• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 65
زمان آخرین مطلب : 5016روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
كشور در حوزه‌ي سخت‌افزار IT قادر به رشد زيادي نيست و معمولا در اين بخش وارد كننده يا مونتاژ كننده‌ايم اما در حوزه‌ي نرم‌افزار از ظرفيت خوبي برخورداريم كه از آن استفاده‌ي مناسبي نمي‌شود و اغلب در حد فعاليت‌هاي پژوهشي و تحقيق مانده، كاربردي نشده و جهت اصلاح و پيشرفت تحليل نشده است.

رضا پاكيزه‌خو - عضو سازمان نظام صنفي رايانه‌يي كشور - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب، نبود طرح جامعي در
IT را ضعف زيرساختي فن‌آوري اطلاعات در كشور دانست و اظهار كرد: در زير ساخت فن‌آوري اطلاعات هيچ طرح جامع و كاملي ارايه نشده است. شايد برخي از برنامه‌ها نظير CA و بانكداري الكترونيكي در حد خود توانسته‌اند ظرفيت‌هاي لازم را در بخش‌هايي تقويت كنند و اجرا شوند اما در اتوماسيون‌هاي اداري، صنعتي و تجارت الكترونيكي ظرفيت‌هايي هست كه متاسفانه بهره‌ي خاصي از آن گرفته نشده است.

وي كاربردهاي
IT را در جامعه‌ي ايران بكر دانست و تصريح كرد:‌ چيزي كه در كشور رواج پيدا كرده تكنولوژي سخت‌افزاري است كه با آخرين نسخه‌ها وارد مي‌شود اما استفاده‌ي ابتدايي از آن انجام مي‌شود.

وي درباره‌ي اين كه آيا نمايشگاه الكامپ توانست نشان دهنده‌ي ظرفيت‌هاي فن‌آوري اطلاعات كشور باشد، گفت: الكامپ بار فني جديدي نداشت و بيشتر توزيع كننده‌ بودند و به نظر نمي‌رسد برداشتي از توان
IT در نمايشگاه ارايه شده باشد و بايد ظرفيت‌ها را نيازسنجي كرد و آن را برآورده كرد.

او معتقد است: متاسفانه ظرفيت
IT در كشور ما تماما به دولت بستگي دارد و تا دولت تصميمي نگيرد هيچ كدام از بخش خصوصي نمي‌توانند به رشد و شكوفايي برسند و بايد بخش‌نامه‌ها و مقررات دولت به سمتي روي آورد كه از بخش خصوصي استفاده‌ي بهينه‌اي شود.

اين كارشناس تصريح كرد: اما در
IT به عنوان نمونه طرح تسما را داريم كه جايگزين تكفا شد؛ تكفا سواد رايانه‌يي را افزايش داد و با وجود تمام ايراداتي كه داشت حركت‌هايي را در جامعه انجام داد، عوامل و مشكلات شهروندي نيازمند آن است تا اولويت‌هاي IT بر روي سيستم‌هاي اداري اتوماسيون انجام گيرد تا خدمات الكترونيكي شود همچنين ديتاسنتر ايجاد گردد تا تعامل كاربري اداري الكترونيكي به وقوع بپيوندند و شعار دولت مبني بر صرفه‌جويي و شفاف‌سازي و اطلاع‌رساني تحقق يابد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:19
کامپیوتر و اینترنت
مايكروسافت نسخه‌ي آزمايشيSP1 ويندوز ويستا را در اختيار 15 هزار آزمايش كننده قرار داد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)‌، مايكروسافت قصد دارد سرويس پك يك ويندوز ويستا را براي استفاده تجاري در ربع اول سال 2008 منتشر كند.

به نظر مي‌رسد آزمايش‌كنندگان تاكنون نسبت به
SP1 نظر مثبتي داشته‌اند كه گفته مي‌شود عمر باتري لپ تاپ بيشتر، شبكه‌ي سريع‌تر و بهبود سرعت بيدار شدن سيستم از حالت خاموش را فراهم مي‌كند.

بر اساس يك گزارش جديد از سوي موسسه‌ي تحقيقاتي فارستر، ممكن است به‌كارگيري ويستا از سوي سازمان‌ها كه تاكنون كند بوده تسريع شود.

بر اساس يافته‌هاي اين گزارش تنها سه درصد از رايانه‌هاي آمريكاي شمالي و در كل دو هزار شركت از ويندوز ويستا استفاده مي‌كنند در حالي كه استفاده از اين سيستم عامل در اروپا ناچيز است.

با اين حال هفت درصد از پاسخ دهندگان اظهار كرده‌اند كه قصد دارند تا پايان سال 2007 و 32 درصد تا پايان سال 2008 اين سيستم عامل را به كار بگيرند.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:18
اخبار
اداره كل روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير در نظردارد طراحي آرم پنجاهمين سال تاسيس دانشگاه را به مسابقه بگذارد.
بدينوسيله از كليه طراحان گرافيك و هنرمندان هنرهايتجسمي سراسر كشور دعوت می گردد تا طرح هاي پيشنهادي خود را با ذكر شرح ايده طرح حداكثرتا تاريخ20-5- 86 بهاداره كل روابط عمومي دانشگاه
صنعتی اميرکبير،به آدرس تهران-خیابان حافظ- روبروی خیابان سمیه- دانشگاه صنعتی امیرکبیر-اداره کل روابط عمومی و یا آدرس الكترونيكي
(
polytech50@aut.ac.ir) ارسال نمایند.
رئوس پيشنهادي جهت بكارگيري در طرح به شرح زير اعلام ميگردد:
- سادگي و زيبايي
- گوياي پنجاهمين سال تاسيس دانشگاه
- نمايانگر 50 سال خدمت به كشور و دربر داشتن مفهوم نگاهي به آينده
- نشانگر رتبه و جايگاه ارزنده تحقيقات و پژوهش در سطح كشور
- نمايانگر نقش بارز دانشگاه در توسعه علمي و صنعتي كشور
- گوياي فعاليتهاي متنوع علمي دانشگاه در تربيت متخصصان فني در رسته هاي مختلف
تذكر:
- طرح ارائه شده بايد قابليت چاپ تك رنگ، دورنگ را داشته باشد
- در طراحي نشان مورد نظر از الگوهاي سنتي وايراني
استفاده شود.
آثار ارائه شده لازم است درقالب يك فايل با فرمت
tiff و 300 DPI
و يك نمونه چاپي در قطع
A4
ارسال شوند.
شوند.
به نفرات اول تا سوم در برنامه رسمي بزرگداشت پنجاهمين سالتاسيس دانشگاه جوايز نفيسي اهداء خواهد شد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:17
اخبار
به گفته دبير سنديكاي توليد كنندگان فناوري اطلاعات، شركت ميكرونرم‌افزار عليرغم نامه نظام صنفي با قدرت به فعاليت خود ادامه مي‌دهد.


در پي انتشار خبر صدور حكمي از سوي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي بر عليه شركت ميكرونرم‌افزار، دبير سنديكاي توليدكنندگان فناوري اطلاعات در تماس با ايتنا در اين باره توضيحاتي ارائه نمود.
گفتني است مسعود شنتيايي مديرعامل شركت ميكرونرم‌افزار، هم اكنون نايب رييسي اين سنديكا را به عهده دارد.

سعيد عبداللهي در اين گفت‌وگو با اشاره به حكم منتشره نظام صنفي، بر مخالفت اين سنديكا با اين اقدام عجيب و بي‌سابقه تاكيد نمود و آن را «غيرقانوني» خواند.

وي افزود: «نكته عجيب‌تر اين كه عليرغم حكم خودشان براي توقف يك ماهه فعاليت اين شركت، از سوي مديريت نظام صنفي نامه‌اي براي مجموعه‌ها و سازمان‌هاي طرف قرارداد اين شركت ارسال مي‌گردد و در آن حتي بدون اشاره به زمان يك‌ماه، آنها را به طور كلي از معامله و همكاري با ميكرونرم‌افزار منع مي‌كند، و اين اقدامي اخلاقي نيست.»

به گفته دبير سنديكاي توليدكنندگان فناوري اطلاعات، شركت ميكرونرم‌افزار از شركت‌هاي قديمي و باسابقه اين حوزه بوده و 23 سال فعاليت در اين زمينه را در كارنامه خود دارد، و هم اكنون نيز با جديت و به طور كامل به فعاليت خود ادامه مي‌دهد، و «از آنجا كه طبق صراحت قانون اساسي كشورمان نمي‌توان هيچ فرد و مجموعه‌اي را به عضويت در جايي مجبور ساخت، سنديكا اين حكم را غيرقانوني و غيرقابل اجرا مي‌داند.»

به گفته وي، از آنجا كه عدم امكان اجراي اين حكم كاملا بديهي است، به نظر مي‌رسد اين اقدام فقط جهت اخلال در فعاليت و منافع اقتصادي ميكرونرم‌افزار صورت گرفته است.

عبداللهي با اشاره به شكايت سنديكاي متبوع خود از سازمان نظام صنفي به مراجع قانوني افزود: «با توجه به اين اقدام جديد و نامه غيراخلاقي، پيگيري بيشتر اين مسئله از سوي سنديكاي توليدكنندگان فناوري اطلاعات را در دستور كار قرار مي‌دهيم.»
يکشنبه 27/8/1386 - 22:17
اخبار
يك كميسيون مشورتي به كنگره‌ي آمريكا اعلام كرد:‌ جاسوسي چيني‌ها بزرگ‌ترين تهديد براي امنيت فن‌آوري آمريكا ايجاد مي‌كند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌كميسيون بازبيني اقتصاد و امنيت آمريكا - چين، در گزارش سالانه خود اعلام كرد: چين فن‌آوري جديدي را به طور قانوني از راه پژوهش و قراردادهاي تجاري و به طور غيرقانوني از راه جاسوسي صنعتي دنبال مي‌كند و همچنين تكنيك‌هاي جنگي مخربي را به كار برده كه آن را قادر مي‌سازد حملات سايبر را بر روي زير ساخت كشورهاي ديگر انجام دهد.

بر اساس اين گزارش سخنگوي وزارت خارجه‌ي چين هرگونه فعاليت جاسوسي از سوي چين را تكذيب كرد.

كميسيون مذكور افزايش اقدامات امنيتي و اطلاعاتي جهت تلاش براي ممانعت از سرقت فن‌آوري نظامي توصيه و كنگره آمريكا را به مطالعه برنامه‌هاي نظامي، اطلاعاتي و امنيت داخلي به منظور حفاظت از شبكه‌هاي رايانه‌يي مهم آمريكايي و اطلاعات حساس به ويژه اطلاعاتي مربوط به حفاظت از شبكه در برابر آسيب‌هاي ناشي از حملات سايبر فرا خواند.

دولت چين در ماه سپتامبر گزارش‌هايي كه بر اساس آن‌ها ارتش اين كشور به شبكه‌ي رايانه‌يي وزارت دفاع آمريكا در واشنگتن نفوذ كرده است را انكار كرد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:16
اخبار
كارشناسان يك شركت امنيتي به كاربران بازي‌هاي اينترنتي در مورد تروجان جديدي كه قادر است اسم كاربري و كلمات عبور اكانت بازي را به سرقت ببرد، هشدار دادند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تروجان جديد با نام
Win32.OnlineGame.dr از طريق پيام‌هاي كمك ارسال شده توسط هكرها در گردهمايي‌هاي بازي از طريق بهره‌برداري از آسيب‌پذيري‌هايي مرورگر به رايانه كاربران راه مي‌يابد.

اين تروجان كه به زبان دلفي نوشته شده، مولفه
DLL خود را در داخل برنامه‌هاي در حال اجرا تزريق كرده و يك فايل autorun.inf را در مبناي هر درايوي قرار مي‌دهد تا مطمئن شود هر زمانيكه درايو گشوده شود، فعال خواهد شد.

بر اساس اين گزارش تروجان
OnlineGame.dr فعاليت كاربر را تحت نظر قرار داده و اطلاعات محرمانه اكانت را از قربانيان خود به سرقت برده و به هكرها ارسال مي‌كند.

اين تروجان در برخي موارد اطلاعات به سرقت برده را به برخي از وب‌سايت‌هاي مخرب ارسال كرده است و نويسنده‌ي آن با به دست آوردن اسم كاربري و كلمه‌ي عبور بازيكنان اينترنتي قادر خواهد بود مستقيما به اكانت كاربر رفته و شخصيت‌ها و ساير اشياي مجازي را براي كسب پول واقعي بفروشد.

اين تروجان، بازي‌هاي آنلاين چند نفره‌ي بزرگ را هدف قرار مي‌دهد كه در آن شمار زيادي از بازيكنان در يك دنياي خيالي به تعامل با يكديگر مي‌پردازند و هر بازيكني نقش يك شخصيت مجازي را به عهده گرفته و كالاهاي مجازي را خريد و فروش كرده يا با يكديگر معاوضه مي‌كنند.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:16
اخبار
مدير مالكيت فكري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران اظهار كرد: در حال حاضر لزوم بررسي علمي اختراعات در ايران احساس مي‌شود، زيرا گواهي ثبت اختراع ايران ارزش حقوقي داشته و ارزش علمي چنداني ندارد.

دكتر محمدرضا بختياري در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: قانون ثبت اختراعات ايران كه در سال 1310 تدوين و تصويب شده، تفاوت‌هاي قابل توجهي با قانون ثبت اختراعات ساير كشورها دارد. در ايران ثبت اختراع به صورت اظهاري و ادعايي است و با ارائه تمامي مدارك لازم شامل شرح اختراع، مشخصات متقاضي و رسيد پرداخت هزينه‌هاي ثبت انجام مي‌شود.

وي افزود: در سازمان ثبت اسناد و املاك در مرحله بعد از تشكيل پرونده تنها با «عنوان اختراع» جست‌وجو صورت مي‌گيرد كه در بانك اطلاعاتي سازمان ثبت موارد مشابه وجود دارد يا خير. در سال‌هاي اخير سازمان ثبت برخي از پرونده‌ها را به ساير ارگان‌ها از جمله سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران ارسال مي‌كند و يك جلسه دفاعيه نيز با حضور كارشناس مربوطه و فرد متقاضي ثبت تشكيل مي‌شود.


مدير مالكيت فكري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران در تشريح مرحله بررسي ماهوي اظهارات مخترع گفت: در ايران بررسي ماهوي به روش‌هايي كه در خارج از كشور است، انجام نمي‌شود و به عنوان نمونه قانون ثبت اختراع اتحاديه اروپا شرايطي نظير تازه بودن اخترع، داشتن گام اختراعي براي حل مشكل، قابليت توليد در صنعت و غيره را براي اختراع در نظر مي‌گيرد و مواردي چون كشف ( آنچه در طبيعت بوده اما شناسايي نشده بود)، نظريه يا برخي روش‌هاي ذهني حل معادلات رياضي را نمي‌توان به عنوان اختراع ثبت كرد.

دكتر بختياري ادامه داد: 18 ماه پس از تاريخ تشكيل پرونده، مفاد شرح اختراع را منتشر مي‌كنند تا معترضان اعلام حضور كنند و تا شش ماه پس از اين تاريخ، وكيل فرد مي‌تواند تقاضاي بررسي ماهوي داشته باشد و پس از آن بررسي از ابتدا شروع مي‌شود كه پس از تاييد در اين مرحله، گواهي ثبت اختراع صادر مي‌شود. در اين مرحله، گواهي ثبت در كشورهاي مورد درخواست مخترع و با هزينه وي صادر مي‌شود.

وي در ادامه گفت: در اتحاديه اروپا براي بررسي ماهوي، پرونده ثبت در اختيار ممتحني قرار مي‌گيرد كه رشته تحصيلي‌اش با موضوع مورد اختراع، منطبق باشد، اما در ايران در اكثر موارد اين‌طور نيست.

عضو هيات علمي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران اظهار كرد: در حال حاضر لزوم بررسي علمي اختراعات در ايران احساس مي‌شود، زيرا گواهي ثبت اختراع ايران ارزش حقوقي داشته و ارزش علمي چنداني ندارد، اگرچه در اتحاديه اروپا نيز ارزش علمي اختراعات به طور كامل تاييد نمي‌شود بلكه تنها مفاد شرح اختراع با حداقل معيارهاي لازم براي ثبت شدن يك اختراع مقايسه مي‌شود.

وي افزود: در سازمان پژوهش‌ها براي اختراعات ارسالي، نمونه ساخته شده درخواست نمي‌شود اما اختراع ارائه شده بايد با قانون 1310 مطابقت داشته باشد و در عين حال مغايرتي با اصول بديهي علمي نداشته باشد.

دكتر بختياري خاطر نشان كرد: پس از ارائه گواهي ثبت در هر كشور، دولت آن كشور به منظور گسترش دانش و فن‌آوري، اطلاع رساني عمومي و جلوگيري از فعاليت‌هاي موازي از اختراع پشتيباني حقوقي مي‌كند كه در ايران نيز اين حمايت وجود دارد؛ بنابراين لازمه ثبت اختراع، افشا شدن آن است و زماني که استراتژي يک شرکت حکم مي کند که جزئيات اختراع را افشاء نکند و بدون ثبت بتواند از آن بهره مند شود، نبايد آن را به ثبت برساند.

وي در گفت‌و‌گو با ايسنا تصريح كرد: پس از افشاء و انتشار شرح اختراع، فرد ديگري نمي‌تواند آن را دوباره به ثبت برساند و اين كار تنها زماني اتفاق مي‌افتد كه متقاضي، بخش نويني را به دانش قبلي بيفزايد و تنها براي همان بخش جديد مي‌تواند گواهينامه دريافت كند. طبق قوانين ثبت اختراعات مي‌توان از اطلاعات به دست آمده از اظهارنامه‌هاي اختراع، فعاليت‌هاي پژوهشي و علمي غير تجاري انجام داد و در اين مورد منعي وجود ندارد.

مدير مالكيت فكري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران در خصوص قانون جديد ثبت اختراعات ايران كه در مجلس در مرحله بررسي قرار دارد، گفت: اين قانون با استانداردهاي ثبت اختراعات روز دنيا مطابقت دارد اما در برخي قسمت‌ها با نقص‌هايي روبرو است که قبل از تصويب نهايي حتماً بايد اصلاح شود. به عنوان مثال هر کشوري لازم است با توجه به سطح توسعه يافتگي خود، قدرتمندي قوانين ثبت اختراع را تنظيم نمايد. زيرا براي يک کشور در حال توسعه اگر قوانين مربوط به اختراعات خيلي قوي باشد، خود مي‌تواند از توسعه کشور جلوگيري نمايد.

وي گفت: به نظر مي رسد در قانون جديد، قدرت قوانين و ضمانت‌هاي اجرايي افزايش پيدا کرده است که بعضي از صنايع را در کشور در راه توسعه و رشد با مشکل مواجه خواهد كرد به ويژه در مورد صنايع دارويي لازم است روش توليد دارو را حمايت کرد، ولي خود داروي جديد را لازم نيست حمايت کنيم، مانند کشور هند که با اين نوع تمهيدات باعث رشد صنايع داروسازي خود شده است.

عضو هيات علمي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران تاكيد كرد: همانگونه كه يك شخص حقيقي يا حقوقي ايراني مي‌تواند گواهينامه ثبت اختراع دريافت كند، اتباع خارجي هم مي‌توانند و اگر تنها اختراع افراد خارجي را مورد بررسي قرار دهيم، در اين مورد حق اعتراض وجود دارد زيرا ايران از سال 1338 عضو معاهده پاريس بوده و بر اين اساس ملزم است تا مفاد آن را بپذيرد و در يكي از مواد قانوني آن آمده است «دولت‌هاي عضو معاهده بايد همانگونه كه با اتباع خود رفتار مي‌كنند با اتباع ساير كشورهاي عضو هم رفتار كنند.»

به گفته وي، اگر قرار باشد ثبت مخترعان تنها اعلاني باشد و بررسي ماهوي صورت نگيرد، آنگاه طبق معاهده پاريس که ايران عضو آن است نمي توان اختراعات اتباع خارجي را بررسي ماهوي کرد. از طرفي منطقي نيست بدون بررسي ماهوي اختراعات خارجيان را ثبت کنيم. بهترين شيوه پيش بيني اختراعات کوچک يا
utility models در قانون ثبت اختراعات ايران، بررسي ماهوي همه اختراعات است زيرا قانون اختراعات کوچک به مخترعين ايراني اجازه مي دهد اختراع خود را راحت تر ثبت کنند، چون شرايط آن سهل تر است ولي لزوم بررسي ماهوي باعث مي شود اختراعات اصلي را نتوان به راحتي در ايران ثبت کرد و اين به صلاح کشور است.

وي در خصوص معرفي ارگان اصلي رسيدگي به بعد علمي اختراعات گفت: در حال حاضر اداره ثبت اختراع كه به تازگي به اداره كل تبديل شده، علمي بودن اختراعات را بررسي مي‌كند اما هر ارگاني براي بررسي علمي اختراع مختار است. در خصوص تطابق اظهارات مخترع با قانون ثبت اختراع كشور، ابتدا اداره ثبت اختراع و پس از آن دادگاه‌هاي مربوطه بررسي مي‌كنند. همچنين سازمان پژوهش‌ها، ارگان بررسي علمي نوآوري‌ها و اختراعات است و تنها در صورت الزام و با درك شرايط استراتژيك، پديدآورندگان اقدام به ثبت مي‌كند.

دكتر بختياري در ادامه گفت: در مورد معاهده همکاري پتنت (
PCT) هنوز عضو نشده‌ايم و در راه پيوستن به آن هستيم و شايد طي دو، سه سال آينده عضو آن شويم که اين مورد در دولت تصويب شده و در مجلس هم مراحل نهايي را مي گذراند و درخواست ما بايد به سازمان جهاني مالكيت فكري(WIPO) ارسال شود اما درخصوص قانون کپي رايت هنوز در معاملات بين المللي مربوطه عضو نشده ايم.

وي با بيان اينكه «ثبت بين‌المللي» وجود خارجي ندارد، خاطر نشان كرد: پتنت‌هاي صادر شده در سراسر دنيا، ملي هستند و براي هر كشور بايد درخواست ثبت به صورت جداگانه ارسال شود اما مجموعه‌اي از كشورها با توافق اختيارات انجام برخي مراحل را به دفتر خاصي داده‌اند و ايران نيز در صورت پيوستن به
PCT از مزاياي اين همكاري بهره‌مند مي‌شويم؛ به طوري كه با يك بار تشكيل پرونده، براي تمام 140 كشور عضو PCT تقاضاي ثبت صادر مي‌شود و البته با افزايش تعداد کشورها، هزينه ها نيز بيشتر مي‌شود.

مدير مالکيت فکري سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران در ادامه به ايسنا گفت: آمار ثبت اختراع در کشورهاي توسعه يافته بالاست ولي به خودي خود و لزوماً اين آمار بالا، نشان دهنده توسعه يافتگي کشورها نيست؛ بدين معني كه آمار بالاي اختراعات ثبت شده معلول توسعه يافتگي است ولي علت آن نيست، زيرا توسعه يافتگي و حرکت به سوي آن به صورت خودکار آمار ثبت اختراعات را بالا مي برد.

وي در پايان اظهار كرد: آمار جهاني نشان مي دهد تنها 5 درصد اختراعات ثبت شده تجاري شده‌اند كه نشان مي دهد هر اختراعي که در هر جاي دنيا ثبت مي شود، لزوماً نشانه علمي بودن و تأييد صد درصد آن نيست. بلکه اين موضوع بايد بررسي شود و در حال حاضر در كشور ما، سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران مرجع تأييد اختراعات ثبت شده در داخل و خارج است.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:16
بیماری ها
مواد شبه‌افيونى (اُپیوئیدها) داروهايى هستند با اثرات شبيه مرفين که استفاده اصلى پزشكى آنها در تخفيف دادن درد است.


ساير استفاده هاى پزشكى آنها كنترل كردن سرفه و اسهال و نيز درمان كردن اعتياد به ساير مواد شبه افيونى است. علاوه بر اين مواد شبه افيونى سرخوشى و نشئگى ايجاد مى كنند و براى همين است كه مورد سوءمصرف قرار مى گيرند.

منبع شبه افيونى‌ها چيست؟

برخى از مواد شبه افيونى مانند مرفين و كدئين به طور طبيعى در ترياك موجودند. مواد شبه افيونى ديگر مانند هروئين با اضافه كردن مواد شيميايى ديگر به مرفين ساخته مى شوند.

البته امروزه بسيارى داروهاى شبه افيونى از ترياك استخراج نمى‌شوند بلكه به طور مصنوعى ساخته مى شوند. از جمله دارو‌هاى شبه افيونى كه شركت هاى دارويى آنها را مى سازند مى توان به اوكسى‌كدون، مپريدين، هيدروكودون و هيدرومرفين اشاره كرد.

شكل ظاهرى شبه‌افيونى‌ها چگونه است؟

داروهاى شبه افيونى با استفاده پزشكى به اشكال گوناگون، قرص، كپسول، شربت، محلول و شياف وجود دارند.

ترياك ماده اى صمغ مانند است كه از تخمدان گل گياه خشخاش به دست مى‌آيد و معمولاً به صورت تكه‌ها يا گرد قهوه‌اى تيره عرضه مى‌شود و معمولاً تدخين يا خورده مى شود. هروئين به صورت گردى سفيد يا مايل به خرمايى ارائه مى‌شود.

استفاده‌هاى مواد شبه افيونى چيست؟

پزشكان و دندانپزشكان شبه افيونى‌ها را براى تسكين دادن درد هاى حاد يا مزمن ناشى از بيمارى، جراحى يا جراحت ها تجويز مى‌كنند.

داروهاى شبه‌افيونى همچنين براى تخفيف دادن سرفه متوسط تا شديد و اسهال به كار مى‌روند. شبه‌افيونى هايى مانند متادون و بوپرونورفين براى معالجه اعتياد به شبه افيونى هاى ديگر مانند هروئين كاربرد دارند.

افراد همچنين براى نشئه شدن و ايجاد سرخوشى به سوءمصرف شبه افيونى‌ها مى‌پردازند.

گرچه در اين مورد معمولاً توجه به داروهاى غيرقانونى مثل هروئين معطوف مى شود، اما برخى از دارو‌هاى شبه‌افيونى قانونى تجويز شده توسط پزشكان مانند كدئين، هيدرومورفون، اكسى‌كدون، مرفين و... نيز مورد سوءمصرف قرار مى‌گيرند.

يك علامت هشدار دهنده در اين مورد تجديد مكرر نسخه اين داروها است. افرادى كه اين داد ه‌ها را مورد سوءمصرف قرار مى دهند ممكن است به پزشكان مختلف مراجعه كنند و از هر يك از آنها نسخه اين داروها را بگيرند. اين داروها همچنين از داروخانه ها نيز دزديده شده و در خيابان به فروش مى رسند، خود شاغلان حرف پزشكى هم كه به اين داروها دسترسى دارند در خطر سوءمصرف اين داروها قرار دارند و ممكن است به آنها وابسته شوند.

شبه افيونى ها چه احساسى در مصرف كننده ايجاد مى كنند؟

نحوه اثر مواد شبه افيونى به چند عامل بستگى دارد:

• مقدار مصرف.
• توالى بين موارد مصرف و مدت كلى مصرف.
• شيوه مصرف، خوراكى يا تزريقى.
• خلق و خوى، انتظارات و محيط زندگى.
• سن فرد مصرف كننده.
• وجود بيمارى جسمى يا روانى قبلى.
• مصرف الكل و ساير داروها اعم از دارو هاى تجويز شده توسط پزشك، دارو‌هاى بدون نياز به نسخه، دارو هاى گياهى و داروهاى غيرقانونى.

مقادير كم مواد شبه افيونى احساس درد و پاسخ عاطفى به درد را مهار مى كند.

اين مواد همچنين نشئگى و خواب آلودگى، آرميدگى عضلانى، اشكال در تمركز، تنگ شدن مردمك ها، اندكى كاهش يافتن در سرعت تنفس، تهوع، استفراغ، بى اشتهايى و تعريق به وجود مى‌آورند. با مقادير بالاتر مصرف اين مواد اين اثرات شديدتر مى‌شوند و مدت بيشترى به طول مى‌انجامد.

سرعت و شدت اثرات مواد شبه افيونى بستگى به چگونگى مصرف دارو دارد. هنگامى كه اين مواد به طور خوراكى مصرف مى‌شوند، اين اثرات به تدريج ظاهر مى‌شوند و معمولاً پس از ده تا بيست دقيقه احساس مى شود.

هنگامى اين مواد به صورت تزريق داخل وريدى مصرف مى شوند، اثرات با بيشترين شدت و در طول يك دقيقه احساس مىشوند.

اين احساسات چه مدت به طول مى‌انجامد؟

هنگامى كه شبه افيونى ها براى تخفيف دادن درد خورده مى شوند، طول مدت اثر آنها تا حدى بر حسب نوع مصرف شده متفاوت است، گرچه به طور كلى يك دوز واحد بسيارى از اين مواد مى تواند براى چهار تا پنج ساعت درد را تسكين دهد.

آيا مواد شبه افيونى خطرناك هستند؟

بله، شبه‌افيونى ها در صورتى كه بدون نظارت پزشك مصرف شوند خطرناكند.

همه مواد شبه افيونى به خصوص هروئين هنگامى که در مقادير زياد مصرف شوند يا هنگامى به همراه ساير داروهاى مهار كننده مغز مانند الكل يا داروهاى بنزوديازپينى مانند ديازپام مصرف شوند، ممكن است باعث مرگ فرد شوند.

علت اين است كه مواد شبه‌افيونى فعاليت بخشى از مغز كه عهده‌دار كنترل كردن تنفس است را مهار مى‌كنند و در مقادير زياد ممكن است باعث قطع تنفس و مرگ شوند. علائم مسموميت با مقادير زياد اين مواد شامل كندشدن تنفس، كبودى پوست و بالاخره اغما است. مرگ معمولاً به علت قطع تنفس رخ مى‌دهد.

اين افراد را اگر به موقع به بيمارستان برسانند، مى‌توان با داروهايى مانند نالوكسان كه اثرات مواد شبه‌افيونى از جمله اثرات آنها در مهار كردن تنفس را برطرف مى‌كنند، معالجه كرد.

افرادى كه به دنبال اثرات نشئه زاى مواد شبه‌افيونى هستند، ممكن است با توجه به بى‌اثر شدن تدريجى اين مواد براى رسيدن به حالت نشئگى مداوماً مقدار مصرف خود را افزايش دهند. با افزايش ميزان مصرف، فرد در معرض خطر مسموميت و مصرف بیش از حد یا اوردوز (
Overdose) قرار مى گيرد.

اگر افرادى كه به علت مصرف دراز مدت دچار تحمل نسبت به اين مواد شده اند، مدتى مصرف اين مواد را قطع كنند و سپس همان مقدارى كه پيش از قطع مصرف مى كرده اند، را دوباره آغاز كنند، خطر مسموميتیا اوردوز شدن زياد است.

برخى افراد براى افزايش شدت اثر نشئه آور مواد شبه افيونى را تزريق مى كنند. تزريق اين مواد در موارد غير پزشكى خطر بالاى سرايت عفونت و بيمارى ها به علت سرنگ هاى آلوده، استفاده مشترك از سرنگ و ناخالصى هاى موجود در مواد را ايجاد مى‌كند.


ميزان شيوع ايدز و هپاتيت به خصوص در ميان مصرف كنندگان تزريقى اين مواد بالا است.

مواد مخدر خيابانى تقريباً هيچ گاه خالص نيستند و قرص ها و كپسول هاى دارويى، هنگامى كه براى تزريق رقيق مى شوند، حاوى موادى هستند كه مى توانند به طور دائم به وريد‌ها يا اندام صدمه بزنند،

استفاده از شبه افيونى هاى كوتاه اثر مانند هروئين حين باردارى مى تواند باعث زايمان زودرس، وزن كم هنگام زايمان، بروز علائم ترك در نوزاد و مرگ نوزاد شود. زنان باردارى كه به شبه افيونى ها معتادند با متادون، يك شبه افيونى طولانى اثر، مورد درمان قرار مى گيرند تا از به وجود آمدن علائم ترك جلوگيرى شود.

آيا شبه افيونى ها اعتياد آورند؟

شبه افيونى ها مى توانند اعتياد ايجاد كنند. هنگامى كه مواد شبه افيونى به طور گاهگاهى تحت نظارت پزشك مصرف شوند، خطر اعتياد ناچيز است، اما افرادى كه به طور منظم به خاطر اثرات لذت‌بخش اين مواد را مورد مصرف قرار مى دهند، به زودى نسبت به اين اثرات دچار تحمل (
Tolerance) مى شوند (به اين معنا كه با همان مقدار قبلى مصرفشان نشئه نمى شوند)

اين افراد براى رسيدن به همان شدت اثر مجبورند مقدار بيشترى از دارو را مصرف كنند. مصرف مزمن يا سوءمصرف شبه افيونى ها مى تواند به وابستگى جسمى و روانى منجر شود.

افراد هنگامى "وابستگى روانى" به يك دارو يا ماده پيدا مى كنند كه آن ماده يا دارو به محور افكار، احساسات و فعاليت هاى آنها بدل مى شود به طورى كه نياز به مصرف آن دارو به صورت يك اجبار يا ميل شديد در مى آيد.

در "وابستگى جسمى"، بدن به حضور دارو عادت مى كند و در صورت كاهش يا قطع مصرف دارو علائم ترك بروز مى كند.

فردى كه وابستگى جسمى دارو به شبه افيونى ها دارد حدود شش تا ۱۲ ساعت پس از آخرين مصرف يك شبه‌افيونى كوتاه‌اثر مانند هروئين و يك تا سه روز پس از آخرين مصرف يك شبه افيونى طولانى‌اثر مانند متادون دچار علائم ترك خواهد شد.

علائم ترك در شبه افيونى هاى كوتاه اثر شديد است و به سرعت به سراغ فرد مى آيد، در شبه افيونى هاى طولانى اثر اين علائم تدريجى تر بروز مى كند و شدت كمترى هم دارد.

علائم ترك شامل ناآرامى، خميازه كشيدن، اشك ريزش، اسهال، درد هاى قولنجى شكم، دانه دانه شدن پوست و آبريزش بينى است.

اين علائم با ميل شديد به دارو و جست و جو براى پيدا كردن آن است. اين علائم معمولاً پس از يك هفته فروكش مى كند، گرچه برخى علائم مانند اضطراب، بى خوابى و ميل شديد براى ماده مخدر ممكن است براى مدتى طولانى ادامه پيدا كند. علائم ترك مواد شبه افيونى، برخلاف علائم ترك الكل، ندرتاً حيات فرد را به خطر مى اندازد.

اثرات درازمدت مصرف شبه افيونى ها چيست؟

مصرف دراز مدت شبه افيونى ها مى تواند باعث ناپايدارى خلقى، تنگ شدن مردمك‌ها (اختلال در ديد شبانه)، يبوست، كاهش ميل جنسى و بى‌نظمى هاى قاعدگى شود.

اعتياد به مواد شبه افيونى مى تواند به اثرات مخرب درازمدت اجتماعى، مالى و عاطفى منجر شود.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:15
اخبار
موضوع ديتاسنتر ملي بحث جديدي است كه مجوز آن از شوراي اقتصاد گرفته شده و RFP آن در حال تهيه است كه بعد از گذراندن مراحل اجرايي به مناقصه گذاشته مي‌شود كه انجام آن بايد توسط شركت ارتباطات زيرساخت دنبال شود.

جواد رادمان - مدير عامل شركت فن‌آوري اطلاعات - درگفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به آخرين وضعيت ديتاسنتر ملي و شارع 2 گفت: شارع 2، پروژه‌اي بود كه به صورت پايلوت در شركت ما فعال شده بود و يكسري سرويس‌هايي مثل ايميل، هاستينگ را ارائه داديم.

رادمان درباره‌ي افزايش ميزان پهناي باند دركشور گفت: در حال حاضر بيش از 9600 مگابيت بر ثانيه پهناي باند داريم كه نسبت به ابتداي برنامه‌ي چهارم رشد 700 درصدي داشتيم كه يك
STM4 ديگر معادل 620 مگابيت به اين حجم اضافه مي‌شود.

وي افزود: از مسير كويت نيز يك
STM1 را راه‌اندازي كرديم كه در حال نهايي شدن است و معادل يك STM1 آن نيز زير بار است و مابقي نيز زير بار خواهد رفت. بنابراين در حال حاضر ميزان نياز پهناي باند كشور تامين است و صحيح نيست هزينه‌هاي دلاري بابت اين كار پرداخت كنيم.

مدير عامل شركت فن‌آوري اطلاعات در بخشي از سخنان خود از آماده بودن 150
STM1 به لحاظ تجهيزاتي و فني خبر داد و اظهار كرد: هر زمان كه نياز باشد اين ظرفيت را اضافه خواهيم كرد و اگر تقاضا افزايش يابد اين ميزان را اضافه مي‌كنيم.

او ياد آور شد: در برنامه داريم كه تا پايان سال 40
STM1 را راه‌اندازي كنيم كه در حال حاضر 32 STM1 در حال فعاليت است و اگر تقاضا افزايش يابد برآورده خواهد شد.

وي درباره‌ي تجهيز دفاتر
ICT روستايي گفت: بيش از 4800 دفتر تجهيز و سرويس‌هاي مخابراتي شامل پست، پست بانك و مخابرات در آن قابل ارائه است كه از اين تعداد 3 هزار دفتر به بهره‌برداري رسيده است.

رادمان همچنين درباره‌ي مناقصه پروژه‌ي
Core و edge شركت گفت: ما معمولا براي ايجاد ظرفيت بيشتر شبكه و داشتن شبكه‌ي امن براي همه، ظرفيت‌هاي شبكه را افزايش مي‌دهيم اما اين مناقصه براي ايجاد ظرفيت بيش‌تر برگزار مي‌شود كه RFP آن نهايي شده و اجراي آن توسط شركت ارتباطات زير ساخت انجام خواهد ‌شد.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:14
اخبار
اولين شبكه خصوصي توزيع اينترنت كشور روز شنبه در آييني ويژه با حضور پژوهشگران و صاحبنظران،به نام شبكه فراهوش دنا در شيراز آغاز به كار كرد.


به گزارش خبرنگار ايرنا، مدير عامل اين شركت در جريان آغاز به كار اين شبكه درجمع خبرنگاران در شيراز گفت:فعاليت ما درتوزيع پهناي باند اينترنت براي شركت‌هاي خدمات اينترنتي (
،(ISPشركت هاوسازمان‌هاي دولتي جهت مصارف داخلي سازمان و كاربران نهايي است.

محمد عوض بوشهري افزود:مجوز انجام اين كار براي اولين بار در كشور صادر شده است و از اين پس تمام شركت‌هايي كه حداقل
۵۱درصد سهامشان دولتي است با اخطار قبلي ارتباطات اينترنتي شان بامخابرات قطع مي‌شود و ملزم مي‌گردند پهناي باند خود را از بخش خصوصي تامين كند.

وي اظهار داشت:با توجه به زمينه‌هاي مناسبي كه توسط شركت مخابرات استان فارس فراهم شده است هيچگونه محدوديتي براي واگذاري پهناي باند نداريم.

عوض بوشهري گفت: اميدواريم با كمك و حمايت مسوولان استان فارس به عنوان بزرگراه فعاليت اينترنتي كشور مطرح گردد.

وي اضافه‌كرد:باتوجه به‌بالا بوده هزينه تهيه امكانات فني براي راه اندازي اين سيستم كمترشركتي متقاضي انجام اين كار است اما ما با توجه به توانايي كه براي انجام اين كار داريم حاضر به توسعه اين كار در ساير استان‌هاي كشور نيز هستيم.

مدير عامل شركت فراهوش دنا افزود: تمام سعي ما اين است كه از تمام تسهيلاتي كه شركت مخابرات فراهم كرده استفاده كنيم اما در صورتي كه شركت مخابرات نتواند اين تسهيلات را براي ما فراهم كند خود ما اين امر را ايجاد خواهيم كرد.

وي گفت: ما همچنين آمادگي آن را داريم كه براي مناطق محروم زمينه‌هاي لازم را فراهم كنيم تا اين سيستم با امتيازات ويژه در اين مناطق به سرعت ايجاد شود.
يکشنبه 27/8/1386 - 22:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته