• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1269روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

حتی وقتی با حرکات آهسته مسواک می‌زنید، خون از لثه‌هایتان جاری می‌شود؟ خون‌ریزی لثه هنگام مسواک زدن اغلب ناشی از مشکل بزرگ و غیرقابل‌حلی نیست.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از هفته نامه آتیه نو ، اما اگر برخی نکات را ندانید، ممکن است آنقدر به  لثه‌هایتان آسیب بزنید که سلامتشان با مشکلی جدی‌تر از خونریزی‌های گاه و بی‌گاه مواجه شود.


بلد نیستید نخ‌دندان بکشید؟

هر وقت نخ دندان می‌کشید لثه‌هایتان زخمی می‌شوند؟ فکر نکنید خونریزی لثه هنگام کشیدن نخ‌دندان اتفاقی است که همه افراد آن را تجربه می‌کنند. این مشکل در اغلب موارد به دلیل استفاده از نخ‌دندان نامناسب یا محکم کشیدن نخ روی لثه است و از نظر محققان، در چنین شرایطی زیان نخ دندان از سود آن بیشتر است. اگر شما به این شیوه بین دندان‌هایتان نخ می‌کشید، احتمالا هنگام مسواک زدن خونریزی لثه را تجربه می‌کنید، چراکه با حرکت دادن نخ‌دندان در موقعیت نامناسب، پیش از مسواک زدن به لثه‌هایتان آسیب ‌زده و آن‌ها را حساس کرده‌اید.


هورمون‌هایتان در نوسان‌اند؟


بسیاری از خانم‌ها زمانی که هورمون‌هایشان دچار نوسان می‌شود (دوران بلوغ، بارداری، یا یائسگی) لثه‌هایی حساس پیدا می‌کنند. در این روزها حتی حرکت آرام مسواک روی دندان هم می‌تواند زمینه را برای خونریزی دندان فراهم کند.


بی‌خوابید؟


وقتی استرس دارید، دچار کمبود خوابید یا غذای نامناسبی مصرف کرده‌اید، حجم باکتری‌ها در دهانتان بیشتر می‌شود و لثه‌تان دچار التهاب‌هایی می‌شود که آن را مستعد خونریزی می‌کند. در این شرایط، لثه‌تان حساس و آماده خونریزی می‌شود و با هر بهانه کوچکی دهانتان پر از خون می‌شود.


داروی خاصی مصرف می‌کنید؟


مصرف برخی داروها، مثل داروهای ضدافسردگی و فشارخون ممکن است باعث خشکی دهان شود. در این شرایط کمبود بزاق ناشی از مصرف این داروها، به باکتری‌ها اجازه می‌دهد با سرعت بیشتری تکثیر شوند و لثه شما را قرمز، متورم و خونین کنند.


اوضاع بدتر از این‌هاست؟

 

گفتیم که در اغلب موارد، خون‌ریزی لثه نشانه دچار بودن به بیماری مهلکی نیست. اما گاهی هم مشکلات به‌ظاهر بی‌اهمیتی مثل خونریزی لثه می‌توانند زنگ‌خطری برای آگاه شدن شما از یک مشکل مهم‌تر باشند. محققان می‌گویند ابتلا به بیماری‌های تهدیدکننده‌ای مانند دیابت، سرطان خون یا حتی HIV، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به تورم لثه‌ها و خونین شدنشان شود؛ پس اگر مدتی طولانی دچار خونریزی لثه شدید، به‌سادگی از کنار آن نگذرید. 

شنبه 25/10/1395 - 15:45
سلامت و بهداشت جامعه

تمام خطرات استفاده طولانی‌مدت از موبایل

یک متخصص ارتوپد عنوان کرد: استفاده طولانی‌مدت از موبایل باعث بروز آرتروز گردن و دیسک کمر می‌شود.
 
 

 

 
 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، ایرجیان متخصص ارتوپد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به آسیب‌های ناشی از استفاده بیش از حد گوشی موبایل اظهار داشت: متاسفانه امروزه جوانان از گوشی موبایل بیش از حد استاندارد استفاده می‌کنند و این مساله آسیب جدی به ستون فقرات آنها وارد می‌کند.

 

وی بیان کرد: هنگامی که دختران و پسران جوان از گوشی موبایل استفاده می‌کنند به دلیل قرار گرفتن غیر صحیح و نامناسب بدن در هنگام استفاده اغلب این افراد در آینده نزدیک دچار آرتروز گردن و حتی مشکلات غضروفی و مچ دست می‌شوند.
ایرجیان ادامه داد: هنگامی که جوانان از گوشی موبایل به مدت طولانی استفاده می‌کنند، عضلات آنها دچار اسپاسم می‌شود و این مساله عضلات گردن و دست را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد و در آینده این افراد دچار آرتروز زودرس گردن و دست می‌شوند.
وی ادامه داد: استفاده بیش از حد موبایل به وسیله جوانان عارضه دیسک گردن و بیماری دیسک و پاتی را به همراه می‌آورد که در صورت تداوم این کار متاسفانه جوانان به عارضه رادیکولوپاتی دچار می‌شوند.
وی گفت: ارسال پیامک که متاسفانه در بین جوانان مد شده است باعث خمیدگی ستون فقرات، دیسک کمر و در بلند مدت ساییده شدن غضروف مهره‌های کمر می‌شود و ین مساله این افراد را دچار بیماری ارتوپدی از جمله آرتروز گردن و دیسک می‌شود.

 

 
 

 

شنبه 25/10/1395 - 15:41
سلامت و بهداشت جامعه

 سخنگوی وزارت بهداشت درباره علت انتقال آیت الله هاشمی رفسنجانی به بیمارستان شهدای تجریش توضیحاتی ارائه کرد.

 

 

 

 

 دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با انتقال آیت الله هاشمی رفسنجانی به بیمارستان شهدای تجریش به جام جم آنلاین گفت : علت انتقال مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به بیمارستان شهدای تجریش به  این دلیل بوده است که منزل وی در نزدیکی این بیمارستان بوده و همراهان آقای رفسنجانی او را به نزدیک ترین بیمارستان محل سکونت خود انتقال داده اند .

 

 

شنبه 25/10/1395 - 15:40
سلامت و بهداشت جامعه

سرکه سیب از جمله خوردنی‌هایی‌ست که بسیاری از افراد فوائد آن را برای سلامتی باور دارند اما نتایج برخی مطالعات، خواص این ماده خوراکی را به چالش کشیده است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، ادعاهایی در مورد فوائد سرکه سیب برای کاهش وزن، کاهش قند خون  و موارد دیگر مطرح شده که البته برخی از این ادعاها اساس علمی ندارند.

یکی از ادعاهای مطرح شده در مورد فایده سرکه سیب، تاثیر آن روی افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن است در حالی که سرکه سیب در واقع این خاصیت را ندارد. به گفته کارشناسان، افراد به دلیل نبود اطلاعات، ادعاهایی مطرح می‌کنند که یکی از آنها تاثیر سرکه سیب بر کاهش وزن است.

علاوه بر این در سال ۲۰۰۷ مطالعه‌ای انجام گرفت که نشان دهنده تاثیر سرکه سیب در تنظیم قند خون و مفید بودن این ماده خوراکی برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ بود. در این بررسی محققان ادعا کردند خوردن دو قاشق غذاخوری سرکه سیب پیش از خواب به کاهش سطح قند خون در روز بعد منجر می‌شود. اما صحت این ادعا نیز هنوز قابل تردید است چرا که تنها روی ۱۱ نفر آزمایش شده است.

اما از طرفی هم آزمایش دیگری روی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفت و مشخص شد که مصرف سرکه سیب همراه با آب، سطح باکتری‌های خوب روده را افزایش می‌دهد که نشان‌دهنده تاثیر مثبت این خوراکی در کاهش علائم بیماری گوارشی در انسان است. 

شنبه 25/10/1395 - 15:38
سلامت و بهداشت جامعه

بیمه‌ها موظفند از وزارت بهداشت تبعیت کنند

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت درباره انتقال سازمان بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت گفت: سازمان بیمه سلامت یک سازمان مستقل است و مستقل خواهد ماند و درون وزارت بهداشت هم شاهد استمرار تفکیک تامین کننده خدمات و خریدار خدمات خواهیم بود.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت ضمن تسلیت درگذشت  آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: در گذشت ایشان را که مصادف با شهادت امیرکبیر و رحلت حضرت معصومه (س) است و ضایعه بسیار اسفناکی است، به خانواده ایشان، رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تسلیت عرض می‌کنم.

وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران در نشست خبری که در وزارت بهداشت برگزار شد، درباره وضعیت بیمه سلامت ایرانیان و انتقالش به وزارت بهداشت، گفت: سازمان بیمه سلامت یک سازمان مستقل است و مستقل خواهد ماند و درون وزارت بهداشت هم شاهد استمرار تفکیک تامین کننده خدمات و خریدار خدمات خواهیم بود.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: یکی از دستاوردهای مهم در قانون برنامه ششم این بود که تعیین بسته خدمتی به طور صریح به عهده وزارت بهداشت گذاشته شده بود که براساس بند ه ماده ۸۶ سیاست‌های کلی نظام سلامت، متن مهمی تصویب شد و براساس آن بسته خدمتی، شمول و سطح خدمات صندوق بیمه پایه سلامت، با نظر وزارت بهداشت تعیین و ابلاغ شود و از سال دوم اجرای قانون برنامه، خرید خدمات توسط سازمان‌های بیمه‌گر درمانی صرفا مطابق با این بسته است. این موضوع در مواقع رویکرد دیگری از سیاست‌های کلی بوده است. در گذشته بسته خدمات بیمه پایه را شورای عالی بیمه تعیین می‌کرد، اما اکنون طبق نص صریح سیاست‌های کلی، این وظیفه در اختیار وزارت بهداشت گذاشته شده است و امیدواریم با اختیاراتی که در قانون جدید هم برای وزارت بهداشت و هم برای بیمه سلامت قرار داده شده، بتوانیم به خوبی عمل کنیم.

حریرچی همچنین گفت: براین اساس مجموعه ارزشمندی از اختیارات و مسوولیت‌هایی که به وزارت بهداشت اضافه می‌شود که البته بیمه سلامت هم جزوی از آنهاست، مسوولیت‌های ما را افزایش می‌دهد و امیدواریم بتوانیم تکالیف قانون برنامه و سیاست‌های کلی را جاری کنیم.

وی ادامه داد: در این قانون به طور مشخص اشاره شده که دولت مکلف است برای تحقق سیاست‌های کلی و تامین منابع پایدار برای حوزه سلامت و توسعه کمی و کیفی بیمارستان‌ها و مدیریت منابع سلامت را از طریق نظام بیمه و با محوریت وزارت بهداشت انجام دهد. همچنین در بند الف ماده ۸۷، تولیت نظام سلامت شامل سیاست‌گذاری‌های اجرایی، برنامه‌ریزی راهبردی، ارزشیابی و نظارت برعهده وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. در ادامه ماده هم صراحتا گفته شده که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از جمله ارائه‌کنندگان خدمات سلامت، سازمان‌ها و بیمه‌های پایه و تکمیلی، موظف هستند از خط مشی و سیاست‌های وزارت بهداشت با تاکید بر خرید راهبردی خدمات و واگذاری امورتصدی‌گری، تبعیت کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت همچنین گفت: در حال حاضر با احتساب بیمه شدگان جدید در قالب طرح تحول سلامت، سازمان بیمه سلامت با اختلاف معنی‌داری بزرگترین سازمان بیمه کشور محسوب می‌شود که هم روستاییان و عشایر را در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و هم افراد خاص، کارکنان دولت و حاشیه‌نشین‌ها را پوشش داده و ابزار مناسبی برای اجرای سیاست‌های مربوط به نظام سلامت خواهد بود.

حریرچی، درباره انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت نیز گفت: درباره موضوع رای‌ها نیز قاعدتا طبق قانون رسیدگی می‌شود و رای دکتر شهریاری و افراد دیگری که می‌گویند دستگاه‌شان مشکل داشته، حتما به این موضوع رسیدگی می‌شود و امیدواریم مراحل قانونی را طی کرده و آنچه که به مصلحت مملکت است اتفاق افتد.

نظر وزارت بهداشت درباره ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در بخش دولتی و خصوصی

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در بخش خصوصی و بخش دولتی گفت: واقعیت این است که نظر وزارت بهداشت این بود که راه‌حل اساسی برای حل این موضوع اجرای سیاست‌های کلی نظام سلامت است؛ به طوری که بند ۹.۶ از سیاست‌های کلی سلامت مبنی بر این است که تعرفه خدمات و مراقبت‌های سلامت مبتنی بر شواهد و بر اساس ارزش افزوده و حق فنی واقعی و یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی باشد. حال باید پرسید اگر میان تعرفه دولتی و خصوصی تفاوتی وجود نداشته باشد، آیا باز هم پزشکان مصر به کار کردن در دو جا هستند. باید توجه کرد که جامعه پزشکی هم تمایل دارد که در یک جا کار کند، ‌ اما علت دو شغله بودن آنها این است که اولا وابستگی به دولت دارند و در عین حال دولت هم در گذشته اجازه کار کردن پزشکان در دو بخش را می‌داده، از طرفی تعرفه خصوصی بالاتر از تعرفه دولتی است.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: ما معتقدیم اگر این موضوع حاصل شود و زیرساخت‌های مناسب و انگیزه‌های مناسب در بخش دولتی فراهم شود و در عین حال در بخش خصوصی هم مالیات قانونی و واقعی اجرا شود، مشکل حل خواهد شد و جامعه پزشکی مشتاق به انجام این کار می‌شود. در عین حال باید پرسید در قانون برنامه پنجم که بندهای مرتبط به این موضوع آسان‌تر بود، چرا در ۳ دوره گذشته وزارت بهداشت نتوانست به این موضوع جامه عمل بپوشاند. البته ما افتخار داریم که اعلام کنیم وزارت بهداشت در دوره اخیر تعداد افراد تمام وقت را از ۱۷ درصد به ۵۰ درصد رسانده است؛ به طوری که اکنون از هر دو نفر پزشک یک نفر تمام وقت هستند و این آمار در برخی دانشگاه‌ها به ۹۰ درصد هم می‌رسد. در حالی که در گذشته از هر ۶ نفر یک نفر تمام وقت بودند.

حریرچی تاکید کرد: بنابراین در دراز مدت و با فراهم کردن زیرساخت‌ها، قسمت عمده‌ای از این مشکلات رفع خواهد شد؛ اما نمی‌توانیم فقط درباره یک مورد از یک منظومه مرتبط و به هم پیچیده تصمیم بگیریم.

طلب وزارت بهداشت از بیمه‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره وضعیت مطالبات بیمارستان‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر و همچنین مشکل اوراق قرضه توزیع شده در بین دانشگاه‌ها، گفت: از نظر مطالبات سازمان‌های بیمه‌گر هنوز وضعیت نامناسبی داریم. براین اساس اگر ۱۶۵۰ میلیاردی که به صورت اوراق قرضه از سوی سازمان بیمه سلامت به ما دادند که هنوز نقد نشده را احتساب کنیم، باید گفت که بیمه سلامت مطالباتش را در سال ۹۴ پرداخت کرده و وارد فروردین‌ماه شده، اما سازمان تامین اجتماعی هنوز ۱۱۲۰ میلیارد تومان از مطالبات سال ۹۴ را پرداخت نکرده است.

حریرچی افزود: مطالبات سازمان‌های بیمه‌گر در سال ۹۵ به این ترتیب است که سازمان تامین اجتماعی ۳۴۵۶ میلیارد، سازمان بیمه سلامت ۴۰۲۳ میلیارد، نیروهای مسلح ۳۱۳ میلیارد و کمیته امداد ۱۳۴ میلیارد به وزارت بهداشت بدهکارند. براین اساس به طور کلی در سال ۹۵، ۸۲۳۱ میلیارد تومان از اسناد ارسال شده ما از سوی ۴ بیمه‌گر اصلی پرداخت نشده است که البته باید توجه کرد که به طور متوسط اسناد را در سال ۹۵ تا مهر و آبان‌ماه ارسال کرده‌ایم. برای سال ۹۴ نیز ۱۲۶۱ میلیارد تومان از سه بیمه‌گر اصلی طلب داریم.

وی درباره موضوع اوراق قرضه نیز گفت: به هرحال ما اوراق قرضه را به عنوان چیزی اجتناب‌ناپذیر قبول کردیم و امیدواریم با تمهیداتی بتوانیم آنها را نقد کنیم. البته برخی پیمانکاران اوراق قرضه را قبول کردند و کارها در این مورد در حال نهایی شدن است و امیدواریم ۴۰۰۰ میلیارد اوراقی را هم که در آینده تحویل می‌گیریم بتوانیم با روش‌هایی که پیش‌بینی کردیم نقد کنیم.

بحران ورشکستگی در بیمه سلامت چگونه حل می‌شود؟

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بحران‌های مالی بیمه سلامت ایرانیان گفت: اولا ارائه اوراق قرضه باعث شد که قسمتی از بدهی‌های سازمان بیمه سلامت جبران شود. در عین حال شاهد افزایش بودجه نسبتا مناسبی در بیمه سلامت بودیم که می‌تواند قسمتی از بدهی‌های این سازمان را جبران کند. براین اساس امیدواریم با کمک نمایندگان و اقداماتی که برای این سازمان انجام می‌شود، مشکلات اعتباری آنها حل شود.

حریرچی افزود: در عین حال باید توجه کرد که نظام در برهه‌ای تصمیم گرفت تا افرادی را که طی ۵ دهه گذشته نتوانسته بود بیمه کند، بیمه شوند و این بیمه شدگان هزینه‌هایی دارند. به طوری که حداقل هزینه صندوق بیمه ایرانیان در سال ۹۵ برای بیمه‌شدگان جدید ۳۶۰۰ میلیارد تومان بوده است که البته هر سال ۳ الی ۵ درصد به این هزینه‌ها اضافه می‌شود. در عین حال مطمئن هستیم که خرد جمعی و نظام کمک می‌کنند تا منابع مورد نیاز را تامین کنند. همچنین ما با توجه به اختیارات‌مان در جهت کنترل هزینه‌ها و هدایت آنها اقدام می‌کنیم و حتما سیستم‌های صرفه‌جویی اعمال می‌شود. براین اساس امیدواریم با این اقدامات و با توجه به بندهایی که در قانون برنامه ششم برای کمک به بیمه‌ها عنوان شده است، مشکلات آنها خاتمه یابد.

پیش‌نویس‌های اولیه برای تعیین تعرفه‌های پزشکی ۹۶

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره تعرفه‌های پزشکی سال ۹۶ گفت: البته هنوز لایحه بودجه در مجلس است و باید ببینیم وضعیت لایحه به چه شکل می‌شود. البته اتفاق مهمی که در قانون برنامه ششم افتاده این است که حق بیمه از ۵ تا ۶ درصد به ۷ درصد افزایش پیدا کرده است. در عین حال برای تعیین تعرفه باید وضعیت حقوق کارمندان دولت، کارگران، تورم، میزان خدمات و... را بررسی کنیم.

حریرچی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که ما نمی‌توانیم به صورت دستوری قیمت‌ها را کنترل کنیم، بلکه باید به موقعیت‌های موجود هم توجه کنیم. براین اساس حتما تمایل‌مان این است که صرفه‌جویی‌های لازم انجام شود، اما باید به واقعیات و منابع موجود نیز توجه کرد. در هرحال اکنون در حال تهیه پیش‌نویس‌های اولیه در زمینه تعرفه‌ها هستیم و البته باید ببینیم وضعیت لایحه به چه صورت پیش می‌رود.

تدبیر دولت برای کنترل آنفلوآنزای پرندگان

وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت آنفلوآنزای پرندگان گفت: توجه به این موضوع و عوارض اقتصادی و زیست محیطی آن بسیار حائز اهمیت است. براین اساس در سطح بالای دولت با حضور دکتر جهانگیری جلسه‌ای در این زمینه برگزار و تدبیرهای لازم اندیشیده شد تا در این زمینه مشکلی ایجاد نشود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما اصلا انتقال و شیوع انسانی آنفلوآنزای پرندگان را شاهد نبودیم و همانطور که سازمان دامپزشکی اعلام کرده، مرغ و تخم‌مرغی که از مبادی بهداشتی و رسمی وارد کشور شوند، مشکلی ندارند. اما هشدار می‌دهیم که مردم از استفاده از پرندگانی که به صورت غیرقانونی توزیع می‌شوند و همچنین گوشت شکار هستند، اجتناب کنند.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره حسابی که قرار بود حق درمان بیمه‌شدگان به آن واریز شود، گفت: این دستور هم به خزانه و هم تامین اجتماعی داده شده و جلساتی در این باره تشکیل شده است. بنابراین با توجه به تایید وزارت رفاه امیدواریم مشکلی در اجرای آن ایجاد نشود. البته باید دو موضوع درباره آن در نظر گرفته شود. اول اینکه درصد مورد نظر انجام شود و همچنین در مقطع زمانی مناسبی این تخصیص‌های داده شود. بر این اساس هرگاه که حق درمان از کارگر و کارفرما گرفته می‌شود باید در همان زمان هم به این حساب واریز شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات مالی طرح تحول نظام سلامت و اینکه افزایش تعرفه‌ها منجر به این مشکلات شده است، گفت: سوالم این است که افزایش تعرفه‌ها در کجا تصویب می‌شود و وزارت بهداشت چقدر در تصویب آنها تاثیر دارد. باید توجه کرد که وزارت بهداشت تنها یکی از پیشنهاددهندگان تعرفه‌ها به شورای عالی بیمه است و یک رای از ۹ رای را دارد. یک رای هم برای وزیر رفاه است و ۴ رای نیز برای سازمان‌های بیمه‌گر است. بنابراین این مصوبات در دبیرخانه شورای عالی بیمه رسیدگی و در شورای عالی بیمه به تصویب می‌رسند.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: حال ببینید چه کسانی در آن زمان و در این جلسات مشارکت کردند و همراه با وزیر، بزرگان جامعه پزشکی چه عکس‌هایی گرفته شده و چه اظهاراتی مطرح شده است. حال از آنجایی که ما هنوز از آن تصمیم دفاع می‌کنیم و معتقدیم که افزایش تعرفه‌ها درست بوده است و در هزینه‌های سلامت تاثیر زیاد و محسوسی نداشته به ما خرده می‌گیرند.

حریرچی ادامه داد: نیت ما در افزایش تعرفه‌ها این بود که اولا تعرفه‌ها واقعی شوند و پرداخت‌های غیرقانونی نیز حذف شوند که این اتفاق رخ داد و موفقیت بزرگی محسوب می‌شود. باید توجه کرد که ما با افزایش تعرفه‌ها و با یک چندم هزینه توانستیم صرفه‌جویی چند برابری از جیب مردم انجام دهیم. بنابراین افزایش تعرفه‌ها منجر به صرفه‌جویی چند هزار میلیاردی و ایجاد موفقیت در حذف پرداخت‌های غیرقانونی شد، البته باید توجه کرد که البته هنوز هم تعرفه‌ها واقعی نشده‌اند.

قائم مقام وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: برخی می‌گویند در حال حاضر زیرمیزی به روی میز آمده اما اصلا چنین موضوعاتی صحت ندارد و هنوز هم سازمان‌های بیمه‌گر نظر کارشناسی دادند که در حال حاضر هم تخت‌روز یک دوم قیمت تمام شده است. بنابراین ما با افزایش جزیی تعرفه‌ها توانستیم صرفه‌جویی زیادی را انجام دهیم. در عین حال باید توجه کرد که بیمه‌شدگان جدید در سال ۹۴، ۳۲۰۰ میلیارد تومان هزینه داشتند که این هزینه در سال ۹۵ به ۳۶۰۰ میلیارد تومان رسید. حال باید پرسید پول این هزینه‌ها از کجا تامین شده است. یعنی با احتساب ۲۰۰۰ میلیاردی که در سال ۹۳ در نظر گرفته شد، مجموعه این ارقام به ۸۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که اگر این میزان به بیمه سلامت داده شود، ۹۰ درصد مشکلات این سازمان حل خواهد شد. 

شنبه 25/10/1395 - 15:37
سلامت و بهداشت جامعه

سازمان ملی استاندارد از عرضه شیر پاستوریزه "کاله" با تاریخ غیرواقعی خبر داد.

 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در جریان بازرسی کارشناسان سازمان استاندارد از واحد تولیدی کاله  تهران، مشاهده شد که این واحد تولیدی آگاهانه نسبت به درج تاریخ غیرواقعی (پنج روز بعد) روی محصول شیر پاستوریزه اقدام کرده است.

بنابر گزارش سازمان استاندارد، واحد تولیدی "کاله" تهران همچنین اقدام به درج نشان استاندارد روی شیرفرادما (استریل) بدون اخذ مجوز استاندارد و نیز درج آدرس محل تولید به صورت غیرواقعی (استان مازندران) روی محصولات خود کرده است.

لازم به ذکر است، تخلفات صورت گرفته توسط واحد تولیدی "کاله" تهران، حسب قوانین و مقررات از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌شود. 
شنبه 25/10/1395 - 15:35
سلامت و بهداشت جامعه

برخی پژوهشگران این‌ گونه نتیجه‌گیری کرده‌اند که خطر ابتلا به بیماری قلبی - عروقی در نتیجه نشستن طولانی مدت برابر با سیگار کشیدن است.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، «مطالعات بسیاری مدت زمانی که مردم در حالت نشسته سپری  می‌کنند (تماشای تلویزیون، کار با رایانه، رانندگی، غذا خوردن) را با خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری قلبی عروقی پیوند داده‌اند. افزون بر این، مدت زمانی که در حالت نشسته سپری می‌کنید پیوند قوی با سندرم متابولیک، دیابت، چاقی، فشار خون بالا، تری‌گلیسیرید افزایش یافته و کاهش کلسترول خوب (HDL) و حتی سرطان دارد. خبر بدتر این است که نتایج یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۵ نشان داد که حتی ورزش منظم نیز آثار منفی نشستن بیش از اندازه را خنثی نمی‌کند. برخی پژوهشگران این‌ گونه نتیجه‌گیری کرده‌اند که خطر ابتلا به بیماری قلبی - عروقی در نتیجه نشستن طولانی مدت برابر با سیگار کشیدن است.

فواید پرهیز از نشستن بیش از اندازه

در شرایطی که ورزش منظم برای سلامت انسان خوب است، آن چه در ساعاتی که ورزش نمی‌کنید، انجام می‌دهید نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در ژوییه ۲۰۱۵، پژوهشگران استرالیایی مطالعه‌ای را با حضور ۷۰۰ شرکت‌کننده انجام دادند. شرکت‌کنندگان از ردیاب فعالیت استفاده می‌کردند که داده‌های وضعیت اندامی و فعالیت آنها را جمع‌آوری می‌کرد. (به عنوان مثال مدت زمان نشستن در برابر ایستادن). پژوهشگرانی دریافتند هر چه افراد زمان بیشتری را در حالت نشسته سپری می‌کنند، شاخص توده بدنی، سطوح گلوکز، اندازه دور کمر و سطوح تری‌گلیسیرید در آنها بالاتر و سطوح کلسترول خوب (HDL) پایین‌تر است.

در مقابل افرادی که مدت زمان بیشتری را در حالت ایستاده سپری کردند، از آمار و ارقام مطلوب‌تری در زمینه شاخص‌هایی مشابه برخوردار بودند. پژوهشگران این گونه نتیجه‌گیری کردند که بر اساس شواهد کسب شده، اختصاص مدت زمان نشستن به مدت زمان ایستادن (پیاده‌روی) می‌تواند به طور قابل توجهی عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی - عروقی را کاهش دهد.

از آنجایی که مطالعات بسیاری در چند سال گذشته نتایجی مشابه را ارائه کرده‌اند، سازمان‌های حرفه‌ای مختلف در سراسر جهان دستورالعمل‌های خود را تغییر داده‌اند و بر اهمیت به حداقل رساندن مدت زمان نشستن و به حداکثر رساندن مدت زمانی که در حالت ایستاده یا پیاده‌روی سپری می‌کنید، تاکید دارند.

چرا نشستن طولانی مدت بد است؟

نشستن یا دراز کشیدن استرس در سیستم قلبی - عروقی را کاهش می‌دهد و به قلب و رگ‌های خونی اجازه می‌دهد تا به آرامش برسند. این یکی از دلایلی است که استراحت در دوره نقاهت پس از یک بیماری مفید است. در مقابل ایستادن موجب می‌شود تا قلب و سیستم گردش خون سخت‌تر کار کنند تا فشار خون عادی بدن حفظ شود اما نشستن بیش از اندازه موجب افت فعالیت سیستم قلبی - عروقی می‌شود؛ در شرایطی که ایستادن یا پیاده‌روی به تقویت عملکرد قلبی - عروقی و آهنگ عضلانی منجر می‌شود.

از سوی دیگر داده‌های جمع‌آوری شده تاکنون ارتباط بین نشستن و خطر قلبی عروقی را نشان داده‌اند و رابطه سببی قطعی را نشان نداده است. با افزایش آگاهی عمومی، مطالعات با استفاده از داده‌های عینی (استفاده از حسگرهای پوشیدنی) در حال انجام هستند تا رابطه بین وضع اندامی، فعالیت، پیامدها و مهم‌تر از آن این که آیا پیامدهای قلبی عروقی می‌توانند با کاهش نسبت نشستن/ایستادن یک فرد بهبود یابند، هر چه بهتر ارزیابی و بررسی شود.

سخن پایانی

در شرایطی که همچنان ثابت نشده است که نشستن طولانی مدت به بیماری قلبی عروقی منجر می‌شود، دلایل خوبی وجود دارند تا از این کار پرهیز کنید. نخست، داده‌های موجود تا به امروز در شرایطی که قطعی نیستند اما نتایج از مطالعه‌ای به مطالعه دیگر سازگار و مشابه به نظر می‌رسند. این نتایج به اندازه کافی قانع‌کننده بوده‌اند تا کارشناسان پزشکی دستورالعمل‌های مدت زمان فعالیت را تغییر دهند. دوم، با کاهش مدت زمان نشستن و اختصاص آن به ایستادن یا پیاده‌روی چیزی را از دست نمی‌دهید و انجام آن ساده و بی‌خطر است. سوم با کاهش مدت زمان نشستن کالری بیشتری می‌سوزانید.

پس کاهش مدت زمان نشستن و افزایش مدت زمان ایستادن و پیاده‌روی منطقی به نظر می‌رسد. اگر قادر به خرید یک میز کار ایستاده نیستید، هنگام صحبت با تلفن می‌توانید قدم بزنید، ناهار را در حالت ایستاده میل کنید یا خودروی خود را در جایی دورتر از محل کار پارک و این فاصله را پیاده طی کنید. همچنین می‌توانید از یک ردیاب فعالیت برای تنظیم اهداف روزانه تعداد گام استفاده کنید. 

شنبه 25/10/1395 - 15:34
سلامت و بهداشت جامعه

 یک مطالعه نشان می دهد استفاده از تلفن همراه به مدت طولانی خطر ابتلا به خشکی چشم را افزایش می دهد.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بیماری خشکی چشم و خستگی ناشی از استفاده از ابزارهای دیجیتالی به طور فزاینده ای افزایش یافته است.

بسیاری از افراد با وجود اطلاع از آسیب های ناشی از خیره شدن به صفحه نمایش تلفن های هوشمند، اما زمان زیادی را برای وبگردی، پرسه در شبکه های اجتماعی و یا بازی از طریق این تلفن ها صرف می کنند.


با این حال، یک مطالعه تازه در کره جنوبی نشان می دهد که در قیاس با آنچه تصور می شود، استفاده طولانی مدت از تلفن همراه آسیب بیشتری برای چشم دارد.


گزارش این تحقیق که در مجله BMC Opthalmology منتشر شد، نشان می دهد کودکانی که مدت زیادی را برای بازی، جستجو در شبکه های اجتماعی و اینترنت از طریق تلفن های هوشمند صرف می کنند، علائم ابتلا به خشکی چشم در آنها بیشتر است و در صورتی که تلفن های هوشمند یک ماه در اختیار این کودکان نباشد، این علائم کاهش می یابد.


بیماری خشکی چشم هنگامی رخ می دهد که چشم ها به اندازه کافی اشک تولید نمی کنند و در نتیجه قرمز، متورم و تحریک می شوند.


وقتی به صفحه نمایش خیره می شویم، کمتر پلک می زنیم به این معنی که لایه اشکی چشم ما خشک می شود و خطر ابتلا به خشکی چشم افزایش می یابد.


محققان برای این مطالعه وضعیت 916 کودک کره ای بین 7 الی 12 سال را بررسی کردند.


پس از معاینه چشم آنها مشخص شد که 6.6 درصد این کودکان مبتلا به خشکی چشم بودند که 97 درصد آنها به طور میانگین بیش از 3 ساعت در روز از تلفن های هوشمند استفاده می کردند.


اما 55 درصد کودکان شرکت کننده در این تحقیق روزانه تنها 37 دقیقه از تلفن هوشمند استفاده می کردند و هیچ علامتی دال بر خشکی چشم نداشتند.


مطالعات نشان می دهد که خستگی دیجیتالی چشم یا احساس ناراحتی جسمی که پس از دو ساعت کار مستمر با صفحه های نمایش دیجیتالی نمود می یابد، در بین بزرگسالان و کودکان رو به افزایش است.

 

محقق براساس این مطالعه توصیه می کنند که مدت استفاده از صفحه نمایش در طول روز نباید به اندازه ای باشد که به سلامت آسیب برساند؛ همچنین یک ساعت قبل از خواب و بیش از دو ساعت مستمر در طول روز نباید از صفحه نمایش هیچ دستگاهی استفاده کرد. 


شنبه 25/10/1395 - 15:34
سلامت و بهداشت جامعه

مصرف غذاها و مایعات به پر شدن مثانه منجرمی‌شود. مثانه فقط حجم معینی را در خود نگه می دارد و زمانی که بیشترازحد پر ‌شود، به مغز علامت نیاز به دفع ارسال می‌کند. در صورت امتناع از دفع به موقع ادرار، شرایط رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود و درنتیجه احتمال عفونت افزایش می شود.

 

 

 

 

 

 

   به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، به چند پیامد نگه ‌داشتن ادرار اشاره‌ شده است.


*عفونت معده:

نگه‌داشتن ادرارنه ‌تنها باعث درد در قسمت تحتانی شکم می شود بلکه خطر ابتلا به عفونت معده را هم افزایش می دهد. زمانی که میکروب‌های موجود در ادرار از بدن خارج نمی شود، فرد دچار عفونت معده هم می‌شود.


* عفونت مجرای ادراری:

نگه ‌داشتن ادراربرای مدت ‌زمان طولانی، بدن را در معرض باکتری‌های مضرقرار می‌دهدو احتمال ابتلا به عفونت ادراری (UTI) یا عفونت مثانه را افزایش می‌دهد.


* درد هنگام دفع:

نگه ‌داشتن ادرار اگر به طور مدام تکرار شودباعث درد شدید هنگام دفع ادرار می‌شود.


* تب:

نگه ‌داشتن ادرار برای مدت طولانی، مانع دفع باکتری موجود در بدن می‌شود و این به ‌نوبه خود باعث بروز تب خواهدشد.


* تورم مثانه و خطر بروز سرطان:

هنگام مصرف آب مثانه به‌آرامی پرمی‌شود و در صورت دفع نشدن مثانه متورم می‌شود. پیشگیری نکردن از تورم مثانه به سرطان مثانه منجر می شود.


* سنگ کلیه :

آب به پاک ‌سازی کلیه‌ها کمک می‌کند. اما زمانی که ادرار برای مدت طولانی نگه ‌داشته شود، به ‌طورجدی روی کلیه تاثیر می گذارد و به سنگ کلیه و درد منجر می شود.


* کیست:

کیست کلیه نوعی التهاب است. این‌ مشکل عمده ای است که بیشتر در زنان رخ می‌دهد.


* درد در قسمت تحتانی شکم:

نگه‌داشتن طولانی‌مدت ادرار، در قسمت تحتانی شکم درد ایجاد می‌کند. 

شنبه 25/10/1395 - 15:32
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از غذاهای پرطرفدار به خصوص در بین جوانان پیتزا است، اما آیا می‌دانید بعد از خوردن این غذا چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد؟

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، آمار اضافه وزن در کشور ما به‌ویژه در بین جوانان،‌ نگران  کننده است. در مطلبی که می‌خوانید، مقایسه‌ای بین مصرف یک برش پیتزا با یک کاسه سالاد صورت گرفته است. شک نداریم که طعم پیتزا بسیار خوشمزه‌تر از یک کاسه سالاد پر از سبزی با مزه معمولی است، اما این بار مطلب را کامل بخوانیم و بعد تصمیم بگیریم این هفته،‌ پایان هفته را چطور سالم‌تر بگذرانیم.

حدود یک ساعت بعد از خوردن پیتزا،‌ میزان قند خون به شکل سابق برگشته و با کاهش میزان قند خون فعالیت هورمون گرلین افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد. این جاست که با خوردن مجدد،‌ زمینه افزایش وزن فراهم می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

مصرف پیتزا و غذاهای مشابه یک یا دو بار در ماه اشکالی ندارد، اما اگر بنیه غذایی افراد به طور روزانه تغییر کند و به سمت این مواد غذایی سوق پیدا کند به بیماری های غیر واگیر مبتلا می شود.
مصرف بیش از اندازه پیتزا باعث جذب اسید چرب ترانس در بدن می شود که وجود این ماده در روغن و چربی برای سلامتی مضر بوده و موجب بروز بیماریهای قلبی، گرفتگی عروق، کبد چرب و سرطان می شود.
اختلال در گوارش با مصرف سوسیس و کالباس
ترکیبات موجود در سوسیس و کالباس اعم از روغن، ادویه و موادی که علاوه بر گوشت و مرغ به سوسیس و کالباس اضافه می شوند، همگی روی عملکرد دستگاه گوارش تاثیر سو می گذارند.
پیتزا؛ نمک خالص
یک تکه متوسط پیتزای پپرونی محتوی 680 میلی‌گرم نمک، 12 گرم چربی که 15 گرم آن چربی اشباع و 300 واحد کالری است اما آیا ما فقط به خوردن یک تکه بسنده می‌کنیم؟
خوردن سه تکه پیتزا سبب جذب 2 هزار میلی‌گرم نمک می‌شود که این میزان تقریبا به اندازه میزان مجاز نمک مورد نیاز برای بدن است که 2 هزار و 300 میلی‌گرم عنوان شده است. با این تفاوت که این حجم نمک تنها در یک وعده غذایی وارد بدن می‌شود.
خوردن نمک فراوان سبب افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی شده که این عوامل سبب بروز بیماری‌ و مرگ زودرس می‌شوند.
ریفلاکس؛ به دلیل مخمر موجود در خمیر پیتزا ممکن است افراد دچار افزایش اسید معده و ریفلاکس شوند. افرادی هم که مبتلا به مشکلات گوارشی هستند باید در مصرف پیتزا احتیاط کنند.
حساسیت به شیر؛ اگر در پخت خمیر پیتزا به جای آب از شیر استفاده کرده باشند، افراد مبتلا به حساسیت به لبنیات یا عدم تحمل لاکتوز نباید آن را مصرف کنند.
همراه پیتزا، سبزیجات و پس از آن میوه بخورید
ویتامین C تنها ریزمغذی کارایی است که می تواند اثر مخرب ترکیب سرطانزای نیتروزآمین را که حاصل ترکیب نیترات سوسیس و کالباس با اسیدآمینه بدن است، در دستگاه گوارش تقلیل دهد.

به همین دلیل سبزیجاتی همچون فلفل دلمه ای، سالاد کاهو یا کلم با چاشنی آبلیمو یا آبغوره، گوجه فرنگی تازه، زیتون سبز یا سیاه، ذرت و نخودفرنگی یا انواع میوه ها بخصوص مرکبات، پس از صرف پیتزا یا فرآورده های گوشتی توصیه می شود، اگر هم میوه و سبزی در دسترس نبود، می توانید از آبلیموی تازه یا چای که مدر و دفع کننده سموم بدن است، استفاده کنید. 

شنبه 25/10/1395 - 15:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته