• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 642
تعداد نظرات : 140
زمان آخرین مطلب : 3674روز قبل
آموزش و تحقيقات
Firmwareچيست؟

 


جواب دادن به اين سؤال كمي پيچيده است. تا حدودي مي‌توان گفت كه با يك <مفهوم> سر و كار داريم؛ مفهومي به نام <ميان‌افزار>؛ موجوديتي كه نه سخت‌افزار است نه كاملاً مي‌توان آن را نرم‌افزار دانست. بهتر است كمي بيشتر توضيح دهيم. براي مديريت هر سخت‌افزاري يا بهتر بگوييم براي استفاده بهينه از امكانات سخت‌افزاري، نيازمند يك سيستم مديريتي هستيم كه توانايي مديريت و زمانبندي اجرا و كنترل فرآيندها و پردازش‌ها را داشته باشد. در مدل‌هاي پيشرفته (مانند انواع كامپيوتر، برخي از مدل‌هاي گوشي موبايل و انواع Handheld) نام اين سيستم مديريتي سيستم‌عامل و در مدل‌هاي ساده‌تر (مانند انواع پخش‌كننده MP3، انواع ساده گوشي موبايل همانند نوكيا 1100 و انواع ساده‌تر و دستگاه‌هاي ساده‌تر مانند انواع رايتر) نام آن Firmware يا به فارسي، ميان‌افزار است.
در انواع پيشرفته، كار ميان‌افزار ترجمهِ دستورات نرم‌افزاري به زبان قابل فهم براي سخت‌افزار و در انواع ساده‌تر، مثلاً در يك پخش‌كننده MP3، تفسير فرامين صادر شده از طريق دكمه و درخواست اجراي فرمان مورد نظر از سيستم يا مدارات موجود در دستگاه است.

محل دقيق ميان‌افزار كمي بالاتر از سخت‌افزار است. در واقع مي‌توان اظهار داشت كه اولين نرم‌افزار مرتبط ( يا حتي تنها نرم‌افزار) با سخت‌افزار، ميان‌افزار است. برنامه‌نويسان مي‌دانند كه محل قرارگيري ميان‌افزار، دقيقاً پايين‌تر از اسمبلر است.
ميان‌افزارها را در كارگاه يا كارخانه به وسيله دستگاه‌هايي به نام Emulator در حافظه‌هاي قابل برنامه‌ريزي و فقط خواندني موسوم به Programable Read- Only Memory) PROM) قرار مي‌دهند. در واقع اين حافظه‌ها را به وسيله Emulator برنامه‌ريزي مي‌كنند. يك نمونه از انواع اين حافظه‌ها همان بايوس كامپيوتر است كه ميان‌افزاري را (همان تنظيمات بايوس) نيز اجرا مي‌كند. محتويات اين حافظه‌ها نيز ايستا است و پس از خاموش شدن دستگاه به اطلاعات موجود در آن‌ها صدمه‌اي وارد نمي‌آيد.
گاهي ممكن است در زمان طراحي و توليد اين ميان نرم‌افزارها (كه در مرحله طراحي و توليد گهگاه به اندازه يك برنامه سنگين محاسباتي زمان‌بر هستند) مشكلاتي به وجود آيد كه تنها در زمان عملكرد مشخص شوند. از اين رو توليدكنندگان سخت‌افزار مرتباً به بررسي ميان‌افزارهاي نصب شده اقدام مي‌كنند و در صورت وجود خطا يا ايراد نرم‌افزاري، اقدام به برطرف نمودن آن ايراد مي‌كنند و نسخه بروز شده آن ميان‌افزار را منتشر مي‌سازند. از اين رو بروز‌رساني ميان‌افزار سخت‌افزار‌هاي نصب شده در كامپيوترمان، گوشي موبايلمان، پخش‌كننده MP3 و دستگاه‌هاي سخت‌افزاري كه كنترل شبه‌‌نرم‌افزاري دارند، كاري عاقلانه و سنجيده است.
توجه‌
در استفاده از دستورالعمل‌هاي ارائه شده نهايت دقت را به كار ببريد.عصر شبكه هيچ‌گونه مسئوليتي را در خصوص وارد آمدن صدمه‌ و خسارت به دستگاه شما نمي‌پذيرد.
رايتر شما چه CD Writer باشد، چه DVD Writer، فارغ از نوع، مدل و نشان تجاري دستگاه، داراي يك Firmwareاست. مانند تمام نرم‌افزارها، Firmware نيز مرتباً از سوي سازنده ارتقا پيدا مي‌كند. دليل اين كار نيز كاملاً مشخص است؛ برطرف كردن مشكلات و نواقصي كه در زمان طراحي يا توليد و اجراي آن به‌وجود مي‌آيند.
اين مشكلات ممكن است در مراحل اوليه طراحي و توليد خود را نشان ندهند. معمولاً پس از اجراي نرم‌افزار، نمايش انواع باگ‌ها و مشكلات منطقي و غير‌منطقي شروع مي‌شود و شب‌هاي به‌يادماندني‌اي را براي تيم طراحي به يادگار خواهد گذاشت. از اين‌رو هر توليد‌كننده‌اي براي اين‌كه ضمن حفظ اعتبار خود مشكلاتي را كه ممكن است در زمان استفاده توسط كاربر تشخيص داده شوند، برطرف سازد، اقدام به تهيه نسخه‌هاي بهبود يافته Firmware دستگاه‌هاي توليدي خود مي‌نمايد.
توجه داشته باشيد كه ممكن است در زمان استفاده از درايو نوري خود، هرگز متوجه مشكلات موجود نشويد، اما مطمئن باشيد اگر با روشي كه در ادامه معرفي خواهد شد، آگاهي يافتيد كه Firmware بروز شده‌اي از سوي توليد كننده ارائه شده است، به طور حتم مشكل يا مشكلاتي در Firmware دستگاه وجود دارد. بنابراين مي‌توانيد اقدام به بروز‌كردن دستگاهتان كنيد.

مراحل كار
اول از همه بايد نوع و مدل درايو موجود را تشخيص دهيد. براي اين‌كار بهتر است از خود ويندوز كمك بگيريد. البته نرم‌افزارهايي هم وجود دارند كه به بررسي سخت‌افزارهاي نصب شده روي كامپيوتر مي‌پردازند و نشان تجاري، مدل و اطلاعات مختلفي از جمله نگارش و مدل Firmware هر دستگاه را به شما ارائه مي‌دهند.

از قسمت System Properties تب Hardware را انتخاب نماييد و روي دكمه Device Manager كليك كنيد. روي علامت (+) عبارت DVD/CD-ROM Drives كليك كنيد. فهرست درايوهاي نوري موجود روي كامپيوترتان را مشاهده خواهيد كرد. در اين فهرست نام هر دستگاه به همراه مدل آن آورده شده است. به عنوان مثال، به چنين عبارتي برخورد خواهيد كرد:
SONY DVD RW DRU-8208Aاين عبارت علاوه بر نام توليد‌كننده، نوع و مدل دستگاه را نيز نمايش مي‌دهد. اگر از اين روش لذت نمي‌بريد، مي‌توانيد از Nero كمك بگيريد. در مجموعه نرم‌افزاري Nero، برنامه‌اي به نام Nero Info Tool وجود دارد كه از همان ابزارهايي است كه تمام زير‌و‌بم‌‌هاي موجود و مرتبط با درايوهاي نوري را بررسي مي‌كند. مزيت استفاده از اين ابزار اين‌است كه نگارش Firmware درايو را نيز نمايش مي‌دهد.
پس از اين‌كه اطلاعات مورد نظر را استخراج كرديد، به اينترنت متصل شويد و در موتور جست‌و‌جوي گوگل، از كليد‌واژه تركيبي زير براي يافتن فايل مورد نظر استفاده كنيد:
Properties + Firmware + Download&Your Drive name
در عبارت بالا به جاي Your Drive name & Properties نام و مدل دستگاهتان را كه در مرحله قبل استخراج كرديد، بنويسيد. به عنوان مثال، من براي DVD Writer خود بايد چنين واژه‌اي را جست‌و‌جو كنم:
SONY DVD RW DRU-820A + Firmware + Download
توجه كنيد كه تنها قسمت اول را تغيير دهيد. با اين‌كار (استفاده از اين كليدواژه) گوگل در سايت‌هايي جست‌و‌جو خواهد كرد كه حاوي لينك‌هايي به منابعي هستند كه شامل آن سه كليد واژه ذكر شده مي‌گردند. مطمئن باشيد كه اولين يا دومين هينت (نتيجه يك جست‌و‌جو در يك موتور جست‌و‌جو، تعدادي هينت يا تطابق است كه به صورت فهرست شده نمايش داده مي‌شوند) شما را به هدف خواهد رساند.
معمولاً تمام تلاش‌هاي ما سرانجام به دانلود يك فايل چندصد كيلوبايتي منتهي خواهد شد. توجه داشته باشيد كه علاوه بر خود توليد كننده، شركت‌ها و حتي اشخاص ديگري نيز اقدام به تهيه Firmware براي دستگاه‌ها مي‌نمايند. بر اساس تجربه بهتر است از نسخه‌اي استفاده كنيد كه توسط خود سازنده ارائه شده است.
پس از اين‌كه فايل يا فايل‌ها را دانلود كرديد، زماني فرا مي‌رسد كه ‌بايد مهم‌ترين و شايد خطرناك‌ترين قسمت كار را انجام دهيد. در اين مرحله بايد يك فايل اجرايي را اجرا كنيد تا روند آپديت‌كردن بايوس به صورت خودكار طي شود. البته قبل از انجام هركاري، روشي را كه سازنده اعلام كرده است، به دقت مطالعه كنيد. ممكن است براي اين كار لازم باشد تغييراتي را به صورت موقت در آرايش سخت‌افزاري كامپيوترتان اعمال كنيد. ممكن است نياز باشد زماني كه شما دو درايو را به يك كابل متصل كرده‌ايد، يكي را از كابل موقتاً جدا نماييد و پس از آپديت شدن بايوس درايو مورد نظرتان، دوباره درايو ديگر را به كابل متصل كنيد.
با اين حال قدر مسلم اين است كه دقت داشته باشيد فارغ از نوع و مدل دستگاه، زماني كه برنامه مشغول آپديت كردن بايوس درايوتان است (كه مدت زمان اندكي است) هرگز برنامه‌هاي ديگري را اجرا نكنيد. قبل از اجرا، اتصال به اينترنت خود را قطع نماييد و برنامه آنتي‌ويروس خود را نيز غير‌فعال كنيد. همچنين هر نوع CD و يا DVD را از درايو خارج كنيد.
دقت كنيد كه ممكن است در طي اين زمان چراغ‌ يا چراغ‌هاي روي درايو روشن شوند يا چشمك بزنند. اين عمل غير عادي نيست. تعجب نكنيد و هرگز اقدام به باز كردن درِ درايو نكنيد. همچنين سعي كنيد برق كامپيوتر قطع نشود! چون ممكن است مجبور شويد درايو را براي تعمير به گارانتي بفرستيد يا در بدترين شكل ممكن، مجلس ختمي براي درايو محبوبتان برگزار كنيد.
اما از هيچ چيز نترسيد. شخصاً بارها اين‌كار را انجام داده‌ام و حتي درايوهاي دوستان و آشنايان را نيز از اين آزمايش‌ها گذرانده‌ام. خيالتان راحت باشد. اين كار را اگر بر اساس روشي كه از سوي توليد‌كننده ارائه شده است انجام دهيد، هيچ مشكلي براي درايو‌تان به وجود نخواهد آمد.
پس از اين‌كه Firmware درايوتان را آپديت كرديد، مطمئناً درايوتان بي‌عيب و نقص‌تر از گذشته كار خواهد كرد، اما انتظار نداشته باشيد كه فرآيند رايت كردن اطلاعات با سرعت بيشتري انجام شود يا سخت‌افزار دستگاهتان تغيير كند. اما مطمئنا خطاهاي كمتري در زمان خواندن و نوشتن انواع ديسك‌ها بروز خواهد نمود.

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:29
آموزش و تحقيقات
 

آشنايي جامع و كامل با فناوري DSL و خانواده بزرگ آن

با عرض سلام

اين بار تصميم گرفتم كه درباره فناوري DSL براتون بگم با توجه به اين كه اين فناوري نيز جديدا به كشور ما نيز راه پيدا كرده،البته نه به طور فراگير بلكه به صورت جزئي.تا اون جايي كه من اطلاع دارم فقط در منطقه 8 تهران توسط 2 شركت عصر دانش افزار و مجري طرحش هم شركت پارس آنلاين است كه در ***** كردن سايت هاي اينترنتي يكي از پيشگامان بوده. در حال حاضر اين سرويس جزو گران ترين سرويس هاي اينترنتي در كشور ماست،اين در حالي است كه در كشورهاي غربي و كلا در سطح جهاني سرويس هاي اينترنتي DSL ،جزو بهترين و پرسرعت ترين و آسان ترين و كم هزينه ترين روش هاي اتصال است و با استفاده همين خصوصياتش تونسته در صدر تمامي تكنولوژي هاي هم رده خودش قرار بگيره.
در ابتدا بهتره با خوده تكنولوژي آشنا بشين:
اصلا DSL چيه؟DSL مخفف Digital Subseriber Line است.يك فناوري مخابراتيه كه با استفاده زوج سيم مسي تلفني(همين دو رشته سيمي كه تو خونه هامون كشيده شده) مي تونه اطلاعات و داده ها رو با سرعت بالا در باند پهن ((BandWidth توسط خطوط تلفن معمولي انتقال بده.توجه كنين كه كار اين گونه خطوط تلفن رسوندن امواج صوتي به مقصد است.اين گونه خطوط(زوج سيمي) كه به PSTN (Public Switched Telephone Network ) نيز ناميده ميشن فقط با سرعت 4 كيلوهرتز مي تونه صداها و امواج رو انتقال بده.
DSL چه جوري كار مي كنه؟در علم مخابرات،به محيطي كه داده ها از اون انتقال پيدا مي كنن Media يا رسانه مي گن،زوج سيم،كابل هاي كوكسيال(مثل كابل آنتن تلويزيون)،موجبرها(لوله هايي فلزي با سطح مقاطع مستطيل يا دايره شكل)،هوا و فيبرهاي نوري مهمترين رسانه هاي مخابراتي هستن.براي هر رسانه پارامترهايي به نام فركانس قطع بالا و پايين تعريف مي شه و منظور از اين نوع پارامتر حداكثر و حداقل فركانسيه كه اون رسانه مي تونه با كيفيت مطلوب از خودش عبور بده،به اختلاف اين 2 تا فركانس پهناي باند مي گن.زوج سيم مسي كه در سيستم تلفن شهري استفاده مي شه،ضعيف ترين رسانه مخابراتيه از اين نظر،محدوده عبور فركانسيش از صفر تا 2 مگاهرتزه اما در سيستم تلفن شهري(PSTN) فقط از 4 كيلوهرتز اين محدوده براي عبور صدا و امواج صوتي استفاده ميشه و بقيه باند فركانسي آزاده.در سيستم هاي Dial-Up هم همين طوريه و علت كند بودنش هم همينه يعني از همون 4 كيلوهرتز باند صوتي براي انتقال اطلاعات و دادها استفاده مي كند و با جديدترين روش هاي فشرده سازي اطلاعات ميشه حداكثر 56 كيلوبيت اطلاعات رو در يك ثانيه منتقل نمود.حالا شما فرض كنين پهناي باند ما از 4 كيلوهرتز به 2 Mbps (مگابيت بر ثانيه)افزايش پيدا مي كنه مي دونين چه سرعت فوق العاده اي پيدا مي كند كه ما حتي تو خواب هم نمي بينيم،يه چيزي حدود 500 برابر،پس مشخصه كه ميشه ميزان انتقال داده ها رو به شدت افزايش داد وحتي ميشه با روش هاي ديجيتالي جديد به پهناي باندي معادل 8 Mbps نيز دست يافت كه البته معمولا براي بدست آوردن كيفيت سرويس دهي بهتر QOS (Quality of Service) در عمل سرعتي حدود 1.5 مگابيت در ثانيه در اختيار ما كاربرا قرار مي گيره.
خوبه با ويژگي ها و معايب شبكه DSL هم آشنا بشين:
1- اولين ويژگي و مهم ترين ويژگي DSL نسبت به ديگر فناوري ها هم رده خودش اينه كه زير ساخت خاصي براي انتقال اطلاعات نمي خواد.بستر يا همون زير ساختي كه DSL براي انتقال اطلاعات استفاده مي كند همون زوج سيم مسي است كه در همه جا وجود داره ،پس ديگه نيازي به ايجاد زير ساخت مخابراتي خاصي نيست،چون ايجاد اين گونه زير ساخت ها هزينه هاي خيلي بالايي داره .
2- دومين ويژگي DSL نسبت به ديگر سيستم ها پهناي باند بالايي است كه DSL ارائه ميده كه از 144 kbps تا 1.5 Mbps است كه حداقل در مقايسه با پهناي باند 56 كيلو بايت مودم هاي آنولوگ چندين برابره.
3- سومين ويژگي اينه كه تجهيزات سخت افزاري مورد استفاده در DSL بسيار ارزون قيمته (بر خلاف تجهيزات ماهواره ايي ).
4- چهارمين ويژگيش اينه كه اگه از ADSL استفاده كنين شما هم ميتونين به اينترنت متصل باشين و هم از تلفن با فاكس خودتون استفاده كنين يعني خط تلفنتون هيچ وقت اشغال نيست.
و اما معايبش:مثل هر سيستم ديگه ايي DSL هم عيب داره ،مهمترين و مسئله ساز ترين مشكل DSL اينه كه كيفيت و سرعت انتقال اطلاعات بستگي به فاصله كاربر يا همون مشترك از مركز تلفن داره يعني اگه خونه شما در حوالي مركز تلفن باشه سرعت اتصالتون بالاست و بالعكس.اين مساله زماني خودشو نشون ميده كه فاصله منزل شما از مركز تلفن بيش از 5 كيلو متر باشه كه در اين صورت استفاده از DSL غير ممكن ميشه،شما ديگه كيفيت پايين خطوط تلفن و سيم كشي هاي خونه هامون رو هم حساب كنين.
مختصري درباره تجهيزات DSL :براي راه اندازي يك شيكه بر اساس تكنولوژي DSL نياز به اين تجهيزات داريد:
1- Switch / Router VDSL 2- Modem CPE VDSL 3- Jack Rj -11
اين شبكه چقدر انعطاف پذيري داره ؟از اونجايي كه DSl بروي بستر خطوط تلفن شهري عمل ميكنه هر گونه تغييري كه شما در ساختار شبكه و يا جابه جايي كامپيوتر ها بدين، مشكل چنداني ايجاد نميكنه چرا كه شما ميتونين با تغيير كانكتور ها در ساختمان مخابرات (MDF ) اين تغيير ها رو نيز در پورت دستگاه اعمال كنين .
سرويس هاي مختلفي كه بروي شبكه DSL ارائه ميشه:خدماتي كه بااستفاده از سبكه DSL ميتونه در اختيار كاربر قرار بگيره اين جوريه:
1- دسترسي به اينترنت (جزئي،كلي)2- خدمات صوتي (آنالوگ،T1 ،PBX يا Private Branch Exchange ) اين خدمات به صورت Voice Over IP در اختيار كاربران قرار ميگيره.3- خدمات تصويري و Video On demand 4- VPN (Virtual Private Network ) ، P2P (Point to Point ) ، ATM (Asynchronous Transfer Mode )،L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol ) ، PPP (Point To Point Tunneling Protocol )IPSec (IP Security )5- Framerilaly -----------------------------------------------------------------------------------------------------------اما در اين قسمت برسيم به بحث خانواده بزرگ DSL :
1- ADSL :انواع مختلفي از DSL وجود داره كه امكان دسترسي به اينترنت رو با سرعت هاي بالا و امكانات مختلفي بوجود ميارن نوعي كه براي مصارف خونگي مورد استفاده قرار ميگيره ADSL يا Asymmetric DSL است كه البته به DSL نا متقارن هم ناميده ميشه كه درشرايط مطلوب امكان دريافت يا ريسيو اطلاعات رو با سرعت 2 Mbps و فرستادن يا سند با سرعت 256 Kbps رو داراست.ولي چرا بهش DSL نا متقارن ميگن؟
چون 2 برابر پهناي باندش به مديريت Downstream يعني فرستادن اطلاعات به كاربر اختصاص داره و بخش كوچكي از اين پهناي باند به UpStream يعني پاسخ به درخواست كاربر اختصاص داره.چون توي اينترنت براي گرافيك سنگين و مخصوص و مالتي مديا نياز به پهناي بيشتري در DownStream است ولي براي پاسخ به درخواست كاربر كه كم هستن به پهناي باند كمتري در UpStream نيازه. در ADSL بيش از 6.1 مگابيت بر ثانيه اطلاعات در حالت DownStream به كاربر فرستاده ميشه و يه خورده بيشتر از 640 Kbps داده و اطلاعات در وضعيت UpStream از كاربر ارسال ميشه.شما حساب كنيد كه با اين پهناي باند بالا در DownStream ميتونين با استفاده از خط تلفن ،انيميشن هاي متحرك و همچنين صدا وتصوير 3 بعدي رو به كامپيوترتون منتقل كنين يا اونها رو به صورت زتده بروي وب ببينيد. در هر صورت بخش كمي از پهناي باند DownStream در مقايسه با قسمت بزرگ و اعظم اون كه به ديتا اختصاص داره براي صدا در نظر گرفته ميشه.اين ويژگيش باعث ميشه كه بدون نياز به يك خط جداگونه ،مكالمات صوتي رو روي همين خط داشته باشين .
اما چه طوري؟
با توجه به اين كه باند فركانسي صفر تا 4 كيلو هرتز كه براي انتقال سيگنال هاي صوتي تلفن استفاده ميشه در ADSL دست نخورده ميمونه،و مشترك ميتونه در عين اتصالش به اينترنت تماس هاي تلفني خودش رو نيز برقرار كنه. براي اين كار يك سوكت كه در حقيقت يك ***** پايين گذار (LPF ) است كه روي هر پريز نصب ميشه تا از ورود سيگنال هاي فركانس بالا به داخل دستگاه تلفن جلوگيري بشه(در صورت وجود سيم كشي مجزا براي DATA ميشه از يك Splitter مركزي هم استفاده نمود همچنين براي اتصال به اينترنت از طريق DSL به يك مودم DSL هم نيازه كه قيمتي در حدود 70 تا 120 هزار تومن در كشور ما داره.
نكته1 : Split نمودن سيگنال چيه؟
دو استاندارد متقابل و متضاد براي ADSL وجود داره .ANSI (American National Standards Institute ) براي ADSL يك سيستمي به نام DMT (Discrete Multiton ) به عنوان استاندارد نام گذاري كرده.امروزه بيشتر تجهيزات ADSL كه نصب ميشن از DMT استفاده ميكنن،يه استاندارد قديمي كه كاركردن باهاش ساده هم هست سيستم CAP است و روي خيلي از ADSL هاي اوليه به كار گرفته شده و استفاده ميشود.CAP براساس تقسيم سيگنال ها روي خطوط تلفن به سر باند متفاوت و جدا از هم عمل ميكند و همچنين مكالمات صوتي روي باند صفر تا 4 كيلو هرتز انتقال پيدا ميكنن،كه البته در تمام مدارهاي سيستم هاي سوئيچ قديمي POST ،اين قابليت وجود دارد.كانال هايي هستن در خلاف جهت (از كاربر به SERVER) كه در يك محدوده باند بين 25 تا 160 كيلوهرتز انتقال پيدا ميكنن.كانال هايي هم هستن رو به بالا (از SERVER به كاربر) كه از 240 كيلوهرتز شروع ميشن و به نقطه ايي مي رسن كه تغييراتش بستگي به تعداد حالات (طول خط،نويز خط و تعداد كاربران در سوئيچ شركت تلفن خصوصي) داره.CAP سر كانال پهن جدا از هم داره كه امكان تداخل بين كانال هاي روي يك خط يا بين سيگنال هاي روي خطوط مختلف رو به حداقل مي رسونه.DMT هم سيگنال ها رو به 2 تا كانال پهن براي Upstream وDown Stream داده استفاده نمي كند.در عوض DMT ديتا رو به 247 كانال جدا از هم تقسيم مي كنه،كه هر كانال 4 كيلوهرتز پهنا داره.يك روش براي بررسي كردن اين روش اينه كه شركت تلفن،خط سيم مسي تلفن را به 247 خط 4 كيلوهرتزي مختلف تقسيم ميكند و بعدش به هر كدوم به هر كدوم يك مودم متصل مي كند.پس در اين حالت شما 247 تا مودم يكسان داريد كه همشون در آن واحد به كامپيوترتون متصل ميشن.در ضمن هر كانال بازبيني و مانيتورينگ ميشه و اگه كيفيت اون خيلي ضعيف باشه،سيگنال به كانال ديگري تغيير جهت مي ده،اين سيستم هميشه در سيگنال ها رو بين كانال ها تغيير جهت ميده و بهترين كانال رو براي انتقال و پذيرش جست و جو مي كند.در مجموع بعضي از كانال هاي ضعيفتر (اين كانال ها از حدود 8 كيلوهرتز شروع ميشن)،به عنوان كانال هاي 2 طرفه براي Upstream و down Stream استفاده ميشن.در عين حال بازبيني،دسته بندي اطلاعات كانال ها 2 طرفه،نگه داري و بررسي ويژگي تمام 247 كانال،عملكردDMT رو خيلي پيچيده تر از CAP مي كند.از طرف ديگر،از ديد يك كاربر DSL ،سيستم CAP وDMT مشابه هم هستن .نكته ديگه اين كه اگر شما ADSL نصب بكنين،ميشه گفت تقريبا اطمينان داريد كه ***** كوچكي براي وصل كردن به پريز تعيين شده تا سيگنال به مودم ADSL وارد نشد.اين فيلترها،فيلترهاي پائين گذار يا ***** هاي ساده ايي هستن كه از عبور تمام سيگنالها در يك محدوده فوقاني فركانس هاي خاص جلوگيري ميكنه.نظر به اين كه تمام مكالمات صوتي ،فضاي زير 4 كيلو هرتز رو ميگيرن،فيلتر هاي LP (Low Pass ) بر مبناي مسدود كردن سيگنالهاي بالاي 4 كيلو هرتز ساخته ميشوند،كه اين باعث جلوگيري از تداخل سيگنالهاي داده از سيگنالهاي زنگ تلفن استاندارد ميشود.
نكته 2 : SPLITTERS چيست؟از آنجايي كه فن آوري DSL از يك محدوده فركانس وسيع با باند پهن استفاده ميكند.ممكن است كه همزمان صدا و داده از يك سيستم ارتباطي منفرد استفاده كنند .در واقع يكي از اهداف اصلي طراحي DSL ،ممكن ساختن چندين سرويس خانگي از طريق يك سيم مسي توسط مالتي پلكس كردن چندين مكالمه 4 كليو هرتز بر روي يك زوج سيم مي باشد.مكالمه صوتي در طيف نرمال صفر تا 4 كيلو هرتز استفاده ميشود و در مودم هاي DSL ،از فركانس بالاتر براي عبور دادن ترافيك داده استفاده خواهد شد.البته استفاده مشترك از سيم مسي بدون بعضي از مشكلات بلقوه ،نخواهد بود .بخصوص بسيار ي از تلفن ها ممكن است بروي خطوط مسي تلفن ،فركانس هاي بالاتر از4 كيلو هرتز را عبور دهند،كه با حركت داده هاي DSL تداخل ايجاد ميكند.در حقيقت راه حل اساسي براي حل مشكل تداخل 4 كيلو هرتز استفاده از Splitter ميباشد. دستگاهي كه Splitter ناميده ميشود .به خط تلفن نزديك محل ورودي ساختمان مشترك تلفن وصل ميشود.Splitter خط تلفن را به چند شاخه تبديل ميكند .يك شاخه به سيم اصلي تلفن منزل و شاخه ديگر به سر مودم DSL متصل ميشود .علاوه بر Split كردن خط تلفن ،Splitter به عنوان يك ***** پايين گذر ،فقط به فركانس هاي 0 تا 4 كيلو هرتز ،جهت عبور به خط تلفن يا از خط تلفن ،اجازه ميدهد.بنابراين باعث حذف تداخل فركانس 4 كيلو هرتز بين تلفن و مودم DSL ميشود.از سوي ديگر مشكل Splitter اين است كه نياز به قطع كردن و وصل شدن بعضي از اتصال هاي سيمي تلفن و شايد حتي نياز به نصب سيم كشي جديد به مودم هاي DSL دارد.براي اجتناب از اين وضعيت راه كارهاي مختلفي در نظر گرفته شده است .گروه جهاني ADSL در حال كار كردن روي كاهش سرعت DSl ،كه تداخل فركانس در آن ايمن تر است و فقط از فركانس هاي ماوراي شنوايي انسان استفاده ميكنند.
و اما ببينيم در مركز تلفن چه اتفاقاتي روي ميده؟
سوئيچ هايي كه در مركز مخابرات براي برقراري ارتباط تلفني نصب شده اند به هيچ عنوان توانايي عبور فركانس هاي بالاي 4 كيلو هرتز رو ندارن .لذا هر اتفاقي كه قرار است بيفته بايد قبل از ورود زوج سيم مشترك به سيستم هاي مخابرتي تلفن شهري بيفته .براي اين كار دستگاهي به نام DSLAM (DSL Access Multiplexer ) در مركز مخابرات كار گذاشته ميشه . اين دستگاه توسط فيلترهايي فركانس صفر تا 4 كيلو هرتز اول هر زوج سيم را به سمت سوئيچهاي مخابراتي ميفرسته و بقيه پهناي باند رو براي اتصال به اينترنت استفاده ميكنه .هر DSLAM پذيراي صدها زوج سيم از طرف مشتركين بوده و در نهايت و از يه طرف هم با يك اتصال با پهناي باند خيلي زياد به اينترنت متصله و به اين طريق تا وقتي كه اين پهناي باند پر نشه مشتركين ميتونن با سرعت بالا و ثابت از اينترنت استفاده كنن و از اين سرعت باور نكردني لذت ببرن.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------2- CDSL :به عنوان DSL مصرف كننده،(Consumer DSL ) نام تجاريه كه شركت Rockwell روش گذاشته.يه مقدار از ADSL كندتره به اين صورت كه 1 Mbps سرعت DownStream و احتمالا سرعت Upstream پايين تر.ضمنا مزيتش اينه كه نيازي به نصب Splitter در قسمت كاربر انتهايي نداره.(شركت Rockwell چيز بيشتري دربارش نگفته)
3- HDSL :مخفف (High Bit Rate DSL ) است كه از اولين مدلاي DSL بوده و براي انتقال ديتاي ديجيتال باند پهن ،در سايت هاي شركت ها و همچنين بين شركت تلفن و يك مشتري (مثلا ،ميشه در براي ايجاد يك شيكه LAN و لينك اونها به صورت شبكه WAN ،از اين پروتكل استفاده كرد) به كار گرفته ميشه.ويژگي اصلي HDSL متقارن بودنشه بر عكس ADSL ،پهناي باند رو در 2 جهت اختصاص ميده .در ضمن HDSL ميتونه ديتا رو به همون اندازه كه روي خطوط T1 (بيش از 1.544 مگابيت در آمريكاي شمالي) يا E1 (بيش از 2.048 مگابيت در اروپا ) انتقا مي دهد روي يك خط تك سيم مسي ،در كابل هاي زوج سيم نيز انتقال بده.
4- G.Lite يا DSL Lite :G.lite با نام DSL Lite يا ADSL بدون Splitter يا ADSL عمومي نيز شناخته ميشه.كه اساسا يك ADSL كنده و نياز به Split نمودن خط در محل كاربر نهايي نداره ،اما مديريت Split نمودن آن براي كاربر Remote (دور دست) در مركز تلفن صورت مي گيره.سرعت انتقال اطلاعات در اين پروتكل براي DownStream از 1.544 مگابيت بر ثانيه تا 6 مگابيت بر ثانيه است و براي UpStream از 128 كيلو بيت بر ثانيه تا 386 كيلو بيت بر ثانيه است.
5- IDSL : مخفف (ISDN DSL (Integrated Services Digital Network است و سرعت انتقالش مانند ISDN BRI (ISDN Basic Rate Interface ) حدود 128 كيلو بيته ،كا البته در مقابل سرعت بسيار بالاي ADSL محدودتره. «در مورد اين تكنولوژي بعدا جداگونه توضيحات كامل رو ميدم»6- RADSL :مخفف Rate Adaptive DSL است،يك فناوري از خانواده ADSL محصول شركت Westell است.نرم افزاري كه قادره سرعت انتقال رو در سيگنال هايي كه ميتونن روي يك خط مشترك اتقال داده بشن ،معين كنه و به همون صورت سرعت انتقال رو تطبيق بده.شركت Westell سيستمي به نام Flex CAP2 داره كه از همين RADSL استفاده ميكنه. حالا كارش چيه؟اين سيستم باعث ميشه سرعت انتقال در DownStream از 640 Kbps به 2.2 Mbps و براي UpStream از 272 Kbps به 1.088 Mbps از طريق يك خط موجود افزايش پيدا كنه.7- VoDSL : مخفف Voice Over DSl است.اين فناوري نوعي IP تلفنيه كه اجازه ميده تا چند تا خط تلفن با هم تركيب بشن تا يك خط تلفن جدا ايجاد بشه.ضمن اين كه اين خط قابليت انتقال ديتا رو هم داره.
8- VDSL :مخفف Very High Data Rate DSL است. در حقيقت ميشه گفت كه VDSL يك فناوري پيشرفته از DSL است كه از سرعت بالاي انتقال ديتا در مسافت هاي كوتاه (51 تا 55 mbps در خطوط با طول بيش از 300 متر ) استفاده ميكنه.
9- SDSL :مخفف Symmetric DSL است،يه مقدار شبيه HDSL متقارنه،كه روي يك خط زوج سيم ،سرعت انتقال 1.544 Mbps (در آمريكا و كانادا) و 2.048 Mbps (در اروپا ) در هر يك از جهت هاي خط 2 طرفه داره.نرخ انتقال در هر 2 طرف Symmetric ناميده ميشه.
10- UDSL :مخفف Unidirectional DSL است،يه طرحيه از طرف يك شركت اروپايي ،در واقع UDSL يك نوع HDSL از نوع يك طرفه است.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------بنا براين دوستان فكر كنم ديگه توجه فرموده باشين كه سر نام xDSL اسم واقعا مناسبيه كه براي نمايش پروتكل هاي مختلف به صورت كلي به كار ميره،بدون اين كه به پروتكل خاصي اشاره كنه.به طور كلي ميشه گفت كه xDSL براي رانش سريع اطلاعات با سرعت بالا از ميان سيم هاي مسي تلفن طراحي شده.
اما در آخر سوالي كه اين جا مطرح ميشه اينه كه چرا شركت مخابرات اين قدر كند اين سرويس رو ارائه كرد البته اون هم در حجم خيلي كم كه در سطح ملي نميشه به حسابش آورد؟
كلا 2 تا دليل به نظر من داره:1- اولا كه در كشور ما مخابرات يك سازمان دولتيه و هر كاري كه دولت بخواد انجام ميده در نتيجه رقيبي نداره كه بخواد با اون به رقابت بپردازه.پس عجله ايي در كار نيست2- شما با استفاده از DSL ميتونين با پرداخت مبلغي 24 ساعته به يك اينترنت پرسرعت متصل باشين در حالي كه شركت مخابرات ميتونه در قبال همين 3 الي4 ساعتي كه با سرعت خيلي پايين شما به اينترنت متصل بشين ماهانه قبض هاي آن چناني در خونه ها بياره ،پس در آمد بيشتري هم داره - حالا خرج كارت يا اشتراك اينترنتتون بمونه.
با تشكر


نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:27
آموزش و تحقيقات

 آشنايي با 3 تكنولوژي DSP و S/P-DIF و HT

 

ما ميدونين كه با پيشرفت تكنولوژي و همه گير شدن اينترنت در امور خانگي،اداري،بازرگاني و...... تحول عظيمي در دنياي اطلاعات بوجود اومده،و دراين عرصه كامپيوتر به عنوان يك نياز واقعا احساس ميشه و پل ازتباطي ما هم با دنياي مجازي مودمه،كه نقشش در حال حاضر بسيار پر رنگ شده و همچنين با اهميت،با اهميت از اين لحاظ كه همه كاربران انتظارشون از يك مودم ايده آل چيزي جز سرعت بالا و عدم قطع شدن به هنگام استفاده از اون نيست.يكي از اين تكنولوژي هاي روز جهان در زمينه ارتباطات،مخصوصا فكس مودم،DSP يا Digital Signal Processor است.كه به اون لقب مشگل گشا رو هم داده اند.
حالا DSP چيه؟DSP يك قطعه سخت افزاريه كه روي بورد فكس مودم نصب ميشه،در واقع DSP پردازشگر ديجيتال سيگنال ها است،كارش چيه؟ در نهايت برداشتن بار پردازش از CPU سيتم كامپيوتر شما است ونتيجتا به عنوان پردازنده مستقل كار خودش رو انجام ميده.
در كشور ما ايران كه ما نياز به اينترنت با سرعت بالاتر بسيار احساس ميشه با توجه به زير ساخت هاي مخابراتي ما اين نياز برطرف نميشه غير از اين كه يك تحول عظيم در قسمت زير ساخت هاي مخابراتي كشور روي بده و از اين سيستم قديمي به فناوري كابل نوري روي بياريم.(توجه بفرماييد كه سرعت انتقال اطلاعات از طريق فيبر نوري 26 هزار برابر بيشتر از اين كابل هاي مسي است)،با اين اوصاف اگر ISP هاي ما اگر تمام تلاش خودشونو به كار هم ببندن نمي تونن خدمات رو به اون صورت دلخواه ارائه بدن.حالا ما چه كار كنيم؟فعلا مجبوريم بسازيم و از اين دست تكنولوژي ها استفاده كنيم،در كشور ما كمپاني معروف زولتريكس تكنولوژي DSP رو بروي مودم هاي مهم اينترنال Smart Sprit خودش عرضه كرده و شما هم ميتونين با صرف كمترين هزينه اين نوع مودم رو در اختيار داشته باشين.
نكته:در قسمت آخر اين تكنولوژي خدمتتون يك توصيه ميكنم كه هميشه به فكر ارتقاي سيستمتون نباشين در امر ارتباطالت حرف اول و آخر رو فكس مودم شما ميزنه.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------دوم S/P-DIF :
خوب،به فناوري بعد مي رسيم كه در جا هايي شكلي صحيح آن به اين صورت است:S/P-DIF اين كلمه مخفف Sony/Philiphs-Digital Interface است.تكنولوژيي است ساخته 2 شركت سوني و فيليپس.قابليتي است براي انتقال ديجيتال صوت بلندگوها است كه براي كاهش نويز و تاثير پذيري كمتر از تداخل ها بروي فيبر نوري نيز قابل اجرا است.به همين دليل شما ميتونين با استفاده از آن شاهد كيفيت بالاتري در صدا ها باشيد. در حالت معمول 2 تا اتصال دهنده SPDIF وجود داره:يكيش اتصال دهنده RCA است كه بيشتر مصرف كنندگاش كسايي هستند كه با ابزارهاي توليد صداي ديجيتال سر و كار دارن.اتصال بعدي،اتصال دهنده نوري است(كه در بالا دربارش گفتم).با يك كابل ويژه ميتونيد اتصال دهنده SPDIF رو به ماژول ديگه SPDIF ارتباط بديد البته اين در حالتيه كه اسپيكرهاي شما نيز ورودي ديجيتال S/P-DIF رو پشتيباني كنه.
------------------------------------------------------------------------------------------
سوم HT :
HT يا Hyper Threading تكنولوژي است كه شركت اينتل همزمان با معرفي سري هاي جديد پنتيوم 4 به جهان كامپيوتر عرضه شد،هدف شركت اينتل از ابداع تكنولوژي جديد HT استفاده موثر تر از منابع يك CPU جهت انجام يك كار مشخص است.Hyper Threading باعث ميشه كه تا يك پروسسور بتواند با قدرت 2 پروسسور كار كنه.در نتيجه اين پروسسور ميتونه به طور همزمان از عهده پردازش برنامه هاي كاربردي چند گانه(يا يك برنامه كاربردي تك كه عملكردهاي چند گامه ايي داره) بر بياد.با استفاده از اين تكنولوژي شما قادريد كه سيكل هاي غير فعال CPU رو استفاده قرار بدين و كارايي سيستمتون رو تا 25 % افزايش بدين،طبق اضهارات شركت اينتل تمامي اين افزايش كارايي بدون نياز به برنامه هاي كاربردي نوشته شده خاص صورت مي گيره يعني نياز به برنامه هايي شبيه به سيستم ماشين نداره.براي آشنايي بيشتر با اين فناوري يه مثال براتون ميزنم:شما اگه يك پروسسور امروزي رو يك اجاق آشپزي با يك شعله حساب كنيد،اين چيپ هاي جديد همون يك اجاق هستند ولي به جاي يك شعله،2 تا شعله داره،اين هم كه بسيار واضحه كه اجاقي كه با 2 تا شعله همزمان كار ميكنه قادره كه كار رو با سرعت بيشتري انجام بده.
از كجا ميشه تشخيص داد كه Hyper Threading بروي سيستم ما فعاله؟اين مسئله در SETUP BIOS مشخص ميشه ولي اگه مي خواين در ويندوزتون اين مسئله رو بررسي كنين 2 راه دارين:
1- ابتدا Ctrl+Alt+Delete رو بگيريد تا پنجره Task Manager براتون باز بشه،بعد به زبانه Performance برويد در صورت فعال بودن HT 2 تا پردازنده براتون نمايش داده ميشه.
2- راه دومش اينه كه به قسمت Device Manager برويد و 2 باربروي پروسسور كليك كنيد اگه HT فعال باشه 2تا پردازنده براتون نشون ميده.

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:26
آموزش و تحقيقات

آشنايي با مودم های کابلی

 

در برخی از کشورهای دنيا نظير امريکا ساليان متمادی است که مردم از تلويزيون های کابلی استفاده می نمايند. تنوع شبکه های تلويزيونی و کيفيت تصاوير از مهمترين دلايل گرايش مردم به تلويزيون های کابلی است . مشترکين تلويزيون های کابلی دارای يک گزينه مناسب جهت اتصال به اينترنت می باشند : مودم های کابلی . مودم های کابلی با تکنولوژی DSL رقابت می نمايند.
مبانی مودم های کابلی هر يک از سيگنال های تلويزيون در تلويزيون های کابلی دارای کانالی به اندازه 6 مگاهرتز ( شش ميليون سيکل در ثانيه ) است. کابل های کواکسيال استفاده شده در تلويزيون های کابلی قادر به حمل صدها سيگنال مگاهرتزی می باشند. در سيستم تلويزيون های کابلی ، سيگنال های مربوط به هر کانال، پهنای باندی به اندازه 6 مگاهرتز را اشغال می نمايند. در اغلب سيستم های فوق صرفا" از کابل کواکسيال استفاده می گردد. در ساير سيستم ها از فيبر نوری استفاده می گردد. ارسال سيگنا لها از طريق فيبر تا نزديکترين ناحيه و يا محل ، انجام و در ادامه سيگنالهای مورد نظر با استفاده از کابل های کواکسيال به منزل مشترکين انتقال داده می شوند. شرکت هائی که امکان دستيابی به اينترنت را از طريق کابل فراهم می نمايند ، قادر به ارسال اطلاعات و داده های اينترنت ازطريق کابل خواهند بود. علت اين امر برخورد مودم های کابلی با داده ها بصورت downsteam است. ( اطلاعات از اينترنت برای هر کامپيوتر و از طريق يک کانال 6 مگاهرتزی ارسال می گردد ) در زمان ارسال اطلاعات توسط کاربران ، هر يک از کاربران به پهنای باند بمراتب کمتری ( دو مگاهرتز) نياز خواهند داشت. بمنظور ارسال اطلاعات و دريافت اطلاعات کاربران از طريق مودم های کابلی به دو دستگاه خاص نياز است : يک مودم کابلی( در محل مشترک )و يک "سيستم توقف مودم کابلی" CMTS)Cable Modem termination system) در محل شرکت ارائه دهنده خدمات .
اجزای يک مودم کابلی مودم های کابلی می توانند از نوع داخلی (Internal) و يا خارجی (External) باشند.
مودم های کابلی دارای اجزای اساسی زير می باشند : • يک Tuner • يک Demodulator • يک Modulator • يک دستگاه MAC)media access control) • يک ريزپردازنده در ادامه هر يک از اجزای فوق تشريح می گردد.
Tuner tuner به کابل مربوطه متصل خواهد شد. در برخی حالات از يک Splitter ( تقسيم کننده ) بمنظور نفکيک کانال داده اينترنت از کانال های تلويزيونی استفاده می گردد. tuner سيگنال های مدوله شده ديجيتال را دريافت و آنها را در اختيار demodulator قرار می دهد. در برخی حالات tuner از يک diplexer استفاده می نمايد. diplexer ، امکان استفاده tuner از يک مجموعه فرکانس ها ( معمولا" بين 42 و 850 مگا هرتز ) برای ترافيک downstream و مجموعه ديگر از فرکانس ها ( معمولا" 5 و 42 مگاهرتز ) را برای ترافيک upstream فراهم می نمايد. در برخی از سيستم ها ( در اغلب سيستم هائی که دارای محدوديت ظرفيت برای کانال می باشند ) ، از tuner مودم کابلی برای داده های Downstream و از يک مودم معمولی (Dial-Up) برای ترافيک upstream استفاده می گردد. در هر يک از موارد فوق ، tuner پس از دريافت سيگنال ، آن را برای يک demodulator ارسال خواهد کرد.
Demodulator اکثر demodulator ها ، چهار عمليات اساسی را انجام می دهند . يک سيگنال راديوئی ( حاوی اطلاعات رمز شده با تغيير amplitude و phase) را بعنوان ورودی گرفته و آن را به يک سيگنال ساده قابل پردازش توسط يک "مبدل آنالوگ به ديجيتال " ، تبديل می نمايد. مبدل مربوطه پس از دريافت سيگنال ( ولتاژ آن متغير است ) ، آن را به مجموعه ای از صفر و يک تبديل می نمايد. در فرآيند فوق از يک ماژول تصحيح کننده خطاء ، بمنظور بررسی صحت اطلاعات دريافت شده استفاده خواهد شد. بدين ترتيب در صورت بروز خطاء در ارسال اطلاعات ، امکان تشخيص و برخورد با آنان وجود خواهد داشت .
Modulator در مودم های کابلی که از سيستم کابل برای ترافيک upstream استفاده می نمايند،از يک modulator بمنظور تبديل داده های ديجيتال به سيگنا ل های راديوئی برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. عنصر فوق از سه بخش مجزا تشکيل شده است : • يک بخش بمنظور درج اطلاعات استفاده شده برای تصحيح خطاء • يک QAM modulator • يک مبدل ديجيتال به آنالوگ
MAC MAC بين بخش های Downstream و Upstream يک مودم کابلی قرار گرفته و بعنوان يک اينترفيس بين بخش های نرم افزاری و سخت افزاری ، پروتکل های متفاوت شبکه ها عمل می نمايد. تمام دستگاههای شبکه دارای MAC می باشند. در مودم های کابلی با توجه به پيچيدگی موجود، سعی می گردد که برخی از عمليات مربوط به MAC توسط پردازنده اصلی مودم کابلی صورت پذيرد.
ريزپردازنده عملکرد ريزپردازنده بستگی به نوع انتظارات مربوطه از مودم های کابلی و نحوه تامين انتظارات دارد.در برخی موارد مودم کابلی خود بعنوان بخشی از يک سيستم کامپيوتری بزرگ بوده و يا ممکن است دستيابی به اينترنت بدون وساطت عناصر ديگر ، مستقيما" توسط مودم کابلی انجام گردد.
CMTS)Cable Modem termination system) عملکرد CMTS در مودم های کابلی ( تجهيزات نصب شده در شرکت ارائه دهنده خدمات فوق ) ، مشابه DSLAM در DSL است . CMTS ، ترافيک مجموعه ای از مشترکين را اخذ و پس از استقرار در يک کانال ، آنها را برای مرکز ارائه دهنده خدمات اينترنت (ISP) ارسال می دارد. اطلاعات ارسال شده توسط ISP برای تمام مشترکين فرستاده خواهد شد. ( نظير شبکه های اترنت ) . تشخيص اينکه اطلاعات ارسالی مربوط به کداميک از مشترکين است برعهده تجهيزات استفاده شده در محل مشتری است . اطلاعاتی که توسط مشترکين برای CMTS ارسال می گردد ،توسط ساير مشترکين قابل مشاهده نخواهد بود. پهنای باند مربوطه برای ارسال اطلاعات مشترکين به مجموعه ای از واحدهای زمانی ( بر حسب ميلی ثانيه ) تقسيم و هر يک از کاربران قادر به استفاده از پهنای باند فوق در يک مقطع زمانی پيوسته خواهند بود. يک CMTS قادر به ارسال اطلاعات 1.000 کاربر اينترنت از طريق يک کانال 6 مگاهرتزی است . هر کانال قادر به ارسال 30 تا 40 مگابيت در ثانيه است . بدين ترتيب کاربران دارای سرعت و کارآئی بمراتب بيشتر نسبت به مودم های معمولی می باشند. در صورتيکه کاربری با استفاده از مودم کابلی به اينترنت متصل گردد ( صرفا" کاربر فوق در لحظه مورد نظر به اينترنت متصل است ) ، تمام پهنای باند موجود به وی اختصاص داده خواهد شد . بموازات ورود ساير کاربران به شبکه و يا انجام عمليات سنگين توسط برخی از کاربران ، سرعت و کارآئی هر يک از کاربران بمنظور دستيابی به اطلاعات افت خواهد کرد ( پهنای باند بصورت مشترک بين تمام کاربران و بر اساس يک الگوريتم زمانبندی خاص اختصاص داده می شود ) در چنين مواردی ، شرکت های ارائه دهنده خدمات مودم کابلی می بايست يک کانال جديد را اضافه و با توزيع مناسب کاربران بر روی هر يک از کانال های موجود ، قادر به برطرف نمودن مشکل سرعت و کارآئی کاربران و مشترکين خود می باشند. کارآئی دستيابی به اينترنت با استفاده از مودم های کابلی بر خلاف خطوط ADSL ، به مسافت موجود بين مشترک و شرکت ارائه دهنده خدمات ، بستگی ندارد.
نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:26
آموزش و تحقيقات

نگاهی به قطعات موجود در بازار

 

مادربردهای Intel
برای انتخاب مادربرد یا باید در جبهه Intel باشید یا در عقبه AMD، به ‌بیان دیگر مادربرد با توجه به پردازنده مورد استفاده طراحی و تولید می‌شوند. از آن‌جایی که Intel و AMD سهام‌داران اصلی بازار پردازنده هستند، انتظار داریم که مادربردها نیز منطبق با محصولات این دو جناب تولید و در اختیار من و شما قرار گیرند. سوکت پردازنده و چیپ‌ست مورد استفاده نشان‌دهنده نوع پردازنده سازگار خواهد بود.
محصولات کنونی Intel با دو سوکت متفاوت 478 پینی و 775 پینی در بازار موجود هستند. به‌دلیل توقف خط ‌تولید پردازنده‌های 478 پینی، تعداد محدودی از مادربردهای سازگار با این پردازنده در بازار موجود هستند. خرید این مادربردها به هیچ وجه توصیه نشده و تنها برای ارتقا از سیستم‌های قدیمی‌تر مانند سوکت 370 به pentium4 قابل استفاده خواهند بود. Intel در استانداردسازی سوکت پردازنده‌های بعد از Pentium4 بسیار هوشمندانه رفتار کرد. بدین ‌ترتیب که پردازنده‌های متاخر pentium4 و تمامی پردازنده‌های بعد از آن را سازگار با سوکت LGA775 تولید و روانه بازار کرد. بزرگ‌ترین مزیت این عمل Intel قابلیت ارتقای پردازنده‌ها با کمترین هزینه خواهد بود. قیمت مادربردهای کنونی به‌شدت وابسته به چیپ‌ست مورد استفاده است. مادربردهای مبتنی بر چیپ‌ست‌های جدید 975X، 955X بین 140 تا 250 هزار تومان و مادربردهای مبتنی بر P965، P945 بین 100 تا 230 هزار تومان، بسته به امکانات ارایه شده و شرکت سازنده آن قیمت دارند. مادربردهای مبتنی بر چیپ‌ست‌های nForce570 و nForce590 شرکت nVIDIA به‌خصوص اینکه اگر از SLI پشتیبانی کنند، قیمت‌های بالای 130 هزار تومان دارند. مادربردهای مبتنی بر چیپ‌ست nForce4 قیمت‌های معقولانه‌تر و البته کیفیت قابل قبولی دارند. توجه داشته باشید که مادربردهایی که از تکنولوژی SLI یا Crossfire پشتیبانی می‌کنند، تفاوت قیمت قابل ملاحظه‌ای با نمونه‌های دیگر دارند. اگر به این تکنولوژی‌ها احتیاج ندارید، پول خود را صرف موارد دیگر مورد نیاز کنید. در هنگام خرید مادربردهای سازگار با Intel به پشتیبانی پردازنده توجه خاصی داشته باشید و محصولی را تهیه کنید که برای ارتقا انعطاف مناسبی داشته باشد. مادربردهایی نیز بر اساس چیپ‌ست‌های VIA و SiS تولید شده‌اند که در مادربردهای ارزان‌قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌شخصه چیپ‌ست‌های VIA را به SiS ترجیح می‌دهم. مادربردهای Intel، Asus، Gigabyte، Foxconn و MSI در این حوزه قدرتمند ظاهر شده‌اند.
مادربردهای AMD
چهار نوع پردازنده بر اساس چهار‌نوع سوکت متفاوت از پردازنده‌های AMD در بازار موجود است. سوکت 462 قدیمی‌ترین سوکت موجود در بازار است. این مادربردها برای پردازنده‌های Athlon XP و همانند سوکت 478 پینی Pentium4، صرفا برای ارتقای محدود قابل استفاده خواهند بود. سوکت 754 پینی به‌عنوان سوکت مخصوص پردازنده‌های Sempron 64 بیتی مشخص شده بود که پیدا کردن مادربردهای سازگار با آن چندان آسان نیست، هرچند به تلاش شما بستگی خواهد داشت. مزیت مادربردهای سوکت 754 در این است که دوستان می‌توانند پردازنده‌های خود را به Athlon64 ارتقا دهند. Athlon64 2800 از گزینه‌های خوب برای به این مادربردها در ابتدا به‌صورت 754 پینی عرضه شد. سوکت 939 هم‌اکنون در بازار به‌راحتی قابل تهیه و پردازنده‌های سازگار با آن نیز در بازار موجود است. مادربردهای سوکت 939 طیف وسیعی از پردازنده‌ها از Athlon64 تا انواع پردازنده‌های دوهسته‌ای Athlon64 X2 و برخی مدل‌های پردازنده قدرتمند Opteron را شامل خواهند شد. مادربردهای سوکت 939 در بازی‌ها بهترین کیفیت و در اجرای نرم‌افزارهای گرافیکی کارایی فوق‌العاده داشته و از حافظه‌های DDR پشتیبانی می‌کنند. چیپ‌ست nForce4 Ultra بهترین گزینه برای این مادربردها و البته گران‌‌ترین آن‌ها خواهد بود. چیپ‌ست nForce4 4X نسخه ارزان‌‌تر این چبپ‌ست است که موجب کاهش قیمت و البته امکانات مادربرد خواهد شد. از سوی دیگر مادربردهای مبتنی بر چیپ‌ست‌های ATI نیز کیفیت مناسبی دارند. بسیاری از مادربردهایی که چیپ‌ست آن‌ها به‌صورت یک‌جا با موتور گرافیکی (IGP) تولید می‌شوند، از محصولات nVIDIA یا ATI استفاده می‌کنند. شرکت VIA و SiS نیز محصولاتی برای استفاده در این مادربردها تولید کرده‌اند، همچنان‌ که گفته شد چیپ‌ست VIA برتری محسوسی بر چیپ‌ست‌های SiS دارد. مادربردهای جدید از سوکت 940 پینی AM2 حافظه‌های DDR2 پشتیبانی می‌کند که محصول روز بازار محسوب خواهند شد. قیمت مادربردهای جدید که پردازنده‌های سازگار با آن از در و دیوار بازار سرازیر شده‌اند تا چند ماه آینده با نمونه‌های 939 پینی برابر خواهند شد. سوکت AM2 از تمام پردازنده‌های حال AMD پشتیبانی می‌کند. Sapphire، Asus، DFI، Gigabyte، EPoX، SOYO و abit محصولات مناسب‌تری برای مادربردهای سازگار با پردازنده‌های AMD طراحی و تولید کرده‌اند. گران‌ترین مادربردهای این حوزه در حدود 120 تا 190 هزار تومان قیمت داشته و علت قیمت بالای بسیاری از آن‌ها امکانات فراوان و تکنولوژی‌های SLI و Crossfire خواهد بود.
پردازنده‌های Intel
Intel دو نوع پردازنده بر اساس دو نوع معماری متفاوت NetBurst و Core 2روانه بازار کرده است. پردازنده‌های مبتنی بر این دو معماری تفاوت‌های اساسی با هم داشته و جالب این‌جاست که هر دو با سوکت LGA775 طراحی شده‌اند. بر اساس معماری قدیمی‌تر NetBurst چهار خانواده پردازشی Pentium4، PentiumD، PentiumEE و CeleronD طراحی و تولید شده‌اند. در این بین دور CeleronD را خط بکشید و آن را به‌حساب نیاورید، چراکه پردازنده Sempron شرکت AMD با قیمتی کمتر کیفیتی به‌مراتب بالاتر را در اختیار شما قرار خواهد داد. PentiumEE که مخفف شده Extreme Edition است قیمت بسیار بالایی دارد. برای خرید این خانواده باید بین 600 تا 900 هزار تومان پول در جیب مبارک داشته باشید. PentiumD را می‌توان تنها پردازنده قابل ارزش Intel در دسته اول دانست. PentiumD در دو زیرخانواده سری 800 و سری 900 تولید می‌شود. البته پردازنده‌های PentiumD D EE نیز در این دسته قرار می‌گیرند که به‌دلیل قیمت بالا به‌گروه خون قاطبه مصرف‌کنندگان نمی‌خوردند. سری PentiumD 8XX که با 805 آغاز و به 840 ختم می‌شوند، با تکنولوژی 90 نانومتری تولید و از دو هسته پردازشی استفاده کرده و قیمت متعادلی دارند. کیفیت خانواده Pentium D 9XX به ‌شکل قابل ملاحظه‌ای از خانواده 800 بالاتر بوده و در حال حاضر با قیمت‌های معقولانه عرضه شده‌اند. توجه داشته باشید که مدل‌هایی که رقم کد انتهایی مدل‌های آن‌ها به عدد پنج ختم می‌شود، به‌دلیل نداشتن تکنولوژی Virtualization ارزان‌تر خواهند بود. برای مثال PentiumD 945 با 4/3 گیگاهرتز سرعت و مشخصات برابر با PentiumD 950 به‌دلیل ذکر شده با قیمت 161 هزار تومان عرضه شده است. PentiumD 805 با 90 هزار تومان ارزان‌ترین و خوش‌قیمت‌ترین پردازنده دوهسته‌‌ای Intel در بازار است که برای خرید توصیه شده است. اما Core 2 Duo نام جدیدترین پردازنده شرکت Intel است که یک ماه پیش وارد بازار ایران شد. کیفیت این پردازنده‌ها مثال‌زدنی است. مدل Core 2 Duo E6300 به قیمت 200 و E6400 به‌ قیمت 250 هزار تومان با سه سال گارانتی در بازار قابل تهیه است. بعد از نمایشگاه Gitex قیمت این خانواده شکسته خواهد شد. کیفیت پردازنده‌های دوهسته‌ای Core 2 Duo برتر از پردازنده‌های دوهسته‌ای‌AMD است. به نوعی تهیه Core 2 Duo قابلیت‌های سیستم را به شکل قابل ملاحظه‌ای توسعه خواهد داد. مدل E6300 قیمت قابل قبول‌تری نسبت به دیگر مدل‌های این خانواده دارد.
پردازنده‌های AMD
در آن سوی بازار AMD با چهار خانواده پردازشی Sempron، Athlon64، Athlin64 X2 و Athlon64 FX قرار دارد. Sempron ارزان‌ترین عضو این خانواده است که علاوه بر پشتیبانی از پردازش 64 بیتی و متوسط قیمت کمتر از 50 هزار تومان با سوکت AM2 عرضه شده و برای کاربردهای خانگی محدود گزینه فوق‌العاده‌ای است. کیفیت نمونه‌های 754 پینی این پردازنده معادل 80 درصد Barton XP ارزیابی شده که در نمونه‌های AM2 افزایش قابل توجهی داشته است. از سوی دیگر Athlon64 با دو سوکت 939 پینی و 940 پینی (AM2) در بازار موجود است. همچنان ‌که گفته شد مدل‌های 939 پینی از حافظه‌های DDR و نمونه‌های 940 پینی از حافظه‌های DDR2 پشتیبانی می‌کنند. Athlon64 با متوسط قیمت کمتر از صد هزار تومان بهترین گزینه برای خرید در این محدوده قیمت است. به‌نظر بنده و همکاران مدل‌هایی از این خانواده در حوزه بازی‌ها و اجرای رم‌افزارهای گرافیکی تنه‌به‌تنه پردازنده‌های دوهسته‌ای سری 800 شرکت Intel خواهد زد. بسیاری از بازی‌های که توسط pentium4 غیرقابل اجرا شمرده می‌شوند، توسط Athlon64 به‌راحتی اجرا خواهند شد. پردازنده‌های دوهسته‌ای Athlon64 X2 نیز با دو سوکت 939 و AM2 عرضه شده و بسیار بیشتر از هزینه صورت گرفته ارزش دارند. این پردازنده‌ها نه برای انجام بازی‌ها که برای پوشش استفاده هم‌زمان از چند برنامه طراحی شده‌اند. علاقه‌مندان بازی‌ها می‌توانند از پردازنده‌های بسیار گران‌قیمت Athlon64 FX که رقیب Pentium EE محسوب می‌شوند استفاده کنند. AMD در اقدامی جالب چند مدل از پردازنده‌های مورد استفاده در کامپیوتر‌های سرور خود را برای استفاده‌های عمومی سازگار کرده است. Opteron نام پردازنده‌ای است که با سوکت 939 عرضه شده است. نمونه 939 پینی و دوهسته‌ای Opteron در بازار ایران وارد شده و قابل تهیه است که استفاده عمده از آن برای کارهای پردازشی سنگین و مستمر خواهد بود.
به‌طور کلی می‌توان این‌گونه گفت که در حوزه پردازنده‌های ارزان‌قیمت کمتر از 60 هزار تومان، Sempron64 بهترین گزینه محسوب شده، در حوزه پردازنده‌های متوسط بین 60 تا 90 هزار تومان Athlon64 3200 و PentiumD 805 گزینه‌های مناسب قلمداد می‌شوند. در محدوده قیمت بین 90 تا 140 هزار تومان مدل‌هایی از Athlon64 3800، PentiumD 820 قابل تهیه هستند. تا قبل افزایش قیمت پردازنده در هفته‌های گذشته، در این محدوده قیمت امکان خرید پردازنده دوهسته Athlon64 X2 3500 مهیا بود. از 140 تا 190 هزار تومان جدال سختی بین مدل‌های PentiumD 9XX و Athlon64 X2 4XXX برقرار است. بالاتر از این محدوده حکم‌فرمایی از آن Core 2 Duo با حداقل قیمت 200 هزار تومان با گارانتی خواهد بود.
حافظه‌های موجود
دسته‌بندی انواع حافظه‌ها بسیار سهل‌تر از پردازنده‌ها و مادربردهاست. دو نسل حافظه DDR و DDR2 در بازار وجود دارند که نسب آن‌ها به SDRAM می‌رسد. پهنای باند DDR دو برابر SDRAM و پهنای باند DDR2 چهار برابر SDRAM و دو برابر DDR است. تولید SDRAM متوقف شده و به‌زودی خط تولید حافظه‌‌های DDR نیز متوقف خواهد شد. تا زمانی که پردازنده‌های 939 پینی خانواده Athlon64 در بازار وجود دارند، قطعات حافظه‌DDR قابل تهیه خواهند بود. سرعت فرکانس نوسانی حافظه به‌دلیل ارتباط به پردازنده اهمیت دوچندانی دارد. از سوی دیگر زمان دسترسی به داده‌های ذخیره شده که با CAS Latency (CL) مشخص می‌شود قابل توجه خواهد بود. هرچه عدد مربوط به CL کوچک‌تر باشد، سرعت دسترسی به داده‌ها افزایش خواهد یافت. برای مثال CL3 برای قطعه حافظه نشان می‌دهد که چیپ‌ کنترلی حافظه پس از سه ‌نوسان پردازنده به داده‌های ذخیره شده دسترسی خواهند داشت. یکی از دلایل محبوبیت حافظه DDR به مقدار CL پایین آن مربوط می‌شود که به‌خصوص در بازی‌ها عصای دست سیستم خواهد بود. CL حافظه‌های DDR بین دو تا چهار و CL حافظه‌های DDR2 بین سه تا شش خواهد بود. سرعت فرکانس حافظه DDR مورد استفاده در مادربردهای کنونی 400 مگاهرتز خواهد بود که به‌صورت DDR400 نمایش داده خواهد شد. اما DDR2 از سرعت‌های 400، 533، 667، 800 و 1066 پشتیبانی می‌کند. توجه داشته باشید که هرچه سرعت فرکانس نوسانی چیپ‌های حافظه افزایش یابد، به‌تناسب آن بر مقدار CL آن نیز افزوده خواهد شد که عیب بزرگ حافظه‌های DDR2 محسوب خواهد شد. در حال حاضر نمونه‌های 1333 مگاهرتزی این حافظه تولید و روانه بازار شده که برای سازگاری با پردازنده‌های نسل بعدی Core 2 Duo طراحی شده است. در بازار کنونی دو گونه بسته‌بندی قطعات حافظه مشاهده می‌شود. در واقع قطعه حافظه را می‌توان به‌صورت واحد یا در بسته‌بندی جفتی تهیه کرد. قطعات حافظه جفت ‌شده به‌منظور استفاده در مادربردهایی که از حافظه دوکاناله پشتیبانی می‌کنند، طراحی شده و قیمت آن‌ها قدری بالاتر خواهد بود. شرکت‌های سازنده محصولات خود را در چند خانواده عرضه کرده‌اند. این خانواده‌ها حداقل در دو دسته و حداکثر سه‌ دسته را شامل خواهند شد. قطعات معمولی (Value) شایع‌ترین و پرفروش‌ترین‌های بازار را شامل خواهند شد. Crucial، PNY، OCZ، Corsair، Patriot، Kingston، Apacer، Kingmax، Transcend، GeIL و A-Data از نام‌‌های معتبر تجاری فعال در این حوزه هستند که محصولات آن‌ها در ایران قابل تهیه است.

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:24
آموزش و تحقيقات

گذشتن از پسورد محکم بایوس

 

به نام خدابسیاری از شماها هنگام روشن کردن کامپیوتر قبل از آنکه سیستم عامل خاصی بالا بیاید به سد محکمی با نام رمز عبور BIOS برخورد کرده اید. رمز عبوری که بر خلاف سایر رمز عبورها به هیچ وجه در هارد دیسک کامپیوتر ذخیره نمیشود. یا همین مشکل موقعی که می خواهید مشخصات Setup نامپیوتر را عوض کنید پیش میآید. این مقاله به معرفی چند روش برای حل این مشکل میپردازد. فرض ما بر این است که شما رمز عبور کامپیوتر خود را فراموش کرده اید و دنبال راه حل هستید و قصد اذیت کردن و دست بردن در کامپیوتر کسی را ندارید. روش اول: برای دزدی از یک مکان ساده ترین و اولین کار استفاده از شاه کلید است تا آبرومندانه و ترو تمیز وارد شوید و آخرین راه حل بالا رفتن از دیوار است. در این مورد هم اینچنین است ما برای مارک ها و مدلهای مختلف Bios رمزهای عبوری معرفی می کنیم که امیدواریم مشکل شما را حل کند و نیازی به بالا رفتن از دیوار نداشته باشید.
AWARD BIOS AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet AMI BIOS AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITT RAND, Oder رمزهای عبور زیر را بر هر نوع Bios میتوانید امتحان کنید LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj توجه داشته باشید که هنگام وارد کردن رمزهای عبور حروف بزرگ را بصورت بزرگ و حروف کوچک را بصورت کوچک وارد کنید. روش دوم : یک روش نرم افزاری برای پاک کردن رمز عبور اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است بدان دسترسی دارید میتوانید از برخی نرم افزارهای موجود برای پاک کردن رمزعبور استفاده کنید ولی از آنجا که مکن است شما به این نرم افزار ها دسترسی نداشته باشید روش زیر را به شما معرفی میکنیم. کامپیوتر را به حالت MS DOS برگردانید و دستور DEBUG را اجرا کنید 0 برای مدلهای مختلف BIOS عبارات زیر را وارد کنید
AMI/AWARD BIOS O 70 17 O 71 17 Q PHOENIX BIOS O 70 FF O 71 17 Q GENERIC Invalidates CMOS RAM. O 70 2E O 71 FF Q توجه کنید که حرف اول برابرحرف "O " است نه عدد صفر. روش سوم : روش سخت افزاری اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است به آن دسترسی ندارید یا رمز عبورهای قبلی کارساز نبود می توانید از روشهای سخت افزاری زیر استفاده کنید. ● استفاده از Jumper ها بر روی تمام مادربردها یک Jumper است که از آن برای پاک کردن CMOS میتوانید استفاده کنید.کنار این jumper معمولا این عبارت دیده میشود Clr CMOS. تنها کاری که شما میکنید این است که jumper را از پایه 1و2 درآورده و به پایه 3و4 نصب کنید و دوباره به حالت اول برگردانید. شما به همین سادگی میتوانید رمز عبور را پاک کنید. ● در آوردن باتری میتوانید باتری دستگاهتان را که روی مادربرد است درآورده و دوباره جا بیاندازید در این حالت تمام اطلاعات CMOS به حالت پیش فرض برمیگردد. ولی توجه داشته باشید که جا انداختن باتری کمی مشکل است. ● عوض کردن آی سی ( Cheap CMOS ) اگر هیچ یک از روشهای الا جواب نداد میتوانید آی سی CMOS را با یک آی سی از همان نوع عوض کنید یا از نوع برنامه ریزی کنید اینکار ابزار مخصوصی دارد و شرکتهای تعمیر کامپیوتر برای شما اینکار را خواهند کرد . توجه: برای پیدا کردن آی سی CMOS میتوانید به دفترچه مادربرد خود مراجعه کنید. در این روشها علاوه بر اینکه رمز عبور را پاک میکنید سایر اطلاعات نیز به حالت اولیه برمیگرد ولی نگران نباشید مشکلی نیست و شما میتوانید دوباره مشخصات کامپیوتر خود را در Setup وارد کنید

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:23
آموزش و تحقيقات

آشنایی با خطای سخت افزاری سیستم

 

یکي از اصلي ترين عمليات کامپيوتر در هنگام روشن شدن عمليات POST يا Power On Self Test ميباشد. که تمامي نرم افزارها و قطعات سخت افزاري لازم براي بوت سيستم را تست کرده و آماده به کار ميکند و در واقع کامپيوتر شما بعد از فشردن کليد Pwoer توسط شما، در ابتدا تمامي فرمانها را از بايوس کامپيوتر دريافت مي کند. از اينرو بايوس وظيفه دارد که مشکلات سخت افزاري را به شما گوشزد کند. همه بايوس ها در هنگام درست بوت شدن سيستم يک بوق کوتاه در شروع کارد ميزنند که اين بوق به معني درست و کامل کار کردن تمامي نرمافزارها و سخت افزارهاي اصلي سيستم است، اما گاهي نيز اتفاق مي افتد که يک يا چندي از برنامه ها يا قطعات معيوب شده يا به عللي از انجام وظيفه باز مي مانند، اينجاست که بايوس با تنها راه ارتباطي مستقيم با کاربر ( بوق ) شما را آگاه مي سازد. كدهاي بوقي بايوس AWARD : بايوس آوارد عمدتا به پيامهاي خطا براي آگاه کردن کاربران از وجود مسئله اتکا دارد، اما چند کد بوقي مشهور وجود دارد که اين تراشه بايوس توليد ميکند: تعداد بوقها در عمليات Post مفهوم بوق نا محدود (تکرار شوند) خطاي حافظه سيستم يک بوق بلند پس از دو بوق کوتاه خطاي کارت گرافيک يک بوق باند پس از سه بوق کوتاه خطاي گرافيک يا حفظه گرافيک بوقهاي با ارتفاع بالاي نا محدود (تکرار شونده) خطاي داغ شدن پردازنده بوقهاي با ارتفاع بالا ،با ارتفاع پايين ( تکرار شونده) خطاي پرازنده کدهاي بوقي بايوس AMIBIOS : بايوس AMIBIOS محصول شرکت American Megatrends يکي از بايوسهاي متداول است و آخرين نگارش تعدادي کد بوقي دارد که اشکالات زمان بوت شدن را به کاربران مي گويد: تعدا بو قها در زمان راه اندازي (پيش از POST) مفهوم بوقها 1 ديسکت را در ديسکران A: قرار دهيد 2 فايل AMIBOOT.ROM بر روي ديسکت بوت شدني نيست 3 خطاي حافظه سيستمي 4 عمليات روز آمد سازي بايوس موفقيت آميز بوده است 5 خطاي خواندن ديسک 6 خرابي فرمان صفحه کليد 7 حافظه فلش بايوس تشخيص داده نشده است 8 خرابي کنترل کننده ديسکت ران 9 خطاي مجموع بررسي (checksum) بايوس 10 خطاي پاک کردن حافظه فلش 11 خطاي برنامه سازي حافظه فلش 12 اندازه فايل AMIBOOT.ROM درست نيست ( يا حضور ويروس) 13 نا همساني تصوير BIOS ( فايل ROM دقيقا همان نسخه درون بايوس نيست) تعداد بوقها در زمان POST 1 خطاي Timer احياي حافظه سيستم 2 خطاي پريتي حافظه سيستم 3 خطاي آزمايش خواندن / نوشتن حافظه سيستم 4 زمان دار تخته مدار مادر کار نميکند 5 خطاي پردازنده 6 کامپيوتر نمي تواند به حافظه حالت حفاظت شده برود 7 خطاي استثنای عمومي (مربوط به پردازنده) 8 خطاي حافظه نمايش ( مربوط به کارت ويدئويي) 9 خطاي مجموع بررسي AMIBIOS ROM 10 خطاي خواندن / نوشتن رجيستر CMOS 11 اشکال آزمايش حافظه نهانگاهي (cache) نکته : اگر موقع عمليات POST يک ، دو يا سه بوق بشنويد، تعويض کارتهاي RAM را در نظر بگيريد يا دست کم آنها را بررسي کنيد تا اطمينان يابيد که درست نصب شده اند. اگر در عمليات POST هشت بوق بشنويد اطمينان يابيد که کارت ويدئويي درست نصب شده است، ممکن است لازم باشد که آن را عوض کنيد. اگر موقع عمليات POST تعداد بوقها با آنچه گفته شد متفاوت بود ( چهار تا هفت يا 9 تا يازده بوق)، ممکن است يک مسئله جدي در تخته مدار مادر يا قطعات ديگر وجود داشته باشد، کامپيوتر را به يک تعميرگاه تخصصي ببريد.

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:22
آموزش و تحقيقات

مشکل bios و cmos در ویندوز

چند وقت پیش یکی از دوستان پرسیده بودند که " اگر حافظه بایوس از نوع Rom ( فقط خواندنی ) می باشد و امکان تغییر آن وجود ندارد چگونه می توان با فشار دادن دکمه Del در هنگام بالا آمدن سیستم وارد پنجره setup بایوس شد و برخی از تنظیمات آن را تغییر داد ؟ " . برای پاسخ به این سوال ابتدا کمی در مورد بایوس توضیح می دهم :
بایوس ( BIOS ) مخفف کلمه basic input output system می باشد و یک نرم افزار بسیار حیاتی برای کامپیوتر که این نرم افزار در ارتباط مستقیم با سخت افزار کامپیوتر می باشد . برنامه بایوس بروی یک حافظه از نوع Rom ریخته می شود ( Rom bios ) که شما به راحتی می توانید این حافظه را که عموما عبارت Bios نیز بروی آن درج شده است را بروی مادربورد مشاهده کنید . با توجه به اینکه نرم افزار بایوس بروی حافظه Rom قرار می گیرد امکان تغییر کلی در این نرم افزار توسط کاربر وجود ندارد و شما فقط قادر هستید برخی از قسمت های این نرم افزار که توسط شرکت سازنده تعیین شده است توسط پنجره setup تغییر دهید . حال سوالی که پیش می آید این است که این تغییرات که ما در پنجره Setup ایجاد می کنیم در کجا ثبت می شود با توجه به اینکه می دانیم نرم افزار Bios بروی حافظه Rom قرار دارد و امکان تغغیر آن وجود ندارد !؟
در واقع این تغییرات بروی یک حافظه مجزای دیگر از نوع Ram به نام CMOS قرار می گیرد . CMOS در واقع یک نوع نیمه هادی می باشد که دوستان رشته برق شاخه الکترونیک با این المان کاملا آشنا می باشند . CMOS ارتباط کاملا مستقیم با بایوس دارد و هر نوع تغییری که کاربر بروی برنامه بایوس انجام می دهد در CMOS ذخیره می شود . البته مشکلی که وجود دارد این است که CMOS از نوع RAM می باشد و بعد از خاموش شدن کامپیوتر اطلاعات آن از بین می رود . برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی از یک باطری استفاده می شود که قطعا دوستان این باطری را بروی مادربورد دیده اند . این باطری وظیفه تامین برق مورد نیاز CMOS را در شرایطی که کامپیوتر خاموش می باشد بر عهده دارد تا اطلاعات ذخیره شده بروی CMOS به واسطه تغییر در برنامه بایوس از بین نرود . پس در واقع باطری که شما بروی مادربورد مشاهده می کنید برای حفظ اطلاعات CMOS می باشد و معروف به باطری CMOS می باشد که خیلی ها به اشتباه به آن باطری بایوس می گویند .
حال فرض کنیم به اشتباه تغییرات نادرستی را در بایوس ایجاد کردیم مثل تغییر در کلاک ( CLOCK ) و یا فرکانس عملکرد سی پی یو ( CPU ) و RAM که باعث شد کامپیوتر در هنگام بوت هنگ کند و سیستم کامپیوتر به هیچ عنوان اجرا نشود و یا پسوردی بروی بایوس خود قرار داده اید که آنرا فراموش کرده اید و چون می دانیم این اطلاعات بروی CMOS قرار می گیرد . برای پاک کردن این اطلاعات و بازگشت به تنظیمات اولیه بایوس باید CMOS را ریست کرد که برای این کار سه راه وجود دارد :
1- در آوردن باطری CMOS
2- تغییر جامپر CMOS که عموما این جامپر در نزدیکی باطری CMOS قرار دارد و با نام CLRCMOS می باشد .

 


3- فشار دادن دکمه ریست CMOS که این دکمه بروی برخی از مادربورد ها وجود دارد .

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:20
آموزش و تحقيقات

آموزش PHP (قسمت سوم)

:: رشته ها:

رشته رو كه ميشناسيد: مجموعه اي از كاراكترهاست كه هرچي هم بخواين مي تونه بزرگ باشه.

اصلا نگران نباشيد! اما دقت كنيد براي اينكه بتونيد از كاراكترهاي escaped داخل رشته ها استفاده كنيد بايد قبلشون بك اسلش () بذارين.

مثلا: آخرخط (n) ، سر خط (r) ، بك اسلاش () ، دلار ($) و كوتيشن ('') و يه چندتاي ديگه.



رشته رو 3 جور ميشه ساخت.

اول: با علامت نقل قول. (')

دوم: با كوتيشن (دوتا نقل قول). ('')

سوم: <<>>



توجه كنيد كه:

1ـ اگر بخواين داخل نقل قول (') از بك.اسلش يا نقل قول استفاده كنين (كه فقط همين دو تا رو هم ميشه استفاده كرد)، بايد قبلشون يك بك.اسلش بذارين، حتماً.


اگر بقيه رو بذارين خودشون رو همراه يك بك.اسلش نشون ميده. مثل متغيرها.


//output: in ghalate! n choon sare khat nemire.



2ـ همونطور كه قبلا گفتم، php متغيرهاي داخل دوتا علامت نقل قول رو expand نمي كنه. يعني مقدارشون را جايگزين اسمشون نميكنه. مثلا

$p= 'u don't see this!';

echo 'Oh! $p.';

//output: Oh! $p.

اين تنها فرق رشته هاي نقل قولي با كوتيشني است.



به اينا خوب نگاه كنين:


$php = 'PHP!';

echo 'first char is: '.$php[0];

//output: first char is: P



echo 'last char is: '.$php{strlen($php)-1};

//output: last char is: !



$Ilike= ''I like '';

echo $Ilike.$php;



$Ilike .= $php; // $Ilike= $Ilike.$php;

echo $Ilike;

//output: I like PHP!

?>

خوب حتما فهميدين كه چه جوري ميشه حرف اول و آخر رشته رو چاپ كرد و چطوري دوتا روشته رو به هم چسبوند (با علامت نقطه) و به يك رشته مقداري رو اضافه كرد. (با نقطه مساوي)



نوع سوم رشته ها رو هم خودتون امتحان كنيد. شايد خيلي استفاده نداشته باشن.



و اما اينكه: براي كار با رشته ها هم يك عالمه تابع ( هشتاد ويكي!) نوشته شده كه فقط كافيه syntax اونها رو ياد بگيرين.



:: عملگرها:

تعداد زيادي عملگر هست (لازم نيست بشماريد) كه براي كاركردن با ''نوع'' هاي مختلف داده اي بكار ميرن.

معروفترينشون اين ها هستن.

+ و – و . و * و / و % (عملگرهاي رياضي)

= و =+ و =. (براي مقداردهي اعداد و رشته ها)

== (برابر) و =! (مخالف) و <= و >= و < و > (عملگرهاي مقايسه اي)

++ و -- ( افزودن و كاستن)

فقط در موقع استفاده بايد حق تقدم عملگرها رو درنظر بگيرين.



حالا كه اينها رو يادگرفتين، ميشه رفت سراغ ساختارهاي كنترلي.



:: ساختارهاي كنترلي:

تذكر خيلي مهم: معمولا چون بدنه اين دستورات بيشتر از يك دستور دارن، حتما لازمه كه بين دو تا آكولاد {} قرار بگيرن.

گذاشتن سمي كالن بعد از دستورات را هم كه فراموش نمي كنيد.

معرف تراشون، اينان:

-- اگر:

if (expr)
statement

توجه: پرانتزها هميشه لازم هستن.

مثال:

if ($a > $b)

echo $a;



-- اگر، وگرنه:

if (expr)
statement

else

statement

مثال:

if ($a > $b)

echo $a;

else

echo $b;

-- هروقت كه:

توي اين دستور، اگر فقط عبارت درست باشه، بدنه حلقه اجرا ميشه.



while (expr) statement

مثال:

$a= 1;

while ($a < 1000)

$a++;

-- تا وقتي كه:

اين دستور، بدنه را حداقل يكبار اجرا ميكنه تا به كنترل شرط برسه.

do

statement

while (expr);

مثال:

$a=1000;

do

$a--;

while ($a == 0);

-- براي:

for (expr1; expr2; expr3) statement



مثال:

for ( $i =0; $i< 10; $i++)

print($i);

يه جور ديگه!

for ($i=0; $i<10; print $i, $i++);



اين يكي رو حتما ياد بگيريد: (خيلي باحاله، كوچيك و پراستفاده)

$first ? $second : $third

اگر $first درست باشه، مقدار $second و گرنه $third برگردونده ميشه.

$b= ($a>=10) ? $a: '0'.$a;

/* output: $a=5 , $b=05

$a=20, $b=20

*/

:: تابع:

براي اينكه n تا دستور رو k بار انجام بديم و البته همه اون n تا دستور رو k بار ننويسيم، تابع چاره كارشه.

يكبار، اون n دستور رو توي يك تابع مي نويسيم و هرجا كه لازم شد، تابع رو صدا مي كنيم. فهميدين كه چي شد!



function function_name(arg_1, arg_2 , … ) {

statements;

return function_value

}

نكته ها:

1ـ اگر داخل تابع متغيري تعريف كنيد، فقط داخل تابع معتبره. شما مي تونيد همنام با متغيرهاي سراسري (اونايي كه داخل برنامه اصلي تعريف شدن)، داخل تابع متغير تعريف كنين. برنامه هم از مقدار اونها استفاده خواهد كرد. هيچ اشكالي هم نداره!

2ـ در نسخه هاي اخير PHP ، حتي از متغيرهاي سراسري هم نمي شود داخل تابع استفاده كرد مگر اينكه با global تاكيد كنيد كه اينها سراسري هستن يا اونها را به صورت متغيرمرجع به تابع ارجاع بدين.

global $a, $b, $c;



3ـ پارامترهاي تابع، متغيرهاي داخلي محسوب ميشن و فقط داخل بدنه تابع معتبر هستن.

4ـ مي تونيد، به تابع پارامتر ندهيد، يا پارامتر تابع رو همونجا (هنگام تعريف تابع) مقداردهي كنيد.

5ـ تابع شما مي تونه، ظاهرا، مقداري رو برنگردونه (كه خودش مقدار True رو برمي گردونه).

6- ؟
نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:19
آموزش و تحقيقات

آموزش PHP (قسمت دوم)

:: آرايه ها:

آرايه ها موجودات دوست داشتني هر زبان هستند. قبلا فقط مي شد تنها عناصر همنوع را در يك آرايه قرار داد، اما در php مي توان هر نوع داده اي ( از 8 نوع) را با هر نوع انديسي (integer و string ) در يك آرايه جمع كرد.

به چند روش ميشه، يه آرايه رو تعريف كرد.

1. $a= array( key => value, …. );

2. $a[key]= value;

3. $a[]= value;

چند تا مثال:

ساختن يك آرايه خالي !

$a= array ();



آرايه مشخصات يك نفر

$a= array('name'=>'netvand', 'family'=>''netkadeh'', 'age'=>22);



همان آرايه بالايه كه با 3 تا دستور ساخته شده

$a['name']= 'netvand';

$a['family']='netkadeh';

$a['age']= 22;

اگر انديسي براي آرايه مشخص نكنيد، يعني خونه صفرم [0].

$a[]=1;

اما مقادير بعدي بعد از اون به ترتيب قرار مي گيرند. يعني [1] و [2] و…

$a[]=2;

$a[]= 3;

به همين راحتي! جلوتر كه رفتيد، مي تونيد آرايه هاي چندبعدي هم تعريف كنيد. (آرايه اي از آرايه )

براي اينكه ببينيد آرايه كه ساخته ايد، چي از آب دراومده از اين دستور كمك بگيريد:


متدوالترين دستوري كه براي كار با آرايه ها به كار ميره، دستور foreach است.

foreach ( $arrayname as $key =>$value )

echo $value,''
'';



foreacho ( $arrayname as $key )

echo $arrayname[$key], ''
'';

دستورات بالا، مقدار عناصر آرايه رو توي سطرهاي متوالي چاپ ( بخاطر
) مي كنن.

توجه: توي PHP يه عالمه تابع آماده براي كار روي آرايه نوشته شده كه كافيه شما فقط طرز استفادشون رو ياد بگيرين. همين.



:: چند نكته در مورد فرم ها:

همانطور كه مي دونيد، انتقال اطلاعات بين صفحات از طريق دو متد POST (براي فرمها) و GET (از طريق خط آدرس url) ها صورت مي گيره.

شما هر عنصري كه در فرم استفاده كنيد، انديسي همنام با آن در $_POST (كه يك آرايه است) ساخته مي شود كه شما بايد درون برنامه تان از اون استفاده كنين.



.: يك مثال پيچيده تر:


// form2.php

$do= $_GET['do'];

if ($do == 'send') {

$name= $_POST['name'];

$comments= $_POST['comments'];

$check= $_POST['check'];

$which= $_POST['which'];

$what= $_POST['what'];

//do something you want with those.

} else { ?>

نظر یادتون نره؟

يکشنبه 13/8/1386 - 14:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته