• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : اهميت و شيوه‌هاي ترويج قرآن در ميان كودكان و نوجوانان
نويسنده : لونا قاقازاني
سال : 1379
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : مباحث اين پژوشه در شش فصل با اين عنوان‌ها به نگارش آمده است: فصل اول، اهميت ترويج قرآن در آيات قران: فضيلت قرآن،‌استماع قرآن، دعوت به تدبر، قصص قرآن؛ فصل دوم، اهميت ترويج قرآن در احاديث معصومين(ع) : شفاعت قرآن، استماع قرآن،‌ادب استماع،‌فضيلت قرآن، درمان با قرآن؛ فصل سوم، اهميت ترويج قرآن در گفتار امام خميني:قرآن مركز همه‌ي عرفان‌ها ،‌رفع حجاب‌ها، حجاب معاصي، حجاب حب دنيا؛ فصل چهارم، شيوه‌هاي ترويج قرآن:‌فضيلت ترويج قرآن، روش تقليدي ، روش داستان‌گويي ؛ فصل پنجم، شيوه‌هاي ترويج قرآن در سيره‌ي ائمه معصومين (ع)؛ فصل ششم ، ترويج قرآن در ميان كودكان و نوجوانان.
عنوان : اهل كتاب در قرآن
نويسنده : يونس جهانبخش
سال : 1379
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پژوهش در سه بخش به بررسي و نقد آراي كلامي اهل كتاب در قرآن و ريشه‌يابي آنها پرداخته است: بخش اول، وضعيت ديني ـ فرهنگي جهان در عصر ظهور اسلام: عصر ظهور اسلام، اديان عصر بعثت؛ بخش دوم، يهوديت: بررسي تحريف عهد عتيق ، عقايد يهوديت در قرآن؛ بخش سوم، مسيحيت : تصويري از وضعيت فرهنگي عصر ظهور عيسي و تصورات عقيدتي در مسيحيت ، بحثي درباره‌ي تحيرف عهد جديد، بررسي اصول اعتقادي مسيحيت در قرآن.
عنوان : امر به معروف و نهي از منكر در علم كلام و آثار و نتايج آن از ديدگاه قرآن و نهج‌البلاغه
نويسنده : صديقه محقق نجفي
سال : 1379
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر يك مقدمه و دو فصل است: در مقدمه،‌از پيشينه‌ي تاريخي ، ضرورت، قلمرو بحث و معيارهاي شناخت امر به معروف و نهي از منكر و جايگاه آن در قرآن و روايات سخن رفته است. در فصل اول ، از امر به معروف و نهي از منكر در علم كلام بحث شده است و در فصل دوم، آثار اجتماعي امربه معروف و نهي از منكر از ديدگاه قرآن و نهج‌البلاغه بررسي گرديده است.
عنوان : الامثال المصرحة في القرآن الكريم
نويسنده : رضيه رضواني
سال : 1379
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي قم
موضوع : اين پايان‌نامه به عربي به نگارش درآمده و شامل چهار فصل با اين مباحث است: در فصل اول، از مثل در لغت، تعريف حكمت، فرق ميان مثل و حكمت و در فصل دوم، از پيدايش امثال،‌حكمت و مثل نزد عرب، امثال جاهلي بحث به ميان آمده و در فصل سوم، پيدايش مثل از دوره‌ي اسلام، امثال اسلامي، محل ورود امثال ، اهميت امثال، امثال قرآن كريم، امثال پيامبر(ص) ، امثال امام علي(ع) و در فصل چهارم، مثل در قرآن كريم، كلمه‌ي مثل در قرآن كريم، فوائد مثل در قرآن كريم. ديدگاه‌هايي چند درباره‌ي امثال قرآن، ضرب‌المثل‌ها در قرآن مورد بحث قرار گرفته‌ است.
عنوان : اعجاز تشريعي در قرآن
نويسنده : حسن نصيري
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين تحقيق در سه فصل با اين مباحث تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، اعجاز: معناي لغوي و اصطلاحي اعجاز، شرايط معجز،‌...؛ فصل دوم، اعجاز قرآن: معناي لغوي و اصطلاحي قرآن، نام‌هاي قرآن، نزول دفعي و تدريجي قرآن، قرآن معجزه‌ي جاويد، وجوه اعجاز قرآن؛ فصل سوم، اعجاز تشريعي قرآن: اجتماعي بودن بشر،‌نقايص قوانين بشري، انسان از ديدگاه قرآن، مبارزه‌ي انبيا با تقليد كوركورانه در قرآن و عهدين ،‌معاد در قرآن و عهدين، نماز و روزه و زكات،‌اساس تشريع اسلامي، وضع عربستان قبل از اسلام، اخلاقيات و اجتماعيات قرآن.
عنوان : اشراط الساعة و شاهد آن در قرآن
نويسنده : مريم السادات ابطحي
سال : 1379
استاد : محمد مهدي مظاهري
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : اين پژوهش مشتمل بر پنج بخش با اينمباحث است: بخش اول، معناي لغوي و اصطلاحي اشراط و ساعت؛ بخش دوم، نشانه‌هاي قيامت قبل از وقوع آن ر قرآن: بعثت پيامبر گرامي، متلاشي شدن سد ذوالقرنين و خروج يأجوج و مأجوج، پديدار شدن دود در آسمان، بيرون آوردن جنبنده‌اي از زمين، نزول حضرت مسيح ، انسداد توبه و ايمان به آمدن برخي از آيات پروردگار؛ بخش سوم،مشاهده‌ي قيامت يا اوضاع جهان به هنگام وقوع قيامت، وضعيت خورشيد و ماه و ستارگان در هنگام رستاخيز، وضع زمين در هنگام رستاخيز(به لرزه درآمدن زمين، كوبيده شدن ، شكافته شدن)، وضع درياها در هنگام رستاخيز،‌وضع درياها در هنگام رستاخيز، وضع كوه‌ها در هنگام رستاخيز؛ بخش چهارم، نفخ صور چيست؟ مراحل نفخ صور، استثناشدگان از نفخ صور چه كساني‌اند؟ فاصله‌ي ميان دو نفخ صور چقدر است؟ آياتي كه دلالت بر نفخ صور در هنگام برپايي رستاخيز دارند، بررسي آيه‌هايي كه در قرآن مترادف نفخ صوراند؛ بخش پنجم ،حوداثي كه بعد از وقوع قيامت رخ خواهد داد: هدف از وقوع قيامت، بررسي اعمال،‌ميزان، پل صراط، اعراف، لواي محمد، حوض.
عنوان : اسرار و خواص و فضايل آيات و سور قرآن
نويسنده : فرحناز خوش‌زبان
سال : 1379
استاد : ولي الله نقي‌پور فر
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : پژوهش حاضر مشتمل بر سه بخش با اين مباحث است: بخش اول، فضيلت قرائت قرآن و مذمت كوتاهي كنندگان ؛ بخش دوم،‌فضائل و خواص سور؛ بخش سوم، فضائل و خواص آيات : در اين بخش فضائل وخواص آياتي از 11 سوره مورد بررسي قرار گرفته است.
عنوان : اسرار سجده از ديدگاه قرآن و عترت
نويسنده : رضوان والاپور
سال : 1379
استاد : محمد مهدي گرجيان
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پايان‌نامه در پنج بخش با اين عنوان‌ها آمده است: بخش اول ، بررسي تاريخچه‌ي سجده، اهميت و‌اثار سجده، سر كلي سجده،‌اهميت سجده در نماز، آثار سجده(قرب، ذلت شيطان، موافقت پيامبر در بهشت و آمرزش گناهان ، زايل شدن غم و اندوه،‌استجابت دعا و نجات از دوزخ، رفع بيماري‌ها و آفت،...). بخش دوم، انواع سجده در قرآن : سجده‌ي موجودات، سجده‌ي تكويني و سجده‌ي تشريعي. سجده به معناي طوع و سجده‌ي سايه‌ها ، سجده‌ي ملكوتي ... بخش سوم، برخي از اسرار فقهي سجده: انواع سجد در شرع شامل سجده‌ي سهو و واجب و شكر؛ بخش چهارم، اسرار سجود؛ بخش پنجم، تسبيح موجودات در قرآن: تسبيح موجودات و انواع تسبيح تكويني و ملكوتي، وجود علم و شعور در همه‌ي موجودات .
عنوان : اسرار اعتقادي قرآن از نگاه فيض و صدرالمتألهين
نويسنده : مهدي تقي‌زاده
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پژوهش در دو بخش به نگارش درآمده است: در بخش اول، با عنوان آغاز‌شناسي، از شناخت حق تعالي، و شناخت اسماء و صفات حق تعالي و در بخش دوم، با نام انجام‌شناسي ، از عالم برزخ و عالم قيامت بحث شده است. هدف اصلي اين پژوهش نماياندن رويگرد عارفانه و فيلسوفانه‌ي فيض كاشاني در مواجهه با مباحث اعتقادي قرآن كريم است و چون او بر روش علمي استادش صدرالمتألهين مشي كرده است،‌مقارنه‌اي نيز با ديدگاه‌هاي او به عمل آمده است .
عنوان : استغفار و آثار آن در آيات و روايات
نويسنده : جواد نجفي‌كافي
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق در سه فصل نگارش شده است: در فصل اول، كلياتي از بحث ، مانند تعريف موضوع، تعريف كليد واژه‌ها و پيشينه‌ي تحقيق آمده است و در فصل دوم، با عنوان استغفار در آيات و روايات از شرايط و آداب استغفار و مراتب استغفار ، و در فصل سوم، آثار و موانع استغفار از نظر آيات و روايات بحث شده است
  • تعداد رکورد ها : 1568