• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 65
زمان آخرین مطلب : 5017روز قبل
بیماری ها
راز ژنتيكي قارچي كه باعث ايجاد شوره سر مي‌شود، توسط گروهي از دانشمندان بين‌المللي فاش شد.


آنها اميدوارند اطلاعات دقيقي كه در مورد ژنوم (تعداد كلي ژن‌هاي تشكيل دهنده يك سلول خاص) مالاسزيا گلوبوسا به دست آورده‌اند، بتواند منجر به درمان‌هاي مؤثرتري شود و رشد آن را متوقف كند.

اين قارچ كه روي پوست انسان زندگي و از آن تغذيه مي‌كند، باعث خارش و پوسته‌پوسته شدن ناحيه مبتلا به قارچ مي‌شود. نتايج اين تحقيق، كه توسط شركت تجاري پروكتر و گمبل انجام شده است، در گزارش آكادمي ملي ساينس به صورت مشروح درج شده است.

به‌نظر مي‌رسد حدود نيمي از جمعيت انسان‌ها از شوره سر رنج مي‌برند و ظاهرا مردان بيشتر از زنان مستعد ابتلا به اين قارچ هستند. به‌طور متوسط، بيش از 10 ميليون قارچ مالاسزياگلوبوسا روي سر هر فرد وجود دارد.

اين قارچ‌ها، كه به‌طور ژنتيكي با مخمرها هم‌خانواده‌اند، از سبوم (ماده‌اي چرب كه توسط غدد چربي‌ساز پوست توليد مي‌شود) تغذيه مي‌كنند.

سبوم، پوست و مو را در مقابل آب محافظت مي‌كند و مانع از خشك شدن، شكنندگي و تركيدن آن‌ها مي‌شود. اين ماده توسط چربي‌هايي كه سلول‌هاي پوست توليد مي‌كنند و باقيمانده ذرات مرده چربي، ايجاد مي‌شود.

مالاسزيا گلوبوسا يكي از ساده‌ترين ارگانيسم‌هاي بدن است كه تا به حال توسط دانشمندان كشف شده است و با 4 هزار و 285 ژن، 300 بار كوچكتر از ژنوم‌هاي انساني است.

مالاسزيا گلوبوسا با اينكه براي ادامه حيات به اسيدهاي چرب نياز دارد اما به هيچ‌وجه توانايي ساخت آن‌ها را ندارد و به همين علت از سبوم انسان به‌عنوان منبع تغذيه استفاده مي‌كند.

نقش آنزيم

آخرين تحقيقات نشان داده‌اند قارچ‌ها با توليد آنزيمي به نام ليپاز باعث ايجاد شوره مي‌شوند. اين روند به اين ترتيب است كه ابتدا، قارچ‌ها از ليپاز براي تجزيه سبام استفاده مي‌كنند و ماده مركبي به نام اسيد اولئيك (يك اسيد چرب) توليد مي‌كنند.

اين اسيد وارد سطحي‌ترين لايه پوست سر مي‌شود و روند تغيير سلول‌هاي پوست سر را در افراد مستعد، تسريع كرده و در نهايت شوره سر تشكيل مي‌شود.

محققان دريافته‌اند اين قارچ در نهايت 8 نوع ليپاز و 3 فسفو‌ليپاز -كه باعث هضم چربي‌هاي پوست كف سرمي‌شود- توليد مي‌كند. آن‌ها حدس مي‌زنند كه هر كدام از اين پروتئين‌ها مي‌توانند به‌عنوان يكي از راه‌هاي درماني ضد‌شوره به‌عنوان هدف مورد مطالعه قرار گيرند.

همچنين اين گروه كشف كردند اين قارچ‌ها از لحاظ ژنتيكي، داراي قابليت جفت‌گيري هستند كه اين مورد تا به حال ديده نشده است. توماس داوسون، يكي از محققان، مي‌گويد: ترتيب‌گذاري كامل ژنومي يك ژنوم مالاسزيا باعث ايجاد فرصت‌هاي شگرفي براي دانشمندان شده است تا فعل و انفعالات بين انسان‌ها و قارچ را بررسي كنند.

انواع شامپوهاي دارويي رايج كمك مي‌كنند تا عفونت قارچي كنترل شود اما هيچ‌كدام از آنها به‌طور صد‌در‌صد قابل اطمينان نيستند.

حدود 5 سال پيش بود كه دانشمندان متوجه شدند مالاسزيا گلوبوسا اصلي‌ترين عامل ايجاد شوره سر است.

روند كشف راز ژنوم به اين صورت بود كه گروه دانشمندان، حدود 10 ليتر قارچ را در يك مخزن بزرگ كشت دادند و آن را در مايع نيتروژن منجمد كردند. سپس آن را به تكه‌هاي كوچك خرد كرده و
DNA آن‌ها را خارج ساختند.

دكتر باو شرگيل، متخصص امراض پوستي مؤسسه پوست بريتانيا، مي‌گويد: ما از هرگونه تحقيق براي حل اين مشكل كه بسياري از افراد با آن دست به گريبانند، استقبال خواهيم كرد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:8
بیماری ها
دردهای مبهم عضلانی در اغلب موارد در نتیجه کار کشیدن بیش از عضلات یا فشار آمدن بر آنها به وجود می‌آید


اما ممکن است برخی از بیماری‌ها و اختلالات نیز آن را ایجاد کنند. برخی از درمان‌های خانگی برای درمان دردهای عضلانی اینها هستند:

در سه روز اول پس از آسیب عضلانی روی منطقه دردناک کیسه یخ بگذارید.
پس از سه روز از کمپرس گرم استفاده کنید.
از مسکن‌های معمولی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید.
ماساژ‌دادن و کشش‌دادن به ناحیه مبتلا را به آرامی امتحان کنید. همچنین تا جایی که ممکن است عضله را در حال استراحت بگذارید.
هنگامی که احساس می‌کنید عضله شروع به بهبود یافتن کرده است؛ ورزش سبک را آغاز کنید تا عضله توان قبلی خود را بازیابد. پیاده‌روی، شنا، وسایر ورزش‌های با کم‌فشار گزینه‌های مناسبی هستند.
اگر درد ناحیه آسیب‌دیده ادامه پیدا کرد، به دکتر مراجعه کنید.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:7
اخبار
كنفرانس «مجمع اداره‌ي اينترنت» بدون به نتيجه رسيدن بر سر مساله‌ي حاكميت آمريكا بر نحوه‌ي دسترسي مردم جهان به ايميل و وب‌سايت‌ها به كار خود پايان داد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به عقيده‌ي تحليلگران بدون هيچ پيشنهاد قطعي براي عمل تنها اين اطمينان خاطر وجود خواهد داشت كه با افزوده شدن كاربران بيشتري از كشورهاي در حال توسعه و تغيير چهره‌ي شبكه‌ي جهاني بيزاري از حاكميت آمريكا بر اينترنت افزايش خواهد يافت.

نماينده‌ي كشور روسيه در پايان كنفرانس «مجمع اداره‌ي اينترنت» از دبير كل سازمان ملل متحد درخواست كرد كه يك گروه كاري به منظور برداشتن گام‌هاي عملي براي قرار دادن حاكميت اينترنت تحت كنترل جامعه‌ي بين‌المللي تشكيل شود.

سيستم نام دامنه اكنون از سوي آيكان - سازمان نظارت بر نام‌ها و دامنه‌هاي اينترنتي -كنترل مي‌شود كه در كاليفرنياي آمريكا واقع بوده و دولت آمريكا در آن حق وتو دارد و با كنترل سيستم‌هاي اصلي اينترنت، آمريكا به طور غير مستقيم قسمت اعظمي از جهان را كه از اينترنت استفاده مي‌كنند تحت تاثير قرار مي‌دهد.

آمريكا اصرار دارد ترتيب فعلي ثبات اينترنت را تضمين كرده و مانع تلاش يك كشور براي سانسور اينترنت از طريق حذف ورودي‌ها از دايركتوري‌هاي نام دامنه مي‌شود.

حاميان سيستم فعلي پيشنهاد روسيه را مورد تقبيح قرار دادند؛ مقامات برزيلي خواستار يك آيكان مستقل شدند، با اين حال نشانه‌ي اندكي از اين كه دولت آمريكا و آيكان قصد واگذاري نقش بر روي نام‌هاي دامنه را به اين زودي داشته باشند وجود دارد.

وينتون سرف، يكي از بينانگذاران اينترنت كه به تازگي از مقام رياست آيكان كناره‌گيري كرده با اين اعتراض‌ها به‌عنوان امري غلط مخالفت كرد.

بر اساس اين گزارش مجمع اداره‌ي اينترنت سال آينده در دهلي نو در هند برگزار خواهد شد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:6
اخبار
دولت در فراهم‌سازی فرصت‌های ICT برای جوانان در حد توان فعال بوده است، با این حال ادامه تلاش‌های همگانی در این عرصه ضروری است.

دکتر حمید ضیایی‌پرور، مدرس علوم ارتباطات، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، با اشاره به افزایش حضور جوانان ایرانی در بخش‌های مختلف
ICT، اظهار داشت: جوانان ایرانی در بخش‌های مختلف حوزه ICT مانند تولید محتوا، فعالیت‌های نرم‌افزاری، محیط روباتیک و وبلاگ‌نویسی همواره پیشگام بوده‌اند، بنابراین بسترسازی دولت در این بخش، می‌تواند موجبات پیشرفت هر چه بیشتر آن‌ها را تضمین کند.
وی گفت: در صورتی که بحث پیشرفت فناوری اطلاعات به عنوان یکی از اولویت‌ها قرار گیرد و تمام بخش‌های مرتبط نسبت به رشد آن متمرکز شوند، می‌توان به آن چه که در سند چشم‌انداز بیست ساله نظام مقرر شده، نزدیک شد.
ضیایی‌پرور، خلاقیت‌های جوانان ایرانی را همواره خودجوش دانست و افزود: جوانان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بدون چشم‌داشت در این حوزه فعالیت می‌کنند و ما باید فعالیت‌های پر بار آن‌ها را ارج بگذاریم.
ضیایی‌پرور، با اشاره به توجه برنامه چهارم توسعه به فعالیت‌های دانایی محور و فناوری اطلاعات و فعالیت‌های شبکه‌ای و الکترونیکی، تاکید کرد: برای رشد فعالیت‌های "دانایی‌محور" نه تنها لازم است تا مباحثی نظیر استفاده از فضای مجازی از حاشیه خارج شود، بلکه باید این‌گونه مباحث در کانون و محور فعالیت‌ها قرار گیرد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:6
دانستنی های علمی

دير يا زود بايد به دنبال خدا بگردي

چرا حالا نه؟

شنبه 26/8/1386 - 20:20
دانستنی های علمی

رها كن و به خدا بسپار

شنبه 26/8/1386 - 20:19
دانستنی های علمی

ساده است ستايش گل

چيدنش

و از ياد بردن كه آبش بايد داد

شنبه 26/8/1386 - 20:18
دانستنی های علمی
 

گفتم که روی خوبت از من چرا نهان است **** گفتا تو تو خود حجابی ورنه رخم عیان است

گفتم که از که پرسم جانا نشان کویت*** گفتا نشان چه پرسی آن کوی بی نشان است

گفتم مرا غم تو بهتر ز شادمانی *** گفتا که در ره ما غم نیز شادمان است

گفتم فراق تا کی؟ گفتا که تا تو هستی *** گفتم نفس همین است گفتا سخن همان است

شنبه 26/8/1386 - 20:14
دانستنی های علمی
 

خواهرکوچکم از من پرسید.

من به او خندیدم .

کمی آزرده وحیرت زده گفت :

روی دیوار و درختان دیدم !

باز هم خندیدم .

گفت دیروز خودم دیدم

 پسر همسایه ،

پنج وارونه به مینو می داد !!

بغلش کردم و با خود گفتم ،

بعدها وقتی ،

رشد بی وقفه ی درد ،

سقف کوتاه دلت را خم کرد ،

بی گمان می فهمی ،

پنج وارونه چه معنا دارد !!!

شنبه 26/8/1386 - 20:13
طنز و سرگرمی
 

به اندازه تموم موهاي سرم دوستت دارم.

به اندازه تموم موهام بهت وفادارم

هر بار كه موهامو شونه مي كنم يادت مي افتم

شناختي؟

منم ديگه! حسن كچل!!!
شنبه 26/8/1386 - 20:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته