• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12908
تعداد نظرات : 583
زمان آخرین مطلب : 3969روز قبل
اخبار

400زندانی لبهای خود را دوختند

بیش از 400 بازداشتی قرقیزستانی روز سه شنبه گذشته که در زندان های این کشور بدون محاکمه زندانی شدند با دوختن لبهای خود دست به اعتصاب زدند.


 بیش از 400 بازداشتی قرقیزستانی روز سه شنبه گذشته که در زندان های این کشور بدون محاکمه زندانی شدند با دوختن لبهای خود دست به اعتصاب زدند.



به گزارش برترین ها
، این زندانیان لبها و دهان خود را به دلیل ممنوع الملاقات بودن و رفتار خشونت آمیز مسئولان زندان و همچنین در اعتراض به بازداشت شدن آنها بدون هیچ محاکمه ای دوختند.

وکیل مدافع حقوق بشر قرقیزستان گزارش داد بیش از 400 زندانی که بدون محاکمه در زندان به سر می برند، لبهای خود را در اعتراض به برخورد و رفتارهای خشونت آمیز دوختند.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:9
سينمای ایران و جهان

گلدن گلوب از دریچه بزرگان سینمای جهان / عکس

گزارش تصویری از برگزیدگان سرشناس شصت و نهمین دوره مراسم اهدای جوایز گلدن گلوب
  برگزیدگان سرشناس شصت و نهمین دوره مراسم اهدای جوایز گلدن گلوب




مورگان فریمن


کالین فرث




پیمان معادی و اصغر فرهادی
 




جانی دپ



جورج کلونی بهترین بازیگر نقش اول مرد



برد پیت



اصغر فرهادی کارگردان فیلم غیر انگلیسی زبان




مارتین اسکورسیزی بهترین کارگردان




استیون اسپیلبرگ




جانی دپ و ریکی جرویس



کریستوفر پلامر بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:7
سينمای ایران و جهان

لباس یک دوبلور بر قامت مهران مدیری !

باحضور مهران مدیری در استودیوی انجمن گویندگان جوان، کار نهایی سازی دیالوگ‌های انیمیشن سینمایی «تهران 1500» به کارگردانی بهرام عظیمی آغاز شد.
باحضور مهران مدیری در استودیوی انجمن گویندگان جوان، کار نهایی سازی دیالوگ‌های انیمیشن سینمایی «تهران 1500» به کارگردانی بهرام عظیمی آغاز شد.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:6
اخبار

تصاویری از انیمیشن تهران 1500/ قسمت دوم

فیلمنامه "تهران ۱۵۰۰" را امیر مسعود علمداری و بهرام عظیمی با مشاوره محمد رحمانیان، پیمان معادی و حبیب رضایی نوشته‌اند. / انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» به کارگردانی بهرام عظیمی برای نمایش در جشنواره آماده می‌شود.
  انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» به کارگردانی بهرام عظیمی برای نمایش در جشنواره آماده می‌شود و پیش‌بینی می‌شود در بخش نگاه نو (فیلم‌های اول و دوم) حضور داشته باشد.

در «تهران ۱۵۰۰» که شهر تهران را در سال ۱۵۰۰ شمسی به تصویر می‌کشد، از شخصیت‌ و کاراکترهای هدیه تهرانی، بهرام رادان، مهران مدیری، گوهر خیراندیش، مهتاب نصیرپور، محمدرضا شریفی‌نیا، حبیب رضایی و حسام نواب‌صفوی بهره گرفته شده و این بازیگران مشهور سینما نقش‌های خود را دوبله کرده‌اند.

فیلمنامه «تهران ۱۵۰۰» را امیر مسعود علمداری و بهرام عظیمی با مشاوره محمد رحمانیان، پیمان معادی و حبیب رضایی نوشته‌اند.

فیلم در ژانر کمدی است و داستان آن درباره گذشته و حال پیرمردی ۱۶۰ ساله به نام اکبرآقا (مهران مدیری) است و زمان داستان ۱۵ روز قبل از تحویل سال ۱۵۰۰ هجری شمسی است.

در سال ۱۵۰۰ ربات‌ها در کنار مردم زندگی می‌کنند و آدم‌های پولدار می‌توانند با امکانات پیشرفته پزشکی تا ۱۶۰ سال زندگی کنند!




















پنج شنبه 6/11/1390 - 12:5
سينمای ایران و جهان

فیلم چشم در سینماهای تهران!

در خلاصه داستان فیلم «چشم» آمده است: زندگی مشترک بردیا و ژوان دچار مشکل شده و مرد برای بازگرداندن شور و شوق به زندگی اش دست به بازی خطرناکی می زند.
«چشم» سومین ساخته جمیل رستمی است که در گروه سینمایی مخاطب خاص اکران خود را آغاز کرده است و بازیگرانی چون مهدی احمدی، لادن مستوفی، افسانه پاکرو، نازنین فراهانی، سیاوش چراغی‌پور، حمید شریف‌زاده، مونیا جمال‌پور، سامان ارسطو، حشمت آرمیده، صدف احمدی، یگانه خداپرست، مبینا آتشی، رزیتا بهمنش در آن به نقش آفرینی پرداخته اند.

در خلاصه داستان فیلم «چشم» آمده است: زندگی مشترک بردیا و ژوان دچار مشکل شده و مرد برای بازگرداندن شور و شوق به زندگی اش دست به بازی خطرناکی می زند.




















پنج شنبه 6/11/1390 - 12:2
اخبار

درخواست بان کی مون از ایران درباره تنگه هرمز

"بان کی مون" همچنین از طرف های درگیر بر سر پرونده هسته ای ایران خواست تا به کاهش بحران در این موضوع، بپردازند.
 برترین ها: دبیر کل سازمان ملل متحد از ایران خواست تهدید خود را درباره بستن تنگه هرمز، عملی نکند.

"بان کی مون" همچنین از طرف های درگیر بر سر پرونده هسته ای ایران خواست تا به کاهش بحران در این موضوع، بپردازند.

بان کی مون که با خبرنگاران در نیویورک مصاحبه می کرد؛ ادامه داد:" راه حل مسالمت آمیز برای مسئله هسته ای ایران، جایگزینی ندارد. از طرف های این نزاع می خواهم تا از شدت این بحران، بکاهند. اظهارات آتشین در این باره، سودی در بر ندارد."

وی افزود: تنگه هرمز، برای تجارت بین المللی، منطقه بسیار بااهمیتی است. باید به عبور و مرور آزادانه برای همه کشتی ها در دریاها، احترام گذاشت و از آن حمایت کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین درباره برنامه هسته ای ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: بارها با سران ایران صحبت کردم. مسئولیت برعهده طرف ایرانی است که ثابت کند هدف برنامه هسته ای اش ، صلح آمیز است.

بان کی مون همچنین از تهران خواست تا با بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی ، همکاری کامل داشته باشد و برای حل مسئله هسته ای خود به مذاکرات با کشورهای 5+1 بازگردد.

ایران بارها بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای اش تاکید کرده است.

گروه 5+1 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا،چین، روسیه، فرانسه و انگلیس) به علاوه آلمان، از چند سال پیش تاکنون مذاکرات با تهران بر سر برنامه هسته ای ایران را برعهده دارد.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:1
موسيقي
خانواده کامکارها از حال و هوای موسیقی خود می گویند

مورد عجیب خانواده کامکارها

کامکارها یکی از منحصربه فرد ترین گروه های موسیقی ایران هستند؛ آنها در هر نوع از انواع موسیقی ایرانی، مقامی، محلی و... دستی در آتش دارند. آنها خانواده ای از جنس موسیقی هستند و اصلی ترین دلیل موفقیت شان کار گروهی آنها است.
 برترین ها به نقل از هفت صبح : کامکارها یکی از منحصربه فرد ترین گروه های موسیقی ایران هستند؛ آنها در هر نوع از انواع موسیقی ایرانی، مقامی، محلی و... دستی در آتش دارند. کامکارها هم با بزرگان صدای ایران، نواخته اند و هم بخشی از بهترین و خاطره سازترین نواهای فارسی را برای ما خوانده اند.

شاید به همین دلیل آخرین کنسرت شان، یکی از پررونق ترین کنسرت های موسیقی سنتی بود آن هم در شرایطی که موسیقی پاپ، سالن ها را دوقبضه از آن خود کرده بود. آنها خانواده ای از جنس موسیقی هستند و اصلی ترین دلیل موفقیت شان کار گروهی آنها است.



در این گفت و گو کامکارها پرسش های زیادی را پاسخ می دهند؛ پرسش هایی درباره جنس موسیقی و نوع فعالیت شان در حوزه آهنگ های محلی با تنظیمات کردی درباره کار گروهی شان که سرمشق چندین گروه موسیقی دیگر شده و درباره کنسرتی که خودشان آن را کنسرتی موفق می دانند. حس برادری شان در این گفت و گو و البته در هر جای دیگری را هم باید به ویژگی کامکارها اضافه کرد.

*حفظ یک گروه موسیقی کار سختی است. اما شما سال هاست که این گروه را به عنوان بهترین گروه موسیقی ایرانی حفظ کرده اید. آیا این تداوم در گروه شما به خاطر رابطه خانوادگی تان است؟

پشنگ: بله. نمی توان کتمان کرد که خانواده محور اصلی دور هم جمع شدن آدم هاست، چه اینجا و چه در هر ژانر دیگری.

اردشیر: به نظر من یکی از عوامل حفظ گروه ما، رابطه برادری است و عامل دیگر، احترام به حقوق یکدیگر، وقتی در یک گروه، جایگاه و حقوق همه مشخص باشد، هم از نظر سنی و هم از نظر نوازندگی، گروه به ماندگاری نزدیک می شود.

*درست است اما رعایت همین مسائل هم در گروه شما از برادربودن تان نشأت می گیرد، این طور نیست؟

بیژن: بله. ما این مساله را در خانواده حل کرده ایم اما اردشیر راست می گوید. اکثر این مشکلات در گروه ها به خاطر رعایت نکردن احترام یکدیگر و عدم عمل به تعهدها به وجود می آید. منظور من گروه کامکارها نیست، بلکه در پاسخ به سوال شما این ها را می گویم؛ سوالم اینجاست که اصولا چرا هنرمند باید حق هنرمند را بدهد؟ چرا یک موسسه یا وزارتخانه وجود ندارد که به حقوق مادی و معنوی هنرمند رسیدگی کند. اگر مسائل مادی و حقوقی بین گروه ها حل شود. بی شک تمام مشکلات حل می شود.



چرا هنرمند باید حقش را از رفیقش بگیرد یا بلعکس؟ هنرمندان این توانایی را ندارند و  ذهن آنها نباید درگیر این موضوعات باشد. تمام این مسائل به خاطر کم توجهی مسئولان است. اکثر گروه ها حتی جایی برای تمرین ندارند. بنابراین نمی شود توقع داشت که مسائل و مشکلات دیگری نداشته باشند! این ها دردهایی است که بسیاری از گروه های موسیقی در ایران گرفتار آن هستند. البته خدا را شکر همان طور که می بینید، ما فعالیت مان را بدون حمایت دیگران ادامه داده ایم و ادامه هم می دهیم اما مشکلاتی از این دست معمولا گروه ها را در ایران از هم می پاشد؛ نه جای تمرین دارند.

نه حمایت مسئولان و نه پشتوانه مالی و معنوی. خودشان هستند و خودشان. تا کی می توانند با این شرایط به کارشان ادامه دهند؟ در نهایت یک سال، یا دو سال دوام می آورند و بعد گروه منحل می شود. باید سعی کنیم مشکل شان را از جای درستی حل کنیم. هر صنفی وزارتخانه دارد، به جز صنف هنری؛ یک وزارتخانه به نام ارشاد وجود دارد که به نظر من نقش کمی در هنر این مملکت دارد.

*البته آقای ارسلان کامکار به خاطر حضور در ارکستر سمفونیک بیشتر با این مشکلات آشنایی دارند...

ارسلان: من چیزی ندارم اضافه کنم. اگر گروهی بخواهد باقی بماند. مسائل اساسی همین مواردی است که برادرانم گفتند. گروه موسیقی باید دلش گرم باشد که از این راه می تواند زندگی اش را بگذراند، کنسرت بدهد، جا برای برگزاری کنسرت و امکان برای اجرا داشته با شد. وقتی سالن های کنسرت به طور سرسام آور و نجومی پول می گیرند. گروه هایی که در ابتدای راه هستند و می خواهند کارشان را شروع کنند و اسم و رسمی هم ندارند، عملا امکان تداوم نخواهند داشت و حتی شاید در نطفه خفه شوند.

بیژن: یک مشکل جدید دیگر نیز به وجود آمده و آن کامپیوتر است. کامپیوتر به نوعی باعث شده هنر، مخصوصا موسیقی و سینما از بین بروند یا در معرض خطر جدی قرار بگیرند. اگر امروز سی دی آلبوم ما بیرون بیاید، فردا همه آن را دارند. اینجاست که هنرمند از سرمایه و جانش برای اثر مایه می گذارد، اما هیچ بازگشتی برایش ندارد. من بارها این را گفته ام که تنها راه حل این مشکل، مردم هستند.

حتی اگر سی دی را نمی خواهند، آن را بخرند و مثل فیریزبی پرتش کنند. این کار را به خاطر حمایت از هنرمند انجام دهند تا او بتواند کار بعدی اش را ارائه دهد. مگر در سریال قهوه تلخ ندیدید که آقای مدیری با خواهش و تمنا از مردم خواست که کپی نکنند، زیرا می دانست اگر مردم حمایت نکنند، چه اتفاقی می افتد.



*از اینها که بگذریم، دلیل دیگری که باعث حفظ گروه کامکارها شده، عدم وجود خواننده و یا خواننده محوری گروه است، آیا این را قبول دارید؟

ارسلان: بله، حتما.

اردشیر: ما اگر بخواهیم موسیقی را کاملا سنتی اجرا کنیم. شصت، هفتاد درصد کار به عهده خواننده است و خواننده باید خیلی توانا باشد که از عهده کار برآید. اما موسیقی ما، ملی است و نیازی نیست که خواننده خیلی حرفه ای باشد. البته خواننده هم باید مثل یک نوازنده توانایی های خاص خودش را داشته باشد. مثل این است که نوازنده سنتور گروه شما مبتدی باشد، خوب معلوم است که در کل کار تاثیر می گذارد.

ارسلان: در 25 سال گذشته، هیچ وقت احساس نکردیم که نیاز یه یک خواننده حرفه ای داریم. همه خواننده های ما خوب هستند و صدایشان خارج نیست. آنها به خوبی از عهده آن موسیقی که ما می خواهیم برمی آیند. اردشیر درست می گوید، مصلا اگر قرار باشد از شصت دقیقه موسیقی ما، چهل دقیقه آواز باشد آن موقع به خواننده نیاز پیدا می کنیم اما واقعیت این است که ما چنین خواننده ای نداریم.

پشنگ: ما بدون خواننده حرفه ای موسیقی سنتی، مخاطب خودمان را داریم. جنس موسیقی ما خواننده محور نیست.



*درمورد تنظیم آهنگ هایتان هم همیشه سوالات زیادی هست، آیا منطق تنظیم آهنگ های کردی شما بر مبنای موسیقی سنتی ایرانی است؟

اردشیر: تخصص اصلی ما بر مبنای موسیقی ایرانی و ردیف است، ولی چون زاده کردستان هستیم از موسیقی کردی هم در کارمان استفاده می کنیم و توانسته ایم موسیقی محلی کردی را در این چارچوب بیان کنیم.

*خیلی از آهنگ ها و سمفونی های معروف جهان هم از موسیقی فولک نشأت می گیرد...

اردشیر: شما اگر ردیف های موسیقی ایرانی را نگاه کنید، مثل ردیف مرزا عبدالله یا دوامی و غیره اکثرا از موسیقی های محلی گرفته شده است. ردیف ها قبلا به صورت مقام بوده اند و همه آنها از گوشه و کنار ایران جمع آوری شده است. قسمت هایی که به هم می خورده کنار هم قرار داده اند و تبدیل شده اند به ردیف (ردیف یعنی کنار هم قرار دادن) مثلا دشتستانی که مربوط به دشتستان است یا گیلکی که از محیط گیلان یا دیلمان آمده و... حتی ما گوشه ای داریم به نام گوشه آذربایجانی.

حالا یک گوشه هایی هم است، مثل گوشه حاجی حسنی، که مثلا یک درویش در دوره های قبل، آن را زمزمه می کرده، این گوشه به بیات ترک می خورده و آن را جزئیات ترک حساب کرده اند. یا جامه دران یک ملودی بوده که در جایی و طی مراسم و محل خاصی خوانده می شده. بعدها آن را آورده اند در گوشه ای از دستگاه موسیقی ایرانی قرار داده اند. بنابراین دستگاه های موسیقی ایرانی نشأت گرفته شده از تمام محل های ایران هستند؛ از خراسان گرفته تا جنوب، کردستان و آذربایجان.



*آیا تنظیم آهنگ برای آهنگ های کردی و فارس متفاوت است؟

ارسلان: بله تقریبا. البته تشابه زیادی هم با هم دارند و خیلی جدا از هم نیستند. متریال هر دو یکی است اما یک مقدار حالت های آن ها با هم فرق دارد. به خاطر نوع ریتم. تنظیمات آهنگ های کردی یک مقدار با آهنگ های فارسی متفاوت است.

این تفاوت هم به خاطر متفاوت بودن لهجه موسیقی است. یک آهنگ کردی طبیعتا همان حال و هوا و همان لهجه را دارد، این ها یک چیزهای حسی است.

*آقای پشنگ کامکار باتوجه به اینکه کاملا سنتور شما در آهنگ های کردی و فارسی متفاوت است آیا در سنتورنوازی تکنیک شما برای آهنگ های کردی و فارسی تفاوت می کند؟

تکنیک فرق نمی کند. ملودی ها محلی لهجهه خاص خودشان را دارند و تفاوت شان همان است که بین موسیقی سنتی و محلی است. تکنیک یکی است اما لحن و شیوه اش فرق می کند.

*مثل وقتی که فارسی را به لهجه های گوناگون صحبت می کنیم...

پشنگ: بله دقیقا. البته آهنگ های محلی سخت تر است. چون در موسیقی سنتی معلوم است که چه باید بزنید، اما در محلی مشخص نیست. نوازنده باید آن را پیدا کند.

*این پیداکردن با تجربه به دست می آید یا چون شما خودتان کرد هستید می توانید آن را پیدا کنید؟

اردوان: این که این در رگ و ریشه نوازنده باشد صددرصد درست است ولی شما باید تکنیک نوازندگی را هم د اشته باشید تا بتوانید ملودی محلی را با ساز سنتور طوری بیان کیند که طبیعی باشد. در موسیقی سنتی مشخص است زیرا این ساز (سنتور) مال موسیقی سنتی است اما در موسیقی محلی سخت تر است، زیرا همان طور که شما فگتید با آزمون و خطا به دست می آید.



*یعنی برای نواختن یک ملودی شما سازتان را با سازهای محلی تطبیق می دهید؟

اردوان: بله، سازهای محلی یک مقدار محدودتر از سازهای سنتی است و باید ملودی را طوری انتخاب کرد که هم سازهای محلی و هم سازهای سنتی بتوانند آن ملودی را اجرا کنند، یا اگر نشد، ما بتوانیم آن ملودی را با سازهای سنتی اجرا کنیم.

اردشیر: موسیقی محلی، نه فقط در کردستان بلکه در تمام نقاط ایران ظرافت ها و ریزه کاری های خاص خودش را دارد. فرض کنید ما بخواهیم موسیقی خراسانی اجرا کنیم، ولی خودمان خراسانی نیستیم.

*البته خراسانی اجرا کرده اید...

اردشیر: بله، اما قبل از آن موسیقی خراسانی را گوش دادیم تا ظرافت ها اصلی آن را پیدا کنیم. چون ملودی مشخص است و هرکس می تواند آن را بنوازد، اما موسیقی هر محل ظرافت هایی دارد که فقط این ظرافت ها را باید از خود نوازنده های آن محل یاد گرفت. برای مثال آهنگ نوایی بسیار معروف است و همه ایران آن را شنیده اند و خیلی ها هم آن را خوانده اند، ولی وقتی حاج قربان، عثمان یا پورعطایی آن را می خوانند خیلی بیشتر از آن لذت می برید.



ملودی یکی است اما این زیبایی، به خاطر ظرافت هایی است که آنها در کارشان دارند. من اگر بخواهم نوایی را اجرا کنم از اورژینال آن استفاده می کنم و سعی می کنم ظرافت های کار را از کسی که این آهنگ در خونش است یاد بگیرم و آن را وارد سازم کنم. آن جا تکنیک نوازنده خودش را نشان می دهد.

اردوان: اگر یک خراسانی تکنیکش در حد من باشد قطعا نوایی را بهتر از من اجرا می کند.

*ساز تخصصی آقای اردشیر کامکار کمانچه است که در موسیقی لرستان و مازندران حضور زیادی دارید اما قبلا در موسیقی کردی خیلی دیده نمی شد...

اردشیر: در کردستان نوازنده کامنچه کمتر بوده است. در گذشته در مناطق کردنشین از کمانچه استفاده می شده، اما به صورت محلی بیشتر در لرستان و آذربایجان و مازندران از کمانچه استفاده می کردند.

اردلان: این اقوامی که نام می برید از هم جدا نیستند شما نمی توانید بگویید که نژاد لرها کاملا جدا از شمال ایران هستند. همه با هم فامیل هستند.

اردشیر: همانطور که اردوان می گوید همه اقوام به هم نزدیک هستند. نوازنده های کمانچه لری واقف هستند که دوپا، سه پایی که می زنند از کردی گرفته شده.



*یعنی وقتی ریشه ها را دنبال می کنیم از هم جدا نیستند به این ترتیب که مثلا بگوییم کمانچه فقط برای یک منطقه خاص است.

اردشیر: بله.

*سازهای اصیل کردی کدام ها هستند؟

ارسلان: سرنا، دهل، دوزله، نرمه نای.

اردشیر: این سازهایی است که در محل از آنها استفاده می شده. البته ممکن است در محل های دیگر هم باشند، اما شیوه نوازندگی آنها در محل های مختلف تفاوت می کند. مثلا تنبور برای مناطق کردنشین اطراف کرمانشاه است.

درباره آخرین حضور کامکارها

سالن ها استاندارد نیست

*شما در هر کنسرت سعی می کنید نوآوری هایی داشته باشید، اصولا چقدر به نوآوری اعتقاد دارید؟

ارسلان: معتقدم نوآوری خوب است اما اگر فقط به نوآوری فکر کنید به بن بست می رسید، مهم زیبایی کار است و همه باید زیبابودن کار را در نظر بگیرند. نوآوری باید ناخودآگاه باشد نه اینکه عمدا بخواهیم نوآوری کنیم.

اردوان: کسی که نوازنده باشد هر کاری که انجامن دهد، یک چیز نو در آن وجود دارد، به زور نمی توان نوآوری کرد.



ارسلان: نوآوری اگر ارادی باشد مثل موسیقی مدرن اروپا به بن بست می رسد اما به غلط جاافتاده که همه باید نوآوری کنند.

پشنگ: البته فرم، شکل و محتوای آخرین کنسرت ما به قدری متفاوت بود که خودش به موضوع نوآوری اشاره داشت.

ارسلان: اگر کار ناخودآگاه نوآوری داشت. خوب است اما اگر هم نداشت، عیبی ندارد. موسیقی، زیبا، صحنه ای و قشنگ باشد کافی است.

*چه تفاوتی در فرم و محتوای این کنسرت با کنسرت های قبلی وجود داشت؟

پشنگ: در مقایسه با کارهای قبلی متفاوت بود اما به قول ارسلان نمی توان اسمش را نوآوری گذاشت.

اردشیر: این کنسرت نسبت به کنسرت های گذشته ملودیک تر بود.

*آقای اردوان کامکار، درمورد تکنوازی سنتور که گفتید جدید است و در این کنسرت برای اولین بار ارائه شده توضیح می دهید؟

اردوان: خصوصیت این تکنوازی این است که آن را در دستگاه نوا می زنم که یک دستگاه کاملا سنتی است. اما به همان شیوه کارهای قبل...



*در همه گروه ها معمولا یک یا دو نوازنده محوریت دارند، اما در مورد گروه کامکارها هرکدام تان یک نوازنده بزرگ هستید و تعدادشان هم زیاد است، آیا سالن های ایران، برای این گستره صدایی استاندارد است؟

ارسلان: به نظر من نه.

پشنگ: استاندارد نیست.

اردشیر: از سالن هایی که در ایران است، فقط سالن رودکی برای کنسرت ساخته شده و سالن های دیگر برای سخنرانی و برنامه های دیگر است. اما ما و دیگر گروه ها مجبوریم که در آن سالن ها کنسرت بدهیم و درنتیجه کیفیت خیلی پایین می آید. کنسرت اسمش روی خودش است؛ در کنسرت نوازنده پنجاه درصد نقش دارد و پنجاه درصد مربوط به صدابرداری، صحنه و سالن است.

*جالب است که حتی سالن برج میلاد هم استاندارد نیست...

ارسلان: برای موسیقی، تقریبا هیچ سالن استانداردی وجود ندارد.

پشنگ: تالار وحدت هم کوچک است. ششصد یا هفتصد نفر گنجایش دارد. آن هم اگر قرار باشد که برای برگزارکننده سود داشته باشد، بلیط ها را باید صد هزار تومان بفروشد.

اردشیر: درواقع کاسبی می کنند. به نظر من اگر این سالن دولتی است، باید تسهیلاتی برای هنرمندان در نظر بگیرند. اما انگار این سالن ساخته شده تا با آن پول دربیاورند.

کنسرتی که به یاد مادر بود



زمانه کامکارها

*از کنسرت تان بگویید؟ چه تفاوتی با کنسرت قبلی شما دارد؟

پشنگ: تفاوتش با کنسرت های قبلی این بود که بیشتر حالت سنتی داشت. بخش فارسی کنسرت امسال در آواز بیات ترک بود و ما این کنسرت را تقدیم کردیم به مادرمان «زمانه» و اسم کنسرت هم به نام ایشان بود؛ درواقع نام کنسرت «زمانه کامکارها» بود. یک شب اشعار رودکی را مرور می کردم که به این شعر برخوردم؛ «زمانه پندی آزادوار داد مرا». این تصنیف را به یاد مادرم ساختم و چون اسم مادر ما هم زمانه بود، همگی تصمیم گرفتیم اسم این بخش کنسرت را زمانه کامکارها بگذاریم. ارسلان هم قطعه ای ساخته در بیات ترک که خودش توضیحات کامل تری راجع به آن می دهد.

*گویا اکثر آهنگ ها کار شما (پشنگ کامکار) و آقای ارسلان کامکار است؟

ارسلان: اردشیر، پشنگ، اردلان و من آهنگ ها را ساخته ایم، پنج یا شش قطعه است که سه تا از آنها تصنیف چهارمضراب است.

*آیا قطعات آوازی در این کنسرت بیشتر است، چون معمولا در کنسرت هایتان کمتر قطعات آوازی داشته اید؟

ارسلان: برای همین پشنگ گفت که این بار به موسیقی سنتی نزدیک تر هستیم. البته نه کاملا سنتی اما نزدیک تر از قبل است. بعد از آن هم یک قسمت تک نوازی سنتور است که اردوان به شیوه همیشگی خودش (شیوه سنتورنوازی معاصر) اجرا می کند. بعد هم که طبق معمول یک قسمت کردی داریم.



*آیا آهنگ های کردی را هم تنظیم کرده اید؟

ارسلان: بله خودمان آنها را تنظیم کرده ایم. آن ها به این شکل در محل اجرا نمی شوند ولی هسته اصلی آنها محلی است. یکی دو تای آن را هم من ساخته ام.

*از چه اشعاری استفاده کرده اید؟

پشنگ: کامکار، مولانا، حافظ و رودکی.

*هر قطعه را چه کسی ساخته است؟

ارسلان: قطعه اول قسمتی از موسیقی فیلم مادر است که من مقداری آن را بسط و گسترش داده ام و روی آن سه بیت از اشعار رودکی خوانده می شود. بعد از آن هم شعر دیگری از رودکی است که کار پشنگ است و با هم همخوانی دارد. این به صورت مقدمه است و هسته اصلی آن برگرفته از موسیقی فیلم مادر است. بعد تصنیف «زمانه» که پشنگ آن را ساخته است، سپس تکنوازی پشنگ و بعد کاری از پشنگ که به صورت گروهی اجرا می شود بعد هم تصنیف شوریدگان که شعری از مولاناست و اردشیر آن را ساخته است.

اردوان: در واقع این تصنیف را ارسلان ساخته و من تنظیم کرده ام.

*خیلی جالب است که تقریبا تمام کارها جدید بوده...

ارسلان: در قسمت فارسی، همه کارها جدید بود و از همه تازه تر تکنوازی اردوان. البته در بخش کردی هم دو سه تا از کارها جدید بود که با استقبال مواجه شد.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:0
سينمای ایران و جهان
مرضیه برومند عنوان کرد:

عریان شدن گلشیفته تقصیر سلحشور است!

این اقدام گلشیفته انعكاسی از بعضی سخت گیری‎های بی مورد، تهمت های نابجا به سینما از سوی قشری خاص مثل آقای سلحشور و شرایط سخت جامعه است.
مرضیه برومند بازیگر و كارگردان سینما در باره اقدام موهن گلشیفته  فرهانی گفت: من از این رفتاری كه گلشیفته انجام داد حالم به هم خورد و این عمل، بسیار قبیح و زشت است و جای حرفی را باقی نمی گذارد.

این كاری كه گلشیفته فراهانی انجام داد اقدامی بود كه با آبروی ملی، فرهنگ، آداب و رسوم و ارزش های انسانی كاملا در تضاد است و حتی در خود جوامع غربی نیز این عمل بسیار قبیح است زیرا هر جامعه ای محدودیت و هنجار خاص خودش را دارد.

وی در ادامه افزود: یك وقت یك بازیگر در زندگی شخصی یا حقیقی خود اقدامی انجام می دهد كه به خود او مربوط است اما یك وقت به عنوان یك ایرانی یعنی سفیر جمهوری اسلامی در یك مراسمی شركت می كند كه اینجا شخصیت حقوقی خود یعنی ایرانی بودن با تمام هنجارها و قوانین آن را باید رعایت كند و نمی تواند هر طوری كه خواست ظاهر شود.

این كارگردان كشورمان در گفتگو با سایت آوینی خاطرنشان کرد: اقدامی كه گلشیفته انجام داد نوعی لجبازی با خودش و جامعه سینمایی كشور است و مطمئنا به قشر سالم سینما نیز ضربه وارد می كند. او با این اقدام راه هر بازگشتی را برای خود بسته است.

درباره علت این اقدام  گفت: این اقدام گلشیفته انعكاسی از بعضی سخت گیری‎های بی مورد، تهمت های نابجا به سینما از سوی قشری خاص مثل آقای سلحشور و شرایط سخت جامعه است. توجه داشته باشیم كه گلشیفته بعد از حضور در هالیوود در یك مراسم بین المللی كه بخشی از آن درباره ی فیلم "درباره ی الی" بود حضور پیدا كرد و با حجاب هم ظاهر شد اما ما در كشور باز هم او را دفع كردیم و به جذب حداكثری و دفع حداقلی عمل نكردیم.
پنج شنبه 6/11/1390 - 11:58
اخبار

واکنش دانشجو به احتمال امضا نشدن حکمش

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به زمان ابلاغ حکم ریاستش از سوی رئیس هیئت امنای این دانشگاه، گفت: حکم من هفته آینده یا حداکثر تا اوایل هفته بعد از آن صادر می شود.
 برترین ها: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به زمان ابلاغ حکم ریاستش از سوی رئیس هیئت امنای این دانشگاه، گفت: حکم من هفته آینده یا حداکثر تا اوایل هفته بعد از آن صادر می شود.

فرهاد دانشجو پس از کسب 24 رای قاطع از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی به منظور ریاست در دانشگاه آزاد اسلامی، منتظر ابلاغ حکم ریاستش از سوی هیئت امنای این دانشگاه است. این در حالیست که طبق برخی اخبار، احتمال امضا نشدن حکم وی از سوی رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد.

فرهاد دانشجو در گفتگوی مشروح خود به این شبهات پاسخ داد که در ادامه آمده است.

همانطور که می دانید بر اساس برخی گفته ها و شنیده ها، امکان دارد رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی  قصد ابلاغ حکم جنابعالی را نداشته باشد. حتی شنیده شده که آیت الله هاشمی رفسنجانی به دلیل برخی ملاحظات سیاسی قصد تغییر و تحولی در این دانشگاه را ندارد، نکته دیگر اینکه شنیده ها حاکی از آن است که وی تا زمان برگزاری انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی این حکم را امضا نمی کند. ارزیابی شما در این باره چیست؟


فرهاد دانشجو: رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، نسبت به روش و روند انتخاب رئیس این دانشگاه در جلسه 21 دی ماه، سوالاتی داشت اما در خصوص شخص انتخاب شده نه تنها اعضای هیأت امنا بلکه آیت الله هاشمی رفسنجانی هیچ مخالفتی نداشتند.

شبهه رئیس هیئت امنا به قانونی یا غیرقانونی بودن جلسه هیئت امنا بود. بر همین اساس بود که رئیس قبلی دانشگاه آزاد در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد به این دلیل که رای گیری به تایید رئیس هیئت امنا نرسید و وی اجازه رای گیری نداده بود، این اقدام را تایید نکرده است. در حالی که این موارد در قانون وجود ندارد و نظر شخصی افراد است.

در شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز با 24 رای اعضای این شورا، روند رأی گیری هیئت امنای دانشگاه آزاد و شخص انتخاب  شده از سوی این هیأت تأیید شد. این تعداد رأی با سلیقه های متفاوت اعضا از ابتدای انقلاب تا کنون برای هیچ رئیس دانشگاهی صادر نشده بود.

بنابراین در بخش صدور حکم فکر نمی کنم مشکل خاصی وجود داشته باشد و این ادبیات، ادبیاتی نیست که از زبان رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خارج شود.


* پس می توان اینطور برداشت کرد که حکم شما به زودی صادر می شود؟

- دانشجو: بعید نیست. به هر حال خوشحال هستم که حکم من در ماه صفر صادر نشده است. تصور می کنم در هفته آینده یا حداکثر اوایل هفته بعد از آن حکم من صادر می شود. در صورتیکه این حکم صادر نشود قانونگذار روش قانونی را پیش بینی کرده که به آن عمل می شود.

* مصادیق این روشهای قانونی را در صورت امکان توضیح دهید.

- دانشجو: نه تنها شورایعالی انقلاب فرهنگی بلکه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی می توانند جلسه ای برگزار کنند و در این باره تصمیمات مقتضی اتخاذ کنند. اگر خدای نکرده افرادی نسبت به اجرای قانون کوتاهی کنند قانون ساکت نمی ماند.
پنج شنبه 6/11/1390 - 11:57
اخبار

قتل فجیع دختر و داماد توسط والدین سنگدل

جوان معتادی که برای دریافت پول ابا خانواده اش ختلاف پیدا کرده بود با مراجعه به ماموران انتظامی راز یک جنایت را پس از 14 سال فاش کرد.
 برترین ها: جوان معتادی که برای دریافت پول ابا خانواده اش ختلاف پیدا کرده بود با مراجعه به ماموران انتظامی راز یک جنایت را پس از 14 سال فاش کرد.

حوالی ظهر دیروز (چهارشنبه) جوانی با مراجعه به ماموران کلانتری دولت‌آباد از توابع شهرری عنوان کرد، آمده است تا راز 2 جنایت را که والدینش 14 سال پیش مرتکب شده‌اند، خبر دهد.

این جوان در تحقیقات بعدی گفت: با والدینم از 14 سال پیش در یک گاراژ محل نگهداری وسایل اوراقی خودرو زندگی می‌کنم. هنگامی که کودک خردسالی بودم شاهد بودم پدر و مادرم ابتدا دامادمان را با تبر کشته و جسدش را درون گاراژ دفن کردند و 4 ماه بعد نیز خواهرم را که به قتل شوهرش اعتراض کرد به قتل رسانده و همانجا دفن کردند.


به دنبال این اظهارات معلوم شد، جوانی که با حضور در کلانتری وقوع 2 جنایت را گزارش داده، اعتیاد شدیدی به مواد مخدر دارد و پس از آن که موفق به دریافت پول از مادرش برای خرید مواد مخدر نشده،‌او را تهدید به افشای جنایت‌ها کرده و در کلانتری حضور یافته است.

با تحقیق مقدماتی از این جوان پرونده‌ای تشکیل و موضوع به بازپرس ویژه قتل شهرری گزارش شد.

با اطلاع قاضی جنایی، وی به همراه تیم تشخیص هویت و پزشک کشیک پزشکی قانونی در محل سکونت والدین جوان معتاد حضور پیدا کرد. با شروع تحقیقات مقدماتی معلوم شد، پدر خانواده چند سال پیش فوت کرده است.

 
شرح ماجرای قتل‌ها

در بازجویی از مادر خانواده، وی ابتدا سعی در انکار جنایت داشت اما پس از دقایقی زبان به اعتراف گشود و به قتل داماد و دخترش در سال 76 اعتراف کرد.

زن متهم در اعترافاتش گفت: از مدتی پیش از آن شوهرم با دامادم اختلاف داشت و دامنه این اختلاف هر روز بیشتر می‌شد تا این‌که یک شب آنها با هم درگیر شدند و شوهرم نیز با تبر دامادم را به قتل رساند و نیمه‌شب با حفر گودالی در گاراژ جسد او را دفن کرد.


متهم اضافه کرد: پس از قتل دامادم، دخترم مدام بهانه می‌گرفت و ما را تهدید می‌کرد که قتل شوهرش را به پلیس گزارش می گوید تا این‌که پس از 4 ماه همسرم بعد از یک مشاجره با دخترم وقتی تصمیم او را برای گزارش قتل جدی دید، وی را نیز به قتل رساند و جسدش را در گاراژ دفن کرد.

به دنبال این اعترافات، ماموران بعدازظهر دیروز (چهارشنبه) با حفر گودالی که در گوشه‌ای از گاراژ قرار داشت بقایای جسد داماد خانواده را خارج کردند و در بازرسی از لباس‌های مقتول یک کارت شناسایی به هویت حسن رضایی کشف شد.

تلاش ماموران انتظامی برای کشف دومین جسد در محل ادامه دارد. بازپرس ویژه قتل دادسرای شهرری دستور بازداشت زن خانواده را همراه 2 فرزندش صادر کرده است تا در ارتباط با این دو جنایت تحقیق شود.

متهمان در تحقیقات مقدماتی عنوان کرده‌اند، این دو جنایت از سوی پدر خانواده رخ داده که وی نیز چند سال پیش به علت بیماری فوت کرده است.
پنج شنبه 6/11/1390 - 11:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته