• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 813
تعداد نظرات : 462
زمان آخرین مطلب : 5484روز قبل
مصاحبه و گفتگو
فارس: خانه‌ای كه چارلز دیكنز، نویسنده انگلیسی بخش‌هایی از رمان «دیوید كاپرفیلد» خود را در آن نوشته بود، قرار است حراج شود.

خانه‌ای كه چارلز دیكنز بخش‌هایی از این رمان را آنجا نوشته خانه‌ای ساحلی است. 

در قرن بیستم خانه چارلز دیكنز، نویسنده قرن نوزدهمی انگلیس به فروش گذاشته شد و شخصی به نام ریچارد هیلتون توانست آن را بخرد. 

خبرگزاری فرانسه گزارش داده كه كارشناسان 2 میلیون و 200 هزار یورو برای این خانه قیمت گذاشته‌اند. 

با این حال ریچارد هیلتون می‌گوید علاقه‌ای به استفاده از واژه حراج ندارد و تنها قصد دارد این خانه را به مبلغی كه خریداران توان خریدن آن را داشته باشند، در معرض فروش گذارد. 

این خانه شش اتاق خواب و سه پذیرایی دارد. 

سال گذشته نیز صندلی و میز تحریر چارلز دیكنز به قیمت 850 هزار دلار در حراجی خیریه لندن فروخته شده بود. 

دیكنز از این وسایل هنگام نوشتن برخی از بزرگترین آثار خود از جمله «آرزوهای بزرگ» استفاده كرده بود. 
«دیوید كاپرفیلد»، «آرزوهای بزرگ»، «الیور تویست» و «داستان دو شهر» از جمله آثار چارلز دیكنز هستند. 
 


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:45
بیماری ها
جام جم آنلاین: فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است ، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند كه گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه ، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.

این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیك و اسید سیتریك است ، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود. 

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:

كربوهیدرات 8.51 گرم، چربی 2.84 گرم، پروتئین 1.6 گرم، فیبر خام 0.5 درصد. 

با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین آ ، 2.1 درصد ویتامین ب 1 (تیامین) ، 1.9 درصد ویتامین ب 2(ریبوفلاوین) ، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث ، 5.1‌ درصد كلسیم ، 2.2 درصدفسفر ، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود. 

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است كه بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل كاهش فشارخون‌ و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملكرد معده‌ای - روده‌ای است. 

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیك، تركیبی است كه خاصیت ضد میكروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. 
همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباكتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد كه این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسكوربیك (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:45
کامپیوتر و اینترنت
فارس: شركت اپل از ساخت لپ‌تاپ ویژه‌ای برای دانش‌آموزان و دانشجویان خبر داده است كه با پردازنده 2 گیگاهرتزی و امكانات داخلی خود می‌تواند به صورت ویژه نیاز این دسته از كاربران را برطرف كند.

به گزارش پی‌سی‌ورلد، این محصول جدید كه از سری رایانه‌های همراه iMac محسوب می‌شود به نمایشگر 20 اینچی مجهز شده است. لازم به ذكر است كه اپل چند هفته قبل نیز یك رایانه همراه 17 اینچی را برای دانشجویان وارد بازار كرده بود كه همچنان به‌فروش می‌رود. 

محصول جدید اپل شامل رم یك گیگابایتی DDR3 و 160 گیگابایت حافظه داخلی از نوع SATA می‌شود و امكان اتصال به شبكه‌های بی‌سیم Wi-Fi را برای كاربران فراهم می‌كند. 

از دیگر امكانات موجود در لپ‌تاپ جدید اپل می‌توان به پشتیبانی از شبكه Ethernet، چهار ورودی USB 2.0، ورودی FireWire و كارت گرافیكی GeForce 9400M اشاره كرد. 
شركت اپل اعلام كرده است كه به منظور ترویج سیستم‌های آموزش الكترونیك، این محصول را به صورت گسترده در اختیار مراكز آموزشی و تحصیلی می‌گذارد. این نسخه از iMac اپل 1149 دلار قیمت‌گذاری شده و نسخه دیگری از همین لپ‌تاپ با پردازنده 66/2 گیگاهرتزی، 2 گیگابایت رم و 320 گیگابایت حافظه داخلی به قیمت 1199 دلار فروخته می‌شود.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:44
بیماری ها
واحدمركزی خبر: پژوهش هاى اخیر دانشمندان در زمینه داروسازی، آنان را یک گام دیگر به یافتن درمان نهایى بیمارى آلزایمر نزدیک کرده است.

محققان علوم پزشکى اخیرا نوعى داروى جدید موسوم به «CPHPC» را بر روى بیماران مبتلا به آلزایمر آزمایش کرده اند که قادر است پروتئین هاى مخرب را از مغز انان پاکسازى کند. به گفته دانشمندان میزان پروتئین مخرب موجود در سلول هاى مغزى با ابتلا به بیمارى آلزایمر ارتباط مستقیم دارد.

داروى جدید در اولین مرحله از آزمایش هاى کلینیکى موفق شد پروتئین «SAP» را به طور کامل از درون مغز پنج بیمار مبتلا به آلزایمر پاکسازى کند. بدین ترتیب، امید به یافتن درمانى قطعى براى بیمارى تحلیل برنده آلزایمر افزایش یافته است.

این پروژه تحقیقاتى در ابتدا با هدف بررسى خواص درمانى داروى جدید صورت گرفت اما نتایج آزمایش هاى اولیه به قدرى امیدوار کننده بود که هم اکنون دانشمندان قصد دارند براى آزمایش بر روى شمار بیشترى از بیماران، مبلغ چهار میلیون پوند کمک مالى دریافت کنند.

پروفسور «مارک پِپیز» از کالج دانشگاهى لندن که ریاست این پروژه تحقیقاتى را بر عهده داشته مى گوید هم اکنون نیاز مبرم به یافتن درمانى براى بیمارى آلزایمر احساس مى شود و هیچ شیوه معالجه خوبى نیز براى این بیمارى وجود ندارد. از آنجایى که فعلا هیچ روش درمانى امیدوار کننده اى براى آلزایمر وجود ندارد، استفاده از این دارو ، گزینه اى مطمئن و مناسب به نظر مى رسد.

حدود 10 سال پیش بود که دکتر «پپیز» براى اولین بار داروى جدید موسوم به Cphpc را با هدف درمان بیمارى «آمیلوئیدوز» ابداع کرد. «آمیلوئیدوز» بیمارى نادرى است که بر اثر رسوبِ خارج سلولى نوعى پروتئین موسوم به «امیلوئید» در اعضاى بدن بوجود مى آید و در اغلب موارد ، نتیجه ابتلا به این بیمارى مرگ خواهد بود.
وى هنوز هم تحقیقات خود را درباره آثار درمانى این دارو در زمینه «آمیلوئیدوز» ادامه مى دهد ولى درعین حال قراردادى را با شرکت داروسازى «گلاکسو اسمیت کلین» براى تولید داروى cphpc بسته است و امیدوار است بتواند با استفاده از آن، روشى را هم براى درمان بیمارى آلزایمر بیابد.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:44
بیماری ها
مهر: بیماری آلزایمر یکی از پر آوازه ترین بیماری های لاعلاج جهان است که سالانه تعداد زیادی از افراد را به خود آلوده کرده و به کام مرگ می کشاند.

 یکی از مشهورترین علائم این بیماری ضعیف شدن قدرت حافظه و به خصوص حافظه موقت است که در دوران پیری آغاز می شود. از دیگر آثار این بیماری از دست دادن قدرت تشخیص زمان، از دست دادن قدرت تکلم و گوشه گیری اعلام شده است. 

پزشکان معقدند این بیماری 5 الی 10 سال پس از آغاز علائم می تواند موجب مرگ بیمار شود، این در حالی است که در واقع بیماری 20 سال قبل از زمان ظهور علائم آغاز شده است.

تاکنون مطالعات متفاوتی در رابطه با شیوه های ممکن درمان این بیماری که باعث از دست رفتن سیناپس های نورونی در برخی مناطق مغز و ایجاد پلاکهای کروی شکل پروتئینی در خارج از نورونها می شود، صورت گرفته است که هیچ یک تاکنون به نتیجه قطعی و موثری دست نیافته است. 

روز جهانی آلزایمر نیز از فعالیتهایی است که هر سال به منظور افزایش توجه جهانی به این پدیده انسانی در تاریخ 21 سپتامبر و با برپایی مراسم و همایشهای مختلف علمی برگزار می شود.

سطح ابتلا به این بیماری در جهان افزایشی نگران کننده داشته است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده و محاسبات آماری، در حال حاضر و به طور تقریبی 24.3 میلیون انسان در سطح جهان به بیماری زوال عقلی مبتلا هستند که دو سوم از این افراد علائمی مشابه آلزیمر از خود نشان می دهند و سالانه به این تعداد 4.6 میلیون نفر افزوده می شوند. به عبارت دیگر تعداد مبتلایان به زوال عقلی هر 20 سال دو برابر می شود.
بر اساس گزارش سایت بین المللی بیماری آلزایمر، در صورت ادامه این روند تا سال 2040 بالغ بر 81.1 میلیون نفر از مردم جهان به بیماری زوال عقلی مبتلا خواهند شد و بر اساس آمار 71 درصد از این افراد به ساکنان کشورهای در حال توسعه و مناطقی که دسترسی سریع به مراقبت های پزشکی مناسب و درمان وجود ندارد تعلق خواهند داشت.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:43
شعر و قطعات ادبی
همزمان با بزرگداشت عطار نیشابوری، مزار این عارف ایرانی با حضور شیفتگان علم و ادب گلباران شد.
به گزارش فارس، این مراسم با حضور مسئولان، عطارشناسان و شاعران استان خراسان امشب پس از پایان همایش این عارف نامی، در جوار مزار عطار برگزار شد. 

در این مراسم معاون استاندار و فرماندار نیشابور گفت: امیدواریم بزرگداشت روز ملی عطار بهانه‌ای شود تا همه اركان جامعه نسبت به بزرگداشت یاد و خاطره اهالی فرهنگ در این مرز و بوم حساس شوند. 

جلال هاشمی افزود: نهادینه شدن گرامیداشت و بررسی آثار بزرگان عرصه ادب و هنر موجب اعتلای جامعه اسلامی ماست. 

وی افزود: امسال سایت گردشگری عطار به لحاظ فیزیكی پیشرفت خوبی داشته است و هم اعتبارات خوبی برای این سایت جذب كرده‌ایم‌. 

در این جلسه یك مقاله و دو سخنرانی توسط اساتید دانشگاه قرائت شد و همچنین چند شاعر ابیاتی را در مورد حكیم عطار نیشابوری قرائت كردند. 

در پایان مراسم مدعوین با حضور در محل مقبره عطار نیشابوی مدفن این عارف خراسانی را گلباران كردند.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:42
اخبار
فارس: اسكلت جانداری در شهرستان گلوگاه مازندران كه تازگی آن به خوبی مشخص است، تعجب كارشناسان را برانگیخت.

اسكلت جانداری كه توسط یكی از شهروندان گلوگاهی در جنگل‌های این شهرستان به‌دست آمده است، چند روزی است كه فكر كارشناسان را به خود مشغول كرده است. 

حسن خاج، یابنده اسكلت در این شهرستان اظهار داشت: این اسكلت را از منطقه جنگلی صعب‌العبوری در گلوگاه به طور اتفاقی مشاهده كرده و از آنجا كه برجستگی‌های روی اسكلت برایم جای سوال داشت، آن را به شاخه‌ای آویزان كرده تا هم از گزند احتمالی درامان باشد و هم از دیگران درباره آن جویا شوم. 

وی این موضوع را به محیط بانان محیط زیست و منابع طبیعی منطقه گزارش داد و پس از مشاهده كارشناسان محیط زیست منطقه از جمله زیست‌شناسانی از استان‌های مازندران و گلستان سرانجام كسی از ساختار اسكلت به هویت آن پی نبرد و به نوعی هنوز مشخص نیست كه این اسكلت مربوط به پرنده است یا جانور زیرا به هردوی آنها شبیه است. 

به گفته یكی از محیط‌بانان منطقه، این اسكلت مربوط به جانداران بومی منطقه نیست و تاكنون چنین ساختاری از یك موجود در حوالی مازندران ندیده است. 

عصر سه‌شنبه نیز دو زیست‌شناس و جانورشناس از تهران برای بررسی موضوع به گلوگاه آمدند، آن‌ها نیز تاكنون متوجه هویت واقعی اسكلت نشدند و پس از عكسبرداری و اندازه‌گیری قسمت‌هایی از این شكل ناشناس، تصاویر و مشخصات را به كمك رایانه به مركز تحقیقاتی مورد نظر ارسال كردند و قرار است ظرف امروز و فردا نظریات اولیه خود را گزارش كنند تا بالاخره راز این اسكلت كشف و درباره چگونگی انتقال آن به مراكز ذی‌ربط تصمیم‌گیری شود. 

از مشخصات اسكلت در نگاه اول می‌توان به دم بلند، سر كوچك، عاج‌های روی پشت، ارتفاع بیش از 30 سانتی‌متری و طول حداكثر یك متر و 30 سانتی‌متری و ساختار منحنی آن اشاره كرد و البته تازگی اسكلت از رنگ صورت استخوان و گوشت‌های باقیمانده بر آن كاملا مشخص است. 
این اسكلت هم‌اكنون در منزل یابنده و در محلول آب‌نمك نگهداری می‌شود.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:42
بیماری ها
لیمو خاصیت آنتی اکسیدانی چای سبز را 5 برابر افزایش می دهد. 

به گزارش واحد مرکزی خبر، افزودن آب لیمو به چای سبز خاصیت آنتی اکسیدان این نوع چای را پانصد درصد افزایش می دهد. 

چای سبز مزایای زیادی برای سلامت انسان دارد اما وقتی این نوع چای به هنگام داغ بودن مصرف شود بخش زیادی از آنتی اکسیدان های آن پیش از آنکه بتواند به خون انسان وارد شود از بین می رود. 

نتایج تحقیقات پژوهشگران امریکایی نشان می دهد می توان با افزودن مقادیری اب لیمو به چای سبز میزان حفظ انتی اکسیدانهای این نوع چای را در مقایسه با موقعی که اب لیمو به چای سبز افزوده نشود ، پنج برابر می شود. 

ویتامین "ث" موجود در لیمو سبب محافظت از انتی اکسیدانهای چای سبز در هنگام هضم انها می شود. درواقع ، افزودن لیمو به چای سبز خاصیت آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد.

منبع : عصر ایران

چهارشنبه 26/1/1388 - 22:40
بیماری ها
جام جم آنلاین: 4 هزار سال پیش گیاه چای در چین كشت می‌شد و دم‌كرده آن برای رفع خستگی مصرف می شد، آشنایی ایرانیان با این گیاه و كشت آن نیز به زمان مظفرالدین شاه قاجار برمی‌گردد كه چندین هزار نهال چای توسط كاشف‌السلطنه از كشور هند به ایران آورده شد و از آن تاریخ تا به امروز «چای» به عنوان پرمصرف‌ترین نوشیدنی (البته پس از آب)‌ در كشور شناخته شده است و معمولا در تمام مراسم از این نوشیدنی استفاده می‌شود. 

مطالعات نشان می‌دهد سه نوع چای اصلی سیاه، الانگ و سبز شناخته شده‌اند كه از میان آنها چای سیاه بیشترین نوع تجاری و چای سبز، پرخاصیت‌ترین است. 

گفتنی است چای سبز و سیاه هر دو از گیاه واحدی به دست می‌آیند ولی برای تهیه چای سبز، برگ‌های آن بخار داده می‌شود و سپس گرد و خشك می‌گردند ولی در طرز ساخت چای سیاه، برگ‌ها، خشك و تخمیر شده و در برخی موارد مواد شیمیایی نیز به آن افزوده می‌شود (یعنی فرایند بیشتری روی آن صورت می‌گیرد)‌ و چای الانگ كه به رنگ قرمز یا زرد است با تخمیر نسبی این گیاه به دست می‌‌آید. 

خواص چای

چای سبز و سیاه هر دو دارای رنگدانه‌هایی است كه اثر كاهش ابتلا به سرطان‌ مختلف در آنها دیده می‌شود و زمانی كه چای با غلظت مناسب دم بكشد، تنها نیمی از كافئین یك فنجان قهوه را خواهد داشت. 

چای معمولا موجب كاهش چربی‌های خون می‌شود و عملكرد كلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن كلیه بهبود می‌بخشد و اثرات ضدمیكروبی آن از ایجاد پلاك و پوسیدگی دندان جلوگیری به عمل می‌آورد و در كاهش خطر بیماری قلبی ارتباط مثبت و قوی دارد، ولی اعتقاد بر این است كه قبل و بعد از دریافت فرآورده‌های آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز استفاده كرد. 

چای دارای مقادیر كمی سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا كه بیماران مبتلا به عارضه كلیوی بایستی از مصرف محدود پتاسیم برخوردار باشند، باید به این مساله توجه ویژه‌ای داشته باشند، همچنین ممكن است انواع چای باعث تحریك بروز آسم در افراد حساس شود. 

انواع چای و دمنوش

چای از گیاهانی است كه می‌توان دم‌كرده آن را نوشید، گیاهان فراوان دیگری نیز هستند كه می‌توانند در كنار چای مصرف شوند و حتی برخی از مراجع پزشكی برای آنها فوایدی را ذكر كرده‌اند كه دستور دم كردن این گیاهان كم و بیش همانند دستور چای است و حتی برخی از آنها به صورت كیسه‌ای (Tea bag) در بازار عرضه می‌شوند، در ذیل به برخی از این چای‌ها اشاره می‌شود.

چای زنجبیل، چای زمستانی

زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است و امروزه به عنوان گیاهی دوست‌داشتنی مصرف می‌شود زنجبیل تازه، شربت و چای آن در بدن تولید گرما می‌كند و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج می‌كند.

استفاده از چای زنجبیل هضم را آسان و اثرات سودمندی را در رفع تهوع خواهد داشت و همچنین به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا به كار می‌رود و بهتر است برای رفع تندی این چای از برگ نعناع آسیاب شده در این چای استفاده شود.

چای به‌لیمو، مقوی معده

به‌لیمو (وربن)‌ برگ معطری است كه مانند چای دم می‌شود و اثر مقوی روی معده دارد و جهت دردهای عصبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن در بیماری‌ها بسیار مفید است.

چای بهار نارنج

دم‌كرده بهار نارنج تازه یا خشك نوشیدنی معطری است كه اطبای قدیم آن را برای قلب مفید می‌دانستند. این گیاه معطر به صورت دم‌كرده و به عنوان داروی ضدتشنج در بیماری‌های عصبی همانند هیستری، ضعف اعصاب و رفع سكسكه به كار می‌رود و خواب‌آور، اشتهاآور و رفع تپش قلب است به همین دلیل مصرف عرق و چای آن به افرادی كه دچار بیماری‌های اعصاب یا قلبی‌اند توصیه می‌شود.

چای نعناع را خانم‌ها بنوشند

چای نعناع یكی از پرطرفدارترین دمنوش‌هایی است كه به دلیل طعم و مزه نشاط‌آورش مورد توجه است.

تحقیقات جدید پژوهشگران بیانگر این است كه دم‌كرده این گیاه می‌تواند تاثیر بسزایی در كاهش رشد موهای زاید زنان داشته باشد و این در حالی است كه این چای می‌‌تواند میل جنسی را در مردان كاهش دهد.

چای دارچین

شما می‌توانید با نوشیدن یك فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین آورده همچنین دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و برای رفع درد به كار می‌رود اثر آن آرام‌كننده و نشاط‌بخش است و باعث گشوده شدن رگ‌ها می‌شود و در گردش خون اثری مثبت دارد و بدن را در مقابل امراض مصون نگه می‌دارد و می‌توان گفت اثر پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیك را داراست، پس پیشنهاد می‌شود اگر سرما خوردید یا ضعف شدید داشتید، مصرف یك فنجان چای دارچین را در روز فراموش نكنید پس اگر چای معمولی نیز می‌نوشید آن را با یك قطعه پوست دارچین به هم زنید تا طعم چایتان را بهتر كند.


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:40
موبایل
اینترنت جز فضایی مجازی چیز دیگری نیست. فضایی پر از خالی! اما همین دنیای مجازی آنقدر توانمند و انعطاف پذیر هست كه ما را به آسانی با گل فروشی سر خیابان، FAST FOOD های بی محتوا و پرزرق و برق سطح شهر، مدرسه بچه ها، سایت های خبری و... متصل می كند.

جهان از ریزترین ذراتش كه تا به حال بشر توان دیدن آن را یافته تا دورترین كهكشان ها، نمونه بارزی از حركت و پویایی است. پویایی نیاز به خلاقیت دارد. روزگاری پدران ما این خلاقیت را در رادیوهای ترانزیستوری شاهد بودند و امروز ما در دنیای دیجیتال. شاید هم فردا فرزندان ما در دنیای پرتوهای عجیب و غریب. 

آنچه موجب تمایز میان عصر حاضر با سایر برگ های تاریخ زندگی بشر گردیده، فن آوری و تبادل اطلاعات می باشد و دنیای دیجیتال توان تبادل اطلاعات را بسیار افزایش داده است. 

اینترنت جز فضایی مجازی چیز دیگری نیست. فضایی پر از خالی! اما همین دنیای مجازی آنقدر توانمند و انعطاف پذیر هست كه ما را به آسانی با گل فروشی سر خیابان، FAST FOOD های بی محتوا و پرزرق و برق سطح شهر، مدرسه بچه ها، سایت های خبری و... متصل می كند. چه كسی فكر می كرد روزی فرا برسد كه تنها با كلیك چند گزینه بتوان نامه ای را از یك نیمكره به نیمكره دیگر زمین آن هم در زمانی در حد دقیقه ارسال نمود؟ یا باقالی پلو با گوشت را از رستورانی در سطح شهر سفارش داد؟! 

اینترنت از دیدگاه یك كاربر 

اینترنت برای من به عنوان یك كاربر نیمه حرفه ای كه دست كم 70 درصد كارهایم با رایانه انجام می شود، كاربردهای فراوانی دارد. مرا از آخرین داده ها و نتایج پژوهش های علمی آگاه می كند، دوستان قدیمی ام را به من دوباره نزدیك كرده، باعث شده دوستان زیادی از سراسر جهان پیدا كنم، سایت های هنری مورد علاقه ام را ببینم و حتی كتاب هایی كه مایل به ترجمه آنها هستم را می توانم پیش از خرید بازبینی كنم. اما مسئله به همین جا پایان نمی پذیرد... 

آسیب شناسی روانی 

از زمانی كه راهنمای تشخیصی- آماری اختلال های روانی( ویرایش تجدید نظر شده چهارم) DSM 4TR)) در سال 2000 به چاپ رسید، بحث پیرامون گنجاندن طبقه ای از اختلال های روانی با نام اختلال های سایبر CYBER قوت یافته است. پیش بینی های انجمن روان شناسی آمریكا به عنوان ناشر و گرد آورنده این راهنمای معتبر تشخیصی- آماری این است كه در طی ده سال آینده با توجه به حجم كاربرد اینترنت و رایانه ها می توان در DSM5 و توسط علم روان شناسی به یافته ها و نتایج پژوهشی برای اعتبار بخشیدن به این طبقه از اختلال ها دسترسی پیدا كرد. 

سایبر واژه ای است كه برگردان آن به فارسی كمی مبهم است. سایبر یعنی علم فرمان. یعنی هوش مصنوعی و شاید از نظر اهل فن یعنی دنیای صفر و یك. 

شاید كسانی را دیده باشید كه همیشه در اینترنت در حال پرسه زدن هستند. گاهی دیگران را آزار می دهند- مثلاً با هك كردن یا چت كردن پی در پی آنها- یا خودشان را آزار می دهند مثلاً با بررسی پیاپی صندوق پست الكترونیكی یا بررسی وسواس گونه و اجباری سایت های غیراخلاقی و اصطلاحاً هرزه نگاری. روزی پزشكی به من گفت: در زندگی به چند چیز علاقه دارم: اینترنت، تلفن همراه، ماهواره های مخابراتی و پزشكی. شاید در مورد این دوست، جابه جایی نقش های زندگی در اثر كاربرد و وابستگی بیش از اندازه به دنیای مجازی اتفاق افتاده باشد. 

اختلال های روانی كاربرد نادرست اینترنت 

1- وسواس های فكری- عملی 

از ویژگی های برجسته وسواس ، عدم توانایی مهار رفتارها یا اندیشه های خاص است. برای مثال فردی كه وسواس شست وشو دارد، نمی تواند میل به شست وشو را كنترل كند و گاهی تا ساعت ها مشغول شستن دست ها می شود. یا فردی كه وسواس فكری دارد ساعت ها در رختخواب مشغول به هم بافتن آسمان و ریسمان است. اگر از فرد وسواسی بخواهیم عمل یا فكر وسواسی اش را كنار بگذارد دچار اضطراب شدیدی خواهد شد. 

این اختلال را می توان در بررسی كردن های پی در پی پست الكترونیك (وسواس عملی) یا دل نگرانی از ONLINE نشدن یك دوست (وسواس فكری) مشاهده كرد. 

2- هرزه نگری 

پیشرفت ها و دگرگونی های زندگی بشری امروزه شتاب زیادی گرفته است. گام هایی را كه عكاسی نگاتیو در طی صد سال آرام آرام برداشت، عكاسی دیجیتال ظرف پنج سال به تندی برداشته است. اگرچه دانه های نقره روی فیلم عكاسی هیچ گاه در مقابل پیكسل های یك عكس دیجیتال كم نخواهد آورد... 

امروز به روز شدن فن آوری ها با سرعت زیادی صورت می پذیرد. در این میان اینترنت نه تنها توانسته در مدتی كوتاه عادت های خرید كردن، داده پردازی، تجارت و به طور كلی سطح زندگی ما را دچار دگرگونی كند، اصول و باورهای اخلاقی و حتی رفتار جنسی ما را هم دستخوش تغییر كرده است. كنترل والدین بر فرزندان به واسطه كمبود آگاهی والدین از رایانه ها و از سویی دیگر دسترسی آسان به انواع و اقسام سایت های غیراخلاقی تنها به اندازه زمان لازم برای تایپ یكHTTP://WWW........... ، موجب شده كه سوءاستفاده از اینترنت كم كم رنگ و روی اختلال به خود بگیرد. اگرچه هرزه نگری یك كژكاری جنسی با تاریخچه طولانی است اما اینترنت اقدام به آن را آسان تر ساخته است. این كژكاری اغلب خود سرآغازی جهت ابتلا به سایر اختلال های جنسی مانند آزارگری، آزارخواهی، همجنس گرایی و... شناخته می شود. 

3- آزارگری 

آزارگری را شاید بتوان رفتار ضداجتماعی در دنیای سایبر نام نهاد. آیا تا به حال به واژه SPAM _ هرزنامه- كه مثل مور و ملخ از دیوار صندوق های پست الكترونیكی بالا می روند برخورد كرده اید؟ 

SPAMها را امروزه اغلب اهالی دهكده جهانی به عنوان یك مزاحم می شناسد. حال اگر فردی مثل یك هرزنامه مزاحم خلوت شما در دنیای سایبر شود در واقع به آزارگری سایبرنتیك پرداخته است. 

نتیجه گیری 

به طور كلی دانش ما از آسیب های روانی ناشی از اینترنت هنوز به بازپروری و رشد و گسترش نیاز دارد. چرا كه پژوهش ها و گزارش های تدوین شده و رسمی در این رابطه هنوز به سرعت سایر زمینه ها انجام و منتشر نمی شوند یا هنوز در مراحل اجرا قرار دارند. آنچه در این جا بیان گردید، پیش فرض هایی است كه برای راهنمای تشخیصی آماری اختلال های روانی در نظر گرفته شده و توسط محافل علمی مطرح گردیده است. به یقین این طبقه بندی اولیه دستخوش دگرگونی هایی شده و طبقات تشخیصی فراوانی به آن اضافه خواهد شد و هر طبقه ای از اختلال های روانی هم نیازمند برنامه ریزی های درمانی خاص خود است. این درمان ها شامل روان درمانی و دارودرمانی است؛ كه باید با ظرافت زیادی توسط متخصصین بهداشت روانی برای فرد به كار گرفته شود تا ارزش درمانی آن حفظ شود. 

پیشگیری 

هزینه پیشگیری در بُعد كلان اختصاص بودجه های پژوهشی دولتی و در بعد خرد، رعایت كردن نكات ایمنی توسط خود فرد است.برای جلوگیری از بروز هر نوع اختلال روانی و رفتاری ناشی از سوء كاربری اینترنت به موارد زیر توجه كنید: 

1- ورود و خروج تان در اینترنت را تحت نظر بگیرید و از میزان آن اطلاع پیدا نمایید. 

2- اگر بیش از ماهی 20 ساعت به اینترنت وصل می شوید بی آنكه كار خاصی جز پرسه زدن و چت كردن داشته باشید می بایست از تعداد این ساعت ها كم كم بكاهید تا در یك برنامه زمان بندی سه ماهه دست كم نیمی از این زمان را كم كنید. 

3- از اینترنت برای فعالیت های مفید مانند بررسی سایت های فرهنگی یا علمی هم استفاده كنید. اینترنت بیشتر جنبه كاری و تسهیل گری دارد تا تفریح و وقت گذرانی. 

4- بیشتر از روزی دو بار EMAIL و فهرست دوست تان را چك نكنید. 

5- مزاحم دیگران نشوید و حریم خصوصی آنها را زیر پا نگذارید. 
6- برای همیشه دور سایت های غیراخلاقی را خط بكشید. 
 
نویسنده: رامین كریمی 
منبع: فارس


چهارشنبه 26/1/1388 - 22:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته