• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1256روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

آناناس از آن دست میوه‌هایی است که علاوه بر ظاهر جذاب آن طعم و عطر دلنشینی دارد و افراد زیادی هم به مصرف آن تمایل نشان می‌دهند. این میوه آبدار و خوشمزه، چیزی فراتر از یک میوه گرمسیری است و مزایای زیادی برای سلامت به همراه دارد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، آناناس از آن دست میوه‌هایی است که علاوه بر ظاهر جذاب آن طعم و عطر دلنشینی دارد و افراد زیادی هم به مصرف آن تمایل نشان می‌دهند.

این میوه آبدار و خوشمزه، چیزی فراتر از یک میوه گرمسیری است و مزایای زیادی برای سلامت به همراه دارد.

شاید درباره این میوه خوشمزه کمتر بدانید اما لابد شما هم مثل بسیاری از ما، هنگام سفارش آبمیوه، شربت، بستنی، دسر و... طعم آناناس را ترجیح می‌دهید و یکی از اولویت‌های‌تان است.

اگر طرفدار آناناس هستید برای‌تان جالب است که درباره خواص میوه مورد علاقه خود بیشتر بدانید. درواقع قدرت آناناس در ویتامین‌ها و قابلیت خوب هضم آن، شیرینی طبیعی و البته قابلیت دسترسی آن نهفته است. در این مطلب به برخی از این خواص و امتیازات اشاره می‌کنیم. آناناس را انتخاب کنید و ادامه این مطلب را بخوانید.

۱.با بمب ویتامین آشنا شوید

مقدار ویتامین ‌C موجود در یک فنجان آناناس، بیش از حداقل مقدار مصرف روزانه‌تان است؛ این میزان برای زنان در روز ۷۵‌میلی‌گرم و برای مردان ۹۰‌میلی‌گرم است.

همان‌طور که می‌دانید ویتامین‌C در برابر عفونت‌های ویروسی و التهاب از بدن مراقبت می‌کند، بنابراین سعی کنید در صبحانه خود تغییر مختصری ایجاد کنید و به جای آب پرتقال یا عصاره گریپ‌فروت، از طعم آناناس کنسروی لذت ببرید و ویتامین‌C موردنیاز بدن‌تان را هم تامین کنید.

۲.بهترین انتخاب برای کاهش وزن

از آنجایی که آناناس در بازار وجود دارد، به‌راحتی می‌توان آن را تهیه کرد. این میوه گرمسیری کالری کمی هم دارد و در عین حال برای کاهش وزن گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود.

این باعث می‌شود که دیگر سراغ اسنک‌های سرشار از قند و شیرینی نروید و کالری بیشتری ذخیره کنید و برای مدت طولانی‌تری احساس اشباع بودن داشته باشید.

می‌توانید آناناس را با گردو یا خامه زده‌شده بخورید. فیبر زیاد این میوه باعث می‌شود شیرینی کافی دراختیار بدن قرار گیرد و میزان قندخون در سطح متعادلی باشد.

غذاهایی که دارای فیبر بالایی هستند باعث می‌شوند که بیشتر احساس سیری داشته باشید و کمتر غذا بخورید. از طرفی میزان گلوکز خون‌تان را کنترل می‌کند. اگر رژیم غذایی‌تان کربوهیدرات کمی دارد به خاطر داشته باشید که آناناس ۹۴درصد کربوهیدرات دارد.

۳. مرهمی برای التهاب دستگاه گوارش

آناناس حاوی بروملین است، آنزیمی که می‌تواند میزان التهاب و تورم ناشی از بیماری‌ها را کاهش دهد، بیماری‌هایی مانند برونشیت، گلودرد و تشدید آرتروز.

از طرفی می‌توان برای درمان سوء‌هاضمه هم از آناناس استفاده کرد. درواقع بروملین موجود در آناناس می‌تواند التهاب مرتبط با کولیت یا آماس روده را تسکین دهد.

۴.بینایی‌تان را تقویت کنید

همان‌طور که می‌دانید هویج باعث افزایش قدرت بینایی و سلامت چشمان می‌شود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد آناناس تاثیری به مراتب بیشتر بر قدرت بینایی‌تان دارد.

خوردن سه تا چهار تکه آناناس در روز می‌تواند خطر تباهی جسم زرد ناشی از بالا رفتن سن را تا ۳۶درصد کاهش دهد. AMD ‌یا تباهی جسم زرد در افراد بزرگسال یکی از مشکلات ناشی از کم شدن قدرت بینایی است که حدود 1.8 میلیون نفر امریکایی بالای ۴۰سال دچار آن هستند.
افزودن آناناس بیشتر به رژیم غذایی‌تان یعنی اضافه شدن آنتی‌اکسیدان بیشتر به بدن و کند شدن پیشرفت بیماری‌های بینایی.

۵. به سلامت استخوان‌ها فکر کنید

علاوه بر کلسیم، منگنز هم برای حفظ استحکام استخوان‌ها و سلامت بافت‌های پیوندی اهمیت فراوانی دارد. یک فنجان آناناس حاوی ۷۶درصد از میزان منیزیم توصیه ‌شده در روز شما را تامین می‌کند. در‌واقع منگنز از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرده و علائم مربوط به بیماری‌های استخوانی را با قوی‌سازی ساختار استخوان و تراکم مواد معدنی آن کاهش می‌دهد.

بسیاری از میوه‌های گرمسیری دیگر هم دارای منگنز هستند مانند انواع تمشک‌ها، شاه‌توت‌ها، توت‌فرنگی و موز. بنابراین می‌توانید با کمک این میوه‌ها و موز، یک سالاد میوه خوشمزه سرشار از منگنز همراه با ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم درست کنید که برای استخوان‌های‌تان مفید خواهد بود.

۶.برای بدغذاها سرو کنید

آناناس غذای موردعلاقه بچه‌هاست، آن را راحت می‌خورند و از طرفی سرو آن برای بچه‌ها راحت است و می‌توانید آن را به‌عنوان تغذیه در کیف‌شان بگذارید. برخلاف سیب و پرتقال که باید پوست کنده شوند، هر وقت که بچه‌ها خواهان آناناس باشند، می‌توانید یک قوطی آن را باز کنید تا بخورند.

۷. از آناناس چاشنی بسازید

می‌توانید با افزودن این میوه خوشمزه به انواع غذاهایی که می‌خورید و درست کردن یک غذای جدید، از مزیت‌های آناناس بهره‌مند شوید. برای مثال آناناس گزینه‌ای عالی برای افزودن به سالاد است و می‌توان آن را همراه با انواع گوشت‌ها و سبزیجات دیگر سرو کرد. مثلا می‌توانید آن را بپزید و روی یک تکه گوشت برشته بریزید و بخورید یا آنکه به سس سیب بیفزایید تا طعم و بافت استوایی پیدا کند.

۸. سالاد درمانی کنید

برخلاف صادرات گران یا میوه‌های فصلی، آناناس‌های تازه،‌ منجمد و کنسروی در طول سال در بیشتر فروشگاه‌ها در دسترس هستند.

در کنار انواع منجمد و تازه آن، آناناس کنسروی در قوطی‌های کوچک و متوسط وجود دارد که گزینه‌ای عالی برای درست کردن اسنک، اسموتی یا سالاد میوه محسوب می‌شود. آناناس خردشده را هم می‌توانید روی سالاد مورد علاقه‌تان بریزید. 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:38
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، به باریک و سخت شدن عروق، تصلب شرایین گفته می شود.

مطالعات محققان جامعه فیزیولوژیک آمریکا نشان می دهد کاهش انعطاف پذیری عروق که با افزایش سن روی می دهد، علاوه بر مشکلات قلبی، در کاهش حافظه و افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر نیز موثر است.

محققان با استفاده از کلریدکلسیم یکی از شریان های کاروتید موش های آزمایشگاهی را مسدود کردند و اثرات مستقیم آن بر عملکرد و سلامت مغز را بررسی کردند.

این مطالعه نشان می دهد سختی عروق سبب افزایش پپتیدهای بتا آمیلوئید در مغز موش می شود که ارتباط مستقیمی با بیماری آلزایمر دارد. در واقع تجمع بتا آمیلوئید مهمترین دلیل ابتلا به آلزایمر است.

این مطالعه اطلاعات ارزشمندی را در زمینه پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر و دیگر بیماری های زوال عقل در اختیار محققان قرار می دهد.

بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، هر 67 ثانیه یک نفر در آمریکا به آلزایمر مبتلا می شود و از هر سه فرد مبتلا به آلزایمر، یک نفر جان خود را از دست می دهد.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت اکنون آلزایمر مهمترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است.

هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود 605 میلیارد دلار است که معادل یک درصد از تولیدات ناخالص داخلی جهان است. از هر سه سالمند در سراسر دنیا، یک مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.

بررسی های محققان مرکز آلزایمر آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی یک به 6 است؛ در حالی که این رقم در مردان یک به 11 است.

نتایج این مطالعه در آخرین کنفرانس بیماری های قلب و عروق آمریکا مطرح شده است. 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

اکثر مردم، مسواک زدن دندان های خود را یک راه برای مقابله در برابر کرم خوردگی دندان می دانند و همچنین بدست آوردن نتایج دلپذیری مانند یک لبخند روشن و نفس تازه.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سیمرغ، اما همه ما گاه به گاه این کار را تا قبل خواب به تاخیر می اندازیم، چه از سر تنبلی محض و یا ازخستگی مفرط. بنابراین چقدر بد است، واقعا؟

برای مسواک زدن نیاز به آگاهی دارید

کیمبرلی هارمز یک دندانپزشک و سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا می گوید: مهم نیست که شما دندان های خود را درست قبل از خواب مسواک بزنید. مهم ترین چیز این است که شما دندان های خود را دو بار در یک دوره 24 ساعته (2 بار در روز) مسواک کنید.

آنچه در دهان شما اتفاق می افتد
یک غشا از پلاک دندانی به طور مداوم به لطف باکترهایی که آنجا زندگی می کنند ایجاد می شود، و حدود 24 ساعت طول می کشد، تا به بلوغ برسد. (دلیل احساس بدی که در دهان خود صبح روز بعد از اینکه شما فراموش کرده اید مسواک بزنید، دارید).

این باکتریها در طول روز اسید تولید میکنند، و حتی بیشتر از زمانی که شما غذا می خورید، به همین دلیل است که شما می خواهید از شر این غشا حداقل دو بار در روز خلاص شوید، و هرچه تعداد مسواک زدن های شما کمتر از این باشد تولید اسید ممکن است بیشتر مینای دندانتان را بخورد و باعث کرم خوردگی شود. هرچه بیشتر این غشا بر روی دندان های شما بنشیند و مواد غذایی بیشتری این باکتری را تغذیه کنند، زمان بیشتری را صرف نشستن مظلومانه روی صندلی دندانپزشکی خواهید کرد.

دندانپزشکان توصیه می کنند وقتی که از خواب بیدار می شوید و قبل از رفتن به رختخواب مسواک بزنید.به علاوه، اگر شب مسواک نکنید نفس شما برای گفتن صبح به خیر اصلا خوشبو و خوشایند نیست، و می تواند ترسناک باشد. مسواک زدن قبل از خواب یک عمل محبت آمیز نسبت به همسرتان است.

دکتر دنیس کیانه، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا ندانپزشکی، می گوید: همانطور که معلوم است، مسواک زدن در زمان بین شام و قبل از خواب از لحاظ فنی حتی از اینکه دندان های خود را درست قبل از خواب مسواک کنید بهتر است. دلیلش این است که فلوراید خمیر دندان زمان بیشتری برای تقویت دندان های شما و ساختن مانعی برای اسیدی شدن دهان شما قبل از به خواب رفتن دارد.

درست بعد از خوردن شام مسواک نزنید

بزرگترین کارشناس دکتر یانفنگ رن، می گوید شام زمان قرار گرفتن در معرض اوج اسید است، که لایه بیرونی مینای دندان شما را نرم می کند،. بلافاصله بعد از شام مسواک زدن، مینای دندان نرم شده را حذف می کند و باعث سایش دندان می شود، پس حداقل 30 دقیقه بعد از شام خوردن برای مسواک زدن صبر کنید. و از خوردن خوراک سرپایی بعد از آن جلوگیری کنید، چرا که باکتری ها از هر کربوهیدراتی تغذیه می کنند.

هارمز می گوید: فقدان بزاق ضد باکتری دهان در شب به معنی این است که ما فوق العاده نسبت به عوامل خرابی دندان و بیماری های لثه آسیب پذیریم. ، اما استرس نداشته باشید اگر شما گاهی مسواک زدن را فراموش کردید. رن می گوید پلاک به زمان طولانی برای آهکی شدن نیاز دارد، و مسواک زدن به اندازه کافی م تواند پلاک های تشکیل شده در طول روز را حذف کند، فقط زمان مسواک زدن خود را از 2 دقیقه به 4 دقیقه ارتقاع دهید و صحیح مسواک بزنید.

خوردن کربوهیدرات به طور مداوم در طول روز نیز افراد را بیشتر مستعد ابتلا به خرابی دندان می کند. هارمزمی گوید: "اگر شما در تمام طول روز میان وعده میل می کنید، باکتریها از خواب بیدارشده و شروع به تولید اسید می کنند هر زمانی که شما هر نوع کربوهیدراتی را قورت می دهید." در یک وعده غذایی معمولی، برای محافظت از دندان ها و کمک به هضم، سطح بزاق بالاتراست،. اما اگرشما در طول روز یکسره بخورید، منجر به تولید اسید بیشتری بر روی دندان براق شما می شود.

مهم ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید:

 

مهم نیست که دقیقا کی دندان های خود را مسواک می زنید مهم این است که شما بدون باکتری در دهان وارد رختخواب شوید. فقط مطمئن شوید که دوباره در صبح مسواک می زنید و برای بیرون کشیدن باکتری از بین دندان هایتان نخ بکشید. و سعی کنید در روز غذاهای آماده کمتری میل کنید. 

 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:35
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم سرا- یک فوق تخصص درد با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی می‌توانند با مراجعه به کلینیک‌های درد و با انجام درمان بموقع از پیشرفت بیماری و انجام عمل جراحی باز جلوگیری کنند، گفت: تزریق استروئید به داخل فضای اپیدورال از مراحل درمانی ثابت و تایید شده در بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاع است.
 

 

 
 

 

دکتر مجید حیدریان با اشاره به اینکه کانال نخاع فضایی است در داخل ستون فقرات که در داخل آن نخاع قرار گرفته است، گفت: این کانال از کنار هم قرار گرفتن سوراخی که در وسط مهره‌هاست ایجاد می‌شود و از داخل توسط غشاء محکمی به نام لیگامان زرد حمایت می‌شود.

وی گفت: تنگی کانال نخاع (spinal canal stenosis) وضعیتی غیرطبیعی است که می‌تواند در هر قسمتی از کانال نخاعی اتفاق افتد. وقوع این حالت در قسمت کمر بیشتر از سایر قسمت‌های ستون فقرات است. کوچک شدن این فضا سبب فشار روی نخاع در داخل کانال شده و علائم این بیماری ایجاد می‌شود.

حیدریان در خصوص علل بروز این عارضه گفت: ضخیم شدن لیگامان‌های داخل کانال، برجسته شدن یا بیرون زدگی دیسک‌ها به داخل کانال، ایجاد خارهای استخوانی در داخل کانال، شکستگی مهره‌ها و تغییر در مفاصل کنار مهره‌ها (مفاصل فاست) از علل تنگ شدن کانال نخاع هستند.

این فوق تخصص درد گفت: در برخی بیماران فضای داخل کانال به صورت مادرزادی تنگ‌تر از حالت عادی است که آنان بیشتر از سایرین در معرض ایجاد علائم تنگی کانال هستند. بیمارانی که دچار لغزندگی یا انحراف ستون فقرات هستند بیشتر از بقیه در معرض خطر ایجاد تنگی کانال هستند.

حیدریان کمردرد را از نشانه‌های وجود این بیماری عنوان کرد و گفت: احساس گزگز، مورمور، بی‌حسی در اندام تحتانی و محدودیت در مسافتی که بیمار می‌تواند پیاده راه برود از علایم تنگی کانال نخاع است.

این فوق تخصص درد گفت: در این عارضه درد در کمر و پا همراه با بی‌حسی به تدریج و باگذشت زمان زیاد می‌شود. همچنین درد کم و زیاد می‌شود و ممکن است برخی روزها فرد دردی نداشته باشد. تشدید درد نیز می‌تواند به صورت درد سیاتیکی با انتشار به پاها باشد یا درد در راه رفتن طولانی یا ایستادن طولانی ایجاد شود.

 

حیدریان یادآور شد: با ایجاد درد بیمار حالت خم شده به جلو به خود می‌گیرد که ممکن است فقط در طول شب درد احساس شود. در حالت شدید می‌تواند با ضعف حرکتی یا اختلال در کنترل ادرار همراه باشد. تشخیص بیماری با مراجعه به کلینیک درد و معاینه دقیق صورت می‌گیرد. شایع‌ترین وسیله تایید این تشخیص انجام MRI است.
 
 
 

 

این فوق تخصص درد درمان غیر جراحی تنگی کانال نخاع را در مراحل اولیه بیماری ارائه ورزش‌ها و تمرینات مخصوص به بیماران دانست و گفت: جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری و درمان علائم آن بیماران می‌توانند با انجام منظم و روزانه این تمرین‌ها از تشدید علایم بیماری پیشگیری کنند. استفاده از کمربند طبی یا لوازم ارتوپدی فنی حمایت کننده، انجام فیزیوتراپی و آب درمانی و درمان دارویی با ضددردهای ساده یا داروهای ضد التهاب نیز از راهکارهای درمانی بیماری در مراحل اولیه است.

وی در پاسخ به این پرسش که تزریق ترانس فورامینال چیست و چگونه انجام می‌شود گفت: تزریق استروئید به داخل فضای اپیدورال از مراحل درمانی ثابت و تایید شده در بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاع است. این تزریق که قبلا در فضای میانی ستون فقرات انجام می‌شد امروزه منسوخ شده و جای خود را به تزریق ترانس فورامینال داده است. این کار توسط فوق تخصص درد و در اتاق عمل انجام می شود. هر نوع تزریق در ناحیه ستون فقرات کمری باید در اتاق عمل تحت مانیتورینگ فلوروسکوپ و در شرایط کاملا استریل باشد.

این فوق تخصص درد با اشاره به اینکه این کار بدون نیاز به بیهوشی عمومی و پس از بی‌حس کردن پوست در اتاق عمل انجام می‌شود، گفت: وسیله‌های شبیه یک سوزن نازک و بلند تحت مانیتور فلوروسکوپ به محل تنگی فرستاده می‌شود و پس از اطمینان از محل تزریق داروی مورد نظر تزریق انجام شده و تنگی برطرف می‌شود. این کار تحت فلوروسکوپی انجام می‌شود. فلوروسکوپ وسیله‌ای است که توسط اشعه ایکس تصویر مستقیمی را از داخل بدن به متخصص می‌دهد. با این روش از عوارضی مانند تزریق داخل نخاع یا داخل عروق جلوگیری می‌شود. تزریق ترکیبی از داروها به داخل فضای تنگ شده در کانال نخاعی سبب کاهش التهاب و از بین رفتن تورم و کاهش فشار ایجاد شده در داخل کانال نخاعی می‌شود و ترمیم قسمت‌های آسیب دیده شروع می‌شود.

حیدریان یادآور شد: یک ساعت پس از این کار بیمار با پای خود ترخیص می‌شود و چند روز پس از تزریق نیز باید استراحت نسبی در منزل داشته باشد. درصد موفقیت این روش در بیماران مبتلا به تنگی کانال خفیف تا متوسط بالای 70 درصداست. همچنین انجام آب درمانی و تمرینات ورزشی مخصوصی که بعد از تزریق به بیماران داده می‌شود، از عود بیماری جلوگیری می‌کند. در بیمارانی که با این روش بهبود حاصل می‌شود، تکرار این کار در فاصله زمانی چهار تا شش هفته شرایط درمانی بهتری را فراهم کرده؛ نیاز به جراحی را مرتفع می‌سازد. استفاده از RF یا رادیوفرکونسی در بیمارانی که مشکل آرتروز ستون فقرات را همراه با تنگی کانال دارند، سبب بهبود کامل بیماران می‌شود.

 

وی در پاسخ به اینکه در چه بیمارانی عمل جراحی باز باید انجام شود نیز گفت: بیمارانی که مشکل حرکتی پیشرونده، اختلال در کنترل ادرار و مدفوع، محدودیت شدید حرکتی دارند و با درمان‌های غیر جراحی بهبود نمی‌یابند، درمان جراحی تنگی کانال ضرورت دارد. مراجعه بیماران به کلینیک‌های درد می‌تواند با انجام درمان به موقع از پیشرفت بیماری و نیاز به انجام عمل باز جلوگیری کند. (ایسنا) 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:33
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم سرا: تاکنون برایتان پیش آمده که صبح تا چشمتان را باز می‌کنید و می‌خواهید گردنتان را از روی بالش بلند کنید، درد و گرفتگی وحشتناکی در ناحیه گردنتان احساس می‌کنید، به گونه‌ای که با گردن کج و آه و ناله از خواب بر می‌خیزید و با سختی به سراغ کارهای روزانه می‌روید؟
 

 

 
 

 

با وجود آن که گردن‌درد، عارضه‌ای است که دلایل متعددی دارد، اما شایع‌ترین علت آن ناشی از قرار گرفتن سر و گردن در حالت‌های ناصحیح و بد است که ممکن است در خواب و به دلیل ارتفاع کم یا زیاد بالش یا هنگام فعالیت‌های شغلی مانند نشستن‌های زیاد پشت میز و قرار گرفتن سر جلوتر از حد معمول، اتفاق بیفتد.

دکتر محمد اکبری، متخصص فیزیوتراپی با تاکید بر این‌که گاهی درد‌های گردنی ناشی از عوامل و بیماری‌های دیگر است، می‌گوید: بسیاری از دردهای گردنی ناشی از برخورد انواع ضربه‌های مستقیم مانند مشت به سر و گردن، ضربه‌های ناشی از شیرجه زدن در استخر‌های کم عمق و تصادفات، بویژه آسیب‌های ناشی از جلو و عقب رفتن سر و گردن در صندلی‌های بدون حمایت‌کننده سر است. به‌علاوه گاهی درد گردن، به طور ثانویه در اثر بیماری‌های مختلف مانند آرتریت روماتوئید یا دیگر بیماری‌ها ایجاد می‌شود.

این متخصص در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: گردن درد از آن دست عوارضی است که به طور اولیه معمولا بعد از سن 45 سالگی در زنان و 55 سالگی در مردان بروز می‌کند که معمولا بستگی به شغل و برخی عوامل دیگر دارد. هرچه استرس‌های غیرطبیعی وارده به گردن ناشی از کار کردن درحالت‌های غیرطبیعی، کم فعالیتی و ضعف عضلات بیشتر باشد زمینه بروز گردن درد بیشتر فراهم خواهد بود.

بیماری‌هایی که گردن درد می‌آورد

دکتر اکبری با اشاره به بیماری‌ها و عوارضی که منجر به درد گردن می‌شود، توضیح می‌دهد: فتق حاد دیسک بین مهره‌های گردن یکی از این عوامل بیماری‌زاست که معمولا در سنین بین هجده تا پنجاه سالگی و در صورت وارد شدن نیروی فشاری گردن به حالت خم شده به جلو و به صورت یکطرفه بروز می‌کند.

این متخصص فیزیوتراپی می‌افزاید: گاهی درد‌های گردنی ناشی از آسیب‌های عضلانی این ناحیه است. در برخی موارد نیز این دسته از آسیب‌ها به دلیل وجود آسیب در ارگان‌های داخل شکم و سینه و در بعضی موارد به دلیل فشار بر ریشه‌های عصبی مربوط به گردن عارض می‌شود که می‌تواند علائم متنوعی مانند درد در اندام بالایی و سر را ایجاد کند. از دیگر علائم این نوع از آسیب‌ها می‌توان به حالت تهوع، سرگیجه و ایجاد ورم خفیف در گردن اشاره کرد که هنگام صبح و بیدار شدن از خواب بیشتر نمود پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: در برخی موارد که البته کم تر شایع است نیز بیماری‌های سیستمی گرفتار کننده ستون مهره‌ها مانند آرتریت روماتوئید و التهاب‌های مفصلی عفونی منجر به بروز درد گردن می‌شود.همچنین گاهی نیز اختلالات ساختاری گردن مانند دنده گردنی و انحرافات ستون مهره‌ها در بروز گردن درد موثر است.

گردن‌دردهای ساده یا جدی؟

اما در چه مواردی درد گردن، خود به خود یا با تمهیدات ساده خوب می‌شود؟

دکتر اکبری در پاسخ می‌گوید: در مواردی که درد گردن حدود 12 تا 24 ساعت بعد از فعالیت غیرمعمول و به طور تدریجی، با شدت کم یا متوسط شروع شود، با مراقبت‌های ساده مانند بستن گردن و استفاده از مسکن‌های در دسترس یا تحمل درد بدون اقدام خاصی بعد از دو تا پنج روز بر طرف می‌شود. بی‌شک، در صورت بروز ناگهانی درد شدید و در صورتی که درد بیش از پنج روز استمراد داشته باشد، باید برای بررسی و درمان آن به پزشک متخصص مراجعه شود.

وی درباره روش‌های ساده برای کاهش درد گردن اظهار می‌کند: از جمله روش‌های ساده و در دسترس می‌توان به بستن دستمال به دور گردن، نگه داشتن سر و گردن در راستای مناسب و در خط وسط یا نزدیک به آن، استفاده از بالش‌های نرم و ارتفاع مناسب، هنگام خواب ( ارتفاع مناسب بالش در حالت طاقباز وقتی وزن سر بر آن وارد می‌شود باید پنج سانتی متر و در حالت به پهلو خوابیده 15 سانتی‌متر باشد)، قرار دادن بالش در زیر سر و گردن و نه شانه ها، استفاده از مسکن‌های ضد درد کم ضرر و یا بهره‌گیری از عوامل گرم‌کننده در این زمینه مفید است.

چه کنیم که گردن‌درد نگیریم؟

به گفته دکتر اکبری، حفظ دامنه حرکات طبیعی سر و گردن و قدرت عضلات اطراف سر و گردن با انجام ورزش‌های روزانه یا یک روز در میان و همچنین انجام فعالیت‌های روزانه در حد توان در پیشگیری از گردن درد موثر است. توجه داشته باشید که اگر فعالیت کمتر از حد توان فرد باشد در دراز مدت منجر به ضعف بیشتر و اگر خیلی بیش از حد توان و کنترل نشده باشد به بروز درد شدید و گاهی آسیب منجر خواهد شد. وی تاکید کرد: قرار ندادن سر و گردن در حالت‌های ثابت به مدت بیش از یک ساعت، عوض کردن حالت سر و گردن در حین انجام فعالیت‌های مداوم و استفاده از سر و گردن در راستای صحیح یعنی خط وسط می‌تواند از بروز گردن‌درد جلوگیری کند.

گردن‌های دردناک زیر تیغ جراحی

به گفته دکتر اکبری، در صورت بروز درد ناگهانی بعد از ضربه‌ها، درد غیر قابل کنترل حتی با وجود مصرف دارو یا حتی پس از انجام فیزیوتراپی و با وجود استفاده وسایل کمکی مانند گردن بندهای طبی باید روش‌های درمانی جدی تری از جمله جراحی مورد بررسی قرار بگیرد.

وی تاکید می‌کند: توجه داشته باشید که گاهی دردهای گردنی حادی که به درمان‌های دارویی و کمکی پاسخ نمی‌دهد ناشی از تنگی کانال نخاعی است. درد ناشی از تنگی کانال نخاعی دارای علائمی چون بروز بی‌اختیاری کنترل ادرار و مدفوع، افزایش گرفتگی عضلات و وجود علائمی مبنی بر فشار بر عروق خونی است.

 

پونه شیرازی ‌/ ‌گروه سلامت 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:32
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم سرا- به گفته یک متخصص طب فیزیکی، بسیاری از دردهای گردنی به علت رفتارهای فیزیکی نادرست طی روز است و تغییراتی اصلاحی، هر چند جزئی، در شیوه نشستن و قرارگیری وضعیت کلی بدن از بسیاری از دردهای ستون فقرات جلوگیری می‌کند.

 

 
 
 

 

دکتر هادی شجاعی با اشاره به اینکه حفظ چالاکی و انجام ورزش‌های ملایم روزانه در کاهش ابتلا به بیماری‌های اسکلتی مهم است، گفت: نشستن به صورت لمیده موجب فشار نامتقارن به تمامی سطوح مهره‌ها می‌شود. کسی که لمیده می‌نشیند در معرض آسیب ستون مهره‌های گردنی و کمری به صورت توام قرار دارد.

وی اضافه کرد: در صورت نشستن طولانی پشت میز سعی کنید حداقل هر نیم ساعت از پشت میز برخیزید و کمی قدم بزنید، روی پنجه‌های پا بایستید و این کار را چند بار تکرار کنید، شانه‌ها را بالا بیندازید و مهم‌تر از همه سر خود را به ترتیب از جلو، پشت و طرفین چند ثانیه به کف دستان خود فشار دهید تا عضلات گردن قوام خود را بازیابند.

شجاعی تاکید کرد: بسیاری از دردهای گردنی به علت قرارگیری نادرست در طی روز است. تغییرات هر چند جزئی در شیوه نشستن و قرارگیری وضعیت کلی بدن از بسیاری از دردهای ستون فقرات جلوگیری می‌کند.

این متخصص طب فیزیکی یادآور شد: در فواصل کار بویژه با کامپیوتر به گردن خود استراحت دهید. زاویه دید باید افقی باشد تا حدی که هیچگونه خمیدگی هنگام رویت مانیتور در گردن وجود نداشته باشد. لذا باید ارتفاع میز کار خود را طوری تنظیم کنید که صفحه مانیتور روبروی چشمان شما باشد تا مجبور به خم کردن، گردن خود نباشید.

وی تاکید کرد: گوشی تلفن خود را بین گوش و شانه خود قرار ندهید. اگر زمان زیادی را صرف صحبت کردن با تلفن می‌کنید از هدست استفاده کنید. اگر زمان زیادی پشت میز هستید، در فواصل کار حرکات کششی گردن را انجام دهید. به عنوان مثال شانه‌های خود را (استخوان کتف) به بالا بکشید و سپس پایین بیاورید. شانه‌های خود را از پشت به هم نزدیک کنید و سپس به حالت اول بازگردانید و کشش‌های گردنی را به طرفین سر انجام دهید. از خوابیدن به روی شکم خودداری کنید. این وضعیت فشار زیادی را به گردن وارد می‌کند. بالشت خود را طوری انتخاب کنید که گودی گردن را کامل بپوشاند. استفاده از بالشت‌های طبی استاندارد نیز کمک کننده است.

 

شجاعی گفت: بالش بلند یا کوتاه برای خوابیدن نیز موجب کشش نامتقارن و فشار بر ریشه‌های اعصاب گردنی می‌شود. فاصله استاندارد باید فاصله بین سر تا تخت در حالت خوابیده به پهلو باشد، به طوری که هیچگونه خمیدگی در گردن مشاهده نشود. (ایسنا) 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:30
سلامت و بهداشت جامعه

یک عضو هیات علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: گردن درد در کودکان و نوزادان به صورت کجی گردن و در بزرگسالان به صورت اسپاسم عضلانی مشاهده می‌شود.
 

 

 
 
به گزارش جام جم سرا، مسعود رفیعایی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه شایع‌ترین علت درد گردن بد نشستن است، اظهار کرد: گردن درد در افرادی که زیاد مطالعه می‌کنند یا در طول روز بیشتر با کامپیوتر کار می‌کنند به دلیل شیوه نشستن بیشتر مشاهده می‌شود.

 

وی با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز درد در ناحیه گردن تاثیر دارد، افزود: وضعیت نامناسب سر و شانه‌ها، تغییر شکل مهره‌ها، آرتروز، دیسک و بیماری‌های ناشی از اسپاسم عضلانی و کشیدگی‌های لیگامانی از جمله علل ابتلا به گردن درد است.

این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه مهم‌ترین علل وجود درد در ناحیه گردن سه بیماری آرتروز، فتق دیسک و اسپاسم عضلانی است، خاطر نشان کرد: در صورت وجود درد در ناحیه گردن بیمار باید در مراحل اولیه بروز درد به پزشک متخصص مراجعه کند، زیرا درمان در مراحل اولیه موثرتر است.

رفیعایی با بیان اینکه نخستین راهکار برای درمان درد گردن اصلاح حالت نشستن است، گفت: انجام ورزش‌های مربوط به حرکات شانه، سر، گردن و عضلات عمقی گردن نیز به کاهش درد گردن کمک می‌کند. معمولا درمان گردن درد بستگی به شدت درد، علت آن و ناحیه درد دارد و در صورتی که شدت آن زیاد باشد انجام جراحی توصیه می‌شود.

این عضو هیات علمی گروه ارتوپدی علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه فیزیوتراپی در کاهش درد گردن موثر است، گفت: علاوه بر فیزیوتراپی بهتر است بیمارحرکات فعال و مداوم ورزشی مربوط به گردن درد را انجام دهد.

رفیعایی با بیان اینکه معمولا بیماری‌های مربوط به دیسک علائم خود را دارند و با رادیوگرافی مشخص می‌شوند، تصریح کرد: پزشکان متخصص ارتوپدی معمولا از طریق مشاهده ظاهر و لمس گردن علت بیماری را تشخیص می‌دهند.

وی به گردن درد در کودکان اشاره کرد و گفت: قرینگی بین دو طرف گردن یا کج بودن گردن کودک از جمله علائمی است که مشخص کننده گردن درد در کودکان است و مهم‌ترین نشانه آن سفتی عضلات در قسمت پشتی گردن است.

این متخصص ارتوپدی با تاکید بر اینکه والدین در صورت مشکوک شدن به گردن درد کودک به متخصص اورتوپدی مراجعه کنند، ادامه داد: گردن درد در کودکان و نوزادان به صورت کجی گردن و در بزرگسالان به صورت اسپاسم عضلانی مشاهده می‌شود.

 

 
 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:29
سلامت و بهداشت جامعه

همه ما ایرانی‌ها در پایان هر سالی که پشت سر می‌گذاریم رنجی را به جان می‌خریم که در پایانش لذت است: رنج و زحمت گردگیری و غبارروبی و تمیز کردن محل زیست یا کار خود‌ و لذت نونوار شدن، تمیز شدن و حظ بردن از تماشای اطرافمان که گویا از شدت تمیزی برق می‌زند. با این حال این رنج و لذت مصائب خاص خودش را دارد: کمردرد و خستگی و کوفتگی در پایان کار.
 
 
 

به گزارش جام جم سرا ،​ برای کاهش چنین دردها و گرفتگی‌های عضلانی می‌توان با نرمش‌ها و ورزش‌هایی یک فیزیوتراپی محدود در خانه انجام داد و از اثرات خستگی و درد کاست.

کاهش درد کمر‌

در حالی که پشتتان با زمین مماس شده است دراز بکشید. با دو دست هر دو پایتان را بگیرید و زانوانتان را به سمت شکم خم کنید؛ طوری که انگار پاهایتان از زانو روی شکمتان جمع شده است. در همین حالتی که دست‌ها دور پاها قلاب شده تا ده بشمارید و سپس خیلی آرام به حالت اولیه باز گردید. بار دیگر تا ده بشمارید و پس از این استراحت کوتاه که با نفس‌های عمیق و آرام همراه شده، مجدداً همین کار را پنج مرتبه انجام دهید.

پس از انجام این نرمش، در همان حالت درازکشیده، پاشنه پایتان را روی زمین قرار دهید، دست‌هایتان را بالای سرتان به صورت کشیده قرار دهید و مثل این‌که تازه از خواب بیدار شده‌اید و می‌خواهید به بدنتان کش و قوس بدهید، در حالی که سعی می‌کنید کمرتان از زمین جدا نشود، این حالت کش و قوس را خیلی آرام، طوری که فشار مجدد به کمرتان وارد نیاید، دو تا سه مرتبه انجام دهید. هر مرتبه تا ده بشمارید و سپس بدن را به حالت اولیه بازگردانید و در حالی که به بدن استراحت می‌دهید تا 10 بشمارید.

نزدیک دیوار روی زمین دراز بکشید. کمر را به زمین بچسبانید و در حالی که پاهایتان را از مچ پا تا باسن به دیوار چسبانده‌اید تا ده بشمارید. پس از آن پاهایتان را مثل عقربه‌های ساعت به سمت راست حرکت دهید تا کنار پاها با زمین مماس شود. تا ده بشمارید و بار دیگر در حالی این عمل را تکرار کنید که این بار پاها را از سمت دیگر به زمین می‌رسانید. این کار را فقط دو تا چهار مرتبه انجام دهید.

کاهش درد گردن

مالش دادن آرام عضلات گردن زیر دوش آب گرم علاوه بر آن که خستگی خانه‌تکانی را رفع می‌کند سبب کاهش احساس درد در قسمت گردن می‌شود. گرم کردن عضلات و مهره‌های گردن هم می‌تواند به کاهش درد گردن ناشی از خانه‌تکانی کمک شایانی کند. استفاده از پدهایی که در داروخانه‌ها عرضه می‌شود برای این منظور مفید است. البته نباید گرما به حدی باشد که پوست دچار التهاب شود.

بایستید و عضلات کتفتان را شل کنید. سرتان را آرام به سمت شانه بچرخانید. چند ثانیه مکث کنید و بار دیگر به آرامی گردنتان را به سمت شانه دیگر بچرخانید. مکث کنید و دوباره سر را به حالت اولیه برگردانید. این کار را چهار تا پنج مرتبه انجام دهید و در مرحله بعدی گردن را به صورت عمودی حرکت دهید. یعنی سعی کنید خیلی آرام چانه‌تان را به سمت سینه بیاورید و پس از چند ثانیه به سمت عقب ببرید.

چاردیواری 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:28
سلامت و بهداشت جامعه

زانودرد در هر موقعیتی احتمال دارد سراغ تان بیاید. وقتی در حال بالا رفتن یا پایین آمدن از پله هستید، وقتی رانندگی می کنید و مدت هاست که پشت فرمان اتومبیل تان نشسته و زانوهای تان را حرکت نداده اید، زمانی که دویده اید و پس از چند ساعت درد زانو امان تان را می برد و...
 

 

 
 
به گزارش جام جم سرا ، در این میان بعضی دردهای زانو را باید جدی گرفت و برای درمان شان حتما به پزشک مراجعه کرد. اما بعضی دردها هم بدقلق نیستند و تنها با استراحت و انجام چند کار ساده برطرف می شوند.

دکتر رضا امید ظهور و دکتر عباس دقاق زاده، متخصصان ارتوپد، مفاصل، طب فیزیک و توانبخشی درباره هفت نشانه ای که می گویند زانوی شما بیماری است، توضیح می دهند.

1- واقعا زانویتان درد می کند؟

زانو از اجزای مختلفی تشکیل شده و برخلاف تصور عموم که فکر می کنند این عضو فقط همان چیزی است که می شناسند، نیست و شامل مجموعه عضلات اطراف ران، ساق پا و خود زانو است. زمانی که بحث درد زانو مطرح می شود، باید نگاه کلی تری به موضوع داشته باشیم تا بدانیم مشکل اصلی کجاست.

2- صدا می دهد؟

صدا دادن زانو به تنهایی مشکل زا نیست و علت خاصی هم ندارد. گاهی اوقات ممکن است هوا در ناحیه زانو گیر کند و با آزاد شدن هوا صدایی از آنجا شنیده می شود. بعضی وقت ها هم این صدا می تواند نشانه ساییده شدن دو استخوان به یکدیگر باشد، بنابراین نگران کننده نیست و با مصرف داروی مسکن و استراحت برطرف می شود. اما این صدا مانی شکل جدی تری به خود می گیرد که همراه با درد باشد. اگر فردی احساس کرد صدا زمانی شکل جدی تری به خود می گیرد که همراه با درد باشد. اگر فردی احساس کرد صدای زانویش همراه با درد است، بحث بیماری زانو مطرح می شود.

در کنار این مسئله دردهای ارجاعی از ناحیه ران، کمر یا مچ پا نیز مطرح هستند. موقع صدادادن زانو این امکان وجود دارد که مهره های سوم و چهارم کمر دچار مشکل شده باشند که در این صورت فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند تا مشخص شود کدام ناحیه مشکل دارد و درمان مناسب تجویز شود.

3- وقتی می نشینید، درد می گیرد؟

زیر استخوان کشکک زانو، غضروفی وجود دارد که با زانو مفصل می شود. در حالت طبیعی، این غضروف شکل صاف و مسطحی دارد. اما بر اثر وجود عواملی ممکن است دچار ساییدگی شود. پیدایش این ساییدگی دو علت دارد؛ علت اول مربوط به افزایش سن است که وقتی بالا می رود، این غضروف دچار ساییدگی می شود.

نوع دوم ساییدگی در دخترانی که در سن رشد قرار دارند، دیده می شود، چون رشد سریعی در سنین جوانی وجود دارد، اختلاف قدرت عضلات دو طرف کشکک، باعث کشیده شدن کشکک به یک سمت می شود و با این کشیدگی، کشکک در مسیر طبیعی خود حرکت نکرده و فرد احساس درد در جلوی زانویش می کند و این درد با چمباتمه زدن یا نشستن بی حرکت، تشدید می شود. گاهی اوقات نیز این درد به پشت زانو تیر می کشد.
 
 
 
 

 

زمانی که درد در مراحل اولیه است، آسیب زیادی فرد را تهدید نمی کند و با تمرین ورزشی مشکل حل می شود. اما اگر این حالت ادامه پیدا کند، غضروف کم کم دچار ساییدگی می شود. تمرین های ورزشی را هم براساس نوع مشکل به بیمار تجویز می کنیم و بیشتر براساس تقویت عضلات داخلی ران و کشش عضلات خارجی متمرکز است. البته قبل از آن لازم است فرد بدنش را با استفاده از حرکات کششی گرم کند و درعین حال مراقب باشد تا از انجام حرکاتی مثل زانوزدن، بالا و پایین رفتن از پله، چمباتمه زدن، دویدن در سرازیری و سربالایی و دوچرخه سواری با ارتفاع کم زین خودداری کند. چرا که انجام این کارها وضعیت را بدتر می کند.

این بیماران باید از کفش مناسب استفاده کنند و در بعضی موارد خاص، کفی طبی تجویز می کنیم. در موارد بسیار کمی هم لازم است فرد جراحی شود. اما اغلب بیماران با انجام اقدامات توانبخشی بهبود پیدا می کنند.

4- زمستان ها بیشتر درد دارید؟

قبل از هر چیز بهتر است توضیحی درباره آرتروز داشته باشیم:

آرتروز نوعی بیماری است که سبب بروز درد و التهاب در مفاصلی مثل زانو، مچ و انگشتان دست می شود. آرتروز دلایل مختلفی دارد و با ساییدگی مفاصل همراه است. این بیماری همچنین ممکن است با افزایش سن خود را نشان دهد. آرتروزی که در اثر بالارفتن سن بروز می کند، شایع ترین نوع آرتروز است که به آن آرتروز استخوان نیز می گویند. نوع دیگری از آرتروز هم وجود دارد که در آن سیستم ایمنی بدن به غضروف های مفاصل حمله می کند و آنها را از بین می برد.

اما در اینکه تغییرات آب و هوایی و سرما در احساس درد در بیماران آرتروزی موثر است یا نه، باید گفت که بسیاری از یافته های تحقیقاتی بیانگر این نکته هستند که عواملی مثل کاهش فشار هوا و افزایش رطوبت، علایم آرتروز را بدتر می کنند. نظریه دیگری هم می گوید که کاهش فشار با رطوبت رابطه مستقیمی دارد و باعث ورم مفاصل شده و در نهایت سبب بروز درد در بیماران می شود. رطوبت نیز همین تاثیر را روی فرد آرتروزی دارد.

نشانه های آرتروز زمانی بدتر می شوند که ماهیچه هایی که دور مفاصل قرار دارند، به راحتی منقبض شوند. هوای سرد هم دقیقا همین کار را می کند و باعث سفت شدن ماهیچه ها شده و آرتروز را دردناک تر می کند. البته به این نکته نیز باید اشاره کنیم که تاثیر هوای سرد روی مفصل ها در همه افراد یکسان نیست و برخی افراد مبتلا به آرتروز، از بدتر شدن علایم در هوای بارانی یا بادی گله می کنند. این افراد با رعایت دو نکته می توانند از درد ناشی از سرما در امان باشند؛ اولی اینکه مفاصل خود را گرم نگه دارند و در هوای سرد، لباس های گرم بپوشند. دوم اینکه اگر بیماران حس می کنند علایم بیماری در آب و هوای خاصی بدتر می شود، فعالیت سنگین و طولانی مدت انجام ندهند.

5- قفل می کند؟

قفل کردن زانو یعنی اینکه روی زمین چهار زانو نشسته اید و یک دفعه می بینید نمی توانید از جای تان بلند شوید. این حالت بیشتر وقت ها در زمان نشستن روی زمین یا هنگام بالارفتن از پله ها و... رخ می دهد و سبب ترس و وحشت فرد می شود و همراه با درد نیز هست. در حالت عادی، زانو مثل لولای درب عمل می کند. اگر چیزی بین لولای در قرار دهید، طبیعتا دیگر کار نمی کند.

در مورد زانو نیز همین طور است و وقتی چیزی جلوی حرکت عادی زانو را بگیرد، اصطلاحا می گویند که زانو قفل کرده است. قفل شدن زانو معمولا بر اثر شکستن تکه ای غضروف یا احتمالا قطعه ای استخوان جداشده در نوعی التهاب استخوانی غضروفی بروز می کند. این قطعه استخوان یا غضروف در حفره زانو معلق است تا وقتی که بین دو سطح مفصلی گیر بیفتد و پس از آن است که توانایی حرکت را از زانو می گیرد. با اینکه قفل شدگی زانو ممکن است با کمی استراحت کردن برطرف شود، اما فکر نکنید به طور کامل درمان شده، چرا که اگر قطعه ای استخوان یا غضروف سبب قفل شدن زانو شده باشد، آسیب جدید به دنبال خواهدداشت. به همین علت اگر در حرکت زانوی تان با مشکلی مواجه شدید، بهتر است پزشک آن را بررسی کند.

گاهی اوقات آسیب دیدگی بر اثر قفل شدگی زانو به حدی است که ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشد، بنابراین اگر دیدید زانوی تان در حالت خمیده یا کشیده دچار قفل شدگی شده یا زانو کشیده یا خم نمی شود، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

 
 

 

6- وقت رانندگی درد می گیرد؟

چون در مسافرت ها فرد روی صندلی می نشیند و گاهی تا ساعت های متمادی، تغییر وضعیتی در او مشاهده نمی شود، بی حرکتی مفاصل روی تاندون ها، سبب بروز خستگی شده و ایجاد درد می کند؛ یعنی چون فرد در طول رانندگی حرکت ندارد و تغذیه سلولی به خوبی انجام نمی شود، بی حرکتی طولانی مدت، غضروف مفاصل را دچار مشکل می کنند. اما با انجام چند حرکت بدنی ساده می توان از بروز این درد در طول مسافرت جلوگیری کرد.

در مسافرت های طولانی هر 45 دقیقه تا یک ساعت یک بار، از ماشین پیاده شوید و چند قدم راه بروید. اگر راننده نیستید و ناچارید زمان زیادی را در ماشین بمایند، بهتر است هرچند دقیقه یک بار حالتی که نشسته اید را تغییر دهید. در طول رانندگی هم بهتر است تا جایی که امکان دارد صندلی راننده به فرمان نزدیک باشد، به شکلی که وقتی پا را روی ترمز یا کلاچ می گذارید، زانو هم سطح مفصل لگن یا کمی بالاتر از آن قرار بگیرد.

7- از پله بالا رفتن دردآور است؟

دردی که در بالا و پایین رفتن از پله احساس می شود، به سندرم پاتلوفمورال معروف است (پاتلوفمورال ساختاری است که شامل دو استخوان یعنی کشکک و استخوان ران می شود). علت احساس درد در چنین مواقعی را باید به قرار گرفتن اشتباه استخوان کشکک به لحاظ آناتومیکی روی استخوان ران، ضعف عضلات چهار سر ران یا سفتی زیاد در قسمت بیرونی زانو جست و جو کرد. هرچند بیشتر اوقات، استفاده از درمان های نگهدارنده ضددرد، انجام تمرینات قدرتی و حرکات کششی در بهتر شدن وضعیت این سندرم موثر است.

در حالت دیگر، اگر مشکل فرد حاد بود و در زمان کوتاهی درگیر این درد شد که تا به حال سابقه نداشته، بهتر است از کیسه یخ استفاده کند و اگر درد خیلی شدید و حاد نیست، می تواند با گرم کردن محل درد با استفاده از وسایلی مثل حوله گرم، درد را از بین ببرد.

 

منبع : ماهنامه پیام سلامتی 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:26
سلامت و بهداشت جامعه

متخصصان بر این باورند که بزرگترین عامل درد در مفاصل، پاها و کمر، طرز نشستن است. برای حل این مشکل باید طرز صحیح نشستن و ایستادن را تمرین کرد.
 

 

 
 
 

 

به گزارش جام جم سرا ، علاوه بر این مسئله، ماده‌ای طبیعی وجود دارد که می‌تواند علاوه بر تقویت استخوان‌ها، از درد مفاصل، گردن و کمر کم کند. اگر شما هم چنین مشکلاتی را تجربه می‌کنید، حتما از این ترکیب استفاده کنید.

قبل از هر چیز باید 150 گرم ژلاتین ارگانیک خوراکی تهیه کنید. سپس دو قاشق چای‌خوری از آن را با یک چهارم فنجان آب خنک ترکیب کرده و آن را در یخچال بگذارید تا حالت ژله به خود بگیرد.

صبح روز بعد می‌توانید این ترکیب را با چای، ماست، شیر، آب میوه و یا حتی تخم مرغ مخلوط کنید و سپس آن را میل کنید.

تنها یک هفته بعد، شاهد مزایای فراوان ژلاتین خواهید شد. ژلاتین می‌تواند درد گردن، پاها، مچ‌ها و کمر را کم کند و علاوه بر آن، برای مفاصل مانند روغنی طبیعی خواهد بود. با این حال بهتر است تا این رویه را هر روز صبح به مدت یک ماه تکرار کنید تا دردهای بدنتان به کمترین میزان خود برسد. شش ماه بعد نیز مجددا مصرف ژلاتین را آغاز کنید.

تاثیر فوق‌العاده بالای ژلاتین به دلیل مواد موجود در آن است: اسیدهای قوی، پرولین و همچنین هیدروکسی پرولین که ژلاتین را به دارویی طبیعی و باکیفیت تبدیل کرده‌اند. ژلاتین به طور خلاصه می‌تواند باعث تقویت ساختار بافت‌های ارتباطی شود.

ژلاتین فواید بسیار زیادی برای بدن دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان
تقویت قوای ذهنی
تقویت و انعطاف پذیری بیشتر تاندون‌ها و رباط‌ها
بهبود متابولیسم
کمک به درمان دیسپلازی (گسترش غیر طبیعی)
بهبود ساختار مو و پوست
تقویت مفاصل و افزایش سلامت قلب

 

منبع : فرادید 

 

دوشنبه 8/6/1395 - 12:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته