• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 7976
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن در سـوره اعـراف اشـاره بـه مـيـعاد موسى كرده , سپس اين موضوع را رها كرده وداستان گـوسـالـه پـرسـتى را ذكر مى كند , بار ديگر به موضوع ميعاد بازمى گردد , آيااين طرز سخن با فصاحت و بلاغتى كه در قرآن وجود دارد سازگار است ؟
پاسخ : قرآن يك كتاب تاريخى نيست كه تسلسل حوادث را حفظ كند , بلكه يك كتاب هدايت وانسانسازى و تـربـيـت است و در چنين كتابى گاه اهميت موضوع ايجاب مى كند كه ادامه بحث يك حادثه را موقتا رها كند و به بحث لازم ديگرى بپردازد و باز به ذكر حادثه اول ادامه دهد .
کد سوال : 7977
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قرآن مى گويد : هنگامى كه موسى عصايش را افكند ناگهان مار عظيمى شد در اينجابه موسى دسـتـور داده شد كه آن را بگير و نترس مساله ترس موسى با شجاعت كه ازشرائط كلى انبياست چـگونه سازگار است ؟ مگر در سوره قصص صحبت از شجاعت موسى نيست فوكزه موسى فقضى عليه 000
پاسخ : طـبـيـعى هر انسانى است - هر قدر هم شجاع و نترس باشد - كه اگر ببيند ناگهان قطعه چوبى تبديل به مار عظيمى شود و سريعا به حركت درآيد , موقتا متوحش مى شود و خودرا كنار مى كشد , مـگـر آنكه در برابر او اين صحنه بارها تكرار شود , اين عكس العمل طبيعى هيچ گونه ايرادى بر موسى نخواهد بود اين يك وحشت طبيعى زود گذر وموقتى در برابر يك حادثه كاملا بى سابقه و خارق عادت است .
کد سوال : 7978
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن مى گويد : و هر چيز زنده اى را از آب قرار داديم ولى مى دانيم آفرينش فرشتگان و جن با اينكه موجودات زنده اى هستند مسلما از آب نيست و الجان خلقناه من قبل من نار السموم
پاسخ : هدف قرآن موجودات زنده اى است كه براى ما محسوس است .
کد سوال : 7979
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيه 37 سوره انبياء مى گويد : انسان از عجله آفريده شده و در ذيل همان آيه مى گويد : عجله نكنيد اگر انسان طبيعتا عجول است پس چرا به دنبال آن نهى ازعجله مى كند آيا اين دو با هم متضاد نيست ؟
پاسخ : بـا تـوجـه بـه اصـل اختيار و آزادى اراده انسان و قابل تغيير بودن صفات و روحيات وويژگيهاى اخـلاقـى , هـيـچـگـونه تضادى در كار نيست چرا كه با تربيت و تزكيه نفس مى توان اين حالت را دگرگون ساخت .
کد سوال : 7980
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در بـسيارى از آيات قرآن اكثريت مورد مذمت و نكوهش قرار گرفته اند , در حالى كه مى دانيم در دنـيـاى امروز , معيار قضاوت و سنجش خوب و بد را اكثريت جامعه هامحسوب مى شود از اين گـذشته در بعضى از آيات قرآن راه و رسم اكثريت مومنان به عنوان يك معيار صحيح مورد توج
پاسخ : اگر اكثريت , مومن و آگاه در مسير حق باشند نظرات آنها محترم و غالبا مطابق واقع است و بايد از آن پـيروى كرد ولى اگر اكثريت ناآگاه يا آگاه اما تسليم هوى و هوس باشند , نظرات آنها غالبا جنبه انحرافى دارد و پيروى از آن چنانكه قرآن مى گويد ; انسان را به ضلالت و گمراهى مى كشد .
کد سوال : 7981
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : از بـعـضـى آيات قرآن همچون آيه 55 و 56 سوره روم استفاده مى شود كه گروهى از مردم داراى عالم برزخ نيستند و اين با آيات ديگر كه براى اثبات عالم برزخ است چگونه سازگار است ؟
پاسخ : مـردم سـه گـروهـنـد : گـروهـى مومنان خالص , گروهى كافران خالص , و گروهى متوسط ومستضعفند جهان برزخ مخصوص گروه اول و دوم است اما گروه سوم در يكنوع حالت بى خبرى , عالم برزخ را طى مى كنند .
کد سوال : 7982
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : از پـاره اى از آيـات قـرآن هـمچون آيه 27 و 50 سوره صافات و آيه 25 سوره طور به خوبى استفاده مـى شود كه در روز قيامت مردم از يكديگر سوال مى كنند و اين چگونه باآيه 101 سوره مومنون كه مى گويد : در قيامت سوال از يكديگر نمى كنند سازگارمى باشد ؟
پاسخ : آيات مربوط به اثبات سوال از يكديگر بعد از استقرار در بهشت يا در آستانه جهنم است در حالى كه نفى سوال از يكديگر مربوط به مراحل نخستين رستاخيز است كه هول واضطراب و وحشت آنقدر آنها را پريشان مى كند كه يكديگر را بكلى فراموش مى كنند به تعبير روشنتر , قيامت مواقفى دارد و در هر موقف برنامه اى است .
کد سوال : 7983
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيـه 78 سوره قصص آمده : مجرمان از گناهانشان سوال نمى شوند اين تعبير باآيه 92 سوره حجر كه مى گويد : قسم به پروردگارت كه ما از همه آنها سوال مى كنيم چگونه سازگار است ؟
پاسخ : ايـن سـوال را از دو راه مـى توان پاسخ گفت : 1 - قيامت مواقف متعددى دارد در بعضى از مواقف سـوال مـى كـنـند , اما در بعضى از مواقف همه چيز روشن است و نياز به سوال ندارد 2 - سوال دو گـونـه است : سوال تحقيق ; و سوال سرزنش در قيامت نياز به سوال تحقيق نيست , چرا كه همه چـيـز آشكار است و حاجت به بيان نيست ولى سوال سرزنش آميز در آنجا وجود دارد كه خود يك نوع مجازات روانى براى مجرمان است .
کد سوال : 7984
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : از آيـات سـوره هـود برمى آيد هنگامى كه آن قوم بى آزرم از وجود ميهمانهاى لوطبا خبر شدند به سـرعـت به سراغ آنها آمدند و در نظر داشتند مزاحم آنها شوند لوطكه هنوز فرشتگان را نشناخته بـود , سـخـت نـاراحت شد ولى رسولان پروردگار خود را به لوط معرفى كرده و به او
پاسخ : پـاسـخ اين سوال را از آيه 81 سوره هود اجمالا مى توان استفاده كرد , زيرا هنگامى كه قوم بى شرم بـراى دست دراز كردن به ميهمانها آمدند فرشتگان به لوط گفتند : اين قوم به تو دسترسى پيدا نخواهند كرد يعنى ما كه سهل است , آزارى به تونيز نمى توانند برسانند بنابراين فرشتگان , نجات خود را مسلم گرفتند , تنهابشارت را روى نجات لوط و خانواده اش متمركز كردند . مـمـكن است اين جمله قرآن اشاره به اين نكته نيز باشد كه ميزبان بايد از ميهمان حفاظت كند و هرگونه آسيبى به ميهمان , آسيب به ميزبان شمرده مى شود
کد سوال : 7985
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيـه 36 سـوره روم مـى گـويـد : مـردم هرگاه به خاطر اعمالى كه انجام داده اند بدى ببينند نـاگهان مايوس و نوميد مى گردند اما در آيه 33 همين سوره آمده : هنگامى كه مختصر ضررى بـه انسانها برسد پروردگارشان را مى خوانند آيا اين دو آيه با هم تضاد ندارد ؟ زيرا
پاسخ : در آيه 33 بحث از مساله حوادث زيانبار مانند طوفانها و زلزله ها و شدائد ديگراست كه عموم مردم اعـم از مـوحـد و شـرك - در اين حال به ياد خدا مى افتند و اين يكى از نشانه هاى فطرت توحيدى اسـت امـا در آيـه 36 سـخـن از بـازتابهاى معاصى انسان است و ياس ناشى از آن , زيرا بعضى افراد چنانند كه اگر عمل نيكى انجام دهندمغرور مى شوند و خود را مصون از عذاب الهى مى شمرند , و هـنـگامى كه كار بدى انجام دهند و عكس العملش دامن آنها را بگيرد , ياس از رحمت خدا سراسر وجـودشان رااحاطه مى كند , هم آن عجب و غرور مذموم است و هم اين ياس و نوميدى از رحمت خدا . بنابراين هر يك از دو آيه مطلبى را مطرح كرده كه از ديگرى جداست .