• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2159
تعداد نظرات : 961
زمان آخرین مطلب : 3440روز قبل
آموزش و تحقيقات

کلمات عبور بخش مهمی از امنیت کامپیوتر هستند و در حقیقت در خط مقدم حفاظت از اکانت کاربران قرار می گیرند. یک کلمه عبور نامناسب ممکن است منجر به سوءاستفاده از کل شبکه شود. بهمین دلیل تمام کارمندان شامل پیمانکاران و فروشندگان که به سیستم شرکت دسترسی دارند مسوول انتخاب کلمه عبور مناسب و محافظت از آن هستند.

در این مقاله به نکاتی در مورد ایجاد کلمات عبور قوی و محافظت از آنها و زمان انقضاء و تغییر آنها اشاره می شود. در حقیقت مخاطب این مقاله تمام افرادی هستند که مسوول اکانت یا هر سیستمی هستند که از طریق آن به شبکه یا اطلاعات غیرعمومی دسترسی دارند.

 

سیاست کلی

•            تمام کلمات عبور در سطح سیستم  باید حداقل سه ماه یکبار عوض شوند.

•            تمام کلمات عبور سطح کاربر  (مانند ایمیل یا کامپیوتر) باید هر شش ماه تغییر کنند که البته تغییر چهار ماهه توصیه می شود.

•            اکانتهای کاربری که مجوزهای سطح سیستم دارند باید کلمات عبوری داشته باشند که با کلمات عبور دیگر اکانتهای  آن کاربر متفاوت باشد.

•            کلمات عبور نباید در ایمیلها یا سایر شکلهای ارتباطات الکترونیکی درج شوند.

•            باید رهنمونهای زیر در تمام کلمات عبور سطح سیستم و سطح کاربر رعایت شود.

 

راهنماییها

راهنمایی کلی ساخت کلمه عبور

کلمات عبور برای اهداف گوناگونی در شرکتها استفاده می شوند. تعدادی از استفاده های معمول اینها هستند:

•            اکانتهای سطح کاربر

•            اکانتهای دسترسی به وب

•            اکانتهای ایمیل

•            حفاظت از مونیتور

•            کلمه عبور صندوق پستی

•            ورود به روتر محلی

چون سیستمهای بسیار کمی از نشانه های یکبارمصرف استفاده می کنند (مانند کلمات عبور دینامیک که فقط یکبار استفاده می شوند)، هرکسی باید از نحوه انتخاب کلمات عبور مناسب آگاه باشد. 

 

کلمات عبور ضعیف معمولا مشخصات زیر را دارند:

•            کلمه عبور شامل کمتر از هشت حرف است.

•            کلمه عبور کلمه ای است که در یک فرهنگ لغت یافت می شود.

•            کلمه عبور کلمه ای است که کاربرد عمومی دارد مانند:

o           نام خانوادگی، حیوانات اهلی، دوستان، همکاران، شخصیت های خیالی و غیره

o           نامها و اصطلاحات کامپیوتری، فرمانها، سایتها، شرکتها، سخت افزار و نرم افزار.

o           نام شرکت یا کلمات مشتق شده از این نام.

o           تاریخ های تولد و سایر اطلاعات شخصی مانند آدرس ها و شماره های تلفن.

o           الگوهای کلمات یا شماره ها مانند aaabbb، qwerty، zyxwvuts، 123321 و غیره.

o           هرکدام از عبارات فوق بطور برعکس.

o           هرکدام از عبارات فوق که تنها با یک رقم شروع  یا به آن ختم می شود.

 

کلمات عبور مناسب مشخصات زیر را دارند:

•            شامل هم حروف کوچک و هم بزرگ هستند (a-z و A-Z)

•            علاوه بر حروف از ارقام و نشانه ها هم در آنها استفاده می شود مانند 0-9 و !@#$%^&*()_+|~=’{}[];<>?./

•            حداقل هشت حرف دارند.

•            کلمه ای در هیچ زبان، گویش یا صنف خاص نیستند.

•            برپایه اطلاعات شخصی، اسم یا فامیل نیستند.

•            کلمات عبور هرگز نباید نوشته یا جایی ذخیره شوند. سعی کنید کلمات عبوری انتخاب کنید که بتوانید براحتی در ذهن داشته باشید. یک روش انجام این کار، ایجاد کلمه عبور بر پایه یک ترانه یا عبارت است. برای مثال عبارت “This May Be One Way To Remember” و کلمه عبور می تواند “TmB1w2R!” یا “Tmb1W>r~” یا انواع دیگری از همین الگو باشد.

 

توجه: این مثالها را بعنوان کلمه عبور استفاده نکنید.

 

استانداردهای حفاظت از کلمه عبور

از کلمات عبور مشترک برای اکانتهای شرکت و دسترسی های شخصی استفاده نکنید. تا جایی ممکن است، از کلمه عبور مشترک برای نیازهای مختلف شرکت استفاده نکنید. برای مثال، برای سیستمهای مهندسی یک کلمه عبور انتخاب کنید و یک کلمه عبور دیگر برای سیستمهای IT . همچنین برای استفاده از اکانتهای NT و UNIX کلمات عبور متفاوت انتخاب کنید.

