• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 14524
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : اگر كسي اموال شخصي يا بيت‏المال را از بين ببرد يا به آن ضرر بزند چه بايد كند؟
پاسخ : شخص ضرر زننده ضامن است، چه كار او به عمد باشد يا به سهو بايد جبران كند. براي آگاهي تفصيلي از اين احكام به رساله مراجع تقليد مراجعه كنيد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14525
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : اگر شخصي لواط كند چه افرادي بر او حرام مي‏شوند؟
پاسخ : اگر كسي با پسري لواط كند، مادر، خواهر و دختر آن پسر بر لواط كننده حرام است؛ يعني لواط كننده هيچ گاه نمي‏تواند با مادر، خواهر يا دختر آن پسر ازدواج كند. ولي اگر ازدواج با مادر، خواهر يا دختر پسري صورت گرفته و بعد با آن پسر لواط شده، همسر بر لواط كننده حرام نمي‏شود. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14526
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : آيا ازدواج با خواهر كسي كه لواط كرده جايز است؟
پاسخ : كسي كه با پسري لواط كرده نمي‏تواند با خواهر، دختر و مادر آن پسر ازدواج كند و اگر نمي‏دانسته و ازدواج كرده، ازدواج باطل است و هر موقع از اين امر آگاه شوند، بايد فوراً جدا شوند. ولي خواهر لواط كننده بر لواط دهنده حرام نيست. به نظر امام«قدس سره» تفاوتي در اين نيست كه لواط كننده يا شخصي كه با او لواط شده هر دو بزرگ(بالغ) باشند يا كوچك(نابالغ)، يا يكي بزرگ و ديگري كوچك باشد. به نظر برخي مراجع ديگر در صورتي كه لواط كننده نابالغ باشد، اين حكم جاري نخواهد بود. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14527
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : آيا خودكشي براي فرار از اعتراف جائز است؟
پاسخ : خودكشي گناه است ولي اين كه در شرائطي كه كسي زير شكنجه‏هاي سنگين قرار گرفته باشد آيا خودكشي جايز است يا خير بايد گفت در آن موارد هم جايز نيست مگر اينكه باعث افشاي اسراري شود كه مفسده‏هاي بزرگي بدنبال داشته باشد كه در آن موارد قابل بحث است. ولي با اينكه خودكشي گناه و باعث استحقاق عقوبت مي‏شود كسي كه خودكشي كرد كافر نيست و در قبرستان مسلمانها دفن مي‏شود. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14528
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : با در نظر گرفتن اينكه هر كس به اندازه كار و كوشش خود بهره و پاداش مي‏گيرد، تفاوت ارث ميان فرزند يك ثروتمند با فرزند يك تهيدست چگونه قابل توجيه است؟
پاسخ : در اسلام تنها كار و كوشش سبب تحقّق ملكيّت نيست؛ اسباب ديگري نيز هست كه خريد و فروش و از جمله آنها است. ارث - چه از ثروتمند باشد و چه از تهيدست - سبب ملكيّت است. منظور از ثروت، ثروتي است كه از راه مشروع به دست آمده و حقوق واجب آن پرداخت شده باشد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14529
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : انگشتر عقيق چه خواصّي دارد كه استفاده از آن مستحب است؟
پاسخ : احكام اسلام از علم غيرمحدود الهي سرچشمه مي‏گيرد؛ بنابراين هر حكمي كه ثابت شود از اسلام است بر مبناي حكمتي استوار خواهد بود گرچه ما نتوانيم آن را به تفصيل ارزيابي كنيم. استحباب استفاده از انگشتر عقيق نيز داراي حكمتي است، اگر چه ممكن است ما آن را درك نكنيم؛ بنابراين اگر كسي از انگشتر عقيق استفاده كند، خداوند به او ثواب خواهد داد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14530
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا ميّت را غسل مي‏دهند؟ و چرا دست زدن به بدن ميّت قبل از غسل او موجب غسل مي‏شود؟
پاسخ : اوّلاً، بايد توجّه داشت كه غسل انسان - زنده يا مرده - از مسائل عبادي به شمار مي‏رود؛ يعني اين غسل‏ها خود، يك نوع عبادت است كه بر انسان واجب مي‏شود. از اين رو، اگر غسل بدون قصد قربت انجام گيرد، باطل است. بنابراين، مسئله غسل از نظافت جداست؛ چه اينكه انسان بايد قبل از غسل بدنش را كاملاً پاك و نظيف كند و سپس غسل نمايد و اگر غسل فقط براي نظافت مي‏بود، در شستشوي اوّل، انسان به هدفش مي‏رسيد و يا اينكه بدون قصد قربت هم صحيح مي‏شد. ديگر اينكه، اگر انساني بميرد بنابر دستور اسلام، انسان‏هاي ديگر بدن او را به خاك مي‏سپرند و براي اين عمل معمولاً دست انسان به بدن او اصابت مي‏كند. امّا درباره حيوانات حرام گوشت آن هم بعد از مردنش، كمتر اتّفاق مي‏افتد كه كسي مردار آن را لمس كند. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14531
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : فلسفه تحريم زنا چيست؟
پاسخ : خداوند براي زندگاني بهتر براي بشر غرايزي را در وجود او قرار داده است كه هر يك از آنها بايد به گونه‏اي شايسته ارضا شود. يكي از غرايز اصيل انساني، غريزه شهوت است. وجود اين غريزه نه تنها در انسان بلكه در حيوانات نيز ضامن بقاي نوع و حفظ آنها از نابودي است. در اينكه اصل وجود اين غريزه در آدمي دليل استفاده از آن است ترديدي نيست، ولي سخن در اينجا است كه آيا از اين غريزه بايد آزادانه و بي‏حساب استفاده شود يا داراي حدودي شرعي و ديني است؟ خداوند مي‏فرمايد: «لاتَقْربُوا الزّنا اِنَّهُ كَانَ فاِحَشةً وَ ساءَ سَبيلاً؛ به زنا نزديك نشويد؛ زيرا بسيار زشت و راه بد [و خطرناكي‏] است»(1). قرآن مجيد زنا را عملي بسيار زشت و نشانه انحراف از مسير فطري انسانيّت معرّفي كرده است. بديهي است اگر انسان از طريق مشروع و انساني(ازدواج) از غريزه شهوت استفاده كند، علاوه بر زنده شدن حسّ خويشتن‏داري در او، در پرتو تشكيل خانواده با خاطري آسوده از نتايج زندگي‏يي آبرومند و خردپسنداانه و انساني برخوردار مي‏شود و فرزنداني شايسته تربيت خواهد كرد. امّا اگر بهره‏گيري از غريزه شهوت بر پايه آزادي و بي‏بندوباري استوار گشت و حدّ و مرزي براي آن منظور نشده بقاي نسل مختل مي‏شود و اركان شخصيّت‏هاي افراد در هم شكسته خواهد شد. گواه زنده اين حقيقت، آمار وحشتناكي است كه از غرب درباره تماس‏هاي غيرقانوني و نامشروع در دست است. همين آزادي بي‏حساب است كه اين همه مشكلات را در زندگي باعث شده و زندگي را به كام بشر تلخ و ناگوار ساخته است. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14532
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : حق قصاص با كيست؟
پاسخ : قصاص حقّي است كه براي وليّ دم(صاحب خون) قرار داده شده است كه براساس اين حق مي‏تواند از كسي كه قاتل است، انتقام بگيرد و وي را به قتل برساند؛ مثلاً كسي كه پدر شخصي را عملاً كشته است، فرزند مقتول كه ولي دم است، حق دارد از قاتل پدر قصاص نمايد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14533
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : اگر دو نفر يك نفر را بكشند، چه حكمي دارند؟
پاسخ : در صورتي كه هر دو در كشتن آن يك نفر شريك محسوب شوند و كشتن وي به هر دو انتساب داشته باشد، اولياي مقتول مي‏توانند هر دو نفر را بكشند و به هر يك از اولياي دو قاتل نصف ديه يك انسان را بپردازند. و اگر يكي زمينه را آماده كرد براي كشتن و ديگري او را كشته است، كسي كه قاتل هست بايد كشته شود، و ديگري كه زمينه را آماده كرده است، به حسب اختلاف موارد، به حبس ابد يا به غير آن محكوم مي‏گردد. « بخش پاسخ به سؤالات »