• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 554
تعداد نظرات : 399
زمان آخرین مطلب : 5948روز قبل
دعا و زیارت

« ورود اهلبیت شهید کربلاء به کوفه »

در کتاب روضة الاحباب مسطور است که چون عبیدالله بن زیاد را آگهی رسید که اهل بیت(علیهم السلام) رسالت به کوفه نزدیک شدند، دیده بانان کوچه و بازار را فرمان داد که مردم کوفه را  مطلع کنند از ورود اهل بیت(علیهم السلام) و هیچکس سلاح جنگ با خود حمل نکند و با اسلحه از خانه بیرون نیاید و ده هزار تن سواره و پیاده از ابطال لشکریان را بر شوارع و کوچه ها و راه ها و بازار گماشت، تا مبادا وقت عبور اهل بیت شهید کربلاء ،شیعیان امیرالمؤمنین(علیه السلام) فتنه انگیزند. سرهای شهداء را که ابن سعد از پیش فرستاده بود، حکم داد که باز برند و بر سر نیزه ها نصب کنند و از پیش روی اهل بیت(علیهم السلام) حمل کنند و به اتفاق اهل بیت شهید کربلاء به شهر بیایند و در کوی و بازار بگردانند تا بر هول و هیبت مردم افزوده گردد. مردم کوفه چون از رسیدن اهل بیت شهید کربلاء آگاهی یافتند، از کوفه بیرون شتافتند و چون ذریه رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) را بر آن منوال نگریستند، های های بگریستند و بسیاری از لشکریان از کردۀ خود پشیمان شده، سرشک از دیده می باریدند.

حضرت امام سجاد(علیه السلام) به آوازی ضعیف فرمود:هان ای مردم! آیا بر ما میگریید و بر ما نوحه میکنید؟ پس کشندۀ ما کیست؟ ما را که کشت و که اسیر کرد؟ و بالجمله چون اهل بیت(علیهم السلام) را وارد کوفه کردند، زنهای کوفیان از فراز بامها دیدند که سرهای شهیدان را بر سر سنان ها کرده، از پیش روی اهل بیت شهید کربلاء میبرند.زنی از فراز بام آواز داشت و گفت: شما از اسیران کدام مملکت و کدام قبیله اید؟ گفتند: ما اسیران آل محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) هستیم.آن زن چون این را شنید، از بام به زیر آمد و چند که در سرای خویش از جامه و ازار داشت برگرفت و بر اهل بیت(علیهم السلام) پخش کرد.از اولاد امام حسن(علیه السلام) حسن مثنی با آن جراحتها که در بدن داشت و برادرش زیدبن حسن و برادر دیگرش عمربن الحسن به همراه اهل بیت شهید کربلاء بودند.

در بحار الانوار و دیگر کتب اخبار آمده است که مسلم جصاص گوید:مردم کوفه را دیدم که بر اطفال اهل بیت شهید کربلاء رقت کردند و از بام، نان و خرما بر ایشان بذل نمودند.حضرت ام کلثوم(علیها سلام) آن نان و خرما ها را از دست کودکان میگرفت و دور می افکند.پس بانگ بر اهل کوفه زد و فرمود: ای اهل کوفه! دست از بذل این اشیاء باز گیرید که صدقه برما اهل بیت روا نیست و بالجمله زنان کوفیان بر ایشان زار زار میگریستند.این وقت حضرت ام کلثوم(علیها سلام) سر از محمل بیرون کرد و فرمود: ای اهل کوفه! مردان شما مردان ما را میکشند و زنان شما بر ما میگریند، در روز قیامت میان ما و شما خداوند قاهر غالب حاکم است.هنوز این سخن در دهان داشت که هیاهویی عظیم برخاست و سرهای شهداء را که بر فراز سنان های دراز بود در آوردند و از پیش روی آنها، سر مقدّس حضرت امام حسین(علیه السلام) را حمل می دادند و آن سری بود تابنده و درخشانده مانند بدر منیر و شبیه تر از همه مردم به رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) و موی مبارکش که خضاب شده بود و شعشعه طلعتش چون ماه می دمید و باد، لحیه مبارکش را از یمین و شمال حرکت میداد.حضرت زینب(سلام الله علیها) چون این منظره را دید سر مبارک خود را بر چوبه محمل زد، چنانکه خون از زیر معجرش فرو میریخت. (۱)

 

        ** داد فتوا، عاشقان را سر شكستن جایز است ** 
                          **
 چوب محمل، شاهد این ادعای زینب(س) است **



(۱)
کتاب شهید کربلاء، ص ۲۴۸۲۵۰.
  

يکشنبه 30/10/1386 - 6:7
دعا و زیارت
شهدای کربلا از اولاد ابی طالب که نامشان در زیارت «ناحیه ی مقدسه» آمده است چند نفرند؟

 

چهل نکته از قیام امام حسین(ع)

* قیام حضرت امام حسین (ع) از روز خودداری از بیعت با یزید تا روز عاشورا 175 روز طول كشید.

 

* قیام سالار شهیدان از مدینه آغاز و به كربلا ختم شد. این قیام یك هفته در مدینه، 4 ماه و 10 روز در مكه، 23 روز بین راه مكه تا كربلا (از دوم محرم تا دهم محرم) به طول انجامید.

 

* از مكه تا كوفه منزل هایی وجود داشت كه ما امروز به آنها كاروانسرا یا اقامتگاه می‌گوییم. كاروان سید الشهدا در مسیر حركت خود از 18 منزل عبور كرد.

 

* فاصله میان این منزل ها با همدیگر حدود سه فرسنگ و گاهی پنج فرسنگ بوده است.

 

* اسرای اهل بیت امام حسین(ع) از كوفه تا شام از 14 منزل عبور كردند.

 

* زمانی كه امام حسین (ع) در مكه حضور داشت حدود 12000 نامه از كوفه برای آن حضرت فرستاده شد كه در آنها از آن امام دعوت كرده بودند تا به شهر كوفه برود و به یاری مردم آن دیار بشتابید.

 

* زمانی كه فرستاده امام حسین(ع) یعنی مسلم بن عقیل به كوفه رسید، تعداد 18 هزار نفر با ایشان بیعت كردند. برخی هم تعداد بیعت كنندگان را 25 هزار یا 40 هزارنفر عنوان كردند.

 

* در زیارت ناحیه نام 17نفر از فرزندان ابیطا‌لب به عنوان شهدا كربلا ذكر شده است.

 

* درجمع شهدای كربلا،3 كودك ازخاندان بنی هاشم وجود دارد.

 

* از خاندان بنی هاشم درمجموع 33نفر در واقعه كربلا به شهادت رسیدند. این مجموع عبارتند ازحضرت امام حسین(ع)، سه نفر فرزندان حضرت سیدالشهداء(ع)، 9 نفر از فرزندان امام علی(ع)، چهار نفر از فرزندان امام حسن مجتبی(ع)، دوازده تن از اولاد عقیل و 4 نفر از فرزندان جعفربن ابیطالب. البته درمنابع مختلف 18و 30 نفر هم ذكرشده است.

 

* غیراز سالارشهیدان و خاندان بنی هاشم، نام82 نفر از شهدا نامشان در زیارت ناحیه مقدسه و برخی منابع دیگر آمده است. غیرازشهیدان نام29 نفر دیگر درمنابع متأخرتر آمده است.

 

*مجموع شهدای كوفه از یاران امام حسین(ع) 138نفر است.

 

* درمیان شهدای كربلا تعداد 14غلام دیده می شود.

 

* پس از واقعه كربلا، دشمنان امام حسین، سرهای تعدادی از شهدای كربلارا از بدن‌های آنان جداكرده و با خود به كوفه بردند. آنان در این واقعه سرهای 78 شهید را بین خود تقسیم كردند. در این میان قیس بن اشعف، رئیس قبیله بنی كنده 13 سر، شمر رئیس هوازن 12 سر، قبیله بنی تمیم 17 سر، قبیله مذحج 6 سر و افراد متفرقه از قبایل دیگر13 سر را همراه خود بردند.

 

* پس ازشهادت امام حسین(ع)تعداد33 زخم نیزه و34 ضربه شمشیرغیراز زخم های تیربر بدن مطهرآن امام به چشم می آمد. سیدالشهدا(ع) در هنگام شهادت 57 سال داشت.

 

* بعدازشهادت سیدالشهدا(ع) تعداد 10 نفر از دشمنان با اسب های خود بر بدن مطهر آن امام تاختند.

 

* سپاهیان كوفه با33 هزارنفربه جنگ با امام حسین(ع) وارد شدند. درمرحله اول22 هزار نفر شامل عمرسعد با6000 نفر و سنان،عروه بن قیس، شمرو شبث بن ربعی هركدام با4000نفر برای نبرد آماده شدند. سپس در ادامه یزیدبن ركاب كلبی با2 هزارنفر، حصین بن نمیربا4000نفر، ما زنی با3000نفر و نصرمازنی با2000نفر پا به میدان مبارزه با سالار شهیدان گذاشتند.

 

* حضرت سیدالشهدا(ع)درروز عاشورا برای 10نفرمرثیه خواند و درشهادت آنان سخنانی ایراد فرمود و آنان را دعا و یا دشمنان آنان را نفرین كرد. این ده نفرعبارتند از: حضرت علی اكبر، حضرت ابوالفضل العباس، حضرت قاسم، عبدالله بن حسن، عبدالله طفل شیر خوار، مسلم بن عوسجه، حبیب بن مظاهر، حربن یزیدریاحی، زهیربن قین و جون

 

* امام حسین(ع)در شهادت دو نفر بر آنان درود و رحمت فرستاد. این دو تن مسلم بن عقیل و هانی بن عروه بودند.

 

* سیدالشهدا(ع) در واقعه كربلا بر بالین 7نفر از شهدا یعنی مسلم بن عوسجه، حربن ریاحی، واضح رومی، جون، حضرت ابولفضل(ع)، حضرت علی اكبر و حضرت قاسم با پای پیاده رفت.

 

* در روز عاشورا دشمنان سرهای سه نفر از شهدا یعنی عبدالله بن عمیر كلبی،عمروبن جناده وعابس بن ابی شبیب شاكری را به جانب امام حسین(ع) پرتاب كردند.

 

* پیكرهای سه نفر از شهدای واقعه كربلا یعنی حضرت ابوالفضل العباس(ع)، حضرت علی اكبر و عبدالرحمن بن عمیر توسط دشمنان سنگدل قطعه قطعه شد.

 

* در واقعه كربلا 5 كودك و نوجوان كه هنوز به سن بلوغ نرسیده بودند، جام شهادت را نوشیدند. این افراد عبارتند از:

 

1عبدالله بن حسین، كودك شیر خوار امام حسین(ع)

2عبدالله بن حسن

3محمدبن ابی سعید بن عقیل

4قاسم بن الحسن

5عمروبن جناده انصاری

 

* تعداد 5 تن از شهدای كربلا از اصحاب حضرت رسول(ص) بودند.

 

انس بن حرث كاهلی

حبیب بن مظاهر

مسلم بن عوسجه

هانی بن عروه

عبدالله بن بقطر عمیری

 

* در ركاب سالار شهیدان 15 غلام به درجه رفیع شهادت رسیدند.

نصروسعد ازغلامان امام علی(ع)

منحج غلام امام حسن مجتبی(ع)

اسلم و غارب غلامان امام حسین(ع)

حرث غلام همزه

جون غلام ابوذر غفاری

رافع غلام مسلم ازدی

سعدغلامعمرصیداوی

سالمغلام بنی المدینه

سالم غلام عبدی

شوذب غلام شاكر

شیبغلام حرث جابری

واضحغلام حرث سلمانی

این چهارده نفر در كربلا به شهادت رسیدند. امام حسین (ع) غلام دیگری به نام سلمان داشت. آن حضرت او رابرای انجام مـأموریتی به بصره فرستاد كه در آنجا به شهادت رسید.

 

* دو نفر از یاران امام حسین (ع) روز عاشورا به اسارت دشمن در آمده و سپس به شهادت رسیدند. این دو تن سوار بن ثمامه صیداوی هستند.

 

* چهار نفر از یاران امام حسین (ع) در كربلا پس از شهادت آن حضرت به درجه رفیع شهادت نایل آمدند. این افرادعبارتند از: سعد بن حرث و برادرش ابوالحتوف، سوید بن ابی مطاع كه مجروح بود ومحمد بن ابی سعید بن عقیل

 

* تعداد7 نفر از شهدای كربلا در حضور پدر بزرگوارشان به شهادت رسیدند. این افراد عبارتند از: حضرت علی اكبر،عبدالله بن حسین، عمرو بن جناده، عبدالله بن یزید، عبیدالله بن یزید، مجمع بن عائذ و عبدالرحمن بن مسعود.

 

* تنها زنی كه در كربلا به شهادت رسید ام وهب،همسر عبدالله بن عمیر كلبی بود.

 

* در واقعه كربلا 5 نفر از زنان به دلایلی از خیمه ها بیرون آمده و به دشمن حمله ور شده و یا به آنها اعتراض كردند. این بانوان عبارتند از:

 

حضرت زینب كبری(س)

 

كنیز مسلم بن عوسجه

 

مادر عمرو بن جناده

 

ام وهب، همسر عبدالله كلبی

 

مادر عبدالله كلبی

 

* حضرت علی اكبر (ع) فرزندسالار شهیدان، اولین نفر از خاندان بنی‌هاشم بود كه در كربلا به شهادت رسید.آن حضرت به هنگام شهادت27 سال داشت.

 

* در واقعه كربلا سرهای2شهید یعنی حضرت علی اصغر (ع) وحربن یزید ریاحی از پیكر آنان جدا نشد.

پس از شهادت امام حسین (ع) ده نفر از یاران سپاه یزید وسایل آن حضرت را غارت كردند. پیراهن، زیرجامه، عمامه، كفش‌ها، زره، انگشتر، كلاه خود و شمشیر آن امام را با خود بردند.

 

* دهم محرم سال 61هجری برابر با روز جمعه بود. روز عاشورا در تاریخ معادل21 مهر ماه سال 59 می باشد.

 

* امام حسین (ع) هنگام شهادت 57 سال داشت.حضرت علی اكبر (ع) به هنگام شهادت 27 سال داشت.

 

* نام 13 نفر از فرزندان ابیطالب كه در حماسه عاشورا به شهادت رسیدند در زیارت ناحیه نیامده است.

 

* در روز عاشورا تعداد 60 خیمه با فاصله 2 متر از یكدیگر در صحرای كربلا بر پا شده بود.

 

* در واقعه كربلا سه نفر از شهدا یعنی جناده بن حرث، عبدالله بن عمیر كلبی ومسلم بن عوسجه همراه با خانواده های خود در این حماسه ماندگار تاریخ اسلام حضور داشتند.

 

* در واقعه عاشورا هشت مرد و پسر یعنی امام زین العابدین(ع)،امام محمد باقر(ع)، عمر بن حسین، حسن بن حسن، زید بن حسن، عمر‌‌بن ‌حسن، محمد بن عمر بن حسن و محمد بن حسین به اسارت دشمن در آمدند كه در این میان تنها امام سجاد(ع) و عمربن حسن به سن بلوغ رسیده بودند.

 

* امام حسین (ع) در روز عاشورا، فرماندهی لشكر خود را به افراد مختلفی سپرده بودند. زهیر بن قین و حبیب بن مظاهر مسئولیت جناح های راست و چپ لشكر را بر عهده داشتند و حضرت ابوالفضل(ع) و خود سیدالشهدا(ع) نیز قلب لشكر را هدایت می كردند.

 

* سعد نیز لشكر خود را توسط چند نفر هدایت می كرد. عمروبن حجاج و شمر، جناح‌های راست وچپ لشكر را فرماندهی می كردند. عمروبن قیس و شبث بن ربعی هم سواره نظام و پیاده نظام لش

شنبه 29/10/1386 - 6:33
دعا و زیارت

یا امام حسین (ع) :

السلام على عبد الله بن ‏الحسین             الطفل الرضیع            المرمى الصریع            المشحط دما           المصعد دمه فى السماء              المذبوح ‏بالسهم فى حجر ابیه              لعن الله رامیه حرملة بن كاهل الاسدى      

به ابی انت و امّی كه تویی مظهر عشق            عشق را مظهر آثار علی اكبر توست           طفل شش ماه به هنگام شهادت خندید           آری آنكه بر مرگ زند خنده علی اصغر توست

ای دل تو چه می کنی؟         می مانی یا می روی؟             داد از آن اختیار که تو را از حسین(ع) جدا کند !         این چه اختیاری است که برای روی آوردن بدان باید پشت به ارادهء حق نهاد؟      

شنبه 29/10/1386 - 6:28
دعا و زیارت

مراتب عزاداری

مرتبه اول عزاداری
مرتبه دوم عزاداری
مرتبه سوم عزاداری
مرتبه چهارم عزاداری

مرتبه پنجم عزاداری ( آخرین مرتبه)
 

 مرتبه اول عزاداری

در این مرتبه عزادار فقط در قلب خود از مصیبت وارده بر سیّدالشهدا(ع) غمگین و ناراضی است؛ بدون اینكه غم و نارضایتی خود را معمولاً بروز دهد. این مرتبه كمترین درجه عزاداری است؛ و پایین تر از آن، مرتبهء دشمنان حضرت است یعنی مرتبه ای كه شخص به مصیبت های حسینی اگاه شود و ناراحت نگردد و به آن راضی باشد. درباره این گروه در زیارت وارث چنین می خوانیم:

لَعَنَ اللهُ اَمَّةً قَتَلَتْكَ وَ لَعَنَ اللهُ اُمّةً سَمِعَتْ بِذلكَ فَرَضِیَتْ بهِ

خداوند لعنت كند امّتی را كه تو را كشتند و به تو ظلم كردند؛ و خداوند لعنت كند امّتی را كه خبر چنین جنایتی را شنیدند و به آن راضی شدند

(مفاتیح الجنان)

كسانی كه در مرتبه اول عزاداری هستند، از هر دین و آیینی كه باشند به خاطر اندوه قلبی شان برای مصیبت امام حسین(ع) در نزد خداوند از ثواب و پاداشی به تناسب عقیده شان برخوردار می شوند.

عظمت مقام اهل بیت (علیهم السلام) به قدری است كه كوچكترین كاری كه برای آنها صورت گیرد، با پاداش های بزرگی از ناحیه آنها جبران خواهد شد. حال اگر یك كافر هم خدمتی به آنها كند یا ادبی را نسبت به آنها رعایت نماید، چون شخص كافر در آخرت اهل نجات نیست، پاداش او را در دنیا به او می دهند و اگر شخص، كوچكترین سنخیت و آمادگی را داشته باشد، چه بسا پاداش اهل بیت(علیهم السلام) موجب هدایت او نیز می شود.

 

مرتبه دوم عزاداری

در این مرتبه عزادار غم و نارضایتی خود را به شكل هاى گوناگون از قبیل گرفتگی چهره،گرفتن حالت بغض و گریه(تباكی)، گریه كردن، پوشیدن لباس عزا، به سینه و سر زدن و ... بروز می دهد و در این كار گاهی تنها و گاهی به همراه دیگران عزاداری می كند.

عزادار در این مرتبه نوعی انس و الفت و نیز نوعی كشش و نیاز به آن حضرت پیدا می كند و همین یافت درونی و نیز انس غریب، او را وادار می كند كه برای آن حضرت گریه كند و در عزاداری ایشان شركت كند.

گرایش عزاداران كلیمی، مسیحی و پیروان سایر مذاهب ـ كه برای امام حسین(ع) گریه می كنند ـ همچنین احساسی كه نسبت به آن حضرت دارند، نشان دهنده این حقیقت است كه حضرت برای آنها یك "غریب آشنا" است.

معمولاً نفوذ این "غریب آشنا" به درون قلب عزادار و ایجاد محبت و شدت گرفتن آن، رفته رفته او را به سوی مرتبه سوم عزاداری می كشاند.

 

مرتبه سوم عزاداری

در این  مرتبه كه شیعیان حضرت بیشترین اعضای آن را تشكیل می دهند، عزادار تنفّر و اعتراض خود را به املین مصیبت و جنایتكاران در حق سیدالشهدا (ع) و یارانش و بطور كلی همه اهل بیت(علیهم السلام) اظهار می كند و بر آنها لعن و نفرین نثار می كند؛ آنچه موجب شده كه عزادار از مرتبه دوم به مرتبه سوم ترقی كند، شناخت و معرفتی است كه عزادار به وجود مقدس سیدالشهدا (ع) پیدا كرده و اعتقاد بالاتری است كه نسبت به مقام آن حضرت و فهم محدود و نسبی درباره قیام ایشان در برابر یزید و یزیدیان یافته است.

همچنین علاوه بر موارد ذكر شده، شدت یافتن محبت به آن حضرت، عواطف عزادار را رقیق تر نموده است تا جائی كه عزادار در درون خود از یك سو به عنایت حضرت و از سوی دیگر به گریه و آه و سوز برای ایشان و نیز اعلان برائت از قاتلان او احساس نیاز بیشتری می كند. در این مرتبه عزاداری به نیّت كسب ثواب، برآورده شدن حاجات و عرض ادب صورت می گیرد.

عزادار در مرتبه سوم با تجلیات گوناگونی از عظمت امام حسین (ع) و خاندان و اصحابش آشنا می شود. در این حال احساس می كند كه ماندن در مرتبه سوم او را اشباع و راضی نمی كند و به همین خاطر در این مزتبه عطش و ظرفیت بیشتری برای درك عظمت محمد و آل محمد (علیهم السّلام) و به خصوص سیّدالاشهدا (ع) در خود احساس می كند، كه دیگر توجیه ها و توضیح های مداحان و بعضی گویندگان و نویسندگان كه خود نیز در مرحله سوم قرار دارند، روح تشنه او سیراب و قانع نمی كند، چرا كه هركس به اندازهء فهم خود از امام حسین و سایر معصومین (علیهم السّلام) می گویند و می خوانند ولی عزادار به خوبی احساس می كند كه حقیقت، بالاتر از چیزی است كه آنها می گویند.

 

مرتبه چهارم عزاداری

اساساً آنچه عزادار را از مرتبه سوم كه مرتبه "مشترك" بین مسلمین و غیرمسلمین است، بالاتر می برد و در گروه عزاداران و شیعیان حقیقی معصومین (علیهم السلام) وارد می سازد، صفای باطن و بالا رفتن میزان محبت و معرفت او نسبت به حقایق جهان است.

چگونه ممكن است درباره وجود با عظمت این انوار طیّبه (علیهم السلام) آن طور كه شایسته است بگویند و بنویسند. هیچكس به جز خداوند عظیم و اعلی نمی تواند وجود معصومین (علیهم السلام) را آن طور كه شایسته است معرفی و توصیف نماید. بنابراین پس از مدتی كه از سلوكش در مرتبه سوم می گذرد و مجهولات و پرسشهایش به اوج می رسد، و او را تحت فشار قرار می دهد، به سراغ خداوند تبارك و تعالی كه خالق محمّد و آل محمّد (علیهم السلام) است و نیز به سراغ خود ایشان می رود تا او را به معرفت جدید برسانند و عطش او را برطرف كنند. او پس از جستجو و پرهیز از كسالت و تلاش پیگیر و نیز مشورت با اهل علم و دانش، به خصوص روحانیّت و علمای دین، كه آشناترین مردم به خدا و دین خدا و معصومین (علیهم السلام) هستند ـ و خود مراتب چهارم و پنجم را طی كرده اند ـ به منابع معرفتی و اطلاعاتی مهمی دست می یابد.

 

مهمترین منابع شناخت معصومین (علیهم السلام) :

قرآن كریم، زیارت عاشورا، جامعه كبیره، زیارت ناحیه مقدسه

 

عزاداری در این مرتبه وسیله ای برای احیا و حفظ ازرش های مقدّس است كه اهل بیت (علیهم السلام) به خاطر آنها به شهادت رسیدند. این مراسم از دروغ، حرام، تحریف و اختلافات به دور است و مردم با شركت در این مجالس بیش از پیش با دین و وظایف خود آشنا می شوند.

همچنین، مجالس عزاداری در این مرتبه محل "شناخت و نیز پیدا كردن روح انتقام" است.مراسم عزاداری در این مرحله، رنگ و بوی سیدالشهدا (ع) دارد. روح و حقیقت سیدالشهدا (ع) بر آن حاكم است. این نوع مجالس از طرفی مردم را با حقیقت و جایگاه سیدالشهدا (ع) آشنا می كند و از طرفی همان كاری را می كند كه ایشان در كربلا كردند؛ یعنی آثار وجودی حضرت (نجات مردم از جهالت و خروج از گمراهی و تاریكی، مهمترین توصیه بزرگان دین به برپائی مجالس عزای حسینی) را منتقل می كند و بین مردم و حضرت شباهت بوجود می آورد.

گریه برای عزادار در این مرتبه صرفاً یك عمل احساسی نیست؛ بلكه وسیله ای برای زنده نگه داشتن پیام عاشورا برای نسل امروز، بالا بردن سطح معرفت مردم و پیوندشان با اهل بیت (علیهم السلام) ، تبعیت از گریه های حضرت زهرا(س) (گریه ای سیاسی و جهت دار) و آزار و تهدید غاصبین خلافت و دشمنان امیرالمؤمنین است.

به فرموده شهید مطهّری كه خود بسیار اهل گریه و عزاداری حقیقی بود؛ " گریه بر شهید شركت در حماسه او است" .

 

مرتبه پنجم عزاداری

عزادار در این مرتبه که کامل شدهء مرتیه چهارم است از صفای باطن بالاتر و معرفتی عمیق تر برخوردار است، به مودّت نسبت به اهل بیت (ع) و نیز به برائت از دشمنان ایشان دست یافته است و بیشتر به " عمل " روی می آورد؛ در این مرحله عزادار ، نه تنها بر آنچه در کربلا بر حسین بن علی (ع) و یارانش گذشته است متأثر ،گریان و .... می باشد بلکه در اعمالش آنچه را که دین مبین اسلام و اهل بیت(ع) برای کمال انسانی بیان کرده اند در وجود خویش بالفعل می سازد، گویی همگام با امامش در کربلا و روز عاشورا در برابر ظلم ، فساد و جهل زمانه به پا می خیزد و

مراحل سه گانه احیای خون امام حسین (ع):

1 ) لعن و برائت زبانی ، از آنجا که قطع یا ضعیف کردن رابطهء انسان ها با خداوند و معصومین علیهم السلام بزرگترین جنایت و خیانت در زندگی آدمیان است ، تمامی کسانی که در طول تاریخ تاکنون در این جنایت دست داشته اند ، مورد لعن خداوند و فشته های الهی و پیامبران قرار می گیرند.

معانی لعن : 1) دور بودن از رحمت و هدایت الهی و جدا بودن از راه خوشبختی

                 2) طلب عذاب و نفرین برای عاملین چنین ظلمی

در زیارت عاشورا سه گروه از دشمنان ، مورد لعن و برائت زبانی قرا گرفته اند که عبارتند از :

1)      دشمنانی که با تغییر مسیر خلافت و غصب آن، ظلم های بعدی از جمله جنایات در روز عاشورا را پایه گذاری کردند.

2)      دشمنانی که امام حسین (ع) و اصحابش را به شهادت رساندند و یا مقدّمه آن جنایت را با سکوت و یا همکاری با لشکر دشمن فراهم کردند.

3)      دشمنانی که بعد از عاشورا به وجود خواهند آمد تا روز قیامت.

2 ) لعن و برائت عملی : دوری از فرهنگ تسلط و تسلطِ فرهنگی دشمنان اسلام و پرهیز از اخلاق و عقاید آنان .

امام صادق (ع) فرمودند : دروغ می گوید کسی که ادعای دوستی ما را می کند و از دشمنان ما برائت نمی جوید.

بحار الانوار،ج 27 ، ص 58

3 ) جهاد با دشمنان اسلام و اهل بیت علیهم السّلام و حداقل، محدود کردن قدرت آنان تا نابودی کاملشان ؛ دفاع از حق فطری انسانها ـ که همان توحید است ـ لازم و مبارزه با عامل کفر و شرک ضروری است. در آیات قرآن نیز وجوب جهاد در برابر کسانی که درصدد خاموش کردن نور الهی هستند مورد توجه قرار گرفته است ( سوره توبه، آیه 32 ـ سوره انعام ، آیه 26 و ...).

در این مرحله، عزادار با نگاه ابدی و صحیحی که به انسان از یک طرف، و به دین و رهبران معصوم (ع) از سوی دیگر دارد و در سایه آگاهی دقیق نسبت به زمان خود ، دشمنان حیات انسانی و ابدی انسان ها و موانع حقیقی رشد و سعادت آنها را می شناسد و جهادی مبتنی بر محبت همیشگی به انسان ها را برای نابودی آفات و موانع حیات الهی و انسانی ، آغاز می نماید.

پیوند عزادار حقیقی با منتقم خون  امام حسین (ع)

دو عامل عاطفی و معرفتی که در وجود عزادار در این مرحله ، شدت گرفته است، در او کششی مستمر به سوی وجود مقدّس امام زمان (عج) ایجاد می کند؛ چرا که انتقام خون امام حسین (ع) جز با ظهور منتقم اصلی ممکن نخواهد بود و عزادار به یکی از مهم ترین و بالاترین مقاماتی که ممکن است یک انسان به آن برسد ، نایل می شود و آن مقام " انتظار" است.

و اینجاست که برای عزادار " کلّ یوم عاشورا و کلّ ارض کربلا " معنا پیدا می کند؛ بدان معنی که در هر مکان و زمانی از گناه، ظلم و ... دوری می جوید و با ظالم و مفسد مبارزه می کند. از سپیده دم تا شامگاهان در اندیشهء احوال بشریت بوده و آزادگی را سرلوحهء حیات خویش قرار می دهد.

 

 بر گرفته از كتاب عزادار حقیقی ،  اثر: محمد شجاعی

شنبه 29/10/1386 - 6:4
دعا و زیارت
 

«السّلامعلیکیااباعبداللّهالحسین(ع)»


**
ای نورچشم زهراء(س)،قربان خلق وخویت **
                                     ** بـنـمـا اجـازه تـا مـن، بــوسـم اخـا گـلـویـت **

** خواهـر خـون جـگـر و خستـه دل زار توام **
                                     ** حــافــظ ســنـگــر خــونــیـن تـو و یـار توام **

** آهـسـتـه رو به مـیـدان، ای مهـربان برادر **
                                     ** ای تـشـنه لب حسینم، بنگر به حال خواهر **

** از پـی ات، نـالـه طــفــلان حــرم را بـشـنـو **
                                     ** سوی گرگان بلا، یوسف زهـراء(ع) تو مرو **

** بر تن کفن نمودی، این کـهـنـه پـیـراهن را **
                                     ** کی در امان ز دشـمن، ماند تو را کـفـن را **

** مـی دوم از پـی ات ای مـاه سـپـهـر دل من **
                                     ** ترسم از بعـد تو تـاریـک شـود مـحـفـل من **

** شد تیـره روز روشن، در دیدگان زیـنـب(س) **
                                     ** بـا رفـتـنـت بــرادر، جـانـم رسـیـده بـر لــب **

** بی تو از کــربــبــلاء، گو به کـجـا رو ببرم **
                                     ** دیدی ای کشـته ز قـتـل تو چه آمـد به سرم **

** یا حسیـن(ع) یاحسیـن(ع)، عاشـق رویت منم **
                                     ** یا حسیـن(ع) یاحسیـن(ع)، دیده به سویت منم **

 

 

منبع شعر: کتاب زمزمه های حاج احمد دلجو، ص72.

 

شنبه 29/10/1386 - 5:48
دعا و زیارت
« روز دهم محرم »


      ** کربلاء دارد ، حال و هوائی  ...  آید از هر سو،  بوی جدائی **

   ** حسین ثاراللّه ... اباعبداللّه **


   ** باشد ثاراللّه(ع)،در ذکر یا رب ... یک امشب باشد،مهمان زینب(س) **

   ** حسین ثاراللّه ... اباعبداللّه **


     ** شب عاشوراء، دیدنی باشد ... گل های زهراء(ع) دیدنی باشد **

  ** حسین ثاراللّه ... اباعبداللّه **


   ** شد حرم مست ، بوی گل یاس ... به دور خیمه، میگردد عباس(ع) **

   ** حسین ثاراللّه ... اباعبداللّه **


     ** شب وداع، جسم و جان آمد ... وقت وصال ، عاشقان آمد **

  ** حسین ثاراللّه ... اباعبداللّه **


 

«

ذکر مصیبت عظمی و شهادت خامس آل عبا(علیه السلام)»

در کامل الزیارة از حضرت صادق

(علیه السلام) روایت است که فرمودروز عاشوراء وقتی حضرت امام حسین(علیه السلام) بعد از اصحاب و فتیان و جوانان هاشمیه تنها شد،منصور ملک با چهار هزار از ملائکه بنصرت آنجناب فرود آمدند ولی حضرت امام حسین(علیه السلام) اجازت نفرمودند و به آسمانها رفتند و باردیگر بازگشتند تا شرف رخصت دریابند.حضرت امام حسین(علیه السلام) را شهید دیدند « فهم عند قبره شعث غبر یبکونه الی یوم القیمة » ملائکه پریشان موی و گردآلود بدان خاک پاک بماندند وتا روز قیامت بدان غریب مظلوم نوحه و گریه کنند. « فلا یزوره زائر الا استقبلواه ولایودعه مودع الا شیعوه » چون کسی به زیارت رود به استقبال آید و چون بازگردند مشایعت نمایند در بیماری عیادت وی کنند و از پس مرگ برجنازه او نماز گذارند و از خداوند آمرزش طلبند تا حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور فرماید.

«

وفی البحار ثم التفت الحسین(علیه السلام) عن یمینه ... »چون از اصحاب و فتیان هاشمیه کسی نماند و همه انصار حضرت امام حسین(علیه السلام) فیض شهادت را فائض گردیدند،حضرت یک نگاهی به یمین و یسار خود نمود و سر به آسمان برداشت و گفت بارالهی تو میدانی که به فرزند پیغمبر تو چه کردند آنگاه ندا برداشته و فرمود آیا رحم کننده ای هست که آل رسول مختار را رحمی کند و یاری کننده ای هست که ذریه اطهار را نصرت بنمایدالخ.حضرت زین العابدین(علیه السلام) چون بانگ پدر را شنید اگرچه از کمال ناتوانی حمل سیف و سنان نمیتوانست شمشیری برداشته افتان و خیزان به سمت میدان رفت.حضرت ام کلثوم(علیهاالسلام) از قفای او بانگ زد که ای فرزند برادر برگرد.فرمود ای عمه دست نگه دار مرا تا پیش روی پسر پیغمبر قتال کنم. حضرت امام حسین(علیه السلام) فرمود ای ام کلثوم بازدار او را تا جهان از نسل آل محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) تهی نگردد.


شنبه 29/10/1386 - 5:28
دعا و زیارت

با نسیم حزن‌انگیز محرم

 

شمیم محرم به مشام رسیده و عالم دگرگون شده است، قلب ما تندتر از هر زمان دیگر می‌تپد و میل به سوگواری در روح و جانمان زنده شده است.

در گوشه گوشه محله‌هایمان حال و هوای محرم حكمفرماست، چادرهای برپا شده و پرچم‌های سرخ، سبز و سیاه، كنار چادرها، تن به موج باد داده‌اند. همه‌جا ماتم زده است و سیاهپوش.

عشق به امام حسین(ع) دلیل و برهان نمی‌خواهد، این عشق عقل ظاهر بین را پس می‌زند، گویی عشق و محبت به حسین(ع) را با خاك و گل سرشته‌اند، موج موج سیاهپوش عزادار، زیر خیمه حسین(ع) تماشایی است. همه حاضرند، همه اهل محل، پیر و جوان، زن و مرد، دانشجو و كارگر، همه و همه.

بی‌رنگ و ریا در صف‌هایی منظم، سر از پا نمی‌شناسند. همه در پی عاشورایند، عاشورای حسین(ع)، چشمانت را كه بازكنی، همه را می‌بینی. همه ماتم‌زده و سوگوارانه از بچه خردسال و كوچك دبستانی گرفته تا همسایه دیواری، پیرمرد، پیرزن، بقال محله، كفاش محله و... همه  هستند و هر یك مشغول كاری، دیگر نه خبری است از ابهت و جذبه همسایه و نه از بدخلقی‌های نابهنگام  بقال محله. حتی جوان شرور محله هم به عزاداران تشنه، شربت نذری می‌دهد.

در دل‌های اهل محله‌مان چه می‌گذرد. محرم آنها را از خود بی‌خود كرده است. در دسته‌های عزاداری كسانی را می‌بینی كه باورت می‌شود دیگر اینجا شغل و منصب و مقام جایگاهی ندارند.همه خودشان را فراموش كرده‌اند و فقط و فقط به حسین(ع) و شهیدان كربلا می‌اندیشند.

سخت است باور كنی یكی از سرشناسان محل، ساعت‌ها در صف طولانی غذای روز عاشورا می‌ایستد تا این مانده نذری را برای بیمارش هدیه ببرد.

باور كن، اشتباه نمی‌كنی، اینها هم محله‌ای‌هایت هستند، این بار همه را خوب می‌شناسی.

اما باورش برایت كمی دشوار است و به این فكر می‌كنی كه محرم چیست؟ مردم از محرم و حسین چه دیده‌اند؟ از زینب(س) و علی‌اصغر چه می‌خواهند؟ عاشورا چه فلسفه‌ای دارد؟ مردم چه می‌جویند؟ و با خود می‌اندیشی كه رمز ماندگاری قیام امام‌حسین(ع) در چیست؟ و بعد با مردم هم صدا می‌شوی و زمزمه می‌كنی حسین، حسین(ع)...

جمعه 28/10/1386 - 8:47
دعا و زیارت

تاسوعای حسینی را به مسلمانان جهان تسلیت می گویم

 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
   

نهم محرم مطابق با تاسوعای حسینی را به عموم آزادگان جهان به ویژه دوستاران حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، مسلمانان و شیعیان تسلیت می گویم.

جمعه 28/10/1386 - 8:38
دعا و زیارت

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

آن سفر کرده که صد قافله دل هم ره اوست هر کجا هست خدایا به سلامت دارش

جمعه 28/10/1386 - 8:32
شعر و قطعات ادبی

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

حضرت علی اکبر علیه السلام(نوحه)

شد روان روح از پیکرم یا رب

می رود میدان اکبرم یا رب

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

ای همه هستم، رفتی از دستم

دیده بر سروِ قامتت بستم

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

جان به کف داری، ترک سر کردی

گوییا دیگر بر نمی گردی

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

میوه ی قلب و جان شیرینم

لحظه ای برگرد تا رخت بینم

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

می شود خاموش محفل لیلا

آه و واویلا از دل لیلا

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

ای زخود رسته، دل به حق بسته

من پدر هستم، قدری آهسته

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

گریه کن ای چشم، ناله کن ای دل

یک تن تنها، این همه قاتل

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

تو رَوی میدان، من به همراهت

گریم از بهر عمر کوتاهت

روح و ریحانم، ای علی جانم

 

 

جمعه 28/10/1386 - 8:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته