• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12908
تعداد نظرات : 583
زمان آخرین مطلب : 3962روز قبل
معرفی کتاب و بازی های آموزشی

برندهای با شخصیت

شیوه موثر در شناخت دیدگاه مردم، درخواست از آنها برای ایجاد ترکیبی از تصاویر و کلمات برای بیان ایده های خود درمورد برند مورد بحث است. هدف، بیان ادراکات و دیدگاه های مردم درباره برند موردنظر بدون لزوم استفاده از واژگان عاریتی از سمت انسان شناس یا روانکاو است
برترین ها به نقل از نشریه هنر : شیوه موثر در شناخت دیدگاه مردم، درخواست از آنها برای ایجاد ترکیبی از تصاویر و کلمات برای بیان ایده های خود درمورد برند مورد بحث است.

هدف، بیان ادراکات و دیدگاه های مردم درباره برند موردنظر بدون لزوم استفاده از واژگان عاریتی از سمت انسان شناس یا روانکاو است؛ البته برندها می توانند با چنین اصلاحاتی توصیف شوند و احتمالا این کار به وسیله آژانس های تبلیغاتی صورت خواهد گرفت؛ اما برای اکثر مشتریان باورنکردنی است یا آنها برای انجام این کار ناتوان و بی میل هستند و مهم در اینجا درک ادراکات و دیدگاه های مشتریان است.



یک گروه شش یا هشت نفری از بازار هدف خود را شامل مشتریان قطعی و مشتریان احتمالی مشخص کنید و آنها را جلوی بسته ای از روزنامه ها و مجلات – هر چیزی از اسب و سگ تا سلام! – بنشانید. به آنها قیچی و چسب بدهید و از هرکدام درخواست کنید تا یک برگه A1 را با کلمات و تصاویری که احساس می کنند بیشتر برای برند شما برازنده و مناسب است، بپوشانند.

شما در اینجا با مهارت هنری آنها کاری ندارید، فقط تداعی هایی که برند شما در ذهن آنها ایجاد می کند، اهمیت ارد. این تداعی ها ممکن است بد یا خوب باشند و از همه مهم تر، آیا آنها تداعی هایی بودند که شما قصد ایجاد آن را داشتید؟ ابداعات افراد اغلب اوقات شما را به تعجب و شگفتی وا می دارد، گاهی اوقات شما را ناامید می کند و تنها بعضی اوقات ممکن است شما را پریشان و افسرده کند.

فرض کنیم محصولات شما یک نوشیدنی کوکتل غیرالکلی مرغوب با شد. زمانی که برند موردنظر برای موقعیت گذاری خود به عنوان «چشیدن طعم» وجدآور با اشاره هایی به صحت مزاج و سلامتی در کنار تصاویری از حریره نخودفرنگی یا «پسرهای» شکم گنده مصور شود، این اقدام شما می تواند نگران کننده باشد. موضوع مهمی که شما نیاز دارید بدانید این است که آیا برند همان گونه که موردنظر شماست با مشتری ارتباط برقرار می کند و پام موردنظر شما را به مشتری منتقل می کند؟

گروه شرکت کننده در این برنامه ممکن است از تصاویر و کلمات دیگر برندها در ترکیب تصاویر خود استفاده کنند این تصاویر اشاره بر توازن و هم سویی ارزش ها و عقاید برندها دارد و می تواند برای مدیر برند سودمند باشد. اگر دیگر برندهای استفاده شده در ترکیب تصاویر و کلمات، رقبای نزدیک شما هستند، پس شاید موقعیت گذاری شما هنوز به حد کافی دقیق نیست؟ اگر بندهایی که آنها به کار می برند با برند شما بسیار فاصله داشت و متفاوت باشند، آن وقت این قضیه به سادگی می تواند فرصتی برای مقداری سرقت خلاقانه باشد که متخصصان و افراد حرفه ای آن را تحقیق و پژوهش می نامند.



تصاویر استفاده شده توسط گروه عموما پیوندی قوی بین ظاهر و خصوصیت یک برند و آن شخص را بیان می کنند. توصیف برند به عنوان یک شخصیت از اهمیت بسیاری برخوردار است، افراد در کنار یکدیگر هویت پیدا می کنند، آنها می توانند مردم را دوست داشته باشند، یا از آنها متنفر باشند.

در توسعه ماهیت برند خود یعنی جاذبه و حضور آن، شخصیت یک معیار ارزشمند است. شما شخصیتی خاص در ذهن خواهید داشت، شاید یک شخص واقعی و این شیوه ترکیب تصاویر و کلمات در به نمایش درآوردن میزان نزدیکی شما به هدف موردنظر کمک کند.

برند شما کیست؟

این سوال ما را به انجام تمرین دیگری وا می دارد. از گروهی از مردم، به طور مطلوب یک گروه هدف شامل مشتریان و مشتریان احتمالی درخواست کنید تا بگویند برند شما از میان گزینه های زیر «چه کسی» خواهد بود:

*یک ستاره سینما

*یک هنرپیشه کمدی

*یک گوینده خبر

*یک سیاستمدار

*یک ورزشکار

*یک نویسنده

*«یک شخصیت» تلویزیونی

*یک مجری مسابقه تلویزیونی



حتی شما می توانید سوال کنید:

*مونث اند یا مذکر؟

*چند سال دارند؟

*اصول و عقاید سیاسی آنها چیست؟

*از چه مذهبی پیروی می کنند؟

*مجرد یا متاهل اند؟

*وضعیت سلامتی آنها چگونه است؟

*واکنش آنها به بحران و استرس چگونه است؟



یافتن پاسخ این سوالات و تفسیر شیوه ترکیب تصاویر و جملات کار ساده ای نیست و افراد حرفه ای به بهترین نحو می توانند آنها را انجام دهند.

یافتن پاسخ این سوالات و تفسیر شیوه ترکیب تصاویر و جملات کار ساده ای نیست و افراد حرفه ای به بهترین نحو می توانند آنها را انجام دهند.

ناظران آماتور و غیرحرفه ای، مخصوصا آنهایی که از نزدیک درگیر قضیه بودند، مهارت مشاهده هر آنچه را که احتمالا افراد حرفه ای در جست و جوی آن هستند دارند.

با کمک از محقق حرفه ای بازار (مجرب در موقعیت گذاری برند) در طرح سوالات و ارزیابی نتایج، شیوه هایی مشابه این روش به شما در ساخت نیم رخ شخصیت بند کمک خواهد کرد. به طور عمده، باتوجه به اینکه مشتریان چنین شخصیتی را درک کرده اند، در نتیجه یک شخصیت اصیل و واقعی خواهد بود، نه یک فهرست آرزو که در طرح بازاریابی شما تعریف شده است. سپس سوالات مشکل متعاقب آن مطرح می شود:

*آیا این همان چیزی است که شما هدف قرار دادید؟

*اگر نه، آیا به اندازه کافی به هدف موردنظر نزدیک است؟

*اگر نه، چطور می توانیم این فاصله را به هم نزدیک کنیم؟

*اگر نه، شخصیت توصیف شده واقعا می تواندن ارجح باشد؟

روی هم رفته، این شخصیت قبلا در ذهن مشتری تثبیت شده است.

چرا مشاهده برند به عنوان یک شخصیت، کمک کننده است؟

مشاهده برند به عنوان شخصیت، مزایای بسیاری برای مدیر برند دارد. برندها خواستار پاسخ های خاصی از سوی مشتری هستند و افراد تقریبا بهتر از هر محرک دیگری به یکدیگر پاسخ می دهند. شکل 1-3 الگویی است که برندها را بیان کننده سطوح مختلف روابط شخصی در نظر می گیرند.

نکته اصلی چنین الگویی چیست؟

ظاهرا، مشاهده می کنیم که مردم از یک عشق یا یک همراه مادام العمر زندگی بیش از شخصی که به عنوان یک چهره خودی و آشنا در نظر می گیرند، انتظار دارند. همچنین شاهد وفادرای خوب نه بیشتر در نظر گرفته می شود، می تواند تخمین هایی واقعی از ارزش و انعطاف پذیری خود در عرصه رقابت ارائه دهد و طرح هایی را برای مرحله بعدی که چگونه یک دوست قابل اطمینان شود، فراهم کند.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:20
موفقیت و مدیریت
اگر از شغل خود راضی نیستید چه کنید؟

تغییر شغل با دوازده گام طلایی

در پرونده ای که در ادامه می خوانید همین موضوع را بحث کرده ایم. همه مواردی را که باعث شکل گیری این مشکل در زندگی می شود، برشمرده ایم و در ضمن راهکارهایی را نیز ارایه داده ایم که با استفاده از آن می توانید یک تغییر نه تنها بی خطر بلکه مفید را در زندگی خود تجربه کنید.

برترین مجله اینترنتی ایران

برترین ها: انتخاب شغل در سنین جوانی به نوعی برای خیلی ها از سر اجبار است. هنوز شخصیت و علایق انسان شکل ثابتی به خود نگرفته است و از طرفی، اجبارهایی هم به درست یا غلط از سوی اجتماع، جلوی راه هر آدمی سبز می شود و انتخاب شغل را در مسیری متفاوت از آن چه می خواسته ایم قرار می دهد.

در سال های بعدی، اندکی که زندگی شکل ثابت به خود گرفت، تناقضات رخ می نماید و فرد را دچار مشکل می کند. هم افت در کیفیت شغل فعلی پیش می آید و هم آرزوهای نه چندان در دسترس درمورد شغل ایده آل شکل می گیرد. این گونه است که فرد دچار حال و هوایی می شود که غیر از اتلاف وقت و انرژی، مضرات بی شمار دیگری هم دارد که گاه به فاجعه هم می رسد.



از طرف دیگر، خیلی از مشاغل هستند که برای سنین آغازین عمر کاری مفید هستند ولی در ادامه از هر جهت مناسب به نظر نمی رسند. در این جا لازم است، فرد، رویه ای در پیش گیرد که اولا در زندگی فعلی اش مشکل حادی پیش نیاید و بعد، در شغل آتی اش هم بهترین اقدامات را جهت ثبات و پیشرفت انجام دهد.

در پرونده ای که در ادامه می خوانید همین موضوع را بحث کرده ایم. همه مواردی را که باعث شکل گیری این مشکل در زندگی می شود، برشمرده ایم و در ضمن راهکارهایی را نیز ارایه داده ایم که با استفاده از آن می توانید یک تغییر نه تنها بی خطر بلکه مفید را در زندگی خود تجربه کنید.

راهکارها و مراحل تغییر شغل دادن

یک تغییر اساسی و بزرگ در شغل کار ساده ای نیست. به خصوص اگر شما مجبور باشید فرزندان خود را هم مورد حمایت قرار دهید و هزینه مربوط به وام های مختلف را بپردازید و نگران هزینه های اتومبیل شخصی خود هم باشید. اما اگر انگیزه کافی داشته باشید، می توانید این کار را انجام دهید.

  • گام اول

سوال طلایی این جاست: اگر همه پول دنیا متعلق به شما بود، چه کار می کردید؟ فهرستی از همه چیزهایی که می خواهید و زمان انجام آن را دارید، تهیه کنید. مسلما اولین پاسخ های شما چیزی شبیه یک تعطیلات خوب، وقت گذراندن با فرزندان و... هستند.

اما ذهن خود را فراتر از این مسایل ببرید. از خودتان بپرسید که آیا از این تعداد ساعت کاری فعلی راضی هستید یا نه. اگر این شغل چیزی که شما می خواهید، نیست، پس دنبال کاری باشید که به شما دقیقا آن چه را می خواهید یا امیدوار هستید به آن دست پیدا کنید می دهد.



  • گام دوم

مهارت ها و استعدادهایتان را پرورش دهید. از خودتان بپرسید در چه کارهایی توانمند هستید. از انجام چه کاری بیشتر لذت می برید. همه مهارت های خود را روی کاغذ بنویسید. خجالتی نباشید. ببینید آیا شغل فعلی شما رضایت خاطر را و این که از تمامی توان خود بهره گیری کنید به شما می دهد یا نه.

  • گام سوم

مهارت های قابل انتقال خود را بشناسید. وقتی درمورد این که چه کاری برای شما خوب است، تصمیم گرفتید و فهرستی از مهارت های خود تهیه کردید، مهارت هایی را که بهتر به شغل جدید شما مربوط می شوند، شناسایی کنید.

مسلما هرچه فهرست شما طولانی تر باشد مهارت های تان راحت تر قابل انتقال هستند. اگر تعداد این مهارت ها کم یا هیچ است، مایوس نشوید. همیشه به یاد داشته باشید که مهارت های جدیدی می توان در زندگی یاد گرفت. تجربه های دیگر زندگی می توانند خیلی راحت این انتقال را انجام دهند. برای خودتان اعتبار قائل شوید.

  • گام چهارم

به شغل هایی فکر کنید که به شما امکان می دهد آنچه را که واقعا می خواهید انجام دهید و هر روز توانایی های خود را به کار گیرید. خلاق باشید و ذهن بازی داشته باشید. روی احساسات درونی خود تمرکز کنید و بگذارید آن ها شما را هدایت کنند.

  • گام پنجم

شرایط مالی خود را در نظر بگیرید. برای این که استاندارد سطح زندگی خود را حفظ کنید، چه مقدار پول نیاز دارید. آیا می خواهید استاندارد زندگی خود را پایین بیاورید؟ در این شرایط می توانید شغلی انتخاب کنید که به شما پول کمتری بپردازد.

درآمد خود را به اشکال مختلف خرج کنید. سرمایه گذاری های کوچک یا تجارت نیمه وقت می توانند درصورتی که شغ لجدید شما درآمد کمتری برای تان دارد، برخی از مشکلات مربوط به کسری بودجه را حل کنند. این که بخواهید کاری را که دل تان می خواهد انجام دهید حتی اگر پول کمتری دریافت کنید، می تواند شما را شاد و خوشبخت کند.

  • گام ششم
فهرستی از هر چیزی که در شغل جدید خود می خواهید، تهیه کنید. فهرستی از کارهایی که نمی توانید هم تهیه کنید. تمرکز خود را حفظ کنید و اجازه ندهید حواس تان پرت شود.



  • گام هفتم

دنبال موسساتی باشید که کلاس ها و برنامه هایی می گذارند که به شما مهارت های بیشتری می آموزند. می توانید اگر صبح ها سر کار هستید، در کلاس های شبانه شرکت کنید. وقتی در حال اقدام برای کار جدیدی هستید، معلمان شما می توانند راهنمایی های لازم ارایه دهند. زمان خود را به شکلی موثر تقسیم بندی کنید.

  • گام هشتم
در سازمان هیای که به شغل جدید شما مربوط هستند، به طور داوطلبانه کار کنید. از این طریق کسب تجربه می کنید.

  • گام نهم
با مردم در برنامه شغل موردنظر خود کار کنید. شرایط خود را به آن ها توضیح دهید. از آن ها مشاوره بخواهید. اطلاعات خود را به آن ها بدهید. اگر آنچه آن ها می گویند درست است، از توصیه های آن ها استفاده کنید.

 برای استفاده بهینه از این شبکه اجتماعی یک سری قوانین پایه ای وجود دارند: ارزش های فردی و قدرت خود را شناسایی کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، بدانید هیچ کس دیگری هم نمی تواند. دست کم با سه نفر مجرب دیگر که بتوانند به شما مشاوره حرفه ای دهند، حرف بزنید.

یکی از اساسی ترین قوانین در این شبکه های اجتماعی نگه داشتن منظم ارتباط با دیگران است. نه این که فقط وقتی چیزی می خواهید، سراغ آن ها را بگیرید. سعی کنید به جای حرف زدن تلفنی یا ایمیل زدن به آن ها، حتما آن ها را از نزدیک ببینید. به آن ها نشان دهید که ملاقات با آن ها برای تان اهمیت دارد، نه این که فقط بخواهید از این فرصت برای راه انداختن کار خود استفاده کنید.

به افراد نشان دهید که شما هم چیزی برای آموختن به آن ها دارید. انتظار هیچ چیزی به غیر از مشاوره و اطلاعات نداشته باشید. بعد از هر ملاقاتی، نظر افراد را درمورد خود جویا شوید. با افرادی که به شما کمک می کنند، برخوردی سخاوتمندانه داشته باشید. این یکی از مهم ترین قوانین است. این شبکه اجتماعی برای زندگی شماست، نه برای شغل جدید. روی آن کار کنید تا برای شما کار کند.

  • گام دهم
پول کافی برای زندگی کردن در مدت 3 تا 6 ماه که پیداکردن شغل جدید زمان می برد یافتن شغل جدید زمان می برد، زندگی کنید، پس انداز کنید.

  • گام یازدهم
مرتب رزومه های خود را به روز کنید. اهداف، تحصیلات و تجربیات خود را حتما در این رزومه قید کنید. رزومه نویسی را هم خوب تمرین کنید.

  • گام دوازدهم
برای شغل هایی اقدام کنید که شاید همه شرایط لازم برای آن ها را نداشته باشید. اگر موقعیت شغلی خوبی پیدا می کنید، حتی اگر همه شرایط لازم برای استخدام در آن شغل را ندارید، باز هم برای آن اقدام کنید. هیچ شانسی برای از دست دادن ندارید.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:19
سينمای ایران و جهان
در ادامه توزیع فیلم‌های شبكه خانگی نمایش؛

«بیداری رویاها» و «زخم شانه حوا» در بازار

مدیر موسسه هنرهای تصویری حوزه هنری از حضور «بیداری رویاها» و «زخم شانه حوا» در شبكه خانگی نمایش، تا یك ماه آینده خبر داد
مدیر موسسه هنرهای تصویری حوزه هنری از حضور «بیداری رویاها» و «زخم شانه حوا» در شبكه خانگی نمایش، تا یك ماه آینده خبر داد

 «حمید امیریان‌فرد» گفت: طی مذاكراتی كه با بنیاد فارابی و سیمای جمهوری اسلامی داشته‌ایم، در پی دریافت حق توزیع چند فیلم هستیم، اما در این میان نكته‌ای وجود دارد كه تهیه‌كنندگان فیلم‌های پرطرفدار انتظار حق رایت بالایی دارند، از طرفی فیلم‌هایی هم هستند كه در زمان اكران دیده نمی‌شوند و مهجور می‌مانند. اما از ارزش فرهنگی بالایی برخوردارند، ما بیشتر سعی می‌كنیم روی دسته دوم سرمایه‌گذاری كنیم تا در ترویج درون‌مایه آن فیلم عمل موثری انجام داده باشیم اگرچه از رایزنی در مورد دسته اول نیز چشم پوشی نمی‌كنیم.

وی گفت: ما تلاش می‌كنیم تا حق رایت و توزیع فیلم‌هایی را بگیریم كه طبق رسالت اصلی حوزه هنری، ارزش دینی و اخلاقی داشته باشد.

امیریان‌فرد در ادامه توضیح داد: پس از آخرین فیلمی كه از سوی موسسه هنرهای تصویری حوزه هنری، رایت و در بازار توزیع شد، یعنی فیلم سینمایی «لطفاً مزاحم نشوید»، اكنون در حال مذاكره برای ارائه دو فیلم «زخم شانه حوا» و «بیداری رویاها» هستیم و تا یك ماه آینده این دو فیلم وارد شبكه خانگی نمایش خواهد شد.

«بیداری رویاها» را محمدعلی باشه آهنگر بر اساس فیلم‌نامه محمدرضا گوهری ساخته است و از میان بازیگران آن می‌توان به هنگامه قاضیانی، امین حیایی، سارا خوئینی‌ها، امیرحسین آرمان و حبیب دهقان‌نسب اشاره كرد.

داستان فیلم درباره مردی است كه تصور می‌شد در جنگ شهید شده بعد از سال‌ها برمی‌گردد و برادر مرد كه با همسر او ازدواج كرده،اكنون باید تصمیم بگیرد.

نویسنده و كارگردان «زخم شانه حوا» نیز حسین قناعت است. آهو خردمند، سحر دولتشاهی و حسین عابدینی از بازیگران فیلم هستند.

گفتنی است،‌ هر دو فیلم از تولیدات حوزه هنری است.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:18
موسيقي
گزارش‌ تصویری کنسرت حمید عسکری

حمید عسکری: من بچه آبادان هستم!

کنسرت حمید عسکری خواننده جوان و خوش صدای موسیقی پاپ بعد از بار‌ها لغو شدن به سرپرستی امید حجت و در آبادان و در سالن سینما نفت به مدت دو شب و هرشب یک سانس برگزار شد
کنسرت حمید عسکری خواننده جوان و خوش صدای موسیقی پاپ بعد از بار‌ها لغو شدن به سرپرستی امید حجت و در آبادان و در سالن سینما نفت به مدت دو شب و هرشب یک سانس برگزار شد که با استقبال کم نظیرمردم خونگرم آبادان والبته شهر‌های دیگر خوزستان همراه بود.



کنسرت برخلاف کنسرت‌های تهران که با نیم ساعت تاخیر شروع می‌شوند با حدود یک ساعت تاخیر شروع شد وپس از ۳دقیقه پخش تیزر کنسرت که در آن قسمت‌هایی از قطعات کما۲ بر روی عکسهای حمید عسکری قرار داشتند گروه به روی سن آمد و با اجرای قطعه قسمت کار خود را شروع کرد.



بعد از سلام و خوش آمدگویی, حمید عسکری جمله‌ای گفت که سینما نفت آبادان به وجد آمد: «این کنسرت برای من با تمامی کنسر‌هایم فرق دارد چون من متولد آبادان هستم». بعد از این حمید به اجرای قطعه شاد خنده و گریه وا گه به تو نمی‌رسم و خسته شدم پرداخت که قطعه خسته شدم با استقبال عالی تماشا گران همراه بود. سپس قطعه وای که چه قد تو رو دوست دارمو اجرا شد.

نوبت به قطعه مورد علاقه مردم آبادان یعنی ستاره شد که در تمام مدت اجرای این قطعه مردم با حمید عسکری همخوانی می‌کردند.



سپس قطعه بیا دنبال من بود که برای دومین بار سالن را به وجد آورد قطعات دارم می‌میرم برات (دلم گرفته) ووقت رفتن قطعات بعدی این کنسرت بودند. سپس از این نوبت به هنرنمایی برادران حجت و بقیه گروه رسید که به زیبایی هرچه تمام این قطعه بیکلام اجرا شد. چند لحظه بعد قطه فکر می‌کنی کی هستی اجرا شد.



حواشی کنسرت
*در پوستر‌هایی که در سطح شهر پخش شده بود تاریخ کنسرت به اشتباه زده شد که موجب ناراحتی مردم شد.
*تمامی صندلی‌ها قبل از شروع کنسرت پرشده بود.
*جوانی که فریاد می‌زد «حمید آبادانی» با پاسخ عاشقتم از سوی عسکری روبه رو شد.
*تا نیم ساعت پس از کنسرت مردم برای دیدن حمید در جلوی در جمع شدند اما خبری از وی نشد.
*انتظار می‌رفت این کنسرت با توجه به حضور مردم یک شب دیگر تمدید شود که این امر به دلایلی میسر نشد.








پنج شنبه 6/11/1390 - 12:17
سينمای ایران و جهان

جدیدترین اثر كارگردان «عصر یخی»

انیمیشن «مردان برگی» به كارگردانی «كریس وج»، سازنده انیمیشن‌ «عصر یخی» ساخته می‌شود.
به نقل از سایت سینمایی مووی وب، كمپانی فیلمسازی فوكس قرن بیستم، قرارداد ساخت انیمیشن جدید «مردان برگی» را با «كریس وج»، سازنده انیمیشن موفق «عصر یخی» امضاء كرد.

انیمیشن «مرد برگی» براساس كتاب كودكان به همین نام نوشته «ویلیام جویس» در سال 1996 ساخته می‌شود.



«مرد برگی» داستان تعداد زیادی حشره بی دست و پاست كه برای از بین‌ بردن یك ملكه عنكبوتی بدجنس و نابكار، از مردان برگی كمك می‌خواهند.

این انیمیشن سینمایی قرار است 17 می سال 2013 به صورت سه بعدی به نمایش درآید.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:16
سينمای ایران و جهان
لئوناردو دی کاپریو در برابر آنجلینا جولی

پردرآمدترین بازیگران هالیوود چه کسانی هستند؟

نشریه فوربس این هفته فهرست پردرآمدترین بازیگران مرد هالیوود را اعلام کرد. آنجلینا جولی در میان بازیگران زن هالیوود بیش از همه پول درمی‌آورد، اما درآمد او از لئوناردو دی‌کاپریو 47 میلیون دلار کمتر است.
نشریه فوربس این هفته فهرست پردرآمدترین بازیگران مرد هالیوود را اعلام کرد.

دستمزد ستاره‌های هالیوود هیچ‌وقت قاعده مشخصی نداشته و این‌که بخواهید میزان دستمزد یک بازیگر را با استعداد او مقایسه کنید جای بحث دارد، اما می‌توانید بگویید قدرت ستاره‌های مرد انسجام بیشتری دارد.

هر سال چند نام آشنا - جانی دپ، ویل اسمیت، لئوناردو دی کاپریو - در فهرست پردرآمدترین بازیگران مرد هالیوود دیده می‌شود.

امسال دی‌کاپریو سلطان دنیاست. سال 2010 برای او بسیار خوب بود (ارزیابی فوربس فاصله مه 2010 تا مه 2011 را در برمی‌گیرد). «شاتر آیلند» و «آغاز» («تلقین») با بازی دی‌کاپریو روی هم بیش از 1.2 میلیارد دلار در دنیا فروختند و باعث شدند درآمد این بازیگر به 77 میلیون دلار برسد.



از سوی دیگر، دپ با 50 میلیون دلار و اسمیت با 36 میلیون دلار وضع بدی نداشتند. حتی تام هنکس بازیگر پیشکسوت هالیوود که فیلم جدید او «لری کراون» در گیشه‌های فروش خیلی موفق نبود، درآمد معقولی داشت.

درآمد هنکس در مقایسه با دی‌کاپریو ناچیز به نظر می‌رسد، اما 35 میلیون دلار او باز پنج میلیون دلار بیشتر از درآمد آنجلینا جولی و سارا جسیکا پارکر است که ماه پیش به اتفاق صدرنشین فهرست پردرآمدترین بازیگران زن هالیوود از نگاه فوربس شدند.

واقعیت این است که پردرآمدترین بازیگران زن هالیوود همیشه فاصله بسیاری با همتایان مرد خود دارند و وقتی هم که صدرنشین می‌شوند خیلی زود این جایگاه را از دست می‌دهند؛ نمونه آن ساندرا بولاک که بین ژوئن 2009 تا ژوئن 2010 برای دو فیلم «پیشنهاد» و «نقطه کور» حدود 56 میلیون دلار درآمد داشت و نفر اول شد، اما در تازه‌ترین فهرست فوربس با 15 میلیون دلار درآمد در رده نهم قرار گرفت.

مردان عموما در فیلم‌های پرهزینه بازی می‌کنند که در گیشه‌های فروش موفق هستند. زنان نمی‌توانند در این سطح رقابت کنند، چون چنین نقش‌هایی به آن‌ها پیشنهاد نمی‌شود.

زنان، ستاره‌های فیلم‌هایی مانند «دزدان دریایی کاراییب» یا «آغاز» نیستند؛نقش آن‌ها ویترین‌آرایی است: دوست دختر و وردست. و در همان حال که بازار خارجی فیلم‌های هالیوودی روز به روز بیشتر گسترش پیدا می‌کند (بیش از 67 درصد کل درآمد هالیوود در سال 2010 از بازار خارجی حاصل شد)، زنان روز به روز از نقش‌های پردرآمدتر کنار گذاشته می‌شوند. بازار خارج از آمریکای شمالی بیشتر با مردانی آشناست که همه چیز را منفجر می‌کنند و دوست دارد دائم از این چیزها ببیند.

در هالیوود، زنان هر چه سن‌شان بیشتر می‌شود دستمزد کمتری می‌گیرند. هریسن فورد هنوز برای هر فیلم 20 میلیون دلار می‌گیرد. اگر فیلم جدید او «کابوی‌ها و بیگانه‌ها» مثل فیلم‌های قبلی‌اش پرفروش شود، سال بعد او را در فهرست فوربس خواهیم دید، اما هیچ بازیگر زن 69 ساله در هالیوود برای هر فیلم 20 میلیون دلار دستمزد نمی‌گیرد.

سیگورنی ویور - 63 ساله - احتمالا خیلی دوست دارد در یک فیلم «بیگانه» دیگر بازی کند، اما همان طور که اخیرا در گفت‌‌و‌گویی اعلام کرد، این مسئله دور از ذهن است، چون «چون شیوه صنعت سینما در هالیوود این طور است.»



به همین خاطر است که بازیگران زن هالیوود می‌کوشند بیرون از پرده سینما برای خود یک برند دست و پا کنند. سارا جسیکا پارکر در مقام تهیه‌کننده سریال «جنسیت و شهر»‌ همچنان پول درمی‌آورد. او همچنین وارد دنیای مد و عطر شده است. جنیفر آنیستن هم خارج از دنیای سینما برای خود یک برند دارد.

جولی تنها بازیگر زن است که خلاف رویه عمل می‌کند. او در فیلم‌های اکشن بازی می‌کند تا دستمزدی مانند ستاره‌های مرد داشته باشد. شخصیت اصلی فیلم «سالت» ابتدا مرد بود. به خاطر جولی این شخصیت زن شد، اما او به اندازه یک مرد دستمزد دریافت کرد.

رویه او می‌تواند برای ستاره‌های مجموعه‌های سینمایی امیدوارکننده باشد. کریستن استیوارت (سری فیلم‌های «گرگ و میش»)، رونی مارا («دختری با خالکوبی اژدها») و جنیفر لارنس («The Hunger Games») همگی به بازی در فیلم‌های اکشن گرایش دارند که قاعدتا در گیشه موفق خواهند بود و درآمد آن‌ها را بیشتر می‌کنند.

بعید به نظر می‌رسد آن‌ها بتوانند به اندازه دی‌کاپریو پول درآوردند، اما حداقل این شکاف را کمتر می‌کنند.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:15
اخبار
با حضور دنیرو و ویلیامز

عروسی رابرت دنیرو و کاترین هیگل در 2012

فیلم سینمایی «عروسی بزرگ» که در آن رابرت دنیرو، کاترین هیگل و رابین ویلیامز بازی می کنند در تاریخ 19 اکتبر 2012 روی پرده سینماها می رود.
فیلم سینمایی «عروسی » که در آن رابرت دنیرو، کاترین هیگل و رابین ویلیامز بازی می کنند در تاریخ 19 اکتبر 2012 روی پرده سینماها می رود.

مسئولان شرکت فیلم سازی «لاینزگیت» (Lionsgate) پس از خریداری حق امتیاز اکران «عروسی بزرگ» (Wedding)، روز گذشته اعلام کردند که این فیلم سینمایی را در تاریخ 19 اکتبر 2012 میلادی روی پرده سینماهای آمریکای شمالی و سایر کشورهای جهان می برند.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی هالیوود ریپورتر، رابرت دنیرو، سوزان ساراندون، دیانه کیتون، کاترین هیگل، آماندا سیفرید، رابین ویلیامز، بن بارنیز و تافر گریس از جمله بازیگران مطرح و برجسته ای هستند که در فیلم سینمایی «عروسی بزرگ» ایفای نقش می کنند.

رابرت دنیرو و دایان کیتون در این فیلم سینمایی نقش زن و شوهری را بازی می کنند که سال ها پیش از هم جدا شده اند، اما تصمیم می گیرند که در مراسم عروسی تنها فرزند خود، به همگان وانمود کنند که از هم طلاق نگرفته اند که البته این موضوع با یک سری مشکلات و اتفاقات طنز همراه می شود.

بن بارنیز و آماندا سیفرد نیز به ترتیب در نقش داماد و عروس بازی می کنند و رابین ویلیامز نیز به عنوان «پدر ماناگان» ایفای نقش می کند.

«عروسی بزرگ» در 2 کشور ایالات متحده آمریکا و کانادا با عنوان «آرام به سمت پایین رودخانه» (Gently Down the Stream) اکران می شود و جاستین زاکهام به عنوان نویسنده و کارگردان این فیلم سینمایی فعالیت می کند.

همچنین شرکت های فیلمسازی «تو تون فیلمز بنر» (Two Ton Films Banner) و «میلنیوم فیلمز» (Millennium Films) تهیه کنندگی این فیلم کمدی را برعهده دارند.

لرنر نو، رییس شرکت فیلم سازی «میلنیوم فیلمز» پیش از این درباره این فیلم سینمایی گفته بود: همکاری دوباره با رابرت دنیرو و دایان کیتون افتخار بزرگی است، کاترین هیگل و آماندا سیفرید نیز بازیگران جوان و با استعدادی هستند که این موضوع نوید یک گروه از بازیگران توانا و حرفه ای را می دهد. فیلمنامه جاستین زاکهام نیز بسیار جذاب است و مطمئنا جاستین بهترین گزینه برای کارگردانی این فیلم سینمایی است. امیدوارم که «عروسی بزرگ» به یکی از فیلم های کمدی پرفروش تبدیل شود.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:14
سينمای ایران و جهان
"ورود آقایان ممنوع" پرفروش ترین فیلم سال 1390

رامبد جوان یک تنه اخراجی ها را پایین کشید

ورود آقایان ممنوع موفق شد "اخراجی های 3" را کنار زده و در صدر جدول فروش سال 1390 سینماهای تهران بایستد./ مدیرعامل فیلمیران گفت: استقبال مردم از «ورود آقایان ممنوع» در طرح ویژه اكران ماه مبارك رمضان بی نظیر بوده است.
مجموع فروش "ورود آقایان ممنوع" با فروش 50 میلیون تومانی روز پنج شنبه 13 مرداد به عدد 2.330.000.000 تومانی رسید و موفق شد "اخراجی های 3" را کنار زده و در صدر جدول فروش سال 1390 سینماهای تهران بایستد.

"اینجا بدون من"
نیز در اكران ویژه رمضان دو میلیون تومان افزایش فروش نسبت به هفته گذشته داشته؛ «سیزده 59 » نیز با شش سینما به فروش 185 میلیون تومانی دست یافته است.

مدیرعامل فیلمیران گفت: استقبال مردم از «ورود آقایان ممنوع» در طرح ویژه اكران ماه مبارك رمضان بی نظیر بوده است.

وی ادامه داد: «ورود آقایان ممنوع» به كارگردانی رامبد جوان اكنون در تهران 27 سینما در اختیار دارد و به فروش دو میلیارد و 330 میلیون تومانی رسیده است. هم‌چنین این فیلم در شهرستان‌ها نیز فروشی یك میلیارد و 400 میلیون تومانی داشته است. در واقع «ورود آقایان ممنوع» در كل كشور به فروش سه میلیارد و 730 میلیون تومانی دست یافته است.



وی استقبال مردم از نمایش «ورود آقایان ممنوع» در طرح ویژه اكران ماه مبارك رمضان را بسیار خوب دانست و عنوان كرد: شب گذشته - پنج شنبه 13 مردادماه - «ورود آقایان ممنوع» در تهران فروشی 50 میلیون تومانی داشت كه برای فیلمی در هفته هشتم نمایش آن فوق العاده است. به نظر می‌رسد استقبال مردم از طرح اكران ویژه ماه مبارك رمضان مخصوصا در پردیس‌های سینمایی خیلی خوب بوده است. به عنوان مثال روز گذشته پردیس «ملت» اگرچه بلیت‌ها را با تخفیف می‌فروخت اما تنها برای «ورود آقایان ممنوع» هفت میلیون تومان بلیت فروخته شده است.

سرتیپی همچنین درباره فروش «سیزده 59» نیز بیان كرد: «سیزده 59 » كه در تهران شش سینما در اختیار دارد به فروش 185 میلیون تومانی دست یافته است.

سعید سعدی تهیه كننده "اینجا بدون من" نیز در گفت‌وگویی از استقبال خوب مخاطبان از این فیلم در طرح ویژه اكران ماه مبارك رمضان خبر داد.

سعدی درباره‌ی فروش «اینجا بدون من» گفت: «اینجا بدون من» به كارگردانی بهرام توكلی كه 13 سینما را در تهران دارد شب گذشته حدود 19 میلیون تومان فروش داشته است. در كل فروش این فیلم در تهران از 300 میلیون تومان گذشته است. همچنین فروش شهرستان‌ها نیز به 50 میلیون تومان رسیده است.

وی درباره استقبال مخاطبان از «اینجا بدون من» در طرح ویژه اكران ماه رمضان اظهار كرد: استقبال مردم از نمایش فیلم در طرح ویژه اكران‌ فیلم‌های سینمایی در ماه مبارك رمضان بسیار خوب بوده است. «اینجا بدون من» در پردیس‌های ملت، آزادی، و اریكه ایرانیان فروش بسیار خوبی داشته تا آنجا كه فروش آن تنها در پردیس «ملت» نسبت به هفته گذشته دو میلیون تومان افزایش داشته است.

همچنین مختاری - از عوامل پخش هدایت فیلم - درباره فروش روزهای گذشته «سوت پایان» گفت: «سوت پایان» به كارگردانی نیكی كریمی در تهران 12 سینما در اختیار دارد و در طی دو روز اكران خود به فروش 10 میلیون تومانی دست یافته است.

وی ادامه داد: البته «سوت پایان» هنوز در شهرستان‌ها اكران نشده و ما منتظر بودیم بازخوردهای نمایش فیلم را در تهران بگیریم و سپس برای اكران آن در شهرستان‌ها اقدام كنیم. به نظرم با توجه به فروش دو روز گذشته و استقبالی كه مردم از این فیلم كرده‌اند، در روزهای آینده اكران سینماهای شهرستان نیز به جمع سینماهای اكران‌كننده «سوت پایان» اضافه شود.



پاكستانی - یكی دیگر از عوامل پخش هدایت فیلم - هم با اشاره به استقبال بسیار خوب مخاطبان از «سوت پایان» در طرح ویژه اكران ماه مبارك رمضان خاطرنشان كرد: ما شب گذشته با خانم نیكی كریمی در سینما آزادی حاضر بودیم و از نزدیك واكنش مخاطبان را نسبت به این فیلم دیدیم. این واكنش‌ها تا حدی خوب بود كه خانم كریمی تصمیم گرفتند امشب هم در سینما «آزادی» حاضر شوند و فیلم را در كنار مخاطبان ببینند.

مختاری در ادامه درباره فروش «آقا یوسف» نیز عنوان كرد: تعداد سینماهای نمایش‌دهنده «آقا یوسف» از روز چهارشنبه به 10 سینما در تهران كاهش یافته است. در مجموع فروش این فیلم در تهران تا شب گذشته به 150 میلیون تومان رسیده و در شهرستان‌ها هم كه «آقا یوسف» پنج سینما در اختیار دارد، حدود 14 میلیون تومان فروش داشته است.

وی ادامه داد: «آقا یوسف» در حال سپری كردن هفته سوم خود است و از چهارشنبه این هفته وارد هفته چهارم اكران می‌شود.

مختاری همچنین با بیان این‌كه «قصه پریا» دیگر در تهران سینمایی در اختیار ندارد، اظهار كرد: «قصه پریا» به كارگردانی فریدون جیرانی تنها در یكی از سانس‌های فوق‌العاده سینما «آزادی» به نمایش درمی‌آید و به تدریج كپی فیلم‌هایی كه در سینماهای تهران به نمایش درمی‌آمد، به شهرستان‌ها منتقل می‌شود.

او درباره فروش این فیلم بیان كرد: «قصه پریا» تا كنون در تهران به فروش تقریبی 340 میلیون تومان دست یافته و در شهرستان‌ها نیز برای این فیلم 130 میلیون تومان بلیت فروخته شده است. در مجموع «قصه پریا» تا كنون به فروشی معادل 470 میلیون تومان دست یافته است.




لیست ده فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران (به لحاظ بهای بلیط):
1 - اخراجی های 2 / 3.757.000.000 تومان
2 - ورود آقایان ممنوع / 2.330.000.000 تومان
3 - اخراجی های 3 / 2.272.000.000 تومان
4 - جدایی نادر از سیمین / 2.081.000.000 تومان
5 - ملک سلیمان / 1.590.000.000 تومان
6 - اخراجی های 1 / 1.318.000.000 تومان
7 - درباره الی / 1.157.000.000 تومان
8 - دایره زنگی / 1.128.000.000 تومان
9 - توفیق اجباری / 1.068.000.000 تومان
10 - چارچنگولی / 1.036.000.000 تومان
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:13
موسيقي

صدای مازیار فلاحی بین المللی شد

مازیار فلاحی خواننده خوش صدا و موفق این روزهای کشورمان اینبار با یک تیتراژ به زبان انگلیسی و عربی در فیلم پروانگی، آخرین ساخته قاسم جعفری که اکنون بروی پرده سینماهای کشور است، یکبار دیگر در عرصه موسیقی متن فیلم توانایی‌های خود را تحت عنوان آهنگسازو خواننده به معرض نمایش گذاشت.
مازیار فلاحی خواننده خوش صدا و موفق این روزهای کشورمان اینبار با یک تیتراژ به زبان انگلیسی و عربی در فیلم پروانگی، آخرین ساخته قاسم جعفری که اکنون بروی پرده سینماهای کشور است، یکبار دیگر در عرصه موسیقی متن فیلم توانایی‌های خود را تحت عنوان آهنگسازو خواننده به معرض نمایش گذاشت.

این فیلم هم اکنون در کشورهای فرانسه, آلمان, ایتالیا و چند کشور آسیایی اکران شده است.  مازیار فلاحی که فعالیت خود را در زمینه موسیقی متن با فیلم مجنون لیلی، یکی دیگر از ساخته‌های همین کارگردان شروع کرده بود، تا به اکنون اقدام به ساخت موسیقی متن چندین فیلم و ساخت چندین تیتراژ برای چند سریال یا فیلم نموده است که می‌توان به کارهای زیر اشاره کرد:...



ساخت موسیقی متن، ترانه‌ها وخوانندگی فیلم‌های دو را حل برای یک مساله (به سفارش یونیسف)، مدرسه‌ای برای دیگران، نبش قلب، ققنوس (تلویزیون)، تیتراژ سریال لحظه دیدار (شبکه جام جم)، فیلمهای بدنبال خوشبختی، دلواپسی، بی‌ستاره، سر سپرده، تیتراژ فیلم سینمایی دختران و همچنین سریال قلب یخی از کارهای گذشته این هنرمند است.

در ادامه متن انگلیسی ترانه فیلم پروانگی که توسط خشایار فلاحی، برادر مازیار سروده شده، بهمراه ترجمه آن آمده است:
 
Its time، to be more wise،
Its time to see the rain falling from the skies،
Its time for me to kiss the earth again،
Its time to let the life running through the roots again،
Hey you return، hey you return
And everything will be better than before،
this time you will open the door،
Again and again you will be born،
And all sad pages from your life will be torn،
Hey you return،

Tomorrow you will be forced to wake-up،
And all your nightmares can finally come to stop،
They will be thousands and thousands of men،
In harmony they will pray، love and die again،

اللهم لبیک............ لک لبیک
اللهم لبیک لا شریک لک لبیک
 
 
زمان آن فرا رسیده است که جور دیگر نگاه کنیم
و زمان آن فرا رسیده است که بارش باران را از آسمان بینیم
زمان آن برای من فرا رسیده است که به زمین سجده کنم
و بگذارم زندگی بسوی ریشه‌ها برود
 
دوباره بازگرد دوباره بازگرد
 
اینبار تو در را خواهی گشود
وهمه چیز بهتر از گذشته خواهد بود
 تو، دوباره و دوباره متولد خواهی شد
و تمامی صفحات غمگین زندگی برگ برگ پاره خواهد شد
فردا دوباره تو را از خواب بیدار خواهند کرد
و سرانجام همه کابوسهای زندگی تو بپایان خواهد رسید
 (آنجا) هزارن هزار نفراز آنان منتظر خواهند بود
و با آهنگی یکسان دعا می‌کنند، عشق می‌ورزند، می‌میرند و دوباره زنده می‌شوند
 
دوباره بازگرد دوباره بازگرد
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:12
سينمای ایران و جهان

11 فیلم برتر سال 2011

این یک فهرست،‌ نه لزوماً‌ از بهترین آثار سینمایی نمایش‌داده شده در سال 2011، که از چند تا از مهم‌ترین فیلم‌های این سال است. فیلم‌هایی که احتمالاً تماشای آن‌ها می‌تواند متر و معیار خوبی برای بررسی کلی یک سال سینمایی باشد.
این یک فهرست،‌ نه لزوماً‌ از بهترین آثار سینمایی نمایش‌داده شده در سال 2011، که از چند تا از مهم‌ترین فیلم‌های این سال است.

فیلم‌هایی که احتمالاً تماشای آن‌ها می‌تواند متر و معیار خوبی برای بررسی کلی یک سال سینمایی باشد. تلاش شده که از سلیقه‌ها و اشکال مختلف سینما، نماینده‌هایی در این فهرست وجود داشته باشد.




1) بران (DRIVE) (نیکلاس ویندینگ رفن): این فیلم و شخصیت اصلی‌اش، شبیه هیچ فیلم و شخصیت دیگر سینمای 2011 نیستند. راننده این فیلم، وقتی موفق است که دیده نشود. وقتی مثل یک شبح کارها را مرتب کند و در عین حال کسی او را نبیند.

 وقتی که نخواهد برای آینده برنامه بریزد و فقط به زمان حال توجه کند. این‌گونه است که می‌تواند اتمسفر محیط اطرافش را به طور کامل در اختیار داشته باشد. سامورایی قرن بیست و یک، اعتبار سینمای مستقل در سال 2011 است.



2) جی. ادگار (J. EDGAR) (کلینت ایستوود): نتیجه چه خوب و چه بد، یکی از آثار کنجکاوی‌برانگیز سال است. به خصوص به این خاطر که ایستوود و هوور لااقل از یک جهت به هم شباهت دارند. جی. ادگار هوور کسی بوده که به طرز مرموزی در طول یک دوره تقریباً چهار دهه‌ای، فارغ از این که چه دیدگاهی بر سیاست آمریکا حاکم بوده، جایگاه خودش را با قدرت حفظ کرد و از آن طرف کلینت ایستوود هم کسی است که در طول پنج دهه، علی‌رغم تمام تحولاتی که در سینما پدید آورد، توانسته خودش را در سطح اول سینمای جهان حفظ کند. روایت یک کارگردان راست‌گرای آمریکایی از کسی که یکی از مظاهر قدرت آمریکا در نیمه اول قرن بیستم تلقی می‌شود، کنجکاوی‌برانگیز نیست؟



3) دختری با خالکوبی اژدها (THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO) (دیوید فینچر): همه چیز برای تماشای یک شاهکار دیگر از دیوید فینچر آماده است. فینچر با این فیلم (که دومین اقتباس مهم از کتاب مشهوری به همین نام است) به فضای آثار مهم اولیه‌اش از جمله هفت و باشگاه مشت‌زنی نزدیک شده است.

ضمن این که مثل آن فیلم‌ها و بر خلاف دو فیلم اخیر فینچر، دختری با خالکوبی اژدها نه در فصل جوایز چندان تحویل گرفته شده و نه منتقدان آن گونه که انتظار می‌رفت از آن استقبال کرده‌اند. اما فینچر که اثبات کرده یکی از کارگردانان مؤلف دوران ما است، همیشه راه خودش را به خوبی طی کرده است. اولین واکنش‌ها روی سیاه بودن فراوان فیلم تأکید دارند. حس و حالی که به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر از فینچر دور شده است.
 


4) خیزش سیاره میمون‌ها (RISE OF THE PLANET OF THE APES) (روپرت وایات): این فیلم یک بار دیگر ثابت می‌کند که رد کردن سینمای استودیویی به طور کامل چه قدر کار اشتباهی است. این فیلم روپرت وایات نه صرفاً فیلمی درباره طغیان میمون‌ها، که مثل هر فیلم خوب دیگری، درباره ذات انسان است.

آخرالزمانی که در این فیلم به تصویر کشیده می‌شود، بیش از این که به واسطه عوامل ماورایی یا حوادث طبیعی رخ دهند (مثلاً این که یک سیاره ناگهان به سمت زمین حرکت و با آن برخورد کند!)، زائیده اشتباهات انسانی هستند و این باعث می‌شود تصویری که خیزش سیاره میمون‌ها از زمین در حال نابودی ارائه می‌دهد، هولناک‌تر شود.



5) درخت زندگی (TREE OF LIFE) (ترنس مالیک): این فیلمی است که در آن با یک سبک جدید روایی طرفیم. چه فیلم را دوست داشته باشیم و چه نه، درخت زندگی از آن دست فیلم‌هایی است که بعدها به عنوان یک فیلم مؤثر در روند حرکتی سینما از آن یاد خواهد شد.

 مالیک در ایده‌ای جاه‌طلبانه، فلسفه خلقت را به زندگی یک خانواده عادی آمریکایی مرتبط می‌کند و این،‌کار کوچکی نیست. اتفاق عجیبی بود که مهم‌ترین فیلم منتسب به سینمای روشنفکرانه در سال 2011، نه از میان آثار اروپایی،که از دل سینمای آمریکا به وجود آمد



6) ساقدوش‌ها (BRIDESMAIDS) (پل فیگ): کمتر پیش می‌آید یک فیلم کمدی بتواند به فهرست‌های ده‌تایی سال راه پیدا کند. این اتفاق در سال 2011 برای فیلم جدید یاران جاد آپاتوف رخ داده است.

ساقدوش‌ها (که می‌توان آن را از نظر کلیت داستانی یک نوع خماری (HANGOVER) زنانه دانست) فیلمی است درباره پیچیدگی‌های زندگی و روابط انسان‌ها. جاد آپاتوف که سال‌ها است به آدم مهمی در صنعت سینمای آمریکا بدل شده است. اما موفقیت هنری ساقدوش‌ها باعث می‌شود که به وجوه هنری آثار او بیشتر توجه شود.



7) فرزندان (THE DESCENDANTS) (آلکساندر پاین): پاین گزیده‌کار که فیلم‌های معرکه‌ای چون درباره اشمیت و راه‌های جانبی را در کارنامه‌اش دارد، این بار داستان یک پدر و دو دختر را روایت می‌کند که باید با مرگ مادر خانواده روبه‌رو شوند.

پاین که بیش از این اثبات کرده که در نمایش تنهایی آدم‌های کاملاً معمولی تخصص دارد، این بار هم در حوزه مورد علاقه‌اش کار کرده است. جرج کلونی یکی از بهترین بازی‌های عمرش را در فیلم انجام داده و پاین مثل همیشه با افزودن رگه‌های رقیق طنز به فیلمش، باعث شده تا تلخی نهفته در عمق داستان بیشتر نمایان شود.



8) مانی‌بال (MONEYBALL) (بنت میلر): در این دوران که فیلم‌های زیادی به تبعیت از جریان غالب اجتماعی در تمام جهان، رو به انعکاس سرخوردگی‌ها و ناامیدی‌ها آورده‌اند، هنوز گاهی اوقات فیلم‌هایی را مشاهده می‌کنیم که درباره سرسختی، مبارزه و امید به زندگی هستند. مانی‌بال یکی از این فیلم‌ها است. این فیلم با بازی تحسین‌شده براد پیت،‌ داستان واقعی شخصی به نام بیلی بین را نشان می‌دهد که علی‌رغم تمام مشکلاتی که پیش رویش وجود دارد، تلاش می‌کند تا یک تیم بیس‌بال را به جایگاه شایسته‌اش برساند.

آرون سورکین پس از نوشتن فیلمنامه شبکه اجتماعی، یک بار دیگر نوشتن یک فیلمنامه پر شاخ و برگ و جزئی‌نگر را با موفقیت انجام داده و میلر و پیت هم آن‌قدر خوب کار کرده‌اند تا پتانسیل بالای فیلمنامه سورکین هدر نرود.



9) نیمه ماه مارس (THE IDES OF MARCH) (جرج کلونی): جرج کلونی که یکی از سیاستمدارترین آدم‌های هالیوود است، بعد از ناکامی فیلم کله‌چرمی‌ها، با یک اثر سیاسی دیگر قدرت خودش را نشان داده است. فیلم جدید او (که نام کنایی‌اش را از تاریخ به قتل رسیدن ژولیوس سزار گرفته) داستان انتخابات درون‌حزبی حزب دموکرات را برای انتخابات ریاست‌جمهوری روایت می‌کند؛ و البته همان طور که انتظار می‌رود، زد و بندها و اقدامات ریاکارانه سیاسی پنهان در پس پرده در این فیلم فاش می‌شود.

 اما آن چه که جدیدترین فیلم جرج کلونی را از حد یک فیلم سیاسی شعارزده بالاتر می‌برد و آن را به یکی از بهترین فیلم‌های سال تبدیل می‌کند، این است که کلونی به طرز هوشمندانه‌ای به جای تمرکز صرف بر اتفاقات سیاسی، ماجرا را به بررسی نیات و احساسات آدم‌ها اختصاص می‌دهد. نمای پایانی فیلم را به خاطر بسپارید. این پایان درست و مناسب فیلمی است که در آن آدم‌ها از اتفاقات اهمیت بیشتری دارند.



10) هنرمند (THE ARTIST) (میشل هازاناویسیوس): عجیب‌ترین چیزی که در سال 2011 از سینما انتظار داریم، این است که کسی یک فیلم سیاه و سفید صامت بسازد. میشل هازاناویسیوس هم مشکلات فراوان ساخت یک فیلم صامت در این دوران را به جان خریده و هم ریسک عدم توجه به فیلمش. اما پاسخی که هازاناویسیوس تاکنون از علاقه‌مندان به سینما گرفته، بسیار فراتر از حد انتظار بوده است.

فیلم هازاناویسیوس نه تنها در دهه 20 و انتهای دوران صامت سینما می‌گذرد و می‌تواند حال و هوای آن دوران را به خوبی برای تماشاگر بازسازی کند، تجیلی هم هست از سینمای پر زرق و برق و عظیم آن دوره سینما و احتمالاً این بعد از فیلم به موفقیت حیرت‌انگیز آن در فصل جوایز در آمریکا هم کمک کرده است.



11) هوگو (HUGO) (مارتین اسکورسیزی): تغییر مسیر حیرت‌انگیز اسکورسیزی از آثار به غایت بدبینانه و تلخی چون جدا افتاده و شاتر آیلند به فانتزی کودکانه و سرخوشانه‌ای مثل هوگو، یک غافلگیری بزرگ است. اسکورسیزی علاوه بر این که در هوگو، علاقه شدیدش به تاریخ سینما را نشان می‌دهد، این نکته را هم اثبات می‌کند که تا چه حد آدم به‌روز و مدرنی است. در اثبات این حرف همین بس که جیمز کامرون اعلام کرده هوگو بهترین فیلم سه‌بعدی بوده که تا به حال تماشا کرده است.
پنج شنبه 6/11/1390 - 12:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته