• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 572
تعداد نظرات : 1374
زمان آخرین مطلب : 5647روز قبل
دانستنی های علمی

یخ و لیمو سكسكه را بند‌ می‌آورد

قراردادن یك تكه یخ و یا لیموترش بر‌روی زبان می‌تواند سكسكه كردن را متوقف كند. دكتر خدایی، متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: اغلب اوقات سكسكه 48‌ساعت بیشتر به طول نمی‌انجامد، اما در نوع مداوم، فرد بیش از دو روز و تا كمتر از یك ماه سكسكه می‌كند و در گاهی موارد بیش از دو ماه است كه به بیمارستان مراجعه می‌كند.

وی گفت: افرادی كه در شب پرخوری می‌كنند و یا از نوشابه‌های گازدار استفاده می‌كنند و بلع هوا در حین صحبت دارند غالبا دچار سكسكه می‌شوند.

وی افزود: تغییر ناگهانی درجه حرارت معده كه متعاقب خوردن آب سرد و یا چای داغ و یا كشیدن سیگار حاصل می‌شود از علل دیگر سكسكه است.

خدایی تصریح كرد: غالبا سكسكه به صورت خود به خودی بهبود می‌یابد اما می‌توان با انجام اقداماتی چون نفس كشیدن در كیسه، ایجاد حالت شوق زیاد و یا ترساندن این عارضه را زودتر بهبود بخشید.

شنبه 18/8/1387 - 0:23
بیماری ها

دیابتی‌ها روزی 3 بار قند خون خود را كنترل كنند

برای كنترل دقیق قند خون لازم است بیماران دیابت نوع اول، روزانه 3 بار یا بیشتر قند خون خود را در منزل كنترل كنند. دكتر حاجیه شهبازیان، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با ایسنا اظهار كرد: كنترل قند خون در منزل با دستگاه گلوكومتر برای بیماران دیابت نوع دوم هم كمك‌كننده است.

وی افزود: متاسفانه مطالعات نشان می‌دهد كه هنوز درصد كمی از بیماران دیابتی كنترل قند خون خود را در منزل انجام می‌دهند كه می‌تواند به علت هزینه خرید دستگاه و انجام آزمایش و ناراحتی ناشی از خون‌گیری از نوك انگشت و عدم آگاهی بیماران باشد.

شهبازیان متذكر شد: روش‌های موجود برای كنترل قند در منزل شامل نوارهای بررسی قند دكتون در ادرار، نوارهای كنترل قند خون و دستگاه گلوكومتر جهت كنترل قند خون است كه دقیق‌ترین آنها استفاده از دستگاه گلوكومتر است.

وی خاطرنشان كرد: دستگاه گلوكومتر، دستگاه كوچك و قابل حملی است كه بیمار یك‌قطره از خون نوك انگشت را روی نوار دستگاه می‌گذارد و بعد از چند ثانیه میزان قند خون بیمار روی صفحه آن نشان داده می‌شود.

این استاد دانشگاه اظهار كرد: كنترل قند ادرار اگرچه می‌تواند كمك‌كننده باشد، اما وضعیت دقیق قند خون را نشان نمی‌دهد و در قند خون كمتر از 180 هم اصلا كمك‌كننده نیست زیرا قند باید بالای 180 باشد تا در ادرار ظاهر شود.

شنبه 18/8/1387 - 0:23
کامپیوتر و اینترنت

این كوچولوهای كشنده

چهار سال پیش ۵۰۰ دانشمند آلمانی در نامه ای به صدر اعظم وقت آلمان، گرهارد شرودر نوشتند: چرا اجازه می دهید آنتن های BTS در نزدیكی خانه شهروندان نصب شود، در حالی كه همه از مضرات آن آگاهی دارند آنها نوشته بودند: آقای شرودر! چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبایل قرار نمی دهید نكند می خواهید بگویید نمی دانید كه این امواج سرطان زا هستند
اما دایره زیان آوری امواج مغناطیسی تنها به این آنتن های فرستنده محدود نمی شود. واقعیت این است كه همین گوشی های كوچكی كه در دست همگی ما در جیب یا كمربند شلوارها و كت ها در كیف ها و همیشه در یك قدمی ما وجود دارند آنتن های كوچك و سیاری هستند كه ما را به ضیافت همیشگی امواج مغناطیسی می برند.
در حقیقت موبایل یا تلفن همراه اسباب بازی جدید ارتباطی و چه بسا سرگرمی سیار نسل های جدید شده است. نه تنها بازار از رونق بازرگانی و تجارت این كالای جهانی نمی تواند چشم بپوشد، بلكه شركتهای اصلی تولید كننده این تكنولوژی در كشور هم از آن سود بسیار می برند و چه داستانی شیرین تر از مزه فراموش نشدنی سود اما چنانكه طبیعت در كنار آفرینش هر خیری ضد آن را هم آفریده است، با این حال كمتر كسی به آن روی این سكه توجه كرده است. گوشیهای كوچكی كه خیلی زود جای خود را در زندگی ایرانیان باز كردند و اكنون به جزئی جدا نشدنی تبدیل شده اند، امواج مغناطیسی را به همراهان همیشگی ما تبدیل كرده اند. این امواج را كسی نمی بیند اما مسئله این است كه كمتر كسی هم نسبت به وجود آنها خبر می دهد.
علی جاسپ یك پژوهشگر حرفه ای در مورد تشعشعات تلفن همراه است كه در آلمان زندگی می كند. سفر او به ایران او را در صدر برخی مصاحبه ها در رسانه های ایران نشاند. اختراع تازه او كیفی است كه ۹۹‎/۹۹۹۹ درصد از امواج مضر موبایل را می گیرد.این پژوهشگر در مورد ایده نخستینی كه در این مورد داشته می گوید: من هم مثل بقیه جوانان كه علاقه مند به موبایل هستند، از ابتدایی ترین سیستم ها و گوشی هایی كه به بازار آمد، شروع به استفاده از آنها كردم. اگر خاطرتان باشد اولین گوشی های موبایل بسیار بزرگ بودند، خود گوشی ۴۰ سانتیمتر بود و آنتن های ۲۰ سانتیمتری داشت.بعد از مدتی متوجه شدم كه هنگامی كه با موبایل صحبت می كنم، سر و یا چشم هایم درد می گیرند. این مسئله را با چند نفر از اساتید و دوستان هم دانشگاهیم در میان گذاشتم و شروع به تحقیقات وسیعی درباره امواج الكترومغناطیسی كه در گستره (range) امواج موبایل هستند و زیان های آن برای انسان كردم.در تحقیقاتی كه داشتم یكی از پروژه های ناسا توجهم را جلب كرد. ناسا تمامی ماهواره ها و یا ایستگاه های فضایی اش را برای جلوگیری از نفوذ امواج الكترومغناطیسی كه در فضا هستند و ایجاد خرابی و اختلال در سیستم های كامپیوتری شان، با پوشش خاصی می پوشاند كه تركیبی از نقره در آن دیده می شود.فرمول آن عایق را نمی شد به دست آورد و ناسا آن را در دسته اسناد محرمانه اش قرار داده بود. من به این فكر افتادم كه برای جلوگیری از نفوذ امواج الكترومغناطیس در انسان ها چه می شود كرد. در واقع ایده ساخت چنین عایقی در آن زمان به فكر من رسید و در نهایت اختراعم را در ماه مارس سال ۲۰۰۷ در آلمان به ثبت رساندم. در آلمان در جاهایی كه آنتن های BTS نصب می شود، قیمت خانه هایی كه در معرض آن هستند تا ۲۵ درصد كاهش می یابد. به همین خاطر است كه خانه ها باید حداقل ۵۰ تا ۶۰ متر از BTSها دور باشند تا امواج به آنها كمتر ضرر بزند.
كمال محامدپور معاون آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد راه اندازی سایتهای موبایل و BTS می گوید: سازمان بهداشت جهانی اعلام كرده كه امواج مغناطیسی می تواند مضر باشد، اما گزارش قطعی در این زمینه وجود ندارد.با این حال سرطان زا بودن این امواج اثبات شده است.پژوهشهای زیادی در این باره انجام شده و البته گاهی هم تحقیقاتی شده كه به نتیجه خاصی نرسیده. اما هیچ تحقیقی نشده كه در مقابل تحقیقات دیگر بایستد و ثابت كند این امواج سرطان زا نیستند. نكته این است كه منافع تجاری باعث می شود خیلی از این تحقیقات نادیده گرفته شوند. درست مثل سیگار كه مدت ها طول كشید تا همه فهمیدند چه مضراتی دارد.
این پژوهشگر در مورد دایره ضررهای این امواج می گوید:سلول های بدن انسان در گستره ۱۰ تا ۱۰۰۰ هرتز با یكدیگر ارتباط برقرار می كنند، اكثر موبایل ها نیز در گستره ۲۷۰ تا ۱۸۰۰ هرتز ارتباط برقرار می كنند.می بینید كه گستره امواج الكترومغناطیسی موبایل با سیستم ارتباط بین سلولی انسان همپوشانی دارد و این مسئله باعث ایجاد اختلالات جبران ناپذیری در بدن می شود، مانند ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن. همچنین ثابت شده كه این امواج تأثیر بدی در باروری مردان دارد. زیرا اسپرم ها را می كشد. بویژه كسانی كه موبایل را به كمرشان می بندند. من فكر می كنم با وجود استفاده زیاد آقایان از موبایل، در ۵۰ سال آینده خیلی از آن ها نابارور شوند یا حداقل توانایی های جنسی شان كاهش یابد. یكی از بدترین چیزها برای جنینی كه در شكم مادر است، امواج الكترومغناطیسی موبایل است. بدن جنین هنوز بافت خوب و كاملی را به خود نگرفته و بسیار حساس است. امواج موبایل منجر به كاهش عكس العمل مولكولی در بدن جنین می شود. این مسئله باعث ضعیف شدن سیستم های مختلف بدن می شود كه شاید هنگامی كه فرزند به دنیا آمد در آن دیده نشود ولی پس از سال ها بیماری های مختلف خود را نشان می دهند. در كشورهای سوئیس و اتریش به خانواده ها بسیار تأكید شده كه بچه های زیر ۱۶سال نباید با موبایل صحبت كنند.
شما اگر یك سلول را در نظر بگیرید، دیواره ای آن را محاط كرده. سلول های مغز بچه ها هنوز شكل و ساختار محكمی به خود نگرفته اند. در واقع تكامل یافته نیستند و دیواره محكمی ندارند. به همین دلیل میزان بیشتری از تشعشعات را از خود عبور می دهند كه باعث اختلالات عصبی در آن ها می شود و مسائلی مانند چشم درد و كم اشتهایی در آنها دیده می شود. در كل حدود ۵۸ درصد امواج موبایل ها برای نونهالان و نوجوانان پرضررتر است. علاوه بر آن در برخی كشورهای اروپایی استفاده از موبایل ها در فضاهایی كه افراد زیادی تجمع كرده اند را صحیح نمی دانند، مانند اتوبوس. زیرا امواج موبایل تنها به شخص استفاده كننده آسیب نمی رساند بلكه نسبت به میزان فركانسش افراد را تحت الشعاع قرار می دهد.
البته از طرف دیگر، نباید این واقعیت را هم فراموش كرد كه چنین خطراتی در استفاده از بسیاری از تجهیزات مثل سیستم های الكترونیكی و الكتریكی از تلویزیون و رایانه، اجاق های ماكروویو و... با كاربری های روزانه گرفته تا تجهیزات پرتونگاری و پرتودرمانی و سیستم های رادار و دكل های انتقال برق هم وجود دارد كه هیچ گاه مانعی برای استفاده از آنها نبوده اند و مهم، برخورد علمی و آگاهانه با دستاوردهای فناوری های جدید و به حداقل رساندن خطرات و آسیب های اجتناب ناپذیری است كه ممكن است در ورای فواید و كاربردهای هر محصول و دستاورد تكنولوژیك و فنی وجود داشته باشد.
در مركز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیك دانشگاه تهران به سرپرستی دكترعلی اكبر موسوی موحدی پژوهشی در زمینه اثرات میدان های الكترومغناطیسی امواج تلفن همراه بر سیستم های زیستی انجام شده است.
نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله ای بی خطر نگاه كرد و هركس هر اندازه كه تمایل داشت از آن استفاده كند، بلكه كاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و كنترل شده و دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری كه یك فرد تنها ساعاتی از روز را می تواند از موبایل استفاده كند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت. استاد مركز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیك دانشگاه تهران مسئله مهم دیگری كه مطرح می كند دوز مشخص استفاده از موبایل برای مبتلا یان به بیماری های گوناگون است برای نمونه اندازه استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی كه در برابر امواج آسیب پذیرتر از افراد سالم هستند باید متفاوت باشد.
نكته جالب توجه دیگر كه این پژوهشگر اشاره می كند بدترین شكل تداخل در استفاده همزمان از تلفن همراه و مایكروفر است. از سوی دیگر شرایط استفاده از تلفن همراه در اثرات آن تعیین كننده است به عنوان نمونه استفاده از تلفن همراه در مكان های سقف دار و شهرهای آلوده همانند تهران دوز خاصی را طلب می كند كه بایستی دوز استفاده از موبایل برای هر فرد مانند زن، مرد، كودك و غیره رامشخص كرد.
مسائل جالب دیگری هم وجود دارد بیشتر معتادان به موبایل از اعتماد به نفس پائینی برخوردارند. در گزارش كارگروه آسیب های نوپدید، بسیاری از معتادان به موبایل افرادی با اعتماد به نفس پائین هستند و در روابط اجتماعی خود مشكل دارند و احساس می كنند كه باید دایم با دیگران در تماس باشند چرا كه زیر بنای فیزیولوژیك یكسانی بین اعتیاد دارویی و اعتیادهای رفتاری وجود دارد.
سال ۱۹۸۴ سال ورود تلفن های همراه به زندگی بشر است.شاید همانگونه كه اتومبیل از روزی كه اختراع شد تا به امروز موارد ایمنی بسیاری را در سیستم خود جا داده است ، این تكنولوژی نیز پروسه كامل شدن خود را می گذراند.با این حال به نسبت ویژگی های فرهنگی و اقتصادی خاص جامعه ما جای زیادی برای مرور و تجدید نظر بر رفتارهای اجتماعی در استفاده از تكنولوژی های جدید از جمله تلفن همراه وجود دارد.مردم استفاده كنندگانی بیش نیستند كه همواره به پیشوازتازه ها می روند اما این كار نهادهای علمی و پژوهشی، دایره های اطلاع رسانی و در نهایت سیستم های اجرا كننده تكنولوژی های نوین است كه بایستی هوشیاری جامعه مصرف كننده به سلامت و راهكارهای استفاده را افزایش دهند.

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:39
دنیای گیاهان و حیوانات

راه حلی برای معضل هدر رفتن زمان در ترافیك‌

طرح Cartel به رانندگان كمك می‌كند با استفاده از حسگرهایی از گیر افتادن در شلوغی و ازدحام ترافیك‌های شهری اجتناب كنند. تجهیز ماشین رانندگان با این برنامه باعث ثبت زمان‌های صحیح داده‌های ترافیكی می‌شود و رانندگانی كه رفت و آمد مكرر دارند را از این تاخیرات هر روزه نجات می‌بخشد.
حتی رانندگانی كه از سیستم جی پی اس برای تعیین مسیر بهتر استفاده می‌كنند نیز با استفاده از این برنامه می‌توانند از ازدحام ترافیكی مسیرشان آگاه شوند و از اتلاف وقت بیهوده و از دست دادن زمان كارشان جلوگیری كنند.
یك دلیل مهم كارایی این سیستم این است كه گرفتن داده‌های زمانی صحیح كار دشواری است؛ چون اطلاعات ترافیكی صادره از محل وقوع به یك پایگاه داده مركزی ارسال می‌شود كه تنها واحدهای جی‌پی‌اس را در فواصل منظم تغذیه می‌كند.
متخصصان ام‌آی‌تی‌ امیدوارند استفاده از طرح موسوم به Cartel معضل پیچیده ترافیك شهری را حل كند. روش كار این برنامه به این صورت است كه با كار گذاشتن حسگرهایی در ماشین، وضعیت ترافیكی تحت نظارت و كنترل در آید و جریان به روز شده مداومی از داده‌ها به مركز برنامه تغذیه می‌شود.
از این به بعد، یك سیستم كنترل و نظارت كه مستقیما به خودروها مرتبط می‌شود می‌تواند به یافتن مسیرهای جایگزین كمك كند، بدون این كه به داده‌های ارسالی از سیستم‌های ترافیكی محلی متكی باشد.
یكی از موارد ناكارایی سیستم ‌های ارسال پیام و نظارت ترافیكی مركزی این است كه داده‌های كلی مركز پیام تنها شمار اندكی از قسمت‌ های جاده ‌ها و به طور نمونه تنها بزرگراه ‌های اصلی را پوشش می‌دهد و به اعتقاد كارشناسان ، بیشتر مسیرهایی را كه مردم عملا در آن رانندگی می‌كنند تحت پوشش خود ندارد. در حال حاضر، این سیستم حسگرهای خود را روی تعدادی از ماشین‌های منطقه بوستون نصب كرده است.
با استفاده از شبكه‌های Fi - Wi محلی، داده‌ها از ماشین‌ها به یك سرور وب متعلق به ام‌آی‌تی‌ ارسال می‌شود و رانندگان می‌توانند سطوح ترافیكی را نظارت كرده و مسیری متفاوت را انتخاب كنند.
به گفته متخصصان ام‌آی‌تی‌، رانندگانی كه از این برنامه در ماشین‌هایشان استفاده كرده‌اند تا 25 درصد نرخ رفت و آمدهای مكررشان كاهش یافته است. علاوه بر این كاربرد، سیستم می‌تواند موارد مربوط به تعمیر و نگهداری ماشین را نیز نظارت و كنترل نماید و راننده را نسبت به هرگونه مشكلی نظیر تعویض روغن لازم برای ماشین هشدار دهد.
یك تفاوت كلیدی میان این سیستم و سیستم جی‌پی‌اس كه اطلاعات ترافیكی را فراهم می‌كند، این است كه داده‌های این برنامه می‌تواند برای ساخت مدل‌های ترافیكی استفاده شود و مكان‌هایی را كه ممكن است بعدا ازدحام و تجمع رفت و آمد ماشین‌ها اتفاق بیفتد، پیش‌بینی كند.
معرفی و توسعه این برنامه در مقیاسی وسیع‌تر در شهرهای بیشتر گام بزرگی برای كاهش مصرف سوخت و عمر تلف شده مردم در ماشین‌هایشان خواهد بود. به اعتقاد كارشناسان، همگانی شدن چنین فناوری‌هایی كمك بزرگی برای رفع معضل ترافیكی شهرها و به دنبال آن بهبود سلامت مردم و محیط زیست به شمار می‌رود.
مترجم: مهریار میرنیا
منبع: popular science

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:39
بیماری ها

هویج داروی موثری برای درمان بیماری های عصبی و كلیوی

هویج دارای یك نوع آنسولین گیاهی است كه اثر كم كننده قند خون را دارا می باشد بنابراین بر خلاف تصور قدیمی كه هویج برای مبتلایان به بیماری دیابت خوب نیست این بیماران می توانند به مقدر كم از این گیاه استفاده كنند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مركزی مصرف هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد مصرف هویج در رفع بیماری های آب آوردن انساج بدن عدم دفع ادرار تحریك مجاری هضم و تنفسی سرفه های مقاوم آسم اخلاط خونی و دفع كرم اثر معجزه آسائی دارد.
از هویج می توان در موارد زیر استفاده كرد :
اگر بخواهید لاغر شوید همه روزه با غذا هویج خام بخورید.
اگر می خواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب هویج بخورید.
هویج و پیاز را با هم بجوشانید و به آن آب لیمو اضافه كنید داروی موثری برای درمان بیماریهای عصبی امراض كلیوی و همچنین جوان كننده پوست می باشد.
خوردن هویج برای بیماریهای بواسیر موثر است .
برای خارج كردن سنگ كیسه صفرا هویج اثر معجزه آسا دارد .
خوردن هویچ جوشهای صورت را درمان می كند.
برای تقویت قوای جنسی و تحریك كبد و روده ها هویج داروی موثری است .
هویج اعمال روده ها را منظم می كند و كمبود الیاف غذاهای گوشتی را جبران می كند بنابراین آنهایی كه گوشت زیاد مصرف می كنند حتما باید هویج بخورند تا مشكل یبوست نداشته باشند.
برای برطرف كردن اسهال كودكان و بچه هایی كه معده حساس دارند سوپ هویج بهترین داروست .
مصرف آب هویج در صبح و ناشتا مواد سمی را از خون خارج می كند.
اگر آسم یا گرفتگی صدا دارید آب هویج بخورید.
خانم هایی كه پوست حساس دارند حتما باید پوست صورت و گردن خود را با آب هویج پاك كنند.
همچنین دم كرده تخم هویج و یا جویدن تخم هویج گاز معده را خارج كرده و فعالیت روده ها را زیاد می كند .
گفتنی است هویج را نباید هیچگاه پوست كند زیرا مواد مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلكه باید آنرا با برس شست و مصرف كرد .
البته با تمام خواص زیادی كه هویج دارد مصرف آن نباید زیاده روی كرد دیده شده آنهائی كه هویج زیاد مصرف می كنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود كه البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نكنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود برمی گردند.

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:39
کامپیوتر و اینترنت

آثار فروپاشی امپراتوری رایانه و اینترنت‌

شركت مایكروسافت را همه دنیا به واسطه رایانه‌ها می‌شناسند. امروزه نزدیك به 90 درصد از میلیون‌ها كاربر رایانه در دنیا از وقتی كه دستگاه خود را روشن و شروع به استفاده از آن می‌كنند، در جای جای این پدیده نام و رد پای مایكروسافت را می‌بینند.
تا سال 2001، حدود 600 میلیون رایانه در دنیا وجود داشت كه روی 80 درصد آنها سیستم عامل ویندوز نصب بود؛ اما در حال حاضر بیش از 70 درصد از رایانه‌های دنیا كه تعدادشان به 1/1 میلیارد دستگاه می‌رسد، به ویندوز مجهز است.
پنجره یا همان ویندوز به زبان انگلیسی مهم‌ترین و بنام‌ترین محصول شركت مایكروسافت محسوب می‌شود اما همین محصول به تنهایی كافی بود تا مدیرعامل این شركت بزرگ را به ثروتمندترین مرد دنیا برای سال‌های متمادی تبدیل كند؛ در حالی كه مایكروسافت محصولات و خدمات متنوع و پولساز دیگری نیز دارد كه از آن جمله می‌توان به انواع خدمات اینترنتی این شركت استناد كرد.
یك ضرب‌المثل چینی می‌گوید، آبشار وقتی به اوج رسید رو به زمین باز می‌گردد. در حال حاضر نیز مایكروسافت آثار و ترك‌های فروپاشی امپراتوری چند ساله رایانه‌ای و اینترنتی خود را نظاره می‌كند و در حال چشیدن طعم تلخی است. اگرچه این اتفاقی است كه بسان آن مثل چینی برای بسیاری از دیگر ابرشركت‌های بزرگ دنیا نیز افتاده است.
مایكروسافت اما در دنیای محصولات و خدمات اینترنتی، تقریبا بازار را به اصلی ترین رقیب خود یعنی گوگل واگذار كرد. گوگل در حال بلعیدن اینترنت و تمامی جذابیت‌ها و كاربردهای پولساز آن است. به عبارت دیگر، این تنها مایكروسافت نبود كه عرصه رقابت در دنیای مجازی را به گوگل واگذار كرد، بلكه بسیار پیشتر شركت‌های كوچك و متوسط زیادی بودند كه رقابت در مقابل گوگل را واگذار كردند.
به هر حال پشتوانه و ثروت زیاد، تنها زمان و قطعیت شكست مایكروسافت را به تاخیر انداخت؛ اما در امپراتوری امن و دور از دسترس مایكروسافت، یعنی دنیای نرم‌افزارهای سیستم عامل نیز اتفاقاتی در حال رخ دادن است كه پیام خوبی برای این شركت ندارد.
مایكروسافت در ادامه تلاش‌های خود برای در دست نگه داشتن بازار سیستم عامل دنیا مجبور به ارائه طرح‌های نوین و هزینه برای در صدر نگه داشتن خود بود. این موضوع موجب شد مدیران مایكروسافت را كه درس‌های خوبی از رقابت بیرحمانه در دنیای مجازی گرفته بودند به حركتی نوآورانه وادار كند.
مدیران مایكروسافت كه در حال مشاهده جان گرفتن رقبای كوچك خود بودند بسرعت دست به كار شدند. آنها نمی‌خواستند شركت‌های كوچك را دست كم بگیرند، چراكه دست كم گرفتن یك گوگل برایشان كافی بود تا كل بازار را از دست بدهند.
به همین منظور 25 هزار كارشناس گران قیمت و خبره سال‌ها وقت برای طراحی نسل بعدی ویندوز گذاشتند تا به این ترتیب همچنان صدرنشینی خود را حفظ و فاصله‌شان را با رقبای خود بیشتر كنند؛ اما گاهی شركت‌های بزرگ نیز در اوج تجربه و دانش اشتباهاتی مرتكب می‌شوند.
هر چه هم شركت كوچك باشد هزینه اشتباه كمتر و هرچه شركتی بزرگ‌تر باشد طبعا هزینه یك تصمیم اشتباه نیز به مراتب گران‌تر تمام خواهد شد. نتیجه صرف میلیون‌ها دلار روی نسل بعدی ویندوز كه ویستا نام گرفت، حاصلی جز خدشه وارد كردن به اعتبار مایكروسافت نداشت.
این محصول با انواع نقدها، اشكالات و بالاخره بی‌مهری كاربران مواجه شد. بتازگی سایت تك ریپالیك، بررسی جالبی در خصوص دلایل شكست این محصول جدید داشت كه جالب توجه بود و توجه رسانه‌های زیادی را نیز به خود جلب كرد.
نخستین دلیل شكست ویستا به تبلیغات منفی رقبای مایكروسافت مربوط می‌شد. حجم تبلیغات منفی رقبا بویژه شركت اپل به حدی گسترده و طولانی بود كه از گذشته تاكنون را در بر می‌گرفت.
دلیل دوم قیمت پایین و البته كارآمدی نرم‌افزار قبلی شركت مایكروسافت یعنی ویندوز ایكس پی بود. دلیل سوم به كند بودن ویستا مربوط می‌شود. این نرم‌افزار مملو از افكت‌های گرافیكی است كه اعصاب كاربر را به هم می‌ریزد.
دلیل چهارم نیز به عادت كاربران باز می‌گشت كه با نسخه‌های قبلی ویندوز به كلی خو گرفته بودند؛ اما در ویستا همه چیز متفاوت بود. موضوعی كه به مذاق كاربران خوش نیامد و این شركت را در وضع بدی قرار داد.
علی شمیرانی

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:39
کامپیوتر و اینترنت

آی تی خلبان مجازی

تصور اینکه فناوری اطلاعات صدها کیلومتر دورتر از زمین نیز باز هم تاثیرگذار باشد اندکی عجیب به نظر می رسد اما گفته می شود که امروزه شرکت هوایی اتحاد امارات همه خدمات خود را به واسطه دستاوردهای نوین فناوری به مردم ارائه می دهد و به همین خاطر توانسته در چند سال اخیر موفقیت های فراوانی را به دست آورد. کلوز گیسمن در مورد تحولات فناوری اطلاعات در این شرکت هواپیمایی توضیح می دهد: «زمانی که 15 سال پیش وارد شرکت اتحاد شدم هنوز شخصی به عنوان مدیر واحد فناوری اطلاعات در آنجا کار نمی کرد. در این زمان شرکت اتحاد گروهی از کارشناسان را استخدام کرده بود که وظیفه پشتیبانی از کامپیوترها، شبکه و تجهیزات جانبی را برعهده داشتند اما هیچ کس وجود نداشت که فناوری اطلاعات را به عنوان پوششی مفید برای کل شرکت ببیند.
بر این اساس هر یک از ادارات وابسته به این شرکت مراکزی را برای خود داشت که به کمک آن تمامی کارهای کامپیوتری را انجام می داد و به همین علت نیاز به کارشناسان جدید به هیچ نوع احساس نمی شد اما امروزه ما تلاش می کنیم تمام ابزارها و تجهیزات کامپیوتری که برایمان مفید است را در تمامی بخش های مختلف به کار بندیم. این یکی از مهم ترین کارهایی است که من باید در ماه های پایانی از سال جاری میلادی و سال های آتی آن را انجام دهم.»
باید توجه داشت اتحاد یک شرکت هوایی است و تنها در عرضه خدمات هوایی و پرواز هواپیما فعالیت می کند به همین خاطر این مرکز هرگز تلاش نکرده است تا یک اداره مستقل و بزرگ مربوط به فناوری اطلاعات تاسیس کند در حال حاضر هیچ یک از کارمندان غیرحضوری شرکت اتحاد نمی توانند فعالیت های خود را با کیفیتی مشابه آنچه کارمندان حضوری انجام می دهند به مرحله اجرا برسانند اما شرکت اتحاد در حال سرمایه گذاری عظیمی است تا بتواند با راه اندازی سامانه های جدید بخش اعظم کارهای خود را برون سپاری کرده و از کارمندان غیرحضوری استفاده کند.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات این شرکت در این باره توضیح می دهد: «ما هم اکنون تلاش می کنیم با کمک فناوری ارتباطات و اطلاعات بیشتر کارمندان تعداد کارمندان حضوری خود را به حداقل ممکن برسانیم و از این طریق سود اقتصادی خود را بالا بریم. این طور که آخرین بررسی ها به ما نشان داده است سرعت دست یابی این شرکت به آخرین دستاوردهای فناوری در سال های اخیر تا چندین برابر افزایش یافته و این نشان می دهد که ما مدتی دیگر تمامی اهداف خود در این زمینه را محقق خواهیم ساخت.»
شرکت فوق به منظور ایجاد هماهنگی لازم در این زمینه وظایف فراوانی برای تمامی کارمندان خارجی و غیرحضوری درنظر گرفته است با وجود اینکه دامنه این فعالیت ها بسیار وسیع است تمام کارمندان غیرحضوری در این شرکت می توانند از طریق یک کامپیوتر شخصی و یک چاپگر کلیه وظایف خود را به درستی انجام دهند. این شرکت در حال حاضر 50 سایت خارجی دارد که به صورت مستمر تمام نیازهای آنها را
از راه دور انجام می دهند. از زمان افتتاح این سایت های کاری کارمندان سعی کرده اند هرچه سریع تر نحوه استفاده از دستاوردهای فناوری را بیاموزند. با توجه به بخش های مختلفی که در این شرکت وجود دارد بنابراین نیاز است که این شرکت از سخت افزارها، نرم افزارها و شریک های مختلف در زمینه فناوری استفاده کند.
هدف بعدی شرکت در این حوزه، راه اندازی دفاتر بین المللی در سراسر دنیاست تا آنها نیز از فواصل دور این کارها را دنبال کنند.
این نکته را باید به خاطر سپرد که راه اندازی واحد های غیرحضوری برای انجام کارهای روزانه همواره امری مفید و موثر است. اگر نگاهی اجمالی به شرکت هوایی Gulf Air بیندازیم در خواهیم یافت که امروزه بخش اعظم کارهای این شرکت توسط کارمندانی انجام می شود که اصلاً حضور فیزیکی ندارند اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد نحوه مدیریت مراکز و نیروهایی است که از فواصل دور با شرکت ها و به خصوص شرکت های هوایی همکاری می کنند. این طور که مطالعات صورت گرفته نشان می دهد امروزه شرکت های مختلف دنیا اهمیت چندانی به این کار نمی دهند. قراردادهایی که با مراکز خارجی بسته می شود بسیار پیچیده است به همین خاطر در بسیاری از موارد دیده می شود که شرکت ها این پیچیدگی را درک نمی کنند و پس از انعقاد قرارداد با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.
به عقیده کلوز گیسمن سیستم مرکزی شرکت اتحاد باید هرچه سریع تر تغییر کند و اصلاحات اساسی در آن صورت گیرد و بر این اساس او خاطرنشان کرده است که برای رسیدن به این هدف باید هرکاری انجام دهد.
گیسمن در این باره توضیح می دهد: «اگر شما به سیستم های کنترلی هواپیما ها و کارکنان در شرکت اتحاد توجه کنید در خواهید یافت که هر واحد به صورت مجرد و جداگانه به خوبی کار می کند اما ما امروزه نیازمند آن هستیم که سیستم های مرکزی مان با همه واحدها تعامل داشته باشد، روی آنها تاثیر بگذارد و از آنها تاثیر بپذیرد. ما امروزه نیاز مبرم به فناوری های واسطه ای داریم زیرا تجربه ثابت کرده که انسان ها به خوبی نمی توانند این فناوری ها را انجام دهند. آنچه که من برای سیستم مرکزی شرکت در نظر گرفته ام معماری صحیح خدمات و کنترل آنها برای رسیدن به دست مشتری است. در این میان فناوری های واسطه ای نیز باید در جای خود تولید شده و پشتیبانی شود. این امر می تواند امکان معماری صحیح اطلاعات و خدمات را برای ما فراهم آورد. فناوری های واسطه ای معمولاً هزینه های زیادی را تحمیل می کنند، زمان زیادی باید به آنها اختصاص یابد و می توانند خطاهای زیادی را در پی داشته باشند ولی توجه داشته باشید که اجرای آنها امری لازم و ضروری است.»
شرکت اتحاد درنظر دارد خدمات خود را براساس سبک معماری نوین اطلاعاتی(SOA) عرضه کند اما به عقیده مدیران این شرکت هوایی رسیدن به این هدف تنها به توانایی واحد فناوری اطلاعات برنمی گردد. فناوری اطلاعات تنها ابزار لازم برای رسیدن به سیستم SOA را در اختیار کارمندان قرار می دهد که پس از آن کلیه کارمندان یک شرکت باید بکوشند تا به اهداف آن نائل شوند.
امروزه شرکت های فراوانی در بازار رقابتی وجود دارند که تلاش می کنند سرویس های مشابهی را راه اندازی کنند. تحقق این اهداف بیش از اهداف تجاری است که برای یک شرکت درنظر گرفته می شود. اجرای سرویس های مبتنی بر SOA تنها در صورتی عملی خواهد شد که واحد فناوری اطلاعات شرکت موردنظر بسیار فعال باشد.
شرکت اتحاد هم اکنون در حال طراحی طرح تجاری جامعی است تا به واسطه آن بتواند اهداف تعیین شده برای شرکت را محقق کند. در هر حال باید این نکته را به خاطر سپرد که این یک فرآیند طولانی مدت است و با گذر زمان محقق می شود.
این شرکت هواپیمایی در کنار طرح SOA پروژه دیگری را با نام برنامه پیش بینی وقایع بازرگانی مربوط به آینده (BCP) آغاز کرده است. با وجود اینکه هم اکنون 5/2 سال از آغاز طرح های اینچنینی در شرکت اتحاد می گذرد این شرکت همچنان مشکلات فراوانی در اجرای پروژه های IT دارد.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات این شرکت هواپیمایی در این باره توضیح می دهد: «شما در وهله اول باید خود را برای هرگونه مشکلی که به واسطه ورود دستاوردهای نوین فناوری ایجاد می شود، آماده کنید. شما در هر شرکت یا مرکز تجاری که کار می کنید، نیازمند آن هستید که سیستم مرکزی کنترل خود را تقویت کنید. تمام ابزارهای وابسته به این امر باید از قبل آماده شده باشند تا هنگام نیاز هیچ مشکلی بروز نکند ما امروزه در حال بررسی این مساله هستیم که اگر تمام طرح ها در زمینه فناوری اطلاعات در این شرکت هواپیمایی به طور کامل اجرا شود چه تاثیراتی در سازمان به وجود خواهد آمد. آیا این تاثیرات مثبت خواهد بود؟ آیا کارمندان این تغییرات را خواهند پذیرفت؟ آیا بستر لازم برای ایجاد تغییرات بیشتر و بهتر فراهم خواهد شد یا خیر؟ اینها سوالاتی هستند که پاسخ به آنها می تواند موفقیت ما در آینده را تضمین کند.»
او خاطرنشان می کند: «ما امروزه به این نتیجه رسیده ایم که اجرای پروژه BCF امری اجتناب ناپذیر است و تنها در سایه وجود این سیستم می تواند برنامه ریزی دقیق برای آینده خود داشته باشیم. برای آنکه این پروژه به خوبی انجام شود باید واحد جدیدی را بیابیم تا کارهای ما را به صورت غیرحضوری از فاصله دور انجام دهد.»
منبع: www.itp.net

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:39
دنیای گیاهان و حیوانات

تامین سوخت آینده زمین از کهکشان

دانشمندان رصدخانه سلطنتی در ادینبورگ اعلام کرده اند نفت موجود در قمر تیتان سیاره کیوان می تواند مشکل بحران سوخت را در زمین حل کند. به گفته این دانشمندان تخمین انجام شده از روی ترکیبات شیمیایی ستاره ها در کهکشان راه شیری نشان می دهد کهکشان ما می تواند در هر نقطه دیگری دارای 300 تا 38 هزار تمدن خارج زمینی بسیار پیشرفته باشد که به طور بالقوه قابلیت برقراری ارتباط با سیاره زمین را دارند و به این ترتیب می توان سوخت آینده زمین را از برخی از ستاره های دوردست گرفت. ماموریت فضایی کاوشگر کاسینی - هویگنس به عنوان ماموریت فضایی روباتیک مشترک سازمان فضایی امریکا (ناسا)، سازمان فضایی اروپا (اسا) و آژانس فضایی ایتالیا با هدف بررسی کیوان و اقمار آن در حال انجام است، نشان داده روی تیتان، بزرگ ترین قمر کیوان، ترکیبات نفت و گاز وجود دارد. محاسبات و تخمین های دانشمندان نشان می دهد منابع نفت و گاز موجود روی این قمر حدود 100 برابر بیشتر از زمین است. بسیاری از دانشمندان معتقدند منابع انرژی فرا زمینی می توانند گرما و انرژی کافی برای بشر تا صدها سال دیگر تامین کرده و به تأخیر بحران انرژی در جهان کمک کنند.

پنج شنبه 16/8/1387 - 17:38
دنیای گیاهان و حیوانات

باورهای جهانی درباره پیدایش حیات اولیه

پیدایش حیات از جمله بحث برانگیزترین و در عین حال پیچیده ترین مباحث تاریخی بوده است که به عقیده بسیاری از نظریه پردازان، دانش بررسی آن هنوز در ابتدایی ترین مراحل است حال آنکه این مسئله و دانش بررسی آن قدمتی به درازای تاریخ دارد. به گزارش مهر، طی قرون گذشته باورهای علمی و رایجی میان جوامع مختلف درخصوص چگونگی پیدایش حیات شکل گرفته است.
ارائه فرضیه هایی همچون پیدایش حیات به صورت آنی، تدریجی، مبتنی بر مواد شیمیایی و نظایر آنها در بیش از یک قرن گذشته رنگ و بوی جدی به خود گرفته و از ابعاد گوناگونی مورد بررسی قرار گرفته اند.
با این حال پذیرفته ترین فرضیه ای که در این زمینه مورد قبول بسیاری از گروههای علمی و تحقیقاتی قرار گرفته، فرضیه ای است که مبنای کاملا علمی داشته و در آن آغاز حیات از مولکولهایی در 4 میلیارد سال پیش عنوان شده است. پیشگامان این عرصه کسانی نبوده اند جز استنلی میلر و اسپگمن که توانستند در محیطهای آزمایشگاهی پیدایش حیات در 4 میلیارد سال پیش را به نوعی شبیه سازی کنند.
دانشمندان دریافته اند که عناصری نظیر اسیدهای آمینه آلانین و لوسین و چند مورد دیگر در حقیقت مولکولهای اولیه و پایه گذار پیدایش حیات بوده اند. دانشمندانی نظیر استنلی میلر در بررسهای خود دریافته اند در دورانی نزدیک به 4 میلیارد سال پیش جو زمین از انبوهی از گازهای مختلف نظیر نیترو‍ژن و دی اکسید کربن و همچنین هیدروژن و آمونیاک پوشیده بوده و این درحالی است که بروز فعالیتهای آتشفشانی علت پدیدار شدن آنها بوده است. در آن دوره وقوع رعد و برقهای بسیار قوی از جمله رایج ترین پدیده ها در جو زمین بوده است و به گفته دانشمندان این پدیده موجبپ پیدایش مولکولهای اولیه حیات می شده اند. میلر و همکارانش این فرآیند را در محیطهای آزمایشگاهی شبیه سازی کرده و در کمال حیرت شاهد پیدایش این مولکولها شدند.
دانشمندان در دهه های گذشته با ارائه فرضیه های مختلفی در این زمینه روبرو بوده اند که هر یک حداقل برای چندین سال به کانون توجهات تبدیل می شده اند. فرضیه پیدایش "آنی" از جمله این فرضیه ها بوده است که ارائه کنندگان آن معتقدند حیات و موجودات زنده آن به صورت یکباره به وجود آمده اند. یونان باستان مهد این فرضیه بوده است که از ارائه کنندگان اصلی آن می توان به ارسطو اشاره کرد.

پنج شنبه 16/8/1387 - 10:25
اخبار

سوراخ لایه اوزن به پنجمین ركورد بزرگی خود رسید

سوراخ لایه اوزن امسال در منطقه آنتاركتیكا (قطب جنوب) به پنجمین ركورد بزرگی خود رسید. به گزارش خبرگزاری فارس، آژانس فضایی آمریكا «ناسا» اعلام كرد: اندازه سواخ لایه اوزن در ماه سپتامبر سال جاری به حدود 5/10 میلیون مایل مربع (حدود 17 میلیون كیلومتر مربع) رسیده است و اندازه این سوراخ به پنجمین ركورد بزرگی خود رسیده است. بر اساس گزارش ناسا، در سال گذشته سوراخ لایه اوزن در 7/9 میلیون مایل مربع (6/15 كیلومتر مربع) بوده است. لایه اوزن محافظ زمین است و این لایه خاصیت حیاتی به كره زمین بخشیده‌ است، چون مقادیر بسیار زیادی از اشعه ماورای بنفش تابشی از سوی خورشید را جذب می‌كند و مانع از رسیدن آن به زمین می‌شود. برخی از محصولات گازی بشر مانند گاز كلر و برم موجب تخریب این لایه می‌شود كه به آن سوراخ لایه اوزن می‌گویند. سوراخ لایه اوزن برای نخستین بار در سال 1985 كشف شده است.

پنج شنبه 16/8/1387 - 10:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته