• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4101روز قبل
بیماری ها

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت:‌ سردرد همیشه نشانه یك مشكل در كودك است. كودكان سردرد خود را اغلب با بیقراری و تكان دادن سر نشان می‌دهند.

دكتر علی‌اكبر مومن در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه خوزستان، اظهار كرد: سردرد در كودكان همیشه نشانه یك مشكل است و والدین باید در صورت مواجه با چنین موردی در كودك خود او را به یك پزشك نشان دهند.

وی افزود: در صورتی كه سردرد همراه با تهوع و استفراغ باشد نشانه یك بیماری است. ممكن است دلیل سردرد در كودكان تومورهای مغزی باشد.

مومن تصریح كرد: برخی كودكان سردرد خود را به صورت بی‌قراری، بی‌تابی و تكان دادن سر نشان می‌دهند. والدین باید به علائمی كه كودك از خود نشان می‌دهد توجه داشته باشند.

این متخصص مغز و اعصاب اطفال گفت: علت سردرد كودكان اغلب زمینه ارثی دارد. البته سردرد كودك می‌تواند به دلیل مشكلات روحی و روانی، مشكلات بینایی، رشد دندان‌ها و عفونت مغزی در كودك ایجاد شود.

وی افزود: برخی والدین هنگام مشاهده سردرد در كودك خود سعی دارند این مشكل را به صورت خود درمانی رفع كنند. در حالی كه خود درمانی ممكن است سردرد كودك را موقتا رفع كند ولی علت آن را از بین نمی‌برد.

يکشنبه 8/8/1390 - 22:19
آموزش و تحقيقات

مدیرعامل انجمن صرع ایران با بیان این که 60 تا 70 درصد افراد مصروع بعد از درمان می‌توانند با نظر پزشک دارو را قطع کنند، گفت: احتمال بروز تشنج بعد از قطع مصرف داروها و در آینده بسیار کم خواهد بود.

دکتر حمیده مصطفایی در گفت وگو با خبرنگاربهداشت و درمان ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این که بروز صرع ناشی از اختلال عملکرد در فعالیت الکتریکی سلولهای مغز است، اظهار داشت: علائم تشنج بسته به اینکه کدام یک از سلولهای مغز را درگیر کرده است می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی تشنج‌های مکرر، از دست دادن هوشیاری گذرا، حرکت یک قسمت یا کل بدن از علامت‌های این بیماری محسوب می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به این که علت اصلی این بیماری هنوز ناشناخته است، افزود: عفونت‌ها، ضربه‌های مغزی، بیماری‌های دوران جنینی و مادرزادی، اختلال در رشد و نمو کودک و بیماری‌های متابولیک بدن از عوامل ایجاد کننده این بیماری محسوب می‌شود.

دکتر مصطفایی افزود: آگاهی از شرح حال دقیق بیمار و معاینه اعصاب مرکزی و گرفتن نوار مغز از جمله راههای تشخیص این بیماری است.

مدیرعامل انجمن صرع ایران با بیان این مطلب که درمان اصلی این بیماری با تجویز دارو انجام می‌گیرد، گفت: در صورت موثر نبودن درمان دارویی و یا نیاز به درمان‌های غیردارویی به هر علت دیگر از روش‌هایی مانند جراحی، تجویز رژیم‌های غذایی خاص و روش‌های تحریک عصبی استفاده می‌شود.

وی به پهلو قرار دادن فرد مبتلا به صرع را از مهمترین اقدامات اولیه در هنگام بروز تشنج دانست و اظهار داشت: در زمان تشنج باید یقه لباس بیمار را شل کرده و سر او را کمی چرخاند تا ترشحات دهان وی خارج شود.

این متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: در هنگام بروز تشنج باید از نگه داشتن دست و پا و باز نگه داشتن فک بیمار اجتناب کرد و نباید چیزی در دهان وی ریخت.

دکتر مصطفایی در پایان با اشاره به این مطلب که درمان صرع به معنای کنترل تشنج است، یادآورشد: 60 تا 70 درصد افراد مصروع بعد از درمان می‌توانند با نظر پزشک مصرف دارو را قطع کنند و احتمال بروز تشنج در آینده بسیار کم خواهد بود اما در بعضی موارد نیز فرد باید دارو را برای همیشه مصرف کند که در این صورت نیز مشکلی برای فعالیت‌های روزانه نخواهد داشت.

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:18
بیماری ها

عفونت ادراری یک اصطلاح عمومی است كه به جایگزینی و رشد عامل بیماری‌زا مانند باکتری در کلیه، مثانه و یا مجاری ادراری اطلاق می‌شود.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این عامل بیماری‌زا متناسب با عضوی كه آلوده می‌كند با عناوین «پیلونفریت» یا عفونت کلیه، «سیستیت» یا عفونت مثانه و «اورتریت» یا عفونت پیشابراه نامیده می‌شود البته در برخی موارد دو یا سه عضو همزمان به یك عامل بیماری‌زا آلوده می‌شوند. عامل بیماری‌زا اغلب یك باکتری به ویژه از نوع باکتری‌ ایكولی است.

به گزارش سایت مركز تخصصی مایوكلینیك، علائم بالینی در این بیماری بستگی به عضوی دارد كه آلوده شده است اما شایع‌ترین علائم شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس فوریت در دفع ادرار و گاه تب و بروز درد در پهلوها هستند. کشت ادرار اغلب می‌تواند عامل بیماری‌زا را تشخیص دهد و نشان دهد كه چه دارویی برای درمان آن مناسب‌تر است.

پزشكان تاكید كردند كه برای جواب صحیح آزمایش، بیمار نباید قبل از اخذ نمونه برای تست از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کرده باشد.

به توصیه متخصصان مركز مایوكلینیك، برای پیشگیری از عفونت ادراری می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

- هیچگاه احساس دفع ادرار را نادیده نگیرید و سعی كنید هر بار مثانه كاملا خالی شود.

- نوشیدن مقادیر زیادی آب را فراموش نكنید. روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید.

- بعد از اجابت مزاج، موضع را از جلو به عقب تمیز كنید تا از ورود باكتری‌های مدفوع به پیشابراه پیشگیری شود.

- رعایت بهداشت در اندام‌های تولیدمثلی را جدی بگیرید.

- عصاره شاتوت بنوشید. مطالعات نشان داده است كه آب عصاره شاتوت میزان باكتریها را كاهش داده و از جایگزینی باكتری‌های جدید در دستگاه ادراری پیشگیری می‌كند. البته این بدان معنی نیست كه نوشیدن عصاره شاتوت منجر به درمان عفونت ادراری می‌شود چون در صورت ابتلا، حتما باید به پزشك مراجعه كرده و آنتی بیوتیك مصرف كنید.

- از به كار بردن فرآورده‌های بهداشتی برای تمیز كردن دستگاه تولیدمثلی، شامل اسپری یا پودر و نیز صابون‌های قوی، خودداری كنید چون مواد فوق پیشابراه و سایر بخش‌های این دستگاه را ملتهب می‌كنند و محیط كشت مناسبی برای رشد باكتری‌ها بوجود می‌آورند.

- حتما لباس‌های زیر را از جنس نخی استفاده كنید.

يکشنبه 8/8/1390 - 22:17
آموزش و تحقيقات

یك مطالعه جدید تایید كرد: افرادی كه برای كمك كردن به دیگران داوطلب می‌شوند، بیشتر از افرادی كه تمایلی به كمك كردن ندارند، عمر می‌كنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این مطالعه همچنین نشان داد اگر این كمك كردن برای رضایت یا نفع شخصی باشد، تاثیری در افزایش میانگین طول عمر ندارد. این یافته برای اولین بار مشخص كرد كه انگیزه‌های داوطلبانه، مهمترین تاثیر را روی افزایش طول عمر دارند.

به نوشته روزنامه هرالد تریبیون، كارشناسان علوم بهداشتی در دانشگاه میشیگان به سرپرستی دكتر سارا كانرات اطلاعات حاصل از «بررسی طولی ویسكونسین» را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این بررسی روی 10 هزار و 317 دانش آموز دبیرستانی در سال 1957 میلادی انجام گرفت كه تا سال 2008 میلادی ادامه پیدا كرد. در سال 2008، میانگین سنی شركت كنندگان 69 سال بود.

در این بررسی‌ها همچنین سایر فاكتورها شامل سلامت جسمی، وضعیت اجتماعی – اقتصادی، وضعیت تاهل، فاكتورهای خطرزای بهداشتی، سلامت روان و حمایت اجتماعی در نظر گرفته شد.

مطالعات تایید كرد كه حتی با كنترل این متغیرها، تاثیر انگیزه كمك كردن در افزایش طول عمر مشهود و قابل ملاحظه است.

جزئیات این آزمایشات در مجله آنلاین «روانشناسی سلامت» به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:17
خواص خوراکی ها

حبوبات، منابع گیاهی حاوی مقادیر زیادی پروتئین، كربوهیدرات و مواد معدنی شامل آهن، كلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌ها بویژه ویتامین‌های گروه ب هستند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، حبوبات، مواد غذایی كم چرب با خواص زیاد و بسیار مفید برای بدن هستند. حبوبات منبع مهم پروتئین گیاهی و گلوسیدها محسوب می‌شوند.

سایت اینترنتی هوفودز در مقاله جدیدی منتشر كرد: حبوبات با وجود خواص زیادی كه دارند فاقد برخی از اسیدهای آمینه هستند و به همین خاطر است كه اغلب با موادغذایی دیگر مثل غلات و مواد غذایی چرب مصرف می‌شوند تا كمبود این اسید آمینه‌ها جبران شود. معمولا توصیه می‌شود كه حبوبات را قبل از پختن، یك شب كامل در آب خیس كنید و در یخچال بگذارید. با این روش حبوبات زودتر می‌پزند و آنزیم‌های بیشتری آزاد می‌كنند كه در نتیجه به هضم آنها كمك می‌كند.

حبوبات همچنین سرشار از موادی به نام «فیتونوترنیت‌ها» هستند كه ماده‌ای موثر برای مقابله با بیماری‌های مختلف است. حبوبات منبع مرغوبی از «فولات» یا همان ویتامین ب 9 هستند كه در مادران باردار باعث رشد مناسب جنین می‌شود. این مواد غذایی هم چنین برای افراد دیابتی مفید هستند. مصرف حبوبات برای قلب نیز سودمند است چون میزان كلسترول مضر (LDL) و همچنین میزان تری گلیسیرید را كاهش می‌دهند.

پزشكان معتقد هستند افرادی كه قصد دارند جذب چربی‌های اشباع شده و مضر را كاهش دهند می‌توانند حبوباتی چون لوبیا و عدس را جایگزین گوشت قرمز كنند.

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:16
خواص خوراکی ها

شلغم گیاهی بسیار مقوی و مغذی است كه به دلیل دارا بودن قند گیاهی و املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم، جزو مواد غذایی بسیار با ارزش محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، شلغم یك منبع غنی از فولیك اسید، اسید پانتوتنیك، ویتامین‌های ث، ب و آ و همچنین املاح معدنی ضروری شامل فسفر، كلسیم، گوگرد، منیزیم و ید، مس است.

سایت تخصصی تغذیه تحت عنوان «اوری نوترینت» در مقاله جدیدی در این باره آورده است: شلغم یكی از پاك كننده‌ها و مواد خون‌ساز مفید است و كلسیم و منیزیم موجود در آن نقش به سزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناك مانند سرطان دارد.

در این مقاله همچنین آمده است: شلغم بسیار مقوی و اشتها آور است. ضعف جنسی را درمان كرده و موجب افزایش سلول‌های جنسی مردانه می‌شود. شلغم سرفه را تسكین می‌دهد و برای معده و روده نیز مقوی است. آب شلغم، قند خون را پائین می آورد و قرقره كردن آب شلغم پخته برای درمان گلودرد موثر است.

یكی دیگر از مزایای نوشیدن آب شلغم درمان جوش صورت است. شلغم همچنین به تقویت حافظه كمك می‌كند و به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی از ویتامین ب 1 برای درمان كم خونی بسیار مفید است. این گیاه پرخاصیت همچنین برای رشد و نمو استخوانها سودمند است و به همین خاطر مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.

شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان محسوب می‌شود تا جایی كه حتی گسترش سرطان را متوقف می‌كند. شلغم پخته نیز دارویی بسیار موثر برای درمان برونشیت است. این ماده غذایی سودمند حاوی نشاسته، پروتئین و سلولز است و به همین سبب به عنوان یكی ماده غذایی نیروزا شناخته می‌شود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌كنند كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی حداقل چند نوبت در هفته شلغم بخورید. اگر به ناراحتی معده مبتلا نیستید به یاد داشته باشید كه خواص آب شلغم خام بیشتر از شلغم پخته است اما به طور كلی آب شلغم، بدن را تمیز كرده و مواد سمی را از بدن خارج می‌سازد.

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:16
سلامت و بهداشت جامعه

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، با بیان این كه تزریق واکسن آنفلوانزا تا 75 درصد از بروز این بیماری پیشگیری می‌کند، گفت: اگر فردی در سال گذشته این واکسن را دریافت کرده باشد احتمال ابتلا به این بیماری در سال جدید بسیار کم است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، دکتر محمود نبوی در برنامه همایش کشوری آنفلوانزا در همدان گفت: ویروس نوع A و B آنفلوانزا علائم بسیار شدیدی دارد و مسؤول همه‌گیری آنفلوانزا در جامعه محسوب می‌شود و در حال تغییر است. هر سال نوع جدیدی از این ویروس‌ها بوجود آمده و در سراسر جهان پخش می‌شود و باعث ابتلای افراد به آنفلوانزا می‌شود.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت افزود: تمام افرادی که بیماری‌های خاص شامل سرطان‌ها، صرع، بیماری‌های اعصاب، دیابت، مشكلات تنفسی، زنان باردار و کودکان زیر پنج سال دارند و افراد بالای 65 سال لازم است که در برابر آنفلوانزا خود را واکسینه کنند.

دکتر نبوی خاطرنشان کرد: چند سال گذشته برنامه واکسیناسیون در کردستان برای 200 نفر صورت گرفت که در سال بعد تعداد مبتلایان به آنفلوانزا از نصف هم کمتر شد که این امر نشان دهنده اهمیت تزریق به موقع واکسن آنفلوانزا است.

وی یادآور شد: برنامه همایش کشوری آنفلوانزا هر ساله در یکی از استان‌ها برگزار می‌شود و امسال استان همدان میزبان این همایش یک روزه شده است. این همایش به صورت دوره آموزشی با هدف مدیریت درمان و پیشگیری از بیماری آنفلوانزا برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف اصلی برگزاری این همایش تبادل اطلاعات مسؤولان، متخصصان و کارشناسان و بهره‌گیری از دانش روز در زمینه این بیماری است.

دکتر نبوی در پایان افزود: در این همایش فوکال ‌پوینت‌های علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، کارشناسان این برنامه به تعداد 100 نفر و نیز از مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور دارند.

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:15
بیماری ها

رییس بیمارستان مدینه در مرکز پزشکی حج هلال احمر گفت: عفونت‌های ریه و ادراری یکی از بیماری‌های عفونی است که در میان برخی زائران دیده شده است.

 

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به مكه‌ی مكرمه، دکترعلی ترکان در جمع خبرنگاران اعزامی به حج، به زائران نسبت به بیماری عفونت‌های ریه و ادراری هشدار داد.

 

او با توصیه به زائران برای قرار گرفتن در فضای باز، افزود: راهکار جلوگیری از این عفونت‌ها استفاده از آب و مایعات و حضور در فضای باز است.

 

رییس بیمارستان مدینه در مرکز پزشکی حج هلال احمر درباره‌ی دلایل پنهان سرماخورگی میان زائران، گفت: نوشابه یکی از عوامل سرماخوردگی است، در ضمن مصرف نوشابه که قند بالایی دارد سبب بالا رفتن قند خون شده و فرد را مستعد سرماخوردگی می‌کند.

 

ترکان تاکید کرد: بهترین و سالم‌ترین نوشیدنی برای زائران، آب است.

 

انتهای پیام

يکشنبه 8/8/1390 - 22:14
اخبار
جام جم آنلاین: وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارائه توضیحاتی در مورد روند قیمت‌گذاری كالاها ضمن تایید آزادسازی قیمت‌ها، از خروج سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان از قیمت‌گذاری در سال جاری خبر داد.

مهدی غضنفری در گفت‌وگویی با ایسنا به بیان توضیحاتی درباره آزادسازی قیمت‌ها پرداخت و گفت: آزادسازی قیمت‌ها را خیلی به هدفمند‌شدن یارانه‌ها ربط ندهیم. ما حتی قبلا هم بحث واگذاری تنظیم بازار به اصناف یا قیمت‌گذاری به انجمن‌ها را داشتیم و به‌زودی سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان تفاهم‌نامه‌ای را با انجمنی امضا می‌كند كه بتواند خودش را از قیمت‌گذاری بیرون بیاورد.

به گفته او، هرچند سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان تا پایان امسال از قیمت‌گذاری كلیه‌ كالاها بیرون نمی‌آید، اما ممكن است از قیمت‌گذاری سه یا چهار شاخه بیرون بیاید.

این عضو كابینه دولت در این گفت‌وگو با به كارگیری تعبیر گرسنگی نظام توزیع به بیان مشكلات نظام توزیع نیز پرداخت و در مورد صادرات كالاهای غیرنفتی خاطرنشان كرد كه ملاك صادرات غیرنفتی ارزش‌افزوده بالای كالاهاست.

امسال تثبیت قیمت نداشتیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد نحوه‌ قیمت‌گذاری كالاها عنوان كرد: در زمان هدفمند‌كردن یارانه‌ها كه ما از مرداد‌ماه سال گذشته با كارخانه‌ها تفاهم منعقد كرده بودیم، واقعا كارخانه‌ها برای مدیریت قیمت‌ها با ما همراه، هم‌پا و هم‌داستان شدند تا افزایش قیمتی ندهند كه البته روی حرف خود نیز مردانه ایستادند.

ما دیگر روی قیمت‌های مرداد‌ماه سال گذشته ایستادیم، چون نمی‌دانستیم چه زمانی هدفمند‌ می‌شود و بعدا فهمیدیم كه بهمن یا دی ماه است. اما حقیقتی هم وجود دارد كه ما واقعا در سال جاری سیاست تثبیت قیمت نداشتیم و در امسال سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولید‌كنندگان در تصویب درخواست‌های تولید‌كننده‌ها خیلی با حوزه‌ تولید همراه شد.

وی ادامه داد: بسیاری از شركت‌ها یك‌بار یا برخی تولید‌كننده‌ها دوبار به سازمان حمایت مراجعه كردند و دلیل آوردند كه به آن‌ها مجوز افزایش قیمت داده شود. من نمی‌گویم با هر درصدی كه آن‌ها خواستند موافقت شد، اما با بخشی از آن كه استدلالش قوی‌تر بود موافقت شد و افزایش قیمت داشتیم.

غضنفری با اشاره به گلایه‌های مردم از اینكه در شرایط فعلی چرا قیمت‌ها بالا رفته است؟ عنوان كرد: من گاهی تعجب می‌كنم از اینكه در برخی جلسات با برخی تولید‌كننده‌ها به ما می‌گویند چرا قیمت‌ها را تثبیت و كنترل كردید و ما در حاشیه‌ سود منفی هستیم و در جلسه‌ بعدی با گروه دیگر تولید‌كننده‌ها می‌شنویم كه چرا قیمت‌ها را آزاد گذاشتید و افزایش قیمت‌ها را كنترل نمی‌كنید و بازرس‌ها در بازار نیستند؟ اما در مجموع حقیقتا ما سعی كردیم تعادلی را رعایت كنیم.

وی خاطرنشان كرد: ما تعادلی را رعایت كردیم كه وقتی تولید‌كننده می‌گوید در حاشیه‌ سود منفی هستیم، اگر ادله آن درست و منطقی باشد، بپذیریم و از افزایش قیمت آن جلوگیری ‌كنیم و از آن سو هم اگر ببینیم در بازار كسی از قیمت مصوب بالاتر می‌فروشد، جریمه می‌كنیم.

غضنفری در همین مورد خاطر نشان كرد: در این شرایط ممكن است برخی بگویند كالا گران است و برخی بگویند كه ما سودی نمی‌بریم و ناراضی هستیم، اما ما سعی كردیم كه در این بازی تولید و مصرف یك نقطه تعادل را حفظ كنیم.

آزادسازی قیمت‌ها را خواهیم داشت

غضنفری در این مورد با پذیرفتن این موضوع كه مجوز ندادن افزایش قیمت‌ها در مقاطعی موجب افزایش بیشتر قیمت‌ها در آینده می‌شود، افزود: من 100 درصد با این تئوری موافق هستم اما ما در امسال كدام تولید‌كننده را تحت این فشار قرار دادیم و كدام تولیدكننده است كه درخواست افزایش قیمت داشته باشد و ما با بخش منطقی درخواست او موافقت نكرده باشیم؟

البته بخش منطقی آن را می‌گویم. چون گاهی می‌گویند ما 40 درصد افزایش قیمت می‌خواهیم و وقتی ما محاسبه می‌كنیم، می‌بینیم كه 12 درصد باید افزایش یابد. وقتی 12 درصد افزایش می‌دهیم معنایش این نیست كه ما جلوی فشار آب را گرفتیم و در یك تاخیر زمانی یك‌دفعه یك سونامی ایجاد ‌شود.

وی اضافه كرد: ما جلوی آب را نمی‌گیریم، ما مقداری عقب‌نشینی و فضا را برای آن بزرگ‌تر كردیم.

غضنفری تصریح كرد: این تئوری نادرست نیست اما نظر درست دیگری هم وجود دارد. می‌خواهم بگویم اگر قیمت‌ها لجام‌گسیخته افزایش یابد، قدرت رقابت كالای داخلی از بین می‌رود و كالای خارجی از طریق قاچاق یا به صورت رسمی وارد بازار ما خواهد شد.

وی در همین مورد گفت: فراموش نكنیم تولید‌كننده یك رقیب بزرگ در خارج از كشور دارد كه ما با تعرفه‌ها جلوی آن را گرفتیم، اما قاچاق كه دست ما نیست. پس تولید‌كننده خیلی حاشیه امن ندارد كه پایداری آن در داخل كشور به آزاد‌گذاشتن آن برای افزایش قیمت‌ها باشد. این پایدارش نمی‌كند.

این یك دوره خوشی كوتاه‌مدت دارد و به تبع آن هزینه‌های آن هم افزایش می‌یابد و بعد از آنكه كالای خارجی موفق به ورود به كشور می‌شود، كالای داخلی نمی‌تواند مقاومت كند و شكست می‌خورد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: ما فقط در زمان هدفمند‌شدن یارانه از تولید‌كننده‌ها خواهش كردیم كه طی یك مدت محدود قیمت‌ها را تثبیت كنند. قبل از آن به سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان مراجعه می‌كردند و ما با افزایش قیمت‌ها موافقت می‌كردیم.

وی درادامه در پاسخ به این سوال كه آیا این سخنان به منزله‌ آن است كه پدیده‌ای به‌نام آزاد‌سازی قیمت‌ها نخواهیم داشت؟ اظهار كرد: چیزی به این مفهوم داریم. اما خیلی آن را به هدفمند‌شدن یارانه‌ها ربط ندهیم. ما حتی قبلا هم بحث واگذاری تنظیم بازار به اصناف یا قیمت‌گذاری به انجمن‌ها را داشتیم.

این‌ها قبلا شروع شده بود و در زمان هدفمند‌سازی یارانه‌ها این فرآیند واگذاری قیمت‌گذاری مقداری متوقف شد تا قیمت‌ها در تثبیت بمانند وهدفمند‌شدن با موفقیت انجام شود و سپس دوباره به همان فضا برویم.

خروج سازمان حمایت از قیمت‌گذاری

وی تصریح كرد: اكنون دوباره به این ادبیات برگشتیم و به‌زودی سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان تفاهم‌نامه‌ای را با انجمنی امضا می‌كند كه چگونه بتواند خودش را از قیمت‌گذاری بیرون بیاورد.

غضنفری در پاسخ به این سوال كه این اتفاق تا چه زمانی طول خواهد كشید؟ اظهار كرد: به نظرم توافقات اولیه آن شده و سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان تا پایان امسال هرچند از كلیه‌ كالاها بیرون نمی‌آید، اما ممكن است از سه یا چهار شاخه بیرون بیاید.

دخالت دولت به تنظیم بازار كمك نمی‌كند

وی با تایید این‌كه سازمان حمایت در نهایت از كار قیمت‌گذاری كلیه‌ اقلام خارج خواهد شد، افزود: مگر این‌كه كالایی جنبه‌ كمبود یا نیاز ملی پیدا كند و نیاز به حضور دولت در بالای سر آن باشد كه بازار آن را تنظیم كند.

من هم موافق هستم كه انجمن‌ها، تشكل‌ها، گروه‌های خود تولید‌كننده‌ها و مصرف‌كنندگان مثلا در قیمت‌ شیر باید به یك توافقاتی برسند. دخالت ما خیلی كمك نمی‌كند. ممكن است در بخش نیاز باشد كه ما پنج‌ماه مدیریتی داشته باشیم، اما بهترین توافق، توافق درون سیستمی است كه اجزای سیستم به توافق برسند.

حالا اگر ظلم شود، فرض بر این‌كه دامداران بگویند صنایع لبنی از ما ارزان می‌خرند و ما دچار آسیب می‌شویم ممكن است دولت مكانیزمی را در نظر بگیرد كه با كمكش این اتفاق رخ ندهد.

این مقام مسئول تصریح كرد: ما دوست داریم جریان تنظیم بازار و قیمت‌گذاری در یك فرآیند طبیعی شكل بگیرد، اما معمولا فرآیند‌های غیرطبیعی بروز می‌كند. مثلا یك دفعه سیب‌زمینی كم و قیمت آن سرسام‌آور می‌شود. دولت كه نمی‌تواند فقط نگاه كند، بلكه باید وارداتی صورت بگیرد. آن وقت دولت یا تعرفه را تنظیم می‌كند یا این‌كه سقف واردات را برمی‌دارد یا با بازرسی با احتكار‌كننده برخورد می‌كند.

گرسنگی نظام توزیع

غضنفری در ادامه با بكارگیری تعبیر گرسنگی نظام توزیع در این مورد توضیح داد: گاهی ما دچار گرسنگی نظام توزیع می‌شویم.

گرسنگی نظام توزیع، یعنی این‌كه یك كالایی به وفور وجود دارد و نظام توزیع هم آن را توزیع می‌كند اما چند ماه بعد آن كالا به شدت دچار كمبود می‌شود و نظام توزیع به سختی آن را تامین می‌كند و به سختی هم به دست مصرف‌كننده می‌رساند اما این را می‌داند اگر به دست مصرف‌كننده بدهد و خودش بخواهد بخرد دیگر از آن كالا موجود نیست. پس به تدریج خوداحتكاری در خودش شكل می‌گیرد.

وی با طرح این سوال كه گرسنگی نظام توزیع چه زمانی است؟ افزود: گرسنگی نظام توزیع وقتی است كه ما حتی تامین را شروع می‌كنیم و از كالای مدنظر به اندازه كافی در بازار می‌ریزیم اما همچنان چون نظام توزیع فكر می‌كند اگر برگردد دیگر از آن كالا نیست مقداری را پیش خود نگه می‌دارد تا فضا برگردد.

وی یادآور شد: در این شرایط كه گرسنگی نظام توزیع شكل می‌گیرد، دولت باید مداخله كند و ببیند كجاها این شكل گرفته است.

ملاك صادرات غیرنفتی ارزش‌افزوده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد حذف كالاهایی مانند فرش و پسته از لیست 10 قلم عمده صادرات ایران توضیح داد: محصولات پایه كشاورزی هر ساله این‌گونه بوده‌اند. هر چند صادرات این كالاها سودآور است، اما این گروه كالاها یك مشكل دارند و آن این است كه سال آور و نیاور دارند. یعنی به دلیل باران یا كود و سموم افزایش یا كاهش می‌یابند. در واقع مانند صنعت نیستند كه با هزینه‌كردن مطمئن باشید اهداف مدنظر محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: به دلیل این‌كه پارامتر‌های اثر‌گذار فعلا از كنترل خارج هستند، ما هر سال این نوسان را داشتیم. اما مجموع صادرات، در شش ماهه‌ نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته30 درصد افزایش داشته كه نشان می‌دهد عملكرد صادراتی ما خوب بوده است. با وجود این، درباره آن واژه غیرصادراتی نیاز است یك اصلاح عبارتی انجام دهیم، نه این‌كه بخواهیم واژگان را عوض كنیم.

غضنفری با طرح این سوال كه معنای دقیق صادرات غیرنفتی چیست؟ افزود: طراحان این واژه تاكید بر این داشته‌اند كه صادرات با ارزش‌افزوده بالاتر داشته باشیم. مفهوم دقیق‌تر آن این است كه چقدر صادرات با ارزش افزوده‌ بالا داشته‌ایم؟

ما اگر فرآورده‌های نفتی را در داخل كشور پردازش و فرآوری كنیم و فرآیند بیشتری روی آن‌ها انجام دهیم، آن وقت ارزش‌افزوده بیشتری نصیب ما خواهد شد. مانند صنایع پایین دستی پتروشیمی كه آن هم به نوعی صادرات با ارزش افزوده بالاست و می‌تواند در خانواده غیرنفتی‌ها قرار بگیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر اینكه در صادرات غیرنفتی منظور واقعی ارزش افزوده بالاست، اظهار كرد: چون ما به منابعی مانند نفت و گاز دسترسی داریم كه اگر بخواهیم در این بخش‌ها سرمایه‌گذاری كنیم و این منابع را با فرآوری بالاتری به فروش برسانیم این كار برای كشور ما مزیت دارد.

وی در این مورد به صنایع پایین‌دستی پتروشیمی اشاره كرد كه به گفته او، هرچند پایه این اقلام پتروشیمی است اما وقتی فرآوری روی آن‌ها صورت می‌گیرد ارزش‌افزوده بالایی دارند.

بودجه یك میلیاردی برای تبلیغات فرش

غضنفری در مورد صادرات فرش هم با تایید بالا‌بودن ارزش‌افزوده این كالای صادراتی بیان كرد: فرش از یك سو به دلایل فرهنگی برای ما مهم است و از سوی دیگر اشتغال زایی خوبی هم دارد. ما نباید بگوییم فرش از اولویت ما خارج شود.

وی با تاكید بر اینكه فرش باید در اولویت صادرات ایران باشد، اظهار كرد: از آنجایی كه فرش همه مشخصه‌های لازم برای صادرات را دارد، به همین دلیل ما حتی با درخواست مركز ملی فرش برای انعقاد قرار‌دادی برای تبلیغات فرش موافقت كردیم كه در فاز اول آن یك میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی شده است.

به گفته‌ غضنفری، صادرات فرش ایران سالانه در حد 400 یا 500 میلیون دلار است كه رقم خوبی محسوب می‌شود.

وی با تایید اینكه فاصله كالاها از نفت در پرداخت جوایز صادراتی اولویت مهمی محسوب می‌شود، افزود: این موضوع به منزله آن است كه كالاهایی كه ارزش‌افزوده‌ بیشتری داشته باشند، جوایز صادراتی بیشتری هم دریافت خواهند كرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه در مورد انتقال صنایع پایین‌دستی پتروشیمی‌به بخش صنعت كشور هم گفت: یكی از دلایلی كه ما سراغ این موضوع رفتیم، این بود كه تكمیل حلقه‌های پایین‌دستی دارای ارزش‌افزوده بالاست كه البته هنوز هم این بخش در وزارت نفت مانده است و این مباحثات منجر به تغییر نشد.

وی خاطرنشان كرد: به ما وعده‌ این كار را دادند، اما عملا موفق به اخذ مصوبه‌ قانونی در این مورد نشدیم.

يکشنبه 8/8/1390 - 22:9
اخبار
جام جم آنلاین: بخشدار آسارا كرج گفت: بارش نخستین برف پاییزی در ارتفاعات این بخش كه از دو روز پیش آغاز شده به 60 سانتی متر رسیده است.

 محسن محمدی سیرایی  روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بارش برف همچنان در ارتفاعات بخش در منطقه دیزین و در 25 روستای دهستانهای نساء و آسارا ادامه دارد.

وی اظهار داشت: برف در ارتفاعات به 60 سانتی متر و در دامنه كوه ها به 20 تا 25 سانتی متر رسیده است.

محمدی سیرایی بیان داشت: راه مواصلاتی روستاها توسط ماموران راهداری باز شده است اما به دلیل لغزندگی محورها و بارش برف ، تردد به كندی انجام می شود.

وی افزود: در 31 روستای دیگر بخش نیز شاهد بارش باران پاییزی هستیم.

بخش آسارا با 56 روستا در شمال شهرستان كرج مركز استان البرز واقع شده است.

يکشنبه 8/8/1390 - 22:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته