• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : مسائل و مشكلات غريزه جنسي و عوامل كنترل آن از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : مسائل و مشكلات غريزه جنسي و عوامل كنترل آن از ديدگاه قرآن و روايات
سال : 1379
استاد : حسين چوبين
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پايان‌نامه در پنج بخش با اين موضوعات آمده است: بخش اول ،‌بلوغ و تحولات ناشي از آن: تحولات جسماني،‌تحولات عاطفي، تحولات عقلاني؛ بخش دوم، نقش خانواده در انحرافات جنسي: خانواده بي‌بند و بار، خانه خالي،‌افراط در محبت و ....؛ بخش سوم، نقش اجتماع در انحرافات جنسي: اجتماعي بي‌بند و بار، دوستان ناباب، چشم‌چراني،‌ مجالس لهو و لعب و ...؛ بخش چهارم، نقش آموزش و پرورش در انحراف و كنترل غريزه جنسي: ايجاد فضاي مناسب در آموزشگاه، كنترل افراد مشكوك و ...؛ بخش پنجم، عوامل كنترل غريزه جنسي جوانان و نوجوانان: ايمان، ازدواج،‌ اشتغال و ....
عنوان : كربلايي كاظم ساروقي در آيينه زندگي پيامبر (ص)
نويسنده : حميدرضا مرادي كميجاني
سال : 1379
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پايان نامه زندگي كربلايي كاظم ساروقي و پيامبر اسلام(ص) به صورت تطبيقي و مقايسه‌اي بررسي شده است و مطالب اصلي آن در چهار بخش آمده است: بخش اول، زندگي شخصي كربلايي كاظم؛ بخش دوم، حيات قرآني كربلايي كاظم؛ بخش سوم، بررسي تطبيقي زندگي كربلايي كاظم با زندگي پيامبر (ص)؛ بخش چهارم، مقايسه حيات قرآني كربلايي كاظم با پيامبر (ص).
عنوان : قلمرو دين از ديدگاه قرآن
نويسنده : مصطفي كريمي
سال : 1379
استاد : صادق لاريجاني
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : در جهان انسان مدارامروز ، سؤالات جديدي فراروي دين‌پژوهان و دين‌داران قرار دارد كه با وجود تلاش در خور عالمان ديني در پاسخ‌گويي بدان‌ها، همچنان جاي پژوهشي دارد . در اين ميان، پرسش از قلمرو دين كه با نگاهي نو در جامعه ديني و علمي ما مطرح شده، در كشاكش پاسخ‌هاي گوناگون گرفتار آمده است. در اين پژوهش، پاسخ قرآن كريم به اين سؤال جست و جو مي‌شود: در بخش اول، به كليات و نيز تعريف دين و مراتب و منابع آن پرداخته شده؛ در بخش دوم،‌با بحث از راه‌هاي بيرون ديني در تعيين قلمرو دين و وافي به مقصود نبودن آنها، نياز به قرآن كريم در تعيين قلمرو دين ثابت گرديده و با پاسخ به برخي شبهات در باب رجوع به قرآن از جمله نظريه تأثير تام انتظارات در فهم، جواز رجوع به قرآن و حجيت پاسخ آن در اين زمينه اثبات گرديده و در بخش سوم نيز از اهداف بعثت در قرآن، آيه اكما، جامعيت قرآن و نمونه‌هايي از آيات براي هر يك از قلمروها ذكر شده است.
عنوان : عوالم وجود در عرفان و قرآن
نويسنده : هدايت‌الله خياطيان
سال : 1379
استاد : اسماعيل حاكمي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين نوشتار ابتدا از ارتباط ميان عرفان و قرآن سخن رفته، سپس طريقي كه عارفان با آن به استخراج حقايق باطني قرآن مبادرت مي‌ورزند، يعني «تأويل» بيان شده است. در اين دو بحث با بياني تفصيلي عدم جدايي عرفان و قرآن از يكديگر به اثبات رسيده و با دلايل عقلي و نقلي به كارگيري تأويل صحيح عرفاني به منظور فهم معارف برتر و ملكوتي قرآن مورد تأكيد قرار گرفته است. پس از آن از آيات و روايات و تأويلات مربوط به آنها در جهت تبيين عوالم وجود در عرفان و قرآن استفاده شده است.
عنوان : صحابه در قرآن
نويسنده : سيد ضياء الدين عليانسب
سال : 1379
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : در اين پايان‌نامه، موضوع « صحابه در قرآن» با تأكيد بر مسأله مورد نزاع شيعه و اهل تسنن، يعني عدالت بررسي شده است: در بخش اول، معناي لغوي « صحابه» با استفاده از منابع اصيل لغت بررسي شده و سپس به معناي اصطلاحي آن پرداخته شده و دو شرط لزوم پيروي كردن و طولاني بودن مدت مصاحبت مورد تأكيد قرار گرفته و سپس نظر عامه و خاصه درباره معناي « صحابه» و نيز ديدگاه‌هاي مختلف در معناي عدالت بررسي و نقد شده است. در بخش دوم، براي تأييد نظر شيعه درباره عدالت صحابه، به چهل و پنج آيه از قرآن كريم استناد شده است و پس از بررسي ميزان دلالت اين آيات، به بيان نظر علماي اهل سنت در تفسير آن آيات پرداخته و نتيجه گرفته شده است كه صحابه از حيث عدالت چند دسته‌اند: برخي مسلمان فاسق و برخي منافق بوده‌اند. در بخش سوم، از ادله قرآني اهل سنت بر عدالت تمامي صحابه، شش آيه از ميان تفاسير اهل سنت به ترتيب تاريخي ذكر شده و مورد نقد قرار گرفته و نيز روشن گرديده است كه عدالت صحابه در زمان پيغمبر(ص) و قرون اول مطرح نبوده و سپس بر قرآن تحميل شده است و هيچ يك از آيات مزبور نه تنها دلالتي بر عدالت تمامي صحابه ندارد، بلكه گاهي همين آيا بر فسق برخي از صحابه دلالت مي‌كند.
عنوان : شيوه‌هاي ارائه اعتقادات در قرآن
نويسنده : عليرضا اميني
سال : 1379
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : شيوه‌هاي گوناگوني در تبين اعتقادات رايج است كه هر كدام داراي كاستي‌ها و محسناتي است .قرآن كريم در اين زمينه روشي فراگير و جذاب دارد؛ روش قرآن تركيبي از شيوه‌هاي دليل‌گرايانه و اقتدامعيار است . برخي از نتايجي كه نويسنده در اين تحقيق به آن دست يافته، به اين قرار است:1ـ قرآن اصل هر يكاز اصول اعتقادي را بي‌نياز از اثبات مي‌داند؛ ولي جوانب هر اصل را در خور اثبات معرفي مي‌كند و براي آنها دليل مي‌آورد؛ 2ـ از جهات بينشي و تربيتي، مي‌توان تقدم و تأخرهايي براي هر يك از اصول اعتقادي در نظر گرفت؛ 3ـ قرآن در بيان اصول اعتقادي از شيوه‌هاي استدلالي ، تربيتي ، هنري، فطري و اشاري بهره گرفته است.
عنوان : شرح و تحليل متشابه‌القرآن ابن شهر آشوب
نويسنده : علي آقاتبار رودباري
سال : 1379
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه در يك مقدمه و دو بخش به بررسي زندگي اين شهر آشوب و كتاب متشابه القرآن او پرداخته است: در مقدمه شرح حال، ولادت و وفات، استادان و شاگردان و تأليفات او آمده و مطالب دو بخش آن به اين شرح است. بخش اول، كليات: معناي لغوي محكم، معناي لغوي متشابه، معناي اصطلاحي محكم، معناي اصطلاحي متشابه، فلسفه و حكمت وجود آيات متشابه در قرآن، اسباب تشابه و اقسام آن، اهم اقسام آيات متشابه، اهم كتب متشابه القرآن، نگاه كلي به كتاب متشابه در قرآن، اسباب تشابه و اقسام آن، اهم اقسام آيات متشابه، اهم كتب متشابه القرآن، نگاه كلي به كتاب متشابه القرآن ابن شهرآشوب (هدف از تأليف كتاب مشابه القرآن، مضمون كتاب متشابه القرآن، ويژگيهاي كتاب متشابه القرآن و مختلفه، ابواب كتاب متشابه القرآن)، مآخذ ابن شهر آشوب و طريقه او در تفسير آيات متشابه، نقاط ضعف كتاب ابن شهر آشوب؛ بخش دوم، شرح و تحليل آيات متشابه: تقدم در خلقت آسمان يا زمين، مشارق و مغارب، ابهام در خلقت آدم(ع)، تشابه در عالم ذره، وحدت جنسب ملك الموت، آيا ابليس از جن بود يا ملائكه، چگونگي تسبيح موجودات،‌آيا ابليس از جن بود يا ملائكه، چگونگي تسبيح موجودات،‌آيا قرآن حادث است يا قديم، مقصود از استقرار خداوند بر عرش چيست، تشابه در آيه جاء ربك، مقصود از كشف عن ساق، رؤيت خداوند،‌عقيده خوارج درباره گناهان كبيره، مقصود از عدم تفاوت در خلقت خداوند، هدايت و ضلالت، استهزاي خداوند، وعده خلافت از جانب پروردگار، دلايل بطلان شبهه تحريف، ابهام در بطلان احباط، مقصود از « ان يشاء الله »، ايه « ولله المشرق و المغرب فأينما تولوا فثم وجه الله»، خلافت آدم.
عنوان : سيماي مدينة النبي (شيوه رفتار رسول خدا(ص) با مخالفان (بر اساس قرآن و سيره)
نويسنده : غلامرضا نوعي
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در يك مقدمه و شش بخش سيماي حكومت پيامبر اسلام(ص) را از لحاظ رفتار با مخالفان بررسي كرده است. در مقدمه از مشروعيت و مقبوليت ، آزادي ،‌قانونمداري، تسامح و تساهل ، اقتدا به پيامبر (ص) ، منابع مودر استفاده (قرآن، سيره) و اقسام مخالفين پيامبر(ص) سخن رفته و موضوعات بخش‌هاي ششگانه آن به اين شرح است: بخش اول، حكومت پيامبر(ص) در مدينه: تعريف حكومت، عناصر سازنده حكومت، ضرورت تشكيل حكومت در اسلام، دلايل تشكيل حكومت در اسلام، مشروعيت حكومت پيامبر(ص)، مخالفان تشكيل حكومت توسط پيامبر(ص)، دلايل تشكيل حكومت توسط پيامبر (ص)،‌بخش دوم،‌عدالت با مخالفان؛ بخش سوم، گفتگو با مخالفان: قرآن مكتب گفتگو، گفتگوي پيامبران با مخالفانشان ، گفتگو با مخالفان در قاموس پيامبر(ص)، ابزارهاي گفتگوي پيامبر (ص) با مخالفان، شيوه‌هاي گفتگو (حكمت ـ استدلال،‌جدال به شيوه برتر،‌موعظه حسنه)؛ بخش چهارم، تساهل و تسامح؛ بخش پنجم قانون‌مداري در رفتار با مخالقان؛ بخش ششم،‌ آزادي عقيده: مفهوم عقيده و‌آزادي عقيده، بررسي آزادي مخالفين و موافقين آزادي عقيده، دفعاي بودن جنگهاي پيامبر، پذيرش جزيه غيرمسلمان دليل ديگري بر آزادي عقيده، ارتداد، بررسي آيات ارتداد در قرآن،‌بررسي موارد ارتداد در عصر پيامبر(ص).
عنوان : روش و مباني تفسير اهل بيت(ع)
نويسنده : عبدالله بنگري
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه در دو فصل به بررسي روش و مباني تفسير اهل بيت(ع) پرداخته است. فصل اول، بررسي روش تفسير اهل بيت و تكفيك آن از مفاهيم مشابه: روشهاي اهل بيت در ارائه تفسير، منابع تفسيري اهل بيت، ابزار تفسير اهل بيت؛ فصل دوم، اصول تفسير اهل بيت: الي بودن قرآن، هدايتگري قرآن،‌جاودانگي قرآن و الزمات آن.
عنوان : خشم و غضب و آثار سوء آن از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : حسين علي‌پور يگانه
سال : 1379
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه داراي دو مقدمه و هفت فصل با اين موضوعات به نگارش درآمده است: مقدمه اول، مهمترين كتب و علماي اخلاق؛ مقدمه دوم،‌شناخت نفس يا خودشناسي؛ فصل اول، كلياتي درباره معناي لغوي و اصطلاحي غضب و مترادفات آن؛ فصل دوم، ماهيت و اقسام غضب ؛ فصل سوم، عوامل و انگيزه‌هاي غضب ،‌اسباب مهيج غضب؛ فصل چهارم، خشم مطلوب؛ فصل پنجم، خشم و مغضوبين خداوند؛ فصل ششم ، تبعات و مفاسد افراط در غضب؛ فصل هفتم ، تعديل و درمان خشم.
  • تعداد رکورد ها : 1568