• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 13516
تعداد نظرات : 591
زمان آخرین مطلب : 1263روز قبل
آموزش و تحقيقات

سه شنبه 29/3/1397 - 1:8
آموزش و تحقيقات

اسماعیل تقوایی در اصل این مطلب را به اشتراک گذاشته است.
یا صاحب الزمان

این جمعه هم گذشت وتودر پرده ای هنوز
من در فراق روی توام غرق ساز وسوز

بی تو چو ظلمت است همه آدینه های من
محتاج تابشم ز تو ای مهر دلفروز

آیا شود گذر کنی از کوی انتظار
ای دیدن رخت شده آمال شام وروز

محروم این زمانه ام ای صاحب الزمان
مولای بیکسان چه زمانی کنی بروز

آقا بس است هجر تو بر شیعیان تو
دیگر تو بیش ازاین دل عشاق خود نسوز

شاعر:اسماعیل تقوایی

 

سه شنبه 29/3/1397 - 0:54
آموزش و تحقيقات

سه شنبه 29/3/1397 - 0:46
آموزش و تحقيقات

سه شنبه 29/3/1397 - 0:43
ایرانگردی

 

نهمین نشست تخصصی «چهل شاهد» با بررسی چهل سال ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور رفیع افتخار ،محمد حنیف و محسن هجری و در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این نشست رفیع افتخار اظهار داشت:‌ به نظر می‌رسد باید تعریف دقیق‌تری از داستان انقلاب ارائه دهیم که می‌تواند یک تعریف عام و درونی و یا یک تعریف بیرونی باشد ولی واضح است که منظور ما انقلاب به معنای عام نیست،‌یعنی انقلاب اسلامی، همان مبارزات، چالش‌ها و درگیری‌هایی که از زمانی آغاز شد و به انقلاب 22 بهمن منتهی شد.
او افزود: ‌زمانی که می‌خواهیم به مفهوم انقلاب برسیم، باید در این حوزه ادبی قید انقلاب اسلامی را مطرح کنیم تا بار ایدئولوژیک را در این تعریف داشته باشیم. داستان انقلاب یعنی در چارچوب معین، مفاهیم ادبی را مطرح کنیم، اگر به این چارچوب رسیدیم داستان‌های ما آرمانی خواهد بود و اگر به تعریف مشترک رسیدیم، در داستان‌ها شخصیت خاکستری نخواهیم داشت.
افتخار با بیان اینکه همچنان در تعریف داستان انقلاب تشکیک وجود دارد خاطرنشان کرد:‌ این تعریف باید شامل بازه زمانی باشد که از سال‌های 42 آغاز شد و در بهمن 57 پایان پذیرفت یعنی داستان‌ها باید با 22 بهمن تمام شود.
افتخار تصریح کرد: من معتقدم سرتیتر کار باید انقلاب اسلامی باشد و سایر موضوعات زیر این ژانر قرار گیرند، چون انقلاب اسلامی در کشور رخ داده و آنچه بر این حوزه می‌نویسیم باید مرتبط با آن باشد، اما در این بخش به مفهوم پیروزی انقلاب می‌پردازیم، اما پیش از آن باید بدانیم که انواع و اقسام اندیشه‌ها را داشته‌ایم.
او به همسایه های احمد محمود اشاره کرد و گفت: بحث این جلسه کودک و نوجوان است، اما اگر قرار است اثری ادبی برای این گروه سنی طرح کنیم، منظور این نیست که سایر اندیشه‌ها را حذف کنیم، اما برای خلق یک اثر برای نوجوانان نهایت کار باید اثری مرتبط با انقلاب باشد.
افتخار با بیان اینکه در داستان انقلاب به داستان‌های سیاسی و تاریخی آثارمان پهلو می‌زنند، گفت: باید بدانیم تمام نظرات و ایده‌ها در این محدوده قرار می‌گیرند ولی پوسته کار ما برای گروه سنی کودک و نوجوان داستان‌هایی در حوزه انقلاب اسلامی است، ما باید مشخص کنیم که می‌خواهیم درباره چه انقلابی بنویسیم، از سال 42 تا 57 نمی‌توانیم اندیشه‌های مختلفی را حذف کنیم، بنابراین باید با رویکرد سیاسی و تاریخی آثار را بنویسیم.
او افزود:‌ باید بدانیم برای چه به سراغ داستان انقلاب می‌رویم، منظور ما از بیان این مسئله، انقلاب اسلامی است، بنابراین باید از قید «داستان انقلاب اسلامی» استفاده کنیم، هر چند ممکن است در مورد کودتا داستان بنویسیم، اما سرتیتر ما داستان انقلاب اسلامی است، بازه‌ای که تا 22 بهمن صورت گرفته است، ولی باید بگویم هنوز ما بعد از چهل سال نتوانسته‌ایم تعریف جامعی داشته باشیم و هر چه نوشته می‌شود، نباید از داستان انقلاب مجزا باشد.
افتخار در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید برای تعریف داستان انقلاب جلسات متعددی برگزار شود زیرا اگر از صد نویسنده و پژوهشگر این سؤال را بپرسید تعاریف متعددی مطرح خواهند کرد و درنهایت می‌توان خروجی‌ها را بررسی نمود.

این نویسنده به آسیب‌ها اشاره کرد و گفت: بیش از 90 درصد نوجوانان ما به ژانر فانتزی و ترسناک اقبال دارند خصوصا دختران، در این میان 3 درصد به آثار مذهبی، 5 درصد به طنز و 2 درصد به آثار متفرقه اقبال نشان می‌دهند.
او در مورد نوشتن و تألیف آثار در حوزه انقلاب و دفاع مقدس به نویسندگان توصیه کرد: اگر می‌خواهند در این دو حوزه بنویسند به نیازهای کودک و نوجوان توجه کنند زیرا اگر آثار این دو حوزه جذاب نباشد، کودکان به سمت آن نمی‌روند.
محسن هجری درادامه این نشست به تعریف داستان انقلاب پرداخت و خاطرنشان کرد: من تصور می‌کنم پیش از ورود باید به این نکته اشاره کنم که طبقه‌بندی و مفاهیم پس از یک رخداد عینی شکل می گیرد، یعنی اتفاقات باید رقم بخورند و طبقه بندی صورت گیرد.
او درباره طبقه‌بندی در حوزه ادبیات گفت:‌ ادبیات پایداری، انقلاب، تاریخی، سیاسی و... مفاهیم و طبقه‌بندی‌هایی است که پس از اینکه رمان‌ها و آثار شکل گرفت، دسته‌بندی صورت گرفت و از آن پس هر یک ذیل یک مفهوم قرار گرفتند، زیرا ابتدا به ساکن چیزی به عنوان ادبیات انقلاب و سیاسی وجود نداشت، ابتدا نویسنده ایده‌های خود را در متن دخالت می‌دهد و بعد، منِ پژوهشگر در بررسی آن گروه‌بندی‌هایی را انجام می‌دهم هر چند که ممکن است نویسنده توصیف یک رخداد را مطرح کرده باشد. او از زاویه دید خود نوشته و ما از زاویه دید خود بررسی می‌ کنیم.
هجری افزود:‌ ما پس از انقلاب اسلامی، یک نگاه رسمی داشتیم که یک چارچوب ایدئولوژیک را تعریف کرد که می‌توانیم آن را به رویکرد آئین نامه‌ای تشبیه کنیم. وقتی از بنده به عنوان نویسنده دعوت می‌کنند در حوزه جنگ رمان بنویسیم، در واقع برای بنده چهارچوب مشخص کرده‌اند، این همان موضوعی بود که باعث شد خلاقیت ادبی را مهار کنیم،‌منِ نویسنده اگر قرار باشد در چارچوب آئین‌نامه‌ها بنویسیم، این آئین نامه مرا محدود می‌ کند، آن هم در جایی که قرار است نگاه خاص خودم را بروز دهم‌این آئین‌نامه مد ام به من تذکر می دهد.
این نویسنده گفت: وقتی من به عنوان نویسنده به توصیف جنگ می‌پردازم، ناشر می‌گوید این نگاه شما با نگاه رسمی مطابقت ندارد، بنابراین باید این دو از یکدیگر متمایز شوند، وقتی می‌پرسند تعریف از داستان انقلاب چیست، در پاسخ باید گفت از دهه 20 تا 15 خر داد 42 و انقلاب 57 در متن‌ها و در مقاطع مختلف روایت‌هایی صورت می‌گیرد، اما در همان روزها زمانی که نویسنده‌ها دست به قلم شدند، در ذهن‌شان این نبود که قرار است در چارچوب چه آئین‌نامه‌ای بنویسند، اما پس از انقلاب روش به گویش رسمی تغییر کرد.
به گفته وی، داستان انقلاب داستانی است که در خدمت اهداف انقلاب باشد، یا می‌تواند آن را محدود کند و بگوید در خدمت اهداف انقلاب اسلامی باشد، یعنی در چارچوب‌هایی که نویسنده را مقید به تألیف می‌کند، البته به نظر من به تعریف جامعی نخواهیم رسید، زیرا من ادبیات انقلاب را پدیده سیار می‌دانم.
هجری به تعریف دیگری از این نوع ادبیات پرداخت و تصریح کرد: ادبیاتی که در خدمت اهداف انقلاب است و یا مروج مفاهیم آن باشد می‌تواند تعریف دوم از آن باشد، ادبیات از دید من یک پدیده سیار است، حتی در نویسنده‌های منتقد هم دیده‌ایم که متون با یکدیگر زاویه‌هایی دارند، بنابراین اگر قرار باشد معیار مشخص کنند، ادبیات انقلاب ادبیاتی است که مضمونش انقلاب اسلامی است.
وی درادامه سخنان خود با بیان اینکه ادبیات انقلابی اساسا مفهومش از انقلاب روسیه برخاست، گفت: ژانر ادبیات انقلابی زائیده انقلاب روسیه است و مفهومی نیست که ما پس از انقلاب با آن مواجه شده باشیم.
هجری در ادامه این نشست در باره آسیب شناسی ادبیات کودک و نوجوان افزود: تصور می‌‌کنم قبل از اینکه وارد بحث داستان رمان انقلابی ادبیات پایداری و دفاع مقدس شویم، نیازمند مفهوم ادبیات هستیم، اینکه چه متنی را ادبی، اخلاقی یا آموزشی از یکدیگر متمایز می‌کند. من وقتی به ادبیات می‌نگرم، ادبیات به ماهوی ادبیات یعنی با روایت مستقیم سر و کار نداریم و وادی ما کنایه، تشبیه و استعاره است، زمانی به ادبیات پناه می‌برم که نمی‌خواهم به روایت مستقیم دسترسی داشته باشم.
او افزود:‌ ادبیات جهانی است که هر مضمونی وارد آن شود باید به آن رنگ دربیاید، مضامین دینی، سیاسی و اجتماعی وقتی وارد فضای ادبیات می‌شوند، به محض ورود باید آداب آن را رعایت کنند.
هجری با بیان اینکه رویکردهای ادبیات انقلاب اول اخلاقی و بعد ابزاری و درنهایت هنری بود، گفت: رویکرد اخلاقی مربوط به ماقبل مدرن است، رویکرد پس از انقلاب که از مشروطه باب شد، ادبیات کودک و نوجوان را ابزاری برای تلطیف فضای آموزشی درنظر گرفت یعنی هدف آموزش بود و ادبیات ابزار آموزشی آن شد، اما در رویکرد سوم یعنی پس از انقلاب، هنر به میان آمد که به منظور لذت مخاطب ایجاد شد.
وی ضمن انتقاد از برخی آثار و اینکه چرا مخاطب کودک برخی آثار را پس می‌زند، گفت: در برخی آثار مخاطب می‌گوید آنچه به من از اثر ارائه می‌شود، از آن جنس ادبیات نیست که مملو از خیال و رمز‌آلود باشد و گویی به من یک الگو و سرمشق تحمیل می‌کند که موجب کم‌اقبال شدن این آثار می‌شود.
هجری ضمن اشاره به طی چهار دهه گذشته ما به ماهیت ادبیات نزدیک‌تر شدیم، گفت: زمانی که از آموزش فاصله گرفتیم و به جهان ادبیات نزدیک‌تر شدیم و نویسندگان ما ادبیات و ادبیت را در نظر گرفتند، مخاطب جذب شد، در غیر این صورت ما مخاطب خود را از دست دادیم.
محمد حنیف در ادامه با بیان اینکه انقلاب ما اسلامی است ولی برای به بار نشستن آن افراد بسیاری در حوزه ادبیات کار کردند مثل بزرگ علوی و یا احمد محمود که دراین حوزه قرار می گیرند وآثاری که در ارتباط با انقلاب اسلامی نوشته شده را نمی‌توان از آثار انقلاب جدا کرد .
حنیف با بیان اینکه بسیاری از نویسندگان از مرداد سال 32 نوشته و آن را در انقلاب برجسته می‌دانند و یا برخی 15 خرداد را مورد توجه قرار دادند، گفت: ما نیازمند آنیم که بگوییم داستان انقلاب مثلا به لحاظ تاریخی به این برهه بیشتر توجه داشته یا به روحانیت به عنوان عنصر رهبری توجه خاص داشته باشد، به نقش مسجد و بازار نگاه خاص داشته باشیم .

معاونت فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

دوشنبه 28/3/1397 - 16:40
ایرانگردی

 

 30 نقطه از معابر منطقه 15 به منظور تسهیل و ایمنی تردد معلولان، جانبازان و سالمندان همسطح سازی و مناسب سازی شد.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، محمدرضا سالمی معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه با بیان مطلب فوق افزود: در راستای تحقق شعار تهران شهر زیست پذیر و شهروند مشارکت پذیر این امر انجام شد و در آن با توجه به اهمیتی که معابر شهرک های حاشیه ای داشتند، 13 نقطه در محله خاورشهر ناحیه 8  و هشت نقطه در محله مشیریه ناحیه 4 همسطح سازی شد.

وی با اشاره به اینکه عملیات بهسازی نقاط حادثه خیز پس از  شناسایی آن در کوتاه ترین زمان انجام گرفت، افزود: تقاطع خیابان هاشم آباد، خیابان منصور، خروجی خیابان ثروتی، ایستگاه اتوبوس تندرو خاوران، بلوار ابوذر مقابل  مدرسه 17 شهریور و خیابان فاضل بجستانی نیز از دیگر نقاط ایمن شده این طرح اند.

معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه در پایان با تاکید بر اهمیت مناسب بودن فضاهای شهری برای گروهای مختلف شهروندان یادآور شد: ایجاد بسترهای لازم بمنظور دسترسی به فرصتهای برابر اجتماعی و اقتصادی موجب ارتقای کیفیت محیط شهری می شود و تاثیر مطلوبی بر ذهن شهروندان بویژه معلولین و جانبازان دارد.

 

دوشنبه 28/3/1397 - 14:57
ایرانگردی


مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با اشاره به آغاز مطالعات میدانی و تطبیقی برای ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون در سطح شهر تهران، گفت: دستیابی به شیوه های مناسب اجرایی و عملیاتی حل مشکل دستفروشان می تواند علاوه بر رفع مشکلات فعلی احیاء حیات شبانه پایتخت را فراهم کند.  

 


به گزارش شهرنوشت و به نقل از روابط عمومی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، فرهاد افشار با بیان این که در حال حاضر شب های تهران شاهد حضور بی برنامه و بدون کنترل فروشندگان سیار مواد غذایی  است، اظهار داشت:  در مقاطعی  مشکلات اقتصادی و به تبع آن مهاجرت و نبود شغل سبب افزایش دستفروشی  وپیدایش پدیده سد معبر می شود  که مدیریت شهری جهت ساماندهی این دست فروشان روزبازارهایی را دایر کرد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه به جهت قرار گیری روزبازارها در حاشیه شهر و عدم وجود مشتری مورد استقبال قرار نگرفته، افزود: به همین منظور نیازمند ساماندهی مجدد در این زمینه هستیم .علاوه بر آن به جهت نبود شغل شاهد شکل گیری نوع جدیدی از دستفروشی به صورت اغذیه فروشی سیار و ارائه مواد غذایی در ون ها و مینی بوس ها هستیم که نیازمند ساماندهی است. 

 


افشار با اشاره به طرح "حیات شب پایتخت" تصریح کرد: با ساماندهی دقیق و بستر یابی مناسب برای این مشاغل می توانیم تهران را از شب مردگی به سوی حیات شبانه سوق دهیم.  

 

مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با تاکید بر تسریع آغاز طرح مطالعاتی و تحقیقات میدانی در این زمینه، گفت: در ابتدا با آسیب شناسی وضع موجود و با استفاده از رهیافت های اولیه می توان بازخوردهای مناسبی در راستای رونق شب های پایتخت دریافت کنیم و به تدریج الگوی مناسبی برای هر چه بهتر شدن این طرح اتخاذ کنیم.

دوشنبه 28/3/1397 - 14:55
ایرانگردی



بیست و پنجمین نشست"تهران امید دارد" با هدف بررسی مجتمع های تجاری چندمنظوره و تاثیر آن بر کیفیت زندگی شهروندان در منطقه یک برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک مجید صالحی فیروز آبادی مدیر روابط عمومی شهرداری این منطقه با اعلام خبر فوق اظهار داشت: گفتگوهای اجتماعی "تهران امید دارد" به مدیریت دکتر الهام فخاری عضو شورای اسلامی شهر و همکاری مدیریت شهری مناطق 22 گانه تهران با حضور کارشناسان اجتماعی ، فرهنگی ، شهرسازی، اقتصادی و... در شهر تهران در حال برگزاری است و چند نشست اخیر آن اختصاص به بررسی مجتمع های تجاری چندمنظوره و تاثیر آن بر کیفیت زندگی شهروندان دارد.
وی گفت: در این خصوص تا کنون دو نشست در مناطق 2 و5 شهرداری تهران با حضور شهرداران این مناطق با بررسی چالش های فرهنگی، اجتماعی و برنامه ریزی شهری، میراث شهری و حمل و نقل برگزار شده است و سومین نشست آن در منطقه یک با حضور مهندس حبیب اله تاجیک اسماعیلی شهردار منطقه یک به چالش های اقتصادی – شهروندی این موضوع اختصاص دارد.
صالحی فیروز آبادی تصریح کرد: این نشست روز چهارشنبه 30 خرداد ماه از ساعت 17 تا 20 در ساختمان مرکزی شهرداری منطقه یک با حضور محمد سالاری راد جامعه شناس، فردین یزدانی اقتصاد دان و دیگر کارشناسان برگزار می شود.

دوشنبه 28/3/1397 - 14:45
ایرانگردی

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه از اجرای اقدامات گسترده در زمینه پیشگیری و مبارزه با آفت سفید بالک برای مهار جمعیت این حشره در فصل گرما خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، امیر رشیدی ضمن اعلام این خبر گفت: در فصل پاییز و زمستان اقدامات پیشگیرانه در قالب جمع آوری برگ درختان میزبان این آفت، روغن پاشی زیتون و توت برای از بین بردن تخم، پوره و شفیره، نصب کارت زرد به صورت پایلوت در برخی مناطق برای پایش جمعیت آفت در سطح منطقه انجام شد.

رشیدی با اشاره به اجرای طرح های تحقیقاتی برای شناسایی درختان میزبان آفت سفید بالک یادآور شد: با شناسایی درخت توت به عنوان میزبان درجه یک، کاشت این درخت در سطح منطقه محدود شده است همچنین در صورت افزایش جمعیت این حشره با استفاده از سموم پایه گیاهی که به محیط زیست آسیب نمی رسانند مبارزه شیمیایی در چندین نوبت انجام خواهد شد و در ادامه با استفاده از سموم گیاهی به کنترل آفات می پردازیم.

وی افزود: آبشویی درختان و گیاهان آلوده برای مبارزه با آفات به صورت شبانه با استفاده از صابون گیاهی در منطقه اجرا خواهد شد و در صددیم با انجام فعالیت های مستمر و اقدامات به موقع شاهد مهار جمعیت این آفت در منطقه و سطح شهر تهران باشیم.

 
 

دوشنبه 28/3/1397 - 14:42
ایرانگردی

 

کارگروه های موضوعی و تخصصی شورایاران محلات منطقه 20 با حضور نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ری و تجریش و شهردار منطقه20 تشکیل و فعالیت معتمدان محلی رسما وارد مرحله جدید و تخصصی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 الهام فخاری عضو ستاد هماهنگی و اجرایی شورایاری های شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در جمع شورایاران محلات منطقه 20 گفت: کارگروه های تخصصی اجتماعی و فرهنگی، سلامت و محیط زیست، عمران و شهرسازی و آموزش و مشارکت های اجتماعی با هدف بهره مندی بیشتر از نقطه نظرات شورایاران با نگاه واقع بینانه و تخصصی تر شکل گرفته است.

فخاری روحیه مشارکت پذیری و فعال شورایاران محلات 20 گانه منطقه 20 را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سهولت اجرای برنامه های محلی و اداره بهتر محلات به دست شورایاران از مهمترین پیامدهای فعالیت کارگروه های تخصصی خواهد بود.

وی ادامه داد: شکل گیری کارگروه های تخصصی شورایاران بر اساس تغییرات و بازنگری در آئین نامه اجرایی است.

سید احمد صفوی شهردار منطقه 20 نیز گفت: شورایاران به عنوان تنها مرجعی که در ارتباط مستقیم با مردم هستند، ظرفیت ارزشمندی برای اداره امور محله محسوب می شوند.

صفوی افزود: برنامه های اجرایی محلات در سال های اخیر با لحاظ نقطه نظرات شورایاران برنامه ریزی و اجرا شد که از نتایج خوبی برخوردار بود.

بر اساس این گزارش انتخابات کارگروه های تخصصی شورایاران محلات 20 گانه با حضور نائب رئیس کمیسیون اجتماعی فرهنگی ، دبیر و اعضاء ستاد هماهنگی و اجرایی شورایارای شورای اسلامی شهر تهران، شهردار و معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری منطقه 20 در سرای محله نفرآباد هاشم آباد برگزار شد و جعفر شربیانی به عنوان دبیر کارگروه اجتماعی و فرهنگی، علی قبادی به عنوان دبیر کارگروه سلامت و محیط زیست، مسعود امان اللهی به عنوان دبیر کارگروه آموزش و مشارکت های اجتماعی و مسعود عباسپور به عنوان دبیر کارگروه عمران و شهرسازی انتخاب شدند.

 

 

دوشنبه 28/3/1397 - 14:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته