• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 254
تعداد نظرات : 85
زمان آخرین مطلب : 5048روز قبل
اخبار

خبرگزاری فارس: یك شركت سوری تولیدات خود را به 40 كشور جهان از جمله ایران صادر می‌كند. مبلغ صدور سالانه 300 هزار كارت حدود 200 هزار دلار است.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، الف نوشت: انتشار كارت‌های عروسی در سوریه یكی از پردرآمدترین كارهایی است كه در این كشور وجود دارد و روی همین اصل نیز یكی از شیك‌ترین فروشگاه ها در سوریه مربوط به فروش كارت عروسی است .

وجود فروشگاه‌های شیك برای فروش كارت عروسی را حتی در مناطق حاشیه و فقیر نشین مانند منطقه زینبیه نیز كه بیشتر آوارگان و افراد عراقی در آن سكونت دارند می‌توان به خوبی مشاهده كرد.

این امر از یك موضوع اجتماعی در سوریه حكایت دارد و آن ارزش و بهاد دادن جوانان و عروس و دامادها به كارت عروسی و انتخاب آن برای ارسال برای دعوت دیگران است .

كارگاه‌های انتشار كارت عروسی علاوه بر تامین نیازهای جامعه سوریه آن را به كشورهای عربی و غیرعربی دیگر نیز صادر می‌كنند و از این بابت علاوه بر ایجاد اشتغال درآمدزا و ارزآور نیز هستند.

روزنامه بلدنا چاپ دمشق كه بیشتر به موضوعات اجتماعی می‌پردازد در این خصوص در مطلبی نوشت كه مردم سوریه سالانه 13میلیارد لیره (هر لیره حدود 220ریال ) برای كارت عروسی و مراسم شادی خود خرج می‌كنند.

به نوشته این روزنامه چاپ چنین كارت‌هایی دارای نكات مثبت و منفی است زیرا نشان‌دهنده وجود نوعی صنعت برای استفاده از كاغذ و مقوا همراه با رنگ است.

اما نكته منفی آن پولی است كه به اصطلاح برای كسب پرستیژ و جایگاه اجتماعی در خرید كارت وجود دارد.

در جامعه سوریه نه فقط افراد پولدار بلكه افرادی كه وضع مالی چندان خوبی ندارند در تلاش هستند تا با شركت در این مسابقه به اصطلاح به مال خود آتش زده زیرا معتقدند این فقط یك شب است و باید خرج كرد.

بهای هر كارت عروسی در سوریه از دو لیره شروع می‌شود ولی كسی به این كارت ها حتی نگاه هم نمی‌كند و اكنون كسی حاضر به خرید كارت كمتر از 50لیره برای عروسی خود نیست و عمدتا می‌كوشند تا كارت با قیمت 200تا 600لیره خریداری كنند.

برخی افراد پولدار نیز برای عروسی فرزندان خود كارت‌هایی به مبلغ یك هزار تا یك هزار و 500لیره سفارش می‌دهند و هستند كارگاه‌های انتشاراتی در سوریه كه می‌توانند كارت عروسی‌هایی تا مبلغ 5هزار لیره چاپ و تكثیر كنند.

یك شهروند سوری در خصوص تهیه كارت‌های عروسی گران قیمت گفت: فرد برای این یك شب چنان خرجی می‌كند كه بعد از آن باید تا مدت‌ها بدهی بدهد لذا واقعا برایش فراموش ناشدنی می‌شود.

علاوه بر آن چرا یك انسان باید بر اساس پرستیژ زندگی كرده و بگوید مگر من چه چیزم از فلان خانواده كمتر است.

وی افزود: متاسفانه چنین حسادت‌هایی جامعه سوریه را فراگرفته و هزینه زیادی را در همان ابتدای زندگی بر زوجین تحمیل می‌كند.

انتشار كارت‌های عروسی 5 هزار لیره‌ای در سوریه در حالی است كه درآمد یك كارمند در این كشور با حداقل 10سال سابقه 15هزار لیره و یك كارگر حدود 10هزار لیره است.

فادی شعار مدیر توسعه شركت جهانی طارق ابن زیاد كه در زمینه چاپ كارت عروسی در سوریه فعالیت دارد به خبرنگار ایرنا گفت: كارت عروسی در سوریه قدمتی 50ساله دارد.

وی افزود: هر سال درخواست جهت كارت عروسی و مراسم شادی بیشتر می‌شود و در این میان عده‌ای به دنبال كارت‌های فاخر و مدل‌های جدید بوده و نقوش زیباتری را می‌خواهند كه البته بستگی به قدرت مالی آنان دارد.

شعار ادامه داد : عده‌ای فقط كارت را برای دعوت می‌خواهند اما عده دیگر آن را مایه مباهات و فخرفروشی به دیگران می‌دانند لذا می‌كوشند از طریق آن خودی نشان داده و موقعیت اجتماعی شان را به رخ دیگران بكشند.

به گفته فادی ، ارزان‌ترین كارت تولیدی توسط این شركت 5لیره و گران ترین آن كه از چوب و شیشه ساخته شده و مانند قاب عكس است، هزار لیره است.

وی درباره وجود كارت‌های 5 هزار لیری در سوریه نیز گفت : البته هر چیزی ممكن است اما در این امر نوعی مبالغه وجود دارد با این حال آن را رد نمی‌كنم و امكان دارد یك شركت آن را برای فرد یا افرادی ساخته باشد.

فادی گفت : تولیدات این شركت به 40 كشور جهان از جمله ایران، ازبكستان، قزاقستان، بلغارستان، فرانسه، هلند، كامرون و نیجریه صادر می‌شود.

وی خاطر نشان كرد: مبلغ صدور كارت به ایران سالانه حدود 200هزار دلار است كه تقریبا 300هزار كارت می‌شود.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:55
اخبار

خبرگزاری فارس: حسین شریعتمداری طی یادداشتی اتفاقات بازار تهران را بررسی كرد.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه كیهان، در شماره امروز یكشنبه 27 تیر 89 این روزنامه طی یادداشتی به موضوع اتفاقات اخیر بازار تهران پرداخته است كه متن آن به شرح ذیل است:

1- بعد از نماز جمعه تهران بود، با عجله راهی روزنامه بودم كه جوانی دست روی شانه ام گذاشت، چهره ای نورانی داشت مثل همه نماز جمعه ای ها. سلامی و علیكی و مصافحه ای، مانند همیشه، اما به خداحافظی تن نداد. پرسید آیا صحت دارد كه بازاریان تهران در اعتراض به مالیات كركره ها را پائین كشیده اند؟ گفتم؛ همه آنها نه، ولی خبر صحت دارد. گفت؛ در جایی خوانده ام مجموعه مالیاتی كه از اصناف و بازاریان دریافت می شود فقط 5 درصد كل مالیات های دریافتی دولت است. پاسخم مثبت بود. با تعجب پرسید سهم مالیاتی من و شما و سایر كارمندان و كارگران كه اول هر ماه از حقوقمان كسر می شود چقدر است؟ گفتم، تا آنجا كه خبر دارم، بین 8 تا 9 درصد از كل مالیات دریافتی كشور است. پرسید؛ عادلانه است؟ پرسیدم كدامیك؟ مالیاتی كه از ما حقوق بگیران دریافت می شود یا مالیاتی كه اصناف و بازاریان می پردازند؟ گفت؛ ما كه حرفی نداریم، منظورم اصناف و بازاریان است، با آن ثروت های انبوه و درآمدهای كلانی كه بسیاری از آنها دارند. گفتم نه، عادلانه نیست، سهم آنها خیلی بیشتر از آن است كه می پردازند. پرسید؛ یعنی از ما كارگران و كارمندان و اقشار مستضعف و كم درآمد مالیات می گیرند تا برای تامین رفاه و امنیت بازاریان و ارائه خدمات به ثروتمندان هزینه كنند؟! من كه راضی نیستم. گفتم؛ همه بازاریان اینگونه نیستند، اكثر آنها افرادی مومن و متدین هستند و حلال و حرام و حق الناس سرشان می شود. گفت؛ پس چرا در مقابل زورگویی یك اقلیت ساكت نشسته اند. گفتم؛ سكوت نكرده اند، بسیاری از آنها درپی حل عادلانه ماجرا هستند و البته از آنان انتظار بیشتری می رود. به خیابانی كه كنار آن ایستاده بودیم اشاره كرد و گفت؛ این خیابان ها با پول ما ساخته می شود ولی پولدارهایی كه مالیات نمی دهند با ماشین های مدل بالا و گرانقیمت خود در آن تردد می كنند. خانه های ما نیازی به مراقبت پلیس ندارد، كدام دزد ناشی برای سرقت از خانه های ما وقت تلف می كند! ولی از كیسه ما برای تامین امنیت مالی و جانی پولدارانی كه از مالیات فرار می كنند، هزینه می شود، برج های سر به فلك كشیده، خانه های لوكس و اشرافی، ویلاهای فوق مدرن در خوش آب و هواترین نقاط كشور و... نفسی تازه كرد و گفت؛ می دانم عجله داری، اما فقط یك سؤال دیگر و پرسید؛ به نظر شما اگر بازاریان مغازه های خود را برای همیشه تعطیل كنند، چه حادثه تلخ و ناگواری اتفاق می افتد؟! گفتم؛ درباره همه آنها اینگونه قضاوت مكن، گفت؛ سؤالم درباره همان یك عده ای است كه هر وقت پای مالیات دادن به میان می آید، كركره ها را پائین می كشند و معركه می گیرند. سؤال سختی بود، شاید به این علت هیچوقت به آن فكر نكرده بودم. جوان پرشور به كمكم آمد و گفت؛ اكثر بازاریان فقط واسطه فروش كالا هستند. اهل تولید كه نیستند. دولت می تواند در نقاط مختلف شهر مراكز فروش تأسیس كند، یعنی همان كاری كه در ایام نوروز انجام می دهد. با این اقدام، علاوه بر تولید شغل برای بسیاری از جوانان بیكار، قیمت ها نیز كنترل می شود و مالیات هم با محاسبه دقیق و استفاده از سیستم "باركد " به آسانی و كاملا عادلانه دریافت خواهد شد.... اندكی درنگ كردم، پاسخ سؤالش سخت نبود "اگر بازاریان مغازه های خود را برای همیشه تعطیل كنند چه حادثه تلخ و ناگواری اتفاق می افتد "؟! با اطمینان جواب دادم؛ هیچ!!
2- نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی- GDP- در كشورهای پیشرفته و توسعه یافته بیش از 45 درصد است، این نسبت در كشورهای در حال توسعه بین 15 تا 20 درصد است و اما، در ایران بین 7 تا 8 درصد. یعنی در ایران اسلامی كمترین میزان مالیات دریافت می شود و به همین علت كشور ما در دنیا به "بهشت مالیاتی " شهرت دارد. میزان فرار مالیاتی در جمهوری اسلامی ایران 50 تا 60 درصد است. كارمندان و حقوق بگیران كه چه بخواهند و چه نخواهند قبل از دریافت حقوق ماهانه، مالیات تعیین شده را پرداخت می كنند. صاحبان صنایع و تولیدكنندگان كالا اگرچه در برخی از موارد برای فرار از مالیات، حساب سازی می كنند ولی محاسبه مالیاتی آنها روال و فرمول تعریف شده ای دارد و مطابق قانون دریافت می شود. بنابراین پرسش آن است كه چه كسانی از پرداخت مالیات فرار می كنند و رقم 50 تا 60 درصدی فرار مالیاتی را پدید می آورند؟!
وزارت امور اقتصادی و دارایی، اصناف را به سه گروه "الف "، "ب " و "ج " تقسیم كرده است. گروه "الف " شامل اصنافی است كه گردش مالی كلانی دارند و عمدتاً در كار واردات و صادرات كالا هستند. این گروه موظف شده اند كه دفاتر روزنامه و دفاتر كل خود را نگه داری كنند و به مأموران مالیاتی ارائه دهند. گروه "ب " اگرچه گردش مالی فراوان و قابل توجهی دارند ولی در رتبه پایین تری از گروه الف قرار گرفته اند. این گروه مكلف به نگه داری دفاتر درآمد و هزینه خود هستند و گروه "ج " شامل خرده فروش ها و مغازه داران معمولی است. این گروه كه اكثریت قریب به اتفاق بازاریان را تشكیل می دهند، باید خلاصه درآمد و هزینه خود را در یك فرم متحدالشكل كه سازمان امور مالیاتی در اختیار آنان می گذارد، ثبت و ضبط كرده و به مسئولان مالیاتی ارائه دهند.
بیشترین میزان فرار مالیاتی به ترتیب از سوی دو گروه "الف " و "ب " صورت می پذیرد و كسانی از این دو گروه- و نه همه آنها- علی رغم درآمدهای نجومی و كلانی كه دارند، نه فقط حاضر به پرداخت مالیات- یعنی حق مردم- نیستند بلكه هر وقت پای حساب و كتاب مالیاتی آنها به میان كشیده می شود با توسل به شانتاژ، دروغ پراكنی، شایعه سازی و حتی تهدید بازاریان از طریق افراد اجیر شده دست به اقداماتی نظیر بستن مغازه ها می زنند و می كوشند "فرار مالیاتی " خود را به "ماجرای سیاسی " تبدیل كنند! و در همان حال با بهره گیری از رسانه های بیگانه اینگونه اقدامات زشت و پلشت را كه "مال مردم خواری " مناسب ترین واژه برای آن است، به تمامی بازاریان مأمن و متعهد نسبت می دهند!
یك خبر موثق حكایت از آن دارد كه تعداد اندك و كم شماری از تجار و فروشندگان بزرگ صنف طلا و جواهرات بیشترین فعالیت تخریبی در اینگونه موارد را برعهده دارند.
3- دولت با محاسبات و بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیده است كه درآمد اصناف نسبت به سال 87 افزایش نسبتاً قابل توجهی داشته است و نهایتاً ضمن مذاكره و رایزنی با مسئولان اتحادیه ها و اصناف روی رقم 15 درصد افزایش درآمد تكیه كرده است و به همین میزان مطالبه مالیاتی دارد. اصناف گروه "ج " یعنی اكثریت قریب به اتفاق بازاریان با این رقم موافق هستند ولی افرادی از گروه "الف " و كسانی از گروه "ب " ادعا می كنند كه بازار طی دو سال گذشته با ركود روبرو بوده و این میزان مالیات فراتر از رقم واقعی است. این ادعا در حالی است كه نرخ تورم طی دو سال گذشته بین 15 تا 17 درصد ثابت بوده است و در همان حال، اصناف و بازاریان مطابق سنت جاری در میان خود، همه ساله به میزان 15 تا 20 درصد بر قیمت ها افزوده اند. بنابراین، مطالبه مالیاتی دولت نه فقط عادلانه، بلكه پایین تر از میزان واقعی آن نیز هست و كسانی كه از پرداخت مالیات خودداری می ورزند كمترین بهانه ای برای این اقدام خود ندارند.
همین جا باید گفت دولت می تواند و مطابق قانون حق دارد از عوامل اصلی این حركت ناپسند كه می دانیم از ثروت های افسانه ای برخوردارند بپرسد "از كجا آورده اید "؟! و از بازاریان متدین و متعهد گلایه كرد كه چرا علیه توطئه این عده معدود و اندك دست به اقدامی نمی زنید؟ شما كه بیشترین آرزویتان برپایی هیئت های مذهبی، زیارت عتبات عالیات، كمك به مستمندان و امثال اینگونه اقدامات خداپسندانه است با مشتی مال مردم خوار كه از صدقه سر این ملت مظلوم، ثروت های افسانه ای اندوخته اند و تابستان ها در جزایر هاوایی لم می دهند و زمستان ها در پیست های اسكی سوئیس قیقاج می روند چه نسبتی می توانید داشته باشید؟
4- مالیات حق مردم است و دولت حق ندارد در مقابل كسانی كه با شانتاژ و توهم پراكنی و یا توسل به تهدید از طریق مشتی افراد اجیر شده بازار را به تعطیلی می كشانند، كوتاه بیاید.
طی چند روز اخیر تلفن های كیهان از نفس نمی افتاد و بسیاری از بازاریان مؤمن و متعهد یعنی قاطبه و اكثریت قریب به اتفاق بازاریان از كوتاهی مسئولان در مقابله با توطئه مشتی سرمایه دار مرفه و بی درد، آنهم در شرایط حساس كنونی گلایه می كردند. فقط به مضمون چند پیام از میان انبوه پیام هایی كه خطاب به روزنامه ارسال شده است توجه بفرمائید؛
"ما جوانان این مرز و بوم فرزند 9 دی و 22 بهمن هستیم اگر مسئولان ذیربط برای برخورد با عوامل توطئه كه شناخته شده نیز هستند، ملاحظاتی دارند، ماجرا را به ما و انبوه بازاریان مؤمن و متعهد بسپارند. ما و بازاریان متعهد و مؤمن در همه فراز و نشیب ها در كنار هم بوده ایم و هنوز به این پیوند مقدس برای مقابله با عوامل توطئه پای بندیم... "
يکشنبه 27/4/1389 - 12:51
اخبار
میزان بدهی‌های آمریكا از 14 تریلیون دلار فراتر می‌رود

خبرگزاری فارس: درپی ناتوانی دولت آمریكا در كنترل بدهی‌های خود میزان بدهی‌های این كشور در سال 2011 به بیش از 14 تریلیون دلار می‌رسد.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، جهان‌ نوشت:بانك مركزی امریكا(FRB) اعلام كرده است كه به دلیل رشد متزلزل اقتصادی و افزایش آمار بیكاری در امریكا، روزهای سختی پیش روی اقتصاد این كشور است.

به گزارش سرویس بین الملل جهان به نقل از خبرگزاری فرانسه، بانك مركزی امریكا هشدار داد كه امسال رشد اقتصادی امریكا از 3.2 تا 3.7 درصد پیش‌بینی شده در ماه‌های گذشته، به 3.5 تا 3.0 درصد كاهش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، همچنین بهبود شرایط اقتصادی این كشور نیز با سرعتی بسیار كند پیش خواهد رفت.

پیش‌بینی‌ها در مورد بیكاری در پایان امسال، آماری حدود 9.2 تا 9.5 درصد را نشان می‌دهد و این بدین معناست كه بازار كار آشفته امریكا نیز با سرعت كمتری بهبود خواهد یافت.

گفته می‌شود كه آمار بیكاری در امریكا تا پیش از سال 2013 به كمتر از 7.0 درصد نخواهد رسید و همین مساله باعث بیكاری میلیون‌ها امریكایی خواهد شد.

همچنین دیگر گزارش‎ها حاكی است كه به دنبال ناتوانی دولت امریكا در كنترل بدهی‌هایش، انتظار می‌رود كه میزان بدهی‌های این كشور نیز در سال 2011 به بیش از 14 تریلیون دلار افزایش ‌یابد.

كمیسیون منتخب باراك اوباما، رئیس جمهور امریكا، موسوم به كمیسیون بدهی‌های ملی چندی پیش اعلام كرد، این بدهی‌ها می‌تواند امریكا را از درون متلاشی كند.

رابرت گیتس اخیراً در دیدار با نمایندگان جمهوری‌خواه كنگره امریكا از آنان خواست، برای تصویب لایحه الحاقی بودجه جنگ در افغانستان كه از چند ماه پیش متوقف مانده است، تلاش كنند.

بر اساس این لایحه، 37 میلیارد دلار برای افزایش نیروهای امریكایی در افغانستان درخواست شده است.

این در حالی‌است كه با وجود این مشكلات اقتصادی، دولتمردان امریكا همچنان تلاش دارند تا بودجه‌های بیشتری را به هزینه‌های نظامی و لشكركشی به كشورهای دیگر اختصاص دهند.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:49
سياست

خبرگزاری فارس: محمد جواد لاریجانی مسئول مذاكرات قطعنامه 598 طی گفت‌وگویی به تشریح ماجراهای مربوط به پذیرش این قطعنامه توسط جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس،‌ شبكه ایران نوشت: رایزنی‌ها و رفت‌وآمدهای مكرر دكتر محمدجواد لاریجانی، معاون بین الملل وزارت امور خارجه در سال 1367 به ژنو و نیویورك، یكی از عوامل اصلی پذیرش حداقلی درخواست‌های ایران برای پایان جنگ بود. لاریجانی كه با علی اكبر ولایتی وزیر امور خارجه وقت اختلافات عمده‌ای داشت در گفت‌وگو با "ایران " به زمینه‌های دیپلماتیك پذیرش قطعنامه 598 می‌پردازد.

*شما در زمان پذیرش قطعنامه 598 چه مسئولیتی داشتید؟
-بنده در زمان تصویب قطعنامه 598 معاونت بین‌الملل وزارت امور خارجه را به عهده داشتم و مسئول مذاكرات مربوط به قطعنامه بودم البته تیمی از كارشناسان خبره دیپلماسی نظام با من در این زمینه همكاری داشتند.

*روند تصویب قطعنامه 598 را توضیح بفرمایید؟
- اجمالاً داستان قطعنامه به دو امر بر می‌گردد، یكی این كه رژیم صدام با همكاری دولت‌های مختلف، آغازگر جنگ و متجاوز به ایران بود كه نكته جالب این بود كه پرچم صلح را هم به دست داشت یعنی ضمن اینكه متجاوز بود دائماً مدعی آتش‌بس بودند و بعد از این كه شكست‌های اولیه را در خرمشهر و فاو و در بالای كردستان دیدند مرتباً پرچم صلح را به دست می‌گرفتند.
كشورهایی درصدد بودند كه صدام را نجات بدهند مثل شوروی سابق و امریكا و كشورهای غربی تصمیم به تحت فشار گذاشتن ایران گرفتند تا دیگر نتوانیم جنگ را ادامه دهیم، چون شانسی دیگر برای توفیق صدام نبود. كشورهای پشتیبان رژیم صدام تصمیم داشتند قطعنامه‌ای را در شورای امنیت تصویب كنند و ایران را به عنوان كسی كه به تقاضای صلح پاسخ مثبت نمی‌دهد و جنگ افروز است، محكوم كنند و پس از آن برنامه داشتند كه با ایران به طور مستقیم وارد درگیری بشوند البته آنها درگیری را در منطقه خلیج فارس با حمایت‌های مختلف از صدام، لجستیك و عملی شروع كرده بودند.
دولتی مثل فرانسه هواپیمای جنگی سوپراتاندارد را با موشك‌های لجستیك به صدام كرایه داده بود تا به كشتی‌ها و شهرهای ما بزند و به‌طور طبیعی است كه در جنگ ورود كرده بود. امریكایی‌ها حتی به شكل لجستیك هم كمك می‌كردند و سلاح شیمیایی می‌زدند تا رسید به آنجایی كه هواپیمای مسافربری ما را هم زدند. خلاصه كلام این كه كشورهای حامی رژیم صدام به دنبال یك قطعنامه‌ای بودند كه صرفاً مجوزی باشد برای حمله مستقیم خودشان به ایران و بتوانند علیه ایران وارد درگیری بشوند چون می‌دانستند كه دیگر از صدام كاری بر نمی‌آید.
مبنی بر نظر مبارك حضرت امام(ره) ما نباید می‌گذاشتیم كه پرچم صلح، دست عراق باشد چون در واقع ما قربانی تجاوز هستیم و پرچم صلح را ما باید در دست داشته باشیم.
نكته دیگری كه نظر حضرت امام(ره) بود، این كه باید متجاوز در این جنگ مشخص بشود، این مسئله در نظر حضرت امام خمینی(ره) حتی از مسئله غرامت جنگی هم بالاتر بود یعنی باید در تاریخ ثبت بشود كه این جنگ را صدام شروع كرد و متجاوز صدام بود و با توجه به این جهات، ایده قطعنامه كه علیه ایران بود به یك ایده‌ای با فعالیت ایران تغییر مسیر داد و این بود كه ما اگر كمیته‌ای را می‌دیدیم كه در سازمان ملل تشكیل می‌شد و مسئولیت جنگ را مشخص می‌كند ما می‌توانستیم با آتش بس موافقت كنیم و این چیزی بود كه امریكا و شوروی سابق هرگز انتظارش را نداشتند و به نحوی غافلگیرشان كرد.
به هر صورت این ایده كه مورد تأیید حضرت امام(ره) بود بعد از مباحث خیلی زیادی كه در سازمان ملل كه در حدود بیش از دوهزار صفحه مذاكرات ایران و سازمان ملل انجام شد نتیجه طوری رغم خورد كه قطعنامه تصویب شد. البته زمان پذیرش قطعنامه هم مهم بود آن زمانی كه نظر مبارك حضرت امام(ره) بود آن زمان كمی جلوتر از این بود كه اتفاق افتاد یعنی ما فاو را داشتیم و بخش‌هایی را از شمال كردستان عراق را هم داشتیم، منتها دولت آن زمان و برخی از عناصر نظامی پیشنهاد كرده بودند كه ما كمی ادامه بدهیم و توان داشتن كارت‌های برنده دیگری را هم داریم. البته امام(ره) به این نظر كارشناسی آن برادران، ضمن اینكه اعتقاد نداشتند، ولی قبول كردند و این روش حضرت امام(ره) بود كه به نظرات كارشناسی توجه وافر داشتند.
به هر صورت ما قطعنامه را در همان زمان كه پذیرفتیم عملاً جنگ با پیروزی جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید چون پیروزی ایران معنایش این است كه رژیم بعث صدام هیچ دستاوردی را نداشت و ضمناً سازمان ملل عراق را به عنوان متجاوز مشخص كرد و یكی از دلایل شكست صدام این است كه صدام به كویت حمله كرد و كویت را گرفت كه بگوید اگر من در ایران نتوانستم موفق باشم در كویت می‌توانم پیروزی را به دست بیاورم و این استیصال حكومت صدام بود. خداوند متعال به پاسداری از خون‌های پاك شهیدانی كه به دست این رژیم ددمنش ریخته شد روزگاری تلخی را برای صدام رقم زد و در نهایت ذلت، صدام به دار مجازات آویخته شد.

*به نظر حضرتعالی بازتاب پذیرش قطعنامه 598، چه در بعد داخلی و چه بعد بین‌المللی را چگونه ارزیابی می‌كنید؟
-در سطح بین‌المللی این یك پیروزی بزرگ برای ایران بود چون جلوی صدور یك مجوز برای تهاجمات عملی امریكا و برخی از كشورها را برای ایران گرفت و آنها در واقع نمی‌خواستند اتفاق بیفتد. معاون دبیر كل وقت سازمان ملل كتابی نوشته بود كه در آن كتاب آورده بود كه امریكایی‌ها تهدیدش می‌كردند كه چرا آنقدر تلاش می‌كنید كه ایران قطعنامه را بپذیرد و ما (امریكا) دوست نداریم كه این قطعنامه مورد قبول ایران قرار بگیرد و می‌خواهیم ایران آن را نپذیرد تا بتوانیم یك مستمسكی را داشته باشیم تا به ایران حمله كنیم. به نظر من از لحاظ بین‌المللی این توفیق برای ایران بود كه پرچم صلح را از دست صدام گرفت و صدام به عنوان متجاوز شناخته شد و سازمان ملل عراق را به عنوان متجاوز اعلام كرد.
در داخل البته نظرات مختلفی وجود داشت. حضرت امام(ره) به نحوی با تلخی این قطعنامه را پذیرفتند و تلخی این پذیرش به خاطر حوادثی بود كه در جبهه‌ها اتفاق افتاده بود و در این حوادث دولت آقای میرحسین موسوی نقش منفی بسیار چشمگیری داشتند یعنی آقای موسوی برای این كه مجدداً در پست نخست وزیری بماند دست به یك تحركاتی زد و این تحركات در جبهه‌ها آثار بسیار منفی از خودش باقی گذاشت. رزمندگان ما از تحركاتی كه در جبهه اتفاق افتاده بود راضی نبودند و معتقد بودند كه باید دستاوردهای بیشتری برای جنگ داشته باشیم كه البته این تا حدی می‌توانست معقول باشد منتها آنچه كه خداوند متعال مشیت می‌كند آن انجام می‌گیرد و دست كسی نیست و عاقبت امور، پیروزی قاطع جمهوری اسلامی در این جنگ تحمیلی بود.

*با توجه به موضعگیری‌ها و سخنان حضرت امام(ره)در مورد جنگ كه می‌فرمودند «جنگ جنگ تا رفع فتنه» از عالم و سخنان ایشان در مورد ادامه جنگ، چند روز قبل از پذیرش قطعنامه 598 را چگونه ارزیابی می‌كنید؟
-جنگ جنگ تا رفع فتنه اتفاق افتاد. یعنی رزمندگان ما نبرد را تا لحظه‌ای پیش بردند كه از آن به بعد آغاز رفع فتنه بود یعنی وقتی كه آتش درگیری رژیم بعث با ما فروكش كرد این آغاز نهایت كار صدام بود همانطوری كه گفتم اگر صدام دستاوردی را در این جنگ داشت به كویت حمله نمی‌كرد و چون هیچ گونه پیروزی را به دست نیاورده بود به كویت حمله كرد كه این آغاز بسیار مهمی برای پایان این فتنه بود. حضرت امام خمینی‌(ره) این را اتفاقاً قبل از رحلتشان پیش بینی كرده بودند یعنی قبل از حمله عراق به كویت، سفیر ما در كویت كه به ایران آمده بود خدمت حضرت امام(ره) رسید و گفت كه من دارم برمی‌گردم به كویت، به امیر كویت چه بگویم، حضرت امام(ره) فرمودند به ایشان سلام برسانید و بگویید این همه كمكی كه شما به رژیم صدام كردید بدانید روزی كه جنگ متوقف می‌شود و صدام هیچ گونه دستاوردی را ندارد حتماً به شما حمله خواهد كرد كه نشان بدهد در جای دیگری به پیروزی رسیده است.

*به چه میزان به بندهای قطعنامه 598 عمل شده است؟
-برخی از بندهای قطعنامه 598 مانند آتش بس و بازگشت به مرزها و تعیین متجاوز كامل انجام شد و برخی از بندهایش مثل اینكه كسی كه متجاوز است مسئولیت تجاوز را بر عهده داشته باشد اصلاً انجام نشد. بندهایی كه مربوط است به امنیت خلیج فارس كه بند بسیار مهمی است كه تمام كشورهای خلیج فارس باید در یك امنیت دسته جمعی در آن وارد بشوند این هم انجام نشد و لذا بندهایی از قطعنامه 598 انجام گرفت و بندهایی از آن انجام نگرفت.

*حضرتعالی زمانی كه خبر پذیرش قطعنامه 598 را شنیدید در كجا بودید و چه احساسی پیدا كردید؟
-من در تهران بودم و حضرت امام(ره) دستور دادند جلسه‌ای تشكیل شد و بنده و آقای مهدوی كنی و رئیس جمهور و رؤسای قوا و دیگر مسئولین همه در آن جلسه شركت داشتند و مرحوم حاج احمد آقا نامه حضرت امام(ره) را آوردند و برای مسئولین عمده كشور آن نامه را خواندند و در آن نامه حضرت امام(ره) گلایه‌هایی را داشتند. از دولت آقای میر حسین موسوی و گلایه‌هایی را از بخش‌هایی از نیروهایی كه كار نظامی می‌كردند و در عین حال نظر خودشان را در مورد پذیرش قطعنامه 598 بیان كرده بودند و نامه حضرت امام(ره) یك سند تاریخی بسیار مهمی بود كه حكایت از تیز هوشی، شجاعت، منش و روش حضرت امام‌(ره) در اداره مملكت را داشت. انصافاً امام(ره) وجودش رحمت بود و در این 10 سالی كه ایشان رهبری نظام را برعهده داشت یك مدرسه‌ای برای همه ما بود. ما نسلی هستیم كه این كارآموزی سیاسی را در زمان حضرت امام(ره) انجام دادیم.

*به نظر حضرتعالی جنگ را باید از طریق دیپلماسی و پای میز مذاكره به سرانجام رساند؟
-البته این مخلوط كردن دو موضوع است؛ یكی این كه دیپلماسی همیشه باید به عنوان مهد توان ملی باشد چه در جنگ و چه در صلح فرقی ندارد. حتی در زمان جنگ هم دیپلماسی باید بتواند دستاوردهایی كه رزمندگان ما در جبهه‌ها به دست می‌آورند آن نتایج را نگهداری كند و در سطح بین‌المللی و سیاسی ترجمه كند. بنده معتقدم دیپلماسی كه پشتوانه‌ای در سطح ملی نداشته باشد دیپلماسی حرافی است و خاصیتی ندارد، توان دیپلماسی ما در زمان جنگ به علت توان رزمندگان ما بوده است.
البته جنگ‌ها در دنیا به انواع مختلفی ختم می‌شود. بعضی‌ها با تسلیم دشمن و بعضی با عقب‌نشینی دشمن و بعضی با خاتمه جنگ. این جنگی كه ما در آن قرار گرفتیم بعد از شكست‌ها و ضربات سنگینی كه رزمندگان ما برپیكر متجاوز وارد كردند دشمن مجبور به قبول آتش بس شد. نكته مهم این است كه صدام هرگز نمی‌خواست كه به این صورت آتش بس را بپذیرد. صدام می‌خواست خوزستان را داشته باشد و شمال ایران را داشته باشد. وعده داده بود كه تا تهران می‌آیم ولی همین صدام بدون هیچ دستاوردی و با حدود هشتاد میلیارد دلار قرض و حدود یك میلیون كشته و مجروح و خرابی‌های فراوان، مجبور شد كه قطعنامه را بپذیرد و این در واقع آغاز انجام كار صدام بود.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:49
سياست

خبرگزاری فارس: انتشار اخبار مربوط به خرید زمین‌های نوار مرزی جمهوری آذربایجان توسط عوامل رژیم صهیونیستی موجب نگرانی كشاورزان استان اردبیل شده است.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: از اردبیل خبر می‌رسد انتشار اخبار مربوط به خرید زمین‌های نوار مرزی جمهوری آذربایجان توسط عوامل رژیم صهیونیستی موجب نگرانی كشاورزان استان اردبیل شده است.
كشاورزان اردبیل معتقدند با توجه به خصوصیات اخلاقی، انسان آزاری و كینه صهیونیست‌ها نسبت به مسلمانان جهان احتمال می‌رود خریداران این زمین‌ها در آینده انواع آلودگی و امراض كشاورزی را به مزارع استان انتقال دهند.
استان اردبیل یكی از قطب‌های كشاورزی كشور است كه بیش از 40 درصد مردم آن به كارهای كشاورزی و دامداری مشغول می‌باشند و مقادیر قابل توجهی از نیازهای دامی و كشاورزی كشور را تامین می‌كند و بیش از 380 كیلومتر با كشور آذربایجان مرز مشترك دارد.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:48
اخبار

خبرگزاری فارس: مراسم نیمه شعبان در روسیه برگزار می‌شود.


به گزارش حوزه سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، شیعه آنلاین نوشت: اخبار رسیده از مسكو پایتخت روسیه حاكی از آن است كه دو روز پیش جلسه ای با حضور تعداد زیادی از فعالان و مسئولان مؤسسات و مراكز شیعی سراسر روسیه در "هتل ماشای روسیه " برگزار شد تا برای چگونگی برگزاری مراسم نیمه شعبان امسال در این كشور پهناور بررسی و برنامه‌ریزی شود.

گفتنی است تعداد زیادی از بازرگانان و نیكوكاران و نیز مسئولان و فعالان شیعی برخی كشورهای همسایه روسیه از جمله آذربایجان، تاجیكستان، قرقیزستان، داغستان، ازبكستان و غیره در این جلسه حضور داشتند. بدون شك هدف نهایی از برگزاری جشن و مراسم نیمه شعبان، نشر فرهنگ مهدویت در نقاط مختلف جهان و از جمله كشور روسیه است.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:48
اخبار
آموزش رابطه‌های عشقی از طریق كودكان در شبكه‌های فارسی زبان

خبرگزاری فارس: اخیراً رابطه‌های عشقی از طریق كودكان در شبكه‌های فارسی زبان ترویج داده می‌شود.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، جهان نوشت: پس از آنكه شبكه‌های مختلف فارسی زبان، در میان خانواده‌های ایرانی بی‌محابا در حال گسترش و جذب مخاطب می‌باشد (كه البته توانسته است تا حدودی خانواده‌های ایرانی را فارغ از هشدارهای جدی پای ثابت سریال‌های مستهجن این شبكه‌ها بنشاند)، رویكرد جدید این شبكه‌ها، تزریق لا ابالی‌گری، نشان دادن و آموزش رابطه‌های عشقی مثلثی، عریانی و فحشایی و... این بار از طریق كودكان بازیگر در این سریال‌ها می‌باشد.
بنابر این گزارش، این در حالی است كه بر اساس تجربیات بدست آمده، میزان تاثیر پذیری كودكان 20 برابر بیشتر از بزرگسالان است و هدایت كنندگان این شبكه‌‌ها ظاهرا راه تخریب فرهنگ ایرانی و نفوذ به آن را، از راه نمایش مثلث‌های عشقی میان خردسالان و كودكان در سریال‌های مختلف آغاز كرده‌اند، تا با استفاده از هنرپیشه‌های هم سن و سال مخاطبان (كودكان) این میزان تاثیرپذیری را كه به نوعی آموزش نیز می‌باشد را افزایش دهند.
در همین راستا، هر چند صدا‌و‌سیما بایستی در تولیدات خود برای كودكان، تلاش بیشتر و افزون‌تری را به همراه داشته باشد، اما به نظر می‌رسد در این میدان عظیم و خطرناك، هوشیاری خانواده‌ها در این زمینه می‌تواند در ساختن جامعه‌ای پویا و سالم‌تر نقش موثری را ایفا كند.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:47
سياست

خبرگزاری فارس: نماینده جریان انحرافی در میان اصولگرایان دیدارهای منظم خود با حلقه واسطه یكی از گروه‌های مطرح دوم خردادی را برگزار می‌كند.


به گزارش حوزه سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، جوان آنلاین نوشت: در این جلسات كه هرهفته در ساختمانی واقع در یكی از مناطق شمالی تهران واقع در میرداماد برگزار می‌شود موضوعات مختلفی برای جریان‌سازی در فضای سیاسی كشور با هدف‌گذاری مناسبات و معادلات سیاسی آینده مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
گفته می شود تلاش برای یارگیری از میان رسانه‌ها با وعده‌های مالی، راه‌اندازی رسانه‌های جدید، تقسیم كار برای ایجاد موج‌ها در مناسبات مختلف، استفاده از پتانسیل گروه‌های دوم خردادی برای نفوذ در برخی صنوف و سطوح فرهنگی - اجتماعی و...از جمله محورهای جلسات نماینده جریان انحرافی با حلقه واسطه گروههای دوم خردادی می‌باشد.
شنیده‌ها حاكی از آن است كه (ط.ه) به نمایندگی از جریان انحرافی اصولگرایان تا كنون دیدارهایی با (الف.ج) از عناصر برجسته یك حزب دوم خردادی داشته است و از طریق وی پیغام‌هایی برای برخی بزرگان این جریان ارسال شده است.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:47
اخبار

خبرگزاری فارس: روزنامه كیهان در خبری ویژه به بررسی تناقض‌گویی‌های مضحك آمریكا‌ و هم‌پیمانانش در‌خصوص ماجرای شهرام امیری پرداخت.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، روزنامه كیهان نوشت: كنار هم چیدن تحلیل های منتشره از سوی محافل غربی به ویژه آمریكایی درباره بازگشت شهرام امیری (دانشگاهی ربوده شده در عربستان) از ابعاد وسیع یك رسوایی اطلاعاتی و سیاسی برای آمریكا حكایت می كند.
محافل سیاسی و رسانه ای آمریكا در توجیه رسوایی اخیر ادعا كردند امیری اطلاعات مهمی به سازمان سیا داده است. نیویورك تایمز در ترور شخصیت شهرام امیری مدعی شد "وی سال ها جاسوس سیا بوده و اطلاعات مهمی ارائه كرده است ". واشنگتن پست هم ادعا كرد "سیا 5 میلیون دلار برای افشای اطلاعات به امیری پرداخت كرده است ". سایت بی بی سی هم در راستای توجیه افتضاح سازمان سیا در "آدم ربایی سردرگم " ادعای مشابهی را به نقل از یك مقام بی نام آمریكایی مطرح كرد و نوشت: "امیری اطلاعات مهم و دست اولی ارائه كرده است ". اما چند سطر بعد، بی بی سی خشمگینانه از قول همان مقام آمریكایی نوشت "امیری راه احمقانه ای را برای بازگشت به ایران انتخاب كرد "!
با وجود این فضاسازی ها كه ادامه تبلیغات دولت آمریكا برای جعل سند علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران بود سایر رسانه ها تناقض های مهمی را به رخ كشیدند. از جمله كریستین ساینس مانیتور این پرسش را پیش كشید كه "اگر امیری فرار كرده و داوطلبانه به آمریكا رفته بود، چگونه به ایران بازگشت؟ او احتمالا سازمان سیا را گمراه كرده است "؟!
نشریه آلمانی دی ولت در تحلیل خود نوشت: محافل آگاه در واشنگتن باور ندارند امیری 32 ساله در برنامه اتمی ایران وزنی داشته باشد. این محافل بر این باورند كه این فرد جوان اطلاعات چندانی نداشته و بلكه آمریكا می خواسته برای دیگر دانشمندان در ایران به عنوان فرار مغزها الگوسازی كند.
صدای آمریكا هم از قول یكی از عناصر ضد انقلاب (ناصر محمدی) گفت: سناریویی كه شهرام امیری بازی كرده به نفع تبلیغات جمهوری اسلامی است. می دانید كسانی كه اطلاعات حیاتی و مهم در جمهوری اسلامی دارند، به آنها اجازه سفر تنهایی داده نمی شود و تحت مراقبت قرار دارند. پس چرا آقای امیری توانسته از كشور خارج شود. حالا هم بعد از 14ماه یكباره می بینید ایشان در صحنه ظاهر می شود. می توانم بگویم این نقشه بوده ]![ تا اطلاعات غلط به آمریكا بدهند و موج تبلیغاتی علیه آمریكا راه بیفتد.
در این میان منوشه امیر به رادیو اسرائیل گفت: دستگاه اطلاعاتی ایران وقتی توانست شهرام امیری را وقتی كه در آمریكا بود و امكانات زیادی می توانست در اختیار داشته باشد، وادار به این اظهارات علیه آمریكا كند مسلم است در بازگشت وی به تهران مطالب تندتری علیه آمریكا خواهد گفت. این ماجرا مایه تأسف است و پیامدهای گسترده ای خواهد داشت. كوچك ترین پیامد ماجرا این است كه اگر كسی هم مایل به فرار بود، منصرف می شود و مجرای مهم اطلاعاتی بسته می شود.
رادیو فردا هم در تحلیلی از قول ماهان عابدی گفت: آمریكایی ها نتوانستند شهرام امیری را مدیریت كنند و در مدیریت وی با مشكلات جدی روبرو شدند به نحوی كه مدیریت وی برای آمریكا خیلی سخت بود. شكی نیست كه بازگشت وی به ایران كاملا داوطلبانه بوده است.
مهدی جامی سردبیر اخراجی رادیو زمانه و از همكاران سابق شبكه بی بی سی هم در تحلیلی به تبلیغات قبلی درباره دانشمند هسته ای بودن امیری پرداخت و نوشت: به نظر می رسد امیری اطلاعات مهمی در اختیار نداشته است و آمریكایی ها فهمیده اند او هیچ كاره است. نه تنها شهرام امیری دانشمند هسته ای نبوده بلكه حقیقت این است كه او از این برنامه اطلاعی هم نداشته است و آمریكایی ها رو دست خورده اند.
وی درباره استفاده ایران از ربایش این استاد فیزیك بهداشت گفت: ایرانی ها از این ماجرا شیوه بازجویی و سوالات اساسی آمریكایی ها درباره برنامه هسته ای ایران را به دست آورده اند. امیری یك دوره آموزش رایگان اطلاعاتی دیده و حالا آن را در اختیار ایرانی ها می گذارد ضمن اینكه رقیب منطقه ای ایران یعنی عربستان هم برای مدتی در افكارعمومی منفعل می شود. امیری اگر پناهنده شده و اطلاعاتی به آمریكایی ها داده بود، به ایران برنمی گشت.
و سرانجام گنادی یفستافیف ژنرال بازنشسته سازمان اطلاعات خارجی روسیه درباره ادعای پرداخت 5 میلیون دلار از سوی سیا به شهرام امیری برای جاسوسی گفت: آمریكایی ها حتی به جاسوسان با ارزش خود در شوروی سابق نیز چنین پول هایی نمی دادند. آنها می خواهند امیری را كه به كشور خود بازگشته بی اعتبار كنند. این جنجال به ضرر آمریكایی ها خواهد بود.
يکشنبه 27/4/1389 - 12:47
سياست

خبرگزاری فارس: یك عضو حزب مشاركت از غرب خواست تا با اعمال سیاست‌های جدید فشار‌های خود به ایران را مضاعف كند.


به گزارش سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، روزنامه جوان نوشت:یكی از اعضای شورای مركزی حزب مشاركت منطقه قم، در یك نشست خصوصی، ضمن اظهار خشنودی از صدور قطعنامه ی چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، این موضوع را همسو با منافع حزبی و جناحی اصلاح طلبان قلمداد نموده است.
به گزارش جوان، وی اظهار داشته است: "صدور قطعنامه نوش جانشان، شنیدم روسیه و چین كه این همه به آنها باج داده اند هم رأی مثبت به این قطعنامه داده اند. دوره ی خاتمی هر روز كفن پوشان در خیابانها بودند، اما به خاطر شخصیت اخلاقی او هیچ قطعنامه ای صادر نشد. باید چند سال در فشار باشیم تا از شر این ها راحت شویم. این كه چیزی نیست باید خیلی بیشتر از اینها فشار بیاورند، این كه خیلی كم است. برای ملت كه فرقی نمی كند، ملت ایران همیشه در رنج و عذاب بوده است... "
نامبرده هم چنین در مورد عكس العمل نظام در مقابل صدور قطعنامه اظهار داشته است: "اینها از صدور قطعنامه می ترسند و باید بیشتر هم بشود، بالاخره می فهمند كه یكی پیدا می شود اینها را ادب كند... "
يکشنبه 27/4/1389 - 12:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته