• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 65
زمان آخرین مطلب : 5023روز قبل
اخبار
سند امنیت تبادل اطلاعات کشور بازنگری شد و در دستو کار هیئت‌دولت قرار گرفت.


به گزارش سیتنا، عبدالمجید ریاضی، معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین گردهمایی تخصصی دوروزه مدیران مخابرات، پست و پست‌بانک و شرکت‌های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجم عظیمی از سرمایه‌ها معطوف بخش ارتباطات شده است که در طول سال‌های گذشته به عنوان
ICT مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که دو مقوله فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمام دنیا از یکدیگر پیشی می‌گیرند و با عنوان فناوری اطلاعات و ارتباطات موضوعیت یافته‌اند.

وی، با تاکید براین نکته که باید در بحث
ICT سرآمد باشیم، تصریح کرد: توسعه در عصر امروز، بدون ICT امکان‌پذیر نیست. ریاضی، با بیان این مطلب که باید از ظرفیت‌های داخلی در برنامه توسعه فناوری اطلاعات بهره کافی را برد، ادامه داد: در قلمرو فناوری اطلاعات، مهم‌ترین موضوع که باید بیشتر به آن اهمیت داده شود، بحث امنیت است؛ چرا که توسعه فناوری اطلاعات بدون در نظر گرفتن امنیت، آب در آسیاب دشمن ریختن است.

وی، گفت: امنیت و توسعه در حوزه
IT در کنار یکدیگر قرار دارند و هر کدام بدون در نظر گرفتن دیگری بی‌ارزش خواهد بود. ریاضی، ضمن تاکید بر آموزش مدیران در مقوله امنیت، خاطرنشان کرد: برای ایجاد امنیت در بخش IT، مبلغ 50 میلیارد تومان پیشنهاد شده است. وی، زیرساخت را از مقوله‌های جدی در بحث توسعه نامید و افزود: البته تا حدودی در این بخش از خواسته‌های خود جلوتر هستیم.

معاون وزیر ارتباطات، در ادامه سخنان خود به امر پژوهش و خلاقیت و نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: دست‌اندرکاران و مدیران باید در شهرهای کوچک نیز توجه خود را معطوف به این مساله کنند، چرا که حتی هکرها نیز خلاقیت خاص خود را دارند. وی گفت: همواره وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را در رتبه‌های جهانی مد نظر قرار داده‌ و گزارش‌های مرتبط با آن را ارائه کرده‌ایم.

وی، گفت: به سازمان آمار درخواست دادیم تا آماری از وضعیت برخورداری خانوارهای ایرانی از رایانه و اینترنت در شهرها و روستاها را ارائه دهد که بر همین اساس نتایج قابل ملاحظه‌ای به دست آمد. ریاضی، افزود: 22.31 درصد از خانوارهای کشور از رایانه برخوردارند که این رقم در استان تهران با 37.36 درصد بیشترین و در استان سیستان و بلوچستان با 9.71 درصد کم‌ترین را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: همچنین براساس آمار فوق، 99 درصد میزبانی پست‌های الکتنرونیکی کاربران ایرانی در خارج از ایران قرار دارد. وی، با تاکید بر حمایت از انجمن رمز ایران، گفت: حضور ما در مجامع بین‌المللی همچون
WSIS مثبت و قابل توجه بوده است. ریاضی، به افتتاح حساب اینترنتی برای 20 میلیون دانش‌آموز و معلم اشاره و خاطرنشان کرد: پنج بانک در این حوزه وارد شده‌اند و از پست‌بانک نیز انتظار داریم که در این مقوله پیش‌قدم باشد.

معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات، گفت: شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، پیش از ادغام 42 مصوبه راهبردی داشت و چهار جلسه این شورا با حضور رییس‌جمهور و 22 جلسه در کمیسیون برگزار شد. وی اظهار عقیده کرد: انتظار داشتیم در ادغام‌های این شوراها چهار شورا ادغام شود، اما 12 شورا ادغام شده است.
شنبه 10/9/1386 - 13:24
اخبار
قانون جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات، با 65 ماده و با حفظ تمام قوانین موجود در کمیسیون‌های دولت در دست بررسی است.

به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر صمد مومن‌بالله، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین گردهمایی تخصصی مدیران مخابرات، پست، پست‌بانک و شرکت‌های تابعه این وزارت، اظهار امیدواری کرد که با طرح لایحه مذکور در مجلس، تمام خلاءهایی که تاکنون پیشنهاد داده شده، پوشش داده شود.
وی افزود: در حوزه حقوقی چهار لایحه در دولت و هفت لایحه در مجلس در دست بررسی است که مشارکت نزدیک با کمیسیون‌های تخصصی دولت و مجلس در این راستا صورت می‌گیرد.
مومن‌بالله خاطرنشان کرد: بررسی لایحه جرایم رایانه‌ای بعد از دو سال در مجلس مستلزم توجه بیشتر و ارائه نظرات به روز در این زمینه است.
وی، به تعامل نزدیک مسوولان وزارت ارتباطات با نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: مکاتبه با نمایندگان، حضور در مجلس و شرکت در کمیسیون‌های تخصصی در سطوح گوناگون وزارت که بعضاً راه‌گشا بوده است، نشان از اهتمام جدی مسوولان این وزارت‌خانه در ارتباط نزدیک با مجلس شورای اسلامی دارد.
وی، به تاکتیک‌ها و شیوه‌های ابتکاری ارتباط با نمایندگان در طول 2 سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر امروز اصرار کنیم که این حوزه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، به این دلیل است که آیینه تمام‌نمای وزارت در ارتباط با مردم و مجلس است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان اظهار داشت: امروز شعار تعالی و پیشرفت همه‌جانبه کشور دو الزام "کار" و "تلاش" است که در برخی از آیات قرآن نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
شنبه 10/9/1386 - 13:23
کامپیوتر و اینترنت
توسعه چشمگیر تقاضا برای خدمات اینترنتی در کنار سرمایه‌گذاری‌های ناکافی برای شالوده اینترنت، طی سه سال آینده، وب آسیب‌پذیر را در برابر کاهش جریان قرار خواهد داد.

به گزارش سرویس بین‌الملل سیتنا، براساس مطالعات انجام شده توسط شرکت تحقیقاتی
Nemertes Research، ارائه‌دهندگان اینترنت باید از 42 میلیارد تا 55 میلیارد دلار معادل 60 تا 70 درصد بیش از برنامه کنونی‌شان، برای دفع تعلیقات اقتصاد دیجیتالی نشأت گرفته از "باگ‌های شبکه" سرمایه‌گذاری کنند.
بنابراعلام کمپانی نمرتیز، "اگر شرایط ثابت نشود" گوگل، یوتیوب یا آمازون رشدی نخواهند داشت.
این گروه اعلام کرد که کاربرد پهنای باند از ساخت شالوده آن پیشی گرفته است، در حالی که فیبر هسته‌ای و سوئیچینگ/فناوری مسیریابی "به خوبی مقیاس خواهند شد". بنابرتحقیقات صورت گرفته، منابع دسترسی به اینترنت در سه تا پنج سال آینده درهم شکسته خواهد شد.
به گفته این محققان، این مشکل در آمریکای شمالی شدیدتر خواهد بود.
نمرتیز همچنین اعلام کرد که مانند پوکی غیرطبیعی استخوان، نقصان سرمایه‌گذاری رقابت را بدون درد و به طور نامحسوس از چرخه اقتصادی خارج می‌کند.
نمرتیز تصدیق کرد که این مطالعات به شیوه‌های گوناگون بهرتین حدس و گمان را در مورد اتفاقات آتی وب به نمایش می‌گذارد.
این گروه اعلام کرد: "اینترنت تقریباً برای محققان مبهم است، حتی آن‌هایی که مهارت‌های فنی لازم، تمایل و درستی را در این زمینه دارا هستند، چراکه تجار ارائه دهنده اینترنت از اطلاعات مربوط به کاربرد و نقشه فناوری محافظت می‌کنند".
نمرتیز در توضیح عدم همکاری ارائه‌دهندگان اینترنت در بازار پررقابت موجود می‌گویند که ارائه‌دهندگان خدمات و مضامین اینترنتی از ارائه فعالیت‌های داخلی خود اجتناب می‌کنند.
با این وجود، نویسندگان این تحقیق توانسته‌اند با ایجاد انگیزه، همکاری ارائه‌دهندگان خدمات را با این گروه تحقیقاتی به دست آورند و آن‌ها را در ارائه اطلاعات سهیم کنند. در این راستا یکی از پیشنهادات مطرح شده کاهش مالیات ارائه‌دهندگان اینترنت از سوی کنگره آمریکا است تا محرکی برای افزایش ظرفیت پهنای باند باشد.
شنبه 10/9/1386 - 13:23
کامپیوتر و اینترنت
پایگاه اینترنتی "دویچه وله" با استناد به برخی گزارش‌ها نوشت: امكان انسداد شاهراه‌های اینترنتی در سال ۲۰۱۰خطری جدی خواهد بود و در این صورت كاربران اینترنتی باید دوباره از طریق مودم‌های كم‌سرعت استفاده كنند.

این پایگاه اینترنتی روز سه‌شنبه افزود: اگر بیش از
۱۰۰میلیارد دلار در زیرساخت‌های كلی سرمایه‌گذاری نشود، امكان استفاده از سایت‌های رسانه‌ای مانند "یوتیوب" از بین خواهد رفت.

دویچه وله علت این انسداد احتمالی را حجم بسیار بالای تولیدات صوتی و تصویری ذكر كرد كه در شبكه اینترنت گذاشته می‌شود.

به نوشته این منبع، نزدیك به
۷۵درصد از كل كاربران آمریكایی اینترنت تنها در ماه مه سال ۲۰۰۶میلادی به مدت متوسط ۱۵۸دقیقه فایل‌های تصویری در اینترنت ذخیره كرده‌اند.

به گزارش شركت كامسكور(
(Comscoreكه داده‌های مربوط به استفاده از اینترنت را ارائه كرده است، همین كاربران آمریكایی در مجموع ۸/۳میلیارد قطعه فیلم را در اینترنت مشاهده كرده‌اند.

"لاری ایروینگ" مدیرعامل اتحادیه نوآوری‌های اینترنتی (
(IIAدر آمریكا معتقد است، باید ظرفیت شبكه اینترنت را افزایش داد تا از ایجاد انسداد اینترنتی یا بی‌نظمی در كار كاربران در آینده‌ای نزدیك جلوگیری شود.
شنبه 10/9/1386 - 13:22
کامپیوتر و اینترنت
در پی نگرانی از عقب ماندن کشور انگلستان از ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به مردم، نمایندگان شرکت های ارائه دهنده اینترنت پرسرعت (BroadBand) در این کشور درخواست انجام مذاکرات فوری را با نمایندگان دولت مطرح نموده اند.

اعتراض به پایین بودن سرعت دسترسی به اینترنت در کشور انگلستان در حالی صورت می گیرد که هم اکنون بیش از نیمی از کاربران در این کشور از اینترنت با سرعت بالا استفاده می نمایند و میانگین سرعت دسترسی آنها برابر 4 مگابایت در ثانیه (
Mbps) است.

شرکت های ارائه دهنده اینترنت می گویند کشورهای دیگر به سرعت در حال ارائه اینترنت فوق سریع (
Ultra Fast) به مردم خود هستند که سرعتی برابر با 100 مگابایت در ثانیه دارد و این امر می تواند باعث عقب افتادن انگلستان در این زمینه شود.

هرچند که دولت انگلستان نیز خود معتقد است دسترسی به اینترنت فوق سریع کلید اساسی برای کمک به تجارت این کشور است اما دستیابی به آنرا مستلزم صرف وقت دانسته است. دولت انگلیس در این زمینه می گوید: "اینترنت فوق سریع مساوی است با تغییر، رشد و کسب سرمایه".

آقای "استیفن تیم" وزیر رفاه اجتماعی انگلستان در این زمینه معتقد است: "ما باید به گفتگو بپردازیم تا راه کاری مناسب برای راه اندازی و استفاده از این شبکه جدید پیدا کنیم زیرا تاخیر در این امر عامل بازدارنده ای در برابر توسعه اقتصادی کشور ما خواهد بود."

در مذاکرات پیش رو نمایندگان شرکتهای ارائه دهنده ی خدمات اینترنت پر سرعت، دولت و شرکت های بزرگ اقتصادی مطمئن خواهند شد دسترسی انگلستان به خدمات این شبکه به نحوی مناسب برقرار خواهد شد.
شنبه 10/9/1386 - 13:21
کامپیوتر و اینترنت
شرکت آمازون، کتاب دیجیتال خود را به نام «کیندل» به بازار عرضه کرده است که امکان خواندن فایل‌های دیجیتال کتاب و روزنامه را فراهم می‌کند.











کیندل که قیمت آن ۳۹۹ دلار اعلام شده، بدون سیم کار می‌کند و باتری این دستگاه می‌تواند ۳۰ ساعت بدون شارژ شدن کار کند.

جف بزوس، بنیانگذار و مدیر ابرفروشگاه اینترنتی آمازون می‌گوید که «کیندل» خصوصیات بیشتری از کتاب‌های چاپ شده را دارا است.
وی اعلام کرد که «کیندل» مانند کامپیوترهای لپ تاپ داغ نمی‌کند و به راحتی در دست جای می‌گیرد.

اندازه حروف در «کیندل» می‌تواند تغییر کند و افراد مسن می‌توانند حروف متن مورد علاقه خود را درشت کنند.

آمازون که یکی از بزرگ‌ترین آرشیوهای کتاب جهان را در اختیار دارد، از وجود 88000 عنوان کتاب برای دستگاه‌های کیندل خبر داد و وعده افزایش سریع این عناوین در آینده‌ای نزدیک را داد.

از طریق «کیندل» می‌توان به روزنامه‌های متعدد و وبلاگ‌ها نیز دسترسی پیدا کرد.
برای خواندن وبلاگ‌های مورد علاقه که به طور رایگان بر روی اینترنت یافت می‌شود، خوانندگان باید مبلغی بین ۹۹ سنت تا یک دلار و ۹۹ سنت به طور ماهیانه بپردازند.

کیندل رقیب دستگاه‌های سونی ریدر خواهد شد که دومین مدل آن امسال وارد بازار شد.
جف بزوس مالک آمازون می‌خواهد با تکیه بر آرشیو غنی کتاب‌های خود سهم این بازار نوپا را از ابتدا در اختیار بگیرد.
شنبه 10/9/1386 - 13:21
کامپیوتر و اینترنت
سند امنیت تبادل اطلاعات کشور بازنگری شد و در دستو کار هیات دولت قرار گرفت.

به گزارش سیتنا عبدالمجید ریاضی، معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین گردهمایی تخصصی دوروزه مدیران مخابرات، پست و پست‌بانک و شرکت‌های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجم عظیمی از سرمایه‌ها معطوف بخش ارتباطات شده است که در طول سال‌های گذشته به عنوان
ICT مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که دو مقوله "فناوری اطلاعات" و "ارتباطات " در تمام دنیا از یکدیگر پیشی می‌گیرند و با عنوان فناوری اطلاعات و ارتباطات موضوعیت یافته‌اند.

وی، با تاکید براین نکته که باید در بحث
ICT سرآمد باشیم، تصریح کرد: توسعه در عصر امروز، بدون ICT امکان‌پذیر نیست.
ریاضی، با بیان این مطلب که باید از ظرفیت‌های داخلی در برنامه توسعه فناوری اطلاعات بهره کافی را برد، ادامه داد: در قلمرو فناوری اطلاعات، مهم‌ترین موضوع که باید بیشتر به آن اهمیت داده شود، بحث امنیت است؛ چرا که توسعه فناوری اطلاعات بدون در نظر گرفتن امنیت، آب در آسیاب دشمن ریختن است.

وی، گفت: امنیت و توسعه در حوزه
IT در کنار یکدیگر قرار دارند و هر کدام بدون در نظر گرفتن دیگری بی ارزش خواهد بود.
ریاضی، ضمن تاکید بر آموزش مدیران در مقوله امنیت، خاطرنشان کرد: برای ایجاد امنیت در بخش
IT، مبلغ 50 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.

وی، زیرساخت را از مقوله‌های جدی در بحث توسعه نامید و افزود: البته تا حدودی در این بخش از خواسته‌های خود جلوتر هستیم.

معاون وزیر ارتباطات، در ادامه سخنان خود به امر پژوهش و خلاقیت و نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: دست‌اندرکاران و مدیران باید در شهرهای کوچک نیز توجه خود را معطوف به این مسئله کنند، چرا که حتی هکرها نیز خلاقیت خاص خود را دارند.
وی گفت: همواره وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را در رتبه‌های جهانی مد نظر قرار داده‌ و گزارش‌های مرتبط با آن را ارائه کرده‌ایم.

وی، گفت: به سازمان آمار درخواست دادیم تا آماری از وضعیت برخورداری خانوارهای ایرانی از رایانه و اینترنت در شهرها و روستاها را ارائه دهد که بر همین اساس نتایج قابل ملاحظه‌ای به دست آمد.
ریاضی، افزود: 22.31 درصد از خانوارهای کشور از رایانه برخوردارند که این رقم در استان تهران با 37.36 درصد بیشترین و در استان سیستان و بلوچستان با 9.71 درصد کم‌ترین را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: همچنین براساس آمار فوق، 99 درصد میزبانی پست‌های الکتنرونیکی کاربران ایرانی در خارج از ایران قرار دارد.

وی، با تاکید بر حمایت از انجمن رمز ایران، گفت: حضور ما در مجامع بین‌المللی همچون
WSIS مثبت و قابل توجه بوده است.
ریاضی، به افتتاح حساب اینترنتی برای 20 میلیون دانش‌آموز و معلم اشاره و خاطرنشان کرد: پنج بانک در این حوزه وارد شده‌اند و از پست‌بانک نیز انتظار داریم که در این مقوله پیش‌قدم باشد.

معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات، گفت: شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، پیش از ادغام 42 مصوبه راهبردی داشت و چهار جلسه این شورا با حضور رییس‌جمهور و 22 جلسه در کمیسیون برگزار شد.
وی اظهار عقیده کرد: انتظار داشتیم در ادغام‌های این شوراها چهار شورا ادغام شود، اما 12 شورا ادغام شده است.
شنبه 10/9/1386 - 13:20
کامپیوتر و اینترنت
به گفته کارشناسان امنیت رایانه ای، کد مخرب دارای پتانسیل بهره برداری از آسیب پذیری بسیار خطرناکی در نرم افزار QuickTime در اینترنت منتشر شده است. انتشار این کد مخرب، امنیت کاربران را به شدت مورد تهدید قرار داده است.

بر طبق راهنمای امنیتی منتشر شده در سایت
Milw0rm.com، نرم افزار Apple QuickTime نسخه های 7.2 و 7.3 نصب شده بر روی سیستم عامل های ویندوز ویستا و ویندوز XP SP2 آلوده به این نقص امنیتی می باشند.

همچنین به سبب استفاده نرم افزار
iTunes از اجزاء QuickTime نصب این نرم افزار نیز باعث افزایش ریسک خطر کاربران میشود. این آسیب پذیری در پروتکل RTSP که از سوی پخش کننده QuickTime و QuickTime Streaming Server پشتیبانی میشود، کشف گردیده است.

یک حمله موفق نیاز به اجرای فایل مخرب جریان
RTSP از سوی قربانی دارد تا در مرحله بعد مهاجم کدهای دلخواه خود را بر روی سیستم قربانی اجرا نماید. پس از اجرای کدهای دلخواه، مهاجم قادر است که حمله ای از نوع انکار سرویس (DoS) را ترتیب دهد.

کمپانی اپل چندی پیش با عرضه نسخه 7.3 از نرم افزار
QuickTime تعدادی نقص امنیتی موجود در ویرایش 7.2 را رفع نمود اما در طول سه روز گذشته هیچ پاسخی در مورد آسیب پذیری RTSP ارائه نکرده است.

کاربران نرم افزار
QuickTime تا هنگام عرضه اصلاحیه این آسیب پذیری می بایست از اجرای فایل های مبتنی بر QuickTime خودداری نمایند. کارشناسان همچنین برای کاربران حرفه ای غیر فعال نمودن کنترلگرهای QuickTime ActiveX بر روی اینترنت اکسپلورر و پلاگین QuickTime بر روی مرورگر موزیلا فایرفاکس را پیشنهاد کرده اند.
شنبه 10/9/1386 - 13:19
اخبار
برای تضمین سلامت و امنیت برگزاری مكانیزه‌ی انتخابات، باید نرم‌افزاری قوی در اختیار باشد.

سیدمحمدعلی شبانی - راهور فن‌آوری اطلاعات جهاد دانشگاهی واحد یزد - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار كرد: سلامت و امنیت مكانیزه شدن انتخابات به نوع نرم‌افزار آن بستگی دارد و به آزمایش به صورت پایلوت نیاز است تا با روش‌های آمارگیری كیفیت نرم‌افزار مشخص شود.

وی ادامه داد: اگر در مناطق مختلف شهر، شبكه‌های داخلی وجود داشته باشد و به صورت وب سایت نباشد، با نظارتی كه از سوی هیات‌های نظارتی انجام می‌گیرد، می‌توان انتخابات مكانیزه را برگزار كرد.

او با بیان این كه قسمت اعظم امنیت مربوط به شبكه و نوع نرم‌افزار است، تصریح كرد: در شبكه داخلی با مسائل امنیتی می‌توان جلوی خطا را گرفت و از سوی دیگر نرم‌افزار بایست آزمایش و پس از آمارگیری، نوع نرم‌افزار تضمین شود و این در حالی است كه در مكانیزه برگزار كردن انتخابات، قطعا هیات‌های نظارتی شورای نگهبان بر صحت انتخابات نظارت می‌كنند.

شبانی در خصوص آمادگی مردم برای شركت در انتخابات مكانیزه تصریح كرد: آموزش آن عده‌ از مردم كه سواد رایانه‌یی ندارند،‌ نیاز به زمان دارد و به سرعت قابل انجام نیست و عده‌ای نیز كه تا حدودی دوره‌های رایانه‌یی را گذرانده‌اند، نیاز به صفحات روشن و واضح دارند تا كاندیدای خود را انتخاب كنند.

این كارشناس
IT تصریح كرد: تخلفات تنها نرم‌افزار را شامل نمی‌شود بلكه لوازم جانبی را هم در بر می‌گیرد و از آنجا كه نرم‌افزارها اكثرا شبكه‌یی است و اطلاعات در یك بانك اطلاعاتی ذخیره می‌شود، هم بایست شبكه داخلی قوی باشد و هم نرم‌افزاری قوی در اختیار باشد.

وی افزود: امنیت به نوع ارتباط با بانك اطلاعاتی بستگی دارد كه هم رابط‌هایی كه به بانك اطلاعاتی وصل می‌شوند یا
enter face را شامل می‌شود و هم امنیتی كه بانك اطلاعاتی در اختیار ما می‌گذارد و در ایران برای امنیت بالا بانك اطلاعاتی اوراكل استفاده می‌شود.

راهور فن‌آوری اطلاعات جهاد دانشگاهی یزد افزود: در بحث رابط‌هایی كه به بانك اطلاعاتی متصل می‌شوند، مهندسانی زبده و با تجربه نیاز است كه كدهایی را بنویسند كه امنیت بالایی داشته باشند بنابراین امنیت
enter face به اشخاصی كه نرم‌افزار را به وجود آورند و نوع انتخابی كه برای بانك اطلاعاتی صورت گرفته است، بستگی دارد تا امنیت نرم‌افزار را تضمین كنند.

او در پایان با اشاره به اینكه شبكه داخلی با استفاده از سرورها امنیت قوی ایجاد می‌كنند، اضافه كرد: اكثرا سرور 2003 استفاده می‌شود اما با توجه به اینكه سرورهای لینوكس رایگان هستند، از لحاظ امنیت قوی‌تر می‌باشند و همچنین بیشتر امنیت به
fire wall یا دروازه آتش برمی‌گردد.
شنبه 10/9/1386 - 13:19
اخبار
کمیته‌ی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات جامعه‌ی اسلامی مهندسین با عنوان ادای دین به "جنبش نرم‌افزاری" ( نقد چگونگی جذب گفتمان و خرید محصولات ERP در کشور) بیانیه‌ای‌ صادر كرده كه در آن تاكید شده است: آیا زمان آن فرا نرسیده که جامعه مدیریتی و انفورماتیکی دست از تقلید طوطی‌وار بردارد و به حل مسائل واقعی سازمان‌های واقعی این کشور و تمهید راه‌های عملی برای برون‌رفت از بن‌بست ناکارآیی و بی‌کفایتی کمی و کیفی آن‌ها با تاسی از شعار "جنبش نرم‌افزاری" و تکیه به آرمان "تولید علم" همت گمارد؟

در متن این بیانیه كه نسخه‌ای از آن در اختیار گروه جامعه‌ی اطلاعاتی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قرار گرفته، آمده است: با توجه به اهمیت بالای دانش و صنعت نرم‌افزار در مجموعه گسترده‌تر گفتمان‌های مدیریتی، انفورماتیکی و جایگاه عمده و ارتباط تنگاتنگ این مجموعه با شعار جنبش نرم‌افزاری مطرح شده توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، کمیته‌ی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات جامعه اسلامی مهندسین بر خود فرض می‌داند که از منظری مسوولانه و کلان و به منظور حفظ منافع بلندمدت جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به آرمان‌های چشم‌انداز 20 ساله، نسبت به نحوه جذب، توسعه و كاربرد فن‌آوری‌ها و مفاهیم نرم‌افزاری، مدیریتی در کشور، دیده‌بانی و نسبت به کاستی‌ها و مخاطرات احتمالی هشدارهای لازم را اعلام كند.

در ادامه این بیانیه تاكید شده است: کمیته، در جریان دیده‌بانی خود، الگوی نوینی مطابق با دیگر رهنمود درخشان رهبر انقلاب یعنی تولید علم را مورد استفاده قرار می‌دهد که با روش واسطه‌ها و مداحان فن‌آوری غرب کاملاً مغایر است؛ مهم‌ترین ویژگی این الگو برخورداری از نگاهی نقادانه نسبت به اصالت و صحت و فایده گفتمان‌ها و محصولات رنگارنگ مدیریتی و نرم‌افزاری وارداتی است که اغلب به صورتی تقلیدی در جامعه مدیریتی کشور به کار گرفته می‌شوند و در بهترین حالت فرصت‌های به‌سازی و ارتقاء کمی و کیفی سازمان‌ها و شرکت‌ها را به هدر می‌دهند.

این كمیته در ادامه‌ی بیانیه‌ی خود آورده است: همه آگاهند که طی سالیان اخیر افراد کم دانش و بی استعداد، انواع این گفتمان‌ها را با سروصدای فراوان و با دستاویز قراردادن پشتوانه‌های آکادمیکی، وارد کشور کرده به بهانه آن‌ها مناصب حساس را در سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ در نقش مشاور و معاون و حتی مدیر از آن خود می‌کنند، تا بتوانند متاع‌های وارداتی مورد حمایت خود را در سازمان‌ها بدون هیج گونه دستاوردی تحمیل كنند.

بر اساس اعلام، این کمیته در نظر دارد با برگزاری نشست‌هایی با ارائه جزییات و شواهد مثال متعدد، از نحوه ورود و به‌کارگیری این قبیل گفتمان‌ها، آن‌ها را در معرض بحث صاحبنظران مستقل و متکی به نفس گذاشته، این پرسش حیاتی را مطرح نماید كه آیا زمان آن فرا نرسیده است که جامعه مدیریتی و انفورماتیکی دست از تقلید طوطی وار بردارد و به حل مسائل واقعی سازمان‌های واقعی این کشور و تمهید راه‌های عملی برای برون رفت از بن بست ناکارآیی و بی کفایتی کمی و کیفی آن‌ها با تاسی از شعار "جنبش نرم افزاری" و تکیه به آرمان "تولید علم" همت گمارد و از به خدمت گرفتن عجولانه و چشم بسته گفتمان‌ها و محصولات وارداتی به صرف "خارجی بودن" اجتناب کند.

در ادامه‌ی بیانیه تاكید شده است: اخبار تاسف آور حاكی از آن است كه شركت‌های بزرگ خودروسازی (صنعتی که بیش از هر مورد دیگر از چتر حمایتی دولت و ملت ایران برخوردار است) در ادامه روند واردات و مصرف چشم بسته انواع روش‌ها و نظریه‌ها و مدل‌های مدیریت، بار دیگر و این بار یکی از پرمخاطره‌ترین این موارد را به عنوان چاره جدید کار خود، مورد نظر قرار داده‌اند:
ERP. به عنوان مثال، شرکت‌های ایران خودرو و سایپا با عقد قراردادهای چندین میلیون دلاری مدتهاست که در نظر دارند با به دور انداختن کل دارایی نرم‌افزاری و دانش سازمانی موجود خود و شرکت‌های تابعه‌شان و با به تعطیل کشاندن فعالیت‌های نرم‌افزاری درون‌زایی که برای انجام آن‌ها هزاران مهندس ساعت کار و میلیاردها ریال سرمایه‌گذاری صرف شده است، به اتکاء وعده و وعیدهای مبهم فروشندگان و واسطه‌های آن‌ها و تایید مشاوران ناآگاه، یک خانه تکانی نرم‌افزاری آن هم از نوع وارداتی انجام دهند که البته با وجود گذشت زمان زیاد به دلیل نقایص ذاتی که این گفتمان از آن رنج میبرد نتیجه‌ای جز اتلاف وقت و سرمایه به دنبال نداشته است.

در این بیانیه همچنین تاكید شده است: جنبه نگران کننده این مسئله زمانی بیشتر آشکار می‌شود که به یاد داشته باشیم این شرکت‌ها به دلیل گستردگی قابل توجه زنجیره تامینشان، نقش سمت و سو و خط دهنده مهمی در صنعت کشور بر عهده دارند و دور نیست که حلقه های اولیه و ثانویه و ... دیگر صنایع مرتبط با این شرکتها با تاسی از مشتری ( و اغلب مالک ) عمده خود همین مسیر را طی کنند و آواری بهمن گون بر سر صنعت کشور فرود آید.

در ادامه این بیانیه ادعا شده است: تحلیل نزدیک و دقیق گفتمان
ERP که برخی شركت‌ها و سازمان‌های بزرگ دولتی و نیمه دولتی دیگر نیز بدون توجه به سیاست‌های کلان نظام از جمله "تولید علم" و "جنبش نرم‌افزاری" در پی به خدمت گیری آن هستند، نقاط ضعف خطرناکی را نشان می‌دهد که علاوه بر معطل گذاشتن سیاست‌های راهبردی مذکور، تهدیدهای فوری و آنی متعددی را شامل می‌شوند از جمله:

وابستگی راهبردی به تامین کننده نرم‌افزار، تحمیل الگوهای کاری آماده و ضرورت مهندسی مجدد فرآیندها، فقدان قابلیت‌های حیاتی، و نشت اطلاعات و اسرار تجاری.

در ادامه‌ی این بیانیه‌ تاكید شده است: برخورد ساده انگارانه و تك بعدی با شعارهایی همچون خودكفایی و حمایت از تولید داخلی مورد نظر جامعه اسلامی مهندسین و کمیته‌ی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات آن نیست و معتقدیم استفاده صحیح و اصولی از دستاوردهای علمی و فنی سایر كشورها هرگز نباید از مد نظر دور شود. اما در زمینه خاص
IT توجه همگان را به این نكته جلب می كنیم كه این صنعت از جنبه های گوناگون جایگاهی بسیار حساس دارد و از این رو جنبه وارداتی نرم‌افزارهای ERP به عنوان محصول خارجی به خودی خود مخاطرات متعددی را موجب می‌شود. از جمله: مخاطرات امنیتی،‌ به تعطیل كشاندن صنعت نرم‌افزار داخلی،‌ متوقف ساختن روندهای پژوهشی، و در پرده ابهام فرو رفتن مفهوم صنعت داخلی.

این كمیته در ادامه بیانیه خود تصریح كرده، ضمن درك احساس سرخوردگی كه بعضاً نسبت به تجربه های ناموفق نرم‌افزاری در كشور ایجاد شده است، نكات زیر را قابل یادآوری می‌دانیم: تداوم؛ رمز موفقیت،‌ نو بودن حوزه كار،‌ و فرصت‌ها و امكانات.

به اعتقاد این كمیته، دست‌اندركاران و شركت‌های فعال در صنعت نرم‌افزار نیز به نوبه خود باید با تجدید نظر در اتخاذ سیاست‌های محدود و شكست‌خورده، گرایش مشتریان بزرگشان را به تامین كنندگان خارجی، به عنوان یك زنگ خطر و دلیلی جدی برای بازنگری روش‌های ارائه خدمات و محصولات، مورد توجه قرار دهند و به عنوان مثال این نكته را درك كنند كه زمان آن رسیده است كه دست از غفلت نسبت به مسائل كلان سازمان‌ها (برنامه‌ریزی، پشتیبانی تصمیم، ...) بردارند و دریابند كه دوران اكتفا به بسته‌های نرم‌افزاری پیش پا افتاده كه به كارگیری آن‌ها برای بازده و اثربخشی بنگاه‌های اقتصادی نتیجه خاصی ندارد و ابزار ساده‌ای برای تسهیل كارهای كارمندان دفتری بیش نیستند تا به عنوان مثال در پایان سال مالی در ارائه گزارشات سالیانه آنچنانی ایشان را یاری رسانند، به سر آماده است.

در ادامه بیانیه تاكید شده است: این شركت‌ها خصوصاً باید از جارو جنجال تبلیغاتی نسبت به نرم افزارهای محدود و معرفی آن‌ها به عنوان راه حل مطلوب سازمانها دست بشویند و توسعه هر چه بیشتر توانایی‌های خود و ابزارهایشان را مد نظر قرار دهند. از جمله ضروری به نظر می‌رسد که یک تجدید نظر بنیادین در روندهای تحلیل و طراحی و تعریف نیازها و نیز بازنگری در معماری‌های قدیمی که مبتنی بر استفاده بی‌رویه از جداول اطلاعاتی مشترک میان سیستم‌ها و ترویج وابستگی‌های آزار دهنده میان آن‌هاست ضروری باشد.

این كمیته با استناد به آنچه در بالا به صورت فشرده ذکر شد و همچنین آمار نگران کننده شکست پروژه های
ERP که تنها در بر گیرنده شکست‌های آشکار و اعلام شده این قبیل پروژه‌هاست ( بین 60 تا 70 در صد شکست رسماً اعلام شده) از دست‌اندرکاران صنایع بزرگ خودروسازی دعوت كرد که بنا به جایگاه حساسشان به عنوان الگو دهنده و خط دهنده به روندهای توسعه صنعت IT در کشور، دست از اقدام شتابزده در به خدمت گرفتن این گفتمان برداشته، در هر کجای این راه غلط قرار دارند از آن بازگردند.

در ادامه این بیانیه همچنین به مدیران ارشد این شرکت‌ها و نیز کلیه سیاستگذاران و تصمیم‌گیرندگان در صنایع حساس و بزرگی چون نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد و مس و ... که بی شک با قبول مسوولیت های خطیر و طاقت فرسا ارزش‌های خود را به نمایش گذاشته‌اند، توصیه كرد که با حقیقت مشکلات صنعتی که به آن‌ها سپرده شده است، شجاعانه روبرو شوند و در انتظار معجزه از طرف شرکت‌های چند ملیتی نبوده، به اتکاء هوش و تجارب خود و کارکنانشان و دارایی‌های نرم‌افزاری که طی سالیان متمادی اخیر فراهم کرده‌اند و با همت گماردن به بهبود و ارتقاء این دارایی‌ها به حل ریشه‌یی مشکلات سازمانی بپردازند.

بر اساس این بیانیه، توجه به سیاست‌های دولت نهم در اعمال اصلاحات ساختاری و تمرکز آن بر مفهوم کارآیی می‌تواند ضمن تامین پشتوانه سیاسی لازم برای مدیران محترم چراغ راهنمای مناسبی نیز باشد و به عنوان مثال مشوق گشودن درهای سازمان
IT شرکت‌های بزرگ صنعتی بر روی خیل کارشناسان و نیروهای دلسوز و توانمند داخلی شود که تشنه فرصت برای نشان دادن لیاقت‌ها و شایستگی‌های خوداند، فرصتی که تاکنون به تبع یک تفکر بسته و با اجتناب از برون سپاری از ایشان دریغ شده است؛ در حالیکه روش‌های بسیار مطمئن ازجمله روش‌های توسعه متن باز برای رفع تردیدها در خصوص میزان وابستگی شرکت به تامین‌کنندگان داخلی نرم‌افزار و سیستم وجود دارد.

به اعتقاد این كمیته از دولت و مجلس و نهادهای متولی فن‌آوری اطلاعات در جمهوری اسلامی انتظار می‌رود با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، حمایت از توسعه و ترویج الگوهای جدید و درون‌زا در حوزه‌های مختلف بخصوص فن‌آوری اطلاعات را بر پایه تولید علم و ایجاد جنبش نرم‌افزاری و به اتكا نیروهای باارزش و متخصص داخلی در دستور كار خود قرار داده، اجازه ندهند برخی افراد کم دانش تنها برای منافع شخصی و در خلاء اینگونه الگوها و نظارت‌های كلان، خواسته یا ناخواسته، باعث انحراف مسیر توسعه صنعتی كشور شوند که نتیجه آن دور شدن از آمال و آرزوهای همه ما در دستیابی به اهداف و افق‌های ترسیم شده در سند چشم‌انداز 20 ساله خواهد بود
شنبه 10/9/1386 - 13:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته