• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : جريان شناسي اساطير و خرافات در جامعه ديني
نويسنده : ابراهيم بهرامي آهنگر محله
سال : 1378
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در شش فصل با اين مباحث تنظيم و نگارش شده است: فصل اول، بررسي لغت خرافه و اسطوره؛ فصل دوم، علل پيدايش اعتقاد به خرافات ، جهل و ناداني، تقليد كوركورانه، ضعف معيشتي و مادي،‌عدم وجود عدالت اجتماعي كه اين مورد باعث اعتقاد به بخت و شانس و اقبال در جامعه مي‌شود.تمايل بشر به افسانه و قهرمان سازي و اسطوره‌سازي؛ فصل سوم، اقاسم خرافات: خرافات در اعمال و عقايد و آداب و رسوم اجتماعي و ...، خرافات فردي و اجتماعي؛ فصل چهارم، نمونه‌هايي از عقايد و عادات خرافي : سحر و جادو و سعد و نحس ايام؛ فصل پنجم ، زمينه‌هاي پيدايش خرافات از جمله واقعه كربلا و مسأله شفاعت ؛‌فصل ششم، نقش اسلام در مبارزه با خرافات و پرورش افكار بشر: دعوت مردم به تعقل و تفكر و پرهيز از تقليد كوركورانه .
عنوان : جامعه سالم از ديدگاه قرآن
نويسنده : رضا حاج خليلي
سال : 1378
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق مشتمل بر دو بخش است: در بخش اول، با عنوان كليات اين موضوعات بررسي شده است: تعريف جامعه؛ منشأ پيدايش جامعه؛ مرز جامعه اسلامي اعتقادي است، نه جغرافيايي؛ سلامت جامعه؛ اصالت فرد يا جامعه؛ تأثير متقابل فرد و جامعه؛ قانونمندي جامعه؛ تحول و تطور جامعه. در بخش دوم به اين موضوعات پرداخته شده است: دين‌مداري؛ شايسته‌سالاري يا حكومت صالحان؛ آزادي و حريت انساني؛ اصالت معنويت؛ عدالت خواهي؛ عقل‌گرايي؛ حيات امر به معروف و نهي از منكر؛ تولي و تبري؛ توجه به علم در تامين سلامت جامعه؛ صبر و شكيبايي.
عنوان : تفسير و تأويل آيات قرآن مجيد در مخزن‌الاسرار نظامي
نويسنده : محبوبه مفضل
سال : 1378
استاد : غلامرضا افراسيابي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در پژوهش حاضر ابياتي از مخزن الاسرار نظامي كه در آنها آياتي از قرآن كريم تفسير و تأويل شده گردآوري و به كمك تفاسير بررسي گرديده و مطالب آن در شش فصل با اين عنوان‌ها به نگارش درآمده است . فصل اول، قرآن و سخن بزرگان؛ فصل دوم، زندگي و آثار نظامي؛ فصل سوم، مفاهيم لغوي و اصطلاحي تفسير و تأويل؛ فصل چهارم، معرفي تفاسير مورد مراجعه در پايان‌نامه: روض الجنان و روح الجنان، كشف الاسرار و عدة‌الابرار، تفسير الميزان في تفسير القرآن، تفسير القرآن الكريم؛ فصل پنجم، تفسير و تأويل آيات قرآن و ديدگاه نظامي: در اين فصل به 46 مورد از ابيات نظامي كه وي در آن به تفسير و تأويل آيات قرآن پرداخته بررسي شده است؛ در فصل ششم، از مباحث پايان‌نامه نتيجه‌گيري گرديده است.
عنوان : تفسير موضوعي قرآن
نويسنده : حبيب‌الله زارعي
سال : 1378
استاد : محمد رضا آشتياني
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : يكي از روش‌هاي تفسير قرآن، كه در سده اخير بيشتر بدان توجه شده، تفسير موضوعي قرآن است. در اين پايان‌نامه، برخي از مباني و جوانب تفسير موضوعي بررسي شده و مطالب آن در نه فصل به اين شرح است: فصل اول، تبيين « تفسير» و « تفسير موضوعي»، بررسي سه قسم تفسير موضوعي و تفاوت آن با تفسير ترتيبي وقرآن به قرآن؛ فصل دوم، انواع تفسير شامل(1) تفسير مفردات، (2) تفسير آيات، (3) تفسير موضوعي؛ فصل‌هاي سوم تا ششم، تاريخچه تفسير موضوعي، عوامل روي آوردن به اين نوع تفسير و اهميت و مباني نظري آن؛ فصل هفتم، بررسي روش تفسير موضوعي؛ دو فصل اخير، دلايل عقلي و نقلي در باب جواز تفسير موضوعي و پاسخ به شبهات مطرح شده درباره اين روش.
عنوان : تفسير سعيد بن جبير و نقش آن در تطور تفسير
نويسنده : جواد ترندك
سال : 1378
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش به معرفي سعيد بن جبير و تفسير او و نيز گردآوري روايات تفسير وي پرداخته است: بخش اول،‌سعيدبن جبير: زنگاني و حيات علمي او، عصري كه در آن مي‌زيست؛ بخش دوم، تفسيرنگاري و روش تفسيري سعيد: تفسيرنگاري از آغاز تا عصر سعيد، روش سعيد در تفسير ؛ بخش سوم، تفسير سعيد بن جبير. اين بخش كه بيشتر حجم پايان‌نامه را به خود اختصاص داده، حاوي روايات تفسيري سعيد بن جبير است.
عنوان : تفسير جامع ابن عباس
نويسنده : نعمت گراوند
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در دو فصل به معرفي ابن عباس و روش تفسيري او و نيز گردآوري تفسير وي از آغاز قرآن كريم تا آيه 101 سوره بقره پرداخته است: در فصل اول زندگي ابن عباس و روش تفسيري او به صورت اجمالي بررسي شده و از اين موضوعات صخن رفته است: مقام تفسير ابن عباس، طرق روائي تفسير او، و ثاقت ابن عباس، اخبار متناقض در روايات منقول از او،‌منابع تفسيري وي و علوم قرآني در تفسير او و در فصل دوم تقريباً همه منقولات از ابن عباس در تفسير آيات ياد شده آورده شده است.
عنوان : تسبيح در قرآن
نويسنده : مريم حميدي نيا
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در هفت فصل تنظيم و تدوين شده است: در فصل اول كلياتي در باب تسبيح آمده و در فصل دوم از حقيقت تسبيح موجودات سخن رفته است. فصل سوم به معرفي تسبح‌گويان اختصاص يافته و فصل چهارم درباره ابعاد تسبيح و فصل پنجم در خصوص مواضع تسبيح است. در فصل ششم آثار و بركات تسبيح و در فصل هفتم ارتباط تسبيح با واژگان ديگر بررسي شده است.
عنوان : ترجمه و نقد و بررسي بخشي از كتاب القرآن بحارالانوار
نويسنده : حبيب الله شاددل
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پژوهش حاضر هفت باب از ابواب نخست كتاب القرآن بحارالانوار مجلسي ترجمه و نقد سندي و محتوايي شده است. عنوان‌هاي اين ابواب به اين قرار است: فضل واعجاز قرآن،‌فضل كتابت مصحف و آداب آن، كاتبان وحي و خصوصيات آنان، ضرب القرآن بعضه ببعض و معناه، اولين و آخرين سوره نازله قرآن، عزائم القرآن يا سوره‌هاي سجده‌دار، جمع و تحريف قرآن.
عنوان : ترجمه و نقد مدخل Quran (قرآن) از دائرة المعارف دين
نويسنده : محمد جواد اسكندرلو
سال : 1378
استاد : محمود كريمي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
موضوع : مدخل Quran در دائرة المعارف دين مشتمل بر دو مقاله است: 1ـ متن قرآن و تاريخ آن به قلم پرفسور چارلز جوزف آدامز؛ 2ـ نقش قرآن در دينداري اسلامي نوشته پرفسور محمود محمد ايوب. مقاله اول ترجمه و نقد و مقاله دوم فقط ترجمه است . مترجم نسبت به مقاله اول به لحاظ صوري و ساختاري و نيز محتوايي انتقاد فراوان كرده؛ ولي يادآوري شده است كه آدامز مستشرقي متعصب و مغرض نيست، منتها اشتباهات متعددي مرتكب شده است . وي مقاله آقاي ايوب را كه استادي مسلمان و شيعي است صرفاً ترجمه نموده و احيانا برخي از مطالب آن را با مستند سازي و توضيحات همراه ساخته است.
عنوان : ترجمه و تحقيق مقدمه و دو بخش نخست از كتاب « من حقائق القرآن و الثقافة الاسلامية » (تأليف احمد امين نجفي)
نويسنده : نورعلي لطافتي
سال : 1378
استاد : آذرنوش آذرتاش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پژوهش حاضر طي يك پيشگفتار و دو بخش قسمتي از كتاب ياد شده ترجمه و تحقيق شده است . در پيشگفتار معناي لغوي و اصطلاحي تفسير، پيشينه تاريخي تفسير، موافقان پيشين تفسير، دسته‌بندي تفاسير علمي معاصر آمده و بخش اول، به بيان حقايقي از قرآن اختصاص دارد و بخش دوم، درباره امام علي و امام صادق (ع) است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب تأويل مشكل القرآن باب اللفظ الواحد للمعاني المختلفة ابن قتيبه
نويسنده : ناصر اسفندياري
سال : 1378
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : محمد بن عبدالله بن قتيبه دينوري از علماي قرن سوم بوده است و در باب مذكور از كتاب تأويل مشكل القرآن خود 44 واژه قرآني كه وجود گوناگوني از معاني را برخوردار است،‌ذكر كرده و براي آنها شواهدي از قرآن و اشعار عربي آورده است. برخي از اين واژگان عبارتند از : قضا، هدي، امت، عهد، قنوت، دين، مولي، ضلال، امام و ... در اين پايان‌نامه به ترجمه اين باب و استدراك شواهد و مثالهاي ديگري پرداخته شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب القرآن بحارالانوار(باب 8ـ15)
نويسنده : علي اسلامي
سال : 1378
استاد : سيد رضا مؤدب
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پژوهش بخشي از كتاب بحارالانوار ترجمه و احاديث آن از نظر سند و متن نقد شده است. در اين بخش اين مباحث آمده است : اشتمال قرآن بر ظاهر و باطن و محكم و متشابه، اختصاص فهم كامل قرآن به ائمه معصومين (ع) ، متخذ بودن سخنان ائمه از قرآن، احتواي قرآن بر تمام نيازمنديهاي بشر، جريان داشتن و جاودانگي قرآن، منع تفسير به رأي، بخشهاي قرآن، جدايي ناپذيري قرآن و ائمه از يكديگر، فضيلت تدبر در قرآن، توسل به قرآن، ناسخ و منسوخ، آيات تأويل شده به ائمه،‌آيات نكوهنده يهود،‌مخلوقيت قرآن، در اين پايان‌نامه سه موضوع تأويل قرآن، تفسير به رأي،‌و محكم و متشابه به تفصيل بررسي شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق تفسير صافي تأليف ملامحسن فيض كاشاني(جزء 30 قرآن )
نويسنده : حسين متقي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : فيض كاشاني از علماي شيعه در قرآن يازدهم هجري قمري بوده است و تفسير او روايي به شمار مي‌آيد. در اين تحقيق نخست مقدمه‌اي مختصر درباره زندگي و آثار و معرفي مقدمه تفسير فيض آمده؛ سپس تفسير جزء سي از سوره نبأ تا پايان قران ترجمه شده و در پاورقي پاره‌اي توضيحات نظير آدرس دقيق مأخذ فيض به دست داده شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق پيرامون آيات جهاد از كنزالعرفان
نويسنده : تيمور امين ناصري
سال : 1378
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين تحقيق قسمت آيات جهاد از كتاب كنزالعرفان در سه فصل با اين عنوان‌ها ترجمه و شرح شده است: فصل اول، وجوب جهاد: جهاد، اداي حق جهاد، حرمت تعدي از حد جهاد، امور داراي احترام قصاص دارند، جنگ براي رهايي مستضعفين؛ فصل دوم، كيفيت جهاد: حكم جنگ در ماه حرام، حكم قتال در مسجد الحرام، جنگ با نزديك و نزديكتر، مقاومت مسلمانان در جنگ ؛ فصل سوم، انواع ديگر جهاد: جنگ با بغات و مراد از اهل بغي، آمادگي جنگ، جنگ با اهل رده.
عنوان : تحليلي پيرامون منافقان در قرآن
نويسنده : فريبا مرادي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پژوهش در شش فصل منافقان را در قرآن بررسي كرده است. عناوين فصل‌ها به اين قرار است: فصل اول، مروري بر مسأله نفاق؛ فصل دوم، سير نزول آيات نفاق: شرح حال منافقان در آيات مكي، شرح حال منافقان در آيات مدني؛ فصل سوم، صفات منافقان؛ فصل چهارم، عملكردهاي منافقان؛ فصل پنجم، نحوه رفتار قرآن و پيامبر (ص) با منافقان؛ فصل ششم،‌وضعيت منافقان در دنيا و آخرت .
عنوان : تحليل ادبي داستانهاي قرآن « داستان حضرت نوح(ع)، حضرت يوسف(ع) و حضرت موسي(ع)»
نويسنده : خليل پرويني
سال : 1378
استاد : ابراهيم ديباجي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : رساله حاضر داستان سه پيامبر را به نام‌هاي حضرت نوح(ع)،‌حضرت يوسف(ع) و حضرت موسي(ع) در قرآن كريم از لحاظ ادبي بررسي كرده است و مشتمل بر چهار فصل با اين موضوعات است: فصل اول، ادبيات و عناصر آن؛ فصل دوم، داستان و عناصر آن؛ فصل سوم، داستان و شيوه‌هاي داستان پردازي در قرآن؛ فصل چهارم، عناصر داستاني و ادبي در داستانهاي قرآن.
عنوان : تحقيق نسخه خطي تفسير سوره يس تأليف محمد علي بن احمد قراچه داغي (ت 1310هـ ق)
نويسنده : هادي آقاجانيان
سال : 1378
استاد : سيد ابوالفضل ميرمحمدي و سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پايان‌نامه حاضر در تحقيق نسخه‌اي خطي مربوط به سوره « يس» است و در آن اين مباحث آمده است: مقدمه مصحح، شرح حال مؤلف،شناخت علم تفسير، پاسخ به اشكالي از اخباري‌ها، تفسير سوره يس، تفسير بسمله، فضايل سوره يس. در پايان دو فهرست در خصوص اشعار فارسي و عربي به كار رفته در متن ترتيب داده شده است.
عنوان : تجلي شريعت (قرآن و حديث) و شيوه‌هاي بيان آن در مثنوي معنوي ( سه دفتر اول)
نويسنده : علي نوري خاتونباني
سال : 1378
استاد : محسن جهانگيري
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : موضوعاتي كه در اين پايان‌نامه بررسي شده به اين قرار است: فهرست آيات آمده در مثنوي، تعريف شريعت، معناي شريعت در اصطلاح مفسران، فرق بين شرع و شريعت، تأويل، تأويل در اصطلاح مفسران، نمونه‌هايي از تأويلات اسماعيليه، معناي لغوي و اصطلاحي تسامح، جلوه‌هاي شريعت در كتاب مثنوي و رويكرد مولوي نسبت به آن، تأويل كتاب و سنت در مثنوي، تأويل آيات و روايات راجع به مبدأ و معاد، تسامح و تساهل در مثنوي، مولوي و اباحة، شيوه‌هاي بيان آيات و روايات، مهمترين و رايج‌ترين شيوه‌هاي ممكن اثرپذيري از آيات قرآن و احاديث.
عنوان : تأويل و جايگاه اهل بيت عليهم السلام در تأويل قرآن كريم
نويسنده : محمد عيني زاده (موحد)
سال : 1378
استاد : آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق شامل پنج فصل است: در فصل اول، سخني درباره فهم قرآن كريم و در فصل دوم، بررسي حوزه معنايي واژه تأويل در لغت و كاربرد آمده است. فصل سوم به بررسي حوزه معنايي تأويل در قرآن كريم اختصاص دارد و فصل چهارم، در مورد تأويل در روايات اهل بيت(ع) است. در فصل پنجم ، نتايج تحقيق گزارش شده است.
عنوان : پيوند قرآن با صحيفه سجاديه
نويسنده : طيبه حسيني
سال : 1378
استاد : مرتضي ايرواني نجفي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پژوهش در چهار فصل با اين موضوعات نوشته شده است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع ؛ نظير مقدمه، بيان مسأله، فرضيات، سؤالات اصلي تحقيق، روش تحقيق، سابقه و ضرورت انجام تحقيق؛ فصل دوم، زندگاني علي بن‌الحسين (ع): معرفي امام (ع)، دوره‌هاي زندگي آن حضرت و حوادث مربوط به آن، نهضتهاي شيعي و موضوع آن حضرت در قبال آنها، شهادت و وصاياي آن حضرت؛ فصل سوم، دعاهاي صحفيه سجاديه؛ فصل چهارم، نتيجه‌گيري شامل موارد اقتباس از آيات، موارد تلميح به آيات، موارد تفسير آيات، موارد هم مضمون با آيات ، موارد اشاره به آيات.
عنوان : پيامهاي قرآن در قالب تمثيل و قصص
نويسنده : مهدي گل‌شيرازي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق در هشت فصل با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: معاني مثل، پيدايش مثل، مثل در قرآن، ويژگيها و انواع مثل در قرآن، بررسي برخي از امثال، اهميت و پيدايش قصه، معنا و مفهوم قصه در قرآن، بررسي برخي از داستان‌هاي قرآن كريم.
عنوان : پژوهشي درباره آيه « الرجال قوامون علي النساء» و جستاري در فمنيسم ( تابعيت و جنسيت)
نويسنده : سيد حسين تقوي دهاقاني
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : تعيين حد و مرز قيموميت مردان بر زنان و آشكار ساختن مراد از قيموميت مندرج درآيه « ارجال قوّامون علي النساء» (نساء/34) دست‌مايه پژوهش در اين پايان‌نامه است. نگارنده در مطلع سخن، برخي پيش‌فرض‌ها و دشواري‌هاي پژوهش را طرح كرده، سپس واژگان آيه موضوع پژوهش را بررسي كرده و لطافت‌هاي ادبي و بلاغي آن را بيان نموده؛ در ادامه، به بحث از مفهوم خانه و جامعه ، ضرورت و فلسفه مديريت و بيان ديدگاه‌هاي مختلف در اين زمينه پرداخته و چگونگي استدلال معصومان(ع) به آيه مزبور، مديريت از نظر قانون مدني و مانند آن را مورد بحث قرار داده؛ آنگاه برخي برتري‌هاي مردان بر زنان و برخي ويژگي‌هاي زنان را بررسي نموده است. وي برابري ارزش هر يك از زن و مرد را به عنوان دو عنصر در معادله انسانيت پذيرفته است.
عنوان : پژوهشي پيرامون شيوه‌اي تفسيري اهل بيت (ع)
نويسنده : سيما كمالي فرج‌الله زاده
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر سه بخش است: بخش اول: مروري بر تاريخ و سير تحولات تفسير قرآن كريم: تفسير و تبيين قرآن كريم در عهد رسالت، تفسير و تبيين قرآن كريم پس از رحلت پيامبر اسلام(ص)؛ بخش دوم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در قرآن كريم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در قرآن كريم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در سنت نبوي؛ بخش سوم، شيوه‌هاي تفسيري : شيوه‌هاي تفسيري مطرود از ديدگاه اهل بيت، شيوه‌هاي تفسيري اهل بيت.
عنوان : پرستاري از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : مريم نوري سنجاني
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در هفت بخش با اين عناوين تنظيم و نگارش شده است : تاريخچه پرستاري در قرآن و حديث، اهميت پرستاري از نظر قرآن و حديث، حكم پرستاري از ديدگاه فقه اسلامي،‌پرستاري در آيين نامه انطباق، حرمت پرستاري شوندگان،‌اخلاق و رفتار پسنديده در پرستاران،‌اخلاق و رفتار ناپسند در پرستاران.
عنوان : بني‌اسرائيل در كتاب مقدس و قرآن كريم
نويسنده : محمد جواد جباري
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پژوهش قوم بني‌اسرائيل به صورت تطبيقي در قرآن و تورات بررسي شده و در پنج بخش تدوين يافته است: بخش اول: تاريخچه پيدايش بني‌اسرائيل : سرزمين نژادي بني‌اسرائيل، علل سكونت بني‌اسرائيل در جزيزة العرب،‌علت نامگذاري اين قوم‌(به بني‌اسرائيل ، يهود، عبري و عبراني، اهل كتاب)؛ بخش دوم، بني‌اسرائيل در طول تاريخ: بني‌اسرائيل قبل از موسي (ع)، بني‌اسرائيل در زمان موسي (ع) ، بني اسرائيل و پيامبران پس از موسي (ع)، بني اسرائيل در زمان پيامبر اكرم (ص)؛ بخش سوم، بررسي نعمتهايي كه از جانب خداوند به بني‌اسرائيل اعطاء شد: نعمتهاي معنوي مانند: ورود به سرزمين مقدس، نعمتهاي مادي نظير: نزول من و سلوي؛ بخش چهارم، بررسي خصلتهاي زشت و نارواي بني‌اسرائيل مثل : تعصب نژادي و خودبرتربيني ، پيمان‌شكني ، بهانه‌جويي؛ بخش پنجم، سرانجام بني‌اسرائيل: هدف از مجازات بني‌اسرائيل، يكسان نبودن سرنوشت افراد بني‌اسرائيل، وعده‌هاي الهي به كل بني‌اسرائيل در طول تاريخ، مجازاتهاي وعده داده شده در كتاب مقدس براي بني‌اسرائيل، مجازاتهاي وعده داده شده در قرآن براي بني‌اسرائيل ، تحقق وعده‌هاي الهي در مورد بني‌اسرائيل .
عنوان : برزخ در آيينه آيات و روايات
نويسنده : علي محمد قاسمي
سال : 1378
استاد : محمد رضا آشتياني
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : يكي از دغدغه‌هاي هميشگي بشر مسأله « سرنوشت پس از مرگ» است: آيا « مرگ » پايان زندگي است يا آغاز حياتي ديگر؟ پس از مرگ چه عوالمي در انتظار انسان است؟ آموزه‌هاي ديني و آيات و روايات در اين باره چه مي‌گويند؟ پاسخ به اين پرسش‌ها وجهه همت نگارنده اين پژوهش است . نويسنده مسأله برزخ را از نگاه آيات قران و روايات معصومان (ع) بررسي كرده و اين موضوعات را مورد بحث قرار داده است: مرگ و حقيقت آن، معناي « برزخ » در قرآن، وجود كنوني برزخ ، فلسفه وجودي و آثار و فوايد آن، ويژگي‌هاي عالم برزخ، ويژگي‌هاي برزخيان، ارتباط برزخيان با اهل دنيا و برخي تفاوت‌هاي عالم برزخ و قيامت .
عنوان : بررسي و تحليل معاهدات سياسي پيامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در قرآن و حديث
نويسنده : مريم السادات محقق
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش پيمان‌هاي سياسي پيامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) را در سه بخش از نظر قران و حديث بررسي كرده است: بخش اول، كلياتي درباره موضوع نظير تعريف معاهده و انواع آن و نيز تعريف سياست و همينطور تعريف معاهدات سياسي پيامبر (ص) و ائمه (ع)؛ بخش دوم،‌معاهدات داخلي پيامبر (ص) و ائمه(ع): بيعت، پيمان برادري يا تواخي ؛ بخش سوم، معاهدات بين‌المللي پيامبر اسلام (ص) و ائمه (ع)؛ شرايط عمومي قراردادها، طبقه‌بندي قراردادهاي بين‌المللي اسلامي، مراحل انعقاد قراردادهاي بين‌المللي، آثار حقوقي قراردادها، ضمانت اجرايي قراردادهاي بين‌المللي اسلامي، اختتام قراردادهاي بين المللي اسلامي، اختتام قراردادهاي بين المللي در حقوق اسلامي.
عنوان : بررسي نكات تربيتي و اخلاقي سوره يوسف(ع)
نويسنده : سيد علي احسان امامي
سال : 1378
استاد : محمد حسن آموزگار
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين تحقيق نكات اخلاقي و تربيتي سوره يوسف (ع) نظير تقوا و كنترل نفس با استفاده از تفاسيري مانند تفسير الميزان علامه طباطبايي بررسي و گزارش شده است.
عنوان : بررسي، نقد و تحليل كتاب «القرآن الكريم و روايات المدرستين» علامه عسگري
نويسنده : محمد اعتضادالسلطنه
سال : 1378
استاد : محمد مهدي آصفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پايان‌نامه اثر ياد شده و مؤلف آن در سه بخش معرفي شده است: در بخش اول زندگي نامه علامه مرتضي عسگري آمده است؛ در بخش دوم ويژگيهاي روش علمي علامه در كتاب مذكور ياد شده است و بخش سوم به بررسي ، نقد و تحليل آن كتاب اختصاص دارد و مشتمل بر اين مباحث است: بررسي جامعه‌شناسي عرب باديه‌نشين، بررسي بحث‌هاي مقدماتي تاريخ قران، بررسي اصطلاحات اسلام، بررسي روايات تبعيت و روايات بسمله، بررسي روايات جمع‌آوري قرآن، بررسي موضوع نسخ در روايات.
عنوان : بررسي نظريه معرفة‌الله از ديدگاه قرآن و احاديث، با استفاده از شرح و تفاسير (ملاصدرا، ملافيض، قاضي سعيد قمي)
نويسنده : كاظم رسوليان
سال : 1378
استاد : نجفقلي حبيبي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پژوهش نظريه عرفاني معرفة الله با بهره‌گيري از تفاسير عرفاني يادشده بررسي شده و از اين موضوعات بحث گرديده است: اصالت‌شناسي و ارزش مداري « معرفة الله» ؛ خودبسندگي و جايگاه علمي قرآن و عترت؛ نهي دگروارسازي آيات و احاديث؛ موضوع شناسي پايان‌نامه و ضرورت ژرفكاوي در آن؛ نگاهي به آيات(8 آيه) مربوط به موضوع: نظري به احاديث (22 حديث) مرتبط با موضوع : معرفة‌الله از منظر فلاسفه و انديشمندان؛ برسي نظريه « معرفة الله» از ديدگاه قرآن كريم؛ بررسي نظريه « معرفة الله» از ديدگاه احاديث.
عنوان : بررسي نظريه عرفي بودن زبان قرآن
نويسنده : ناهيد دامن پاك مقدم
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : تحقيق حاضر شامل سه بخش است: بخش اول، كليات: مقدمات،‌تعريف اصطلاحات ، پيشينه بحث در ميان مسلمانان،‌پيشينه بحث در ميان غربيها، پيشينه آثار؛ بخش دوم،‌بررسي نظريه عرفي بودن زبان قرآن: تعريف نظريه عرفي بودن زبان قرآن،‌مشخصات نظريه عرفي بودن زبان قرآن،‌مباني نظريه عرفي بودن زبان قرآن، ادله عرفي بودن زبان قرآن؛ بخش سوم، طرح شبهات وارد بر نظريه و پاسخگويي به آنها: تأثيرپذيري از فرهنگ جاهلي، تسامح و مبالغه در قرآن، عدم فهم پاره‌اي از آيات،‌كهنگي قرآن، خصوصي بودن خطاب قرآن، ذوبطون بودن آيات قرآن، تأويل پذيري آيات قرآن، تمثيل در قرآن، استعاره و كنايه و تمام نمادگرايي در قرآن، عدم وجود مجاز در قرآن، وجود متشابهات در قرآن، اشتمال قرآن بر حقايق علمي.
عنوان : بررسي نظرات استاد شهيد مطهري در تفسير و علوم قرآن
نويسنده : فروغ فتاحي زاده
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پژوهش حاضر حاوي ديدگاههاي شهيد مطهري در زمينه تفسير و علوم قرآن است كه در مطاوي آثار او به چشم مي‌خورد. مباحث آن در دو بخش آمده است: بخش اول به علوم قرآن اختصاص دارد و در آن از اين موضوعات بحث شده است: وحي،‌ناسخ و منسوخ، محكم و متشابه، اعجاز، صيانت از تحريف، ظاهر و باطن، حروف مقطعه، تعداد آيات و سور و حروف قرآن، عام و خاص، مطلق و مقيد؛ بخش دوم درباره تفسير است و در آن روش تفسير استاد مطهري و نيز آياتي كه او تفسير كرده، بررسي شده است.
عنوان : بررسي مفهوم رزق از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : محسن شريفاني
سال : 1378
استاد : سيد رضا آيتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين تحقيق در شش بخش آمده است: در بخش اول اقسام رزق و در بخش دوم، رزق پاك و حليت و حرمت رزق و آثار هر يك بررسي شده و ادعيه و روايات و آيات و دلايلي كه بر ازدياد يا نقصان رزق دلالت دارند، ذكر شده است؛ در بخش سوم،‌اموري كه آسايش زندگي را به ارمغان مي‌آورد، مانند تقوي و دين‌داري معرفي شده است؛ بخش چهارم،‌درباره رزاقيت خداوند است و بخش پنجم، در زمينه مقدر و تضمين شده بودن روزي و منافات نداشتن آن با كار و تلاش است؛ در بخش ششم، به استناد آيه « و من يتوكل علي الله فهو حسبه» تقدير روزي و تلاش در جهت آن توأم با توكل دانسته شده است.
عنوان : بررسي گريه از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : فاطمه بوالحسني
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نام در چهار بخش آمده است: بخش اول درباره اهميت و فضيلت گريه است و در آن گريه وسيله خوشبختي، محبوب خدا، عبادت و خوي خداترسان شمرده شده است. در بخش دوم با عنوان عوامل و زمينه‌هاي گريه از موضوعات معرفت خدا، تباكي، تلاوت قرآن، ياد مرگ و اموات، صوت حزين و جز آنها بحث شده است . در بخش سوم تحت عنوان ثمرات و فوايد گريه موضوعات تقرب به خدا، صفاي قلب، زهد، اجابت دعا و جز آنها بررسي شده است. در فصل چهارم اسوه‌هاي گريه حضرت آدم، حضرت يحيي، حضرت محمد و امام سجاد، امام علي و جز ايشان معرفي گرديده‌اند.
عنوان : بررسي كيفيت پاداش و عقوبت اعمال در قرآن و روايات
نويسنده : رضوان بخشنده
سال : 1378
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پژوهش در دو بخش تنظيم و تدوين شده است: در بخش اول ، ابتدا رابطه ايمان و عمل و نقش آن در تحقق ايمان بررسي شده است و سپس با توجه به آيات قرآن و روايات معصومين (ع) و آرا و ديدگاههاي مفسرين اهميت عمل نيكو در كمال آدمي، تعلق اجر و پاداش بي‌منت و دائمي خداوند به مؤمنان داراي عمل صالح و بي‌خبري خطاكاران از حقايق اعمال خويش،‌اهميت عمل در جزاي روز قيامت و مباحث ديگر بيان شدهاست و در بخش دوم، نخست درباره رابطه عمل و جزا اين موضوعات بررسي شده است: بررسي ماهيت نامه اعمال، نامه اعمال در روايات اسلامي،‌تجسم اعمال به صورت جزا و پاداش و رسيدن به سعادت و شقاوت ابدي؛ سپس به بيان جزا و پاداش پرداخته شده و از اين موضوعات سخن رفته است : جزا و پاداش دنيا خواهان، پاداش و كيفر اخروي نتيجه كامل و مستقيم اعمال انسان، عالم برزخ و جزاي اعمال در آن، بهشت ثمره و ميراث اعمال نيك انسان در دنيا، ذكر اوصاف بهشتيان و نعمتهاي بهشتيان، ماهيت دوزخ و اوصاف دوزخيان و عذابهاي جسماني و روحاني و تفاوت پاداش و عقوبت اخروي و دنيوي .
عنوان : بررسي كلمات اضداد در قرآن كريم
نويسنده : محمد علي اسدتاش
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پژوهش كلماتي كه داراي دو معناي ضد يكديگرند، در آيات قرآن بررسي شده است. نخست مقدمه‌اي حاوي اين مباحث آمده است: تعريف لفظ و كلمه و لغت و واژه، حقيقت وضع، اقسام وضع، واضع لغت، ظهور لغت، دلالت الفاظ بر معاني، اقسام لفظ در زبان عربي، اضداد لغوي، آراي علما در مورد اضداد، منشأ پيدايش اضداد، آيا استعمال اضادا نشانه ضعف زبان است؟ تاريخچه نگارش كتب اضداد؛ پس از اين مقدمه، هشتاد و سه كلمه از كلمات اضداد در آيات قرآن كريم معناشناسي و بررسي شده است.
عنوان : بررسي شرح صدر در آيات و روايات
نويسنده : مسعود رودباري
سال : 1378
استاد : سيد رضا مؤدب
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج فصل تنظيم و تدوين گرديده است : فصل اول، شرح صدر: معنا و مفهوم صدر، انواع شرح صدر، ضيق صدر؛ فصل دوم، عوامل شرح صدر؛ فصل سوم، نشانه‌هاي شرح صدر؛ فصل چهارم، ثمرات شرح صدر؛ فصل پنجم، بررسي نقش و جايگاه شرح صدر در دعوت انبيا.
عنوان : بررسي روشهاي تعليم و تربيت پيامبران از نظر قرآن و احاديث با نگرشي بر جوامع و سنن اجتماعي
نويسنده : قاسم گندمچين
سال : 1378
استاد : علي محمد دهقان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب مهم اين تحقيق در چهار بخش سامان و نگارش يافته است: بخش اول :‌قرآن درمان‌كننده همه دردهاي جوامع وسنن اجتماعي، پيامبر اسلام(ص) معمار و طراح انقلاب دين و جهاد تربيتي، اصول دعوت همه پيامبران واحد است، تعليم و تربيت مهمترين نهاد اجتماعي و هدف مشترك همه پيامبران ؛ بخش دوم: عناد و لجاج در مقابل پيامبران، عملكردهاي تربيتي پيامبران، عملكردهاي تربيتي پيامبران در مقابل عناد مشركين ومخالفين، كاركردهاي تعليم و تربيت پيامبران در مقابل دو گروه ملأ و مترف ، گذشت و محبت در تعليم و تربيت پيامبران(ع)، نمونه‌‌هايي از قاطعيت پيامبران در اصول و ارزشهاي اسلامي؛ بخش سوم: روش تذكر و تبليغ نه تحميل، تعليم و تربيت از طريق دعوت به تفكر، مشورت با افراد و رشد دادن به شخصيت در سايه تعليم و تربيت پيامبران، ارزش و مقام علم و تربيت علما و متعلمان از نظر قرآن، فضيلت علم و تربيت علما و متعلمان از نظر قرآن، فضيلت علم و علما و متعلمان از نظرگاههاي امامان(ع)؛ بخش چهارم: اهميت داشتن الگوهاي عملي تعليم و تربيت، اصالت عمل در تعليم و تربيت جوامع ،‌ پيامبران از جنس خود بشرند و الگوهاي بشري براي تعليم و تربيت بشرند و الگوهاي بشري براي تعليم و تربيت سنن اجتماعي، روش پيامبران در اصلاحات ناهنجارياي اجتماعي، همراهي با مردم به قصد هدايت و تربيت آنها، دلسوزي شديد پيامبران الهي براي تعليم و تربيت جامعه و اجتماع، شيوه تربيت جنسي و كنترل آن در جوامع و سنن اجتماعي
عنوان : بررسي حقيقت ايمان در قرآن و حديث
نويسنده : سيد محمد هادي حسيني
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار بخش به بررسي ايمان در آيات قرآن و روايات معصومين پرداخته است: بخش اول، تعاريف و كليات ايمان: تعاريف لغوي و اصطلاحي كلمه ايمان ، بررسي آماري ايمان و مشتقات آن در قرآن، وجوه ومعاني كلمه ايمان در قرآن، موقعيت كلمه ايمان در حديث؛ بخش دوم، حقيقت ايمان در قرآن و حديث: بررسي رابطه ايمان و اسلام، درجات و مراتب ايمان، اوصاف و نشانه‌هاي مؤمنين، طبقات مؤمنين؛ بخش سوم، بررسي رابطه علم و ايمان: بررسي تعارض علم و دين، بررسي ارتباط علم و دين، بخش چهارم، آثار و نتايج ايمان مذهبي: ايمان مذهبي، آثار و نتايج ايمان مذهبي.
عنوان : بررسي حجاب در قرآن و جامعه ديني
نويسنده : مينو اصلاني
سال : 1378
استاد : محمد حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل به بررسي حجاب پرداخته است: فصل اول،تاريخچه حجاب ؛ فصل دوم، ظهور اسلام و تأكيد بر حجاب در قرآن كريم؛ فصل سوم، حجاب از ديدگاه عقل و شرع؛ فصل چهارم ، سير حجاب در ايران، فصل پنجم، شيوه‌هاي مقابله با فساد و بي حجابي از ديدگاه قرآن؛ فصل ششم، در اين فصل پرسشنامه و جداول مربوط آمده است. اين پرسشنامه به منظور دستيابي به ديدگاههاي مردم در زمينه وضعيت حجاب در جامعه تهيه و اجرا شده است.
عنوان : بررسي جامعه مدني در قرآن و حديث
نويسنده : محمد كريمي بيزخ
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه داراي شش فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، كليات: جامعه، حكومت، جامعه مدني، زمينه‌هاي جامعه‌شناختي و شكل‌گيري جامعه مدني، زمينه‌هاي جامعه شناختي شكل‌گيري جامعه مدني؛ فصل دوم، تعاريف لغوي و اصطلاحي جامعه مدني؛ فصل سوم، آزادي ، قانون، عدالت، مشاركت، تسامح و تساهل؛ فصل چهارم، تطبيق تعاريف: مفهوم جامعه مدني اسلامي از نظر كلي و فلسفي و حقوق مدني و جامعه‌شناختي؛ فصل پنجم، جامعه مدني اسلامي؛ فصل ششم، اقدامات پيامبراكرم(ص): پيمان نامه با يهوديان، عقد اخوت.
عنوان : بررسي تطبيقي ملائكه و شياطين در قرآن كريم و روايات اسلامي با ايزدان و ديوان
نويسنده : مريم مدرس زاده
سال : 1378
استاد : كتايون مزادپور
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين پژوهش ميان ملائكه و شياطين در قرآن كريم و روايات اسلامي با ايزدان و يدوان در اساطير ايراني و آيين زردشتي مقايسه‌اي تحليلي صورت گرفته و مطالب آن در سه بخش آمده است: در بخش اول، به بررسي مينوان، ايزدان ، امشاسپندان، اهريمن و ديوان از نظر مفهوم و نوع وظايف پرداخته شده و در پاره‌اي موارد سير تحول تاريخي اين مفاهيم نيز بيان شده است. در بخش دوم، نظر قرآن و روايات اسلامي در مورد شيوه‌هاي عملكرد ملائكه، شعورهاي پديده‌هاي هستي، اعم از مادي و غير مادي، جن، ابليس و شياطين ذكر شده است. در بخش آخر وجوه اشتراك و افتراق مباحث دو آيين بررسي و ذكر شده است.
عنوان : بررسي اسماء موصول از ديدگاه نحويان و بلاغيان با استشهاد به قرآن كريم
نويسنده : مريم افشاري پور
سال : 1378
استاد : سيد ابراهيم ديباجي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل به بررسي اسم‌هاي موصول با نظر به آيات قرآن كريم پرداخته است. در فصل اول، موصول تعريف و تبيين شده و در فصل دوم، بحث لغوي صرفي اسماء موصول آمده است و فصل سوم، به بررسي موصولات از ديدگاه نحويان اختصاص دارد و در فصل چهارم، موصولات از ديدگاه بلاغيان بررسي شده‌است.
عنوان : بررسي آيات موهم تناقص
نويسنده : محمد تقي مهدوي نيا
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پژوهش در بررسي آياتي است كه ظاهر متناقض‌اند و در تلاش است تا با بررسي اين گونه آيات، به شبهات مطرح شده از سوي مخالفان يا ناآشنايان به كلام اهلي پاسخ گويدو بدين سان،‌از اعجاز قرآن در هماهنگي و عدم اختلاف آيات دفاع كند. نويسنده در بيان اعجاز قرآن در هماهنگي آيات، به پيشينه موضوع اشاره كرده و دلايل ناكافي بودن كارهاي گذشتگان را برشمرده، سپس در ادامه،‌واژه‌هاي « اختلاف» و « تدبر» را تعريف كرده و جامع‌نگري، وحدت هدف، بررسي مورد به مورد و پاسخ‌گويي به موارد اختلاف و راه‌هاي اثبات هماهنگي آيات قرآن را ذكر نموده و از طريق اخير، آيات موهم تناقض و منشأ توهم تناقض در آيات قرآن پرداخته و هفده مورد از آيات به ظاهر متناقض را مورد بررسي قرار داده و به شبهات مطروح يا قابل طرح در اين زمينه پاسخ گفته است.
عنوان : اهم انديشه‌هاي كلامي ملا فتح‌الله كاشاني در تفسير منهج الصادقين
نويسنده : علي‌اصغر كريمي
سال : 1378
استاد : علي محامد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پژوهش انديشه‌هاي كلامي ملافتح‌الله كاشاني از تفسيرش استخراج و با انديشه‌هاي ديگر متكلمين شيعه مقايسه شده است. مطالب آن در يك پيشگفتار و چهار بخش آمده است. در پيشگفتار زندگي ملافتح‌الله گزارش شده و در بخش اول با عنوان خداشناسي از صفات و افعال خداوند بحث به ميان آمده است. بخش دوم به ثبوت و بخش سوم به امامت و بخش پاياني به معاد اختصاص يافته است.
عنوان : الهام‌گيري سيدالشهداء از قرآن كريم در نهضت عاشورا
نويسنده : فرزانه محي
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، فضيلت قرآن؛ فصل دوم، فضيلت امام حسين(ع) در قرآن كريم؛ فصل سوم ،‌نهضت حسيني؛ فصل چهارم، استشهادات قرآني امام حسين (ع). در اين فصل كه بخش اصلي پايان‌نامه را تشكيل مي‌دهد، آيات مندرج در سخنان امام حسين (ع) استخراج و شرح شده است.
عنوان : الوقف و الابتداء في القرآن الكريم،‌ دراسة و تحقيق
نويسنده : عبدالرسول عبائي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه به عربي نگارش شده و مشتمل بر دو بخش است: در بخش اول علم وقف و ابتدا بررسي شده و موضوعاتي نظير اقسام وقف و ابتدا بررسي شده و موضوعاتي نظير اقسام وقف مورد بحث قرار گرفته است و در بخش دوم موارد وقف و ابتدا در سوره حمد و صد آيه نخست سوره بقره بيان شده است.
عنوان : اعتقادات مسيحيت در عهد جديد و قرآن كريم و نحوه برخورد آنان با آيات قرآن
نويسنده : غلامرضا مهتدي
سال : 1378
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مطالب اين پژوهش در پنج بخش به نگارش در آمده است: در بخش اول با عنوان تاريخچه مسيحيت، شرح حال حضرت مسيح و سير گسترش مسيحيت و انشعاب در آن باز گفته شده و در بخش دوم تحت عنوان كتاب مقدس مسيحيان اناجيل چهارگانه مرقس، متي، لوقا و يوحنا و نيز انجيل برنابا معرفي گرديده است؛ بخش سوم حضرت مسيح در عهد جديد و قرآن نام دارد و در آن زندگي حضرت مسيح از نگاه اناجيل و سپس از منظر قرآن بررسي شده است؛ بخش چهارم به اعتقادات مسيحيت اختصاص دارد و در آن از تثليث و عروج حضرت مسيح از نظر عهد جديد و قرآن سخن رفته است؛ بخش پنجم درباره نحوه برخورد مسيحيان با آيات قرآن كريم است و در آن رفتارمسيحيان با قرآن از ديدگاه قرآن كريم و نيز تاريخ اسلام بررسي شده است.
عنوان : اسلوب تأكيد با حروف در زبان عربي با شواهد قرآني
نويسنده : جلال مرامي
سال : 1378
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : مباحث اين رساله به اين شرح است : تعريف مسأله ،‌شكل‌گيري ساختاراي تأكيدي با پاره‌اي از حروف معاني،‌حروفي كه به دلالت مطابقي در تأكيد وضع شده‌اند، حروفي كه به دلالت تضمني در تأكيد وضع شده‌اند، حروف حصر، تأكيد بر تأكيد، إنما و أنما،‌ارتباط قرار گرفتن برخي از حروف معاني در شرايط خاص يا تأكيد، نقش حروف مقطعه و فواصل آيات با تأكيد، بررسي رابطه ساخت و نظام صوتي حروف در ساختمان كلمات با مفاهيم تأكيدي.
عنوان : اسرا و معراج در قرآن و حديث
نويسنده : عبدالحميد جعفري
سال : 1378
استاد : اسعد شيخ الاسلامي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پايان‌نامه حاضرحركت شبانه رسول خدا از مكه به بيت‌المقدس و از آنجا به آسمان مورد بررسي قرار گرفته و در شش فصل گزارش شده است: بخش مقدماتي،‌كلياتي درباره معراج ؛ بخش اول، بررسي جايگاه اسرا و معراج در قران؛ بخش اول ، بررسي جايگاه اسرا و معراج در قرآن؛ بخش دوم،‌بررسي جايگاه اسرا و معراج در حديث ؛ بخش سوم، دسته‌بندي احاديث، معراجيه از نظر موضوعات ؛ بخش چهارم، بررسي اسرا و معراج در منابع تاريخي؛ بخش پنجم ، بررسي معراج در نظريات متفكران اسلامي.
  • تعداد رکورد ها : 1568