کلمات عبور شرکت با هیچ کس از جمله دستیاران و منشی ها در میان نگذارید. باید با تمام کلمات عبور بصورت اطلاعات حساس و محرمانه برخورد شوند.

 

در اینجا به لیستی از انجام ندهیدها اشاره می شود.

•            کلمه عبور را از طریق تلفن به هیچ کس نگویید.

•            کلمه عبور را از طریق ایمیل فاش نکنید.

•            کلمه عبور را به رئیس نگویید

•            در مورد کلمه عبور در جلوی دیگران صحبت نکنید.

•            به قالب کلمه عبور اشاره نکنید (مثلا نام خانوادگی)

•            کلمه عبور را روی فهرست سوالات یا فرمهای امنیتی درج نکنید.

•            کلمه عبور را با اعضای خانواده در میان نگذارید.

•            کلمه عبور را هنگامی که در مرخصی هستید به همکاران نگویید.

 

اگر کسی از شما کلمه عبور را پرسید، از ایشان بخواهید که این مطلب را مطالعه کند یا اینکه با کسی در قسمت امنتیت اطلاعات تماس بگیرد.

از ویژگی “Remember Password” یا حفظ کلمه عبور در کامپیوتر استفاده نکنید.

مجددا، کلمات عبور را در هیچ جای محل کار خود ننویسید و در فایل یا هر سیستم کامپیوتری ذخیره نکیند (شامل کامپیوترهای دستی) مگر با رمزکردن.

کلمات عبور را حداقل هر شش ماه عوض کنید (بجز کلمات عبور سطح سیستم که باید هر سه ماه تغییر کنند).

اگر هر اکانت یا کلمه عبور احتمال فاش و سوءاستفاده از آن میرود، به بخش امنیت اطلاعات اطلاع دهید و تمام کلمات عبور را تغییر دهید.

شکستن یا حدس زدن کلمه عبور ممکن است در یک زمان متناوب یا اتفاقی توسط بخش امنیت اطلاعات یا نمانیدگی های آن رخ دهد. اگر کلمه عبور در طول یکی از این پیمایش ها حدس زده یا شکسته شود، از کاربر خواسته خواهد شد که آن را تغییر دهد.

رعایت موارد مذکور، به حفاظت بیشتر از اطلاعات و قسمتهای شخصی افراد کمک خواهد کرد.

 

منبع: www.ircert.com

سه شنبه 23/5/1386 - 21:46
کامپیوتر و اینترنت

برای فهم بیشتر این ترفند شما باید اندکی به هک و تروجان های آن آشنا باشید. مطمئنأ میدانید در صورتی که با استفاده از برنامه های تروجان ساز یک تروجان بسازید ، فرمت این فایل سرور exe. خواهد بود. اما ما قصد داریم تا ترفندی کوچک را به شما آموزش دهیم که با استفاده از آن میتوانید بدون نیاز به نرم افزار خاصی در عین حالی که فرمت فایل exe است اما با فرمت jpg. و یا هر فرمتی که شما دوست دارید نمایش داده شود.

برای این کار:
ابتدا دقت کنید که سیستم شما قابلیت نمایش فرمتهای فایل ها را دارد یا خیر؟ برای فهمیدن این موضوع
My Computer را باز کرده و از منوی Tools به Folder Options بروید. سپس تب View را باز کرده و دقت کنید که گزینه Hide extensions for known file types تیک نخورده باشد.
حال سراغ اصل مطلب برویم.
فایل مورد نظر که فرمت
exe دارد را بیابید و بر روی آن راست کلیک کرده و Rename را انتخاب کنید. سپس قبل از exe. عبارت jpg. را تایپ نمایید (و یا هر فرمتی که دوست دارید). که به عنوان مثال فایلی با نام tarfandestan.exe به شکل tarfandestan.jpg.exe در خواهد امد. حال میبایست پس از عبارت jpg. دست خود را بر روی دکمه Space کیبورد نگاه داشته و بیش از 20 بار این کلید را بفشارید. سپسEnter را بزنید. خواهید دید که تنها فرمت jpg. به چشم میخورد و تنها نشانه ای که از exe. به چشم میخورد سه نقطه ای است که در سمت دیگر آیکون وجود دارد و اصلا جلب توجه نمیکند.

سه شنبه 23/5/1386 - 21:34
کامپیوتر و اینترنت

 در این ترفند قصد داریم به معرفی متداول ترین اشتباهات کاربران در تمامی سطوح دانسته ها بپردازیم. بیشتر این اشتباهات به مسائل امنیتی مربوط میشود. نصب بی رويه نرم افزار خصوصأ نرم افزارهائی كه از طريق اينترنت دريافت می گردد ، كليك بر روی دكمه OK در يك جعبه محاوره ای كه ممكن است باعث تغيير تنظيمات يك برنامه و در نهايت رفتار يك كامپيوتر و حتی در برخی موارد از كارافتادن سيستم گردد ،‌ نمونه هائی اندك در اين زمينه می باشند. پیشنهاد میکنیم این ترفند را حتما با دقت مطالعه بفرمایید چرا که ممکن است شما نیز این اشتباهات را مرتکب شوید و خودتان بی خبر باشید! 

·  اتصال كامپيوتر به برق بدون استفاده از يك سيستم حفاظتی به منظور كنترل نوسانات جريان برق : عدم رعايت اين موضوع می تواند باعث صدمه فيزيكی به كامپيوتر و از بين رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از كاربران اين تصور را دارند كه صرفا" پس از بروز يك شوك الكتريكی قوی احتمال بروز مشكل برای سيستم وجود خواهد داشت . ضمن رد اين برداشت ، می بايست به اين نكته اشاره گردد كه هر چيزی كه بتواند در سيگنال های الكتريكی وقفه ای را ايجاد و جريان برق را مجددا" از ابتدا آغاز نمايد ، می تواند باعث سوزاندن قطعات كامپيوتر گردد . استفاده از برخی وسايل برقی ، خصوصا" دستگاه هائی‌ نظير سشوار و هيتر كه به ولتاژ بالائی نياز دارند ، می تواند باعث ايجاد نوسانات شديد گردد . پس از قطع جريان برق و اتصال مجدد آن نيز ممكن است تا رسيدن به يك سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندك ) و در همين فاصله ممكن است مشكلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ايجاد گردد .
برای حفاظت سسيستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شديد جريان برق ، می بايست از يك محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از
ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسياری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجيح داده شود ،‌ چراكه اين نوع دستگاه ها دارای امكانات مناسبی می باشند كه می توان عليرغم قطع جريان برق همچنان از كامپيوتر استفاده و در صورت لزوم سيستم را بطور موفقيت آميز خاموش نمود .

·  استفاده از اينترنت بدون فايروال : تعداد زيادی از كاربران ( خصوصا" كاربرانی كه از طريق منزل به اينترنت متصل می شوند ) ، كامپيوتر خود را به مودم متصل و بلافاصله از اينترنت استفاده می نمايند ، بدون اين كه نسبت به اين موضوع آگاهی داشته باشند كه خود را در معرض چه تهديداتی قرار داده اند . هر كامپيوتر متصل به اينترنت می بايست با بكارگيری فايروال ، حفاظت گردد . فايروال ، می تواند بخشی درون مودم / روتر و يا يك دستگاه جداگانه باشد كه بين مودم /روتر و كامپيوتر قرار می گيرد و يا يك نرم افزار خاص باشد كه بر روی كامپيوتر نصب می گردد (نظير فايروال ارائه شده به همراه ويندوز XP ) . نصب يك فايروال به تنهائی كافی نبوده و می بايست پيكربندی آن را با رعايت مسائل امنيتی انجام داد .

·  قصور در اجراء و يا بهنگام سازی نرم افزارهای آنتی ويروس و آنتی spyware : بدون شك ، برنامه های آنتی ويروس دارای يك نقش اساسی به منظور ايمن سازی يك كامپيوتر می باشند . به دنبال نصب اينگونه نرم افزارها ممكن است كاربران با مشكلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه های كامپيوتری مواجه و يا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزينه های خاصی را متقبل شوند ، ولی مسائل فوق نمی تواند دلايل قانع كننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگام سازی يك نرم افزار آنتی ويروس بر روی سيستم باشد . برنامه های مخرب كه نرم افزارهای آنتی ويروس آنان را به عنوان ويروس ، تروجان و يا كرم ها تشخيص خواهند داد ، علاوه بر اين كه ممكن است مشكلات خاصی را برای يك سيستم ايجاد نمايند ، می تواند يك شبكه كامپيوتری را نير با مشكلات عديده ای مواجه نموده و حتی باعث از كارافتادن سرويس های شبكه گردند .
spyware ، نوع ديگری از تهديدات فزاينده در عصر حاضر می باشند كه بر روی كامپيوتر كاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آنان به يك مكان ديگر می نمايند . برنامه های آنتی ويروس ، اغلب قادر به تشخيص و برخورد مناسب با اين نوع برنامه های مخرب نمی باشند ، بنابراين می بايست از يك نرم افزار اختصاصی تشخيص spyware استفاده گردد .

·  نصب و uninstall برنامه های مختلف خصوصا" نسخه های beta : تعداد زيادی از كاربران كامپيوتر تمايل دارند كه از آخرين فن آوری ها و نرم افزارهای موجود استفاده نمايند . اين گروه از كاربران، همواره اقدام به نصب نسخه های جديد نرم افزارها بر روی سيستم خود می نمايند . نسخه های beta معمولا" رايگان می باشند و اين فرصت را در اختيار كاربران علاقه مند قرار می دهند كه قبل از ارائه نسخه نهائی كه اكثر كاربران با آن كار خواهند كرد ، با ويژگی ها و پتانسيل های آن آشنا شوند . همچنين ، امروزه می توان نرم افزارهای shareware و freeware متعددی را در اينترنت يافت كه كاربران علاقه مند و كنجكاو را ترغيب به دريافت و نصب آنان بر روی سيستم بدون توجه به مسائل امنيتی می نمايد .
به موازات افزايش تعداد نرم افزارهای نصب شده و يا متعاقب آن
uninstall كردن آنها ، احتمال بروز مشكلات متعددی برای كاربران وجود خواهد داشت . حتی در صورتی كه نرم افزارهای اشاره شده قانونی باشند ، با نصب و uninstall آنها ، ممكن است برای ريجستری مشكل ايجاد گردد چراكه تمامی برنامه های uninstall قادر به حذف تمامی تنظميات انجام شده در ريجستری نمی باشند. مشكل فوق ، در نهايت كند شدن سيستم را به دنبال خواهد داشت .
پيشنهاد می گردد ‌، صرفا" برنامه هائی را كه ضرورت استفاده واقعی از آنان احساس و از عملكرد آنان اطمينان حاصل شده است را بر روی سيستم نصب نمود. همچنين ، می بايست تعداد دفعات نصب و
uninstall نرم افزار را به حداقل مقدار ممكن رساند .

·  پركردن فضای ذخيره سازی هارد ديسك و تقسيم آن به بخش های مختلف (fragmentation) : يكی از نتايج نصب و uninstall كردن برنامه ها و يا اضافه و حذف داده ، fragmentation ديسك است . علت بروز مشكل فوق به ماهيت و روش ذخيره اطلاعات برمی گردد . در يك ديسك جديد ، از بخش های پيوسته و پشت سرهم ( موسوم به كلاستر ) در زمان ذخيره يك فايل استفاده می گردد . در صورتی كه اقدام به حذف فايلی گردد كه پنج كلاستر را اشغال كرده است و در ادامه فايل جديدی را ايجاد نمائيم كه به هشت كلاستر جهت ذخيره شدن نياز داشته باشد ، پنج كلاستر اوليه به آن اختصاص داده شده و سه كلاستر ديگر از بخش ديگری بر روی ديسك به آن اختصاص داده می شود . بدين ترتيب ، اطلاعات موجود در فايل در دو مكان متفاوت ذخيره می گردند . در ادامه و به منظور دستيابی به فايل ، هدهای هارد ديسك می بايست با قرار گرفتن در مكان های مختلف اقدام به بازيابی اطلاعات يك فايل نمايند . بدين ترتيب ، سرعت دستيابی به فايل كاهش و در صورتی كه فايل اشاره شده مربوط به يك برنامه باشد ، سرعت آن برنامه نيز كاهش خواهد يافت .
برای استفاده از برنامه
disk defragmenter در ويندوز می توان از مسير Programs | Accessories | System Tools برنامه را فعال و يا از ساير برنامه های موجود استفاده نمود . برنامه های فوق با سازماندهی مجدد فايل ها ، آنها را حتی المقدور در مكان های پشت سرهم قرار خواهند داد . بدين تريتب ، سرعت دستيابی به اطلاعات ذخيره شده بر روی هارد ديسك افزايش خواهد يافت .

·  باز كردن تمامی ضمائم همراه نامه های الكترونكيی : فايل های ضميمه ارسالی همراه يك email می تواند مشكلات امنيتی متعددی را برای كاربران ايجاد نمايد. حذف اطلاعات موجود بر روی سيستم و يا ارسال ويروس برای افرادی كه آدرس آنان در ليست تماس می باشد از جمله مشكلات فوق می باشد . متداولترين فايل های ضميمه خطرناك ، فايل هائی اجرائی (فايل هائی كه توان اجرای كد را دارند) با انشعاب exe . و يا cmd . می باشند . فايل هائی كه خود توان اجرای مستقيم را ندارند نظير فايل های doc . برنامه word و يا فايل های xls . برنامه اكسل ، نيز می توانند حاوی كدهای مخرب باشند . اسكريپت ها ( Vbscript ,javaScript و فلش ) نيز مستقيما" اجراء نمی شوند ولی می توانند توسط ساير برنامه ها اجراء شوند .
برخی از كاربران اين تصور را دارند كه فايل های متن با انشعاب
txt . و يا فايل های گرافيكی (gif, .jpg, .bmp .) ايمن می باشند ولی همواره اينچنين نخواهد بود . انشعاب يك فايل می تواند جعل شود و مهاجمان از تنظيمات پيش فرض ويندوز كه انشعاب فايل های متداول را نمايش نمی دهد ، سوء استفاده نمايند . به عنوان نمونه ، فايل greatfile.jpg.exe كه انشعاب واقعی آن مخفی است به صورت greatfile.jpg نمايش داده خواهد شد و كاربران فكر می كنند كه فايل فوق يك فايل گرافيكی است ولی در واقع يك برنامه مخرب است .
كاربران كامپيوتر می بايست صرفا" در مواردی كه انتظار دريافت يك
email به همراه ضميمه مورد نظر را از يك منبع تائيد شده و در آن زمان خاص دارند ، اقدام به بازنمودن فايل های ضميمه نمايند . حتی در صورتی كه يك نامه الكترونيكی به همراه فايل ضميمه ای را دريافت می نمائيد كه نسبت به هويت ارسال كننده آن هيچگونه ترديدی وجود ندارد ، اين احتمال وجود خواهد داشت كه آدرس فوق توسط مهاجمان جعل و يا توسط كامپيوتری آلوده به ويروس و بدون اطلاع صاحب آن ارسال شده باشد .

·  كليك بر روی هر چيز : باز نمودن فايل های ضميمه تنها نوع كليك بر روی موس نمی باشد كه می تواند مشكلات امنيتی متعددی را برای كاربران ايجاد نمايد . كليك بر روی لينك موجود در يك نامه الكترونيكی و يا صفحه وب نيز می تواند كاربران را به سمت يك وب سايت مخرب هدايت نمايد . در اين نوع سايت ها ، احتمال انجام هرگونه عمليات مخربی وجود خواهد داشت . پاك كردن هارد ديسك ، نصب يك backdoor كه به مهاجمان اين امكان را خواهد داد تا كنترل يك سيستم را بدست بگيرند ، نمونه هائی در اين زمينه می باشد .
كليك بر روی لينك های نامناسب ، می تواند كاربران را به سمت يك وب سايت نامناسب نظير سايت های پرونوگرافی ، موزيك ها و يا نرم افزارهای سرقت شده و ساير محتوياتی كه ممكن است برای كاربران مشكلاتی را به دنبال داشته باشد ، هدايت نمايد . قبل از كليك بر روی يك لينك ، می بايست نسبت به عواقب آن فكر كرد و هرگز جذب پيام های اغواكننده نگرديد .

·  اشتراك فايل ها و اطلاعات : شايد به اشتراك گذاشتن برخی چيزها در زندگی روزمره امری مطلوب باشد ( نظير اشتراك دانش ) ولی در زمان حضور در يك شبكه با كاربران گمنام و بيشمار ، اشتراك فايل ها و ... می تواند تهديدات امنيتی خاص خود را برای كاربران به دنبال داشته باشد . در صورتی كه امكان اشتراك فايل و چاپگر فعال است ، ساير كاربران می توانند از راه دور به سيستم متصل و به داده موجود بر روی آن دستيابی داشته باشند . حتی المقدور می بايست گزينه file and printer sharing غيرفعال گردد و در صورتی كه لازم است برخی فولدرها به اشتراك گذاشته شوند ، می بايست از آنان در دو سطح متفاوت حفاظت نمود : مجوزهای share-level و مجوزهای file-level ( مجوزهای مبتنی بر NTFS ) . در چنين مواردی می بايست از استحكام رمزهای عبور در نظر گرفته شده برای local account و local administrator نيز اطمينان حاصل نمود .

·  انتخاب رمزهای عبور ضعيف : انتخاب رمزهای عبور ضعيف می تواند كاربران را در معرض تهديدات امنيتی متعددی قرار دهد . حتی اگر كاربران وابسته به شبكه ای نمی باشند كه مديريت شبكه از آنان می خواهد كه از رمزهای عبور قوی استفاده و بطور مستمر آنها را تغيير دهند ، می بايست از رمزهای عبور قوی استفاده گردد . از رمزهای عبوری كه امكان حدس آنها به سادگی وجود دارد نظير تاريخ تولد ، نام فرد مورد علاقه ، شماره شناسنامه و ... نمی بايست استفاده گردد . تشخيص رمزهای عبور طولانی برای مهاجمان بمراتب مشكل تر است . بنابراين ، پيشنهاد می گردد كه از رمزهای عبوری با حداقل هشت حرف استفاده گردد ( چهارده حرف مناسب تر است ) . در برخی موارد مهاجمان به منظور تشخيص رمز عبور كاربران از روش هائی موسوم به حملات "ديكشنری " استفاده می نمايند . بنابراين ، نمی بايست رمز عبور خود را از كلماتی انتخاب نمود كه مشابه آن در ديكشنری موجود باشد . رمز عبوری را انتخاب ننمائيد كه به دليل مشكل بودن بخاطر سپردن آن مجبور به نوشتن آن در يك مكان ديگر شد، چراكه اين احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان نيز به آن دستيابی پيدا نمايند . برای ايجاد يك رمز عبور ، می توان يك عبارت خاص را در نظر گرفت و از حروف اول هر يك از كلمات آن استفاده نمود.

·  عدم توجه به ايجاد يك استراتژی خاص برای backup : حتی اگر شما تمامی موارد اشاره شده را رعايت نمائيد ، همچنان اين احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان به سيستم شما دستيابی و داده موجود بر روی آن را حذف و يا حتی تمامی اطلاعات موجود بر روی هاردديسك را پاك كنند . بنابراين ، لازم است كه همواره از اطلاعات مهم موجود backup گرفته شود و از يك برنامه زمانبندی خاص در اين رابطه استفاده گردد .
اكثر كاربران نسبت به گرفتن
backup و مزايای آن آگاهی كامل دارند ولی تعداد زيادی از آنان هرگز اين كار را انجام نمی دهند . برخی ديگر اولين backup را می گيرند ولی آن را به صورت مستمر و سازمان يافته ادامه نمی دهند .
با استفاده از برنامه های موجود در ويندوز نظير
Ntbackup.exe و يا ساير نرم افزارها ، می توان زمانبندی backup را بگونه ای انجام داد كه اين فرآيند بطور اتوماتيك انجام شود . داده backup را می بايست در يك سرويس دهنده ديگر شبكه و يا درايو removable و در مكانی متمايز از كامپيوتر فعلی نگهداری نمود .
بخاطر داشته باشيد كه داده مهمترين چيز برروی يك كامپيوتر است . سيستم عامل و ساير برنامه ها را می توان مجددا" نصب نمود ولی بازيابی داده اوليه مشكل و در بسياری از موارد نيز غيرممكن است

سه شنبه 23/5/1386 - 21:33
کامپیوتر و اینترنت

اين ترفند فقط روي نوكيا 6600 تست شده و كاملا جواب ميدهد . بهتر است براي خاطر اطمينان از اين ترفند چندين برنامه رو باز كنيد تايم بگيريد ببينيد چقدر طول می کشند تا باز شوند و بعد از اجراي ترفند نيز اين عمل را انجام دهيد . طبق تخميني كه من زدم حدود 25% افزايش سرعت داريم.

خوب مراحل را يكي يكي با هم انجام ميديم
خوب دقت كنيد تا نتيجه بگيريد.براي اينكه راحت تر متوجه بشيد به عكسهاي مربوط به
هر مرحله نيز دقت كنيد

اين ترفند شامل 4 مرحله ميباشد

مرحله 1:داخل منو شويد و برنامه to-do list را باز كنيد حالا قسمت options را زده و گزينه New To-do List را انتخاب كنيد
در قسمت subject بنويسيد Speed
در قسمت Due Date اين تاريخ را وارد كنيد 29/01/2005
در قسمت priority گزينه high رو انتخاب كنيد
حالا گزينه done را بزنيد

 

مرحله 2 : از برنامه To-do list خارج نشويد.حالا مجددا options را بزنيد و گزينه
new to-do list
را انتخاب كنيد. اينبار در قسمت subject بنويسيد qoukie
در قسمت Due Date اين تاريخ را وارد كنيد 29/01/2005
در قسمت priority گزينه low را انتخاب كنيد
حالا گزينه done را بزنيد

 

مرحله 3: از برنامه خارج نشويد حالا speed را از ليست انتخاب كنيد و گزينه options را بزنيد و بعد گزينه mark as done را بزنيد. بعد qoukie را انتخاب كرده بعد options و بعد mark as done

مرحله 4: برنامه را ببنديد و گوشي خود را restart كنيد

 

سه شنبه 23/5/1386 - 21:23
کامپیوتر و اینترنت

در صورتی که احساس میکنید گوشی شما دچار مشکل شده است ، چه بسا این مشکل از طرف باتری شما ایجاد شده باشد. در اینجا قصد داریم تا به شما ترفندهایی را معرفی کنیم که با علم به آنها میتوانید پی به این موضوع ببرید که آیا باتری گوشی شما سالم است یا خیر و در نهایت راههای رفع این مشکل ها را بیاموزید.

ابتدا باید به این موضوع توجه داشت که نشانه های خرابی باتری موبایل چیست؟
به طور کلی در هنگام خرابی باطری این مشکلات برای گوشی پیش میاید:
1-
گوشي خود به خود خاموش ميشود.
2-گوشي هنگ ميكند.
3-تنظيمات تاريخ و ساعت به هم ميريزد.
4-تخليه سريع باتري صورت ميگرد.

و حال راههای پیش گیری از این مشکلات:
میبایست به این نکته مهم دقت کنیم که مشاهده یکی از این نوع مشکلات و تنها در یک مرتبه نشان دهنده خرابی باتری شما نیست ، بلكه اگر باتري خراب باشد اين نشانه ها به دفعات درگوشي ظاهر ميشود.
و هنگام شارژ باتری زمان لازم براي شارژ باتري موبايل فقط وفقط بين 45 دقيقه تا 1ساعت ميباشد كه اگر اين زمان كمتر شود باعث ميشود كه باتري به اندازه كافي شارژ نشود وكارايي را كه ما ازباتري انتظار داريم به ما ندهد.واما اگر اين زمان بيشتر از يك ساعت شود باعث آسيب ديدن سلولهاي داخلي باتري و در نتيجه كاهش طول عمر باتري ميشود.ضمناً بايد حتماً اين نكته را مد نظر داشته باشيد كه قبل از اينكه باتري را شارژ كنيد بايد كاملاً باتري تخليه شده باشد. براي اين منظور كافيست چند دقيقه قبل از شارژ باتري (كاملاً تخليه نشده) گوشي را روشن نگه داريد تا باتري به حالت ولتاژ صفر برسد وبعد ميتوان آن را با خيالي آسوده تر شارژ كرد. اينكار باعث ميشود اولاً باتري گوشيتان كاملاً ولتاژ نويي رابه شما ارمغان دهد؛ ثانياً باعث افزايش طول عمر باتري ميشود.

سه شنبه 23/5/1386 - 21:20
کامپیوتر و اینترنت

یکی از راه های متداول انتقال اطلاعات از روی تلفن همراه به کامپیوتر و بلعکس استفاده از دستگاه بلوتوث میباشد. اما نصب این دستگاه و استفاده نرم افزاری از آن نیازمند اندکی دقت میباشد. در این ترفند قصد داریم به معرفی قدم به قدم نصب این دستگاه بر روی کامپیوتر شما بپردازیم

پیش نیاز:
1-
نصب patch هاي usb مادر برد از روي cd motherboard بر روي كامپيوتر
2-
اتصال bluetooth خريداري شده (microsim اينجا اين مدل گفته ميشود) به usb
3-
بعد از اتمام شناختن سخت افزار usb بر روي كامپيوتر بصورت اتوماتيك تا اتمام نصبآن توسط windows صبر ميكنيم ويندوز پيشنهادي windows xp pro sp2 ميباشد
4-
بعد از اتمام كار ويندوز usb را در مي آوريم
5-
حالا cd bluetooth كه داخل پكيج خريداري شده موجود ميباشد را داخل cd گذاشته تا اين ...

مراحل نصب:
1-
نصب patch هاي usb مادر برد از روي cd motherboard بروي كامپيوتر
2-
اتصال bluetooth خريداري شده (microsim اينجا اين مدل گفته ميشود) به usb
3-
بعد از اتمام شناختن سخت افزار usb بر روي كامپيوتر بصورت اتوماتيك تا اتمام نصبآن توسط windows صبر ميكنيم ويندوز پيشنهادي windows xp pro sp2 ميباشد
4-
بعد از اتمام كار ويندوز usb را در مي آوريم (( خيلي مهم ))
5-
حالا cd bluetooth كه داخل پكيج خريداري شده موجود ميباشد را داخل cd گذاشته تا اين بار پروتكلهاي مربوط به اين نوع سخت افزار نصب شود
6-
در هنگام نصب خطاي نبودن سخت افزار usb را ميگيرد در اين هنگان usb كه در آورده شده بود دوباره به پورت خودش وصل ميكنيم و پيغام خطا را ok ميكنيم
7-
بدون restart كردن دستگاه نرم افزار pc suite را نصب مي كنيم
8-
در هنگام نصب گزينه install sdk را غير فعال ميكنيم
9-
كامپيوتر توسط نرم افزار و با اطلاع شما restart ميشود
10-
بعد از شروع مجدد كليد finish را ميزنيم
11-
تا اين مرحله به هيچ عنوان روي icon هاي بلوتوث و mrouter كليك نمي كنيم
مراحل اصلي
12-
در اين مرحله روي ايكون بلوتوث رايت كليك كرده و گزينه join ......network. را انتخاب ميكنيم
13-
گزينه my device ....... را فعال ميكنيم
14-
براي موبايل خود در قسمت بلوتوث گوشي نامي بدهيد و بلوتوث دستگاه فعال باشد
15-
دكمه next را كليك كنيد دستگاه بعد از جستجو نام شما ( موبايلتان ) را پيدا ميكند
16-
بعد از آن گزينه اول را انتخاب كنيد chose passkey ........
17-
دستگاه يك شماره به شما ميدهد آنرا يادداشت كنيد و هميشه داشته باشيد
18-
موبايل شما هم اكتيو شده و شماره ميخواهد
19-
شماره يادداشت شده را ميدهيد و ok ميكنيد
20-
مراحل نصب با نوشتن installation به اتمام ميرسد
21-
بعد در روي ايكون mrouter راست كليك كرده و گزينه connect a blue..... را كليك ميكنيم
22-
بعد از جستجو موبايل شما را با اسم پيدا ميكند موبايل را انتخاب كرده ok ميكنيم
23-
برنامه pcsuite را اجرا ميكنيم
24-
دستگاه موبايل شما شناسايي ميكند بصورت پيش فرض nokia 6600
25-
دستگاه فعال ميشود
26-
ايكون در taskbar تغيير كرده سبز ميشود 

سه شنبه 23/5/1386 - 21:19
موبایل

در حال حاضر تمامی گوشیهای تلفن همراه قابلیت اتصال به اینترنت را دارند چرا که در کشورهای اروپایی و امریکا اغلب افراد از این سرویس استفاده میکنند. اما در کشور ما استفاده از اینترنت در موبایل اصطلاحی نا آشناست. اما در ایران هم امکان اتصال به اینترنت از طریق موبایل وجود دارد ، اما با محدودیت ها و ناکارآمدی های فراوان. در این ترفند قصد داریم به معرفی این نوع اینترنت و نحوه دریافت آن از مخابرات بپردازیم

سرويس ديتا از سرويس‌هايی است كه توسط شركت مخابرات برای دارندگان تلفن همراه فراهم شده است. با استفاده از اين سرويس براحتی می‌توان به اينترنت وصل شد و همانند رايانه از آن بهره برد ؛ با اين تفاوت كه تنها بعضی از سايت‌های موجود در اينترنت همانند سايت‌های MSN , Yahoo و... به طور كلی سايت‌هايی كه توسط سيستم WAPپشتيبانی می‌شوند را می‌توان مشاهده كرد.

سرويس ديتا تنها بر روی گوشی‌هايی قابل فعال شدن است كه آن گوشی سيستم GPRS را پشتيبانی كند. هزينه‌ها با توجه به اين كه اين سرويس هنوز در بين استفاده كنندگان تلفن همراه رونق نگرفته است هزينه‌های نه چندان سرسام آوری دارد. هزينه راه اندازی اين سرويس بر روی خط 10 هزارتومان است. علاوه بر اين هزينه يك آبونمان ماهيانه 5 هزار تومانی نيز روی قبض تلفن همراه اضافه می‌شود. همچنين هزينه اتصال به اين سرويس دقيقه‌ای 45 تومان است.

اگر شما نيز می‌خواهيد از اين سرويس استفاده كنيد بايد به دفاتر امور مشتركين مخابرات رجوع كنيد.
مدارك مورد نياز برای گرفتن اين سرويس شامل: سند تلفن همراه و شناسنامه دارنده سيم كارت و آخرين قبض پرداختی تلفن همراه.

قدم آخر اینکه بعد از اين كه سرويس ديتا برای شما، فعال شد شما می‌توانيد با خريد كارت‌های اينترنت با تلفن همراه در اينترنت چرخی بزنيد.

 

سه شنبه 23/5/1386 - 21:15
کامپیوتر و اینترنت

قصد داریم تا هم اکنون یکی از کاربردی ترین و جالب ترین ترفندهای موبایل را که کمتر کسی از آن با خبر است را برای شما بازگو کنیم. ممکن است شما نیز گاهی حوصله و وقت کافی برای پاسخ گویی به تلفن هایی که به موبایلتان زده میشود را نداشته باشید ؛ شاید گوشی را خاموش کنید و یا حتی بدان پاسخ نگویید که این دو کار تا حدودی خلاف ادب است. اما قصد داریم تا روشی ساده اما کاربردی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن میتوانید کاری کنید که هر زمان کسی با شما تماس گرفت با پیغام " شماره مشترک مورد نظر در شبکه موجود نمیباشد " یا " شماره مورد نظر مسدود است " و یا ... روبرو شود.

بدین منظور گوشی خود را ابتدا روشن کنید.
سپس میبایست کد#094*21*را در گوشی وارد کنید و سپس دکمه Call (دکمه سبز رنگ) را فشار دهید.
پس از چند ثانیه علامتی بر روی صفحه گوشی ظاهر میشود که به معنای فعال شدن این موضوع است.
اکنون هر کس با شما تماس بگیرید با پیغام های ذکر شده بر خورد میکند.
اما برای غیرفعال کردن این قابلیت کافی است که کد #21# را در گوشی وارد کنید و سپس دکمه Call (دکمه سبز رنگ) را فشار دهید.
اکنون میتوانید تماسهای رسیده را دریافت کنید.

سه شنبه 23/5/1386 - 21:13
کامپیوتر و اینترنت

در این ترفند قصد داریم به معرفی یک روش جالب بپردازیم که با استفاده از آن میتوانید آخرین اخبار هواشناسی تمام شهرهای ایران را از طریق SMS دریافت کنید. در این روش کافی است کد پیش شماره هر شهر را به شماره مخصوصی SMS نمایید ، پس از چند لحظه آخرین وضعیت آب و هوایی این شهر برای شما از طریق SMS به موبایلتان ارسال میشود.

 جهت اطلاع از آخرين وضعيت آب و هوايي شهرها پيغام خود را شامل پيش شماره تلفن شهر مورد نظر و جهت اطلاع از پيش بيني 24 ساعته مراكز استانهاي كشور پيغام خود را شامل پيش شماره تلفن شهر مورد نظر بدون 0 به وسيله تلفن همراه به شماره تلفن 09123055005 ارسال نماييد و منتظر دريافت پاسخ بمانيد. در فاصله چند ثانيه اطلاعات مورد نظر از طريق تلفن همراهتان به اطلاع شما خواهد رسيد.

 

سه شنبه 23/5/1386 - 21:8
کامپیوتر و اینترنت

حتما برای شما نیز پیش آمده که بخواهید نرم افزار خاصی رو با پسوند sis. برای دوست خودتون از طریق بلوتوث یا اینفرارد ارسال کنید و هنگام انجام این عمل به مشکل بر بخورید. برای اینکه دیگر هیچگاه همچین مشکلی برایتان پیش نیاید کافی است این ترفند را امتحان کنید تا برای همیشه خیالتان در این باره راحت باشد.

برای این کار کافی است نام فایل راا به _filename.si تغییر بدهید. یعنی در واقع پسوندش را از sis تبدیل به _si کنید و با خیال راحت فایل رو بفرستید.
با این کار نه دیگر گوشی شما به فایل ایراد میگیرد و نه دیگر دوست شما دچار مشکل میشود و میتواند به راحتی نرم افزار را از قسمت مسیج نصب کند.

 

سه شنبه 23/5/1386 - 21:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته