• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 278
تعداد نظرات : 289
زمان آخرین مطلب : 3974روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
ایران و كره جنوبی در زمینه‌های مختلف فناوری اطلاعات، همچون حوزه‌های نرم‌افزاری، توسعه خدمات الكترونیك و گسترش شبكه ملی اطلاعات همكاری‌های خود را افزایش خواهند داد.

به گزارش ایتنا، رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه كنفرانس ملی فناوری اطلاعات در كره جنوبی، با رئیس كمیسیون ارتباطات این كشور دیدار و گفت‌وگو كرد. در این دیدار طرفین بر توسعه روابط دو جانبه در زمینه‌های مختلف فناوری اطلاعات تاكید كردند. وی با تاكید بر رشد قابل توجه كره جنوبی در بخش فناوری اطلاعات و دستاوردهای این كشور در ارائه خدمات الكترونیك، خواستار همكاری‌های بیشتر به منظور استقرار دولت الكترونیك در ایران شد.

تقی‌پور همچنین با بیان این‌كه تاكنون بیش از 17 هزار مدرسه در ایران به شبكه اینترنت متصل هستند، گفت: تاكنون بیش از 10 هزار روستا در ایران به شبكه اینترنت متصل شده‌اند، اما با توجه به نیاز كشورمان در صدد افزایش ظرفیت اینترنت در ایران هستیم.

رئیس كمیسیون ارتباطات كره جنوبی نیز برای گسترش همكاری‌ها بین ایران و كره جنوبی اعلام آمادگی كرد و خواستار توسعه این روابط در زمینه‌های علمی، فناوری اطلاعات و دولت الكترونیك شد. وی در این دیدار به روابط دوستانه ایران و كره جنوبی اشاره و اظهار امیدواری كرد كه با توجه به سابقه تاریخی هر دو كشور، این همكاری‌ها سبب رشد و توسعه هرچه بیشتر ایران و كره جنوبی در زمینه‌های علمی و فناوری شود.

سه شنبه 3/3/1390 - 10:3
خانواده

وای ....

اگه یك روز ببینم كه مادرم برای همیشه از پیشم رفته.... 

حتی فكر كردن بهش قلبم رو به درد میاره.

اینو فقط اونایی میفهمن كه چشمای مهربون مادرشون باهاشون خداحافظی كرده و دلشون لك زده برای یك لحظه آغوش گرم و لبخند پر از مهر مادر .

قدر مادرهامونو بیشتر بدونیم.

 

مادرم روزت مبارك. خیلی دوستت دارم.

سه شنبه 3/3/1390 - 9:34
سينمای ایران و جهان
شخصیت صابر با من همخوانی داشت
رامسین كبریتی متولد 1348 تهران است كه تحصیلات خود را در زمینه بازیگری به انجام رسانده است.در پرونده كاری او در حوزه تئاتر می‌توان به نمایش «همسرایی مختار» به كارگردانی محمود عزیزی، نمایش «بهرام چوبینه» به كارگردانی قطب‌الدین صادقی و در حوزه سینما و تلویزیون به سریال‌های «شمارش معكوس» به كارگردانی محرم زینال‌زاده، «بهشت گمشده» به كارگردانی كامران قدكچیان، «تنهاترین سردار» به كارگردانی مهدی فخیم‌زاده، «ولایت عشق» به كارگردانی مهدی فخیم‌زاده، «مدار صفر درجه»، «روشنتر از خاموشی» و «شب دهم» به كارگردانی حسن فتحی و «دایره تردید» به كارگردانی امیر قویدل و اشاره كرد. این روزها سریال «ستایش» از شبكه سوم سیما با بازی كبریتی در حال پخش است كه به این بهانه با او به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.
چطور شد در مجــموعه «ستایش» حضور پیدا كردید؟
حدود یكسال پیش برای كار در این مجموعه دعوت شدم. ابتدا قرار بود این مجموعه را آقای ایرج قادری و بعد از آن اصغر هاشمی كارگردانی كنند كه نهایتا در خدمت آقای سعید سلطانی بودیم.
برای خودتان چه ملاك و معیاری در پذیرش نقش صابر داشتید؟
آنچه كه برای من در پذیرش نقش بسیار مهم است فیلمنامه و تركیب بازیگران است كه خوشبختانه فیلمنامه سریال ستایش بسیار خوب نوشته شده و روی تك تك شخصیت‌های سریال كار شده بود. از طرفی تركیب بازیگران بویژه كار كردن كنار داریوش ارجمند فرصت مغتنمی برای من بود تا از تجربیات ایشان استفاده كنم و طی این یكسالی كه با گروه بودم از كار كردن بسیار لذت بردم و بسیار آموختم.
چرا روی تركیب بازیگران تاكید دارید؟
وقتی یك مجموعه حتی با یك كارگردان متوسط انتخاب بازیگرانش درست باشد این مساله تاثیر زیادی در جذب مخاطب و كیفیت كار بر جای خواهد گذاشت. كافی است نویسنده نبض مخاطب را بداند تا مثلث فیلمنامه، كارگردان و بازیگر باعث موفقیت مجموعه شود.
درباره شخصیتی كه در سریال ستایش ایفا می‌كنید برایمان بگویید.
صابر یك شخصیت مطیع و فرمانبر است كه همیشه كنار پدرش قرار دارد، البته زمانی كه به شناسنامه او بر می‌گردیم متوجه می‌شویم صابر در كنار نامادری بزرگ شده و به همین خاطر دوست دارد همیشه كنار پدرش باشد. صابر رفته رفته در طول قصه شخصیتش عوض می‌شود چرا كه قصه سریال در دو فاز دهه 60 و 80 می‌گذرد و در فاز دوم شخصیت‌ها قالبشان تغییر پیدا می‌كنند.
چطور به شخصیت صابر نزدیك شدید تا بازیتان برای مخاطب باورپذیر شود؟
به نوعی این شخصیت با من همخوانی داشت. من هم در زندگی‌ام آدم آرامی هستم و زیاد اهل سر و صدا نیستم به همین خاطر در طول كار ناخودآگاه صابر با من اجین شد. صابر از جمله شخصیت‌های این سریال است كه نه منفی است و نه مثبت. او آدم خاكستری است كه در اپیزود دوم تغییر می‌كند.
در طول كار چقدر خودتان به شناسنامه شخصیتی صابر اضافه كردید؟
راستش ویژگی‌های صابر مشخص و روشن بود و بیشتر بازی‌اش در سكوت قرار داشت، فیلمنامه به تمامی زوایای این فرد اشاره كرده بود و بیشتر با راهنمایی كارگردان سعی در اجرای درست آن داشتم.
از بین سریال‌هایی كه بازی كرده‌اید كدامیك را بیشتر دوست دارید؟
من سریال‌های مدار صفر درجه، شب دهم و تنهاترین سردار را بیشتر دوست دارم.
آیا نقشی هست كه هنوز بازی نكرده‌اید و دوست دارید در آن ظاهر شوید؟
به قضیه بازی در نقش مثبت یا منفی زیاد فكر نمی‌كنم و بیشتر ترجیح می‌دهم در كار به كارگردان و تركیب بازیگران توجه كنم چرا كه به نظرم این مساله مهم‌تر است.
به نظر شما چه مساله‌ای می‌تواند در جذب مخاطب برای یك سریال تلویزیونی موثر باشد؟
عوامل زیادی دست به دست هم می‌دهند تا یك كار موفق باشد البته این مساله سلیقه‌ای است ولی بی‌تردید زمان پخش و تبلیغات، تاثیر‌گذاری خاص خودشان را دارند. در چند سال اخیر سریال‌های مختلفی ساخته و به نمایش درآمده است كه تعدادی از آنها در جذب مخاطب موفق بوده‌اند چرا كه برای ساخت آنها زحمت بیشتری كشیده شده و گروه بدون استرس برای تهیه آن وقت گذاشته‌اند كه نمونه بارز آن سریال مختار نامه است.
از شما چه كاری در نوبت پخش قرار دارد؟
من سریال «شهر هرت» به كارگردانی سعید روحی را آماده پخش دارم. این سریال مضمونی طنزآمیز دارد و من نقش یك مریخی را كه بساز و بفروش است ایفا می‌كنم. این اثر تلویزیونی درباره شهری بنام هرت است كه اتفاقات عجیبی در آن می‌افتد و علیرضا خمسه در این سریال نقش كلانتر شهر را ایفا می‌كند.
دوشنبه 2/3/1390 - 17:16
دانستنی های علمی

آپاردی : شخصی كه زبان دراز و همه جا برو و همه جا به پا باشد.

اردنگ : لگدی كه با زانو زده میشود.

ارقه (یا عرقه) : كسی كه سرد و گرم روزگار را چشیده باشد.

بامبول : حقه

پز  : شكل و ظاهر شخص را گویند . و ظاهرا ماخوذ از كلمه فرانسوی است.

شیله پیله :‌ ریا و نادرستی

قنج :‌ تپش قلب را گویند كه از فرط  میل به چیزی حاصل گردد،

مثلا گویند : دلم برای یك قاچ خربزه گرگاب اصفهان قنج میزند.

قرچی برچی :  غضروف

قوقوسی : قسمتی از انار كه به واسطه پرده ای از دیگر قسمتها جدا باشد.

دوشنبه 2/3/1390 - 16:57
سخنان ماندگار

 

ندارد كسی با تو ناگفته كار

                        ولیكن چو گفتی دلیلش بیار

(سعدی شیرازی)

دوشنبه 2/3/1390 - 16:22
سخنان ماندگار

 

باید از چیزی كاست تابه چیزی افزود.

نیما یوشیج

دوشنبه 2/3/1390 - 16:19
تاریخ
این شهر، قبل‌ از دوره‌ صفویان‌، یكی‌ از روستاهای‌ ری بود. در زمان‌ حمله‌ مغول‌ شهرری‌ ویران‌ و وعده‌ زیادی‌ از جمعیت‌ آن‌ به‌ روستای‌ تهران‌ مهاجرت‌ كردند و موجبات‌ رشد و گسترش‌ آن‌ را فراهم‌ آوردند. در دوره‌ صفویه‌، شاه‌ طهماسب‌ صفوی‌ این‌ شهر را به‌ پایتختی‌ خود برگزید و در این‌ دوره‌، ۱۱۴ برج‌ به‌ تعداد سوره‌های ‌قرآن‌ در تهران‌ بنا كردند و زیر هر برج‌ یك‌ سوره‌ قرآن‌ قرار دادند و چهار دروازه‌ شمیران‌، قزوین‌، دولاب‌ و حضرت‌عبدالعظیم‌ در این‌ دوره‌ ساخته‌ شده‌ بود. در دوره‌ قاجاریه‌ نیز این‌ شهر پایتخت‌ رسمی‌ ایران‌ بود و آثار بسیاری‌ در آن‌ ساخته‌ شده‌. در دوره‌ ناصر الدین‌ شاه‌ نقشه‌ شهر تهران‌ توسط‌ میرزا یوسف‌ مستوفی‌ الممالك‌ طراحی‌ شد. در دوره‌ پهلوی‌ تهران‌ همراه‌ با نوسازی‌ توسعه‌ یافت‌. در حال‌ حاضر شهر تهران‌ پایتخت‌ ایران‌ و یكی‌ از بزرگترین ‌شهرهای‌ جهان‌ است‌.
دوشنبه 2/3/1390 - 15:40
آموزش و تحقيقات
 
متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماران مبتلا به ام اس برای پیشگیری از تشدید علایم بیماری شان در فصل گرما، كمتر از منزل خارج شوند.
دكتر" علی رمضانی " در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: عوامل مختلفی از
جمله قرار گرفتن در گرما و كمبود ویتامین دی به ویژه در سنین زیر 15 سال، احتمال
 ابتلا به بیماری ام اس را در افراد افزایش می دهد.
وی به نقش استرس در بروز این بیماری اشاره كرد و افزود: شدت حملات بیمارانی كه
 در معرض استرس قرار می گیرند، در ابتلا به این بیماری بیشتر است.
رمضانی اظهار داشت: شایع ترین نشانه ام اس، درگیری عصب چشمی است كه
بیمار با مشكل تاری دید مواجه شده كه در این هنگام به پزشك مراجعه می كند.
به گفته وی، بیمار برای چند روز یا چند هفته، دچار تاری دید در هر  دو چشم یا یك چشم خود می شود و ممكن است تاری دید با  درمان برطرف شود و بیمار احساس بهبودی كند، اما با انجام  معاینه، پزشك متوجه التهابات عصب چشمی می شود و
 با بررسی های بیشتر، بیماری ام اس تشخیص داده می شود.
این پزشك، ضعف در اندام، احساس گزگز و خواب رفتن دست،  احساس بی حسی در پاها تا ناحیه كمر و عدم تعادل و اختلال در راه رفتن را از علایم بروز بیماری ام اس عنوان كرد.
دوشنبه 2/3/1390 - 14:33
دانستنی های علمی
زمین در تاریخ خود چندین انقراض نسل بزرگ را تجربه كرده است و گرچه همواره صحبت از وقوع این‌گونه انقراض نسل‌ها در خشكی می‌شود با این حال اقیانوس‌ها نیز از این خطر در امان نبوده‌اند.

بلایی كه بر سر گونه‌های زیستی ساكن در آب‌های زمین در دوره زمین‌شناسی موسوم به ماقبل تاریخ آمد و طی آن بسیاری از این‌گونه‌ها از میان رفتند به هشدار جدی تبدیل شده است كه براساس آن باید احتمال تكرار آن در آینده را نیز دور از ذهن قرار نداد. دانشمندان هشدار می‌دهند كه اقیانوس‌های زمین در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارند. مهم‌ترین نكته‌ای كه موجب نگرانی دانشمندان شده حیات در معرض خطر گونه‌های زیستی ساكن اقیانوس‌هاست.

طی دهه‌های گذشته، تحقیقات دامنه‌داری درخصوص وضعیت نه‌چندان پایدار اقیانوس‌های زمین انجام شده است. این ناپایداری از آن جهت مطرح می‌شود كه گرمایش زمین به طرز بی‌سابقه‌ای سرعت یافته است.

همین نكته موجب شده دانشمندان نسبت به تأثیرگذاری گرمایش زمین و بخصوص افزایش سطح گازهای گلخانه‌ای هشدارهای جدی مطرح كنند. همان‌گونه كه در ده‌ها میلیون سال پیش و در پی برخورد شهابسنگی با زمین اوضاع آب و هوایی سیاره مادر به طرز چشمگیری دستخوش تغییر و تحولات زیادی شد و گونه‌های زیستی نظیر دایناسورها از میان رفتند، مشابه همین اتفاق نیز در اقیانوس‌های زمین روی داده است.

یكی از آثار مخربی كه افزایش سطح گازهای گلخانه‌ای بر محیط‌زیست زمین و از جمله اقیانوس‌ها داشته است، كاسته شدن از انبوه اكسیژن موجود در محیط است. این وضعیت بویژه در اقیانوس‌های سراسر جهان دیده شده است. تحقیقاتی كه دانشمندان دانشگاه آدلاید استرالیا و نیوكاسل انگلیس انجام داده‌اند، نشان می‌دهد در قرون گذشته زمین بتدریج گرم‌تر شده است و در این رهگذر از غلظت اكسیژن موجود در آب اقیانوس‌های جهان كاسته شده است.

به عقیده آنها وضعیتی كه بر اقیانوس‌های زمین حاكم است به‌گونه‌ای است كه می‌توان این پیكره وسیع را اقیانوس‌های گلخانه‌ای نامید. در این اقیانوس‌ها درحالی كه از غلظت اكسیژن كاسته شده است بر تراكم گازهای گلخانه‌ای نظیر دی‌ اكسید كربن افزوده شده است. در كنار این فاكتور می‌توان به افزایش نسبی دمای آب اقیانوس‌های جهان نیز اشاره كرد.

این دانشمندان برای این‌كه دلایل روشن و قابل اطمینانی در خصوص یافته‌های خود مطرح كنند، اقدام به نمونه‌برداری‌های گسترده‌ای كردند. آنها با استفاده از نمونه‌هایی كه در جریان حفاری‌های صورت گرفته در سواحل غرب آفریقا به دست آورده‌اند تجزیه و تحلیل‌های گوناگونی انجام داده‌اند كه با استفاده از نتایج آنها می‌توان به دستیابی به چشم‌اندازی درخصوص آینده اقیانوس‌های زمین امیدوار بود.

نمونه‌برداری‌هایی كه این دانشمندان انجام داده‌اند مربوط به اواخر دوران زمین‌شناسی كرتاسه است. این دوره كه به حدود 85 میلیون سال مربوط می‌شود یكی از مهم‌ترین دوره‌های زمین‌شناسی است كه دانشمندان از زوایای گوناگونی آن را مورد بررسی قرار می‌دهند. آنها در خلال این بررسی‌ها حجم قابل توجهی از مواد ارگانیكی كشف كردند كه متعلق به حیات دریایی می‌شود. این مواد در دل لایه‌هایی عاری از اكسیژن دفن شده بودند. دانشمندان با بررسی این وضعیت به این نتیجه رسیده‌اند كه در ده‌ها میلیون سال پیش نیز اقیانوس‌های زمین متحمل نوعی انقراض نسل گسترده شده بودند. دلیل روشن این پیش‌بینی نبود اكسیژن در میان توده‌های به دست آمده است.

نكته مهمی كه در یافته‌های اخیر دانشمندان به چشم می‌آید این است كه می‌توان چنین وضعیتی را به عصر حاضر و سده‌های پیش روی نیز تعمیم داد. پروفسور واگنر از دانشگاه نیوكاسل می‌گوید: بر هیچ‌كس پوشیده نیست كه مناطق مرده اقیانوس‌های زمین به سرعت در حال گسترش هستند.

نكته: به عقیده دانشمندان نسل‌های آینده علاوه بر روی آوردن به منابع انرژی پاك باید از سوخت‌های فسیلی بسیار كمتری استفاده كنند تا از كاهش میزان اكسیژن در اقیانوس‌ها جلوگیری شود

این مناطق چه از بعد مساحت و همچنین از بعد تعداد، افزایش قابل توجه و البته نگران‌كننده‌ای پیدا كرده‌اند. هم‌اكنون در بسیاری از مناطق اقیانوسی جهان، نقاطی یافت می‌شود كه سطح اكسیژن در آنها بسیار پایین است و در عوض غلظت دی اكسید كربن تا حد زیادی افزایش یافته است. این تركیب ناخوشایند به افزایش دما از یك سو و از بین رفتن منابع غذایی برای آبزیان این مناطق منجر شده است. در این مناطق خبری از اكسیژن زیاد نیست و كاملا بدیهی است كه در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت گونه‌های متنوع زیستی به حیات خود ادامه دهند.

با توجه به این وضعیت باید پذیرفت كه بتدریج زمین با انقراض نسل تازه‌ای و البته این بار در مناطق آبی خود روبه‌رو می‌شود. هر چند این انقراض نسل در اقیانوس‌ها روی می‌دهد اما به جهت ارتباط تنگاتنگ ساختارهای زیستی در خشكی و مناطق آبی می‌توان پیش‌بینی كرد كه در قرون آینده صنایعی نظیر كشاورزی روزهای سختی خواهند داشت.

چندی پیش گروهی از محققان دانماركی تحقیقات وسیعی درخصوص مناطق عاری از اكسیژن در اقیانوس‌های زمین انجام داده بودند كه توجه مراكز تحقیقاتی جهان را به همراه داشته است. بنا به یافته‌های این محققان كه در نشریه نیچر ساینس منتشر شده است، گرم شدن زمین می‌تواند مناطقی از اقیانوس‌ها را كه دچار كمبود اكسیژن هستند تا 10 برابر افزایش دهد. گری شافر از دانشگاه كپنهاگ كه در صدر این تحقیق قرار داشته است می‌گوید، افزایش دمای زمین به علت انتشار گازهای گلخانه‌ای روند اكسیژن‌زدایی را در مناطقی از اقیانوس‌ها افزایش می‌دهد و این باعث افزایش پدیده مرگ دسته‌جمعی ماهی‌ها و سخت‌پوستان دریایی خواهد شد.

محققان در این بررسی تاثیرات گازهای گلخانه‌ای را تا 100 هزار سال آینده شبیه‌سازی كردند و متوجه شدند كه افزایش دما باعث از بین رفتن اكسیژن در آب‌های سطحی اقیانوس‌ها و كاهش میزان حل شدن این گاز در آب‌های شور می‌شود.

به عقیده این محققان اگر نتوانیم آلودگی در مناطق ساحلی را كنترل كنیم مناطقی را كه به علت گرم شدن زمین با كمبود اكسیژن مواجه هستند همچنان در این وضعیت بحرانی قرار داشته و بیش از پیش با كمبود اكسیژن مواجه خواهند بود كه این روند، تاثیرات منفی بر روی صید ماهی‌ها و موجودات دریایی و اكوسیستم دریایی در بلندمدت خواهد گذاشت. از سوی دیگر اگر گرم شدن زمین ادامه پیدا كند مناطقی كه دچار كمبود اكسیژن هستند و در سطح اقیانوس‌ها پراكنده شده‌اند به اعماق اقیانوس منتقل خواهند شد كه این فرآیند برای حیات اقیانوسی بسیار خطرناك است.

اما برای رهایی از این وضعیت بحرانی چه باید كرد؟ دانشمندان ضمن مطرح كردن هشدارهای لازم، راهكارهایی را نیز ارائه می‌كنند كه كاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی و روی آوردن به منابع انرژی پاك از جمله این پیشنهادات است.

به عقیده آنها نسل‌های آینده باید از سوخت‌های فسیلی بسیار كمتری استفاده كنند تا از كاهش میزان اكسیژن در اقیانوس‌ها جلوگیری شود. پدیده كاهش میزان اكسیژن در اقیانوس‌ها در میلیون‌ها سال پیش در اقیانوس‌های زمین روی داد كه در پی آن بسیاری از جانداران دریایی نابود شدند. آیا اكنون نیز باید منتظر وقوع دوباره این رویداد تلخ بود؟

دوشنبه 2/3/1390 - 9:50
ریزه کاری های خانه داری

حتما دیده‌اید که یک سبد میوه تازه می‌تواند تنها با وجود یک میوه خراب و فاسد، گندیده و خراب شود. پس بعد از خرید میوه، آنها را به دقت نگاه کنید و در صورتی که دیدید میوه‌ای لک‌ دارد یا خراب است آن را از بقیه جدا کنید. موقع خرید در انتخاب میوه‌ها و اینکه قصد دارید چه مدت آنها را نگهدارید دقت کنید. پرتقال و نارنگی و حتی سیب را می‌توانید حتی تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید اما توجه کنید که میوه‌هایی مثل انگور و خیار و کیوی و موز زودتر تازگی خود را از دست داده و خراب و له می‌شوند. حتی اگر برایتان امکان دارد می‌توانید تازه به تازه میوه تهیه کنید. هنگام خرید، ترجیحا میوه‌هایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازه‌شان سنگین‌تر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن تازه و رسیده بودن میوه توصیه می‌شود آن را بو بکشید. میوه‌های تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند اما میوه‌های مانده این بو را ندارند. به بافت میوه هم توجه کنید؛ مثلا وقتی به یک کیوی دست می‌زنید و متوجه می‌شوید که شل و آبکی است، معنایش این است که بیش از حد رسیده است و بهتر است از خیر خریدش بگذرید. در صورتی که مقدار زیادی میوه خریداری کرده‌اید و مصرف آنها مدت زیادی طول می‌کشد بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه‌شان دارید؛ چرا که میوه‌های نشسته ماندگاری بیشتری دارند.

و اما میوه‌های مانده

همان‌طور که گفتیم بهترین راه برای جلوگیری از خراب و فاسد شدن میوه‌ها آن است که به اندازه مورد نیاز میوه بخریم اما درصورتی که باز هم میوه‌ها اضافه آمده و تازگی خود را از دست داده‌اند قبل از اینکه پوسیده وخراب شوند می‌توانیم با پختن یا خشک کردن آنها هم تنوعی در تغذیه ایجاد کنیم و هم از اسراف جلوگیری کنیم؛ مثلا می‌توانیم سیب را بعد از پوست کردن بپزیم و پوره یا کمپوت یا مربا درست کنیم. از پوست برخی میوه‌ها نظیر پرتقال و لیمو هم می‌توانیم برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنیم و موزهای له شده را برای درست کردن پوره و شیرموز نگه داریم.

خشک کردن باقی‌مانده میوه‌ها هم روش دیگری برای استفاده از میوه‌های اضافی است اما این کار مهارت بالایی لازم دارد و باید لوازم مورد نیاز برای خشک کردن داشته باشیم. از اضافه انگور هم می‌توانیم برای درست کردن سرکه استفاده کنیم. برای نگهداری خیار نیز می‌توان آن را با آب ونمک شست وبعد از خشک کردن درون ظرف فلزی قرار داد و در یخچال گذاشت. انگور را هم درون کیسه نایلونی در جای خنک می‌توان تا چند روز نگهداری کرد. موز را نیز نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیما به آن می‌تابد، گذاشت. در نور زیاد و گرما بسیاری از میکروارگانیسم‌ها فعال شده و سبب خرابی این میوه می‌شوند پس بهتر است چنین میوه‌هایی را در ظرفی که درب آن محکم بسته می‌شود، قرار داده و در یخچال بگذاریم.

دوشنبه 2/3/1390 - 8:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته