را به معاونت فنی و عمرانی منطقه اعلام کند و نیز لیست تیرهای برق معارض از سوی نواحی سه گانه و این معاونت به اداره برق اعلام شود.

 
 

يکشنبه 27/3/1397 - 14:20
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 19 از بازپیرایی فضای سبز بوستان ها خبر داد وگفت: عملیات بهسازی فضای سبز دربوستان های امام علی (ع) وخیرین مدرسه ساز به مساحت 2500 مترمربع آغاز شد.

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فر با اعلام این خبر افزود: با توجه به آغاز فصل گرما و در قالب طرح نگهداشت شهر، 7 هزار 400 متر مربع انواع نشاء فصلی و اصله نهال زبان گنجشک، زیتون، سرو و کاج در بوستان ها، پل ها و حاشیه اتوبان ها کاشته شد.

 

همچنین عملیات خشکه زنی و حذف شاخه های خشک 2 هزار 750  اصله درخت و حذف تنه جوش و پاجوش35 هزار اصله درخت  و ... انجام شد.

زنگنه فر با اشاره به افزایش گرما و رشد سریع گیاهان بر اقداماتی چون آبیاری، هرس، چمن زنی، حذف علف هرز، حذف تنه جوش و پاجوش، خشکه زنی، کاشت نشأ و سم پاشی و آبشویی درختان در بوستان ها و معابر به طور مستمر تأکید کرد.

معاون شهردار منطقه با درخواست از شهروندان در رعایت مصرف آب یاد آور شد: اداره فضای سبز این حوزه جهت مصرف بهینه و مقابله با کم آبی اقدام به آبیاری فضای سبز در ساعات خنکی روز و شبانه، استفاده از مخزن ذخیره آب در جنگل قدس و دریاچه بوستان های شهید باکری و شقایق می کند، ضمن اینکه به منظور جلوگیری از هدر رفت آب از روش های مکانیکی آبیاری (اسپیرینکلر و چرخشی) استفاده می شود.

 

 


 
 

يکشنبه 27/3/1397 - 14:19
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 3 از اجرای طرح ایمن سازی ساختمان های پرخطر با هدف مدیریت بحران این ساختمان‌ها خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، عدالت امیرزاده در کمیته ایمن سازی ساختمان های این منطقه گفت: اولویت کاری کمیته، شناسایی و برنامه ریزی جهت رفع خطر و در صورت نیاز برخورد قضایی با ساختمان های آسیب پذیر از منظر ایمنی به ترتیب اولویت کاربری های تجاری، درمانی و مراقبتی، صنعتی، اداری و مسکونی است .

وی ابراز داشت: در زمینه برخورد قضایی با ساختمان های پرخطر پس از طی مراحل اخطار و اطلاع رسانی در صورت تایید کارشناس توسط سازمان آتش نشانی، مراحل قانونی توسط اداره حقوقی منطقه پیگیری می شود.

در ادامه کاظم کمالی نسب معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 3 اظهار داشت: از آنجایی که این کمیته نقش نظارتی دارد باید تعریف واحدی از ایمنی ساختمان ارائه شود تا بر محور آن سیستم های اجرایی فعالیت کنند.

همچنین احمد صفری مدیر منطقه 2 عملیات آتش نشانی نیز گفت: در سالجاری، دو هزار ساختمان در سطح تهران در مسیر اجرایی ایمن سازی قرار گرفته، پرونده 234 ساختمان ناایمن در جریان است که اگر این رقم را بین 22 منطقه شهر تهران تقسیم کنیم هر منطقه دارای 90 ساختمان ناایمن است.

وی با بیان اینکه هدف ما از این طرح، ارتقای سطح ایمنی ساختمان ها است اظهار داشت: زمان ایمن سازی در ساختمان های پرخطر یکسال، ساختمان های میان خطر بین دو تا سه سال و ساختمان های کم خطر پنج سال می باشد.

صفری تاکید کرد: اهداف ایمنی شهر تهران بر اساس چهار محور معماری، تاسیسات معماری، آموزش و تجهیزات آتش نشانی پایه ریزی شده است.

تاکنون بیش از 600 مورد اخطار و بیش از 500مورد دستورالعمل برای اماکن مختلف صادر شده که بدلیل عدم وجود اهرم و بازوی اجرایی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

 
 

يکشنبه 27/3/1397 - 14:18
سلامت و بهداشت جامعه

دانه کنجد علاوه بر آنکه در آشپزی مورداستفاده قرار می گیرد، به دلیل خواص متعدد تغذیه ای و دارویی در طب سنتی هم کاربرد دارد.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، به گفته کارشناسان تغذیه، درحالیکه ویژگی های آنتی اکسیدانی موجود در دانه کنجد با پیری مقابله می کند، اسیدهای چرب امگا موجود در آن به رشد مو کمک می کند.

کنجد همچنین به درخشندگی پوست و بهبود زخم پوستی کمک می کند. دانه های کنجد منجر به حفظ گرما و رطوبت پوست می شوند.

دانه های کنجد سرشار از ویژگی های ضدالتهابی هستند که برای بهبود قرمزی و سایر مشکلات پوست صورت از طریق رهایی از پاتوژن ها و سایر عوامل مسبب عفونت های پوستی ضروری اند.

ترکیب یک قاشق روغن زیتون و دو قاشق پودر کنجد و استفاده از آن بر روی پوست صورت یک یا دو بار در هفته می تواند به شادابی پوست کمک کند.

فواید کنجد فقط به پوست ختم نمی شود، بلکه برای مو هم خاصیت دارد. گفته می شود کنجد با تغذیه ریشه مو با اسیدهای چرب امگا خود، موجب رشد مو می شود.

همچنین کنجد به مرطوب سازی پوست سر کمک کرده و جریان خون به سمت فرق سر را در جهت جوان سازی فولیکول های مو بهبود می بخشد.

بهتر است دو قاشق چایخوری روغن کنجد را با ۲ تا ۳ قطره روغن رزماری و یک قاشق ژل آلوئه ورا مخلوط نمایید.

این ترکیب را به فرق سر مالیده و با حرکات آرام دست ماساژ دهید سپس موهایتان را با شامپو فاقد موادشیمیایی و نرم کننده بشویید. دو تا سه بار این کار را در هفته انجام دهید.

روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن ها، حاوی بالاترین میزان روغن است. مصرف این روغن به از بین بردن پلاک های دندانی کمک کرده و بهداشت دهان و دندان را افزایش می دهد.

روغن کنجد با تسکین یبوست، سلامت گوارش را بهبود می بخشد. همچنین مصرف این روغن برای افرادی که تحت درمان رادیوتراپی به خاطر سرطان هستند، مفید است.

ترکیبات دانه کنجد، نظیر منیزیم، به حفظ میزان سالم انسولین و گلوکز کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. میزان منیزیم کنجد برای کاهش فشارخون هم ایده آل است.

دانه های کنجد دارای خواص ضدپیری هستند که با تغذیه موها، مانع از سفیدشدن آنها می شوند.

کنجد همچنین موجب کاهش التهاب مفاصل، استخوان ها و ماهیچه ها می شود. کنجد از پوست در مقابل اشعه های UV خورشید و همچنین رادیکال های آزاد محافظت می کند.

يکشنبه 27/3/1397 - 11:5
سلامت و بهداشت جامعه

2 خوراکی معجزه‌گر درمان آرتروز را بشناسید


یک متخصص طب فیزیکی گفت: هر درد در مفصل نشان دهنده آرتروز نیست. دردهایی که با انجام فعالیت تشدید پیدا می کند و همچنین درد هایی که با صدا در مفصل همراه اند، از جمله دردهایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

دکتر سید منصور رایگانی رئیس انجمن طب فیزیکی، توانبخشی، و الکترودیاگنوز ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بیماری آرتروز، بیماری‌ست که معمولا در افراد بالای 50 سال دیده می شود. آرتروز 2 نوع اولیه و ثانویه دارد، نوع اولیه آن با افزایش سن بروز می کند و تقریبا اکثر افراد به هر نحوی با شدت و درجات متفاوت به آن مبتلا می شوند. نوع دوم آرتروز، به دنبال ضربه و آسیب به مفاصل رخ می دهد.

وی ادامه داد: آرتروز بیماری‌ وابسته به عمر است بدین معنا که هرچه عمر یک فرد بیشتر باشد آرتروز در آن شدیدتر است. علت ایجاد این عارضه در اختلالاتی‌ست که در سطح سلول های تولید کننده غضروف بروز می کند و نهایتا منجر به این می شود که سطح مفاصل که پوشیده از غضروف است دچار ترک خوردگی و از بین رفتگی شده و در آخر تحلیل و تخریب می گردد، همین موضوع باعث می شود استخوان های اطراف رشد غیرمعمول داشته و مفصل تغییر شکل داده و دچار انحراف و انحنا شده و به دلیل استخوان سازی نا به جایی که رخ می دهد فشار مضاعفی را روی اعصاب نیز وارد می کنند. بنابراین آرتروز بیماری‌ست که سیر متفاوتی داشته و متناسب با مفصلی که درگیر این عارضه می شود علائم گوناگونی را داراست.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران اظهار داشت: مهم ترین مفاصل در بدن که دچار آرتروز می شوند مفاصل زانو، لگن، ستون فقرات و انگشتان دست است. معمولا این بیماری در مچ پا و دست و آرنج کمتر اتفاق می افتد مگر آنکه تحت ضربه های متعدد قرار بگیرید.

این متخصص مهم ترین علامت آرتروز را درد و خشکی مفاصل دانست و گفت: از دیگر علامت های شایع این بیماری، محدودیت در حرکت است که بیشتر در مفصل زانو مشاهده می شود. اگر آرتروز زانو به وقوع پیوست با انجام روش هایی مثل کاهش وزن و رعایت اصول صحیح فعالیت های روزمره زندگی می توان اثرات سوء آرتروز را کاهش داد.

رایگانی در خصوص عوامل تشدید کننده این عارضه به جام جم آنلاین گفت: فعالیت بیش از اندازه در سطوح ناهموار مانند سربالایی و سر پایینی و همچنین تردد زیاد از پله ها از جمله عواملی است که آرتروز فرد را شدت می بخشد.

به گفته وی، آرتروز در گردن، کمر و ستون فقرات خود را به شکل تنگی کانال کمر یا گردن نشان می دهد و عصب های گردن، کمر، پاها و دست ها را درگیر می کند که در این حالت وضعیت بیمار خطرناک می شود چرا که ممکن است فرد توان حرکت خود را به کلی از دست بدهد. بلند کردن اجسام سنگین یا خم و راست شدن زیاد در ابتلای افراد به تنگی کانال ستون فقرات و آرتروز گردن و کمر نقش دارد.

رایگانی در پاسخ به این پرسش که چه نوع دردهایی در مفاصل خطرناک هستند، گفت: هر درد در مفصل نشان دهنده آرتروز نیست. دردهایی که با انجام فعالیت تشدید پیدا می کند و همچنین درد هایی که با صدا در مفصل همراه اند، از جمله دردهایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی ادامه داد: بستگی به نوع آرتروز درمان نیز متفاوت است، برخی از آرتروز های اولیه در صورت مراعات قابل درمان هستند. این عارضه اگر از نوع شدیدش نباشد با استراحت دادن به مفصل، مصرف داروهای موضعی، انجام روش های طب فیزیکی شامل فیزیوتراپی ها و ورزش ها که پزشک تجویز می کند، می توان وضعیت را به خوبی کنترل کرد.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران خاطرنشان کرد: با ورزش‌های مناسب و تغذیه صحیح و اصولی، کاهش وزن و کمتر کار کشیدن از مفاصل می‌توان از شدت آرتروز جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه استفاده از وسایل کمکی همچون کفش های مناسب، انواع مچ بند و زانوبندها و کمربندهای طبی می‌تواند کمکی برای بیمارانی با شدت آرتروز کم(التهابی) باشد، گفت: در مراحلی که شدت بیماری بالاتر است از روش‌های تزریقی داخل مفصل نیز استفاده می‌شود که این روش انواع مختلف دارد و بر اساس نیاز بیمار و تجویز پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که آرتروز بسیار پیشرفته باشد و مانعی در برابر فعالیت فرد باشد یا انحراف مفصل ایجاد کند، می‌توان برای بیمار عمل جراحی انجام داد.

این متخصص توصیه کرد: مصرف سویا و آووکادو برای بیماران آرتروزی بسیار توصیه می شود چرا که تحقیقات نشان داده است علائم این عارضه را کاهش داده و در کنترل بیماری موثر است. ناگفته نماند مسائل ژنتیکی و نوع فعالیت ها، استفاده زیاد از پله ها، وزن زیاد و... مهم ترین علل شیوع بالای آرتروز زانو در ایران است.

يکشنبه 27/3/1397 - 11:2
سلامت و بهداشت جامعه

10 قدم تا زایمان طبیعی

 

زایمان طبیعی طی چند دهه اخیر برای بسیاری از بارداران ما بویژه در شهرهای بزرگ به کابوس ترسناکی تبدیل شده است. شاید در نگاه اول، مقصر این اتفاق به عملکرد بعضا نادرست متخصصان زنان و زایمان به‌واسطه تامین منافع اقتصادی بیشتر یا گذاشتن وقت کمتر برای فرآیند زایمان مربوط شود.

به گزارش جام جم، ولی ماهیت چنین رخدادی را نباید ساده‌انگارانه فقط در چنین عواملی خلاصه کرد. در واقع بخشی از این اتفاق به خود مادران یعنی ترس و تردید آنها نسبت به تحمل درد زایمان طبیعی و البته تمایل آنها به تحمل کمترین درد، علی‌رغم آگاهی از مزایای زایمان طبیعی بازمی‌گردد.

همچنین نبود زیرساخت‌ها و امکانات ضروری برای انجام زایمان بی‌درد در بسیاری از بیمارستان‌های کشور و عدم ارائه آموزش‌های لازم پیش از زایمان طبیعی به مادران از عوامل موثر در گرایش به سزارین است. شکی وجود ندارد که اقبال عمومی به زایمان طبیعی در کشور ما به کسب آگاهی‌های لازم مادران و دریافت آموزش‌های ضروری برای انجام آن و البته مهیا شدن زیر ساخت‌های بیمارستانی باز می‌گردد. در این صورت، زایمان طبیعی با همکاری ماماها و متخصصان زنان و زایمان با حفظ ایمنی و سلامت بارداران و حتی با کمترین میزان درد (در قالب زایمان بدون درد) قابل انجام است .

به این بهانه «ده قدم برای زایمان طبیعی» را در گفت‌وگو با دکتر آمنه لاهوتی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی را مرور می‌کنیم .

قدم اول؛ تصمیم به بارداری و ایجاد آمادگی‌های اولیه

در تمام طول بارداری وزایمان وپس از آن نیازمند همراهی و همکاری همسرتان خواهید بود. پس حتما نقش پدران را به آنها یادآور شده و از حضورشان بهره بگیرید.

قدم دوم؛ انتخاب پزشک

پیش از بارداری با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید، زیرا او تنها کسی است که علاوه بر این‌که دانش کافی در مورد بارداری طبیعی و بارداری‌های پرخطر دارد در مورد سایر بیماری‌ها نیز اطلاعات جامعی دارد که هرگاه در طول بارداری مشکلی ایجاد شد می‌تواند شما را درمان کرده یا در صورت نیاز به پزشک متخصص مربوطه برای مشورت ارجاع دهد.

قدم سوم؛ انجام آزمایشات پیش از بارداری

اگر بیماری مهمی دارید و در حال درمان هستید با پزشک مربوطه که تحت نظرش هستید برای قطع دارو یا تبدیل به دارویی که در حاملگی مجاز باشد مشورت کنید. از نظر سابقه واکسیناسیون یا ابتلا به بعضی بیماری‌های ویروسی و میکروبی خطرناک (مثل آبله مرغان، سرخجه و...) نیز باید مورد بررسی قرار بگیرید. همچنین حداقل سه ماه قبل از اقدام به بارداری از ترکیب «یدوفولیک» حاوی ید واسید فولیک است،
استفاده کنید .

قدم چهارم؛ کسب مجوز بارداری

در این مرحله اگر آزمایشات طبیعی باشند اجازه بارداری داده خواهد شد. بعضی موارد ممکن است نیاز به اصلاح وبعضی موارد ممکن است نیاز به درمان یا پیگیری داشته باشند که حتما پزشکتان به این موارد توجه خواهد کرد.

قدم پنجم، شما باردار هستید

معمولا پزشک متخصص زنان و زایمان برایتان یک تست خون بارداری می‌نویسد و بعد از آن زمان انجام سونوگرافی برای دیدن جنین و همچنین ضربان قلب اوست. در یک بارداری طبیعی و بدون مشکل و بدون سابقه خاص معمولا یک سونوگرافی واژینال شش هفته بعد از اولین روز آخرین قاعدگی یا یک سونوگرافی شکمی هفت هفته پس از اولین روز آخرین قاعدگی به این منظور انجام می‌شود. بدیهی است که اگر مشکلی در این فاصله پیش بیاید باید به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنید و از وی راهنمایی بگیرید.

قدم ششم؛ در هفته یازده تا سیزده بارداری

آزمایش غربالگری جنین و سونوگرافی غربالگری را انجام دهید و مهم است که در یک آزمایشگاه معتبر انجام شوند.

قدم هفتم؛ گذر از سه ماهه اول بارداری

سه ماهه دوم بارداری تقریبا بهترین زمان بارداری برای مادر است. بجز غربالگری مرحله دوم که در غالب موارد فقط یک سونوگرافی در هفته 19-18 است معمولا آزمایش دیگری لازم نیست. در انتهای سه ماهه دوم یک‌سری آزمایش مانند غربالگری دیابت حاملگی برای باردار درخواست می‌شود. در بعضی از بیمارستان‌ها کلاس‌های آموزش زایمان طبیعی وجود دارد که می‌توانید از پزشکتان سوال کرده و در این کلاس‌ها شرکت کنید. همچنین می‌توانید با تائید پزشکتان، ورزش‌های مجاز دوران بارداری را انجام دهید .

قدم هشتم؛ 28 هفته تا پایان بارداری

ویزیت‌ها در یک حاملگی کم خطر از هفته 34ـ 28
هر دوهفته یک بار و از هفته 34 تا پایان بارداری هفتگی است. حتما در این مدت اگر علایم غیرطبیعی مثل تنگی نفس، سردرد، تپش قلب، سرگیجه، حالت تهوع، درد شکم است، کاهش حرکت جنین یا هر علامت ناخوشایند دیگری را تجربه کردید با پزشک‌تان ملاقاتی داشته باشید.

قدم نهم؛ روزهای آخر بارداری

صبور باشید و منتظر شروع علایم زایمانی بمانید. هرگاه علایم خطری را مشاهده کردید حتما به پزشک‌تان مراجعه کنید. شاید نیاز به بستری شدن داشته باشید.

قدم دهم؛ در بخش زایمان بیمارستان

در اینجا ماماها در کنار شما هستند. دردهای زایمانی و ضربان قلب جنین را چک می‌کنند و مدام با پزشکتان در تماس هستند و سیر پیشرفت زایمان را به اطلاع وی می‌رسانند. چنانچه سیر زایمان به طور طبیعی پیش‌رود زمانی که دهانه رحم بخوبی باز شد مامای مسئول شما با پزشکتان تماس خواهد گرفت تا برای زایمان نوزادتان حضور داشته باشد. حتما در طول مراقبت بارداری در مورد روش‌های زایمان بی‌درد از پزشکتان سوال کنید و اگر بیمارستانی که در آن بستری هستید این روش را داشته باشد از آن استفاده کنید تا تجربه‌ای کم درد و خوشایند از زایمان‌تان داشته باشید.

يکشنبه 27/3/1397 - 10:57
سلامت و بهداشت جامعه

به توصیه پزشک باید در طی روز به میزان زیادی آب می‌نوشید. تصمیم گرفته بود که به جای آب لوله‌کشی از آب معدنی استفاده کند.


به گزارش جام جم، نوشته‌های روی برچسب چند بطری آب معدنی را خواند و با عناوین مختلفی روبه‌رو شد. اما این واژه‌ها چه معنایی داشت و به کدام‌یک باید اعتماد می‌کرد؟

فقط آب معدنی طبیعی : آب معدنی طبیعی از چشمه‌های زیرزمینی به دست می‌آید که معمولا به دلیل نظارت‌های مستمر تحت تاثیر سموم شیمیایی و فاضلاب قرار ندارد و از نظر میکروبیولوژی دارای کیفیت مناسب و در مقایسه با انواع آب‌های بطری شده دارای بهترین کیفیت است. اما آب چشمه که در روستاها استفاده می‌شود اغلب نظارت نشده بوده و میزان مواد شیمیایی و معدنی آن تعیین شده نیست و گاهی بیماری‌زا می‌شود.

مقایسه آب آشامیدنی و فرموله شده : معمولا میزان املاح آب‌های فرموله از آب‌معدنی‌ها کمتر است و برای بیماران کلیوی مناسب‌تر خواهد بود. جدول املاح و سختی آب که روی بطری‌ها درج شده می‌تواند راهنمای بیماران باشد. آب‌هایی که واقعا معدنی هستند به دلیل املاحی که دارند برای بیماران کلیوی محدودیت مصرف داشته و نباید جایگزین آب معمولی شوند. اغلب آب‌های معدنی سدیم بالایی داشته و بیماران دچار پرفشاری خون باید در مصرف آن محتاط باشند.

آب معدنی با کلر ضدعفونی نمی‌شود: آب‌های بطری شده اغلب به روش فیلتراسیون، تصفیه ازنی، تابش اشعه ماورای بنفش یا تصفیه اسمزی ضدعفونی می‌شوند و در نتیجه کلرزنی و خطرات ناشی از پرکلرین در این نوشیدنی‌ها وجود ندارد، اما احتمال این‌که آلودگی شیمیایی داشته باشند وجود دارد.

آب معدنی هم نیترات دارد : آلودگی‌های شیمیایی نظیر سرب، جیوه، کادمیم، نیترات و‌... در اثر تصفیه، جوشاندن یا ضدعفونی کردن از بین نرفته و اثرات خطرناک آن همچنان وجود دارد. البته باید بدانید ترکیبات آب معدنی‌های مجوزدار به‌طور مستمر آزمایش و کنترل می‌شود و مصرف برندهای معتبر آب‌معدنی که تائیدیه وزارت بهداشت دارند هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

تاریخ مصرف آب معدنی: تاریخ انقضای مصرف آب معدنی حدود یک‌سال است که البته توصیه شده این نوع آب‌ها به دلیل شرایط نگهداری نامناسب در مغازه‌ها و مهاجرت یون‌ها از ظروف پلاستیکی به آب بیش از شش ماه نگهداری نشوند.

يکشنبه 27/3/1397 - 10:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته