• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 115
تعداد نظرات : 42
زمان آخرین مطلب : 3631روز قبل
شعر و قطعات ادبی
مرا هم ناله با اهل سحر کن

به قلب سنگ من یارب اثر کن

 

اگرچه بارها کردی عنایت

مرا شایسته ی لطفی دگر کن

 

سراپا بنده ای محتاج هستم

بر این بیچاره لطفی بیشتر کن

 

مدد کن یک سحر باشم مدینه

در آنجا بر دل خونم نظر کن

 

اگر چه لایق آنجا نیَم من

مرا مهمان یار خونجگر کن

 

ببر آنجا که دارد بوی زهرا

مرا از ناله ی حیدر خبر کن

 

چه سازم گر مرا از خود برانی

خدایا زین عذاب خود حذر کن

 

به عمر و رزق من برکت ببخشا

درخت عمر ما را پر ثمر کن

 

مدد کن وقت مرگم شیعه باشم

به محشر از گدا رفع خطر کن

دوشنبه 23/5/1391 - 13:38
رمضان

روزهای پایانی ماه مبارک رمضان زمان های پر ازرشی است که تاکید فراوانی از سوی علما بر لزوم قدر دانستن آن وجود دارد. مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب المراقبات نکاتی را در باب روز پایانی این ماه بیان داشته اند. آن چه در ادامه می آید گزیده ای از این کتاب است.

1- عملی برای قبول شدن اعمال ماه رمضان

جعفرابن محمدالدوریستی در کتاب «حسنی» از پیامبر(ص) روایت کرده که فرمودند: «کسی که در آخر ماه رمضان ده رکعت نماز به جا آورد و در هر رکعت یکبار فاتحه الکتاب و ده بار قل هو الله احد بخواند و در سجده و رکوع خود ده بار بگوید: «سـُبًحانَ الـلـّهِ و الـحُمًـد ُلـلـّهِ و لا إلهُ‌إلّا الـلـّه ُوالـلـّه ُأکـبُر ُ» و در هر دو رکعت یکبار تشهد خوانده و سپس سلام دهد. در پایان ده رکعت نماز بعد از سلام دادن صد بار « اسًـتـَغًـفِرُالـلـّه» بگوید و هنگامی که استغفار تمام شد سجده کند و در همان حال بگوید:
«یا حُـیُّ یا قـَیُّـومُ یا ذ َالـجَلال ِ وَالـإکرام ِ یا رَحمنَ الـدُّنیا والآخـِرَةِ و رَحـِیـمـَهـُما، یا الهَ الأوَّلینَ والآخـِرِینَ إغـفِرلـَنا ذ ُنـُوبَنا، وَتـَقـَبـَّل مـِنـّا صـَلواتـَنا، وصـِیامـَنا وقـِیامـَنا»

«قسم به کسی که مرا به حق به پیامبری برانگیخت، جبرائیل به نقل از اسرافیل و اواز پروردگار متعال به من خبر داد که: او سرش را از سجده برنمی دارد مگر اینکه خداوند او را آمرزیده باشد و ماه رمضان را از او قبول نموده و از گناهانش می گذرد گرچه هفتاد گناه انجام داده باشد که هر کدام از آنان بزرگتر از گناهان بندگان باشد و از تمامی اهالی منطقه ای که در آن است قبول می کند. تا اینکه فرمود: این هدیه، مخصوص من و مردان و زنان امتم باشد و خداوند متعال آن را به هیچ کدام از پیامبران و مردم قبل از من نداده است.»

2- محاسبه نفس

از کارهای مهم این است؛ ماننده کسی که در پایان کار با شریک خود تسویه حساب می کند از نفس خود حساب کشیده و سرمایه خود را که همان عمر، ایمان و برکات ماه رمضان و نورهای آن می باشد را درنظر آورد؛ و ببیند آیا ایمان او به خدا، رسول، کتاب و حجت های او و روز قیامت بیشتر شده است یا نه؟

در مورد افعال و حرکت های اعضای بدنش بیندیشد. آیا همانگونه باقی مانده یا در این مورد بیشتر به احکام الهی توجه نموده است؟ به خصوص نسبت به حرکت های زبانش هنگام سخن گفتن در مورد آنچه به او مربوط نبوده، مانند صفات باطل، دروغ، غیبت، تهمت، تعرض به آبروی مؤمن، فحش، اذیت و... اگر ببیند همانطور باقی مانده یعنی تاریکی گناهانش بر نورهای روشن این ماه فائق آمده، زیرا ممکن نیست دعاهای این ماه و شب های قدر قلب او را روشن کند، ولی بازهم به گناهان سابق خود ادامه دهد. کسی که چنین ضرری کرده است، باید از خطر این دعای رسول الله بترسد؛ آنجا که می فرماید: «خداوند کسی را که از ماه رمضان خارج شود و آمرزیده نشود، نیامرزد.»

زیرا یکی از سخت ترین مصیبت ها و بلاها همین است. باید با یاری خدا و پناه آوردن به رحمت او و رفتن به درگاهش با زبان حال بگوید: «هیچ خدائی بجز تو نیست. تنزیه می کنم تو را و من که ستمکارم» و خود را اصلاح نموده و بر گناهان خود بگرید.»

3- وداع با ماه رمضان
کارهای مهم دیگر وداع ماه رمضان و متأثرشدن به خاطر جدائی از آن است. در این رابطه دعاها و مناجات هایی پرارزش با ماه رمضان خدا رسیده است.

4- توضیح وداع با ماه رمضان

وداع کننده باید در اظهار غم و اندوه هنگام وداع راستگو باشد، تا مبادا با دروغ و نفاق در چنین زمان گرانقدری این ماه را به پایان برساند، گرچه چنین صداقتی فقط برای کسانی تحقق پیدا می کند که با اشتیاق و علاقه، نه با نارضایتی و زحمت این ماه را بسر برده باشند.

به طورکلی غم در ماهیت وداع وجود دارد، و فقط کسی غمگین می شود که به وداع کننده خود علاقه مند باشد و چنین کسی نه تنها با او مخالفت نمی کند، بلکه آن چه را مورد علاقه اوست به جا می آورد.

برای آنکه مقام این ماه برای تو روشن شود، می توانی آن را مانند میهمان بزرگواری که بر تو وارد شده بدانی که با آمدن او مقامت بالاتر رفته است آن گونه که در روایات آمده. اگر بدانی میهمان باعث رهائی تو از جهنم و رسانیدن تو به بالاترین درجات نزدیکی در بهترین مکان های صدرنشین بهشت همراه با پیامبران و صدیقین شده، و تو را در مکان صدق همراه پیامبران و رسولان و فرشتگان مقرب خواهد نشاند، چگونه با این میهمان برخورد می کنی و تمام چیزهائی را که برای تو عزیز است فدای او می کنی و چگونه از جدائی او به وحشت می افتی؟

باید در آخرین شب، با معذرت خواهی صادقانه اظهار توبه و پشیمانی برخاسته از دل، نه زبان، او را راضی کنی، زیرا او میهمان بزرگواری است که کریم ترین کریمان او را فرستاده تا خیر او به تو برسد و با کمی سخنان لطیف در هنگام معذرت خواهی از تو راضی خواهد شد.

5- توبه

آنگاه توجه داشته باش، با بازگشتی صادقانه ماه را به پایان رسانده و از این پس با اهداف پروردگار و مولایت مخالفت نکنی.

6- مناجات با نگهبان روز

سپس در ساعات پایانی روز آخر که زمان عرضه اعمال ماه است، با نگهبان روزت که از معصومین علیهم السلام می باشد با رعایت آداب تواضع و توسل، مناجات نما. و آنگونه بگو که محبت آنان را برانگیخته و باران رحمت و کرامت آنان برتو ببارد، و با معذرت خواهی اعمالی را که در این ماه انجام دادی را به آنان واگذار نما و با درخواستی تضرع آمیز بخواه که با شفاعت و دعایشان اعمالت را اصلاح نموده و با تضرع از خدا بخواهند که با عضو فراوان خود آن را پذیرفته و به چندین برابر، اعمال خیر تبدیل نماید. و اگر امور مذکور را در آخر روز در سجده انجام دهی و این ماه را با حال سجده و گرسنگی به پایان رسانی و با این حال وارد شب عید شوی امید است به کرامتی از جانب خداوند متعال برسی که بالاتر از آرزویت باشد.

منبع: کتاب المراقبات

يکشنبه 22/5/1391 - 11:38
رمضان
ما معتقدیم (و این جزء بدیهیات اسلام، بلکه بدیهیات همه ادیان است) که انسان، فقط در سایه ارتباط و اتصال با حق تعالی است که می‌تواند به تکامل و تعالی دست پیدا کند. البته فرصت ماه رمضان، یک فرصت استثنایی است. این، چیز کمی نیست که خدای متعال در قرآن بفرماید: "لیله‌القدر خیر من الف شهر". یک شب، از هزار ماه بهتر و با فضیلت‌تر و در پیشرفت انسان موثرتر، در ماه رمضان است. این، چیز کمی نیست که رسول اکرم (صلی‌ا...‌علیه‌وآله) این ماه را ماه ضیافت الهی به حساب بیاورند. مگر ممکن است که انسان وارد سفره کریم بشود و از آنجا، محروم خارج بشود؟ مگر وارد نشوی. آن کسانی که وارد سفره غفران و رضوان و ضیافت الهی در این ماه نشوند، البته بی‌بهره خواهند ماند و واقعا این محرومیت به معنای حقیقی است. "ان الشقی من حرم غفران‌ا... فی هذا الشهر العظیم". محروم واقعی، آن کسی است که نتواند در ماه رمضان، غفران الهی را به دست بیاورد.(1)

لیله‌القدر شب ولایت است
لیله`‌القدر، شب ولایت است. هم شب نزول قرآن است، هم شب نزول ملائکه بر امام زمان است، هم شب قرآن و شب اهل بیت(علیهم‌السلام) است.
لیله‌القدری که در این ماه رمضان است و قرآن صریحا می‌فرماید: " لیله‌القدر خیر من الف شهر"؛ یک شب، بهتر است از هزار سی روز (هزار ماه)، بسیار مهم است. چرا این قدر فضیلت را به یک شب دادند؟ زیرا برکات الهی در این شب زیاد است؛ نزول ملائکه در این شب زیاد است؛ این شب، سلام است؛ "سلام هی حتی مطلع‌الفجر"؛ از اول تا آخر این شب، لحظاتش سلام الهی است." "سلام قولا من رب رحیم." رحمت و فضل الهی است که بر بندگان خدا نازل ‌می‌شود. هم شب قرآن و هم شب عترت است. لذا سوره مبارکه قدر هم، سوره ولایت است. شب قدر، خیلی ارزش دارد. همه ماه رمضان، شب‌ها و روزهایش ارزش والا دارد؛ البته لیله‌القدر نسبت به روزها و شب‌های ماه رمضان، خیلی فاخرتر است؛ اما شب‌ها و روزهای ماه رمضان، نسبت به روزها و شب‌های بقیه سال، خیلی فاخرتر است. باید قدر بدانید. در این روزها و در این شب‌ها، همه بر سر سفره‌انعام الهی حاضرید. استفاده کنید.(2)
در ماه رمضان... (در همه روزها و شب‌ها) دل‌های‌تان را هرچه می‌توانید با ذکر الهی نورانی‌تر کنید، تا برای ورود در ساحت مقدس لیله`‌القدر آماده شوید؛ که "لیله‌القدر خیر من الف شهر؛ تنزل الملائکه والروح فیها باذن ربهم من کل امر." شبی که فرشتگان، زمین را به آسمان متصل می‌کنند؛ دل‌ها را نورباران و محیط زندگی را با نور فضل و لطف الهی منور می‌کنند. شب سلم و سلامت معنوی (سلام هی حتی مطلع الفجر) شب سلامت دل‌ها و جان‌ها، شب شفای بیماری‌های‌ اخلاقی، بیماری‌های معنوی، بیماری‌های مادی و بیماری‌های عمومی و اجتماعی؛ که امروز متاسفانه دامان بسیاری از ملت‌های جهان، از جمله ملت‌های مسلمان را گرفته است! سلامتی از همه این‌ها، در شب قدر ممکن و میسر است؛ به شرطی که با آمادگی وارد شب قدر بشوید.(3)

شب قدر، شب سلامت از بیماری‌هاست
شب قدر، شب شفای بیماری‌های‌ اخلاقی، معنوی، مادی و بیماری‌های عمومی و اجتماعی است که امروز متاسفانه دامان بسیاری از ملت‌های جهان، از جمله ملت‌های مسلمان را گرفته است!
امروز که خدای متعال اجازه داده است که شما زاری، تضرع و گریه کنید، دست ارادت به سوی او دراز کنید، اظهار محبت کنید، اشک صفا و محبت را از دل گرم خودتان به چشم‌های خودتان جاری کنید. این فرصت را مغتنم بشمارید؛ والا روزی هست که خدای متعال به مجرمین بفرماید: " لاتجروا الیوم"، بروید، زاری و تضرع نکنید، فایده‌ای ندارد "انکم منا لاتنصرون". این فرصت، فرصت زندگی و حیات است که برای بازگشت به خدا در اختیار من و شماست؛ و بهترین فرصت‌ها ایامی از سال است که از جمله آن‌ها ماه مبارک رمضان است و در میان ماه مبارک رمضان، شب قدر! شب قدر هم در میان این سه شب است. طبق روایتی که مرحوم محدث قمی نقل می‌کند، سوال کردند که کدام یک از این سه شب (یا آن دو شب ‌بیست‌ویکم و بیست‌وسوم) شب قدر است؛ در جواب فرمودند:
چه‌قدر آسان است که انسان، دو شب (یا سه شب) را ملاحظه شب قدر بکند؛ چه اهمیت‌دارد بین سه شب مردد باشد، مگر سه شب چه‌قدر است؟ کسانی بوده‌اند که همه ماه رمضان را از اول تا آخر، شب قدر به حساب می‌آوردند و اعمال شب‌قدر را انجام می‌دادند! (4)
یک جمله کوتاه در باب اهمیت لیله‌القدر عرض کنم؛ علاوه بر این‌که از جمله قرآنی "لیله‌‌القدر خیر من الف شهر" می‌شود فهمید که از نظر ارزشیابی و تقویم الهی، یک شب برابر هزار ماه است، در دعایی که این روزها می‌خوانیم، برای ماه رمضان چهار خصوصیت ذکر می‌کند: یکی تفضیل و تعظیم روزها و شب‌های این ماه است بر روزها و شب‌های ماه‌های دیگر؛ یکی وجوب روزه در این ماه است؛ یکی نزول قرآن در این ماه است و یکی هم وجود لیله القدر در این ماه است. یعنی در این دعای ماثور، لیله‌القدر را عدل نزول قرآن در ارزش‌دادن به ماه رمضان مشاهده می‌کنیم. بنابراین قدر لیله‌القدر را باید دانست؛ ساعات آن را باید مغتنم شمرد و کاری کرد که ان‌شاءالله قلم تقدیر الهی در شب‌های قدر برای کشور عزیز و آحاد ملت ما تقدیری آن‌چنان که شایسته مردم مومن و عزیز ماست، رقم بزند.(5)

منابع:
1. مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، به مناسبت عید سعید فطر سال 1369 هجری شمسی
2. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار علما، طلاب و اقشار مختلف مردم شهر قم به مناسبت سالگرد قیام نوزدهم دی
3. بیانات مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان به مناسبت هفته بسیج سال 1376
4. بیانات مقام معظم رهبری در خطبه نمازجمعه تهران 26/10/1376
5. بیانات مقام معظم رهبری در نمازجمعه تهران 28/8/1386  

پنج شنبه 19/5/1391 - 10:3
رمضان
1) آمرزش گناهان: پیامبر خدا(ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند: «هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده می‌شود».

2) قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند: «از کتاب خدا استفاده می‌شود که شماره ماه‌های سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماه‌ها، ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است».

3) نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر دفعی و یکباره بر پیامبر (ص) نازل شده است، این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی(ص) به صورت الفاظ نازل شده است.

4) برتر از هزار ماه: نزول همه‌ ملائکه و روح در شب قدر بر زمین و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر(ع) فرمودند: «عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.»

پنج شنبه 19/5/1391 - 9:57
رمضان

رمضان ماه عترت و قرآن

رمضان شهر عشق و عرفان است * * * رمضان بحر فیض و احسان است
رمــضــــان، مــاه عــتــرت و قــرآن * * * گــــاه تــــجدید عهد و پیمان است
رمــضــان امــتــــداد جــــاده نــــور * * * در گذرگاه هــر مــــسلمــان است
رمــضــان چــلچــراغ نـــور افـشان * * * در شبــستان قلــب انـسان است
مـــاه تــحکــیــم آشنـــایــــى هـــا * * * مــاه تعــطیل قــهر و حرمان است
مـــاه شـــب زنــده دارى عـشــاق * * * مــاه بــیــدار بــاش وجــدان است
مـــاه اشــک و خـروش و ناله و آه * * * راه برگــشت هــر پــشیمان است
مــــاه آســـایــش قــلــوب بــشــر * * * مــاه پــالایــش تـــن و جــان است
مــــاه تــسلیــم در بــــر خـــالـــق * * * مــاه تــمریــن کــار نــیـکــان است
رمضــان چــشمــه عـطــاى خـــدا * * * ماه عفو و گذشت و غفــران است
رمــضــان رهــنـــمــا و راه گــشــا * * * بهــر گــم گـشتگان حـیــران است
رمــضــان شــاخسارى از طــوبـى * * * غرفه اى از بــهشـت رضوان است
رمــضــان بــارگــــاه (بــســم ا...) * * * جلــوگاه (رحیـم) و (رحمان) است
مــاه تـــحصیــل دانــش و تــقــوى * * * گــاه تــطهـیــر و راه ایــمـان است
مــــاه اکـــرام عـــتــرت و قـــــرآن * * * مــــاه اطفــــاء نــــار نــیــران است
عیــــد مســعــود زاد روز حــســن * * * روز پــر فــیــض نــیــمــه آن است
شــب قــدرش ســلام بــر مــهدى * * * تــا بــه فـجرش که نور باران است
مـــغــرب آفــتــاب عــمــر عــلـــى * * * مشــرق مــــاهتــــاب قــرآن است
در چــنین مه که انس و جان یارب * * * بر سر سفــره تــو مــهــمـان است
نظـــرى ســوى دردمنــدان کــــن * * * اى کــه نــامـت شفا و درمان است
بــــارالــها بــــه درگــه کــــرمـــت * * * سائــل خــستــه دل فـراوان است
کشــــور مــــا بــهشت زهــرا شد * * * بس کــه پــر لاله خــاک ایران است
اى خــــــدا آرزوى ایــــــن امـــــت * * * جشــن پــیــروزى شــهیــدان است
واى بــر حـال آن کسى که حسان * * * خــصــم قــرآن و یـار شیطان است

 

 

يکشنبه 15/5/1391 - 9:27
رمضان
ماه رمضان ماه میهمانی خداست . خدا در این ماه همه را به میهمانی دعوت کرده است و ما باید خودمان را برای رفتن به این میهمانی بزرگ آماده کنیم. یکی از وظایف مهم ما بعنوان میهمان شناختن میزبان و هدفش از میهمانی است . ما باید بدانیم که چرابه این ضیافت بزرگ دعوت شده ایم .
ما در این نوشتار کوشیده ایم به قدر وسعمان به این شناخت کمک کنیم و اعتــراف می کنیم که این شناخت عظیم تر از فهم ماست .
رمضان یعنی چه ؟
رمضان از مصدر (رمض) به معنای شدت گرما و تابش آفتاب بر خاک است. انتخاب چنین واژه ای به راستی از دقت نظر و لطافت خاصی برخــــوردار است زیـرا که ماه رمضــــان ماه تحمل شدائد و عطش می باشد.
پیشینه تاریخی روزه :
یا ایهاالذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون (سوره بقره / ایه 183 )
ای اهل ایمان روزه بر شما نوشته شد همچنان که بر پیشینیان شما ، باشد که پرهیزگار شوید .
روزه دربین بیشتر اقوام و قبایل انسانی معمول بوده و هم اکنون نیز معمول است .
بابلیان بعنوان کفاره گناهان اموات خود روزه می گرفتند . حضرت عیسی (ع) هنگامی که برای دریافت فرامین الهی به کوه طور می رود چهل روز، روزه می گیرد. وقتی حضرت یونس (ع) به هــدایت مردم نینـوا مامور می شود و آنان را از ویرانی قریب الوقوع شهــر نینـوا با خبر می سازد ، پادشاه واهل آن شهر روزه می دارند. حضرت دانیـال (ع) و ایلیـا (ع) هم روزه می گرفتند . حضرت مسیح (ع) نیز چهل روز روزه داشته است .
ارزش روزه و روزه داری در احادیث :
در حدیثی قدسی از خداوند متعال آمده است : همه اعمال و کردارهای انسان ، ده تا هفتصد برابر پاداش دارد جز صبــر که برای من است و من پاداش آن را می دهم و صبر همان روزه است .
* پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد (ص) فرموده اند :
ـ ماه رمضان ماه صبراست و پاداش صبر بهشت است.
ـ روزه امانت است پس هرکس از شما امانت خودرا نگه دارد.
ـ روزه سپری از آتش است .
ـ هرچیز زکاتی دارد و زکات بدن روزه است .
* دخت گرامی پیامبر حضرت فاطمه (س) فرمود :
ـ روزه باعث افزایش خلوص می گردد.
* امام صادق (ع) فرمودند : روزه دار در باغهــای بهشت در گـــردش است و فرشتگان برای او دعا می کنند تا افطار کند.
امام رضا (ع) فرموده اند : درباره انسان روزه دار تا وقتی که افطار کند قلم جاری نمی شود تا گناهان و لغزشهای او را ثبت نماید مگر آنکه کاری از او سرزند که روزه را نقض کند.
رمضان ماه نزول قرآن :
در مورد اهمیت ماه مبـارک رمضـان ایت الله جــوادی آملــی در کتاب اســرار عبــادت چنین می فرماینــد : " تنها ماهی که در قرآن کریم نام او آمده است ماه مبارک رمضان است و این ماه را خداوند سبحان به نزول قرآن معرفی کرده است."
" شهررمضان الذی انزل فیه القرآن "
عظمت این ماه به نزول قرآن کریم است نه روزه گرفتن.
ازرسول الله ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ رسیده است : ان هذاالقرآن مآدیه الله
قرآن غذای آماده الهی است .
هرکس گرسنه معارف باشد از این غذا استفاده کند خداوند در این ماه ما را به قرآن خواندن فرا خوانده است و با ما در این ماه سخن می گوید .
رسول خدا (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان خطبه ای ایراد فرمود :
مردم شما آزاد نیستید در قفس هستید گناهانتان شما را در قفس زندانی کرده است در ماه مبارک رمضان با استغفار خود را آزاد کنید .
اثرات تربیتی ، اجتماعی ، بهداشتی روزه :
از فواید مهم روزه این است که روح انسان را تلطیف و اراده او را قـــوی و غرایزش را تعـدیل می کند . امیرالمؤمنین در نهج البلاغه می فرماید : " خداوند روزه را ازاین جهت تشریع فرمود که روح اخلاص در مردم پرورش یابد . "
و در حدیث دیگری از پیامبر (ص) آمده است :
" بهشت دری دارد به نام "ریّان(سیراب شده)" که تنها روزه داران از آن وارد می شوند . "
مرحوم صدوق در معانی الاخبار در شرح این حدیث می نویسد : " انتخاب این نام برای این در بهشت به خاطر آن است که بیشترین زحمت روزه دار از ناحیه عطش است هنگامی که روزه داران از این در وارد می شوند چنان سیراب می شوند که بعداز آن هرگز تشنه نخواهند شد . "
اثرات اجتماعی روزه نیز بر کسی پوشیده نیست . روزه یک درس مساوات و برابری در میان افراد اجتماع است با انجام این دستور مذهبی افراد متمکن وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در می یابند و می توانند به کمک آنها بشتابند .
در طب امروز از روزه به عنوان " خانه تکانی بدن " نام برده شده است . در حدیث معروفــی پیامبر (ص) می فرماید :
"روزه بگیرید تا سالم و تندرست باشید"
ودرجای دیگر نیز آمده است " معده خانه تمام دردهــــاست و امســــاک بالاتریــــن داروهاست."
الکسی سوفورین در کتاب خود به نام "روزه روش نوین برای درمان بیماریها" روزه را بهترین عامل درمانی پاره ای از بیماریها نظیر کم خونی ـ ضعف روده ـ رماتیسم ـ نقرس ـ مرض قند ـ بیماریهای کلیه وبیماریهای دیگرمیداند.
آداب میهمانی در ماه خدا :
در آخرین جمعه ماه شعبان پیامبر (ص) در مورد اهمیت ماه رمضان چنین فرمود :
ماه رمضان ماهی است که در آن به میهمانی خدا فرا خوانده می شوید بنابراین :
1- از خدا بخواهید که نیتها و دلهای شما را از گناهان و صفات بد پاک گرداند .
۲- توفیق روزه داری و تلاوت قرآن را به شما عنایت فرماید .
3- وقتی گرسنه و تشنه می شوید گرسنگی و تشنگی قیامت را بیاد آورید.
4- بینوایان و مستمندان را دریابید و از آنان دستگیری کنید .
5- کودکان و بستگان را مورد لطف و نوازش قرار دهید .
6- زبان خود را از ناگفتنیها نگاه دارید.
7- چشمهای خودرا از دیدنیهای حرام بگردانید .
8- گوشهای خود را از شنیدنیهای حرام باز دارید.
9- با یتیمان مهربانی کنید تا با یتیمان شما مهربانی ورزند .
10- به هنگام نماز دستهای خود را به دعا بردارید که به اجابت خواهد رسید .
روزه داران واقعی چه کسانی هستند ؟
امام صادق (ع) در این رابطه می فرمایند : روزه تنها خودداری از خوردن و آشامیدن نیست و برای آن شرطی است که تنها با رعــایت آن روزه تحقـــق می گردد و آن نگاهبانی معنوی و درونی است .
1- زبان خود را از دروغ نگاه دارید
2- دیده های خود را از حرام بپوشانید
3- با یکدیگر نزاع و دعوا نکنید
4- از حسد بپرهیزید
5- غیبت نکنید
6- از مجادله و قیل و قال کناره گیرید
7- سوگند مخورید هرچند راست باشد
8- از فحاشی و دشنام بپرهیزید
9- به کسی ظلم و ستم نکنید
10- از یاد خدا و نماز غفلت نکنید
۱۱- چنان باشید که گویی قیامت و آخرت را در منظر خود و مرگ را در پیش روی دارید
و ...

 

يکشنبه 15/5/1391 - 8:52
قرآن

امام علی (ع) در مورد قرآن چنین می فرمایند : بدانید که آدمی را پس از یافتن قرآن نیازی نیست و پیش از دریافت آن بی نیازی نه ، با قرآن به خدا برسید و با عشق به قرآن خدا را دریابید و بدانید که قرآن شافع مقبول است و گوینده تصدیق شده و آن کسی را که در قیامت قرآن شفاعت کند رسته است و آن را که خائبش بشمارد پای بسته

 امام علی (ع) در توصیه به فرزندش محمد بن حنیفه فرمود : بر تو باد خواندن قرآن و عمل کردن به آنچه در آن است و اینکه به مقررات ، حلال و حرام آن ، امر و نهی آن پایبند باشی . همچنین خواندن قرآن را در شب و روز هنگام تهجد بر خود لازم بدانی چرا که قرآن عهدنامه ای است از سوی خداوند به خلق خود ، پس واجب است بر هر مسلمانی که در هر روز به عهدنامه خود بنگرد ولو پنجاه آیه باشد

امام صادق (ع) می فرمایند :هر که قرآن بخواند و تلاوت او مقارن خضوع و خشوع نباشد و از تلاوت قرآن او را رقتی حاصل نشود و ترس الهی در دل او بهم نرسد ، پس به تحقیق که سهل گرفته ، مرتبه و منزلت قرآن و صاحب آن را ، و چنین قاری هر آینه زیانکار است .

ملامحسن فیض کاشانی در آداب تلاوت قرآن آورده است : شخصی که به تلاوت قرآن می پردازد باید چند امر از امور باطنی را مراعات کند .

اول : هنگام تلاوت به عظمت کلام و علو مقام و فضل خدا توجه داشته باشد و بداند که خداوند بر اثر لطفی که بر بندگان ابراز فرموده آن را از عرض الهیت متناسب فهم مردم نازل کرده است و بداند آیاتی که تلاوت می کند کلام بشر نیست و در کمال عظمت است و به جز پاکان ظاهری و باطنی دیگران به تلاوت آن مأذون نمی باشند ، به طوری که جلد قرآن و ورق آن را بایستی با بدن طاهر لمس کنند و باطن آن نیز از قلب غیر طاهر محجوب و ممنوع است .

دوم : در هنگام تلاوت قرآن حضور قلب داشته و حدیث نفس ننمایند و عظمت گوینده را در نظر بگیرد.

 سوم : تدبیر در آیات قرآن تدبیر بالاتر از حضور قلب است . لکن به شنیدن یا قرائت ظاهری آن اکتفا نکند و آن طوری که شایسته است در آن تدبیر نماید که منظور اصلی تلاوت قرآن تدبر در آن است .

" افلا یتدبرون القرآن علی قلوب اقفالها "

چهارم : قاری قرآن اموری که او را از فهمیدن معانی قرآن جلوگیری می کنند از خود دور سازد .

تلاوت قرآن که خود از اولین مراحل حفظ و رجوع به قرآن است دارای چنین خصائص و مراتبی است و همه اینها مقدمات است برای نیل به حقیقتی برتر و والاتر و آن عمل کردن به قرآن است . و محال است که کسی نسیمی از این بوستان بر جانش بگذرد و جز اقامت بوستان آرزویی دیگر کند . 

اما ، هر که بخواند و به هر شکل که بخواند انگشت نمای فرشتگان خواهد شد و در روز قیامت قرآن شفیع او خواهد بود؟
 

 

 

سه شنبه 10/5/1391 - 14:11
آشپزی و شیرینی پزی
زولبیا

مواد لازم:

۲۰۰ گرم نشاسته
۱۸۰ گرم ماست
۲۰ گرم آرد
یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده
یک قاشق چایخوری روغن جامد
یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین
یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب

طرز تهیه:

نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

* یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.

بامیه

مواد لازم :

آرد ۲۰۰ گرم
آب ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۳عدد
روغن جامد یک قاشق سوپخوری
شکر نیم کیلو
نمک یک سوم قاشق چایخوری
آب ۱۵۰ گرم
آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
گلاب کمی

طرز تهیه :

آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود ۳-۲ دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.

برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.

مواد لازم برای شربت :

شکر ۲فنجان
آب یک فنجان
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.

یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد...
 

يکشنبه 1/5/1391 - 11:41
آشپزی و شیرینی پزی
زولبیا بامیه یکی از شیرینی‌های اصیل ایرانی است. از مواد اولیه این نوع شیرینی می‌توان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ور آمدن آن را به آرد اضافه می‌کنند. سپس از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می‌شود که البته این روش به تازگی به کار می‌رود و در گذشته کاربردی نداشته است؛ این تنها تفاوت میان زولبیا بامیه قدیم با حال است. هنگامی که زولبیا بامیه آماده شد آن را در شکر قوام‌یافته می‌اندازند تا شیره را به خود جذب کند. مصرف زولبیا و بامیه در روزهای ماه  رمضان در میان ایرانیان آنچنان به یک سنت بدل گشته‌است که می‌توان ادعا کرد امروزه زولبیا و بامیه تنها در این ماه قمری میان ایرانیان رایج است.

  ایرانیان که در ماه رمضان روزه می‌گیرند از زولبیا و بامیه برای سفره افطاری خود استفاده می‌کنند.

تصاویرتهیه زولبیاوبامیه

يکشنبه 1/5/1391 - 11:36
کامپیوتر و اینترنت
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در طول روزساعت‌ها به صفحه نمایشگرتان خیره می شوید و تاکنون مشکلاتی از قبیل: سوزش چشم، درد گردن، تاری دید و ضربان سر را تجربه کرده اید، بهتر است بدانید ،شما مشکل رایجی با نام "خستگی چشم" دارید!در واژه‌ نامه پزشکی این بیماری با عنوان "سندرم بینایی کامپیوتر" شناخته میشود و علت این بیماری هم به خاطر نور پس زمینه نمایشگر و خیره نگاه کردن به یک صفحه نمایش برای مدت طولانی است.

روش های درمان سریع این مشکل خوردن قرص ایبو پروفن و تمرینات چشمی است. امادر اینجا قصد داریم راهکارهایی برای پیشگیری از بروز این بیماری را به شمانشان دهیم.


1-موقعیت مانیتور خود را تنظیم کنید

انجام دادن یک سری تنظیمات جزئی در محل قرارگیری مانیتورتان می توانند به راحتی مشکلات چشمی ناشی خیره شدن به آن را کاهش دهد. برای راحتی بیشتر دربینایی، مانیتور باید 20 تا 30 اینچ از چشمان شما فاصله داشته باشد.

علاوه بر آن بالاترین قسمت مانیتور باید درست هم سطح چشمانتان باشد طوریکه برای دیدن صفحه مانیتور خود مجبور باشید به پایین نگاه کنید نه به بالا.اگر مدل مانیتورتان به گونه ای است که نمی توانید آن را بالا ببریدمی‌توانید از بالابرهایی که به همین منظور ساخته شده و یا حتی کتاب‌های قدیمی که جلد گالینگور دارند استفاده کنید.


2- روشنایی صفحه را تنظیم کنید

اگر نور محل کارتان بیش از حد مصنوعی یا طبیعی باشد ممکن است خیرگی به مانیتورتان بدهد که خیلی سریع چشمان شما را خسته کند. بنابراین اگر امکانش وجود دارد تمام نورهای فلورسنت اطرافتان را خاموش کنید و مانیتورتان را درمحلی قرار دهید که نور طبیعی به هر گوشه آن بتابد. نور هرگز نباید مستقیمااز پشت یا از جلو به مانیتور بخورد.بهتر است از لامپ‌های زمینی یا رومیزی استفاده کنید که از دو طرف به مانیتورتان بتابد. به این ترتیب می‌توانید از خسته شدن چشمان خود جلوگیریکنید.


3- از قانون 20-20-20 استفاده کنید

هر 20 دقیقه یکبار به شی ای که در 20 فوتی شما (6-7 متری) قرار گرفته است به مدت 20 ثانیه خیره شوید. این روش که از سایت labnol.org گرفته شده میتواند به عنوان ورزش چشم عمل کند و پس از مدتها خیره شدن به نور پس زمینه مانیتور ، استراحتی به چشم ها بدهد.اگر فراموشتان می‌شود که هر 20 دقیقه یکبار این کار را انجام دهید بهتر استاز ریمایندرهایی مثل BreakTaker برای ویندوز و یا Time Out برای مک است فاده کنید.


4- از عینک‌های مخصوص استفاده کنید

به گزارش خبرآنلاین همواره در هنگام کار با کامپیوتر، نور طبیعی با نورمصنوعی ترکیب شده و فشار غیر قابل اجتنابی را به چشمان شما تحمیل می‌کند.یکی از راه حل های این مشکل استفاده از عینک های گونار است.

این عینک‌های مخصوص که بیشتر به کمک گیم بازها می آید برای جبران نور آبی خیره کننده مانیتور از شیشه هایی به رنگ زرد استفاده و همچنین با ایجاد بزرگنمای خفیفی در سطح عدسی خواندن متن‌ها را ساده‌تر می کنند (حتی کسانی که برای خواندن عینک نمی‌زنند می توانند از این عینک ها استفاده کنند)قیمت گونار حدود 80 دلار است اما می تواند تفاوت بزرگی را برای شما ایجاد کند این عینک ها همچنین طرح ها و مدل ها متنوعی دارند.


5- وضعیتی را برای خود فراهم کنید که برای چشمانتان راحت‌تر است

وقتی که وسایل مورد نیاز برای کارتان در نقاط مختلف میزتان قرار داشته باشد، چشم های شما مجبور است مرتبا برای نگاه کردن به فواصل مختلف، خود راتنظیم کند. برای درست کردن این وضعیت کیبرد خود را مستقیما جلوی مانیتورتان قرار داده و آنچه را باید بخوانید در نگهدارنده‌های مخصوص کاغذ و در مجاورخود بگذارید.

يکشنبه 18/4/1391 - 14:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته