• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب مذاهب التفسير الاسلامي (ص 1ـ48)
نويسنده : جواد دانشفر
سال : 1354
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : بخش ترجمه و تحقيق شده شامل اين موضوعات است: پيدايش تفسير مذهبي، اختلاف قرائات ،‌اثر خط در ايجاد اختلاف قرائات ، نبودن نقطه، اختلاف در اعراب، زيادت تفسيري قرائت عبدالله بن مسعود و ابي‌بن كعب، مصاحف آن دو، تناقض در قرائت‌ها ، عوامل پيدايش قرائات شاذ.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخش شانزدهم تا بيست و هفتم كتاب « الاتقان في علوم القرآن»
نويسنده : اسدالله پيرمحمدي
سال : 1354
استاد : محمد غفراني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه نوع‌هاي شانزدهم تا بيست و هفتم كتاب الاتقان في علوم القرآن عبدالرحمن سيوطي ترجمه شده و به كمل كتب علوم قرآن شرح گرديده است . موضوعات اين بخش از كتاب مذكور به اين قرار است: كيفيت نزول قرآن ،‌شناخت نام‌هاي قرآن و نام‌هاي سوره‌هاي آن،‌جمع و ترتيب قرآن، تعداد سوره‌هاي قرآن، شناخت حافظان و راويان قرآن، شناخت اسنادهاي عالي و نازل قرائت قرآن، شناخت قرائات متواتر و مشهور و آحاد و شاد و موضوع و مدرج .
عنوان : جمع و تدوين قرآن
نويسنده : سيد داود عليرضايي مصطفوي
سال : 1354
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر هشت فصل است. نويسنده در سه فصل اول مباحثي را درباره وحي، نزول تدرجي قرآن و اولين و آخرين نزول آورده است . فصل چهارم را به جمع قرآن در عهد پيامبر (ص) و حفاظ و كتاب و نوشت‌افزارهاي آن عهد اختصاص داده است . فصل پنجم در خصوص گردآوري قرآن بعد از رحلت پيامبر (ص) يعني جمع ابوبكر و عثمان و مصاحف عثماني است . فصل ششم در زمينه معنا و تعداد و ترتيب آيات و سور و نيز اسامي و اقسام سوره‌هاي قرآن است . فصل هفتم درباره رسم الخط مصحف عثماني و فصل هشتم مبحثي است در مورد نقطه گذاري و اعراب قرآن.
عنوان : ترجمه و تحقيق نوع 43 الي 47 الاتقان سيوطي
نويسنده : سيد حسين شيخ الاسلامي
سال : 1354
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان نامه بخشي از كتاب الاتقان سيوطي كه در آن انواع مختلف علوم قرآن فراهم آمده, ترجمه و اعراب گذاري شده و اعلام آن شرح گرديده است. موضوعات اين بخش عبارتند از: محكم و متشابه, مقدم و مأخر, عام و خاص, مجمل و مبين, ناسخ و منسوخ.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخشي از كتاب (مذاهب التفسير الاسلامي) گلدزيهر
نويسنده : اسماعيل نوذريان
سال : 1354
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه بخشي از كتاب مذاهب التفسير الاسلامي نوشته گلد زيهر ترجمه و بررسي شده است. مباحث اين بخش عبارتن از : مبهمات قرآن، نمونه‌هاي از تفسير شيعي آيات، تفسير قرآن در پرتو تمدن اسلامي، گرايش مذهبي هندي، نهضت مذهبي مصر و سيد جمال‌الدين افغاني و محمد عبده و مدرسه المنار .
عنوان : ترجمه بحثي از كتاب (مذاهب التفسير الاسلامي) گلدزيهر
نويسنده : علي اشرف رضائي
سال : 1354
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : اين پايان‌نامه حاوي ترجمه پنجاه صفحه از كتاب مذاهب التفسير الاسلامي است و مباحث ذيل را در بردارد: بررسي وجوه مختلف تفسيري، نمونه‌هايي از تفسير به مأثور، بررسي تفسير طبري و چگونگي روش تفسير او، معرفي شيوه‌ها و كتب تفسير كلامي، بخصوص تفسير اعتزالي مثل تفسير كشاف زمخشري و غرر و درر سيد مرتضي، شايان ذكر است كه گلدزيهر سيد مرتضي شيعي مذهب را معتزلي خوانده است .
عنوان : ترجمه و تحقيق مذاهب التفسير الاسلامي گلدزيهر(صفحات 260ـ 324)
نويسنده : عبدالله رسول‌زاده
سال : 1353
استاد : آذرنوش آذرتاش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : بخشي از كتاب مذاهب التفسير الاسلامي در اين پايان‌نامه ترجمه و تحقيق شده، درباره‌ي روش تفسير صوفيه و تفسير محي‌الدين عربي و نيز روش تفسير شيعه است.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخشي از كتاب«مذاهب التفسير الاسلامي »گلدزيهر
نويسنده : سيد ابوالفضل موسوي
سال : 1353
استاد : آذرنوش آذرتاش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : بخش ترجمه و تحقيق شده حاوي اين موضوعات است: نگاهي اجمالي به پيدايش و تحولات تفسير، ظهور كعب‌الاحبار و عبدالله بن سلام، گرايش ابن عباس به كعب الاحبار، پيدايش روش‌هاي تفسيري، قرائت ابن مسعود در سوره‌ي فاتحه، نزول قرآن به هفت حرف ، قرائت‌هاي هفتگانه، مقام ابن مسعود و ابي‌بن كعب در قرائت،‌قرائات شاد، علماي نحو و قرائات، تفسير به مأثور، روي‌گرداني از تفسير در عصر تابعان، اسرائيليات در قرآن، اشارات قرآن به حوادث آينده، تفسير به رأي، ابن عباس و تفسير قرآن، ابن عباس و اشعار جاهلي، ابن عباس و شاگردان او،‌اختلافات روايات تفسيري.
عنوان : شرح حال راغب اصفهاني و تحقيق در آثار او
نويسنده : سيد علي ميرلوحي فلاورجان
سال : 1353
استاد : ذكر نشده
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه شرح حال راغب اصفهاني و تحقيق در دو اثر بجا مانده از او به نامهاي مفردات القرآن و محاضرات الادباء است. نويسنده به دليل كمبود منابع درباره اين موضوع، بيشتر مطالب رساله خود را از دو اثر مذكور فراهم آورده است.
عنوان : سبك و خصوصيات دستوري و لغوي تفسير ابوالفتوح رازي
نويسنده : عسگر حقوقي
سال : 1353
استاد : بديع الزمان فروزانفر
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش تنظيم شده است. بخش اول به ترجمه احوال و تاريخ حيات ابوالفتوح رازي، بيان مختصات نسخه‌هاي خطي و چاپي تفسير او، معرفي سبك و خصوصيات دستوري ولغوي آن، طرح مباحث تاريخي آن وبررسي علم كلام و فقه در آن تفسير اختصاص دارد. بخش دوم حاوي فهرست احاديث حضرت رسول اكرم (ص) و ائمه اطهار(ع)، اشعار عربي و فاسي، امثال عربي و فارسي، مباحث فقهي و كلامي،‌سخنان بزرگان و غزوات پيامبر اكرم (ص9 و اميرمؤمنان (ع) است . در بخش سوم اعلام و رجال مندرج در تفسير ابوالفتوح معرفي شده‌اند.
  • تعداد رکورد ها : 1568